Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
Tulostusversio
Aihe: Shoot 'Em Up!  (Luettu 86536 kertaa)
Shoot 'Em Up! « : 01.10.2007 22:13 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Päätinpä sitten luoda oman ketjun tälle peligenreistä haastavimmalle.  :)


 Nykyään kun pelitalot puskevat uutta "hiekkalaatikkopeli X:ää" ja "ropepeli Y:tä" ulos kovalla vuositahdilla on mukava laittaa välillä aivot narikkaan ja pelailla kunnon arcadeväännöt.


Tällä hetkellä suosikkini on ehdottomasti PS2:selle julkaistu Gradius V. Yllätyin kuinka tuoreelta vanhalla kaavalla tehty peli voikaan vaikuttaa. Samalla tuli lapsuusajat mieleen: Contraa tuli väännettyä nuorempana tunnista toiseen, vain päästäkseen askeleen pidemmälle kuin edellisellä pelikerralla.

Kuinkas moni boardeilla pelailee aktiivisesti shmuppeja? Tähän ketjuun olisi tarkoitus kerätä kovimmat pelisuoritukset, omistamasi pelit, alustat, joilla pelaat sekä mahdolliset spekulaatiot tulevista shmupeista.
"Kovin" suoritukseni taitaa tällä hetkellä olla Gradius V:ssä 787,000 pistettä.  :lol: Joten treenailtavaa löytyy vielä!
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #1 : 01.10.2007 23:07 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili SARKONI HERÄTYS! TÄÄLLÄ PUHUTAAN SHMUPEISTA!
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #2 : 01.10.2007 23:21 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Contra Shattered Soldier on henkilökohtainen suosikkini. Ei se paras ole, mutta pelasin sen kahdella kuolemalla läpi mikä on aika hyvä saavutus. Kokeilkaa ihmeessä :)

Niin ja onko kukaan pelannut sitä Pyhän Proteiinin Legendaa!!!
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #3 : 02.10.2007 08:48 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nykyään kun pelitalot puskevat uutta "hiekkalaatikkopeli X:ää" ja "ropepeli Y:tä" ulos kovalla vuositahdilla...
Sinäänsä hauskaa puhua valmiista formaateista samassa lauseessa shoot 'em uppien kanssa jotka tuppaavat usein olemaan aika kaavanmukaisia variaatioita "shoot 'em up Z:sta." Eipä silti, ihan hyviltähän pelit vaikuttavat ja ovat pysyneet koko ajan hyvin lähellä sit alkuperäistä original gaming -meininkiä. Ei vaan ole oikein my cup of tea. Ikarugaa on toki tullut yllättävänkin paljon pelattua Gamecubella, olen vaan aika susi koska pitkäjänteisyyteni ei tahdo riittää taitojen hiomiseen.

Millaisia pisteitä jengi muuten on Ikarugassa oikein kerännyt, vaikkapa noin niinku kenttäkohtaisesti ajateltuna?
N
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #4 : 02.10.2007 15:43 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
Nykyään kun pelitalot puskevat uutta "hiekkalaatikkopeli X:ää" ja "ropepeli Y:tä" ulos kovalla vuositahdilla...

Sinäänsä hauskaa puhua valmiista formaateista samassa lauseessa shoot 'em uppien kanssa jotka tuppaavat usein olemaan aika kaavanmukaisia variaatioita "shoot 'em up Z:sta."

Valitsin nuo mainitsemani genret lähinnä sen takia, että kyseiset genret vaativat yleensä tuntikausien perehtymistä ja sisältävät kaikenlaista mikromanagerointia, jonkinlainen vastakohta shmup-ammuskeluille siis. Tarkoitukseni ei ollut osoittaa kyseisten genrejen kaavamaisuutta, vaikka kieltämättä se hieman siltä vaikuttikin.  ;)


Contra Shattered Soldier on henkilökohtainen suosikkini. Ei se paras ole, mutta pelasin sen kahdella kuolemalla läpi mikä on aika hyvä saavutus. Kokeilkaa ihmeessä :)

Omistin aikanaan Shattered Soldierin, mutta jotenkin petyin artworkiin ja tunnelmaan. Peli ei vaikuttanut samalta sarjalta kuin aiemmat Contrat.  Tällöin en tosin ollut vielä erityisen kiinnostunut genrestä, joten saattaisi kolahtaa paremmin nykyään. DS:lle julkaistava Contra IV vaikuttaa erittäin kiinnostavalta ja näyttäisi palaavan juurilleen ainakin kenttädesignin ja meiningin puolesta.


« Viimeksi muokattu: 02.10.2007 17:31 kirjoittanut echoes »
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #5 : 02.10.2007 16:52 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili
Contra Shattered Soldier on henkilökohtainen suosikkini. Ei se paras ole, mutta pelasin sen kahdella kuolemalla läpi mikä on aika hyvä saavutus. Kokeilkaa ihmeessä :)

Aika kova. Itse en tosin muistipeleistä välitä. ;)

Onhan noita shmuppeja tullut juu harrasteltua aika lailla. "Siitä se lähti" -pelinä toimi virallisesti Gradius V ja onhan se pysynyt omalla tavallaan suosikkina tähän päivään asti, jopa yhtenä kaikkien aikojen parhaista peleistä. Eniten Gradius-sarjassa iskee sen yksinkertaisuus. Ei "turhia" pistesysteemejä eikä sen kummempia todellisia strategioita. Lippaat täyteen tulivoimaa ja tuhoamaan. Jos Gradius VI joskus vielä tulee, en halua senkään omaksuvan yhtään monimutkaisen pistesysteemin elementtiä. Haluan että joudun power uppaamaan alukseni täyteen leiseriä niin nopeasti kuin mahdollista, tuhota kaiken minkä kerkiän, kuolla ja menettää kaiken ansaitsemani, painaa starttia ja aloittaa alusta. Tätä Vitosta olen spenaillut aikasta montakymmentä tuntia, mutta ei se kyllä IMO tuloksissa näy. Enkka taitaa olla joku miljoona enemmän, kuin echoesilla, mutta emmää tyytyväinen vaan ole. Mutta ollaan sentään tyytyväisiä siitä, että maailman paras Gradius V:n pelaaja on suomalainen, muistakin suorituksistaan tuttu tviks. Ja kyllähän hän kaikissa muissakin Gradiuksissa ounailee.

Viime aikoina shmuppien pelaaminen on kyllä jäänyt ihan taka-alalle ja ykkögenreksi on muuttunut rytmipelit. En edes jaksanut osallistua shmups.comin foorumilla järjestettävään Shooting Game Tournament 2007:n, kuten viime vuonna tein. Ja huonolla menestyksellä joo. Ei oikein nappaa pelaaminen, jos siihen "pakotetaan". Silloin tällöin tulee aina jotain pelailtua, mutta aika lailla yrittämättä rikkoa ennätyksiä tai muuta yhtä tavoitteetonta. Pelailun kohteena on yleensä joko DoDonPachi, Battle Bakraid tai joku muu MAME:lla toimiva, vähintään yhtä legendaarinen peli. Ja otetaan tuohon score attack skabaan myöhemmin joku vertikaalinen shootteri. Haluan kaivaa TATE monitorin kaapista. :)

Lainaus
Valitsin nuo mainitsemani genret lähinnä sen takia, että kyseiset genret vaativat yleensä tuntikausien perehtymistä ja sisältävät kaikenlaista mikromanagerointia, jonkinlainen vastakohta shmup-ammuskeluille siis

Nojaa... :lol:
Kylähän tuo Ikaruga tunteja vie enemmän kuin yksikään rope (vaikka tekisit kaiken mahdollisen jne.) ja... noniinh. Ymmärrän kyllä mitä meinaat, mutta jos mielii pitää chainin vaikka DoDonPachissa koko pelin ajan yllä, kerätä kaikki ampparit jne, vaatii se aika helvetinmoista mikromanagerointia. Mutta siksihän nämä ovatkin niin kivoja. Pelityyli on vapaa. En itsekään DDP:ssa katso chainimittaria ollenkaan tai katso sen kummemmin mitä objekteja tuli keräiltyä. Siinäkin - vaikka perimmäinen tarkoitus ei olekaan -  yritän vain selvitä mahdollisimman pitkälle ja pitää mahtavia tuho-orgioita... :rollaus:
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #6 : 02.10.2007 17:01 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili


Lainaus
Valitsin nuo mainitsemani genret lähinnä sen takia, että kyseiset genret vaativat yleensä tuntikausien perehtymistä ja sisältävät kaikenlaista mikromanagerointia, jonkinlainen vastakohta shmup-ammuskeluille siis

Nojaa... :lol:
Kylähän tuo Ikaruga tunteja vie enemmän kuin yksikään rope (vaikka tekisit kaiken mahdollisen jne.) ja... noniinh. Ymmärrän kyllä mitä meinaat, mutta jos mielii pitää chainin vaikka DoDonPachissa koko pelin ajan yllä, kerätä kaikki ampparit jne, vaatii se aika helvetinmoista mikromanagerointia.

Jep, selitän erittäin huonosti!   :lol: :lol: Pähkinänkuoressa tarkoitan, että yksi pelisessio ei vie välttämättä aikaa varttia kauempaa, kun taas mainitsemissani genreissä yksi pelisessio vie usein tunteja. Kapulaan voi tarttua kelailematta eri varusteita, skillsejä, taikoja yms. On vain raakaa pelaamista, ilman valikoissa näpertelyä. Eri asia on sitten juuri nuo DoDonPachit yms. jotka vaativat useiden tuntien peluuta päivässä vireen pitämiseksi. ;D

EDIT: En viitsi tuplia laittaa, joten lisäänpä tähän. Onko kukaan kokeillut PS2:sen Homuraa? Taitaa olla Psyvariarin tekijöiden uudempi tuotos. Jos joku on testaillut niin ei muuta kuin mielipiteitä! Psyvariar oli ainakin loistava...  :)


« Viimeksi muokattu: 02.10.2007 21:39 kirjoittanut echoes »
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #7 : 02.01.2008 14:14 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Noniin meinasin tehdä uuden thredin, vaan olihan täällä tämäkin.

Eli tuli siis alelaarista hommattua pari shmuppia Castle Shikigami II ja Homura, jotka molemmat ovat olleet nyt pari päivää pelattavana. Helpoimmilla asetuksilla Homura meni läpi ekana iltana, mutta Castle on kesken vieläkin. Viimeisen kentän bossiin pääsin, mutta on se kerpele paha. Tosin unohdin käyttää kolme pommia, joten mahkut oli.

Molemmat pelit ovat oletettavasti samalta kehittäjältä, sillä molemmissa lennetään jollain anime-sankareilla ja paskaa on ruudulla kiitettävästi. Graffat ovat kolmedeetä, mutta ihan mukavan näköistä, vaikka halpatuotanto paistaakin joka paikasta läpi.

Homurassa ideana on tappaa jotain ihme japanilaisia samurai/ninja/demoni-pahiksia langenneella enkelillä. Kai tää on jotain EDO-TYYLIÄ. Homura osaa tovin latailtuaan silpaista miekalla kaikki ympärillä olevat ammukset takaisin lähettäjien naamaan ja tätä kykyä pitääkin käyttää pahimmissa sumissa aina kun mahdollista. Joskus Homura latoo miekalla kaikki vihollisetkin ruudulta, mutta siitä on usein vain haittaa kun animaatio kestää kauan, eikä tapa uusia vihollisia jotka ilmestyvät kehiin. Pomot oli mukavia ja sen shitin määrä on homurassa todella hauskaa seurattavaa. Lyhyt peli vain neljä tasoa.





Castle Shikihami II olikin sitten paljon yllättävämpi tapaus. Pelissä voi valita kuuden täysin erilaisen (säde, nopeus, erikoisase) hahmon väliltä ja jo tämä on hienoa. Jokaisella hahmolla pelaaminen on aika erilaista, sillä nopeus ja tulivoima säätävät sitä, miten paljon uskaltaa kikkailla. Pelin toinen mahtava ominaisuus on se, että kun kikkailee lähellä ammuksia, tulivoima tuplaantuu ja pisteet kans. Erikoisase on loputon kakkos-ase ja yleensä se hidastaa hahmoa kun sitä käyttää. Yhdellä jäbällä se on esm leijuvat miekat ja toisella remotemiinat.

Pelin pelaaminen on yllättävän hauskaa ja panoksien välissä tsippailu on siistiä. Vaikeustaso on aika kova tosin nousee vasta kolmannessa levelissä ja äkisti nouseekin. Väistelyn määrä on massiivinen, sillä ammuksia tulee ihan joka tuutista. Osan niistä voi tuhota, mikä on jännää.

Se parempi tekele näistä kahdesta. Ja meinaan pelata niin kauan, että läpi pääsen.






Pieni innostus genreä kohtaan tässä roihahti ja Ikarugan etsintä alkoi. Pelasin myös piiiiitkästä aikaa suosikki-mättöäni eli Contra Shattered Soldieria ja onhan se vaan paras Contra ikinä, vaikka tyyli onkin jostain pimeästä paikasta. Kentät ovat kyllä aivan omaa luokkaansa viihdyttävyydessä. Tsekatkaa vaikka youtubesta kakkoskenttä tai viitonen.

Niin ja moniko on läpässit kuuto-levelin ? Itse olin eilen jo lähellä (normal).


PS: Finngamer voisi esitellä kaikki ostettavan arvoiset PS2-ale-shmupit ja mikä perse se yksi peli oli, jossa ammusten määrä ylitti käsityksen määrän ja pisteitäkin ropisi muutaman sarakkeen verran :) Suojiakin siinä pystyi käyttämään. Se on pakko-ostos.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #8 : 02.01.2008 14:33 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Shikigamissa on paras dude se, jolla saa pitää vaan nappia pohjassa ja kummituskaveri käy syömässä kaikki vihut. :<

Voisivat sen Shikigami kolmosen julkaista myös Euroopassakin.
Play-Asia
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #9 : 02.01.2008 15:34 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Shikigamissa on paras dude se, jolla saa pitää vaan nappia pohjassa ja kummituskaveri käy syömässä kaikki vihut. :<

Joo se on hyvä kolmessa ekassa kentässä. Sitten meneekin sormi suuhun. Ite pelaan, sillä "leijuvat miekat" dudella. Perustykki osuu niin mukavasti kaikkialle. Tosin hauskinta on pelata viimeisellä hahmolla jolla on ohuin "laaserilerssi".

Lainaus
Voisivat sen Shikigami kolmosen julkaista myös Euroopassakin.

Onko ykkönen Suomessa (PAL) ?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #10 : 02.01.2008 15:42 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Onko ykkönen Suomessa (PAL) ?
Eipä taida olla. Japanissa se on sen sijaan tullut jopa Xboxille. Tuo kolmonen on tullut X360:lle.
Play-Asia
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #11 : 02.01.2008 15:55 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Ykkösen Pal-versio kantaa nimeä Mobile Light Force 2.


PS1:llä oleva Mobile Light Force taisi sitten pitää sisällään Gunbirdin. Jos nyt oikein muistan.

PS. Homura ei ole samoilta tekijöiltä kuin Shikigamit, vaan takana on Psyvariareista vastaava tiimi.

PS2. Voi olla että mikään tässä viestissä ei pidä paikkaansa.
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #12 : 02.01.2008 17:14 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Jep, eli Gunbird 1 on länsimaissa Mobile Light Force ja Shikigami no Shiro 1 on länsimaissa Mobile Light Force 2. Molemmissa MLB:eissä on muuten tuo sama Charlien Enkelit-kansi, joka on niin käsittämätön ratkaisu että luulisi koko jutun olevan jonkun graafikon källi. Ei kai kukaan ole tuota tosissaan voinut tehdä?

Voisivat sen Shikigami kolmosen julkaista myös Euroopassakin.

Voisivat. Sehän on tullut 360:n lisäksi myös Wiille, eli kumpi vain kelpaa kyllä minulle.

PS: Finngamer voisi esitellä kaikki ostettavan arvoiset PS2-ale-shmupit

Omien tutkimusten perusteella olen hankkinut seuraavat alehintaiset PAL-shmupit PS2:lle:

Homura
Mobile Light Force II
Psyvariar Complete Edition
Raiden III
Gunbird: Special Edition (Paketissa Gunbird 1 ja 2, kakkonen pärjää aina hillittömän hyvin shmups.comin vuosittaisissa äänestyksissä. Tällä hetkellä loppu, mutta varmaan taas kohta 15.49 € Play.comissa)
Dragon Blaze (13.99 Play.comissa)
Tengai (Saturnilla keräilyharvinaisuus Sengoku Blade, PS2:lla 13.99 € Play.comissa)

ja

mikä perse se yksi peli oli, jossa ammusten määrä ylitti käsityksen määrän ja pisteitäkin ropisi muutaman sarakkeen verran :) Suojiakin siinä pystyi käyttämään. Se on pakko-ostos.

Gigawing Generations
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #13 : 03.01.2008 08:20 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tänx. Tuon Mobile Light Force 2:n olenkin nähnyt vaikka missä ja aina ihmetellyt, että mikä helvetti se oikein on. No pitää poistaa kun seuraavan kerran silmään sattuu.

Ja ei tuossa ole mitään graafikkoa ollut töissä :lol:
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #14 : 03.01.2008 13:08 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Homuran omistin hetken ajan, mutta peli ei koskaan napannut otteeseensa. Pelissä ei vain ollut  mitään erikoista ja homma tuntui tylsältä. Myös latteat musiikit lannistivat menoa.
Kannattaa Zoukka ehdottomasti tuo Psyvariar Complete Edition hommata, mielestäni paras pleikkashmuppi heti Gradius V:n jälkeen. Ja siinäkin sitä kamaa riittää ruudulla ihan kiitettävästi!
Myös 1945- & 1945 II-pelit on julkaistu samalla levyllä, pelit ovat tehneet Gunbirdeistä tuttu Psikyo. Ainakin itselle kolahtivat aikanaan hyvin, varsinkin tuo 1945 II. Monista paikoista tuota julkaisua saa 10 eurolla, joten hinta ei ainakaan tule esteeksi hankinnassa.  ;D
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #15 : 03.01.2008 13:46 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Serlokkailin tällaisen listan Palleista, from shmups.com:


PAL PS2 shmups FAQ

1. Original PS2 shmups:

Gradius V

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: not required
support: cd

R-Type Final

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: not required
support: dvd

Silpheed: The Lost Planet

50/60hz switch: no
save: yes
tate: not required
support: cd

2. Miscellaneous ports:

Activision Anthology

50/60hz switch: no
save: yes
tate: not required
support: dvd

Capcom Classics Collection

50/60hz switch: no
save: yes
tate: no
support: dvd
*blurred graphics

Castle Shikigami 2

50/60hz switch: no
save: yes
tate: yes
support: cd
*can turn off sprite filtering
*story scenes removed

Dragon Blaze

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd

Gigawing Generations

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: no
support: ?

Gradius III & IV

50/60hz switch: no
save: yes
tate: not required
support: cd

Gunbird: Special Edition

50/60hz switch: yes
save: no
tate: yes
support: cd
*annoying flickering graphics if played in yoko

Homura

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd
*no stage select

Midway Arcade Classics

50/60hz switch: no
save: yes
tate: no
support: dvd
*blurred graphics

Mobile Light Force 2

50/60hz switch: no
save: yes
tate: no
support: ?

Psyvariar: Complete Edition

50/60hz switch: yes
save: yes (allows to save replays too)
tate: yes
support: cd

Raiden III

50/60hz switch: yes
save: yes (allows to save replays too)
tate: yes
support: cd

Samurai Aces

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd

Steel Dragon EX

50/60hz switch: no
save: yes for Explosion, no for Shienryu
tate: yes
support: cd

Strikers 1945 (title?)

50/60hz switch: no
save: no
tate: yes
support: cd
*blurred graphics, said to be the worst among Psikyo PS2 releases

Taito Legends

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd
*very blurry graphics
*non-configurable button layouts
*doesn't support Namco arcade stick

Taito Legends 2

50/60hz switch: yes (Darius Gaiden & Metal Black seem to run in 50hz regardless of the switch)
save: yes
tate: no
support: dvd
*Metal Black has a bug which doesn't let you charge the beam properly.

Tengai

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: not required
support: cd

XII Stag

50/60hz switch: yes
save: yes
tate: yes
support: cd


Suurin osa noista onkin jo mainuttu, mutta ei se mitään.
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #16 : 03.01.2008 14:58 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Gradius V kiinnostaisi aika perhanasti, mutta en ymmärrä miksi sitä myydään niin korkealla hinnalla. Jos joku löytäisi halvan niin voisi laittaa linkkiä thänx
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #17 : 03.01.2008 15:21 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
Gradius V kiinnostaisi aika perhanasti, mutta en ymmärrä miksi sitä myydään niin korkealla hinnalla. Jos joku löytäisi halvan niin voisi laittaa linkkiä thänx

Gamestopin käytettyjen pelien hyllyssä olen törmännyt useasti Gradius V:seen, hintakin on ollut vain 13,90. Kannattaa käydä tsekkaamassa, jos löytyy Gamestop läheltä.
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #18 : 03.01.2008 15:24 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Ja Musta Pörssin alekoreissa sitä on myös ollut. Hinnasta en ole varma, mutta 15€ tuskin kaukana totuudesta on.
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #19 : 03.01.2008 15:29 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Kiitti vinkeistä! Käyn tänään tai viimeistään huomenna tsiigaamassa jos olisi.

EDIT: Kiitokset echoesille loistavasta vinkistä, kävin nimittäin tänään Helsingin Kampin GameStopissa ja siellähän se Gradius V oli käytettynä hintaan 11,90€ joka on minusta äärimmäisen sopiva hinta kyseiselle pelille. Kyllä kävin myös Itiksen Mustassa Pörssissä, mutta siellä ei valitettavasti myydä enää pelejä. En ole vielä kokonaan ehtinyt pelata peliä läpi mutta sen verran mitä olen, niin kyseessä on ehdottomasti paras shmup mitä olen pelannut vaikken olekaan kyseisen genren fani.

Nyt takaisin pelaamaan...

EDIT2: Nyt on tullut pelattua viitisen tuntia peliä (yksin- ja kaksinpeliä) ja olihan tämä loistava ostos. Hieman yllättäen yksinpelaaminen on huomattavasti helpompaa kuin kaksinpeli; Johtuu varmasti siitä että ruudulla tapahtuu aivan liikaa moninpelissä. Varsinkin jos molemmilla on täydet multiplet ja vielä laserit. Ainoana ongelmana minulle on pelin äärettömän kova vaikeustaso, varsinkin minunlaiselleni noviisille. Muuten ei kyllä mitään valittamista. Loistava peli ja mielenkiinto shmuppeihin nousi suunnattomasti Gradius V:n ansiosta.


« Viimeksi muokattu: 07.01.2008 16:23 kirjoittanut Dr. Scientist »
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #20 : 07.01.2008 14:36 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jep haastava peli tuo Gradius, mulla lopahti aika nopsaan mielenkiinto kun meni aina puolet ukoista siihen bakterian-leveliin, enkä vieläkään tiedä varmaa keinoa selvitä hengissä siitä regeneroituvasta laastista.

Mutta sitten yksi ilta arvoin jonkun pelin hyllystä ja vetäisin yhdeltä istumalta pelin läpi. Siitä asteroidikentästä olisin halunnut kuvata videon, sillä kuolin vain kerran siihen ja sekin siihen homobossiin ;)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #21 : 07.01.2008 16:06 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili
Jep haastava peli tuo Gradius, mulla lopahti aika nopsaan mielenkiinto kun meni aina puolet ukoista siihen bakterian-leveliin, enkä vieläkään tiedä varmaa keinoa selvitä hengissä siitä regeneroituvasta laastista.

Mene ihan ruudun oikeaan reunaan, pidä tulitusnappi pohjassa ja älä liiku. Siinäpä se. Toivo vaan ettei ne laastin alla liikkuvat möllit tapa, vaikka kyllä siinä sen verran vissiin voi liikkua, ettei niiden väistäminenkään vaikeaa olel.

Ite olen päässyt yhdellä kreditillä jonnekin seiskaleveliin, siihen kohtaan jossa vauhtia on normaalia enemmän ja siinä ei enää aivot pysyneetkään mukana. Ei 1CC olisi edes vaikea jos vain jaksaisi yrittää, mutta ku eeehhh...
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #22 : 08.01.2008 13:54 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Piti itsekkin vähän testailla pitkän tauon jälkeen Gradius V:tä ja täytyy sanoa, että olipa jäistä menoa! Kuolin ensimmäisen kerran heti kakkosbossiin ja yksi krediitti riitti vain kolmannen kentän bossiin. Hermot eivät riittäneet jatkamaan tämän jälkeen.  ;D Loistava ja ajaton pelihän tuo kuitenkin on kaikesta huolimatta.  :)
Pitäisi joku päivä ruveta taas tosissaan vääntämään peliä.
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #23 : 12.01.2008 15:14 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili zoukka ottaa tästä mallia, niin se asteroiditaso menee läpi ilman kuolemia.  ;)

Tässä taas yksi osoitus siitä, miksi Treasure on kuningas. Mikä muu pelitalo jaksaisi nähdä vaivaa luoda tuollaista kaaosta kestävän pelimoottorin, vaikka nohin loop-lukuihin (peli läpäisty 255 kertaa  :lol:) pääsevät voidaan laskea yhden käden sormin. Väribalettikin on parempi kuin yhdessäkään PS2-pelissä.

Tossa vielä bakteerilevu jollain loopilla.


« Viimeksi muokattu: 12.01.2008 15:19 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #24 : 12.01.2008 15:30 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili
Väribalettikin on parempi kuin yhdessäkään PS2-pelissä.

Tuon kentän minä olen tainnut Gradiuksesta missata.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #25 : 12.01.2008 15:33 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Väribalettikin on parempi kuin yhdessäkään PS2-pelissä.

Tuon kentän minä olen tainnut Gradiuksesta missata.

Katsopa vaikka tuo bakteerikenttävideo, ja kerro ihmeessä parempi vaihtoehto. :)

Ainoa edes lähelle pääsevä peli, joka minulla tulee mieleen on Onimusha: Dawn of Dreams. Ehkä Okami.

E: Katselin Okami-kuvia, ja onhan se nätti. Mutta Gradiuksen kontrasti väreissä on iskevämpi, ja pelin kliinisyys iskee ainakin meikäläiseen kovempaa. Gradius V on ainoa PS2-peli, jota voisi erehtyä luulemaan Dreamcast- tai Gamecube-peliksi. Hyvässä mielessä siis.  ;)


« Viimeksi muokattu: 12.01.2008 15:48 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #26 : 29.01.2008 18:43 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Gradius-höyryissä tuli Gradius 3 & 4 ostettua pleselle. Olenkin tuota jo pidemmän aikaa metsästänyt ja tänään onneksi sattui tulemaan vastaan käytettynä, missäpä muuallakaan kuin Gamestopin käytettyjen pelien hyllyssä. Taitaa olla ihan ensimmäisiä PS2:selle julkaistuja pelejä.
Tuli hieman tuota Gradius 4:sta testailtua ja olihan se taattua Gradius-laatua. Ohjattavuus on tiukka ja vaikeusaste korkealla.  ;D Grafiikkahan on silkkaa 2-D:tä, ulosanti on kuitenkin värikästä ja onhan noissa spriteissäkin oma viehätyksensä.  :)
Tahkottavaa luulisi riittävän taas muutamaksi tunniksi.

tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #27 : 10.02.2008 22:59 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Jaa shmuppeja...noh, itse omistan satunnaisia freeware-shumppeja (rRootage, Cho Ren Sha 64k yms.) ja ilmeisesti itseasiassa vain yhden kaupallisen shmupin - Ikarugan. GameCubelle kyseinen tekele on tullut ostettua ja on muuten aika raastava tuo vaikeustaso - itse en ole taitoja jaksanut hioa noinabout ollenkaan ja siksi jumitankin Normalilla tokassa bossissa, Bupposoussa.

Freewareshmupeista tykkään paljon, mutten suosikkiani osaa sanoa. Rrootage nyt on ainakin aika mukava teos ja Cho Ren Sha myös.
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #28 : 22.02.2008 14:14 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW TORIGAAHAATO EGUZERIKA eli Triggerheart Exelica tulee kuulemma ensi viikolla XBLArcadeen.
http://www.warashi.co.jp/exelica/exelica360.htm

Muistaakseni taisin joskus Dreamcastilla testata tätä, mutta sen enempää ei kyllä muistu mieleen.
Play-Asia
tallennettu
Re: Shoot 'Em Up! « Vastaus #29 : 22.02.2008 16:51 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
TORIGAAHAATO EGUZERIKA eli Triggerheart Exelica tulee kuulemma ensi viikolla XBLArcadeen.
http://www.warashi.co.jp/exelica/exelica360.htm


Alkaa olemaan kyllä aika kova palvelu tuo XBLA, jos noita Shmuppeja ruvetaan julkaisemaan siellä enemmänkin.

Viimeisimpänä Shmup-hankintana napsautin Psikyon Tengain PS2:selle play.comista. Peli oli positiivinen yllätys ja käännöskin vaikutti ihan mukiinmenvältä; tuki 60Hz:lle ja tallennusmahdollisuus löytyvät pelistä. Pelin teemana on vanha Japani ja grafiikka on värikästä spriteä. Pelistä löytyy myös muutamia Psikyon peleille ominaisia asioita, kuten power-up-systeemi. Hintaansa nähden oikein mukava setti!

                       
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines