Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Parhaat yksinoikeuspelit  (Luettu 13265 kertaa)
Parhaat yksinoikeuspelit « : 30.05.2012 12:09 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Pistetääs kunnon sanojen sotaa kerrankin pystyyn! Millä nykyisellä alustalla on parhaat yksinoikeuspelit?

Tässä sukupolvessa yksinoikeuspelien merkitys on ollut pienempi kuin koskaan aiemmin. Suurin osa kehittäjistä haluaa kehittää pelinsä mahdollisimman monelle alustalle. Yksinoikeuspelejä on silti jokaisella alustalla kunnioitettava määrä.

Saa valittaa, jos alla olevista listoista joku tärkeä nimike unohtui. Yritin mahdollisimman tarkasti kerätä kaikki tärkeimmät yksinoikeuspelit. Ladattavia pelejä ei ole mukana, vain kaupasta ostettavat. Ladattavista voi sitten vaikka tehdä omat listat, jos jota kuta huvittaa. Keskitytään aluksi kuitenkin vain levyllä julkaistuihin peleihin.

Kun kaikki keskustelu on puristettu näistä pois, voidaan alkaa keskustella myös vanhempien konsoleiden yksinoikeuspeleistä. Keskitytään aluksi kuitenkin vain tähän sukupolveen, jottei mene ihan ristiin huuteluksi.

Yksinoikeus pelit:

PlayStation 3:

Uncharted-sarja
LittleBigPlanet 1 & 2
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
God of War III
Killzone-sarja
Heavy Rain
Resistance-sarja
Wipeout HD
Demon's Souls
Ridge Racer 7
MotorStorm-sarja
Gran Turismo 5
Warhawk
Modnation Racers
Heavenly Sword
Ratchet and Clank -sarja
MAG
inFamous 1 & 2
Yakuza-sarja
Valkyria Chronicles

Xbox 360:

Gears of War -sarja
Halo-sarja
Forza Motorsport -sarja
Left 4 Dead 1 & 2
Project Gotham Racing -sarja
Splinter Cell Conviction
Dead or Alive 4
Dead Rising
Viva Pinata
Crackdown 1 & 2
Alan Wake
Lost Odyssey
Blue Dragon
Chromehounds
Dance Central
Deathsmiles II
Mushihime-sama Futari
Fable 2 & 3
Mass Effect
The Witcher 2

Wii:

Super Mario Galaxy 1 & 2
Legend of Zelda: Twilight Princess
Legend of Zelda: Skyward Sword
Super Smash Bros. Brawl
Mario Kart Wii
Xenoblade Chronicles
Metroid Prime 3
New Super Mario Bros. Wii
Donkey Kong Country Returns
Sin and Punishment: Star Successor
Kirby's Epic Yarn
Punch-out!!
Super Paper Mario
Boom Blox
Monster Hunter Tri
MadWorld
Wii Sports & Wii Sports Resort
Red Steel 1 & 2
Wii Fit & Wii Fit Plus
Metroid: Other M
Fire Emblem: Radiant Dawn
Battalion Wars 2


Edit: Ratchet lisätty. Kiitos bongauksesta, Vin!
Rocky_Balboan ehdottamat pelit lisätty.
Lisää pelejä lisätty


« Viimeksi muokattu: 02.06.2012 00:24 kirjoittanut Solid Snake »
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #1 : 30.05.2012 12:26 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Lisää ps3:lle ainakin Ratchet&Clank.

Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #2 : 30.05.2012 12:42 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili En voi tajuta tätä, mutta noita listoja lukiessa alkaa tuntumaan että Wiille taisi tulla eniten hyviä yksinoikeuspelejä tässä genissä, vaikka onkin maailman historian paskin konsoli.  :lol:

Xbox 360:lla taas varmaan paskin yksinoikeuspelien valikoima koskaan, mutta XBLA pelastaa paljon. Tämä geni oli multiplattareiden kulta-aikaa.
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #3 : 30.05.2012 12:54 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Wii nimenomaan pärjäsi yksinoikeuspelien saralla ja oli täysi katastrofi muualla. Nipan pelien takiahan se nipan kone aina ostetaan.

Tosin jos wiiu jatkaa sitä linjaa, että fzeroa ei tule, metroidia ei tule ja zelda on yhtä tunkkainen, kuin SS niin enpä tiiä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #4 : 30.05.2012 13:28 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Eipä tuo boxin yksinoikeuslista kovin kummoiselta vaikuta, eniten houkuttaneet yksinoikeudet sillä saralla ovat olleet ladattavat Trials HD ja GTA IV:n lisärit, jotka nekin tulivat sitten aikanaan myös ps3:lle. Forzat ovat kiinnostaneet myös, mutta boxin hmm...omalaatuinen rattitukipolitiikka ei ole houkutellut konsolia ostamaan. Sonyn yksinoikeuspelit ovat olleet enemmän omaan makuun, vaikka esim Uncharted-sarja on vielä kokonaan pelaamatta. Ladattaviin peleihin en ole oikein tutustunut kummallakaan konsolilla, storesta en ole ostanut kuin muutaman hassun pelin.

Nipa tietty painii ihan omassa sarjassaan omien peliensä kanssa.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #5 : 30.05.2012 13:57 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Aika paskat yksinoikeuspelit boksilla ja plesellä kun noita listoja kattelee. Nintendolla ehdottomatsi kovin lista.

Boksin listoille lisäilisin kuitenkin yksinoikeus-shmupit sekä Tales of Vesperian ja Deadly Premonitionin, kaikki aika pienen piirin pelejä, mutta ovathan ne hyviä.
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #6 : 30.05.2012 14:00 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Xbox 360 voittaa räiskintä- ja ajogenressä kaikki muut todella kevyesti. Kolme Forzaa voittaa yhden Gran Turismon. Myös PGR3 ja PGR4 ovat laadukkaita teoksia. Wipeout HD sen sijaan on omaa luokkaansa PS3:lla, todella hyvä peli. Karting ei ole tässä sukupolvessa vakuuttanut oikein millään alustalla. Mario Kart Wii on sarjansa huonoin peli, eikä Modnation Racerskään ihan kamalan suurta vaikutusta tehnyt.

Halo, Gears of War ja Left 4 Dead jättävät omissa kirjoissani Resistancen ja Killzonen jälkeensä myös. Wiillä tätä lajityyppiä ei käytännössä edes ole. Red Steel -sarja ei kilpaile samassa porukassa PS3:n ja XO:n yksinoikeusräiskintöjen kanssa.

PS3:n eduksi voidaan kuitenkin laskea se, että sillä on edustusta lähes kaikissa lajityypeissä. Vaikka Killzone häviääkin Halolle, PS3 ainakin yrittää kilpailla.

Xbox 360:llä ei sen sijaan ole mitään vastausta Heavy Rainille, Unchartedille tai Demon's Soulsille yksinoikeusrintamalla. Ja vielä kun MGS4 pysyi kuin pysyikin PS3:n yksinoikeutena ja God of War 3 taas pistää omassa lajityypissään kovat piippuun, voidaan tämä erä laittaa PS3:lle.

Xbox 360:llä on tosin jrpg-pelejä, samoin Wiillä. PlayStation menetti lajityypin hallinnan jostain kumman syystä.

Ensimmäinen Crackdown on muuten myös äärimmäisen hyvä peli Xbox 360:llä. Jotenkin tuntuu siltä, että suurin osa osti pelin Halo 3 -betan takia eikä edes testannut varttia kauempaa tai jos testasikin, läiski sen helpoimmalla nopeasti läpi tajuamatta pelin hienoutta. Varmasti koko sukupolven aliarvostetuin peli, joka on kuitenkin ihan täyttä rautaa, jos sille antaa vain mahdollisuuden. Kakkosesta en pitänyt.

Sekin on jännä, että Dead or Alive 4 on oikeastaan ainoa varteenotettava yksinoikeusmätkintä.

Wii tietenkin sitten höykyttää kilpailijoitaan ihan kunnolla Metroid Prime 3:lla, kahdella Zeldalla ja kahdella Galaxylla sekä tietenkin äärimmäisen erinomaisella Donkey Kong Countrylla.

MS ei edes yritä kilpailla tasoloikinnoilla. Sony sen sijaan edustaa tässäkin lajityypissä ja vieläpä ihan hyvällä menestyksellä. Ratchet and Clank pelit ovat ihan kelpoja tasoloikintoja ja LittleBigPlanetistakin saa hupia, varsinkin jos luomiseditori kiinnostaa. Tasoloikkana LBP jää toki Nintendon pelien varjoon todella rumasti, mutta on kuitenkin ihan piristävä peli lajityypissään. Jos kontrollit olisivat vain hiukkasen tarkemmat, voisi LBP:stä nauttia ihan puhtaana tasoloikintanakin. Editori ja moninpeli ovat kuitenkin laadukasta hupia, vaikkei LBP:tä voidakaan laittaa tasoloikkien Hall of Fameen.

Nintendo tuo viimeisen edun itselleen erikoisten hc-pelien ansiosta. Vaikka MadWorld, Fire Emblem ja Sin and Punishment eivät mitään isoja myyntihittejä olekaan, ottavat ne oman yleisönsä erinomaisesti ja tarjoavat loistavaa hc-pelattavaa.
tallennettu
Re: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #7 : 30.05.2012 14:10 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Xboxin puolella on ihan pakko ottaa XBLA-pelit mukaan. Siellä on niin paljon hyviä pelejä, joita on tullut pelattua enemmän kuin "oikeita" pelejä. Lisäksi listasta puuttuu monia muita yksinoikeuspelejä.

XBOX 360:
Chromehounds
Dance Central
Deathsmiles II
Mushihime-sama Futari
Fable 2 & 3

XBLA:
Fez
Geometry Wars
Minecraft
Shadow Complex
Trials HD
Trials Evolution
Guardian Heroes
Bastion
Torchlight

Monet XBLA:n peleistä ovat kyllä ilmestyneet PC:lle, mutta ei kuitenkaan muille konsoleille (remakeja lukuunottamatta).

PS3:lle voisi lisätä PS3:n ainoan pelaamisen arvoisen pelin eli MAG:n. Chromehoundsin ohella, MAG on tämän genin parhaita moninpelejä.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #8 : 30.05.2012 14:14 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Microsoft voisi tehdä XBLA-kannettavan konsolin. Ostaisin.
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #9 : 30.05.2012 14:31 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili
Microsoft voisi tehdä XBLA-kannettavan konsolin. Ostaisin.
Se ei itseasiassa olisi yhtään huono idea. Kannettava laite, jolla olisi jo valmiiksi sadoittain laadukkaita pelejä. Iso osa ladattavista peleistä ovat vielä sellaisia, jotka sopisivat juuri loistavasti kannettavalle.

Olen helvetisti ihmetellyt myös sitä, miksei DS:lle tai 3DS:lle saa Virtual Consolen pelejä. PSP:n parhaita ominaisuuksia oli ladata PSN:stä PSone-peli ja siirtää se PSP:hen. Toimi ihan helvetin hyvin.
tallennettu
Vs: Re: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #10 : 30.05.2012 14:49 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
PS3:lle voisi lisätä PS3:n ainoan pelaamisen arvoisen pelin eli MAG:n. Chromehoundsin ohella, MAG on tämän genin parhaita moninpelejä.
Mites MAG muuten voi nykyään? Silloin joskus julkaisun aikoihin pelailin betaa ja kokopeliäkin jonkin verran, mutta enää ei ole tullut palattua pelin ääreen. Parhaimmillaan peli oli kuitenkin mitä mainiointa pelattavaa, jos löytyi hyvä joukkue joka puhalsi yhteen hiileen.

InFamous-pelit voisi kanssa lisätä ps3:n listoille. Ensimmäisen pelin olen pelannut, varsin mainio seikkailu/toimintapelihän se oli.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #11 : 30.05.2012 14:56 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili Yakuza-sarjan voisi myös lisätä listalle.
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #12 : 30.05.2012 15:22 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Oho, mites inFamoukset unohtuivat? Loistavia pelejä. Yakuzan lisäsin myös.
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #13 : 30.05.2012 15:54 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili Missäs luuraa Jak and Daxter -sarja?
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #14 : 30.05.2012 15:57 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Missäs luuraa Jak and Daxter -sarja?

Varmaan PS2:lla.


Ja jos Xboxin Lost Oddysseys lasketaan, niin varmaan myös Wiin Last Storyn voisi iskeä listalle. Ja kyllähän noille listoille löytyisi vielä paljonkin pelejä, mutta ei kai tässä nyt jokaista pökälettä kannata rueta listailemaan, joita varmaan 1 ihminen maailmassa on pelannut.


« Viimeksi muokattu: 30.05.2012 16:11 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #15 : 30.05.2012 16:14 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Olen helvetisti ihmetellyt myös sitä, miksei DS:lle tai 3DS:lle saa Virtual Consolen pelejä. PSP:n parhaita ominaisuuksia oli ladata PSN:stä PSone-peli ja siirtää se PSP:hen. Toimi ihan helvetin hyvin.

Koska se on Nipalle ihan kivaa, että ostat sen Super Mario Bros. pelin uudelleen sillä femmalla, kuin että siirtäisit sen Wiiltä 3DS'lle.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #16 : 30.05.2012 16:17 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Valkyria Chronicles on PS3:lla hyvä yksinoikeus. Mielestäni myös Everybody's Golf on mahtava.

Wiin listalle itse laittaisin Mario Strikersin, loistava moninpeli.

Xboxilta puuttuu ainakin Mass Effect.
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #17 : 30.05.2012 16:18 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili
Missäs luuraa Jak and Daxter -sarja?

Varmaan PS2:lla.

Aha näköjään olikin rajattu vaan uusimpiin konsoleihin tämä. Mutta onhan Jak and Daxterit julkaistu Ps3:llekkin vai pitääkö pelin olla alunperinkin tehty kyseiselle konsolille?
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #18 : 30.05.2012 16:42 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili
Xboxilta puuttuu ainakin Mass Effect.
Minulla oli ihan sellainen kuva, että Mass Effect julkaistiin myös PS3:lle, mutta ei nähtävästi sittenkään.
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #19 : 30.05.2012 16:51 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Valkyria ei mahdu listalle vai? Metacritic 86 ja käytännössä pelkästään kiitosta saanut foorumeilla. ;)
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #20 : 30.05.2012 16:54 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Ensimmäinen Mass Effect on julkaistu vain Xboxille ja pc:lle, Mass Effect 2&3 on julkaistu myös ps3:lle.

Nuokin osat 1&2 ovat olleen hyllyssä jo pitkään, suurelta osin pelaamattomina, samoin Dragon Age 1. Että jos ropenälkä joskus iskee niin ei tarvitse heti olla kaupoille suuntaamassa.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #21 : 30.05.2012 22:56 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Yh, Little Big Planet.

Kuinka huonosti tasohyppelyfysiikat voi oikeasti tehdä? Ostin joskus Little Big Planet 2:n ja ne fysiikat onnistuivat tappamaan innon koko peliin. Tarkoitan koko peliin; sen jälkeen ei edes muuten kiinnostanut se editoriosuus. Sama fiilis muuten oli Modnation Racersin kanssa, mikä myös kärsi siitä, että se itse peli kusi sen verran, ettei siihen jaksanut koskea sen editorin muodossakaan.

Sama koskee aika monia Sonyn omia sarjoja, mitä on tullut pelailtua. God of War ja Wipeout ovat poikkeuksia, mutta noin yleisimmin ongelma tuntuu Sonyllä olevan siinä, että sen ytimen sijaan keskitytään kaikkiin ulkoisiin elementteihin.

Microsoftin yksinoikeuspelitarjonnan keskittyminen lähes puhtaasti räiskintään ja rälläykseen perinteisempien laatikkopelien kohdalla on tarkoittaa aika isoja aukkoja tarjonnassa noin muuten. XBLA pelastaa paljon: Trialsit, Super Meat Boy (joskin tämä on PC:llä), Shadow Complex ja N+ tulevat ensimmäisenä mieleen.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #22 : 31.05.2012 01:44 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili
Valkyria ei mahdu listalle vai? Metacritic 86 ja käytännössä pelkästään kiitosta saanut foorumeilla. ;)
Laitetaan joukkoon vaan. Ei ollut itselle kovin tuttu peli, mutta aika pätevältä kyllä vaikuttaa :)
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #23 : 01.06.2012 22:43 »
Shiranui (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 1 Profiili Katamari Forever PS3:lle on myös yksi mainitsemisen arvoinen yksinoikeuspeli, joka taisi tosin jäädä aika vähälle huomiolle aikoinaan (2009) kun itsekin löysin sen vasta hiljattain. Peli ei ole kerännyt kovin korkeita arvosanoja ilmeisesti sen takia, että peli on lähinnä vanhojen osien kierrätystä. Toisaalta tämä taisi olla tarkoituskin, kun peli tunnetaan Japanissa nimellä Katamari Damacy Tribute. Kannattaa ehdottomasti katsastaa, varsinkin jos aikaisempia osia ei löydy hyllystä.

Wiin listaan lisäisin ainakin No More Heroesin (joka toisaalta löytyy nykyään myös PS3:lta), No More Heroes 2: Desperate Strugglen, Zack & Wikin ja Muramasa: The Demon Bladen. Lisäksi jo MasterTK:n mainitsema The Last Story ja mahdollisesti myös Pandora's Tower, jota en tosin ole vielä päässyt pelaamaan, joten paha sanoa siitä sen enempää. Gaffista muuten löytyy erinomainen ketju täynnä hyviä Wiin (yksinoikeus)pelejä, joita voi lisäillä tarvittaessa myös tänne. Kyllä Wiille pelattavaa löytyy, jos vain viitsii nähdä hieman vaivaa niiden löytämiseen  ;)

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=396775
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #24 : 01.06.2012 23:09 »
kaiku Jäsen Viestejä: 28 Basaaripisteet: 0 Profiili Boksin peleistä kun puolet näyttävät olevan PC:llekin julkaistuja, niin sinne voisi The Witcher 2:nkin lisätä. Little King's Story taasen taitaa olla ihan kelpo peli Wiille.
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #25 : 07.08.2012 17:47 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Pistetääs vähän uusia tuulia tähän topikkiin. Vertailuun otetaan nyt edellinen sukupolvi. Varmasti taas puuttuu paljon pelejä, joten lisäilkää vaan vapaasti. Erityisesti Dreamcast-osastoa oli vähän vaikea muistaa, kun niin moni peli kääntyi muille alustoille, joten valittakaa rohkeasti :)

Sääntönä pidän sitä, että jos peli oli koko sukupolven ajan yksinoikeus, se kelpuutetaan listalle. Esim. MGS3 julkaistiin äskettäin PS3:lle ja XO:lle, mutta se lasketaan vielä PS2:n yksinoikeudeksi, sillä kyseisen genin aktiivivuosina peliä ei ollut muille alustoille. Ja edelleen pelkistä konsoliyksinoikeuksista kyse, eli pc-versioita ei lasketa.

Gamecube:

Metroid Prime 1 & 2
Legend of Zelda: Wind Waker
Eternal Darkness
Super Smash Bros. Melee
Super Mario Sunshine
Pikmin 1 & 2
Star Wars: Rogue Leader
F-Zero GX
Paper Mario: Thousand-Year Door
Mario Kart: Double Dash
Animal Crossing
Tales of Symphonia
Fire Emblem: Path of Radiance
Wave Race: Blue Storm
Metal Gear Solid Twin Snakes
Resident Evil Zero & 1
Wario Ware
Donkey Konga
Starfox Adventures
Final Fantasy: Crystal Cronicles
Mario Party -sarja
Baten Kaitos 1 & 2

PlayStation 2:

Gran Turismo 3 & 4
Tekken-sarja
Sly-sarja
Devil May Cry -sarja
Metal Gear Solid 3
God of War 1 & 2
Virtua Fighter 4
SSX
Okami
Final Fantasy X & 2
Final Fantasy XII
Ratchet and Clank -sarja
Jak and Daxter -sarja
Shadow of the Colossus
Ico
Kingdom Hearts 1 & 2
Guitar Hero
WRC
Zone of the Enders 1 & 2
Persona 4
Dragon Quest VIII
Klonoa 2
Disgaea
Phantom Brave
We Love Katamari
Gradius V
Mana Khemia
Socom-sarja
Onimusha-sarja
Twisted Metal Black
Dark Coul 1 & 2
Amplitude
Frequenzy
Bully
Champions of Norrath
Silent Hill 3
Mark of Kri
Maximo
Soulcalibur 3
Persona 3
Disgaea 2
Xenosagat
Shadow Hearts
Valkyrie Profile 2
Odin Sphere
God Hand
Yakuza 1 & 2

Xbox:

Halo 1 & 2
Ninja Gaiden & Black
Star Wars: KOTOR 1 & 2
Forza Motorsport
Project Gotham Racing 1 & 2
Panzer Dragoon Orta
DOA Ultimate
Jet Set Radio Future
Rallisport Challenge 1 & 2
Dead or Alive 3
Amped 1 & 2
MechAssault 1 & 2
Fable
Deus Ex: Invisible War
Steel Battalion
Sega GT 2002
Thief: Deadly Shadows
Half-Life 2
Doom III
Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Otogi 1 & 2
Elder Scrolls III: Morrowind
Crimson Skies: High Road to Revenge
Oddword: Munch's Oddysee & Stranger's Wrath

Dreamcast:

SoulCalibur
Jet Set Radio
Samba De Amigo
Shenmue
Metropolis Street Racer
Sega GT
Seaman
Chu Chu Rocket
Power Stone 1 & 2
Virtua Fighter 3TB



« Viimeksi muokattu: 08.08.2012 21:24 kirjoittanut Solid Snake »
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #26 : 07.08.2012 19:53 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Eletään aikoja jolloin Xboxilla ei ollut mitään sarkaa kilpailla pelivalikoimassa. PS ja GC kuitenkin "aika" monta askelta edellä. Kuten tossa aikaasemmin tulikin esiin, niin eipä tuo moxin exclusive-osasto oo hirveästi kehittynyt vaan se kannattavuus on kulminoitunut ihan muuhun tarjontaan. Pidemmällä tähtäimellä puhun kyllä erittäin vahvasti Nintendon tarjonnan puoleen, vaikka PS saikin suuren markkinabuumin ko. sukupolvessa
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #27 : 07.08.2012 20:19 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Kyllä Xboxinkin pelivalikoimasta löytyy täyttä priimaa, mutta Halojen lisäksi ei ole paljoakaan sarjoja, jotka vetoaisivat todella isoon yleisöön, saisivat paljon huomiota mediassa ja isoa näkyvyyttä pelaajien keskuudessa. Ninja Gaidenit esimerkiksi ovat varmasti oman sukupolvensa huippua, mutta ikävä kyllä jäivät jopa hc-pelilehtien sivuilla melko pienelle näkyvyydelle.

Xboxilla huono puoli on myös siinä, että esimerkiksi Forza Motorsport oli iso tuotanto, mutta peli ei pärjännyt millään Gran Turismoille. Halffiksen, Deus Exän, Thiefin ja Doom 3:n ystävät sen sijaan ostivat pelinsä mielummin pc:lle. Varsinaisia superhittejä Xboxilla oli oikeastaan vain Halo. 3rd partyt olivat käytännössä täysin PlayStationin omistuksessa, sillä yli 100 miljoonan laitekannalla on helppoa kilpailla 20 miljoonan laitekantaa vastaan. GTA:t tulivat myöhässä Xboxille ja kuljettivat kaupoista koteihin lähinnä PS2:ta. MGS2 menestyi huonosti Xboxilla, joten kolmas jäi PS2:n yksinoikeudeksi.

Xbox löysi kuitenkin pelinkehittäjiä, jotka tulivat kovalevyn tarjoamien mahdollisuuksien sekä Xboxin tehon perässä. On useita pelejä, joiden kehittäminen kilpaileville laitteille olisi ollut hankalaa ja siksi Xbox sai ne yksinoikeudella. Tosin nämäkin pelit olivat usein myös pc:llä.

PlayStationilla on älytön määrä sarjoja. Kun Ratchet, Jak- ja Sly-sarjat saivat kukin kolme osaa sukupolven aikana, on siinä yhdellä Super Mario Sunshinella ihmettelemistä. Toki laatu korvaa määrän, mutta tietty etu määrälläkin on, kun joulupukin konttiin löytyy joka jouluksi uusi sarjan osa. Tätähän Nintendokin nykyisin noudattaa Mario-sarjansa kanssa.

PlayStation 2:n hirmuinen ero kilpailijoihin mahdollisti myös rennomman otteen Sonylta. Yksinoikeuspelejä riitti, mutta ei ollut edes pakko riittää, kun 3rd partytkin myytiin lähinnä PS2:n omistajille, joten ne tehtiin PS2:n ehdoilla.

Nintendolla oli periaatteessa sama tilanne kuin aina ennenkin. Pakko tehdä itse kaikki, kun muut eivät halua. Ja tässähän Nintendo toki on hyvä, joskin GC:n elinkaaren lopussa alettiin nähdä ehkä vähän liikaa Marion urheilua oikein hc-sarjojen sijaan. Sunshine ei saanut jatko-osaa, Zeldan jatko-osa siirtyi Wiille (vaikka ilmestyi toki myös GC:lle, kukaan ei vain välittänyt). Se on jännä, ettei Smash Brosia ja Mario Kartia nähdä koskaan kuin yksi per sukupolvi. Ei kaksikaan nyt niin paljoa olisi.
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #28 : 07.08.2012 20:37 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Nintendon puolesta mainittakoot, että Nintendolla oli samoihin aikoihin yhtenä keskipisteenä DS, joten isojen nimikkeiden lisäpelejä julkaistiin myös sinne. Tämä tottakai syö resursseja pois itse GC:hen keskittämisellä kun Nintendo jakoi repertuaariaan kahden eri laitteiston välillä
tallennettu
Vs: Parhaat yksinoikeuspelit « Vastaus #29 : 07.08.2012 20:40 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili
Nintendon puolesta mainittakoot, että Nintendolla oli samoihin aikoihin yhtenä keskipisteenä DS, joten isojen nimikkeiden lisäpelejä julkaistiin myös sinne. Tämä tottakai syö resursseja pois itse GC:hen keskittämisellä kun Nintendo jakoi repertuaariaan kahden eri laitteiston välillä
Tuohon aikaan oli vielä GBA:kin voimissaan, sehän myi tavattomasti myös. DS:kin tuli kyllä siinä vielä mukaan. Tokihan Nintendon pääpaino oli varmasti kannettavien puolella kun rahaa sieltä suorastaan satoi syliin.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines