Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Ephram - 05.12.2010 01:49



Otsikko: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 05.12.2010 01:49
                     (https://www.pelaajalauta.fi/files/40/rattiohjaimet.jpg)

TOPIC-HISTORIA:

05.12.2010 | Topic luotu, Driving Force GT -arvio
04.01.2011 | Logitech G27 -arvio lisätty


Rattiohjain on paras mahdollinen tapa pelata realistisuuteen pyrkiviä ajopelejä. Ohjain saattaa monen pelin kohdalla toimia erittäin hyvin, mutta ratilla pelattaessa ajofiilis on silti aivan eri luokkaa. Markkinoilla on jo useampia todella laadukkaita rattiohjaimia. Täällä Suomessa tunnetuimpia ja yleisimpiä ovat Logitechin ratit, kuten Driving Force GT ja saman valmistajan lippulaivamallit G25 sekä G27. Laatutietoisten racing-pelaajien keskuudessa myös Fanatech on niittänyt kiitosta. Sen ratit kuitenkin osuvat hintaluokkaan "premium", joten ihan peruspelaajan laitteita ne eivät välttämättä ole. Myös niiden saatavuus Suomessa on heikohko.

Ratteja löytyy moneen lähtöön. Satunnaisesti pelaavat ja vähemmän vakavasti ajopeleihin suhtautuvat saattavat valita käyttöönsä 50 euroa maksavan perusratin, josta ei löydy sinällään mitään erikoista, mutta joka täyttää satunnaisen käyttötarpeen vaatimukset kepeästi. Simulaattorifanit saattavat taas upottaa itse rattiin kolmisen sataa ja vielä ajopenkkiin melkein saman vielä lisää. Summat saattavat tuntua todelliselta liioittelulta. Usein epäilykset kuitenkin pyyhkiytyvät pois, kun näillä seteillä ajaa ensikierrokset.

Tämä topic keskittyy rattiohjaimien vertailuun ja käyttäjien arvioihin. Täällä on hyvä jakaa mielipiteitä siitä, mikä on itselle se paras ja kukkarolleen sopivin ratti.

Itse hankin aluksi Logitechin Driving Force GT:n ja sillä olen ajopelejä pelannut maaliskuusta asti. Välissä oli monen vuoden ratiton jakso, sillä ennen DFGT:tä omistin ratin PS1/N64-aikoina. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä; laitoin tällä viikolla tilaukseen Logitechin G27:n, joka kustantaa Jimmsiltä tilattuna 259 euroa.

Aloitetaan topic ruotimalla hieman Driving Force GT:tä, joka on varsin mainio ratti ja täysin riittävä useimmille virtuaalisuhareille. Enemmän kommentteja G27:sta tulossa jahka sellainen itselleni kotiutuu.


(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/DFGT.jpg)


DFGT:n hinta/laatu-suhde on loistava: alle sata euroa kustantava ratti omaa varsin ryhdikkään force feedback (voimanpalautus) -moottorin. Voimanpalautus tarkoittaa, että ratti laittaa ajettaessa vastaan kuin oikea ja reagoi tienpinnan muutoksiin. Soralla ajo esimerkiksi tärisyttää rattia enemmän kuin asvaltti, ja niin edelleen. DFGT:n Force feedback -efektit tuntuvat varsin jämäkiltä. Arvioiden mukaan ero kalliimpiin Logitechin ratteihin ei ole kovinkaan suuri.

Ero on materiaaleissa: siinä missä DFGT:n yleistuntuma on muovinen, tuntuvat G25 ja G27 enemmän oikeilta rateilta metallirakenteineen ja nahkapäällysteineen.

DFGT:ssä ei ole myöskään kytkinpoljinta ja muutenkin polkimien yleinen laatu ei ole niin hyvää kuin kalliimmissa seteissä. Tämä on tietysti odotettua. Mukana ei ole H-kaavion vaihdelaatikkoa. DFGT:n vaihdevipu taipuu vain ylös ja alas. H-Kaavion vaihteet tarkoittavat, että ratissa on samanlainen mahdollisuus vaihteiden vaihtamiseen kuin oikeassa autossa, eli vaihdekeppiä liikutellaan kaavion sisällä. Tämä mahdollistaa vaihteiden vaihdot esimerkiksi kakkoselta neloselle. DFGT:n vaihdekepillä ei moisia hyppyjä voi tehdä, vaan pelaajan pitää kelata vaihteet aina läpi. Esimerkiksi suoran päässä odottaa hidas neulansilmä. Pelaajalla on mutkaan tullessa kutosvaihde ja mutka pitäisi ajaa ykkösellä. DFGT:llä pelaaja vaihtaa ensin kuutoselta vitoselle, sitten neloselle, sen jälkeen kolmoselle, sitten kakkoselle ja vasta sitten ykköselle.  G25/27:lla pelaaja voi vaihtaa vaihteen suoraan kutosesta ykköseen.


(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/g27.jpg)


Logitech G27 on Driving Force GT:n kalliimpi isoveli ja G25:n suora seuraaja. Logitechin rattien lippulaivan uusin malli ilmestyi syksyllä 2009 ja se korjasi joitakin G25:ssä ilmenneitä vikoja, mutta samalla poisti erään aiemmassa ratissa olleen hyvän ominaisuuden: ylös & alas -lukitun vaihdekepin. Se oli niissä tilanteissa hyvä, kun ei tehnyt mieli käyttää H-kaavion laatikkoa.

Poistolle oli kuitenkin selkeä syy: G25:n säädettävä vaihdekeppi oli erittäin hajoamisherkkä ja ratteja toimitettiin Logitechin huoltoon jatkuvalla syötöllä. G27 sisältää siis aiempaa yksinkertaisemman vaihdemekanismin, eikä sitä voi enää säätää H-kaaviosta ylös & alas -malliseksi.

Eräs lisäys on myös vaihtovalot. Jos peli tukee tätä toimintoa, ratissa vilkkuvat formula-tyyliset vaihtovalot. Hieno yksityiskohta. vaikka silmän tasolle osuakseen ratin tuleekin olla erittäin matalalla. Sivusilmällä ne kuitenkin näkee.

G27:n yleistuntuma on hyvin ylellinen, jos vertaa halvempiin saman firman rattiohjaimiin. Materiaaleina on käytetty alumiinia ja aitoa nahkaa, joka tekee ratista vaikuttavan näköisen. Myös ralliauto-tyyliset viiksivaihteet ovat paljon paremmat kuin halvempien rattimallien vastaavat nappivaihteet.

Polkimissa ero on yhtä suuri: vaikka niiden jäykkyys ei toki oikean auton tasolle pääse, ovat G27:n polkimet silti miellyttävän jäykät ja tukevat DFGT:n vastaaviin verrattuna. Varsinkin jarrun käytön säännösteleminen onnistuu paljon paremmin, kunhan ensin unohtaa mielestään DFGT:llä omaksutut jarrutustavat. Ajotyyli tulee opetella monelta osin uudelleen.

G27 on hieno rattiohjain. Driving Force GT on kuitenkin myös - ja tarjoaa todennäköisesti paremman hinta/laatu-suhteen kuin G27. Harvemmin ajopelejä pelaavat ja vähemmän omistautuneesti niitä kohtaan suhtautuvat tulevatkin varmasti DFGT:llä mainiosti toimeen.



Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: nikob - 06.12.2010 11:35
Jos joku on hintansa värtti niin se on Driving Force GT, omasta mielestä melko hyvä.
Maksoin 75e kun uutena hankin!
Tuommoista G27 olis kyllä makee päästä testaan, tuo kytkin ja h- kaavio viehättäis  :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 06.12.2010 12:02
Kuuluisa nälkä kasvaa syödessä -efekti...  :)

Hämää tosin, että GT5 ei tue sataprosenttisesti G25 ja G27 -ratteja. Kazunori lupaili Twitterissä, että tulossa on jossain vaiheessa päivitys, joka parantaa näiden Logitechin lippulaivarattien toimintaa pelissä. Toivottavasti tuo päivitys saapuu ennenkuin omani kotiutuu Jimssistä...

Logitech muuten ilmeisesti menetti oikeuden tehdä virallisia GT-ratteja, sillä Thrustmaster on julkaisemassa uutta Gran Turismo -ohjauspyörää, josta luvataan uutta rattien kuningasta. Kyseessä on kuulemma high end -tuote ja kalleimmillaan hinta asettuu sinne 500 dollarin kieppeille, jos ottaa H-kaavion vaihteet mukaan. Ne siis ilmeisesti myydään tähän settiin erikseen.

Ekat kuvat löytyvät tuolta: http://www.gtplanet.net/first-pictures-of-gt5s-new-thrustmaster-t500rs-wheel/

Makeesti tehty nuo polkimet, etteivät nouse maasta, vaan ovat tuossa palassa kiinni.

Itse ratti näyttää muoviselta, eikä niin aidolta kuin G25 tai 27, mutta mekaniikan pitäisi sitten olla kehittyneempää.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Runner - 06.12.2010 12:06
Aika mageen näkönen. Mutta toi 500€ on kyllä aika huima myöskin  :lol: Ei kyllä tule hommattua.
Luulis kyllä, että viiteensataan saisi sen rattiosankin tehtyä jämäkäksi, rattimaiseksi, jos se on saatu Logitchekin puolella halvemmallakin tehtyä?


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: migge - 06.12.2010 12:37
Itse ratti näyttää muoviselta, eikä niin aidolta kuin G25 tai 27, mutta mekaniikan pitäisi sitten olla kehittyneempää.
Mun silmään näyttää metalliselta ja keinonahkaiselta.

Itse en muuten noista kytkimistä ja H-kaavion vaihdelaatikoista niin välitä. Eihän nyky urheiluautoissa muutenkaan sellaisia enää ole.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Minna - 06.12.2010 12:39
Tosiaan tuli tuo Lgitechin Driving Force GT -ratti ostettua, ja täysin tyytyväinen olen. Ja kun kerran makuun on päässyt, niin pois ei vaihtaisi. Luonnollisesti. Toki kyllähän H-kaavion vaihteisto ja kytkin lisää todentuntua toisi, mutta minulle riittää kyllä tuo nykyinen ratti vallanmainiosti. Tuossa muutama päivä sitten naurettiinkin, kun manuaalilla ajettiin, että olisi se kun vielä pitäisi yrittää kytkinkin huomioida. Mutta kaippa senkin oppisi. Osaahan sitä autoa ajaa muutenkin, tosin harvemmin noilla nopeuksilla kuin peleissä. Mutta kukkarolle ja käyttöön sopiva on tuo Driving Force GT -ratti.

Mutta kylläpä komealta näyttää tuo virallinen GT-ratti. Kyllähän tuolla varmasti ajelisi. Mutta komea on hintakin.

Tosiaan, kyllä ajopelit ovat ratin arvoiset. Meneehän ne ilmankin, mutta tunnelma ja tuntuma on aivan eri.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 06.12.2010 12:48
Itse en muuten noista kytkimistä ja H-kaavion vaihdelaatikoista niin välitä. Eihän nyky urheiluautoissa muutenkaan sellaisia enää ole.

Hyvä pointti kyllä. Tosin vaikkapa GT5:ssä on todella paljon autoja, joissa H-kaavio tuo tunnelmaa lisää. Hienoa ajaa vaikka jollain Lancia Deltalla ja iskeä vaihteita silmään.

Toki katson aina autokohtaisesti tämän: jos autossa on rattivaihteet, niin sitten käytän niitä myös ratissa, jos H-kaavio niin sitten ajan sillä.



EDIT:

Verkkokauppa alensi G27:n hintaa ja myy sitä nyt 244,90 eurolla, toimitusaikana on 3-6 viikkoa.  Peruin Jimmsin tilauksen ja iskin tilaukseen verkkiksestä.

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=44275


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 09.12.2010 20:43
Tulipa tuossa aiemmin tänään tilattua myös Wheel Stand Pro tuolle edelleen tilauksessa olevalle G27:lle. Saatanpa muiden lautalaisten iloksi pistää "ohjaamosta" kuvia sitten kun saan romut postista kotiin.

Tässä alkaa loppua syyt kesken sen Richard Burns Rallyn ostoon...


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 09.12.2010 20:50
Oho, verkkis on nostanut taas G27:n hintaa, 299 euroon. Ehdin onneksi laittaa sen tilaukseen vielä silloin kun hinta oli rapiat 244.

Ensi vuoteen sen saaminen lähes varmasti kyllä menee. Mutta onneksi on DFGT sitä odotellessa.  :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Stavros - 09.12.2010 21:58
Oho, verkkis on nostanut taas G27:n hintaa, 299 euroon. Ehdin onneksi laittaa sen tilaukseen vielä silloin kun hinta oli rapiat 244.

Ensi vuoteen sen saaminen lähes varmasti kyllä menee. Mutta onneksi on DFGT sitä odotellessa.  :)
Onneksi hankin G27:ni pari kuukautta sitten, kun sitä oli vielä varastossa ja sen hinta oli 250 euroa. Hieman sapettaisi, jos nyt joutuisi odottelemaan monta viikkoa ja vielä pitäisi maksaa 50 euroa enemmän. Sitten olisi pitänyt pelata GT5:sta vanhalla Logitechin Driving Force:lla, jossa ei ole edes vaihdekeppiä.  :(

Tulipa tuossa aiemmin tänään tilattua myös Wheel Stand Pro tuolle edelleen tilauksessa olevalle G27:lle.
WSP on kyllä mainio teline. Tarpeeksi painava, ettei se heilu ja keiku, kun rattia kääntää tiukoissa tilanteissa nopeasti puolelta toiselle. Lisäksi tuota pystyy säätämään helposti sopivaan asentoon ja sen saa myös nopeasti taitettua kasaan, niin ettei se vie hirveästi tilaa, kun sitä ei käytä.
Suoraan valmistajalta kun tilasin, niin paketti tuli alle viikossa perille ja kotiovelle kannettuna. Todella tyytyväinen olen, että tilasin tuon vaikka hiukan epäröin aikoinaan tuon hankkimista. Hintaa tuolla kumminkin oli 130 euroa.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 27.12.2010 12:40
Ephram tästä jo mainitsikin:
http://www.v2.fi/uutiset/pelit/12933/Thrustmasterilta-500-euron-GT5-ratti/ (http://www.v2.fi/uutiset/pelit/12933/Thrustmasterilta-500-euron-GT5-ratti/)

Saa olla aika hyvä jotta maksaisi ratista 500 €, ja vielä siihen päälle vaihdekepistä erikseen. Ainakin näillä näkymin ei harmita että on "vain" g27 tilauksessa.

Luulisi muuten noiden polkimien kestävän paikallaan. Poljinsetti painaa vaatimattomat 7 kiloa. Laadukkaan näköinen setti kyseessä.

Saisi nyt sen oman ratin kotiin asti niin pääsisi testaamaan...





Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 27.12.2010 21:26
Mullapa on se aika perusratti mikä on luultavimmin laudankin rattipelaajien keskuudessa enemmistönä eli DFGT. Hyväntuntuinen ratti, ei itsellä valittamista. Ajopenkkikin olisi ihan mukava saada, mutta ne on niitä hankintalistan peräpäähän kuuluvia, jotka hommataan vaan siinä tapauksessa jos massia löytyy, muttei tavaraa mihin sitä kuluttaa  ;D


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 02.01.2011 17:17
Verkkokauppa näytti saaneen 23.12 n. 50 kappaleen erän G27-rattia. Minulle tästä erästä ei ilmeisesti riittänyt, sillä vielä ei ole tullut noutovahvistusta sähköpostiin. Eiköhän se tässä kuussa kuitenkin napsahda, tilauksestakin tulee ensi viikolla kuluneeksi kuukauden päivät.

Vinkään ei ilmeisesti vielä ole saanut omaa kappalettaan Jimmsistä?


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 02.01.2011 17:22
Eipä ole näkynyt, tilauksen pistin 28.11. Sivustollakaan eivät vahvista vielä mitään toimitusaikaa.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 03.01.2011 15:48
Tänään tuli verkkiksestä noutoilmoitus G27:sta. Kävin juuri hakemassa ratin. Myöhemmin tänään sitten ensifiiliksiä ja kommentteja miten ratti vertautuu Driving forceen nähden. Testipeleinä ainakin GT5, F1 2010 ja WRC 2010, mahdollisesti myös muiden ajopelien demoja.

Kannatti vaihtaa jimms-tilaus verkkokauppaan: sai nopeammin ja halvemmalla.  :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 04.01.2011 16:23
Lisäsin G27-arvion aloitusviestiin.




Nyt olen ajanut G27:lla sen verran, että pystyn siitä heittämään ensimmäiset kunnon mielipiteet ilmaan.

Ensinnäkin, verrattuna Driving Force GT -rattiin, on G27 todella paljon hiljaisempi. Poissa ovat melkeinpä kokonaan ne kuuluisat viuhunnat, jotka syntyivät DFGT:llä rattia nopeasti käännettäessä. Ero on tällä osa-alueella melkoisen suuri.

Mitä itse ajokokemukseen tulee, tuntuu G27 rauhallisemmalta kuin DFGT. Nyt kaikki vaikuttaa olevan enemmän hallinnassa. Ajamisesta itsestään ei välttämättä ole tullut sen helpompaa. Itseasiassa en vielä tällä hetkellä pysty niin nopeisiin kierrosaikoihin, joita ajoin Driving Force GT:llä. Tähän on kuitenkin erityisen hyvä syy: polkimet.

Polkimien jäykkyys on kokonaan eri planeetalta ja tuli meikäläiselle jopa pienoisena shokkina. Tunne oli epäuskoinen, kun DFGT:n jarrutustottumuksilla auto ei pysähtynyt sitten millään vaan jatkoi kulkuaan kohti rengasmuureja. Jäykempiä polkimia on painettava paljon suuremmalla voimalla, mutta samalla ne tietenkin mahdollistavat entistä tarkemman annostelun.

Tästä johtuu, että joudun käytännössä heittämään DFGT:llä opitun jarrutustekniikan roskakoriin ja aloittamaan tyhjästä G27:n kanssa. Menee todennäköisesti pari viikkoa, että omaksun sen riittävän hyvin.

Entäpä sitten H-kaavio? Sen käyttäminen on todella haastavaa, mutta myös palkitsevaa. Aluksi tuntuu mahdottomalta, että pystyisi ajamaan nopeasti, kun joutuu käyttämään H-kaavion lisäksi kytkintä, mutta harjoittelu tekee tässäkin nopeasti tuloksia. GT5:ssä oli suorastaan taivaallista paahtaa Nyrrellä Lancia Deltalla ja käyttää vaihteita H-kaaviolla.

Toki viiksivaihteet ovat aina vaihtoehtoinen tapa, eikä niiden käyttämiseen tarvitse kytkintä. Todennäköisesti aluksi verkkopeleissä H-kaavion käyttäminen on minulle mahdotonta, koska vaihtaminen sillä ei vielä tule ns. selkärangasta. Eikä se kovia kilpailuja ajaessa ole todellakaan hyvä asia.

Ratin vaihtoledit ovat aika makeat, mutta kieltämättä sellainen leso yksityiskohta, josta ei ainakaan minun ajopenkkini korkeudelta ole kovinkaan suurta hyötyä. Valot kyllä näkyvät silmänurkasta, mutta ei niitä voi kokoajan kuikuilla.

Tässä vielä muutama kuva:

(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/g27_1.jpg)

(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/g27_2.jpg)

(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/g27_3.jpg)

(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/g27_4.jpg)






Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Minna - 04.01.2011 16:35
Ensinnäkin, verrattuna Driving Force GT -rattiin, on G27 todella paljon hiljaisempi. Poissa ovat melkeinpä kokonaan ne kuuluisat viuhunnat, jotka syntyivät DGFT:llä rattia nopeasti käännettäessä. Ero on tällä osa-alueella melkoisen suuri.

Minua ainakin häiritsee DFGT-ratissa juuri tuo äänekkyys, mikä ratissa on. Mikä sen ärsyttävämpää kuin se kauhea viuhuna, kun rattia kääntää. Ja kun välin sitä hulluna saa kääntää. Ja yritäppä siinä pelata hiljaa, kun käynnistät ratin, niin se alkaa pyöriä itsekseen, ja sama homma suljettaessa. Koko talohan siinä herää. Tekeekö G27 saman? Tuohon voisi keksiä jotain muuta. Ei voi oikein pelata ratin kanssa toisen jo mennessä nukkumaan, kun äänet ovat niin kovat.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 04.01.2011 16:38
Myös G27 pyörii käynnistyessään, koska ratti kalibroi tällöin itsensä keskiasentoon.

Mutta tuolloinkaan G27:n kanssa ei kuulu juuri minkäänlaista ääntä, jos vertaa Driving Forcen vastaaviin soundeihin. Järkytyinkin aluksi vähän, kun en meinannut edes kuulla kun ratti pyöri akselinsa ympäri.  ;D


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Minna - 04.01.2011 16:43
No ei siinä pyörimisessä mitään, mutta se ääni mikä silloin tulee. Se on oikeasti tosi kova ja ärsyttävä. Alkaa kuulostaa vain entistä paremmalta, kun G27 ei pidä siinäkään niin kovaa ääntä. Houkutus alkaa oleen suuri. Ainut vika vain taitaa olla se hinta. Nykyisellä ratille kyllä varmasti omistaja löytyisi, mutta..


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 05.01.2011 00:14
Pistin merkille, että G27:n hiljaisuus johtaa suoraan immersion parantumiseen. DFGT tuntui niin selkeästi "vain" videopelin hallintavälineeltä, ei oikealta ratilta. G27:n kanssa ylimääräisiin ääniin ei tule kiinnitettyä huomiota, joten itse ajaminen saa kaiken päähuomion. On helpompi uskoa, että toden totta ohjastaa sitä WRC-Citikkaa puiden viuhuessa sumeina ohi näkökentän.

Tämä tuli ilmi hyvin juurikin uusimmassa WRC:ssä, johon G27 sopii rallimaisuutensa ja viiksivaihteidensa takia kuin nappi silmään: peliä ei ole ikinä ollut näin siisti pelata, vaikka kyseisen pelin force feedbackit jäävätkin aikalailla parhaista jälkeen.

Jarrutuspaikkojen löytäminen vaatii yhä totuttelua: F1 2010:ssä mutkia meni pitkäksi tuon tuosta. Siinä se näkyykin parhaiten, koska formuloissa pienikin virhe jarrutuspaikassa voi maksaa sekunteja.

Hankinta ei kaduta. 190 euroa jouduin laittamaan vielä väliin sen jälkeen kun myin DFGT:n kaverille. Tässä on kuitenkin rattiohjainta vuosiksi eteenpäin, jos päivittämishimo ei vain kasva liian suureksi.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 05.01.2011 12:48
Katos vain, Jimms saikin jo tänään paketin postiin. Josko sitä parin päivän sisällä pääsisi jo pelailemaan.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 26.02.2011 13:45
InsideSimRacingin yhteenveto Force Feedback -rateista (http://www.youtube.com/watch?v=b-eYcSNWVns)

Suurin osa on Logitechin tarjontaa, mutta voittaja ei sieltä osastosta löydy, eikä edes toinen sija, sillä Fanatech ja Thrustmaster onnistuivat nousemaan testaajien suosikeiksi.

Uusi Thrustmaster T500 sai avoimia kehuja ja oli molempien testaajien ykkössuosikki. Sen sanottiin olevan "pykälää edellä Logitechia ja Fanatechia".  600 dollarin hinta ilman vaihdeyksikköä on kuitenkin sen verran suolainen, että useimmat harkitsevat sen kolmannenkin kerran siihen sijoittamista.



G27 on ollut minulla tiiviissä käytössä sen hankkimisen jälkeen. Toisen FF-moottorin läsnäolon DFGT:en verrattuna tuntee, sillä ratilla pystyy tekemään F1 2010:ssä ja GT5:ssä sellaisia korjausliikkeitä, jotka tuskin ovat mahdollisia Driving Force GT:llä.

Myös vaihtoledit ovat nousseet arvoon, varsinkin GT5:ssä, jossa en pidä HUDia päällä. Vaihtoledeistä näkee kätevästi koska pitää vaihtaa, varsinkin jos käytössä on ohjaamoton standard-auto.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 26.02.2011 17:37
Onko Eph ollut ongelmia täyden kääntösäteen kanssa GT:tä pelaillessa? Itse en ole oikein oppinut sillä ajamaan, varsinkin rallissa tahtoo kädet loppua kesken. Tietty jos saa ajolinjat kohdilleen niin ei rattia tarvitse kovin laajasti käännellä, mutta onhan sitä "hakemista" aina välillä ;). Myös driftaamista olen koettanut, varsinaista hakemista on sekin.

Hyvä ostos tuo on ollut, mutta rattituen puute GT5:ssä harmittaa hieman. Tämä ei tosin ole ratin vika.

Voiskin ottaa kuvan tuosta omasta "ohjaamosta" tässä myöhemmin.



Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Runner - 27.02.2011 21:39
Tuon DFGT:n ainoa ongelma on kyllä se, että se "pistää vastaan" kun yrittää tehdä nopeita korjauksia. Itse haluisin, että se liukuisi siinä kuin rasvakiskoilla, mutta se on kai noin halvalla kokoonpanolla mahdotonta? No, hyvä ratti se on kuitenkin :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 28.02.2011 21:35
Onko Eph ollut ongelmia täyden kääntösäteen kanssa GT:tä pelaillessa? Itse en ole oikein oppinut sillä ajamaan, varsinkin rallissa tahtoo kädet loppua kesken. Tietty jos saa ajolinjat kohdilleen niin ei rattia tarvitse kovin laajasti käännellä, mutta onhan sitä "hakemista" aina välillä ;). Myös driftaamista olen koettanut, varsinaista hakemista on sekin.

Hyvä ostos tuo on ollut, mutta rattituen puute GT5:ssä harmittaa hieman. Tämä ei tosin ole ratin vika.

Voiskin ottaa kuvan tuosta omasta "ohjaamosta" tässä myöhemmin.



Ei ole ollut ongelmia, kyllä rallit luonnistuvat hyvin. Ehkä olen niin tottunut jo tuohon kääntösäteeseen. Toki jollakin Lancia Stratoksen hirviöllä "ohjaamo on käsiä täynnä", mutta se onkin auto, jota ei tuurilla ajella.  8)

Pistä ihmeessä ohjaamosta kuvia. Kiva katsella ihmisten ajosettejä.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 01.03.2011 15:09
Tällaisessa "ohjaamossa" sitä ajellaan.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/315/IMG_1881.JPG)


(https://www.pelaajalauta.fi/files/315/IMG_1887.JPG)


Mielestäni hyvä tuoli tuohon tarkoitukseen. Saa ratin luonnolliselle kohdalle eteensä, vaihdekeppi vain jää vähän liikaa eteen, tahtoisin sen enemmän sivulle ja alas, kuin oikeassakin autossa. Mutta enpä taida jaksaa rueta rakentelemaan mitään tuon kummempaa settiä, wheel stand pro riittänee toistaiseksi.

On sitten sisustus vielä vähän vaiheessa. Vastahan minä tähän marraskuussa muutin, ei ole vielä "ehtinyt" panostaa. Uuden sohvan sentään sain hommattua.

EDIT: Hieman täytyy moittia tuota ratin lyhyehköä usb-johtoa.


Otsikko: Re: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Sharkie - 01.03.2011 17:38
On sitten sisustus vielä vähän vaiheessa. Vastahan minä tähän marraskuussa muutin, ei ole vielä "ehtinyt" panostaa. Uuden sohvan sentään sain hommattua.


Ihan vaan sidenotena, että aika klassikko tv-ständi, noita on liikenteessä puolella omistakin tutuista. Plus omalla kämpällä toki. :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 09.07.2011 12:05
Pelaileeko täällä kukaan Richard Burns Rallya?

Pelin ostin jo talvella, mutta en ole sitä pelaillut juuri ollenkaan, koska G27 ei suostu toimimaan kunnolla sen kanssa. Force Feedback on kadonnut tyystin, ja kontrollit pitää asettaa uusiksi joka kerta kun pelin avaa. Vaihteet ovat jostain syystä noilla vaihdekepin edessä olevilla sivunapeilla. Tylsää vain ajella kun ratti ei potki ollenkaan takaisin.

Peli on se aito ja alkuperäinen, eli ei vielä modeja latailtu, ja käyttis Win7 Ultimate.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 09.07.2011 13:13
Ootko asentanut 1.02 official patchin? Taisin tuon asentaa aikoinaan, jotta DFGT alkoi toimimaan kunnolla. Se toimi sen jälkeen mainiosti, hyvät feedbackit ja asetukset pysyivät muistissa.

http://download.cnet.com/Richard-Burns-Rally-v1-02-patch/3000-7513_4-10332354.html


Otsikko: Vs: Re: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Gba - 09.07.2011 13:54
On sitten sisustus vielä vähän vaiheessa. Vastahan minä tähän marraskuussa muutin, ei ole vielä "ehtinyt" panostaa. Uuden sohvan sentään sain hommattua.


Ihan vaan sidenotena, että aika klassikko tv-ständi, noita on liikenteessä puolella omistakin tutuista. Plus omalla kämpällä toki. :)

Kaikista halvin ja hirvein. Noita tosiaan tuli itsekin katseltua kun väliaikainen tv-taso piti saada tähän opiskelukämppään. Tv-tason virkaa toimittaa nyt vähän samantyylinen, mutta lasinen taso. Kunnon tasot tuntuvat järestään maksavan useita satoja euroja  :(


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Max out - 09.07.2011 15:06
Itse en ole raaskinut rattia ostaa (ikänsä padilla pelannut), mutta olisihan siinä oma juttunsa.
Ratti ehkä joskus voisi minulta löytyä, mutta ei todellakaan mitään 500e:n hirvitystä.



Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 09.07.2011 16:47
(http://www.goldenshop.com.hk/AI-trad/wii/hard/offwheel.jpg)

paras ratti



Otsikko: Vs: Re: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 10.07.2011 15:43
Kaikista halvin ja hirvein. Noita tosiaan tuli itsekin katseltua kun väliaikainen tv-taso piti saada tähän opiskelukämppään. Tv-tason virkaa toimittaa nyt vähän samantyylinen, mutta lasinen taso. Kunnon tasot tuntuvat järestään maksavan useita satoja euroja  :(
29,95€ muistaakseni Sotkasta. Huomatkaa komeat teippaukset pyörissä jotta en tönäisisi tuota nurin kaikkine telkkareineen. Hyvin tuo pelitti sen aikaa mitä pitikin :)

Nykyään tosin tullut vähän päivitystä tv-tasoon:

(https://www.pelaajalauta.fi/files/315/IMG_1928.jpg)


EDIT: Niin, ja kiitos epille, patchi korjasi rattiongelmat RBR:n kanssa.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Driver7 - 10.07.2011 17:02
Multa löytyy toi Driving Force GT, joka oli pakko-ostos kun tätä LFS/5lapsia (ent. Maailmanopeinkansa) tullu pelailtua :) Hyvin on ratti sopinut lähes kaikkii ajopeleihin  ;)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IcemanRally - 10.07.2011 17:28
Tuli ostettua ratti kesätyörahoilla: Thrustmasterin Ferrari GT Experience.
(http://www.strutmanelectronics.com/images/2960697.jpg)


Okei myönnettäköön että on aika "köyhän miehen" rattiviritelmä, mutta voittaa kirkkaasti padiajelun. Ratti on materiaaliltaan perus muovia ja kumia, jolla saa vähän paremman otteen ratista. Force Feedbackia ei löydy, mutta sen sijaan ratissa on jousipalautus ja tärinämoottorit, eli ei ihan tunnottomaksi ajelu ei mene. Vaihteiden vaihto onnistuu takana olevista napeista, melkeimpä jopa helpommin kuin esim. Logitechin Driving Force GT:ssä. Se on myös todella hiljainen, mikä on hyvä asia. Polkimet ovat OK, jarrupoljin on jäykempi kuin toinen, mikä on suht realistista. Paras asia ratissa on kuitenkin sen hinta; Ideaparkin Minimanista ostettu ratti kustansi 48,95 euroa. Se on lähes puolet halvempi kuin vaikkapa Driving Force GT, mutta nämä kaksi tuskin painivat samassa sarjassa.
Ratti on toiminut jokaisessa omistamassani autopelissä moitteettomasti, tosin Test Drive Unlimited 2 kanssa oli pieniä ongelmia. Formuloissa nopeat mutkat ovat helpomipia ajaa ja rallissa tärinämoottori tuo tunnelmaa.

Suosittelen jos haluaa ratin pienellä budjetilla :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 11.07.2011 12:31
Itse ajattelin hommata ratin ennen F1 2011. Ratti olisi käytössä F1 2010, GT5 ja tulevassa F1 2011, minkälainen ratti sitten olisi hyvä? Alle 100e hinnan pitäisi olla  ;).

Itselläni on ratti kokemusta PC: Logitechista. . . Siinä se  ;D Toca Driver 2 ja Need For Speed 2 ratilla, DTM autolla oli todella mukavaa ajaa ratin kanssa, paahtaa Saksan radalla ja vaihdella vaihteita. Ratin kanssa uskalsin laittaa manuaalivaihteet.

EDIT


Mikä ratti olisi hyvä F1 2010, GT5 ja tulevan F1 2011 pelailuun ja ehkä muitten autopelejen, mitä tuleekaan ostettua. Hinta olisi alle 100e, mutta kuitenkin suhtkoht hyvä ratti, pädimies kun olen, ikävä kyllä.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 11.07.2011 12:43
Tuohon "alle 100 e, suht koht hyvä" kategoriaan osuu kuin nappi silmään Logitechin perusmalli Driving Force GT. Paikasta riippuen 89-99 euroa se maksaa. NetAnttilasta tällä hetkellä varmaan halvin, 89,90. Linkki (http://www.netanttila.com:80/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=435834&shopId=19653&compartmentId=20167&categoryId=21654&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay)

Ei tuon hintaisella ja laatuisella ratilla pahemmin ole ollut kilpailijoita. Kestävä, laadukas, hyvät Force feedbackit.. Kyllä tuolla ajopelejä pelailee ilokseen. Omistin ennen G27:n hankkimista Driving Force GT:n eikä se ero mitenkään järisyttävän iso ole. Yhtä nopea voi tuolla olla kuin kalliimmillakin rateilla.

Driving Force GT saa siis minun suositukseni. Kirkkaasti. Ja se on myös PLF1-sarjan kaksinkertaisen mestarin rattivalinta!  ;D





Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 11.07.2011 13:30
 Kiitti Epi :) Tuo on sitten se ratti jonka ostan ,kun pääsen kaupungiin.

Vai, että Karppasen suosima, se ostetaan sitten :lol: hehe . . .


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Runner - 11.07.2011 14:04
Itsellä on nyt tullut mietteihin toi G27. Riparin jälkeen saanen hyvni rahaa joten se ei siitä ole kiinni.
Nykyinen DFGT:ni on huippuratti, mutta tossa G27:ssa on oikeastaan toi H-kaavio, kytkin ja siipiviahteet jotka kiinnostaisivat. Ja tietty se nahkapinta :)

Kysyisin vaan, että onko se sen rahan arvoinen?

Ja jos sen ostaa, niin varmaan kannattaisi ostaa jokin teline siihen tarkoitukseen. Tällä hetkellä meen keittiöjakkaralla ;D


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Wyrkk - 11.07.2011 14:30
Itsellä on nyt tullut mietteihin toi G27. Riparin jälkeen saanen hyvni rahaa joten se ei siitä ole kiinni.
Nykyinen DFGT:ni on huippuratti, mutta tossa G27:ssa on oikeastaan toi H-kaavio, kytkin ja siipiviahteet jotka kiinnostaisivat. Ja tietty se nahkapinta :)

Kysyisin vaan, että onko se sen rahan arvoinen?

Ja jos sen ostaa, niin varmaan kannattaisi ostaa jokin teline siihen tarkoitukseen. Tällä hetkellä meen keittiöjakkaralla ;D

Älähän nyt keittiöjakkara täälläkin oli käytössä tai no ei enään kun se oli nyt tietyistä syistä vähän sanotaanko näin epätukeva. Joten siirsin TV:n kuvan tietokoneen näytölle.

Itse omistan juurikin tuon g27 kun G25 lakkasi toimimasta ja kun vein sen huoltoon, niin liike antoi G27 takaisin kun maksoin 40e väliä.
Täytyy sanoa, että itteeni ei kiinnosta tuo H-kaavio ratissa, mutta mitänyt olen kokeillut niin toimiva pelihän toi on.

Mitä taas nahkapintaan tulee niin se on mukavan sileä ja sitä voi hiplata vaikkei pelaisikaan. Aaaahhh.
No joo, toi siipivaihde on todella hyvä systeemi. Alkujaa kun aloittelin ratilla ajamista, niin ajoin automaatilla kun ei jaksanut vaihteita vaihdella. Mutta sanoisin, että jos ajopeleissä haluaa päästä parhaisiin mahdollisiin aikoihin niin siipivaihteet ovat ainakin itselleni pakollinen. Automaatti tuppaa vaihtamaan vähän väärissä paikoissa.

Tuosta ratista itselläni ei ole minkään valtakunnan kokemusta, mutta jos todella haluat uuden ratin niin G27 on mainio valinta. Hiljainen, mukava, helppo ja toimiva.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 11.07.2011 17:32
IceCold: se Driving Force Gt on myös minun käytössä ja on todella laadukas ratti!  :) Itse en edes toivoisi parempaa, sillä tuo täyttää hyvin kaikki tarpeeni kunnon ratista. Eli tuplamestari karppasen lisäksi ykköskauden hopeamitalisti suosittelee myös  ;)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 11.07.2011 18:38
Ok, tuo lisää haluja. Eiköhän viikonlopun aikana pääsisi pelaamaan ratilla, GT5 aloitan alusta: Munasin myymällä Mersu SLS :O ja sain Ferrari 458 italian lahjaksi kaverilta . . . Eiköhän täyspitkisiä kisoja ratilla ajeta F1, jos se on NOIN hyvä niin en saa unta :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 13.07.2011 13:24
Mites olisi jonkinlainen teline tuolle Driving Force GT:lle? Olisiko jotain hyvää telinettä sille?


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 13.07.2011 13:30
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/11940/cbcsc/Wheel-Stand-Pro-rattiteline-Logitech-Driving-Force-Pro-GT (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/11940/cbcsc/Wheel-Stand-Pro-rattiteline-Logitech-Driving-Force-Pro-GT)

Wheel Stand Pro. Hyväksi todettu.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 13.07.2011 14:17
Mä olen ollut aika tyytyväinen Speedblack Evooni: http://www.pelaamaan.com/product_details.php?p=8014
http://www.speedblack.com/uk/start.html


Yksi etu Speedblackilla Wheelstand Prohon nähden on, että yhteen telineeseen voi asentaa monenlaisia rattiohjaimia. Sain tuohon kiinni hyvin sekä DFGT:n että G27:n, eli minun ei tarvinnut vaihtaa telinettä vaihtaessani rattia. Wheelstand Prolle taas käsittääkseni on oma teline sekä DFGT:lle että G27:lle, joten telinekin pitää vaihtaa jos rattia päivittää joskus.  Puhumattakaan siitä jos tulevaisuudessa hankkii vaikkapa Fanatechin ratin.






Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 13.07.2011 14:34
Itsellä on aika simppeli! omassa huoneessa kun pleikka ja tv ovat työpöydällä nii kiinnitän vain ratin pöytään kiinni, eli pelaan melkeinpä nenä kiinni ruudussa. Siihen joku tuoli vain, niin on kaikki tarpeellinen. Tietenkin jos sinulla on iso tv niin sitten se on huono homma, itselläni on 24 tai 26 tuumainen, en ole ihan varma.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 13.07.2011 18:49
Taidanpa pikku kätösillä tehdä oman telineen . . .

Hintaa noillakin on!  >:(


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 13.07.2011 18:56
Onhan ne kyllä kalliita. Esimerkiksi DFGT:n tapauksessa on vähän nurinkurista, että teline maksaa itseasiassa itse rattia enemmän.

Jossain vaiheessa sopivan tarjouksen tullessa päivitän telineeni Playseatin pelipenkkiin. Esimerkiksi tälläiseen Gran Turismo -malliin (http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=708730&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=19653&compartmentId=20171&categoryId=3201918#).

450 euroa on minulle vielä liikaa, mutta ihan varmasti noistakin tulee tarjouksia ajan kanssa eteen.


Ja kyllähän tää F1-Playseat myös kelpaisi.... http://playseat.com/shop/fi/playseat-f1/playseat-rbr-1.html    ;D


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 13.07.2011 20:07
Kivan hintanen tuo F1  ;D



Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 13.07.2011 20:14
Onko noissa Wheel Stand Pron eri versioissa miten paljon loppujen lopuksi eroa? G25/27-sarjalaisille tarkoitetuissa tulee toki mukana sovite shifterille, mutta ovatko ruuvinpaikat itse ratin kiinnityslevyssä erilaiset, tai onko DFGT:n ja G25/27-rattien pohjassa olevat kiinnikkeet erilaiset? Arvelin vain että riittäisikö jos ostaa DFGT:lle tehtyyn Wheel Stand Prohon sen shifterin levyn (jos myydään erikseen) ja laittaisi uuden ratin paikalleen...

En ole asiaa juuri tutkinut, kunhan mietin vain  :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Snoke - 19.07.2011 10:46
Olen tässä jo vähän aikaa miettinyt rattia Xbox360:lle, mutta silmääni ei ole osunut mitään rattia, jossa olisi force feedback. Taitaapi tuo valikoimakin olla melko suppea, kun nettikauppoja katsellessa näkee vain madcatzin ratteja, jotka eivät vissiinkään ole kovin laadukkaita? Eli siis lyhyesti sanottuna rattiehdotuksia xbox360:lle, joissa olisi tuo force feedback. Olisi mukava ajella formulaa ratilla, jossa oikeasti tuntisi ajavansa, eikä pädillä... :lol:


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 19.07.2011 11:09
Olen tässä jo vähän aikaa miettinyt rattia Xbox360:lle, mutta silmääni ei ole osunut mitään rattia, jossa olisi force feedback. Taitaapi tuo valikoimakin olla melko suppea, kun nettikauppoja katsellessa näkee vain madcatzin ratteja, jotka eivät vissiinkään ole kovin laadukkaita? Eli siis lyhyesti sanottuna rattiehdotuksia xbox360:lle, joissa olisi tuo force feedback. Olisi mukava ajella formulaa ratilla, jossa oikeasti tuntisi ajavansa, eikä pädillä... :lol:

Jos budjetti on tyyppiä "suuri" niin silloin kannattaa kuikuilla Fanatecin suuntaan: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/24777/cvxqn/Fanatec-Porsche-911-GT2-Wheel-PC-PS3-Xbox-360

Kannattaa kuitenkin huomioida, että polkimet eivät sisälly hintaan ja ne hankkimalla setin hinta nousee 400 euron tuntumaan.


Budjettivaihtoehdoista tämä Mad Catzin uusin sisältää käsittääkseni Force Feedbackin ja on kauan kaivattu Fanatecia edullisempi FF-ratti Microsoftin konsolille: http://konsolinet.fi/tuotekortti.php?path=5/25/10489


Totta on, että X360:n rattivalikoima on varsin kehno. Olen kuullut myös sellaisista adaptereista, joiden avulla voidaan pelata PS3-rateilla Xboxilla (esim. DFGT ja G27), mutta tällöin ne eivät toimi aina 100% oikein.



Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: migge - 19.07.2011 11:13
Olen tässä jo vähän aikaa miettinyt rattia Xbox360:lle, mutta silmääni ei ole osunut mitään rattia, jossa olisi force feedback. Taitaapi tuo valikoimakin olla melko suppea, kun nettikauppoja katsellessa näkee vain madcatzin ratteja, jotka eivät vissiinkään ole kovin laadukkaita? Eli siis lyhyesti sanottuna rattiehdotuksia xbox360:lle, joissa olisi tuo force feedback. Olisi mukava ajella formulaa ratilla, jossa oikeasti tuntisi ajavansa, eikä pädillä... :lol:
Jos budjetti on alle satasen niin vissiin ainoa varteenotettava vaihtoehto on MS:n oma ratti. Omakohtaisen kokemuksen perusteella voin sanoa että toimii niin kuin pitääkin. Ainakin voi olla varma yhteensopivuudesta. Saatavuus taitaa olla tänä päivänä vain hieman heikkoa.

Seuraava askel taitaakin sitten olla jo muutaman sadan taalan Porche Fanatecit. Jos haluaa pelata maailman parhaita autopelejä sillä paremmalla ratilla, niin lienee selvä sijoitus.

Edit: Mulla on hidas lähetä -nappi.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 28.07.2011 19:31
Tämmöinen ratti olisi aika makoisa formuloihin, hintaakin VAIN 1600 euroa  :lol:

http://playseat.com/shop/fi/steering-wheels-and-pedals/arc-wheel-f1.html (http://playseat.com/shop/fi/steering-wheels-and-pedals/arc-wheel-f1.html)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 28.07.2011 19:54
Tämmöinen ratti olisi aika makoisa formuloihin, hintaakin VAIN 1600 euroa  :lol:

http://playseat.com/shop/fi/steering-wheels-and-pedals/arc-wheel-f1.html (http://playseat.com/shop/fi/steering-wheels-and-pedals/arc-wheel-f1.html)

Vois myydä pleikkarin ja töllön pois ja ostaa tuollaisen. Eikun... Eh.


Fanatechilta pitäisi tulla myös jonkin sortin F1-ratti pian. F1 2011:n julkaisun yhteydessä perhaps?

(http://i155.photobucket.com/albums/s282/neilfarren11/f1fanatec.png)


Hinta ei varmaan 1600 euroon mene, mutta kyllä sen luulisi vähintään 500 euroa maksavan. Jos sen verran tulee hintalapussa lukemaan, niin harkitsisin edes muutaman sekunnin hankintaa...

Kuvassa ratti on Paul Jealin käsissä yhdessä InsideSimRacingin kesän jaksossa.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Snoke - 30.07.2011 14:12
Mitäs nämä ps3-x360 adapterit oikein on, kun en sellaisista koskaan ole kuullutkaan? Tässä vähän asioita tutkiskellessani huomasin ettei MadCatzin uusimmalla ratilla ole force feedback tukea :/ Löytyyhän Logitechiltäkin ratti (http://www.game.co.uk/Accessories/Xbox-360/Steering-Wheels-and-Accessories/Logitech-Xbox-360-Driving-Race-FX-Steering-Wheel/~r332355/?s=wheel&d=1z13fvhZ1z13mmv) x360:lle, mutta sen saatavuus taitaa tänä päivänä olla varsin heikkoa? Löytyyhän minulta jo PC:lle Logitechin MOMO racing wheel, mutta sitä tuskin saa toimimaan x360:llä, tai ainakaan en ole siinä onnistunut :lol: Olisiko siihen jotain adapteria keksitty, että saisi tuon x360:n tunnistamaan tuon PC:lle tarkoitetun Logitechin ratin? Toivottavasti joku voi auttaa :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 06.08.2011 19:50
Onhan ne kyllä kalliita. Esimerkiksi DFGT:n tapauksessa on vähän nurinkurista, että teline maksaa itseasiassa itse rattia enemmän.

Jossain vaiheessa sopivan tarjouksen tullessa päivitän telineeni Playseatin pelipenkkiin. Esimerkiksi tälläiseen Gran Turismo -malliin (http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=708730&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=19653&compartmentId=20171&categoryId=3201918#).


Miten ois Epi tää halvin Playseats penkki?

http://www.videovaruste.fi/playseats-rookie-p-284.html (http://www.videovaruste.fi/playseats-rookie-p-284.html)

Hinta ei sinällään ole paha, mutta itseä mietityttää kaksi asiaa:

1. Penkki näyttää kovalta (joo, takerrun pikkuasioihin  :lol:) Siihen kyllä voi itse laittaa jonku pehmusteen
2. Muissa malleissa ajotuoli on ollut korkeammalla joten joutuisiko tässä olemaan polvet korvissa?  :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 06.08.2011 20:10
Muuten voisi ollakin ihan OK, mutta itselläni tuon podottaa vaihtoehtojen joukosta tämä:

- Soveltuu kaikenlaisilla rateille ja polkimille (ei G25/G27 vaihdekepille)


Eli ei saa sellaista lisäosaa G27:n vaihdemoduulille, mitä noissa kalliimmissa Playseatin penkeissä voi laittaa.

Mutta esimerkiksi DFGT:n omistajalle tuo voi olla aika hyväkin vaihtoehto.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 06.08.2011 20:16
VPD:stä löysin vielä tuon Gran Turismo-mallin mistä Ephram puhuikin aiemmin

http://www.vpd.fi/tuote/15947/163/55/XBOX360/Tarvikkeet/Lis%C3%A4tarvikkeet/Ajopenkki%20Playseat%20GT%20Musta (http://www.vpd.fi/tuote/15947/163/55/XBOX360/Tarvikkeet/Lis%C3%A4tarvikkeet/Ajopenkki%20Playseat%20GT%20Musta)

Hinta on kuitenkin vielä korkeahko, mutta varmaan hinta/laatusuhteeltaan parhaimpia tarjouksia.

Yksi asia oli vain erikoinen: penkki löytyi Xbox 360 lisätarvikkeista, muttei PS3-tarvikkeista, mutta eihän niissä pitäisi olla sopivuuseroja, ratti kuin ratti käy, vai?  :)

E: tiedoista se näkyikin, kyllä käy myös pleselle


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 06.08.2011 20:19
Uuu, 379 euroa... Nyt alkaa olla kieltämättä jo houkuttelevaa. Onhan sekin paljon rahaa ja itseasiassa enemmän kuin mitä G27 maksoi, mutta olisihan tuosta niin siisti ajella menemään.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 06.08.2011 20:22
Uuu, 379 euroa... Nyt alkaa olla kieltämättä jo houkuttelevaa. Onhan sekin paljon rahaa ja itseasiassa enemmän kuin mitä G27 maksoi, mutta olisihan tuosta niin siisti ajella menemään.

Ja pitää ottaa huomioon, että siinä on jo nyt 120 euron alennus! Tuskinpa paljon tämän halvemmaksi tämä enää tulee


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: pasi9 - 07.08.2011 09:33
Uuu, 379 euroa... Nyt alkaa olla kieltämättä jo houkuttelevaa. Onhan sekin paljon rahaa ja itseasiassa enemmän kuin mitä G27 maksoi, mutta olisihan tuosta niin siisti ajella menemään.

suositelkaapa meikäläiselle hyvä ratti max hinta 60 e pitäisi saada f1 pelejä varten mieleään pitäisi olla ei verkko kaupasta


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 07.08.2011 09:58
Uuu, 379 euroa... Nyt alkaa olla kieltämättä jo houkuttelevaa. Onhan sekin paljon rahaa ja itseasiassa enemmän kuin mitä G27 maksoi, mutta olisihan tuosta niin siisti ajella menemään.

suositelkaapa meikäläiselle hyvä ratti max hinta 60 e pitäisi saada f1 pelejä varten mieleään pitäisi olla ei verkko kaupasta

Täällä pohjoisessa oli myynnissa Prismassa sellainen 50 euron Ferrari-ratti. Tiedä sitten löytyykö sinun paikkakunnalta tätä.

Itsellä ei ratista kyllä kokemusta ole.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: peni - 07.08.2011 11:15
Uuu, 379 euroa... Nyt alkaa olla kieltämättä jo houkuttelevaa. Onhan sekin paljon rahaa ja itseasiassa enemmän kuin mitä G27 maksoi, mutta olisihan tuosta niin siisti ajella menemään.

suositelkaapa meikäläiselle hyvä ratti max hinta 60 e pitäisi saada f1 pelejä varten mieleään pitäisi olla ei verkko kaupasta

Täällä pohjoisessa oli myynnissa Prismassa sellainen 50 euron Ferrari-ratti. Tiedä sitten löytyykö sinun paikkakunnalta tätä.

Itsellä ei ratista kyllä kokemusta ole.
Jos asut Helsingissä tai Vantaala niin Helsingissä on verkkokaupan myymälä mistä saa Logitech Driving Force GT ratin hintaan 99,90.

Millä paikkakunnalla asut ja mikä sen Ferrrari-ratin nimi on?


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 07.08.2011 11:17
Uuu, 379 euroa... Nyt alkaa olla kieltämättä jo houkuttelevaa. Onhan sekin paljon rahaa ja itseasiassa enemmän kuin mitä G27 maksoi, mutta olisihan tuosta niin siisti ajella menemään.

suositelkaapa meikäläiselle hyvä ratti max hinta 60 e pitäisi saada f1 pelejä varten mieleään pitäisi olla ei verkko kaupasta

Täällä pohjoisessa oli myynnissa Prismassa sellainen 50 euron Ferrari-ratti. Tiedä sitten löytyykö sinun paikkakunnalta tätä.

Itsellä ei ratista kyllä kokemusta ole.
Jos asut Helsingissä tai Vantaala niin Helsingissä on verkkokaupan myymälä mistä saa Logitech Driving Force GT ratin hintaan 99,90.

Millä paikkakunnalla asut ja mikä sen Ferrrari-ratin nimi on?
Asun Rovaniemellä ja ratti on tämä: http://www.pixmania.com/fi/fi/8191273/art/thrustmaster/ratti-ja-poljinpaketti-fe.html (http://www.pixmania.com/fi/fi/8191273/art/thrustmaster/ratti-ja-poljinpaketti-fe.html)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 07.08.2011 11:17
Kyseessä varmaan tämä Ferrari-ratti (https://www.pelaajalauta.fi/forum/pelikeskustelu/rattiohjaimet-koska-autopelisi-on-sen-arvoinen/msg52291/#msg52291), jonka IcemanRally arvosteli jokunen viesti takaperin.

EDIT: Hidas.  :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 07.08.2011 11:20
Kyseessä varmaan tämä Ferrari-ratti (https://www.pelaajalauta.fi/forum/pelikeskustelu/rattiohjaimet-koska-autopelisi-on-sen-arvoinen/msg52291/#msg52291), jonka IcemanRally arvosteli jokunen viesti takaperin.

EDIT: Hidas.  :)

Tuopa juuri, itsekkin huomasin sen vasta nyt!  :lol:


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Pans91 - 07.08.2011 21:46
multa löytyy Logitech G27 ja rattipenkkinä on Playseat mallia Henning Solberg Edition :) maksoihan ne, mutta kyllä on sen arvoinen :P seuraavaksi hankintaan kenties Buttkicker, ni sais eres jonkinlaista perstuntumaa :) Aikaisemmin omistin G25, jossa tykkäsin G27 enemmän siitä vaihdevalitsimesta. G25 sai lukittua onko käytössä H-kaavio vai ''ylös-alas'' systeemi.. G27 vain H-kaavio. On toki rattivaihteetkin, mutta nimenomaan vaihdevalitsimessa nuo erot :)

PS: muuten hyvä rattipenkki, mut se on mustaa nahkaa :D ni ainaskin kesällä se on hemmetin kuuma!


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 20.08.2011 22:44
Fanatechin uuden F1-ratin hinnaksi on varmistunut n. 450 €    Mun täytyy olla hullu, mutta oikeesti harkitsen tämän ostamista. Näyttää ihan helvetin hyvältä!   PS3 ja PC -yhteensopiva.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SgnxlWXs_CY (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SgnxlWXs_CY)

(http://img8.imageshack.us/img8/2641/dsc00048mw.jpg)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 20.08.2011 23:05
Fanatechin uuden F1-ratin hinnaksi on varmistunut n. 450 €    Mun täytyy olla hullu, mutta oikeesti harkitsen tämän ostamista. Näyttää ihan helvetin hyvältä!   PS3 ja PC -yhteensopiva.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SgnxlWXs_CY (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SgnxlWXs_CY)

(http://img8.imageshack.us/img8/2641/dsc00048mw.jpg)

No jos meinaat tuon ratin hankkia nii myy G27 mulle jos et enää sitä tarvi   ;)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Runner - 20.08.2011 23:30
Taisi sanoa että Wheel Base on yksinään tuon 450€, sitten tuo ratti siihen mukaan niin siihen tulee 150€ lisää. Varma tosin en ole.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 21.08.2011 10:54
Taisi sanoa että Wheel Base on yksinään tuon 450€, sitten tuo ratti siihen mukaan niin siihen tulee 150€ lisää. Varma tosin en ole.

Olet muuten oikeassa. Eli n. 600 euron tikkihän se sitten olisi...


G27:n myyminen ei olisi oikeastaan mahdollista, koska tuo Fanatechin ratti toimitetaan ilman polkimia. Logitechin polkimet kuitenkin sopivat siihen ja niin ollen käyttäisin G27:n vastaavia siinä. Puhumattakaan siitä, että tuo Fanatechin ratilla olisi aika hassua pelata esimerkiksi rallipelejä.


Mutta 600 euroa, jäitä hattuun isosti nyt.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Runner - 21.08.2011 11:02
450 olisi ollut vielä maksettavissa, 600 on jo liikaa.

Ehkä joskus tulevaisuudessa...


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Snoke - 21.08.2011 11:11
Onkos tässä (http://www.thehut.com/games/games-accessories/madcatz-microcon-steering-wheel-black-360/10527940.html) ratissa tuota force feedback:ia? Jostain vibration feedback:sta siinä kyllä puhutaan mutta onko se sama asia? Hinta ei ainakaa kovin paha olisi :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 21.08.2011 11:27
Onkos tässä (http://www.thehut.com/games/games-accessories/madcatz-microcon-steering-wheel-black-360/10527940.html) ratissa tuota force feedback:ia? Jostain vibration feedback:sta siinä kyllä puhutaan mutta onko se sama asia? Hinta ei ainakaa kovin paha olisi :)

Termi vibration feedback viittaa siihen, ettei kyseisessä ratissa oli aitoa Force Feedback -moottoria. Todennäköisesti ratti tärisee samalla tapaa kuin peliohjaimet, mutta hieman voimakkaammin.

Kantsii etsiä vähän lisätietoa ratista google-haulla tai katsomalla ratin hankkineiden arvosteluita youtubesta. Aina kun olen hankkimassa jotain uutta, tsekkaan youtuben läpi. Nämä antavat usein uutta näkökulmaa ja vahvistavat tuleeko tuote hankituksi vai ei.

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081104063707AARcHhS


EDIT: Myös Gigantti (http://www.gigantti.fi/product/pelit-ja-konsolit/pelitarvikkeet/X360MC2WHEEL/mad-catz-microcon-ralliratti) listaa, että k.o ratissa on "tärinäpalaute".


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Snoke - 21.08.2011 11:40
Taitaa vain vaihtoehdot käydä vähiin tuolla X360 puolella jos force feedback rattia etsii, sellaista kun ei taida markkinoilla tällä hetkellä olla (tai ainakaan uutena mistään saa) :rollaus: Mitenköhän onkohan markkinoilla sellaista adapteria PC:n ja X360:n välille että PC ohjain (tässä tapaukessa ratti) toimisi X360:llä. PC:lle nimittäin löytyy Logitech MOMO racing wheel, ja sen saa kyllä yhdistettyä X360:een usb-johtonsa ansiosta, muttei X360:n rekisteröi sitä peliohjaimeksi...

Pitää tutkia tuota youtubea, kun kotiin (ja paljon nopeamman netin ääreen) pääsee  :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: migge - 21.08.2011 13:59
Xboxin omistajien kannattanee suunnata katseet Thrusmasterin uutuuteen, joka on mallinnettu nimensä mukaisesti Ferrari 458 Italian ratista. PC ja X360 yhteensopiva. Hinta alle 100 dollaria.

(http://www.racesimcentral.com/news/wp-content/uploads/2011/08/thrust-ferrari-458.jpg)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: ohjeah - 21.08.2011 17:19
Thrustmasterin uutukaisesta taitaa tosin puuttua sellainen pikkujuttu kuin Force Feedback. Siihen nähden kyllä hintakin laitteella melkoisen korkealla..

Itse kyllä ennemmin odottelisin MAdCatzin FFB-rattia, joka tulee varmaan hinnaltaankin olemaan aika samaa luokkaa.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Vin - 21.08.2011 17:28
Ihme juttu että 360 on lähestulkoon unohdettu rattien osalta. Noita alle satasen muoviratteja löytyy, mutta g25/27-tasoisia ei löydy. Ei siellä tosin ole kuin Forza autopelejä edustamassakaan mutta silti. Vähääkään ajopeleistä kiinnostuneen ei tarvitse kovin pitkään miettiä kumman konsolin ostaa.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 21.08.2011 17:33
Ei voi kyllä kuin ihmetellä miten tuskaista Xbox 360 -omistajilla on löytää ns. mid range FF-rattia. Fanatechilla ei voi mennä metsään, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta/halua investoida pelkkään pelikonsolin lisälaitteeseen niin paljon.

Ja todella, jos about satasen ratissa ei ole aitoa Force Feedbackia, niin ei kannata edes harkita hankkimista.



Asiasta kolmanteen: selailin googlella rattiohjaimia ja törmäsin ihka ensimmäiseen rattiohjaimeen jonka omistin PS1:n aikoina: Mad Catzin Dual Forcen. Sillä tuli pelattua suu virneessä etenkin Formula One 97:ää, Porsche Challengea ja Colin Mcrae Rallyä. Oli siihen aikaa helkkarin siisti juttu vaikka en edes tiennyt silloin mikä force feedback on!  Siitä on noin 15 vuotta, huh huh.

(http://farm1.static.flickr.com/159/379470830_5402e1d1c2.jpg)


Oi muistoja.  :)


Seuraavaksi hankin Master Driven sen aikaisen high end -ratin, jossa oli liitännät PS1:lle, N64:lle ja Sega Saturnille. Kyseisellä ratilla tuli väännettyä etenkin N64:n loistavia F1 World Grand Prix -formulasimuja.

(http://images02.olx.com.ph/ui/8/77/35/1283265161_61467235_2-Steering-Wheel-Controller-PS1PS2-N64-SEGA-Saturn-Quezon-City-1283265161.jpg)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: migge - 21.08.2011 18:12
Thrustmasterin uutukaisesta taitaa tosin puuttua sellainen pikkujuttu kuin Force Feedback. Siihen nähden kyllä hintakin laitteella melkoisen korkealla..

Itse kyllä ennemmin odottelisin MAdCatzin FFB-rattia, joka tulee varmaan hinnaltaankin olemaan aika samaa luokkaa.
Ohho. Odotin ratissa tosiaan itsekkin olevan forcet tuohon hintaa, mutta ei.

Ihme juttu että 360 on lähestulkoon unohdettu rattien osalta. Noita alle satasen muoviratteja löytyy, mutta g25/27-tasoisia ei löydy. Ei siellä tosin ole kuin Forza autopelejä edustamassakaan mutta silti. Vähääkään ajopeleistä kiinnostuneen ei tarvitse kovin pitkään miettiä kumman konsolin ostaa.
Kyllä niitä kalliita ratteja löytyy X360:lle - esimerkkinä nyt sitten vaikka Fanatecin Porche -ratit. Ongelmana nimenomaan näiden satasten muovirattien puute, jotka useissa tapauksissa ovat varsin riittäviä.

Toi autopelikommentti taisi olla puhdas fanipoikamainen flametus?


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Pans91 - 21.08.2011 18:25
Fanatechin uuden F1-ratin hinnaksi on varmistunut n. 450 €    Mun täytyy olla hullu, mutta oikeesti harkitsen tämän ostamista. Näyttää ihan helvetin hyvältä!   PS3 ja PC -yhteensopiva.
valitettavasti et oo hullu :D on niin SEKSIKKÄÄN  näkönen ratti et huhuh :P itse tekis prkl miel ostaa tämä
 
(http://www.playseat.com/page_content_files/arc.jpg)


hinta tosin ''vaivaiset'' 1400 puntaa xD mut olis kyl upee vehje :D lotossa kun voittaa, niin ehkä sitten :) Mut tuon Fanatecin vois ostaakkin :)

PS: Lisää tietoa tästä Arc Wheel F1 ''G27-E''-ratista muuten täällä http://playseat.com/en/arc-wheel-f1 (http://playseat.com/en/arc-wheel-f1). saakohan tuota ilman playseatia? itse en ainakaan oo löytänyt :) Playseatin kanssa tuo hinta siis nähdäkseni tuo 1400£?


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 24.08.2011 15:45
Laitanpas tänne nyt juttua projektistani!

Elikkäs: tässä on nyt pari viikkoa ollut mielessä väkertää ajopenkki itselle. Isän kaa suunniteltu ja nyt alettaisiin kohta olemaan siinä vaiheessa, että osat mitotaan, katkaistaan jne.
Penkki on myös hommattu: kaverilta sain ilmaseksi mersun penkin, joka 90-luvun auton penkiksi todella hyvässä kunnossa ja tukeva myös.  :)

Saatanpa myös laittaa kuvia aina sieltä täältä, mutta ainakin lopputulos tulee tänne nähtäväksi  :)

Valmistumisaikaa on vielä paha mennä sanomaan ja sitä voi veikata sinne 1-3 viikkoa.  :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 24.08.2011 16:15
Hienolta kuulostava projekti!

Pistä toki kuvia sen eri vaiheista ja eritoten kun tulee valmista ja ratti polkimineen on kiinnitetty. Ehditte vielä hyvin väkertämään ennen F1 2011:n julkaisua.  :)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 25.08.2011 15:08
No päätinpäs sitten lisätä kuvat aina tänne spoilereihin, niin on helpompi muiden seurata eri vaiheita

Spoileri (osoita katsoaksesi)





Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: peni - 25.08.2011 16:47
Kivalta projekti kuulostaa. Iteki yritin jotain samantapasta vuossitte väsätä mutta nyt käytän penkkinä ihan tavallista nojatuolia ja sitte oon hankkinu tällasen rattitelineen ja Logitech Driving Force GT PS2/PS3/PC -rattiohjaimen.
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 26.08.2011 20:23
Yksi kuva lisää nyt rakennusosasta


Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 28.08.2011 20:44
http://www.youtube.com/watch?v=vU3szDBZz84&feature=feedu

Fanatechin F1-ratti näkyvillä InsideSimRacingin uusimmassa jaksossa.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 08.09.2011 23:48
Thrustmasterkin tuo markkinoille oman F1-rattinsa ja sitä esiteltiin ilmeisesti tänään Monzassa.

Ratti on melkein aito kopio Ferrarin tämän kauden auton ratista. Upean näköinen, pakko sanoa. Hintatietoja ei vielä ole. Toivotaan Fanatechia alhaisempaa hintaa. Nopeusnäytöt ja LEDit tuosta taitaa puuttua, joka tietty laskee vähän valmistuskustannuksia. Puhumattakaan siitä, että Thrustmasterin kokoinen lafka voi massatuottaa näitä ratteja paljon suuremmalla volyymillä kuin piskuinen Fanatech.

Miten siistiä olisi F1 2011:ssä kääntää fuel mixiä isommalle tuosta MIX-vivusta...

(http://a.yfrog.com/img859/2140/f3aj.jpg)



Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 09.09.2011 06:42
Tuosta löytyy kaikki nappulat ja nippulat niin ei tarvitsi ainakaan miettiä mistä painaa DRS päälle.

Komian näköinen , mutta hinta varmaan alkaa jostain 500-1000. Toimiiko kaikki noi namuskat? Kun tuolla on säätö nappeja joita varmaan F1 2011 ei säädetä :rollaus:


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 09.09.2011 11:49
Komian näköinen , mutta hinta varmaan alkaa jostain 500-1000. Toimiiko kaikki noi namuskat? Kun tuolla on säätö nappeja joita varmaan F1 2011 ei säädetä :rollaus:

Oho! James Allenin mukaan ratin hinta olisi 199€

Lainaus
For those with a more modest budget, how about the Codemasters Ferrari replica Steering wheel, also launched yesterday? A snip at €199, which can be used on all game platforms.

Halvempi kuin G27? Jos totta, niin tuo lähtee G27:n kaveriksi aika haipakkaa.

Mitä noihin namiskoihin tulee, niin varmaan jotkut noista on vaan silmänlumetta ja mukana tunnelman vuoksi. Jos ne kaikki olisivat toimintakuntoisia nappeja, niin ratin hinta olisi jotain aivan muuta kuin alle 200 euroa.

Mutta tätä jäädään kyllä seuraamaan, sillä tuon hintaiselle F1-ratille olisi kyllä tilausta.



EDIT: Ratti saattaa tosin vaatia T500RS:n basen, johon se kytketään. Ja sehän nostaisi setin hintaa 700 euron tietämille.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Runner - 09.09.2011 12:42
Samahan se on ton Fanatechinkin ratin kanssa, ei se ratti paljoa maksa mutta se base on sitten aivan helvetin kallis.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 09.09.2011 15:36
(http://img143.imageshack.us/img143/9933/alonmassferrmonz20111.jpg)


Ylhäällä Thrustmasterin ratti ja alhaalla aito Ferrari F1-ratti. Lukuunottamatta vaihde/nopeusnäytön puuttumista ja LEDejä, niin ratti tosiaan on melkeinpä yksi yhteen alkuperäisen kanssa.


Siitäkin on ristiriitaista tietoa, että mitä 199 euron pakettiin lopulta sisältyy. Yksi sanoo, että siihen hintaan saa toimivan rattisetin, kun taas toisten mielestä base pitää ostaa erikseen. Toivottavasti asia selviää pian ihan virallisten Thrustmasterin antamien tietojen kautta.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 10.09.2011 22:36
Siinä se oma tekemä ajopenkki alkaa olla!

(https://www.pelaajalauta.fi/files/406/013.JPG)



Vielä tulee hienosäätöä, mutta runko on siinä!


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 10.09.2011 22:45
Siinä se oma tekemä ajopenkki alkaa olla!

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Vielä tulee hienosäätöä, mutta runko on siinä!

Ei muuten hassumman näköinen, jos ostaisin ratin niin voisitko tännekkin tulla tekemään?   :lol:



Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Runner - 10.09.2011 22:52
Cool stuff mate. Vähän karun näkönen vielä, mutta itse tehdyksi tosi hieno.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 10.09.2011 22:59
Cool stuff mate. Vähän karun näkönen vielä, mutta itse tehdyksi tosi hieno.
Joo eihän tuo mitään kaupan penkkejä voita hienoudessa ainakaan.

Vielä tulee kerran maalaus ja siihen liitetään myös vielä tv:lle oma paikka ratin taakse  ;)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: SuoBBis - 10.09.2011 23:27
Olen jo pitkään kiinnostunut samantyyppisestä "ajosimutuolista" ja aataminpojan hienon projektin ansiosta sain vain lisää puhtia ideaani. Eräällä tylsällä ruotsintunnilla suunnittelin itselleni sillaisen :b Suhteita käyttämällä saatan saada itselleni komean kuppipenkin ^^ Pitäis vaa eka hommata toi Driving Force GT- ratti, kun on kehuttu. Helpompi jatkaa työtä sen jälkeen =)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Juhohfin - 12.09.2011 14:24
Thrustmasterin Ferrari-ratista kiinnostuneille on hyviä ja huonoja uutisia.

Hyviä uutisia niille jotka omistavat jo T500 RS - wheelbasen
Ferrari F1 Wheel Add On (http://www.amazon.de/ThrustMaster-Ferrari-F1-Wheel-Add-On/dp/B005L0Z2BG/ref=sr_1_4?s=videogames&ie=UTF8&qid=1315656635&sr=1-4)

ja huonoja niille jotka eivät omista T500 RS - wheelbasea
Ferrari F1 Wheel Integral T505 (http://www.amazon.de/dp/B005L0Z2AW?m=A3JWKAKR8XB7XF&tag=idealocom)

Eli tiivistettynä koko ratti-systeemi polkimineen maksaa 599€ ja pelkkä ratti joka liitetään baseen maksaa 149€

Jos rahaa löytyy enemmänkin niin miksei ostaisi samantien vähän parempaa, ainoa haittapuoli on että pitää omistaa ferrari jo ennestään
Buy yourself a Ferrari F1 simulator for the home – €300,000 (http://www.jamesallenonf1.com/2011/09/buy-yourself-a-ferrari-f1-simulator-for-the-home-e300000/)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 12.09.2011 16:08
Thrustmasterin Ferrari-ratista kiinnostuneille on hyviä ja huonoja uutisia.

Hyviä uutisia niille jotka omistavat jo T500 RS - wheelbasen
Ferrari F1 Wheel Add On (http://www.amazon.de/ThrustMaster-Ferrari-F1-Wheel-Add-On/dp/B005L0Z2BG/ref=sr_1_4?s=videogames&ie=UTF8&qid=1315656635&sr=1-4)

ja huonoja niille jotka eivät omista T500 RS - wheelbasea
Ferrari F1 Wheel Integral T505 (http://www.amazon.de/dp/B005L0Z2AW?m=A3JWKAKR8XB7XF&tag=idealocom)

Eli tiivistettynä koko ratti-systeemi polkimineen maksaa 599€ ja pelkkä ratti joka liitetään baseen maksaa 149€

Haa! Arvasin, oli liian hyvää olla totta.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 24.09.2011 14:09
Eli ajopenkki on nyt lopultakin täysin valmis!


Pahoittelut vaan vähän huonosta kuvanlaadusta ja sotkuisesta huoneesta  :)
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 24.09.2011 15:23
Eli ajopenkki on nyt lopultakin täysin valmis!

(http://media.tumblr.com/tumblr_lnxuu5qlZH1qdk87d.gif)



Kyllä tuosta kelpaa ajopelejä pelailla! Hyvää jälkeä ja säästyi roima kasa euroja siihen verrattuna, jos olisi ostanut esimerkiksi Playseatin.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: aataminpoika - 24.09.2011 15:40
Eli ajopenkki on nyt lopultakin täysin valmis!

(http://media.tumblr.com/tumblr_lnxuu5qlZH1qdk87d.gif)



Kyllä tuosta kelpaa ajopelejä pelailla! Hyvää jälkeä ja säästyi roima kasa euroja siihen verrattuna, jos olisi ostanut esimerkiksi Playseatin.
Nyt jos ei ajaminen suju, niin se on kuskissa vika  ;D


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: jjani - 28.09.2011 00:07
Onko tuossa Logitech Driving Force GT ratissa minkälaiset vaihteet? Verkkokaupan sivuilla kerrotiin olevan ihan normi keppi- ja pedaalivaihteet.. Niin mitä ne pedaalivaihteet sitten tarkottaa? Ratilla olisi nyt ainakin alustavasti tarkotus pelata F1 2011. Eli onko mitään viivettä yms. pelatessa kyseistä peliä?


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Juhohfin - 28.09.2011 00:18
Onko tuossa Logitech Driving Force GT ratissa minkälaiset vaihteet? Verkkokaupan sivuilla kerrotiin olevan ihan normi keppi- ja pedaalivaihteet.. Niin mitä ne pedaalivaihteet sitten tarkottaa? Ratilla olisi nyt ainakin alustavasti tarkotus pelata F1 2011. Eli onko mitään viivettä yms. pelatessa kyseistä peliä?

Pedaalivaihteet tarkottaa todennäköisesti ratin takana sijaitsevia ns. läppävaihteita. Napit ovat aika pienet mutta kyllä niistä pelaaminen onnistuu ihan hyvin. Pistä ratti googlen kuvahakuun niin pitäisi löytyä kuva läpysköistä.

Edit2. Ratissa en ole pahemmin huomannut mitään viivettä ainakaan grand turismossa ja f1 2010-pelissä menneen vuoden aikana. F1-2011-pelissä toimuvuutta en voi vielä kommentoida kun en ole vielä paljoakaan ajanut niin joku muu voi kertoa paremmin siitä mutta en usko siinä olevan mitään ylimääräistä viivettä. Ainoa "vika" minkä olen huomannut on kun aloittaa pelaamaan niin ensimmäistä kertaa jarrua painaessa on 0,5-1 sekunnin viive mutta se on vain ensimmäisellä painauksella, sen jälkeen jarru toimii niin kuin pitääkin.

Edit3. Vielä linkki suomenkieliseen arvosteluun Logitech Driving Force GT arvostelu (http://playseat.com/fi/logitech-driving-force-gt)

Edit. tossa on vielä kuva
(http://techgage.com/reviews/logitech/driving_force_gt_ps3/logitech_dfgt_03_thumb.jpg)


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: IceCold - 30.09.2011 07:38
Tässä olisi Alanilta video tuosta Ferrarin ratista.

http://www.youtube.com/watch?v=EWO4VqV6AWU&feature=feedu


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Lapinpoika - 06.12.2011 09:31
Pystyykö g27 laittamaan dfgt rattitelineeseen?


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: nikob - 18.12.2011 07:01
Katsellut vähän tuota Logitechin G27. Mutta onkos tuo hintansa arvoinen kapistus?
Tällä hetkellä rattina Logitechin Driving Force GT.
Onkos tuossa G27 kuinka tuo kytkimen toiminta toteutettu, eli vaatiiko se sen pohjaan että saa kepillä vaihteen silmään?
Että saa oikeasti ajoittaa sen painallukset, niin kuin oikeastikkin ajaisi.
Ei yhtään kokemuksia tuosta G27:sta.


Otsikko: Vs: Rattiohjaimet - koska autopelisi on sen arvoinen
Kirjoitti: Ephram - 18.12.2011 11:16
Katsellut vähän tuota Logitechin G27. Mutta onkos tuo hintansa arvoinen kapistus?
Tällä hetkellä rattina Logitechin Driving Force GT.
Onkos tuossa G27 kuinka tuo kytkimen toiminta toteutettu, eli vaatiiko se sen pohjaan että saa kepillä vaihteen silmään?
Että saa oikeasti ajoittaa sen painallukset, niin kuin oikeastikkin ajaisi.

On täysin pelistä kiinni miten kytkintä tuetaan ja käytetään. Esimerkiksi GT5:ssä on mahdollista käyttää keppivaihteita kokonaan ilman kytkimen käyttämistä. Kytkin aktivoituu kun sen painaa pohjaan. Kaikki riippuu siitä, miten hyvin pelintekijät ovat sen koodanneet toimimaan.

En tiedä antaako GT5:n spec 2.0 -päivitys isomman hallinnan kytkimeen, esimerkiksi sen herkkyyden säätöön. Tähän voi vastata joku, joka on peliä pelannut tuolla kokoonpanolla. Itselläni ei siis rattia enää ole. Mututuntumalta sanoisin, että pelaamistani peleistä Shift 2:ssa kytkin oli toteutettu paremmin kuin GT5:ssä. PS3:lla kytkintä tukevia pelejä ei ole kovinkaan monta loppujen lopuksi. PC:llä pelaavat oikeiden ajosimujen (iRacing, RFactor, RBR jne.) ystävät hyötyvät G27:n kytkimestä ehdottomasti eniten.