Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Shin Megami Tensei: Persona 4  (Luettu 4450 kertaa)
Shin Megami Tensei: Persona 4 « : 17.03.2009 11:46 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili


Pohjustus:

Koulussa liikkuu huhu, että katsomalla TV-ruutua klo 0:00 sateisena yönä voi nähdä sielunkumppaninsa kasvot.

Mutta onko siinä kaikki? Huhuun tuntuu liittyvään murhien sarja, ja sinun on Persona-käyttäjien tiimisi kanssa astuttava mystiseen TV:n maailmaan, ennen kuin jälleen yksi koulukaveri kuolee!

Peliin kuuluu luolastojen tutkimista, rajuja taisteluita, uusien aseiden luomista ja uusien Personien tekemistä vanhoja yhdistelemällä - ja kaiken taustana on normaali lukioelämä, jossa hankitaan uusia kavereita, käydään tunneilla ja tehdään osa-aikatöitä.

Päivän toimien hallinta ja integrointi määrittää etenemisen pelissä. Jokainen päätöksesi vaikuttaa kohtaloosi - kenen kanssa hengaat, milloin astut luolastoon, kuinka syvälle menet…

Painopiste on siteiden luomisessa salaperäisten murhien selvittämiseksi, ja vahvat ystävyydet ovat menestyksen avain. Ohjaa tiimiläisiä suoraan taistelussa, tienaa taisteluihin isomman ryhmän tuki ja avaa ystäviesi todellinen potentiaali hallitsemalla yksittäiset Social Linkit.



Tänään napsahti jo kauan venaamani Persona 4 viimein postiluukusta. Noin tunnin ehdin aloittelemaan peliä ja täytyy sanoa, että peli imaisi kyllä samantien mukaansa.

Persona 3:sta pelanneille peli on tutun oloinen, mutta runkoa on kehitelty lähes kaikilta osa-alueilta ja pelaaminen tuntuu tuoreelta. (Ainakin näin alkuun.) Musiikit ovat helvetin hyviä ja paskaa biisiä ei ole tullut vielä vastaan. Voi olla, että tuhannen luupin kohdalla rupeaa kyllästyttämään, mutta alkuun ovat ainakin meneviä.

Juonesta on paha mennää sanomaan tässä vaiheessa mitään, mutta ainakin peli asettaa mielenkiintoiset lähtökohdat tarinalle. Hahmoja pohjustetaan ainakin hyvin heti alkuun ja tarinan seuraaminen sekä hahmojen kommellusten ihmetteleminen on mielekästä.

Ei muuta kuin takaisin pelaamaan ja tsekkailemaan, mitä pelillä on tarjottavana --------->
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #1 : 18.03.2009 10:45 »
dzei Vieras Persona 4 pre-order t-paita tipahti tänään postiluukusta, mutta missä peli viipyy prkl.

edit: Sieltähän se tipahti viimein.


« Viimeksi muokattu: 18.03.2009 12:12 kirjoittanut dzei »
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #2 : 19.03.2009 13:11 »
dzei Vieras Tunnin pelannu ja ainaki 15 kertaa oon meinannu kytkeä voice-acting:n offille. Toisaalta haluttaa pitää päällä jos tulis jotaki huonoutta mutta kyllähän se enimmäkseen vaan pahennusta aiheuttaa. Onko se niin vaikea sitä orig. ääniraitaa laittaa. Ei sillä että se ois näyttelyltään jotenki parempi, mutta tämmöseen peliin japanin kieli vaan kuuluis prkl.

Muutenhan tää on sitä samaa kakkaa kuin P3. Ens syksynä varmaan läpi.

Mitähän tuolla soundtrackilla tosiaan tekee? Voi kyllästyttää itsensä samoihin musiikkeihin nopeampaa? T-paita oli hyvä.

Hahmolle pistin nimeksi Hetero Sexual.
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #3 : 20.03.2009 07:02 »
blindside Jäsen Viestejä: 151 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mitähän tuolla soundtrackilla tosiaan tekee? Voi kyllästyttää itsensä samoihin musiikkeihin nopeampaa? T-paita oli hyvä.

Soundtrackilla oli pari ihan hyvää biisiä, lähinnä ne lauletut. T-paita taas oli aika perus "pelipaita", mahtusin siihen sisään kahteen tai kolmeen kertaan. Noh, kotilööbailupaidaksi tommoset yli-isot sopii vallan mainiosti. Ainoo kerta kun oon saanut sopivan kokoisen peliaiheisen paidan oli MGS4:n kylkiäisenä Gamestopista, se oli kokoa M ja oli melkein liian pieni :O.
"The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't."
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #4 : 20.03.2009 23:16 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Olen nyt vajaat 33 tuntia peliä pelannut, ja vaikka pieniä puutumisia onkin silloin tällöin esiin pompannut, olen pääosin kuitenkin tykännyt pelistä. Atlus on vääntänyt hyvin Persona 3:n idean sujuvampaan suuntaan, minkä johdosta olen esimerkiksi kokenut arkipäivät pelissä nautinnollisemmiksi, enkä pahemmin koe minkään muunkaan osa-alueen menneen juurikaan vikaan. Tarina etenee kohtalaisen hyvällä vauhdilla ja luolastopätkät ovat tuntuneet sopivilta, eikä taisteluitakaan ole kaadettu turhalla kikkaillulla. Paha siis valittaa vielä... paitsi eräästä juonenkäänteestä, joka tulee mitä ilmeisemmin rasittamaan minua hautaan asti. Ylireagointi on ihanaa.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #5 : 29.03.2009 15:12 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuplaposti on paras posti jälleen kerran.

Vaikka pyrinkin massiivisia spoilereita välttämään, voi silti olla joillekin peliä vähemmän pelanneille ihan hyväksi skipata ainakin osa tekstistäni.

Koeviikko ja järkyttävät aikataulutukseni ovat pitäneet kiireisenä, mutta onneksi perjantaina ja lauantaina on pukannut sen verta vapaa-aikaa, että olen ehtinyt hieman Personaakin pelailemaan. Näin ollen tuossa yöllä pelikelloon napsahti tuntimääräksi luku 57, jonka sisällä muun muuassa personia olisi rekisteröity sellaiset 53%, käyttämäni hahmot (Yukiko, Teddie Yosuke) ovat noin lv. 60 paikkeilla ja juoni alkaa ottamaan viimein vauhtia kohti viimeisintä kunnon käännettä ja loppusekoiluja - ehkä. Varsinkin tästä jälkimmäisestä olen jopa enemmän kuin tyytyväinen, sillä tarina on lopulta aikalailla rullannut paikoillaan tunkien enimmäkseen sitä perustoistoa eteen, vaikkakin ainakin näin "lopuksi" se tukeekin kokonaisuutta ehkäpä parhaiten. Myös ennalta-arvattavuus on ollut P3:een verrattuna kumman usein läsnä, mutta sekin on vastaavasti välillä jopa tukenut kokemusta, kuten esimerkiksi tämän minulla juuri alkaneen keissin kohdalla, kun tiesi jo pidemmänkin aikaa miettiä tapahtumia tietystä näkökulmasta, jolloin silmiin osuu yhtä sun toista yksityiskohtaa, ja pelaamiseen tulee vähän erilaisempaa tuntua.

Ongelmien kautta voittoon olen siis ainakin itse osittain kulkenut, mutta minkäänlaiseksi taakaksi reissua ei pahemmin voi siltikään kutsua. Paljon aikaa syöneet arkipäivän puuhailut kun ovat onnistuneet pitämään minun mielenkiintoni kumman hyvin yllä, mistä yksi kiitos kuuluu ihme kyllä hahmoille, joista osaa aluksi vihasin, vieroksuin ja niin edelleen. Varsinkin Kanji sekä Teddie ovat kuitenkin voittaneet minut alkuepäilyjen jälkeen puolelleen, Teddie oikeastaan teki sen peräti kahdestikin, enkä kyllä voi sanoa vihaavani Chieta, Naotoa, Yosukea tai edes Riseäkään. Ainoastaan Yukiko on enemmän tai vähemmän häirinnyt, mutta olen sentään onnistunut ignorettamaan hänet kohtuu hyvin, vaikka S.Linkin hänelle olen maksimiin taistellutkin huonon "tuurin" johdosta, sillä välillä esimerkiksi Yosuken kanssa on sukset mennyt ristiin, kun olenkin suunnitellut jotain aivan muuta juuri kun hänelle kelpaa chillailu.

Pelailu siis jatkuu vielä tässäkin vaiheessa mielekkäänä, joten eiköhän sinne loppuunkin asti päästä ilman hammastenkiristystä.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #6 : 30.03.2009 12:14 »
dzei Vieras
Pelailu siis jatkuu vielä tässäkin vaiheessa mielekkäänä, joten eiköhän sinne loppuunkin asti päästä ilman hammastenkiristystä.

Millä vaikeustasolla pelaat? Kiinnostais tietää mitä eroa noil on. Ite vedän normalilla.
tallennettu
Re: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #7 : 30.03.2009 12:20 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Pelailu siis jatkuu vielä tässäkin vaiheessa mielekkäänä, joten eiköhän sinne loppuunkin asti päästä ilman hammastenkiristystä.

Millä vaikeustasolla pelaat? Kiinnostais tietää mitä eroa noil on. Ite vedän normalilla.

Normalilla mennään ja aika kevyttä on meno ollut, sillä kuolo on tainnut korjata vain sellaiset kolme kertaa. Helpolla käsittääkseni vihut tarjoavat vastaavasti vielä kevyemmän haasteen, ja jos vähänkin P3:n linjoilla ollaan, niin mokatessa pitäisi myös olla muutamaan otteeseen mahdollisuus jatkaa lähes siitä missä moka tapahtui.

Hardi sitten on varmaan Atluksen tuntien välillä ehkä vähän liiankin jännittävä jos ei tiedä mitä tekee. Voikin olla, että läpäisyn jälkeen tulee tätäkin vaikeustasoa testailtua.


« Viimeksi muokattu: 30.03.2009 12:26 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #8 : 01.04.2009 22:29 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Noin kuusi tuntia peliä takana ja ihan hyvää shittiä ollut toistaiseksi. Luojan kiitos pelissä ei ole enää helvetin tylsää Tartarus-haahuilua vaan luolastoihin on saatu hieman ideaakin, meno on välillä muistuttanut jopa hieman loistavaa Spychonautsia pelin syventyessä hahmojen psyykeeseen.

Taistelujen nopeus miellyttää ja vaikka kontrolloit jokaista hahmoa erikseen, taistelu on helvetisti nopeampaa kuin P3:sessa. Ainoa vituttava ominaisuus on joskus taistelun jälkeen ilmaantuvat lisäviholliset.

Niin ja visuaalinen ilme on ehkä siisteintä ikinä.
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #9 : 03.04.2009 22:53 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Eilen alkuillasta se tuli sitten tehtyä. PS2:n Personista nyt myös se toinen on viimein saatu läpäistyä, sillä 69 tunnin sekä 51 minuutin iskiessä pelikelloon oli perusloppua seuranneet lopputekstit saatu katseltua. Toki enemmänkin aikaa sain peliin upotettua, sillä tulihan sitä haalittua myös muun muuassa mukaan tungetut "huonot" loput, jotka tosin näin jälkikäteen ajateltuna olisi voinut jättää ihan hyvin väliinkin. Ne nimittäin olivat aikas heikkoja esityksiä, mutta sitä varmaan ollaan myös haettukin. Pääasia nyt muutenkin on, että edes se perusloppu toimi joten kuten, vaikkakin "true ending" hakkaneekin sen vastaavasti täysin. Lieneekin varmaan syytä joku päivä kipaista YouTubessa tai vastaavassa tämä kyseinen pätkä katsomassa, ellen sitten jostain saa voimia koittaa itse varsinaisen lopun saantia. Uudelleen ainakin peliin tulee kyllä vielä palattua.

Jos jotain suurempaa valittamisen aihetta tästä neljännen persoonan loppupuolelta kuitenkin on haettava ilman mitään pienempiäkään spoilereita paljastamatta, niin peruslopun loppumatsin voin sanoa olleen näin Persona 3:n jälkeen kyllä aika mauttoman oloinen. Poissa oli se hieno eeppisyyden tunne sekä halu vääntää kunnon lopputsemppi päälle, sillä ihan ok -tasoisen biisin lisäksi varmaan ainoa muistelemisen arvoinen asia oli matsin sopivahko pituus, joka ei P3:n tapaan alkanut rutistamaan viimeisiä mehuja meikäläisestä, vaan into peliä kohtaan on vielä hyvinkin olemassa. Ehkäpä kuitenkin tuo niin sanottu oikea lopetus osaa vetää tämänkin osan paremmin.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #10 : 23.04.2009 20:21 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Missäs vaiheessa muut menevät tämän kanssa? Itellä 22h takana ja kolmas luolasto meni juuri läpi. Uskomattomia kyllä nuo luola-designit.  :lol: Ja tuon kolmannen luolan pääkki oli kyllä aivan mahtavuutta! Hyvää haastetta peli on tarjonnut Normal-tasolla ja välillä saa kiristellä hampaita jopa normivihujenkin kanssa. Grindailuun en ole kyllä vielä sortunut vaan olen yrittänyt taktikoida Fuset senverran koviksi, ettei tarvitse junnata.

Taisteluissa miellyttää, että kerrankin Status-spellit ja Death-spellit jopa toimivat vihollisiin. Muutenkin mukavan taktisia mättöjä on ollut.

Normalilla mennään ja aika kevyttä on meno ollut, sillä kuolo on tainnut korjata vain sellaiset kolme kertaa. Helpolla käsittääkseni vihut tarjoavat vastaavasti vielä kevyemmän haasteen, ja jos vähänkin P3:n linjoilla ollaan, niin mokatessa pitäisi myös olla muutamaan otteeseen mahdollisuus jatkaa lähes siitä missä moka tapahtui.

Easy on vaikeustasoltaan muuten sama kuin Normal, mutta juurikin nuo lifesaver-itemit erottavat nämä vaikeustasot.
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #11 : 08.05.2009 00:02 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili TUPLAT!

Eikö tätä tosiaan kukaan pelaile?! Pelihän on DQVIII:n rinnalla parasta ropetusta PS2:sella! 32 pelitunnin jälkeen meininki vain paranee ja neljäs luolasto tuli koluttua läpi. Luola olikin viihdyttävin toistaiseksi ja loppuvastus kruunasi vielä kaiken.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
:lol:

Innolla venailen seuraavia luola-designeja sekä tarinan kehitystä. Ihan parhautta ollut, ostakaahan nyt plesen omistajat ihmeessä tämä peli!
tallennettu
Re: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #12 : 08.05.2009 12:49 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Eikö tätä tosiaan kukaan pelaile?!

Kyllähän tuo "varsinainen" loppu tulee varmaan jossain vaiheessa hommattua, mutta ainakaan vielä en ole sitä tekemässä. 70 tuntia vieneen läpipeluun jälkeen koen nimittäin parhaaksi ottaa pientä hajurakoa nyt peliin, jotta sitten tuleviasuudessa taas jaksaisi.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #13 : 08.05.2009 12:59 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Mulla tuo odottelee vielä avaamattomana tuossa televisiotasolla sitä aikaa, kunnes viimeinen tentti on tehty tältä keväältä. Ei ole oikein aikaa tai voimiakaan keskittyä yhteen monikymmentuntiseen rupeamaan. Joskus kesäkuussa tulee sitten jotain kommenttia tästä, jos tulee. :)
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #14 : 16.07.2009 22:49 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Pamahtihan tämäkin läpi viimein! Yli 60h tuli hakattua ja True Ending tsiigailtua.

Ihan loistava pelihän tämä oli. Hahmokaarti oli yksi parhaista missään pelissä ja juoni piti otteessaan loppuun asti. Ainoastaan keskivaiheilla iski pieni uupumus luolastoissa pyörimiseen, mutta luolien erilaisuuden takia homma ei häirinnyt lähellekään yhtä paljon kuin P3:sessa.

Vielä jäi paljon tekemistä ja nähtävää, ehkäpä pelin pariin tulee palailtua vielä uudemman kerran.

Pelin True Ending oli kyllä sumplittu hölmösti ja aika heikot tsäännsit se on nähdä ilman guidea. Suosittelenkin kaikille varautumaan hyvissä ajoin ja lukemaan ohjeen jostain.

Peliä voi kyllä helposti suositella kaikille, kenelle JRPG:t vähänkin kolahtavat. Kyseessä on ehdottomasti genren kärkiteoksia.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Shin Megami Tensei: Persona 4 « Vastaus #15 : 04.08.2009 15:30 »
dzei Vieras Tällanen sarjakuva löytyi. Vähäsen naurattaa.

"You briefly wondered why the voice acting is so hard to hear during animated cutscenes."
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines