Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Puppeteer  (Luettu 2227 kertaa)
Puppeteer « : 17.09.2013 13:23 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili

Lainaus käyttäjältä: Mitä peliä pelasit viimeksi -topicista
Ehkä vuoden hellyyttävin videopeli. Kyseessä siis Sonyn Japan Studiosin 2,5D tasoloikka, joka julkaistiin vastikään 40€(!) hintaan. Ulkonäöltään ja tunnelmaltaan jotain Ghiblin elokuvien ja Painajainen ennen joulua-nukkeanimaation väliltä. Tukee Mario Galaxyjen tapaista cooppia, jossa toinen pelaaja voi avustaa päähahmo Kutaroa ohjustavaa kaveriaan. Jos laudalta löytyy 5v+ lasten isiä tai äitejä, tai vaikka pikkusisaruksen tai kummilapsen omaavia, niin näkisin tämän ehdottomana kaksinpelikokemuksena. Aivan pienimmille ja herkimmille lapsille tämä saattaa olla liian jännittävä/pelottava. Haastetta tosin löytyy myös vanhemmille pelaajille. Loistavaa että tälläisiä erikoisuuksia vielä tulee isoilta devaajilta.

edit: Ja unohtui mainita, että peli tukee 3D:tä oikein sujuvasti. Itse pelaan tätä mieluummin 3D päällä kuin ilman. Kolmas ulottuvuus tekee mielestäni kokemuksesta paljon elävämmän, johtuen pelin nukketeatteri-ulkoasusta.
Halusin luoda Puppeteerille oman langan, koska mielestäni se sen ansaitsee. Tämänhetkisten myyntilukujen, ja pelin varsinaisen laadun perusteella, Puppeteer tulee muutaman vuoden päästä löytämään itsensä kulttiklassikoiden joukosta. Siis sellaisten kuin Okami, Viewtiful Joet, Beyond Good and Evil ja Psychonauts. Kaikki pelejä, joille laadukkaista ja omaperäisistä peleistä pitävät pelaajat toivoisivat jatko-osia, joita ei tulla todennäköisesti koskaan saamaan. Sony lähetti Puppeteerin käytännössä kuolemaan GTA V:n, Rayman Legendsin ja muiden huippupelien tulvan alle. Eivät ole tainneet edes peliä mainostaa. Tämä on iso sääli, koska Puppeteer ansaitsisi oman hetkensä parrasvaloissa. Niin pelimekaanisesti kuin audiovisuaalisesti Puppeteer huokuu sen tekemiseen vuodatettua ammattitaitoa ja rakkautta. Täydellisesti pelimuotoon muutettu iltasatu. Aikanaan kun omia lapsia saan, niin Puppeteer on varmasti ensimmäisiä pelejä joiden pariin tulen heidät ohjaamaan, Mariojen ja Zeldojen ohella.
tallennettu
Re: Puppeteer « Vastaus #1 : 17.09.2013 13:31 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Testasin eilen demoa ja hyvältä vaikutti. Visuaalisesti erittäin hienosti toteutettu.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Puppeteer « Vastaus #2 : 17.09.2013 15:30 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Tämä peli on kyllä varmasti ihan ykkönen lapsille. Melkein tekisi mieli sanoa, että nimenomaan lapset saavat tästä parhaiten irti (vaikka olen kyllä itsekin nauttinut tästä). Äärimmäinen helppous vaivaa ehkä hivenen sekä aika helpot vastukset, mutta muuten olen tykännyt enemmän kuin esimerkiksi LBP:stä.

Ja on myös aika miellyttävä graafisesti.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Puppeteer « Vastaus #3 : 25.10.2013 02:11 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Sain viimeinkin seikkailtua Puppeteerin lävitse. Oli kyllä leveän hymyn kasvoille nostattava kokemus kaikenkaikkiaan, eikä mielestäni mitenkään äärimmäisen helppo. Ajoittain jopa mukavasti haastava. Juoni täynnä vekkulia huumoria, joka toimii niin lapsille kuin lapsenmielisille. Ja ulkoasultaan yksi genin omaperäisimmistä peleistä, pelkästään positiivisesti. Pelin ainoa selkeä vika on mielestäni päänvaihtomekaniikka. Kaikkien salaisuuksien löytäminen on tehty turhan puuduttavaksi. Löydettyjen päiden ja "kolmen elämän" olisi pitänyt olla erillisiä mekaniikkoja. Eli kun kerran olet jonkin pään löytänyt, niin seuraavaksi täytyisi etsiä sitä vastaava salaisuus, jonka kohdalla peli automaattisesti vaihtaisi Kutaron pään siihen ja näin avaisi salaisuuden. Muuten kiinnostaisi löytää pelistä kaikki mahdollinen, mutta eri päiden+salaisuuksien turhauttavuuden (ja syksyn pelitulvan) takia en koe, että suuremmalti lopulta nauttisin siitä. Kaikenkaikkiaan Puppeteer on kuitenkin kokemisen arvoinen seikkailu, myös 3D-tuki ja coop Moven kanssa toimivat todella hyvin.

Kuten tästäkin topicista näkee, niin Puppeteer taisi odotetusti hukkua syksyn huipputarjonnan marginaaliin.  ;D Toivon, että Sony julkaisisi Puppeteerin PS4:lle jonain ensi kevään muuten pelijulkaisuilta hiljaisena hetkenä, jotta useampi ihminen löytäisi tämän. Tai vaikka joulun alla. Lisäksi 1080p/60fps tekisi tästä vielä nautittavamman kokemuksen.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines