Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011  (Luettu 4723 kertaa)
Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « : 30.11.2010 14:45 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Kohta alkaa taas se summa summarum-vuodenaika ja iltalehdet käyvät lävitse kaikki kuluneen vuoden tapahtumat ja puheenaiheet-Katso lista! Joten eiköhän mennä muodin mukana ja käydään läpi pelivuosi 2010 sekä siirretään katseet ensi vuoden puolelle.

Mitä jäi käteen vuodesta 2010?

Itse olin vuosi sitten tähän aikaan työttömänä, ja olin sitä vielä tämän vuoden helmikuulle asti, joten rahatilanne oli vähän mitä oli. Ensimmäinen tämän vuoden puolella ostettu peli taisi olla PS3:n massiivimoninpeliräiskintä MAG, joka on mielestäni vuoden paras nettiäriskintä team/objectiveen painottuvalla toteutuksellaan. Battlefield ylsi myös lähelle, mutta henk.koht pidin enemmän MAGista. Codeja tulee ja menee.

Toinen mieleenpainuva julkaisu oli keväällä myyntiin tullut Red Dead Redemption. En itse odotellut peliä yhtään, ja ostin sen sokkona täyteen 70€ hintaan ja täytyy sanoa että eivätpä menneet rahat hukkaan. Pitkä, loistavalla tarinalla varustettu yksinpeli jossa tekemistä riitti lähes koko kesäksi, mitä nyt töiltään ehti pelaamaan. Moninpeli GTA IV:n tapaan ei iskenyt. Mielestäni vuoden paras peli Gran Turismon rinnalla. Tosin Assassin's Creed: Brotherhood, sekä Heavy Rain on vielä ostamatta.

Gran Turismo 5:n julkaisu oli itselleni se tämän vuoden suurin juttu. Saatiin VIHDOINKIN se peli ulos ettei tarvitse enää odotella. Toinen, jopa merkittävämpi uutinen oli tietysti Duke Nukem Foreverin julkaisu.

Kaiken kaikkiaan ihan hirveästi ei tänä vuonna tullut tämän vuoden pelejä osteltua. MAG, RDR, Blur, CoD:Black Ops sekä Gran Turismo 5. Pintaraapaisu, hyvä jos sitäkään.


Ensi vuodelle taas oma odotttelun aihe ja uudenvuoden lupaus ostamisesta on Nintendo 3DS ja DS:n pelit yleensäkin. Jo pidempään on ollut tarkoitus ostaa DS, mutta kun tui 3DS julkistettiin niin jäin sittenkin odottelemaan sitä. Pelijulkaisuista muille konsoleille odottelulistalla on ainakin uusi Ghost Recon, ja toivomuslistalla uusi Rainbow Six. Myös Ratcet & Clack kiinnostaa. Tuleehan niitä pelejä sitten aikaa myöten mitä alkaa odottelemaan tavallista suuremmalla mielenkiinnolla.

Tulkaahan joku ja pelastakaa topic kertomalla vähän laajemmin aiheesta.



Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #1 : 30.11.2010 15:39 »
aataminpoika Jäsen Viestejä: 549 Basaaripisteet: 0 Profiili No hyvä vuosi pelien osalta kyllä todellakin :). Kesään kyllä sai oottaa ennenku eka pankin- ja tajunnanräjäyttäjän hankin: Ratchet and Clankin kolme osaa :). Todella hyviä seikkailupelejä.

Sittenpä seuraavia pelejä odoteltiin syyskuuhun ja 16. päivä uusi NHL 11, jota vieläkin tulee tahkottua täysillä.
Vain viikon myöhemmin sopivasti perjantai ja taksvärkkipäivä ja F1 2010, ehkä vuoden paras peli, aika tiukkaa NHL:llän kanssa! :)

Tässä juuri eilen tuli ostettua Uncharted Drake's Fortune ja olen jo todella tyytyväinen siihen :). Vielä aikomuksissa ostaa Uncharted 2 ja joululahjaksi ehkä Gran Turismo 5.

Ensi vuodesta odotan tietenkin nyt F1 2011 ja ehkä NHL 11, mutta Uncharted 3 olisi myös potentiaalinen ehdokas ja uskon että sellainen vielä joskus tulee, vaikka ei vielä välttämättä vielä ensi vuonna mutta katotaan :)
"Saatanan mikkihiiri, pidä turpas kiinni ja vihellä peliä.", "Ei voi kahen metrin syötöt mennä v***u kolme metriä ohi"  - Kai Suikkanen
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #2 : 30.11.2010 18:50 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Mitäänsanomaton vuosi tämäkin. Starcraft II oli vuoden kohokohta minulle ja samalla ensimmäinen brand new -speli, jonka ostin liki kolmeen vuoteen. Tätä lukuunottamatta jatkoin hiljaiseloani (voi tosin johtua tästä edelleen vallalla olevasta "next-genittömyydestäni"  ;D) tänäkin vuonna. Tuliko Scribblenauts tänä vuonna? Se on kutkutellut jo pidemmän aikaa, mutten ole saanut hommattua vielä sitä.

Tosin uuden koneen myötä olen tehnyt pieniä aikamatkoja lähimenneisyyteen. Sieltä löytyykin paljon pelattavaa joksikin aikaa.
Voice of The World.
tallennettu
Re: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #3 : 30.11.2010 19:33 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Niin, sama täällä kuin Doinkilla siinä mielessä, että kun ei omia NYKYgenin konsoleita ole, jää saalis pakostakin laihaksi. Tyttöystävän luona miehekkäästi olen kuitenkin pleikkaria jauhanut, ja vuoden yksi kohokohdista oli ehdottomasti Heavy Rain. Siinäpä viihdettä. Samaten A Crack In Timea ja Arkham Asylumia on tullut pelattua, ja oman PS2:n puolella MGS-maratoni lähti käyntiin vain jäädäkseen melkein saman tien jäihin kun elämä tuppasi tielle.

Pelien syrjässä heittämällä eniten miestä pitää kiinni kuitenkin DS, tuo ehkä hinta-hupi-suhteeltaan tämän maailman paras laite. Kun elämä vie miestä eikä kotikonsolin padi ehdi kourassa lämmetä, kuumenee DS lukematomilla bussi- ja junamatkoilla sitäkin enemmän. Tämän vuoden uusista peleistä Last Window(aka Hotel Dusk 2) sekä Pokemon Heart Gold ovat varmaan ne kovimmat - ja varsinkin Pokemonin reilu 90 pelituntia taitanee olla omia ennätyksiä - mutta myös Castlevania, Advance Wars, herrat Wright, Edgeworth ja Apollo useissa eri peleissä, Laytonin proffasmies ja Scribblenauts noin muutamia mainitakseni ovat kantaneet kortensa kekoon arkea paetessa.

Eipä siinä, ihan siis jees vuosi kai? Mario on puolivälissä kohti keski-iän kriisiä, eikä pelattava lopu tästä maailmasta kesken. Hyväkin että julkaisevat niin paljon huonoja pelejä, ettei tarvitse olla surullinen kuin muutaman helmen missaamisesta. Tai siis viivästymisestä, sillä tottakai mä ne kaikki joskus koen.

Oikeesti, koen koen.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #4 : 30.11.2010 19:34 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili
Tuliko Scribblenauts tänä vuonna? Se on kutkutellut jo pidemmän aikaa, mutten ole saanut hommattua vielä sitä.

Scribblenauts tuli viime vuonna, mutta tänä vuonna ilmestyi jo kakkonen, Super Scribblenauts. Tätä uutta en ole pelannut, mutta ykkönen oli pelattavuudeltaan lähes pelikelvoton. Kakkosessa kuulemma korjattu kaikki suurimmat virheet. Enpä ainakaan itse ole ostamassa tosin.

E: Ainiin, vois varmaan itse topicin aiheestakin kirjoitella jotain. Elikkä mulle 2010 oli ensimmäinen täysi vuosi nykygenin (tässä tapauksess PS3:n) konsolin kanssa. Paljon pelejä tullut osteltua, mutta mitä nyt olen noita pelannut niin suurin osa on sitä mitä odotinkin, eli geneeristä paskaa. BioShockit on ihan jees ja Red Dead Redemption oli kans kova, unohtamatta Battlefield: Bad Company 2:a, jota pelailen vieläkin. Onhan sekin aika tavanomaista räiskintää, mutta hemmetin koukuttavaa sellaista, ainakin netissä. Siinä ne kohokohdat olivatkin. Siis PS3:lla. Nintendo DS on nimittäin jälleen kerran vuoden konsoli, vaikka olenkin sillä hitusen verran vähemmän pelaillut kuin viime vuonna. Pokemon SoulSilver, Professor Layton 2, Dragon Quest IX, Advance Wars: Dark Conflict ja lukuisat muut. On se vaan kova konsoli.


« Viimeksi muokattu: 30.11.2010 19:50 kirjoittanut Dr. Scientist »
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #5 : 30.11.2010 20:33 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Vuoteen 2010 mahtuu paljon hyviä pelejä, suurin osa vain niistä tuppaa olemaan itselleni sellaisia joita olen missannut edellisvuosina. Jos nyt pitäisi puhua tänä vuonna ilmestyneistä peleistä, nimeäisin ehdottomasti Sin and Punishment 2:n ja God of War III:n vuoden kohokohdiksi. Ensimmäisen näistä peleistä pelasin lähes yhdeltä istumalta innoissani läpi, jälkimmäinen taas yllätti minut olemalla kahden aiemman osan veroinen ja helposti enemmänkin. Myös toistaiseksi uusin MGS eli Peace Walker on loistava ja antoisa peli heti kun sisäistää kontrollit. Muita hyviä ja mieleenpainuvia pelejä ovatkin sitten BioShock 2, Metroid: Other M ja Super Mario Galaxy 2.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #6 : 30.11.2010 21:16 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Ihan kaikkia ei jaksa listata, mutta suurin osa ja semmoiset mitä tuli edes tunnin verran pelattua.

Xbox 360:
Alpha Protocol
*Muutaman tunnin jälkeen vaikuttaa todellakin hiomattomalta timantilta. Mass Effect tyyppistä menoa agentti-maailmassa. Parhipeli.

Super Street Fighter 4
*Sanomattakin selvää, että tässä on paras mätkintä ja mahdollisesti vuoden paras peli. SSF4:ää on tullut pelattua eniten tänä vuonna.

Alan Wake
*Itseään toistavaa toimintaa ihan hyvällä tarinalla.

Nier
*Paskaa oli. En tule koskaan pelaamaan läpi asti.

Halo: Reach
*Paskaa oli. Ehkä tuurilla jaksan pelata läpi, jos iskee achievement huoraus buumi päälle.

Bayonetta
*Pelimekaniikka oli pääosin mahtavaa, mutta peli oli pilattu kaikella muulla paskalla.

Dante's Inferno
*Tämän vuoden paras GoW-klooni. Sopivan lyhyt ja ytimekäs.

Mass Effect 2
*Yksi boxin parhaita pelejä. Tätäkin tuli pelattua paljon.

XBLA:
Live Arcadeen tuli paljon pelejä ja paljon niitä ostinkin, mutta nämä kaksi oli ylitse muiden.
Pinball FX 2
Monday Night Combat

PS3:
Pleikkari jäi aika suurilta osin bluray-soittimeksi, niin kuin sen pitääkin. Tuli sitä silti vähän pelattua.

Heavy Rain
*Ihan ok peli. Siinä mielessä oli mukava, että tyypit, jotka ei yleensä paljoa pelaa, innostuivat myös. Ääninäyttely oli vaan perseestä.

God of War 3
*Täyttä paskaa. Ehkä 1½ tuntia jaksoin pelata ennen kuin alkoi puuduttamaan ja pahasti.

Super Street Fighter 4
*Hommasin myös PS3:lle, mutta ei tullut hirveästi pelattua. Tikkua ei ole ja nettipeli on muutenkin huonompi.

Siinäpä ne 2010 pelit oli. Tuli toki pelattua vanhempiakin pelejä, kuten Good Old Gamesistä ostin Arcanumin ja Temple of Elemental Evilin, jotka ovat loistavia.

2011 vuoden peleistä ei ole oikein hajua. Jos sieltä joku SSF4 Turbo tulisi niin olisi hyvä. Tietty MvC3 tulee, mutta se ei kiinnosta niin paljoa enää.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #7 : 30.11.2010 21:30 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Super Mario Galaxy 2.

Siinä oman pelivuoteni ehdoton kohokohta. Pelasin sitä neljän vuorokauden ajan lähes nonstoppina enkä voinut laskea Wiin ohjainta alas ennenkuin tähti numero 242 komeili alkuvalikossa.  Kaiken kaikkiaan lähes täydellinen peli ja mielestäni vieläkin parempi kuin törkyhyvä edeltäjänsä.

Marion lisäksi tietenkin F1 2010 lunasti valtaosan niistä odotuksista, jotka olin sen ympärille ehtinyt vuoden aikana kasata. Verkossa hyvällä ja formuloita rakastavalla porukalla loistoviihdettä.

WRC 2010 jäi lopulta tasolle "ihan kiva". Paljon pitää Milestonen parantaa, että nousevat huipulle. Rallipelien vähyyden vuoksi se tuli kuitenkin hankittua.

GT5? Ei ehkä ihan niin timangi kuin odotin, mutta kyllä tätä varsinkin verkossa ajetaan pitkään.


2011 peleistä Dirt 3:a odotetaan. Samoin kuin formulan jatko-osaa, varovaisesti myös WRC:n vuosipäivitystä.

Ai niin, olisihan sieltä sellainen uusi Zelda-seikkailukin tulossa...  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #8 : 30.11.2010 22:06 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Suurimmaksi osaksi olen pelaillut vanhempia pelejä, mutta parit tämän vuoden julkaisutkin on tullut pelailtua.

Xbox 360:
Kohokohta tälle vuodelle oli Caven Espgaluda II, joka julkaistiin yllättäen aluekoodivapaana. Hienompaa 2D:tä saa hakea ja pelimuotojen opettelemiseen menee järkyttävän kauan aikaa. Oikeastaan olen ehtinyt hieman normi Arcade-moodiin syventyä ja pelissä on vielä pelimuotoja, joiden pisteytykseen ei ole tullut vieläkään tutustuttua tarkemmin. Sen perusmoodin hallitsemiseenkin menee varmasti kuukausia.

Red Dead Redemption oli hieno yksinpelikokemus ja jäi mieleen yhtenä vuoden parhaista kokemuksista. Grafiikat ja pelimaailma ovat huikeita, samaa voi sanoa myös musiikeista ja yleistunnelmasta. Vie GTA IV:ta 100-0.

Super Street Fighter IV olikin sitten parasta mätkintää vuosiin. Hyvät musat, hiottu pelattavuus, nätit graffat ja ennenkaikkea loistava nettikoodi tekevät tästä pakkohankinnan. Myös parinkympin hinta miellytti. Harmi ettei oikein ehdi tätä treenaamaan enempää, kun vie nuo shmupit sen verran aikaa.

XBLA:

Super Meat Boy ja Guwange HD parhaimmat julkaisut tänä vuonna. Paljon tuli ostettua aikaisempien vuosien pelejä.

Nintendo DS:
Kovimmat tänä vuonna SMT: Strange Journey ja Dragon Quest IX. Loistavia ropeja molemmat. DS on pakkohankinta mikäli meinaa nykyään näitä japsiropeja pelailla.

Ensi vuodelta venailen oikeastaan hyviä XBLA-pelejä, kuten SF 3rd Strike, Radiant Silvergun, Bangai-O. Lisäksi tulee venailtua Caven PAL-käännöksiä ja DS:n ropeja (Inazuma Eleven, DQ VI?).
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #9 : 01.12.2010 12:57 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Hmmm.. Red Dead Redemption, Arkham Asylum ja Bad Company 2. Loistava vuosi todellakin!

Läpäisin myös Fallout 3:n, siihen upposi myös paljon aikaa. Pelien ostaminen on vähentynyt aikalailla, mutta onnneksi noissa neljässä on tarpeeksi pelattavaa.

BFBC2 pelaan vieläkin netissä, hyvä peli.

2011 Arkham City
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #10 : 01.12.2010 13:24 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Vuoteen 2010 mahtuu paljon hyviä pelejä, suurin osa vain niistä tuppaa olemaan itselleni sellaisia joita olen missannut edellisvuosina.

Tuli itsekin osteltua aika paljon viime vuosien pelejä, Ratchet&Clank: A Crack in Time, Assassins Creed 2, Killzone 2, Batman: Arkham Asylum, Dragon Age:Origins ja Mirror's Edge muutamia mainitakseni. Myös pitkään ostoslistalla ollut GTA:San Andreas löysi tiensä PC:lle tuossa keväällä.

Mass Effect pitäisi jostain löytää halvalla, kun tuo ME2 makaa hyllyssä muoveissa pelaamista odottamassa...

Unchartedit kiinnostaisivat myös, mutta ne tuntuvat olevan minulle sellainen ikuisuusprojekti. Vielä ei ole saanut aikaiseksi tilata niitä.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #11 : 02.12.2010 10:24 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili
Gran Turismo 5:n julkaisu oli itselleni se tämän vuoden suurin juttu. Saatiin VIHDOINKIN se peli ulos ettei tarvitse enää odotella.

Voinen sanoa samaa. Viime tinkaan meni, mutta ehdottomasti sen kaiken odottamisen ja tuskan arvoinen. Kun peli sitten lopulta postiluukkuun tupsahti, niin oli kyllä aika epätodellinen olo, että tuliko se nyt todella!! Ihmeiden aika ei ole näemmä ohi.

Tottakai F1 2010 ja WRC myös kuuluivat tämän vuoden juttuihin. F1 etupäässä, mutta kyllähän tuota WRC:kin tahkottu on, ja tulee tahkottua.

Super Mario Galaxy 2:n hankinta jää ensi vuoteen, tänä vuonna ei millään kerennyt siihen keskittymään. Sama kuin Heavy Rain ja Red Dead Redemption. Ensi vuoteen jääviä hankintoja, ellei nyt vielä pukinkonttiin jotain niistä hommaisi.

Ensi vuoden odotuksista suurin taitaapi olla F1 2011. WRC saa myös odotusarvoa, ja jos vaikka ensi vuonna hommaisi taas NHL:n vuosipäivityksen, kun tänä vuonna tarkoituksellisesti jätin sen väliin. Ja vaikkei nyt ensi vuonna mitään elämää suurempaan tulisikaan, jo julkaistut pelit kyllä tarjoavat kiitettävän pelinautinnon.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #12 : 05.12.2010 14:46 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Enpä oo tainnut muita pelata kuin Red Dead Redemptionia, jota pelaan tälläkin hetkellä. Harmittaa, että sain tämän yo-lahjaksi ja pian sen jälkeen piti mennä armeijaan, niin en kerennyt yksinpeliä pelata kuin muutaman tehtävän. Netissä tuli kavereiden kanssa hakattua enemmän silloin kesällä, ja hauskaa oli. Harmi, että nykyisin mulla on vain mokkula. Mutta nyt siirryttiin isoveljen kanssa pelaamaan yksinpeliä. Tehtäviä nyt ei hirveästi ole tehty, mutta kaaoksen aiheuttaminen kaupungilla on vain niin hauskaa..

e: Unohin, että tulihan sitä Black Opsin moninpeliä pelattua puolisen tuntia. Mutta ei siitä sen enempää.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #13 : 06.12.2010 03:05 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Omat pelailut ovat tänä vuonna lähinnä olleet monella tapaa pienempiä tuotoksia. Caven räiskintöjä, Super Meat Boyta sekä VVVVVV:n ja Minecraftin kaltaisia indie-tuotoksia PC:llä. Isommista lähinnä pelattu Starcraft 2:sta, Super Street Fighter IV:tä ja Mass Effect 2:sta ja siinäpä ne pelatut pelit olivatkin. DS:n tuotoksista vielä lisäksi uusin Ace Attorney ja Laytonit. Pitkät tarinavetoiset yksinpelikokemukset ovat jääneet vähän paitsioon.

Pelattua on toki tullut ja kärryillä pysyttyä pelimaailman tapahtumista, mutta aika monet isommat julkaisut ovat jääneet selkeästi syrjään. Ei siitä nyt ole kuin pari viikkoa, kun ensimmäistä kertaa pelasin Modern Warfare 2:sta. Ei vaan ole kiinnostus riittänyt konsoli-FPS:iin noin yleisesti. Lisäksi on tullut tiirailtua WoWin uutta päivitystä; ehkä sitä jopa voisi taas aloitella ensi vuoden puolella uusituilla alueilla.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #14 : 07.12.2010 13:02 »
Shiranui (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 1 Profiili Alkuvuoden kohokohtia oli Sin and Punishment: Successor of the Skies, God of War III ja Heavy Rain. Lisäksi GoW3:n pohjustuksena tuli pelattua ensimmäistä kertaa GoW1&2 God of War Collectionin muodossa. Loppuvuoden pelijulkaisuista on tullut ostettua vain Metroid: Other M sekä Vanquish, joka oli omalta osaltani vuoden positiivisin yllätys. Lisäksi Red Dead Redemption on vieläkin kaupan hyllyssä, mutta eiköhän sekin tule vielä jossain vaiheessa ostettua, ehkä.

Edellisvuosien julkaisuista tuli ostettua Muramasa: The Demon Blade, Metroid Prime Trilogy, Beyond Good & Evil, Ninja Gaiden Sigma 2 ja Valkyria Chronicles.

Ensi vuoden pakkohankintoja ovat muun muassa Legend of Zelda: Skyward Sword, Team ICO Collection ja The Last Guardian. Muita kiinnostavia pelejä ovat Beyond Good & Evil 2 sekä Metal Gear Solid: Rising, joka kuitenkin julkaistaan ilmeisesti vasta vuonna 2012.
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #15 : 07.12.2010 15:20 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Tänä vuonna olen ostanut huomattavasti enemmän pelejä kuin vaikkapa 2009 vuonna. Viisi peliä jopa ostin heti julkaisussa ja uuden konsolinkin hommasin, PS3:n. Tässä laskiskelin että reilusti yli kymmenen X360 peliä ostanut, seitsemän Xbox peliä, kahdeksan PS2 peliä, PC:lle melkein kymmenen, DS:lle pari, Gamecubelle neljä ja PS3:lle lähemmäs kaksikymmentä. Tuohon sitten vielä 20 XBLA/PSN peliä päälle, rahaa on siis palanut mukavasti. Laitanpa tässä vähän mietteitä 2010 vuonna julkaistuista peleistä jotka olen tahkonnut läpi:

Dante's Inferno
Suora GoW-kopio mutta eipä haittaa kun pelattavuus tapissa ja veri lentää. Ihan kiva peli, etenkin kun jo kesällä sai alle 20 eurolla.

Bayonetta
Yksi vuoden kovimmista toimintapeleistä. Älyttömän tiukkaa hakkausta sekä huumoria rutkasti. Lisäksi kiva perse Bayonetalla. Siitä plussaa.

God of War III
Loistava lopetus trilogialle. Älyttömän nätti ja brutaali. Tykkäsin.

Heavy Rain
Ihan kiva peli/elokuva. Tarinallisesti ei mitään erikoista mutta pelimekaniikka melko uniikki. Hinta myös sopiva kun Move Editionin sai reilulla 20 eurolla ja siinä on aika paljon lisäherkkuja.

Red Dead Redemption
Yksi Rokkistaran parhaista peleistä. Siellä Vice Cityn ja San Andreasin kanssa top 3:ssa. Tämän sukupolven paras hiekkalootapeli, ainakin vielä.

Mass Effect 2
Totaalisen huikea peli. Oma suosikki tältä vuodelta, ja sukupolvesta myös. BioWare osaa hommansa loistavasti.

Fallout: New Vegas
Samaa tasoa kuin ensimmäiset kaksi peliä. Eli RPG-huippua parhaimmillaan.

Fable III
Pettymys omasta mielestä loistavan kakosen jälkeen. Kuitenkin ihan kelpo kevyt-rpg/toimintapeli näteissä maisemissa hyvällä huumorilla.

Assassin's Creed: Brotherhood
Sarjan paras peli tähän mennessä. Helvetin hyvästä kakosesta paransi yllättävän paljon. Kivana plussana ihan jännä nettipeli.

CoD: Black Ops
Positiivinen yllätys, luulin paljon huonommaksi. Kokonaisuutena paljon parempi kuin vaikkapa MW2 mutta ei kuitenkaan sarjan paras osa, mitenkään. Nettipelin parissa tulee varmana vietettyä huomattavasti aikaa tulevina kuukausina.

Bioshock 2
Tarinaltaan huonompi kuin eka mutta pelattavuus huomattavasti parempi. Hyvä peli kuitenkin, nettipelikin ihan jees.

Näiden lisäksi tuli etenkin PS3:n puolella pelattua läpi sen vanhempia yksinoikeuksia. MGS4, KZ2, UC 1&2 jne. Hyvä laite kaikkiaan, leffoja tuo kuitenkin viime kuukausina on enemmän pyörittänyt kuin pelejä. Wii myös ollut lainassa pari kuukautta ja sillä olen Mario Galaxyä ja muita Wiin parhaita pelannut. Ladattavien pelien puolella Monkey Island 2 SE ja Super Meat Boy parhaiten jäänyt mieleen. Helvetin hyvä pelivuosi ollut itselle.


Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #16 : 10.12.2010 17:19 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Ensi vuoden peleistä kyllä korkein odotusarvo menee tällä hetkellä Rockstarin LA Noirelle. Traileria katsoessa tuli kyllä täysin elokuvamainen fiilis. Traileria on tullut muutama kerta tässä pyöriteltyä, ja näyttää vain niin komealta. "LAPD, could we have a word?" Ainakin tietää mitä peliä tällä hetkellä tulee eniten odotettua.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #17 : 13.12.2010 11:12 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Vuosi 2010 oli minulle käänteen tekevä vuosi, kun vihdoin sain hommattua HDTV:n ja PS3:n. Tosin Bayonetan jälkeen tuli jonkinlainen pettymys kun huomasin että pelit maksaa poikkeuksetta aivan helvetisti ja 99% tarjonnasta sisältää räiskintäpainoitteista tai räiskintään nojaavaa toimintaa. Ja näistäkin vielä 80% omaa enemmän tai vähemmän samanlaisen fiiliksen/tunnelman. Eli ovat toistensa kopioita. Toinen ryhmä on GoW kopiot. Nämä ovatkin varmasti viihdyttäviä mutta ei tätäkään aina jaksa. Ja näissäkin tunnelma on enemmän tai vähemmän samanlainen.

Vuoden suurin yllättäjä minulle, jota en ole vielä edes hankkinut oli pikaisen testin jälkeen Enslaved. Eroaa massasta todella selvästi. Joka totta kai merkannut sitä että peli on myynyt huonosti. Eli loppuvuosi on ollut pieni vuoristorata. Lokakuussa tunnelma oli mahtava että nyt saa hienoa pelattavaa, kunnes tajusin että pelit ovat kaikki samaa paskaa ja lopulta kaikki kulminoitui sunnuntain VGA -gaalaan joka lupaa täysin samaa paskaa mitä on tullut jo vuosia.

Eli vuosi 2011 ei näytä hyvältä. FPS-räiskintää, seikkailu-räiskintää, hyppely-räiskintää, scifi-räiskintää ja sitten ihan vaan räiskintää. Ja samalla tätä pakkaa sekoitetaan todennäköisemmin tusinalla GoW klooneja. Vaikka myönnän, GoW klooneja en nyt ihan suorilta käsin voi sanoa huonoiksi. Näissä on hiukan omanlaistakin toimintaa. Mutta tämä vaatii että kehittäjät lähtevät hiukan omaan suuntaan. Joka on aika harvinaista nykyään.

Ja luulen että jos tämä nyt ei tapa peli-intoani täysin, X360 tulee hommattua ensi vuoden aikana. En tiedä tuleeko sieltä kuinka paljon uusia, muuta kuin heilumista, mutta onhan sielä ainakin niitä vanhoja, jotka toimii.

Tämän joulun suurin dilemma tulee olemaan minkä pelin ostan itselleni joululahjaksi. Vaikka tarjonta ei ole kummoista, on kaksi selvää vaihtoehtoa: Donkey Kong tai Enslaved. En viitsisi hommata molempia senkin vuoksi, kun molemmat maksaa selvää rahaa, mutta myös siksi että pilasin pidemmälti PS2 "urani" sillä että ostin kasan pelejä hyllyyn ja lopulta en osannut keskittyä mihinkään peliin kun seuraava oli jo hyllyssä. Lopulta useat jäi käytännössä pelaamatta. Ja nyt PS2 alkaa olemaa käyttökelvoton kun ei lue levyjä enää kunnolla joten...pelit todennäköisimmin jääkin pelaamatta.


« Viimeksi muokattu: 13.12.2010 11:57 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #18 : 13.12.2010 21:41 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Kerron mietteeni tästä vuodesta sitten joululomalla, kun vuosi lähenee loppuaan, mutta listasinpa tuossa jo jotain kiinnostavia nimikkeitä ensi vuodelle. Näyttää kyllä muodostuvan ihan hyvä pelivuosi taas, vaikka listalta jotain varmaan vielä unohtuikin.

Eli lista peleistä, jotka kiinnostavat edes jossain määrin ja joita ajattelin pitää silmällä. Eniten kiinnnostavat boldattu:

21.01.2011  Mass Effect 2 (PS3)  (DLC:t on ostamatta Xbox-versioon, joten tämän voisi ehkä halvalla ostaa jossain vaiheessa)
23.02.2011  Killzone 3 (PS3)                                      
25.02.2011  Deus Ex: Human Revolution (PS3)                      
10.03.2011  Dragon Age II (PS3)                             
16.09.2011  Rage (PS3)                                         
01.11.2011  Uncharted 3: Drake's Deception (PS3)            
11.11.2011  Elder Scrolls V: Skyrim (PS3)                          

Q1 2011  Child of Eden (PS3)                                      
Q1 2011  Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier (PS3)
Q1 2011  Warhammer 40.000: Space Marine (PS3)       
Q1 2011  Hunted: The Demon's Forge (PS3)  (Ei juurikaan odotuksia, mutta previkat olleet ihan positiivisia)
Q1 2011  Yakuza 4 (PS3)                               
Q2 2011  Team Ico Collection (PS3)                         
Q4 2011  Batman: Arkham City (PS3)                           
Q4 2011  The Last Guardian (PS3)                                   
Q4 2011  Mass Effect 3 (X360/PS3)                      

TBA  Portal 2 (PS3)                                         
TBA  L.A. Noire (PS3)                                     
TBA  Ni no Kuni (PS3)                                     
TBA  inFamous 2 (PS3)                                    
TBA  Project Dark (PS3)                                                  

TBA  PixelJunk Shooter 2 (PS3)                         
TBA  Oddworld: Strangers Wrath (PS3)                       
TBA  Beyond Good and Evil HD   (PS3)                  
TBA  Journey (PS3)                                        
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #19 : 14.12.2010 11:07 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Dead Space 2, Dragon Age 2, Mass Effect 3, TES: V, uus Batman, Killzone 3 ja Uncharted 3 mitkä itse ainaskin hommaan ensi vuodelta. Dragon Age 2 täytynee tässä piakkoin ennakkotilata jotta saa sen special editionin "ilmaiseksi".

Team Ico Collection himottanee myös kuten Last Guardian, jos se ensi vuonna tulisi viimein. FPS puolelta Killzone 3:n lisäksi Duke Nukem Forever kiinnostaa. Toivottavasti olisi edes jotenkin hyvä. Tietenkin näiden lisäksi tulee jonkinlaisia "ylläreitä" kuten tänä vuonna itselle oli mm. Vanquishi.

Meinasin jo unohtaa yhden isoimman eli Gears of War 3. Näyttää tosi mukavalta mitä näytetty ja ei se paska voi olla jos on edes jotenkin samanlainen kuin ekat kaksi.

Hyvä pelivuosi tulossa.

Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Pelivuosi 2010 ja mietteitä vuodesta 2011 « Vastaus #20 : 14.12.2010 12:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Starcraft II jäi tästä vuodesta käteen, mieleen ja siitä muodostui pienimuotoinen addiktio. Fixi on saatava joka päivä, joko muutamalla matsilla tai videoilla.


Ja kyllähän ensi vuonna taas tungetaan kaikenmaailman AAA titteleitä ulos joka kuukausi, mutta kiinnostaako niistä oikeasti mikään? Last Guardiania lukuunottamatta tuskin. Ei noita konsolipelejä enää jaksa pitkään mättää. Haluan teräviä konsepteja ja jouhevaa etenemistä. 
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines