Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Team Ico -pelit  (Luettu 2742 kertaa)
Team Ico -pelit « : 12.07.2009 18:01 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW ICOsta ja Shadow of the Colossuksesta on varmasti ollut jo puhetta täälläkin. The Last Guardian on myös pompannut esiin ajankohtaisissa merkeissä E3- ja hype-ketjussa. Miten olisi yksi kokonainen ketju Team Icon peleille?



ICO on Sonyn kehittämä seikkailua ja pulmanratkontaa yhdistävä peli PS2:lle, jonka piti alunperin ilmestyä PS1:lle, mutta pitkän suunnittelun jälkeen peli koki niin korkealaatuisia muutoksia, että se päätettiin tehdä PS2:lle. ICO julkaistiin ympäri maailmaa vuonna 2001-2002 ja se menestyi myyntiluvuissa kehnosti, sillä moni vierasti peliä sen taidehenkisen ulkoasun ja omalaatuisen ideansa takia. Tietyissä piireissä ICO on joka tapauksessa saavuttanut osakseen paljon ylistystä ja monet pitävätkin sitä kaikkien aikojen hienoimpana seikkailupelinä. Lisäksi, pelistä on myös saatavilla soundtrack joka tunnetaan nimellä ICO: Melody in the Mist.

ICOn tarina on tyypillistä perushuttua - se kertoo sarvipäisestä Ico-pojasta ja keijukaismaisesta prinsessa Yordasta, jotka yrittävät onnistua päämäärässään. Icon tehtävä on pelastaa Yorda julman äitinsä (The Queen) linnasta, joka sijaitsee kaukaisella jyrkänteellä meren äärellä. Linna sisältää paljon erilaisia salaisuuksia, vaaroja ja pulmanratkontaa joilla on hyvin suuri osuus Icon ja Yordan etenemisessä. Edetessä törmää myös aavemaisiin varjo-olentoihin, jotka yrittävät kaikin keinoin vangita Yordan.

ICOa on kehuttu taidepeliksi tunnelma- ja musiikkipuolensa ansiosta, vaikkei musiikkia pelissä juuri ole nimeksikään, se nimittäin esiintyy lähinnä liekkien lepatuksena, lintujen lauluna sekä hahmojen hengityksenä. Pelin vähäisestä musiikkipuolesta huolimatta lopputekstien aikana soi silti kaunis You Were There, joka on myös pelin oma, täysin virallinen musiikkikappale.



Shadow of the Colossus on ICOn ns. henkinen jatko-osa. Se ilmestyi 3-4 vuotta ICOn julkaisun jälkeen PS2:lle ja saavutti suuremman suosion kuin ICO, joten se myi myös ymmärrettävästi paremmin kuin edeltäjänsä. Tästäkin, kuten ICOsta, tehtiin soundtrack, joka liikkuu nimellä Shadow of the Colossus: Roar of the Earth.

Tällä kertaa pelin tapahtumapaikkana toimii tyhjyyttä uhkuva autiomaa jossa ei ole juuri mitään muuta elävää kuin jättiläismäiset hirviökolossit. Pelin päähenkilönä toimii nyt Wander-nuorukainen joka matkaa salaperäiseen kolossien maahan uskollisen Agro-hevosensa kanssa pelastamaan kuolleista Mono-nimisen tytön. Jumala nimeltään Dormin antaa Wanderille tehtävän kukistaa kaikki kolossit ja lupaa herättää Monon elävien kirjoihin, mikäli Wander onnistuu vaarallisessa tehtävässään. Kolossien luokse löytää harvinaislaatuisen suuntaa näyttävän miekan avulla jolla on myös erityisen iso rooli kolossien kukistamisessa.



Video (E3-messuilla esitelty)

Kyseessä on Team Icon kolmas peli joka sai ensi-iltansa vuoden 2009 E3-messuilla. Tällä kertaa päähenkilön puikkoihin astuu hämmästyttävän paljon Icoa muistuttava poika joka ystävystyy Tricon, eräänlaisen siivekkään griffon-otuksen, kanssa.  

--

Jauhantaa Team Icon aiemmista peleistä sekä spekulointia The Last Guardianista. Kiitos.


« Viimeksi muokattu: 17.01.2010 14:05 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Team Ico -pelit « Vastaus #1 : 13.07.2009 13:09 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Aika huonoja pelejä.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Team Ico -pelit « Vastaus #2 : 13.07.2009 13:23 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Aika huonoja pelejä.

Hajosin. Kraidi käyttää kaiken luovuutensa ja ihan kiihkeenä kirjoittaa kunnon eepoksen aloitusviestiin.
Sitten heti perässä tuollainen vastaus.

Tosin tottahan tuo on. Varsin paskoja pelejähän nuo ovat. Annan omani pois ilmaiseksi sille joka tulee kysymään, kun ei noista rahaakaan juuri saa.

tallennettu
Vs: Team Ico -pelit « Vastaus #3 : 13.07.2009 13:48 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Aika huonoja pelejä.

Hajosin. Kraidi käyttää kaiken luovuutensa ja ihan kiihkeenä kirjoittaa kunnon eepoksen aloitusviestiin.
Sitten heti perässä tuollainen vastaus.

Tosin tottahan tuo on. Varsin paskoja pelejähän nuo ovat. Annan omani pois ilmaiseksi sille joka tulee kysymään, kun ei noista rahaakaan juuri saa.

Nooh, MasterTK, viestini oli ihan toiselta foorumilta. En minä tuon eteen nähnyt muuta vaivaa kuin koko tekstin kopioimisen tänne. Minun kirjoittama tuo kyllä on, ja vieläpä jotain kuukauden vanha, jos tarkkoja ollaan.

Ja mitä itse peleihin tulee, niin mielestäni nämä ovat erinomaisia, erityisesti ICO on ollut suosikkipelini jo jonkun aikaa. Kaikki eivät tietenkään tykkää, mm. useita on häirinnyt Shadow of the Colossuksen hiljainen autiomaa, jossa ei ole muuta tekemistä kuin kolossien kaataminen. Puhumattakaan pelin kontrolleista ja sahalaitagrafiikasta. ICOkin on vähän sellainen peli, että joko rakastaa tai sitten vihaa.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Team Ico -pelit « Vastaus #4 : 13.07.2009 17:42 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili ICOhan on mestariteos, SOTC on myös aivan helvetin kova peli.

Vastaavanlaista tunnelmaa, jonka ICO luo, ei ole saavutettu missään pelissä sen jälkeen. Ja pelin loppuskene on varmaan parasta ikinä. Ambient-musat ansaitsevat myös erityismaininnan.

SOTC on erilainen peli, mutta syvyyttä löytyy yhtä paljon kuin ICO:sta. Soundtrack on jäätävän kova ja minimalistinen tarina vetää hiljaiseksi. Pelimekaniikka ei ole täydellinen, mutta sen antaa anteeksi, kun muu toteutus on niin helvetin hyvää.

Mutta joo, eihän näitä kaikki tajua.
tallennettu
Vs: Team Ico -pelit « Vastaus #5 : 13.07.2009 19:27 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili ICO on mahtava peli.
SotC on mahtava peli jos tykkää tietyistä asioista. Joillekin ihan paska peli.

Mutta jos ICO:sta ei tykkää on kalju avaruusmariini (niinku TK)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Team Ico -pelit « Vastaus #6 : 13.07.2009 20:50 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Ja pelin loppuskene on varmaan parasta ikinä.

ICOn loppuvideo ja -tekstit ovat lujuutta, kyllä.

Lisäksi, betavideoita:

Project ICO
Project NICO

The Last Guardianin taas on se peli jota odotan tällä hetkellä eniten ikinä. Kerrassaan lupaavalta näyttää. Hyvä peli siitä toivon mukaan tulee, mikäli vain Fumito Uedaan ja hänen tiimiinsä on luottamista.


« Viimeksi muokattu: 28.12.2009 19:57 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines