Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Steam Macille - The apple cake is a lie?  (Luettu 5624 kertaa)
Steam Macille - The apple cake is a lie? « : 04.03.2010 11:44 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Viime viikolla kierteli kuvia Steamin uudesta SDK:sta jossa on mukana mm. tiettyjä Maciin liittyviä grafiikoita (linkki). Nyt viime yön aikana Valve on jaellut teaserikuvia eri Mac-sivustoille, joissa Valven pelien hahmoja esiintyy mm. Omena-logo rinnassa tai I'm a Mac -mainoksen hengessä (linkki).

Eli ellei tämä ole jotain suurta pilaa Valven suunnalta, on Steam tulossa Macille. Julkaistuista teaserikuvista voi päätellä että ainakin Half-Life, Team Fortress 2, Portal ja Left 4 Dead olisi tulossa omppumaalaisten iloksi. Vielä ei ole tiedossa tuleeko Half-Lifestä ja Left 4 Deadista ainoastaan uusin osa, vai myös ensimmäinen.

Ja jos edellä mainitut pelit tulee Macille, se tarkoittaa (/tarkoittanee) että Valve on portannut Source-moottorinsa Macille. Tämähän taasen tarkoittaa että Source-moottorilla varustetut pelit voitaisiin portata Macille helpommin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki Steamissä olevat pelit olisi tulossa Macille, mutta kyllähän tämä madaltaa Mac-porttien teon kynnystä aika mukavasti.


Steamin tulo Macille taitaa kuitenkin olla yksi Mac-pelaamisen historian suurimpia käännekohtia. Valven pelit kuitenkin on kohtuu suosittuja, ja Steam on yksi suurimpia/suurin pelien digitaalisista jakelukanavista. Joten kun molemmat laitetaan omenalaatikkoon, siitä luulisi olevan jotain hienoa tiedossa Macisteille.

Steamin tulosta Macille, ja tarkempaa tietoa Macille tulevista Steam-peleistä saataneen viimeistään ensi viikolla alkavasta Game Developer Conferencestä (9 - 13.3 2010).


Mitäs mieltä lautalaiset on tästä kaikesta? Windows joutaa vihdoin romukoppaan vai vuoden turhin uutinen?
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #1 : 04.03.2010 13:55 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Hieno ja iso askel, mutta Applen nykyinen konevalikoima ei mielestäni oikein sovi pelikäyttöön. Kyllä pelit pyörivät halvimmallakin iMacilla, mutta näytönohjaimen sun muiden päivittäminen ei olekaan niin helppoa sitten parin vuoden päästä. Mac Pro on ehkä paras vaihtoehto, mutta hintalappua vilkaistessa tulee ikävä äitiä. Apple saisi tulla hieman vastaan ja tarjota pelaajillekin omaa konevaihtoehtoa. Nykyisessä tilanteessa valitsisin mielummin PC:n pelikoneeksi.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #2 : 04.03.2010 16:10 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Hieno ja iso askel, mutta Applen nykyinen konevalikoima ei mielestäni oikein sovi pelikäyttöön. Kyllä pelit pyörivät halvimmallakin iMacilla, mutta näytönohjaimen sun muiden päivittäminen ei olekaan niin helppoa sitten parin vuoden päästä.
Tuo on tietty totta. Mutta toisaalta onhan PC-pelaajienkin joukossa kasuaalipelaajia ja/tai muuten vaan satunnaisesti pelaavia joita ei kiinnosta mitä komponentteja se niiden kone on syönyt. Ja kun koneesta puhti loppuu niin ne ostaa uuden koneen - ei uutta näytönohjainta. Ja Steamissähän on aika paljon indie-kehittäjien tuotoksia myynnissä, ja indie-kehittäjät ovat aina olleet innokkaampia tekemään monialustapelejä kuin suuret kehittäjät. Joten veikkaisin, että Macin Steam on indie-kehittäjien taistelutanner - ainakin alussa. Ja indie-pelithän harvemmin mitään tehomyllyä tarvitsee.

Mutta eiköhän tämä saa suuremmatkin nimet heräämään ja Macin Steamiin päätyy muitakin suuremman luokan pelejä kuin vaan Valven pelit. Ainakin Postal 3 on tulossa Windowsille, Macille ja Linuxille (+ X0 ja PS3), joten siinä ainakin yksi suuremman luokan ei-Valven peli joka päätynee Macin Steamiin (ja varmaan ensimmäisiä pelejä jotka päätyy Linuxin Steamiin jos/kun sellainen joskus tulee).
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #3 : 07.03.2010 18:38 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Portal 2 varmistettu Macille. Todella hienoa.
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #4 : 08.03.2010 22:39 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Valve vahvisti tänään, että Steam on tulossa Macilla. Vaikka olihan tuo jo aika selvää. Mutta kuten Valvelta saattoi odottaa, Steamin Mac-versio on kunnolla tehty - ainakin paperilla. 

- Steam-client ja ainakin kaikki Valven pelit on natiivia koodia. (Valve ei maininnut pääseekö Cider-porttaukset Steamiin)
- Maccia ei "syrjitä" millään tavalla, vaan päivitykset tulee Windowsille ja Macille samaan aikaan, Windowsin ja Macin käyttäjät pelaa samoilla servereillä ja Valve aikoo julkaista pelinsä yhtä aikaa Macille, Windowsille ja X360:lle.
- Ja vastaus kysymykseen "Voinko pelata Windowsille ostamiani pelejä myös Macillä?" on Steam Play. Eli kaikkia Steam Play -pelejä voi pelata sekä Windowsilla ja Macillä ilman lisämaksuja. Kaikki Valven pelit tukee Steam Playtä, ja Valve olettaa että suurin osa kehittäjistä tukee sitä myös. Steam Play mahdollistaa myös sen että voit pelata peliä Windows-koneella, siirtyä Mac-koneelle ja jatkaa peliä samasta kohtaa.
- Julkaistaan ensi kuussa. "Steam and Valve's library of games including Left 4 Dead 2, Team Fortress 2, Counter-Strike, Portal, and the Half-Life series will be available in April." Tuosta voi kai päätellä, ettei L4D1 ole tulossa Macille, mutta molemmat Half-Lifet olisi.


Eipä Valve kai kovin paljoa paremmin tuota voisi toteuttaa. Julkaisua odotellessa.

Pressitiedote: http://store.steampowered.com/news/3569/
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #5 : 26.03.2010 19:38 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Valve hakee porukkaa Steamin Mac-betaan. Hakemuksen voi täyttää täältä.

Valve on myös enemmän tai vähemmän vahvistanut, että se tuo kaikki Source-pelinsä Macille (Half-Life: Source (normi HL1 ei varmaankaan ole tulossa), molemmat Left for Deadit, jne).
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #6 : 12.05.2010 22:16 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili Nyt sitä saa, nyt sitä saa!

Itse Valven peleistä ei tarjolla ole kuin Portal, mutta sitä tarjotaan ihan ilmaiseksi, joka on aika kivaa.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #7 : 12.05.2010 22:37 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Jees. Ihan kiitettävä määrä pelejä näin julkaisupäiväksi. Steamin Mac-pelit. Ja hyviä tarjouksiakin vielä. Ilmaisen Portalin lisäksi mm. Telltale Steam Play Pack, joka sisältää Sam & Max: The Devil’s Playhouse (5 episodia) ja Tales of Monkey Island Complete Pack (5 episodia) yhteishintaan 29,99€.

Tosin tuo niiden sivu taitaa olla vähän maton alla, kun pelien ostaminen ei oikein suju ja sivut vähän sekoilee silloin tällöin. No, eiköhän se siitä tasotu kun alku innostus hiipuu.
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #8 : 13.05.2010 00:44 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Kiinnostaisiko jotain selventää vähän, miten tämä Windows <-> Mac -tuki (Steam Play?) oikein toimii? Mietin vain sitä, että aikaisemmalla koneellani (Windows) olin ostanut pelejä Steamista tunnukselleni. Noh, nyt minulla on uusi kone (Mac) ja tämä Steami nyt sit tuli ja ilmestyi tälle. Onko siis mahdollista, että pääsen jossain vaiheessa (ilman mitään maksuja) pelailemaan noita pelejä joita Windowsillani olen ostanut?
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #9 : 13.05.2010 01:53 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Onko tuo Portal siis aina ja ikuisesti käytettävissä? Jossain väitettiin, että saat vain kolmen päivän ajan kokeilla pelin koko versiota.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #10 : 13.05.2010 09:07 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili
Onko siis mahdollista, että pääsen jossain vaiheessa (ilman mitään maksuja) pelailemaan noita pelejä joita Windowsillani olen ostanut?

Jep.

Onko tuo Portal siis aina ja ikuisesti käytettävissä?

Jep.

Ja Portal, yksi niistä kourallisista peleistä joita kaikkien tulisi joskus pelata, on n. parin viikon ajan ilmainen ihan PC-ihmisillekin näköjään.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #11 : 13.05.2010 10:19 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Onko siis mahdollista, että pääsen jossain vaiheessa (ilman mitään maksuja) pelailemaan noita pelejä joita Windowsillani olen ostanut?
Kunhan peli joku päivä portataan Macille ja sen julkaisija/kehittäjä päättää tehdä siitä Steam Play -pelin, niin se ilmestyy sitten Pelattaviin peleihin. Mutta se on siis julkaisijasta/kehittäjästä kiinni, että saako samalla rahalla sekä Mac- että Windows-version. Kaikki Valven pelit tulee olemaan Steam Play -pelejä.
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #12 : 13.05.2010 10:40 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Portal lähtee siis ilmaisesti 24. päivä asti. Koskee sekä PC- että Mac -versioita.

http://store.steampowered.com/freeportal/
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #13 : 13.05.2010 11:02 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW ... mutta missä viipyy Team Fortress 2:n Mac-versio?  :/
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #14 : 13.05.2010 11:21 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
... mutta missä viipyy Team Fortress 2:n Mac-versio?  :/
TF2:n puuttuminen julkaisupelien joukosta oli kyllä lievä pettymys. Valve aikoo ilmeisesti lisätä joka keskiviikko omia pelejä Macin valikoimaan, joten josko ensi viikolla olisi TF2:n vuoro. Se oli toinen peli Portalin kanssa jota beta-testaajat pystyivät pelaamaan, joten se olisi looginen vaihtoehto seuraavaksi peliksi.



EDIT: Ilmeisesti tuo Steam Play ei olekaan niin yksinkertainen kuin aluksi luulin. Eli jotkut Steam Play -pelit on pelattavissa molemmilla alustoilla vaikka olet ostanut sen ennen Mac-version julkaisua, mutta jotkut taasen ei ole. Esimerkiksi Civilization IV:n omistajat joutuvat ostamaan sen uudelleen, jos haluavat pelata sitä Macillä. En tiedä mikä järki tuossa on, ja miksi yksinkertainen asia pitää tehdä monimutkaiseksi, mutta niin se kuitenkin nyt on. FAQ aiheeseen liittyen.


« Viimeksi muokattu: 13.05.2010 13:59 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #15 : 13.05.2010 12:22 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Ah, katsos. En selkeästikään ole se laatikon terävin kynä; tajusin vasta että minunhan ei pidä tehdä muuta kuin mennä My Gamesiin ja sieltä asentaa pelit, jotka siis on saatavilla Steam Playn kautta. Tähän mennessä vain Braid ja Portal toimivat, mutta onneksi pelini ovat suurimmalta osan Orange Boxin geimejä että eiköhän nekin sieltä jossain vaiheessa tule. Ja Audiosurf sais kyllä tulla kanssa. *_*
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #16 : 14.05.2010 16:49 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Aika buginen tuo Macin Steam tahtoo olla. Kaatuilee vähän väliä. Esim. joka kerta kun suljen Portalin, Steam yrittää syncata tiedot Steam Cloudiin, mutta kompastuu sitä yrittäessään. Ja joskus kun Steamin ikkunan sulkee, joku Steamin painike tai vastaava saattaa jäädä leijumaan typöydälle. Ja kun noin käy, niin Steamin ikkuna ei tule esiin sen ikonia klikkaamalla ja samalla Steamin prosessorin käyttö nousee noin 2%:sta noin 12%:en. Ja joitain muitakin ongelmia ja typeryyksiä on tullut vastaan, kuten nyt vaikka se ettei Steam tunnista kieltä automaattisesti, vaan käyttäjän pitää itse (ymmärtää) käydä vaihtamassa se. Mutta jos kielen vaihtaa suomeksi, niin sitten asetuksissa ei näy mikrofonin asetuksia, koska asetusikkunan koko on kiinteä mutta välilehtien suomenkieliset nimet on pidempiä kuin englanninkieliset vastineet.

Myöskin Portalin kanssa on hiukan ongelmia. Ensin siinä oli bugi, että jos grafiikka-asetuksissa oli Color Correction päällä (se on vakiona päällä) niin se teki tekstuureista suttuisia. Valve korjasi tuon patchillä, mutta tuon patchin jälkeen portaalit on mustia eikä niiden läpi näe. Portaali ongelman voi tosin kiertää käynnistämällä Portalin ikkunatilassa (Steam -> Kirjasto -> Portalin asetukset -> Käynnistys asetukset -> lisää siihen -windowed) ja sen jälkeen voi halutessaan vaihtaa kokoruudun tilaan Portalin asetusvalikosta. Lisäksi Portalin ruudunpäivitys on ilmeisesti aika paljon huonompi Macissä kuin Windowsissa samalla koneella pelattuna. Johtuuko tuo sitten huonosta porttaamisesta vai huonoista näytönohjainajureista vaiko mistä.


Aika paljon siis korjailtavaa ja paikattavaa Valvella, mutta eiköhän se siitä ajan myötä parane. Todella hienoa kuitenkin että Steam toimii Macissä, vaikkakin vähän takkuillen. TF2:ta odotellessa.
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #17 : 20.05.2010 11:17 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Eipä tullut Team Fortress 2:ta tällä(kään) viikolla, eikä mitään muutakaan Valven peliä. Tämän viikon uutuudet:

    Madballs in Babo: Invasion
    Killing Floor
    Altitude
    Europa Universalis 3
    Hearts of Iron 3
    Sam & Max Season 2
    Sam & Max Season 3 - Ep. 2
    Chains
    Simplz Zoo
    Caster
    Eschalon Book 1
    Windosill

Nuo kaikki on Steam Play -pelejä. Altitudea voi pelata tämän viikonlopun ilmaiseksi alkaen heti. Altitude Steamissä.


Ja vähän statistiikkaa ensimmäisen viikon ajalta:
Lainaus
- Roughly two thirds of all Steam Mac users are running on a laptop.
- Portal (with the same code base across platforms) is one fifth as likely to crash on a Mac than on Windows.
- And one week after launch, already more than eleven percent of all Steam purchases are for the Mac.

Ihan hyvin alkanut Mac-pelien myynti Steamissä. Voi tietty olla, että kyseessä on vain alkuinnostusta. Mielenkiintoista nähdä mitä sitten tapahtuu kun Valve julkaisee omia pelejään, kuten TF2, HL2, L4D, jne. En tosin tiedä, että laskiko Valve tuohon lukemaan Portalin "myynnit". Portalia ilmeisesti ladattu 1.5 miljoonaa kappaletta viime viikon aikana (keskiviikko -> keskiviikko).


Ja vaikka Steam vähän keskeneräisenä ja bugisena julkaistiin, niin täytyy kuitenkin nostaa Valvelle hattua, koska ne on julkaisseet Mac Steamiin päivityksiä joka arkipäivä. Patch noteja päivitetään tähän threadiin.
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #18 : 26.05.2010 10:19 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tänään Macille tulee Half-Life 2 ja sen lisäepisodit. Hyvä juttu. Toivoin kylläkin, että olisin voinut pelata koko HL-sarjan putkeen läpi, mutta HL1 ei ilmeisestikään ole tulossa tänään Macille. Teaser/mainos/mikälie: Half Life 2 comes to OS X (ja tuohan on mukaelma Applen legendaarisesta vuoden 1984 mainoksesta)

Uudet pelit saapuu Steamiin joskus klo 20:00 ja 22:00 välillä Suomen aikaa.


Gabe Newell myös vahvisti, että Valve on tuomassa kaikki pelinsä Macille, myös vanhat GoldSrc-pelit kunhan ne ei osoittaudu liian työläiksi. Tunnin mittanen keskustelu Valven Gabe Newellin ja Jason Mitchellin kanssa.
tallennettu
Vs: Steam Macille - The apple cake is a lie? « Vastaus #19 : 10.06.2010 16:55 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili TF2 julkaistaan vihdoin Macille. Noin klo 21:00 aikoihin tänään pitäisi tulla. Mahdollisesti myös muitakin pelejä.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines