Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Metroid Prime Remastered  (Luettu 11877 kertaa)
Metroid Prime Remastered « : 09.02.2023 09:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Nyt kun olen katsellut tästä videoita aamusella, niin tuntuu että Nintendo alimyy tätä "Remasterina". Lähempänä remakea tämä on, vaikka ei kuitenkaan Nintendon näkökulmasta. Mukana on – ilahduttavasti - myös kontrollityylejä joka lähtöön. Modernisti voi pelata myös gyrolla, mutta ilmeisesti Cube-adapterilla ja -ohjaimella voi pelata myös sillä ihan alkuperäisellä tavalla, jos haluaa kunnolla fiilistellä.

Ja pelillä on hintaakin vain 40 euroa, joka on Nintendolle hieman epätyypillistä. Antavat kunnon mahdollisuuden tälle pelille myydä hyvin.

Iiihan pikkuisen tekisi mieli napata tämä eShopista tänään ja hakea fyysinen 22.päivä... Mutta en tiedä, ehkä kuitenkin odotan kärsivällisesti pari viikkoa, kun ei ole spoilaantumisen pelkoja tai mitään sellaista.

Jos olette kuitenkin hommanneet diginä, niin pistäkää tänne fiiliksiä.  8)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #1 : 09.02.2023 10:55 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Retro Studios itse tehnyt tämän, joten ei tarvitse ainakaan pelätä että ovat ryssineet. Pelihistorian top3-sakkiin kuuluva peli ansaitsee vähän panotusta. Silleensä huvittavaa (ja myös surullista), että Gamecube-versio näyttää edelleen paremmalta kuin suurin osa Switch-peleistä. Ja tämä nyt näyttää tosiaan olevan paljon enemmän kuin pelkkä nopea remaster. Vieläkin täysin käsittämätöntä että alkuperäinen peli oli jo 60fps.

Houkutus pelaamiseen olisi suuri, mutta odottelen suosiolla fyysista versiota, ellen sitten sorru ostamaan molempia.

EDIT: Metroid Fusion samaan aikaan uudestaan pelattavana Metroid Primen kanssa. Ai että mitä herkkua! Pitää myös Metroid Zero Mission pelata tässä läpi. Metroid 2:n remake 3DS:lle ja Dread olivat aivan liian perustason pelejä verrattuna näihin.


« Viimeksi muokattu: 09.02.2023 11:26 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #2 : 09.02.2023 11:26 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Onkohan Prime4 myöhästynyt lopulta tämän takia? Tämä remaster kun tosiaan näyttää varsin pätevältä tapaukselta, eli tuskin on ihan hutaisten tehty. Voisin kuvitella että tiimeissä on kuitenkin samaa porukkaa kun Prime peleistä kyse.

Ajattelin hiukan jos tuon digin lataisi tässä joku päivä (riippuen kuinka saan pelattua Bayonetta 3:n). Sitten fyysinen kaupasta hyllyyn kun sen saa ihan vain kun se kiva hyllyssä ;D Minusta hinta on Nintendomaisen suolanen. Vaikka peli olisi kuinka hyvä, se on 20v vanha. Max 30€ niin olisi ok. Mutta lopulta se on ihan sama. 20€, 40€, 80€ jos pelin parissa viihtyy, niin miksi siitä ei maksaisi sitä mitä peleistä yleensä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #3 : 09.02.2023 11:30 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Vieläkin täysin käsittämätöntä että alkuperäinen peli oli jo 60fps.

Onko tuo nyt loppuviimein käsittämätöntä? Viimeeksi juuri eilen oli ruudunpäivityksistä eräässä ryhmässä keskustelua, ja ainakin oma perstuntuma on, että ko. generaation aikaan 60 fps oli vielä normi. Toki poikkeuksiakin oli, mutta ne olivat nimen omaan juuri niitä, poikkeuksia. Ei sillä, onhan Prime yhä varsin näyttävä. Lähinnä pointtini on, että omasta mielestäni ihmettelyaspektia olisi parempi lähestyä ulkonäkö kuin fps edellä, koska tuolloin kehittäjät olivat vielä järjissään eikä 30 fps ollut erityinen optio. Sen jälkeen sitten mentiinkin metsään ja pahasti kahden konsolisukupolven ajaksi...

Nyt kun olen katsellut tästä videoita aamusella, niin tuntuu että Nintendo alimyy tätä "Remasterina". Lähempänä remakea tämä on, vaikka ei kuitenkaan Nintendon näkökulmasta. Mukana on – ilahduttavasti - myös kontrollityylejä joka lähtöön. Modernisti voi pelata myös gyrolla, mutta ilmeisesti Cube-adapterilla ja -ohjaimella voi pelata myös sillä ihan alkuperäisellä tavalla, jos haluaa kunnolla fiilistellä.

Remasterin ja remaken raja on häilyvä. On tähän selkeästi pistetty paljon enemmän paukkuja kuin vain nostettu resoluutiota ja alkuperäisten tekstuurien tarkkuutta. GameSpotin vertailuvideon perusteella vaikuttaa erittäin tyylitietoiselta päivitykseltä. Ohjaustapojen moninaisuudesta myös iso plussa. Tuli lämmin fiilis, kun julkaisutrailerin kaksoistikkuohjauksen jälkeen mainittiin alkuperäinen ohjaustapa vaihtoehtona. Wiin trilogian kanssa tuntui järjettömältä, että poistivat mahdollisuuden GC-ohjaukseen, vaikka ohjaimet pystyikin suoraan (alkuperäiseen) Wiihin kytkemään. Ovathan ne alkuperäiset kontrollit hieman erikoiset eivätkä toimisi missään muussa pelissä, mutta kyllä ne vaan Primessä hyvältä tuntuivat. Jotenkin fundamentaalinen osa pelikokemusta omassa mielessäni.

Tavallaan suurimmalla mielenkiinnolla odotan kaverin kommentteja pelistä. Ko. henkilö on mitä suurin Metroidvanioiden ystävä, mutta on sen verran myöhäisherännäinen, ettei ole Prime-sarjan pelejä koskaan pelannut. Olen kyllä alkuperäistä Primeä muutamaan otteeseen hehkuttanut ja tarjonnut emulaattori + lainaan adapteri + GC-ohjain -komboa, mutta tuo on jäänyt aina toteuttamatta. Tämä uusi versio lienee erittäin todennäköisesti paras tapa kokea peli jatkossa.

EDIT: Unohtui mainita, että videon perusteella ainoa miinus vaikuttaa olevan päämenun tylsistetty ulkoasu. Modernin tylsän näköinen. Alkuperäisessä oli enemmän tunnelmaa. Jos tuo on ainoa silmään pistävä "nillitettävä" asia, niin aika hyvältä vaikuttaa. ;D Onneksi menu-musiikki on yhä sama vanha paras menu-musiikki ikinä.


« Viimeksi muokattu: 09.02.2023 11:50 kirjoittanut Lanttu »
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #4 : 09.02.2023 12:02 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili
Vieläkin täysin käsittämätöntä että alkuperäinen peli oli jo 60fps.

Onko tuo nyt loppuviimein käsittämätöntä? Viimeeksi juuri eilen oli ruudunpäivityksistä eräässä ryhmässä keskustelua, ja ainakin oma perstuntuma on, että ko. generaation aikaan 60 fps oli vielä normi. Toki poikkeuksiakin oli, mutta ne olivat nimen omaan juuri niitä, poikkeuksia. Ei sillä, onhan Prime yhä varsin näyttävä. Lähinnä pointtini on, että omasta mielestäni ihmettelyaspektia olisi parempi lähestyä ulkonäkö kuin fps edellä, koska tuolloin kehittäjät olivat vielä järjissään eikä 30 fps ollut erityinen optio. Sen jälkeen sitten mentiinkin metsään ja pahasti kahden konsolisukupolven ajaksi...


Tuossa on perää. 360/ps3-genissä mentiin lähinnä taaksepäin monissa asioissa. Toki pelkkä 60fps ei kerro vielä mitään. Mikä tahansa peli voi pyöriä 60fps, kun vaan päättää sen tehdä niin, mutta tässä tapauksessa kyseessä oli vielä yksi koko konsoligenin hienoimpia pelejä, joka tekee siitä erityisen. MGS2:n ohella aika ajaton.


koska tuolloin kehittäjät olivat vielä järjissään

 :lol: Tämäkin totta.


« Viimeksi muokattu: 09.02.2023 12:07 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #5 : 09.02.2023 14:44 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Tää on kyllä mahtava juttu että Prime saa arvoisensa uudelleenjulkaisun. Meinasin jo aikasemmin kuittailla Epille et kuinkas monta vuotta on Prime Remasterin pitänyt tulla jo kohta pian.  ;)

Fyysinen julkaisu pitää ehdottomasti hommailla, kun on kaikki muutkin Metroidit hyllyssä. Ilmeisesti julkkari euroopassa meni maaliskuun alkuun?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #6 : 09.02.2023 15:01 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Tää on kyllä mahtava juttu että Prime saa arvoisensa uudelleenjulkaisun. Meinasin jo aikasemmin kuittailla Epille et kuinkas monta vuotta on Prime Remasterin pitänyt tulla jo kohta pian.  ;)

Fyysinen julkaisu pitää ehdottomasti hommailla, kun on kaikki muutkin Metroidit hyllyssä. Ilmeisesti julkkari euroopassa meni maaliskuun alkuun?

Nintendo piti tätä ilmeisesti valmiina holveissaan ainakin 1,5 vuotta, jos tiettyjä sisäpiirilähteitä on uskominen. Prime 4:n tuotannon uudelleenaloitus varmasti vaikutti tämänkin pelin julkaisuaikatauluun hurjasti. Sama lähde sanoi, että Retron piti remasteroida myös Prime 2 ja 3 samalla antautumuksella kuin ykkönen, mutta se joutui luopumaan projektista ottaessaan Prime 4:n kehityksen haltuunsa. Lähteen "tiedot" loppuivat tähän, eikä kukaan tiedä onko joku muu kuin Retro saanut kaksi jatko-osaa remasteroitavaksi. Veikkaan kuitenkin, että ne tuodaan jossain vaiheessa myyntiin, vaikka sitten hyvin kevyesti remasteroituna HD-resoluutioon. Ongelma tosin voi olla Prime 3, jonka kontrollimetodit kyllä sopivat Switchille, mutta niitä on vaikeampaa ja työläämpää kääntää kuin Echoesin kontrolleja.

Ja niinpäs onkin muuten Nintendo.co.uk-sivustolla mainittu fyysisen version julkaisuksi niinkin hieno päivämäärä kuin 3/3/23. Pitänee paikkansa, kun virallisella sivulla on. Noh, helmikuu on lyhyt kuukausi ja Kirby sekä Octopath 2 tulee viikkoa aikaisemmin... eiköhän tässä selvitä.  :)


« Viimeksi muokattu: 09.02.2023 15:10 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #7 : 09.02.2023 16:00 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Kunhan pääsen kotiin niin lataa tämän ja tulee olemaan eka switch pelini vuosiin. Edes bayonetta3 ei saanut minua liikkeelle kun jäin odottelemaan paremmin pyörivää versiota joka kuitenkin tulee vuoden parin sisään switchin seuraajalle. Tämä näyttöisi kuitenkin olevan taattua retro laatua jota ei pidä missata - vaikka peli itsessäänhän on täysin sama kuin alkuperäinen.

EDIT:

Pelasin magmoor cavernsin alkuun asti nautiskellen, ympäristöä tarkasti syynäillen ja skannaillen. Peli tuntuu kokonaisuudessaan 1:1 kopiolta alkuperäiseen mikä on pelkästään hyvä asia. Grafiikat on aivan yhtä huolellisesti craftatty kuin alkuperäisessä mutta vain korkeammalla fideliteetiläl. Pientä hankaluutta ollut kontrollien kanssa kun päätin mennä pro controllerin defaulteilla sen sijaan että olisin kaivanut cubeohjainta ja palannut classic ohjauksen. Lihasmuisti on vähän hukassa kun refleksillä yrittää aina ampua a napilla mikä ei oikeen toimi kun tähtäys on twin stick.

Tässä on vähän samaa kuin re4 eli alku kyllä tempaa mukaansa kerta toisensa jälkeen. Tai no se alun avaruusalus on ihan yhdentekevä mutta kun pääsee planeetalle niin peliin kyllä uppoutuu ja minuutit muuttuvat tunneiksi ihan huomaamatta.


« Viimeksi muokattu: 09.02.2023 22:57 kirjoittanut saska »
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #8 : 10.02.2023 07:23 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.nintendoworldreport.com/news/62825/iron-galaxy-studios-assisted-with-metroid-prime-remastered-development

Mielenkiintoista: Retro Studios sai paljon ulkopuolista apua tämän Remasterin tekemisessä. Pääasiassa sitä auttoi Iron Galaxy, joka on tehnyt mm. Skyrimin ja Diablo 3:n mainiot NS-versiot.

Tämä luo toivoa siitä, että Echoes ja Corruption voivat saada vastaavanlaatuiset remasterit, vaikka Retro hölläisikin otettaan niistä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #9 : 03.03.2023 11:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Fyysinen versio on napsaistu hyllyyn! Tuli vahvoja flashbackeja 20 vuoden takaa, kun kävelin 21.3.2003 keväisenä päivänä postiin hakemaan VPD:stä tulleen kirjekuoren. Jenkkijulkaisu oli ollut toki viitisen kuukautta sitten ja siten oli saanut kuulla jo paljonkin hehkutusta pelistä. En muista, että mikään uudelleenjulkaisu olisi saanut aiemmin tällä tavalla tunteita pintaan...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #10 : 03.03.2023 16:32 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kiva tätä on ollut pelata. MP on itselle ollut yksi niistä "täydellisistä" peleistä, joten oli tosi mielenkiintoista palata pelin ääreen. Edellinen läpipeluu tapahtui Wii-trilogian aikoihin joten siitäkin on tovi.

Ensimmäisenä pelissä tulee vastaan tietenkin nostalgia. Remaster on tehty täysin alkuperäisen ehdoilla. Ainoastaan silmäkarkki ja ohjaus on päivitetty tähän päivään ja päivitys on tehty todella hyvin. Peli aidosti näyttää niin tyylin kuin teknologian osalta hienolta. Äänet ja soundtrack on jätetty ennalleen, mikä on hiukan outo valinta. Alkuperäinen soundtrack on legendaarinen ja syystä, mutta kyllä noita biisejä olisi voitu vähän jykevöittää ja mixata modernimmaksi. Puristit eivät tätä versiota muutenkaan pelaa, niin mitään ongelmaa ei olisi. Moderni twin-stick ohjaus toimii hyvin ja tässä päästäänkin ensimmäiseen ongelmaan joka pelistä paistaa selvästi läpi: pelissä ei ole mitään mekaanista haastetta. En muistellutkaan, että MP1 olisi jotenkin vaikea peli, mutta aikoinaan sen tankkiohjaus ja vähemmän healthia (kiitos sen ettei skidinä vielä osannut ihan kaikkia salareita koluta ekalla pelikerralla) tekivät pelistä ajoittain kuumottavan. Viholliset ovat lähinnä vain hauskannäköisiä maaleja joita poksautella menemään samalla kun tutkii pelimaailmaa. Sama pätee bosseihin. Nykypelaajat on kasvatettu Dark Soulsien kaltaisten pelien parissa, joten Prime Remaken pelaa läpi vaikka silmät kiinni.

Tutkiminen ja salarit ovat kuitenkin se Metroidien suurin vahvuus ja molemmat ovat hyvin läsnä MP:ssä. Ajan hammas on kuitenkin kuluttanut pelin tarinaa. Lapsena niin kiehtovat skannailulogit ja ympäristön epäsuora tarinankerronta olivat loputtoman kiehtovaa. Nyt vain ihan ok. Moni genren peli on ottanut oppia ja kehittynyt vuosikymmenten aikana, mikä saa MP:n tuntumaan hiukan tyhjältä. Se on myös pelin vahvuus tietyssä mielessä, kun mikään ei oikeastaan estä etenemistä ja yksinolon tunne on vahva. Loredumppeja tulee vähän liikaa tietyissä ympäristöissä joissa saattaa olla toistakymmentä skannauspistettä ja tarinanpätkää. Parempi olisi ollut jaksottaa ne tasaisemmin ympäri pelimaailmaa. Pelissä on paljon backtrackingia, kuten genreen kuuluu ja tässä suhteessa design on myös hiukan vanhentunutta. Turhan usein salarit tai vaihtoehtoiset reitit eivät johda muuhun kuin umpikujiin, joihin on palattava kun oikea power-up on löydetty. Modernimmissa metroidvanioissa on enemmän mahdollisuuksia skippailla osioita ja enemmän palkintoja niille, jotka jaksavat tutkia jokaisen reitin.

Peli on siis edelleen täysin pelattava modernin pelisuunnittelunkin näkökulmasta, mutta ei sentään ajaton. Genre on kehittynyt 20 vuoden takaa varsinkin haasteen ja keräiltävän kaman osalta. Jos peli oli 20 vuotta sitten helppo 10/10, niin tänä päivänä ehkä lähempänä kasia.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #11 : 03.03.2023 16:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Äänet ja soundtrack on jätetty ennalleen, mikä on hiukan outo valinta. Alkuperäinen soundtrack on legendaarinen ja syystä, mutta kyllä noita biisejä olisi voitu vähän jykevöittää ja mixata modernimmaksi.

Olen ainakin parilta verkkosivuilta lukenut, että peliin on lisätty ambient-ääniä. Ja tietty 5.1-miksaus on täysin uusi. Suurin osa äänistä toki ennallaan, mutta hassusti tämäkin osa-alue tuntuu itselle ihan uudenlaiselta, kun pelasin viimeksi MP1:n läpi jonkun 32" tv:n omien surkeiden kaiuttimien kautta. Äänimaailma imee nyt laadukkaammilla äänentoistolaitteilla sisäänsä aika eri intensiteetillä, ja toimii mielestäni yhä erinomaisesti.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #12 : 04.03.2023 00:25 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Naurettavaa ettei hard-modea ole pelin heti pelin alussa auki, vaan normaalin lisäksi joku täysin turha easy mode. Mitä hittoa? Hard mode on reippaasti normaalia vaikeampi, jossa oikeasti osaa arvostaa pelin energiatankkeja ja ohjuslisäreitä. Kuolemia tulee jatkuvasti.  Mutta tänään sain kans pelin, kun fyysinen versio napsahti kotia ja onhan se edelleen vaan täyttä kamaa. Jokainen huone ja paikka tuntuu niin käsintehdyltä ja muistettavalta. Huvittavaa etten muista Metroid Dreadista melkein mitään enää paitsi sen ohjaustuntuman, vaikka läpipeluusta ei olekaan kauaa. Täysin unohdettava tekele muutamia bosseja lukuunottamatta.

Tykkään Primen kakososasta vielä enemmän, mutta eihän tästä pelaaminen enää paljoa paremmaks oikein muutu. Ihan alkuvalikoista saakka. Eipä tule montaa( jos yhtään ) tuon ajan 3d-peliä mieleen, joka olisi kestänyt yhtä hyvin aikaa. Tai monia parempia pelejä muutenkaan, ettei mene vähättelyksi. Osaa vaan paremmin nykyään vielä arvostaa kuin aikoinaan Cubella.  Myöskin pelin yleisesti "vihatuin" asia loppupuolella, jossa pitää löytää ympäri maailmaa asioita, on mielestäni ehkä paras kohta koko pelissä. Saa kunnolla olla hukassa ja etsiä vihjeiden perusteella. Pelkäänpä ettei uusissa Metroideissa enää oikeasti päästetä pelaajaa eksymään ja pakoteta tutkimaan paikkoja.

Oikeastaan juurikin tuo musiikkiraidan laatu on oikeastaan ainoa miinus mitä mieleen juolahtaa. Se ylipakattu äänenlaatu häiritsi jo Cubella.

EDIT: Nyt vasta ekan kerran huomasin, että tällä Remasterillakin Metacriticssa keskiarvo 95. Enpä ole vuosiin käynyt sivustolla, kun peliarvostelut ovat käyneet turhiksi. Toki täyden kympin peli edelleen ja lähellä täydellisyyttä, mutta silti yllätyin.


« Viimeksi muokattu: 04.03.2023 01:11 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #13 : 04.03.2023 13:22 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili
EDIT: Nyt vasta ekan kerran huomasin, että tällä Remasterillakin Metacriticssa keskiarvo 95. Enpä ole vuosiin käynyt sivustolla, kun peliarvostelut ovat käyneet turhiksi. Toki täyden kympin peli edelleen ja lähellä täydellisyyttä, mutta silti yllätyin.
Odotitko parempaa keskiarvoa vai heikompaa?

Korkkasin pelin myös.
Itse en koskaan tuota Wii-julkaisua pelannut, koska alkuperäiset olivat niin tehokkaasti höylättyjä enkä kokenut wiimote-ohjauksen tuovan tähän mitään oleellista uutta - vaikka se ei toisaalta myöskään MP3:ssa itseäni häirinnyt. Jopa 4:3 kuvasuhde oli mielestäni riittävä vahvan HUD-elementin omaavalle pelille. Trilogy onkin pysynyt tähän päivään asti muoveissa.

Tämä ensimmäinen Prime on itselläni ehkä yksi eniten läpipelaamani peli. Parin kymmenen vuoden tauon jälkeen tuntuukin Prime siltä kuin olisi kotiin tullut. Käsintehdyn näköinen maailma on tosiaan erittäin tunnelmallinen ja visuaaliset kikat tukevat immersiota edelleen. Allekirjoitan myös tuon että asioiden etsiminen oli yksi Primen parhaita puolia. Näköjään aika paljon sitä pääsee kokemaan etsimisen ja löytämisen riemua uudelleen, kun muistikuvat on hieman hähmäiset näinkin pitkän ajan jälkeen.

Meinasin alunperin pelata Classic-ohjaustavalla, mutta vaihdoin dual stickkiin. Alkuperäinen ohjaustapa on se oikea, mutta itselleni on aika vahvasti syöpynyt kahden tatin tapa ohjata FPS-pelejä. Lisäksi tällä ohjaustavalla pääsee näppärämmin ihailemaan ympäristöjä. Parasta on kuitenkin se että peli tarjoaa erilaisia ohjaustapoja, jolloin jokaiselle pitäisi löytyä se oikea. Millä ohjaustavalla te pelaatte peliä?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #14 : 04.03.2023 13:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Dual analogilla mennään. Kokeilin ensin gyro-tähtäyksen omaavaa classicia, mutta moderni tyyli tuntui loppujen lopuksi parhaimmalta. Prime ei vaadi juuri koskaan lukitusomimaisuuden ansiosta tarkkaa tähtäilyä, joten gyron puute ei haittaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #15 : 05.03.2023 19:27 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuli myös korkattua Remastered. Vaikka en ole ikinä ollut edes mikään mieletön sarjan fani. Ensimmäistä osaa tuli GC:llä pelattua jonkin matkaa ja Wiillä hiukan pidemmälle, mutta jäi jostain syystä kesken. En ole ikinä ollut muutenkaan suuri FP pelien fani ja ainoa FP peli joka on itselle oikea klassikko on Half-life 2. Se oli kova. Mutta muut... meh. Onhan niitä muutama pelattu, eli kyllä niitä pelaa, mutta ei ole ollu erityisemmin meikäläisen juttu. Primen tunnelma on tosin aina ollu keskivertoa parempaa.

Aluksi tuli testailtua hiukan eri pelityylejä ja se GC:n orginaali on kyllä ihan karmea. Testasin hybridillä ja sitäkään ei kovin pitkään jaksanut. Pelkkää gyroa en edes testannut, kun Wiin tuntuma on vielä jotenkin muistissa. Kahden tatin systeemi toimii siis meikälle aika hyvin ja peli tuntui imaisevan aika hyvin sisäänsä.
Vaikka peliä on tullut pelailtua pariinkin otteeseen, yllätyin kuinka paljon pelistä saa nostalgian fiiliksiä. Siitäkin huolimatta vaikka en ole edes pelannut alkuperäistä loppuun asti :lol: Peli ja musiikki on vain ilmeisesti pyörinyt niin paljon siellä täällä ja ne on niin tunnistettavat, että ne on vain jäänyt takaraivoon.


« Viimeksi muokattu: 06.03.2023 10:35 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #16 : 07.03.2023 07:25 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tajusin vasta eilen, että Dual Stick -asetuksella pelattaessa valikoista saa silti päälle gyron hallitsemaan kameraa, todella isolla herkkyysskaalalla (1-100). Satasta pystyy todennäköisesti kontrolloimaan vain jumalolento. Pistin itse johonkin kahdenkympin tuntumaan sen. Rakastan peliä vielä enemmän.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #17 : 25.03.2023 22:28 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Tämä tuli vajaa pari viikkoa sitten pelattua ja olihan tämä hyvä edelleen.
Ihan perus dual stick asetuksella tuli pelattua ja se tuntui paremmalta mitä wii versio jossa on aina pakko viedä se tähtäin ruudun reunaan jotta kamera kääntyy.
Kokeilin hetken myös gyron kanssa, mutta eipä sille mitään tarvetta ollut.

Visuaalisesti tämä pääsi yllättämään vaikka muutama video tuli katsottua ja varsinkin perhana drift, jonka kirjoitin tarkoituksella väärin, koska se on vähemmän noloa, näytti suorastaan upealta ja meinasin ottaa siitä pari kuvaa talteen kunnes muistin kuinka pahasti switch raiskaa kuvakaappaukset joten ei ne kuitenkaan tekisi oikeutta pelille.
Huomasin myös unohtaneeni melkein kaiken vaikka peli on tullut pelattua jo varmaan viidesti läpi ennen tätä ja ilman sitä pelin omaa vinkki systeemiä olisin ollut aika usein googlettamassa mihin mennä seuraavaksi.
Sentään melkein kaikki chozo artifact paikat muistin ulkoa joten jotain on jäänyt muistiin.
Oli myös kiva huomata, että se nopea ohjusten ampuminen toimii taas eli jos sulla on perus power beam ja vuorottelet ohjus ja perus ampumis nappia niin voit ampua niitä reippaasti nopeammin.
Wii versiossa tuo ei toimi.
tallennettu
Vs: Metroid Prime Remastered « Vastaus #18 : 27.04.2023 14:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili On nyt tullu pelattua jonkin verran Remasteria ja onhan sitä ilo samoilla. Vähän ärsyttää satunnaiset "hyppään silmille maasta" hyökkäykset joka aiheuttaa itselle paskahalvauksen (ei vaan ole mun juttu), mutta muuten pelin toiminta on toimivaa ja tasapaino seikkailun ja toiminnan välillä on aikalailla täydellinen. Edelleen aseet tuntuu vähän hernepyssyiltä (jäätykkiä lukuunottamatta), joten tuntuma on vähän niin ja näin. Mutta, ei mitään mikä varsinaisesti vaivaisi.

Nyt kun on pelannut peliä pidemmälle, niin kovin juttu on ollu melkein musiikit. Ei sillä että itse peli ei olisi hyvä tai että se ei olisi pääasia kuitenkin, mutta musiikki on yllättänyt eniten ja joskus tekisi mieli vaan pysähtyä kuuntelemaan hetkeksi. Ja se täydentää peliä täydellisesti. Jokainen kappale vain kuuluu siihen missä se on.
Parhaimpana voisi sanoa, että Tallon Overworld Depths on silkkaa neuroutta. En tiedä kuinka paljon sitä itsekseen jaksaisi kuunnella, mutta hitto että sopii peliin täydellisesti. Kylmät väreet tuli kun pääsi uudelle alueella ensimmäistä kertaa ja kappale soi taustalla. Vain FF7, OoT ja BotW on saannu aikaiseksi tuollaisen immersion. Phendrana Drifts omaa alueena ehkä parhaimman soudrackin, muita yhtään väheksymättä.

Vielä on peliä jäljellä, vaikka oliko 11h on jo takana. Muutaman kerran tullu harhailtua, eli sinänsä aika hitaasti on tullu edettyä. Ja vielä kun pääsee pelaamaan suht harvakseltaan, niin välillä tuppaa unohtumaan mitä tekikään viimeksi ja/tai mihin sitä olikaan menossa seuraavaksi. Suunnitelmana oli että menen tämän läpi ennen TotK julkaisua, mutta voi mennä tiukille kun vappu viikonloppuna pelaaminen jää todennäkoisesti nolliin. Vaikka ei tästä nyt toistaiseksi ole kiire päästä eroonkaan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines