Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Aihe: Pelien kerääminen  (Luettu 66286 kertaa)
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #90 : 21.08.2012 22:31 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Laitetaas kuvaa kun innostuin nuo erikois krääsät taas keräämään yhteen. Osa kuvista on varmaan jo jossain topikissa ollutkin joskus. Ei voi muistaa.

Omat erikoisversiot:



Metal gear:



Halo:



Mass effect: (Evolution ja invasion sarjikset tulossa postissa vielä)



tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #91 : 14.04.2013 12:15 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Laitetaas vähän itsekin kuvia, kun nyt tuli otettua.

Pelaaja-kello. Tuollaiset jaettiin työntekijöille Pelaajassa aikanaan.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

GBA NES Classics. Nämä oli joskus aikomus kerätä kaikki talteen, mutta jäi homma kesken, enkä enää jaksa. Ice Climber, Donkey Kong ja Zelda II muoveissa. Mario ja ja Excite Bike avattuja.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Metal Gear Solid 4: Limited Edition. Muoveissa. Nämähän jäivät aika harvinaisiksi, joten en raaskinut edes avata omaani.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Xbox 360 Golden Faceplate.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Löytyisihän tuolta vielä joitakin erikoisversioita muoveissa, mutta en nyt jaksa kuvata juuri nyt :D

Edit: Tärkein jäi.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #92 : 02.09.2013 20:36 »
Shiranui (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 1 Profiili Nuo HD Collectionit, PSN-julkaisut yms. ovat käytännössä vieneet itseltäni syyn pelata enää ikinä kyseisten pelien alkuperäisiä versioita, ja koska en pelien keräämistä harrasta, ajattelin myydä ne pois hyllystä pölyttymästä. Kannattaako noita kuitenkaan vielä myydä siinä toivossa, että niiden arvo vielä nousisi tulevaisuudessa?

En ole juuri nyt rahan tarpeessa, joten voisin ihan hyvin säilöä ne ullakon perälle muutamaksi vuodeksi "kasvamaan korkoa". En tosiaan ole ikinä harrastanut pelien keräämistä, joten en ole juuri seuraillut pelien arvokehitystä, mutta ainakin maalaisjärjen mukaan näin kannattaisi tehdä. Toisaalta pelit eivät ole mitään harvinaisuuksia, vaikka ovatkin "hyviä" ja hyvässä tai uudenveroisessa kunnossa.

Lista peleistä:

  • Metal Gear Solid 2: Substance (PS2)
  • Metal Gear Soldi 3: Subsistence
  • Odin Sphere
  • ICO (uusintapainos)
  • God Hand
  • Zone of the Enders: The 2nd Runner
  • The Legend of Zelda: The Wind Waker

Joku paremmin asioista tietävä varmaan osaa sanoa, miten kannattaisi menetellä?


« Viimeksi muokattu: 02.09.2013 20:43 kirjoittanut Shiranui »
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #93 : 02.09.2013 21:10 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Nuo uusintapainokset ja HD-versiot ovat kyllä vieneet arvoa alkuperäisistä julkaisuista. Esimerkkinä juuri tuo Subsistence, joka roikkui 50e paremmalla puolella aikanaan ja arvo on varmaan puolittunut.

Näin on käynyt useamman pelin kohdalla PS2-sukupolvessa. Syynä voi olla myös se, että uusintapainokset ovat uskollisia porttauksia alkuperäisistä ja definitiivisiä versioita. Näiden myötä myös pelejä tulee enemmän myyntiin nettihuutokauppoihin kun jengi haluaa tuon paremman version hyllyynsä. PS2-sukupolvea vanhemmissa peleissä tällaista porttausta ei juurikaan ole mahdollista/kannattavaa tehdä, vaan yleensä niistä tehdään suora remake. Remaken takia alkuperäinen peli jää kuriositeetiksi, jonka takia se kiinnostaa myös keräilijöitä.

Vaikea sanoa mikä noiden listaamiesi pelien arvo tulee tulevaisuudessa olemaan, mutta veikkaisin, että ihan yhtä suurta kysyntää niille ei synny kuin vanhemmille peleille. Toisaalta tuskin noiden arvo tulee ainakaan laskemaan, joten mikäli et ole hirveässä rahantarpeessa, kannattaa pelejä ehkä jemmailla vielä.
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #94 : 02.09.2013 22:05 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ihan mielenkiintoinen artikkeli videopelien arvon kehityksestä. http://www.polygon.com/features/2013/8/22/4602568/30-years-xbox-360-playstation-3-wii

Pelithän alkavat menettää arvoaan heti julkaisupäivästä lähtien ja arvo voi laskea jopa toistakymmentä vuotta, kunnes kysynnän ja tarjonnan laki nostaa arvon lähelle alkuperäistä uuden kappaleen myyntihintaa. Jos puhutaan rajallisesta ja arvostetusta painoksesta voi arvo nousta ylikin tästä. Artikkelissa puhutaan että pelien arvo alkaa nousemaan vasta 25 vuoden kuluttua julkaisusta, mutta mielestäni tämä on ehkä vähän arvioitu yli.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #95 : 02.09.2013 22:33 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Ihan hauska tarina, mutta ei taida olla keräilijän kirjoittama. Erikoisinta oli väite, että PS3/360/Wii-pelien hinta on alimmillaan vuonna 2026, 13 vuotta sen sukupolven "päättymisestä". Ja sitten muka vielä pysyvät siinä hinnassa vuosikymmenen. GameCuben pelit kun kääntyivät nousuun jo 5-6 vuoden kohdalla konsolin hyllyttämisestä. PS2 ja Xbox pelit ehkä etsivät vielä paikkaansa pohjalla ennen kuin nousevat, mutta ei siihen mitään 13 vuotta mene, 23 vuodesta puhumattakaan.

Sanoo myös Nintendo 64:n olevan tällä hetkellä jossain hinta/retroilulimbossa, vaikka kyseisen konsolin pelien hinnat ovat kolminkertaistuneet parin vuoden sisällä. Se OLI viisi vuotta sitten aallonpohjassaan, siksi päätinkin alkaa kerätä sitä ja nyt kieltämättä hymyilyttää. ;)
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #96 : 02.09.2013 23:05 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Cubella on ehkä n. 10 peliä, jota voisi sanoa arvokkaaksi. Suurin osa laitteen peleistä on arvottomia. Multiplattarien takia ei ole suurempaa intressiä omistaa third-party-kehittäjien pelejä tietyllä laitteella, joten suurin osa laitteen peleistä tuskin kokee kummempaa arvonnousua. Sama pätee myös myöhempien sukupolvien peleihin. Niche-pelit ja muut pienemmän painosmäärän pelit tulevat pitämään/nostamaan arvoaan.

Myös itse keräily on muuttunut. Pelikeräily ei ole käsitteenä mikään hirveän vanha ja edes PS1-aikoina en muista törmänneeni ilmiöön. Nythän buumi on räjähtänyt internetin ansiosta. Keräilyn yleistyessä porukka myös hilloaa hyväkuntoisena/muoveissa kaikenmaailman pelejä ja tulevaisuudessa niitä on jäljellä entistä enemmän. NES/SNES-aikoina moisesta ei ollut tietoakaan ja peleistä ei pidetty huolta samalla tavalla, joka on taas johtanut siihen, että pelejä on nykyään vaikeampi löytää.

Myös painosmäärät ovat aivan eri luokkaa nykyään pelaamisen olevan ennätyssuosiossa. Veikkaan, että näiden nykysukupolven pelien arvo ei tule koskaan ulottumaan samalle tasolle, kuin jonkun SNES-pelin arvo tänään/tulevaisuudessa. Tuossa artikkelissä yleistetään myös konsolin koko kirjaston arvonnousu tietyn pituiselle syklille vedoten historiaan, mutta todellisuudessa mitään vertailupohjaa ei ole. Varmaan fiksumpaa olisi kuitenkin tarkkailla tietyn pelin/pelisarjan hintakehitystä.
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #97 : 02.09.2013 23:49 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW On niitä Cubella enemmän kuin kymmenen, mutta tuossa artikkelissa ei puhuttu arvokkuudesta, vaan ylipäätään arvon laskemisesta ja nousemisesta. Cubenkin perus multiplattarit olivat pari vuotta sitten oikeasti arvottomia, mutta nyt ne jo alkavat kelvata Nintendo-keräilijöille. Vitosen pelit ovat nyt kympin, kympin pelit jo kaksi kymppiä, jne. Mutta Cube toki oli pienen piirin juttu ja painosmäärät olivat siksi mitä olivat.

Toisaalta Wiinkään HC-pelit eivät kauhean hyvin myyneet, eli ne kyllä tulevat nostamaan arvoaan. Tällä hetkellä kieltämättä tuntuu siltä, että miljoonia myyneet PS3 ja Xbox 360 pelit eivät koskaan voi olla minkään arvoisia, mutta aika näyttää. Olennaista kuitenkin on, että koko ajanhan porukka myös kiinnostuu enemmän keräilystä, joten kysyntäkin tulee kasvamaan. Jokerina on myös ne sadat eri Collector's Editionit, joista useimmat toki lopulta käväisivät alelaarissa, mutta silti niitä on painettu olennaisesti vähemmän kuin normiversiota.
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #98 : 13.06.2014 17:55 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Maailman suurin pelikokoelma myydään viikonloppuna – tarjottu jo 766 916 dollaria
Itse kohde Gamegavel-sivustolla

Siitä finngamerille hieman varaston täydennystä. Toisin kuin Dome uutisessaan kertoo, täydelliset kokoelmat ovat nimenomaan Amerikan täydellisiä eli Complete U.S. Ei löydy Nintendo 64 edes siltä listalta. ;)
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #99 : 17.07.2014 19:45 »
Rasteri Jäsen Viestejä: 15 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itselle lähinnä kerääntynyt pelejä enemmän steam-tunnukselle kuin hyllyihin ja tämän hetkinen pelien määrä steamin kokoelmassani on jotakuinkin 355 kappaletta. Suurimmaksi osaksi pelit on ostettu joko steamin alennuksista tai indie pelejä humble bundlesta. Jonkin verran pelejä olen saanut myös lahjaksi.
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #100 : 30.07.2014 15:04 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Päätin alkaa keräilemään GBA-pelejä ja jo pienen tutkiskelun jälkeen alkaa valjeta miten loistava pelivalikoima laitteelle oikeasti on tullut niin lyhyessä ajassa. Sanoisin jopa että parempi kuin DS:llä ja 3DS:llä. Toki paljon snes-porttauksia yms. muita porttauksia, mutta myös valtava määrä hidden gemejä. Yhtäkkiä joku GBA:n Medal Of Honor Infiltrator onkin sarjan paras osa. Ylhäältä kuvattua 2D-räiskintää hiukan Metal Slug-tyylisillä graffoilla. Muutenkin laitteelle ihan käsittämätön määrä kaikenlaisia 3rd party -pelejä.

Jos minulta kysyttäisiin, niin toivoisin totisesti että Nintendon seuraava käsikonsoli olisi GBA:n tehoinen, mutta paremmalla resoluutiolla ja äänillä. Mitä enemmän pelaan näitä, niin sitä enemmän olen vakuuttunut pikseligrafiikoiden parhaudesta ja toimivuudesta. Päihittää heittämällä 3DS:n, PSP:n ja varsinkin DS:n paskat 3d-viritelmät. GBA:n Pokemonkin näyttää loputtomasti hienommalta kuin sarjan uusin osa, eikä nykimistä tai lataustaukoja.

Snes-pelien keräilyn jälkeen GBA-pelit tuntuvat suorastaan ilmaisilta, vaikka suhteellisen kalliita ovatkin. Suurin ongelma on pahvikoteloiden saaminen ehjänä kotiin. Joutuu tuplaamaan pelin hinnan, että myyjä saa hankittua tarpeeki lujan pahvilaatikon toimitusta varten. Heti alkuunsa piti tilata Astro Boy, Final Fight One, Sword of Mana, Doom, Castlevaniat, Advance Wars 2, Megaman Zero 2, Metroid Zero mission, Final Fantasy V ja pari muuta. Omistan jo aika ison läjän eri pelejä, mutta osa tuli myytyä aikoinaan typeryyksissäni pois.

AGS-101 versio GBA SP:stä on todellinen helmi ja kotona voi iskeä myös Cuben Gameboy playerin tulille ja pelata isolla ruudulla. Vähän kuin Wii U:lla.
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #101 : 30.07.2014 16:59 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili Tätä nykyä alkaa valitettavasti piraattikopioiden määrä kai olla aika valtavissa määrissä GBA-pelien osalta ja niitä on hyvin vaikea tunnistaa Ebaystä tai vastaavista ostaessa. Aika kovasti minua on ainakin topuutellut kerämään laitteen pelejä, joka on harmi koska GBA:lla tosiaan hyviä pelejä on runsain määrin!
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #102 : 31.07.2014 10:12 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Kyllä niitä alkaa olemaan aika hyviä jo. Itse löysin kirppikseltä halvalla GBA SP -koneen ja pelejä, mm. Mario Kart. Se Mario Kart oli niin hyvä kopio, että minun piti vertailla oikeaa kasettia sen vieressä, ja en siltikään pystynyt heti sanomaan mikä siinä piraatissa oli pielessä.

Livenä siis tunnistin, että jokin siinä mätti, mutta kuvissa sitä ei olisi mitenkään huomannut.


Oikeanlaisten koteloiden ja ohjekirjojen tuottaminen taitaa olla vähän vaikeampaa, mutta varsinkin irtokasetteja kannattaa varoa.
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #103 : 24.08.2014 22:21 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Pitkästä aikaa inventoin pelit. 418. Aika monta. Aika monta huonoa, joilla ei ole edes tunnearvoa. Enemmän saisi olla hyviä ja tunnearvokkaita.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #104 : 10.09.2014 22:53 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Ilmeeni kun

http://www.huuto.net/kohteet/pelikokoelma-540-pelia-konsoleita-tarvikkeita/329712969
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #105 : 10.09.2014 23:08 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Mietin vaan mikäköhän on tollaselle paketille realistinen hinta? Sanotaan että 3k voisin tarjota.
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #106 : 10.10.2014 14:42 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili

Hirveästi on kyllä tullut Gameboy-keräilyjuttuja vastaan viimeaikoina. Tälläkin foorumilla taisi TK hehkutella Advancea (EDIT: vähän ylempänä in fact :D). Mutta varsinkin vanhempaa GB:ta tunkee monista suunnista (luulen että Advancen aika on vielä jokusen vuoden päässä edessä). Jopa itse olen kiinnostunut ajatuksen tasolla niistä pikkucarteista vaikka omassa lapsuudessa ainoa lähellä käynyt vempele oli naapurinpojalla ja pelattavuus ankealla tasolla.

En siis ajatellut itse ryhtyä moiseen toimintaan, mutta joku toinen näköjään on.


« Viimeksi muokattu: 10.10.2014 14:47 kirjoittanut Omenarosvo »
tallennettu
Vs: Pelien kerääminen « Vastaus #107 : 22.03.2018 23:53 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Herätelläämpä tätäkin ketjua. Tuli tuossa samalla lopetettua (päässä, käytännössä jo aikaisemmin) ja aloitettua pelien keräilyä. NES ja SNES ollut kaapin perukoilla jo vuosia odottamassa että "joskus pelaan noita mitä on tullut ostettua", mutta sielähän ne on pimeässä kaapissa ollut. Kuvaputkikin on lähtenyt jo jokunen vuosi sitten. Joten päätin että kai niistä on kuitenkin aika luopua. Tosin kun vähän katselin hintoja, niin taitaa olla suht matalalla kysyntä, eli korkeaa hintaa niistä ei saa. Eli tuskimpa niitä käytännössä ihan heti tulee myytyä. Päälle vielä pelit joita nyt ei ole kuin kymmenkunta, joista a Link to the Pastin voisi pitää pidempäänkin hyllyssä. Samoin parista Wii ja GC pelistä täytyy ehkä luopua. Sellaisista varmaan ainakin jotka on pimeässä kaapissa eikä edes (omien silmien) ihailtavana.

Ja tästä sitten siihen mikä keräily tuli mieleen, ja johon käyttäisi ne rahat jotka myydyistä saa. Bayonetta ;D Sinänsä hyvä kohde että määrä ei ole ihan karannut käsistä vielä ja uusiakin on tulossa. Ja näiden pelien tekoa tukee mielellään :)
Olen miettinyt tätä jo hetken ja päätin että jos jostain vielä saan WiiU:n Special Editionin uutena, hamstraus alkaa. No, kyseinen paketti tuli tänään perille. Saa nyt nähdä kuinka laajaksi keräily menee. Amiibotkin olisi cool kerätä (näyttäisi komealta kokoelmassa), mutta toistaiseksi ajatus on vain itse peleissä.

Toki voi olla että jo hankituista peleistä ei pääse ihan niin nopeasti eroon mitä tulee ostettua Bayonettaa. Mutta aika moni niistä roikkuu senkin takia että pitäisi joskus niitä pelata (käytettyjä siis suurin osa), niin kai se on pikku hiljaa myönnettävä että tuskimpa niitä tulee pelattua. Varsinkaan Wii pelejä, kun ne on vaan useimmiten pilattu jollain waglella. Yhtenä esimerkkinä The Last Story.


« Viimeksi muokattu: 23.03.2018 09:51 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines