Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa)  (Luettu 9669 kertaa)
Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « : 26.06.2007 17:19 »
Bronson I don't want to talk about it, I want to do it. Jäsen Viestejä: 7 Basaaripisteet: 0 Profiili No nyt nolottaa.

PlayStation 2:lla on uusi mainoskampanja, tällä kertaa Intiassa.Ei mennyt homma ihan putkeen. Me pelaajat olemme taas elämättömiä nörttejä, jotka eivät pärjää tyttöjen kanssa ja siksi pelaavat vain?

Näitä mainoksia voi ihailla täällä:
http://adsoftheworld.com/media/print/ps2_girlfriend_1
http://adsoftheworld.com/media/print/ps2_girlfriend_2

Tulee ihan mieleen Nintendo 64:n kulta-aikaan Ocarina of Time ja "Will you get the girl - or will you play like one?".

Ei hyvä.
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #1 : 26.06.2007 17:36 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili
Ei mennyt homma ihan putkeen. Me pelaajat olemme taas elämättömiä nörttejä, jotka eivät pärjää tyttöjen kanssa ja siksi pelaavat vain?


Tuota. . . eikö noissa mainoksissa PS2-omistajilla nimenomaan olisi tyttöystävät?
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #2 : 26.06.2007 18:07 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Heh. Mainokset hyödyntävät stereotypiaa, jonka mukaan naiset jaksavat puhua pölpöttää ihan mitättömistä asioista käsittämättömiä määriä. Ja siinä vieressä tylsistynyt poikaystävä sanoo koko ajan "jaa", "niin se on" ja vilkuilee PS2:ta?

Nuo voi tietysti käsittää monella tavalla, mutta minulle ei tullut heti noista mieleen, että maalaisivat pelaajat nörteiksi tai jotain vastaavaa.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #3 : 26.06.2007 18:28 »
Bronson I don't want to talk about it, I want to do it. Jäsen Viestejä: 7 Basaaripisteet: 0 Profiili Ehkä vanha setä ahdistuu helposti.

Pärjätä tyttöjen kanssa =/= omata tyttöystävä. Mainokset antavat ymmärtää, että "pelimiehen" näkemys on että tytöt löpisevät joutavia, kun ajan voisi käyttää pelaamiseen - ts. ei pärjää tyttöjen kanssa.

Ehkä copywriterillä on harvinaisen huono naislykky käynyt.

No, jatketaan me peleistä pölpöttämistä...
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #4 : 26.06.2007 19:34 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ehkä vanha setä ahdistuu helposti.

Älä välitä, laudan naisväki on puolellasi. ;)

Oli mainos seksistinen tai ei, niin ainakaan se ei ole millään tavalla tyylikäs tai hauska. ja on se minun mielestäni hieman loukkaavakin, stereotypiana siis. Mutta minä nyt olenkin vanha ilonpilaajafemakko. ^^
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #5 : 26.06.2007 19:40 »
Killerbone Vieras ei vaan se on normaalia elämää että nainen nalkuttaa nalkuttamasta päästyään ja mies on tosiaankin mahdollisimman vähäpuheinen saadakseen kyseisen keskustelun loppumaan edes paria sekunttia aikaisemmin. ja niin sony tarjoaa ratkaisun: osta ps2 ja keskity siihen samalla kun naisesi nalkuttaa tai laita naisesi pelaamaan joten hän keskittyy peliin eikä nalkuta ja viimeinen vaihtoehto on tunkea wibra ohjain sen H#%+!n ämmän hanuriin ja pistää oikein tärisevä peli päälle niin eiköhän nalkutus lakkaa. Minulla ei ole mitään naisia vastaan. Rakastan kaikkia naisia maailmassa, mutta on se kuitenkin niin inhottavaa ku nainen höpöttää ja höpöttää eikä vaan ota lopettaakseen. täytyy löytää hiljanen taikka niin määrätietoinen nainen etten uskalla olla kuuntelematta.
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #6 : 26.06.2007 19:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
ainakaan se ei ole millään tavalla tyylikäs tai hauska.

Jep, nappiin. Tuosta tuli lähinnä mieleen joku harjoitustyö, mainokset eivät näytä ollenkaan ammattimaisilta. Melkoista sillisalaattia kaikin puolin.

Naisille suunnatun version mainoksesta voisi tehdä niin, että kuvataan äijä jalat pöydällä katsomassa jääkiekkoa/jalkapalloa olutpullo kourassa ja makkara (no pun intended) kädessä.  Because your boyfriend bores you shitless  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #7 : 26.06.2007 20:00 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
viimeinen vaihtoehto on tunkea wibra ohjain sen H#%+!n ämmän hanuriin ja pistää oikein tärisevä peli päälle niin eiköhän nalkutus lakkaa.

Olet ymmärtänyt hitusen väärin. Naiset eivät yleensä laita wibroja hanuriin tai muihinkaan instrumentteihin.  ???
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #8 : 26.06.2007 20:32 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Naisten versio ? Puh-leese.

En tiedä muista, mutta minusta plesen mainokset sentään liikuttavat aivosoluja suuntaan tai toiseen. 90% pelimainonnasta heilahtaa suoraan korvista läpi, mutta Sony osaa markkinoinnin. Ja siis mainoshan vetoaa takuulla siihen mies-tyyppiin jota ei kauniimman puoliskonsa ajatukset hirveästi kiinnosta. Ja niitähän riittää.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #9 : 26.06.2007 20:48 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Se on kyllä totta, että Sony saa tehtyä pelimainoksistaan mieleenjääviä.  Jos joku kysyisi mitä pelimainoksia vuosien varrelta muistat, niin siellä olisi juurikin näitä "third place" -pätkiä.  Pelaaja istuu jonkin härön tyypin kotona, löytää luun lattialta ja korppikotka vaanii taustalla.  Pöljää sinänsä ettei näitä yhdistä mitenkään peleihin. Mutta mieleen ne jäävät.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #10 : 27.06.2007 10:45 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
...niin määrätietoinen nainen etten uskalla olla kuuntelematta.
Domina? :o


Niin, tästä mainoksesta. Olisinko itse koskaan tehnyt tällaista? En. Onko se tyylikäs? Ei. Seksistinen? Kyllä. Toimiiko se? Todennäköisesti.

Ehkä olen jotenkin turhankin liberaali, taikka vain puutunut, mutta ei tämä mainos nyt mitenkään maailmaani järisyttänyt. Hupaisa idea, ja taatusti tarkoituksella rönsyilevä tyyli toiminee juuri siinä missä niiden on tarkoituskin. Sonylta voi odottaa mitä vain, ja faktahan se tosiaan on, että mieleen nämä jäävät. Ainoa, mikä tässä mietityttää on se, että Sonyn mainoslinjasta on tulossa varsin rönsyilevä. Third place -aikoihin(you sentimental fool!) häröiltiin ihan yhtä paljon, mutta tyylilinjaus oli kuitenkin tiukka. Näin värikästä ja sarjakuvamaista matskua ei heti Sonyyn yhdistäisi. Vaan liekö se sitten monipuolisuutta vai dorkuutta...?

Naispelaajiahan tällä mainoksella ei haalita, mutta rajaveto miesten ja naisten välille on kyllä kampanjassa niin tiukka, että joko Intiassa naiset eivät pelaa, tai sitten peli on menetetty ja kaikilla naisilla on jo Wii.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #11 : 27.06.2007 11:23 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Voisin veikata että Intia on näissä konsoliasioissa *hieman* jäljessä, tuskin siellä muuten kannattaisi *vanhaa* PS-versiota uusilla kampanjoilla mainostaa. Kasvupotentiaali konsolimarkkinoille Intiassa on varmasti valtava, mutta valtaväestö tuskin vielä shoppailee esim. Wii-konsoleita. (Wii tosin saattaa olla hyvässä raossa juuri vaurastuvissa maissa, jossa nouseva uusi keskiluokka saattaa jopa välittää hinnasta suht paljon.)

Mitä mainoksen seksistisyyteen tulee, niin tuskin aiheesta on kovin montaa eriävää mielipidettä. Toisaalta en ole niin pessimistinen että sanoisin maailmassa olevan valtava määrä konsolipelaavia miehiä jotka eivät ollenkaan välitä naistensa tunteista. Eivät miehet oikeasti niin kamalia ole. Toisaalta en missään tapauksessa haluaisi nähdä ns. "naisversiota" tästä mainoksesta, ei se olisi ainakaan parempi. Kaksi väärää ei tee yhtä oikeaa.

Mutta vakavasti puhuen, huumorilla, niin tämä ajatus tylsistä ihmisistä vastaan pelit on varmaan jokaisella joskus käynyt mielessä. Esimerkiksi, minä jaan ystävättärenikin kahteen ryhmään: tylsiin ja peleistä kiinnostuneisiin. Molemmilla ryhmillä on paikkansa elämässäni, mutta tylsiä en jaksa määränsä pidempään kerralla. Pelaavien ystävättärien kanssa ei tarvitse kaiken aikaa puhua pelistä, mutta he ovat jotenkin muuten mielenkiintoisempia. Toisaalta viihdyn perinteisesti paremmin poikaporukassa, mutta miespuolisia kavereista minulla on vain yhtä sorttia: pelaavia sellaisia. Videopelivastaiset miehet ovat raivostuttavia. Ja tylsiä.


« Viimeksi muokattu: 27.06.2007 23:03 kirjoittanut Tuulisti »
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #12 : 27.06.2007 17:43 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Naispelaajiahan tällä mainoksella ei haalita, mutta rajaveto miesten ja naisten välille on kyllä kampanjassa niin tiukka, että joko Intiassa naiset eivät pelaa, tai sitten peli on menetetty ja kaikilla naisilla on jo Wii.
Shaatana, Intiassa naiset eivät vielä tee oikein mitään, paitsi käyvät köyhempiä seutuja kiertävillä kahden markan ultraäänipuoskareilla tsikiditsekkauttamassa sikiönsä. Ettei kyseessä vaan olisi uusi tyttölapsi perheeseen...

Linkkiä en jaksanut edes avata, mutta itselleni ainakin kelpaa paljaaseen pintaan pohjautuva mainonta kaikin mokomin.
N
tallennettu
Re: Seksistinen pelimainonta (PS2 Intiassa) « Vastaus #13 : 27.06.2007 22:58 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Naispelaajiahan tällä mainoksella ei haalita, mutta rajaveto miesten ja naisten välille on kyllä kampanjassa niin tiukka, että joko Intiassa naiset eivät pelaa, tai sitten peli on menetetty ja kaikilla naisilla on jo Wii.
Shaatana, Intiassa naiset eivät vielä tee oikein mitään, paitsi käyvät köyhempiä seutuja kiertävillä kahden markan ultraäänipuoskareilla tsikiditsekkauttamassa sikiönsä. Ettei kyseessä vaan olisi uusi tyttölapsi perheeseen...
No näinpä. Luulisi kyllä pelaamisen olevan poikaa sitä...poikaa...odotellessa. "Because all them no-good baby girls bore you shitless?"
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines