Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Paras ja huonoin peligenre?  (Luettu 3179 kertaa)
Paras ja huonoin peligenre? « : 17.03.2009 20:47 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Keskustelua aiheesta, joo.

« Viimeksi muokattu: 16.10.2009 12:16 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Paras ja huonoin peligenre? « Vastaus #1 : 17.03.2009 21:14 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili En ehkä jaksa ruveta miettimään sitä pelatuinta genreäni, vaan mietteitä tästä päivästä.

Huonoin genre urheilupelien lisäksi (joita en siis vain pelaa) on ylivoimaisesti ensimmäisestä persoonasta kuvatut räiskintäpelit. Niiden kehitys on ollut Doomista asti luokkaa yksi jippo vuodessa/parissa ja siitä aina uusi aalto loputtomia klooneja joista yksi ehkä taas keksii jotain omaa. Se paskan määrä tässä genressä on käsittämätöntä. Genre on myös jostain syystä muodostunut äärimmäisen suosituksi ja siksi tietenkin täysin munattomaksi. Pelattavuus on hiottua jeesjees, mutta ei se myllynkivi muuksi muutu vaikka sitä vuosisadan hiot. Ja auta armias jos joku FPS joskus kokeilee jotain uutta esimerkiksi antaa pelaajan hyppiä metrin korkuisten esteiden yli tai sisältää juonen jota ei kädet horkassa skippaile, saa se kehuja ja propseja kaikilta. Ihminen tykkää ampua liikkuvia kohteita joten minkäs teet. THRILLZONE!1

Paras lähiaikojen FPS on edelleen Metroid Prime 3.


Paras genre nykyään on kolmannesta persoonasta kuvatut toimintapelit. Aika leveä käsite, mutta menkööt. Resident Evil 4, Deeämceet, Ninja Gaidenit ja God of Warit, NMH:t, Godhandit jne toimivat kivoina esimerkkeinä. Paskaa mahtuu tähänkin genreen enemmän kuin laki sallii, mutta sen valiot oikeasti ovat klassikkokamaa eivätkä vuosipäivityksiä. En mä siitä kuvakulmasta erityisesti pidä, mutta jostain syystä se toimii ja kehittäjät tekee sille hyviä pelejä. Dead Spacekin oli hyvä.

JRPG:t on kuollut genre. Herättäkää kun se juoni saa taas yli viiden yenin budjettisiivun.
WRPG:t enpä näitä ole paljoa pelannut. Oblivion oli paska ja Fallout 3 parempi, mutta silti loppujen lopuksi tylsä. Fable kakkonenkin vaikutti ihan paskalta kun kaverin pelaamista seurasin.

Autopeleihin en ole pitkään aikaan koskenut, paitti noihin arcaderälläyksiin. Mopostorm 2 oli yllättävän hyvä ja Wipeoutit sunmuut toimii aina. F-Zero GX:ää kokeilin muutama päivä sitten ja nauroin pitkään kilpailijoiden muistolle. Rauha niidenkin sieluille.

Puzzlet on aina jees, ei ne ikinä kuole.

Mättöpelit kuoli hiljattain kun kyllästyin viimein Tekkenin parhauteen. Eipä mikään tuleva mättökään vaikuta niin kiinnostavalta, että vähään aikaan näihin kosken. Tekken 5.6 hohhoijaa, SCIV lol, SFIV SHOTOO!, KOFXII mikä ihme hype tälläkin on ne spritet on sikarumia, mutta ei niin rumia kuin BlazBluessa.

Seikkailupelit tyyliin Zelda ovat myös aika vähissä. TP oli hyvä.

Seikkailupelit tyyliin Monkey Islandit on huippuja. Eipä niitäkään millään konsoleilla vaan nähdä. PW:t on yliarvostettuja, vaikka ihan ookooja.

Tasoloikat on aika kunkku genre. Jak & Ratchet vaan nakersi nekin räiskinnöiksi... kiitti vitusti. Millonhan seuraava Mario tulee.



*snore*
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Paras ja huonoin peligenre? « Vastaus #2 : 18.03.2009 09:14 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Kyllä mä tykkään eniten tasoloikista(niin 2D kuin 3D), ja siinä sivussa muistakin 3D-toimintapeleistä. Jak & Ratchet -tyyppiset hybriditkin maistuvat siis(mitä nyt eka Jaska oli ihan kiitettävän puhtaasti loikintaa vielä, ja sellaisenaan viime sukupolven paras 3D-loikka), mutta kyllä se ihan aito ja rehellinen hyppely on silti poikaa. Näistä mä olen digannut lapsesta saakka, eikä niihin kyllästä varmaan koskaan.

Erikoismaininnan ansaitsevat myös seikkailupelit, jota ei tosiaan enää paljoakaan nähdä(kiitos Sam & Max, että sentään jotain on), mutta jotka ovat parhaimmillaan puhdasta neroutta. Phoenix nyt ei ihan seikkailupeli olekaan, vaan..niin noh, interaktiivinen oikeussalidraama...? Toimii joka tapauksesa sekin kuin häkä.


Huonoimpia nyt taas lienevät (j/mmo)rpg:t. Mä en saa siitä grindaamisesta mitään irti, eikä näihin megalomaanisiin otuksiin riitä aika. Silloin tällöin tulee kyllä fiilis, että pitäisikö koittaa taas siipiään ja kerrankin kunnolla, mutta koskaan ei saa aikaiseksi. Pokemonit oli silti jees.


« Viimeksi muokattu: 18.03.2009 09:40 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Paras ja huonoin peligenre? « Vastaus #3 : 18.03.2009 11:02 »
dzei Vieras Huonointa lienee omasta mielestä RTS ja FPS-pelit. Johtuen myös siitä, että molemmissa genreissä olen aika paska. Kyllähän toi FPS-pelien palvonta menee muutenki liiallisuuksiin nykyään. Ei voi tajuta. Halo 3, Killzone 2, BioShock, Call of Duty täh? Onhan noita hyviäkin FPS-pelejä mm. Wolfenstein 3D. Ajopelit, simut on semmosia mitkä ei kiinnosta.

Parasta on varmaan puzzlet, vuoropohjaiset strategiat ja 2D-tasoloikat. METROIDVANIA. Hiekkalaatikkopelit toimii kans useimmiten jos on vetävä viitekehys (The Warriors, Godfather). SHMUP-peleistä olen aika vasta innostunut. Myös antiikkiset first-person rpg:t kiinnostaa (Might & Magic, Wizardry) ja länsimaiset roolipelit valikoidusti. Lätkäpelit kiinnostaa edelleen ja joka vuosi ne pitää todeta paskaksi. Paras NHL-peli on tehty vuonna -93 eli NHL'94.

JRPG:hin tulee sorruttua liian usein vaikka jälkeenpäin miettii että 'miksi taas'. Ne asettunevat tuohon välimaastoon.

edit: Ai niin ja MMO-peleihin en ala.
tallennettu
Vs: Paras ja huonoin peligenre? « Vastaus #4 : 18.03.2009 16:14 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä kiitos

- Vuoropohjainen strategia
- RTS
- Zeldat (ja muut saman kaavan veijarit esim. Okami)
- Ei-japanilaiset roolipelit

Ei kiitos

- JRPG
- MMORPG
Voice of The World.
tallennettu
Re: Paras ja huonoin peligenre? « Vastaus #5 : 18.03.2009 17:00 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili En suoranaisesti vihaa mitään tiettyä peligenreä, mutta jotkut pelit kierrän kaukaa. Muun muassa kaiken maailman simulaattorit ja point-and-click seikkailut ei kiinnosta pätkän vertaa. En kuitenkaan sano, että ne olisi paskoja genrejä, koska maailmassa on varmasti monia jotka niistä tykkää. FPS-peleistä tykkäsin ennen, mutta nykyään kun niitä tulee joka tuutista, ei niihin oikein jaksa kiinnittää huomiota. 3D-JRPG on toinen genre josta ennen pidin hyvinkin paljon, mutta kiinnostus on hiipunut, joko sen takia, että olen huono pelaamaan niitä tai sitten niitä yritetään uudistaa huonoin tuloksin (FFXII). 2D-JRPG:t on kuitenkin parhaita.

Paras ''genre'' mielestäni ei edes ole genre, mutta on pakko mainita se seikka, että Capcom on maailman paras pelinkehitysyhtiö, ja lähes kaikki sen pelit on laadukkaita. Capcom on nykyisen kotikonsoligenin pelastaja, ja taitaa olla ainoa japanilainen peliyhtiö, jolla ei ole ongelmia uusien konsolien kanssa. Mitä Square-Enixiltä on tullut? Mitä Namcolta on tullut? Mitä Segalta on tullut (paitsi Yakuza 3)?

Jos nyt ihan oikeista genreistä puhutaan, niin ehdottomasti eniten iskee kolmannen persoonan actionit (God of Warit, DMC:t, muut samantyyppiset) ja tappelupelit (Tekken 5, Street Fighter). Toki on mainittava myös puzzle-pelit. Niitä harva suoranaisesti fanittaa, mutta tuskin on ketään, joka niitä vihaisi. Parasta niissä on yksinkertaisuus, riippuvaisuus, ja iättömyys.



tallennettu
Vs: Paras ja huonoin peligenre? « Vastaus #6 : 18.03.2009 17:47 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Huonoin varmaankin JRPG:t, en ole yhtäkään genren edustajaa vielä loppuun asti jaksanut pelata. Chrono Triggerin kanssa oltiin jo melko lähellä. Paska juoni, tylsä yleisilme/tapahtumapaikka jne ja puuduttavat taistelut pistävät nopeasti tylsistymään.

Paras genre onkin vaikeampi nimetä. 2D tasohyppelyt ehkäpä. Jos pelitunteja vain katsotaan, todennäköisesti eniten tulee FPS-pelejä pelattua, netissä aina pienissä erissä. Niin helppo vain käynnistää se TF2 tai L4D ja pelata hetki, mukavan rentouttavaa ja voi aloittaa ja lopettaa pelaamisen milloin huvittaa. En osaa kyllä sanoa parasta genreä, melkein jokaisesta löytyy niin hyviä pelejä.
tallennettu
Vs: Paras ja huonoin peligenre? « Vastaus #7 : 18.03.2009 18:25 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Samaa mieltä aiempien kirjoittajien kanssa JRPG:stä. Ne ovat usein kuin huonoja elokuvia yhdistettynä johonkin Tekkenin yhden napin rämpytys comboon. Tosin olen pelannut vain yhden(Skies of Arcadia Legends) RPG:n kokonaan läpi ja se oli kyllä hemmetin kova, mutta yksikään ei ole iskenyt sitä ennen tai jälkeen.

Parasta genreä on vaikea sanoa, mutta kyllä kaikki pelit hyvin tehtyinä iskevät. Olivat ne sitten puzzleja, shoottereita, rytmi- tai urheilupelejä.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Paras ja huonoin peligenre? « Vastaus #8 : 18.03.2009 22:11 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Urheilupelit on täyttä paskaa, sanotaan se nyt tähän alkuun.

Oikeastaan ainoa urheilupeli jota jaksoi joskus kakarana pelata oli FIFA 96 plesellä. Kaverin kanssa tietysti.

Mutta se paras...

Seikkailupelit tyyliin Zeldat ja SotC maistuu kivalta, mutta ehkä eniten pelitunteja on mennyt tasohyppelypeleihin, kuten kakarana Crash, Spyro ja Rayman, ja vähän vanhempana vasta Mariot sun muut, vaikka ensinmäinen peli jota koskaan pelasin oli Super Mario World.

FPS -pelit menee parhaiten kavereiden kanssa paikan päällä. Halot varsinkin loistokamaa co-opina.

Autopelit juu, mutta arcadesellaiset. Burnout 3 on näistä paras varmaan koskaan.

Roolipeleistä japsityyliset menee oikestaan vain Squaren tekemät. Vaikka Talesitkin on ihan hyviä. Myös Mario RPG:t on kovia!

MMORPG:ejakin on tullut testailtua WoWin kautta, mutta paskahan se on, vaikka erittäin koukuttava.

Ja sillee.



tallennettu
Vs: Paras ja huonoin peligenre? « Vastaus #9 : 19.03.2009 23:59 »
Anders Helevete Jäsen Viestejä: 116 Basaaripisteet: 1 Profiili Paskat:
- JRPG. Kyllähän näitäkin hyviä löytyy, mutta suurinosa pelaamistani on ollut vitun tylsiä ja ankeita, mainittakoon tuoreimmista Lost Odyssey...
- Urheilu. Siis kuka helvetti näitäki jaksaa pelata? Fifa 2003:sta jakso sillon joskus aikoinaan pelata sen pari tuntia, jonka jälkeen tuli lievä vitututus siitä, että rahaa on mennyt tälläiseen paskaan. Tuon jälkeen en ookkaan pahemmin näitä pökäleitä ostellu mitä ny Marion hupaisia sportteja.
- simut. Kaikki, mikä yrittää olla liian realistista kusee kintuille.
- Point and klick. ei vaan kiinnosta.

Sveitsi:
- rytmi/musiikki whateva. Vaikka Rock Band 2 onkin mielestäni paras peli maailmassa, niin se ei silti poista sitä tosiasiaa, että samaan genreen mahtuu mukaan myös kaikki vitun Dancing Staget sun muut tortut. Neutraali

Timantit:
- Tasoloikka. Naperosta lähtien on tullut hakattua Marioja, Donkey Kongeja sun muita. LOVE IT!
- FPS. Mikään ei ole kivempaa kuin kunnon efpiies netissä :)
- WRPG. Enoo pahemmin näitä pelannu, mutta pelkkä Fallout-pelisarja riittää syyksi nostaa genre tähän. Oli se Mass Effectiki ihan kiva :)
- 3rd person action shiskebablasd. Kaikki deeämceet, ninja gaidenit, gaad of woorit, resident iivilit ynnä muut helmet.
- tappelu. HADOUKEN! nuff said
- Puzzeru. Puzzlee jaksaa aina, parhaimpina Bust A Movet, Tetris, Bejeweled (Puzzle Quest), Columns, Pyuo pyuo (miten ny kirjotettiinkaan), Panel de Pon, Dr. Mario, Puzzle Fighter ja 2000-luvun ihku ihana Meteos  :P
Pika Pikaa
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines