Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Aihe: Pelijournalismin alennustila  (Luettu 19313 kertaa)
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #30 : 15.11.2008 13:23 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Onko kyseessä tuore Gears of War 2 -arvostelu? Pintatekstuurit tosin taistelee tätä vastaan...
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #31 : 15.11.2008 13:36 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Itselläkin tuli Resistance mieleen. Ykkönen tai kakkonen.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #32 : 15.11.2008 13:36 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili
Onko kyseessä tuore Gears of War 2 -arvostelu? Pintatekstuurit tosin taistelee tätä vastaan...
Ja kaikkien aseiden kaksi moodia.
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #33 : 15.11.2008 14:51 »
dzei Vieras
Ja lopulta ainoa syy tilata Pelit-lehteä omalla kohdalla olisi kolumnit. Arvosteluissa rassaa pitkälti pisteytys - aivan kuin alle 70 pisteen pelejä ei olisi olemassakaan. Näin viimeaikojen lehtien lukemisen perusteella.

Totta. Esim. viime Pelitin numerossa ei kovin montaa alle 90 pisteen peliä tainnut olla? Tämän jos suhteuttaa leffojen arvosteluun joissa on yleensä käytössä tähdet 1-5:een, niin kaikki pelit olisivat 5 tähden mahtavia elämyksiä? Saatetaan aika paljonkin valittaa jostain mutta eipä se arvosanoissa näy. Tähän kun vielä lisää sen että liian monet (juniorit) katsovat vain kuvat ja pisteet niin jes.
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #34 : 15.11.2008 15:05 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili
Resistance 2?
Joo. Oikein. Marraskuun Gamereactorista tuo arvostelu.
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #35 : 15.11.2008 15:08 »
ZepKi Jäsen Viestejä: 308 Basaaripisteet: 0 Profiili Enpä ehtinyt sanomaan, nimittäin olin jopa lukenut tuon
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #36 : 15.11.2008 16:00 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Höh, olisi ollut niin loistava juttu jos se olisi ollut joku 5 vuotta vanha peli :) Eipä tuo meininki ole kauheasti niistäkään ajoista muuttunut.
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #37 : 15.11.2008 18:27 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse olin veikkaamassa Army Of Twota. Tosin johtunee siitä, että kyseinen pläjäys on toinen kahdesta tänä vuonna läpi pelaamastani pelistä. Ei paljon nykypelit enää vedä puoleensa.

Pelijournalismin tasosta nyt sen verran, että ei ole pitkään aikaan tullut enää ostettua alan lehtiä. Niissä on liian vähän sisältöä hintaansa nähden. Arvostelut voi lukea netistä ja uutiset ovat jo painoon mennessä vanhentuneita. Tosin tämä ongelma nyt on ollut aina 2000-luvulla. Kolumneja ja artikkeleita saisi olla enemmän. Arvostelujakin on toki mukavampi lukea lehden sivuilta, kuin netistä, mutta ei paljon nappaa itseäkään lukea persoonattomia luetteloita. Se että lehdessä on 1-2 kiinnostavasti kirjoittavaa toimittajaa on liian vähän.

Pelaajan nettipuoli nyt kustiin jo uusien foorumien tullessa, mutta ymmärrän kyllä näitä raflaavien uutisotsikoiden puollustajia. Niillä saadaan lisää uusia kävijöitä sivuille, mutta jäävätkö nämä 12v naskalit jotka "tissi"-uutisten perässä juoksevat sivujen käyttäjiksi tai lehden tilaajiksi? Eikö parempi lähestymistapa olisi tuottaa asiapitoisia uutisia asiallisilla otsikoilla. Uskoisin että pidemmällä aikavälillä se olisi tuottavampaa ja takaisi pitkäaikaisen ja lojaalin asiakaskunnan. Itsekin tilasin pelaajaa vanhojen foorumien aikana jo ihan vain tukeakseni lehteä.



You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #38 : 16.11.2008 15:22 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Olisi mielenkiintoista jos jotain pelilehteä tehtäisiin alan ammattilaisille. Pelaaja ottaa jo otsikossaan täysin erilaisen suunnan: Rakkaudesta videopeleihin. Ihan hyväksyttävä suunta, mutta ei anna edes olettaa että peleistä kirjoitettaisiin kriittisesti tai mitenkään tutkimalla tai pohtimalla. Pelit omaa hiukan vakavamman imagon (minulle ainakin), mutta sisältö ei lopulta kuitenkaan ero niin paljon muista. Suurin ero tulee PC-puolen käsittelystä. Artikkelit ja kolumnit tuovat piristävää vaihtelua jokaisessa lehdessä ja antaa vaikutelmaa että pelitkin ovat muutakin kuin kulttuuri lapsille tai lapsenmielisille. En väitä että nämä lehdet eivät olisi lukemisen arvoisia, kyllä sieltä löytyy mielenkiintoista juttua. Mutta lehti joka käsittelisi pelejä enemmän kulttuurina ja alana, kuin viihteenä, olisi tervetullut. Näitä juttuja löytyy nykylehdistäkin, mutta paino on selvästi enemmän niissä arvosteluissa ja siinä, että kuinka monen huippupelin nimen voi laittaa lehden kanteen. Tämä on ehkä hiukan outoakin, koska arvosteluistahan ne suurimmat kritiikit ja valituksen aiheet tulevat.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #39 : 16.11.2008 15:39 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili
lehti joka käsittelisi pelejä enemmän kulttuurina ja alana, kuin viihteenä, olisi tervetullut. Näitä juttuja löytyy nykylehdistäkin, mutta paino on selvästi enemmän niissä arvosteluissa ja siinä, että kuinka monen huippupelin nimen voi laittaa lehden kanteen.
My point exactly.

Nykyään on niin, että arvostelut vievät yli puolet lehden sivuista, kun ideaalitapauksessa arvostelut olisivat muutaman kappaleen mittaisia ja mahtuisivat pieneen arvostelut-osioon vaikka jossain lehden loppupuoliskolla.

Ehkä ongelma taitaa olla siinä, että pelialalla ei vielä ole asioita joista kirjoittaa. On vain laitteita, pelejä ja niitä tekemiä firmoja joissa työskentelee satoja tai tuhansia ihmisiä. Laitteet ja firmat ovat tylsiä aiheita. Täytyisi kirjoittaa peleistä ja ennen kaikkia niitä tekevistä ihmisistä, eli varsinaisista "taiteilijoista" asian takana. Mutta ihmiset vaihtuvat melkein joka projektissa, työryhmät ovat liian isoja että yksilön persoonaa voisi erityisemmin korostaa.

Länsimaalaiset pelijournalistit ja fanit ovat yrittäneet nostaa esimerkiksi Shigeru Miyamotoa esiin jo kymmenen vuoden ajan, mutta mies on niin nöyrä ettei hänestä juurikaan saa mitään työhön liittymättömiä juttuja irti. Hän puhuu aina koko työryhmänsä puolesta, siis puhuu aina me-muodossa vaikka kysymys olisi osoitettu hänelle itselleen. Oikeastaan kaikki mitä Mr.Miyamoton persoonasta tiedetään on hänen työkavereidensa paljastamaa.

Hideo Kojima on antanut muutaman mielenkiintoisemman haastattelun, mutta eihän yksi mies riitä pitämään koko pelijournalismia pystyssä.
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #40 : 16.11.2008 18:29 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Pelaaja ottaa jo otsikossaan täysin erilaisen suunnan: Rakkaudesta videopeleihin. Ihan hyväksyttävä suunta, mutta ei anna edes olettaa että peleistä kirjoitettaisiin kriittisesti tai mitenkään tutkimalla tai pohtimalla.

Ei minun nyt tänne pitänyt mitään kirjoittaa, mutta tuo kyllä oli aika erikoinen tokaisu.

Siis missä Pelaaja muka väittää että se rakastaa myös huonoja pelejä? Eikö tuo "rakkaus videopeleihin" voi antaa yhtä hyvin olettaa että linja on se kaikkein kriittisin? Ei minkään sloganin perusteella pysty lehteä leimaamaan.


Mutta tiukoin linja Pelaajalla silti kotimaisista medioista on. Fuck it, Far Crylle 6 ja Falloutille 8, ei mitään syytä kumartaa kuvia.
tallennettu
Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #41 : 16.11.2008 20:28 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mutta tiukoin linja Pelaajalla silti kotimaisista medioista on. Fuck it, Far Crylle 6 ja Falloutille 8, ei mitään syytä kumartaa kuvia.

Tottahan tämäkin on, mutta ei se linja kyllä mielestäni yhtä tiukka ole mitä mainostetaan. Joka välissä jaksetaan muistuttaa miten 8 on todella hyvä numero pelaajalta, mutta silti joka kolmas peli on saanut tuon tai jopa paremman. Jos mukaan otetaan vielä 7, niin selvästi yli puolet sijoittuu akselille 7-10.

Koko 1-10 skaalan käytöstäkin on puhetta, mutta rehellisesti sanottuna tämä menee jossain määrin yli. Kyllä, jokaista numeroa on kyllä lehdessä käytetty, mutta periaatteessa jakauman tulisi silti olla tasaisempi. Nyt numeron saa skaalan heikommalta puolelta (1-5) vain joka viides peli. Pelaajan numeroselitysten mukaan 5 peli on keskinkertainen, mutta miten keskinkertainen määritellään, jos kaikkien annettujen arvosanojen keskiarvo on 6,6?

Numerot kaivoin ajankulukseni Pelaajan sivuilta, kun kiinnosti tietää miten asian laita noiden kanssa lopulta onkaan. Tulokset vain vahvistivat mielikuvaani koko skaalan käytön hehkutuksen ja numeroselitysten ristiriidasta lopullisten numeroiden kanssa. Tosin kritiikistä huolimatta moni saisi ottaa mallia Pelaajan pistesysteemistä.

10   x9   = 90
9   x46   = 414
8   x136   = 1088
7   x156   = 1092
6   x132   = 792
5   x61   = 305
4   x38   = 152
3   x26   = 78
2   x7   = 14
1   x2   = 2
-----------------------
Yht.   x613   = 4027

Keskiarvo 6,57 (6,5693316)

7-10 = 348 peliä (56,8%)
1-6 = 265 peliä (43,2%)

6-10 = 480 peliä (78,3%)
1-5 = 133 peliä (21,7%)


End of rant.:)


Niin, ja omissa silmissäni Pelaajan pisteet lähtivät jossain määrin laskuun PC-puolen pois pudottua. PC on kumminkin minulle alustana vähintään yhtä tärkeä kuin konsolitkin. Sen sijaan nettipuoli lähti selvästi paljon selvempään laskuun tuon muutoksen jälkeen. Vanhojen boardien foorumijako oli jo ikävä asia, mutta uuden sivun aiheuttama mahalasku, josta ei ole puolessatoista vuodessakaan edetty yhtään mihinkään Boardien hyvän maineen menetystä lukuunottamatta (jos negatiivinen kehitys nähdään edistymisenä), oli paljon pahempi.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #42 : 16.11.2008 20:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Siis missä Pelaaja muka väittää että se rakastaa myös huonoja pelejä? Eikö tuo "rakkaus videopeleihin" voi antaa yhtä hyvin olettaa että linja on se kaikkein kriittisin? Ei minkään sloganin perusteella pysty lehteä leimaamaan.

Kokonaisuutta tai lopputulosta ei tietenkään kannata tai voi leimata pelkän otsikoinnin tai sloganin perusteella. Enhän sanonutkaan että se määrittää koko lehden, vaan että jo siinä otetaan suunta toiseen suuntaan siitä, mikä erityisesti Suomen pelijournalismista puuttuu. Ja kuitenkin kun senhän vuoksi ne on, että siitä saataisiin se toivottu kuva tai linjaus kyseessä olevasta asiasta. Sama juttu kuin arvosteluiden numero. Eihän se sano kokonaisuutta koko pelistä, mutta se antaa sen suuntaa-antavan pika-analyysin. Enkä myöskään sanonut että Pelaaja olisi huono lehti.

Ja jos suoraan sanotaan niin lopulta Pelaajan arvosanojen suurempi skaala johtuu siitä, että se on lähes ainoa joka oikeasti osaa käyttää oikein niitä arvosanoja. Ei sinänsä että tämä olisi mitenkään huonompi plussa, mutta ihan yhtä toimiva näkemys kuin sinunkin. Falloutin 8/10 on ehkä lähempänä sinun näkemystä, mutta Far Cry 2 ei ole ymmärtääkseni saanut oikein missään ylistystä, ja mitä alemmas mennään sitä selvemmin nähdään Pelaajan ja muiden ero arvosanojen tulkinnassa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #43 : 16.11.2008 21:17 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pelaajan numeroselitysten mukaan 5 peli on keskinkertainen, mutta miten keskinkertainen määritellään, jos kaikkien annettujen arvosanojen keskiarvo on 6,6?
Sen enempää ottamatta kantaa arvosteluasteikkoon, on kuitenkin hyvä ottaa huomioon myös se, että Pelaaja ei arvostele jokaista peliä, mikä löytää tiensä kaupan hyllylle. Valtaosa näistä arvostelematta jääneistä peleistä ovat kuitenkin kahden pennin räpellyksiä ja siksi tuota keskiarvoa ei kannata liikaa tuijottaa.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #44 : 16.11.2008 21:39 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Pelaajan numeroselitysten mukaan 5 peli on keskinkertainen, mutta miten keskinkertainen määritellään, jos kaikkien annettujen arvosanojen keskiarvo on 6,6?
Sen enempää ottamatta kantaa arvosteluasteikkoon, on kuitenkin hyvä ottaa huomioon myös se, että Pelaaja ei arvostele jokaista peliä, mikä löytää tiensä kaupan hyllylle. Valtaosa näistä arvostelematta jääneistä peleistä ovat kuitenkin kahden pennin räpellyksiä ja siksi tuota keskiarvoa ei kannata liikaa tuijottaa.

Jep, onhan tuokin totta. Silti välistä ihmetyttää joidenkin pelien saamat korkeat arvosanat. Olinkin positiivisesti yllättynyt Far Cry 2:n kutosesta, kerrankin mukana oli selvää ankaruutta (Fallout 3 positiivinen yllätys myös). Assassins Creed lienee päinvastainen esimerkki, sillä vaikken itse olekaan sitä pelannut, muiden kommenttien perusteella se alkaa toistaa nopeasti itseään, ja jopa arvostelussa valiteltiin sisällön niukkuutta. Silti se sai 8.

Unohdin muuten listasta kokonaan pommiryhmän (arvosteluosion paras sivu) pelit. Niiden asteikko lienee pisteinä -1 - -5.:lol:
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #45 : 16.11.2008 22:52 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Tulokset vain vahvistivat mielikuvaani koko skaalan käytön hehkutuksen ja numeroselitysten ristiriidasta lopullisten numeroiden kanssa.

Niin, nyt aika pitkälti PS2:lle varatun pommiryhmän lisäksi myös DS:lle ja Wiille tulee valtava määrä shovelwarea, jota ei ikinä lehdessä arvostella. Myös käytännössä kaikki lastenpelit menevät suoraan Pelaa!-ilmaislehden sivuille.

Eli jos kaikki julkaistavat pelit arvosteltaisiin, olisi keskiarvo aivan varmasti jopa alle viiden.


Toivottavasti ei nyt liikaa aikaa mennyt noiden pisteiden kaivamiseen. ;)
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #46 : 16.11.2008 23:23 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Toivottavasti ei nyt liikaa aikaa mennyt noiden pisteiden kaivamiseen. ;)

Nääh, suht nopeastihan tuo meni, kun joka sivulla on 10 arvosanaa ja osoiterivin avulla laskeskeli ja pomppi sopivasti. Jouduin tosin tekemään tuon urakan kahdesti, kun ensimmäisellä kerralla jäi laskuvirheen takia puuttumaan kaksi arvosanaa (taisivat olla 3 tai 4 arvoisia). Pitäähän sitä olla kumminkin tarkka olla, kun tällaisista lähtee valittamaan.;)

Enpä tosiaan tuota Pelaa!-lehteäkään muistanut. Pyykkönenhän (jos muistini oikein pelaa) taisi jotain mukavia tarinoida jostain ponipelistä tai vastaavasta joku vähä sitten Pelaajan podcastissa.:lol:
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #47 : 17.11.2008 16:04 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Täytyy myös muistaa ettei ne arvostelijan mieltymykset aina osu saumattomasti omien mieltymysten kohdille. Kenties myös Assassin Creedistä arvostelija sattui oikeasti pitämään, ja sitten suuri äänekäs ryhmä netissä saa arvosanan näyttämään väärältä. Paras tilanne on ehkä tuntea arvosteljan historiaa hieman ja tietää minkälaisista peleistä hän pitää. Näin ollen voi arvostelua analysoida ehkä hieman tarkemmin ja päätellä siitä sitten miten peli soveltuisi omalle kohdalle.

Olisi myös melko naurettavaa jos lehti antaisi arvosanoja, niin että ka olisi pidettävä väkisin 5:ssä.  :rollaus:
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #48 : 17.11.2008 17:36 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Oli miten oli, mutta pelijournalismi tarvitsee enemmän Jeff Gerstmanneja. 8.8!!!
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #49 : 17.11.2008 18:28 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Oli miten oli, mutta pelijournalismi tarvitsee enemmän Jeff Gerstmanneja. 8.8!!!

Jaa henkilöitä joiden argumentteihin kuuluu mm. se, että jos pelin on helppo, se on ohjaimen, ei pelisuunnittelun vika? :) Mutta joo... Kuten jo tässä threadissa on moneen kertaan epäsuorasti sanottu, argumentointi on jotakin jota suurin osa "journalisteista" ei tunnu oikein osaavan. Sinänsä kyllä hämmästyttävää kun se on jotakin jota opetetaan jo yläasteen äidinkielessä.


« Viimeksi muokattu: 17.11.2008 18:33 kirjoittanut Teppo Holmqvist »
tallennettu
Vs: Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #50 : 17.11.2008 20:40 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Oli miten oli, mutta pelijournalismi tarvitsee enemmän Jeff Gerstmanneja. 8.8!!!

Jaa henkilöitä joiden argumentteihin kuuluu mm. se, että jos pelin on helppo, se on ohjaimen, ei pelisuunnittelun vika? :) Mutta joo... Kuten jo tässä threadissa on moneen kertaan epäsuorasti sanottu, argumentointi on jotakin jota suurin osa "journalisteista" ei tunnu oikein osaavan. Sinänsä kyllä hämmästyttävää kun se on jotakin jota opetetaan jo yläasteen äidinkielessä.
Lukion..
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #51 : 17.11.2008 21:03 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Lukion..

Meidän aikana yläasteen. Tosin kun opetussuunnitelmat muuttuvat niinkin ripeään, ei yllätä tuokaan.
tallennettu
Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #52 : 18.11.2008 03:45 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Jaa henkilöitä joiden argumentteihin kuuluu mm. se, että jos pelin on helppo, se on ohjaimen, ei pelisuunnittelun vika? :)
Missäs arvostelussa tämä argumentti on?
Play-Asia
tallennettu
Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #53 : 13.12.2008 14:54 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Pelijournalismin alennustila - Katso!
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #54 : 13.12.2008 17:13 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Mikä vitun X-Blades?
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #55 : 13.12.2008 20:33 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsekin aluksi ihmettelin että mitä vitun x-blades. Sitten huomasin vasta nuo viereiset "uutiset".

"Lara Crost poseeraa kuumisssa sihteerikuvissa"
"Playboy Garcia pelaa WiiFitiä vähissä vaatteissa"
"Rihanna Xboxin kimpussa"

Ei sillä, on tuo x-bladesinkin otsikko aika huomionhakuinen ja harhaanjohtava.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #56 : 19.12.2008 11:12 »
Tf53 Gamereactor Jäsen Viestejä: 1 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Mutta tiukoin linja Pelaajalla silti kotimaisista medioista on. Fuck it, Far Crylle 6 ja Falloutille 8, ei mitään syytä kumartaa kuvia.

Tottahan tämäkin on, mutta ei se linja kyllä mielestäni yhtä tiukka ole mitä mainostetaan. Joka välissä jaksetaan muistuttaa miten 8 on todella hyvä numero pelaajalta, mutta silti joka kolmas peli on saanut tuon tai jopa paremman. Jos mukaan otetaan vielä 7, niin selvästi yli puolet sijoittuu akselille 7-10.

Koko 1-10 skaalan käytöstäkin on puhetta, mutta rehellisesti sanottuna tämä menee jossain määrin yli. Kyllä, jokaista numeroa on kyllä lehdessä käytetty, mutta periaatteessa jakauman tulisi silti olla tasaisempi. Nyt numeron saa skaalan heikommalta puolelta (1-5) vain joka viides peli. Pelaajan numeroselitysten mukaan 5 peli on keskinkertainen, mutta miten keskinkertainen määritellään, jos kaikkien annettujen arvosanojen keskiarvo on 6,6?

Numerot kaivoin ajankulukseni Pelaajan sivuilta, kun kiinnosti tietää miten asian laita noiden kanssa lopulta onkaan. Tulokset vain vahvistivat mielikuvaani koko skaalan käytön hehkutuksen ja numeroselitysten ristiriidasta lopullisten numeroiden kanssa. Tosin kritiikistä huolimatta moni saisi ottaa mallia Pelaajan pistesysteemistä.

10   x9   = 90
9   x46   = 414
8   x136   = 1088
7   x156   = 1092
6   x132   = 792
5   x61   = 305
4   x38   = 152
3   x26   = 78
2   x7   = 14
1   x2   = 2
-----------------------
Yht.   x613   = 4027

Keskiarvo 6,57 (6,5693316)

7-10 = 348 peliä (56,8%)
1-6 = 265 peliä (43,2%)

6-10 = 480 peliä (78,3%)
1-5 = 133 peliä (21,7%)


End of rant.:)

Peliarvioiden keskiarvoja tutkiskellessa kannattaa huomioida myös se, että yli kolmosen pelillä on huomattavasti suurempi mahdollisuus tulla julkaistuksi kuin alle kolmosen pelillä – ainakin mikäli julkaisija tekee minkäänlaista laaduntarkkailua. Tästä syystä teoreettisen Gaussin käyrän keskipiste ei asetu viitosen, vaan pikemminkin seiskan tai kasin kohdalle. Tietysti asteikkoa voisi muokata siihen suuntaan, että kaikista maailman historian peleistä se keskimmäiseksi rankattu saisi viitosen, mutta tämäkään lähestymistapa ei ole ongelmaton.

Pelijournalismia kaipaaville tarjoan joululukemiseksi nykyään 2K Gamesilla vaikuttavan Shawn Elliotin kokoamaa keskustelua, joka lähtee liikkeelle juurikin arvioista ja arvosanoista. Aiheesta voisi kirjoittaa itsekin hieman pidemmin, mutta se saanee jäädä johonkin tulevaan Gamereactoriin.
www.gamereactor.fi
tallennettu
Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #57 : 19.12.2008 13:29 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili
Pelijournalismin alennustila - Katso!

Tämä menee jo mauttomuuden puolelle

Luuleko rakas Eemeli, että nämä KATSO KUVAT!-jutut ovat hauskoja? Yhäkin?
tallennettu
Vs: Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #58 : 19.12.2008 13:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Pelijournalismin alennustila - Katso!

Tämä menee jo mauttomuuden puolelle

Luuleko rakas Eemeli, että nämä KATSO KUVAT!-jutut ovat hauskoja? Yhäkin?

Kaikista hauskinta tässä on että juuri tälläisen(kin) huomion takia tuollaisia uutisia postataan ;) Kyllä tuollaiset uutiset loppuu heti kun ketään ei kiinnosta.

EDIT: Ja ei voi väittää että muut eivät osaisi myös tälläistä uutisointia.


« Viimeksi muokattu: 19.12.2008 13:44 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Re: Pelijournalismin alennustila « Vastaus #59 : 19.12.2008 13:59 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili

Tämä menee jo mauttomuuden puolelle

Luuleko rakas Eemeli, että nämä KATSO KUVAT!-jutut ovat hauskoja? Yhäkin?
Tästä samaisesta topicista edelliseltä sivulta:
Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että ollaan pariinkin otteeseen yritetty tuota otsikoinnin lieventämistä. Kävijämäärät tippuvat heti ja mikä parasta, sain mailia, jossa otsikointia valitettiin tylsäksi ja mitäänsanomattomaksi. Enkä vain yhtä mailia.
Sekä:
Sitten on toki porukkaa, joka haluaa vain lukea kuivaa ja asiapitoista uutisointia, ja heille varmasti myös löytyy siihen tarkoitukseen sopivia saitteja. Pelaajalehti.comin ei kuitenkaan ole tarkoitus olla kovin mutrusuinen saitti. Tiedän, että on paljon ihmisiä, joilla on ongelmia sen kanssa, mutta ikäväkseni ihan jokaista ei vain voi miellyttää.

En itsekään lukeudu näiden "KATSO KUVAT"-otsikointien faneihin, mutta ilmeisesti jotkut pitävät niistä ja ovat ns. hyvää bisnestä Pelaaja-lehdelle. Eli jos sinua itseäsi ärsyttää, ei tarvitse lukea.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines