Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Elder Scrolls V: Skyrimin julkaisupäivä: 11.11.2011
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
Tulostusversio
Aihe: The Elder Scrolls V: Skyrim  (Luettu 110252 kertaa)
Vs: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #150 : 07.12.2011 10:06 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Täytyy vain sanoa, että onneksi valitsin parhauden version (tietenkin vain konsolipuolella).

Valitsit kiiltävimmän turdin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #151 : 07.12.2011 20:22 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Mutta kun tämä paska maistuu niin hyvälle! Jopa hiomattomampana  :)
Voice of The World.
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #152 : 11.12.2011 22:37 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Koin äskettäin lvl 19 soturiörkilläni kauhun hetkiä vuoriston lumisissa maisemissa. Spottasin taivaalla pörräävän loharin ja päättelin, että mokoma kusipääelukka majailee viereisen vuoren huipulla. Päätin siis, että liskon päivät ovat luetut ja olion sielu tulee olevan minun!

Etenin huipulle, jossa otus löhöilikin ylimielisen oloisena. Kaivoin jouskarin esiin aikeenani kevyt sneak-pehmitys. No sen yrityksen kanssa kävi ns. futarin ratkaisut eli ihan vitusti ylihän se kurmotus lähti. Lohari kiivastui tästä ja aloitti rynnäkön. Tämä ei vielä kovin kummoisia tuntemuksia aiheuttanut vaan nappasin jättikirveen kouraan, iskin hemmollani berserkin päälle, hain elemental fury -shoutilla lisää tempoa liikkeisiin ja iskin kimppuun. No eihän siitä loharista liiemmin vastusta ollut, vaan hakkasin sen minimaalisilla vaurioilla henkihieveriin. MUTTA mitäs vittua: juuri ennen elukan kuolemaa huomasin, että oma elinvoimani alkoi kumman nopeasti heikentyä. Vilkaisin taakseni, jossa HUOMASIN JONKUN HYYTÄVÄN SKELETORIN NÄKÖISEN HEMMON KÄRTSÄÄVÄN HANURIANI PELOTTAVALLA TEHOKKUUDELLA. No "Krosis" -niminen sangen epäystävällinen kaverihan se siellä kairasi avutonta örkkiäni anneliin himoköyrijä-Güntherin tehokkuudella.  :(

Eihän siinä muu auttanut kuin pinkoa karkuun ihan perkeleellisellä kiireellä. Jotenkin onnistuin ryssimään pakonikin ajautumalla umpikujaan ja huomaamalla uuden ystäväni "Krosiksen" lähestyvän. Hyppäsin sitten vuorelta alas ja selvisin semitäpärästi kuolonloikasta. Tässä vaiheessa hahmoni oli ensinnäkin suht paskana ja elinvoimaa palauttavat potionit olivat melko lopussa. On siis sanomattakin selvää ettei ollut mikään järin miellyttävä yllätys huomata päätyneensä keskelle jotain bandiittilaumaa, jonkun saamarin muinaisen temppelin raunioille.  :lol:

Selvisin koko hässäkästä kuitenkin ihmeen kaupalla hengissä. Olipahan hauskaa ja tuli kiljuttua kuin pikkulikka. :lol: Naapurit varmaan arvostavat.


« Viimeksi muokattu: 11.12.2011 22:46 kirjoittanut Doinkki »
Voice of The World.
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #153 : 12.12.2011 00:52 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Menin companions-tehtävän perässä johonkin welholuolastoon ja siellä ensimmäisessä huoneessa tuli joku itseni kaltainen seikkailija vastaan. Huvittavaa, että kaveri sanoi ohimennen mulle että täällä on hämähäkkejä eikä voi sietää niitä. Lähti sitten niine hyvineen käppäilemään pois luolastosta.  ;D

Ja onhan tämä nyt jo vanha juttu, mutta fus ro dah -huuto osaa olla niin penteleen tyydyttävä aika-ajoin. Kohtasin esimerkiksi karhun korkealla vuoristossa ja houkuttelin sen aivan kielekkeelle. Lopun voittekin arvata; karheliini sai siivet ja näky oli vähintäänkin hauska.


Tällä hetkellä en edes kuvittele pelaavani ns. pelihampaan kolottaessa mitään muuta kuin tätä. Tehtävää on vielä helkkaristi jäljellä ja tulevaisuudessa kolkuttelee vielä DLC:tä. Fantastista.

Levelillä 31 ja pisimmällä viety kyky on yhden käden taistelu, joka on muistaakseni tasolla 81.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #154 : 12.12.2011 11:22 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Nyt olen siinä pisteessä, että Thieves Guildin ja Dark Brotherhoodin questit on pikkuhiljaa jo käyty. Hahmoni on kun on tuommoinen Thief/Assassin, tekisi mieli skipata muut Guildit kokonaan. Toisaalta ei varmaa ole aikaa pelailla peliä toistamiseen läpi, niin pakko kai pelata nykyisellä hahmolla myös muut Guildit.

Oliko muuten Thieves Guildissa joku tyyppi jonka kautta sai bountyt pois? En ainakaan ole tullut vastaan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #155 : 12.12.2011 20:00 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili
Oliko muuten Thieves Guildissa joku tyyppi jonka kautta sai bountyt pois? En ainakaan ole tullut vastaan.
Ei tietääkseni, ainut mahdollisuus vissiin on vain lahjoa vartija, mutta sekään ei poista boyntya.
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #156 : 12.12.2011 20:07 »
PiPe Jäsen Viestejä: 25 Basaaripisteet: 0 Profiili Voiko tätä peliä suositella sellaiselle ihmiselle, joka ei ole koskaan roolipeleihin koskenutkaan? Itseäni hieman kuumottaisi saada tämä pukinkonttiin mutta pieni epävarmuus on vielä päällä.
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #157 : 12.12.2011 21:35 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Noniin. Itsehän en ole kärsinyt näistä pleken framerate-dilemmoista. Sen sijaan peli on nyt illan aikana kaatunut 4 kertaa joko latausruudun aikana taikka ihan kesken taistelun. Yksi tallennustiedostoista korruptoitui sählingin aikana kun piti tylysti iskeä konsolista virrat pois.

Paskaa.
Voice of The World.
tallennettu
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #158 : 12.12.2011 21:39 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Yhyy, pariin viikkon en ole päässyt Skyrimin maailmaan kun on ollut tenttejä ja muuta kakkaa. Ensi tiistaina viimeistään lupaan palata samoamaan sen sankkoja metsiä ja ikiroutaista tundraa..
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #159 : 12.12.2011 22:03 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Ei tätä oo jaksanut pelata  :(
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #160 : 14.12.2011 14:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Seikkailin eilen Windhelmin ja Winterholdin lumisilla seuduilla ja löysin niiltä main sangen mielenkiintoisen rakennuksen, joka piti sisällään yhden tähän asti hienoimmista luolastoista.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Liityin myös Winterholdissa käydessäni maagikouluun ja kävin kurkkaamassa ensimmäisen siihen liittyvän luolaston. Mun raskaita suojia ja aseita kantava soturi on vähäsen "mikä ei kuulu joukkoon" -kamaa siellä, mutta eiköhän ne hommat näinkin hoidu.



EDIT: Skyrim myy hulluna, 10 miljoonaa kopiota on nyt lähetetty jälleenmyyjille. Lähde.

Myös uusi patch tuli eilen ladattavaksi konsoliversioihin. Se julkaistiin jo aiemmin PC:lle.


« Viimeksi muokattu: 16.12.2011 11:53 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #161 : 17.12.2011 19:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pelikellossa karvan vajaa 70 tuntia ja ei perhana sentään, tämä peli koukuttaa vieläkin kuin ensimmäisenä pelipäivänä. Aivan huikean mestariteoksen ne on Bethesdalla saaneet aikaan ja vuoden peli palkinnotkin varmasti menevät oikeaan osoitteeseen. Tämän sanon siis Zeldaa pelaamattomana.

Tänään sain vihdoinkin nostettua taonnan yli tason 60, joten avasin käyttööni mahdollisuuden parannella taikaesineitä. Se nostikin hetkessä hahmoni paljon paremmaksi, kun taikapohjainen ebony-panssari ja örkki-kilpi nousivat uusille tasoille. Säästössä on vielä 7 perkkiä ja kokoajan tulee lisää. Säästelen niitä parhaita kykyjä varten, sillä tällä hetkellä hahmoni on luolastoissa varsin hyvässä jamassa.

Tässä vaiheessa annoin myös Whiterunin kodissani toimettomana istuneelle Lydialle töitä ja mimmi pääsi seikkailemaan kanssani suureen ja vaaralliseen maailmaan. Huomasin nopeasti, että apurista on monenlaista hyötyä, sillä muun muassa painavat lohikäärmeen luut ja suomut voi laittaa Lydian rahdattavaksi. Paljon parempi kun jättää ne lojumaan paikoilleen sen vuoksi, ettei itsellä ole tilaa. Seikkailen siis ainakin jonkin verran tästä eteenpäin Lydian kanssa. Täytyy vielä antaa mimmille kunnon varusteet ja aseet, niin ei luolastoissakaan tule ihan heti pataan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #162 : 17.12.2011 19:32 »
Runner Jäsen Viestejä: 593 Basaaripisteet: 0 Profiili Ekan kerran pelin alkuvaiheilla otin Lydian mukaan, sitten melkein ekassa taistelussa se jo kuoli. Sitten yhtenä päivänä kun menin Whiterunin kotiini, huomasin sen vaan makaavan kuolleena lattialla siinä ylimääräisessä makuuhuoneessa ;D
-"No can do!"
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #163 : 17.12.2011 20:13 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Ekan kerran pelin alkuvaiheilla otin Lydian mukaan, sitten melkein ekassa taistelussa se jo kuoli. Sitten yhtenä päivänä kun menin Whiterunin kotiini, huomasin sen vaan makaavan kuolleena lattialla siinä ylimääräisessä makuuhuoneessa ;D

Noiden seuralaisten kanssahan menee käsittääkseni niin, että tekoälyn ohjaamat vastustajat eivät voi tappaa niitä, vaan ne menevät aina kuoleman rajamailla maahan kyyryyn keräämään uusia voimia. Tekoäly ei tällöin lyö vaan keskittyy jahtaamaan pelaajaa. Niinpä kaikki seuralaiskuolemat johtuvat itsestä, esimerkiksi lyö vahingossa haavoittunutta seuralaista sillä seurauksella, että tämä kuolee. On yllättävän helppoa mättää vahingossa kaveria selkään kun ne juoksevat toisinaan holtittomasti taistelun keskellä. Puhumattakaan jostakin taiasta, joka leviää pidemmälle kuin miekanisku.

Lydiasta on raportoinut moni, että onkin herännyt henkiin taas jossain vaiheessa kuoleman jälkeen. Tiukka pimu.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #164 : 17.12.2011 20:14 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Kyllä ne mulla on ainakin kuolleet aina tekoälyhahmojen iskuihin. 95% ajasta menevät kyllä nelinkontin, mutta on se kuolo korjannut parikin kertaa.
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #165 : 17.12.2011 20:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW GAFista tosiaan luin sen. Onkohan niin, että jos on tarpeeksi vahvat varusteet, niin eivät voi niin herkästi kuolla toisen tekoälyn käsiin, koska matka ns. huonosta hapesta kuolemaan on pidempi. Tarkoitan, että jos vaikkapa Lydialla on ne huonot oletuskamppeet päällä, niin hän menee paljon nopeammin huonoon jamaan kuin päivitetyillä varusteilla. Liekö se luonut väärinkäsityksen, etteivät voi kuolla noissa olosuhteissa.

Jokatapauksessa pitäisi olla niin, että kyyristymisen jälkeen tekoälyvastustajat suuntaavat hyökkäyksensä vain pelaajaa vastaan ja antavat kumppanin kerätä voimansa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #166 : 18.12.2011 03:15 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Ei minullakaan nuo apuri npc:t ole koskaan kuolleet tietokoneen iskuihin, mutta varmaan 4 apuria olen tappanut itse vahingossa, yhden kyllä uhrasin sille Bolethialle vai mikä lie. Varsinkin jos on joku destruction maagi tai jousiampuja, niin aika helposti ne saa vahingossa tapettua. En kyllä enää jaksa noita apureita palkata, kun sneikkalija tyypillä noista alkoi kyllä lopussa olemaan enemmän harmia kuin hyötyä, ne nimittäin paljastaa aika helposti vihollisille vaikka niille antaisikin jotain sneaking kamaa. Kyllähän niiltä joiltain tuli välillä ihan hyvää juttuakin ja oli kyllä ihan hyvää vaihtelua siihen ensimmäiseen tuppisuuhun. Kannattaa ottaa apuriksi joku maagi, kun ne tekee aika hyvää dmg ja niiden taikamittari on vissiin loputon tai ainakin tuntuu siltä.

Yritin kyllä alkuun tehdä tästä omasta hahmostakin pelkkää maagia, mutta se sitten jäi kun ei oikeen tuo destruction ollut kovin tehokasta muutenkin oli aika paskaa yrittää pelata alussa ilman kunnon defenseä jollain maagin kaavuilla.
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #167 : 18.12.2011 04:38 »
Justece Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili

Paras Skyrim video ikinä.
I'm the best fuck the rest.
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #168 : 20.12.2011 13:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Onko kukaan löytänyt pelissä Umbraa? Jumalmiekkaa, joka oli Morrowindin ja Oblivionin (ehkä?) paras sapeli. Onko sitä Skyrimissä?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #169 : 22.12.2011 13:53 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Aloitin eilen vähän testailemaan kunnolla miten Pickpocket-taito pelissä toimii. Kuljeskelin ympäri Whiterunia ja pöllin joitakin kolikoita muutaman vartijan taskusta. Jäin toki kiinnikin parin otteeseen, mutta takuusumma vapautusta vastaan oli niinkin pieni kuin 25 kolikkoa. Hauska taito, joka täytyy ehdottomasti käytellä tästä eteenpäin enemmänkin. On se hassua kun 80 pelitunnin kohdalla vaan äityy koittamaan jotakin ominaisuutta pelissä ensimmäistä kertaa  eikä taskuvarkaudet edes ole ainoa lajissaan joka minulla on kokonaan kokeilematta. Tämä peli on niin pirun laaja.

Taskuvarkauteni pistivät kuitenkin liikkeelle odottamattoman ja hauskan seurauksen Whiterunissa:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #170 : 10.01.2012 10:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Eilen jatkoin ensimmäistä kertaa tänä vuonna Skyrimiä. Vajaa viisi tuntia vielä ja pelikello puhkoo 100 tunnin lukemat.

Sain nostettua takomisen tasolle 100, joten rynnistin toki oitin hakemaan Whiterunin kodistani kaikki lohikäärmeen luut ja suomut. Tarkoituksena oli siis tehdä niistä Lohikäärme-panssari.

Pettymys oli suuri, kun huomasin että nämä suojat eivät ole ollenkaan niin makean näköisiä kuin vastaavat deadric-suojat. Heikompiakin ovat hieman. Annoin sitten Lydialle lohharikamat ja itse päädyin deadric-kamaan. Pitäisi vaan löytää daedran sydämiä lisää, jotta pystyisi tekemään loputkin haarniskan osat. Ja toki sitten vielä nostamaan enchantment-kykyä, jotta saisi näistä suojista mahdollisimman kovikset.

Otin myös käyttöön ensimmäistä kertaa kahden käden aseita, kun yhden käden taistelu saavutti tason 100 eikä se täten enää kasvata kokonaistasoa. Tuntui aika jähmeältä eikä tosiaan niin tehokkaaltakaan, koska en ole panostanut siihen yhtään. Tasot tosin nousee aika haipakkaa kun käy nirhaisemassa jättejä ja mammutteja jollakin kahden käden hullun kokoisella miekalla.

Questeja on vino pino pöydällä ja nyt pitäisi päättää mitä seuraavaksi tekisi. Maagi-koulun juonilinja patistaa Labyrinthianiin erästä taikasauvaa etsimään, mutta minulla on tunne, että se luolasto tulee olemaan aika iso. Pari kertaa olen kulkenut siitä ohi ja ihastellut sitä ulkoapäin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #171 : 10.01.2012 11:23 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itse yritin palata Skyrimin ääreen noin kuukauden paussin jälkeen, mutta ei maistunut. Pelistä menee into siinä vaiheessa kun hahmo alkaa olemaan tietyllä tasolla. Sama kävi myös Falloutin ja Oblivionin kanssa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #172 : 10.01.2012 12:27 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Onko kukaan löytänyt pelissä Umbraa? Jumalmiekkaa, joka oli Morrowindin ja Oblivionin (ehkä?) paras sapeli. Onko sitä Skyrimissä?

Ei sitä vissiin ole tässä pelissä, mikä on harmi.



Olen nyt jyystänyt tätä peliä kohta 100h ja alkaa tulla ähky. Varmaan pakko pistää välillä tauolle ja palata parin muun pelin jälkeen takaisin, aivan kuten tein aikoinaan Oblivioninkin kanssa, koska näissä peleissä on yksinkertaisesti niin paljon pelaamista, ettei muita pelejä ei ehtisi pelata vuoteen jos haluaa kerralla pelata ja nähdä kaiken.

Tässä vaiheessa pelin heikkoudet ja vahvuudet alkavat olla selvillä, joten tässä omia näkemyksiä.

Pelimaailma ja sen tunnelma on parasta mitä peleissä on tullut vastaan. Edelleenkin 100h jälkeenkin saatan käyttää välillä tunnin siihen, että vaeltelen vain ympäriinsä ja katselen maisemia. Harmi ettei sen potentiaalia hyödynnetä läheskään niin paljoa kuin olisi mahdollista, vaikkakin silti paremmin kuin monissa paljon pienemmän mittakaavan peleissä tai varsinkin Oblivionissa. Kuitenkin luolastoista ja monista pienemmistä tehtävistä saadut palkinnot ovat usein liian hyödyttömiä, mikä pidemmän kyllästyttää. Smithing on loistava lisä peliin, mutta motivaatio uusien tavaroiden löytämiseen katoaa, koska itse saa tehtyä melkein aina paremmat aseet. Lisäksi vaikeita alueita tai luolastoja on aivan liian vähän ja niissä vähäisissäkin on turha käydä, koska ei niistä löydä yhtään parempia tavaroita.

Mutta kaikkien miinustenkin jälkeen Skyrim on niin loistava peli, jollaisia tulee kerran 10 vuodessa. Ehdottomasti kaikkien kehujen arvoinen tekele, jossa kerättävää ja puuhasteltavaa riittää loputtomiin. Peli vaatii sen että pystyy uppoutumaan pelin maailmaan, tutkia pelin kirjoista sen historiaa ja osaa itse luoda omia seikkailuja, eikä vain orjallisesti pelata main questit läpi ja lopettaa.

Skyrim on joka osa-alueella Oblivionia paljon parempi peli, mutta edelleenkin pidän Morrowindia sarjan parhaana osana. Siinä se vapauden ja löytämisen ilo on edelleenkin omaa luokkaansa, minkä takia sitä jaksaa aina pelata, koska aina löytyy uutta.



tallennettu
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #173 : 10.01.2012 15:17 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itseäkin vaivaa eniten "lootin" puuttuminen. Pelissä ei vain ole kunnon loottia. Vaikka kuinka monta kertaa olen mielissään aukonut Master arkkua ja löytänyt sisältä vain kasan paskaa sekä 100 kolikkoa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #174 : 10.01.2012 17:09 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Minulle suurin nautinto Skyrimissä syntyy siitä samoilusta ja pelimaailman tarjoamasta tunnelmasta. Esimerkiksi kun nousee jonnekin vuorenhuipulle aamuauringon juuri valaistessa näkymän. Haaste ja tavaroiden kerääminen ovat minulle toissijainen juttu. Kivaa saada parempaa rompetta ylle ja niin edelleen, mutta se ei ole syy miksi peli niin minua kiehtoo.

Kävin äsken vetäisemässä Labyrinthianin ja olipahan se mielenkiintoinen luolasto. Ehkä jopa paras tähän astisista isommista luolastoista. Erittäin tunnelmallinen ilmapiiri, josta aisti miten vanhasta ja historiallisesta tapahtumapaikasta oli kysymys.

Olen muuten aika ihastunut tuohon daedric-panssariin. Se näyttää niin hemmetin viileältä. Hahmoni pahaperse-kerroin kyllä nousi huimasti.



www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #175 : 11.01.2012 11:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Raskaan panssarin taso nousi eilen maksimiin, joten käväisin teettämässä skaalautuvat ja kevyet lohkäärmepanssarit. En ole käyttänyt näitä kevyempiä suojia pelissä lähes ollenkaan, joten hahmoni suojaukset laskivat tuntuvasti. Kun ennen tätä sai käydä nirhaisemassa vaikkapa jättiläisiä suht vaarattomasti, vei nyt yksikin isku ison osan energiavarannoista. Tavoitteeni on silti kasvattaa niin paljon taitoja maksimiin kuin vain mahdollista.

Tältä hahmoni näyttää nyt, taustalla raskaaseen lohikäärmepanssariin sonnustautunut Lydia.




Josko sitä pääjuonta taas tänään vähän edistäisi. Muistaakseni jäin viimeksi siihen kun kävin pitkähkön keskustelun Paarthurnaxin kanssa. Wanhojen kääröjen perään pitäisi siis lähteä jos muistan oikein.

Ai niin, olen nyt myös welhokoulun arkkimaagi. Se kävi nopeasti, ehkä jopa liian vaivattomasti? Jokin tuossa Winterholdissa ja maagikoulussa kiehtoo. Johtunee lumisesta ympäristöstä ja skideistä Tylypahka-viboista. Ja yksi koulun pääjehuista näyttää ja kuulostaa Gandalfilta!  :)

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #176 : 11.01.2012 12:36 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Olin itse pultissa pitkään siinä Mage Guildin Labyrintian luolan bossissa. Ekan kerran menin kokeilemaan sitä joskus 20 levelissä ja ei ollut toivoakaan päästä läpi. Piti palata 20 leveliä myöhemmin, niin johan kuoli, vaikkakin edelleenkin se iski aika kovaa niillä taioillaan. Ainoa kerta pelissä kun piti palata myöhemmin uudestaan, sillä vastus oli yksinkertaisesti liian kova. Mage Guildin muut tehtävät sen sijaan olivat todella helppoja.
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #177 : 11.01.2012 19:27 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
mutta edelleenkin pidän Morrowindia sarjan parhaana osana. Siinä se vapauden ja löytämisen ilo on edelleenkin omaa luokkaansa, minkä takia sitä jaksaa aina pelata, koska aina löytyy uutta.

Pitää vielä palata tähän kommenttiin. On todella sääli, että aikoinani jätin Morrowindin ihan alkutekijöihinsä Xboxilla, koska se vaikutti niin pelottavalta ja rajattomalta silloiselle pelaajaminälleni. Nyt sitten saa lukea näitä kommentteja ja hakata päätään seinään oman tyhmyytensä vuoksi.

Suunnittelen, että pelattuani Skyrimiä kyllästymisen partaalle, asennan Morrowindin bootcamp-Macille ja siihen kylkeen myös joitakin viikkoja sitten valmistuneen Morrowind Overhaulin. Kyseessä on siis tuntuva modaajien tekemä grafiikkapäivitys.

Mutta se onkin sitten ihan toinen tarina. Silloin kiskaisen pystyyn ihan oman Morrowind-fiilistelyketjun, jonne toivon mukaan eksyy muitakin aikoinaan peliä pelanneita.




www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #178 : 11.01.2012 20:42 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili

Pitää vielä palata tähän kommenttiin. On todella sääli, että aikoinani jätin Morrowindin ihan alkutekijöihinsä Xboxilla, koska se vaikutti niin pelottavalta ja rajattomalta silloiselle pelaajaminälleni. Nyt sitten saa lukea näitä kommentteja ja hakata päätään seinään oman tyhmyytensä vuoksi.




No, Morrowind ei ole kovinkaan aloittelijaystävällinen peli. Kun joskus ostin pelin vahingossa, niin ei ollut hajuakaan millainen peli on kyseessä. Varsinkin outo tappelusysteemi ja kaiken itse opetteleminen on uudemmille pelaajille iso kynnys. Karun ulkokuoren alla piilee kuitenkin valtava maailma jossa on enemmän löytämistä ja tehtävää kuin Skyrimissa ja Oblivionissa yhteensä. Peli tarjoaa todella loistavat puitteet tutkimisesta tykkääville pelaajille, jollaista en ole ennen kokenut missään muussa pelissä. Siinä ei tarvitse olla level 50, jotta voi ostaa hyviä tavaroita vaan heti level 1:ssä on löydettävissä pelin parhaat tavarat, jos siis vaan sattuu löytämään ne ja selviämään paikoista hengissä mistä niitä löytää. Muistan vieläkin kun ekan kerran päätin lähteä pelin Red Mountainille todella alhaisissa leveleissä ja kuolin matkalla varmaan 30 kertaa. Perille pääsy palkittiin, sillä paikka oli täynnä erilaisia glass armorin osia, joiden varastamiseen koitin käyttää kaikenlaisia kikkoja tuntikausia. Muutenkin tykkään että pelissä pitää suunnitella reittinsä ja matkan päämäärät, koska mitään quick travelia ei ole, vaan pitää osata hyödyntää pelin omia kulkuneuvoja. Potioineista ja tarvikkeista on jopa hyötyä kun tiukan paikan tullen ei voikaan harpata kaupunkiin parantelemaan itseään.

Ja vaikka ulkoasu ei pärjääkään nykypeleille, niin pelin maailma on paljon vaihtelevampi kuin sarjan uudemmissa osissa. PC-versio on luonnollisesti parempi, mutta Xboxin GOTY-versio pelistä on varmaan viimeinen peli, jonka möisin kokoelmastani. Vaikka jo parisen sataa tuntia takana, niin en ole puoliinkaan guildeihin edes koskenut vielä tai pelannut lisäosia. Aina muutaman kuukauden välein tulee palattua peliin ja jatkettua pelaamista. Minulle Morrowind on top3 parhaan pelin joukossa ehdottomasti. Äärimmäisen rakas peli.

Ja pelin themeen en kyllästy koskaan:
http://www.youtube.com/watch?v=ZWuNf4gxwuM
tallennettu
Vs: The Elder Scrolls V: Skyrim « Vastaus #179 : 11.01.2012 21:23 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Morrowindissa teki erityisen vaikutuksen enchanttaus ja loitsujen teko. Oblivion oli erityisesti näiltä osin rajoittunut, mutta onneksi Skyrim oli taas askel oikeaan suuntaan. Silti Morrowindissa pystyi tekemään paljon sellaista mitä ei Skyrimissakaan pysty. Mahdollisuus tehdä taikoja joilla fyysisesti hypätä pelimaailman toiselta puolelta toiselle puolelle oli leuat loksauttava kokemus.

Erityiset propsit tosiaan tuolle skaalaamattomuudelle. Vaikka loppuluolan ympärillä onkin korkeat muurit jotka avataan vasta pelin loppupuolella, mikään ei estä löytämästä levitaatiotaikaa ja liihotella sinne kuolemaan vaikka pelin alussa.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines