Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Resident Evil 5 -julkaisu: 13.03.2009
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
Tulostusversio
Aihe: Resident Evil 5  (Luettu 46478 kertaa)
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #60 : 29.01.2009 11:02 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Demon kaksi kenttää vetelin eilen toista kertaa läpitte ja fiilikset peliä kohtaan paranivat.

Molemmat kentät menivät kunnialla läpi. Sheva ei toilaillut pahemmin ja auttoikin muutaman kerran mm. healaamalla. Fiilikset sidekickkiä kohtaan siis paranivat hieman, vaikka edelleenkin olen aika skeptinen sen toimivuudesta. No ainakin co-op netin välityksellä on varmasti todella siistiä, mutta offline co-opin ruudunjako oli kyllä aika mindfuck. Onhan se kiva kun on täysi ruutu molemmilla pelaajilla, mutta kyllä aika helvetin pieniksi jäivät ainakin 32" LCD:llä. 

Asevalikon pikavalintatoimintoa tuli hyödynnettyä tällä kertaa, eikä mennyt niin sähläämiseksi aseenvaihdon kanssa kuin viimeksi. Tietääkö joku muuten, että onko tähän tulossa samantyyppistä aseiden päivitys -systeemiä, kuin mitä RE4:ssa oli? Oli nimittäin omasta mielestäni yksi pelin hauskimmista ominaisuuksista ja aseita oli kiva modata.

Mutta kyllähän tämä ostoon menee. Vieläkun saisi päätettyä, että kummalle laitteelle tämän hankkii. Käsittääkseni ainakin näissä julkaistuissa demoissa taitaa XO-versio olla edellä graafisesti. Sillä sitten taas itselläni esiintyy todella paljon tearingia, mikä on kyllä vähän vittuimaista näin suurissa määrin. PS3:lla tätä taas ei taida olla, mutta näkemieni vertailujen mukaan se ei ole graafisesti yhtä näyttävää ainakaan yksityiskohdissa ja kuulemani mukaan framerate tuppaa putoilemaan silloin tällöin. Mutta vähän huono kyllä sanoa noiden demojen perusteella vielä mitään lopullista, ehkä PS3-versio on kirinyt kiinni tässä parin viime kuukauden aikana.
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #61 : 29.01.2009 13:53 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
En tiedä olenko ainoa, mutta minusta ainakin JP PS Storesta ladattavissa oleva "5 Min TGS 2008" -traileri saa RE5:n vaikuttamaan jossain määrin Metal Gear Solidilta. Aikaisemmin näissä peleissä ei ole ollut niin hirveästi mitään omituisuuksia (zombien ja muiden ömppimönkiäisten lisäksi), mutta tuossa trailerissa oli ties minkälaisia instant-teleportation-terminaattori-Weskereitä sun muita naamiopäisiä kaapuihmisiä. Alkoi friikkishow'n osalta muistuttaa ihan MGS:ja ( - hyvä käsikirjoitus). Ennen nuo ihmishahmot ovat kuitenkin olleet ihan inhimillisiä ja suht normaaleja. Mitä nyt eivät ehkä mielenterveydeltään ihan tasapainoisimpia yksilöitä, mutta kuitenkin...

Paras hahmo koskaan.

Minun mielestäni näihin nykyisiin RE-peleihin sopii paremmin vähän erikoisemmat hahmot kun ei enää "normaaleissa kaupungeissa" seikkailla.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #62 : 01.02.2009 00:42 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Nyt on pari kertaa kokeiltu Resident Evil 5:n demoa ja pakko sanoa, että en syttynyt. Resident Evil 4 oli niin kova, että sen ylittäminen on kova temppu ja siihen ei taida RE5 yltää. RE5 muistuttaa kyllä hyvin paljon nelosta, mutta jo maisemiltaan, peli häviää kyllä täysin. Nuo zombiet, hullut kyläläiset, mitä onkaan, ovat liian samanlaisen oloisia kuin RE4:ssä. Vähän jo nähty. Toivottavasti Resident Evil 6 palaa jo perinteiseen zombiejuttuihin. Voisi olla ihan mielenkiintoista nykypäivän Resident Evil-peli yhdistettynä niihin vanhoihin zombiejuttuihin "normaalissa" kaupungissa.

My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #63 : 01.02.2009 17:54 »
Qtulhu Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nyt on pari kertaa kokeiltu Resident Evil 5:n demoa ja pakko sanoa, että en syttynyt. Resident Evil 4 oli niin kova, että sen ylittäminen on kova temppu ja siihen ei taida RE5 yltää. RE5 muistuttaa kyllä hyvin paljon nelosta, mutta jo maisemiltaan, peli häviää kyllä täysin. Nuo zombiet, hullut kyläläiset, mitä onkaan, ovat liian samanlaisen oloisia kuin RE4:ssä. Vähän jo nähty. Toivottavasti Resident Evil 6 palaa jo perinteiseen zombiejuttuihin. Voisi olla ihan mielenkiintoista nykypäivän Resident Evil-peli yhdistettynä niihin vanhoihin zombiejuttuihin "normaalissa" kaupungissa.
Tuollainenhan saattaisi se huhuttu RE 2:sen remake olla. Vähän kaksipiippuinen juttu sitten olisko se hyvä vai huono juttu, mutta eipä remaken nyt yks yhteen pidä olla alkuperäisen kanssa, muuten sen teossa ei ole juuri järkeä. Voi olla, että jää huhuasteelle, mutta kyseisen huhunhan aloitti joku Capcomilainen joka kertoili, että projekti on mahdollinen kunhan nyt ensin tekevät vitosen valmiiksi.
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #64 : 01.02.2009 18:17 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ensi viikollako Sonyttäjät pääsevät naatiskelemaan demosta? Jostain lähteestä luin, että olisi huomenna ladattavissa, mutta eihän maanantai ole Storen päivityspäivä?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #65 : 01.02.2009 18:26 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Ensi viikollako Sonyttäjät pääsevät naatiskelemaan demosta? Jostain lähteestä luin, että olisi huomenna ladattavissa, mutta eihän maanantai ole Storen päivityspäivä?

Kyllä se maanantaina tulee. Torstaisinhan ne päivitykset tosiaan normaalisti saapuvatkin, mutta Capcom päätti tunkea demon jo maanantaina kun XO:n yksinoikeusaika umpeutuu  :)


Eilen pelasin taas demoa XO:lla ja tällä kertaa kokeilin offline co-oppia Shanty Town -kentässä. Kyllähän se jotenkin nyt toimi, mutta toivoisin kyllä että korjaisivat/muuttaisivat sen ruutujaon normaaliksi. Vähän liikaa mustaa reunoilla minun makuuni. Kyllä se silti varmaan kaverin kanssa tahkotaan, ennenkuin hän saa ostettua itselleen PS3:n. Mielenkiintoisen tästä kokemuksesta teki kyllä se, että pelasin  tyttöystäväni kanssa, jolla ei kyllä ole käytännössä yhtään kokemusta tämänkaltaisista peleistä. Mielenkiinnolla seurasin pelin kulkua ja ihmeekseni hänen pelaamisestaan myös tuli jotain, ja muutama örmy saikin kyytiä. Ohjaus ja nappulat oli tiedostettu pienen harjoittelun jälkeen, ja vaikka meno välillä vähän takkusikin, niin ihmeen hyvin hän pärjäsi. Ehkä saan koulutettua hänestä pelikaverin myös tälläisiin peleihin.   :)


« Viimeksi muokattu: 01.02.2009 19:27 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #66 : 02.02.2009 08:02 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili PS3-demo ladattavissa Japsi-storesta.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #67 : 02.02.2009 13:27 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
PS3-demo ladattavissa Japsi-storesta.

Pikaisia ensivaikutelmia PS3-versiosta:

- Peli on mielestäni graafisesti käytännössä identtinen XO-version kanssa. Joissain pienissä yksityiskohdissa XO-versio näyttäisi olevan vertailujen mukaan edellä, mutta itse en ainakaan ole vielä huomannut mitään huomattavaa eroa. Tarkoituksena oli testata molempia versioita rinnan, mutta taidan jättää sen väliin kun en kerran paljaalla silmällä huomaa oikein mitään eroa. Todennäköisesti PS3-versio on myös saanut XO-version kiinni kehityksessä viimeisten parin kuukauden aikana, tämä demokoodihan on kuitenkin jostain syksyltä/alkutalvelta.

- Ohjaus toimii yhtä hyvin kuin XO:llakin. Tähtäys toimii hyvin ja ampuminen hoidetaan oikein, eli R1-nappulasta. Mielenkiintoisesti pelin default-ohjausasetus oli "A", eikä "D".

Loppupäätelmänä todettakoon, että aika varmaan menee tämä PS3-versio ostoon. Voisi sieltä TheHutista tilailla, kun halvalla saa...
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #68 : 02.02.2009 13:57 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Niin tuleekos tuo demo nyt tänään vain Japanin Storeen vai ihan muuallekin maailmaakin? Pitäisi tosin muutenkin japsiacco vielä vääntää, joten kysäisempäs samalla, että vaatiiko käyttiksen teko minkäänlaista osoitekikkailua tai muuta?
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #69 : 02.02.2009 14:02 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Niin tuleekos tuo demo nyt tänään vain Japanin Storeen vai ihan muuallekin maailmaakin? Pitäisi tosin muutenkin japsiacco vielä vääntää, joten kysäisempäs samalla, että vaatiiko käyttiksen teko minkäänlaista osoitekikkailua tai muuta?

Löytyy nyt myös Euroopan Storesta, jenkeiltä ei. Tuosta osoitekikkailusta en itse muista, mutta aika kivuttomasti onnistui kyllä muistaakseni tuon japsiaccon tekeminen. Google varmaan osaa auttaa.


« Viimeksi muokattu: 02.02.2009 14:07 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #70 : 02.02.2009 20:27 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Aikalailla samanlaisia fiiliksiä aiheutti kuin monille muillekin. Yksin pelattuna oli pienoinen pettymys, mutta kooppi oli selvästi mukavampaa vääntöä. Syynä tähän ehkä se, että zombien/mitälieovatkaan ohi pystyi juoksemaan liian helposti. Aivan sama, vaikka oli pienessä huoneessa 15 örkin kanssa, niistä pääsi ohi liian helposti. Mieluummin olisin ottanut vähemmän, mutta vaarallisempia ja aggressiivisempia vihollisia, kuin enemmän tuollaisia semi-passiivisia.

Eihän tuo cooppi tuota seikkaa hävitä mihinkään, mutta coopin aikana sentään välittää jonkin verran partnerista siinä missä yksinpelissä en pahemmin jaksanut katsoa naikkosen perään.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #71 : 02.02.2009 20:35 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Voisivat kyllä tosiaan tehdä hulluista kyläläisistä kunnon zombeja. Vaarallisempia ja aggressiivisempia. Sen lisäksi vielä voisi kontrolleja uudistaa. Juoksunappi? Tarviitseeko sitä oikeasti olla? Eikö sitä voisi toteuttaa analogitikulla?
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Resident Evil 5 « Vastaus #72 : 02.02.2009 23:26 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili
Juoksunappi? Eikö sitä voisi toteuttaa analogitikulla?

Sen voi. Klikkaat sitä tikkua (L3?) niin pystyt juoksemaan, vaikka tosin onhan tämäkin jonkinlainen nappi myös.
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #73 : 03.02.2009 12:30 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili Co-oppina kavereiden kanssa parasta hupia, mutta kunten rocky jo sanoi niin kyläläisten pitäisi olla uhkaavempia. Moottorisahahemmonkin ohi pääsi aivan turhan helposti livahtamaan, ilman että päät tippui.
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #74 : 03.02.2009 13:24 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Foorumien ketjuja tämän pelin suhteen on nyt tullut hieman luettua, ja tuntuu että Capcom on vähän kussut tämän demon kanssa.

Ensinnäkin suurin osa valittajista haukkuu pelin kontrollit pystyyn. Suurin ongelma tuntuu olevan se, ettei voi ampua ja liikkua samaan aikaan. Suurin osa porukasta ei vain tunnu tietävän, että kyseinen ominaisuus on tulossa valmiiseen peliin. Lisäksi harvinaisen moni ei tunnu käsittävän, että pikakäännöksen voi tehdä painamalla "Alas + X/A". Itse en ihan tajua tuota valittamista paskoista kontrolleista, koska ne toimivat mielestäni varsin loistavasti, kunhan niitä vähän säätää.

Sitten Shevasta on tullut aika paljon valitusta, mm. siitä ettei hän ammu. Shevanhan pystyy kuitenkin komentamaan sekä Cover- että Attack-modeen painamalla O/B-nappulaa + ylös. Itse en edelleenkään pidä hyvänä ajatusta, että mukana on koko ajan AI-kaveri, joka voi kuolla, mutta onhan siitä ollut parin kerran ihan hyötyäkin. Onpa tosin ollut haittaakin.

Jotenkin tuntuu siltä, että Capcomin olisi kannattanut tiedottaa tämän demon kanssa vähän enemmän. Näyttää nimittäin siltä, että aika moni olisi jättämässä tämän väliin syistä, joita valmiissa versiossa ei enään pitäisi olla  :/

PS3-versiosta on myös puhuttu aika paljon paskaa, lähinnä siinä esiintyvistä frameraten tippumisista johtuen. Tätäkin tuntuu esiintyvän toisilla ja toisilla ei. Tai sitten toiset ovat vain herkempiä sen suhteen. Itse en ole havainnut vielä mitään häiritsevää PS3-versiossa, verrattuna XO-versioon. Graafisesti peli taitaa olla vielä retail buildissakin hieman jäljessä, ja siinä esiintyy jonkin verran tuota frameraten notkahtelua. Itse en kuitenkaan ole tuon suhteen niin kriittinen, koska minulla sitä ei ole häiritsevässä määrin esiintynyt. Lisäksi minulla esiintyy XO-version kanssa harvinaisen paljon screen tearingia, johtuen varmaan käyttämästäni VGA-kaapelista.

Eli kyllä se PS3-versio menee ostoon. Sitä voin ainakin pelata kaverin kanssa netissä.


Edit:
Ainiin. Siinä PS3-versiossa on sitten taas sellainen 5GB:n suuruinen asennus. Vitun Capcom.
tallennettu
Vs: Re: Resident Evil 5 « Vastaus #75 : 03.02.2009 14:17 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Edit:
Ainiin. Siinä PS3-versiossa on sitten taas sellainen 5GB:n suuruinen asennus. Vitun Capcom.

Haha, sinäällään ironista, kun ottaa huomioon kaiken sen bluray hype-mussutuksen mm. sen ylivertaisesta tallennuskapasiteetista.
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #76 : 03.02.2009 14:24 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Edit:
Ainiin. Siinä PS3-versiossa on sitten taas sellainen 5GB:n suuruinen asennus. Vitun Capcom.

Haha, sinäällään ironista, kun ottaa huomioon kaiken sen bluray hype-mussutuksen mm. sen ylivertaisesta tallennuskapasiteetista.

Todella outoa kyllä, kun osa kehittäjistä saa ne pelinsä toimimaan ilman asennuksia mutta toiset sitten eivät saa/jaksa. No onneksi on 95 gigaa tilaa vielä PS3:ssa...
tallennettu
Vs: Re: Resident Evil 5 « Vastaus #77 : 03.02.2009 15:42 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Edit:
Ainiin. Siinä PS3-versiossa on sitten taas sellainen 5GB:n suuruinen asennus. Vitun Capcom.

Haha, sinäällään ironista, kun ottaa huomioon kaiken sen bluray hype-mussutuksen mm. sen ylivertaisesta tallennuskapasiteetista.

Todella outoa kyllä, kun osa kehittäjistä saa ne pelinsä toimimaan ilman asennuksia mutta toiset sitten eivät saa/jaksa. No onneksi on 95 gigaa tilaa vielä PS3:ssa...
Blu-raylta on hitaampi lukea dataa ja se pyörii dvd:tä hitaammin. Ei tuo tietenkään ole mikään hyväksyttävä syy. Paskin peli tältä kannalta on MGS4 jossa aina chapteria (vaimikäseoli) vaihtaessa pitää asentaa sen chapterin tiedostot ja koko hoidossa kestää 10min, miksei peli asenna kaikkea kerralla!?
Mutta 500gb:n kovalevy korjaa tilanteen muuten, eipähän lopu tila kesken.
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #78 : 03.02.2009 15:45 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ei Capcom mitään ole kussut. RE4 vain julkaistiin koneelle joka ei ollut jokaisella perus-esalla hyllyssä ja myöhemmin laitteelle jolla ei käytännössä ollut yhtään hyvää peliä jossa ammuskeltiin. Nyt kun konsolifanipojatkin ovat muniansa myöten räiskinnöissä (Sonypojatkin viimeinkin) niin eihän se kuulkaa onnistu siitä nykyisestä muoti-kaavasta poiketa. Itseänihän tämä lähinnä vain naurattaa, kun REsistä halutaan Gears of Charted in Dull Space.

Jos RE5 on edes etäisesti sukua nelosen laadulle, niin se on ihan sama jollekin Gears kolmoselle ja Uncharted kakkoselle, kyllä sokeakin sen laadun tunnistaa. RE4 möi muistaakseni kans tällä lailla hitaasti mutta varmasti asenteella?

Lainaus
Ainiin. Siinä PS3-versiossa on sitten taas sellainen 5GB:n suuruinen asennus. Vitun Capcom.

Vitun Sony siis. Ja jos omistaisin aina enemmän kuin max kaksi peliä kerrallaan niin kyllähän tuo vituttaisi. Mieluummin skippaa koko pelin kuin rupee poistelee jotain musaa kovolta :/
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #79 : 03.02.2009 16:41 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Ei Capcom mitään ole kussut. RE4 vain julkaistiin koneelle joka ei ollut jokaisella perus-esalla hyllyssä ja myöhemmin laitteelle jolla ei käytännössä ollut yhtään hyvää peliä jossa ammuskeltiin. Nyt kun konsolifanipojatkin ovat muniansa myöten räiskinnöissä (Sonypojatkin viimeinkin) niin eihän se kuulkaa onnistu siitä nykyisestä muoti-kaavasta poiketa. Itseänihän tämä lähinnä vain naurattaa, kun REsistä halutaan Gears of Charted in Dull Space.

Jos RE5 on edes etäisesti sukua nelosen laadulle, niin se on ihan sama jollekin Gears kolmoselle ja Uncharted kakkoselle, kyllä sokeakin sen laadun tunnistaa. RE4 möi muistaakseni kans tällä lailla hitaasti mutta varmasti asenteella?

Tarkoitin tuolla kusemisella lähinnä sitä, että näistä asioista olisi ainakin kannattanut tiedottaa paremmin. Nyt osa jengistä kuvittelee demon olevan jotain retail koodia tms., vaikka ilmeisesti osa ominaisuuksista tuosta demosta vielä puuttuu. Lähinnä siis tarkoitan noita kontrollitapojen yms. lisäämistä viime aikoina.

Itse tykkäsin kyllä kovasti RE4:n ohjauksesta ja tämä toimii myös erittäin hyvin. Ja itsekin olen tuota mieltä, että aika typerää valittaa siitä, että ohjauksen pitäisi olla samanlainen GeoWin kanssa ollakseen pelattava.
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #80 : 03.02.2009 16:44 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tarkoitin tuolla kusemisella lähinnä sitä, että näistä asioista olisi ainakin kannattanut tiedottaa paremmin. Nyt osa jengistä kuvittelee demon olevan jotain retail koodia tms., vaikka ilmeisesti osa ominaisuuksista tuosta demosta vielä puuttuu. Lähinnä siis tarkoitan noita kontrollitapojen yms. lisäämistä viime aikoina.

Itse tykkäsin kyllä kovasti RE4:n ohjauksesta ja tämä toimii myös erittäin hyvin. Ja itsekin olen tuota mieltä, että aika typerää valittaa siitä, että ohjauksen pitäisi olla samanlainen GeoWin kanssa ollakseen pelattava.

Itku ja hammasten kiristys tosin jatkuu joidenkin kohdalla ilmeisesti vielä vuosia jos tämä blogaus paikkaansa pitää.

The new control options in Resident Evil 5 do not allow you to move and shoot simultaneously.

E: Tosin eipä tuo nyt niin iso homma lopulta olekaan. Tähtäily ja liikkuminen siis onnistuvatkin ilmeisesti yhdessä.


« Viimeksi muokattu: 03.02.2009 17:01 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Re: Resident Evil 5 « Vastaus #81 : 03.02.2009 19:09 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili

Blu-raylta on hitaampi lukea dataa ja se pyörii dvd:tä hitaammin.
Totta ja epätotta. Parhaimmillaan XO:n DVD-asema lukee kyllä levyjä nopeammin, mutta hitaimmillaan jonkin verran hitaammin kuin PS3:n bluray-asema. DVD-asemat lukevat levyjä eri nopeudella eri kohdista siinä missä Bluray-asemat on tehty lukemaan levyjä tasaista tahtia. Ei sinänsä siis pitäisi Blurayn lukunopeuksista kyllä olla kiinni mitkään tuollaiset pelien asennukset. Jos Killzone 2 saadaan pyörimään ilman minkäänlaista asennusta ja monet muutkin pelit huomattavasti pienemmillä asennuksilla, niin en näe RE5:ssakaan yhtään mitään syytä noin massiivisille asennuksille.

Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #82 : 03.02.2009 20:17 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili

Blu-raylta on hitaampi lukea dataa ja se pyörii dvd:tä hitaammin.
Totta ja epätotta. Parhaimmillaan XO:n DVD-asema lukee kyllä levyjä nopeammin, mutta hitaimmillaan jonkin verran hitaammin kuin PS3:n bluray-asema. DVD-asemat lukevat levyjä eri nopeudella eri kohdista siinä missä Bluray-asemat on tehty lukemaan levyjä tasaista tahtia. Ei sinänsä siis pitäisi Blurayn lukunopeuksista kyllä olla kiinni mitkään tuollaiset pelien asennukset. Jos Killzone 2 saadaan pyörimään ilman minkäänlaista asennusta ja monet muutkin pelit huomattavasti pienemmillä asennuksilla, niin en näe RE5:ssakaan yhtään mitään syytä noin massiivisille asennuksille.


Alkaako tässä nyt fanipoikavainoharhaisuus jo kukoistaa vai miten en huomannut Tanin maininneen missään vaiheessa XO:n DVD-asemaa?
tallennettu
Re: Resident Evil 5 « Vastaus #83 : 03.02.2009 20:28 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Jos Killzone 2 saadaan pyörimään ilman minkäänlaista asennusta ja monet muutkin pelit huomattavasti pienemmillä asennuksilla, niin en näe RE5:ssakaan yhtään mitään syytä noin massiivisille asennuksille.

Exactly my point. Alkaa pikkuhiljaa ärsyttää kyllä nämä typerät ja sinänsä turhat asennukset. Eivät ne minua ikinä estäisi ostamasta hyvää peliä, mutta en myöskään hankkinut PS3:eeni suurta kovoa täyttääkseni sen pelien asennustiedostoilla. Eiku...
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #84 : 03.02.2009 21:01 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili

Blu-raylta on hitaampi lukea dataa ja se pyörii dvd:tä hitaammin.
Totta ja epätotta. Parhaimmillaan XO:n DVD-asema lukee kyllä levyjä nopeammin, mutta hitaimmillaan jonkin verran hitaammin kuin PS3:n bluray-asema. DVD-asemat lukevat levyjä eri nopeudella eri kohdista siinä missä Bluray-asemat on tehty lukemaan levyjä tasaista tahtia. Ei sinänsä siis pitäisi Blurayn lukunopeuksista kyllä olla kiinni mitkään tuollaiset pelien asennukset. Jos Killzone 2 saadaan pyörimään ilman minkäänlaista asennusta ja monet muutkin pelit huomattavasti pienemmillä asennuksilla, niin en näe RE5:ssakaan yhtään mitään syytä noin massiivisille asennuksille.
Alkaako tässä nyt fanipoikavainoharhaisuus jo kukoistaa vai miten en huomannut Tanin maininneen missään vaiheessa XO:n DVD-asemaa?
Mille muulle alustalle RE5 tulee, jonka pelit ovat DVD:llä ja asennus ei ole tarpeen, kuin XO:lle? Jos kerta RE5 ei tarvitse asennusta XO:lla, jonka DVD-asema on nopeampi vain ajoittain, niin en näe syytä sille, miksei PS3-versiokin toimisi ilman sitä tai ainakin huomattavasti vähemmälläkin asentelulla, koska se ei ole teknisesti ainakaan mahdotonta (2x Bluray on melkein sama asia kuin 12x DVD). Nyt vaikuttaa siltä, että melkein koko peli tallennetaan PS3:n kovolle, minkä ei pitäisi missään nimessä olla tarpeen. Vaikuttaa ennemminkin joko Capcomin tyhmältä päätökseltä (kaikilla PS3-omistajilla on kuitenkin kovo laitteessaan -> sama asennuttaa koko peli sille kuin antaa minkäänlaista ajatusta sille miten pelin saisi pyörimään suoraan Blurayltä) tai vain heidän osaamattomuudeltaan, ei niinkään Bluray-tekniikan rajoituttuneisuudelta.

Ihan siis vain huomautin, ettei sinänsä pitäisi olla PS3:n "hitaasta" Bluray-asemasta kiinni, ettäkö PS3:lle tarvitsee asennella pelejä, se on vain (laiskan) kehittäjän huono tekosyy. Koska lukunopeus pysyy samana koko ajan, se ilmeisesti vaatii hieman erilaista lähestymistapaa siihen miten data laitetaan levylle tai jotain (en tiedä, en ole pelinkehittäjä), mutta teknisesti se ei näyttäisi olevan millään tavalla mahdotonta. On se varmaankin sitten se helpoin ratkaisu tuohon "ongelmaan". Eiköhän juurikin joku Killzone 2 jossain määrin todista, että selviää sitä ilmankin asenteluja. Unchartedkaan ei taida vaatia minkäänlaista asennusta ja sen voi pelata alusta loppuun ilman minkäänlaisia latausruutuja (alun latailuja lukuun ottamatta).
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #85 : 03.02.2009 21:08 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Mutta kun tässä ei ollut kyse PS3:n ja XO:n vastakkaisuudesta, vaan yksinkertaisesti siitä että vanha formaatti päihittää uuden nopeudessa. Tai näin ainakin käsitin.
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #86 : 03.02.2009 21:18 »
Mrum Jäsen Viestejä: 192 Basaaripisteet: 0 Profiili Olisiko ollut sitten parempi, että PS3-versio myöhästyisi puolella vuodella jotta se saataisiin pyörimään ilman asennusta? Näin ison pelin monelle alustalle kehittäminen yhtä aikaa tuskin on mikään helppo homma varsinkaan aikataulujen sisässä. Tottakai boksin versioon panostetaan enemmän, kun sillä peli todennäköisesti eniten myy.
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #87 : 03.02.2009 21:59 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mutta kun tässä ei ollut kyse PS3:n ja XO:n vastakkaisuudesta,
Ei minunkaan viestissäni ole pohjimmiltaan kyse PS3 vs Xbox 360, vaan ihan vain siitä, että tuollainen "bluray on hitaampi" väitös on vain yksinkertaisesti täyttä paskaa, etenkin jos otetaan asia käsittelyyn ihan yleisesti eikä vain konsolipuolella (jos sen rajaa PS3 vs Xbox 360, niin sitten tilanne on selkeämpi). Tai ainakin turhankin suuri yksinkertaistus. Ja että sen ei pitäisi olla ainakaan periaatteessa syy siihen, että nekin PS3-pelit vaativat asennuksen, jotka eivät sitä vaadi saman nopeuksisilla DVD-asemilla varustetuilla alustoilla (aka XO).

Teknisesti on mahdollista pyörittää RE5:n, Killzone 2:n ja Unchartedin tapaisia pelejä suoraan levyltä PS3:nkin 2x Bluray-asemalla, mutta kuten jo sanoin, saattaa olla ehkä vain Capcomin päätös, että PS3-versio asennetaan lähes kokonaisuudessaan kovalevylle, koska se on mahdollista, koska kaikki PS3-mallit sisältävät kovalevyn. Eikä syynä ole niinkään Bluray-teknologian tekniset rajoitukset. Päätökseen saattaa tietysti vaikuttaa jonkin verran myös se, että Bluray =/= vanha tuttu DVD, jonka parissa Capcom'kin on tehnyt töitä jo vuosia, joten jos peli haluttaisiin saada pyörimään suoraan Blurayltä, se vaatisi hieman lisää ajatusta. Mutta tosiaan, jos valittavina on helpompi "pistetään kaikki paska vaan kovolle, kaikillahan on kuitenkin sellanen" ja toisena vaihtoehtona "nähdään hieman enemmän vaivaa ja laitetaan koko peli pyörimään Blurayltä", niin ei ole kovin vaikea arvata kumpaan vaihtoehtoon monet päätyvät.

Lainaus
vaan yksinkertaisesti siitä että vanha formaatti päihittää uuden nopeudessa. Tai näin ainakin käsitin.



Ei voi sanoa, että DVD olisi yksinkertaisesti vain nopeampi kuin Bluray. Tietty joku 1x tai 2x Bluray ei voita jotain 500x DVD-soitinta, mutta toisaalta 12x Bluray-soitin on huomattavasti nopeampi lukemaan levyä kuin 12x DVD-soitin.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #88 : 04.02.2009 13:47 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ei tässä ole kyse siitä kumpi on nopeampi vaan siitä, että Devut näyttäs olevan vielä paljon parempi vaihtoehto peleille. Ei se paljoa lämmitä jos vain muutama first-party kehittäjä saa Ruureistä iloa irti.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Resident Evil 5 « Vastaus #89 : 04.02.2009 18:11 »
Qtulhu Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili Metacritic listaa jo OXBM:n arvostelun pelistä ja nämä ekat arvostelut ovat yleensä vähän hypen makuisia hehkutuksia, niin vaikka 90 on oikein hyvä pistemäärä, niin peli olisi saattanut saada pisteitä enemmänkin. Onko peli siis vähän kehnohko ja hypen kanssakin saa "vain" 90 vai olisiko tässä käsillä nyt melko totuudenmukainen arvio. Riippuu kaiketi myös suhtautumisesta tähän uuteen toiminnallisempaan ja vähemmän pelottavaan Ressaan sen vanhan klaustrofobisemman ja pelottavamman eloonjäämiskauhupelin sijaan. Jos pitää myös tästä uudesta suunnasta, niin nauttinee pelistä. Jos taas ei, niin pisteistä voi huoletta miinustella useamman kappaleen.

Itse pidän kyllä nelosesta ja koska tämä on paljolti samasta puusta veistetty, niin itseäni askarruttaa, että onko tämä vain nelosen paskempi veli vai onko taso pysynyt jotakuinkin samana. Demon perusteella kallistuu hieman tuon ekan vaihtoehdon puolelle, ei tosin mitenkään selvästi. Lopullinen tuomio luvassa vasta kokopeliä pelattuani.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines