Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine  (Luettu 4319 kertaa)
Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine « : 13.07.2007 23:53 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Tästä on ollut puhetta jo aikaisemmin, viimeksi Reggien suusta; onko Super Mario Sunshine pettymys Super Mario 64:n seuraajana?

Pikkusiskoni tuli maaseudulta käymään ja pelaa tossa vieressä Sunshinea ihan kybällä. Koomista tässä on se että mä olen antanut sille N64:ni ja pelaan vastaavasti  mielelläni Mario 64:ä käydessäni hänen luonaan. Konseptihan peleissä on sama, ja joskus aikaisemmin on ollut puhetta että Sunshine olisi Supermario 64 1.5 ja lähempänä Shigerun lopullista visiota kuin alkuperäinen. Selviä muutoksiahan ovat luonnollisesti parantunut grafiikka, tarkoissa hypyissä armahtava FLUDD josta lohkesi myös pari kelpo puzzlea sekä Isle Delfino ja lomameininki. Sunshinen ehdottomasti parasta antia ovat kuitenkin ilman FLUDD:ia suoritettavat "Secret of..." tehtävät, jotka ovat klassista 2D-Mariota 3D-muodossa; tarkoituksena on päästä taitavalla tasohyppelyllä geometrisiä esteitä sisältävien ratojen aloituspisteestä suoraviivaisesti loppupisteeseen jossa Shine odottaa. Kaiken kruunaa taustalla soiva mahtava sovitus  teemakappaleesta.

Itse kyllä diggailen enemmän Mario 64:stä. Linnan rajaama pelialue on huomattavasti selkeämpi kuin sekava Isle Delfino. Lisäksi maalauksien radat olivat huomattavasti monipuolisempia (ts. erilaisia) kuin Isle Delfinon radat jotka ovat hyvin pitkälti aivan toistensa kaltaisia niin maisemiltaan kuin rakenteiltaankin. Lisäksi mua suorastaan vituttaa katsella noita täysin luonteettomia velttoja delfinolaisia.

Mario 64:ssä mä muistaisin aikoinaan keränneeni ne kaikki 120 tähteä. Kaikkein tylsintä oli 100 kolikon kerääminen niissä välikohtaamisissa Bowserin kanssa, jotka ovat muuten muutoinkin koko pelin huonointa antia. Sunshinessa taisi jäädä Shine-keräily jonnekin 90 kappaleen pintaan; huoraaminen sinisillä kolikoilla ei kiinnostanut kuten ei salapaikkojen etsiminen Delfinon aurinkoisessa mutta sekavassa lomakylässäkään.

Mitä mieltä Pelaajalauta on? Kumpi vai kampi? Hitti vai huti? Kama vai Lama? Kotiin vai kartsalle? Keittoa vai pihviä? Mummo vai isoäiti? Kinkata vai konkata? Mikko Leppilampi vai Heikki Paasonen?
N
tallennettu
Re: Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine « Vastaus #1 : 14.07.2007 09:51 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Super Mario 64 on yleisesti selvästi rakastetumpi peli.  Voisi jopa sanoa, että Sunshine saa osakseen tietynlaista aliarvostusta. Sinisien kolikoiden kerääminen ärsytti monia, samoin kentästä toiseen samana pysyvät tehtävät (esim. Blue Marion jahtaaminen).

Olen läpäissyt Mario 64:n 120 tähdellä kolme kertaa, Sunshinen vastaava luku on 3 tai 4, en muista tarkasti. 

Kun kuitenkin olen niin paljon Sunshinen pelattavuudesta, maailmoista ja yleisestä ilmapiiristä pitänyt, niin täytyy ilmoittaa voittajaksi se. Mielestäni Fludd oli hieno lisäys pelattavuuteen ja teki siitä raikkaan tuntuisen. Sen avulla kentistä pystyi löytämään kekseliäitä reittejä kiiltomerkkien luo ja temppuilemaan parhaimmillaan todella akrobaattisen näköisesti. Pelissä ei juurikaan hidasteltu, niin monella tavoin pystyi menoon nopeuttamaan (mahallaan liukuminen)

Sunshinessa on myös Yoshi! Jonka rooli pelissä on rikollinen ja mitätön kylläkin. Eivät roikaleet osaa edes uida!  Juu nää on täällä Delfino saarella kasvaneita Yosheja, ne pelkää vettä koska koko saarta ympäröi valtava meri, WTF  :lol:

Melficen ja mun mielipiteen jälkeen tilanne on 1-1.





www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine « Vastaus #2 : 14.07.2007 12:47 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Mario 64 on kyllä erittäin orginelli peli ja kaikki kunnia sille. Kuitenkin lähtökohdat ja taustat kun jättää omaan arvoonsa niin puhtaasti pelinä Sunshine vetää pidemmän korren. Fluddistakin voi olla mitä mieltä tahansa, mutta minuun se upposi ainakin. Varsinkin perussuihkutus oli varsin hauskaa puuhaa. Ominaisuus teki pelistä modernimman tasoloikan ottamalla kilpailijoilta sekä luomalla omaa, sopivassa suhteessa.

Uskon että jos Sunhinen tilalla olisi julkaistu vain "Mario 64 2" niin Nintendoa oltaisiin ankarasti syytetty saman kierrättämisestä. Hieman kuten Twilight Princessin kohdalla.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine « Vastaus #3 : 14.07.2007 13:11 »
Pyramidhead Vieras Minusta Mario Sunshine on selvästi aliarvostettu peli. Se ei tosin tuonut niin paljoa uutta kuin Mario 64 aikanaan ja oikeastaan se toi vähemmän uutta kuin olisi voinut odottaa, mutta muuten peli oli kyllä rautaa. Ymmärrän kyllä, jos Mario 64 on monien mielestä näistä parempi. Sen verran legendaarinen peli se on. Mutta sitä en ymmärrä miten jotkut pitävät Sunshinea huonona vain sen takia, että se on heikompi kuin Mario 64. Jos tämä on kriteerinä niin lähes kaikki pelit olisivat huonoja.

Sunshine ei ehkä tuonut niin paljoa uutta, mutta kyllä siinä sitäkin on ja uudet ratkaisut ovat toimivia. Selkeimmät erot ovat ympäristöt ja kontrolli.

Jos aloitetaan vaikka tuosta kontrollista. Se on valovuosia edellä Mario 64:n vastaavaa. Mario 64:n kontrollissa ei sinällään ole mitään vikaa, mutta Sunshinessa se on hiottu täydelliseksi. Mario tottelee millimetrin tarkasti kaikkia komentoja. Sen lisäksi peliin on lisätty vielä lisää liikkeitä, joten Marion liikearsenaali on jo todella laaja. Tämän avulla pelissä pääsee mukavan vapaasti liikkumaan aikalailla minne lystää ja millä keinolla haluaa. Silti peli onnistuu olemaan helposti pelattavissa. Vapaasti käännettävä kamera myös toimii todella hyvin. Parasta siinä on se, että kameran pystyy vetämään kauaksi ylös tarvittaessa. Pelissä on yksi parhaista vapaasti käännettävistä kameroista mitä olen nähnyt. Muuten kamera tosin ei aina toimi. Muutamassa ahtaassa paikassa se saattaa sekoilla ikävästi.

Sitten noista ympäristöistä: Pelin ympäristö ja ilmapiiri on hyvin erilainen kuin Mario 64:ssä. Pelissä on selvästi haettu omalaistaan teemaa ja sidottu ympäristöt siihen. Mielestäni toimiva ratkaisu. Näin peli on tunnelmaltaa hyvin erilainen kuin edellinen osa. Muutenkin kentät ovat eri tyyppisiä. Ne ovat "realistisempia" (hauska sana tosin tässä yhteydessä). Kentät eivät ole niin surrealistisia kuin edeltäjässä. Tämä on asia mikä ei välttämättä ole automaattisesti parempi ratkaisu, mutta se on erilainen ja sekin kyllä toimii erittäin hyvin.

Tämä oikeastaan tiivistää Mario Sunshinen aika hyvin. Peli ei ole välttämättä joka osa-alueella parempi kuin Mario 64, mutta se on erilailla hyvä. Se pyrkii hieman eri asioihin, mikä on hyvää vaihtelua. Siten se on tuore, vaikka monet eivät tätä jostain syystä näekään. Lopulta pelin kentissä on hyvin erilainen meininki kuin 64:ssä. Minusta paljon parempi ratkaisu kuin se, että olisi tehty lisää samantyyppistä suunnittelua paremmilla grafiikoilla. Tällä tavalla Sunshine kyllä puolustaa paikkaansa muiden Mario pelien joukossa. Se on omanlaisensa.

Nyt päästään sitten siihen paremmuuteen. On oikeasti hyvin vaikea sanoa kumpi on minusta parempi. Molemmat puolustavat minun kirjoissani paikkaansa olemalla omanlaisiaan. Sunshinessa on parempi pelattavuus. 64 taas on legendaarisempi ja ehkä kenttäsuunnittelukin saattaa olla parempaa. Pidän pelejä siis hyvin tasavahvoina. Molemmissa on hyvät puolensa. Joka tapauksessa, jos tässä pitää jompi kumpi valita paremmaksi niin tekee kyllä mieli valita Sunshine. Ihan senkin takia, että se on niin aliarvostettu peli. Jos unohdetaan Mario 64:n legendaarisuus ja verrataan pelejä rintarinnan, Sunshine taitaa viedä voiton. Kyllä se näin taitaa olla. Puhtaasti pelillisesti Sunshine on parempi.
tallennettu
Re: Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine « Vastaus #4 : 14.07.2007 19:34 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Sunshine johtaa luvuin 3-1.

Aina Sunshinea pelattuani Mario 64 muuten tuntuu ihan törkeän hitaalta peliltä. Miten sitten lienee, onko PAL-käännös paljonkin NTSC-versiota verkkaisempi? Muistikuvissani peli oli paljon nopeatempoisempi.

Sunshine on liukas luikku 6oHz-tilassa! Ihanteellinen pelinopeus mielestäni.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine « Vastaus #5 : 14.07.2007 20:37 »
lloyf Jäsen Viestejä: 99 Basaaripisteet: 0 Profiili Sunshine ei häviä 64:lle missään muussa kuin tylsän rantateeman ympärille väsätyssä maailmassa. 64 kentät oli huomattavasti mielikuvituksellisempiä ja täten ollen mielestäni parempi peli  :)

Kaikessa muussa sunshine tosin rökittää edeltäjänsä, grafiikka, pelattavuus (fludd oli kiva <3) jne., mutta näähän on vain toissijaisia pikkuseikkoja, joten Mario 64 tunnelmansa puolesta FTW \o/

Ja toisin kuin kai monet teistä pelasin sunshinen läpi ennen 64:ää, liekö sillä osuutta asiaa : O
"That deaf, dumb and blind kid plays by sense of smell"
tallennettu
Re: Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine « Vastaus #6 : 14.07.2007 21:52 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Sunshine oli hyvä, mutta tylsä. Koko rantaloma -teema oli mielestäni melko mielekuvitukseton, mutta lian peseminen oli kuitenkin hubaa. Fludd oli muuten ihan näppärä keksintö, mutta se oli ehkä liian suuressa osassa koko pelin aikana. (paitsi niissä harvoissa "tasohyppelyulottuvuuksissa", parhautta!)
Sanon vielä, Super Mario Sunshine on plattavuudeltaan ja grafiikoiltaan hyvä, mutta presentaatio on surkea.

SM64 taas, siinä on sitä Marioa, jota oli edellisissäkin peleissä. Pelissä on siis loistava presentaatio (puhumatakaan pelattavuudesta)
Eli SM64 voittaa omalla kohdallani. Jos vain Sunshinessä olisi ollut se vanha tuttu sienimaailma, eikä tylsää Delfino Isleä, olisi päätökseni ollut toinen.

Älkääkä nyt käsittäkö väärin, rakastan Sunshinea, vaikka se ei kuusnepan Marioa voitakkaan.
tallennettu
Re: Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine « Vastaus #7 : 14.07.2007 21:59 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Lainaus
Melficen ja mun mielipiteen jälkeen tilanne on 1-1.
Ei nyt tehdä tästä mitään demokraattista huutoäänestystä. Mun mielipiteeni on joka tapauksessa ratkaiseva.

Vakavasti puhuen ei tässä kaikesta vastakkainasettelusta huolimatta tarkoituksena ole pistää näitä mahtavia pelejä varsinaiseen järjestykseen, vaan enneminkin käydä debaattia asiasta perustelluin mielipitein, joita on aika mukavasti jo tullutkin.

Huomasin muuten mielenkiintoisen jutun; suosikkitehtäväni Mario 64:ssä on Jolly Roger Bayn kolmas tehtävä jossa tähti on ankeriaan pyrstössä. Vastaavasti Sunshinessa diggailen todella paljon siitä Noki Bayn tehtävästä jossa pestään veden alla valtavan ankeriaan hampaita. Maybe I got this thing for eels? Löytyykö muilta jonkinlaisia suosikkimissioita?
N
tallennettu
Re: Round 1: Super Mario 64 vs. Super Mario Sunshine « Vastaus #8 : 15.07.2007 01:00 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Mario 64.


Unohdetaan vaan legendaarisuudet ja rantalomateemat, Mario 64 on tasoloikkana parempi peli. Mutta jos nyt jotain käsinkoskettelematonta pitää sanoa, niin kyllä Mario 64:n "puhtaus", ilman FLUDDia, saa minulta pisteitä.

Sunshinessa on muutama huikea kenttä, kuten vaikkapa se veden päällä oleva rakennustyömaa (olen paska fani, nimeä en nyt enää muista). Ja tietysti FLUDDittomat kentät, nehän ovat kaikki huikeita. Visuaalisesti ja pelillisesti.

Mario 64:n kentät vain ovat valtavan vaihtelevia ja viihdyttäviä, sekä hyvin suunniteltuja. Tämän suunnittelun kanssa kulkee käsi kädessä pelin ohjaus, johon kaikki kentät ovat tiiviisti sidottu. Marion hyppykorkeudet ja juoksunopeudet on otettu täydellisesti huomioon ja juuri tämä tekee pelistä kaikkien aikojen parhaan 3D tasoloikan. Sunshinessa FLUDD jätti vähän turhan paljon pelivaraa, sekä kenttäsuunnittelun tiukkuuden että pelaajan taitojen kompensoinnin suhteen.


Tarkoitus ei ole kuitenkaan Sunshinea haukkua, sehän on maailman toiseksi paras 3D-loikka. Nintendo on ylivoimainen keksimässään genressä.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines