Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle?  (Luettu 12248 kertaa)
Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « : 03.04.2011 14:23 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Lainaan itseäni toisesta ketjusta:

Itsekään en todellakaan jaksa tsekata enää näitä tusinajulkaisuja. Pelit ovat kyllä aina perushyviä ja varmoja, jotta arvosteluissa yltettäisiin sinne 8-9 asteikolle, mutta ovat loppupeleissä todella geneerisiä ja yllätyksettömiä. Mielestäni pelialaa vaivaa hieman tämänlainen tasapaksuisuus, kun yritetään tehdä sitä profittia maksimimäärä, mielikuvituksellisuus vähenee.

Onneksi on kuitenkin vielä Deadly Premonitionin kaltaisia teoksia, joka on kuin suora vastalause pelien nykytilalle.

Mitä mieltä porukka on tästä nykytilanteesta, jossa pusketaan tasaisen varmoja pelejä ulos tiheään tahtiin, mutta omaperäisyys tuntuu puuttuvan? Pelien käsistä lähteneet budjetit ovat ajaneet tilanteeseen, jossa riskejä ei haluta ottaa. Onko jengi tyytyväisiä isojen konsolien tarjontaan vai haluaisitteko enemmän hieman kokeellisempia pelejä?
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #1 : 03.04.2011 14:43 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Ihan tyytyväinen olen ollut tarjontaan. Tietty paskaa tulee enemmän kuin koskaan, mutta toisaalta XBLA:n pikkupelit tuovat usein jotain uutta.

Mielestäni tasapaksuutta suurempi ongelma on nykyajan DLC ja predorder -homoilut. Oli peli rahaa takova jatko-osa tai sitten japanilainen raiskauspeli, pelistä lukitaan osa ja sen voi vain aukaista DLC:n avulla.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #2 : 03.04.2011 14:57 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo en tällä hetkellä jaksa suuria pelituotantoja. Varsinkaan jos elokuvia matkitaan. Red Dead Redemption jäi kesken, koska hahmot olivat kamalia ja juoni jostain ala-asteelaisten ohjaamasta "länkkäristä". Samaten nykyään tykkään jos peleissä on joku sosiaalinen aspekti oli kyseessä sitten yksin- tai moninpeli. Pokemonia on kiva pelata, jos niitä voi kaverin kanssa treidalla. Starcraft on hauskaa kaveriporukalla kun voi sekoilla samalla skypessä. Angry Birds muuttuu pelattavaksi kun mukaan astuu tyttöystävä.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #3 : 03.04.2011 15:13 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Hyvä aihe! Olen täsmälleen samaa mieltä echoesin ja zoukkan kanssa. Missä ovat ne addiktiiviset pelit ja uutta tuovat pelit? Nykytarjonta muodostuu liiaksi toinen toisiaan muistuttavista peleistä. Sosiaalinen aspekti tietenkin pelasta monen teknisesti hyvän, mutta sisällöllisesti köyhän pelin. Missä ovat ne hyvät yksinpelit? En ole kolmeen vuoteen pelannut ainuttakaan yksinpeliä läpi asti. Viimeisimmät yritykset tänä vuonna GTA4, hienoa ja kivaa sen aikaa kun tappaminen oli vielä "uutta", mutta kun tuhannes tehtävä oli sitä samaa nakkasin pelin takaisin hyllyyn. Red Dead Redemption sama kaava lännessä.

Pelialan pelastus ovat pienten indie yritysten tekemät "pikku"-pelit. Angry Birds loistavana esimerkkinä. He uskaltavat ottaa riskejä, koska heillä on vähiten menetettävää.

Pelaan nykyään silti enemmän, kuin moneen vuoteen. Peleinä toimivat tämän hetken parhaat moninpelit FIFA 2011, NHL 2011, SingStar. Noita tulee nelinpelinä hakattua viikottain.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #4 : 03.04.2011 16:03 »
Soukyugurentaio-
tokuyo
~ forever with me ~ Jäsen Viestejä: 83 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kyllä se vastaus pelialan nykytilaan löytyy peiliin katsomalla. Kuinka moni meistäkin ostaa sen uuden, aivan varmasti pelaamatta paskan tusina fps räiskyttelyn/mätkintäpelin/urheilupotkupallojääkiekko/rallivrumvrumsimulaattorin vaikkapa Deathsmilesin tai Sin and Punishmentin sijaan. Vaikka foorumeita selaamalla voisi aivan hyvin elää uskossa, ettei kukaan noista "AAA" luokan vuosipäivityksistä tunnu välittävän ja ne ovat muutenkin ihan kökköjä, kummasti ne heiluvat aina myyntilistojen kärjessä vuodesta toiseen. Kyllähän siinä kuka tahansa pelintekijä ajautuu nurkkaan. Jos itse olisin jonkin massiivisen pelistudion puikoissa, seuraavan pelin myyntitavotteiden heiluessa parin miljoonan kappaleen hujakoilla ja harteillani olisi koko studion tulevaisuus, niin ei tarvitsisi kauaa miettiä lähtisimmekö kehittämään perusvarmaa, suurelle yleisölle suunnattua jatko-osaa vai täysin uutta peliä.

Ja sehän on vain karu totuus, ettei isojen peliyritysten kannattaisi edes yrittää miellyttää "tosipelaajia". Heille ei kelpaa uuden vuosipäivityksen kohdalla pieni ryppyjen silottelu, vaan samalla pitäisi tarjota jotain täysin ennennäkemätöntä, tunteita puhuttelevaa ja muutenkin elämää suurempaa menoa - mutta auta armias sitä parkua jos menevätkin muuttamaan peruskaavaa liiaksi: peli muuttuu automaagisesti loistavasta sysipaskaksi. Kummasti sitä peliä tulee sitten kuitenkin pelattua, vaikka se täyttä roskaa onkin. Toisinaan näiden hc-pelaajien pelimaku on vieläpä niin pirstaloitunut, ettei mikään sitä pysty täysin miellyttämään.

Vain lievästi kärjistetyn provon pointtina oli, että pelaajat valittavat aivan liikaa pelialan nykytilasta. Jos teitä kismittää luovuuden puute ja yllätyksettömät jatko-osat, jättäkää ne pelit ostamatta ja kokeilkaa rohkeasti jotain uutta.

buginen lastenpeli
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #5 : 03.04.2011 19:57 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Itse olen ainakin löytänyt paljon vähemmän mielenkiintoista pelattavaa tästä genistä kuin esimerkiksi edellisestä sukupolvesta. Katsokaapa vaikka PS2:sen kirjastoa, sieltä löytyy käsittämättömästi valinnanvaraa ihan jokaiselle. Tämä oikeastaan eniten vituttaa, kun pelien kirjo on selvästi pienentynyt ja nykyisin tuppaa tulemaan ulos vain noita FPS:iä ja muuta skeidaa. Monet ovat huomanneet, että erikoisemmat pelit ovat siirtyneet käsikonsoleille ja latauspalveluihin. Valitettavasti käsikonsolien kehityskin näyttäisi seuraavan isompia konsoleita ja budjetit kasvavat ja on pakko kilpailla hienolla polygonigrafiikalla. Varmaan 2D:nkin osuus tulee pienenemään merkittävästi tässä käsikonsolisukupolvessa NGP:n jyräessä markkinoille tasku-AAA:ta.

Jäljelle jäävät sitten latauspalvelut, joihin laitetaan tarjolle vanhoja pelejä ja hyviä indiepelejä. Itselle latauspalvelutkaan eivät ihan paikkaa sitä tyhjiötä, joka jäi pelitarjonnasta viime genin jälkeen.

Kuka se olikaan, joka puhui GDC:ssä, että keskitason budjetin peleille ei ole enää tilaa markkinoilla? Ehkäpä suurin ongelma on juuri tämä jaottelu, että pelit ovat joko suuren budjetin AAA:ta tai sitten pienen budjetin indielatauspelejä. Keskisuurten budjettien pelit ovat kuolemassa isoilta konsoleilta. Toivottavasti käsikonsolipuolella sama trendi ei toistu. Mielestäni tässä kehityksessä ei oikein kukaan voita, vaan menetetään tiettyä rikkautta ja monipuolisuutta alalta.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #6 : 03.04.2011 21:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Minusta suurimman osan pelien riskeistä ja viehättävyyden puutteestakin saisi ratkaistua erittäin yksinkertaisella tavalla: Lyhyempiä pelejä. Ja siis en sano että kaikkien pelien pitäisi olla alle 10h tai edes alle 30h. Kyllä näihinkin on mukava joskus uppoutua. Mutta kun kaikki seikkailut, tasoloikat, tms. ovat 15-20h pitkiä niin ei sitä helvetti vaan jaksa. Ja se on loppujen lopuksi aika sama onko matkalla pelillistä vaihtelua vai ei, jossain vaiheessa se ohjattava henkilö vain alkaa kyllästyttämään.

Viimeisimmät pelit jotka olen pelannut läpi ovat Bayonetta, Enslaved ja (toivottavasti) kohta Darksiders. Ja nämä ovat hyviä esimerkkejä koska nämä ovat kaikki eri tavalla hyviä ja/tai huonoja. Kaikkien kohdalla on kuitenkin sama juttu, että lopussa odotti/odottaa jo että koska peli on ohi. Ja lopussa oli saanut peleistä aivan tarpeekseen ja sinänsä hyvästä pelikokemuksesta jäi hiukan ärtynyt loppu fiilis. Tällä hetkellä pelailen Darksidersia, taitaa olla noin 12h takana ja juuri alkoi Chapter 5 kun Chapter 6 on viimeinen. Peli oli aluksi ihan jees viihdyttävää ja homma toimi, mutta nyt olisin aivan valmis jo siirtymään seuraavaan peliin. Mutta kun nyt olen tullut näin pitkälle niin tekisi mieli peli kuitenkin läpi vetää, mutta puurtamiseksi se menee. Jos peli olisi loppunut pari tuntia sitten, sille olisi voinut antaa tyydyttävän arvosanan 7 tai jopa 8. Mutta nyt mennään 5-6 paikkeilla kun into katoaa ja pelin virheet/miinukset alkavat todella häiritsemään koko ajan enemmän.

Kun pelit tiivistettäisiin tulisi paljon vähemmän suvantokohtia, turhia täytekenttiä (lentämistä, hyppelyä, ajoa, peleissä joihin se ei kuulu) ja ideat pysyisivät tuoreina. Tämän lisäksi pelien kehitysajat pienenisivät, kustannukset vähenisivät ja tätä myöten riskit laskisivat. Pelien hintakin saattaisi olla lähempänä järkevää 40-50€ kuin 69,90€ tai 79,90€.

Seuraavaksi täytyy etsiä Vanquish, joka on kuulemma lyhyt. Kuulostaa lupaavalta.

Ja ideana ei ole se että pelit kestäisivät 4-6h. Mutta pelien ei tarvitse aina kestää yli 10h. 8-10h riittäisi hyvin. Ja siis en tosiaan tarkoita että kaikkien pelien pitäisi olla näin lyhyitä. "Dragon Aget" ja "Mass Effectit" ovat oma juttunsa ja niillekkin on tilausta minullakin. Mutta niin on lyhyillekkin peleille. Nykyään lyhyitä pelejä kun ei tunnu olevan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #7 : 03.04.2011 21:41 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Seuraavaksi täytyy etsiä Vanquish, joka on kuulemma lyhyt. Kuulostaa lupaavalta.

Ninjaan keskustelun väliin linkittääkseni HeinZille sen Vanquishin  :)

http://www.zavvi.com/games/platforms/ps3/vanquish/10086634.html

Siis tuohan on lyhyt peli, mutta sen hyvä puoli on siinä että sitä voi pelata uudestaan ja uudestaan. Suosittelen kyllä kovasti  :)

tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #8 : 04.04.2011 01:21 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ja ideana ei ole se että pelit kestäisivät 4-6h. Mutta pelien ei tarvitse aina kestää yli 10h. 8-10h riittäisi hyvin. Ja siis en tosiaan tarkoita että kaikkien pelien pitäisi olla näin lyhyitä. "Dragon Aget" ja "Mass Effectit" ovat oma juttunsa ja niillekkin on tilausta minullakin. Mutta niin on lyhyillekkin peleille. Nykyään lyhyitä pelejä kun ei tunnu olevan.
Suurin osa peleistä on jo alle 10h pituisia? Tai ainakin monet AAA -luokan peleistä.
Se tosiaan on harmillista, että vain miljoonabudjetin peleillä on mahdollisuuksia, mutta ei niitä ole pakko pelata. Indiepuolelta löytyy alhasemmalla hinnalla ties mitä, menkää sieltä hakemaan pelejä. Toisaalta miljoonabudjetin pelit joutuvat kehittymään erottuukseen kilpailijoistaan. Vaikka keskitason peleillä ei olisikaan nykyään paljon mahdollisuuksia, kyllä niitä vieläkin tulee ulos. Käykää ostamassa ja mainostakaa foorumeilla. Jopa iso ja paha Activision julkaisee sellaisia. Ainakin vähän aika sitten...

http://www.blisteredthumbs.net/2011/03/gaming-in-the-90s-sucked/ tässä on vähäsen aiheseen liittyen videota.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #9 : 04.04.2011 07:51 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Halvatuotantoiset mobiilipelit -------------------------------------------- EI MITÄÄN-------------------------------------------Suuren budjetin hypepelit.


Pelottava skenaario tulevaisuuden pelimarkkinoista? Ajatus on toki liioiteltu, mutta tähän ollaan kovaa vauhtia menossa.

Pelaan ehkä nykyisellään sen viisi tarinallista peliä vuodessa läpi ja olen ihan tyytyväinen jos ne tarjoavat kymmenen tunnin kampanjan plus semikivan moninpelin. Tähän päälle toki vielä leipälajigenreni, eli ajopelit. Itse en siis ole tämän aiheen suhteen mitenkään peloissani, sillä koen peliharrastajana olevani ihan hyvässä asemassa tänä päivänä. Tosin en voin laskea enää itseäni superharrastajaksi.

Varman päälle laskelmoimisen ymmärtää, sillä faktat plussan puolelle vievistä myyntimääristä ovat karuja eivätkä kannusta tekemään mitään laatikon ulkopuolelta, niinkuin tässäkin aiheessa sitä on jo tuotu esille. Ongelma taitaa kasvaa siinä kohtaa missä konsolit taas hyppäävät seuraavalle sukupolvelle ja tulee entistä kalliimpaa ottaa niistä kaikki irti.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #10 : 04.04.2011 10:14 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Tarjontaan itsekin olen ollut tyytyväinen. Monia aivan loistavia pelejä on tullut (Mass Effectit, Fallout: New Vegas, Assassins Creedit jne.) joita pelatessa itse ainakin muistin että tässä on se syy miksi pistän tähän harrastukseen huomattavasti aikaa ja rahaa. Välillä on kuitenkin kiva pelailla vähän "keskinkertaisempia" pelejä kuten vaikkapa melkein jokainen uusi fps-nykyään jotka ovat "perus hyviä muttei mitään erikoista". Kaverien kanssa netissä niitä sitten mielellään kuukauden tai kaksi hakkaa.

XBLA ja osittain PSN ovat myös nostattaneet tämän genin tasoa. Palveluista kun löytyy joitain todella hyviä pelejä jotka hakkaa megasuuria pelejä turpaan sata-nolla. Paljon paskaa on tässä genissä tullut ja ainahan sitä on tullutkin mutta kyllä tämä sukupolvi saatttaa nousta yhdeksi suosikiksi tähän mennessä. Tämän genin hyvänä puolena näen myös sen että tämä kestää vielä useamman vuoden ja vasta nyt (ainakin oletettavasti) tekijät ovat alkaneet saada tehot kokonaan irti konsoleista ja oppineet työkaluja käyttämään. Monet sukupolven parhaat pelit ovat varmaan siis vasta tulossa.
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #11 : 04.04.2011 10:17 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Halvatuotantoiset mobiilipelit -------------------------------------------- EI MITÄÄN-------------------------------------------Suuren budjetin hypepelit.


Pelottava skenaario tulevaisuuden pelimarkkinoista? Ajatus on toki liioiteltu, mutta tähän ollaan kovaa vauhtia menossa.

Eh, en nyt puhuisi liioitelluista ajatuksista, kun melkein tässä pisteessähän jo ollaan. Keskibudjetin pelit on lähinnä Wiillä ja PC:llä, eikä Wiin pelimyynneilläkään aivan kauhean hyvin mene Nintendon takuuvarmojen hittien lisäksi. Tästä voidaan syyttää pitkälti kehittäjiä itseään, joiden ansiosta Wiin pelitarjonta on prosentuaalisesti paljon enemmän shaibaa kuin mikään muu tämän tai edeltävän sukupolven laitteista. PC:ltä löytyy vielä Paradoxin ja 1C:n kaltaisten firmojen julkaisuja, mikäli pitää aivan tietyistä genreistä. Ongelma on myös siinä, että keskiluokan konsolipelit eivät myy, koska hyllyt ovat täynnä suuren budjetin hypepelejä, joita myydään samalla hintalapulla. Sen sijaan, että syyttäisin pelkästään pelaajia moisten pelien alhaisista myynneistä, syyttäisin myös julkaisijoita, jotka kuvittelevat saavansa kaupaksi täyteen hintaan tyhjistä putkahtaneen pelin. Totta kai sitä ostaa siinä kohtaa mielummin sen tutun ja turvallisen takuuviihteen kuin lähtee arpomaan. Useampien kehittäjien pitäisi rehellisesti vain hinnoitella pelit niiden sisällön mukaan. Näinhän jo pitkälti tapahtuukin imuroitavien pelien kanssa, mutta kaupasta ostettavissa peleissä budjettihintaluokka on vielä suhteellisen harvinainen.

Tilanne nykyisten suuribudjettisten pelien kanssa on muuten suhteellisen kestämätön luultavasti kaikkien kannalta: voi olla, että tunnetut nimikkeet myyvät juuri nyt, mutta entä tulevaisuudessa, kun väki kyllästyy? Kukaan ei tiedä, miltä Call of Dutyn tulevaisuus näyttää. Sille voi käydä yhtä kehnosti kuin Tony Hawkille ja Guitar Herolle. Ei myöskään tarvita kuin yksi Blurin kaltainen myyntipettymys, että kehitystalo suljetaan.

Kun pelit tiivistettäisiin tulisi paljon vähemmän suvantokohtia, turhia täytekenttiä (lentämistä, hyppelyä, ajoa, peleissä joihin se ei kuulu) ja ideat pysyisivät tuoreina. Tämän lisäksi pelien kehitysajat pienenisivät, kustannukset vähenisivät ja tätä myöten riskit laskisivat. Pelien hintakin saattaisi olla lähempänä järkevää 40-50€ kuin 69,90€ tai 79,90€.

Olettaen toki, että kehityksestä suurin osa menee siihen kehitykseen eikä esimerkiksi markkinointiin. Jälkimmäisessä tapauksessa pelien lyhentäminen ei auta hirveästikään.

Toisaalta omalla kohdalla risoo pelien turboahtaminen. Peleistä on pitkälti poistettu semmoiset hitaammat kohdat. Koko ajan ollaan sata silmässä. Lopputulos on vähän kuin vuoristorata, jossa ei ole huippuja eikä suvantoja. Tällä on loppupeleissä suhteellisen vähän pelin lopullisen pituuden kanssa, mutta esimerkkinä vaikkapa Biowaren nykyropejen lisääntyvä toiminnan määrä risoo enemmän kuin vähän. 

Ei sikäli varsinaisesti narisuta peliteollisuuden tilanne, mutta isommat tuotokset (no vaikka ne Biowaren ropet) on selkeästi jääneet paitsioon pienempien (Minecraft, Super Meat Boy, Osmos, Altitude) alta varsinkin yksinpelien kohdalla. Uudesta Starcraftista pidin tosin hirveästi, mutta ei tässä ole oikeastaan aikaa ja kykyä keskittyä kuin yhteen todella kilpailua vaativaan peliin.


« Viimeksi muokattu: 04.04.2011 11:49 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #12 : 04.04.2011 10:22 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ongelma taitaa kasvaa siinä kohtaa missä konsolit taas hyppäävät seuraavalle sukupolvelle ja tulee entistä kalliimpaa ottaa niistä kaikki irti.
Toivottavasti eivät pidä kiirettä.

Tuon boldatun kohdan takia vähän ihmettelenkin ensikädessä Sonyn intoilua siirtyä  väkipakolla 3D-tekniikkaan, liikkeentunnistukseen näissä "hc" peleissä sun muihin extrahärpäkkeisiin. Ok, jonkun pitää siirtyä käyttämään niitä ensimmäisenä, koska muuten se pahin kilpailija tekee sen, mutta eivätkö valmistajat kaiva tällä tavalla vain itselleen syvempää kuoppaa kun tuotantokustannukset kasvavat entisestään?

Itse olen suht tyytyväinen nykyiseenkin pelitarjontaa, vaikka en ole edes vielä tutustunut ladattavien pelien tarjontaan. Ehkä hyvä niin, tyytyy vähempään kun ei tiedä paremmasta.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #13 : 04.04.2011 11:40 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
Tilanne on nykyisten suuribudjettisten pelien kanssa on muuten suhteellisen kestämätön luultavasti kaikkien kannalta: voi olla, että tunnetut nimikkeet myyvät juuri nyt, mutta entä tulevaisuudessa, kun väki kyllästyy? Kukaan ei tiedä, miltä Call of Dutyn tulevaisuus näyttää. Sille voi käydä yhtä kehnosti kuin Tony Hawkille ja Guitar Herolle. Ei myöskään tarvita kuin yksi Blurin kaltainen myyntipettymys, että kehitystalo suljetaan.

Tämä on helvetin hyvä pointti. Pelisarjojen lypsäminen on todellinen riesa, joka vaivaa alaa tällä hetkellä ja tämänlaisessa toiminnassa oikein korostuu pelien kertakäyttöisyys ja nopean tuoton hakeminen. Moni pelisarja on kokenut melkoisen inflaation tässä genissä. Otetaan esimerkiksi vaikka Final Fantasy-sarja, ennen sarjan pelit olivat takuuvarmaa laatuviihdettä. Nykyään nimellä ratsastetaan lähinnä rahastusmielessä ja markkinoille tulee FF Duodecim 012 ja FF Type-0 kaltaisia teoksia.

Sarjat toisensa jälkeen hukkuvat uuteen osiin ja keskinkertaisuuteen, kun sarjasta otetaan kaikki irti mahdollisimman nopeasti. Kun pelien tekijät huomaavat sitten jossain vaiheessa homman karanneen käsistä ja lypsäneet kaiken mahdollisen, tuodaan markkinoille se pakollinen re-bootti ja kierre alkaa alusta.

Tässä vaiheessa on vaikea sanoa, kolahtaako toimintatapa jossain vaiheessa pelintekijöiden nilkkaan ja olisiko sittenkin ollut parempi rahastaa pelisarjoilla hieman maltillisemmin. Tähän kun lisää juuri nuo DLC-kikkailut ja preorder-bonukset on potentiaalinen kupla valmis. Mielenkiintoista nähdä kuinka kestävää toiminta loppupeleissä on.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #14 : 04.04.2011 11:48 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Halvatuotantoiset mobiilipelit -------------------------------------------- EI MITÄÄN-------------------------------------------Suuren budjetin hypepelit.


Pelottava skenaario tulevaisuuden pelimarkkinoista? Ajatus on toki liioiteltu, mutta tähän ollaan kovaa vauhtia menossa.

Eh, en nyt puhuisi liioitelluista ajatuksista, kun melkein tässä pisteessähän jo ollaan.

Jep, onhan tätä jo selvästi nähtävissä, ja kyseinen ilmiö lienee suurin syy sille, miksi pelaan kotikonsoleilla niin vähän. Pelien pituus on yksi elementti tässä, kun hommaa kuitenkin riittää arjessa niin pirusti, eikä mammuttipeleille oikein riitä aikaa. Tai sitten ne ovat sellaisia puolen vuoden proggiksia, kuten vaikkapa Okami aikanaan ja Red Dead Redemption parhaillaan. Toinen on sitten se genrejen ja ideoiden tietty tasapaksuus, kun valmistaja toisensa perään laittaa varmaa peruspullaa markkinoille. Itseäni tämä ei tosin ole paljoa haitannut, koska pelaamiselle on nykyään paljon aiempaa vähemmän aikaa. Ne muutamat spessut pelit riittävät enemmän kuin hyvin, ja jos nyt sattuu olemaan luppoaikaa ja pelihimo, löytyy pelihyllyistä sitä takuuvarmaa kamaa enemmän kuin kylliksi. Kyllä sitäkin tarvitaan.

Edelleen on hehkutettava DS:ää kaiken tämän keskellä. Kannettava pelaaminen on kiireiselle ihmiselle täydellistä, ja alustan luonne sallii jatkuvasti uusien ideoiden ja kuolevien pelityyppien saapumisen laitteelle. Myös indiekenttä kiinnostaa, ja sen (sekä Steamin) ansiosta PC:llä tulee pelattua enemmän kuin vuosiin.

Henkilökohtaisesti ei siis pelimaailma tänä päivänä juurikaan vaivaa, mutta totta on, että epäkiinnostavaa shaibaa tuntuu tulevan koko ajan enemmän ja enemmän. Seuraava sukupolvi sekä kiinnostaa että pelottaa. Oheislaitteiden, fotorealismin ja mammutismin huominen?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #15 : 04.04.2011 12:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kun pelit tiivistettäisiin tulisi paljon vähemmän suvantokohtia, turhia täytekenttiä (lentämistä, hyppelyä, ajoa, peleissä joihin se ei kuulu) ja ideat pysyisivät tuoreina. Tämän lisäksi pelien kehitysajat pienenisivät, kustannukset vähenisivät ja tätä myöten riskit laskisivat. Pelien hintakin saattaisi olla lähempänä järkevää 40-50€ kuin 69,90€ tai 79,90€.

Olettaen toki, että kehityksestä suurin osa menee siihen kehitykseen eikä esimerkiksi markkinointiin. Jälkimmäisessä tapauksessa pelien lyhentäminen ei auta hirveästikään.
Tämähän on aika pelikohtaista. Jos aletaan muuttamaan huoltoasemien ulkonäköä voi kustannukset nousta aika huimalle tasolle. Markkinoinnissakin on paljon kiinni taidosta. Parasta mainostahan on että pelistä saadaan puhetta pelaajien ja/tai muidenkin kesken.

Mutta jos pelin pituus on 10h eikä 20h, niin tulee siinä kehytysajassa jonkinlainen säästö, kun ei tarvitse suunnittelua, kuvitusta ja/tai vaikka äänimaailmaa kuin sen 10h edestä. Pelin pituus kuitenkin vähentää muidekin työtä kuin vain graafikoiden, vaikka itse koodauksessa ei välttämättä ihan niin paljon säästöä tulekkaan. Tietty siinä voi vähentää että uusia "jippoja" ei tarvitse keksiä sinne loppu päähän.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #16 : 04.04.2011 16:10 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Tällä hetkellä ainakin ihan kiitettävästi olen tyytyväinen tarjontaan. Aikaa tosin pelaamiselle ei aina niin hirveästi ole, niin vielä ei kyllästymisen merkkejä ole ilmassa. Kyllähän nuo jotkut pelit toki itseänsä toistavat aikalailla. GTA:n tehtävät alkavat tosiaan olemaan pitemmän päälle samanlaisia, kohde vain vaihtuu. Mutta vielä ne on kyllä uponneet ihan hyvin, ja ne ns. samat tehtävät on jaksanut kahlata lävitse.

Mutta jotenkin järjetöntä on, että kun urheilupäivitykset ilmestyvät joka vuosi, hintaa peleillä on se 70€. Mutta ovatko päivitetyt pelaajalistat ja muutamat pienet hienommat yksityiskohdat kuitenkaan tuon rahan arvoiset? Helposti sillä vuoden tai pari vanhalla pelillä pärjää, eikä joka vuosi uutta tarvitse.

Pelien pituus on yksi elementti tässä, kun hommaa kuitenkin riittää arjessa niin pirusti, eikä mammuttipeleille oikein riitä aikaa. Tai sitten ne ovat sellaisia puolen vuoden proggiksia, kuten vaikkapa Okami aikanaan ja Red Dead Redemption parhaillaan.

Näinhän se vähän menee minullakin. Todella pitkistä peleistä kehkeytyy "ikuisuusprojekteja", kun millään ei kerkeä pelaamaan niitä kohtuu lyhyessä ajassa lävitse. Tosin itse kyllä myös tykkäänkin siitä, että sen mieluisan pelin pariin voi palata aina uudestaan ja uudestaan, kun se on vielä kesken, ja pelattavaa riittää. Mutta fakta on kyllä se, että millään kaikkia pikkujuttuja ei pelissä enää jaksa tahkota ja etsiä esineitä yms. kun aikaa on mennyt itse päätarinan kanssa niin paljon.

Mutta meikäläiselle nykytarjonta passaa hyvin. Kyllä siitä "tasaisen varmastakin" pelistä sen 70€ kestää pulittaa, jos sen pelin tosissaan tahtoo.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #17 : 06.06.2012 19:32 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Nyt kun nuo E3:set olivat täysi floppi hyvien pelien osalta, on tämä aihe taas mielestäni relevantti. AAA-pelit olivat joko CoDin kierrätystä tai sitten Uncharted-imitointia. DLC:tä pusketaan joka väliin ja kuluttajia pidetään pelitestaajina, kunnes laitetaan päivitetty peli GOTY:na. Super Marioakin ollaan lypsetty samoilla teemoilla jo hälyttävän monta osaa. Jopa Nintendo on helpon massin perässä, eikä oikein jaksa yrittää. Alaa vaivaa tietynlainen kertakäyttöisyys.

Jos E3:set kuvastaisivat pelialaa kokonaisuudessaan, olisi pelaaminen meikäläiselle aikalailla kuollut harrastus. Onko tämä vain murroskausi ennen seuraavia konsoleita? Paraneeko tilanne seuraavassa sukupolvessa vai meneekö homma vain pahempaan suuntaan? Onko pelikonsolit kuolemassa tablettien ja muiden laitteiden tieltä?
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #18 : 06.06.2012 20:36 »
ZepKi Jäsen Viestejä: 308 Basaaripisteet: 0 Profiili Gears Of War 3
Uusi Gears Of War

Itse kyllä päättelin ja toivoin vain, että uusista konsepteista ollaan hiljaa, ennen kuin uusi konsoli esitellään. Kuiva pelivuosi kevään osalta jo takana ja luultavasti vielä edessä. Eipä ainakaan rahaa ole mennyt vielä muuhun kuin uuteen Trialssiin :)
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #19 : 06.06.2012 22:11 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili E3:lla ei ole vuosiin ollut mitään mieltä räjäyttävää, oli tämä vuosi nyt parempi kuin edellinen. Pelien julkistukset tulevat nykyään pitkin vuotta, eikä kerran vuodessa törkeässä infon ähkyssä ja jostain syystä ihmiset pitävät E3:sia vieläkin yhtä tärkeänä juttuna kuin esim. 10 vuotta sitten.

Tässä on pari esimerkkiä tulevista peleistä, jotka minua kiinnostavat:
Rayman Legends, Watch Dogs, Castlevania Mirror of Fate, Darksiders 2, Metal Gear Rising, Dishonored, SP Stick of Truth, Beyond, Scribblenauts Unlimited. Onhan tuossa jo hemmetisti vaihtelevuutta.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #20 : 13.08.2012 10:51 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Kyllä välillä tuo Nintendon nykytoiminta ja heidän äärimmäisen idioottimaiset ratkaisut peleissä osaavat ottaa kyllä päähän. Tuntuu kuin yrittäisivät pilata pelinsä tarkoituksella. Milloin se on jotain käsittämätöntä rautalangasta vääntämistä ja pelaajien aliarvioimista Zelda Skywardin tyylin tai sitten jonkun päivän selvän asian jättämistä pelistä pois. Tässä muutamia jotka on pakko purkaa, koska tällä hetkellä tekisi mieli lentää Japaniin ja räjäytttää koko Nintendon konttori ilmaan.  8)

Viimeksi eilen sai taas hakata päätä seinään Kida Icarus 3D:n kanssa. KI:n moninpeli on oikeastaan yllättävän hyvä ja ajattelin että olisi hauskaa pelata kaverin kanssa netissä randomeja vastaan sen jälkeen kun oltiin harjoitelty 1 vs 1 -matseja toisia vastaan. No, pitihän se arvata ettei se ei ole mahdollista. Pelissä voi pelata vain kaverilistalla olevien tyyppien kanssa tiimimatseja tai sitten kokonaan randomien kanssa. Hohhoijaa.

Sitten myös tuo Mario Kart 7 osaa jurppia pahemman kerran. Pelattavuus on täyttä kermaa ja time trialia voisi hakata pelissä loputtomiin, mutta miten helkkarissa aivan järjettömän yksinkertaisia asioita pystytään tyrimään ja oikein väkisellä koitetaan tehdä pelistä paskaa. Random-ihmisten ghosteja voin kyllä ladata, mutta en voi mitenkään verrata esim. kaverin ghosteja tai aikoja omiini. Tai no voin jos satun olemaan 5m päässä, niin kerran päivässä on mahdollista ladata kaverin viimeisin ghosti itselle street passin avulla. Netin kautta tuo ei tietenkään ole mahdollista. Pelissä ei lisäksi ole edes mitään time trial -listoja jonka avulla voisi vertailla aikoja kavereihin tai ylipäätänsä keneenkään.

Lisäksi sain kuulla että naapurin kakara oli ostanut Wiin, siihen Donkey Kong country Returnsin ja tuli minulta kyselemään että miten pelissä voi vaihtaa ohjausta. Piti mennä iskemään homebrewit ja patchit hänenkin wiihinsä ettei homma mene itkun puolelle.

Pelihän on itsessään aivan mahtava ja parasta tasoloikkaa vuosikausiin. Harmi vaan että Nintendo sai jotenkin painostettua Retro Studiosin iskemään peliin heilutusohjauksen, vaikka pelkässä wiimotella olisi ollut enemmän kuin tarpeeksi nappuloita kaikkiin toimintoihin. Eli jos haluat rollata Donkey Kongilla, niin joudut heiluttamaan ylösalas-ohjainta jotta hahmo rollaa. Mikä parasta, se ei ole edes vaihtoehtoinen ohjaustapa, vaan täysin pakotettua, mikä tekee kympin pelistä käytännössä lähes pelikelvottaman. Peli on muutenkin äärimmäisen vaikea nykypeleihin verrattuna, joten epätarkka rollaaminen ei auta asiaa yhtään varsinkaan siinä vaiheessa jos haluaa jotain speed run -mitaleita availla, joissa pitää koko ajan rollata. Onneksi joku teki kotitekoisen patchin että peliä voi pelata wiimotella ilman heiluttamista. Jopa classicilla tai Cuben ohjaimella onnistuu täydellisesti. Yksi idioottisimmista ratkaisuista peleihin mitä koskaan olen nähnyt.


Lisäksi New Super Mario Bros 2:n trailerien katsominenkin ärsyttää, kun juuri tuli pelattua Super Mario World läpi. Siis suoranainen laiskuus ja rahastus paistaa koko pelistä läpi. Varmaan sillä fanien tekemällä New Super Mario -kenttäeditorilla tehneet koko pelin. Missä on se Nintendo jonka kanssa olen kasvanut ja joiden peleistä olen saanut nauttia 20 vuotta? Ilmeisesti Wiin ja DS:n valtaisa menestys sai sekoamaan niiden päät täysin, etteivät jaksa enää edes yrittää mitään.


tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #21 : 13.08.2012 12:34 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Siis suoranainen laiskuus ja rahastus paistaa koko pelistä läpi.

Tämä tuntuu vaivaavan jokaista konsolialustaa tällä hetkellä. Microsoft on ehkä pahin näistä kolmesta. Gearsia, Haloa ja Forzaa ties kuinka monetta vuotta putkeen. Okei seuraavat osat ovat kaikki uudistumassa enenmmän tai vähemmän rajusti mutta bisnes pyörii kuitenkin kolmen pelisarjan ympärillä. Toki kaikki muutkin isot nimet tulevat Xboxille mutta noilla kolmella on vaikea erottua joukosta. Pitää tietysti muistaa millaisessa tilanteessa Microsoft lähti nykyiseen sukupolveen. Selvänä altavastaajana ja ei ollut ollenkaan selvä, että Xbox tulee saamaan näinkin paljon pelejä. Nythän on jo ihan selvä, että lähes kaikki pelit tulevat automaattisesti Xboxillekin. Microsoftilla oli itselläänkin yritystä. Kameo oli ihan ok peli. Jatko-osasta olisi varmasti saatu hiottua helmi. Yksi harvoja genrensä pelejä Xboxilla. Ja olihan noita Banjoja sun muita.

Sony tuntuu taas olevan yhtä HD-remakea. Jokainen PS2:n hittisarjoista saa HD-käsittelyn. Minä en valita koska moni noista jäi pelaamatta mutta miljoonia PS2-pelaajia saattaa hieman kyrpiä. Sitten on tietty nuo tuttuakin tutummat jatko.osat. Sonyn tuo sentään latauspalveluihin todella erikoisia pelejä. Tästä iso plussa. Live Arcadenkin pelit ovat laadukkaita mutta jokin Journeyn kaltaisissa peleissä viehättää enemmän.

Osa tästä tylsyydestä on ehkä selitettävissä konsolien iällä. Kohta pukkaa uutta rautaa, joten paukkuja saatetaan säästää sinne. Toisaalta olen siinä käsityksessä, että PS2 sai juuri ennen PS3:n ilmestymistäkin monia sukupolvensa parhaita pelejä.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #22 : 13.08.2012 13:12 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jep, oma pelaaminen konsoleilla on kuollut ihan täysin. Peeceellä jaksaa muutamaa RTS'ää hinkata ja kaverien tullessa kylään tulee aina pelattua jotain split-screen hubaa. Black Opsin paikallinen moninpeli on ihan hauskaa vaihtelua omaan pelailuun.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #23 : 13.08.2012 13:28 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Paskaa on. PC-pelaaminen alkaa taas maistumaan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #24 : 13.08.2012 14:00 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Komppaan TK:ta DKCR:n suhteen. Ei sitä pysty pelaamaan kiitos wagglen. Hyvä peli pilattu yhdellä ainoalla vialla.  >:(
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #25 : 13.08.2012 14:03 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Retro tekee uuden 2D Metroidin Wii-U'lle ja sitä ohjataan kallistelemalla tablettiohjainta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #26 : 13.08.2012 14:32 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Lisäksi alueita voi varmaan skannata nostamalla ohjainta ruuduun eteen, jolloin se paljastaa salareita ja kun metroid tarttuu Samukseen kiinni, niin ohjainta ravistelemalla irtoaa. Oikeasti en uskalla edes ajatella mihin paskaan tämä kaikki on menossa. Ehkä on vaan hyvä ettei sitä uutta F-Zeroa tule, koska tietäähän sen mitä siitä tulisi.

Ei sillä että Nintendo on ainoa, joka kusee lähes kaiken nykyään. Rare on kuollut, Konami on kuollut, Square on kuollut..Ne ketkä eivät ole kuolleita, paukuttavat jatko-osia jatko-osien perään ja maksullista DLC:tä julkaisupäivänä. Siis jopa EA tuntuu nykyään inspiraatiotehtaalta verrattuna moneen muuhun firmaan. Nintendo vaan ärsyttää eniten koska kyseinen pulju sattui olemaan se rakkain kaikista ja heidän pelejä pystyi vielä muutama vuosi sitten ostamaan huoletta heti julkaisun yhteydessä ilman pettymyksen pelkoa.  

Ehkä retropelit + PC -linja on tosiaan ainoa oikea valinta tässä vaiheessa.

EDIT: Kattelin Nintendon tekemiä pelejä pikaisesti Wikipediasta ja onko siitä jo helkkari 9 vuotta aikaa, kun Nintendo on viimeksi tehnyt oikeasti sellaisen megaluokan AAA-pelin? Tässä tapauksessa Wind Wakerin.


« Viimeksi muokattu: 13.08.2012 14:40 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #27 : 13.08.2012 15:09 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Missä ihmeessä tämmöinen uutinen on muka ilmoitettu? Yritin ettiä uutisjuttua, mutta mitään ei löydy mistään.

E: Jaa, ois voinu lukea muutakin kuin kaksi edellistä viestiä.  :lol:
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #28 : 13.08.2012 16:29 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Rare on kuollut, Konami on kuollut, Square on kuollut..
Tämä on kyllä niin surullisen totta. Jotenkin tuntuu käsittämättömältä kuinka kovalla syöksyllä Rarenkin pelit lähti alas kun Nintendo firman kauppasi. Square-Enixin pelejäkin on odottanut aina, jos ei muuta niin FF -sarjaa vähintään, mutta tämän viimeisimmän FFXIII ryppään jälkeen ei voi kuin masentua. Yritin pelata FFXIII:stakin mutta kun ei toimi niin ei toimi. FFXIII-2 ei saanut minulta edes mahdollisuutta, ennakkotietojen vuoksi. FF versus XIII (tai mikä nyt olikaan) näytti ihan lupaavalta ja sitä hiukan odotin, mutta sitä peliä tuskin enää nähdään. Ainakaan siinä muodossa missä se oli. Ja laatua nyt tuskin tulee kuitenkaan tämän kehityksen jälkeen.

Ehkä retropelit + PC -linja on tosiaan ainoa oikea valinta tässä vaiheessa.
Tämä on kyllä ollut hiukan se suunta mihin itse on mennyt. Halo nyt on ehkä hiukan kyseenalaista retroilua, mutta Mario tasoloikat, PC julkaisut ja huuto.netin Snes -pelit on se mihin se pieni peliaika mitä on käytetään.

Tällä hetkellä en odota juuri mitään uutta konsolipeliä. Darksiders II herättää ehkä pientä mielenkiintoa, mutta Nintendonkin nykytouhu on ollu aika kuollutta minulle viime kuukaudet. Wiin Donkey Kong herätti mielenkiinnon, mutta turha heilutus ominaisuus laski lopulta mielenkiinnon vielä nopeammin kuin se tuli.

Eli kyllä se retroiluun vaan menee. Snes -peleistä pyydetään niin järjettömiä hintoja ja kirppareilta niitä ei tunnu hevillä löytyvän, niin varmaan pitää siirtyä Gamecubeen. Tosin voisi sitä ostaa retroiluun N64:nkin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelialan nykytila - Ottavatko pelintekijät liian varman päälle? « Vastaus #29 : 14.08.2012 02:10 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili Meitsi on kai sitten hipsteri kun vedän vieläkin nykykonsolilinjalla :(

Tuli Rayman Origins vedettyä läpi, oli nannaa. Viimeisessä maailmassa oli hemmetin vaikeita kohtia, joka sai parit kirosanatkin lentämään. Todella hauska peli ja musiikit ovat parhautta. Tähän tulen vielä palaamaan takaisin myöhemmin.

Toinen jonka läpäisin on Enslaved. Ihan ookoo peli, josta olisi voitu tehdä loistava parin vuoden lisäkehityksellä. Pahin puoli oli ainainen fps:n lasku johonkin reilusti alle kolmeenkymppiin. Ainakin oli reilusti parempi kuin firman edellinen eepos Heavenly Sword.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines