Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat  (Luettu 5689 kertaa)
PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « : 30.12.2010 11:32 »
Shiranui (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 1 Profiili

Playstation 2:lla pelaaminen loppui omalta osaltani GameCuben hankkimisen jälkeen lähes kokonaan. Ostin kirjaimellisesti vain pari peliä PS2:lle, ennen kuin siirryin pelaamaan pääsääntöisesti Cubella. Sen jälkeen en ole juuri seurannut, mitä pelejä PS2:lle on julkaistu. Viime vuosina on tullut hankittua muutama PS2-peli lisää, mutta siitä huolimatta oma PS2-kokoelmani on vasta alkutekijöissään:

  • Beyond Good & Evil
  • ICO
  • Metal Gear Solid 2: Substance
  • Metal Gear Solid 3: Subsistence
  • Shadow of the Colossus

Viime aikoina on tullut selailtua erilaisia PS2:n Top 20 -listoja, mutta niissä jokaisessa tuntuu olevan samat pelit, jotka löytyy jo muilta alustoilta. Erityisesti kiinnostaa hiukan vähemmälle huomiolle jääneet PS2-yksinoikeudet, jotka olisivat silti kokemisen arvoisia. Helmien löytäminen hutun seasta tuntuu ajoittain mahdottomalta tehtävältä, varsinkin kun kymmenen vuoden kuluessa Playstation 2:lle on julkaistu noin 2000 peliä. Mitkä ovat mielestänne kokemisen arvoisia?
tallennettu
Re: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #1 : 30.12.2010 12:47 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Jes, noitahan kyllä löytyy.

Ekana mieleen pulpahtaa Transformers, joka on mielestäni yksi parhaita lisenssipelejä. Yllättävää kyllä, ja siksi tämä onkin varmasti helppo ohittaa, mutta suosittelen kokeilemaan, mikäli jostain saat käsiisi. Räiskintä on erittäin toimivaa, mutta makeinta tässä silti on kookkaissa(PS2-standardeilla eniveis) upeissa kentissä samoileminen ja saumaton vaihtelu auto- ja robomuotojen välillä.

Lisää vähemmän ilmiselvää herkkua; Peter Jackson's King Kong. Taas niitä yllättäen hyviä lisenssipelejä. Kyseessä on rehellinen putkiräiskintä, mutta selviytymisen ja pienuuden tunne, kuumotus ja muutamat upeat kohtaukset tekevät tästä sangen hienon kokemuksen. On tosin varmaan ollut Cubellakin, mutta mainitaan varmuuden vuoksi.

Omaa ehdotonta feivoria, Jak-sarjaa, on toki myös suositeltava. Eritoten eka osa, Precursor Legacy, on yksi parhaita tasoloikkia koko konsolilla. Omasta mielestäni paras. Myöhemmissä mennään Ratchet-tyyppiseen hahmotoimintaan vähän enemmän, mutta kyllä näissä loikitaan silti reippahasti. Must. Niin, ja toki kannattaa kokeilla alkuperäiset kolme Ratchet & Clank -peliäkin. Loikintaa varmasti niissäkin nykyistä enemmän, mutta alkeellisempi ohjaus ja ulkonäkö saattavat haitata. Paitsi jos ei anna! :b

Mitäs muuta. God Hand on kai aika merkittävä mättöpeli. Okami tottakai, jos ei Wiillä ole sitä pelannut, on pakkohankinta. We Love Katamari kannattaa hommata, vaikka sarjan muita osia olisi pelannut, sillä rullata jaksaa aina. Myöskään graafinen ulkoasu ei pääse tässä häiritsemään. Klonoa 2: Lunatea's Veil pitäisi olla mainio tasoloikka, josta ei ainakaan liikaa melua ole pidetty. En kuitenkaan voi luvata, kun peliä ei omastakaan hyllystä ikävä kyllä löydy. REZiä ei vissiin Cubelle julkaistu, mutta HD-versio taitaa olla Live Arcadesta saatavilla. Eniveis, must koettava jossain muodossa.


Tuossa muutamat jotka ensimmäisinä mieleen pulpahtivat. Useimmat varmasti tuttuja, mutta yrittänyttä ei laiteta. Niitä vielä harvinaisempia eri genrejen helmiä löytynee muilta enemmän.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #2 : 30.12.2010 13:37 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili PS2:selle on kyllä jäätävä määrä hyviä pelejä. Konsoli oli aivan suvereeni hallitsija viime genissä.

Jos roolipelit maistuvat kannattaa hommata ainakin Dragon Quest VIII. Pelissä on uskomattoman laaja maailma, jota tutkii mielellään. Myös grafiikat ja musiikit ovat loistavat. Persona 3 ja 4 kannattaa myös tsekata, pelit uudistivat hienosti genreä ja pelien tarinat ovat hyviä. Valikkoräpeltäjille maistuu varmasti myös Nippon Ichin tuotokset, kuten Disgaea ja Phantom Brave.

Shmupeista parhaat ovat varmaankin Gradius 5 ja Raiden III, jos pysytellään ihan näissä Euroopan julkaisuissa. Gradius V nyt on ainakin ihan taattua old-school actionia.

Tappelupelien ystäville King of Fighters 98 Ultimate Match on aika takuuvarma paketti. Myös KoF XI kannattaa tsekata ja se ainakin taisi olla PS2:sen yksinoikeuspeli.

Zone of the Enders 2 on hemmetin kova toimintapeli Hideo Kojimalta ja uppoaa varmasti Metal Gear-sarjan faneihin. Pakko-ostos. Toimintapeleistä myös Capcomin God Hand on tsekkaamisen arvoinen paketti. Mukavaa beat em' uppia old-school hengessä ja sisältää erittäin hämärää huumoria.

Tässä vielä hyvä lista unohdetuista, mutta hyvistä PS2-peleistä: http://www.racketboy.com/retro/sony/ps2/2008/11/the-best-undiscovered-playstation-2-ps2-games.html
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #3 : 30.12.2010 13:48 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Klonoa 2 on loistava tasoloikka, ehdoton ostos kakkospleikkarin omistajille.

Vielä mainitsemattomista nyt tulee oikeastaan vaan mieleen Silent Hill 2 ja Kindom Hearts (jälkimmäinen vain jos ei kärsi homofobiasta) sekä Burnout 3, paras arcade-autoilu. ikinä.
tallennettu
Re: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #4 : 30.12.2010 13:58 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Ah, Fahrenheit ja Psychonauts! Miten unohdinkaan. Ensimmäinen huikea seikkailupeli, jonka tunnelma on viiltävä. Jälkimmäinen kreisiä tasoloikkaa. Ohjausteknisesti ajoittain vähän liian miten sattuu, mutta mielikuvituksella paikataan kaikki puutteet.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #5 : 30.12.2010 14:08 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Saattavat olla jo Cubelta tuttuja mutta ainakin minulle Timesplitters 2 iski täysillä silloin joskus kun kaverin kanssa tuli pelailtua sitä cooppina. Muita pelisarjan osia en ole itse pelaillut.

Houkuttaisi edelleenkin ostaa PS2 tuohon ps3:n rinnalle loistavan pelivalikoiman takia.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #6 : 30.12.2010 14:39 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Aika paljonhan tässä olisi jo allekirjoitettavaa. Erityisesti Kingdom Heartseista siihen ensimmäiseen kannattaa tutustua, sillä onhan kyseessä edelleenkin varsin mainion sarjan kirkkaasti paras osa. Kontrollit ja kamera vaatinevat totuttelua, mutta kyllä se siitä. Jos myös Persona 3:sta on innostunut, kannattaa ostaa samantien Persona 3 FES. Kyseessä täyteläisempi ja muutenkin parempi versio. Persona 4 hakkaa toki vielä edeltäjänsäkin, mutta suosittelen silti tutustumaan molempiin.

Mitähän muuta? Roolipelipuoli jos kiinnostaa, kannattaa ainakin vielä kurkata juurikin Shin Megami Tensei- ja Disgaea-sarja (erityisesti Disgaea 2), Final Fantasy XII (myös X ja X-2 ovat oikeasti ihan hyviä) ja Star Ocean 3 aka SO Till the End of Time. Kirkkaimpiin tähtiin lukeutuu ehdottomasti myös Dragon Quest: A Journey of the Cursed King, joka hurmaa erityisesti maailmansa rakenteella, tekemisen määrällä ja muutenkin varsin hiotuilla mekaniikoillaan. Dark Chroniclekin kannattaa ehkä kurkata, jos ei kaihda valtavaa tylsien luolastojen määrää.

Muilta puolin uskaltanen suositella vielä ainakin Yakuzoita, joka voivat viehättää jo siksi, ettei vastaavia pelejä markkinoilla oikeastaan edes ole. Devil May Cry -sarjan toinen ja kolmas osa ovat myös silkkaa timanttia, Guilty Gear X2 voi napata 2D-mätöistä pitävälle ja myös Odin Sphere on monella tapaa varsin tyylikäs toimintaseikkailu.

Jokerina heitetään vielä Dragon Ball Z Budokai 3. Eihän se mikään Street Fighter tai edes Tekken ole, mutta toimii kaikin puolin yllättävän mainiosti. Pelattavaa on varsin hurja määrä ja taistelu on yksinkertaisuudessaankin varsin hauskaa väistelyhippaa. Ei kannata kuitenkaan sekoittaa peliä Tenkaichi-sarjaan, bleh.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #7 : 31.12.2010 01:20 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Pleikkarin kuumin kombo on Jak & Joe. kuva oli oma keksimä. tein lennossa.



Kukaan ei ole maininnut Gran Turismoja niin mainitaan ne nyt tässä. Gran Turismo 3. Gran Turismo 4.
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #8 : 31.12.2010 09:16 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Pleikkarin kuumin kombo on Jak & Joe. kuva oli oma keksimä. tein lennossa.
Meh, Viewtiful Joet toimii paljon paremmin Cubella.
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #9 : 31.12.2010 13:29 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Soul Reaver 2
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #10 : 31.12.2010 13:44 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Multiplattarit niille vehkeille, joille ne on alunperin rakennettu.

God Hand on ehdoton hankinta. Tinkimätön pelimekaniikka, outo huumori ja riskit, joita ei enää indie tasoa korkeammalla nähdä. Shinji Mikami takaa naurut.

Okami näyttää PS2:lla vieläkin hyvältä, kunhan piuhat on kunnossa.
Rez toimii pleikkarilla myös. Finngamer haluaa, että ostat DC'n sitä varten ja vibraohjaimen.
ZoE2 pitää kokea jo pelkkien grafiikoiden takia.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #11 : 31.12.2010 13:45 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Kukaan ei täällä tainnut vielä mainita PS2:n yhtiä kuuluisimpia helmiä eli GTA-sarjan kolmea parasta osaa. Eli GTA III, Vice City ja San Andreas. Kaikki todella hyvää settiä, vaikkakin kolmonen jo vanhentunut pahasti. San Andreas oma suosikki ja sitä vieläkin tulee joskus pelailtua.  Jokaiseen saa upotettua roimasti aikaa ja hauskaa on.

Manhunt myös pakko mainita Rockstarin tekemisistä. Todella hyvää hiiviskelyä brutaaleilla lopetuksilla. Tarina myös hyvä sekä tunnelma ajoittain hyvin painostava jopa ahdistava (Pigsy :o). Manhunt 2 on paljon huonompi ja pilalle sensuroitu, tämä eka on klassikko.

God of War 1&2 ovat konsolin ja melkolailla koko pelihistorian parhaita häkki släshi pelejä joita ei parane ohittaa. PS3:lle tietenkin löytyy HD versiot mutta alkuperäisenä kokemisessa ei mitään vikaa ole.
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #12 : 31.12.2010 14:13 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Tätä ei ole vissiin mainittu, enkä tiedä kuinka yksiin menee hakukriteeriesi kanssa, mutta: Prince of Persia: The Sands of Time

Hauskaa tasohyppelyä, tyylikästä akrobatiaa ja mielekästä ajan kanssa vekslaamista. Itse kyllä tykkäsin kovin, etenkin tuo pompiskelu ym. akrobatia toimi omalla kohdallani jotenkin tosi hyvin. Jatko-osat ovat harmillisesti enemmän tai vähemmän huonoja - angstista Warrior Withiniä olen demona koittanut, ei kolahtanut ja ainakin PS2-versio The Two Thronesista on aikamoista kuraa.
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #13 : 31.12.2010 15:53 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili viewtiful joe toimii teoriassa cubella jos jostain semmosen löytää ja haluaa maksaa triplahinnan

E: meinasin vaan sitä että pleikkarille saa molemmat joet mistä vaan alle kympillä


« Viimeksi muokattu: 31.12.2010 16:02 kirjoittanut saska »
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #14 : 31.12.2010 15:56 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
viewtiful joe toimii teoriassa cubella jos jostain semmosen löytää ja haluaa maksaa triplahinnan
Toimiihan se myös käytännössä..?

Onko nuo muka jotain arvokkaitakin pelejä. Mulla molemmat Cubelle.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #15 : 31.12.2010 17:02 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili PS2:lla ei ole klassikkoja.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: PS2:n klassikot, helmet ym. pakkohankinnat « Vastaus #16 : 31.12.2010 18:22 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Onko nuo muka jotain arvokkaitakin pelejä. Mulla molemmat Cubelle.

No kai ne ovat "arvokkaita", jos PS2-versioihin vertaa. Niitähän sai jossain vaiheesta vähän kaikkialta (ainakin Anttilasta) uutena naurettavan halpoihin hintoihin. Itse sain Cuben alkuperäisestä (pinkki versio) vajaat 20 euroa, kun myin sen pari vuotta sitten Huudossa. Aika normaali hinta tuo tuolloin oli, ja 20 eurolla näyttää tällä hetkelläkin saavan. Jatko-osa (GC) saattaa olla hieman arvokkaampi, en tiedä.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines