Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: PS1-nostalgiaketju!  (Luettu 29297 kertaa)
PS1-nostalgiaketju! « : 04.07.2012 14:10 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Noniin aika pamauttaa PS1-fiilistelytopikki käyntiin.

Itselle PS1 on se nostalgisin pelikonsoli kaikista, vaikka se ei ollutkaan ensimmäinen omistamani pelikone (NES vei tämän paikan). Muistan kun sain laitteen ensimmäistä kertaa testaukseen ja laitoin ekan Spyron pyörimään. Graffat räjäytti tajunnan ja uuden Dual Shockin värähtelyt olivat maagisia. Sen jälkeen konsoli oli kovassa käytössä ja pelailtavaa eri genreistä löytyi aivan helvetisti.

Kovimmat pelit:

Demo 1:stä tuli pyöriteltyä useasti ja T-Rexiä ihmeteltyä. CD:llä oli myös loistavan Tombin demo, joka vain jatkui ja jatkui. Monesti tuli kyseistä peliä pyöriteltyä ja myöhemmin hommasin vielä koko version. Sairaan hieno metroid-klooni hauskoilla kentillä.



Grandia veti meikäläisen japsiropejen maailmaan. Yhtäkkiä hiffasin mistä koko genressä on kyse ja aloin nauttimaan suuresti seikkailuista ja NPC:lle puhumisesta. Tahti ei ollut yhtä hektinen kuin tasoloikissa. Ekassa kaupungissa tuli pyörittyä huolella ja musat ilahduttava edelleen.



Megaman Legends
issä vanhan sankarin seikkailut jatkuivat kolmiulotteisena ja seikkailupainotteisena. Pelissä oli iso maailma, hauskoja hahmoja ja paljon löydettävää sälää. Graffat ovat myös hieman animetyyliset ja muistuttavat cel-shadingiä. Ääninäyttely on paskaa, mutta kuuluu nostalgiafiilistelyihin.



Castlevania Symphony of the Night. Peli oli hankalasti saatavissa siinä vaiheessa kun siitä ensimmäisen kerran kuulin ja oli saavuttanut myös mainetta PS1:sen yhtenä parhaimpana pelinä. Pakko se oli silloin aikanaan hoitaa ja ensimmäinen kopioni oli loose huuto.netistä. Peli ei kuitenkaan pettänyt, päinvastoin se räjäytti tajunnan ja on edelleen itselle varmaan paras peli ikinä.



Final Fantasy IX oli mieletön kokemus aikanaan ja en voinut uskoa kuinka hienolta se näytti esirendattuine taustoineen. Peli näyttää edelleenkin loistavalta noiden taustojen takia ja herääkin kysymys miksi enää ei käytetä esirendattuja taustoja? Muistan kun pelasin tätä uudenkarhealla PS2:sellani ja broidi kysyi, että näyttäisikö peli muka yhtä hyvältä PS1:sessä.



Nooniin siinä nyt alkajaisiksi jotain pelejä. Laittakaahan mielipelejänne kehiin ja stooreja niistä tulemaan! Varmaan suurin osa kuitenkin omistanut kyseisen konsolin jossain vaiheessa. Myös unohdetuista helmistä olisi kiva kuulla!
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #1 : 04.07.2012 15:51 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Final Fantasy IX:n läpiipelu on jälleen menossa, disc 2. lopussa tällähetkellä. Yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni, vaikkei ehkä paras FF olekaan.

--------------------------------------------------

PS1 oli ensimmäinen konsolini, jonka muistan saaneeni 6-vuotiaana äidiltä ruinattuna. Sen mukana tuli demo, jossa oli Spyro, Crash 3, Tomb Raider, Tombi... Ja kokopelinä Croc: Legend of the Gobbos.



Croc on ensimmäisiä omistamiani pelejä, joten tunnearvo korvaa sen yleisen paskuuden. Muita kovia nimiä oli tietenkin Crashit ja Spyrot sekä Tekkenit yms.

Resident Evileillekin tuli kuumoteltua. Ensimmäisen zombin kohtaaminen on varmaan yksi ikimuistoisimmista kohtauksista videopeleissä.




Sitten oli myös niitä kuriositeettejä:



Destregaan liittyy helvetisti nostalgiaa. Pelissä on monta pelattavaa hahmoa ja jokaisella omanlaiset voimansa, joilla taisteltiin suht laajossa kentissä. Pelissä on myös tarina-moodi, joka on muistaakseni parasta paskaa. Kaverin kanssa tuli tätä pelattua junnuna helkkaristi.




Guardians Crusade on pleikkaropejen outolintu. Pelissä päähenkilönä ovat ritari ja vaaleanpunainen lohikäärmevauva. Ritari voi myös kutsua leluja apuun taisteluun, joilla kaikilla on omat erikoiskykynsä.
En peliä loppujenlopuksi paljoa ehtinyt hakata, ennenkuin kaveri myi sen eteenpäin.




Rescue Shot herättää lämpimiä muistoja varsinki co-opina. Eikä haitannut, vaikka joutui padilla pelaamaan GunConin sijaan. Mahtavan sympaattisen tarinan ja hahmot omaava peli, joka pitäisi vielä kaivaa joskus esiin ja pelata kaverin kanssa.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #2 : 04.07.2012 16:08 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Final Fantasy IX oli mieletön kokemus aikanaan ja en voinut uskoa kuinka hienolta se näytti esirendattuine taustoineen. Peli näyttää edelleenkin loistavalta noiden taustojen takia ja herääkin kysymys miksi enää ei käytetä esirendattuja taustoja?

Samaa olen itsekin miettinyt. Tämän takia juuri Baten Kaitosit ovat graafisesti erittäin miellyttäviä, mutta kaipa se sitten vain niin on että nykyään pelintekijät ajattelevat pitkälti jotain että "esirenderöinnille ei vain ole enää tarvetta".

Kolme ekaa Ressaa ja MGS ovat parhaiten muistissa PS1-ajoilta. RE2 on mun ehdoton suosikki vanhoista ja siitäkin saisi tulla se remakesoitu versio. En tosin usko että Capcom enää lähtee tuohon hommaan, vaikka onkin aina välillä vihjailtu että kakkosesta ja kolmosesta tulee ehkä uudet versiot...
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #3 : 04.07.2012 16:42 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili PlayStationille on helkutisti kovia pelejä. Perinteisten Gran Turismojen, Fantasyjen, MGS:ien ja muiden tunnetumpien pelien lisäksi laitteelle oli tusinoittain pelejä, jotka olivat laadukkaita, mutta eivät ihan yltäneet siihen kastiin, jota myöhempina sukupolvina fiilistellään.

Fear Effect käytti cel-shading -tyyppistä ulkoasua jo ennen Jet Set Radiota. Pelin elokuvamaisuus, tyylikkäät kohtaukset ja ennen kaikkea, päähahmojen (oletettu) lesbosuhde oli kyllä aikanaan aika hulvatonta kamaa. Pitäisi kyllä nuo Fear Effectit metsästää jostain hyllyyn.

Tenchut taas tarjoilivat hyvää hiippailua ja ninjailua. On hyvä myös muistaa, että Tenchuissa hiippailtiin jo ennen Metal Gear Solideja, vaikka toki näissä oli tarkoitus hiipiä vihun taakse ja viiltää kurkku auki, eikä niinkään vältellä toimintaa.

Pelejä voisi listailla melkein loputtomiin.
tallennettu
Re: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #4 : 04.07.2012 16:44 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Fear Effect käytti cel-shading -tyyppistä ulkoasua jo ennen Jet Set Radiota. Pelin elokuvamaisuus, tyylikkäät kohtaukset ja ennen kaikkea, päähahmojen (oletettu) lesbosuhde oli kyllä aikanaan aika hulvatonta kamaa. Pitäisi kyllä nuo Fear Effectit metsästää jostain hyllyyn.

Molemmat pitäisi löytyä myös PSN Storesta, jos kelpaa.
tallennettu
Re: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #5 : 04.07.2012 17:13 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Legend of Dragoon


Enpä ole pelannut tätä sitten PS1-aikojen, joten en muista tästä oikein muuta kuin että kyseessä oli erinomainen RPG, jossa hahmot pystyivät muuttumaan erilaisiksi lohikäärmeiksi.


Future Cop: L.A.P.D.


En ole tätäkään pelannut varmaan kymmeneen vuoteen, joten muistikuvat on hämäriä. Sen muistan kyllä että kyseessä oli helvetin kova moninpeli.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #6 : 04.07.2012 18:12 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
PlayStationille on helkutisti kovia pelejä. Perinteisten Gran Turismojen, Fantasyjen, MGS:ien ja muiden tunnetumpien pelien lisäksi laitteelle oli tusinoittain pelejä, jotka olivat laadukkaita, mutta eivät ihan yltäneet siihen kastiin, jota myöhempina sukupolvina fiilistellään.
Niitä ei fiilistellä sen takia, koska niiden nimi ei ole Mario tai Zelda.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #7 : 04.07.2012 19:07 »
blindside Jäsen Viestejä: 151 Basaaripisteet: 1 Profiili
Niitä ei fiilistellä sen takia, koska niiden nimi ei ole Mario tai Zelda.

Paras Zeldahan on nimenomaan PS1:llä:



Helposti yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni. Muistan kun teininä mehustelin tätä jostain pelilehdestä kuukausia etukäteen, ja vielä paremmin sen kun käytiin mutsin kanssa Hobby Hallista hakemassa tää. Julkaisu oli kesällä -97, ei tullut sinä kesänä paljon ulkona heiluttua.



« Viimeksi muokattu: 04.07.2012 19:15 kirjoittanut blindside »
"The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't."
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #8 : 04.07.2012 19:25 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 916 Basaaripisteet: 0 Profiili Overboard



Pitää varmaan ladata emulaattori ja kokeilla taas.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #9 : 04.07.2012 20:00 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Overboardia tesmailtiin joskus demona. Silloin se näytti aivan pirun hienolta, varsinkin vesiefektit, vaikkei se nytkään ihan huonolta näytä.


tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #10 : 04.07.2012 20:52 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Huhhuh kun on hyvää settiä.

Alundra on tosiaan loistava Zelda-klooni hyvillä musilla ja kiperillä puzzleilla. Muistan jääneeni johonkin jumiin ja peli on vieläkin kesken, voisi ottaa työn alle kun kerkiää.
Overboardia tuli demolla hakattua. Peli oli värikäs ja hauska, mutta myös petollisen vaikea ja muistan jo pelkän demon aiheuttaneen hampaiden kiristystä.
Guardians Crusade löytyy hyllystä, mutta sitäkään en ole vielä kerennyt testaamaan, pitäisi olla aika leppoisa rope kyseessä.
Fear Effectin voisi hommailla hyllyyn. 32-bittinen lesboilu kiinnostaa.

Sitten niitä hieman oudompia titteleitä, jotka jäivät valitettavan vähälle huomiolle, mutta ovat silti älyttömän hyviä. Näitähän tällä konsolilla riittää kun lähtee hieman kaivelemaan.

Rapid Reload oli yksi konsolin julkaisupeleistä, mutta siitä ei ole kukaan koskaan kuullutkaan. Pelihän on Gunstar Heroes-klooni ja oikeastaan täysin samanlainen peli paremmilla graffoilla. Spekulaatiota on myös käyty osallistuiko GH:n tekijät tämän pelin tekemiseen ja onko kyseessä sittenkin aito jatko-osa.



Herc's Adventures on isometrinen 2D toiminta, jota voisi verrata vaikka Zeldaan. Graffat ovat hienot ja piirroselokuvamaiset.



Pocket Fighter
on Capcomin hassuttelumätkintä ja sisältää hahmoja Street Fightereista ja Darkstalkerseista. Ei mitään liian syvällistä, mutta hauskaa mätkyttelyä.



Tail Concerto julkaistiin myös Euroopassa, mutta tosin vain Ranskassa. Peli on kepeä seikkailu, jossa päätarkoituksena on keräillä pahiskissat pois pyörimästä. Graffat muistuttavat MM Legendsiä. Peli on siis ainoastaan ranskan kielinen, mutta hyvin sitä pelaili lukion ranskaa opiskelleena. Peli sai myös jatko-osan DS:lle, Solatorobon, joka on myös aivan loistava peli.



Adventures of Lomax
oli Lemmings spin-off. Aikakaudelle ominaista oli, että jokaisesta sarjasta piti tehdä tasoloikka ja niin myös Lemmings-hahmo oli oiva maskotti. Hienoa 2D-grafiikkaa ja hauskaa loikintaa. Niin hienot graffat.



Perkeles näitähän tulee paljon. Lisää unohdettuja helmiä myöhemmin!
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #11 : 04.07.2012 21:33 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili


Vib-Ribbon! Hassu rytmipeli, joka osasi tehdä ihan tavallisista musiikkicd-levyistä kenttiä.

Vib-Ribbon on niin ihana peli, että gamertagini tulee siitä. Taidanpa pelata jonkun levyn läpi juuri nyt!
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #12 : 04.07.2012 21:42 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Meillähän ensimmäinen konsoli oli juurikin ps1 ja eka peli oli jumping flash. Jumping flashista en koskaan erityisesti innostunut, mutta myöhemmin  pankin räjäytti crash 2. Siitä pääsin imukierteeseen ja videopeleihin sisälle oikeen kunnolla. Eniten pelattiin tekkeneitä, granturismoja, crasheja ja spyroja. Granturismo 2 oli silloin jotain niin uskomattoman täydellistä että sitä ei voi sanoin kuvailla. Lisäksi Vpl:n demoja porasin järjettömät määrät. Trexiä ja sitä siipikalaa pyöritin alkuun vähän liikaakin.  :lol:

tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #13 : 04.07.2012 22:51 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Overboardista tuli mieleen Kula World, joka parin eri demon perusteella vaikutti vekkulilta puzzlelta. Pitäis joskus kokoversio hankkia.

My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #14 : 04.07.2012 23:19 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili

Ensimmäinen muistikuva Playstation 1:sta on se kun muistan jonkun ala-asteen ekan luokan luokkaverin luona tätä peliä pelanneeni. Itse en konsolia koskaan omistanut. Spyrot, Crashit, Driverit, Crocot, Vigilante 8, silloiset ralli-ja formulapelit+urheilupelit ynnä muut legendat saavat aikaan mukavia nostalgiapiikkejä :)
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #15 : 05.07.2012 01:33 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Kulaworld on aika jees, useamman tunnin pelaamisen jälkeen tuppaa tosin olemaan fyysisesti vähän huono olo kaikesta siitä pyörimisestä.
Paljon mielenkiintoisia pelejä mainittu tässä topikissa, Tombia ois mahtava päästä joskus pelaamaan, muttei toisaalta jaksais kyllä alkaa PS1-pelejä hoardaamaan kun ei ole oikeen mitään fiksaatiota nykyisin noihin fyysisiin peleihin.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #16 : 05.07.2012 11:08 »
blindside Jäsen Viestejä: 151 Basaaripisteet: 1 Profiili
Tombia ois mahtava päästä joskus pelaamaan, muttei toisaalta jaksais kyllä alkaa PS1-pelejä hoardaamaan kun ei ole oikeen mitään fiksaatiota nykyisin noihin fyysisiin peleihin.

Löytyy nykyään (muistaakseni sekä US että EU) Playstation Networkista, hinta varmaan se 9.99€.
"The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't."
tallennettu
Re: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #17 : 05.07.2012 15:03 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ensimmäinen muistikuva Playstation 1:sta on se kun muistan jonkun ala-asteen ekan luokan luokkaverin luona tätä peliä (Hercules) pelanneeni.

Voi kyllä, tätä ja Crocia tuli itsellkin skidinä pelattua pirusti. Tosin PC:llä.

PS1:tä ei mullakaan koskaan itsellä ollut, mutta lainakoneilla ja kavereilla pelasin silti paljon. Ehdottomasti rakkaimmiksi peleiksi luonnollisesti jäivät Oddworld-sarjan kaksi ekaa osaa(kuten ehkä erinäisissä ketjuissa on jo käynyt selväksi).





Paljon tuli toki hakattua myös niitä perinteisiä Spyroja, Crasheja ja MediEviliä. Mutta mites Driver, ei vissiin oltu vielä mainittu? Todella kovaa kakkaa!

"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #18 : 05.07.2012 15:10 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mutta mites Driver, ei vissiin oltu vielä mainittu? Todella kovaa kakkaa!
Mainittu. Löytyy Storesta vitosella. Ostin pois tuossa talvella ja täytyy sanoa että grafiikan kohdalla aika kultaa muistot  :lol:, mutta oli sitä silti mukava päästä pelaamaan taas arviolta 12-13 vuoden tauon jälkeen.

Houkuttaisi ostaa Ps1 jostain hyllyn koristeeksi ja paikata näin niitä lapsuuden traumoja kun en sitä silloin itselleni saanut  :P
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #19 : 05.07.2012 15:16 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Ehkei niin hyvä kuin PS1:n parhaat ropet, mutta kuuluu omiin suosikkeihini.

Legend of Mana



Ehkä hienoin peli mitä koskaan on tehty.
tallennettu
Re: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #20 : 05.07.2012 20:24 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Monia hyviä pelejä mainittu.

Driverista kommentoisin itsekin sen verran, että tulihan sitä jyystettyä silloin kun se ilmestyi ihan hemmetisti. Erittäin kova peli. Muistan kun demo tuli jossain Virallisen PlayStation -lehden välissä ja sitä tuli aika hyvin väännettyä ennen pelin julkkaria. Lisäksi hyvin on painunut mieleen se, kuinka kaverit vinoili mulla kun eihän siinä pelissä voi edes ampua kuten GTA:ssa. Noh, Driverissa olikin kyse jostain ihan muusta ja ei ainakaan omalla kohdalla ole mikään peli vielä saanut yhtä hyvää ajonautintoa aikaan  :)

Itsellä liittyy myös todella paljon hyviä muistoja noihin lehtien mukana tulleisiin demolevyihin. Silloin joskus muinoin ne olivat kuitenkin usein melkein ainoa keino nähdä trailereita uusista peleistä ja päästä pelaamaan demoja. Mm. Metal Gear Solidista taisin kunnolla innostua vasta nähtyäni trailerin demolevyltä. Melkein kaikki taitaa myös olla vielä tallessakin  :)
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #21 : 05.07.2012 23:26 »
Soukyugurentaio-
tokuyo
~ forever with me ~ Jäsen Viestejä: 83 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ensimmäisen pleikkarin pelitarjontaan olen alkanut kunnolla tutustua vasta hiljattain. Tulihan lapsena niitä Crasheja väännettyä kavereiden luona, vaikken loppujen lopuksi sarjalle pahemmin lämmennyt. Vib Ribbonia pääsin kokeilemaan lukion peli-illassa ja olisin takuulla nauttinut menosta enemmän ellen olisi tyystin rytmitajuton olmipeelo.

Kovana Castlevania fanina nappasin muutama kuukausi takaperin huudosta Castlevania Chroniclesin, joka edustaa sitä perinteisempää toimintatasoloikka-vaniaa.



Pelihän on käytännössä lähinnä päivitelty versio Sharp X68000 -kotitietokoneelle julkaistusta Akumajou Draculasta, joka taas on oikeastaan remake ensimmäisestä NES:n Linnavaanijasta... Joka tapauksessa mainio tekele, tiukka haaste ja tummanpuhuva kuvasuunnittelu lämmittävät fanipojan mieltä. Ja Castlevanialle tyypilliseen tapaan soundtrack on silkkaa voittoa. Halutessaan biisit voi vaihtaa alkuperäisiin ja valita vielä eri äänimoduulien väliltä - todella mukava bonus.

Toivon mukaan tulevaisuudessa pääsisin uppoutumaan hieman tarkemmin konsolin peleihin. Tyttökaveri onkin jo ehtinyt poimia kirppareilta Raymanin, Ridge Racer Type 4:n sekä Grandian joista luulisi irtoavan hupia näin alkuun.
buginen lastenpeli
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #22 : 15.07.2012 00:14 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili

Paras Zeldahan on nimenomaan PS1:llä:



Helposti yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni. Muistan kun teininä mehustelin tätä jostain pelilehdestä kuukausia etukäteen, ja vielä paremmin sen kun käytiin mutsin kanssa Hobby Hallista hakemassa tää. Julkaisu oli kesällä -97, ei tullut sinä kesänä paljon ulkona heiluttua.




Hetki sitten pelasin Alundran ensimmäisen kerran läpi. Oikeasti paikoin aika hiton tönkkö ja huomattavasti kankeampi kuin esim. Snessin Zelda peli. Tällaisia pelejä ei silti ole kovin montaa olemassa, joten mielellään tämän läpi pelasi, vaikka kyseessä ei todellakaan ole mikään SOTN:n kaltainen klassikko joka toimii vielä vuosikymmenien jälkeenkin.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #23 : 17.07.2012 02:13 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili


Yksi PS1:n tuntemattomista helmistä. Kaksinpelinä gutaa.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #24 : 17.07.2012 05:57 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Huh, onneksi postasit tuon. Olin juuri huutamassa Alundraa nostalgiapäissäni kunnes näin tuon järkyttävän intron ja pelivideoa ;) Intromusiikin kautta kaikki palasi välittömästi mieleen ja totesin että ehkei sittenkään.

Paras Zeldahan on nimenomaan PS1:llä:



Helposti yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni. Muistan kun teininä mehustelin tätä jostain pelilehdestä kuukausia etukäteen, ja vielä paremmin sen kun käytiin mutsin kanssa Hobby Hallista hakemassa tää. Julkaisu oli kesällä -97, ei tullut sinä kesänä paljon ulkona heiluttua.


tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #25 : 17.07.2012 17:42 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Mulla on kaksi rikkinäistä Pleikkaria, ja kaverilta pitäis jossain vaiheessa hakea toimiva PS1. Niin kovassa käytössä ollut koneet, että paskaksihan ne on kulunut.  Siitä huolimatta olen vahvasti sitä mieltä, että Pleikkari on edelleen maailman paras konsoli. Joo, tulihan sille paljon paskaa, mutta niitähän luonnollisesti tulee, kun pelivalikoima on niin hemmetin suuri.

Vastapainoksi paskoille peleille, oli Pleikkarilla heittää lähes joka genreen hyviäkin pelejä. Siinä missä väsähtäneet jaksaa hehkuttaa jotain Mario 64:sta, hehkutan ainakin minä (ihan syystä) mm. Ape Escapea, Spyroa ja Crasheja.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #26 : 19.07.2012 00:25 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Minkähän takia tässä topicissa ei ole vielä fiilistelty thps sarjaa? Kaksi ekaa peliä oli täyttä timanttia ja tällä hetkellä muutenkin ajankohtaisia kun niistä tehty HD versio on tuloillaan.  Varsinkin 2 oli jotain tajunnan räjäyttävää aikanaan.
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #27 : 19.07.2012 00:32 »
Pans91 F1 on parasta, lätkä tulee perässä! Jäsen Viestejä: 147 Basaaripisteet: 0 Profiili Ehdottomasti paras urheilupeli on International Track & Field!



Tätä tuli hakattua aikanaan käsittämättömän paljon :D ja muutama ohjainkin meni hajalle, kun sai rämpyttää sydämen kyllyydestä.. Lajeinahan pelissä on 100m juoksu, 110m aidat, pituus, kolmiloikka, korkeus,seiväs,keihäs,100m vapaauinti, kuula,kiekko ja moukari.

Peli on edelleen saatavissa PSN storesta, jonka kautta olen pelin ostanut uusiokäyttöön! Maailmanennätyksiäkin oli joissain lajeissa suht helppo tehtailla, ja niitäkin tullut muistaakseni muihin paitsi seiväshyppyyn, kolmiloikkaan ja keihääseen tehtyä :)
''Sisu means big balls! It's like saying no matter how many times you fall down, you will keep getting up'' -Mikko Hirvonen
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #28 : 19.07.2012 14:12 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Ehdottomasti paras urheilupeli on International Track & Field!



Tätä tuli hakattua aikanaan käsittämättömän paljon :D ja muutama ohjainkin meni hajalle, kun sai rämpyttää sydämen kyllyydestä..

Kyllä! Mahtava peli. Ja koomista sinänsä, kyseinen peli oli aikanaan se, joka myi minulle PS1:n. Ennen tätä odotin myyttistä Ultra 64:ää kuin kuuta nousevaa ja Sonyn konsoli oli paperia, mutta Game Overissa näin pätkän tätä peliä ja sen jälkeen oli pakko saada Playstation. Olin kova Gold Medal Challenge / Track & Field fani NES:llä ja tämä vaan oli pakko saada.

Ja kyllähän sitä tuli hakattua järkyttävä määrä vuosien varrella. Itse asiassa lähemmäs kymmenisen vuotta enemmän tai vähemmän säännöllisesti, samoin pelin jatko-osaa, Intrl Track & Field 2000, joka oli itse asiassa vielä parempi kuin eka International. Molempien pelien ennätykset minulta varmaan löytyy vielä jostain vihkosta varastosta. :D Sen muistan, että mm. 100m meni ykkösosassa alle 7 sekunnin ja kaikissa lajeissa maailmanennätykset menivät aivan totaalisesti rikki molemmissa peleissä. Pituuttakin hypättiin jotain 12 metriä ym. En muista kummassa pelissä tuli loppujen lopuksi vauhtimittarin alle joku kysymys "käytätkö huijauskeinoja?" Voi niitä aikoja..

Nykyiset urheilupelit on ihan paskaa. Olikohan PS2:n Track & Field, jonka oli pelannut käytännössä täydellisesti läpi viikonlopussa, kun kaikissa lajeissa oli maksimituloksiin helppo päästä nopeusrajoitusten vuoksi. International Track & Fieldeissä oli vielä niin, että sait juuri niin paljon vauhtia, kuin pystyit rämpyttämään. Uudemmissa urheilupeleissä rennolla näpytyksellä pääsi täysiin vauhteihin ja sitä kautta maksimituloksiin. Mitä nyt demoja testannut, niin muissakin genren peleissä pitkälle sama homma. Nagano 98:ssa oli vielä muutama hyvä luistelulaji sentään.. Sydneyn 2000 pelikin oli jo muistaakseni sitä pelleilysuuntaa.

Tämä on kyllä se kaikkein nostalgisin peli PS1:n kohdalla itselleni. PSN:stäkin ostin pelin itselleni, mutta ei ole pahemmin tullut pelattua, kun jään ennätyksistäni niin paljon. Ei se vaan silloin innosta. Ei Dualshockilla edes pysty rämpyttämään yhtä kovaa kuin PS1:n pikkuohjaimella, DS on liian iso. Vaikka en kyllä muutenkaan enää pääsisi samoihin tuloksiin. :(
tallennettu
Vs: PS1-nostalgiaketju! « Vastaus #29 : 19.07.2012 18:36 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ehdottomasti paras urheilupeli on International Track & Field!
Pah, on vain yksi ja oikea Track and Field!

tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines