Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: echoes - 01.10.2007 22:13



Otsikko: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 01.10.2007 22:13
Päätinpä sitten luoda oman ketjun tälle peligenreistä haastavimmalle.  :)

(http://www.cf-network.com/cfan/IMG/jpg/mushihime_aki-hakkyou.jpg)

 Nykyään kun pelitalot puskevat uutta "hiekkalaatikkopeli X:ää" ja "ropepeli Y:tä" ulos kovalla vuositahdilla on mukava laittaa välillä aivot narikkaan ja pelailla kunnon arcadeväännöt.

(http://bulletcurtain.bloground.ru/files/2007/04/gradius-v-20040804111354794.jpg)

Tällä hetkellä suosikkini on ehdottomasti PS2:selle julkaistu Gradius V. Yllätyin kuinka tuoreelta vanhalla kaavalla tehty peli voikaan vaikuttaa. Samalla tuli lapsuusajat mieleen: Contraa tuli väännettyä nuorempana tunnista toiseen, vain päästäkseen askeleen pidemmälle kuin edellisellä pelikerralla.

Kuinkas moni boardeilla pelailee aktiivisesti shmuppeja? Tähän ketjuun olisi tarkoitus kerätä kovimmat pelisuoritukset, omistamasi pelit, alustat, joilla pelaat sekä mahdolliset spekulaatiot tulevista shmupeista.
"Kovin" suoritukseni taitaa tällä hetkellä olla Gradius V:ssä 787,000 pistettä.  :lol: Joten treenailtavaa löytyy vielä!


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Mr.Universum - 01.10.2007 23:07
SARKONI HERÄTYS! TÄÄLLÄ PUHUTAAN SHMUPEISTA!


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: zoukka - 01.10.2007 23:21
Contra Shattered Soldier on henkilökohtainen suosikkini. Ei se paras ole, mutta pelasin sen kahdella kuolemalla läpi mikä on aika hyvä saavutus. Kokeilkaa ihmeessä :)

Niin ja onko kukaan pelannut sitä Pyhän Proteiinin Legendaa!!!


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Melfice_ - 02.10.2007 08:48
Nykyään kun pelitalot puskevat uutta "hiekkalaatikkopeli X:ää" ja "ropepeli Y:tä" ulos kovalla vuositahdilla...
Sinäänsä hauskaa puhua valmiista formaateista samassa lauseessa shoot 'em uppien kanssa jotka tuppaavat usein olemaan aika kaavanmukaisia variaatioita "shoot 'em up Z:sta." Eipä silti, ihan hyviltähän pelit vaikuttavat ja ovat pysyneet koko ajan hyvin lähellä sit alkuperäistä original gaming -meininkiä. Ei vaan ole oikein my cup of tea. Ikarugaa on toki tullut yllättävänkin paljon pelattua Gamecubella, olen vaan aika susi koska pitkäjänteisyyteni ei tahdo riittää taitojen hiomiseen.

Millaisia pisteitä jengi muuten on Ikarugassa oikein kerännyt, vaikkapa noin niinku kenttäkohtaisesti ajateltuna?


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 02.10.2007 15:43
Nykyään kun pelitalot puskevat uutta "hiekkalaatikkopeli X:ää" ja "ropepeli Y:tä" ulos kovalla vuositahdilla...

Sinäänsä hauskaa puhua valmiista formaateista samassa lauseessa shoot 'em uppien kanssa jotka tuppaavat usein olemaan aika kaavanmukaisia variaatioita "shoot 'em up Z:sta."

Valitsin nuo mainitsemani genret lähinnä sen takia, että kyseiset genret vaativat yleensä tuntikausien perehtymistä ja sisältävät kaikenlaista mikromanagerointia, jonkinlainen vastakohta shmup-ammuskeluille siis. Tarkoitukseni ei ollut osoittaa kyseisten genrejen kaavamaisuutta, vaikka kieltämättä se hieman siltä vaikuttikin.  ;)


Contra Shattered Soldier on henkilökohtainen suosikkini. Ei se paras ole, mutta pelasin sen kahdella kuolemalla läpi mikä on aika hyvä saavutus. Kokeilkaa ihmeessä :)

Omistin aikanaan Shattered Soldierin, mutta jotenkin petyin artworkiin ja tunnelmaan. Peli ei vaikuttanut samalta sarjalta kuin aiemmat Contrat.  Tällöin en tosin ollut vielä erityisen kiinnostunut genrestä, joten saattaisi kolahtaa paremmin nykyään. DS:lle julkaistava Contra IV vaikuttaa erittäin kiinnostavalta ja näyttäisi palaavan juurilleen ainakin kenttädesignin ja meiningin puolesta.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Sarkoni - 02.10.2007 16:52
Contra Shattered Soldier on henkilökohtainen suosikkini. Ei se paras ole, mutta pelasin sen kahdella kuolemalla läpi mikä on aika hyvä saavutus. Kokeilkaa ihmeessä :)

Aika kova. Itse en tosin muistipeleistä välitä. ;)

Onhan noita shmuppeja tullut juu harrasteltua aika lailla. "Siitä se lähti" -pelinä toimi virallisesti Gradius V ja onhan se pysynyt omalla tavallaan suosikkina tähän päivään asti, jopa yhtenä kaikkien aikojen parhaista peleistä. Eniten Gradius-sarjassa iskee sen yksinkertaisuus. Ei "turhia" pistesysteemejä eikä sen kummempia todellisia strategioita. Lippaat täyteen tulivoimaa ja tuhoamaan. Jos Gradius VI joskus vielä tulee, en halua senkään omaksuvan yhtään monimutkaisen pistesysteemin elementtiä. Haluan että joudun power uppaamaan alukseni täyteen leiseriä niin nopeasti kuin mahdollista, tuhota kaiken minkä kerkiän, kuolla ja menettää kaiken ansaitsemani, painaa starttia ja aloittaa alusta. Tätä Vitosta olen spenaillut aikasta montakymmentä tuntia, mutta ei se kyllä IMO tuloksissa näy. Enkka taitaa olla joku miljoona enemmän, kuin echoesilla, mutta emmää tyytyväinen vaan ole. Mutta ollaan sentään tyytyväisiä siitä, että maailman paras Gradius V:n pelaaja on suomalainen, muistakin suorituksistaan tuttu tviks. Ja kyllähän hän kaikissa muissakin Gradiuksissa ounailee.

Viime aikoina shmuppien pelaaminen on kyllä jäänyt ihan taka-alalle ja ykkögenreksi on muuttunut rytmipelit. En edes jaksanut osallistua shmups.comin foorumilla järjestettävään Shooting Game Tournament 2007:n, kuten viime vuonna tein. Ja huonolla menestyksellä joo. Ei oikein nappaa pelaaminen, jos siihen "pakotetaan". Silloin tällöin tulee aina jotain pelailtua, mutta aika lailla yrittämättä rikkoa ennätyksiä tai muuta yhtä tavoitteetonta. Pelailun kohteena on yleensä joko DoDonPachi, Battle Bakraid tai joku muu MAME:lla toimiva, vähintään yhtä legendaarinen peli. Ja otetaan tuohon score attack skabaan myöhemmin joku vertikaalinen shootteri. Haluan kaivaa TATE monitorin kaapista. :)

Lainaus
Valitsin nuo mainitsemani genret lähinnä sen takia, että kyseiset genret vaativat yleensä tuntikausien perehtymistä ja sisältävät kaikenlaista mikromanagerointia, jonkinlainen vastakohta shmup-ammuskeluille siis

Nojaa... :lol:
Kylähän tuo Ikaruga tunteja vie enemmän kuin yksikään rope (vaikka tekisit kaiken mahdollisen jne.) ja... noniinh. Ymmärrän kyllä mitä meinaat, mutta jos mielii pitää chainin vaikka DoDonPachissa koko pelin ajan yllä, kerätä kaikki ampparit jne, vaatii se aika helvetinmoista mikromanagerointia. Mutta siksihän nämä ovatkin niin kivoja. Pelityyli on vapaa. En itsekään DDP:ssa katso chainimittaria ollenkaan tai katso sen kummemmin mitä objekteja tuli keräiltyä. Siinäkin - vaikka perimmäinen tarkoitus ei olekaan -  yritän vain selvitä mahdollisimman pitkälle ja pitää mahtavia tuho-orgioita... :rollaus:


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 02.10.2007 17:01


Lainaus
Valitsin nuo mainitsemani genret lähinnä sen takia, että kyseiset genret vaativat yleensä tuntikausien perehtymistä ja sisältävät kaikenlaista mikromanagerointia, jonkinlainen vastakohta shmup-ammuskeluille siis

Nojaa... :lol:
Kylähän tuo Ikaruga tunteja vie enemmän kuin yksikään rope (vaikka tekisit kaiken mahdollisen jne.) ja... noniinh. Ymmärrän kyllä mitä meinaat, mutta jos mielii pitää chainin vaikka DoDonPachissa koko pelin ajan yllä, kerätä kaikki ampparit jne, vaatii se aika helvetinmoista mikromanagerointia.

Jep, selitän erittäin huonosti!   :lol: :lol: Pähkinänkuoressa tarkoitan, että yksi pelisessio ei vie välttämättä aikaa varttia kauempaa, kun taas mainitsemissani genreissä yksi pelisessio vie usein tunteja. Kapulaan voi tarttua kelailematta eri varusteita, skillsejä, taikoja yms. On vain raakaa pelaamista, ilman valikoissa näpertelyä. Eri asia on sitten juuri nuo DoDonPachit yms. jotka vaativat useiden tuntien peluuta päivässä vireen pitämiseksi. ;D

EDIT: En viitsi tuplia laittaa, joten lisäänpä tähän. Onko kukaan kokeillut PS2:sen Homuraa? Taitaa olla Psyvariarin tekijöiden uudempi tuotos. Jos joku on testaillut niin ei muuta kuin mielipiteitä! Psyvariar oli ainakin loistava...  :)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: zoukka - 02.01.2008 14:14
Noniin meinasin tehdä uuden thredin, vaan olihan täällä tämäkin.

Eli tuli siis alelaarista hommattua pari shmuppia Castle Shikigami II ja Homura, jotka molemmat ovat olleet nyt pari päivää pelattavana. Helpoimmilla asetuksilla Homura meni läpi ekana iltana, mutta Castle on kesken vieläkin. Viimeisen kentän bossiin pääsin, mutta on se kerpele paha. Tosin unohdin käyttää kolme pommia, joten mahkut oli.

Molemmat pelit ovat oletettavasti samalta kehittäjältä, sillä molemmissa lennetään jollain anime-sankareilla ja paskaa on ruudulla kiitettävästi. Graffat ovat kolmedeetä, mutta ihan mukavan näköistä, vaikka halpatuotanto paistaakin joka paikasta läpi.

Homurassa ideana on tappaa jotain ihme japanilaisia samurai/ninja/demoni-pahiksia langenneella enkelillä. Kai tää on jotain EDO-TYYLIÄ. Homura osaa tovin latailtuaan silpaista miekalla kaikki ympärillä olevat ammukset takaisin lähettäjien naamaan ja tätä kykyä pitääkin käyttää pahimmissa sumissa aina kun mahdollista. Joskus Homura latoo miekalla kaikki vihollisetkin ruudulta, mutta siitä on usein vain haittaa kun animaatio kestää kauan, eikä tapa uusia vihollisia jotka ilmestyvät kehiin. Pomot oli mukavia ja sen shitin määrä on homurassa todella hauskaa seurattavaa. Lyhyt peli vain neljä tasoa.

(http://image.com.com/gamespot/images/2005/258/929799_20050916_screen010.jpg)




Castle Shikihami II  olikin sitten paljon yllättävämpi tapaus. Pelissä voi valita kuuden täysin erilaisen (säde, nopeus, erikoisase) hahmon väliltä ja jo tämä on hienoa. Jokaisella hahmolla pelaaminen on aika erilaista, sillä nopeus ja tulivoima säätävät sitä, miten paljon uskaltaa kikkailla. Pelin toinen mahtava ominaisuus on se, että kun kikkailee lähellä ammuksia, tulivoima tuplaantuu ja pisteet kans. Erikoisase on loputon kakkos-ase ja yleensä se hidastaa hahmoa kun sitä käyttää. Yhdellä jäbällä se on esm leijuvat miekat ja toisella remotemiinat.

Pelin pelaaminen on yllättävän hauskaa ja panoksien välissä tsippailu on siistiä. Vaikeustaso on aika kova tosin nousee vasta kolmannessa levelissä ja äkisti nouseekin. Väistelyn määrä on massiivinen, sillä ammuksia tulee ihan joka tuutista. Osan niistä voi tuhota, mikä on jännää.

Se parempi tekele näistä kahdesta. Ja meinaan pelata niin kauan, että läpi pääsen.

(http://duality.quadoshock.com/wp-content/images/games/castle-shikigami-2.jpg)





Pieni innostus genreä kohtaan tässä roihahti ja Ikarugan etsintä alkoi. Pelasin myös piiiiitkästä aikaa suosikki-mättöäni eli Contra Shattered Soldieria ja onhan se vaan paras Contra ikinä, vaikka tyyli onkin jostain pimeästä paikasta. Kentät ovat kyllä aivan omaa luokkaansa viihdyttävyydessä. Tsekatkaa vaikka youtubesta kakkoskenttä tai viitonen.

Niin ja moniko on läpässit kuuto-levelin ? Itse olin eilen jo lähellä (normal).


PS: Finngamer voisi esitellä kaikki ostettavan arvoiset PS2-ale-shmupit ja mikä perse se yksi peli oli, jossa ammusten määrä ylitti käsityksen määrän ja pisteitäkin ropisi muutaman sarakkeen verran :) Suojiakin siinä pystyi käyttämään. Se on pakko-ostos.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 02.01.2008 14:33
Shikigamissa on paras dude se, jolla saa pitää vaan nappia pohjassa ja kummituskaveri käy syömässä kaikki vihut. :<

Voisivat sen Shikigami kolmosen julkaista myös Euroopassakin.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: zoukka - 02.01.2008 15:34
Shikigamissa on paras dude se, jolla saa pitää vaan nappia pohjassa ja kummituskaveri käy syömässä kaikki vihut. :<

Joo se on hyvä kolmessa ekassa kentässä. Sitten meneekin sormi suuhun. Ite pelaan, sillä "leijuvat miekat" dudella. Perustykki osuu niin mukavasti kaikkialle. Tosin hauskinta on pelata viimeisellä hahmolla jolla on ohuin "laaserilerssi".

Lainaus
Voisivat sen Shikigami kolmosen julkaista myös Euroopassakin.

Onko ykkönen Suomessa (PAL) ?


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 02.01.2008 15:42
Onko ykkönen Suomessa (PAL) ?
Eipä taida olla. Japanissa se on sen sijaan tullut jopa Xboxille. Tuo kolmonen on tullut X360:lle.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Sarkoni - 02.01.2008 15:55
Ykkösen Pal-versio kantaa nimeä Mobile Light Force 2.
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/53/Mobile_Light_Force_2.jpg)


PS1:llä oleva Mobile Light Force taisi sitten pitää sisällään Gunbirdin. Jos nyt oikein muistan.

PS. Homura ei ole samoilta tekijöiltä kuin Shikigamit, vaan takana on Psyvariareista vastaava tiimi.

PS2. Voi olla että mikään tässä viestissä ei pidä paikkaansa.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 02.01.2008 17:14
Jep, eli Gunbird 1 on länsimaissa Mobile Light Force ja Shikigami no Shiro 1 on länsimaissa Mobile Light Force 2. Molemmissa MLB:eissä on muuten tuo sama Charlien Enkelit-kansi, joka on niin käsittämätön ratkaisu että luulisi koko jutun olevan jonkun graafikon källi. Ei kai kukaan ole tuota tosissaan voinut tehdä?

Voisivat sen Shikigami kolmosen julkaista myös Euroopassakin.

Voisivat. Sehän on tullut 360:n lisäksi myös Wiille, eli kumpi vain kelpaa kyllä minulle.

PS: Finngamer voisi esitellä kaikki ostettavan arvoiset PS2-ale-shmupit

Omien tutkimusten perusteella olen hankkinut seuraavat alehintaiset PAL-shmupit PS2:lle:

Homura
Mobile Light Force II
Psyvariar Complete Edition
Raiden III
Gunbird: Special Edition (Paketissa Gunbird 1 ja 2, kakkonen pärjää aina hillittömän hyvin shmups.comin vuosittaisissa äänestyksissä. Tällä hetkellä loppu, mutta varmaan taas kohta 15.49 € Play.comissa (http://www.play.com/Games/PlayStation2/4-/593710/-/Product.html?searchstring=gunbird&searchsource=0))
Dragon Blaze (13.99 Play.comissa (http://www.play.com/Games/PlayStation2/4-/922668/-/Product.html?searchstring=dragon+blaze&searchsource=0))
Tengai (Saturnilla keräilyharvinaisuus Sengoku Blade, PS2:lla 13.99 € Play.comissa (http://www.play.com/Games/PlayStation2/4-/912512/Tengai/Product.html))

ja

mikä perse se yksi peli oli, jossa ammusten määrä ylitti käsityksen määrän ja pisteitäkin ropisi muutaman sarakkeen verran :) Suojiakin siinä pystyi käyttämään. Se on pakko-ostos.

Gigawing Generations


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: zoukka - 03.01.2008 08:20
Tänx. Tuon Mobile Light Force 2:n olenkin nähnyt vaikka missä ja aina ihmetellyt, että mikä helvetti se oikein on. No pitää poistaa kun seuraavan kerran silmään sattuu.

Ja ei tuossa ole mitään graafikkoa ollut töissä :lol:


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 03.01.2008 13:08
Homuran omistin hetken ajan, mutta peli ei koskaan napannut otteeseensa. Pelissä ei vain ollut  mitään erikoista ja homma tuntui tylsältä. Myös latteat musiikit lannistivat menoa.
Kannattaa Zoukka ehdottomasti tuo Psyvariar Complete Edition hommata, mielestäni paras pleikkashmuppi heti Gradius V:n jälkeen. Ja siinäkin sitä kamaa riittää ruudulla ihan kiitettävästi!
Myös 1945- & 1945 II-pelit on julkaistu samalla levyllä, pelit ovat tehneet Gunbirdeistä tuttu Psikyo. Ainakin itselle kolahtivat aikanaan hyvin, varsinkin tuo 1945 II. Monista paikoista tuota julkaisua saa 10 eurolla, joten hinta ei ainakaan tule esteeksi hankinnassa.  ;D


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Sarkoni - 03.01.2008 13:46
Serlokkailin tällaisen listan Palleista, from shmups.com:


PAL PS2 shmups FAQ

1. Original PS2 shmups:

Gradius V

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: not required
support: cd

R-Type Final

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: not required
support: dvd

Silpheed: The Lost Planet

50/60hz switch: no
save: yes
tate: not required
support: cd

2. Miscellaneous ports:

Activision Anthology

50/60hz switch: no
save: yes
tate: not required
support: dvd

Capcom Classics Collection

50/60hz switch: no
save: yes
tate: no
support: dvd
*blurred graphics

Castle Shikigami 2

50/60hz switch: no
save: yes
tate: yes
support: cd
*can turn off sprite filtering
*story scenes removed

Dragon Blaze

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd

Gigawing Generations

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: no
support: ?

Gradius III & IV

50/60hz switch: no
save: yes
tate: not required
support: cd

Gunbird: Special Edition

50/60hz switch: yes
save: no
tate: yes
support: cd
*annoying flickering graphics if played in yoko

Homura

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd
*no stage select

Midway Arcade Classics

50/60hz switch: no
save: yes
tate: no
support: dvd
*blurred graphics

Mobile Light Force 2

50/60hz switch: no
save: yes
tate: no
support: ?

Psyvariar: Complete Edition

50/60hz switch: yes
save: yes (allows to save replays too)
tate: yes
support: cd

Raiden III

50/60hz switch: yes
save: yes (allows to save replays too)
tate: yes
support: cd

Samurai Aces

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd

Steel Dragon EX

50/60hz switch: no
save: yes for Explosion, no for Shienryu
tate: yes
support: cd

Strikers 1945 (title?)

50/60hz switch: no
save: no
tate: yes
support: cd
*blurred graphics, said to be the worst among Psikyo PS2 releases

Taito Legends

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd
*very blurry graphics
*non-configurable button layouts
*doesn't support Namco arcade stick

Taito Legends 2

50/60hz switch: yes (Darius Gaiden & Metal Black seem to run in 50hz regardless of the switch)
save: yes
tate: no
support: dvd
*Metal Black has a bug which doesn't let you charge the beam properly.

Tengai

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: not required
support: cd

XII Stag

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd


Suurin osa noista onkin jo mainuttu, mutta ei se mitään.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Dr. Scientist - 03.01.2008 14:58
Gradius V kiinnostaisi aika perhanasti, mutta en ymmärrä miksi sitä myydään niin korkealla hinnalla. Jos joku löytäisi halvan niin voisi laittaa linkkiä thänx


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 03.01.2008 15:21
Gradius V kiinnostaisi aika perhanasti, mutta en ymmärrä miksi sitä myydään niin korkealla hinnalla. Jos joku löytäisi halvan niin voisi laittaa linkkiä thänx

Gamestopin käytettyjen pelien hyllyssä olen törmännyt useasti Gradius V:seen, hintakin on ollut vain 13,90. Kannattaa käydä tsekkaamassa, jos löytyy Gamestop läheltä.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Sarkoni - 03.01.2008 15:24
Ja Musta Pörssin alekoreissa sitä on myös ollut. Hinnasta en ole varma, mutta 15€ tuskin kaukana totuudesta on.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Dr. Scientist - 03.01.2008 15:29
Kiitti vinkeistä! Käyn tänään tai viimeistään huomenna tsiigaamassa jos olisi.

EDIT: Kiitokset echoesille loistavasta vinkistä, kävin nimittäin tänään Helsingin Kampin GameStopissa ja siellähän se Gradius V oli käytettynä hintaan 11,90€ joka on minusta äärimmäisen sopiva hinta kyseiselle pelille. Kyllä kävin myös Itiksen Mustassa Pörssissä, mutta siellä ei valitettavasti myydä enää pelejä. En ole vielä kokonaan ehtinyt pelata peliä läpi mutta sen verran mitä olen, niin kyseessä on ehdottomasti paras shmup mitä olen pelannut vaikken olekaan kyseisen genren fani.

Nyt takaisin pelaamaan...

EDIT2: Nyt on tullut pelattua viitisen tuntia peliä (yksin- ja kaksinpeliä) ja olihan tämä loistava ostos. Hieman yllättäen yksinpelaaminen on huomattavasti helpompaa kuin kaksinpeli; Johtuu varmasti siitä että ruudulla tapahtuu aivan liikaa moninpelissä. Varsinkin jos molemmilla on täydet multiplet ja vielä laserit. Ainoana ongelmana minulle on pelin äärettömän kova vaikeustaso, varsinkin minunlaiselleni noviisille. Muuten ei kyllä mitään valittamista. Loistava peli ja mielenkiinto shmuppeihin nousi suunnattomasti Gradius V:n ansiosta.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: zoukka - 07.01.2008 14:36
Jep haastava peli tuo Gradius, mulla lopahti aika nopsaan mielenkiinto kun meni aina puolet ukoista siihen bakterian-leveliin, enkä vieläkään tiedä varmaa keinoa selvitä hengissä siitä regeneroituvasta laastista.

Mutta sitten yksi ilta arvoin jonkun pelin hyllystä ja vetäisin yhdeltä istumalta pelin läpi. Siitä asteroidikentästä olisin halunnut kuvata videon, sillä kuolin vain kerran siihen ja sekin siihen homobossiin ;)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Sarkoni - 07.01.2008 16:06
Jep haastava peli tuo Gradius, mulla lopahti aika nopsaan mielenkiinto kun meni aina puolet ukoista siihen bakterian-leveliin, enkä vieläkään tiedä varmaa keinoa selvitä hengissä siitä regeneroituvasta laastista.

Mene ihan ruudun oikeaan reunaan, pidä tulitusnappi pohjassa ja älä liiku. Siinäpä se. Toivo vaan ettei ne laastin alla liikkuvat möllit tapa, vaikka kyllä siinä sen verran vissiin voi liikkua, ettei niiden väistäminenkään vaikeaa olel.

Ite olen päässyt yhdellä kreditillä jonnekin seiskaleveliin, siihen kohtaan jossa vauhtia on normaalia enemmän ja siinä ei enää aivot pysyneetkään mukana. Ei 1CC olisi edes vaikea jos vain jaksaisi yrittää, mutta ku eeehhh...


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 08.01.2008 13:54
Piti itsekkin vähän testailla pitkän tauon jälkeen Gradius V:tä ja täytyy sanoa, että olipa jäistä menoa! Kuolin ensimmäisen kerran heti kakkosbossiin ja yksi krediitti riitti vain kolmannen kentän bossiin. Hermot eivät riittäneet jatkamaan tämän jälkeen.  ;D Loistava ja ajaton pelihän tuo kuitenkin on kaikesta huolimatta.  :)
Pitäisi joku päivä ruveta taas tosissaan vääntämään peliä.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 12.01.2008 15:14
zoukka ottaa tästä (http://www.youtube.com/watch?v=DxATMfC1H_k&feature=related) mallia, niin se asteroiditaso menee läpi ilman kuolemia.  ;)

Tässä taas yksi osoitus siitä, miksi Treasure on kuningas. Mikä muu pelitalo jaksaisi nähdä vaivaa luoda tuollaista kaaosta kestävän pelimoottorin, vaikka nohin loop-lukuihin (peli läpäisty 255 kertaa  :lol:) pääsevät voidaan laskea yhden käden sormin. Väribalettikin on parempi kuin yhdessäkään PS2-pelissä.

Tossa (http://www.youtube.com/watch?v=EgFe_X9RNeY) vielä bakteerilevu jollain loopilla.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 12.01.2008 15:30
Väribalettikin on parempi kuin yhdessäkään PS2-pelissä.

Tuon kentän minä olen tainnut Gradiuksesta missata.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 12.01.2008 15:33
Väribalettikin on parempi kuin yhdessäkään PS2-pelissä.

Tuon kentän minä olen tainnut Gradiuksesta missata.

Katsopa vaikka tuo bakteerikenttävideo, ja kerro ihmeessä parempi vaihtoehto. :)

Ainoa edes lähelle pääsevä peli, joka minulla tulee mieleen on Onimusha: Dawn of Dreams. Ehkä Okami.

E: Katselin Okami-kuvia, ja onhan se nätti. Mutta Gradiuksen kontrasti väreissä on iskevämpi, ja pelin kliinisyys iskee ainakin meikäläiseen kovempaa. Gradius V on ainoa PS2-peli, jota voisi erehtyä luulemaan Dreamcast- tai Gamecube-peliksi. Hyvässä mielessä siis.  ;)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 29.01.2008 18:43
Gradius-höyryissä tuli Gradius 3 & 4 ostettua pleselle. Olenkin tuota jo pidemmän aikaa metsästänyt ja tänään onneksi sattui tulemaan vastaan käytettynä, missäpä muuallakaan kuin Gamestopin käytettyjen pelien hyllyssä. Taitaa olla ihan ensimmäisiä PS2:selle julkaistuja pelejä.
Tuli hieman tuota Gradius 4:sta testailtua ja olihan se taattua Gradius-laatua. Ohjattavuus on tiukka ja vaikeusaste korkealla.  ;D Grafiikkahan on silkkaa 2-D:tä, ulosanti on kuitenkin värikästä ja onhan noissa spriteissäkin oma viehätyksensä.  :)
Tahkottavaa luulisi riittävän taas muutamaksi tunniksi.



Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Tzibo - 10.02.2008 22:59
Jaa shmuppeja...noh, itse omistan satunnaisia freeware-shumppeja (rRootage, Cho Ren Sha 64k yms.) ja ilmeisesti itseasiassa vain yhden kaupallisen shmupin - Ikarugan. GameCubelle kyseinen tekele on tullut ostettua ja on muuten aika raastava tuo vaikeustaso - itse en ole taitoja jaksanut hioa noinabout ollenkaan ja siksi jumitankin Normalilla tokassa bossissa, Bupposoussa.

Freewareshmupeista tykkään paljon, mutten suosikkiani osaa sanoa. Rrootage nyt on ainakin aika mukava teos ja Cho Ren Sha myös.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 22.02.2008 14:14
TORIGAAHAATO EGUZERIKA eli Triggerheart Exelica tulee kuulemma ensi viikolla XBLArcadeen.
http://www.warashi.co.jp/exelica/exelica360.htm (http://www.warashi.co.jp/exelica/exelica360.htm)

Muistaakseni taisin joskus Dreamcastilla testata tätä, mutta sen enempää ei kyllä muistu mieleen.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 22.02.2008 16:51
TORIGAAHAATO EGUZERIKA eli Triggerheart Exelica tulee kuulemma ensi viikolla XBLArcadeen.
http://www.warashi.co.jp/exelica/exelica360.htm (http://www.warashi.co.jp/exelica/exelica360.htm)


Alkaa olemaan kyllä aika kova palvelu tuo XBLA, jos noita Shmuppeja ruvetaan julkaisemaan siellä enemmänkin.

Viimeisimpänä Shmup-hankintana napsautin Psikyon Tengain PS2:selle play.comista. Peli oli positiivinen yllätys ja käännöskin vaikutti ihan mukiinmenvältä; tuki 60Hz:lle ja tallennusmahdollisuus löytyvät pelistä. Pelin teemana on vanha Japani ja grafiikka on värikästä spriteä. Pelistä löytyy myös muutamia Psikyon peleille ominaisia asioita, kuten power-up-systeemi. Hintaansa nähden oikein mukava setti!

                        (http://www.hardwaretidende.dk/hard/artikelimages/27112002-1.jpg)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 22.02.2008 16:56
Shmupeja on tullut pelailtua aktiivisesti vasta muutamia vuosia. Kunnolla liekki näihin räiskyttelyihin leimahti heräteostettuani Ikarugan GC:lle. Ja voi veljet ja veljenpojat sitä meininkiä - suorastaan paatoksellista rakkauttani Ikarugaa kohtaan ei voi ylisanoin liiaksi korostaa. Peliä on tullut pelailtua aktiivisesti ~430 tuntia, ja piste-ennätysten viilailu jaksaa innostaa vielä tänäkin päivänä, vaikka opiskelut kovasti ovatkin jarrutelleet harjoittelua. Jos ketään kiinnostaaa (kuten vahvasti epäilen), niin oman ennätykseni löytääpi Ikaruga.co.uk (http://www.ikaruga.co.uk/scoreboard/):n listoilta nimimerkillä Raem.

Monien muiden tapaan olen harmikseni saanut huomata, ettei shmupeilla täällä lännessä kovin kummoisesti mene. Mushihimesama, Dodonpachi & kumppanit kun pitäisi importata, joten suurimmaksi osaksi olen tullut pelailleeksi Ikan ohella nuita freeware shmupeja (Cho Ren Sha, Warning Forever, G-Type, Perfect Cherry Blossom, Guxt, rRootage jne.). Shmupeihin liittyvää triviaa olen kasvatellut lueskemalla shmups.comin mainioita arvosteluita ja paikan foorumeitakin olen tullut selailleeksi silloin tällöin. PS2:n Gradiusten ja R-Type Finalin perään olen ehtinyt kuolailla jo hyvän tovin. Onneksi Castle Shikigami II sattui löytymään oululaisesta Pelimies putiikista huokeaan 13 oiron hintaan, sitä olen nyttemmin pelittänyt serkun PS2:lla peukalot verillä. Vitostaso tuottaa vielä hankaluuksia, muuten luotihelvetit luonnistunevat ihan kohtuudella - ainakin Normalilla.

Tosin hauskinta on pelata viimeisellä hahmolla jolla on ohuin "laaserilerssi".
Tuolla ninjalla itse olen tottunut pelaamaan. Laserletku on ehkä kapea, mutta myös tavattoman voimakas. Kakkosasekaan ei ole hassumpi.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: rinturi - 22.02.2008 17:09
Soukyuhentaigurentaitoyamatoyaoikyuotaiotomoto tervetuloa Pelaajalaudalle!


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 22.02.2008 17:56
Shmupeja on tullut pelailtua aktiivisesti vasta muutamia vuosia. Kunnolla liekki näihin räiskyttelyihin leimahti heräteostettuani Ikarugan GC:lle. Ja voi veljet ja veljenpojat sitä meininkiä - suorastaan paatoksellista rakkauttani Ikarugaa kohtaan ei voi ylisanoin liiaksi korostaa. Peliä on tullut pelailtua aktiivisesti ~430 tuntia, ja piste-ennätysten viilailu jaksaa innostaa vielä tänäkin päivänä, vaikka opiskelut kovasti ovatkin jarrutelleet harjoittelua. Jos ketään kiinnostaaa (kuten vahvasti epäilen), niin oman ennätykseni löytääpi Ikaruga.co.uk (http://www.ikaruga.co.uk/scoreboard/):n listoilta nimimerkillä Raem.

Hieno peli, itsekin fanitan Ikarugaa, vaikka pelailu onkin jäänyt vuosia sitten.

Suomiskene oli kivasti voimissaan vielä Gamecuben NetRankingin aikoihin, jolloin Peliplaneetan foorumeilla tuli jauhettua taktiikoista +1000 postausta parin muun pelaajan kanssa.

Kannattaa vielä pinnistellä enkkasi kanssa, nimittäin samaisella listalla on suomalainen "Spoon" pari sijaa korkeammalla. Silfreon8 on puolestaan pari sijaa jäljessä. ;)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 22.02.2008 18:13
Juups, Ikaruga-innostukseni tuli pari vuotta liian myöhään. Tosin, elättelen toiveita pelin XBLA debyytin suhteen. Ehkäpä kansan syvät rivit innostuvat taas peliä mättämään kunhan se vain jaksaa tuonne Live Arcadeen ilmestyä.

Kiitokset myös kun mainitsit noista suomalaisista pelaajista. Tähän mennessä kun en ole päässyt pisteitä kunnolla vertailemaan kuin Ann-Tin kanssa, joka myös on varsin kunnioitettaviin pisteisiin yltänyt. Eiköhän ainakin tuo 27 millin raja taitu vielä joku päivä.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Tzibo - 24.02.2008 00:41
Pitäisi varmaan tosiaan ottaa itseäni niskasta kiinni ja uppoutua Ikarugan syövereihin, tähän mennessä se pelaaminen ja etenkin harjoittelu on ollut sen verran passiivista etten ole edes Bupposouta läpi päässyt. Enköhän minä tuon Ikarugankin hienouden vielä tajua - mutta kyllä siinä saattaa vielä aikaa mennä. : D


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 24.02.2008 00:56
Parasta olisi, en mä pelkän turhan vuoksi sua aivopessyt suostutellut sitä ostamaan.

http://www.youtube.com/watch?v=Cj2XDl90YhI (http://www.youtube.com/watch?v=Cj2XDl90YhI)
Voi että shmupeissa osaa olla kovat musiikit.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 24.02.2008 09:43
TORIGAAHAATO EGUZERIKA eli Triggerheart Exelica tulee kuulemma ensi viikolla XBLArcadeen.
http://www.warashi.co.jp/exelica/exelica360.htm (http://www.warashi.co.jp/exelica/exelica360.htm)

Muistaakseni taisin joskus Dreamcastilla testata tätä, mutta sen enempää ei kyllä muistu mieleen.

Onko tuo Triggerheart kummoinen peli? Viimeisiä Dreamcast-pelejähän se taisi olla ja suurin osa niistä oli kaiketi ihan hyviä.
Noiden parin pikkuruisen kuvan perusteella ainakin väripaletiltaan oikeasti hyvältä näyttävä. On ihan pakko tunnustaa, että Caven ja hyvin iso osa muista nykyisistä 2D-shmupeista ovat minusta vähän. . . rumia. Varsinkin noissa Caven räiskinnöissä on aivan liikaa purppuraa tai pinkkiä tai jotain muista räikeitä värejä jokapuolella, joka näyttää kamalan sotkuiselta. Triggerheart onneksi näyttää käyttävän vähän hillitympiä värejä. Jopa tuossa yhdessä pikkukuvassa luotisadekin on vähän tummempaa punaista.


Ja tuossa Triggerheartissa taitaa olla tate-modekin mukana, vai onko? Kovasti tekisi mieli kokeilla sitä ja Ikarugaa tatessa, kun sattuisi olemaan tuossa yksi putkitelkkari, jota en käytä oikeastaan mihinkään. En vain oikein tiedä mitä tuollainen perus-telkkari tykkää, jos sen tönäisee kyljelleen?


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 24.02.2008 13:26
Täältä (http://insomnia.ac/reviews/naomi/triggerheartexelica/review.php) löytyy ihan kunnollinen arvio tuosta Triggerheartista. Vaikka itse pelimekaniikka saakin kehuja osakseen, pelin kuvasuunnittelua parjataan sitten isommalla kädellä. Tuosta TATE-moodista en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta en näe mitään syytä sille, mikseivät kehittäjät sitä voisi lisätä XBLA-versioon.

Mitä noihin telkkareihin ja TATEen tulee, en ole ainakaan itse kohdannut mitään ongelmia putki- saati taulutelkkareilla pelaillessani. Putkitelkkari on toki poikkeuksetta helpompi saada pysymään kyljellään. Kannattaa kuitenkin varmuuden vuoksi irrottaa tv:n virtajohto seinästä noin 10-15 minuutiksi kääntämisen jälkeen, muuten ruudulla saattaa ilmetä värien "valumista".


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 26.02.2008 19:03
Ei yksinkertaisesti pystynyt jättämään kaupan hyllylle 7 euron hintalapulla varustettua Castle Shikigami 2:sta.
Pelin riskinotto-systeemi muistuttaa paljon Psyvariarin systeemiä (sama tekijä? :???:), mikä ei ole ollenkaan huono asia, sillä homma toimii kiitettävästi. Pelin ensimmäisistäkin kentistä saadaan mielenkiintoisia kannustamalla riskinottoon.
Riskinoton ansiosta homma on hauskaa ja addiktoivaa. Huonona puolena pelistä voisi mainita paskan soundtrackin sekä välillä todella levottoman hidastumisen.
Minkäslaisia pisteitä porukka on saanut Normalilla ja yhdellä krediitillä?


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 26.02.2008 21:39
Slowdownin voi halutessaan kytkeä pois, paskalle soundtrackille tosin ei paljoa mahda. Omaa musiikkia ämyreistä vaan soimaan (Mushihimesama Futarin OST <3) .

Pisteitä en sen kummemmin ole ehtinyt tarkkailla, kun vasta aamusta pelin ensimmäistä kertaa läpäisin yhdellä krediitillä. Nyt voisi vaikka keskittyä harjoittelutilan jyystämiseen, jotta osaan päättää millä hahmolla alan noita ennätyksiä lopulta työstämään. Ninja-Roger vaikuttaa tässä vaiheessa kaikkein todennäköisimmiltä kandinaatilta siihen hommaan.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 27.02.2008 12:13
Triggerheart löytyy nyt Marketplacelta. Pikaisen testauksen jälkeen, muistin että olinkin pelannut tätä Dreamcastilla. Samalla muistin, että väripaletti ja art style on perseestä. Myös bullettien värit ovat hieman hämäävät, mikä pilaakin peli-ilon omalta osaltani. Saatanpa tämän silti joskus vielä hankkia.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 27.02.2008 17:24
Slowdownin voi halutessaan kytkeä pois

No niinpäs voikin perkule! Todella jees homma, peli parani heti huomattavasti!  :lol:


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 05.03.2008 12:48
OH

MY

FUCKING

GOD!



Ketsui ja DoDonPachi: Daioujou Black Label tulee X360:lle!

(http://www.vipper.org/vip757605.jpg)


Ihan levyllä, mukana online scoreboardit, replayt, etc. Arika ei tee porttausta, joten laadusta pitää olla vielä skeptinen.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 05.03.2008 17:31
Ketsui ja DoDonPachi: Daioujou Black Label tulee X360:lle!

(http://i200.photobucket.com/albums/aa189/xekrnalbum/bravo_hydrogen_bomb_15_megaton-wl.jpg)


Saas nähdä tulevatko Eurooppaan asti. Voi olla boxin hankinta lähellä, jos näin käy.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Sarkoni - 05.03.2008 18:18
Sain melkein sydärin. Ei saatana on tämä boksi varmaan paras hankinta koskaan, ei tältä vaan puutu mitään.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Kabanossi - 05.03.2008 18:47
Anteeks mikä?  :???:


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 05.03.2008 18:54
Maailman paras shmuppi? (http://insomnia.ac/reviews/custom/ketsui/)

Jos ei paras, niin ainakin himotuin. Pelkän PCB-boardin (ilman flyereita, pahvilaatikkoa, etc.) jälleenmyyntihinta on reilussa tonnissa. Eikä hinta ole monellekaan este, vaan saatavuus. Kukaan kun ei halua luopua omasta kappaleestaan.

Niin ja olihan Dodonpachi: Daioujoun Black Label -versiokin tulossa. Alkuperäisestä Daioujousta on ilmestynyt Arikan tekemä arcade perfect -käännös PS2:lle Japanissa, mutta viriteltyä Black Label -versiota ei ole konsoleilla pystynyt pelaamaan.



Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 05.03.2008 19:15
...mutta viriteltyä Black Label -versiota ei ole konsoleilla pystynyt pelaamaan.

Haa, ihmettelinkin mikä tuo Black Label oli.

Mutta, jännäähän tämä on. Ja eikös tämä nyt tosiaan tarkoita sitä, että enemmänkin (kaikki/kaikki tulevat?) Caven räiskintöjä 360:lle tulisi?

Ja nytpähän tuli mieleen etten ole edes muistanut kokeilla Triggerheartia vieläkään. Enkä Omega Fiveäkään sen pahemmin.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 06.03.2008 13:56
Voihan jeesuket ja perkeleet sentään. Kyllä tuo 360 täytynee tähän talouteen hankkia, kun sille tuommoisia helmiä on luvassa. Vielä kun Treasure varmistaisi ikuisuuksien ajan liikkuneet huhut 360:lle suunnitellusta shmupistaan niin aijai.

Ja tässä (http://www.youtube.com/watch?v=fpUN72-bn4A) olisi linkki varsin mielenkiintoiseen dokumenttiin shmupeista, jos joku ei vielä ole nähnyt. Kuvanlaatu ja subit jättävät toivomisen varaa, mutta kyllä tuota silti ihan mielellään katsoo.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 06.03.2008 13:59
Ja tässä (http://www.youtube.com/watch?v=fpUN72-bn4A) olisi linkki varsin mielenkiintoiseen dokumenttiin shmupeista, jos joku ei vielä ole nähnyt. Kuvanlaatu ja subit jättävät toivomisen varaa, mutta kyllä tuota silti ihan mielellään katsoo.

Jeps, hyvä dokkari. Ja näkyyhän siinä itse SWY-Yusemikin (maailman paras shmuppaaja, hands down) tykittämässä Ketsuita.  :)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Tzibo - 06.03.2008 20:11
Voihan jeesuket ja perkeleet sentään. Kyllä tuo 360 täytynee tähän talouteen hankkia, kun sille tuommoisia helmiä on luvassa. Vielä kun Treasure varmistaisi ikuisuuksien ajan liikkuneet huhut 360:lle suunnitellusta shmupistaan niin aijai.
Itseänikin on X0 himoittanut jo aikojen ajan, Rez HD ja sitten nämä shmupit eivät sitä himoa yhtään vähennä. Täytyy kai jotain kesätöitä yrittää saada, tai jotakin...: P


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.03.2008 23:10
OH SNAP!
1942: Joint Strike has just been announced.

http://www.gamersyde.com/news_6147_en.html (http://www.gamersyde.com/news_6147_en.html)

Lisää shmuppia!


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Dr. Scientist - 19.03.2008 14:40
Castle Shikigami III:

http://www.gametrailers.com/player/32009.html (http://www.gametrailers.com/player/32009.html)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 09.04.2008 13:19
Ikaruga Live Arcadessa.

Tulee viimeinkin käyttöä tuolle nurkassa lojuvalle vanhalle telkkarille!


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 09.04.2008 16:53
Kiitos vaan Sampo, etten pysty ostamaan Live-pojoja kauppapaikalta electronilla.  :)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 09.04.2008 17:05
Juu :(

Jäi ruuatkin tänään kaupan kassalle kun kassakone ei tykännyt electronista. Eletään tänään sitten hapankorpun ja trial-version voimalla.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 10.04.2008 00:06
Jaahas, Ikaruga-käännös on onnistuttu kusemaan, sillä Chapter 4-1:ssä on joku glitchi, joka vaikuttaa ohjusten hakeutumiseen ja pilaa täten chainityksen. Myös Chapter 3:n minibossin liikkeitä on muutettu.

Eli Dreamcast-versio säilyy edelleen ainoana arcade perfect -käännöksenä, eikä boxin scoreboardseja voi verrata Arcadia-lehden ennätyksiin.

Mattimeikäläisille X360-käännös on toki enemmän kuin riittävä.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: MasterTK - 11.04.2008 11:34
Mattimeikäläisille X360-käännös on toki enemmän kuin riittävä.

Oikeastaan 99%:lle pelaajista yks paskan hailee, ei pelkästään mattimeikäläisille.

Tulipahan ladattua tämäkin. Kerrankin joku lataamisen arvoinen peli. Jos jollakin muulla on, niin ilmoitelkaa. Vois kokeilla porata peliä co-oppina netissä.

Tietääkö Scarffi muuten, kuka on Suomen paras Ikaruga-pelaaja? Ois mielenkiintoista tietää ennätyksistä Suomessa.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 11.04.2008 12:03
Mattimeikäläisille X360-käännös on toki enemmän kuin riittävä.

Oikeastaan 99%:lle pelaajista yks paskan hailee, ei pelkästään mattimeikäläisille.

Tulipahan ladattua tämäkin. Kerrankin joku lataamisen arvoinen peli.

Mitä sä nyt taas vingut. Ihan sama se on minullekin, jos vaikka joku Brawl olisi raiskattu pilalle, koska itse en siinä mitään vikaa näe, eikä jotkut muunnokset voisi vähempää kiinnostaa. Mutta ymmärrän kyllä, että on sellaistakin porukkaa, jotka odottavat enemmän.

Odotin Treasurelta arcade perfect -käännöstä, en bugeja, jotka pilaavat jo yksinkertaisemmatkin taktiikat. Hit boxeja on muutettu, ohjusten hakeutumista muutettu - nämä pieneltä tuntuvat asiat voivat pilata pelin pistedenkeruumielessä kokonaan (chapter 2-1 (http://www.youtube.com/watch?v=IXM_J8sRUhw&feature=related), chapter 3:n keskiosa (http://www.youtube.com/watch?v=apW1LHkaqz4) ja loppu, chapter 4-2:n chainitys kokonaan, chapter 5:n viimeiset chainit, ym. ohjusten täydelliseen käyttäytymiseen perustuvat tilanteet saattavat olla pilalla).

EDIT: Suomen TOP3:

1) Spoon - 28,221,490   
2) Raem   - 26,941,630   
3) Silfreon8 - 26,533,700

Pisteidenkeruuta suosittelen ehdottomasti, koska silloin pelin erinomaisuuden vasta tajuaa. Kunhan on helvetisti aikaa käytettävänä.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: MasterTK - 11.04.2008 12:14
Mitä sä nyt taas vingut.

En mitään vinkunut, saatana. Sanoit tuossa aiemmin pelkästään, että chapter 3:n minibossin liikkeitä on muutettu ja 4-1:n yksi kohta, jossa ei mene samalla tavalla. Eihän noissa nyt olisikaan ollut mitään hirveää, mutta jos boxin versiossa on kustu noinkin paljon, niin tuo on jo eri asia.

Ja tuon Raemin tunnen. Se on smashin pelaaja myös. >_>


Saako bosseista muuten enemmän pisteitä, jos ne tappaa nopeasti? Eli onko hyötyä kikkailla aina vastakkaisella värillä esim. ekassa bossissa, jotta saa sen nopeasti tapettua, vai impata kuteja samalla värillä ja tappaa hitaammin?

Tai saako normaaleista vihuista enemmän pisteitä, jos tappaa vastakkaisella värillä?

Pitää tässä vähän treenailla aina kenttä kerrallaan kuntoon. Aamusta saakka porannut tätä.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 11.04.2008 12:19
Mitä sä nyt taas vingut.
Ja tuon Raemin tunnen. Se on smashin pelaaja myös. >_>

Raem kulkee täällä siis nimellä "Soukyugurentaiotokuyo". Eli tuskin on sama pelaaja kyseessä. Katso aikaisemmat postaukset tässä ketjussa.

Lainaus
Saako bosseista muuten enemmän pisteitä, jos ne tappaa nopeasti? Eli onko hyötyä kikkailla aina vastakkaisella värillä esim. ekassa bossissa, jotta saa sen nopeasti tapettua, vai impata kuteja samalla värillä ja tappaa hitaammin?

Tai saako normaaleista vihuista enemmän pisteitä, jos tappaa vastakkaisella värillä?

Pitää tässä vähän treenailla aina kenttä kerrallaan kuntoon. Aamusta saakka porannut tätä.

Pääsääntö on se, että kaikki muut bossit tapetaan nopeasti paitsi viimeinen (Tageri). Se lypsetään viimeiseen sekunttiin asti, mikä vaatii helvetisti harjoittelua ja munaa, jotta sen uskaltaa tehdä runin lopussa.

Ensimmäiseen bossiin ei kannata hirveästi kiinnittää alussa huomiota, koska hyvässä runissa bossiin tullaan ilman ohjuksia (olettaen, että boxilla pystyy saamaan täydet chainit bonusvihollisista).

Eli ammu nyt näin aluksi aina vastakkaisella värillä. Myöhemmin bossi pitää opetella uusiksi. Ilman ohjuksia ekan bossin voi päästä läpi niin että aikaa jää 75s (helvetin vaikeaa, vain muutama on tähän pystynyt). Ohjuksilla paljon helpompaa.


Eri väreillä ampumisesta ei saa bonuksia. Periaatteessa kannattaa aina ampua samalla värillä ja kerätä suicide bulletit talteen pisteitä ja ohjuksia varten. Käytännössä tämä on huomattavasti vaikeampaa, ja kannattaakin ampua ihan oman tottumuksen mukaan. Joissakin kohdissa pitää kuitenkin käyttää vastakkaista väriä, jotta viholliset saa tarpeeksi nopeasti tapettua, ja bonusviholliset ilmestyvät esiin.


Pitää katsoa josko sitä itsekin nyt sitten vähän tätä jauhaisi. Pelottaa vain se ajatus, että tähän jää taas koukkuun.  :lol:


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: MasterTK - 11.04.2008 12:24
Mitä sä nyt taas vingut.
Ja tuon Raemin tunnen. Se on smashin pelaaja myös. >_>

Raem kulkee täällä siis nimellä "Soukyugurentaiotokuyo". Eli tuskin on sama pelaaja kyseessä. Katso aikaisemmat postaukset tässä ketjussa.

Niinpä näkyy. Sattui vaan olemaan samaniminen, joka myös pelaa Ikarugaa.


EDIT: Eikun perkele, on se sittenkin sama heppu. 26,941,630 on hänelläkin ennätys.

Raem =  Soukyugurentaiotokuyo =   eboshidoribupposouuzura?


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 11.04.2008 12:31
Mitä sä nyt taas vingut.
Ja tuon Raemin tunnen. Se on smashin pelaaja myös. >_>

Raem kulkee täällä siis nimellä "Soukyugurentaiotokuyo". Eli tuskin on sama pelaaja kyseessä. Katso aikaisemmat postaukset tässä ketjussa.

Niinpä näkyy. Sattui vaan olemaan samaniminen, joka myös pelaa Ikarugaa.


EDIT: Eikun perkele, taitaa se ollakin sama heppu. 26,941,630 on hänelläkin ennätys.

Raem =  Soukyugurentaiotokuyo =   eboshidoribupposouuzura?


eboshidoribupposouuzura = Ikarugan kolmen bossin nimet peräjälkeen, eli sama kaveri näköjään kyseessä.  :)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Melfice_ - 11.04.2008 13:09
Hmm. Pitäisköhän sitä itsekin kytkeä taas Cube kiinni ja pelailla vähän Ikarugaa? Mulla olisi tällä hetkellä vapaa-ajalle kyllä muutakin käyttöä...

Lisäksi mä olen  aika surkea, kärsivällisyyteni ei oikein riitä jatkuvaan harjoitteluun.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: zoukka - 11.04.2008 13:54
Lisäksi mä olen  aika surkea, kärsivällisyyteni ei oikein riitä jatkuvaan harjoitteluun.

Ei mullakaan, mutta silti nautin shmupeista. Ikarugaa varsinkin luulisi jaksavan vääntää vähän pitempäänkin, useimmat tekeleet tulee vain kerran läpäistyä ja sitten ne keräävätkin pölyä disintegraatioonsa asti.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: MasterTK - 11.04.2008 14:22
Joo, tuo Chapter 4 voi minun puolestani imeä vaikka munaansa. Ei sitä voi päästä ilman kuolemia läpi, saati sitten muka koittaa jotain chaineja.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 11.04.2008 14:27
Taidan heittää harjoitteluhaaveet samantien romukoppaan. Katselin tuossa kaksi parasta Chapter 1 -uusintaa, ja muistin kuinka paljon peli treenausta vaatii.

Vaikka sitä kuinka muistaisi oikeat kuviot, ei lihasmuistista ole tietoakaan. Ikarugan huonoin puoli on se, miten vaikea sen pariin on palata.

Noh, ehkä se kipinä vielä joskus syttyy.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 11.04.2008 19:51
asd, nicki aiheuttanut vaihteeksi sekavuutta.

Nuo Ikarugan XBLA-version muutokset kuulostaa kyllä melkoiselta roskalta, mutta hyvässä lykyssä Treasure julkaisee myöhemmin jonkimmoisen päivityksen vikoja korjaamaan... Tai sitten ei. En suoraan sanoen osaa tuota versiota pahemmin tuomita, kun kaveri ei suostunut sitä lootalleen lataamaan.

TK:lle ihan vinkkinä, että Chapter 4 helpottuu IMO kummasti kun opettelee vaan chainittamaan ne vihulaiset jonkinmoisella rutiinilla, varsinkin kun pitää pyöriä siellä keskustassa (4-2) kuin puolukka vatussa. Siinä sekametelisopassa menee muuten väkisinkin pää sekaisin.

Ja juu, Tagerin bulleteattaamisessa saa aina olla syrän syrjällään. Pallit rutisee kummasti kun takana on Paras Mahdollinen Suoritus AikoihinTM ja sitten pitäisi siitä perkeleen luotimyrskystä selvitä mieluiten kuolematta viimeiseen sekuntiin asti...


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 11.04.2008 21:21
Lisäksi mä olen  aika surkea, kärsivällisyyteni ei oikein riitä jatkuvaan harjoitteluun.

Ei mullakaan, mutta silti nautin shmupeista. Ikarugaa varsinkin luulisi jaksavan vääntää vähän pitempäänkin, useimmat tekeleet tulee vain kerran läpäistyä ja sitten ne keräävätkin pölyä disintegraatioonsa asti.

Juu, itsekin olen suoraan sanottuna aika paska, mutta tyykkään vaan shmuppien fiiliksestä ja estetiikasta. Dreamcastin shumpit on tullut mentyä "läpi" niin että pelaa sitä tarpeeksi että krediittejä aukeaa peliajan mukaan. Tai no, kehittyyhän siinä samalla taidotkin, mutta useimmiten olen lopettanut siihen että peli on läpi vaikka viidellä krediitillä. Liikaa pelattavaa, ei kerkeä arvostamaan tarpeeksi.


Nyt kun Naomille tulee näitä ostettua, niin sitten en kyllä tuhlaa. Pelaan yhdellä krediitillä läpi kaikki. Tällä hetkellä ensimmäiseni työn alla, eli Giga Wing 2. Tällä hetkellä neljännen kentän pomoon saakka pääsen näkemättä continue-ruutua, sen jälkeen olisi vissiin jäljellä kolme pääpomoa peräjälkeen.

Giga Wingissä on kyllä kivat pelimekaniikat, suht nopealla tahdilla palautuva suoja, joka ampuu takaisin siihen imetyt ammukset. Eli mahdoton tilanne pelissä, suoja päälle, naurettava määrä spriteä ruudulla, suoja pois, ollaan kusessa kunnes taas suoja on palautunut. Ja pelin pistelasku on tosiaan ihan omaa luokkaansa, kun scoressa on parhaimmillaan 15 nollaa. :lol:


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 11.04.2008 22:03
Kai Bangai-O:t tänne ketjuun kuuluu, vaikkei ihan perus-shmup olekaan. Onko kukaan tuota DS-peliä, Bangai-O Spiritsiä päässyt pelaamaan? Kai edes Fraeon on sen jostain netistä napannut tai jotain? En oikeasti osaa pelata tuota peliä yhtään.

Parin isomman kentän sijasta Bangai-O:ssa on iso kasa (kortilta löytyy 160 ja kenttäeditorin takia uutta pelattavaa löytyy paljon, kiitos hassun ja kätevän äänilataussysteemin) ja kenttiin saa itse valita neljä asetta, jota vaihtelevat pesismailasta hakeutuviin ohjuksiin ja olkanapeillä ammuttaviin isoihin ohjuskasoihin ja ajanpysähdykseen. Kentätkin ovat välillä hyvin puzzlemaisia, mutta kyllä tässä silti hyvin paljon shmup-henkeä on. Ainiin, onhan tämä toki Treasuren tekemäkin.

Hieman harmittaa, että tuli tämä japani-importtina hommattua, koska menut ja HUDin teksit ovat melkein täysin japaniksi, joka hankaloittaa pelaamista aikalailla. . . Ja tämä on peli, jossa ohjekirja olisi iso apu, koska erilaisia aseita ja vihollisia ja tehtävämuotoja ja vaikka mitä on hirmuisesti ja kaiken ymmärtäminen yritys-erehdys-meiningillä vie näköjään kauan aikaa. Hyvä, ja todella erilainen peli tämän kaiken alla kuitenkin on.

Mutta juu, jos tämä jollakulla sattuu olemaan, niin kenttiä ja replaytä olisi joskus siistiä vaihdella!


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 12.04.2008 11:49
Onkos tuossa DS-versiossa kaikki vanhatkin kentät mukana, vai ovat kaikki uusia? 160 on kyllä kova määrä, alkuperäisen 44 kentässäkin oli tekemistä.


Nintendo 64:llä siis on pelattu, Dreamcastia ei tueta. ;) (Enpä olisi uskonut että noinkin joskus sanoo :lol:)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 12.04.2008 12:08
Onkos tuossa DS-versiossa kaikki vanhatkin kentät mukana, vai ovat kaikki uusia? 160 on kyllä kova määrä, alkuperäisen 44 kentässäkin oli tekemistä.

En ole Bangai-O:ta pelannut, mutta en ainakaan muista lukeneeni missään, että vanhat kentät olisivat mukana.
Viralliselle sivulle ovat jo näköjään pistäneet kasan kenttiä uploadattavaksi.

Spirits on ilmeisesti pelillisesti aika erilainen alkuperäiseen verrattuna. Spiritsissä siis A on dash, Y ja B valitsemat aseet, kun taas alkuperäisessä oli hieman Robotron-tapainen ampuminen, eli mecha ampui sinne suuntaan minne painoi. . . tai jotain?


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 12.04.2008 12:12
Kai Bangai-O:t tänne ketjuun kuuluu, vaikkei ihan perus-shmup olekaan. Onko kukaan tuota DS-peliä, Bangai-O Spiritsiä päässyt pelaamaan?

En ole vielä päässyt testailemaan, mutta pakko-ostoshan tämä on kunhan jenkeissä julkaistaan. Japskiversiota ei raaski ostaa, kielimuuri tulee pahasti vastaan. Alkuperäistä en ole ikinä testannut, mutta odotukset ovat silti korkealla, onhan tämä Treasuren uusin tuotos.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 12.04.2008 14:02
Spirits on ilmeisesti pelillisesti aika erilainen alkuperäiseen verrattuna. Spiritsissä siis A on dash, Y ja B valitsemat aseet, kun taas alkuperäisessä oli hieman Robotron-tapainen ampuminen, eli mecha ampui sinne suuntaan minne painoi. . . tai jotain?

Juu, eli ohjaus ja ampuminen ovat erillisiä suuntia.

Vanhassa on aseita kaksi, kimpoilevat ammukset ja hakeutuvat ohjukset. Ja superisku, jota pitää ladata nappia pohjassa pitämällä, ja siihen saa bonuksia mitä lähemmäksi viholliset on päästänyt kun napin irti päästää.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Azu - 15.04.2008 16:20
Super Stardust HD:hen on tänään tullut pitkään lupailtu yksinpelipäivitys. Lisää mm. Survival, Time Attack sekä Endless -pelimuodot, uutta vanhaa retroilumusiikkia, uusia vihollisia ja joitain muita uudistuksia.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 15.04.2008 16:26
Super Stardust HD:hen on tänään tullut pitkään lupailtu yksinpelipäivitys. Lisää mm. Survival, Time Attack sekä Endless -pelimuodot, uutta vanhaa retroilumusiikkia, uusia vihollisia ja joitain muita uudistuksia.

Onko siihen lisätty vanhasta Super Stardustista tutut planeetat Imatra ja Hollola?


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Azu - 15.04.2008 20:27
Super Stardust HD:hen on tänään tullut pitkään lupailtu yksinpelipäivitys. Lisää mm. Survival, Time Attack sekä Endless -pelimuodot, uutta vanhaa retroilumusiikkia, uusia vihollisia ja joitain muita uudistuksia.

Onko siihen lisätty vanhasta Super Stardustista tutut planeetat Imatra ja Hollola?
Eipä ollut kumpaakaan. Ei nyt tähän hätään tule mieleen mikä uuden planeetan nimi oli, joku T:llä alkava kuitenkin.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 17.04.2008 14:24
Kokeilin hetken Ikarugan trial-versiota ja tämä peli on minulle vieläkin liikaa. Pidän mieluummin Gradiuksen  tapaisista peleistä, joissa kikkana on keräillä optionsseja ja sellaista. Ikarugan värivaihtelu on ihan hiukkasen liian hankalaa ja hektistä minun makuuni.

Nuo Arcade-versioon tehdyt muutokset ovat tosin kiinnostavia; onko Scarf tosiaankin niin, että nämä rikkovat kokonaan chainit, vai muuttavatko ne peliä vain niin, että ne tietyt kohdat pitää vain opetella erilailla?


Bangai-O:kin etenee hiljalleen. Kentät, niiden ja replay-tiedostojen jako äänellä ja sellaiset ovat loistavia, mutta olisin ehkä kuitenkin pitänyt enemmän alkuperäisen simppelimmästä pelimekaniikasta.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 17.04.2008 15:03
Nuo Arcade-versioon tehdyt muutokset ovat tosin kiinnostavia; onko Scarf tosiaankin niin, että nämä rikkovat kokonaan chainit, vai muuttavatko ne peliä vain niin, että ne tietyt kohdat pitää vain opetella erilailla?

Peruspeli kyllä tuntuisi pysyvän samana, mutta niistä kaikkein vaativimmista taktiikoista (joita aikaisemmin luettelin) on vaikea mennä sanomaan, ennen kuin joku pääsee pelissä tarpeeksi syvälle. Epäilen vahvasti, että X360-version teoreettinen piste-ennätys on lähelläkään arcade-version vastaavaa.

Liekö X360-käännöksestä nousseen hypetyksen ansiota vai mitä, mutta pari päivää sitten Hard-moden maailmanennätyspisteet laitettiin uusiksi: 35,232,780. Hienoa, että pelissä pihisee edelleen henkeä myös pelihalleissa. Ehkä joku kaunis päivä WIZin ikivanha Normal-piste-ennätyskin (+36m) laitetaan uusiksi.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: MasterTK - 17.04.2008 19:57
En edes ole mikään kovin suuri Shoot 'em upien fanittaja, mutta olen sitä mieltä, että Ikaruga kusee kaikkien vastaavien päälle totaalisesti. Ei jaksa enää edes muita vastaavia pelata, kun ne tuntuu niin huonoilta. 


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 17.04.2008 21:08
Kotakukin päätti raportoida X360-version ongelmista (http://kotaku.com/380686/top-rated-ikaruga-player-xbla-version-is-horrible) ("Finnish gamer" viittaa Spooniin, joka on listoilla kolmantena  ;D).

Ilmeisesti tämän Kingoro58K:n japaninkielisessä blogissa puhutaan myös Easy-moden muutoksista, jotka jopa pilaavat chainin pitämisen kasassa. Eli näitäkin sitten on.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 19.04.2008 14:27
Dodonpachi Daifukkatsu, kaunein shmuppi ikinä? (http://www.youtube.com/watch?v=vyMw9uDcQDo&eurl=http://www.neo-arcadia.com/News/voir_news.php?id_news=2)

Jösses, että nuo neonvärit sopivatkin hyvin peliin.   :o


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Azu - 19.04.2008 14:54
Dodonpachi Daifukkatsu, kaunein shmuppi ikinä? (http://www.youtube.com/watch?v=vyMw9uDcQDo&eurl=http://www.neo-arcadia.com/News/voir_news.php?id_news=2)

Jösses, että nuo neonvärit sopivatkin hyvin peliin.   :o
Sen sijaan että kisattaisiin DoDonPacheissa siitä kuka saa parhaat highscoret, olisi mielenkiintoista nähdä ketkä ovat ne huonoimmat pelaajat, eli kuluttaisivat eniten elämiä/creditejä, vaikka pelaavatkin ihan tosissaan. Minä saisin ainakin kulutettua "muutamat" (tuhannet) creditit noihin ammusseinämiin.  8)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 05.05.2008 22:17
Treasuren Bangai-O Spirits napsautti kympin Eurogamerilta: http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=135028&page=1 (http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=135028&page=1)

Pakko-ostos.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 06.05.2008 16:32
Vittuunnuin sitten viime illasta lopulta niin pahanpäiväisesti PS2:lle julkaistuun Strikers 1945 I & II kokoelmaan, että päätin kanavoida tästä syntyneet energiat johonkin luovempaa ajanvietteeseen. Ja näin syntyi arvostelu kyseisestä pelistä - oodi vitutukselle, olkaa niin hyvä.

Strikers 1945 I & II (PS2)

Matti Meikäläisen silmään kaikki shmupit näyttävät ja pelittävät samalla lailla. Itse asiassa shmupit on jaoteltu mitä värikkäisimpiin alagenreihin niin ulkonäön kuin pelimekaniikan mukaan, vaikka nykyään shmupit painottuvatkin vahvasti luotihelvetteinä tunnettujen danmaku räiskintöjen suuntaan. Sairaalloiset ammusverhot on onnistuttu pitämään kutakuinkin inhimillisellä tasolla pienentämällä samassa suhteessa pelaajan aluksen osuma-aluetta, jolloin olemattomastakin henkireiästä mahtuu pujahtamaan karkuun. Joitain vuosia sitten bullet hellien pelisäännöt eivät kuitenkaan olleet lähellekään näin selkeät ja Strikers-sarjan ensimmäiset osat ovat mitä erinomaisin oppitunti tästä julmasta tosiasiasta - nyt budjettihintaan mustalla tornilla.

Vitutuksen multihuipentuma

Strikers 1945 heittää pelaajan nimensä mukaisesti toisen maailmansodan melskeisiin. Kyllä vain, natseja räiskyteltiin videopeleissä jo vuonna 1995 - mikään ei ole muuttunut. Asetelma on etäisesti tuttu Capcomin 1942 arcade-klassikosta, mutta Psikyon räiskyttelyt venyttävät realismin rajoja pahasti muotoaan muuttavilla transformers-mecha-tankeilla ja muilla hirvityksillä, joita en tässä tohdi edes mainita.

Homman nimi on joka tapauksessa harvinaisen selvä: Ammu kaikkea mikä liikkuu. Ja vaikkei liikkuisikaan, tuhoa se silti, siitä saa lisäpisteitä. Power uppeja keräilemällä aluksen tuhokapasiteetti kasvaa lähes naurettaviin mittoihin, mutta yksikin osuma ja pelaaja saa heittää hyvästit vaivalla kerätyille asepäivityksille ja pommeille. Mukavaa vaihtelua tarjoaa löyhästi toisen maailmansodan lennokkeihin perustuva hävittäjävalikoima, jonka aluksista kullakin on omat yksilölliset ominaisuudet nopeudesta kakkosaseeseen.

Tässä vaiheessa kaikki on vielä hyvin. Oikeastaan ensimmäinen puolituntinen pelin parissa sujui varsin rattoisasti. Sitten peli iski lujaa polvitaipeeseen ja tajusin mikä oli pielessä: Strikersillä on vakava identiteettikriisi. Se yrittää kovasti olla perinteisempi shmup, vaikka on sydämeltään selkeästi danmaku. Aluksi touhu vaikuttaa suorastaan petollisen helpolta, sillä ruutu ei varsinaisesti tulvi roinasta ja viholliset ovat onnettomia sittiäisiä. Kuin varkain peli kuitenkin muuttaa luonnettaan säälimättömäksi hirviöksi, jonka parissa kokeneempi shmup-veteraanikin on pahassa jamassa. Vaikeustaso nimittäin mukautuu pelaajan taitoihin nähden ja mitä paremmin pelaa, sitä armottomammaksi meno käy: Viholliset muuttuvat kestävimmiksi, pomojen luotikuviot kiristyvät ja nopeutuvat ja aluksen nykymittapuulla suunnaton osuma-alue takaa, ettei joka raosta mahdu livahtamaan.

Muitakin v-käyrää korottavia piirteitä riittää: Neljä ensimmäistä tasoa läpäistään sattumanvaraisessa järjestyksessä ja haastetaso mukautuu luonnollisesti sen mukaan, missä järjestyksessä tasot suvaitsevat tulla. Tällöin edes kenttien yksinkertainen ulkoaopettelu ei onnistu. Viimeiset neljä tasoa tulevat sentään aina samassa järjestyksessä, mutta niidenkin kohdalla on sattunut ihmeellinen aivopieru: Loputtomat jatkomahdollisuudet ovat aina pelaajan käytössä, mutta viimeisissä tasoissa krediitin käyttäminen nakkaakin pelaajan tason alkuun. Miksi alkupään kentät eivät noudata samaa logiikkaa? Ja jotain täytyy olla pielessä, kun ensimmäisen lisäelämän saa vasta toiseksi viimeisessä kentässä.

Anna banaani!

Monesti päädyin valikkoon tarkastamaan, etten vain ollut asettanut vaikeustasoa vahingossa yläkanttiin. Puolustukseksi voisi toki todeta, että Normal on seitsemästä vaikeustasosta kolmanneksi korkein, mutta kyllä se silti syö miestä laskea tasoa pari pykälää alemmas. Helpoin vaikeustaso, nokkelasti nimetty Monkey, taas antaa juuri sitä mitä nimi lupaa: Haaste oli totta vie inhimillisempi, mutta tuntui kuin tekijätiimi olisi nauranut minulle norsuluuntornistaan käsin kuin ties mille eläintarhan asukille. Shmupin tulee hivellä olematonta egoani, ei lannistaa olemalla haastava aivan vääristä, epäreiluilta tuntuvista syistä.

Ehkä olen sittenkin liian ankara. Osa Strikersien ominaisuuksista on nähtävä omaa aikakauttaan vasten, olivathan danmakut shmup-genrelle käymätöntä korpimaata ja vasta vuonna 1997 Cave löi lukkoon monet alalajin perussäännöistä DoDonPachillaan. Se ei tosin selitä, miksi samana vuonna julkaistu 1945 II kärsii tasan samoista ongelmista kuin edeltäjänsä. Pelaajien mielenterveyden puolesta toivon, että myöhemmin ilmestynyt kolmososa on oppinut luotihelvettien tavoille.

Mutta ainakin minä yritin. Yritin ihan tosissani tykätä Strikerseista ja onhan pelaaminen perusvarmaa kauraa, joka viihdyttää aivot nollilla kunnes jumalaton vitutus taas valtaa mielen ja epäkohdat pomppaavat silmille. Kolmen viikon ahkeran harjoittelun tuloksena ensimmäinen osa viimein taipui läpi yhdellä krediitillä, mutta kakkonen on musertanut pallini sen verran mallikkaasti saatanallisella vaikeustasollaan, että taidan suosiolla jättää sarjan levolle omalta osaltani.

Kultasilmien/korvien kannattaa muuten välttää peliä kuin ruttoa, sillä audiovisuaalinen anti sijoittuu jonnekin mannapuuron ja koiranoksennuksen välimaastoon. Play It:n teipillä ja hyvällä tahdolla kokoama porttaus ei sekään ylisanoja osakseen kerjää. 

4/10


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Teppo Holmqvist - 25.05.2008 22:20
Maailman paras shmuppi? (http://insomnia.ac/reviews/custom/ketsui/)

Tämä (http://youtube.com/watch?v=l8mg-S0KvjQ) on maailman paras shumppi. On se ihmeellistä mitä NES:istä saa irti oikeissa käsissä. :)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 16.06.2008 01:48
Laitetaan nyt vaikka tähän ketjuun...


Ensi miittiin mennessä toinen kone siis kääntyy vertikaaliseksi ja katsotaan löytyykö siihen mennessä muitakin vertikaalisia shmuppeja... Vaikka Ikarugallakin tietysti päästään aika pitkälle.

Parempi ennemmin kuin myöhemmin...


Kutsuin veljen hätiin että saatiin (tolkuttoman painava) monitori käännettyä. Tuntikausia olen kyllä näitä tuunannut ja putsannut, ja lopputulos kiittää tekijäänsä, joskin itse työkin on erittäin mukavaa. :)


Tässä kaksoset nyt sitten ovat, tuo toisen koneen ylämarkiisi seuraa myyjältä perästä myöhemmin. Neo-Geo on jäänyt vähän pimentoon...

(http://img.photobucket.com/albums/v650/finngamer/Temp/IMG_4632.jpg)


Ikarugan kolikkoversiossa on ihan samat optiot kuin kotikoneillakin, eli voit valita vaikeusasteen ja myös kahden kentän trial on valittavissa. Koneen valikoista voit myös halutessasi muuttaa elämien määrää ja lisäelämien pisterajoja. Mitään treenimoodeja tosin ei siis tietenkään ole.

(http://img.photobucket.com/albums/v650/finngamer/Temp/IMG_4634.jpg)


Vihreät ja pinkit tikut ja napit lähtevät vaihtoon ensi tilassa. Ykköspelaaja voisi olla vaikka mustana ja kakkonen valkoisena...

(http://img.photobucket.com/albums/v650/finngamer/Temp/IMG_4638.jpg)


Onhan se tosiaan vähän luksusta ostaa toinen kabinetti ihan vain vertikaalisia shmuppeja varten, mutta Naomille on niitä vajaa tusina ja kaikki varsin erityyppisiä, joten tähän päädyin. Enempää ei kyllä kämppään mahdu. :)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Kabanossi - 16.06.2008 02:09
Että sä olet uskomaton!  :P


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 16.06.2008 15:43
 :lol:


Ei, en nauranut sinua, Kabanossi, vaan Cavea. Tuli eräs pikkujuttu esille kun japanilaiset superpelaajat alkoivat uusimmassa DoDonPachi Dai-Fukkatsussa lämmetä: pelin pistelaskurissa on liian vähän numeroita! 99 miljardia kun tulee täyteen niin se luku pisteiksi myös jää. Yksi numero lisää niin mitään ongelmaa ei olisi ollut, mutta nyt pelin tämä versio jää arcadeissa pelkästään hupipeliksi. Luulisi vituttavan pelihallin omistajiakin, kun Top 10:iin on kohta mahdoton päästä, kukaan ei enää pelaa peliä.

Noh, tietää sentään hyvää pelin jälleenmyyntiarvolle, näitä voi tavalliset kuolevaiset ostaa pian vähän halvemmalla, ja tietenkin ilman pelkoa että omat kyvyt riittäisivät maxaamaan pisteet. ;)

Toki tämä korjataan ainakin tulevissa 1.5 tai Black Label versioissa, mutta kaipa tähän joku korjaus tulee jonkun chipin muodossa jo vähän aiemminkin.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: eebrozgi - 27.06.2008 14:35
Erittäin hienoja kyllä, pitää sanoa. Voiko noita arcadekonekuorijuttuja ostaa jostakin?


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 29.06.2008 14:50
BANGAI-OOOOOOO!


Miten ihmeessä videopeli voikin olla noin järjettömän ärsyttävä. Jossain syvällä pelissä piilee aivan loistava peli, josta löytyy nokkelia aseita, ties kuinka monta vihollista, aivan nerokkaita kenttiä joita pystyy lataamaan lisää nerokkaasti ja kiitos loistavan kenttäeditorin, niitä saa tehdä helposti itse. Ja mechalla lentely on kivaa ja suuren ohjuskasan ampuminen vihollisiin on hauskaa, mutta siihen se jääkin. Olen monet replayt'kin katsonut, mutta ei. . .

Jotain tässä pelissä on jota en vain yksinkertaisesti ymmärrä. Käytän aina aseita jotenkin väärin ja joudun pelaamaan melkein jokaista kenttää uudelleen ja uudelleen kunnes onnistun juuri ja juuri jollain ihme tuurilla pääsemään kentän läpi. Ja eteen on tullut jo montakin sellaista kenttää joissa en vain tajua mitä pitäisi tehdä.
Toivon kovasti, että kyse pelin kielestä. Jos vain saisin pelin ja ohjekirjan englanniksi, niin ehkä jotenkin yhtäkkiä tajuaisin koko pelin pointin? Pelin jenkkiversio on jo ennakkotilauksessa, koska oikeasti haluan osata pelata tätä peliä.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 29.06.2008 17:21
BANGAI-OOOOOOO!


Miten ihmeessä videopeli voikin olla noin järjettömän ärsyttävä. Jossain syvällä pelissä piilee aivan loistava peli, josta löytyy nokkelia aseita, ties kuinka monta vihollista, aivan nerokkaita kenttiä joita pystyy lataamaan lisää nerokkaasti ja kiitos loistavan kenttäeditorin, niitä saa tehdä helposti itse. Ja mechalla lentely on kivaa ja suuren ohjuskasan ampuminen vihollisiin on hauskaa, mutta siihen se jääkin. Olen monet replayt'kin katsonut, mutta ei. . .

Jotain tässä pelissä on jota en vain yksinkertaisesti ymmärrä. Käytän aina aseita jotenkin väärin ja joudun pelaamaan melkein jokaista kenttää uudelleen ja uudelleen kunnes onnistun juuri ja juuri jollain ihme tuurilla pääsemään kentän läpi. Ja eteen on tullut jo montakin sellaista kenttää joissa en vain tajua mitä pitäisi tehdä.
Toivon kovasti, että kyse pelin kielestä. Jos vain saisin pelin ja ohjekirjan englanniksi, niin ehkä jotenkin yhtäkkiä tajuaisin koko pelin pointin? Pelin jenkkiversio on jo ennakkotilauksessa, koska oikeasti haluan osata pelata tätä peliä.

Kannattaa opetella niiden aseiden japsinimet, niin että osaat valita haluamasi aseen, silloin kun tarve vaatii.

Ohjukset ovat parhaat ystäväsi. Kannattaa käyttää lähes koko ajan sitä takaisinampumissysteemiä, eli painat liipasimen pohjaan ja päästät irti juuri kun vihollisten ammukset ovat osumassa sinuun. Tämä moninkertaistaa ohjusten tehon - mitä lähemmäs vihollisammukset pääsevät, sitä suurempi teho. Toimii myös niihin jättivihujen ohjuksiin, ja on monissa tehtävissä välttämätön selviytymisen kannalta.

Perusaseista ehkä parhaaksi yhtistelmäksi ainakin itselleni on osoittautunut miekka + ne isot kimpoilevat pommit. Miekka on siitä hyvä, että se huitoo automaattisesti lähimpiä ammuksia/vihollisia, kunhan pidät lyöntinapin pohjassa. Osoittautuu lähes voittamattomaksi kapeissa käytävissä. Miekka tuhoaa myös ne tasojen kohteet kaikkein nopeiten, menet vain viereen nappi pohjassa ja ammut tarvittaessa ohjuksia.

Enpä oikein muuta osaa neuvoa. Monissa kentissä trial and error -pelaaminen on yksinkertaisesti välttämätöntä.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 29.06.2008 18:45
Erittäin hienoja kyllä, pitää sanoa. Voiko noita arcadekonekuorijuttuja ostaa jostakin?

Mitä tarkoitat "kuorijutuilla"? Eivät nämä ole mitään kuoria, vaan ihan oikeita arcadekoneita.

Realgames.orgista olen kaikki kolme ostanyt, kaveri siellä saa kyllä vielä lisää näitä Naomeja.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: eebrozgi - 30.06.2008 01:10
Juu, evottelin noissa termeissä... Kiitos kumminkin.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: tetsuo - 03.07.2008 13:44
Ai että, tulihan se Contra 4! Viikkoa ennen juhannusta pistin tilaukseen ja tänään tuli. Ensimmäinen kuolema taisi tulla alle kymmeneen sekuntiin.  :) Näissä 9:ssä kentässä tämä loppukesä taitaa mennäkin, kunnes käännän Hardille.  :lol: Kontrollit toimii, 2 näytön kikkailu toimii, äänet ja asenne toimii. Ehkä kaikkien aikojen paras Contra?

On muuten ehkä legendaarisinta materiaalia manuaalissa. "Contra guys, the dudes without shirts" tai "Contra isn't some RPG, so you won't be able to save your progress every ten steps".


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Tzibo - 03.07.2008 14:36
On muuten ehkä legendaarisinta materiaalia manuaalissa. "Contra guys, the dudes without shirts" tai "Contra isn't some RPG, so you won't be able to save your progress every ten steps".

Kuten myös itse pelissäkin; Hard-tason kuvaus on aika puhdasta vittuilua pelaajaa kohtaan. :D


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: tetsuo - 29.08.2008 11:46
Contra 4 meni ja pärähti läpi normalilla. On se aina niin palkitsevaa paukuttaa Contra loppuun asti. Kolmas Contra missä lopputekstit olen nähnyt. Ei loppuunsa niin paha peli, kunhan saa säilytettyä aseet C+S tappiin asti viritettynä niin melko hyvin pääsee jos tietää mitä tekee. Bossit kestää sentään jonkun verran iskua mikä oli kakkos osan heikoin osa-alue, vaikka kunu peli sekin on. Näissä uusimmissa Contrissa ja Gradius V:ssä on se hyvä puoli että jos kuolee, niin peli ei ole vielä ohi. Gradius 2:een hajosin muutamassa tunnissa kun multiplet menetti heti yhdestä kuolemasta. Liian arcade perfect käännös minulle. :D Nyt Contra 4:ta hardilla valloittamaan. Tiuhaan tahtiin panokset lentelee ainakin.  :)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 23.10.2008 21:44
Ketsui: Death Label DS

Noniin, tulihan se sieltä. Peli, jota jaksaa jopa pelata.

Oli kyllä kovat epäilykset DS:llä pelattavaa shmuppia kohtaan, mutta Arikan varapressa-Mihara osoitti taas, ettei hän jätä asioita puoltiehen. Sama mies hyllytti PS2-version pelistä, koska yhden tason pientä hidastelua ei saatu raudan takia poistettua (Cave olisi julkaissut pelin varmasti, vaikka se olisi ollut yhtä diashowta alusta loppuun).

Pelihän on yksinkertaistettu boss rush -versio siitä oikeasta Ketsuista. Vaikeustasoja näyttäisi olevan aika liuita, jokaisessa oma määrä pomoja aina vaikeammilla bullet patterneilla. Settingseistä saa helpotusta laittamalla auto bomb -moden päälle, jolloin aina osuman saadessaan pelaaja käyttää pommin automaattisesti (eli käytännössä pelastuu kuolemalta). Seuraavasta osumasta menee alus, joita on kolme (näitäkin sai muistaakseni vaihdella).

Pistesysteemi on yksinkertainen: bossin hitboxiin osuessa tulee päälle kerroin, joka kasvaa mitä lähempää pomoa olet. Uusintoja voi lähetellä toisiin DS-masiinoihin wifin välityksellä.

Ainut asia mikä ehkä hieman huolettaa, on pelin pitkäikäisyys. Pääsin ensimmäisellä yrityksellä Normalin läpi (käytössä tosin auto bomb ja kaikki kolme alusta), eikä pisteitä nyt mitenkään tolkuttoman vaikeilla taktiikoilla pysty keräämään. Looppejakaan tuskin on mukana, kun on ne vaikeammat vaikeustasot.

Parhautta on kuitenkin Doomin (http://www.youtube.com/watch?v=3pm26Amaqc4&feature=related) kanssa hikoilu (tuolle tasolle ei kuitenkaan tarvitse päästä, DS-versio on hyvin pelkistetty).


Näillä näkymin viihdyttävin peli sitten Ninja Gaiden 2:n, suosittelen.

E: Niin ja pelin mukaan on tungettu superplay-DVD pelin arcade-versiosta, jonka X360-porttaus ilmestyy tammikuun lopussa.  ;)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 23.10.2008 22:23
Parhautta on kuitenkin Doomin (http://www.youtube.com/watch?v=3pm26Amaqc4&feature=related) kanssa hikoilu (tuolle tasolle ei kuitenkaan tarvitse päästä, DS-versio on hyvin pelkistetty).

Ei helvetti nuo patternit on häröjä. :) Vauhtia, kokoa ja suuntaa muuttavia ammuksia.


Itse en ole vielä ehtinyt tätä tilata, tulee samalla kyllä tilattua Thunder Force VI. MegaDriven nelonen kun on mielestäni ehkä paras horisontaalinen shmuppi.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 25.10.2008 21:26
Onko kukaan laudalla sattunut kokeilemaan Fraxya (http://mokeron.hp.infoseek.co.jp/zg/fraxy_main.html)? Itse törmäsin kyseiseen tekeleeseen jo jokin aika sitten ja peliä on tullut tahkottua tappavan tasaiseen tahtiin intistä huolimatta aina kun mahdollista. Fraxy ei hurmannut allekirjoittanutta niinkään pelillisten ansioidensa, vaan sen sisältämän editorin avulla, jolla pelaaja voi rakentaa mieleisensä pomohirviön, mikäli vain aikaa ja kärsivällisyyttä riittää.

Vaikkei editointi olisikaan se oma juttu, pelkästään muiden pelaajien pomoja vastaan taistelu käy viihteestä. Fraxy Compendium Reduxista (http://wiki.genericboard.com/Main_Page) löytyy kymmenittäin kaikenlaisia pomohirvityksiä ja osittain jälki on todella hienoa. Muutama esimerkki lienee paikallaan:
http://uk.youtube.com/watch?v=HrBSxOETZKo (http://uk.youtube.com/watch?v=HrBSxOETZKo)
http://uk.youtube.com/watch?v=pEtEuZfiBUg&feature=related (http://uk.youtube.com/watch?v=pEtEuZfiBUg&feature=related)

Pidemmittä puheitta, kaikki shmuppien ystävät vain rohkeasti peliä koettamaan! Olisihan se mukava päästä ottamaan turpiin muiden lautalaisten tekeleiltä :)

*mainostusta* Köh, kannattaa toki koettaa meikäläisenkin bosseja *mainostusta*
http://wiki.genericboard.com/User:Eboshidori (http://wiki.genericboard.com/User:Eboshidori)
http://uk.youtube.com/user/Eboshidori (http://uk.youtube.com/user/Eboshidori)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 12.11.2008 22:45
Thunder Force VI ja DS Ketsui nyt plakkarissa.


Thunder Force oli ainakin kärkeen pieni pettymys. Nelonen on niin tujua tavaraa, että odotukset olivat toki korkealla. Ulkoisesti peli näyttää hieman köyhän miehen Gradius V:ltä, eli sinisiä lasereita  pyörii ympärillä. Mutta taustat vain ovat aika karuja ja viholliset aika mitäänsanomattomia. Musatkin ovat vain kalpea kopio IV:stä.

Ensimmäiset levelit ovat todella lyhyitä pyrähdyksiä, ja sitten alkaakin bossisuma. Peli on aika lyhyt, tämä siis pikaisen credit-feedauksen jälkeen todettuna. Vaikeustasoa toki löytyy kuten pitääkin, tosin muutama kuolema meni kyllä sen piikkiin että jostakin vihollishyökkäyksistä ei oikein saanut selvää missä niiden osumarajat kulkevat.

TF VI ei siis mikään erityinen helmi, mutta mukava kultturiteko silti. Saapa nähdä miten pian painos loppuu Play-Asiasta.


Ketsui taas teki paljon suuremman vaikutuksen. Teknisesti todella pätevä peli, tavaraa on ruudulla kivasti. Hyvät popit tuovat kunnolla fiilistä. Onhan ruutu aika pieni, mutta kumman hyvin tilanteista saa selvää.

Pelissä tosiaan on aika erikoinen formaatti, monta eri vaikeustasoa joissa kiakissa on eri valikoima samoista pomoista. Pari ekaa vaikeustasoa pääsee läpi ilman kuolemia ja pommien käyttöä ilman sen kummempia treenaamisia, mutta siitä se vaikeus lähtee jyrkkenemään. Kaksi vaikeinta tasoa vielä avaamatta.

Jos vain osaisi japania, olisi tässä varmaan aika mukavasti avattavaa, oikeastaan joka pelikerran jälkeen aukeaa jokin inforuutu tai pelivinkki jossain valikossa. Mutta hieno paketti tämä on muutenkin, pahviboksi ja DVD mukana.  :)

Tämä ainakin tulee loppumaan, ostakaa omanne ennen kuin hinnat nousee.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 30.11.2008 12:36
Bangai-O Spirits!

(https://www.pelaajalauta.fi/files/23/943285_20080716_embed002.jpg)


Ei saakeli, että peli on koukuttanut pahasti. En ole muihin peleihin koskenutkaan viimeiseen pariin viikkoon, kun Bangai-O:ssa riittää pureskeltavaa vähän liikaakin. Noin 155 maata olen ehtinyt läpäistä, vielä olisi vaikeimmat setit jäljellä.

Peli on kyllä videopelaamista puhtaimmillaan; ei juonta, ei turhia lässytytyksiä, aivan helvetin kova vaikeustaso ja hiton koukuttava "vielä kerran"-meininki. Kun kentät ovat kerran hiessä läpäissyt, niin seuraava haaste on ajan ja pisteiden parantaminen, pelattavaa riittää luvattoman pitkäksi aikaa.

Harmi, että peli ei ole auennut suuremmille massoille, peli ansaitsisi ehdottomasti suuremman yleisön huomion. Tosin pieni yleisön tietoisuus on ominaista Treasuren peleille.

EDIT: 163 leveliä läpi, vielä 4 jäljellä. The Earth on mahdoton!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: zoukka - 08.01.2009 15:53
Joo-o Bangai-O:ta tuossa ruokkiksella testasin ja aika mahtavan kuvan tuo tutoriaali pelistä antoi. Sitten menikin sormi suuhun kun mitään "janaa" ei löytynyt vaan tehtäviä pitää valita jostain ihme kategorioista. Turpaankin tulee niin, että tukka lähtee melkein joka kentässä. Olisi ihan kiva jos kentät jotenkin etenisivät jotain selkeää polkua ja niin edelleen, mutta eikun kokeilemaan.

Mahtavat rakettilerssit tässä kyllä on, ihan niinkuin siinä N64-versiossakin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Omenarosvo - 08.01.2009 17:59
Tuli hankittua tuo Bangai-O Spirits syksyllä. Tutoriaalin aikana oli vielä että vittu jeah hienoa. Kun peli alkoi en tajunnut enää mistään mitään ja laitoin pelin hyllyyn.

Nopeaan luovuttamiseen vaikutti tosin se kun oli muita pelejä työn alla, eli kyllähän sitä täytyy jyystää joku päivä enemmän :)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 09.01.2009 01:29
Jooh ei todellakaan kannata luovuttaa tuon Bangai-O:n suhteen, peli on helvetin palkitseva, kunhan jaksaa vain syventyä. Itse pääsin alkuun pelin kanssa Bounce-Break-yhdistelmällä. Aina kun tulee hitonmoinen rakettisumppu niin pamauttaa sen superaseen ja seuraa vaikka omien luotien perässä. Tuolla yhdistelmällä pärjää kyllä varsin pitkälle.  8)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: zoukka - 10.01.2009 14:31
Jees kyllähän tuo lähti nopeasti aukenemaan kun jaksoi yrittää. Itse runkkaan tieni läpi noissa "mättökentissä" yleensä pesismailalla ja shieldillä ja sitten EX:änä jotain tilanteeseen sopivaa massatuhoa. Kerrassaan outo peli, sillä mitään shmup fiilistä tässä ei ole, kiitos enkkumittarin ja "mamoilun", mutta en kyllä mitään muutakaan genreä pelille keksi. Kenttien läpäisykin tuntuu monesti tapahtuvan puolivanhingossa ja oikeat aseet ovat noin 99% sitä ratkaisua.

Nuo puzzlekentät näyttävät kyllä mahtavasti mihin tämän pelin motti kykenee. Hatunnoston arvoinen tekele.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 17.02.2009 18:47
Ainakin DoDonPachi Daioujou Black Labelin X360-porttaus on juosten kustu (http://www.cave-stg.com/forum/index.php?topic=434.50).

Eli se niistä Caven peleistä taas. Enitenhän tässä ärsyttää, että Ketsuin X360-käännös tulee varmasti olemaan samanlaista sontaa, koska sekin on saman puljun tekemä. Jää siis koko peli kokematta, ellei joku onnistu murtamaan arcade-versiota, mikä on aika epätodennäköistä.

Noh, pitää toivoa että Cave on ottanu itseään niskasta kiinni, ja Death Smilesin käännös olisi edes jostain kotoisin. Viimeksihän Cave käänsi itse Ibaran ja Mushihimesaman PS2:lle, jotka olivat molemmat melko ala-arvoisia.

Miksei hommaa vain voitu antaa Arikalle, kun he kerran osaavat hommansa?

E: Haha, linkkasin sitten zoukan Dead Rising -videon. Noh, paska käännös on paska käännös.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 22.02.2009 16:13
En nyt jaksanut miittiketjuun löpistä näitä, joten postaan tänne.

Eli Mixba miitissä pelaili shmuppeja, ja jos kiinnostaa niin tässä Shmups.comin toistaiseksi tuorein (mutta kohta vuoden vanha) äänestys 25 parhaasta räiskinnästä. Eli kyllä sitä Border Downia tosiaan arvostetaan vaikka et siinä nyt ihan alkuun pärjännytkään. ;) Kieltämättä on turhauttavaa että kuollessa ei saa jatkaa samasta kohtaa, vaan itseasiassa siirtyy "alas" vaikeammalle "rajalle", mutta pelin siis voi vetää kolmella täysin erilaisella reitillä läpi. Kovimmat kaverit tietenkin aloittavat suoraan punaiselta borderilta ja vetävät kovimmat pisteet. Tällöin peli päättyy ensimmäiseen kuolemaan, eli tämä ei kuulu aloittelijoille.

Gradius V:n nousu ihan ykköseksi tässä uusimmassa listassa aiheutti vanhan koulun miehissä tuolla vähän närää, kun kaikki noobit tulevat äänestämään jotain uusinta ja melkein ainoaa länsimaissa julkaistua shmuppia, mutta fantastinen pelihän se siis on. Melkein kaikki tuolla ovat vertikaalisia räisikintöjä, se on yksi syy miksi ne harvat horisontaaliset kuten Gradius V ja Border Down myös saavat huomiota. Henk.koht. suosikki horeissa on kuitenkin Thunder Force IV.

(Laitoin nyt huvikseni boldilla ne versiot jotka minulta löytyy, pitää seuraavassa miitissä vaikka shmuppailla oikein urakalla. Ainakin kaikki konsolikäännökset noista ovat kyllä ostoslistalla, jos en niitä vielä omista :) )

[01]  Gradius V (PS2)
[02]  Ikaruga (ARC/DC/GC)
[03]  Dodonpachi Daioujou (ARC/PS2)
[04]  Battle Garegga (ARC/SAT)
[05]  Dodonpachi (ARC/SAT/PS1)
[06]  ESPGaluda (ARC)
[07]  Armed Police Batrider (ARC)
[08]  Radiant Silvergun (ARC/SAT)
[09]  Mushihimesama (ARC/PS2)
[10]  Guwange (ARC)
[11]  Progear no Arashi (ARC)
[12]  Border Down (ARC/DC)
[13]  Batsugun / Batsugun Special Version (ARC/SAT)
[14]  Gradius Gaiden (PS1/PSP)
[15]  R-Type (ARC/PS1/PCE/SMS/etc.)
[16]  ESPRade (ARC)
[17]  RayForce / Layer Section (ARC/SAT)
[18]  Giga Wing (ARC/DC)   [Kakkonen löytyy (ARC)]
[19]  Soukyugurentai (ARC/SAT/PS1)
[20]  Mars Matrix (ARC/DC)
[21]  Strikers 1945 II (ARC/SAT/PS1)
[22]  Shikigami no Shiro 2 / Castle Shikigami 2 (ARC/DC/PS2/GC)
[23]  Thunderforce IV / Lightening Force (GEN/SAT)
[24]  Ibara / Ibara Black Label (ARC/PS2)
[25]  Thunderforce III (GEN/SAT)

HONOURABLE MENTION:
Axelay (SNES)
Battle Bakraid (ARC)
Blazing Star (ARC)
Dangun Feveron (ARC)
Darius Gaiden (ARC/SAT/PS2)
Donpachi (ARC/SAT/PS1)
Dragon Blaze (ARC/PS2)
Einhänder (PS1)
G.Darius (ARC/PS1/PS2)
Gradius II(ARC/SAT/PS1/PCE-CD/NES)
Gunbird 2 (ARC/DC/PS2)
Ketsui (ARC)
Lords of Thunder / Winds of Thunder (PCE-CD/Mega-CD)
Musha Aleste / M.U.S.H.A. (GEN)
Mushihimesama Futari (ARC)
Raiden DX (ARC/PS1)
Raiden Fighters Jet (ARC)
R-Type Delta (PS1)
Soldier Blade (PCE)
Thunderforce V (SAT/PS1)
Twin Cobra / Kyukyoku Tiger (ARC/PS1/PCE)
Under Defeat (ARC/DC)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: zoukka - 22.02.2009 17:10
R-Type Delta kannattaa hommailla. Joskus sitä näkee todella halvalla ja se on oma suosikkini kyseisestä sarjasta.

Ja jos SHMUP aiheinen miitti on joskus tulossa niin kaipa sitä pitää pelotella omalla läsnäolollanikin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 22.04.2009 04:58
(http://www.famitsu.com/image/914/vFScxu61tO1iI4PTvZU4lz5NpZN7x8G8.jpg)


Mushihimesama Futari X360:lle Caven kääntämänä. ;D

Death Smiles huhtikuussa, Ketsui toukokuussa ja Futari loppuvuodesta. Ei ollenkaan paha. Ihan hysteeriseksi ei kuitenkaan viitsi heittäytyä, ettei tarvitse pettyä, jos nämäkin ovat surkeita käännöksiä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Iva - 20.08.2009 23:23
Saako näitä kolmea (vielä) mistään Suomesta? Mistä suosittelette tilaamaan, jos ei Suomesta saa? En ole vielä katsastanut ulkomaisin nettikauppoja, mutta ei Suomessa ole näkynyt. Onko näitä edes julkaistu Euroopassa?
(http://www.gamechoiceclub.com/image/360_g_dodo.gif) (http://www.shopncsx.com/images/products/detail/death_smiles_x360_le.jpg) (http://media.giantbomb.com/uploads/0/7438/933603-240px_raiden_fighter_aces_x360_large.jpg)

Tuota Dodonpachia juuri tuossa ylempänä vähän haukuttiin ja sai hieman skeptiseksi oston suhteen... Muutenkin taitaa olla liian vaikea meikälle vielä. Raiden vaikuttaisi jotenkin melkoyksinkertaiselta ja helpolta aloittaa shmup-pelien pelaaminen Raiden II:n perusteella. Oma historia rajoittuu satunnaisiin pc-puolen peleihin alle 12v ikäisenä ja vähän myöhemmin Ikarugaa Cubella. Pelitin uusimman numeron shmup-aukeama sai pienen kipinän aikaan.. 
Olisiko teillä jotain suosituksia suoraansanottuna aloittelevalle shmuppaajalle? Alustoina on XO, DS, PC. Bangai-O Spirits DSlle?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 21.08.2009 00:02
Ei ole noista mitään julkaistu Euroopassa. 360:llehän on ihan älyttömästi hyviä shmuppeja, mutta yksikään ei ole aluekooditon.

Ja huomaa ettei mitkään puristien valitukset jostain porttauksista päde muihin kuin shmupeille elämänsä antaneille, peruspelaaja ei varmaan edes huomaa jotain pikku virheitä ja puuttuvia ominaisuuksia.


Varmaan halvimmalla pääsisit jos ostaisit vaan PS2:n ja sille sitten ne lukuisat Euroopassa julkaistut räiskinnät. PC:lläkin tietenkin on vaikka mitä, mutta itse en ole niin perehtynyt niihin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 21.08.2009 00:25
Raiden Fighters Aces on sentään julkaistu Jenkeissä, mutta muuten on kyllä melko hiljaista täällä Euroopassa.


Dodonpachi: Daioujou Black Labeliin on tulossa bugipäivitys, jonka kanssa on häärinnyt mm. perfektionistina tunnettu Mihara (joka on Akiran pääjohtaja, käänsivät siis Daioujoun ja Espgaludan täydellisesti PS2:lle). Myös "complete fix" -nimeä kantava päivitys pitäisi olla tulossa, mutta se ei ole ilmainen. Tiedä sitten mitä eroa noilla on, jälkimmäinen saattaa olla korjattu versio, jota myydään suoraan levyllä.

Deathsmilesille on tullut myös Mega Death Label -nimeä kantava päivitys, joka pitää sisällään muunnellun version alkuperäisestä. Eli erillisenä arcade-versiona julkaistu peli pikkurahalla netin kautta ladattuna, ei paha. Deathsmileshan on ilmeisesti todella onnistunut käännös Cavelta, eli PS2:n Mushihimesaman ja Ibaran kaltaisesta sössimisestä ei ole kyse.

Mushihimesama Futari 1.5 (eli viimeisin arcade-julkaisu) puolestaan julkaistaan japanissa marraskuun 26. päivä. Odotan tätä melkein yhtä paljon kuin Ketsuita, jonka julkaisu näytäsi jälleen olevan epävarma. Toivottavasti peli näkisi vielä päivänvalon.

Eikä tämä vielä tähän lopu! Espgaluda II on myös tulossa Caven kääntämänä X360:lle. Eli enää puuttuisi Dodonpachi Dai-Fukkatsu näistä uusimmista Cave-nimikkeistä.


Vielä kun saisi jostain revittyä rahat japsikoneeseen, seimitsu-palikoilla modattuun tikkuun ja kaikkiin näihin peleihin.  :P


EDIT: Ainiin! Se kaikkein tärkein meinasi unohtua, japanilainen MIR (joka on tuttu nimi Ikaruga-piireissä, rikkoi mm. ensimmäisenä 35 miljoonan pisteen rajanpyykin) on rikkonut T^3-CYR-WIZ:in maagisena pidetyn Normal-maailmanennätyksen muutamalla kymmenellä tuhannella pojolla. Huhhuh! Eihän siinä mennyt kuin kuusi ja puoli vuotta. Ei voi kuin hämmästellä, miten täydellisesti WIZ muinoin peliä hallitsi keksien tärkeimmät taktiikat ja pelaten runin, jota kukaan ei pystynyt tavoittamaan, vaikka länsimaalaiset ovatkin aikojen saatossa rikkoneet kaikki Chapter-kohtaiset piste-ennätykset. Ikarugan peluu menee melkein yleisurheilusta. :lol:

Tuolta (http://v.youku.com/v_show/id_cg00XMTIwNTA2NTY=.html) löytyy WIZ:in suoritus Ikaruga Appreciate DVD:ltä, jos jotain kiinnostaa.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 06.10.2009 21:01
Tuli hommattua Nanostray 2 DS:lle heräteostoksena.

Aika hyvältä setiltä vaikuttaa toistaiseksi. Vahvat Treasure/Gradius-vibat läsnä kokoajan ja pelaajaa ei päästetä helpolla. Pelattavaakin näyttäisi olevan riittävästi: Adventure, Arcade-pisteidenkeräys, Challenge ym. Ihan hauskoja oli noi Challenge setitkin pikatestin perusteella. Piti mm. selvitä 30 sekkaa luotisuihkussa, toisessa tehtävässä piti hankkia tarpeeksi pojoja ennen kuin aika loppuu.

Grafiikat ovat värikästä 2,5D:tä. Ulosanti toimii, vaikkakin alkuun joissain kohdissa tausta saattaa sekoittua vihollisiin. Muzakit ovat perusaggressiivista jumputusta.

Onko kellään kokemuksia pelistä? Onko loppujenlopuksi paska vai hyvä?

EDIT: Tossa vielä videoarvostelu kiinnostuneille: http://www.gametrailers.com/video/review-nanostray-2/33240 (http://www.gametrailers.com/video/review-nanostray-2/33240)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 06.10.2009 22:59
Sekä tuo että ensimmäinen osa löytyy DS:lle. Kakkonen parantaa kiitettävän monella osa-alueella: kuvakulma(t) on huomattavasti käytännöllisempi kuin ykkösen semi-lintuperspektiivi (mikä teki luotien tarkasta väistelystä melkoisen rasittavaa) ja aluksen energiamittarista päästiin eroon. Audiovisuaaliselta puolelta ei löydy valittamista uskomattoman geneeristä tyyliä lukuun ottamatta. Challenget ovat ihan passelia vaihtelua ja toisin kuin ykkösessä, ne on jopa mahdollista läpäistä. Harmi vaan, että palkintona on varsin mitäänsanomattomia minipelejä, joita jaksaa sen minuutin per kappale.

Mutta mutta. Asetasapaino on edelleen ihmeen vinksahtanut. Joillakin pyssyköillä ei tee yksinkertaisesti mitään kun taas toiset omistavat tilanteessa kuin tilanteessa. Pistemetsästyskään ei oikein nappaa, sillä tasoja voi pelata vain yksitellen, ei putkeen.

Pahimman pettymyksen tarjoavat kyllä pomomatsit, sillä suurin osa on juostenkustu. Perkeleet kestävät kuritusta hävyttömän paljon siihen nähden, että jokaisella on vain pari hassua kuviota. Varsinkin loppupomo on todella säälittävä tapaus. Ja kovemmalla vaikeustasolla pomojen kestävyys vaan kasvaa.
Ärsyttää myös, että jokainen kenttä noudattaa muuten kohtuu vaihtelevasta tasosuunnittelusta huolimatta tismalleen samaa kaavaa. Eli ensin räiskitään pikkuvihuja ja navigoidaan tason koukeroissa, sitten kohdataan välipomo, jota seuraa lisää poppareita ja navigointia kunnes sitten tapellaankin tasopomoa vastaan.

Menetteleehän tämä.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 06.10.2009 23:21
Jäikö joltakin huomaamatta tämmöinen uutinen, että Mushihimesama Futari 1.5 tulee boxille region freenä? Vai eikö siitä ole vain jaksettu tänne kirjoittaa?

http://kotaku.com/5368190/bullet-hell-shooter-creators-cave-going-region+free-for-next-xbox-360-game (http://kotaku.com/5368190/bullet-hell-shooter-creators-cave-going-region+free-for-next-xbox-360-game)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 08.10.2009 22:42
Jooh Souky kiteyttikin aika hyvin ton Nanostrayn, suht vaisut fiilikset pelin suhteen muutamien tuntien jauhamisen jälkeen. Mitä liikkuu Shmup-kehittäjän päässä, kun piste-enkkoja ei pääse tykittämään kuin yksittäin kentissä?

Jäikö joltakin huomaamatta tämmöinen uutinen, että Mushihimesama Futari 1.5 tulee boxille region freenä? Vai eikö siitä ole vain jaksettu tänne kirjoittaa?

http://kotaku.com/5368190/bullet-hell-shooter-creators-cave-going-region+free-for-next-xbox-360-game (http://kotaku.com/5368190/bullet-hell-shooter-creators-cave-going-region+free-for-next-xbox-360-game)

Joo tulihan toi huomattua, toivottavasti Cave jatkaa samaa linjaa myöhemmissäkin käännöksissä.


Onko kukaan muuten tyyppaillut PS2:sen Raiden 3:sta?  :???: Mieli tekisi ostaa, mutta hinta tuppaa olemaan suht korkea. Ei jaksaisi paskasta maksella.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 08.10.2009 23:41
Itse nappasin tuon Raidenin VPD:sta taannoin alta kahdenkympin. Vallan mainio ostos, kyllä tästä enemmänkin olisi maksanut, mutta enpä turhia valita ;)

Tykkään kovasti, että vanha kunnon Raiden-fiilis on yhä tallella. Viholliset sinkoilevat silmille nopeammin kuin kissaa ehti sanoa ja ampuvat pääosin vain tähdättyjä laukauksia - väistöliikkeiden on hyvä tulla selkärangasta, sen verran kovalla vauhdilla tuota morkulaa sinkoutuu niskaan. Ulkoasu on hieman kulahtanut, mutta eipä myöskään liiemmin häiritse saati vaikeuta pelaamista. Taustabiisit ovat ihan meneviä ja aseissakin on kunnolla munaa (vaikka legendaarinen violetti hammastahnasäde puuttuukin). Ehdoton plussa tulee double-moodista jossa kahta alusta voi ohjata yhdellä ohjaimella, siinä ne silmät viimeistään menee ristiin.

Btw, tuli R-Type Final hankittua reilulla kympillä. Eihän tämä mikään Gradius V:n tasoinen mestariteos ole (sarjan aiempien osien tapaan aivan liian hidastempoinen omaan makuun), mutta silti varsin viimeistelty ja hiottu kokonaisuus. Pääpaino on selvästi fiilistelyssä ja sarjan ystäville on tarjolla mukavasti fanipalvelua.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 28.11.2009 16:34
Tälle olisi varmaan keksinyt paremmankin paikan, mutta häikäilemätön mainostus ei tunne rajoja :lol:

Elikkäs olemme eebrozgin kanssa kahteen pekkaan työstäneet pikku shmup projektia, joka tunnetaan vaatimattomasti nimellä Final Boss. Saimme vasta pelin demon valmiiksi ja ajattelin, että sitä voisi tännekin hieman tyrkyttää.

(http://i49.tinypic.com/309txdg.png)


Lataa demo täältä (http://resetti.net/FinalBoss/)

Demosta löytyy huimat kaksi tasoa, kaksi eri vaikeustasoa, co-op sekä kaikenlaista lisätauhkaa, jonka eteen pitää tosin nähdä hieman vaivaa. Jos mainospuheet eivät oikein vakuuta, niin täältä (http://www.youtube.com/watch?v=LPdajn3GSHM) voi katsella trailerin pelin ensimmäisestä tasosta. Huomatkaa tosin, että vaikka trailerin musiikit onkin lainattu muista shmupeista, itse peliin eebrozgi on säveltänyt omat biisit.

Ei tässä kummempaa. Toivotamme mukavia pelihetkiä ja jos siltä tuntuu, niin rakentavaa palautettakin voi toki jakaa.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sleepy - 29.11.2009 00:34
Näyttää erittäin näpsäkältä, tehkää osx-versio :(

Pakko sanoa, että värimaailman valinta on yllättävän onnistunut. Vaikkakin värinä on noinkin iljettävän vihreä, niin silti se jostain syystä näyttää pelissä siistiltä! Meneekö muutkin kentät tuolla meiningillä?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 29.11.2009 00:59
Pakko sanoa, että värimaailman valinta on yllättävän onnistunut. Vaikkakin värinä on noinkin iljettävän vihreä, niin silti se jostain syystä näyttää pelissä siistiltä! Meneekö muutkin kentät tuolla meiningillä?

Samaa mieltä. Näytti ainakin trailerissa todella hyvältä. Eihän Ikarugan parissakaan työskennellyt kuin viisi henkilöä, btw. Keep up the good work!

EDIT: Mushihimesama Futari, joka siis on aluekoodivapaa, on tullut ulos Japanissa X360:lle. Omani tilaan jahka saan aikaiseksi, mielellään joululomaksi.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 29.11.2009 01:26
Valitettavasti tuo osx-versio tuskin toteutuu, peli kun on tehty Game Maker kutosella. Eebrozgi totesikin, että tämä on takuuvarmasti hänen viimeinen GM-projektinsa, sen verran rajoittunut ja raskas alusta tuo kuitenkin on kehitellä pelejä.

Vissiin ensimmäiset ihmiset, jotka ovat varsinaisesti pitäneet värimaailmasta :lol: Graafikkona osoitan nöyrimmät kiitokseni kehuista. Ja kyllä, koko pelin värimaailma tulee olemaan pitkälti sama, taustat toki vaihtelee.

Tosiaan, Mushi kakkonen vaikuttaa erittäinkin onnistuneelta porttaukselta. Täältä (http://www.youtube.com/watch?v=-gGf51rJPZA&feature=related) voi nähdä vilaukselta pelin varsin kattavat valikot ja asetusmahdollisuudet; kuvan saa näkymään juuri kuten mieli tekee ja onpa joukossa joitain melkoisen turhia, vaikkakin siistejä ominaisuuksia.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 29.11.2009 02:47
Täytyy nostaa hattua pitkälle edenneestä projektista, vaikka se Game Maker -projekti onkin. Ihan siksi, että tiedän kuinka vaikeaa ylipäätään tuollaisen projektin valmiiksi saaminen on. Omalla kohdalla on kone pullollaan erilaisia prototyyppejä, mutta tasan pari valmista projektia, joista kumpikin monien vuosien takaa Max Payne ajoilta. Aina kun on aloitellut jotain, on tullut joku "parempi" alusta vastaan, johon on ihan pakko vaihtaa. Joskus pohdin Game Makeriakin, joskus oli XNA:lla saatu jotain, mutta nyt on taas tullut leikittyä Unityn ja Love 2D:n kanssa.

Ehkä ensi vuoden lupaukseksi voisi ottaa ihan valmiin pelin tekemisen ja saada se vaikkapa kesäassyille esille. One can always hope.

Jos jotain kritiikkiä tuohon voisin nyt heittää, niin väriteemalla ei ole ongelmaa, mutta spritet ja tausta vaatisivat vähän kontrastieroa toisiinsa. Ihan liian usein spritet tuntuvat sulautuvan siihen taustaan, mikä aiheuttaa tarpeettomia kuolemia.

EDIT: Onhan se Spelunkykin Game Makerillä alunperin tehty, eli ei se nyt niin kamala alusta ole. Ainoa huono puoli on, että se on vain Windowsille eikä se pelaa esimerkiksi winen kanssa (Linux/OS X -käyttäjien harmiksi). Eli jos jotain porttausta aikoo tehdä, niin Game Makerin kohdalla pitää aloittaa projekti uusiksi.

Ja Mushi 2 julkaistiin jo? Pitääpä laittaa tilaukseen.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Koo - 29.11.2009 13:05
Aika hyvä!

Haastavuutta oli oikein sopivasti, visuaalisestikkin ihan nätti. Musiikeista en erityisemmin pitänyt mutta ajoivat asiansa.
Sen pelattavan avaruusaluksen perusammukset näyttää jotenkin hölmöltä mielestäni. Ehkä niiden luotien pitäisi olla vähän leveämpiä tms.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 29.11.2009 13:14
Täytyy nostaa hattua pitkälle edenneestä projektista, vaikka se Game Maker -projekti onkin. Ihan siksi, että tiedän kuinka vaikeaa ylipäätään tuollaisen projektin valmiiksi saaminen on. Omalla kohdalla on kone pullollaan erilaisia prototyyppejä, mutta tasan pari valmista projektia, joista kumpikin monien vuosien takaa Max Payne ajoilta. Aina kun on aloitellut jotain, on tullut joku "parempi" alusta vastaan, johon on ihan pakko vaihtaa. Joskus pohdin Game Makeriakin, joskus oli XNA:lla saatu jotain, mutta nyt on taas tullut leikittyä Unityn ja Love 2D:n kanssa.

Ehkä ensi vuoden lupaukseksi voisi ottaa ihan valmiin pelin tekemisen ja saada se vaikkapa kesäassyille esille. One can always hope.

Jos jotain kritiikkiä tuohon voisin nyt heittää, niin väriteemalla ei ole ongelmaa, mutta spritet ja tausta vaatisivat vähän kontrastieroa toisiinsa. Ihan liian usein spritet tuntuvat sulautuvan siihen taustaan, mikä aiheuttaa tarpeettomia kuolemia.

EDIT: Onhan se Spelunkykin Game Makerillä alunperin tehty, eli ei se nyt niin kamala alusta ole. Ainoa huono puoli on, että se on vain Windowsille eikä se pelaa esimerkiksi winen kanssa (Linux/OS X -käyttäjien harmiksi). Eli jos jotain porttausta aikoo tehdä, niin Game Makerin kohdalla pitää aloittaa projekti uusiksi.

Ja Mushi 2 julkaistiin jo? Pitääpä laittaa tilaukseen.
Koska se Tan: The Drinking Game tulee?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 01.12.2009 13:02
Mushihimesama Futarin laitoin tilaukseen Play-Asiasta. 47e postikuluineen tuli maksamaan kun leivoin alennuskupongin vielä tiskiin.
Pelilevyllä on mukana myös 1.01-versio, jonka saa avattua DLC-keyllä, joka tulee pelin mukana. Jostain helvetin syystä keytä ei ole sisällytetty kuin pelin ekaan painokseen, joten saas nähä tuleeko sitä ollenkaan messissä. Ainakin Play-Asia on lähetellyt täysin randomisti näitä eri versioita ja kauan sitten ennakkotilanneetkin ovat jääneet nuolemaan näppejään.  >:(


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 27.12.2009 12:40
Jaahas, Ketsui on sittenkin vielä tulossa 360:lle... Ehkä  :lol:
Ilmeisesti porttaus on ollut tänään pelattavissa Cave Festival tapahtumassa Akihabarassa. Julkaisua on lupailtu vuodelle 2010.

http://5pb.jp/games/div2/ketsuiex/info/index.html (http://5pb.jp/games/div2/ketsuiex/info/index.html)
http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=29425 (http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=29425)

"The port ever"


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 27.12.2009 13:31
Jaahas, Ketsui on sittenkin vielä tulossa 360:lle... Ehkä  :lol:
Ilmeisesti porttaus on ollut tänään pelattavissa Cave Festival tapahtumassa Akihabarassa. Julkaisua on lupailtu vuodelle 2010.

http://5pb.jp/games/div2/ketsuiex/info/index.html (http://5pb.jp/games/div2/ketsuiex/info/index.html)
http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=29425 (http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=29425)

"The port ever"

Harmi, että on aika pienet mahollisuudet, että toi ois region-free. Ja julkaisijana on tosiaan toi 5pb, joka teki aika jäisen Dodonpachi-portin boxille, joten odotukset eivät tuon kohdalla ole kovinkaan korkealla.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 04.01.2010 19:08
Ei perkele! Mushi 2 lähti tulemaan Play-Asiasta 1.12, eikä sitä vieläkään kuulu. Rupeaa jo pikkuhiljaa tuntumaan siltä, että jää koko kiekko saamatta. Tätä peliä olen kuitenkin venannut ihan seiskana.

Muita tilanneita? Onko saapunut jo?  :???:


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 04.01.2010 19:15
Muita tilanneita? Onko saapunut jo?  :???:

Sain oman 23.12. Play-Asiasta sekin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 08.01.2010 17:23
No tulihan se Mushihimesama Futari viimein sieltä! Yli kuukauden venailu oli kyllä pikkasen liikaa.

Ensitunnelmat pelistä hiton positiiviset, varmaan överein peli mitä olen koskaan pelannut (meikäläisen eka oma Caven peli). Kamaa on ruudulla järkyttävän paljon, luotimuodostelmat hypnotisoivat ja aggressiivinen jumputus pauhaa.  Onneksi hahmojen japsi-ininät saa laitettua pois, niitä ei jaksa. Pelin pelaaminen on kyllä yksinkertaisesti helvetin hauskaa.

Black Labelin latasin myös XBLA:sta ja nyt ainakin riittää noita eri modeja vähäksi aikaa :D


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 15.01.2010 14:43
Nyt on tullut viikon ajan hakattua Mushia ja heitetäänpäs vähän lisää mietteitä.

Peli on kyllä järjettömän addiktoiva. Kerta toisensa jälkeen on pakko ottaa vielä yksi krediitti ja testata tulisiko enkkoja. Kehitystä on tullut tasaiseen tahtiin ja High Score paranee päivä päivältä. Tällä hetkellä pääsen 1.5 Originalilla kolmostason loppariin. Kolmoskentässä vaikeustaso nousee rajusti ja yleensä tohon loppariin saapuessa jäljellä on vain yksi elämä. Onneksi pelissä on toi training-moodi, jossa voi jauhaa tasoja tai bosseja mielin määrin.

Eri modeja on jäätävän paljon ja toistaiseksi olen hakannut ainoastaan 1.5 Originalia ja Black Label Originalia. Black Label on vielä överimpi kuin tuo alkuperäinen mode ja kamaa on ruudulla jäätävästi.

Diggailen pelin pistesysteemistä. Systeemi kannustaa jatkuvasti riskinottoon, sillä bongoja tulee sitä enemmän mitä lähempänä vihollisia on. Lisäksi pitää tarkkailla ruudun laidassa olevaa mittaria ja vaihtaa shotti-tyyppiä aina kun mittari yltää tiettyyn lukuun. Mittarin tsekkaaminen ottaa katseen pois aluksesta hetkeksi ja tällöin tulee lennettyä sokkona snadin aikaa. Tiukemmissa paikoissa tsekkaaminen kannattaa jättää luonnollisesti vähemmälle.
Black Labelissa kuuluu aina pieni piippaus kun shottityyppiä tulee vaihtaa, joten pisteiden keräileminen on hieman helpompaa.

(http://img12.imageshack.us/img12/9300/futari2.jpg) (http://img39.imageshack.us/img39/6369/mushio.jpg)


Grafiikat ovat varmaan parasta 2D:tä mitä olen nähnyt ja erityisesti XBOX-mode näyttää upealta, valikoista voi vielä säätää kuvaa ja itse otin smoothingin pois, jolloin kuva tuli terävämmäksi. Myös eri kuva-asetuksia on hemmetin paljon, joten eiköhän sieltä löydy kaikille hifistelijöille jokin mieluisa vaihtoehto.
Joukossa on myös 3D-modekin, jota en valitettavasti ole päässyt vielä testaamaan lasien puutteen vuoksi. Menee kyllä pikku mehusteluksi pelata tätä vielä jotkin 3D-lasit päässä.

Musiikit ovat arcademaista jumputusta ja sopivat peliin kuin nakutettu. Melodiat jäävät soimaan päähän pitkiksi ajoiksi. Tälläkään osa-alueella ei siis valittamista.

Toistaiseksi aikaa on siis uponnut pelkästään Original modeihin, Novice-moodeja tuli myös testattua ja niistä on hyvä lähteä liikkeelle pelin kanssa. Vielä on kunnolla testaamatta Maniac ja Arrange. Ultra-mode on vaihtoehdoista vaikein ja siinä tuleekin dunkkuun hyvinkin nopeasti jo ekassa kentässä.

Ei peli kuitenkaan aivan täydellinen ole. Tänään koin ensimmäisen kerran grafiikkabugin toisen kentän bossissa, kun treenasin sitä training-modessa. Onneksi noita ei ole enempää vastaan tullut ja eipä tostakaan mitään varsinaista haittaa ollut, olihan se hölmön näköistä silti. Hahmojen mylvinnät ovat myös ärsyttäviä, mutta nekin saa onneksi laitettua valikoista pois.

Kaiken kaikkiaan aivan järkyttävän hyvä arcade-meininki ja peli on helposti paras boksilla pelaamani. Toivottavasti Cave julkaisee muitakin pelejään aluekoodittomina tai tekee käännöksiä länkkäreille. Jos genre kiinnostaa vähänkin, niin suosittelen laittamaan ostoslistalle samantien.

Tossa vielä hyvälaatuista videota pelin ekasta kentästä Maniac-modella: http://www.youtube.com/watch?v=pOil59oRn4k (http://www.youtube.com/watch?v=pOil59oRn4k)

Eikö tätä muka kukaan muu pelaile?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 19.01.2010 22:55
Moi. Tein ihan accountin kun tällainen thread löyty suomenkielisenä. Tosiaan itse sain nyt vihdoin tuon Futarin, ja on kyllä mainio. Shmupit ovat jääneet vähän kelkasta kun en japsiboksia ole saanut järkevästi hommattua. Jos se tällä taas lähtis käyntiin. Näppituntumalla Arrange mode vaikutti aivan loistavalta. Mielellään lisäisin kaverilistalle, että saisi vähän vertailtavaa. Gamertag: idfngs


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 20.01.2010 15:09
Moi. Tein ihan accountin kun tällainen thread löyty suomenkielisenä. Tosiaan itse sain nyt vihdoin tuon Futarin, ja on kyllä mainio. Shmupit ovat jääneet vähän kelkasta kun en japsiboksia ole saanut järkevästi hommattua. Jos se tällä taas lähtis käyntiin. Näppituntumalla Arrange mode vaikutti aivan loistavalta. Mielellään lisäisin kaverilistalle, että saisi vähän vertailtavaa. Gamertag: idfngs

Lisäilin listoille! Onhan se nastempi pelailla, kun on jotain vertailupohjaa scoreille.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 20.01.2010 15:11
Masentavaa, kun itse vetää jotain 20 miltsin scorea ja ykkösenä on taas joku, jolla on 500 miltsiä. 1.5 Originalilla siis mennään.

Toisaalta 1cc on vielä aika kaukana, kun en ole päässyt kuin vasta kakkoskentän pomoon ennen elkkujen loppumista.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 20.01.2010 15:43
Masentavaa, kun itse vetää jotain 20 miltsin scorea ja ykkösenä on taas joku, jolla on 500 miltsiä. 1.5 Originalilla siis mennään.

Toisaalta 1cc on vielä aika kaukana, kun en ole päässyt kuin vasta kakkoskentän pomoon ennen elkkujen loppumista.

Joo suht älyttömiä noi kärkitulokset. Ultrallakin jengi on päässyt yhdellä krediitillä jo sinne True Last Bossiin, mutta sitähän ei ole vielä kukaan vissiin läpäissyt.  :lol: Tsekkailin myös jonkun replayn niistä kärkituloksista, huhhuh mitä settiä.

Ite paukutin just omat uudet enkat 60 milliä ja neloskenttään asti mentiin. Kolmoskentässä tulee vieläkin dunkkuun ja pahasti. Kai se on sitä ruvettava treenailemaan.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 21.01.2010 16:11
Keräilin vähän acheja niin jäi itse tarkoitus, mutta joka päivä vähän reeniä reeniä. Pelaatteko ihan padilla vai löytyykö tikkuja? Äsken huvitti tämä: (http://img96.imageshack.us/img96/3861/lavel.jpg) (http://img96.imageshack.us/i/lavel.jpg/)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 21.01.2010 18:55
Joo toi käännös on ihan klasarikamaa, kääntäjät ollu pikku jäässä.

Ihan padilla olen pelaillut, tikulla pelaaminen olisi varmaan paljon skarpimpaa, mutta onhan toi tolla peruspadillakin ihan tarpeeksi tarkkaa. Tosin kunnon kolikkopelimeininki jää puuttumaan.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 21.01.2010 19:59
Joo. Oikeastaan yllättävänkin hyvä peukalolla pelata. Ainut missä huomannut ongelmia on pienet sivuttaissuunnan liikkeet. Tuntuu että töksähtelee liian isosti vaikka miten yrittää rauhassa. Jos nyt tulevat julkaisut Cavelta rupeavat olemaan tuurilla region-free niin sitten voisin tikkua miettiä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 05.02.2010 11:10
Substance TV:n viimeisimmässä jaksossa on hyvälaatuinen enkunkielinen arvostelu Mushista. Ihan jees videoita muutenkin nuo retropeleistä diggaileville.

http://www.youtube.com/watch?v=RUN3lZ2gxTM (http://www.youtube.com/watch?v=RUN3lZ2gxTM)



Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 15.02.2010 17:45
Kotakun mukaan Caven seuraava peli EspGaluda II olisi myös region-free, ainakin normiversio pelistä: http://kotaku.com/5471899/if-you-want-to-play-espgaluda-ii-read-this-post (http://kotaku.com/5471899/if-you-want-to-play-espgaluda-ii-read-this-post)

Pitää muistaa kuitenkin, että kyseessä on Kotaku ja onhan sieltä ennenkin paskaa suollettu ulos. Jos tämä kuitenkin varmistuu todeksi niin aika perkeleen jees hommahan tämä on.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 15.02.2010 18:33
Kotakun mukaan Caven seuraava peli EspGaluda II olisi myös region-free, ainakin normiversio pelistä: http://kotaku.com/5471899/if-you-want-to-play-espgaluda-ii-read-this-post (http://kotaku.com/5471899/if-you-want-to-play-espgaluda-ii-read-this-post)

Pitää muistaa kuitenkin, että kyseessä on Kotaku ja onhan sieltä ennenkin paskaa suollettu ulos. Jos tämä kuitenkin varmistuu todeksi niin aika perkeleen jees hommahan tämä on.

Eiköhän pidä paikkansa, jos kerran Cave on itse noin tiedottanut.

Pitää hankkia tämä ja Mushi sekä Mad Catzin Tournament Edition -tikku ja vaihtaa siihen vielä seimitsun osat. Kalliiksi tulee mutta tulkoon. Eipä ole muutakaan pelaamista kun Bayonettakin on läpikoluttu.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 26.02.2010 08:46
Sain HRAPin ja aion sen verran treenata että ensinnäkin 1cc arrange ultra. Nobolle just mukava moodi. Sitten Espgaludaa ei tilata ennen kuin original 1cc on saatu. Eli treeniä treeniä. Vähän on tikku tietysti outo aluksi, mutta jospa se tästä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: finngamer - 26.02.2010 13:31
Play-Asiasta lähti Espgaluda II tulemaan. Sääli vaan tuon kanssa että Limited ei toimi, mutta ehkä hommaa sen sitten joskus kun on japsiboksi.

Laitoin ennakkotilaukseen myös Ketsuin Limitedin, ihan vaan siltä varalta että joku muukin sen haluaa. :) Sen meilkein voisi ottaa olipa aluekooditon tai ei.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 26.02.2010 16:57
Sain HRAPin ja aion sen verran treenata että ensinnäkin 1cc arrange ultra. Nobolle just mukava moodi. Sitten Espgaludaa ei tilata ennen kuin original 1cc on saatu. Eli treeniä treeniä. Vähän on tikku tietysti outo aluksi, mutta jospa se tästä.

Itelläkin oli sellanen suunnitelma, että siirryn Espgaludaan vasta kun on se Futarin 1.5 Original 1CC, mutta varmaan tulee siirryttyä siihen aiemminkin. Voihan noita rinnakkain sitten porata.
Kertaalleen oli jo 1CC helvetin lähellä kun pääsin viimeisen bossin holleille, mutta sitten tuli tyhmä moka ja delasin johonkin tusinavastustajaan. Pommejakin olisi ollut vielä jäljellä.

Galudan normiversio on jo tulossa Play-Asiasta ja innolla venailen. Normiversion hommasin aluekoodin takia, tuleehan siinä ainakin soundtrackikin messissä. Olisi ollut kyllä helmi toi Limited Edition, mutta fyrkat on senverran vähissä, että jäi hommaamatta.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 26.02.2010 19:46
Ne Limited Editionithan oli jo loppu, mutta aika moni peruutti näköjään tilauksen kun selvisi nuo region lockit. Näin siis play-asiassa. Varmaan arvo nousee aikalailla jos nyt ei tilannu. Aika monihan ne vaan ostaa talteen arvoa keräämään. Itseänihän ei kiinnosta ylim. härpäkkeet yhtään. Mulle riiittäs et pelilevy tulis esim. semmoses cd-sinkku kotelos :)
 Pommeja tosiaan on kyl aina jälel. Mieluummin kuolee kun käyttää pommia jossain helpossa paikassa. Kai sen vois vetästä välittämättä aseenvaihdosta, mutta kun eihän sitä niin pitäs pelata. Arrangessa pääsen kyl vikaan pomoon, ja vikan pomon ekat aallot on ne pahimmat mulle. Treenasin kerran pelkkää pomoa, ja kyllähän se neljäl elämäl menee, mutta ku kuolee joihinki ihan randomeihin vähintään kerran kolmos kentässä. Oon vaan liian wanha ja hidas ihminen.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Tzibo - 27.02.2010 15:01
Shoot1UP launch trailer (http://www.youtube.com/watch?v=n-JQx3gD9oM&feature=player_embedded)

 :???:

Vaikuttaa aika mielenkiintoiselta. Indiepeli kun on niin vaatii toki jenkkiaccountin tuonne Liveen, mutta eipä semmoisen tekeminen kovin hankalaa ole. Ideana tuossa vissiin siis on se, että voi ottaa 1UPinsa suoraan taisteluun mukaan uusina aluksina. Aika asiallisen näköinen... videon lopussa on shumppailua, öh, lievästi sanottuna melko erikoisissa maisemissa... No joo, joka tapauksessa peli maksaa julkaisussa sen noin euron (80 p) eli jos kiinnostaa niin eipä toi varmaan mikään kovin suuri investointi ole.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 27.02.2010 20:07
Shmups.comin foorumeilla on pelistä jo pari ketjuakin. Idea on kyllä melko omaperäinen, mutta kuten kehittäjä itse on todennut, peli on selvästi suunnattu niille pelaajille, jotka pitävät bullet hell shmuppeja liian vaikeina tai pelottavina. Eli veteraaneille pelistä tuskin liiemmin liikenee purtavaa. Ja mitä olen pelattavuudesta kommentteja lukenut, tehokkainta on vaan levittää alukset ympäri kenttää ja käyttää kilpeä, joka tappaa viholliset nopeammin kuin mitkään muut aseet ja torjuu vielä luodit... En tiedä, itseeni ei vetoa tuollainen euroshmupmainen pelisuunnittelu, mutta toisaalta ei tuosta köyhdy kuin euron ja näyttää tuo silti vähintään satakertaa paremmalta kuin Duality ZF tai Decimation X.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 27.02.2010 20:36
Joo testasin trialin. Vaikka halpa peli onkin niin eipä noita eri regioneiden ms pointseja tule hommattua. Mushista vedin sen arrange ultra 1cc. Nyt voi keskittyä siis olennaiseen.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 02.03.2010 17:17
Onko lautalaiset hommanneet tota Futari Black Labelia? Nyt on BL Maniacia tullut tahkottua tovi ja täytyy sanoa, että on ihan älyttömän hauska moodi. Tunne on hieno kun cancellaa jäätävän määrän vihollisen luoteja ja ruutu muuttuu täyteen x9999-kertoimia ja bongoja kilahtelee. Tuo pelillekin enemmän ikää kun voi vaihtaa aina välillä tohon BL:ään jos rupeaa 1.5 kyrpimään.

Vitun uskomaton peli tämä on kyllä kokonaisuudessan. Olen valmis nostamaan tässä vaiheessa pelin helposti henkilökohtaiseen TOP 10:iini Mario 3:sen ja Mega Manien kaltaisten pelien tasolle. En muista milloin viimeksi olisi peli koukuttanut näin pahasti ja helvetin hauskaa on kokoajan ollut. Jotenkin en vain kyllästy tähän.

EDIT: Ainiin Caven klassikko Guwange on tulossa XBLA:han. Nyt kyllä hemmotellaan shmuppi-diggareita.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 02.03.2010 21:04
Jos BL maksais 800 niin oisin sen jo ostanut. Taidan kuitenkin tukea Perfect Darkkia tässä kuussa. Guwange on kyllä (y) Jos joulupukilta sitten se japsipoksi niin voi hommata kaiken tulevaisuudessa.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 04.03.2010 20:50
Guwange rlz!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 09.03.2010 11:53
Ny on tullut hieman tota Espgaluda II:sta skulailtua. Hiton hyvän shmupin on taas Caven pojat vääntäneet. Peli on kyllä monimutkaisin shmuppi mitä olen ikinä testannut ja tästä syystä peli ei ole vielä kokonaan auennut. Eiköhän taas jonkun kuukauden päästä rupea hiffaamaan mistä on kyse.  :lol: Peliä voi toki pelata pelkästään selviytymismielessä, mutta jos haluaa noita pisteitä keräillä tulee noihin eri canceleihin, hidastuksiin ja nopeutuksiin ym. tutustua. Mushi oli tähän verrattuna selkeätä kamaa.

Porttaus vaikuttaa onnistuneelta. Taas on noita eri modeja ihan helvetisti, tällä kertaa ei tarvitse latailla edes mitään DLC:tä. On XBOX 360, Arrange, Black Label, Omake!, Arcade, Novice 360 ja Novice BL. Itse en ole ehtinyt tutustua vielä kuin BL:ään ja XBOX 360-modeen. Pelissä on pelaajien kokemuksien mukaan vähemmän hidastumista kuin pelihalliversiossa, joten peli on vissiinkin vaikeampi versio.

Grafiikat ovat loistavat, jopa paremmat kuin Mushissa ja musat ovat taas onnistunutta jumputusta. Black Labelissa ja Arrangessa on vielä uusittu soundtrack, joka on alkuperäistä parempi.

Tällaista menoa tällä kertaa: http://gamevideos.1up.com/video/id/28140 (http://gamevideos.1up.com/video/id/28140)

EDIT: Ainiin uusimmassa Pelitissä oli yllättäen Mushi Futarin arvostelu. 92 bongoa herui arvostelijalta ja ihan pätevä arvostelu tuntui olevan. Propsit Pelitille noin tuntemattoman pelin mukaan ottamisesta lehteen.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 24.03.2010 20:17
Aijaijai!

Tänään tuli vedettyä se Mushi Futarin Black Label Original 1CC! Onhan tota tullut kohtalaisesti hakattua, että sais ton vedettyä. Pikkasen tärisi kädet vikassa bossissa, kun tiesi, että nyt olisi hyvät mahikset saada 1CC, musat ja meininkikin on niin kovat siinä.  :lol: Omia enkkoja ei kuitenkaan tolla runilla tullut, vielä on pisteissä siis huomattavasti parantamista.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 24.03.2010 21:44
gj! Ite sain tänään pitkästä aikaa reenata, mutta kun ei mihinkään. Noh, Geometry Warsis tuli enkat sit -_-


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 03.05.2010 22:24
Play.com on listannut Raiden Fighters Acesin julkaistavaksi elokuussa Euroopassa: http://www.play.com/Games/Xbox360/4-/14956580/Raiden-Fighters-Aces/Product.html (http://www.play.com/Games/Xbox360/4-/14956580/Raiden-Fighters-Aces/Product.html) Toivottavasti on tulossa, ei näitä pelejä kuitenkaan liikaa ole nykypäivänä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 09.05.2010 18:13
Joo olen ihan fiiliksissä tosta PAL-julkaisusta. PS3 myös tulossa tässä kuussa Sölder-X 2. En omista itse vehjettä, mutta kaverit kyllä ostavat varmasti. Jepa!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 06.07.2010 22:33
Uutta infoa Caven uudesta arcade-shmupista:

-Danmaku type horizontal scrolling shooting game
-Hardcore military shooter
-Each ship has a pair of characters (pilot and gunner?) with specific attacks
-Each ship changes its attacks when you change "mode"
-The characters (enemies, allies, and others - all human) are quite diverse
-Ships are designed as hardcore, 1950s style retro mechas
-Game is designed around destructible objects and dodging bullets - the core elements of an enjoyable STG - rather than obstacles and topography. This gives it a refreshing feeling.
-It has been carefully developed for over 1 year.
-Release in summer/fall 2010

50-luvun mechat ja retromeininki kuulostavat erittäin hyvältä vaihtelulta väsyneisiin loli-meininkeihin verrattuna. Toivottavasti palataan takaisin puhtaaseen 2D-grafiikkaan umpiruman DS 2:sen jälkeen.

Tästä kun tulisi vielä widescreen portti jossain vaiheessa boksille niin kyllä kelpaisi.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 09.07.2010 17:34
Varmistus, että Guwange julkaistaan kaikkialla maailmassa ja että peli käännetään englanniksi: http://cave-game.cocolog-nifty.com/blog/2010/07/guwange.html (http://cave-game.cocolog-nifty.com/blog/2010/07/guwange.html) Pelihän tulee ladattavaksi XBLA:an varmaankin tämän vuoden puolella.

Good times!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 16.07.2010 18:58
Dodonpachi Daifukkatsu portataan... iPhonelle (http://www.cave-world.com/jp/games/dodonpachi-daifukkatsu.html)  ;)

Varmasti taloudelliselta kannalta paras mahdollinen alusta, mutta toivotaan että X0 versio ei häämötä liian kaukana tulevaisuudessa.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 20.07.2010 20:37
Dodonpachi Daifukkatsu portataan... iPhonelle (http://www.cave-world.com/jp/games/dodonpachi-daifukkatsu.html)  ;)

Varmasti taloudelliselta kannalta paras mahdollinen alusta, mutta toivotaan että X0 versio ei häämötä liian kaukana tulevaisuudessa.
No huhhuh, toivottavasti tosiaan tulee boksillekin, mieluiten Black Label mukaan pakattuna. Ei näitä pelejä millään kosketusnäytöillä pelata.

Caven uusin on tosiaan nimeltään Akai Katana ja uusimpien kuvien mukaan näyttäisi olevan sentään 2D. Artworkikin näyttää ihan tyylikkäältä.

(http://www.versuscity.net/wp-content/uploads/2010/07/1542099515_213.jpg)


Innolla venailen ensimmäisiä videoita.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 14.08.2010 12:58
Uusia julkistuksia Caven kesäfestareilta:

DoDonPachi Daifukkatsu 1.5 tulee Xbox 360:lle vuoden lopusta.

Guwange XBLA julkaistaan syys/lokakuun vaihteessa.

Muchi Muchi Pork ja Pink Sweets julkaistaan yhdellä levyllä boksille jossain vaiheessa.

Dangun Feveron on kehityksessä M2:sella, festareilla peli oli pelattavissa boksin ohjaimella.

Huhhuh mitä settiä tiedossa!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 14.08.2010 13:18
Ja kaikki tämä aluelukittuna?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 14.08.2010 14:22
Ja kaikki tämä aluelukittuna?
Veikkaanpa, että kyllä. Cavella on kovat intressit tuoda näitä pelejä länsimaihin ja importtaus söisi myyntejä. Voisi nyt joku julkaisija herätä Euroopassakin ja julkaista näitä täälläkin.

Pitäisi kyllä melkein hommata se Japani-boksi. Tuskinpa jotain Ketsuitakaan tullaan ikinä näkemään lännessä, se kun taisi olla aikamoinen myyntifloppi jopa Japanissa. Sääli, sillä porttaus on pelaajien mukaan erinomainen.

EDIT: Guwange toki julkaistaan XBLA-pelinä Euroopassakin ja huhujen mukaan Dangun Feveronkin voisi olla XBLA-peli.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 14.08.2010 16:43
Kaipa se pitää ottaa joku opintolaina sitten.  :o


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 17.08.2010 22:43
Xboxin Do Don Pachi Resurrection, komein peli ikinä?

(http://i35.tinypic.com/2wbwaps.jpg)   (http://i37.tinypic.com/xpdb3r.jpg)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 17.08.2010 22:54
Siis tämä on yhtä kuin DoDonPachi Daifukkatsu?

E: Järkyttäviä nuo pelien hinnat nykyään Japanissa. Shmupit maksavat sen 60e kipale ihan normiversioina, spesiaaliversioista puhumattakaan. Uusi Xboxikin maksaa Play-Asiassa paljon enemmän kuin vanhemmat mallit, sikamaista.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 17.08.2010 22:58
Siis tämä on yhtä kuin DoDonPachi Daifukkatsu?
Sepä se, tuntuu olevan aika vakiintunut monessa mestassa toi Resurrection-nimitys nykyisin.

EDIT:
E: Järkyttäviä nuo pelien hinnat nykyään Japanissa. Shmupit maksavat sen 60e kipale ihan normiversioina, spesiaaliversioista puhumattakaan. Uusi Xboxikin maksaa Play-Asiassa paljon enemmän kuin vanhemmat mallit, sikamaista.

Joo rupeaa olemaan aika kovissa hinnoissa kyllä. Shmupit ovat sen verran marginaalipelejä, että siihen keskittyneiden yritysten on pakko repiä pientä lisäpreemiota tuotteistaan. Paska homma genrestä kiinnostuneelle kuluttajalle. No ainakin itse saan peleistä rutkasti pelitunteja, enemmän kuin mistään muusta genrestä, että tämän hinnoitteluseikan on valmis nielemään.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 16.09.2010 22:27
Uusia Bangai-O videoita:

http://www.gametrailers.com/video/navigate-the-bangi-o-hd/704551 (http://www.gametrailers.com/video/navigate-the-bangi-o-hd/704551)
http://www.gametrailers.com/video/navigate-the-bangi-o-hd/704553 (http://www.gametrailers.com/video/navigate-the-bangi-o-hd/704553)

Näyttää kyllä aika kingiltä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 06.10.2010 18:03
Eipäs unohdeta shmuppeja kaiken tämän rallishaiban keskellä!

Onneksi meillä Eurooppalaisillakin genren ystävillä on runsaasti odotettavaa tänä vuonna ja ensi vuoden alussa:

-Guwangen julkaisu XBLA:ssa on käsillä, Cave on tweetannut ilmoittavansa julkaisupäivän ihan lähiviikkoina, joten eipä itse pelin julkaisuunkaan pitäisi olla hirveästi aikaa.

-Deathsmiles julkaistaan Euroopassa ensi vuoden alussa Rising Star Gamesin toimesta. Linkki uutiseen: http://www.eurogamer.se/articles/2010-09-17-varldsexklusivt-deathsmiles-kommer-till-europa (http://www.eurogamer.se/articles/2010-09-17-varldsexklusivt-deathsmiles-kommer-till-europa)

-Raiden Fighters Acesin PAL-julkaisun pitäisi tapahtua vielä tämän vuoden puolella. Peli on ikävästi myöhästynyt kerta toisensa jälkeen ja uusin pressitiedote lupailee julkaisuajankohdaksi marraskuun loppua.

-Radiant Silvergun tulee XBLA:han ensi vuoden alussa.

-Bangai-O Missile Fury HD myöhästyy, koska peliin halutaan lisätä nettimoodi. Ilmeisesti pelaajat voivat pelata vastakkain eri moodeissa. Julkaisu myös joskus ensi vuoden alussa.

Nämä siis boksille. Ei paskemmin, kun kyseessä on kuitenkin genre, joka on käytännössä ollut kuollut jo vuosia. Hienoa, että tietyt firmat jaksavat vielä vääntää näitä, vaikka tuotot eivät varmastikaan ole samalla tasolla kuin jossain peruspeleissä. Digitaalinen jakelu on varmasti hieman pelastanut genreä.



Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 06.11.2010 16:36
Guwange ensi keskiviikkona! Viettänyt hieman hiljaiseloa peleistä kun ollut hirveä kiire. Ensi viikolla kuitenkin pamahtaa, ja pitkästä aikaa eilen maistui Mushikin. Shit is real.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 06.11.2010 16:49
Shit is real.
Fuck yeah! Get hype!

(http://imgur.com/huNqt.png) (http://imgur.com/T2iY3.jpg) (http://imgur.com/ssuNi.jpg)


Meikäläisen vuoden odotetuin peli. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia uusia pelimoodeja Cave on peliin kehittänyt, yksi ainakin sisältää vissiinkin tuplatatti-ohjauksen. Ja viimein saadaan peliin numerolliset high score-listat! Ennenhän ne oli pelkästään japaniksi. Ensimmäinen Europpassa julkaistu Caven peli muuten. (iPhone-pelejä ei lasketa)  :)


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 06.11.2010 17:08
Cuwange on parhia. Aikoinaan väänsin MAME:lla tai jollain ja huippuhan se oli.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 15.11.2010 23:57
Muistutetaanpa näin Guwange fiilistelyn välissä, että joulu on lähellä: http://www.play-asia.com/Mushihimesama_Futari_Ver_1.5_Platinum_Collection/paOS-13-71-br-49-en-70-3yu5.html
Ostakaa, halvalla saa. Mietin vaan, että paljonko tuon on pitänyt myydä saadakseen platskat? Kauniita unia, hyönteisprinsessan kuvia.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 16.11.2010 08:36
Muistutetaanpa näin Guwange fiilistelyn välissä, että joulu on lähellä: http://www.play-asia.com/Mushihimesama_Futari_Ver_1.5_Platinum_Collection/paOS-13-71-br-49-en-70-3yu5.html
Ostakaa, halvalla saa. Mietin vaan, että paljonko tuon on pitänyt myydä saadakseen platskat? Kauniita unia, hyönteisprinsessan kuvia.
Halvalla lähtee, kyseessä kuitenkin boksin paras peli. Tekisi melkein mieli ostaa varakopio. Kyllähän tuon on täytynyt suhteellisen hyvin myydä, toivottavasti duunaavaat jatkoa sarjalle jossain vaiheessa.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Sarkoni - 16.11.2010 15:30
Thänksit tiedosta, Mushia onkin kuolattu siitä asti kun ensimmäiset videot siitä näki. Panin tulemaan. Kohta täytyy varmaan jotain shmup-actionia laudalle kehittää, sen verran kovaan vatkaukseen on ilotikku viime aikoina joutunut.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 26.11.2010 17:52
Nyt on kovaa settiä tiedossa:

(http://imgur.com/KkrkI.png)


DoDonPachi Daifukkatsu Black Labelin ja Ketsuin risteytys tulossa boksille. Onko tämä se paras shmuppi ikinä?

http://www.youtube.com/watch?v=FPUEmCGR8fw (http://www.youtube.com/watch?v=FPUEmCGR8fw)

Nyt kun saisi sen japaniboksin nykäistyä jostain halvalla perkeles!

Mukana on siis se normi DFK BLack Label ja sitten toi uusi risteytys.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 26.11.2010 18:46
O M F G !

Helmikuun 3. päivään mennessä japsi-Boksi koristaa olohuonetta, se on varma.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 28.11.2010 12:46
Ja sieltä! Tuli viimein hoidettua yhdellä krediitillä se Mushi Futarin 1.5 Original. Vikalla ukolla kaatui se loppuvastus. Eihän tätä ole kohta kuin se vuosi yritetty.  :lol:

Tällaista settiä oli vikassa kentässä tarjolla: http://www.youtube.com/watch?v=DpwdfaXaiHw (http://www.youtube.com/watch?v=DpwdfaXaiHw)

Nyt voi sitten keskittyä muihin moodeihin, voisi ruveta jauhamaan Black Label Maniacia.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 29.11.2010 00:42
Props! Ite kun joskus kolmoskentän pääsis. Like!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 29.11.2010 02:04
Ja sieltä! Tuli viimein hoidettua yhdellä krediitillä se Mushi Futarin 1.5 Original. Vikalla ukolla kaatui se loppuvastus. Eihän tätä ole kohta kuin se vuosi yritetty.  :lol:

Tällaista settiä oli vikassa kentässä tarjolla: http://www.youtube.com/watch?v=DpwdfaXaiHw (http://www.youtube.com/watch?v=DpwdfaXaiHw)

Nyt voi sitten keskittyä muihin moodeihin, voisi ruveta jauhamaan Black Label Maniacia.

Godia vaan. Tosimiehet pelaa vain sitä.

Ei vaan, propsit täältäkin. Mä olen juuri ja juuri pommeja käyttämällä päässyt neloskenttään ja sit kuolema korjaa aika rankalla tavalla.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 29.11.2010 19:08
Tänks!

Joo vois ottaa sen God Moden haltuun ja sen jälkeen hoitaa Ultrasta se 1CC!  ;)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 29.11.2010 21:37
Kummalla hahmolla pelasit? Toisella pitää, että saa achin vielä! :)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 29.11.2010 21:50
Kummalla hahmolla pelasit? Toisella pitää, että saa achin vielä! :)
Pelailin Abnormal Palmilla. Diggailen siitä sen lasershotista, se kun tehoaa niihin bosseihin suht napakasti. Pitää kokeilla vielä jossain vaiheessa miten sujuu Recolla. Ainakin slowdownia pitäisi olla tasoissa enemmän, ne bossit onkin sitten eri asia.

Nyt ainakin pikkasen taukoa 1.5:sesta, rupesi ehkä hieman hajottamaan jossain vaiheessa sen hakkaaminen. BL on hyvää vaihtelua.  :)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 07.12.2010 18:25
Ja jälleen loistavia uutisia genren ystäville: Caven seuraava julkaisu Muchi Muchi Pork/Pink Sweets tuplapakkaus on aluekoodivapaa!

(http://imgur.com/XWyjT.jpg)


Aivan jäätävän hyvää settiä tiedossa. Yagawan kaksi klassikkoa samassa setissä. Mukana pakkauksessa myös Arrange moodit molemmille peleille ja pelin ekan printin mukana tulee DLC-kortti, jolla saa ladattua vielä yhden lisämoodin.

Itse laitoin pelin Limitedin tulemaan samantien, mukana on kaksi soundtrackia ja tuo latauskortti. Pelejä ei ole tehty uudelleen HD-graffoilla, vaan mukana on ainoastaan alkuperäiset arcadeversiot.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 08.12.2010 00:39
Like, mutta toivottavasti sun LE ei ole region-locked. Mushissa ja Espas LE:t oli lukittu :/


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 08.12.2010 06:51
Like, mutta toivottavasti sun LE ei ole region-locked. Mushissa ja Espas LE:t oli lukittu :/
Mushin LE on region free. Espgaluda II kohdalla region free-päätös tehtiin niin viime tingassa, että ainoastaan se normiedition ehdittiin laittamaan aluekoodivapaaksi.

Mutta joo pitää olla kuitenkin tarkkana ja perua se tilaus mikäli toi LE lukitaan, Espgaludan kohdalla siitä ainakin tiedotettiin selkeästi ennen julkaisua.

EDIT: Cave varmisti Twitterissä Limited Editioninkin olevan region free: http://twitter.com/cave_world_en/status/12402407883407360 (http://twitter.com/cave_world_en/status/12402407883407360)  :)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 10.12.2010 15:22
Hyvähän se että region free, mutta mikä idea oli tehdä välissä kaks lukittua. Huomasivat että myynneissä on eroja? Ketsuikaan ei tainnut kummoisesti myydä. Huh da huh.
Onkohan se RFA Pal tulossa koskaan. Siinäkin kyllä semmoinen julkaisija, että...


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 10.12.2010 18:13
Hyvähän se että region free, mutta mikä idea oli tehdä välissä kaks lukittua.

Saavat ilmeisesti enemmän hynää, jos julkaisijat aktivoituvat ja maksavat porttaamisen ilosta, kuin että ihmiset importtaisivat haluamansa pelit.

On ilmeisesti vain ollut hiljaista julkaisijoiden suhteen.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 10.12.2010 22:26
Pelien julkaiseminen länsimaissa antaa Cavelle tärkeää näkyvyyttä ja luo uutta fanipohjaa. Importtaus ei sinänsä synnytä uusia faneja. Ei mikään ihme, että näistä ei ole kukaan ikinä kuullut mitään, kun ei näy kaupan hyllyllä, nettiarvosteluissa tai lehdissä.

Veikkaan, että Cave ei usko, että kukaan julkaisija olisi kiinnostunut tuosta Muchi Pork bundlesta. Nuo pelit kun sattuvat olemaan nicheä jopa genrensä sisällä, myös HD:n puute ei lisää julkaisijoiden kiinnostusta. Eipä siinä, helvetin hyvä että on region-free.

Cave on kuitenkin ilmaissut neuvotelleensa uusista länsimaisista julkaisuista. Veikkaan, että sieltä pamahtaa Daifukkatsu ja Deathsmiles 2 jossain vaiheessa. Eka Deathsmiles on tulossa ensi vuoden alkupuolella Eurooppaankin.

Onkohan se RFA Pal tulossa koskaan. Siinäkin kyllä semmoinen julkaisija, että...
Saas nähdä, on ollut jo kuukausia ennakkotilauksessa.  :lol: Aika läppä rupeaa olemaan tuon PAL-julkaisu.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 11.12.2010 21:02
Ketsui toimii vihdoinkin emulaattorilla?! (http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=24854652&postcount=1378)

Tippui pitsa pöydälle kun luin uutisen hetki sitten. Heti testaamaan, FFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSHHHHHHHHHHHHIIIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTT --->

Paras uutinen ikinä...


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 11.12.2010 23:13
Ketsui toimii vihdoinkin emulaattorilla?! (http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=24854652&postcount=1378)

Tippui pitsa pöydälle kun luin uutisen hetki sitten. Heti testaamaan, FFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSHHHHHHHHHHHHIIIIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTT --->

Paras uutinen ikinä...
Itsekin fiksailen juuri uutta MAMEa ja Ketsuita. Taitaa olla Score Attackien paikka???

EDIT: Mites toi uusi patchi laitetaan tohon MAMEen?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 12.12.2010 02:49
Ihan vitun maaginen peli! ;D

Joulu tuli aikaisin, eikä tarvi edes ostaa sitä japsiboksia, koska Ketsui on se Cave-peli, jota olen halunnut jo vuosikaudet pelata. Olin jossain vaiheessa jo hankkimassa Egret II -arcadekabinettia, joka olisi maksanut nelinumeroisen summan. Eipä pahemmin kiinnosta uudet Dodonpachit ja Deatsmiles 2:set enää.  ;)

Viimeinen asia, jota olisin vielä aamulla uskonut tekeväni, on Ketsuin pelaaminen Saturn USB -padin kanssa PC:ltä. Huhhuh!


Ja ohjeet Ketsuin pelaamiseen:

- Lataa MAME (http://www.mediafire.com/?5xogg54krlcoryc)
- Hanki Ketsuin ROM (kulkee nimellä ket.zip), löytyy RetroRoms.netistä (http://www.retroroms.net/), jonne täytyy rekisteröityä
- Laita pgm_t01s.rom Ketsuin ROM:n sisälle, tämä löytyy mm. Googlesta hakusanoilla "MAME Bios zip", ensimmäinen linkki: tallenna tiedosto, valitse PGM.zip, valitse pgm_t01s.rom

Tuosta eteenpäin varmaan hoituukin jo ilman ongelmia.

RetroRoms.netistä löytyy myös Dodonpachi: DOJ ja DOJ Black Label (ddp3.zip ja ddp3blk.zip).

EDIT: Service Menusta kannattaa laittaa vaikeustaso Normaliksi koska se on oletuksena Easy jostain syystä. Tämän saa tehtyä "Dip Switchiä" käyttäen MAMEn menusta.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 12.12.2010 13:01
Kitokset ohjeista! Nyt toimii!

On tämä vaan parasta ikinä, aivan järkyttävän kova peli. Mites kuinka moni olisi messissä Score Attackeissä? Tätä olisi hyvä lähteä hakkaamaan, kun ei varmaan kukaan ole hirveästi peliä ennen pelaillut.

Pitäisi myös hommata kunnon d-padi koneelle, kellään suosituksia minkälaista ohjainta kannattaisi hommata?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 12.12.2010 16:11
Kitokset ohjeista! Nyt toimii!

On tämä vaan parasta ikinä, aivan järkyttävän kova peli. Mites kuinka moni olisi messissä Score Attackeissä? Tätä olisi hyvä lähteä hakkaamaan, kun ei varmaan kukaan ole hirveästi peliä ennen pelaillut.

Pitäisi myös hommata kunnon d-padi koneelle, kellään suosituksia minkälaista ohjainta kannattaisi hommata?

Saturn USB-padi on paras, jos sitä vaan eBaystä enää löytyy.

Ja olen mukana Score Attackissa, mutta vasta viikon päästä kun olen saanut nuo kouluhommat tehtyä.  :)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 13.12.2010 20:52
Saturn USB-padi on paras, jos sitä vaan eBaystä enää löytyy.

Ja olen mukana Score Attackissa, mutta vasta viikon päästä kun olen saanut nuo kouluhommat tehtyä.  :)
Jees pitääpä koittaa kaivaa jostain tollanen Saturn-padi.

On kyllä aivan älyttömän koukuttava tämä Ketsui. Toi pistesysteemi on vaan nerokas. Ei tarvitse mitään chainejä katella, vaan pelaaminen on puhdasta taktikointia ja shotin ja laserin oikea-aikaista käyttöä. Harmi, että tää meikän padi on niin paska, ettei pelaamisesta meinaa tulla oikein mitään vielä. Pitäisi vielä malttaa olla pelaamatta ja hoitaa vikat tentit kunnialla plakkariin, mutta ei meinaa millään malttaa.  ;)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 13.12.2010 22:00
Joo, kyllä Ketsui on ylivoimaisesti mun lemppari pelaamistani Caven peleistä. Pistesysteemi on tarpeeksi yksinkertainen mutta silti haastava, visuaalisesti peli on näyttävä (HARDCORE MILLITARY -teema eikä mitään koppakuoriaisia ja nukketyttöjä) vaikkakin ehkä hieman vanhentunut, musiikit ja äänet ovat parhautta (chipsien kerääminen, lock on -ääni, boss-musat jne.) ja peli tuntuisi olevan todella haastava parin helpomman kentän jälkeen.

Dodonpachin chainitys on ajoitukseltaan aivan liian tiukka, eikä peliä pelkkä 1cc mielessä jaksanut pelata. DOJ taas on masokistisen vaikea, mutta chainitys on sentään vähän anteeksiantavampi. Espgaludan ja Progearin pistesysteemit ovat turhan monimutkaisia, vaikka Progear noin pelinä muuten onkin täyttä rautaa.

Mutta takaisin Ketsuihin. Kun pisteitä alkaa keräämään, niin joutuu tosiaan ottamaan ihan uuden lähestymistavan. Samalla pitäisi kerätä viitosmultiplier ollen ihan vihollisten iholla, pitää silmällä yläkulmasta multiplierin voimassaoloaikaa, ampua lock onilla loput vihuista ja samalla vielä väistellä pirun nopeita ja joka puolelta tulevia bullet-patterneita. Jos pelin saa joskus 1cc:ttyä, niin edessä on vielä kaksi vaikeampaa vaihtoehtolooppia. Puhumattakaan DOOMista.  :lol:

Mutta ehkä tässä ehtii vielä pari runia pelaamaan ennen noita koulutehtäviä...  ;D


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 15.12.2010 06:20
Piti alottaa tunti sitten tenttiin luku, mutta homma menikin vituiksi ja aloin pelaamaan. Uusintapäivä kutsuu! Kiitos, Ketsui...

On muuten aivan älyttömän addiktoiva jo tuo ensimmäinen kenttä yksinään. Ja pirun vaikea, jos haluaa yli 10 miljoonaa pojoa saada, 20 miljoonasta puhumattakaan. Vielä kun oppisi kalastamaan chipit välibossin jokaisesta osasta kaiken pommituksen keskellä.

Mutta osaan jo nyt sanoa, että tämä tulee tosissaan kilpailemaan parhaan shmupin herruudesta yhdessä Ikarugan kanssa. Yksikään Caven peli ei tule ikinä olemaan samanlainen hiottu timantti kuin Ikaruga (värimaailman, grafiikan, musiikin, äänien ja pelattavuuden täydellinen harmonia), mutta Ketsuissa on sitä jotain kierretään-kassit-rusetille-ja-lyödään-lekalla-vielä-perään -meininkiä, jota Ikarugasta ei ehkä ihan löydy. Ketsuita voi myös pelata vapaammin ja improvisoiden (kuten kaikkia Caven pelejä), kun taas Ikarugassa joutuu tekemään asiat millilleen samalla tavalla. Täytyy pohtia asiaa uudelleen jahka peleihin upotetut tuntimäärät pyörivät samassa sarjassa...


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: kep - 15.12.2010 11:25
Saturn USB-padi on paras, jos sitä vaan eBaystä enää löytyy.

Ja olen mukana Score Attackissa, mutta vasta viikon päästä kun olen saanut nuo kouluhommat tehtyä.  :)
Jees pitääpä koittaa kaivaa jostain tollanen Saturn-padi.

On kyllä aivan älyttömän koukuttava tämä Ketsui. Toi pistesysteemi on vaan nerokas. Ei tarvitse mitään chainejä katella, vaan pelaaminen on puhdasta taktikointia ja shotin ja laserin oikea-aikaista käyttöä. Harmi, että tää meikän padi on niin paska, ettei pelaamisesta meinaa tulla oikein mitään vielä. Pitäisi vielä malttaa olla pelaamatta ja hoitaa vikat tentit kunnialla plakkariin, mutta ei meinaa millään malttaa.  ;)
Muuten, itse tilasin joskus aiemmin kaksi Saturn-padia eBaysta ja toinen on minulla vielä käyttämättömänä. Laita vaikka YV:tä jos kiinnostaa.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 15.12.2010 13:23
Piti alottaa tunti sitten tenttiin luku, mutta homma menikin vituiksi ja aloin pelaamaan. Uusintapäivä kutsuu! Kiitos, Ketsui...

On muuten aivan älyttömän addiktoiva jo tuo ensimmäinen kenttä yksinään. Ja pirun vaikea, jos haluaa yli 10 miljoonaa pojoa saada, 20 miljoonasta puhumattakaan. Vielä kun oppisi kalastamaan chipit välibossin jokaisesta osasta kaiken pommituksen keskellä.

Mutta osaan jo nyt sanoa, että tämä tulee tosissaan kilpailemaan parhaan shmupin herruudesta yhdessä Ikarugan kanssa. Yksikään Caven peli ei tule ikinä olemaan samanlainen hiottu timantti kuin Ikaruga (värimaailman, grafiikan, musiikin, äänien ja pelattavuuden täydellinen harmonia), mutta Ketsuissa on sitä jotain kierretään-kassit-rusetille-ja-lyödään-lekalla-vielä-perään -meininkiä, jota Ikarugasta ei ehkä ihan löydy. Ketsuita voi myös pelata vapaammin ja improvisoiden (kuten kaikkia Caven pelejä), kun taas Ikarugassa joutuu tekemään asiat millilleen samalla tavalla. Täytyy pohtia asiaa uudelleen jahka peleihin upotetut tuntimäärät pyörivät samassa sarjassa...

Joo kyllähän peli vaikeutuu huomattavasti kun rupeaa pisteistä pelaamaan. On se vaan helmi petailla ensiksi ruutu täyteen vihollisia, napsauttaa se yksi vitonen normishotilla ja sitten tyhjentää koko ruutu sillä lockshotilla vitosten napsuessa tilille. Ekasta kentästä oon hätäisesti saanut sen 10 milliä hoidettua. Yksi asia mikä tämän erottaa myös Caven nykypeleistä on lähes olematon luotien canceloiminen, mikä on ihan hauskaa vaihtelua Futarin ja Galudan jälkeen. (Ei sillä ettei nekin olisi hauskoja ja nerokkaita, loistavia pelejä molemmat)

Ihmetyttää kyllä hieman tuo Ikarugan suosio lännessä näiden Caven pelien jäädessä huomattavasti vähemmälle huomiolle. Ketsuikin on lähes joka osa-alueella parempi: 2D graffat > 3D, pelimekaniikka parempi ja musat ovat agressiiviset ja melodiset. Ja tuo Ikarugan tiukka chainaaminen tarkoittaa sitä, että tulee hinkattua sitä ekaa kenttää loputtomiin. Onhan se Ikaruga jäätävän hyvä, mutta ei mielestäni yllä mitenkään Caven tasolle. Miksi Ikaruga on niin suosittu?

Olen pelannut Ketsuita nyt uusimmalla Shmupmamella: http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=30659 (http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=30659) Nyt pelittää jo suht uskollisesti, ruudunpäivitys lukittu oikeaksi ja musat ovat lähes autenttiset. Ootko muuten Scarf saanut tuon DOJ Black Labelin toimimaan jollain setupilla? Olen sisällyttänyt siihen romiin tuon pgm_t01s.rom-tiedoston, mutta ei vielä tolla pelitä. Puuttuuko multa jotain?

Muuten, itse tilasin joskus aiemmin kaksi Saturn-padia eBaysta ja toinen on minulla vielä käyttämättömänä. Laita vaikka YV:tä jos kiinnostaa.
Laitoin ebaystä hieman hämyisestä kaupasta tulemaan halvalla tollasen ohjaimen. Ostan toki sulta pois jos tuo meikäläisen ohjain on piraatti, joten pistä varalle talteen! Ilmoittelen vaikka heti kun ohjain saapuu.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 15.12.2010 17:54
Huh da huh. Kaveri oli käynyt japanissa ja mukaan oli lähtenyt boksi jolla ei tee mitään. Tässä hierotaan diiliä. Hello and Daifukkatsu jos saan tuon itselleni.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 15.12.2010 18:08
Huh da huh. Kaveri oli käynyt japanissa ja mukaan oli lähtenyt boksi jolla ei tee mitään. Tässä hierotaan diiliä. Hello and Daifukkatsu jos saan tuon itselleni.
Nice one! Mihis hintaan mienaat ostaa? Laita ainakin se Daifukkatsu Black Label/Ketsuipatchi tilaukseen, jos meinaat konsolin hankkia!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: kep - 15.12.2010 18:16
Laitoin ebaystä hieman hämyisestä kaupasta tulemaan halvalla tollasen ohjaimen. Ostan toki sulta pois jos tuo meikäläisen ohjain on piraatti, joten pistä varalle talteen! Ilmoittelen vaikka heti kun ohjain saapuu.
Freijo ehti mun kanssa juuri hieroa kaupat siitä jo, eli valitettavasti ei ole enää myynnissä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 15.12.2010 18:24
Laitoin ebaystä hieman hämyisestä kaupasta tulemaan halvalla tollasen ohjaimen. Ostan toki sulta pois jos tuo meikäläisen ohjain on piraatti, joten pistä varalle talteen! Ilmoittelen vaikka heti kun ohjain saapuu.
Freijo ehti mun kanssa juuri hieroa kaupat siitä jo, eli valitettavasti ei ole enää myynnissä.
Fraeon perkele! No ei hätää, mulla on myös PA:ssa Neo Geo-ohjaimen tilaus vetämässä, kunhan saisivat vain tuotetta varastoon. Eiköhän noista jokin osu.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 15.12.2010 18:30
Eikös niitä pidäkään arcadestickillä pelata?


Otsikko: Vs: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 15.12.2010 18:48
Eikös niitä pidäkään arcadestickillä pelata?
Olishan se paras, mutta ei oikein tää opiskelijabudjetti veny sen TE:n ostamiseen.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 16.12.2010 01:07
Piti alottaa tunti sitten tenttiin luku, mutta homma menikin vituiksi ja aloin pelaamaan. Uusintapäivä kutsuu! Kiitos, Ketsui...

On muuten aivan älyttömän addiktoiva jo tuo ensimmäinen kenttä yksinään. Ja pirun vaikea, jos haluaa yli 10 miljoonaa pojoa saada, 20 miljoonasta puhumattakaan. Vielä kun oppisi kalastamaan chipit välibossin jokaisesta osasta kaiken pommituksen keskellä.

Mutta osaan jo nyt sanoa, että tämä tulee tosissaan kilpailemaan parhaan shmupin herruudesta yhdessä Ikarugan kanssa. Yksikään Caven peli ei tule ikinä olemaan samanlainen hiottu timantti kuin Ikaruga (värimaailman, grafiikan, musiikin, äänien ja pelattavuuden täydellinen harmonia), mutta Ketsuissa on sitä jotain kierretään-kassit-rusetille-ja-lyödään-lekalla-vielä-perään -meininkiä, jota Ikarugasta ei ehkä ihan löydy. Ketsuita voi myös pelata vapaammin ja improvisoiden (kuten kaikkia Caven pelejä), kun taas Ikarugassa joutuu tekemään asiat millilleen samalla tavalla. Täytyy pohtia asiaa uudelleen jahka peleihin upotetut tuntimäärät pyörivät samassa sarjassa...

Joo kyllähän peli vaikeutuu huomattavasti kun rupeaa pisteistä pelaamaan. On se vaan helmi petailla ensiksi ruutu täyteen vihollisia, napsauttaa se yksi vitonen normishotilla ja sitten tyhjentää koko ruutu sillä lockshotilla vitosten napsuessa tilille. Ekasta kentästä oon hätäisesti saanut sen 10 milliä hoidettua. Yksi asia mikä tämän erottaa myös Caven nykypeleistä on lähes olematon luotien canceloiminen, mikä on ihan hauskaa vaihtelua Futarin ja Galudan jälkeen. (Ei sillä ettei nekin olisi hauskoja ja nerokkaita, loistavia pelejä molemmat)

Ihmetyttää kyllä hieman tuo Ikarugan suosio lännessä näiden Caven pelien jäädessä huomattavasti vähemmälle huomiolle. Ketsuikin on lähes joka osa-alueella parempi: 2D graffat > 3D, pelimekaniikka parempi ja musat ovat aggressiiviset ja melodiset. Ja tuo Ikarugan tiukka chainaaminen tarkoittaa sitä, että tulee hinkattua sitä ekaa kenttää loputtomiin. Onhan se Ikaruga jäätävän hyvä, mutta ei mielestäni yllä mitenkään Caven tasolle. Miksi Ikaruga on niin suosittu?

Olen pelannut Ketsuita nyt uusimmalla Shmupmamella: http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=30659 (http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=30659) Nyt pelittää jo suht uskollisesti, ruudunpäivitys lukittu oikeaksi ja musat ovat lähes autenttiset. Ootko muuten Scarf saanut tuon DOJ Black Labelin toimimaan jollain setupilla? Olen sisällyttänyt siihen romiin tuon pgm_t01s.rom-tiedoston, mutta ei vielä tolla pelitä. Puuttuuko multa jotain?

Muuten, itse tilasin joskus aiemmin kaksi Saturn-padia eBaysta ja toinen on minulla vielä käyttämättömänä. Laita vaikka YV:tä jos kiinnostaa.
Laitoin ebaystä hieman hämyisestä kaupasta tulemaan halvalla tollasen ohjaimen. Ostan toki sulta pois jos tuo meikäläisen ohjain on piraatti, joten pistä varalle talteen! Ilmoittelen vaikka heti kun ohjain saapuu.


Mielipideasioitahan nämä ovat, mutta olen kyllä sitä mieltä että 3d mahdollistaa juuri sen kliinisyyden ja terävyyden, joka nostaa Ikarugan Caven pelien yläpuolelle. Edelleen. Näissä uusissa Caven shmupeissa on kyllä jo yritystä, kun niissä leikitään enemmän väreillä ja kontrasteilla, mutta en nyt niihin ota sen enempää kantaa kun en ole vielä korkannut yhtäkään X360-käännöstä. Ja jos vertaa Ketsuita ja DOJ:ta samoihin aikoihin ilmestyneeseen Ikarugaan, niin pelit ovat ihan eri planeetalta graafisesti. Caven pelit ovat utuisen harmaita kun taas Ikaruga on kristallinkirkas ja väripaletiltaan täydellisessä tasapainossa.

Jos vertaa Caven ns. kulta-aikaa 2001 - 2002, kun ne "puhtaimmat" Cave-shmupit (Ketsui, ja DOJ) tulivat, ja Ikarugaa, joka tuli samaan aikaan, niin ei se minusta ole mikään ihme, että Ikaruga varasti kaiken huomion täällä länsimaissa. Insert-Creditin kehnohko preview Ketsuista laski PCB:n hintaa ihan älyttömästi eikä peli saanut kulttimainettaan vasta kuin vuosia myöhemmin. DOJ puolestaan oli sitä samaa vanhaa vähän monipuolisemmassa paketissa. Caven pääjehu Tsuneki Ikeda itsekin sanoi, etteivät he DOJ Black Labelilla voi kilpailla Ikarugan kanssa: "The hardware's graphical power is not going to improve no matter how much I struggle with it, and I'm never going to be a genius that can make a game like Ikaruga, so worrying about it is just a waste.. (http://insomnia.ac/archive/translations/n-pro_ddpdojbl_dvd_booklet_ikeda/)."

Ikaruga puolestaan oli täynnä uusia ideoita ja löi läpi konsolikäännöstensä ansiosta myös länsimaissa. Dreamcast-versio oli legendaarinen jo senkin takia, että pelin oli tarkoitus olla "viimeisiä Dreamcast-pelejä". Ja kun vertaa pelin skeneä täällä länsimaissa parhaimmillaan, ei yksikään shmuppi ole päässyt lähellekään vastaavaa. MrMonkeyMan, Valgar, SnapDragon, kaikki tunnetuimmat pro-pelaajat olivat pelin kimpussa. Samat henkilöt, jotka ovat myös vannoneet Ketsuin nimeen. Ikaruga.co.uk:ssa oli yli sata aktiivista pelaajaa, jotka jakoivat taktiikoitaan ja parhaat pelaajat rikkoivat Chapter-kohtaisia piste-ennätyksiä. Sivustosta syntyi myöhemmin Super-play.co.uk. Suomessakin oli ihan kiva skene, jonka parhaat pisteet lähentelivät 30 miljoonaa (maailmanennätys reilu 36 milliä).

Mutta tosiaan mielipideasioitahan nämä. Ikaruga on edelleenkin omassa TOP3-listassa ja se on visuaalisesti hienoin shmuppi, jota olen pelannut. OST on kanssa täydellinen ja jokainen kenttä on harmoniassa musiikin kanssa. Ja ennen kaikkea pelimekaniikka on tyydyttävin kaikista. Tämä on se osa-alue, joka varmasti jakaa mielipiteitä eniten. "Ikaruga on puzzle-peli ja pelkkää muistin varassa pelaamista", sanovat jotkut. Mutta he, jotka ovat peliin upottaneet vähintään sen kolminumeroisen määrän tunteja, tajuavat pelimekaniikan syvyyden ja sen tuomat mahdollisuudet. Ja sen tyydytyksen kun saa natsattua kaikki palikat kohdalleen.

Meni vähän jeesusteluksi mutta menkööt. Ikaruga on aina ollut meikäläiselle yksi tärkeimmistä peleistä. Saa nähdä miten Ketsui vastaa haasteeseen. Sen vain aika näyttää.

Lainaus
Lainaus
Eikös niitä pidäkään arcadestickillä pelata?

3rd Strikea pelataan sanwa-tikulla ja shmuppeja seimitsu-tikulla. Kahden tikun vatkaaminen PC:llä menisi jo vähän överiksi. Sitä paitsi Saturn-padi on jumalainen.


Ja tuohon DOJ Black Label -ongelmaan en osaa oikein mitään sanoa. Mulla se lähti pelittämään ihan samoilla toimenpiteillä kuin Ketsuikin. Ja ShmupMAMElla pelaan tällä hetkellä itsekin. On muuten tuo Black Label paljon mielyttävämpi kuin White Label. Ei lähimainkaan niin vittumainen peli. Oikein mukavaa ajanvietettä sekin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 16.12.2010 21:11
Ihmetyttää kyllä hieman tuo Ikarugan suosio lännessä näiden Caven pelien jäädessä huomattavasti vähemmälle huomiolle. Ketsuikin on lähes joka osa-alueella parempi: 2D graffat > 3D, pelimekaniikka parempi ja musat ovat agressiiviset ja melodiset. Ja tuo Ikarugan tiukka chainaaminen tarkoittaa sitä, että tulee hinkattua sitä ekaa kenttää loputtomiin. Onhan se Ikaruga jäätävän hyvä, mutta ei mielestäni yllä mitenkään Caven tasolle. Miksi Ikaruga on niin suosittu?

"Our frothing demand for this game increases!"

Pähkinänkuoressa Ikaruga oli tismalleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jos itse en olisi sattunut peliä ostamaan GC:lle useiden eri hehkutusarvosteluiden innoittamana, niin koko genre olisi jäänyt hyvin todennäköisesti täysin vieraaksi. Ikarugassa on paljon sellaista, joka yksinkertaisesti vetoaa paljon helpommin jopa näihin "mainstream" arvostelijoihin ja pelaajiin: polariteettisysteemi on petollisen simppeli konsepti eikä pistejärjestelmänkään perusidean ymmärtäminen vaadi rakettitiedettä (koetapa sitä vastoin selventää vaikka Ketsuin hienouksia ummikolle). 2D/3D grafiikoista voi nyt olla mitä mieltä tahansa, itse pidän molemmista kun ne on tehty oikein. 3D:een heikkouksiin kyllä kuuluu se, että huonosti tehtynä ulkoasu vanhenee käsiin hyvinkin äkkiä, mutta Ikaruga on harvinaisen onnistunut poikkeus tällä saralla.

Tavallaan ymmärrän tuon pointtisi siitä, että Ikarugan yllä leijuu edelleen aika vahva kultti ja harvassapa ovat ne shmuppien peliarvostelut, joissa ei vähintään uhrata sivulausetta Ikarugan ylistykseen ja siitä syntyy toisinaan hieman epäreilua vertailua. Mutta toisaalta Ikarugasta näkee myös puhuttavan paljon pahaa tuolla shmups.comin foorumeilla ja rehellisesti sanoen kommenteista paistaa useimmiten lähinnä kiukku pelin suosiota kohtaan, vaikka tuskin asiat olisivat yhtään eri tavalla, jos vaikka Dodonpachi nauttisi genren kultapojan maineesta yhtä laajasti.


Ja jooh, itse en ole juuri ehtinyt pelailla näitä uutuuksia, lähinnä Battle Gareggaa ja S&P2:ta tulee porailtua (joista jälkimmäinen saattaa ajan kanssa ohittaa jopa Ikarugan kaikkien aikojen pelit -listallani...)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 18.12.2010 17:13
"Our frothing demand for this game increases!"

 :lol: Parhaita quoteja ikinä. Ilmankos peli myi niin hyvin!

Joo itselle kyllä maistuu noi 2D graffat paremmin ja kyllä se Ikarugan 3D on mielestäni hieman päässyt vanhenemaan, kun katselee DC-versiota. Ei ole kyllä tarkoitus väheksyä peliä millään lailla, onhan peli aika kiistaton mestariteos. Pitäisi kyllä upottaa peliin hieman lisää pelitunteja, jos vaikka aukeaisi se chainaaminen paremmin. Se kakkoskentän alku tuottaa jo pahoja ongelmia chainin kanssa.  Veikkaanpa, että nuo mainstream arvostelijat eivät ole hirveästi perehtyneet pisteistä pelaamiseen ja onhan se Ikaruga erittäin siisti peli ihan survivaliakin pelattaessa.

Meikäläisen sympatiat ovat kuitenkin CAVEn puolella. Yritys pitää tällä hetkellä lähes yksinään genreä elossa ja hieman pelottaa mitä tapahtuisi jos CAVE yhtäkkiä lopettaisikin toimintansa. Voisi olla meikäläisen lempigenre aika delannut siinä vaiheessa.

Ja jooh, itse en ole juuri ehtinyt pelailla näitä uutuuksia, lähinnä Battle Gareggaa ja S&P2:ta tulee porailtua (joista jälkimmäinen saattaa ajan kanssa ohittaa jopa Ikarugan kaikkien aikojen pelit -listallani...)

Jos tuo Garegga uppoaa niin kannattaa tsekata myös tuo Muchi Pork/Pink Sweets-tuplapakkaus. Kaikki nuo pelit on tehnyt Raizing-yrityksen Shinobu Yagawa ja pelit sisältävät paljon samoja piirteitä. Noilla Yagawan peleillä on jo aika kulttimaine pelaajien keskuudessa.

Rupesi viimein pelittämään tuo DOJ Black Labelikin. Aika helmi peli sekin, paljon helpompi kyllä kuin White Label. Ekalla krediitillä vedin neljänteen kenttään. On kyllä suht sadistinen toi chainisysteemi myös tässä, ajoitus täytyy olla lähes millintarkka jos meinaa kokonaisia kenttiä ketjutella. Loistavista musista plussaa!

EDIT: Horilta tulossa uusi Radiant Silvergun-tikku:

(http://www.hori.jp/manual/360_radiant_sivergun_stick_po_201012/image/img_syoumen.jpg)


Kyllä kelpaisi tuollainen jos olisi yhtään ylimääräistä fyrkkaa tilillä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 19.12.2010 12:26
Hyvää joulua! Sain itselleni sen japsipoksin täksi jouluksi. Kummankohan tilaisin DDPDFK vai Ketsui sitten? Elämme jännittäviä aikoja! Toi hrap on kyl siisti.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 19.12.2010 16:26
Hyvää joulua! Sain itselleni sen japsipoksin täksi jouluksi. Kummankohan tilaisin DDPDFK vai Ketsui sitten? Elämme jännittäviä aikoja! Toi hrap on kyl siisti.
Aika helmi ostos! AmiAmista lähtisi DFK Limited suht edulliseen n. 50e + PK:t hintaan: http://www.amiami.jp/shop/?set=english&vgForm=ProductInfo&sku=TVG-X36-0670&template=default/product/e_display.html (http://www.amiami.jp/shop/?set=english&vgForm=ProductInfo&sku=TVG-X36-0670&template=default/product/e_display.html)

En ole kaupasta ennen tilaillut, mutta testailin nyt ekan kerran. PayPal ainakin käy, joten suht turvallinen pitäisi olla. Toisaalta sitten Ketsui taitaa olla suhteellisen edullinen vielä jos ostaa ebaystä. Tuossa DFK:ssa taitaa olla kyllä enemmän noita eri modeja ja HD-graffat, joten kyllähän se aika helmi olisi. Saapa nähdä julkaistaanko tota ikinä täällä Euroopassa.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 29.12.2010 14:57
Jeejee PAL Deathsmilesia voi jo ennakkovarata ainakin hmv.comista: hmv.com (http://hmv.com/hmvweb/simpleMultiSearch.do?searchUID=&pGroupID=0&adultFlag=false&simpleSearchString=deathsmiles&primaryID=0&btnSubmitSearch.x=0&btnSubmitSearch.y=0) Ei ole paha tuo parinkympin hinta ja mukana tulee soundtrackia ja bonus-CD:tä.

Pelleilin uudella kameralla ja latasin tuon meikän Futari 1CC:n Youtubeen, sieltä vaan väijymään:

Stage 1 (http://www.youtube.com/watch?v=MieGv_F2e-Q)
Stage 2 (http://www.youtube.com/watch?v=1E540MVtPqg)
Stage 3 (http://www.youtube.com/watch?v=6lqZ6jQtIfE)
Stage 4 (http://www.youtube.com/watch?v=sUNFQ2HwqPM)
Stage 5 (http://www.youtube.com/watch?v=pn6pA4LE9y8)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 30.12.2010 00:12
Mistä sä noita linkkejä kaivat :) Kiitos siitä. Tilasin DDPDFK amiamista ja alle 58€ tuli hinnaksi. Paypal veti vähän välistä kurssillaan :) Katsellaan miten posti kulkee jne.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 02.01.2011 14:29
Mistä sä noita linkkejä kaivat :) Kiitos siitä. Tilasin DDPDFK amiamista ja alle 58€ tuli hinnaksi. Paypal veti vähän välistä kurssillaan :) Katsellaan miten posti kulkee jne.
Joo ihan hyvä hinta kyllä, kun miettii, että Play-Asiasta ei saa edes sitä normiversiota tuohon hintaan. Itellä jäi tosin tulliin toi peli, mutta eivät onneksi edes perineet mitään lisämaksua siitä.

Pistetään vielä bonarina uusi traileri tosta DoDonPachi Ketsuista: http://www.youtube.com/watch?v=Ht0CdMTr5KA (http://www.youtube.com/watch?v=Ht0CdMTr5KA) Tota kun pääisi joskus pelailemaan. Noi musat on aivan jäätävän kovat. Myös toi uus Doom näyttää suht ilkeältä, vanhat patternit ja vielä noi extra laserit takaa sen, että mikään helppo bossi ei varmaankan tule olemaan.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 05.01.2011 23:41
Voi pojat,

 Sain virta-adapterin ja sitten oli tullut lappu postista. Isokokoinen kirje saapunut.
Holy shit! Onko se ddpdfk jo nyt täällä? Kyllä!
Kävin pelin, ei siis jäänyt tulliin. Pistän adapterin virtajohtoon ja virtajohdon seinään.
Pum, sulakkaat pamahtelee vaikka kerennyt edes virtoja päälle pistää. Very nice.
Onko vika nyt adapterissa kun siinä ei lue japan vaikka korea lukee ja yllättäen käy täydellisesti.
Vai ihan vain adapterissa itsessään.
Vai pitääkö oikeasti hommata uusi virtalähde kun Eliten virtalähde ei tuohon käy.
Johto muuntajasta seinään käy kyllä, mutta virtaa se ei ota.
Jos jostain sais uuden xboxin välijohdon? :) SÄÄTÖÄ
Kiitos. Käyn perjantaina säätämässä setit kondikseen, tahdon pelaamaan!

Pitäsköhän tuo 1.51 koodi vain säilyttää ja $$profit$$ tulevaisuudessa. Arrangen OST en ainakaan avaa muoveista.
Tämmöistä Etu-Töölössä.



Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 06.01.2011 12:56
Itsehän en ole mikään expertti näissä sähkösäädöissä, mutta pitäisi kyllä varmaan ihan joku 230v --> 110v muuntaja riittää siihen japaniboksin ja seinän väliin, mutta tiedä sitten. Varo ettet boksia ainakaan laita paskaksi!

Viimeinkin sain sen Saturnin USB-pädin ebaystä. Harmi, että toi ei toimi boksilla. Onko porukalla mitään suosituksia hyväksi pädiksi Xboksille? Kunnon d-padi pitäisi saada sillekin. Nyt pitää aloittaa sen Ketsuin jynssääminen ihan vakavana. Ainakin uudet high scoret paukkui samantien uudella ohjaimella, eli kyllähän pelattavuus parani roimasti.

Eilen oli hyvä päivä, myös Futari 1.5 Originalista otin uudet enkat, 187 milliä. Kova juttu olisi jos saisi joskus ton 200 milliä rikki.

EDIT: Kinect DoDonPachi Ride (http://www.youtube.com/watch?v=HKzA_oTUzAE)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 06.01.2011 14:59
Siis tottakai tarvii muuntajan, jos japsiboksia meinaat Euroopassa pelata. Äly hoi! Toivottavasti sulake hoiti hommansa, etkä käräyttänyt koko vehjettä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 06.01.2011 23:08
Joo, luin enkku ohjeet väärin. Eli tarvitsen vain uuden muuntajan. Power supply infot netissä ja toisessa nettikaupassa hämäsivät amatööriä.

 Eikö kohta jo kannattaisi echoes tikkua katsella. Pistät vaan rahat aina jemmaan, ja kyllä se opiskelijabudjetti riittää joku päivä.
Olet jo sen verran hyvä tavan padilla, että en usko Razerin tai Horin padien antavan sitä extraa. Vai?
Mun mame ei löydä noita ketsuin tai ddp rommeja. Mistä tämä johtuu? Onneks toissapäivänä tuli vastaan Hacha Mecha Fighter joka on liian hyvä :)



Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 07.01.2011 17:14
Joo pitää varmaan tota tikkua ruveta miettimään. Hyvä d-pädi olisi lähes tikunveroinen tarkkuudessa, mutta eipä noita meinaa oikein boksille olla hyviä. Pitää seurailla jos sattuisi tulemaan se Tournament Edition jostain halvalla vastaan. Ehkä sitten kesän jälkeen duunirahoilla voisi harkita.

Kannattaa hankkia ensiksi toi shmupmame: http://www.mediafire.com/?yitn964qdsk78cv

Laita romit johonkin samaan kansioon ja sisällytä romeihin myös bios-tiedostot. Ketsuihin tarviit pgm_t01s.rom-tiedoston ja DDP3:seen ton lisäksi vielä pgm_m01s.rom-tiedoston. Noi löytyy sieltä retroromsista bios-kansion alta. Sen filun nimi mistä noi kaikki tarvittavat löytyy on pgm.zip.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 07.01.2011 19:22
http://www.aijaa.com/v.php?i=7273297.jpg

On kyllä oikeat mamet ja patchattu rommit, mutta ei vua. Noh onneks on ok peli nyt!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 07.01.2011 22:22
http://www.aijaa.com/v.php?i=7273297.jpg

No nyt näyttää hyvältä! On kyllä hienon näköinen peli toi Daifukkatsu. Laitappa tunnelmia kun olet saanut pelailtua enemmän.

On kyllä oikeat mamet ja patchattu rommit, mutta ei vua. Noh onneks on ok peli nyt!

Shmupmamessa pitää muistaa määrittää vielä se romi-directory. Löytyy options->directories ja valitset sen rom-kansion. Kyllä pitäisi lähteä pyörimään!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 07.01.2011 23:14
Rom-directorykin on ok. Shumpmame ei löydä edes mun DDP:tä jota joskus FBA:lla pelaan :E
En kyllä siis ollenkaan tiedä mikä mättää. Tuo Hacha Mecha Fighter esim. on samas kansios ja toimii molemmilla emulaattoreilla.


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 08.01.2011 00:09
Parhit pelailee TwinBeetä :(


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 21.01.2011 17:25
Boksin omistavilla shmuppailijoilla menee hommat taas putkeen, kun tällä kertaa laitteelle julkaistaan Eschatos ja ilmeisesti aluekoodivapaana! Peli on samoilta tekijöiltä kuin kulttiklassikko Judgement Silversword. Mukana paketissa on siis Eschatos, Judgement Silversword ja saman yhtiön toinen peli Cardinal Sins.

(http://img580.imageshack.us/img580/2056/titlebig.png)


Tässä traileria: http://www.youtube.com/watch?v=TG10TZYYNaM (http://www.youtube.com/watch?v=TG10TZYYNaM) Ai että noi musat on tiukat.

Tuolla videon kuvauksessa lukee "This game is released only in Japan, but it will be worldwide-region disc.
(THERE IS NO WARRANTY FOR OUTSIDE OF JAPAN.)" ja tuo Youtube-kanava on yhtiön virallinen kanava, myös yhtiön sivuilla on sama teksti. Ensimmäisessä myyntierässä on mukana myös soundtrack-cd. Kolme peliä ja OST ei ole paskempi diili.

Lisäinfoa pelistä: http://www.siliconera.com/2011/01/21/see-what-a-wonderswan-game-looks-like-on-xbox-360/ (http://www.siliconera.com/2011/01/21/see-what-a-wonderswan-game-looks-like-on-xbox-360/)

Aivan huikeata!

(http://www.famitsu.com/news/201011/images/00036004/DWF7Dxl751jo7Wm6mmS6Qe7F25w8vB9Y.jpg)  (http://www.famitsu.com/news/201011/images/00036004/Ma6ymtjzBknwon3CN95NJ5UrA4q99l4v.jpg)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 06.03.2011 17:08
Taas tulee uutta, 5pb:n Bullet Soul tulee olemaan ilmeisesti aluekoodivapaa. Ainakin NCSX listaa näin: http://www.shopncsx.com/bulletsoul.aspx (http://www.shopncsx.com/bulletsoul.aspx) Myös pelin sivuilla oli näin lukenut.

(http://i35.tinypic.com/119vvwz.jpg)


(http://i36.tinypic.com/5yvxva.jpg)


Traileria: http://www.youtube.com/watch?v=fvfEhWc-iIs (http://www.youtube.com/watch?v=fvfEhWc-iIs)

Näyttää kyllä sairaan hyvältä. Noi musat on myös jäätävän kermaiset. Saas nähdä miten on 5pb onnistunut uuden shooterin tekemisessä, yhtiöllähän oli pahoja vaikeuksia portata DoDonPachi ja Ketsui Xboxille. DDP:n porttaus oli paska, mutta Ketsuita pidetään yhtenä parhaana CAVE-porttauksena. Toivottavasti ovat saaneet homman haltuun ja onnistuneet tämän pelin kohdalla.

Itse laitoin preorderin sisään, ekassa printissä on soundtrack-levy mukana. Mukana myös 8-bittistä musaa: http://www.youtube.com/watch?v=29Yiy2OQkco (http://www.youtube.com/watch?v=29Yiy2OQkco) Kovaa kamaa.

Aion hamstrata nämä kaikki tulevat shmuppijulkaisut, onpahan sitten joskus tulevaisuudessa tiukkaa pelattavaa, kun normipelaaminen on mennyt liikeohjaimiin ja itsestään pelaaviin peleihin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 24.03.2011 16:35
Pink Sweetsit on "backordered", mutta saas kattoa saanko myöhäisenä Mattina mitään.

Noh, persaukisuudelle ei tällä hetkellä oikein voi mitään, mutta jumalauta haluan sen Daifukkatsun sellaisena versiona, jota toi mun euroboksikin voi pelata.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 24.03.2011 18:21
Pink Sweetsit on "backordered", mutta saas kattoa saanko myöhäisenä Mattina mitään.

Ihan varmasti tulee vähän ajan kuluttua lisää tavaraa myyntiin. Ei noista CAVEn julkaisuista mikään ole loppunut toistaiseksi kauppojen hyllystä (lukuun ottamatta LE:itä). Tuo Muchi Pork/Pink Sweets on varmaan Futarin jälkeen meikäläisen suosikki CAVE-julkaisu, ei paljon parempaa diiliä voi saada kun on kaksi mestarillista shmuppia samassa paketissa + eri arrange moodit.

Pink Sweets on pelisuunnittelun kannalta mielenkiintoinen teos, eipä tuosta paljoakaan äärimmilleen voi pelikonseptia enää viedä, opittavaa ja haastetta riittää loputtomasti. Jotain Pink Sweetsin erikoisesta pelisuunnittelusta kertoo esimerkiksi se, että huippupelaajien vinkit neuvovat kuolemaan heti ekaan viholliseen, jotta pelin rank pysyy maltillisena. Muchi Pork on helpommin lähestyttävä ja mekaniikaltaan simppelimpi peli, täyttä parhautta sekin. Onneksi paketissa on peleistä vielä 1.01-versiot, jotka ovat hiottu helpommin lähestyttävimmiksi.

Noh, persaukisuudelle ei tällä hetkellä oikein voi mitään, mutta jumalauta haluan sen Daifukkatsun sellaisena versiona, jota toi mun euroboksikin voi pelata.

Rising Star Games on ollut erittäin tyytyväinen Deathsmilesin myynteihin, vaikka ne onkin globaalilla tasolla todella vähäiset. Ei voi muuta kuin toivoa, että sama lafka intoutuu tuomaan Daifukkatsun (mielellään Black Labelin) Eurooppaan. Tai toisivat edes sen Akai Katanan, jos ei muuta.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 07.04.2011 23:04
Tänään julkaistiin molemmat Eschatos ja Bullet Soul Xboxille region freenä. Ihan piristävää saada muutakin shmuppiedustusta kuin CAVEa, vaikka CAVE onkin parhautta. Tilasin molemmat AmiAmista ja varmaan ensi viikolla tipahtelee luukusta.

Videota Bullet Soulista: http://www.youtube.com/watch?v=xj-i9fue3q8 (http://www.youtube.com/watch?v=xj-i9fue3q8) Hyvin rutisee.

Onko näitä kukaan muu hommaamassa?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 07.04.2011 23:39
Onko näitä kukaan muu hommaamassa?

Bullet Soul kiinnostaa, Eschatos ei niinkään. Jälkimmäisessä ei näyttänyt olevan minkäänlaista jippoa, mikä vähän häiritsi. Toisaalta raha on rajallista.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 22.04.2011 00:41
Nyt on tullut Bullet Soulia ja Eschatosta molempia pelailtua.

Bullet Soul on visuaalisesti todella upea ja audiopuolikin on kunnossa. Pelimoodeja on ainoastaan yksi ja sekin on suhteellisen simppeli mekaniikoiltaan. Parhaat pisteet saa kun tuhoaa viholliset mahdollisimman läheltä ja kerää kentistä piilotetut bonukset. Itse olen pitänyt pelistä kovasti ja survival-peliksi se on todella viihdyttävä. CAVE-puristit ovat olleet hieman näreissään, koska peli lainaa selvästi luotimuodostelmia ja jopa musiikkeja CAVEn peleistä. Eipä tämä itseä ainakaan haittaa ja CAVE on itsekin todennut, että hyvä vain, jos markkinoille tulee muitakin tekijöitä. Ainoa miinus pelissä on ehkä hieman liian paljon hittiä ottavat bossit, mutta siihenkin tottuu.

Eschatos on jäätävän kova paketti. Sisältöä löytyy mielettömästi: Eschatoksessa itsessään on Normal-mode, Advanced-mode ja Time Attack. Eri modeissa on vielä neljä eri vaikeustasoa kussakin (paitsi Time Attack). Uutta sälää avautuu, mitä enemmän pelailee ja mm. visuaalisia optioita on mahdollista avata. Pelin visuaalinen ilme on kohtalaisen ruma ja huomaa, että on ollut pieni budjetti käytössä. Rujo visuaalinen ilme antaa toisaalta sitten omaperäisen ilmeen vihollisten ollessa yksinkertaisia objekteja. Paketissa on mukana myös WondeSwan-klassikot Judgement Silversword ja Cardinal Sins. Molemmat pelit ovat myös ajattomia klassikoita ja näihinkin tulee upotettua rutkasti pelitunteja.

Eschatoksen musiikit ansaitsevat erityismaininnan, ne ovat vitullisen kovat: http://www.youtube.com/watch?v=B5GCwnaEmVo (http://www.youtube.com/watch?v=B5GCwnaEmVo)
Latasin Eschatoksesta myös vähän gameplaytä, kannattaa tsekata musiikkien takia: http://www.youtube.com/watch?v=DLRptb82PNs&feature=channel_video_title (http://www.youtube.com/watch?v=DLRptb82PNs&feature=channel_video_title) Tuosta ei pelimusat parane.

Suosittelen kyllä molempia pelejä genrestä kiinnostuneille.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 21.05.2011 22:04
Pelailin hieman Futarin God Modea:

http://www.youtube.com/watch?v=F_Qaf0Tk2kI

Jostain syystä en kyllästy tähän peliin ikinä. Täydellinen esimerkki ajattomasta klassikosta, joka ei todellakaan ole mitään kertakäyttökamaa, joka heivataan roskikseen kun uusi vuosipäivitys tipahtaa markkinoille. Opittavaa riittää eliniäksi ja jokainen moodi on kuin eri peli.

Alkuperäinen kolikkopeli pisti arcaderaudan koville ja M2 on onnistunut hienosti porttaamaan kokemuksen kotikonsolille, tuossakin pelatessa tuo HUD välkkyy (esim. videon kohdassa 3:26) , jos ruutu täyttyy kamasta ja tuollainen kertoo porttauksen uskollisuudesta. Slowdownit ovat myös uskolliset, mutta ne eivät usein ole arcaderaudan tehottomuutta vaan tarkoituksella koodattua ominaisuutta. Moni arvostelija syyttää usein pelin huonoa ruudunpäivitystä ja hidastumista vaikka juuri nämä pelin hidastumiset ovat elintärkeitä kokemukselle.

Genren muita uutisia: Rising Star Games ilmoittaa ensi kuun puolella uusista pelijulkaisuista ja mukana on satavarmasti uusia CAVEn pelejä eurooppalaisille. Nyt vaan toivotaan, että sieltä pamahtaisi se DoDonPachi Daifukkatsu kehiin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 28.07.2011 17:55
Sieltä se napsahti perkeles! Rising Star Games julkaisee DoDonPachi Resurrectionin aka Daifukkatsun tänä vuonna Euroopassa Xbox 360:lle.
http://www.risingstargames.com/games/dodonpachi-resurrection-xbox-360.html (http://www.risingstargames.com/games/dodonpachi-resurrection-xbox-360.html) Tätähän ei ole onneksi venattu kuin muutama vuosi.

(http://i.imgur.com/Q6r8G.jpg) (http://i.imgur.com/k1PeC.jpg) (http://i.imgur.com/5SK9s.jpg)

On se aivan jäätävän hieno. Mukana originaali 1.5-versio sekä Daioujou-henkinen Arrange-moodi ja toinenkin Arrange-moodi. Yagawan koodaama Black Label versio tulee DLC:nä ekasta päivästä lähtien. Mukana paketissa on Deathsmilesin tapaan myös soundtrack-CD. Saa nähdä onko mukana Black Labelin biisejä. Jo pelkästään Black Labelin valintaruutumusa sulattaa kassit parhaudellaan:

http://www.youtube.com/watch?v=6i3ux8lsIqg&feature=related

Täältä vielä haastattelua, jossa myös kiusoitellaan Akai Katanan PAL-julkaisulla: http://www.midlifegamer.net/2011/07/dodonpachiresurrection/ (http://www.midlifegamer.net/2011/07/dodonpachiresurrection/)

Tuosta vielä gameplaytä:
http://www.youtube.com/watch?v=yE25z_CLOMk


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 28.07.2011 18:09
Holy shiat. Innostuin taas shmupeista uusiksi ja tilasin Bullet Soulin ja Eschatoksen ja tämäkin vielä.

Ei enää harmita iPhonen puute.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 28.07.2011 19:13
(http://i.imgur.com/aeQIB.jpg)


Kuulopuheiden perusteella Deathsmilesin käännös oli erittäin kiitettävää tasoa, joten Dodonpachikin lienee mitä parhaimmissa käsissä. Toivottavasti RSG jatkaa samalla linjalla jatkossakin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 28.07.2011 21:21
Kuulopuheiden perusteella Deathsmilesin käännös oli erittäin kiitettävää tasoa, joten Dodonpachikin lienee mitä parhaimmissa käsissä. Toivottavasti RSG jatkaa samalla linjalla jatkossakin.
Joo Deathsmiles oli kaikinpuolin täydellinen paketti, joten luotto on suhteellisen korkealla tämän käännöksen suhteen. Nuo bonarina pakattavat soundtrackit ovat vielä todella hieno lisä.

Tässä vielä matskua Black Labelista, on kyllä niin järkyttävän hieno peli:

http://www.youtube.com/watch?v=JU_1bq3OCfo


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sunn - 01.08.2011 16:44
Rom-directorykin on ok. Shumpmame ei löydä edes mun DDP:tä jota joskus FBA:lla pelaan :E
En kyllä siis ollenkaan tiedä mikä mättää. Tuo Hacha Mecha Fighter esim. on samas kansios ja toimii molemmilla emulaattoreilla.

Tervehdys, piti rekata tänne, kun löytyi näin kiinnostavaa shmup-juttua ja vielä ihan selvällä suomen kielellä. Aloitan tuosta mame-asiasta. Shmup-mame oli minulle outo, joten piti hakea se ihan ns. ammatillisesta mielenkiinnosta. Ns. kotisivut löytyvät shmup.systems-keskustelusta täällä: http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=1&t=30659

En nyt mainitse, mistä löytyy full mame romsetti, kun se voi olla foorumin käyttöehtojen vastaista toimintaa. Kun halutut rommit on haettu, niin tein sen havainnon, ettei shmup-mame tunnistanut kaikkia pelejä. Niinpä valitsin valikosta näytettäväksi pelit, joita mukamas EI ole omalla koneella, mamen oletushan on näyttää ne jotka löytyy. Nyt tuplaklikkaamalla tunnistamatta jäänyttä Dodonpachin perillistä lähti peli heti pyörimään. Worst-case-skenaariossa olisin saanut vikailmon, joka olisi kertonut, mitä puuttuu. Mamen kanssahan on ainainen ongelma, että romsetit vanhentuvat. Tähän sitten löytyy erilaisia työkaluja, mutta palataan niihin, jos osoittautuu aiheelliseksi.

En ole aikoihin mamen kanssa pelannut, mutta shmup-mame pyörii nätisti ja tarjoaa myös erilaisia graafisia parannuskeinoja, joita aiemmin löytyi esim. Raine-emulaattorista. Lisätietoa: http://en.wikipedia.org/wiki/Pixel_art_scaling_algorithms

Raine-emu voi olla edelleen varteenotettava vaihtoehto, jos mame-kone ei ole intelin uusinta uutta. Esim. oma Pentium 4 käytti shmup-mamessa jostain syystä vain toista virtuaaliydintä hyperthreading-tilassa. Raine tukee pienempää pelivalikoimaa, mutta pyörittää optimointien ansiosta pelejä hyvin hitaammallakin koneella. Lisäplussana siitä on oma versio linux-koneille.

No niin, kun saatiin tuo mame-juttu alta pois, niin voisi puhua mieliaiheestani, eli ketjussa jo esillä olleista Xbox 360 shmupeista :). Minulla on toistaiseksi vain PAL-kone, mutta pelattavaa on silti enemmän, kun mihin on kerinnyt tutustua. Juuri nyt pelattavana on Strania, jonka voi käydä PAL-koneellekin hakemassa jenkkien livestä. http://marketplace.xbox.com/en-US/Product/Strania/66acd000-77fe-1000-9115-d80258410aa5

G-Revin porukan pelit ovat aina kiehtoneet ja omia suosikkejani on Dreamcastin lähtölaskennan aikaan julkaistu Border Down. No, DC nousi kuin Fenix lintu monen monta kertaa ja tulihan sieltä sitten vielä mm. Under Defeat. Straniassa on paljon tuttuja elementtejä näitä klassikoita tahkonneille ja vaikeustasokin on vähintään riittävä tämmöiselle vanhalle parralle.

Seuraavaksi pitää laittaa hankintalistalle täälläkin kehuttu Eschatos. Se on saanut paljon suitsutusta naavaparroilta esim. Play-Asian ketjussa.

Deathsmiles meni myös tilaukseen. En ole vielä tutustunut pelin historiaan, mutta kovasti siitä tulee Cottonit mieleen.

Tuossahan nuo vielä koosteena: http://www.youtube.com/watch?v=Qkxq5QbznIY&





Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 01.08.2011 18:35
Tervetuloa laudalle sunn! Loistavaa saada tänne muitakin shmupeista diggaavia.

Tämä PAL Xbox 360 rupeaa olemaan kyllä todellinen tekijävehje jo näiden shmuppien osalta. Tarjonta on suorastaan uskomaton, kun miettii minkälaiset pelaamisen trendit ovat tänä päivänä.

Eschatos on tosiaan aivan loistava vanhan koulukunnan räiskintä ja ehdottomasti hankinnan arvoinen. Pelimoodeja on tuhottomasti ja bonus Wonderswan pelit olisivat jo itsessään pelin hinnan väärti. Soundtrack on niin järkyttävän kova ettei meinaa uskoakaan. Ehdottomasti yksi parhaista peli-OSTeista tässä genissä. Peli on jäänyt kyllä harmillisen vähälle huomiolle pelaajien keskuudessa, aliarvostettu helmi.

Noilla Caven peleilläkään ei voi mennä millään pieleen, ostit minkä tahansa niin aina on kovaa tykitystä tiedossa. Deathsmiles on todella hieno peli ja kybän hintaan aivan pakkohankinta. Toivottavasti saadaan nuo loputkin Cave-porttaukset Eurooppaan saakka, etenkin Akai Katana 16:9 2D HD:llaan kiinnostaisi.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sunn - 02.08.2011 00:01
Tervetuloa laudalle sunn! Loistavaa saada tänne muitakin shmupeista diggaavia.

Tämä PAL Xbox 360 rupeaa olemaan kyllä todellinen tekijävehje jo näiden shmuppien osalta. Tarjonta on suorastaan uskomaton, kun miettii minkälaiset pelaamisen trendit ovat tänä päivänä.

Eschatos on tosiaan aivan loistava vanhan koulukunnan räiskintä ja ehdottomasti hankinnan arvoinen. Pelimoodeja on tuhottomasti ja bonus Wonderswan pelit olisivat jo itsessään pelin hinnan väärti. Soundtrack on niin järkyttävän kova ettei meinaa uskoakaan. Ehdottomasti yksi parhaista peli-OSTeista tässä genissä. Peli on jäänyt kyllä harmillisen vähälle huomiolle pelaajien keskuudessa, aliarvostettu helmi.

Noilla Caven peleilläkään ei voi mennä millään pieleen, ostit minkä tahansa niin aina on kovaa tykitystä tiedossa. Deathsmiles on todella hieno peli ja kybän hintaan aivan pakkohankinta. Toivottavasti saadaan nuo loputkin Cave-porttaukset Eurooppaan saakka, etenkin Akai Katana 16:9 2D HD:llaan kiinnostaisi.

Kiitos, joku ehkä muistaa meikäläisen Gamecollectors-foorumilta. Ikävää, että Juhan palvelin tuhoutui, sinne meni paljon sydänverellä vuodatettua paatosta :). Tuon lisäksi olen jotakin random-juttua suoltanut Pelikonepeijoonien vanhalle foorumille aikoinaan. Tuntui jo, että foorumikeskustelu on Suomesta hiljentynyt tyystin, mutta pelien parissa jatketaan, vaikka koneet ovatkin vuosien saatossa vaihtuneet.

Btw. mistäs tuota Eschatos-peliä löytyisi sopuhinnalla enää tässä vaiheessa? Play-Asian hinta on haulikolla räiskityn oloinen eli ns. suolainen.

Pelasin tänään oikein antaumuksella Mushihime-sama Futari:a. Käytin apuna Trueachievments.comin käännöksiä sitä mukaa, kun achievmentteja avautui. Onhan se kiva tietää, mitä sitä on tullut tehtyä :). Tuosta voikin sitten suunnata vanhempaan päin, kun X360-hyllystä löytyvä Espgaluda II on jäänyt aivan liian vähälle pelaamiselle.

Kävin myös mulkoilemassa livestä Guwangea, mutta ei ollut vielä tarjouksessa. Ikarugan ostin, kun hinta tippui 400 M$-pisteeseen. Guwange on kyllä hieno peli ja ellei siihen ole tutustunut muilla alustoilla, niin halpa hintahan tuo 800 pojoakin toki. Esim. Ikaruga minulla jo oli Dreamcastille ja Gamecubelle, joten hyvin nuo pelitalot rahastavat samoilla nimekkeillä ja vielä samoja pelaajia :).

Mutta olihan siellä livessä minulle uuttakin: http://www.gamepro.com/article/reviews/219166/review-trouble-witches-neo-xbla/

Kannattaa latailla demo, jos Cotton-tyyliset noitalentelyt vetoaa. Pelissä on joitakin tekijöitä, jotka ei varmuudella kaikkia miellytä. Itseä ei tuo arvostelussakin mainittu englannin kielinen "dubbaus" juurikaan puhutellut. Silti, peli vaikutti kekseliäälle ja old school lentelyyn oli saatu tyylikkäitä luotisateita. 400 M$-pojoa tästä maksaisi miettimättä, mutta tuplahinta pistää jo miettimään. Ns. hc-shmup pelaajalle tämä ei ehkä ole luonteva lentely kuitenkaan, itseni luokittelen casual-pelaajaksi, vaikka on noita shmuppeja väännetty aina vektoripeleistä lähtien.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 02.08.2011 22:10
Eipä taida tuota Eschatosta mistään saada halvemmalla kuin Play-Asiasta. Taitaa olla sen verran pieni printti tuosta pelistä, ettei ole päässyt huutokaupoissakaan hinta tippumaan. Kannattanee ostella ennen kuin loppuu kokonaan kaupoista.

Jostain syystä on jäänyt kokonaan tuo Trouble Witches testailematta, vaikka onhan sekin kerännyt paljon kehuja pelaajilta. Täytyypä laittaa siitä demo lataukseen seuraavaksi. Näyttää ainakin kuvien perusteella hienolta ammuskelulta. Voi olla, että tulee tosiaan venattua, että hinta tippuu sinne 400 pisteeseen. Pelattavaa on tosiaan niin paljon, että jostain on pakko tinkiä. Yhdenkin pelin hallitsemiseen menee vuosia jos innostuu tosissaan hakkaamaan.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sunn - 11.08.2011 17:33
Lopulta oli pakko ostaa tuo Trouble Witches, oli se sen verran koukuttava. Tarina-moodikin vie mukanaan, on sellaista kunnon anime-kerrontaa ja juonenkäänteitä. Etenkin, kun hoksasi, että tästähän saa dubbaukset pois ja alkuperäiset japaninkieliset puheet käyttöön. Achievmentit alkoi irtoilemaan, kun jenkeistä tilaamani Fightpad-peliohjain vihdoin saapui. Pulikan tuntuma on erinomainen ja muistuttaa Saturnin pelipadia. Tässä MadCatzin padissa takaosan materiaali on sellaista kumista ja se varmistaa pitävän otteen, mutta on aavistuksen hiostava. Hyvä ostos, ellei jaksa pelata tikuilla tai omista sellaista. Peruspadia viedään, kun anoppia veneessä. Minulla on noita Horin tikkuja, mutta ne on turhan äänekkäitä yöaikaan :).

Omistaako joku Segan Dreamcast-pelikonsolia? Nyt olisi taas korkea aika puhaltaa pölyt sen päältä, koska on tarjoilun aika: http://www.redspotgames.com/new-dreamcast-game-sturmwind-presented-in-3sat-show-neues-preorder-started/

Ainakin videoitten perusteella menee pakko-ostaa listalle :).



Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 17.08.2011 11:42
Suda 51:ltä on tulossa shmuppi XBLA:han ja PSN:ään. Pelin nimi on Sine Mora ja kehittäjien mukaan peli on ottanut visuaalisessa tyylissä vaikutteita Battle Gareggasta ja pelattavuudessa R-Typelta. Peli ei lähde bullet-hell linjalle, mutta kehittäjät ovat myös jyrkästi kiistäneet, että kyseessä olisi mikään euroshmuppikaan. Potentiaalisesti siis varsin tiukka setti tulossa.

Uutta pelikuvaa:

http://www.youtube.com/watch?v=slcgCDEtRwA

Näyttää kyllä varsin hyvältä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 22.08.2011 16:09
Indie-shmuppi Jamestown on Steamissä alle vintsan vielä kello kahdeksaan asti. Aivan törkeän kauniin näköinen ja Caven pelit on selkeästi pelattu. Ei pelattavuudeltaan kyllä samaa tasoa tai edes Cho Ren Shan tasoa, mutta ei todellakaan mikään huono peli.

http://www.youtube.com/watch?v=l1eoE3wkPLQ&feature=player_embedded


Otsikko: Re: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 14.09.2011 16:39
Shoot em up legenda Radiant Silvergun on nyt XBLA:ssa. 1200 pojoa kustantaa.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 30.10.2011 13:16
Lisää CAVE-parhautta tiedossa Eurooppalaisille! Rising Star Games tuo CAVEN viimeisimmän kolikkopelin Akai Katanan Xbox-käännöksen Eurooppaan. Pelihän pyörii 2D HD graffoilla laajakuvana, varmasti todella näyttävää kamaa. Ja itse pelihän on myös kovasti pidetty pelaajien keskuudessa.

http://www.youtube.com/watch?v=EDRgJm-OEeo


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 11.11.2011 10:47
On muuten aika uskomattoman hieno peli tämä Daifukkatsu, Amazonista tilattu kopio saapui eilen. Ei taas paljon äärimmilleen voisi pelikokemusta viedä. Aika erilainen kokemus kyllä kuin Daioujou ja fokus on pääosin bullet-cancelissä. Paketissa on tosin se Daioujou-moodikin, joka on lähempänä edellistä osaa.

Black Label on pelinä aika käsittämätön. Musat ja visuaalit - aivan uskomatonta kamaa. Yagawan koodaama pelimekaniikka on myös häijy ja vaikeimmalla tasolla pelin vaikeustaso on ilmeisesti jotain Futarin God-moden luokkaa.

Eiköhän tämä peli riitä taas loppuvuodeksi, ei paljon muille peleille jää aikaa.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 11.11.2011 11:31
Ai niin juu, sekin julkaistiin viikko sitten. En edes muistanut, kun oli kaikenlaista muuttohässäkkää päällä ja piti siinä välissä vähän pistää lihasta tohon kohta 4 vuotta täyttävään peli-PC:henkin. Battlefield 3 ja silleen. Pitääpä laittaa kuitenkin heti ykkösellä tilaukseen, vaikken ees tiedä, koska pääsen pelaamaan.

Örh, mikä pelisyksy.



Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: MasterTK - 11.11.2011 11:51
Sanokoot muut mitä sanoo, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Ikaruga on ylivoimaisesti paras shmup mitä on koskaan tehty. Jotenkin  se on vaan niin viimosen päälle hiottu ja suunniteltu paketti, että saa muut genren pelit tuntumaan huonoilta. Aina kun tekee mieli pelata kyseisen genren pelejä, niin pelaan vaan Ikarugaa. Vaikeustasoa ja opeteltavaa kuitenkin riittää kuitenkin loppuelämäksi, niin ei tarvitse ostella muita shmupppeja.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 11.11.2011 11:57
Sanokoot muut mitä sanoo, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Ikaruga on ylivoimaisesti paras shmup mitä on koskaan tehty. Jotenkin  se on vaan niin viimosen päälle hiottu ja suunniteltu paketti, että saa muut genren pelit tuntumaan huonoilta. Aina kun tekee mieli pelata kyseisen genren pelejä, niin pelaan vaan Ikarugaa. Vaikeustasoa ja opeteltavaa kuitenkin riittää kuitenkin loppuelämäksi, niin ei tarvitse ostella muita shmupppeja.

Kantsii antaa CAVE:n peleillekin mahis jos joskus Ikarugan peluulta kerkiät. Pelimekaniikat ovat usein joustavampia kuin Ikarugan huipputason chainaus. Itse myös tykkään enemmän 2D-graffoista ja old-school henkiset musat miellyttävät enemmän. High Score-potentiaalia näissä peleissä on käytännössä loputtomiin ja japanilaiset tykittävät vieläkin kuukausittain uusia enkkoja vanhoihin peleihin. Yhdessä pelissä on opittavaa loppuiäksi.

 Onhan nämä makuasioita täysin ja onhan Ikaruga suvereeni mestariteos, siitä ei pääse mihinkään.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 11.11.2011 22:41
Sanokoot muut mitä sanoo, mutta olen edelleen sitä mieltä, että Ikaruga on ylivoimaisesti paras shmup mitä on koskaan tehty. Jotenkin  se on vaan niin viimosen päälle hiottu ja suunniteltu paketti, että saa muut genren pelit tuntumaan huonoilta. Aina kun tekee mieli pelata kyseisen genren pelejä, niin pelaan vaan Ikarugaa. Vaikeustasoa ja opeteltavaa kuitenkin riittää kuitenkin loppuelämäksi, niin ei tarvitse ostella muita shmupppeja.

Word. Ei ollut Ketsuistakaan vastusta.

Ikaruga kuuluu 3rd Striken ja RE4:n kanssa siihen pyhään kolminaisuuteen, joita pidän täydellisinä videopeleinä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 12.11.2011 10:47
Itseäni Ikarugassa eniten häiritsee pelin muistipelimäisyys. Kovan tason pisteisiin vaaditaan melkeinpä, että muistat tarkalleen jokaisen vihollismuodostelman ulkoa koko pelin ajalta. Pelaaminen menee uskomattomaksi hinkkaamiseksi ja ulkoa opetteluksi. En vain ehkä ole tarpeeksi hc opettelemaan peliä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 12.11.2011 13:09
Ikaruga Defence Force ROLL OUT  ;)

Tasojen ja vihollismuotojen opettelua ulkoa vaaditaan käytännössä missä tahansa huipputason shmupissa. Vaikka Ikaruga onkin melkoisen tarkka noista chaineista, väittäisin ettei moni Caven räiskyttelyt siitä jälkeen jää ja esim. Dodonpacheissa chainien katkeamiset rankaisevat pistepottia huomattavasti kovemmin kuin Ikarugassa tehdyt virheet - toisinaan pienet mokat on jopa mahdollista minimoida nopealla ajattelulla. Ikarugan pistesysteemi on myös siksi mieleeni, että se antaa tavallaan tarpeeksi tilaa valita omat taistelut. Jos jokin kohta tuntuu liian vaikealta chainittavaksi, sen kuin pelaa hetken hieman puolustavammin pelkästään vihujen luoteja nieleskellen ilman että chaini katkeaa - ajan kanssa sitten rauhassa opettelee niitä vaikeampia kohtia kunnes luottamus omiin taitoihin nousee. Jos peliä todella pelaa alusta asti siten, että ottaa mallia superplaysta ja ragequittaa jokaisen virheen jälkeen, Ikaruga on luultavasti hirveintä roskaa ikinä ja ymmärrän kyllä hyvin niitäkin tyyppejä, jotka eivät pelistä pahemmin nauti.

Tästä tuli muuten mieleen, että Ikarugan arcade-julkaisustahan on pian kulunut kymmenen vuotta. Kyllä se aika rientää.

Sitten muihin aiheisiin, sain tässä taanoin syntymäpäivälahjaksi Gradius III & IV kokoelmalevyn PS2:lle. Gradius kolmosen arcade-versio on kenties paras VMP-peli ikinä; pelkästään kakkostason kuplahelvetti saa selkäkarvat pystyyn armottomuudellaan ja kristallistaso onkin sitten jotain aivan käsittämätöntä (http://www.youtube.com/watch?v=Tnd26dkBroc&t=7m34s). En tiedä onko se sitten sisäisen Gradius-faniuteni vai masokismin syytä että pelistä nautin luvattoman paljon. Ja onhan pelissä loistavat musiikit. (http://www.youtube.com/watch?v=x3XeQxB2Pp8)

Ai niin, jos joku ihmetteli onko Final Boss (http://www.youtube.com/watch?v=M4vqA-_5HsQ) projektimme enää edes elossa: kyllä siinä henki pihisee ja seuraava demo saadaan toivon mukaan pihalle ennen kuin eebrozgi lähtee tammikuussa armeijan harmaisiin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: sunn - 06.01.2012 05:58
Nythän XBLA:ssa taas hemmoteltiin Xboxin omistajia, kun Radiant Silvergun ja Guwange oli alessa. Ostin molemmat. Hienoja pelejä, kerta kaikkiaan.

Mikään huono ei ole kyllä Xboxin Live Arcadeen ostettava Detana Twinbee, kun hintakin järkyttävät 240 MS-pistettä. Ostakaa ihmeessä, niin saadaan haastekisoja pystyyn. Minulla jo oli tuo peli Saturnille ja Sharp X68000:lle, mutta pakkohan se oli ostaa, kun sai halvalla (Sulo Vilen).


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 09.01.2012 15:40
Hei, shmuppivuoden 2012 ensimmäinen valonpilkahdus on nyt täällä. (http://www.youtube.com/watch?v=5o-Kp9HuRTk) ;)

(http://i.imgur.com/M26Ta.png)


Latauslinkki (http://www.mediafire.com/?ujnvgg4s8vhxlj4)

Kestihän siinä aivan luvattoman kauan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan: FB:n uusin demo on viimein ulkona. Valitettavasti kehitystyö jää kuitenkin taas pienelle tauolle, koska eebro siirtyy toviksi palvelemaan armeijan harmaisiin. Mutta toivottavasti tykkäätte uudesta versiosta, kaikenlaiset risut ja ruusut ovat myös tervetulleita.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 19.02.2012 18:09
Hienon näköinen tuo FB! Pitääpä laittaa testaukseen kunhan löydän USB Saturn-pädini jostain.

Pitkästä aikaa tuli myös pelailtua Mushi Futaria. Recolla olen nyt pelaillut vaihteeksi ja kyllähän tuolla hahmolla tuntuisi suurin High Score-potentiaali olevan. Pelasin kaksi krediittiä kuukausien tauon jälkeen ja tuloksena oli uusi enkka 1.5 Original-vaikeustasoon, hieman yli 210 miljoonaa. Viimeiseen bossiin pääsin, mutta se ei enää kaatunut.

Raiden Fighters Acesin PAL-julkaisu on saanut uuden toivonkipinän, kun saksalainen julkaisija DTP on vihjaillut laittavansa pelin ulos, toivottavasti toteutuu. Sairaan kova paketti kuitenkin kyseessä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Noppa - 27.02.2012 13:02
Täytyypä hehkuttaa miten hyvä peli tuo Jamestown on. Shmupit ovat muuten olleet minulle unknown territorya, mutta Humble Bundlessa mukana tullutta Jamestownia tulee pelattua usein. Todella koukuttavaa menoa ja vaikeustasot antavat paljon lisäarvoa. Pelissähän on vain neljä kenttää (en ole vielä edes läpäissyt viimeistä kenttää) ja mukana on myös
tajuttoman vaikeita challengeja.
Pitää myöhemmin kokeilla padilla peluuta mutta näppiskin on toiminut hyvin. Hiiriohjaus on aika tarkka ja sopii varsin hyvin gunner aluksen ohjaamiseen, tosin se tuntuu vähän liian raahavalta.
Peliä pystyy myös pelaamaan neljän pelaajan voimin (vain local co-op) ja ihan hauskaa se oli kaverin kanssa räiskiessä.

Peliä saa alle kympillä mm. Steamista, ei paha hinta.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 11.05.2012 09:58
(http://i.imgur.com/uaKPb.jpg)


Tänäänhän julkaistaan Euroopassa CAVEn viimeisin mestariteos Akai Katana. Luvassa laajakuva 2D:tä HD:na, näyttää niin saatanan hyvältä. Pelissä on sekoitus Progearia ja ESPGaludaa ja se muistuttaa muutenkin vanhan ajan toimintaklasareita, kuten Metal Slugia, Contraa tai Gradiusta. Itse laitoin Amazonilta tulemaan, pitäisi olla ensi viikolla käsissä. Vuoden tiukinta kamaa.

Tsekatkaahan myös haastattelu pelistä:

http://www.youtube.com/watch?v=iTtXcieNRKw


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 11.05.2012 11:38
Näyttää kyllä yllättävän hyvältä. En ollut tähän mennessä jaksanut katsoa edes yhtäkään videota, kun luulin että kyseessä on taas yksi animehörhöilyshmuppi, mutta tämähän muistuttaa tosiaan enemmän Progearia. Tosin bossit on edelleen jotain hölmöjä ilmassa leijuvia velhoja.

Mutta eniten kiinnostaa Dodonpachi Saidaioujou. Taitaa olla Caven tekemien perinteisten hc-shmuppien joutsenlaulu. Kuulemma jopa Daioujouta vaikeampi, kenties vaikein Cave-shmuppi ikinä. Toivottavasti nähdään joskus konsoleillakin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 22.05.2012 21:36
(http://i.imgur.com/3GFOx.png)


Ikuisuusprojekti Dodonpachi kellistyi viimein. Tai ainakin ensimmäinen looppi, tokalla meno katkesikin saman tien kuin seinään. Ajaton klassikko ja todellinen tiennäyttäjä genressään, ei siitä mihinkään pääse, vaikken uskomattoman sadistiselle pistejärjestelmälle juuri lämpene.

Nyt kun kesällä pääsee vähän tienaamaankin niin voisi alkaa metsästellä tuoreempaa shmuppitarjontaa 360:lle - kenties siinä ohessa ehtisi sitten myös FB:n parissa säätämään.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 22.05.2012 22:23
Onnittelut! Aika kova suoritus tuo 1CC. Pitäisi itsekin ruveta taas jauhamaan pitkästä aikaa tuota DDP:tä, mutta boksin shmupit ovat pitäneet kiireisenä. Itse tainnut päästä viimeiseen kenttään, mutta läpi ei ole koskaan vielä mennyt. Voisi tulla XBLA:han tuokin peli. Legendaarinen peli ja tätä oikeastaan suosittelisin pelaajille, joille Caven pelit eivät ole ennestään tuttuja.

(http://i.imgur.com/w7KLA.jpg)


Akai Katana saapui tänään postissa ja hetken ehdin peliä testailla. Aijai kun on taas kovaa settiä. Peli näyttää ihan uskomattoman hienolta LCD:ltä laajakuvana pelattuna. Taustat ovat hienoja salamoineen ja muine valoineen ja pitkästä aikaa kunnon military-meininki Ketsuin henkeen. Musatkin helvetin tiukat Caven tyyliin. Pelailin tuota boksille duunattua pelimoodia ja oli kyllä sairaan hieno pistesysteemi. Kuin sekoitus Futari BL:ää ja Espgaludaa. Eiköhän tämän kanssa mene taas pari kuukautta. Pitää koittaa ainakin se 1CC hoitaa.

Tsekaatpa vielä videoarvio pelistä, yllättävän messissä oli Gamespot tällä kertaa shmuppiarvostelussaan:

http://www.gamespot.com/akai-katana-shin/videos/akai-katana-shin-video-review-6377251/ (http://www.gamespot.com/akai-katana-shin/videos/akai-katana-shin-video-review-6377251/)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: fngs - 29.05.2012 16:53
Moro, vuos taukoa kaikestapa melkein, mut nyt oon tilaamas Akain. Mitenkä echoes rankkaisit caven julkaisuista xboxilla? NTSC-J ei oo tullu tilattua mitään saati pelattua. Nyt tais tulla Mushihemasama HD mutta ehkä kesällä mieluummin ryyppää nekin rahat. Voin myös myydä vehkeen ilman kovoa jos jotain kiinnostaa. Vieläkö Raiden Fighters tulossa :D


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 29.05.2012 22:49
Mitenkä echoes rankkaisit caven julkaisuista xboxilla?

Rankkaisin boksin julkaisut ehkäpä näin:

1. Mushi Futari
2. Muchi Muchi Pork/Pink Sweets
3. Akai Katana
4. Espgaluda II
5. Deathsmiles
6. DDP Resurrection

Pork/Sweets paketti on hinta-laatu-suhteeltaan aika kova, sillä molemmat pelit ovat omalla tavallaan nerokkaita. Pork on helposti lähestyttävä, mutta omaa syvyyttä aivan helvetisti. Pink Sweets on varmaan äärimmäisin peli, jota olen ikinä testannut, aivan jäätävän paljon kikkailua ja opittavaa. Peli on myös todella brutaali.

Akai Katana on osoittautunut loistavaksi peliksi ja olen oikeastaan ehtinyt raapaisemaan ainoastaan yhtä pelimoodia tässä vaiheessa. Takuuvarma ostos.

DDP Resurrectionin normimoodi ei ole innostanut mitenkään ihan hirveästi oikeastaan auto-bombin takia. Black Label on tosin aivan helvetin hyvä, mutta vaikea.

Kaikki kokeilemani pelit ovat silti parhautta ja pelailtavaa riittää loppuelämäksi. J-boksin tarjontaa en ole päässyt testailemaan, ainakin Ketsui on vissiin porttauksena lähes täydellinen.

Niin ja Raiden Fighters Acesia tuskin tullaan näkemään, pelin tämänhetkinen julkaisija on menossa konkkaan ja aika epävarmalta näyttää. Edellinenkin julkaisija meni konkurssiin ja peli on aika pahassa limbossa tällä hetkellä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Kraidi - 13.07.2012 15:57
Nyt on sitten päästy shmuppineitsyydestä lopullisesti Cuben Ikarugan pamahtaessa eilen läpi. Ei siinä mennyt hirveästi aikaa kun pelin easy modella vedin, vaikka olenkin huono tässä genressä. Ekat kaksi chapua ovat kuin linnunmaitoa ja kolmonen myös kunnes tulee vastus jossa alkaa lähtemään continue jos toinenkin. Pitäisi varmaan seuraavaksi Radiant Silvergun hommata kun Ikaruga oli niin mahtitekele.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 13.07.2012 16:02
Ikarugaa kannattaa pelata pisteitä mahdollisimman paljon keräten, ei se nyt niin hieno peli selviytymismielessä ole. Saatika Easyllä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Kraidi - 13.07.2012 16:23
Juu, eiköhän tuota tule pelattua niin kauan kunnes tylsistyn ja hankin uuden sumpin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 13.08.2012 22:26
(http://i.imgur.com/MGF6f.jpg)


Jeejee Rising Star Games tuo Dreamcastin kulttiklassikon Under Defeatin Xbox 360 ja PS3-remaken Eurooppaan. Peliä en ole ikinä testannut, mutta ilmeisesti aika hieno old-school tykitys kyseessä. Nasta saada vähän perinteisempääkin räminää noiden Cave-porttien rinnalle.

http://www.risingstargames.com/game.aspx?sku=under-defeat-hd-deluxe-edition (http://www.risingstargames.com/game.aspx?sku=under-defeat-hd-deluxe-edition)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 25.09.2012 21:37
Hommat toimivat! Shmuppijätkillä riittää pelailtavaa vielä tulevinakin kuukausina.

Eschatoksen jatko-osa Ginga Force julkaistaan vuoden lopulla ja se tulee olemaan aluekoodivapaa niin kuin Eschatoskin. Pelihän näyttää todella lupaavalta ja musat ovat ns. parhautta.

http://www.youtube.com/watch?v=8dmzkX1p1lE

Cave on ilmoittanut, että sen tavoitteena on julkaista Dodonpachi Saidaioujoun Xbox-käännös samanaikaisesti kaikkialla maailmassa. Kelpaisi kyllä itselle sillä tämä saattaa olla Caven viimeinen taidonnäyte shmuppien parissa.

Vuoden lopulla pääsee myös testailemaan tuota Under Defeatin HD-käännöstä.

http://www.youtube.com/watch?v=l9TQfraqrwo


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 09.11.2013 12:46
Housemarquen Resogun näyttää aika törkeän hyvältä.

http://www.youtube.com/watch?v=IG2_choRkkg

Mielenkiintoisin next-gen julkaisu tällä hetkellä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: saska - 31.12.2013 08:43
(http://i.imgur.com/bjiThb5.png)


15 sekunnin mielijohteesta tein pelin neljässä viidessä yössä.
http://oeoe.fi/roofrunners/rax10/


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Sarkoni - 19.02.2014 11:19
Mmmmitä. Ikaruga tuli ihan yllättäen Steamiin.

Turvat tukkoon ja rahaa tiskiin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Lanttu - 19.02.2014 12:33
Mmmmitä. Ikaruga tuli ihan yllättäen Steamiin.

Turvat tukkoon ja rahaa tiskiin.

Kenties ensimmäinen, muttei viimeinen (http://www.siliconera.com/2014/01/29/ikaruga-developer-treasure-will-make-original-game-pc/) Treasure-peli Steamissa. Eikä puhuta vain porteista, vaan suunnittelevat kehittävänsä nimenomaan jotain täysin uutta Steamia varten. Itselleni ei toki kummoinenkaan uutinen, kun en Shoot 'Em Upien suuri ystävä ole (ehkä voin Ikarugan ostaa ja testata sitten joskus -75% alesta), mutta monelle tämä voi olla kovakin juttu. Tai/ja yllättävä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 11.03.2014 20:27
Pew pew! (https://www.youtube.com/watch?v=jYl74LiIvRY)

(http://i.imgur.com/bAYcWjn.png)

Latauslinkki (http://www.mediafire.com/download/flyqzo7bzx044uj/FinalBoss_Demo09032014.rar)

Final Boss on taas pienen tauon jälkeen jälleen hieman valmiimpi ja bugisempi. Nyt alkaa kuitenkin oikeasti tuntua siltä, että pelihän saattaa jopa valmistua vielä hamaassa tulevaisuudessa! Sitä odotellessa otamme ilomielin vastaan kaikenlaista palautetta.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 15.04.2014 18:51
Sain vasta nyt testailtua tuota Final Bossia, mutta hemmetti sehän on törkeän hyvä! Todella hiotun oloinen paketti ja grafiikat miellyttävät silmää. Tuo chainauskin on toimivaksi todettu kaava pisteiden jahtaamiseen. Yksi asia mitä jäin kaipaamaan oli se, että High Score näkyisi esim. ylänurkassa, pystyisi aina vilkuilemaan runien aikana kuinka lähellä on uutta ennätystä.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 15.04.2014 22:30
Kiva kuulla, että tykkäät. Meillä oli itse asiassa mietittynä yksi ominaisuus tuohon mainitsemaasi hi-score juttuun, pyritään saamaan se mukaan seuraavaan "pikapäivitykseen", joka korjaa muutamia muita raportoituja ongelmia.

Jos pisteet kiinnostaa noin yleensä, tässä muutama tutoriaalivideon tapainen, jotka avaavat niin pistejärjestelmän kuin eri aseiden saloja:
Final Boss - Scoring Basics (https://www.youtube.com/watch?v=gNIAA0U76iQ)
Final Boss - Weapons 101 (https://www.youtube.com/watch?v=0hBWgtYo6nw)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: saska - 16.04.2014 00:51
Suosittelen kyllä testaamaan tuota Final Bossia. Vaikka en itse tajuakkaan mistään shmuppien diipeistä pistesysteemeistä sun muista niin sain silti pelistä paljon irti. Yksityiskohdat, grafiikat, animaatiot, äänimaailma, kenttädesign sun muut kaikki on niin viimeisen päälle viimeistelty ja huolella tehty että kyllähän sitä nautinnolla pelaa. Ainakin minuun iskee tuommoinen yksityiskohtiin panostaminen erittäin syvästi.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: echoes - 17.04.2014 22:53
Joo siis aivan jäätävän kovaa settiä kyllä. Täytyy rehellisesti sanoa, että peli on jopa parempi kuin jotkut pelaamani ns. oikeat shmupit. Pelistä paistaa läpi rakkaus genreen ja genren asiantuntemus. Niin moni asia menee oikein tässä pelissä. Mahtavaa on myös noi throwbackit klassikkoshmuppeihin sekä vaikeimman tason suicide bulletit. Kai ootte jo mainostanut tätä shmuppifoorumeilla ja GAFissa?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 18.04.2014 11:38
Shmups foorumeilta (http://shmups.system11.org/viewtopic.php?f=9&t=29058) löytyy pelin pääasiallinen kehitysketju ja sieltä olemmekin saaneet paljon niin arvokasta palautetta kuin potkuja persuksillekin. Neogafiin ei ole tunnuksia, mutta en pahastuisi vaikka joku viitseliäs pelin sivuston shmups-ketjuun nakkaisi näytille  ;)


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Fraeon - 18.04.2014 15:41
Ellei joku muu ehdi, voisinpa vähän mainostaakin.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Ephram - 06.08.2018 10:59
Hankin Ikarugan Switchille, ja sellaisen co-op parhauden jälkeen kehitinkin itselleni shmup-kuumeen esiasteen. Mietinkin, mitä hyvää lääkettä eShopista voisi tällaisessa tilanteessa hommata.

Ehkä Strikers 1945 ykkönen ja kakkonen lähtevät seuraavaksi lataukseen, kun eivät ole hinnalla pilattuja, ja videoilla molemmat näyttävät houkuttelevilta, vaikkakin paljon suoraviivaisemmilta kuin Ikaruga. Ei se kuitenkaan välttämättä ole huono juttu, jos pelattavuus toimii ja pelit tarjoavat hyvän co-op-kokemuksen. Onko kenelläkään täällä kokemusta k.o peleistä (en lukenut vielä tätä ketjua uudestaan läpi, joten en muista onko niitä nostettu esiin).

Tulisivatpa Radiant Silvergun ja Gunstar Heroeskin Switchille. Ne molemmat saisin toki kolmekuuskybälle, mutta Switchillä co-oppaaminen on paljon helpompaa kannettavuuden takia.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 30.09.2018 12:54
Mikäpä olisi parempi tapa katkaista vuosien hyvä lurkkausputki kuin kevyellä shillauksella...  Toivon mukaan täältä vielä löytyy porukkaa, jota saattaisi kiinnostaa  ;)

(https://i.imgur.com/dBMpYQU.png) (https://www.youtube.com/watch?v=CSO3jV0Gz_0)

Elikkä niin siinä vain kävi, että saatiin kaverin kanssa viimein ikuisuusprojekti ZeroRanger (aikaisemmalta nimeltään Final Boss) vihdoin jonkinsorttiseen päätepisteeseen ja peli on nyt saatavilla Steamista (https://store.steampowered.com/app/809020/ZeroRanger/).

Aikaa vierähti hieman odotettua enemmän, mutta lopputulokseen ollaan suht tyytyväisiä. Jos 2D räiskintä yhtään väräyttää viisaria ja peli saattaisi kiinnostaa, saatavilla on myös astetta tuoreempi demo (https://system-erasure.itch.io/zerorangerdemo), joka tarjonnee vähän esimakua kokopelin menosta. Toivottavasti tykkäätte!


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Scarf - 02.10.2018 17:17
https://www.resetera.com/threads/shmups-shoot-em-ups-ot-the-full-extent-of-the-jam.1752/page-30#post-13335876 (https://www.resetera.com/threads/shmups-shoot-em-ups-ot-the-full-extent-of-the-jam.1752/page-30#post-13335876)

ZeroRanger mainittu, torilla tavataan!

Itselläni ei ole PC:tä, joten en pääse peliä kokeilemaan, mutta kyllähän tuo pitää jo ihan arvostuksesta ostaa. Muistaakseni olit Ikaruga-fani, joten ainakin pelimakusi on kohdillaan. ;) System Erasure taitaa olla myös hatunnosto Treasurelle?


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 02.10.2018 19:54
Kiitos! Toivottavasti saadaan jossain hamassa tulevaisudessa puskettua Mac ja Linux versiotkin pellolle, niin pääset pelaamaan.

System Erasure on tosiaan suora kunnianosoitus Treasurelle. Syvään ja hartaasti kumarrellaan myös muiden klassikoiden suuntaan.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: MasterTK - 02.10.2018 19:55
Mikäpä olisi parempi tapa katkaista vuosien hyvä lurkkausputki kuin kevyellä shillauksella...  Toivon mukaan täältä vielä löytyy porukkaa, jota saattaisi kiinnostaa  ;)

(https://i.imgur.com/dBMpYQU.png) (https://www.youtube.com/watch?v=CSO3jV0Gz_0)

Elikkä niin siinä vain kävi, että saatiin kaverin kanssa viimein ikuisuusprojekti ZeroRanger (aikaisemmalta nimeltään Final Boss) vihdoin jonkinsorttiseen päätepisteeseen ja peli on nyt saatavilla Steamista (https://store.steampowered.com/app/809020/ZeroRanger/).

Aikaa vierähti hieman odotettua enemmän, mutta lopputulokseen ollaan suht tyytyväisiä. Jos 2D räiskintä yhtään väräyttää viisaria ja peli saattaisi kiinnostaa, saatavilla on myös astetta tuoreempi demo (https://system-erasure.itch.io/zerorangerdemo), joka tarjonnee vähän esimakua kokopelin menosta. Toivottavasti tykkäätte!


Muistelen nähneeni tästä jotain varhaista versiota jossain Smash-turnauksessa varmaan 10 vuotta sitten. Vähän tais venähtää tosiaan.


Otsikko: Vs: Shoot 'Em Up!
Kirjoitti: Lanttu - 04.10.2018 00:14
Muistelen nähneeni tästä jotain varhaista versiota jossain Smash-turnauksessa varmaan 10 vuotta sitten. Vähän tais venähtää tosiaan.

Ensimmäinen peliin liittyvä postaus tässä ketjussa löytyy 9 vuoden takaa. Onhan tuon kanssa tainnut pari hetkeä vierähtää... :lol:

Tälle olisi varmaan keksinyt paremmankin paikan, mutta häikäilemätön mainostus ei tunne rajoja :lol:

Elikkäs olemme eebrozgin kanssa kahteen pekkaan työstäneet pikku shmup projektia, joka tunnetaan vaatimattomasti nimellä Final Boss. Saimme vasta pelin demon valmiiksi ja ajattelin, että sitä voisi tännekin hieman tyrkyttää.

(http://i49.tinypic.com/309txdg.png)


Lataa demo täältä (http://resetti.net/FinalBoss/)

Demosta löytyy huimat kaksi tasoa, kaksi eri vaikeustasoa, co-op sekä kaikenlaista lisätauhkaa, jonka eteen pitää tosin nähdä hieman vaivaa. Jos mainospuheet eivät oikein vakuuta, niin täältä (http://www.youtube.com/watch?v=LPdajn3GSHM) voi katsella trailerin pelin ensimmäisestä tasosta. Huomatkaa tosin, että vaikka trailerin musiikit onkin lainattu muista shmupeista, itse peliin eebrozgi on säveltänyt omat biisit.

Ei tässä kummempaa. Toivotamme mukavia pelihetkiä ja jos siltä tuntuu, niin rakentavaa palautettakin voi toki jakaa.

Hienosti on kyllä kehittynyt sitten tuon yhdeksän vuoden takaisen trailerin. :)

Vaikka itse olenkin ollut koko ajan tietoinen pelistä, ei sitä ole tullut aiemmin testattua. En noin niin kuin lähtökohtaisesti koskaan ollut shmupien suurin ystävä, vaikka jotkut vanhat alkuperäisen Playstationin demolevyjen ja Mikrobitin vuosittaisilta Huvi & Hyöty -levyiltä löytyneet shareware lentelypelit kivoja olivatkin.

Virallinen julkaisu olikin hyvä hetki katkaista tämä erhe. Jos ei sitten miksikään muuten, niin kaveria tukeakseen. Ja huhheijaa miten käytetty aika näkyykään. Grafiikat ovat tyylikkäät (tosin itse huomasin preferoivani värisokeusmoodia, vaikken värisokea olekaan), äänimaailma upea ja pelattavuus tiukkaa.

Kokemattomuus genressä näkyy kyllä tuloksissa. Reilun tunnin aikana mitä on pelaamaan ehtinyt, en vielä kaikilta tyhmiltä virheiltä kolmanteen kenttään päässyt ilman continuen käyttöä. Kolmannessa kentässä ehdin ilmeisesti puoleen väliin (kolmas power up), kunnes kuolema taas koitti, enkä viitsinyt enää toista continueta saman kentän aikana käyttää. Mistään pistemetsästyksistä tässä vaiheessa on turha puhua.

Genren kokemattomuus näkyy myös eittämättä siinä, että kaikki (ja ilmeisen useat) referenssit muihin genren peleihin menevät auttamatta ohi. Mutta ei se mitään, kun kivaa on. Pitää pistää lisää tunteja sisään myöhemmin.