Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • The Witcher -julkaisu: 26.10.2007
  • Witcher 3 (Switch): 15.10.2019
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6
Tulostusversio
Aihe: The Witcher  (Luettu 47720 kertaa)
Vs: The Witcher « Vastaus #120 : 09.10.2015 16:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Witcheriin on tulossa päivitykseksi tolkuttoman kokoinen paketti.

Ja vissiin kukaan ei ole ekan lisärin traikkua vielä linkittänyt tänne, joten tässä:
https://www.youtube.com/watch?v=YJOIPMerih4

Äsken avasin Witcherin ja lähti lataamaan 17,2 gigan mässyä eli päivitys on ulkona ainakin PS4 pelaajille. Vajaan puolen tunnin kuluttua pääsee testailemaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #121 : 11.10.2015 18:38 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Olen nyt pari päivää pelannut tätä peliä aamusta iltaan. Piru, kun on koukuttava. Aikansa meni asennuksessa: 4 DVD:tä, päivitykset ja DLC:t, kielipaketti. Sitten grafiikka-asetukset, näppäinten vaihto vasenkätiselle sopivaksi (en ole vasuri, mutta käytän nykyisin hiirtä niin päin), modien asennus, ja käyttöliittymän säätö.

Olin etukäteen lukenut, mitä modeja peliin kannattaa asentaa. Vaikken ole peruspeliä yhtään pelannutkaan, voin melko varmasti sanoa, että kokemus on olennaisesti parempi parin hyvän modin kanssa. Tällaiset minulla on tällä hetkellä:

Better Combat Enhanced
Tämä on se olennaisin. Muuttaa taistelun haastavammaksi, monipuolisemmaksi ja kiinnostavammaksi. Menestyäkseen taisteluissa pelaajan täytyy käyttää monipuolisesti uutteita, öljyjä ja taikoja. Torjua ja väistellä. Tärkein muutos on kuitenkin mielestäni se, että pelin vaikeuskäyrä muuttuu jatkuvasti vaikenevaksi, ei jatkuvasti helpottuvaksi. Jo ekassa Witcherissä oli tämä ongelma: peli oli aluksi vaikea ja lopuksi helppo. BCE-modin myötä peli on olennaisesti vaikeampi, mutta reilulla tavalla. Jo toisiksi vaikein Broken Bones -vaikeusaste on miellyttävän haastava. Vahvojen hirviöiden kaatoon joutuu varautumaan kunnolla. Bestiaryakin pitää tentata.

Muokkaus: Tässä päivitetty versio modista, joka toimii 1.10 päivityksen kanssa. Samalla modi on muunnettu helpommin asennettavaan muotoon. Kopioi kansion vain Mods-kansioon, ei tartte käyttää installeria.

Instant Sign Casting
Tärkeä modi yllä olevan modin, BCE:n, kaveriksi. Tällä modilla saa taiat tehtyä taikojen valintanäppäimillä. Ei tarvitse erikseen valita taikaa ja sitten painaa taikomisnäppäintä. Säästää aikaa ja henkiä kiivaassa taistelussa. Asentaakseen täytyy hieman värkätä käsin tiedostoja.

Friendly HUD
Tämän modin ansiosta voi kytkeä kaikki mittarit, kartat ja muut käyttöliittymäelementit pois näkyvistä. Kuitenkin taistelussa tietyt tärkeät elementit tulevat näkyviin automaattisesti. Muutoin tarvitsemansa elementit saa näkyviin pitämällä asettamaansa näppäintä pohjassa, jonka jälkeen ne menevät taas piiloon. Lisäksi modi lisää meditaationappulan, jonka avulla voi meditoida ilman valikkoon menemistä. Toiminnon voi myös säätää niin, että meditoinnin voi tehdä vain nuotion tai tulipesän luona. Tiedostojen säätöä tarvitaan hieman.

Cutscene Lighting Mod
Muuttaa pelin valaistusasetuksia niin, että välivideot ja muu peli ovat keskenään samannäköisiä.

No Auto Sword Sheat - Unsheat
Geralt vetää miekan huotrasta automaattisesti, kun kohtaa vihollisen. Ja kun vihollinen on tapettu tai tarpeeksi kaukana, Geralt laittaa miekan takaisin huotraan automaattisesti. Välillä siis Geralt vetää miekan esiin, vaikka pelaaja ei niin haluaisi. Ja toisaalta joskus Geralt laittaa miekan takaisin, jos ottaa hengähtäkseen hieman etäisyyttä vihollisiin. Hankalaa. Tämä modi estää nämä automaattiset toiminnot. Miekan esiin vetäminen ja huotraan laittaminen ovat pelaajan vastuulla. Oletuksena modi estää vain miekan laittamisen takaisin huotraan. Lisätiedostoista löytyy muokkaus, joka estää myös miekan automaattisen esiin vetämisen. Ylempi Cutscene Lighting Mod muokkaa samaa tiedostoa kuin tämä, joten modien muokkaukset täytyy yhdistellä käsin.


« Viimeksi muokattu: 20.10.2015 23:01 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #122 : 12.10.2015 10:44 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Kuulostaa hohdokkaalta tuo PC-pelaajan arki.  :rollaus:
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #123 : 12.10.2015 11:38 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Kuulostaa hohdokkaalta tuo PC-pelaajan arki.  :rollaus:

Niin, onhan se kyllä paha, kun jo lähtökohdiltaan ylivertaista versioita voi muokata vielä paremmaksi itselleen, mikäli siltä sattuu tuntumaan. ;)
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #124 : 12.10.2015 12:04 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kuulostaa hohdokkaalta tuo PC-pelaajan arki.  :rollaus:

Niin, onhan se kyllä paha, kun jo lähtökohdiltaan ylivertaista versioita voi muokata vielä paremmaksi itselleen, mikäli siltä sattuu tuntumaan. ;)
Niin, sikäli nykypäivänä jo harvinaista että peeceelle se paras saatikka ylivertainen versio ylipäätään tulee. Mikäs siinä, jos tykkää pelata tietokonetta pelin sijaan. ;)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #125 : 12.10.2015 17:14 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili En ehkä kutsuisi tätä PC-pelajan arjeksi. Paljon helpommalla pääsisi, jos asentaisi vain päivitykset ja pelaisi oletusasetuksilla, englanniksi, jne. Mutta minä olen säätäjä. Säätäminen ja kokemuksen parantelu ovat myös osa modien viehätystä. Tietenkin jossain kohtaa pitää päästä pelaamaankin. Peli on moninkertaisesti hyvittänyt säätämiseen nähdyn vaivan. Alkupään griffinin metsästys ja myöhemmin hieman ylilevelisen haamun taltuttaminen ovat olleet parhaita pelikokemuksia pitkiin aikoihin. Peruspeli olisi tuon ylilevelisen vihollisen kohdalla vain huijannut antamalla hirviölle ylitsepääsemättömän kovat bonukset. BCE-modin myötä se ei ollut mahdoton: vain pirullisen vaikea ja taktiikkaa vaativa.

Käytän myös Linuxia. Siitä sanotaan "put the fun back into computing". Jostain syystä kaikki eivät kuitenkaan tuota lausahdusta allekirjoita.
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #126 : 13.10.2015 08:53 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ei muuten ollenkaan pöllömpi päivitys tämä 1.10. Ruudunpäivitys vaikuttaa nyt pysyvän silmämääräisesti arvioiden suurien vihollislaumojen keskelläkin 30 kuvassa sekunnissa. Peli on kautta linjan sulavampi kuin ennen.

Läpikäyn varmaan marraskuuhun asti sivuseikkailuja / samoan maailmankarttaa ja sitten vedän lopun pääjuonen läpi.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #127 : 30.10.2015 12:32 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Taitaa olla nyt ihan vihoviimeinen pääjuonen tehtävä kulman takana. Arveltua nopeammin.  :)

Onhan se nyt kuitenkin niin, että kun pääjuoni napsuu läpi, niin pääsee vielä suorittamaan samassa tallennuksessa sivutehtäviä ja muita örkinkaatotoimeksiantoja? Vai pakottaako se aloittamaan uuden pelin?

Voisi pitää tästä parin kuukauden tauon kun F4 ilmestyy ja sitten hankkia ensimmäisen lisäosan. Kaiken kaikkiaan ollut kyllä julmetun hieno ja tunnelmallinen pelikokemus eikä enää kaduta pätkääkään että tuli hankittua PS4 vähän ennakkoon tämän takia.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: The Witcher « Vastaus #128 : 30.10.2015 12:38 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Taitaa olla nyt ihan vihoviimeinen pääjuonen tehtävä kulman takana. Arveltua nopeammin.  :)

Onhan se nyt kuitenkin niin, että kun pääjuoni napsuu läpi, niin pääsee vielä suorittamaan samassa tallennuksessa sivutehtäviä ja muita örkinkaatotoimeksiantoja? Vai pakottaako se aloittamaan uuden pelin?

Voisi pitää tästä parin kuukauden tauon kun F4 ilmestyy ja sitten hankkia ensimmäisen lisäosan. Kaiken kaikkiaan ollut kyllä julmetun hieno ja tunnelmallinen pelikokemus eikä enää kaduta pätkääkään että tuli hankittua PS4 vähän ennakkoon tämän takia.



Kyllä onnistuu pelailu sen jälkeen myös. Tietty on jotain tehtäviä jotka menevät ohi, jos pääjuonessa etenee mutta tuossa vaiheessa ei taida olla enää sellaisia.
Play-Asia
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #129 : 30.10.2015 13:40 »
Riffe Jäsen Jäsen Viestejä: 422 Basaaripisteet: 2 Profiili Palailin taas Witcherin pariin, pari kk pidin taukoa kun alkoi kyllästyttämään loputon tehtävävyyhti. Nyt meinaa taas tulla ähky ja ärsytys, kun tosiaan tehtävät eivät edes tunnu palkitsevan paskan vertaa, kun kamat on pitkälti sidottuna hahmon leveliin. Onneksi osa tehtävistä on vain niin hemmetin hauskoja, että näitä jaksaa tahkota huumorin toivossa edes jotenkuten.

Skelligeen rantauduin vasta, ja metsissä samoilessa mestan taustamusiikkia tykkäisi kuunnella vaikka niin paljon että voisi vain laskea ohjaimen alas pöydälle, ja kuunnella tätä taustalla.

Nyt alkaa vituttamaan ehkä eniten tavaratilan jatkuva täyttyminen. Varsin mukavaa uida kilometritolkulla kysymysmerkkiin tyhjentämään salakuljettajien kätköä, ja totea että takaisin uiminen ei onnaa kaman paljouden takia, ja sitten joutuu tiputtamaan kyydistä materiaa pois. 160kg (vai mikä mittayksikkö noiturin maailmassa onkaan käytössä?) pystyy kantamaan kerralla, saako limittiä nostettua vielä?

EDIT:

Peli itsessään on crashannut aivan helvetin monta kertaa jo. Joskus tulee hauskojakin bugeja vastaan.


« Viimeksi muokattu: 30.10.2015 20:15 kirjoittanut Riffe »
Pelikokoelmani
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #130 : 31.10.2015 08:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Eilen pamahti läpi. Tässä pelissä on 32 erilaista loppua vissiin (ja kolme radikaalisti toisistaan eroavaa). Mun pelin päätökseen olin kyllä hyvin tyytyväinen.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Loppuun asti sai kuitenkin jännätä että miten hommassa kävi.

Päädyin lopulta levelille 35 kun lopputekstit olivat ohi. Useimmat sivutehtävät tulevat tästä lähin olemaan lähinnä fiilistelyä kun niistä ei kokemusta juuri saa. Tapat yhden pedon niin sinulla on saman verran kokemusta kuin tehtävästä, jonka pelaat liian korkealla kokemustasolla.  :)


Kiitos ja kumarrus CD Project Red, upeaa duunia! Jos jossain vaiheessa löytyy hyvä paikka, niin voisi Witcher 2:n pelata X360:llä läpi vaikka monilta osin tuleekin olemaan hyvin erilainen kuin tämä kolmonen (ja tietenkin reilusti rujomman näköinen).
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #131 : 31.10.2015 10:30 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Nyt kun 1.11 päivitys oli jo tullut, päivittelin modit samalla.

Cutscene Lighting Mod ei enää toiminut. Sen tilalla on Ultimate Lighting Mod Redux, joka sisältää CLM:n valaistusprofiilin. ULMR tarvitsee kaveriksensa Custom Localization Fix -modin, joka saa ULM:n valikkotekstit näkyviin. Niille kun ei ole käännöksiä.

No Auto Sword Sheat - Unsheat -modista ei tarvinnutkaan kuin unsheath-osan, koska Friendly HUD sisälsi jo tuon sheath-osan.

Lisäksi löysin kätevän Script Merger -työkalun, jolla eri modien koodin saa helposti yhdisteltyä.

Tää peli on kyllä timanttia. Olen niin koukussa, että voisin pelata vaan koko ajan. Koska elämässäni olisi aika paljon muutakin tekemistä, mun oli pakko asettaa itselleni rajat Witcherin peluuseen: vain kaksi tuntia päivässä eikä yhtään enempää. Aikamoista. Viimeksi lapsena on ollut rajoitettuja peliaikoja, kun jonkin pelin pelaaminen on mennyt hieman överiksi. Tosin silloin rajat asetti vanhemmat ja niitä vastaan tuli tietenkin kapinoitua. Itse asetettujen rajojen ylläpitämiseksi täytyy kuitenkin pysyä lujana.

Pidän paljon pelin musiikista. Se on hyvin tunnelmallista. Tapahtumiin ja pelin maailmaan sopivaa. Kävin hiljattain pelin aloitusalueella poimimassa pari siellä yleisesti kasvavaa yrttiä. Olin jo hieman unohtanut tuon alueen musiikin. Näin huomasin, kuinka hyvää se on ja kuinka hyvin se viritti mielen ja tunnelman pelin alussa.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Toinen hieman yllättävä asia, josta huomaan nauttivani, on aarteidenmetsästystehtävät. Yleensähän nämä tällaiset ovat puuduttavaa grindaamista roolipeleissä. Witcherissä on kuitenkin aika vähän luolastoja. Yleensä näiden tehtävien yhteydessä pääsee niitä koluamaan. Huomaan oikein odottaneeni luolastokoluamista. Tehtävät eivät myöskään ole täysin vailla tarinaa, sillä purkeista ja purnukoista löytyy toisinaan mielenkiintoisia kirjeitä ja kirjoja. Parasta näissä tehtävissä on kuitenkin se, että luolastoissa pääsee tapaamaan harvinaisempia ja haastavampia hirviöitä. Potioneja täytyy säännöstellä yllättävien tilanteiden varalle, sillä olen säätänyt Friendly HUD -modin niin, että vain nuotion äärellä voi meditoida, jonka lisäksi olen kieltänyt itseltäni valikkomeditoinnin. Homma pysyy miellyttävän jännittävänä.


« Viimeksi muokattu: 31.10.2015 10:38 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #132 : 31.10.2015 11:06 »
Riffe Jäsen Jäsen Viestejä: 422 Basaaripisteet: 2 Profiili Aarteenmetsästys on kuivalla maalla mukavaa. Mutta kun Skelligessä alat noita vesistössä olevia locationeja käymään läpi, niin iskee mieletön vitutus. Saa uida kilometrikaupalla, ottaa kamat, todeta että ne on ihan paskaa, ja limititkin paukkuu niin joudut droppaamaan niitä niille sijoilleen. Jes. Helvetin palkitsevaa.

Eikä paatilla kulkeminen tunnu olevan paljoakaan nopeampi keino edetä, ja nämäkin Drownerit ja muut öttiäiset repii nopeasti palasiksi. Huoh.
Pelikokoelmani
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #133 : 31.10.2015 11:29 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili
Aarteenmetsästys on kuivalla maalla mukavaa. Mutta kun Skelligessä alat noita vesistössä olevia locationeja käymään läpi, niin iskee mieletön vitutus. Saa uida kilometrikaupalla, ottaa kamat, todeta että ne on ihan paskaa, ja limititkin paukkuu niin joudut droppaamaan niitä niille sijoilleen. Jes. Helvetin palkitsevaa.

Eikä paatilla kulkeminen tunnu olevan paljoakaan nopeampi keino edetä, ja nämäkin Drownerit ja muut öttiäiset repii nopeasti palasiksi. Huoh.
Skelligeen asti en ole vielä ehtinyt, joten en osaa tarkemmin sanoa niistä. Mutta tarkoitatko niitä karttaan kysymysmerkillä merkittyjä metsästyksiä? Itse puhuin vain noista "School of Cat"-tyyppisistä tehtävistä, joita ei kartalla varsinaisesti näy, vaan pitää löytää kartta, kirja tai joku juttu, josta aarteesta saa vihiä. Kysymysmerkkitehtävät eivät ole niin kiinnostavia.

Kysymysmerkkitehtävissä monesti kama on huonoa. Jätä huono kama keräämättä. Onko sulla mennessä jotenkin niin tapissa inventaarion paino vai kuinka paljon siellä kohteessa sitä tavaraa oikein tulee?
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #134 : 31.10.2015 11:34 »
Riffe Jäsen Jäsen Viestejä: 422 Basaaripisteet: 2 Profiili
Aarteenmetsästys on kuivalla maalla mukavaa. Mutta kun Skelligessä alat noita vesistössä olevia locationeja käymään läpi, niin iskee mieletön vitutus. Saa uida kilometrikaupalla, ottaa kamat, todeta että ne on ihan paskaa, ja limititkin paukkuu niin joudut droppaamaan niitä niille sijoilleen. Jes. Helvetin palkitsevaa.

Eikä paatilla kulkeminen tunnu olevan paljoakaan nopeampi keino edetä, ja nämäkin Drownerit ja muut öttiäiset repii nopeasti palasiksi. Huoh.
Skelligeen asti en ole vielä ehtinyt, joten en osaa tarkemmin sanoa niistä. Mutta tarkoitatko, niitä karttaan kysymysmerkillä merkittyjä metsästyksiä? Itse puhuin vain noista "School of Cat"-tyyppisistä tehtävistä, joita ei kartalla varsinaisesti näy, vaan pitää löytää kartta, kirja tai joku juttu, josta saa aarteesta vihiä. Kysymysmerkkitehtävät eivät ole niin kiinnostavia.

Kysymysmerkkitehtävissä monesti kama on huonoa. Jätä huono kama keräämättä. Onko sulla mennessä jotenkin niin tapissa inventaarion paino vai kuinka paljon siellä kohteessa sitä tavaraa oikein tulee?
Ah joo, tosiaan kysymysmerkkejä meinasin. Monen monta salakuljettajan kätköä edessä sinulla kun tuonne pääset. 160lbm vetävyys inventaariossa tällä hetkellä, mutta noista kätköistä kun löytyy mm. satulalaukkua tai raskaampaa panssaria, niin limitit paukkuu jo. Auta armias jos sapuskat ja graftausmateriaalit painaisi itsessään jotain.
Pelikokoelmani
tallennettu
Re: The Witcher « Vastaus #135 : 31.10.2015 12:22 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Onneksi noita aarteenmetsästysjuttuja ei ole mikään pakko tehdä. Itse kävin aluksi kaikki mahdolliset läpi, mutta viimeistään Skelligessä lopetin. Ihan turhaa suorittamista, mikä vaan pilaa oman peli-ilon pahimmillaan.
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #136 : 31.10.2015 13:52 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili
Ah joo, tosiaan kysymysmerkkejä meinasin. Monen monta salakuljettajan kätköä edessä sinulla kun tuonne pääset. 160lbm vetävyys inventaariossa tällä hetkellä, mutta noista kätköistä kun löytyy mm. satulalaukkua tai raskaampaa panssaria, niin limitit paukkuu jo. Auta armias jos sapuskat ja graftausmateriaalit painaisi itsessään jotain.
Okei. Joo. Mä olenkin useimmiten jättänyt nuo kysymysmerkkimestat koluamatta. Välillä kattelen niitä, jos siltä tuntuu.

Noin muutenkin sivutehtävien suhteen teen niin, että teen niitä vain pari silloin tällöin tarinatehtävien lomassa. Jos ei ole tullut mitään sivutehtävää muuten tehtäväksi, katselen taululta jonkin kiinnostavan oloisen homman. Niitä tekemättä jääneitä tehtäviä voi sitten tehdä vaikka uudelleenpeluun yhteydessä. Onpahan jotain uutta nähtävää sitten. Pelaan nyt tuollaisella kevyen haarniskan ”kissalla”. Käytän paljon taikoja ja potioneja. Seuraavalla peluukerralla voisin kokeilla raskaan panssarin ”karhua” ja panostaa varsijouseen siinä sivussa.

Joo ja rahan ja kaman suhteen teen niin, etten useimmiten edes roudaa loottia mihinkään myytäväksi. Jos tarvitsen rahaa johonkin, käyn kattelemassa kyssäreitä ja suoritan hirviöiden kaatotehtäviä. Eläinten nahoista saa myös ihan hyvin pikkurahaa. Niitähän löytää melkein joka paikasta ja voihan niitä elukoita käydä itse kaatamassa nahkojen toivossa, mikä onkin ihan hauskaa ajanvietettä.


« Viimeksi muokattu: 31.10.2015 14:01 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #137 : 31.10.2015 13:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Skelligessä mulla on tapana vaan rymistää niiden kysymysmerkkien yli laivalla, mitkä sijaitsevat vedessä ja jättää ne niille sijoilleen (jotta kysymysmerkki poistuu). Ei niistä ole tosiaan sen ihmeempää löytynyt. Kaikkien maalla sijaitsevien "?" kohteiden etsiminen on ollut itselleni sen sijaan todella mieluista puuhaa ja aion keskittyä siihen nyt kun pääpeli on menty läpi, sivuseikkailujen ohessa.

Mä en ole omassa pelissäni juuri mitään itse luonut vaan poiminut niitä kamoja käyttöön mitä olen sieltä täältä löytänyt. Jotenkin toiminut itselleni tuo pelityyli hyvin, koska on säännöllisesti löytänyt parempaa tavaraa. Olisi varmasti tehokkaampaa takoa niitä huippukamoja, mutta se olisi ehkä vienyt osaa löytämisen riemusta.

Mutta ehkä nyt voisi keskittyä siihen todella huippuluokan kamojen tekemiseen!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #138 : 11.11.2015 13:18 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Olen pitänyt hieman taukoa viime päivinä, jotta saisin töitä paremmin tehtyä. Silti koko ajan kolkuttaa: "Pitäisikö pelata vähän Witcheria?" On se kova. Peli kiipeää kovaa tahtia kaikkien aikojen suosikkipelien listaa ylöspäin. Ei ole oikeastaan mitään valitettavaa. Peli toimii hyvin. Ruudunpäivitys ei takkua. Bugeja ei ole tullut vastaan. 1.08.4:ssa myyjät bugittivat välillä, mutta 1.11 (tai varmaan jo 1.10) näytti korjanneen ongelman. Nettiä ei tartte pitää päällä pelatakseen. Ei tartte aktivoida peliä. Modeja on ja ne toimivat. CD Projekt RED väsää uutta sisältöä. Saattaa olla ensimmäinen peli, johon ostan DLC:tä. Firman aspa vastaa, jos sieltä kysyy jotain. En tiedä liittyykö nämä kaikki asiat suoranaisesti peliin itsessään, mutta jotenkin tästä kaikesta on niin hyvä fiilis.

Jäin viimeksi hauskaan tehtävään:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #139 : 27.05.2019 19:49 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Viime vuoden lopulla nähty Nintendo Switchin Witcher 3 -listaus saattaa sittenkin olla totta! Tässä tapauksessa peli sisältynee Nipan E3 Directiin, sen verran iso 3rd party -julkistus tämä olisi. Teknisestä näkökulmasta toki vähän mietityttää, miten hyvin PS4:llä ja XBox Onella alta 30 fps:n säännöllisesti dippaileva avoimen maailman peli voi kääntyä NS:lle, mutta toisaalta MK11:n jälkeen ihmeporttauksiin riittää uskoa.

Pelaisin pelin kannettavana mielelläni uudelleen, vaikka Witcher 3:n maailmassa ei olekaan hiekkalaatikkomaista vapautta tai uudelleenpelattavuusarvoa samalla tapaa kuin vaikkapa Skyrimissä.

Ja miettikäähän: JOS Witcher 3:n porttaaminen Switchille on mahdollista, niin sittenhän myös Cyberpunk 2077...  :o
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #140 : 27.05.2019 21:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Voisin kuvitella että Witcher 3 olisi ihan eri tasolla kuin MK11. En tietenkään tiedä, joten totta kai olla pahastinkin väärässä. Mutta voisin kuvitella että MK11 on sinänsä helppo downgradeta. Kaikki kuitenkin keskittyy areenaan ja kahteen taistelijaan ja hiukan taustoihin. Witcher 3 taas... Maailma yksinkertaistuisi rajusti.

Vaikka ei sillä että se mahdotonta olisi. Esim. PC:llä minimi vaatimukset on itseasiassa MK11:sta kovemmat kuin Witcher 3:lla. Mutta se mistä Witcher 3:ssa joutuisi karsimaan, sillä voisi olla kovempi vaikutus pelikokemukseen. Tiedä sitten. Onhan NS:llä ihmeitä tehty ennenkin.

Cyberpunk 2077 on tosin aika kaukana. Jos nyt olen saanut oikean kuvan pelin luonteesta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #141 : 11.06.2019 21:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Switcher 3 näyttää näissä kuvissa huomattavasti edustavammalta kuin Direct-videossa. Miten ihmeessä Nintendo onnistui jälleen valitsemaan huonointa materiaalia esitettäväksi? No, ainakaan bullshottaajiksi ei voi haukkua.

Ihmeporttaus, josta on kerrassaan mielenkiintoista nähdä Digital Foundryn raporttia.

Day one.

EDIT: Koko peli DLC-paketteineen päivineen on ilmeisesti onnistuttu ahtamaan kasetille, ilman lisälatausten tarvetta. Tässä on pakko olla käytössä vähintään 32 GB:n kasetti, ellei sitten jopa 64 GB:n. Se olisikin ensimmäinen kerta.







« Viimeksi muokattu: 11.06.2019 23:53 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #142 : 12.06.2019 10:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Tästä kyllä todella odotetaan DF:n raporttia. Peli joka pyörii Xbox Onella ja PS4:llä 30fps, portataan NS:lle...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #143 : 12.06.2019 11:08 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Tästä kyllä todella odotetaan DF:n raporttia. Peli joka pyörii Xbox Onella ja PS4:llä 30fps, portataan NS:lle...

Panic Buttonin kääntämät DOOM ja Wolfenstein "opettivat", että Switch-käännökseen tarvitaan ruudunpäivityksen puolitus. Mutta sitten Shiver Entertainment käänsi Mortal Kombat 11:n uhraamatta mätkintäpelille elintärkeää sulavuutta. Jos Witcher 3 ei ole mikään 15-20 fps:n diashow (epäilen, sillä CD Project ei olisi moista hyväksynyt), niin julkaisijoilta alkavat tekosyyt käydä vähiin NS-käännösten kanssa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #144 : 13.06.2019 08:42 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Jos Witcher 3 ei ole mikään 15-20 fps:n diashow (epäilen, sillä CD Project ei olisi moista hyväksynyt), niin julkaisijoilta alkavat tekosyyt käydä vähiin NS-käännösten kanssa.

Suoalueilla se oli PS4:llakin 15-20fps diashow.

En tiedä, miksi kukaan pelaisi tätä telkkarilla isolla ruudulla, mutta tämän version vahvuus piilee taas kerran kannettavassa modessa ja uskon, että tämäkin peli näyttää pienellä ruudulla jopa yllättävän hyvältä, kuten niin moni muukin Switch-peli.
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #145 : 19.08.2019 22:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Switcher 3 pysyy kasassa jopa Novigradissa. Suoalueelle, joka muissa versioissa oli vaativin paikka, ei tosin tässä videossa mennä.

Grafiikkaponnahtelua on ja tekstuurit ovat ottaneet odotetusti hittiä, eli parasta katseltavaa peli on varmasti portablena. Peli ei näytä kannettavaksi Witcher kolmoseksi yhtään hassummalta.



Joskus on vaikea uskoa silmiään. Sitä, mihin fiksusti kasattu kannettava konsoli osaavissa käsissä taipuu. Tämä on luksusta, tämä on magiaa, joka nyt vaikuttaa itsestäänselvältä. PS4:n ja Xbox Onen tullessa markkinoille harva tosin olisi uskonut, että kantaisimme näitä pelejä vain muutaman vuoden päästä laukussamme.

Switcher 3:n gameplay näyttää, ettei porttauksen kanssa ole vain livahdettu matalimmasta kohdasta aitaa. Joku muu kehittäjä olisi voinut hyvinkin lähteä karsimaan ensin pelin maailmasta kasvillisuutta ja NPC-hahmoja. CDPR:n mukaan kaduilla vaeltaa sama määrä populaa kuin PS4-versiossa, ja ruohon, puiden, pensaiden ja kukkien määrä vaikuttaa lähes yhtä suurelta kuin tehokonsoleilla. Aivan uskomatonta.


« Viimeksi muokattu: 22.08.2019 08:55 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #146 : 22.08.2019 10:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kyllähän tuota pelais jos jostain syystä kannettava Witcher kiinnostais tai ei olis muita konsoleita/PC:tä.

Mutta pakko tarttua tuohon "vain muutama vuosi PS4:sen julkaisun jälkeen", siitä on Epi 6 vuotta  :rollaus:
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #147 : 22.08.2019 11:07 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Kyllähän tuota pelais jos jostain syystä kannettava Witcher kiinnostais tai ei olis muita konsoleita/PC:tä.

Mutta pakko tarttua tuohon "vain muutama vuosi PS4:sen julkaisun jälkeen", siitä on Epi 6 vuotta  :rollaus:

Mutta muutamahan on luku väliltä 3-99!  ;D

Se vain tuntuu vieläkin niin helvetin siistiltä. Enkä ole ainoa sen tuntemuksen kanssa, ottaen huomioon, miten hyvin nämä porttaukset (ja software yleensäkin) tuntuvat Switch-pelaajille kauppansa tekevän.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #148 : 14.10.2019 07:48 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Videoita ja kokemuksia Switcher 3:sta on tarjolla jo runsaasti. Niinpä olen pyöritellyt videoita menneenä viikonloppuna televisioni ruudulla ja katsonut lukuisia vertailuja muihin versioihin.

Peli dippaa vain harvoin alle 30:n, sanotaan. Latausajat ovat NS-version pienemmästä koosta johtuen myös melkein puolet nopsempia kuin muilla alustoilla. Tulisikohan DF:n täysimittainen analyysi pelistä jo tänään?

Ja olen tietenkin supersumujen läpi kävelevä fanipoika, mutta eihän tämä nyt graafisestikaan hassummalta näytä, ottaen huomioon alustojen tehoeron. Huomenna näen, miten legendaarinen vuoristomaisema Kaer Morhenin linnan parvekkeelta avautuu Liten ruudulta.  





« Viimeksi muokattu: 14.10.2019 07:57 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Witcher « Vastaus #149 : 15.10.2019 13:08 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Makeaa pelata Witcher kolmosta käsikonsolilla! Todella makeaa. Peli pyörii White Orchardissa mainiosti. Ruudunpäivityksen notkahtelut ovat tapahtuneet välinäytöksissä.

Pelkäsin, että pelin UI menisi varsinkin 5,5" Liten näytöllä liian pieneksi, mutta onneksi kaikki säilyy luettavana. Tavallaan pientä pränttiä on mukavampaa lukea läheltä kuin kaukaa suureltakaan ruudulta. Huomasin sen jo Skyrimin NS-versiota pelatessa.

Hienoa duunia CDPR:ltä (ja tietenkin käännöksen suurimmalta osin hoitaneelta Saberilta). Julkaisu on fyysisestikin sama kuin muilla konsoleilla, sisältäen mm. paperisen maailmankartan ja pahvikotelon. Sitäkin hienompaa on tosin se, ettei kasettikoon kanssa kitsailtu. En käsitä, miten koko peli saatiin 32 GB:n kortille lisäreineen. Mutta ei minun tarvitsekaan käsittää, ainoastaan nauttia tästä pelistä ja Switchistä, joka jatkaa kulkuaan pieniin ihmeisiin taipuvana pelikonsolina.  :)

EDIT:

Jotenkin nautin pelistä enemmän nyt kuin 2015 PS4:llä. Voi toki johtua osittain siitäkin, että luin tässä välissä kaikki Sapkowskin mainiot Noituri-kirjat, ja siten minulle on avautunut huomattavasti suurempi ymmärrys hahmoista, tapahtumapaikoista ja k.o maailmasta yleensäkin.

Toisaalta tuntuu myös immersiivisemmältä pelata handheldinä hämärässä huoneessa kuulokkeet päässä. Ai muka paremmalta kuin suurelta televisiolta ja rutkasti paremmalla resoluutiolla? Juuri näin. Ainakaan minun mielestäni suuren mittakaavan seikkailut eivät juuri kutistu käsivaralta – ne vain tulevat lähemmäksi, tehden kokemuksesta jopa mieleenpainuvamman.

Hälinä on tosin uppoutumisen ja keskittymisen vihollinen; esimerkiksi täydessä joukkoliikennevälineessä en pääsisi samaan tunnelmaan kuin rennosti kotisohvalla. Sama juttu, oli kyseessä sitten kirja tai tunnelmallinen videopeli. Silloin voikin valikoida pelikirjastostaan jotakin muuta.

Nintendo Switch on jo muuttanut mieltymyksiäni 2,5 vuoden elinkaarensa aikana. Siinä missä 2017 olin 95-prosenttinen docked-pelaaja, on luku liukunut tänään jo ainakin 25 prosentin verran käsikonsolipelaamisen puolelle.




EDIT 2:

Modaajat saivat pelistä esiin uusia grafiikka-asetuksia. Yksi niistä – antialisointi – pistää miettimään, miksi sen käyttämisestä ei tehty vaihtoehtoista, sillä peli näyttää melko lailla terävämmältä ilman sitä.

CDPR:n foorumeille on jo tehty asiasta oma aihe, ja Saberkin on saanut palautetta.



« Viimeksi muokattu: 24.10.2019 08:44 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines