Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Osoitteluseikkailut (point-n-click)  (Luettu 6413 kertaa)
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « : 09.07.2009 16:38 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Hotel Dusk: Room 215 tuli läpäistyä ja peliaikaa kului x tuntia, ei mitään hajua minkä verran - olin kerran jättänyt tuon sleepille tuon DS:n erittäin pitkäksi aikaa ja tämä kaikki tuli peliaikaani sitten, jes. Mutta eipä tuolla väliä! Itse pelistä sitten...

Hahmot olivat loistavia. Persoonallisia, tunnistettavia, jokaisella omat salaisuutensa, puhetyylinsä ja muut sellaiset ja kaikin puolin hyvin suunniteltuja, tykkäsin. Juoni taasen oli varsin monihaarainen, mutta suurin osa (ellei kaikki) asioista selvisi loppua kohden. Yleensäkin juoni sisälsi aika rutkasti yllätyksiä.

Grafiikoista sitten... taustojen 3D-renderöinti oli ihan tarpeeksi hyvin tehty ja teki varsin realistisen vaikutelman vaikka yöllinen taivas ei välttämättä ollutkaan mitään erityisen kaunista katsottavaa. Mutta hahmojen animointi ja ulkoasu... mahtavaa! Liikkuivat erittäin realistisesti keskusteluissa ja mustavalkoinen "frame-by-frame"-animointi toimi todella hyvin.

Puzzlet olivat mukavia ja vaikka tietyissä kohdissa peliä ympäri hotellia harhailu vei vähän liikaa aikaa, eteni peli kuitenkin ihan hyvin. Ei ihan yhtä nopeasti kuin samantyyliset Ace Attorney -pelit, mutta tässä tapauksessa se ei välttämättä ollut mikään miinuskaan. Musiikit olivat "ihan ok", vaikka tosin helmiäkin löytyi. Kaikin puolin mahtava peli, ja vaikka uudelleenpeluuarvoa ei olekaan (no kamoon, ei kirjoilla tai leffoillakaan (johon tätä ehkä voisi enemmän verrata, "visual novel" kun on) hirveästi uudelleenkäyttöarvoa ole - ainakaan minulle ei ole ollut), kannattaa peli sitten vaikka vuokrata tai lainata jos ei uskalla rahojaan peliin pistää. (Tuskin esmes käytettynä ostaminen kovin paljoa vuokraamista kalliimmaksi tulisi, tosin)

Suositelkaas jotain muita AA:iden ja Hotel Duskin tyylisiä pelejä DS:lle. :)
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #1 : 09.07.2009 16:58 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Suositelkaas jotain muita AA:iden ja Hotel Duskin tyylisiä pelejä DS:lle. :)

Muutaman vuoden takainen Another Code: Two Memories on ainakin tutustumisen arvoinen tuotos, ellei vielä ole tuttu. Peli on kovasti Hotel Duskin tyylinen - kehittäjäkin kun on sama - muttei ainakaan minun mielestäni aivan niin hyvä. Pelillä on kuitenkin hetkensä, niin tarinallisesti, musiikillisesti kuin puzzlejen ja tunnelmansakin puolesta. Jos tätä siis vielä löytää jostain huokeaan hintaan, niin suosittelen.

Pelille on myös jatkoa Wiillä, mutta siitä en osaa sanoa mitään.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #2 : 09.07.2009 17:14 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Jossain mielessä pidin kyllä enemmän Another Codesta, mutta kokonaisuutena Hotel Dusk vie kuitenkin voiton. Another Coden huonoihin puoliin lukeutuu myös sen pituus. Riippuen älynlahjoista, tuon voi mennä läpi ehkä jossain 3-5 tunnissa. Jos löydät halvalla, niin suosittelisin tutustumaan.

Muita HYVIÄ DS:lle varta vasten kehitettyjä seikkailupelejä ei taida edes olla olemassa. Sitten on tietty jotain PC -> DS -porttauksia, jos ne kiinnostavat. Broken Sword 1 on käsittääkseni ihan pelattava.

E: IGN:stä löytyi tosin tällainen, nyt kun tarkemmin tutkin asiaa, ehkä se on ihan katsastamisen arvoinen:

http://ds.ign.com/articles/995/995461p1.html

En ole itse pelannut, mutta näyttää hieman AA:n kaltaiselta visual novellilta.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #3 : 09.07.2009 17:18 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Hmm... Noh, tuota Another Codea pitänee kokeilla, kiitos. Mites, löytyykö jollekin muille konsoleille sitten jotain samankaltaisia hyviä... seikkailupelejä? (PC, GBA, X360, Wii) Ja siis ihan klassikotkin menee, aika tynnyrissä mä olen tällaisten pelien osalta elänyt.
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #4 : 09.07.2009 17:28 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili PC:lle löytyy runsaasti klassikoita. Tutustut vaikka joihinkin tämän listan teoksista ja kokeilet kiinnostavimpia. Omiin perusvarmoihin suosituksiini lukeutuu Monkey Islandit, Full Throttle, Grim Fandango ja Mystit. Runawayt ja Syberia olivat muistaakseni myös ihan hyviä (näitä en ole itse pelannut, mutta arvostelut tuli aikanaan luettua). Niin ja nostan hattua, kun olet näistä point-n-click –seikkailuista kiinnostunut. Itsellä ollut pitkään projektina pitää joku seikkailumaratoni, mutten ole saanut aikaiseksi.
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #5 : 09.07.2009 17:46 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili PC-puolelta kannattaa ehdottomasti kokea Grim Fandango ja Day of the Tentacle.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #6 : 09.07.2009 17:55 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili PC:lle ehdottomasti The Longest Journey ja Broken Swordit.
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #7 : 09.07.2009 21:20 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Nuo Schaferin teokset ovat tuttuja nimeltä ja siltä, että kuinka paljon niitä arvostetaan (O.O), mutta muuten en kyllä ole kokeillut. Mitenkä noita pitäisi kokeilla - voiko nuo jotenkin laillisesti ostaa jostain vai pitääkö turvautua ScummVM:ään ja waretukseen (jos se sitä siis on)?

Ja Longest Journeytä ja Broken Swordia pitänee kanssa kokeilla... Nämähän on kait ihan (netti)kaupoista ostettavissa? Ja Broken Swordeissa varmaan kannattanee aloittaa ekasta osasta?
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #8 : 09.07.2009 22:24 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili Steamista saa ainakin The Longest Journeyn. Ja Broken Sword aloitetaan ykkösestä, joka on myös sarjan paras osa imo.
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #9 : 09.07.2009 23:55 »
dzei Vieras
Hmm... Noh, tuota Another Codea pitänee kokeilla, kiitos. Mites, löytyykö jollekin muille konsoleille sitten jotain samankaltaisia hyviä... seikkailupelejä? (PC, GBA, X360, Wii) Ja siis ihan klassikotkin menee, aika tynnyrissä mä olen tällaisten pelien osalta elänyt.

Itse suosittelisin ehdottomasti Beneath a Steel Skyta. Niin, ja tämähän on ilmainen. Gogista vaan lataukseen. Ei tarvi dosboxiakaan asentaa itse!
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #10 : 09.07.2009 23:59 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Mith-- Tuohan minulla taitaa ollakin jo GoGissa, hmh. Pitänee koittaa vaikka tuota ensimmäiseksi kun on noin helposti saatavilla. Kuinka olen saattanut unohtaa?
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #11 : 10.07.2009 00:13 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Olipa hyvä tuli puheeksi tuo Beneath a Steel Sky. Mulla on nimittäin kanssa tuolta ladattuna se ja päässyt unohtumaan. On minulla se levynäkin jossain, mutta se ainakin kaatui aina kun pääsi ulos sieltä alun tehtaasta vai mikä se on. No nyt pelittämään.
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #12 : 10.07.2009 01:39 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Osoitteluseikkailut on kyllä helvetin jees genre. Omissa haaveissa on muutamat kovimmat - paljolti siis LucasArtsin tuotantoa - saada kerättyä orkkis-läskibokseina hyllynkoristeeksi. Eri asia kuinka monet noista onnistuu löytämään, ja mihin hintaan. Sam & Max Hit The Road sentään on jo omistuksessa, ja kunhan Grim Fandango ainakin on pelattu läpi, ajattelin jatkaa sen pariin viimein. Niin, ja uudempi Season 2 pitäis sitten kanssa pelailla jossain välissä.

Beneath A Steel Sky alkoi myös kiinostamaan. Ilmainen ei koskaan ole väärin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #13 : 10.07.2009 23:55 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt on tuo Beneath a steel sky meneillään... ongelmia on tullut kyllä (walkthroughia on joutunut ikävä kyllä vilkaisemaan - en ole mikään hyvä näissä peleissä, mutta tykkään näistä :P... Mutta vie vaan peli-ilon tuollaiset kohdat (itselleni) mistä ei millään pääse ohitse, etenkin jos kyse on jostain pikkutavaran huomaamisesta jossain
Spoileri (osoita katsoaksesi)
), mutta noi noiden keskustelutkin on aika hauskoja. "It's huffin' and bangin' like an asthmatic dinosaur during the mating season!"

Mitenkäs muuten tuosta Longest Journeystä, mikä ero on Dreamfall: The Longest Journeyllä ja The Longest Journeyllä vai onko tuo Dreamfall siis joku jatko-osa? Ja sitten vielä... mitenkäs niitä Monkey Islandeja ynnä muita Schaferin teoksia pystyikään pelaamaan? ScummVM ja lataamalla vai voiko ostaakin jostain?
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #14 : 11.07.2009 01:06 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
mitenkäs niitä Monkey Islandeja ynnä muita Schaferin teoksia pystyikään pelaamaan? ScummVM ja lataamalla vai voiko ostaakin jostain?

Uudemmilla koneilla joudut noita vanhoja LucasArts-seikkailuja pelaamaan ScummVM:n kautta eniveis, vaikka olisikin ihan oikeasti levy koneessa, kun eivät toimi oikein muuten. Ja kyllä niitä aina löytää ostaakin, vaikkakin pääasiassa irtolevyjä tahi uusintapainoksia. Oman harkinnan mukaan siis, että ostaako vaiko ladatako.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #15 : 11.07.2009 01:08 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Dreamfall on tosiaan jatko-osa.

Joistain peleistä on julkaistu virallisestikin näin jälkeenpäin uusilla tietokoneilla toimivat versiot (uusimmat Larry ja Police Quest Collectionit esimerkiksi), Scummilla pitäis hoitua monien muiden.

EDIT: Tosin, tähän hätään pitää sanoa, että ilmeisesti Lucasartsin seikkailupelit ovat tulossa Steamiin ladattavaksi joskus lähitulevaisuudessa, joten jos jaksat odotella ja haluat ehkä tukeakin kyseistä toimintaa, niin siinä on yksi vaihtoehto  torrenteille yms.


« Viimeksi muokattu: 11.07.2009 01:27 kirjoittanut Azu »
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #16 : 11.07.2009 03:57 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Beneath a Steel Sky

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Törkeän kovaa dialogia paikoitellen. Saa hajoilla vähän joka toiseen keskusteluun. Muutenkin kovaa settiä tähän mennessä. nyt on kyllä jo kello sen verran, että pitää mennä nuskumaan.

BARBECUED! I'll never eat KEBAB again!
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #17 : 11.07.2009 09:35 »
ZepKi Jäsen Viestejä: 308 Basaaripisteet: 0 Profiili
mitenkäs niitä Monkey Islandeja ynnä muita Schaferin teoksia pystyikään pelaamaan? ScummVM ja lataamalla vai voiko ostaakin jostain?

Kannattaapi ainaki Secret of Monkey Islandista ostaa ens viikon keskiviikkona toi Boxin versio arcadesta. On remixatut graffat, mut näyttäis silt et voi pelata vanhoillakin.
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #18 : 13.07.2009 00:41 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Hah, hah. Nyt meni Beneath a Steel Sky läpi aivan liiallisella walkthroughin käytöllä. En Hotel Duskissa tai missään pelissä ole ikinä käyttänyt walkthroughia näin paljon (jos aikaisemmin olen käyttänyt niin se on ollut ihan muutamaan juttuun vaan, tässä varmaan joka toinen kohta -_-)... asiaan varmaan myös vaikuttaa se, että se oli ihan käden ulottuvilla kun tuli pelin mukana. ._. Ei sillä ettenkö monia puzzleja olisi saanut itsekin ratkottua, mutta mieleenikään ei tullut esimerkiksi
Spoileri (osoita katsoaksesi)
... tämän lisäksi voisin tietenkin käyttää tekosyynä sitä, että pikkusisko oli katsomassa ja halusimme vetää pelin nopeasti läpi (joka oli syy sekin tosin), mutta tuskin olisin kovin paljoa vähempää tsiigaillut sinne walkthroughiin, vaikkei olisi ollut. Ja vaikeuksia oli tietenkin myös muistaa että "metal bar" oli sorkkarauta ja niin edelleen.

Tästä huolimatta voinen kommentoida itse peliä. Musiikit oli ihan kivat, jäi päähän, mutteivat olleet mitenkään mestarillisia. Juoni taasen kulki ehkä vähän turhan hurjaan ja oli periaatteessa aika yksinkertainenkin, mutta lyhyehkö (ei walkthroughin käyttö vaikuta asiaan, ei peli ole pitkä jos niitä arvoituksia miettii 5 tuntia per arvoitus ja niitä onkin sitten 3 >_>) ja ilmainen peli, joten ei voi valittaa. Dialogi oli paikoitellen loistavaa ("ranskalaisen" portsarin & Joeyn kanssa keskustelut <3), enkä nyt mitään pahempia ongelmia havainnut . Ilmaiseksi varsin kiva ja kaipa tämä voi toimia jonkinlaisena sisäänpääsynä suurempiin peleihin. (Tajuaa sen, että mikäli haluaa jatkaa eteenpäin ja on umpikujassa niin ihan kaikki pitää tutkia ja miettiä että jos joku tavara esmes sopii jonkun kanssa yhteen)

Ja tosiaan, kokeiltavien pelien listaan voi aina lisäillä jos keksii jotain... Secret of Monkey Island (remix? XBLA/Steam), The Longest Journey (Steam), Schaferin pelit (ScummVM... Steam joskus?), Broken Swordit (Steam?)

Noh, The Longest Journeyn demo venailee tuossa ja sitä voi koittaa sitten huome-- tänään myöhemmin. Ja tosiaan vaikka tykkään näistä peleistä niin en ole mikään ässä näissä.  :lol:

(PS. Toivottavasti tekstistä saa selvää, pitänee mennä jo nukkumaankin)
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #19 : 13.07.2009 01:48 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Beneath a Steel Sky

Jaa onko siinä musiikitkin. <_> Itelläni ei ainakaan kuulu mitään. En oo oppaita kättänyt. Ne pilaa peli-ilon. Vielä on peli kesken.
tallennettu
Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #20 : 13.07.2009 02:56 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili The Longest Journeyn demo antaa aika paskan ja suppean kuvan pelistä, jos siinä on se laivakohta.
tallennettu
Vs: Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #21 : 13.07.2009 11:55 »
dzei Vieras Asentelin Tales of Monkey Island chapter 1:en ja huomasin kuinka hemmetin hitaasti DX9 pyörii tässä koneella. Nooh, tällä viikolla pitäis saapua uusi PC (hieman tehokkaampi sellainen) niin pääsee naksuttelemaan. Ja keskiviikkona Special Editionin julkaisu MI 1:stä!

Sen sijaan aloinkin pelaamaan Space Quest IV:sta! Ai että. Alun perusteella makoisat hetket luvassa ja aika sutjakkaasti lähti etenemään (ei jumitusta vielä).

Aiemmin pelannut tuosta Space Quest collectionista 1:en ja 2:en läpi. 3 jäi välistä kun minä ja tekstiparseri ei tultu toimeen.
tallennettu
Vs: Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #22 : 13.07.2009 13:00 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Syberian aloitin tuossa juuri vähän aikaa sitten. Mielenkiintoiselta vaikuttaa, puzzletkin sopivan helppoja, olen aivan umpipaska point-n-clickeissä :lol:
tallennettu
Vs: Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #23 : 13.07.2009 13:55 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Asentelin Tales of Monkey Island chapter 1:en ja huomasin kuinka hemmetin hitaasti DX9 pyörii tässä koneella. Nooh, tällä viikolla pitäis saapua uusi PC (hieman tehokkaampi sellainen) niin pääsee naksuttelemaan. Ja keskiviikkona Special Editionin julkaisu MI 1:stä!
Helavata sentään sais potkasta sen Wii-versionkin jo ulos! Tekisi mieli päästä jo testaamaan mutta niin olen toivonut tätä Wiin Monkey Island peliä että sillehän sen hankin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #24 : 15.07.2009 17:20 »
dzei Vieras Tällä viikolla osoitellut 3 seikkailua läpi.

Space Quest IV. Lupaavan alun jälkeen meni vähän laimeaksi. En tiedä nauraako näitä juttuja oikeasti joku? Välillä tietty "heh heh" -tyyliin mutta ei ihan sillä tavalla kuin 95% arvosteluista hehkuttaa. Ehkä star wreckin ystäville? Mutta miellyttävä seikkailu oli silti.

Sam & Max episode 101. Pelasin sitten tämän kun ToMI chapter 1 toimi hieman tahmeasti. Tässä pelissä ei todellakaan tarvinnut vihjeitä. Tätä voi vilpittömästi suositella kaikille tulokkaille genren suhteen. Ilta per episode.'

Tales of Monkey Island chapter 1. Ihan jees mutta miksi tämä on niin huonosti optimoitu? Parhaimmillaankin helvetin "jerky" ja tahmanen. ja puhumattakaan siitä, että hahmoa ei voi liikuttaa sinne minne klikkaa, vaan painat hiiren napin pohjaan ja sitte vasta liikutat sinnepäin minne haluat. Ei helevetti. Pulmat ihan jees ja kerran katoin ohjeita.

Mutta jees vielä muutama tunti MI HD:n julkaisuun.
tallennettu
Vs: Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #25 : 15.07.2009 17:56 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Sam & Max Season One alkoi tökkiä mulla. Jotenkin koko episodimaisuus tekee siitä tylsän ja ennalta-arvattavan. Jokainen arvoitus ratkesi sen yhden episodin aikana ja sen jälkeen taas uusi vain vähän edelliseen liittyvä pikkutarina. Aina aloitettiin alusta tutuista kuvioista pienin muutoksin. Kaava tuli ennätysnopeasti tutuksi. Eka saadaan tehtävä, sitten jututetaan kaikkia, kunnes saadaan joku johtolanka ja sitä rataa. Samat hahmot vielä joka jaksossa. Missään ei ollut sellaista suuren tai edes keskisuuren seikkailun tuntua. Lisäksi pulmat olivat tosi helppoja.
tallennettu
Re: Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #26 : 15.07.2009 18:37 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Sam & Max Season One alkoi tökkiä mulla. Jotenkin koko episodimaisuus tekee siitä tylsän ja ennalta-arvattavan. Jokainen arvoitus ratkesi sen yhden episodin aikana ja sen jälkeen taas uusi vain vähän edelliseen liittyvä pikkutarina. Aina aloitettiin alusta tutuista kuvioista pienin muutoksin. Kaava tuli ennätysnopeasti tutuksi. Eka saadaan tehtävä, sitten jututetaan kaikkia, kunnes saadaan joku johtolanka ja sitä rataa. Samat hahmot vielä joka jaksossa. Missään ei ollut sellaista suuren tai edes keskisuuren seikkailun tuntua. Lisäksi pulmat olivat tosi helppoja.

Melko pitkään edellisen keissin tiimoilta aloittelu ja tietty kaavamaisuus oli minusta aika hauskaa erilaisten viittausten ja mukana kulkevien kaskujen vuoksi. Asiaahan alleviivattiin ihan tarkoituksella monissa asioissa. Kuuden episodin jälkeen tietty uutuudenviehätys hommasta kuitenkin kieltämättä katosi, ja vaikkei minulla missään vaiheessa tylsää ollut, ottaisin ehkä minäkin seuraavaksi mielummin täysimittaisen pelin. Vaikka toisaalta taas pienemmissä paloissa tuleva purtava on sinällään mukavaa vaihtelua näinä päivinä.

Itse pelaamisesta muuten en hirveästi osaa valittaa. Ehkä hieman yksinkertaista settiä, mutteivät pulmat silti liian helppoja olleet(näkökohta-asia luonnollisesti aina tämä), ja huumorilla pääsee pitkälle. Kiinnostusta riittää ehdottomasti myös Season 2:een, kunhan kerkeää. Ja edelleen se Hit The Road vertailuksi jonain näistä päivistä.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #27 : 16.07.2009 00:04 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili
Melko pitkään edellisen keissin tiimoilta aloittelu ja tietty kaavamaisuus oli minusta aika hauskaa erilaisten viittausten ja mukana kulkevien kaskujen vuoksi.
Onnistunutta olivat tosiaan nuo aikaisempien jaksojen tapahtumiin viittaavat vitsit. Erityisen mukavana piirteenä niiden tuttujen esineiden tutkiminen tuotti erilaisia reaktioita eri jaksoissa. Sitähän aina vähän pettyy, kun tavallisissa osoitteluissa hahmo tokaisee aina sen saman "it's a cuccoo clock" -repliikin esineestä. Paras paikka koko pelissä oli se toimisto. Se on semmoinen pieni ja huolellisesti suunniteltu huone, joka on täynnä mitä mielenkiintoisimpia asioita. Pulmatkin astetta parempia ja kinkkisempiä kuin muaalla. Tyyliin houkuttele rotta pesästään juustolta haisevalla sukalla, liimaa kultakalan limalla paperilappu sen rotan selkään, ujuta rotta ovenraosta ja jää odottamaan, että talkkari avaa lukitun oven luettuaan lapun.

Vaihtelun vuoksi oli myös kiva, että tarinoiden sankareilla on myös joskus näitä yksittäisiä keissejä ja arkisempaa meininkiä. Harmiksi se jaksosta toiseen jatkuva taustatarina, joihin jaksot liittyivät, oli sitten sellainen, ettei se yhtään napannut. Jäi itseasiassa kuudennessa episodissa kesken peli, kun loppu mielenkiinto.
tallennettu
Vs: Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #28 : 16.07.2009 22:13 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Secret of Monkey Islandin ostin Live Arcadesta.

Eihän minun tätä alunperin pitänyt ostaa, kun olen PC:llä pelannut useampaan kertaan läpi, mutta kun trialia pelasin, niin vetihän se peli taas syövereihinsä. Uusversion upeasti piirretyt Full-HD-tasoiset taustat, musiikki sekä ääninäyttely ovat huippuluokkaa ja uudistettu käyttiskin on toimiva. Bonuksena koko pelin saa tietysti pelattuna täysin autenttisella SCUMM-käyttöliittymällä, ja vaihtaminen kahden moodin välillä käy kätevästi Back-napista lennosta. Jos Monkey Islandit ovat uponneet, tai on juuri tutustumassa peleihin, kannattaa tämä 1200 pilipalipojon hinnasta huolimatta ehdottomasti ostaa.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Osoitteluseikkailut (point-n-click) « Vastaus #29 : 16.07.2009 22:27 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili 1200 pojon hinnasta? Onko se tosiaan niin paljon? Oma eksboksi näyttää kahdeksaasataa pistettä "Full Game: Secret of Monkey Island - Special Edition" -pelistä...?
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines