Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: zoukka - 13.04.2009 18:53Otsikko: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 13.04.2009 18:53
Mitä vittua ei Pokemon aihetta pelaajalaudalla? No korjataan.

Tänne siis muistelot ehkä kovimmasta JRPG-sarjasta koskaan. Tai no omaksi genreksihän taskumonsterit sitten muodostuivat, mutta ei takerruta siihen. Kukapa ei olisi näitä munpäitä joskus kerännyt tai töllöstä katsonut (tiedän montakin). Pelien kantavin voima minun nähdäkseni on se, että kun vastaan tulee hienoja öllejä joka puskassa niin pelaajalla on mahdollisuus ne ottaa myös kiinni. Mikä valinnanvara ja loputtomien yhdistelmien kokeilu siitä alkaakaan! Ei pidä aliarvioida sitä tunnetta kun joku sadoista hirviöistä näyttää hyvältä ja sopii eri pelaajien mentaliteettiin. Emot ottaa toki kiinni kaikenlaisia pimeitä ja rumia örmöjä ja tytöt söpöjä perhosia tai jotain läskejä snorkkuja. Tämä oli ainakin minulle tärkeä osa pelikokemusta. Juhlijoiden tyylin piti sopia yhteen. Tätä avitti vielä ensimmäisissä peleissä se, että taide oli hienoa ja hirviöt vakuuttavia. Tänä päivänä siitä taiasta ei ole hajuakaan, mutta ei siitä kehittäjiä voida kokonaan syyttää enää monen sadan erilaisen ötön jälkeen.

Se toinen tärkeä aspekti tässä jo valmiiksi loistavassa kaavassa oli moninpeli. Eipä siitä tarvitse enempää turinoida, sillä mikä olisi mahtavampaa kuin päästä pieksämään elävä vastustaja omilla hienoilla satoja tunteja elämääsi imeneillä mussukoilla. Seksi? Vuoristokiipeily??? No ehkä, mutta lähelle päästiin.
Nostalgia huurujen jälkeen voittekin sitten tärisevin käsin vastata tähän. Kiinnostaako ketään vielä vetää yksi rundi? Vielä yksi seikkailu ennen harmautta ja hautaa. Rintamerkkien keräys, puskissa kyyristely, sen harvinaisen kusipään etsintä... eliitti-nelikon perseiden omistaminen?! Ja sitten se viimeinen shodown kun lautalaiset kohtaavat keskenään!

Pokemon Platinum näyttäisi olevan aika halpa ja uusin osa. Mitä sanotte pellet?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 13.04.2009 19:15
Syksyllä nousi koulussa Pokémon-villitys. Tämänhän aloitti lautalainen Iva, joka alkoi pelaamaan Crystalia koulussa. Sitten alkoi jengi muistelemaan Pokémonia ja pian tuli ostettua takaisin Pokémon Blue yhdeltä kaverilta. Sitten vielä yksi kaveri osti GBC:n ja Pokémonin. Siinä sitten meitä oli kolme, jotka väli- ja oppitunneilla pelasivat Game Boy Colorilla Pokémonia. Sitten se vähän jäi.. Mutta menin kyllä Pokémon Bluen lopulta läpi (liigan siis) ja ostin vielä CIB-kuntoisen Pokémon Redin. Tuli tuolloin syksyllä mietittyä tuon Platinumin hankkimista "sitten keväällä". Nyt on rahatilanne vähän heikko, eikä viittisi rahoja tuhlata mihinkään hemmetin peleihin. Katellaan.

Nyt tekisi vähän mieli kerätä tuossa Bluessa kaikki mahdolliset pokemonit. Ja veljen pelit tuli tänne, siellä oli joku GBA:n Pokémon. Vaikka noin uudet Pokémonit eivät olekaan niin hyviä, niin voisihan tuotakin alkaa pelaamaan.

Olen edelleen sitä mieltä, että Pokémon Red/Blue on maailman paras peli. Hitto, taas alkoi mieli tehdä pelaamaan. Se Pokémon-villitys silloin joskus yhdeksän vuotta sitten oli mieletön. Kaikilla oli kortteja. Minulta löytyy vieläkin, mutta pelata en ole koskaan osannut. Ehkä pitäisi opetella, niin voisin jonakin päivänä olla kuin sankarini Tom Roos - Pokémon-maailmanmestari.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 13.04.2009 19:20
Wizardsin Pokemon-kortit oli mahtavia. Muuten olisi varmaan vieläkin kokoelma tallessa, mutta skene kuoli kotiseudulla.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Soukyugurentaiotokuyo - 13.04.2009 22:32
Omista köpömön kokemuksista se GBC:n Crystal-versio on ehdottomasti kaikkein paras. Olihan tuo pokemon-huuma alkanut jo Bluen myötä, mutta Crystalissa oli niin paljon hienoja parannuksia ja uudistuksia, että se tuntui edelleen tuoreelta. Mukana oli reaaliaikainen kello sekä yön- ja päivänvaihtelu (ja muutos näkyi ihan oikeasti heti kello kuuden jälkeen!), pokemonien risteytys, radio, jonka ohjelmia kuuntelemalla voitti aina kaikkea kivaa (kuten Rare Candyja), Elite Fourin jälkeen pääsi seikkailemaan Kanton alueella (voi että sitä nostalgian tunnetta kun sai haastaa kaikki Bluen vanhat salipäälliköt), jo päihitettyjä kouluttajia vastaan saattoi ottaa halutessaan revanssia kännykän välityksellä ja Suicunen nappaamiseksi peliin oli ympätty uusi eeppinen sivujuonne sekä paljon, paljon muuta... Ja silloin ne sata uutta pokemonia olivat vielä kohtuu hienon näköisiä nykyisiin koiranoksennuksiin verrattuina. Ainoana miinuksena eliittinelikko oli vain melkoisen lussu tapaus - tosin tätä puutetta paikkasi salainen haastaja Mt. Silverillä...

Oi niitä aikoja.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Aivis - 14.04.2009 01:40
Jouluna 1999 sain lahjaksi GBC:in ja siihen toivomani Pokemon Yellown. Peli oli pakko saada, koska ihastuin kaverin Blue -versioon jo aiemmin. Naapurissakin oli pari kaveria, jotka hankkivat myös Pokemonit, ja mitä enemmän porukkaa, sitä hauskempaa.

Noh, Yellowin jaksoi pelata sen muutaman kerran läpi, minkä jälkeen pian tulivatki Gold ja Silver versiot. Silver -versio oli oma valintani, ja muut kaverit ottivatkin sitten Goldin.

Silver oli selvä parannus Yellowista. Tämän takia pelin jaksoi pelata sen 12 kertaa kyllästymättä, joka kerta eri pokemonit ja eri koulutustaktiikka. Silverissä pääsin myös ensinmäistä kertaa kokeilemaan linkkikaapelin välityksellä käytäviä otteluja! Turpiin annettiin ja saatiin, mutta hauskaa oli joka kerta. Sitten myös vähän vaihdeltiin moneja.... Koko peli oli alusta "loppuun" huikeaa pelattavaa, minkä jälkeen paluu Kantoliigaan oli jotain niin eeppistä, ettei mikään peli ole sen jälkeen saanut liikuttumaan niin paljon... vaikka vähän tehtävää siellä loppeujenlopuksi olikin.

Muutama vuosi myöhemmin, kun Silver oli pelattu puhki, pidin pokeista pitkän tauon. En ostanut seuraavia versioita, eli Rubya ja Sapphirea, mutta myöhemmin veljeni osti Emeraldin, ja sen jaksoin hädintuskin kerran pelata läpi. Se taika, mikä oli tehnyt Silveristä niin täydellisen, oli kokonaan tiessään Emeraldissa.

Viimevuonna ostin lopulta Pearlin, mikä olikin Emeraldia paljon parempi, muttei silti vieläkään päässyt Silverin tasolle. Ja en usko että mikään pokepeli enää edes voi.

Lopuksi vielä tunnelmaa lisäämään kuva Silverin alkuruudusta. Uuu  8)

(http://www.consoleclassix.com/info_img/Pokemon_Silver_Version_GBC_ScreenShot1.jpg)


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 14.04.2009 08:09
Red ja Blue ovat legendoja, mutta jos otetaan muna pois perseestä, niin sarja on kyllä koko ajan parantunut reippaasti. Sarjan pääidea on taistella muita pelaajia vastaan ja mitä vanhempi Pokemon kyseessä, sen epätasapainoisempia ne ovat. Ensimmäiset osat on käytönnössä järjettömiä. Psychic-hemmot teurastavat käytännössä kaikki muut ja muutamilla tyypeillä ei tee yhtään mitään.

Kyllähän nuo vanhat pelaa läpi ja loistavia ovatkin, mutta DS:n uusimmat versiot ovat ylivertaisia muuten. Platinum paras. Naurettavan monipuolisia ja syvällisiä pelejä, vaikka suurin osa pelaajista ei sitä varmaan tiedäkään.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Aivis - 14.04.2009 16:33
Kyllähän nuo vanhat pelaa läpi ja loistavia ovatkin, mutta DS:n uusimmat versiot ovat ylivertaisia muuten. Platinum paras. Naurettavan monipuolisia ja syvällisiä pelejä, vaikka suurin osa pelaajista ei sitä varmaan tiedäkään.

Totta se, että Pokemonit paranevat pelattavuudeltaan ja ovat monipuolisempia joka kerta, mutta se taika, mikä teki GBC -pokeista parhautta, ei ole sama näissä uusimmissa. Esimerkiksi Pearl on mielestäni aivan helvetin hyvä ja kaikinpuolin parempi pelattava kuin Silver, mutta silti jollaintapaa sieluttomampi.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 14.04.2009 16:56
Niin ainoa suuri paha näissä uudemmissa versioissa on taistelujen hiiiiiiiitaaaaauuuuuss.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Joel-san - 14.04.2009 22:47
Uudemmissa Jopemoneissa ei myöskään saa valita Bulbasauria aloitusotukseksi. Pitkä miinus.

Ei, kyllä minullekin se ensimmäinen Pokemon–pelien sukupolvi eli Red/Blue/Yellow edustavat sitä parhainta Pokemonia. Taisin myös jyystää niitä sen verran, ettei Gold/Silver/Crystal oikein enää maistunut miltään, vaikka niissä olikin fiitsöreitä vaikka muille jakaa. Näiden jälkeen pelasin vielä GBC:n Pokemon Trading Card Gamea, joka oli itseasiassa aika hyvä. Uudemmista peleistä en ole testannut ainuttakaan.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Tzibo - 14.04.2009 23:09
No eipä kukaan sitä Bulbasauria olisi halunnutkaan koska Charmander on ja tulee aina olemaan "da real shit". Itselleni ekan ja tokan sukupolven Poukimoneilla on suurinpiirtein sama arvo, kenties johtuen siitä että Redin nostalgia-arvo on järjettömän iso ja Crystalilla löytyy myös nostalgia-arvoa mutta koska se oli niin hemmetin monipuolinen paketti niin on se kuitenkin ehkä lempipokemonini.

En kyllä koskaan unohda niitä Pokemon Goldin ja Redin (vai oliko se Goldin ja Goldin välisiä) linkkikaapelinujakoita joissa otimme tahalteen linkkikaapelia pois kesken matsin... Vihollisen Tangela vaihtoi väriään kesken matsin ja jo kerran kuollut Ariados palasi 0 HP:tä energiapalkissaan aina vain takaisin kentälle vain kuollakseen heti uudelleen. Mitä ihmettä?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Kraidi - 15.04.2009 08:46
No eipä kukaan sitä Bulbasauria olisi halunnutkaan...

Minä ainakin otin sen aina aloituspokemoniksi, sipulit jyrää.

Liekö ensimmäinen "kunnon" pelini ollut juuri jokin Pokémon Yellow. Mahtava pelihän tuo on, vaikken koskaan jaksanut kerätä kaikkia hirviöitä, mutta monta kertaan tuo todellakin tuli pelattua. Sitten tietenkin tuli nämä Gold & Silver -versiot, ostin Goldin kun muilla oli aina Silver, ja tulihan se Crystalkin ostettua, mutta sen olen jo kadottanut aikapäiviä sitten. Ruby ja Sapphire olivat myös vielä ihan hyviä pelejä, mutta nämä uudet pokemonpelit, Diamond & Pearl... en jaksa enää edes perehtyä näihin, en edes muista ulkoa kuin yhden 4. sukupolven Pokémon-hirviön nimen ja sekin on joku Piplup. Liika on liikaa.

Hieno pelisarja, vaikken ymmärräkään (enkä edes jaksa ymmärtää), miten pokemoneja oikeasti koulutetaan (huippuyksilön löytäminen, otuksen arvot jne.).


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Tan - 15.04.2009 18:53
Bluessa 151 Pokémonia, ilman mitään huijauksia. Linkkikaapelilla vaihtelin serkkujen kanssa ja Mewit haettiin Helsingistä. Jonotus kesti tunnin vai pari. Sen jälkeen oltiinkin huudien hooceimmät jätkät. Versioita löytyy Blue (Mew), Yellow, Gold, Crystal (Celebi), Sapphire ja pikkusiskolla on Diamond, joka tuntui aika tuhnulta kun sitä kokeilin. Pokémon Stadium N64:llä Bluen poké-tiimilläni oli aina hienoa.
Vielä löytyy laatikosta kansio missä on kaikki ensimmäistä 151 keräilykorttia, suuri osa vielä shinyjä. Ei siis taistelukortteja vaan ihan pelkästään keräilyyn tarkotettuja. Ja kaapissa on ainakin 50h edestä nauhotettuja jaksoja, ja muutama virallinen video.
Olihan toi fanitus aika villiä sillon ala-asteella.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 15.04.2009 18:59
Bluessa 151 Pokémonia, ilman mitään huijauksia. Linkkikaapelilla vaihtelin serkkujen kanssa ja Mewit haettiin Helsingistä. Jonotus kesti tunnin vai pari. Sen jälkeen oltiinkin huudien hooceimmät jätkät. Versioita löytyy Blue (Mew), Yellow, Gold, Crystal (Celebi), Sapphire ja pikkusiskolla on Diamond, joka tuntui aika tuhnulta kun sitä kokeilin. Pokémon Stadium N64:llä Bluen poké-tiimilläni oli aina hienoa.
Vielä löytyy laatikosta kansio missä on kaikki ensimmäistä 151 keräilykorttia, suuri osa vielä shinyjä. Ei siis taistelukortteja vaan ihan pelkästään keräilyyn tarkotettuja. Ja kaapissa on ainakin 50h edestä nauhotettuja jaksoja, ja muutama virallinen video.
Olihan toi fanitus aika villiä sillon ala-asteella.
Miten olet voinut pelata noin paljon? Ethän sinä kerkeä, kun pitää olla bilettämässä!


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Tan - 15.04.2009 20:09
Bluessa 151 Pokémonia, ilman mitään huijauksia. Linkkikaapelilla vaihtelin serkkujen kanssa ja Mewit haettiin Helsingistä. Jonotus kesti tunnin vai pari. Sen jälkeen oltiinkin huudien hooceimmät jätkät. Versioita löytyy Blue (Mew), Yellow, Gold, Crystal (Celebi), Sapphire ja pikkusiskolla on Diamond, joka tuntui aika tuhnulta kun sitä kokeilin. Pokémon Stadium N64:llä Bluen poké-tiimilläni oli aina hienoa.
Vielä löytyy laatikosta kansio missä on kaikki ensimmäistä 151 keräilykorttia, suuri osa vielä shinyjä. Ei siis taistelukortteja vaan ihan pelkästään keräilyyn tarkotettuja. Ja kaapissa on ainakin 50h edestä nauhotettuja jaksoja, ja muutama virallinen video.
Olihan toi fanitus aika villiä sillon ala-asteella.
Miten olet voinut pelata noin paljon? Ethän sinä kerkeä, kun pitää olla bilettämässä!
Ala-asteella riitti vesi, maito, mehu ja limu. Ei sitä paljon biletelty. Vesisotaa kyllä oltiin Super Soakkereilla. Ja pelattiin Team Buddiesia.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Lohari - 16.04.2009 01:10
Red ja Blue on tosiaan kyllä parhautta, joskin MasterTK puhuu kyllä asiaa tuosta noiden moninpelistä. Melkein kaikissa peleissä jotka kaveriporukalla tuolloin pelattiin oli kyse siitä tekeekö vastustajan Alakazam ekalla vuorolla Substituten vai Thunder Waven. Silver ja Crystal meni sitten yksinpelipainotteisesti, joskin mitä olen noiden moninpelistä kuullut, niin ehkä parempi näin. Rubyn ostin vasta vuosi pari julkaisun jälkeen, ja siihen ei ole tullut kovin paljon aikaa kulutettua ihan konsoleilla pelatessa, netissä NetBattlen avulla sitäkin enemmän. Diamondin ostin käytännössä heti Japanin julkaisun aikaan ja Pearlin USA:n julkaisun aikaan. Niihin vierähti sitten jokunen sata tuntia. Platinumia ei vielä ole ja saa nähdä tuleekokaan, sen verta kyseenalaisia settiuudistuksia tuli nähdäkseni tuon mukana.

Yksinpelinä varmaan jaetun ykkössijan vievät Red/Blue ja Crystal. Moninpelinä sitten Diamond/Pearl, joka on parhaillaan kyllä oikein maukasta menoa. Tosin sitten paskimmillaan aivan järkyttävää paskaa kun Sandstormissa Sand Veilin avulla iskuja väistelevä Garchomp väistää 4 Ice Beamia putkeen ja iskee samalla Critical Hittejä yhtä monta kappaletta, niin hajottaahan se. Hitautta kyllä näissä uudemmissa piisaa, kuten zoukka tuossa aiemmin mainitsikin. Sandstorm/joku muu säätila + Leftoversien healaus ja siihen päälle vielä mahdollinen Poison/Burni raastavat kyllä hermoja paikoitellen.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 24.04.2009 15:08
www.shoddybattle.com

Menkää tonne, ladatkaa app ja tehkää tiimi. Pelaillaan!

EDIT: Multa saa vinkkejä jos tuntuu monimutkaiselta. En minäkään aluksi osannut tuota käyttää.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: ZepKi - 25.04.2009 15:28
www.shoddybattle.com

Menkää tonne, ladatkaa app ja tehkää tiimi. Pelaillaan!

Shoddybattle on mun mielestä aivan karsea verrattuna Netbattleen (http://pmnb.net/). Löytyy myös suomiservu, jossa kivoja tyyppejä ;)


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 25.04.2009 16:12
www.shoddybattle.com

Menkää tonne, ladatkaa app ja tehkää tiimi. Pelaillaan!

Shoddybattle on mun mielestä aivan karsea verrattuna Netbattleen (http://pmnb.net/). Löytyy myös suomiservu, jossa kivoja tyyppejä ;)

Pitääpä tsekata.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 25.04.2009 16:27
Osittain tämän topicin innoittamana muutaman kuukauden tauon jälkeen päätin pelata vähän Blueta. Kerran olen siis liigan vetänyt läpi, joten nyt olen päättänyt keskittyä pokemonien keräämiseen. Spearow'n metsästin ja vaihdoin sen Farfetch'diin. Sen jälkeen pyydystin 4-levelisen Spearow'n ja kasvatin sen 10-leveliseksi. Tuosta pitää jaksaa vielä, että se jossain vaiheessa muuttuisi Fearowksi. 3-levelinen Rattata on nyt 10-levelinen Rattata ja puuttuipa minulta Weedlekin, niin sellaisen pyydystin. Nyt se on Kakuna.

Yllättävän mukavaa puuhaa tämäkin on palata tavallaan alkuun pyydystämään pokemoneja ja kasvattamaan niitä. Pakko se on vielä sanottava - Maailman paras peli.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: saska - 26.04.2009 10:13
www.shoddybattle.com

Menkää tonne, ladatkaa app ja tehkää tiimi. Pelaillaan!

Shoddybattle on mun mielestä aivan karsea verrattuna Netbattleen (http://pmnb.net/). Löytyy myös suomiservu, jossa kivoja tyyppejä ;)

Pitääpä tsekata.

Ite voin pari vuotta sitten Netbattlea hinkanneena sanoa, että siinä on ihan hyvin fiilistä. Kaikki koittamaan. :D


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Cocki - 27.04.2009 14:03
Itseltä löytyy Yellowista 150 Pokemonia. Melkoinen homma oli ne kaikki saada tuolloin. Mitään koodeja en käyttänyt vaan ihan Bluen ja Redin kanssa vaihtelin Pokemoneja linkkikaapelilla. Hyviä pelejä nuo Pokemonit todellakin, ihan uusimpia en vielä ole edes pelannut mutta tämä vääryys pitäisi joskus poistaa. DS:lle ois tuo Platinium hankinnassa, todella kiihottavaa olisi päästä pitkästä aikaan vähän "kätsäämään" pokemonei.
Pokemon pelit ovat sinäänsä itsellä ainuita JRPG-pelejä joita pelaan tai edes tykkään pelata. Jotenkin ovat vaan niin hassui ja söpöi, kawaiiii ^^


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Riepu - 09.05.2009 18:20
Ilmeisesti tulevaisuudessa täytyy vielä yksi Pokémon-peli ostaa, kun ehdottomasti omiin suosikkeihini lukeutuvat Silver- ja Gold-versiot saavat näillä näkymin remakeversiot DS:lle.

Naks (http://kotaku.com/5245005/pokemon-gold-and-silver-getting-ds-remakes)

Itsekin siis lukeudun ainakin jonkinlaiseksi Pokémonin ystäväksi, vaikken edustakaan aivan näitä hulluimpia "treenaajia". Omistuksessa on niin Yellow, Silver, Ruby sekä Diamond, joista ehdottomasti eniten aikaa on kulutetu Timantin ja Hopean parissa, tosin hieman erilailla pelaten. Silverissä olen enemmän panostanut tutkimiseen sekä grindailuun, kun taas Diamondin kohdalla olen keskittynyt kunnolla keräilemään erilaisia Poksuja, kun kerrankin minulla on peräti mahdollisuus vaihdella ihan oikeidenkin ihmisten kanssa kasaan kerättyjä otuksia. Ja se onkin hauskaa puuhaa se :)


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 09.05.2009 18:52
Jätän Platinumin väliin, mutta Goldin/Silverin remake on ehdottomasti hankittava! Ihan mielettömän kova uutinen. Meikäläisen edellisestä DS-pelistä onkin aikaa ja olen miettinyt, että koskakohan Goldista ja Silveristä tehdään remake, kun Red/Bluesta on jo tehty.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Tuulisti - 24.06.2010 14:30
Pokemon pullahtaa taas pinnalle...

Olen (tietysti) jauhanut uutta Goldin remakea jo aika paljon. Sopii hyvin matkustavalle. Nyt vaan alkaa olla pikkuhiljaa seinä vastassa kun pokedex sanoo n. 450. Miten saan "nähtyä" niitä kaiken maailman rareja joita minulla onnettomalla ei ole (esim. Mew) että voisin edes yrittää vaihtaa niitä?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Lohari - 11.07.2010 20:19
Pokemon pullahtaa taas pinnalle...

Olen (tietysti) jauhanut uutta Goldin remakea jo aika paljon. Sopii hyvin matkustavalle. Nyt vaan alkaa olla pikkuhiljaa seinä vastassa kun pokedex sanoo n. 450. Miten saan "nähtyä" niitä kaiken maailman rareja joita minulla onnettomalla ei ole (esim. Mew) että voisin edes yrittää vaihtaa niitä?

Suurinta osaa noista rareista ei taida saada kuin joidenkin erikseen järjestettävien eventtien kautta (Suomessakin taisi olla tässä keväällä joku lataustapahtuma?). Ja muutenkin veikkaan ettei vaihtamisesta tulisi mitään, kun Magikarpistakin vaaditaan jotain 100 levelistä Dialgaa tai vastaavaa legendaarista 'monia.

Mutta Jirachi on nyt vielä muutaman päivän jaossa Wifin kautta. Eihän sitä tiedä jos noita muitakin alkaisi pikkuhiljaa netin kautta valumaan Eurooppaankin. Japanissa on kai näitä netin kautta tapahtuneita jakamisia ollut pilvin pimein.

http://origin.pokemongoldsilver.com/uk/#/news/jirachi/


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 26.09.2010 17:16
Nostetaan ylös. Viikko sitten Japanissa julkaistu taas uudet Pokémon -pelit. Nimet on niinkin yksinkertaiset kuin Pokémon Black ja Pokémon White. Näyttää (http://www.youtube.com/watch?v=MoRpl2muZ5Y) kyllä todella hyvältä! Jenkkeihin ja Eurooppaan peli on tulossa ensi vuonna. Jos sitä ennen saisi hankittua HeartGoldin/SoulSilverin, ja pelaisi sitä odotellessa noita uusia.


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Riepu - 26.09.2010 17:54
Nyt kyllä jää nähtäväksi tulenko Mustaan ja Valkoiseen koskaan mitenkään erityisen tarkkaan tutustumaan. HeartGold on viimeisin Pokémon-aiheinen sijoitus enkä siinäkään ole jaksanut tätä kuuluisaa "lopparia" tuoda vielä maihin. Pidän pelistä toki paljon, mutta edes paluu Johtoon ei ole estänyt Poké-ähkyn syntymistä.

Mitään en kyllä uskalla vielä lupailla. Blackin ja Whiten suunta on ainakin kuvissa ja videoissa hieman poikkeavamman näköinen, mikä toistaiseksi lupaa ihan hyvää. Näin nimekäs sarja tuskin muuttuu kerralla paljoa, joten pienemmätkin erilaisuudet ovat enemmän kuin tervetulleita.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Shiranui - 26.09.2010 19:25
Saa nähdä kuinka pitkälle kehittäjien mielikuvitus riittää uusien Pokémonien luomisessa, kun taas on näköjään tulossa yli sata uutta. Sekosin laskuissa jo Rubyn & Sapphiren jälkeen, mutta eikö niitä ala kuitenkin pikkuhiljaa olemaan jo lähemmäs tuhat? Ala-asteella tuli porailtua Yellowia ja sittemmin Silveriä, mutta Rubyn ja Sapphiren tullessa kiinnostus lopahti. Redin remakea eli FireRediä (151 alkuperäistä ftw! :)) on tosin tullut aina silloin tällöin pelailtua ja SoulSilver kiinnostaisi jos vain löytyisi DS jolla pelata sitä.

Game Freakin sedät alkavat selvästi olemaan yhä epätoivoisempia uusien Pokémonien luomisen suhteen:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 26.09.2010 21:49
Joo nuo uudet pokemonit on todennäköisesti aika hirveitä. Eikä muutenkaan uudelle pokemon-pelille ole tarvetta, kun on vasta ahminut HeartGoldia 90 tuntia(ja vaiheessahan se vielä toki on, kaikilla mittapuilla). Useampi vuosi varmaan menee, ennen kuin jaksaa taas monstereita metsästää. Jos edes jaksaa.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 26.03.2011 15:09
Tarviinko siis Pokemon Whiten lisäksi jonkun Nintendon oman dongelin jos haluan netissä treidailla ja pelailla? Jos, niin mistä saa halvalla?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 26.03.2011 16:44
Mikä tahansa wlan riittää nettipelaamiseen.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 27.03.2011 12:43
Mikä tahansa wlan riittää nettipelaamiseen.

Snice.


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 27.03.2011 12:47
Paitsi jos se on suojattu mitenkään järkevästi.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 01.04.2011 21:10
Parikytä tuntia takana ja hyvältä tuntuu. Pokemonit ovat edellistä sukupolvea hienompia, pelaaminen on sutjakkaa ja tekemistä riittää. Juoni skippaillaan nopsaan ja uusia popemoneja on mielenkiintoista metsästää ja kouluttaa. Musiikitkin pääsivät yllättämään parhaudellaan.

Pelais tarinan läpi ja kattelis sitä nettimeininkiä.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: echoes - 02.07.2011 11:55
Heart Goldia olen vääntänyt joku 9 tuntia. En ole siis tätä ennen kunnolla mitään Pokeymania jauhanut eli aika tyhjältä pöydältä lähdettiin liikkeelle. Täytyy kyllä sanoa, että peli on yllättänyt todella positiivisesti. Graffat ovat hienot, musat aivan helvetin hyvät ja seikkaileminen ja keräily ovat hemmetin addiktoivaa touhua. Pelin yleistunnelma on mukavan positiivinen ja leppoisa, ilahduttavaa.

Peli tunkee naaman eteen kokoajan jotain uutta kikkaa ja tylsää ei ihan heti tule. Peli on käsittämättömän moniulotteinen ja syvä ja olenkin ehtiny raapaista vain hieman pintaa tässä vaiheessa. Noista kasvatuksista ei ole vielä oikeastaan mitään hajua, olen vain jyrännyt sillä ekalla pokemonilla tankkimaisesti, kai sitä voisi koittaa kasvatella joitain muitakin moneja.

Peli on täydellinen pieniin pelisessioihin jatkuvan save-mahdollisuuden takia, tämä ominaisuus pitäisi olla jokaisessa JRPG:ssä.

Pokemonien vanhat gameboy äänet tuovat myös ilahduttavan retrotunnelman, ilmeisesti jossain vaiheessa saa myös playerin, jolla voi vaihtaa musien soundit alkuperäisiksi. Uskomaton meininki.

Onkos muut pelailleet tätä Heart Goldia/Soul Silveriä? Mitäs pidätte verrattuna sarjan muihin osiin?


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 03.07.2011 15:44
Heart Goldissa on lähemmäs 100 tuntia pelikellossa, eli onhan tuo maistunut. Nyt on tosin ollut pidempi tauko, tuli ähky keräilyyn ja kehittämiseen. Silti peli on aina DS:n kantolaukussa mukana, sillä kuten sanoit, se on täydellinen pelattavaksi missä vain ja minkä aikaa vain. Stooria olisi vielä loppubossin verran pelattavana, mutta ennen sitä pitäisi leveleitä grindata aika reippaasti. Peli saa siis levätä vielä hyvän tovin, ja kunhan homma alkaa taas maistua, kurmautan pelin läpi asti. Myös keräys jatkunee jos/kun sitä intoa taas löytyy.

Mä hakkasin skidinä Pokemoneja paljon, vaikkakin pääosin emulaattoreilla, mutta en ole pelannut noita uudempia osia enää alkuperäisen Goldin jälkeen. Heart Gold olikin siis aika täydellinen nostalgiapaketti ja paluu sarjan pariin. Siinä on sopivassa suhteessa vanhaa ja uutta, ja tekemistä sekä löydettävää riittää. Loistopeli!


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Tuulisti - 03.07.2011 19:12
HeartGold oli ihan hyvä remake, pelasin paljon. Nyt uusi White ei ole enää oikein jaksanut kiinnostaa. :(


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Bugista - 03.07.2011 20:17
Remake mielestäni parantaa melkolailla kaikkia osa-alueita alkuperäisestä Goldista, mikä oli oma suosikkipokepelini siihen mennessä, niin ei itsellä ole ollut mitään valittamista.  :)

Pokemon-ropeilut ovat muutenkin aina maistuneet, vaikka pelaankin ne vain "loppuun" saakka. Pelaajien väliset taistelut ja kaikkien mahdollisten pokemonnien saaminen ei ole oikein milloinkaan kauheemmin sytyttänyt jostain syystä. Parasta Pokemoneissa onkin, että niistä voi nauttia niin monella eri tavalla. :)


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: SuoBBis - 09.08.2011 22:05
Itsekkin olen pelaillut näitä poksupelejä jo pitkään :b Kokoelmasta löytyi se nostalginen Pokemon Blue, jonka kuitenkin menin myymään.
Nykyään kokoelmasta löytyy: Pokemon Sapphire, Pokemon Diamond, Pokemon SoulSilver sekä Pokemon White. Onkos kukaan btw breedaillut noita Battle Frontier tai Battle Subway- tiimejä? Itse olen yhden saanut EV-treenattu Whiten Battle Subwayhyn..


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: f1duke - 09.08.2011 23:24
oma suosikkini on pokemon white. bluessa on huono grafiikka ei semmosta kehtaa pelata.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 10.08.2011 10:20
oma suosikkini on pokemon white. bluessa on huono grafiikka ei semmosta kehtaa pelata.
(http://media.gamerevolution.com/images/misc/LINK_STOP_LAUGHING_MAH_BOI_by_Aethios.png)


Keksin tuhansia parempia syitä miksi Blueta ei kehtaisi pelata ihmisten ilmoilla, mutta että grafiikat? En vaan pysty ymmärtämään ihmisiä, joille grafiikat on kaikki kaikessa. Mutta löytyyhän Pokémon Redistä ja Bluesta päivitetyt versiot GBA:lle - joissa on paremmat grafiikat. Kehtaatko niitä pelata?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Aivis - 10.08.2011 20:42
Joku saa vieläkin kiksejä luodessaan trolli-accoja?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 10.08.2011 22:19
Tarkoitat Fyysistä Persettä?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: echoes - 12.07.2012 22:12
No perkele, hieman koukussa näihin Pokemoneihin. Heart Goldia olen nyt junnannut 52 tuntia ja peli sen kuin jatkaa tarjoiluaan. Kaikki 16 Badgea on tullut hommattua, nyt olen koittanut noita legendaryja pyydystää, viimeisimpänä tarttui Mewtwo ja Zapdos. Seuraavaksi Lugiaa hommaamaan. Myös Gameboy player löytyy, jolla musat voi vaihtaa 8-bittisiksi, aijai mikä tunnelma. Musat ovat muutenkin olleet helvetin kovat koko pelin ajan. Vaikka en ole tätä aiemmin Pokemonia kunnolla pelannutkaan, peli tuntuu jo nyt erittäin nostalgiselta. Pokemoneja on dexissa vasta 130, eli vielä olis joku 300 jäljellä, huh. Kattoo nyt kuinka paljon noita jaksaa loppupeleissä keräillä. Täytyy tässä vaiheessa sanoa, että kyseessä on kyllä rehellisesti kovin peli mitä omistan DS:lle.

Kävin vielä tänään hommaamassa Anttilasta Whiten, joten pitäisi taas sateisille kesäilloille riittää pelailtavaa. Saas nähdä miten peli pärjää vertailussa HG:lle. Pitäisi olla kuitenkin kohtalaisen kova peli myös tämä Gen V:kin?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Kraidi - 12.07.2012 22:36
Joo siis, vitosgenre on kyllä tosi iso rimannosto jos vertaa nelosgenreen. En enää edes muista mitään Pokémon Pearlista, jonka läpäsin silloin joskus julkaisun aikoihin ja jätin hyllyyn pölyttymään. Blackin ostin viime vuonna Lontoon matkalla ja totesin jo muutaman tunnin jälkeen jeppiskamaksi. Eniten yllätti se, että uusien möllien design on ehkä toiseksi parhaiten mieleeni kakkosgenren pitäen edelleen ykkössijaa. Ja pelin loppumusaa kannattaa kyllä odottaa sillä se on koko sarjan eeppisin.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: echoes - 10.03.2013 21:56
Olen nyt tätä White 2:sta joku 3h tykitellyt ja kylläpä maistuu taas! En tiedä miksi, mutta jotenkin tämä on vetänyt puoleensa paljon vahvemmin kuin kuin ensimmäinen White. Eka Whitekin oli kyllä kova peli, mutta se ei ikinä ihan totaalisesti räjäyttänyt pankkia ja esimerkiksi HeartGold maistui paljon paremmin.

Tässä kakkososassa on jotenkin paljon enemmän charmia. Musat ovat totaalisen kovat ja diggailen kun ruohikosta tulee vastaan niitä klassisempiakin monstereita. Tässä tuntuu olevan myös paljon kaikkia pieniä lisäyksiä, jotka ovatkin aivan loistavia lisiä itse peliin ja ilman niitä ei tulisi toimeen. Hyvänä esimerkkinä toi Habitat-list, joka näyttää mitkä monit olet pyydystänyt alueelta ja mitkä on vielä nappaamatta. Huomaan heti, että alueilla tulee pörrättyä paljon enemmän kun haluaa täyttää ton listan napatuista Pokemoneista. Myös se mitalihommeli on aika nasta lisäys ja tuo ikäänkuin pelin sisäiset Achievementit.

Joo'o tässä vaiheessa peli tarjoaa jo paljon ja ilmeisesti aika helvetisti kaikkea on vielä tiedossa.

Ainiin ja taitaa olla muuten vika Pokemoni spriteillä :(


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Aivis - 11.03.2013 19:43
Itsekin olen nyt pitkän tauon jälkeen jatkanut White -versioa ja yhtäkkiä tykkään kuin hullu puurosta. Hassua että peli on ollut jo vuodenpäivät hyllyssä kesken, ja nyt vasta iski himo siihen. Ei ole näin paljon Pokemoneista saanut kiksejä sitten Silver- version. Netissäkin tätä haluaisi pelailla, mutta jostain syystä DS:ää ei voi yhdistää WPA-suojattuun verkkoon, joten se siitä. En viitsi alkaa suoja-asetuksia muuttamaankaan. Maistuu kyllä ihan soolonakin.

Tuon White 2:en voisi kanssa hommata, mutta ei polttele ihan niin paljoa kuin lokakuussa(?) julkaistava X ja Y -versiot. Toisaalta jos sen saa nykyään alle parillakympillä, niin miksipä ei.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Justece - 19.08.2013 17:49
Pitkään aikaan en ollut pelannut Pokemonia. Viimeksi joskus omistin Diamondin. Nyt ostin sitten putkeen Black 2, SoulSilver ja Platinumin. Mietin vaan tossa että kohta olis Shiny Dialga, Palkia ja Giratina tarjolla ainakin Englannissa Game kaupoista ja jossain päin maailmaa EB Games kaupoista. Mistäköhän noita Suomesta saisi kun ei ainakaan Gamestop sivuilla lukenu mitään?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 14.10.2013 22:43
Hhhnnggg.. 20h raja rikki ja sain pelin toissapäivänä. Ei millään malta lopettaa, mutta silmät räjähtää kohta päästä ulos. x_x En ole pelannut mitään peliä vuosiin yhtä paljon näin lyhyessä ajassa. Peli ihan timanttista tavaraa uusille ja täyttä fani servicea vanhoille poke-pelaajille. Tuntuu että ensimmäinen oikeasti uusi jatko-osa Silverin ja Goldin jälkeen. Todennäköisesti meikälle vuoden peli.

Pokevalikoima on kyllä ihan jäätävä. Vanhat Redin ja Bluen aikojen jöötipenat pursuavat tekevät kunnon comebackin ja päälle heitetään roppakaupalla uusia tuttavuuksia. Toisen salin kohdalla pokedex näyttää 130, mikä on ihan naurettavan paljon. Ei tarvitse enää vetää peliä läpi, että löytää kiinnostavia pokeja, vaan joka helkkarin puskasta tunkee päälle 20 eri örmyä.

3D-ominaisuus on juosten kustu (ihan sama) ja Game Freaks ei selvästi osaa teknistä puolta kovinkaan hyvin, mutta on tämä paras Poke ikinä ihan helposti. Eri foorumien perusteella aika moni tuntuu olevan samaa mieltä.

Jos jollakin ois vaihtaa bulbasauria, abraa tai Ghastlya, niin saa ilmoitella.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Edgeworth - 15.10.2013 00:20
Kävin tänään Dublinin Gamestopissa kysymässä pelin perään (tääl ei tunnu olevan muita pelikauppoja), sanoivat eioota. Nyt sitten 3DS lataa yytä itekseen. Säästin vitosen.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: bËst - 15.10.2013 02:40
Jos unohdan nostalgia-kakkulani lipaston laatikkoon niin yhdyn kommenttiin "paras popepeli ikinä". Nelossalin vasta menin ja koulutyöt huutaa hoosiannaa tuossa Wordissa, mutta asiat himojärjestykseen. Peli koukuttaa ihan todenteolla ja tekee hyvää jälkeä joka osa-alueella. Myös takaisin tullut Level skaalaus otettaessa matseja kavereiden kanssa oli tervetullut ominaisuus vanhoista popeista. Valittamistakin on pakko löytyä, ja niistä ensimmäinen, ja näillä näkymin ainoa on noi Hordes-battlet. En oikein osaa perustaa niistä. Ei sovi grindaukseen, ei mitenkään erityisen innovatiivisia ja pahimmassa tapauksessa ability ja battle-efektien saattelemana uskomattoman pitkäkestoisia.

Pelkään kyllä, että pelin sisällöstä puuttuu ns. "mysteerit" joita ruveta liigan jälkeen ratkomaan, mutta siihen tiedän varmuudella vastauksen vasta kun siellä asti menen. Pelille arvoa lisää itellä myös se, että en oo spoilannut itseäni pelistä millään lailla. (paitsi megaevolutioneilla, mutta niihin en tulene ikinä edes perehtymään tarinallista pakkoa enempää koska paskaa). Kaikki Pusikot pitää tutkia ja ikuna tiedä mitä vastaan pomppaa. Revelationin, Mansion 2:n ja Emblemin rinnalle 3DS:n 10/10 pelien rinnalle menee saaden tuloksen 10+


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 16.10.2013 11:18
Perkele teidän kanssa. Ei kestänyt pää enää, joten piti eilen käydä koulumatkalla nappaamassa X mukaan. Kuusi tuntia tahkosin itse eilisen aikana, ja nyt taas aamusta tunnin pari ennen kampukselle lähtöä. Uudet pokemonit ovat mielenkiintoisia, vanhoja on kiva nähdä pitkästä aikaa, musat rokkailee ja pelaaminen maistuu. Nettipeliominaisuudet ovat tosiaan erittäin näppäriä, vaikkakin yhtään battlea en ole vielä ehtinyt koittaa, vain treidauksia. Mistä puheenollen, Wonder Trade, huikeaa settiä. Heti ekalla kokeilulla tuli mainio Sandile, jota olenkin rokkaillut siitä lähtien. Sen jälkeen homma palasi odotetuille uomilleen, eli vaihdoissa napsui vain alkupään peruspokeja, kulminoituen viimein levelin 1 Dunsparceen. Oli niin trolli, että nauratti. Toki laitoin vahingon kiertämään ja pistin kaverin vielä kerran vaihtoon. Ei kait siinä, joku japsi pisti paluupostissa tulemaan levelin 34 Lucarion. :lol: Omat pokemonit siis 12-18-levelisiä tässä vaiheessa. Ei pysty käyttään, on niin OP, mutta hyvä pitää tallessa pahan päivän varalle.

Yksi sali vasta takana ja Route 5:llä kikkailen nyt. Ihan hyvin saanut oikean pelin lisäksi oheistoimintoihinkin menemään aikaa. Eilen tein epähuomiossa PR-videota tunnin. Tuli eeppinen.


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 17.10.2013 20:04
Jaa, tuli sitten erään horden mukana Shiny Hoppip (http://img.photobucket.com/albums/v94/Heliotrope1987/Shiny%20Pokemon/P1080166.jpg), jonka toki pyydystin. Näistä ei vissiin ole muuta iloa kuin että ovat harvinaisia? Enkä toki edes tiedä, kuinka harvinainen sattuma ko. poksu shinyna on. Eniveis, silti piristävää kun jotain vähän erikoista sattuu.

Makeita pokemoneja on kyllä ihan liikaa. Koko ajan saa olla fiilistelemässä, että entä jos ottaisikin tämän uuden treenin alle. Kuusi slottia riitä mihinkään. Ehdottomasti parasta on juuri se, ettei tarkkaan tiedä, minkälaisia kavereita näistä kasvaa. Elämme jännnittäviä aikoja ystävä hyvä!


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 17.10.2013 20:40
Shinyjä näkee keskimäärin yhden per ihmisen elinkaari :)


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 17.10.2013 20:58
Shinyjä näkee keskimäärin yhden per ihmisen elinkaari :)

No huh, se oli sit siinä tältä elämältä. :b Ei vaan, muistan itse asiassa nähneeni jonkun kaverin itkutuulettavan shiny Ponytaa YouTubessa. Kai se sitten on aika pieni todennäköisyys, että noita sattuu kohdalle.

Nyt sit vielä Pokerus (http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Pokérus)-tartunta päälle, niin voi jäädä eläkkeelle.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: saska - 18.10.2013 00:29
jotain tuhat tuntia pokemoneja ja saldona 1 shiny tentacool goldissa. ei joka päivä osu siis.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: bËst - 22.10.2013 10:52
yhtäkkiä saanu 62h kulutettua tän pelin parissa ja liiga tuossa hollilla. En oo varma, oonko menneen puolen vuoden aikana pelannut yhteensäkään näin montaa tuntia kaikkia pelejä yhteensä >_>


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Lohari - 22.10.2013 12:46
Viime torstaista asti porattu semiahkerasti X:ää. Voi muuten olla että tuota shinyn todennäköisyyttä on laskettu yleisesti näihin peleihin, tai sitten hordeista saa noita normaalia helpommin. Itsekin nimittäin nappasin hordesta shinyn Gulpinin heti ensimmäisten tuntien aikana. Olen kyllä aiemmissakin peleissä ehkä n. 5 shinyä tavannut randomilla puskista, mutta mitä nyt vähän foorumeita lueskellut niin aika paljon on porukka juurikin noista hordeista shinyjä napannut näissä uusissa peleissä.

EDIT:

Makeita pokemoneja on kyllä ihan liikaa. Koko ajan saa olla fiilistelemässä, että entä jos ottaisikin tämän uuden treenin alle. Kuusi slottia riitä mihinkään. Ehdottomasti parasta on juuri se, ettei tarkkaan tiedä, minkälaisia kavereita näistä kasvaa. Elämme jännnittäviä aikoja ystävä hyvä!

Tämä on kyllä niin totta. Olen tosin tällä hetkellä menossa nostalgisella RBY-tiimillä eteenpäin. Uuden ruohostartterinkin heitin mäkeen, kun alkoi tulla niin paljon muuta kivaa vastaan. Neljä slottia kylläkin vasta käytetty, joten ehkä noihin pariin muuhun pitää yrittää uudempaakin valita. >_>


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 22.10.2013 13:13
Makeita pokemoneja on kyllä ihan liikaa. Koko ajan saa olla fiilistelemässä, että entä jos ottaisikin tämän uuden treenin alle. Kuusi slottia riitä mihinkään. Ehdottomasti parasta on juuri se, ettei tarkkaan tiedä, minkälaisia kavereita näistä kasvaa. Elämme jännnittäviä aikoja ystävä hyvä!

Tämä on kyllä niin totta. Olen tosin tällä hetkellä menossa nostalgisella RBY-tiimillä eteenpäin. Uuden ruohostartterinkin heitin mäkeen, kun alkoi tulla niin paljon muuta kivaa vastaan. Neljä slottia kylläkin vasta käytetty, joten ehkä noihin pariin muuhun pitää yrittää uudempaakin valita. >_>

Mulla on taas täysin tuoretta verta koko setti, lukuunottamatta Pikachua (nyt jo Raichu), joka oli pakko ottaa nostalgiapäissään ekoista puskista mukaan. Mähän en siis ole pelannut Black/White-sukupolvea ollenkaan, eli mulle niistäkin mukaan lähteneet poket ovat uusia tuttavuuksia. Pikkuhiljaa alkaisi ehkä lemppari-party olla kasassa, porukassa on siistejä tapauksia ja ihan okei balanssi.

Salibadgeja on kai neljä, ja tunteja veikkaisin 30-40 olevan lasissa. Ei tullut katsottua tarkkaa määrää tänä aamuna, kun viimeksi pelasin. Jotain taikaa tässä kyllä on, aika vaan juoksee ja kouluhommat ovat ihan toissijaisia just nyt. Enkä edes uskalla ajatella mitä torstaina tapahtuu, kun tähän kilahtaa uusi Phoenix Wright rinnalle. Jotakin akselilla taivaan repeäminen ja viikon omaloma sen täytynee olla.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Kraidi - 22.10.2013 16:40
Kohta viidennellä salilla. Kaksi boxillista tuli kuoriutettua Eeveetä, kun kriteerini olivat Modest-luonteen omaava naaras. Jostain syystä tyttö-Eeveet ovat huomattavasti harvinaisempia ja sitten kun tuohon päälle lisää vielä jonkin Nature-vaatimuksen... onneksi on keksitty Everstone, jolla voi siirtää isä- tai äiti-Pokémonin luonteen suuremmalla todennäköisyydellä lapseen kun puuhastelee näiden munien kanssa.

Sylveonin siis teen tästä, ehdoton suosikkini uusista Pokémoneista. Lunatone tuli myös napattua, kun olen aina pitänyt siitä.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: tetsuo - 22.10.2013 17:54
Ite aloitan ton breedauksen vasta sitten kun saan importattua nuo Ditot Blackistä. Sitä ennen saatan ehkä yhden tai kaksi uuden genin poksua säätää taistelukuntoon. Nyt ei kyllä harmita yhtään että aikoinaan säädin tuon Aerodactylin kunnolliseksi, nyt kun siitä on se mega-versiokin tarjolla. :P


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Tan - 22.10.2013 20:18
Iski pieni Poke-kuume päälle. Edellinen Pokemonini taitaa olla Sapphire GBA:lla. Kauankohan kestää, että julkaisevat Z-version. Jos sitä jaksaisi odottaa. On tässä kuitenkin pelikalenteri suhteellisen täynnä; Beyond, Arkham Origins, Wind Waker HD ja vaikka mitä samassa syssyssä. Ostaakko Y vaiko eikö.  :???: Onko noissa kolmansissa saman genin versioissa ollut viime vuosina mitään järkeviä ja odottamisen arvoisia parannuksia?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 13.11.2013 10:39
Iski pieni Poke-kuume päälle. Edellinen Pokemonini taitaa olla Sapphire GBA:lla. Kauankohan kestää, että julkaisevat Z-version. Jos sitä jaksaisi odottaa. On tässä kuitenkin pelikalenteri suhteellisen täynnä; Beyond, Arkham Origins, Wind Waker HD ja vaikka mitä samassa syssyssä. Ostaakko Y vaiko eikö.  :???: Onko noissa kolmansissa saman genin versioissa ollut viime vuosina mitään järkeviä ja odottamisen arvoisia parannuksia?

Kyllähän se kolmas versio samasta genistä on lähes poikkeuksetta ollut se paras, mutta jos ei ole pelannut sarjan pelejä vuosiin, niin ne muutokset ovat usein merkityksettömiä.

Itsellä ihan kohta 110h pelikellossa ja nyt vasta vauhtiin pääsemässä. Koska Pokemonien kasvattelu on niin nopeaa, niin kerrankin pääsee tappelemaan muita pelaajia vastaan hyvän sään aikana. Enpä ole ikinä harrastanut battle modea niin paljoa kuin nyt. Ihan hirveä määrä tiimi-ideoita, mitä pitäisi kokeilla seuraavaksi. Pokemonien post game on kyllä täysin omaa luokkaansa. Käytännössä peli alkaa vasta kun pääsee pelin läpi.

Tuo ranked ladderia olen myös yrittänyt jyystää, mutta aina kun pääsen hyvään voittoputkeen, niin otan muutaman matsin turpaan ja tipun alaspäin. Sharkien kanssa otettiin jo vähän matsia, mutta jos muillakin on tiimiä kasassa, niin voidaan matsata.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: bËst - 13.11.2013 11:14
Kuule Ingame-tiimini itsestään oli jo timanttinen ja nyt on jo kolme kunnon projektiakin kasassa ja tällä hetkellä voittamattoman status että ku aikaa vaan irtoaa niin totaalinen battle valmius 8)

Mutta mitä noihin generaatioihin tulee niin en pidä kolmosta parhaana. Periaatteessa aika hyvä gene, mutta jäänyt iteltä vähän sivuun. Approovaan edelleen Crystalin ja koko kakkos genen korkeimmaksi, mitä ingameen tulee. Metagamellisesti taas Gen 4, vaikka se muuten olikin yks iso pyty.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: tetsuo - 13.11.2013 11:22
Jäi tämä kesken tuon ace attourneyn takia. Takuuvarmasti jatkan viimeistään sitten kun vanhempien genien poksujen siirto onnistuu. Näihin peleihin on aina helppo tulla takaisin kun tarinaa ei ole nimeksikään ja mitä pidemmän aikaa odotan, sitä enempi tietoa lisätään bulbapediaan näistä uusista hirviöistä ja muista pelien uusista ominaisuuksista. Ootan kyllä myös smogonin X/Y tiereitäkin, mutta siihen luulis menevän pitempään.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 13.11.2013 11:31

Mutta mitä noihin generaatioihin tulee niin en pidä kolmosta parhaana. Periaatteessa aika hyvä gene, mutta jäänyt iteltä vähän sivuun.

Ei kai nyt kukaan pidä kolmosta geniä parhaana? Todennäköisesti se paskin geni kaikista.

Puhehan oli lähinnä siitä kolmannesta hiukan päivitetystä versiosta, joka tulee yleensä joka genistä myöhemmin tai myöhemmin. Tässä tapauksessa varmaan Z-versio.


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 13.11.2013 11:33
Itsellä lasissa noin 60 tuntia ja Champion kellistyi juuri. Vähän hassu osahan tämä on siinä mielessä, ettei tarinan pelaaminen ole haastanut kertaakaan, mutta onneksi tuo nettipuoli ja pelin pelaamisen yleinen miellyttävyys ovat sitä luokkaa, että fokuksen voi huoletta heittää muualle. Mullakin on tuo PW vienyt tunteja Poksulta, mutta tasaiseen tahtiin olen silti tämänkin pelin pariin palannut. Toistaiseksi on vain yksi tiimi tikkiin treenattuna, eikä sitä ole mietitty sen enempää kuin että lempparielukat matkan varrelta mukaan. On siellä jo hyvän taktiikan varaa ja vahvoja kykyjä, mutta mitenkään optimista ei varmasti voida puhua. Joitakin mielenkiintoisia pokemoneja on sivussa jemmassa, eli toista pidemmälle mietittyä porukkaa voisi alkaa koulimaan. Lisäksi keräily ja treidaus kiinnostaa edelleen.

Makeinta tähän mennessä oli ehkä se, kun otin lokaalia battlea kotimatkalla lähijunassa. Fiilis on aika siisti kun tietää, että joku täysin tuntematon istuu mahdollisesti hyvinkin lähellä antamassa mun pokemoneille runtua.


Otsikko: Vs: Re: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 13.11.2013 11:39
Makeinta tähän mennessä oli ehkä se, kun otin lokaalia battlea kotimatkalla lähijunassa. Fiilis on aika siisti kun tietää, että joku täysin tuntematon istuu mahdollisesti hyvinkin lähellä antamassa mun pokemoneille runtua.

Joo, itse juna-asemalla otin myös matsia jonkun täysin tuntemattoman kanssa. Junassa oli myös huvittavaa kun joka toisessa penkissä joku tyyppi istui 3DS:n kanssa pelaamassa Pokemonia. Tuli ainakin street passeja. Harmi ettei tässä pelistä niistä ole juuri hyötyä.

Kannattaa muutent osiaan rekisteröidä se oma kasetti sinne pokemon.gl:ään. Näet sieltä omat achiementit pelistä ja voi ostaa pokemaileilla tavaroita. Pokemaileja saa kun vaihtelee pelaajien kanssa pokeja. Ostin just Rare candyja sieltä peliini yli 50kpl, mikä nopeuttaa entisestään Pokemonien kasvattelua. Riittää että säätää EV:t yms. kuntoon ja levelittää sekunnissa noilla karkeilla.


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 13.11.2013 11:48
Makeinta tähän mennessä oli ehkä se, kun otin lokaalia battlea kotimatkalla lähijunassa. Fiilis on aika siisti kun tietää, että joku täysin tuntematon istuu mahdollisesti hyvinkin lähellä antamassa mun pokemoneille runtua.

Joo, itse juna-asemalla otin myös matsia jonkun täysin tuntemattoman kanssa. Junassa oli myös huvittavaa kun joka toisessa penkissä joku tyyppi istui 3DS:n kanssa pelaamassa Pokemonia. Tuli ainakin street passeja. Harmi ettei tässä pelistä niistä ole juuri hyötyä.

Kannattaa muutent osiaan rekisteröidä se oma kasetti sinne pokemon.gl:ään. Näet sieltä omat achiementit pelistä ja voi ostaa pokemaileilla tavaroita. Pokemaileja saa kun vaihtelee pelaajien kanssa pokeja. Ostin just Rare candyja sieltä peliini yli 50kpl, mikä nopeuttaa entisestään Pokemonien kasvattelua. Riittää että säätää EV:t yms. kuntoon ja levelittää sekunnissa noilla karkeilla.

Joo, street passeissa on kyllä trendi näkyvissä: lähes jokainen vastaantulija on pelannut viimeksi Pokemonia. Tai sitten System Settingsiä. :lol:

Pitääpä tsekkaa tuo rekkaus, en tiennytkään että siellä voi hyödyntää pokemaileja. Niitä onkin jo vino pino.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Sakaali - 13.11.2013 13:28
Sharkien kanssa otettiin jo vähän matsia, mutta jos muillakin on tiimiä kasassa, niin voidaan matsata.

Mulla on tiimi kasassa, lisäilehän mut 3DS:n kaverilistalle, friendcode lyytyy 3DS-kaverikoodi -threadista.

Vasta tän genin kohalla oon päässy mukaan näihin wi-fi ja internet battleihin. Aikasemmissa geneissä on tullu vaan kahlattua peruspeli läpi ja jääty siihen mut tässä on nyt jo ihan törkeä määrä tunteja (~150) takana ja intoa riittää vaikka muille jakaa. EV-treenattuja pokeja on kasassa jo aika kivasti ja lisää tulee.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: bËst - 13.11.2013 13:46

Mutta mitä noihin generaatioihin tulee niin en pidä kolmosta parhaana. Periaatteessa aika hyvä gene, mutta jäänyt iteltä vähän sivuun.

Ei kai nyt kukaan pidä kolmosta geniä parhaana? Todennäköisesti se paskin geni kaikista.

Puhehan oli lähinnä siitä kolmannesta hiukan päivitetystä versiosta, joka tulee yleensä joka genistä myöhemmin tai myöhemmin. Tässä tapauksessa varmaan Z-versio.

Aivan. Miss spelled. Mutta siis joo; Crystal - Emerald - Yellow on kyllä aika poikkeuksetta olleet parempia painoksia. Ja ihan vain tuon kolmannen päälegunkin perusteella tuo Z-versio on aika ilmeinen jatko-osa.

Mutta molempi parempi 8)


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 16.11.2013 13:20
Ei helkkari Sharkie. Ei ollut ihan tarkoitus ottaa noissa parissa matsissa vain kahta pokea mukaan. Hakkaan vaan a:ta, niin vahingossa suoraan matsiin. Pystyy mennää tyrimään. Varmaat kattelet siellä että mitä tuo hullu touhuaa. :lol:


ps. onko blissey kiva?


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 16.11.2013 13:36
Ei helkkari Sharkie. Ei ollut ihan tarkoitus ottaa noissa parissa matsissa vain kahta pokea mukaan. Hakkaan vaan a:ta, niin vahingossa suoraan matsiin. Pystyy mennää tyrimään. Varmaat kattelet siellä että mitä tuo hullu touhuaa. :lol:


ps. onko blissey kiva?


:D Ekalla kerralla aattelin, että kaipasit vaan itelles Souls-levelin haastetta, mut toinen kerta rupesi kyllä jo huvittamaan.

Ja pakko kyllä myöntää, että hajosin heti kun vanha kunnon tankki nasahti ruutuun. Sitä HP:n määrää.


EDIT. Rekkasin viimein GL:ään. Serverit näköjään tukossa, niin ei saa vielä lähetettyä noita PokeMileja. Kattoos myöhemmin. Pari ideaa ois jo pokemoneista, joita alkaa seuraavaksi kouluttaa, joten esim. Rare Candyt maistuis.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 18.12.2013 12:42
Kohta 170h pelikellossa.  Välillä tulee pelattua muita pelejä, mutta aina pakko palata takaisin pienen tauon jälkeen. On tullut kehitettyä pokeja ihan molosti ja varmaan reippaasti yli 200 battle-matsia takana eri pelaajia vastaan. Tuntuu silti etten ole vielä ehtinyt raapaista kuin vasta vähän pintaa ja viikon päästä kun päsee vaihtelemaan tavaraa vanhoista peleistä, niin siitäkös se ilo vasta ratkeaa.

Lisäksi tajusin vasta nyt miten parhautta nuo doubles-matsit ovat. Se on aivan eri maailma verrattuna normi 1vs1-setteihin. Moni paljon paskempikin poke siinä käyttökelpoinen ja erilaisia strategioita on loputtomasti.  Kun pääsi sen jonnin joutavan storyn läpi ja valmiiksi edes jonkinlaisen tiimin, niin homma pääsi vauhtiin. Ja mitä enemmän tuohon moninpeliin pääsee sisään, niin sen paremmaksi se muuttuu koko ajan.

Kohta vaan varmaan tulee täyteen tuo 3DS:n 100 ihmisen friend-limitti, kun tämän kautta tulee jatkuvasti uusia tuttavuuksia listoille.
Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: bËst - 18.12.2013 16:10
Doubleseissa on melkeinpä muutama täysin impa konpo kun vertaa singles gamingiin >_>. Voisin ottaa TK:n kanssa tässä joskus pelin tai pari. Pyyhkiin yhden turnauksen pöydän tuossa taannoin tiimillä jossa oli petollisen paljon ingame-kamaa. Toistaiseksi oma recordi on vielä siinä mittakaavassa että kolme häviötä (Uberile kaikki) ja muuten pelkkiä voittoja >_>


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 15.05.2018 11:10
https://arcadegirl64.wordpress.com/2018/05/15/random-thoughts-5-15-2018/

Lainaus
As we wait for an announcement on the upcoming Pokémon title, which will be revealed before the end of this month, think about what Pokémon Go might mean for the future of the Pokémon series. I suspect that the naming/branding for this year’s Pokémon Switch title (there’s two versions) might raise a few eyebrows.

Pokemon-julkistus tapahtuu mahdollisesti jo ennen E3:a, joka melkeinpä takaisi julkaisun tänä vuonna.

Näistä ilmassa vellovista palasista on muodostumassa Switchin omistajille melkoinen syksy/loppuvuosi.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 30.05.2018 06:25
http://www.youtube.com/watch?v=qmgCae0crZI

Mietteitä?

Pokemon GO omaa varjoihin hiipuneenakin valtavan pelaajakunnan, joten en ihmettele, että Nintendo yrittää tällä enemmän casual-pelaajaan vetoavalla pelillä kalastella sen kohdeyleisöä Switchille. Jos tämä kosahtaa, ensi vuonna julkaistava perinteinen osa sarjaan on turvaamassa Nintendon selustaa. Nipalla on vain voitettavaa, ja jos uusista Pokeista Lets Got vievät myynneissä sitä "oikeaa", hardcorea miellyttävää osaa, se voi tietää sarjalle isoakin suunnanmuutosta – tai sitten nämä kaksi tyyliä voivat elää rinnakkainkin.

Itse en vain Pokemon Yellowta pelanneena voi laukoa kovin vahvoja mielipiteitä. Pidän kyllä siitä, että pelit tukevat lokaalia co-oppia, ja graafisesti ne ovat kivoja, vaikkakin eivät mitään hurjia loikkia 3DS-peleistä videoiden perusteella.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 13.11.2018 09:32
Hype check!

Lets Got ilmestyvät jo tänä perjantaina, ja arvioita odotellaan (en tosin tiedä, koska panna raukeaa?)

Itse sukellan piiiiiitkästä aikaa tähän lastenpeliin, jota lapset eivät kehtaa pelata. Tämä on tietenkin yksinkertaistettu ja ns. suurille massoille suunnattu versio Pokemonista (miksi ihmeessä peliä on pakko pelata pienellä, yksittäisellä Joykkarilla?!), mutta uskon, että keräämis- ja kehityselementti luo silti peliin riittävästi mielenkiintoa – ja itse otukset näyttävät tietenkin tässä versiossa paremmilta kuin koskaan, varsinkin sellaiselle, joka ei ole mobiilia GO:ta tahkonnut.

Passaatko ja odotat ensi vuotta, ja sitä "oikeaa" uutta Pokemonia? Vai oletko innoissasi kaikesta huolimatta?


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 13.11.2018 12:45
Varmaan tulee nostalgiapärinöissä ostettua ja sitten Nintendon online-ominaisuuksia kokeillessa laitettua hyllynkoristeeksi.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: tetsuo - 13.11.2018 15:25
Onhan tuo jo tullut ostettua ennakkoon totuttuun tyyliin Etelä-Afrikan e-shopista, hintaa ~45 EUR. Tuplakolikotkin sai talteen, mitä tulee enempi jos satut asioimaan Etelä-Afrikan kaupan kautta. Ostoksen jälkeen hyppäys takaisin Euroopan alueelle My Nintendon kautta, profit.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Anders Helevete - 13.11.2018 16:08
Pakko se on kai ostaa, viimeksi on tullut Pokemonia töllöstä pelattua Pokemon Colosseumin muodossa joskus vuonna nakki  ;D. Isoin toive on kyllä, että tässä olisi vähän vähemmän handholdingia kuin Sunissa ja Moonissa, välipätkät alkoivat oikeasti ärsyttämään niissä, etenkin alussa.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Solid Snake - 13.11.2018 16:42
Haen varmaan perjantaina tämän pelikauppiaaltani, ja sitten pojan kanssa mätetään koko viikonloppu tätä.

Pokemon Go tulee edelleen silloin tällöin käynnistettyä ja juostua Raideissa, niin kyllä tämä maittaa. Olisin halunnut Eeveen, mutta poika halusi Pikachun :(


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 16.11.2018 13:49
Ehdin pelata Lets Go Pikachua alkutoimet aamupäivällä. "Lihasmuistista" nimesin sen kilpailevan trainerin Garyksi, vaikka eihän se sama kaveri taida tässä versiossa ollakaan. Vuosia, vuosia sitten Pokemon Yellow pyöri pikkuisella Game Boy Pocketini ruudulla, ja nyt "sama" maailma avautuu hieman eri näköisenä suuresta televisiostani. Hemmetin siistiä. Musiikitkin on sovitettu klassikoista uudelleen hienosti.

Ostiko kukaan PokeBall plussaa? Sehän on ainoa tapa saada Mew, mutta enemmän kiinnostaa, tuoko se pelikokemukseen  niin paljon, että härpäke kannattaisi hankkia. Harmi, että Pro-ohjaimella ei voi pelata, mutta toisaalta yksittäisellä joy-conilla seikkailu tuntuu tolkuttoman rentouttavalta ja vapaalta.


Sivuhuomautuksena: Civ VI ja uusi Pokemon samana päivänä... mitähän sitä viikonloppuna oikein tekisi?  :)


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: tetsuo - 16.11.2018 15:32
Single joyconilla pelaamisen olisin jollain asteella hyväksynyt, mutta se että joyconia on pakko pitää pystysuunnassa, on kyllä melko uskomaton suunnitteluratkaisu. Pokepallon tähtäily joyconilla pelatessa on melkoista arpapeliä silloin jos poksu lähtee liikkumaan sivuttais-suunnassa, en tiiä totunko tuohon koskaan. Kannettavana pelatessa kontrollit on sentään ihan jees, tähtäily hoidetaan gyrolla ja napista painamalla lähtee pokepallo liikenteeseen.

Pokemon box repussa on tosi hyvä QoL parannus, kätevää vaihtaa pokemonia lennosta toiseen, mikä on pakollisen exp sharen takia tarpeellistakin jos jonkinlaista haastetta koittaa etsiä. Random taisteluiden poistaminen on myös hyvä juttu.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 16.11.2018 17:11
http://www.youtube.com/watch?v=pVKhReohR1U

Roskako se silmään lensi...


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 17.11.2018 21:41
Tuli ostettua Verkkokaupasta Civ6:n ohella tuo Let's Go. Lähinnä pelaan tyttären kanssa, joka on pelistä aivan totaalisen hurmoksessa. Se pelaa päähahmolla ja minä avustan co-op hahmolla.

Peli on mielestäni yllättävän hyvä, vaikka selvästi suunnattu ihan aloittelijoille, tosin muutamia käsittämättön idiootteja design-ratkaisuja riittää, mikä ei varsinaisesti yllätä. Mutta sisältää myös sellaisia, jotka ottaisin myös enemmän kuin mielellään seuraavaan peliin. Ei random taisteluja ollenkaan on ihan 5/5 ja tekee Pokemonien metsästyksestä paljon hauskempaa. Normipelit tulee suurimmaksi osaksi juostua Super Repel päällä läpi, kun ei niitä jatkuvia taisteluja jaksa katsella. Myös kaikki menu-systeemit, että voi vaihdella Pokeja partyyn missä vain ja miten vain, on todella hyvät.

Vaikeustaso on naurettavan helppo, eikä käytännössä voi hävitä, mutta eipä virallisetkaan osat koskaan ole olleet enää pitkiin aikoihin millään tavalla haastavia. Peliä ei myöskään ole raiskattu tutoriaaleilla ja jatkuvilla välipätkillä, uudempien pelien tapaan, vaan lähtee välittömästi käyntiin. Maailmankartta ja soundtrack ovat muutenkin olleet Redissä ja Bluessa Pokemon-pelien parhaat, joten niiden kanssakaan ei ole voitu tyriä. Päivitetty soundtrack on täyttä kamaa ja melkoinen nostalgia-pommi samalla.

Lähinnä Joycon-perseilyt ja pro controllerin tuen puuttuminen on ihan läppäluokan tavaraa, mutta eipä olisi Nintendon peli, jos ei olisi jotain pakollista paskaa survottu mukaan.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: JayeizH - 17.11.2018 23:38
Lähinnä Joycon-perseilyt ja pro controllerin tuen puuttuminen ...
What? O_o Hah! :lol: Nintendo kyllä osaa kaivaa ne tähti-ideat aina jostain. No, ehkä Odysseyan ja BotWin mahtuminen vuoteen on se mihin pitäisi olla tyytyväinen seuraavaksi suunnata katse viiden vuoden päähän. Silti kyllä odotan mitä keksivät Metroid Primen kanssa. Pahimmillaan voivat perseillä sen täysin. Vaikka ei sillä, huijaisin jos sanoisin että ensimmäinen trilogiakaan olisi iskenyt niin kovaa mitä yleinen mielipide sanoo.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 18.11.2018 06:41
LGP on kyllä mitä hurmaavin peli. Ulkoasu alkaa vihdoin lähennellä sitä, mitä animaatiosarja oli/on, ja soundtrack tuottaa tosiaan melkoista mielihyvää. Haaste täytyy räätälöidä itse tai ottaa se satunnaisista online-taistoista (käyttämällä kolmea Pikachun kuvaa). Kahdestaan pelatessa peli on tietenkin vielä helpompi.

Satunnaisten taisteluiden puuttuminen taisi saada ensimmäisen infopommin tiputtua täystyrmäyksen. Ilmeisen moni kuitenkin pitää GO:n systeemistä enemmän. Itsekin pidän. Pokemonit kirmailevat maailmankartalla näkyvästi, eikä seuraavaan lokaatioon päästäkseen tarvitse olla joka hetki taistelemassa. Satunnaiset taistelut voivat Octopath Travelerin tavoin olla yhä kiinteä osa peliä nautittavalla tavalla, mutta kaikkeen sääntö ei päde, ja Pokemonissa uudistus toimii, vaikka Joykkareiden liiketunnistus osittain kampittaakin peliä. Ongelmia itselleni tulee, kun palloa pitäisi viskoa sivusuunnassa, jolloin heitot osuvat harvoin kohdilleen. Ehkä en vain vielä osaa?

Mielenkiintoista nähdä, miten peli myy. Jos wanhat fanit lähtevät nostalgiahuumassa kauppaan, ja jos peli onnistuu nappaamaan edes murto-osan GO:n käyttäjäkunnasta...Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: tetsuo - 20.11.2018 12:22
Meikä oon pyöritellyt isompaa ryhmää pokemoneja ja pitänyt kaikkia samalla tasolla. Tällä hetkellä rotaatiossa on 12 pokemonia, oon noin 5-10 leveliä jäljessä perus trainereita vastaan, sopivasti haastetta ja pitää tarkalleen miettiä joka vuoro mitä tekee. Ei tuo isomman ryhmän pitäminen ois pätevää sillä vanhalla PC systeemillä, tuo repussa oleva box on kyllä parasta.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Anders Helevete - 21.11.2018 11:51
On tää Let's Go vaan aika hyvä. Tänään pitäisi enää tuo elite fouri vetäistä päästoryssa. Online on myös yllättävän hauskaa randomien kanssa, kunhan vaan valkkaa säännöt, että karkkipisteillä ei ole merkitystä. Noilla säännöillä pelatessa tarttee vaan napata poksuja hyvällä naturella ja iv-pisteillä ja pistää niille ok movesetit. Op hold itemien ja abilitien puutos tasapainottaa kenttää myös mukavasti. Alkoi aikasemmassa onlinessä (XY/ORAS) jo vähän kyrpimään noi kaikenmaailman choice specsit ja scarfit. Sun ja Moonin onlinen skippasin kokonaan, koska z-movet on typerintä shittiä koskaan  :lol:. Vielä kun laittaisivat tähän jonkun rankkihomman ni aijai. No ehkä sitten ens vuoden Pokemonissa.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 26.02.2019 16:24
Pokemon Direct huomenna klo 16.00 Suomen aikaa (https://twitter.com/NintendoAmerica/status/1100395059923439616/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1100395059923439616&ref_url=https%3A%2F%2Fs9e.github.io%2Fiframe%2F2%2Ftwitter.min.html%231100395059923439616)

Mitä veikkaatte, tuleeko Gen 8 olemaan teknisesti selkeä parannus Let's Go Pikachusta? Vaiko vai sen evoluutio? Haluaisin nähdä huomenna jotakin odottamattoman jännittävää, sarjan "BotW-hetken." Mutta pystyykö Gamefreak toimittamaan tällaisia herkkuja pöytään, se on toinen juttu.Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Kabanossi - 26.02.2019 22:19
No toivotaan selkeää parannusta. Voihan sieltä tietysti tulla jatkoa Let's Go -sarjalle, jonka jättäisin kyllä kauppaan. Let's Go Pikachua jaksoi pelata ainoastaan nostalgialaseilla. Olihan siinä hyviäkin juttuja, kuten koko ajan kartalla näkyvät monsut, mutta noin muuten jäin kyllä kaipaamaan syvyyttä.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 27.02.2019 17:49
Shield ja Sword, näyttää tarpeeksi hyvältä, mutta miksi kamerakulmien pitää olla yhä ennaltamäärätyt? Tyyli toimisi hienosti hahmon takaa ja tuntuisi myös nykyaikaisemmalta. Joissain asioissa peli vaikuttaa myös menneen taaksepäin Lets Gosta, kuten Kabanossin mainitsemassa olioiden juoksentelusta näkyvästi alueilla.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Kraidi - 27.02.2019 18:47
Ennaltamäärätyt kamerakulmat selittynee varmaan sillä, ettei tämäkään taida olla varsinaisesti avoimen maailman Pokémon-peli. Paikat vaikuttavat jokseenkin rajatuilta, minkä lisäksi maisemat toimittavat lähinnä taustojen virkaa. Samalla tyylillä toteutettuja kolmiulotteisia JRPG-pelejä taitaa löytyä jo ihan PS2-ajoilta lähtien.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 27.02.2019 22:23
Odotellaan lopullisia tietoja ennen lyttäämistä, mutta olihan tuo niin tylsä ja seiffi kuin vain voi kuvitella. En huomannut mitään oleellisesti uutta tai hienoa verrattuna 3DS pokemoneihin.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 05.06.2019 16:22
http://www.youtube.com/watch?v=osoPtXbAUUc

Uudessa Poksussa on sittenkin vapaasti kontrolloitava kamera, ja avoin maailma! Jälleen kerran ensimmäinen traileri osoittautui lähes harhaanjohtavaksi, kun tämä toinen infopaukku räjäytti odotukset ullakolle.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 13.11.2019 12:10
Netissä myrskyää tällä hetkellä, sillä Swordistä ja Shieldistä on paljastunut jatkuvasti uutta nipotuksen aihetta. Harva Nintendo-julkaisu onkin aiheuttanut näin paljon eripuraa ennen julkaisuaan. Uusista peleistä puuttuu hirmuinen määrä (yli puolet) Pokemoneja, ja niiden malleja on kierrätetty suoraan 3DS-peleistä, vaikka Gamefreak sanoi aiemmin muuta.

Miten tämä näkyy arvosteluissa (jotka tulevat tänään), ja myynneissä. Varmaan hyvin, hyvin vähän jälkimmäisissä, koska casuaali-yleisö ei voisi yleensä vähempää välittää, mistä netin syövereissä purnataan. En itsekään hahmota näitä puutteita kovin suuriksi, mutta se on ymmärettävää, sillä en ole todellakaan mikään kovan linjan Pokemon-fani, joka laittaisi peleihin satoja tunteja kiinni.

Haen perjantaina todennäköisesti Swordin, ja valitsen aloitus-Moniksi vesipohjaisen Sobblen.


EDIT:

Tämä on graafisesti selkeä parannus Lets Go -peleistä, vaikka ei alustan näteimpiin kuulukaan. Käyttöliittymäkin on erittäin hyvin näköinen, ultramoderni, etten sanoisi. Aika hyvät fiilarit alun perusteella. Kyllä tästä hieno seikkailu tulee!


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 19.11.2019 07:32
Tuntuu, että Game Freak on lähtenyt kasualisoimaan Pokemonia, tuoden elementtejä Lets Gosta pääsarjaan. Kaikki osat pelanneelle superfanille tässä on varmasti jauhetun purkan makua, mutta itse diggaan tästä paljon. Palasin Pokemon Yellown jälkeen sarjan pariin vasta viime vuonna, joten en ole todellakaan ehtinyt leipääntyä Poksun perinteiseen gameplay loopiin. Nyt peli esimerkiksi antaa vinkkejä PokeDexissä, mikä hirviö (ja mistä) kannattaisi seuraavaksi napata. Puristit ehkä tahtoisivat itse löytää nämä, mutta minua se motivoi käyttämään otusjahtiin enemmän aikaa.

Ja on GF vähän yrittänytkin, sen näyttää Wild Area, joka on tietenkin parhaisiin avoimen maailman peleihin verrattuna hieman kotikutoisen oloista puuhastelua, mutta silti; se luo eloa ja vaihtuvuutta maailmaan, joka ei nyt vaikuta niin staattiselta kuin esimerkiksi LGP/E-peleissä. Vuorokaudenaikakin vaihtuu Switchin oman kellon mukaan, joka on tunnelmallista.

Tätä pelatessa tuntee, että on osa suurempaa ilmiötä, hengittäen populaarikulttuuria. Saman ilmiön kokee, kun ensi-illassa uusimman Star Warsin tunnusmusiikki täyttää leffasalin. Peli alkaa silloin kasvaa raamiensa ulkopuolelle. Ja kun niin tapahtuu, on erityisen jännittäävä pohtia, millainen tulevaisuus sarjalla voi olla edessään.  


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 20.11.2019 11:31
Ihan mielellään pelaillut kyllä, mutta kokonaisuus on kyllä aika säälittävää touhua Game Freaksilta. Varsin tyypillistä yksi askel eteenpäin ja kaksi taaksepäin, kuten aina ennenkin. Eikö niitä kiinnosta yrittää vai eikö ne oikeasti vaan osaa?

Ei minua haittaa jos pelistä puuttuu osa Pokemoneista, mutta että karsitaan vähän kaikkea muutakin aiemmista osista. Peli on sisällöltään todella köyhä. Näin vähän tutkittavaa ja löydettävää ei ole ollut varmaan ikinä aikaisemmin. Pelin läpäisyn jälkeen yksinpelaajille ei ole käytännössä mitään.

Ja jos luuli, että aiemmassa osassa nettipuoli oli aivan naurettavaa, niin nyt hyvänä uutisena, että pelistä on poistettu kokonaan yleinen Pokemonien vaihtopaikka, jonne pystyi laittamaan tarjolle omia Pokemoneja. Et voi myöskään vaihdella etkä taistella kaverilistalla olevia pelaajia kanssa, vaan ne pitää jostain käsittämättömästä syystä lisätä erikseen jollain koodilla. Mikä parasta, jos haluat vaihtaa jonkun kanssa Pokemoneja, niin et enää edes näe mitä Pokemonia vastapuoli haluaa. Kun molemmat ovat valinneet Pokemonit, tulee ruutuun teksti "haluatko suorittaa vaihdon". Siis miten helvetissä tämä toteutus on voinut edes mennä läpi julkaisuun? Mitään viestejä, ei edes valmiita viestejä Pokemon X/Y:n tapaan voi lähetellä.

Wild Arean idea on hyvä ja ehdottomasti suunta mihin sarjan pitää mennä jatkossa, mutta toteutus on täysin amatöörimäinen. Ihan kuin pelaisi pienen budjetin indie-peliä kännykälle, jonka on puuhatellut kasaan yksi tyyppi. Vaikea edes tajuta, että samalla alustalla pyörii Zeldat ja jo Wii U:lla nähty Xenobladen tyylisiä pelejä. Visuaalinen taso heittelelee muutenkin rajusti. Osa paikoista näyttää todella hyvältä ja tykkään tyylistä, mutta sitten osa voi olla ihan kuin 3DS-peliä pelaisi, jossa ei ole jaksettu tehdä edes erilaisia taloja, vaan hirveästi kierrätetty assetteja.

Loppupeleissä itseä kiinnostaa vain moninpeli toisia vastaan ja plussana, että pelissä on viimein 6v6 ranked mode, eikä vain 3 v 3. Kesti muutama vuosi saada tuokin mukaan.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 20.11.2019 17:48
Jollekin toiselle firmalle vaan se Popemon IP ja äkkiä.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 21.11.2019 12:27
Lainaus
Pokémon Sword and Shield first week sell through has surpassed 6 million units globally.

This is double Pokémon Let's Go which achieved 3 million in its first week.

Higher than Smash Bros. Ultimate which sold 5 million in its first week.  (https://twitter.com/ZhugeEX/status/1197452404658192384)

ITS SUPPA EFFECTIVE!

Nyt on Nipalla ammuksia; nähdäänköhän joulukuun myyntien vetävän vertoja jopa sille tykitykselle, mitä Wii ampui sen parhaimpina vuosina? Laite tosin kärsi pitkän aikaa siitä, ettei sitä ehditty tuottamaan riittävän nopeasti.


Otsikko: Re: Pokemon
Kirjoitti: Sharkie - 21.11.2019 13:31
Uutisointikulmat on jänniä. Itse näin vaan otsikoita, että myynti on pettymys, sillä S&S jäivät nähtävästi useita kymmeniä prosentteja viimeisestä aidosta mainline-Pokemonista jälkeen. :b

Tuosta sarjan kehityksestä yleisesti, on itse asiassa aika hämmästyttävä ilmiö, että maailman kiistatta suurin viihdeilmiö edistää edelleen päävideopelisarjaansa näin varovaiseen tahtiin. Kaikilla varmasti on ollut haaveita Pokemon Goes Breath of the Wild -tyylisestä eeppisestä poksuseikkailusta, ja Pokemon Companylta löytyisi kyllä rahaa tehdä tämä kannattavasti vaikka 1000 monsterin rosterilla - joko Game Freakin avulla tai jotenkin muuten. Mutta, nähtävästi ainakin tähän asti pelit ovat myyneet ilmankin, joten mitäpä sitä.

Mielenkiintoista nähdä, jaksaako pääpelisarja tällä asenteella rytistellä seuraavat vuodet, vai joudutaanko pelisarjaa jossain välissä viimein tuomaan uudelle vuosituhannelle isommin askelin kuin koskaan tähän mennessä.


Otsikko: Vs: Re: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 21.11.2019 14:26
Uutisointikulmat on jänniä. Itse näin vaan otsikoita, että myynti on pettymys, sillä S&S jäivät nähtävästi useita kymmeniä prosentteja viimeisesti aidosta mainline-Pokemonista jälkeen. :b

Tod.näk siksi, että Nintendo ilmoittaa aluksi vain fyysisten kopioiden myynnit. NS:llä digiversiot tekevät kauppansa paremmin kuin 3DS:n ajalla.

Sun&Moon liikkui ensimmäisen kuukautensa aikana 7,2 miljoonan kopion voimin. Ainakin minusta vaikuttaa siltä, että nyt voi olla tulossa vielä kovempi luku.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 09.01.2020 19:57
http://www.youtube.com/watch?v=o5afasEAiN0

Diggaan siitä, että Game Freak keskittyy ilmeisesti tänä vuonna laajentamaan Swordia ja Shieldiä sen sijaan, että se julkaisisi kolmannen version tai uuden remaken. Toki aina voi esittää väitteitä, että tämän DLC:n olisi pitänyt olla ilmainen tai sitten end game contenttia.

Erityisen siistiä mielestäni on, että molemmat uudet alueet toimivat Wild Arean tavoin ja ovat molemmat tutkittavissa vapaalla kameralla. Estetiikkakin osuu meikälle: odotan varsinkin talvisia maisemia, sillä en saa niitä videopeleissä koskaan tarpeeksi.


Mystery Dungeonin DX -versio meni demon perusteella ainakin harkintaan. Mietityttää vielä, onko peli todella 60 euron arvoinen, ja kuinka nopeasti se alkaa toistamaan itseään? Graafisesti se on värikkyydessään ilahduttava. Hyväntahtoinen ja leppoisa fiilis on pelissä suorastaan käsinkosketeltava.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 15.06.2020 20:35
https://www.ign.com/articles/we-saw-30-minutes-of-pokemon-sword-and-shields-isle-of-armor-dlc

Lainaus
We already knew the Isle of Armor would at least include an additional wild area, but this demo confirmed that the entirety of the island is basically one big massive wild area, with many more diverse terrains than on the mainland. I saw coastal beaches, swampy marshes, lush forests, gloomy caves, and even deserts during my short tour. At many intervals during the story and upon entering new areas, the camera swept over each spot, creating a beautifying panoramic effect that highlighted the topography of the island. It also seems as though all of these areas can be explored as soon as you get to the island, without needing to progress the story, which leaves the pacing in the player’s hands.

Overall, each of these micro areas seemed to be a little more full with environmental touches like logs or trees than the mainland wild area was. I also saw Pokémon interact with their surroundings in ways I hadn’t before. For example, I saw a Pokémon on a tree branch in the forest. Though Nintendo couldn't confirm how we could interact with this Pokémon, I assume it could be lured down from the tree by whistling at it - like you would lure flying Pokémon down from the sky in the base Pokémon Sword and Shield.

Isle of Armor kuulostaa kyllä hyvältä. GameFreakilta loppui varmaan aika kesken, kun Wild Area jäi toteutukseltaan hyvin laihaksi aiemmin. DLC 1 syventää tämän mukaan merkittävästi juuri sitä elementtiä, tuoden kaivattua tutkimusmatkailua sarjaan. Pokemon Breath of the Wildin ja Xenobladen tasoisella tutkimisella olisi kuumaa kamaa.

Minulla on muutenkin vielä about 150 Pokemonia löytämättä, ja keskiviikkona napsahtaa sata lisää.  :) Kyllä tässä pelattavaa riittää, mutta eri juttu, miten kiinnostavaa se kontentti on. Rentouttavana pelaamisena menee silloin tällöin mainiosti.Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 16.06.2020 23:02
Olisikin pelkkä wild area, josta aika loppunut.

Pelihistorian menestyneimpiä sarjoja ja ei varmasti ole rahasta ollut kiinni, mutta peli näyttää monin paikoin hi-res 3ds-peliltä, pyörii silti aivan miten sattuu, sisältöä naurettavan vähän ja kaupungeissa 1-2 erilaista taloa, joita vaan kloonattu riviin. Nettiominaisuuksista lienee turha edes mainita. Lähinnä takapakkia. Pokemon Sword ja Shield on täysin ala-arvoinen ja kunnianhimoton julkaisu, jonka eteen ei ole vuodatettu pisaraakaan vaivaa ja haiskahtaa törkeältä rahastukselta, kun otetaan huomioon sarjan menestys.

Pelisarja pitäisi saada äkkiä jonkun muun firman käsiin. Potentiaali valuu täysin hukkaan.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 17.06.2020 17:44
Puolen tunnin perusteella Isle of Armorin Wild Area about 10x kiinnostavampi kuin pääpelin.

Ja uusi Pokemon Snap julkistettiin! N64:llä oli kyllä hauska napsia otoksia, vaikka mikään kaikkien aikojen suosikkini se ei olekaan. Lisää uutisia tulossa ensi viikolla "suuresta projektista." Julkistetaanko uudet remaket jo nyt, vai onkohan kyseessä Detective Pikachu 2? Epäilen, että GameFreak ottaisi puheeksi ensi vuoden Pokemonit tässä vaiheessa, kun Sword/Shieldkin on vielä vaiheessa ja kontenttia tekeillä/tulossa.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 26.02.2021 13:56
http://www.youtube.com/watch?v=EK7o0kKidNk

Tänään tulossa vuotojen mukaan suuria Pokemon-uutisia: https://www.reddit.com/user/PracticalBrush12/comments/lsssby/stroke_é_man/

Odotetusti Diamond & Pearl -remaket tänä vuonna, mutta tämä on se pommi: BotW-tyylinen avoimen maailman Pokemon tulossa 2022, jos tämä ei ole pätevä huijaus:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Todellakin sitä, mitä väsähtänyt sarja tarvitsee.Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 26.02.2021 15:33
Syön hattuni jos sieltä tulee mitään mullistavaa.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 26.02.2021 16:39
Syön hattuni jos sieltä tulee mitään mullistavaa.

Tässä asiassa ymmärrän sataprosenttisesti epäilyjäsi.  ;D Vuodon mukaan remaket on tehnyt muu studio, GameFreakin ollessa vastuussa uudesta, isosta avoimen maailman pelistä. On sanomattakin selvää, että monet tahot epäilevät millaiseen suoritukseen GF pystyy, jos pelin mittakaava on suuri.

EDIT:

Eli Pokemon Legends. Konsepti on mainio ja vie sarjaa oikeaan suuntaan, mutta hyvä hemmetti miltä pelin tekninen puoli tällä hetkellä näytti. Onneksi julkaisuun on vielä vuosi. GF tarvitsisi apua Nintendolta ja/tai Monolithilta.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: JayeizH - 26.02.2021 18:06
Kappas Epin hype huhu piti kerrankin paikkansa :lol: Ihan lupaavan oloinen. Tosin tekninen puoli oli yllättävän heikolla. Mielestäni Nintendo valkkaa aika hyvin demonsa että suuria heikkouksia ei näy. Nyt näkyi ja pahasti. Alkoi melkein mietityttämään että NS+ on pakko tulla vuoden lopulla jos ollaan edes lähellä tätä tasoa. Mutta, onhan tässä vielä aikaa hiota peliä. Early 2022 on myös niin mukavan joustava määritelmä että se voi olla kaikkea Q1:n sisällä, ja Nintendo venyttää helposti early sanan Q2:lle.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 26.02.2021 19:00
Muuten vois syödä hatun, mutta kun peli näytti PS2 pelin prototyypilta niin odottelen vielä  :lol:


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 27.02.2021 07:10
https://twitter.com/CentroLeaks/status/1365303538889424902

Legendin taistelusysteemi on samanlainen kuin vanhoissa FF-peleissä, eli ATB. Taisteluiden ja tutkimisen välillä ei myöskään ole mitään siirtymää. Ja jos hahmo ei kanna mukana yhtään Pokea, pitää damage ottaa itse vastaan.

Tämä kuulostaa saakelin hyvältä. Älä GF vaan mokaa tätä!

Julkaisuajankohta – aikainen 2022 - on myös suurelle Pokemon-pelille poikkeuksellinen. Ehkä peli liittyy Super Switchin tulitukeen julkaisuikkunassa. Joka tapauksessa pelin myyntipotentiaali on tavaton, sillä Switch-tuoteperheen install base on vuoden päästä melkein varmasti yli 100 miljoonan laitteen.
Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 18.08.2021 09:50
https://www.youtube.com/watch?v=kdja9m4YlT4

Tänään klo 16:00 Pokemon Presents. Luvassa puolisen tuntia Poke-uutisia.

Ilman Arceusta tämä ei olisi ihan niin kiinnostava. Nyt uuteen Open World -Pokemoniin on enää viisi kuukautta, joten odotettavissa on valmiimpaa ja parempaa matskua kuin se, mitä näimme pelistä viimeksi. Jos ei ole, niin sitten on syytä huolestua. Toivottavasti näyttävät kunnon gameplay demon pelistä, sellaisen jossa samoillaan eri maisemissa ja fiilistellään maailmaa.

Mielestäni Arceuksen tammikuinen julkaisu viittaa siihen, että Nintendon vuodesta 2022 on tulossa poikkeuksellisen laadukas; yleensä tammikuun slottiin sysätään mittakaavaltaan pienempiä pelejä tai uudelleenlämmittelyitä (2020: Tokyo Mirage Sessions, 2019: New Super Mario Bros. U).


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 22.01.2022 14:46
https://www.videogameschronicle.com/news/japans-press-have-played-pokemon-legends-its-an-experience-like-no-other/

Lainaus
"What was particularly impressive in this experience was the construction of the world. I was impressed by the way the same old Pokémon battles were blended into the new and innovative action without any sense of discomfort.

“It’s a game experience like no other in the series, and I have high hopes for it as a completely new form of Pokémon game.”

Arceus hype check!

Nyt kuulostaa hyvältä. GameFreak ehkä oikeasti ottanut kunnon askeleen eteenpäin sarjan kanssa. Arceus ei tunnu perinteiseltä Pokemonilta, ja se lienee kenelle tahansa pelisarjaa pidempään pelanneelle hyvä uutinen.

Gameplay looppi muistuttaa kuulemma Monster Hunteria melko paljon. Ja jos sisäpiiriläisiä on uskominen, on Monolith ollut auttamassa jossain määrin GameFreakia Arceuksen maailman luomisessa. Tällä kertaa yksinpeli on tärkeimmässä roolissa, ja niinpä on on tärkeää, että siinä on haastetta ja tekemistä pitkäksi aikaa. Toivottavasti GF on laittanut peliin superbosseja, jotka pyyhkivät pelaajaa mennen tullen, jos niitä erehtyy haastamaan liian aikaisin.

Pelailin äsken myös Tetris 99:n Arceus Eventtiä, joka antoi ensimaistiaiset pelin musiikista. Oli muuten hyvää kamaa. Kova setti, jos muutkin biisit ovat samaa laatua.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 23.01.2022 10:41
Näyttää kyllä aivan järkyttävän huonolta. Visuaalisesti aivan ala-arvoinen, pelillisesti karsittu kaikki minimiin, taistelut toisia vastaan poistettu kokonaan ja peli näyttää sellaiselta "tein ekaa kertaa avoimen maailman" -peliltä.

On se käsittämätöntä, etteivät voi tehdä kunnollista peliä, kun ei pitäisi olla rahasta kiinni. Ensin Sword and Shield, sitten käsittämättömän surkea demake Diamondista ja Pearlista ja nyt tämä. Mutta kun katsoo myyntilukuja, niin miksi edes yrittää, jos rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Luulisi silti, että tekijöillä itsellään on jotain ambitioita omia pelejä kohtaan, mutta vissiin kaikki ovat tekemässä vain rahan takia.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 26.01.2022 16:09
https://opencritic.com/game/12091/pok-mon-legends-arceus

Kaseja ja ysejä satelee. GF tehnyt parhaan Pokemon-pelin pariin vuosikymmeneen?  

Voi kolahtaa minulle aika hyvin, koska olen pelannut yleensä vain pääjuonen, ja se anti perinteisissä Pokemoneissa on aina ollut köyhää. Arceus on kokonaan toinen juttu ja olen mielissäni siitä. Ei ole tarvinnut miettiä mitään tasapainotus-asioita moninpelin vuoksi, vaan on voitu tehdä ensisijaisesti hyvä yksinpelikokemus.

EDIT:

Visuissa suurin ongelma ilmenee piirtoetäisyydessä. Pelin maailma ei vain piirry kauniisti pitkien etäisyyksien päähän, mutta kun maisemista ei paljasteta liikaa, peli näyttää ajoittain jopa hyvältä, Zeldamaiselta.

Kuvat John Linnemanin Twitteristä:

https://twitter.com/dark1x/status/1486350686564634627/photo/1

VS

https://pbs.twimg.com/media/FKCWIlrXMAgfOKv?format=jpg&name=large


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 28.01.2022 19:39
Arceuksen BotW-vaikutteet huomaa kyllä heti, kun pelin aloittaa. En ihmettelisi, jos samasta tiimistä on ollut porukkaa auttamassa tämän pelin kanssa. UI on samalla tapaa minimalistinen, questit ilmestyvät näytölle samalla tavalla ja samankaltaisen hienovaraisen äänen kera ja musiikissakin on paikoin haettu BotWimaista fiilistä. Tästä huokuu sitä suuren seikkailun tuntua, joka muista Pokemon-peleistä on pitkälti puuttunut. Mutta käyhän se järkeen, jos Legends-peleissä on tarkoitus rakentaa koko sarjan peruspalikat ja näyttää, miten Pokemonit ja ihmiset alkoivat elämään toistensa kanssa. Kuten professori alussa sanoo: "Pokemonit ovat hirvittäviä olentoja!"

Koska kukaan ei vielä tunne niitä.

Samalla tapaa hätkähdyttävä on alussa questin antavan kylän johtohenkilön kylmä kommentti, "Jää nähtäväksi kohtaatko kuolemasi erämaassa." Kuolemasi. Tuo sana iskee tavallista voimakkaammin, kun kyseessä on Pokemon-peli. Tässäkin mielestäni alleviivataan, että panokset ovat nyt täysin erilaiset kuin aiemmin.

Pelin taisteluissa voi vihdoin liikkua ympäriinsä ja katsella Pokemoneita, kun niille antaa käskyjä. Kamppailut alkavat juuri siinä paikassa, missä ne aloitti. Tämä verrattain pieneltä kuulosta uudistus tuo peliin aikalailla dynaamisuutta ja eloa, sen ansiosta Pokemonit alkavat tuntua enemmän oikeilta olennoilta pelkän koodin ja tekstuurin sijasta. Näin aikuisena Pokemoneihin on ollut haastavaa luoda oikeaa tunneyhteyttä, mutta Legends on petaamassa sille hyvää pohjaa.

Alussa vastaan tulee pääsääntöisesti vain hyviä juttuja. Toki peli näyttää niin paljon Zeldalta, että yritin heti kiipeillä siinä joka paikkaan. Ei onnistunut. Ymmärrän tämän niin, että pelaajalle annetaan pelin kuluessa uusia tapoja matkustaa ja päästä alueille joihin ei aiemmin ollut pääsyä ratsastettavilla Pokemoneilla – tuttu kikka sarjasta, mutta tuntuu merkityksellisemmältä, koska Arceuksen maailmassa on sitä lääniäkin paaaaaljon enemmän kuin perinteisessä Pokemon-pelissä.

Kuvittelenko, vai onko peli jo alussa tavallista vaikeampi? Alhaisen levelin Poksutkin voivat tehdä muutamalla liikkeellä yllättävän paljon damagea omalle otukselle. Näin jo jonkun joen vastarannalla Snorlax-alfan, mutta en uskaltanut edes käydä katsomassa millä levelillä se oli  :P


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: Ephram - 31.01.2022 19:22
Hitto, onhan tämä Legends valtava askel oikeaan suuntaan Pokemon-sarjassa. Ei täydellinen, mutta pelissä on niin paljon, mitä kehua:

- Pelin ympäristöt ovat aika rujoja, mutta värienkäyttö on erinomaista ja se saa aikaan monesti maalauksellisia näkymiä, kun aurinko laskee ja kaunis taivas kylpee väriloistossa. mClassic myös tekee pelille paljon ja eliminoi lähestulkoon kaikki sahalaidat. Kun ei katsella liian kauaksi, sanoisin peliä ajoittain jopa nätiksi. Olen kuitenkin tällaisten grafiikkatyylien ystävä.
- Itse Pokemonit ovat kuitenkin mallinnettu niin hyvin kuin pitääkin, ne kun ovat pelin pääjuttu. On hienoa, että niiden ympärillä voi kävellä ja katsella niitä eri kuvakulmista. Ensimmäistä kertaa ikinä ne tuntuvat hengittäviltä olennoilta, mistä kirjoitinkin jo aiemmin.
- Itse maailman dynaamisuus yhdessä hyvin mallinnettujen Pokemonien kanssa saa myös aikaan fiiliksen, että olennot oikeasti elävät tässä maailmassa eivätkä vain ole statisteina odottamassa, että pelaaja nappaa ne tai taistelee niitä vastaan – tämäkin on minulle sarjassa hyvin ainutlaatuinen tunne.
- Sword and Shieldin sääsysteemit ja muut olivat naurettavia, mutta tässä vuorokausi vaihtuu hienosti ja uskottavasti eikä sääkään muutu yhdellä askeleella auringonpaisteesta vesisateeksi. Ei fysiikkasysteemien osalta vieläkään mikään Breath of the Wild, mutta vetää kyllä edellistä osaa pataan aivan 100-0.
- Peli on myös täynnä lumoavia yksityiskohtia. Otetaan esimerkki yhdestä alkupään questista: sain tehtäväkseni napata kolme Bidooffia, jotka "terrorisoivat" keskuskylää. Tämän tehtyäni asukas kuitenkin adoptoi ne itselleen, luvaten niille ruokaa ja hoivaa pientä apua vastaan. Bidooffit näyttivät suostuvan ilomielin. Kuinka ollakaan, eräänä yönä keskuskylässä kävellessäni näin, miten nämä kolme Bidooffia vetivät sikeästi hirsiä tämän asukkaan kotitalon katolla. Tämä on jälleen sellaista hienoa maailmanrakennusta, joka imaiseen seikkailuun mukaansa ja naulaa pelaajan osaksi hengittävää maailmaa.

Pokemonin "Breath of the Wild Moment" on saapunut. Hankkikaa tämä peli ja ihastukaa.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: MasterTK - 04.02.2022 11:17
Uudessa Pokessa on kyllä muutamia hyviä uudistuksia, jotka voisivat jäädä pelisarjaan pysyvästi. Nappailu on kivaa ja on siistiä, että taisteluissa voi vapaasti liikkua ja ne alkavat välittömästi. Pelinä muuten tämä on lähinnä keskeneräinen prototyyppi, jolla demotaan näitä uusia ideoita. Rumin open world -peli koskaan on sinällään ihan saavutus. Tuntuu kuin joku olisi ostanut Unityn asset storesta jonkun open world -demo kitin ja heittänyt Pokemonit sisään. Piirtoetäisyys on muutaman metrin luokkaa ja pelissä on muutama erilainen assetti, jota on heitelty sinne tänne. Pokemonien animaatiotkin tippuvat 5fps:n tasolle jo lyhyen matkan päästä. Peli on yleisesti ihan naurettavan halvan oloisesti tehty valikoita lukuunottamatta. Pokemoneissa itsessään ei ole mitään vikaa, onhan ne tehty jo vuosia sitten, joten kysymykseksi jääkin, että mihin tässä on aikaa käytetty. Totuus lienee, että ei paljon mihinkään, koska pelihän tuli todella nopeasti markkinoille.

Pelissä on yksi juosten kustu kaupunkihubi ja ympärillä tyhjää maastoa, jossa Poket mellastavat. Jopa huonoimmat Poke-pelit ovat tunnettuja varsin hyvistä soundtrackeistaan, mutta tässä on vedetty Breath of the Wildin tyyliin musiikit pois. Vihasin sitä jopa Zeldassa, mutta tässä ambienttiäänet ja pimputtelut ovat vielä huonommin tehty. Lisäksi pelin 5.1-äänet on muutenkin rikki.

Peli on vastanut täysin sitä mitä odotin ennakkovideoiden perusteella, joten ei tätä pettymykseksikään voi sanoa.


Otsikko: Vs: Pokemon
Kirjoitti: zoukka - 06.02.2022 18:53
Pelissä on paljon hyviä parannuksia kivikautiseen mainlineen nähden. Melkein reaaliaikaiset taistelut, pokepallojen heittelyn helppous, vieno seikkailun maku kun karttaa saa tutkia vapaasti jne. Mutta lastentauteja ja edellisistä peleistä jääneitä vikoja on roppakaupalla. Luulisi, että BotW:ista niin paljon mallia ottava peli uskaltaisi antaa pelaajan seikkailla nopeasti pelin aloittamisen jälkeen, mutta ehei. Tunnin hidas tutoriaali jossa juostaan muutama kymmenen metriä ja kuunnellaan aivokuollutta dialogia ei tunnu loppuvan ikinä. Onneksi sen jälkeen pelaaja saa juosta pitkään ennen keinotekoista seinää.

Tässä tuleekin vastaan yksi pelin suurimmista vioista, joka on haasteen puute. Heti alussa pelimaailmasta löytyvät superpokemonit vaikuttivat pelottavilta ja hauskoilta rajoituksilta sille minne pelaaja voi juosta. Valitettavasti ne on naurettavan helppo peitota koska tilanne on 6 omaa pokemonia vastaan yksi villi. Juuri edellisellä sessiolla voitin lvl60! Alakazamin omalla lvl20 tiimillä. Pistin vaan sille poisonin ja pyörittelin tiimiä ympäri iskien jokaisella uudella pokemonilla, joka edellisen kuoltua saa aina yhden iskun sisään. Tätä voi isolla revive-pankilla jatkaa loputtomiin. On käsittämätöntä että tällainen on mahdollista ja herää kysymys pelitestattiinko wild-pokemoneja laisinkaan.

Muita isompia miinuksia ovat pelimaailman tyhjyys, Pokemonien liian helppo evolvaus/liikkeiden oppiminen ja tylsät sidequestit. Grafiikat eivät yllättäen itseäni edes häirinneet, koska tätä on totuttu näkemään Pokemonilta jo vuosikymmenet. En tiedä vielä mikä tämän pelin end-game on vai onko sellaista laisinkaan? Voi olla, että peli jää kesken jos haastetta ei löydy mistään.