Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Nintendo Switch Online aukeaa Euroopassa: 19.09.2018
Sivuja: 1 [2] 3 4
Tulostusversio
Aihe: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't  (Luettu 55859 kertaa)
Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES! « Vastaus #30 : 10.04.2019 07:09 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Tänään palveluun tulee kolme uutta NES-peliä:

Super Mario Bros: The Lost Levels

SMB2 ei ole länsimaiden näkökulmasta Mario-pelien musta lammas, vaan tämä on: myrkkysieniä, suoranaisia ansoja, aivan järjetön vaikeustaso. Yritin pelata aikoinaan Mario All-Starsissa, mutta en kovin pitkälle pötkinyt. Lost Levels lieneekin yksi Nintendon suurimpia epäonnistumisia vaikeusasteen ja peli-ilon tasapainottamisessa.

Silti kokeilen taas, miltä tuntuu turhautua  :P

Punch-Out

Kuuluu NES:in legendoihin, mutta itselleni melko tuntematon peli. Tämä onkin NSO:n tilausmallin etuja; en välttämättä ostaisi tätä heti 5-6 euron hinnalla, mutta latauspalvelussa peliä on mukavaa testata samalla maksulla.

Star Soldier

Vaikuttaa videon perusteella oikein mainiolta 8-bittiseltä shmupilta, ja sitä sanovat pelaajien kokemuksetkin. Vaikeustaso on varmasti jälleen tapissa, mutta yritetään jokaisen kentän jälkeen tallentamalla, miten pitkälle päästään.


« Viimeksi muokattu: 10.04.2019 08:26 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES! « Vastaus #31 : 08.05.2019 15:09 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Fiiliksissä VS. Excitebikestä! En edes tiennyt, että pelistä on olemassa tällainen vain Japanissa julkaistu versio, jossa on kahden pelaajan yhtäaikainen moninpeli. Siis, mitä hemmettiä, olisimme pelanneet tätä veljeni kanssa aikoinaan varmaan rikollisia määriä.

Tämä julkaistiin myös Wii U:n VC:ssa. Onneksi ei jäänyt sinne pölyttymään ikuisiksi ajoiksi.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES! « Vastaus #32 : 17.05.2019 09:40 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Kohdassa 11:06 vilahtaa Super Famicomin logo, mikä pisti itsellänikin silmään streamin aikana, koska logo ei tuntunut liittyvän mihinkään ruudulla näkyvään, ja tunnus vain vilahtaa esillä sekunnin, kunnes häivettyy pois.

11:06? 11. kesäkuuta on Nintendon E3-Direct.

Voisiko Nintendo pelata PR-peliään niin taitavasti, että kyseessä onkin kuin onkin vihjaus siitä, että SNES-pelit tippuvat varjona Switchille vajaan kuukauden päästä?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES! « Vastaus #33 : 05.06.2019 08:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Hämmentävää... mikä ihmeen City Connection? Kun tunnusbiisi alkoi ja näin itse peliä, täytyin nostalgian aallosta; pelasin tätä aika runsaasti lapsena, vaikka en olisi osannut nimetä sitä ennen tätä videota! Siinä suhailtiin edestakaisin "palkeilla", ja kerättiin pisteitä. Muistaakseni pelasin City Connectionia ja Elevator Actionia monesti peräperää.

Double Dragon II taas tulee olemaan kaksinpelin ansiosta monin verroin parempi kuin ykkönen tähän palveluun. Pelataan varmasti läpi kesän aikana.


Tämä on aika harvinainen mielipide, mutta minusta NSO on nautinnollinen palvelu sellaiselle, joka kasvoi NES-pelien ympäröimänä. Palaan tuon tuostakin yrittämään SMB:n läpäisyä ilman kuolemia, nauttimaan SMB3:n tasoloikkatäydellisyydestä ja lätkimään palloa radan tai pari mainiossa Mario Golfissa. Grafiikat piirtyvät "pixel perfect" -asetuksella terävinä 4K-töllönkin ruudulle, ja input lagia tuntuisi olevan mallikelpoisen vähän (vaikka en olekaan paras henkilö puhumaan siitä). Viralliset NES-ohjaimet ovat suorastaan orgastisen täydellisiä autenttisuudessaan.

Palvelusta voisi toki tehdä paremmankin, esimerkiksi mahdollisuudella pelata onlinessa randomien kanssa. Kontrollien kustomointi taas auttaisi niissä keisseissä, kun NES-peleistä nauttii portablena ilman NES-ohjainta.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES! « Vastaus #34 : 11.07.2019 08:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Wrecking Crew ja Donkey Kong 3 tulevat ensi keskiviikkona palveluun.

Ensiksi mainittu lienee erinomainen peli. Minulle kuitenkin melkein tuntematon.

DK-peleissä koko juju on piste-ennätysten jahtaamisessa, eikä ilman sen koukun nielaisua pelattavaa ole kovinkaan paljon.  Tätäkin tuli kuitenkin lapsena pelattua jonkin verran.Tunnustan, että minulla on joissakin NES-peleissä paha tapa huijata tallennusten kanssa. Kun pääsen pahan kohdan, laitan pelin talteen. Se kuitenkin katkoo ikävästi peliä, vaikka tallentaminen hyvin nopeaa onkin. Rewind on mainio ominaisuus, jonka ansiosta jatkossa ei tarvitse vierailla valikoissa niin tiuhaan. Ymmärtääkseni tämä on periytynyt NES-peleihin SNES Classics -konsolista.

EDIT:

Rewind on hienonhieno! Pelasin eilen Gradiuksen läpi, ja aloitin myös Metroidin uudestaan. Ominaisuus on ultimaattista save scummingia, mutta tekee myös monista ylivaikeista NES-peleistä nautittavia – ja vaikeiden kohtien opettelu on uskomattoman kätevää, kun tehdyn virheen jälkeen voi sekunnissa hypätä taaksepäin ja kokeilla toisenlaista lähestymistapaa.


« Viimeksi muokattu: 18.07.2019 14:30 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES! « Vastaus #35 : 13.08.2019 14:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Näyttää siltä, että syyskuusta tulee SNES-pelejä Switch Onlineen odottavalle SE kuukausi, ja samalla julkistettaneen nämä viralliset, langattomat SNES-ohjaimet, jotka ehkä tulevat ennakkotilattavaksi ja shipataan hieman myöhemmin, niin kuin NES-ohjaimet viime vuonna.

Mutta kysymysmerkkejä on yhä, ja paljon.

Nostaako Nintendo palvelun hintaa, tai luo uuden hintatierin? Se olisi suuri virhe, sillä moni kyseenalaistaa jo nyt NSO:n hinta/laatu-suhteen.

Jatkuvatko NES-julkaisut SNES-pelien ohella? Iso määrä potentiaalisia 3rd party -pelejä voitaisiin yhä julkaista NES-puolella, ja kuten tässä kuussa julkaistava Vice: Project Doom osoittaa, positiivisia yllätyksiä voi nousta pintaan aivan yllättäen.

Montako SNES-peliä Nintendo antaa palvelun ensi-illassa? NES-pelejä annettiin aluksi isompi kasa, mutta viime syksynä palvelu oli pikkupakko alustaa jotenkin. En yllättyisi, jos SNES-pelejä tuotaisiin vain pari kerrallaan palveluun ilman suurta alkuannosta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #36 : 05.09.2019 08:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.nintendo.com/switch/online-service/nes/

Uusi Switchin käyttispäivitys 9.0 on kulman takana (ominaisuuksista ei vielä tietoa, mutta miten olisi kolme uutta Mario Maker -profiilikuvaa?).

SNES on täällä, ja heti kättelyssä pääsee nauttimaan näistä peleistä:

Super Mario World™
Super Mario World™ 2: Yoshi's Island™
Super Mario Kart™
The Legend of Zelda™: A Link to the Past™
Super Metroid™
Star Fox™
F-ZERO™
Stunt Race FX™
Pilotwings™
Kirby's Dream Land™ 3
Kirby's Dream Course™
Super Ghouls'n Ghosts™
Demon's Crest
Super Soccer
Super Puyo Puyo 2
Breath Of Fire
BRAWL BROTHERS
SUPER E.D.F. EARTH DEFENSE FORCE
Super Tennis
Joe & Mac 2: Lost in the Tropics

Täällä menee SMW pelailuun parinkin eri tyypin  kanssa kaksinpelinä, ja A link to the Past ja Super Metroid käynnistyvät yksinpeleinä, mutta en todellakaan tiedä, koska ehdin aloittaa ne oikeasti kunnolla... Ehkä ne tosin menevät piankin eturiviin, sillä onhan niitä odotettu.

Ja jos joku täältä haluaa peliseuraa Super Mario Worldiin tai Super Mario Kartiin (ja muihinkin, tulkaa tuhoamaan minut Super Puyo Puyo 2:ssa), niin hihkaiskaa! F-Zerossa taisi olla vain yksinpeli?

EDIT:

Vihdoinkin on mahdollista poistaa toimintojen selitetekstit alareunasta pelin aikana! Päivitetty yöllä myös NES-appiin. Eikä tähän mennyt kuin kokonainen vuosi!

Vielä viralliset SNES-padit (otan mielelläni eurovärein, koska omistan 8bitdon replica-ohjaimista jenkkiversiot) tähän, niin voila! Niiden tilaaminen ei ole vielä mahdollista, joten odotellaan.  :)


« Viimeksi muokattu: 06.09.2019 07:41 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #37 : 06.09.2019 18:21 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Nämä kelpaa kyllä.
Yoshi's island ja super metroid löytyy jo snes minin sisästä, mutta nyt ei tarvitse ainakaan noiden takia alkaa vaihtelemaan johtoja.
Stunt race FX taas oli yksi niistä jotka piti laittaa koneen sisuksiin modaamisen jälkeen.
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #38 : 07.09.2019 11:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW SNES-pelit tuntuvat Switchillä helvetin makeilta pelata, ja grafiikat ovat pixel perfect -asetuksella aivan veitsenteräviä 4K-töllönkin ruudulla, puhumattakaan miten hyvältä ne näyttävät portablena.

Tästä on unelmat tehty.  8)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #39 : 18.09.2019 07:44 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Uuttakin pelattavaa olisi pilvin pimein, mutta silti olen hakannut SNES-pelejä jo yli 20 tuntia. SMW on co-oppina juuri niin jumalainen kuin muistin. Super Metroid... niputtaa tunnelmallaan ja maailman rakenteellaan yhä suurimman osan uusista kilpailijoistaan. Ajaton peli, jonka voi läpäistä koska tahansa uudestaan puhtaan nautinnon vuoksi.

NSO:n SNES-pelien julkaisuvalikoiman laatu on siis tyrmäävä, joten on osuvaa, että emulaation laatu tekee peleille oikeutta: pariisilainen NERD vetää input lagin vähyydessä M2:lle vertoja, ja interpolaation kanssa se on ollut jopa taitavampi, tarjoten kenties parhaimman emulaation kuluttajatason tuotteessa tähän asti.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #40 : 05.12.2019 06:27 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 12. joulukuuta pelejä tulee taas lisää:Star Fox II saatiin näköjään myös NSO-palveluun. Se ei yllätä, sillä Nintendo on napsinut kohta kaikki NES/SNES Classic pelit sinne.

Breath of Fire I ja II täytyy kyllä RPG-fanina ottaa pelattavaksi, kun julkaisuaikataulu ja loputtomienmahdollisuuksienlogini sen sallii. En ole nimittäin koskaan pelannut tuota sarjaa.

Journey to Silius ja Crystalis ovat minulle myös uppo-outoja NES-pelejä molemmat. Pienen tutkimustyön jälkeen hauskana kroppitietona selvisi, että Journey to Silius perustui alunperin Terminator-peliin, mutta sellaista siitä ei koskaan tullut, koska kehittäjätiimi menetti lisenssin kehityksen aikana.

Crystalis taas on SNK:n kehittämä toimintarope, joka nauttii kulttiklassikon statusta tänä päivänä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #41 : 05.12.2019 17:08 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Journey to Silius ja Crystalis ovat minulle myös uppo-outoja NES-pelejä molemmat. Pienen tutkimustyön jälkeen hauskana kroppitietona selvisi, että Journey to Silius perustui alunperin Terminator-peliin, mutta sellaista siitä ei koskaan tullut, koska kehittäjätiimi menetti lisenssin kehityksen aikana.

Journey to Siliuksessahan on yksi NESin parhaista ja monipuolisimmista soundtrackeista. Suoranaista velhoutta verrattuna 99% muihin konsolin peleihin. Jää 30 sekunnin loopit aika pahasti jalkoihin, kun parhaimmillaan vielä kahden ja puolen minuutin jälkeen kuullaan uutta variaatiota saman kappaleen sisällä. Jos vertaa esimerkiksi Castlevanian alkuun, niin kyllähän se aikamoiselta vitsiltä kuulostaa Siliukseen rinnalla, vaikka melodia klassikoksi onkin noussut. Naoki Kodaka taikoi ääniohjelmoijien kanssa NESistä ulos tavaraa, jonka ei ns. normaalien pelien perusteella uskoisi olevan mahdollista. Samaan tapaan kuin David Wise myöhemmin SNESillä.

Itse peliä en ole vieläkään koskaan pelannut, mutta sen soundtrackia on aina kiva fiilistellä, jos se jossain yhteydessä sattuu nousemaan pinnalle.

\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #42 : 05.12.2019 17:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Uskomatonta settiä!  :o Siliusta pitää kokeilla jo soundrackin takia.

Joulukuussa tekee eniten mieli muutenkin pelata klassikoita. Monina jouluaattoina pääsi avaamaan kovia paketteja, jännittäen, kurkistaako revityn lahjapaperin reunasta todellakin pelikotelo. Pimeitä, kylmiä iltoja, putkitelevision kajo hämärässä huoneessa, tiheä lumisade ikkunan takana. Liitän jouluisen fiiliksen moneen peliin, kuten SMB kolmoseen, Ocarina of Timeen ja N64:n Bondiin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #43 : 06.12.2019 12:45 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Uskomatonta settiä!  :o Siliusta pitää kokeilla jo soundrackin takia.

Tuli tässä fiilisteltyä lisää Siliuksen soundtrackia ja harmiteltua kuinka "aliarvostettu" se on. Googlailin NES top 10 soundtrack -listauksia eikä peli löydy käytännössä mistään niistä. Sen sijaan samat pitkälti samat pelit pyörivät miltei joka listassa. Miltei voisi väittää nostalgialla olevan vähintään yhtä paljon arvoa kuin kappaleilla itsellään. SNES puolelta Donkey Kong Country toimii jälleen hyvänä esimerkkinä pelistä, joka usein päätyy erinäisille TOP-listoille, vaikka jatko-osa Diddy's Kong Quest pistää enemmän tai vähemmän paremmaksi käytännössä joka osa-alueella. Ainoa asia jossa se oikeasti häviää on julkaisuajankohta ja siten historiallisessa merkityksessä. Vaan kuinka paljon sille historialle pitäisi antaa painoarvoa muun "yleisen laadun" rinnalla? Voiko historia-arvoa tai nostalgiaa erottaa muista seikoista listoja tehdessä? Haluaako?

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka korkealle Silius nousisi, jos se olisi julkaistu edes vuosi aiemmin ja/tai se olisi saanut pitää Terminator-lisessinsä. Nyt se on varmasti valtaosalla ihmisiä jäänyt täysin pimentoon julkaisunsa aikaan.

Itse en aikoinaan pelannut NESillä miltei lainkaan, joten vahvimmat nostalgiaan vaikuttavat piikitykset ovat jääneet saamatta. Musiikkeihin on tullut tutustuttua enemmän jälkikäteen itse pelejä pelaamatta. Upeita melodioita löytyy vaikka mistä, mutta itse annan NES tapauksessa hyvin paljon painoarvoa tekniselle toteutuksellekin. Siliuksen voittanutta sillä saralla ei yksinkertaisesti ole tullut vastaan ottaen huomioon, että se on tehty täysin NES-raudalla ilman kasettiin lisättyjä ominaisuuksia. Yksin teknisyydellähän ei tee mitään, mutta kappaleet itsessäänkin ovat rautaa. Nämä yhdessä tekevät Siliuksen soundtrackista luultavasti ainoan NES-ajoilta, jonka voin ottaa kuunteluun missä tilanteessa tahansa ilman tietyn fiilistelytilan tarvetta.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #44 : 14.12.2019 07:31 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Joulukuun NES-pelit ovat molemmat erinomaisia. Parhaat sitten helmikuun (SMB2 & Kirby's Adventure).

Silius on viisikenttäisenä pelinä melko lyhyt, mutta sitäkin nautittavampi paketti hyvällä, contramaisella pelattavuudella. Soundtrack jää mieleen todellakin coolina, mutta ei grafiikoissakaan ole mitään vikaa. Terminator-juuret tulevat kyllä selviksi. Vaikeustasokaan ei ole niin järkyttävä kuin esimerkiksi Ninja Gaidenissa.

Sankari nukkuu mystisessä luolassa sakeaa unta, kunnes havahtuu hereille ja seikkailu alkaa. Crystalis yhdistää pelimekaniikaltaan kaksi ensimmäistä Zeldaa samaan pakettiin. Siinä on melko samanlainen kokemuspistejärjestelmä kuin Adventures of Linkissä. Kylissä käydään juttelemassa, luolissa rymyämässä, yksinkertaisten "vie tämä tavara takaisin" -tehtävien pitäessä sankarin kiireisenä. Sydämeltään tämä on enemmän SNES-pelin kaltainen, ja rutkasti nautittavampi kuin monet muut, pahasti vanhentuneet NES-julkaisut.


Toivottavasti Nintendo onnistuu jatkossakin tarjoamaan yhtä mainioita pelejä Mini-konsoliensa ja VC-kirjastojensa ulkupuolelta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #45 : 23.12.2019 19:44 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Pelasin pari viikkoa sitten stunt race FX:n ja olihan se aikamoinen...kokemus.
Ruudunpäivitys varmaan alle 20fps suurimman osan ajasta ja auton ohjaus sen mukaista.
Tuli tuosta muutama videokin katsottua tubesta ja jotkut ihan rehellisesti edelleen väittää, että ohjaus on ihan ok.
Ei tuo silti vaikea ollut sillä koko homma oli ohi alle tunnissa. Master cup vaati kaksi yritystä ja kaikki muut meni kerrasta enkä edes tiennyt, että päätynapeilla voi kääntyä jyrkemmin.
Stunt arenoilta en sitten enää viitsinyt yrittää kerätä kaikkia tähtiä sillä siellä pelin fysiikat ja kontrollit näyttää sen todellisen luonteensa kun aletaan vaatimaan jo tarkkuutta.
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #46 : 12.02.2020 07:12 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Ensi viikon keskiviikkona NSO täydentyy jälleen, enkä ole pelannut tällä kertaa ainoatakaan näistä neljstä pelistä! Vilkaistaanpa kommenttien kera, mitä on tulossa:

Pop'n TwinBee | SNES

Twinbeet ovat siitä poikkeavia genrensä edustajia, että ne ovat värikkäitä ja pirteillä väreillä kyllästettyjä. Tämä saattaa olla joillekin turn off, mutta pelimekaanisesti ne ovat oivallisia pikku räiskintöjä. Kiva nähdä Twinbeen kehitys 8-bittisestä kuuteentoista.

Smash Tennis | SNES

Palvelusta löytyy jo Superille yksi tennispeli, mutta Smash Tennis on pelattavuudeltaan (lukemani perusteella) sitä kehittyneempi. Enkä tiedä mitä te ajattelette, mutta minusta tämän tyypin pelit sopivat mainiosti nopeisiin kaksintaistoihin; ne on helppo ottaa haltuun, mutta sopivan vaikea masteroida. Vietteihimme vetoaa, että hyvin ilmassa kulkevaa esinettä läiskitään päädystä päätyyn, tavoitteena murtaa toisen puolustus.

Shadow of the Ninja | NES

Mitä tulee helmikuun 2020 lisäyksiin, olen tästä pelistä eniten innoissani. Pikaiselta vilkaisulta se näyttää samalta kuin moni muu NES-peli, jossa liikutaan eteenpäin ja tuhotaan kaikki ruudulle ilmestyvä (esim. Shatterhand, Silius) ennen kuin vihut ehtivät tehdä pelaajaan vahinkoa. Mutta Shadow of the Ninjalla on hallussaan erityinen valtti: co-op. Läpipeluukierroksesta kaverin kanssa voikin tulla siisti kokemus, jos peli ei lannista liian nopeasti korkealla vaikeustasollaan. Tosin silloinkin tallennuksia juustoamalla voi rynniä läpi pelinpysäyttäjistä. Jees, tätä odotan!

Eliminator Boat Duel | NES

Tästä pelistä en ole ikinä kuullutkaan. Odotukseni eivät ole suuret. Ehkä EBD menee siihen kastiin, jonka pelit ovat niin turhauttavia ja hölmöjä, että niiden pelaaminen voi olla ohikiitävän hetken jopa hauskaa. Raivostuttavalla tavalla.« Viimeksi muokattu: 12.02.2020 12:03 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #47 : 24.03.2020 12:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Breath of Fire (SNES) tulille!

Peli tekee hyvän ensivaikutelman: grafiikat ovat hyvännäköisiä, vaikka eivät vedäkään vertoja Squaren kauneimmille SNES-peleille. Peli on silti sulava ja mukava katsella sekä kuunnella. Tällä alueella ei siis valittamista.

BoF sisältää myös pari juttua, jotka puuttuvat monista saman aikakauden roolipeleistä. Ensinnäkin, pelaaja voi asettaa haluamiaan pikatoimintoja eri näppäimiin. L-painikkeen voi siis ohjelmoida tuomaan painalluksesta esiin taikavalikon ja X-napin itemit. Toinen kiva juttu on autobattle. Tämän genren peleissä kurmotetaan samoja vihollisia moneen otteeseen, ja on oivallista että grindatessa ja vanhaa aluetta kiertäessä voi antaa pelille taisteluissa ohjat, jolloin turha vahvistusnapin rämpyttäminen käskyjä annettaessa jää pois. Uusia ja voimakkaita vihollisia kohdatessa pelaan tietenkin manuaalisesti. Sarjan ensimmäiseltä osalta en odottanut näin kivaa QoL-omimaisuutta.

Juoksunapin puuttuminen vähän kismittää. Olisi ollut mukavaa kirmailla läpi vanhojen alueiden joutumatta niin usein taisteluihin. Muuta valittamista en pelattavuudesta tällä hetkellä keksi, sillä taistelutkin ovat mukavan nopeatempoisia. Plussaa siis siitä, että rivivihollisilla ei ole liian paljon elinvoimaa.

Ei ole lainkaan harvinaista, että JRPG pitkittää luolastojaan. BoF ei tunnu sortuvan tähän perisyntiin ainakaan alun perusteella. Luolastot eivät nimittäin kestä yhtään sen kauempaa, kuin on tarkoitus. Ei tule mielikuvaa leikkaa-liimauksesta ja pelin pitkittämisestä käyttäen loputtomasti samoja grafiikkapalasia. Diggaan tästä suoraviivaisuudesta.

Vaikuttaa siis oikein lupaavalta.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #48 : 15.05.2020 06:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Lisää pelejä ensi keskiviikkona!

Panel de Pon aka Tetris Attack ja Rygar. Heck yeah! Pelattiin Attackia aikoinaan kaverin kanssa aika paljonkin, ja halusin sen tähän palveluun. Lisenssiongelmat varmaan estävät Tetris-nimen käytön, mutta hyvä kun ongelma kierrettiin julkaisemalla Japani-versio täällä. Pitäisi alkaa kyllä järkkäämään peliseuraa näihin peleihin esim. täältä, olisi mukavaa tahkota klassikoita onlinessa.

Rygarista ei juuri NES-seikkailu parane. Jotenkin todella palanut mieleen pelin viholliset ja ympäristöt. Pelattavuuskin rokkasi.

Wild Guns on kuulemma kanssa mainio SNES-peli, mutta entäpä Operation Logic Bomb? Näyttää ihan kiintoisalta, joten menee kyllä kokeiluun.


« Viimeksi muokattu: 15.05.2020 12:26 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #49 : 08.07.2020 06:23 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Donkey Kong Country! Vihdoinkin!

Ensi viikolla Nintendo-fanit pääsevät pelaamaan Raren klassikkoa sekä uutta Paper Mariota. Heinäkuusta ei sittenkään tullut hassumpi kuukausi Switchin omistajille. Sikäli hauska ajoitus, että otin eilen Tropical Freezen hard-moodin pitkän tauon jälkeen tulille. Kuolin 4-4:n mustekalahelvettiin kerta toisensa jälkeen, mutta TF:n kaunis audiovisuaalinen tykitys rauhoittelee hermoja kuin tuutulaulu. No, kaksi läpäistyä kenttää nostivat prosentit 149:ään.

Kahdesta muusta pelistä en tiedäkään mitään. Immortal ainakin vaikuttaa kokeilun arvoiselta:

Lainaus
The Immortal is an isometric action-adventure dark fantasy video game originally created for the Apple IIGS, which was ported to the Amiga, Atari ST, MS-DOS, NES, and Sega Genesis. A wizard is attempting to find his mentor in a large and dangerous labyrinth. The game has a high degree of graphic violence. The music for Apple IIGS version was made by Douglas Fulton. On some conversions, Rob Hubbard and Michael Bartlow are credited.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #50 : 08.07.2020 10:36 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Immortal ainakin vaikuttaa kokeilun arvoiselta

tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #51 : 11.09.2020 12:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW NSO-valikoimaa paljon pelaavana mietin välillä, kumpaa kuvasuhdetta tulisi käyttää: pixel perfectiä (8:7) vai 4:3-asetusta.Oikea vastaus lienee, että se riippuu. Yllättävästi Nintendo ei itse ole ottanut 1st party -peleissään huomioon CRT-telkkujen aiheuttamaa kuvanvenymistä SNES:sin natiivisti lähettämästä 8:7-kuvasta. Tällöin esimerkiksi Link näyttää reilusti tuhdimmalta kuin oli tarkoitus.

Jotkut pelit kuitenkin huomioivat kuvaputkitelkkujen 4:3-kuvasuhteen etukäteen, joten silloin 8:7 näyttää kuvan liian kapeana. Se tekeekin valinnasta kiperämmän, ja jos haluaa nähdä pelit oikein, asetusta pitää välillä vaihtaa.

Pixel Perfect näyttää todella hyvältä ja ultrasharpilta, portablena ja 4K:ksi skaalattuna. Siksi houkuttaakin käyttää juuri sitä. Totuttua pienempi kuva-ala näyttää tosin oudolta, kun on pelannut näitä pelejä aikoinaan niin paljon 4:3 suhteella.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #52 : 16.09.2020 06:54 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

DKC 2 on nettihypen perusteella yksi parhaista peleistä koskaan.

Tämä on siis tunnustus, ja häpeän tehdä sen, mutta... huoh... tässä tulee: DKC 2 (ja myös 3 tulevaisuudessa) ovat minulle käytännössä uusia pelejä. Trilogiasta pelasin siis paljon vain originaalia. Onko DKC 2 todella niin hyvä kuin sanotaan? Jännittävää.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #53 : 30.11.2020 16:27 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW NES ja SNES -apit päivitettiin versionumeroihin 5.0.0 ja 2.0.0, mutta niihin ei tullut näkyviä muutoksia.

Reseterassa on vihjailtu, että tämän viikon tiistaina tapahtuisi jotain ja siinä samassa heitelty vinkkejä Advancesta.

Näyttää siltä, että pelaamme Switchillä Game Boy -pelejä 24 tunnin sisällä!  :)

Olisi nannaa päästä pelaamaan Metroid: Zero Mission, Metroid Fusion, Advance Wars, Zelda: Minish Cap, Mario Kart: Super Circuit, Golden Sunit... lista jatkuu ja jatkuu! Tältä laitteelta löytyy myös valtavasti pelejä, joita en ole pelannut, mutta joihin ehdottomasti sukeltaisin NSO:n ansiosta.


« Viimeksi muokattu: 30.11.2020 16:33 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #54 : 15.12.2020 07:09 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

DKC 3 saapuu Switchille perjantaina. Nuo kaikki muut tulossa olevat pelit ovatkin meikälle sitten tuiki tuntemattomia, mikä ei tietenkään indikoi sitä, että ne olisivat huonoja. Ennakkoluulottomasti testiin.  :)

Palveluun on varmasti vaikeaa saada ns. suuria 3rd party pelejä, koska julkaisijat haluavat myydä ne ymmärrettävästi omina kokoelminaan. Ja onhan Switchille näitä jo paljon saatavissa: mm. Contrat, klassiset Castlevaniat, Mega Maneja laidasta laitaan. Se ei ole huono juttu, että pelit voi hankkia itselleen. Toivoisin Nintendoltakin sitä, että NSO-pelit voisi halutessaan ostaa. Napsisin sieltä varmasti suurimman osan Nipan omista julkaisuista.


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #55 : 15.12.2020 12:23 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili DKC2 vakuuutti eli eiköhän kolmonenkin mene testiin. Olin siis ennestään pelannut vain ykkösen joka on aina tuntunut aika keskinkertaiselta (kun ottaa nostalgialasit pois).
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #56 : 15.12.2020 15:12 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Mahtava juttu! Minusta DKC kolmonen on sarjan paras osa ja täysin aliarvostettu verrattuna kakkoseen. Peli julkaistiin todella myöhään Snessin elinkaaren loppupuolella ja meni monilta ohi. Pitääkin heti alkaa pelaamaan läpi pitkästä aikaa.

Ja ykkönen nyt on selvästi sarjan heikoin osa.
tallennettu
Re: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #57 : 15.12.2020 15:52 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Ja silti todella kova. Kertoo vaan trilogian laadusta overall, SNESin parhaimmistoa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #58 : 17.03.2021 15:47 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mahtava juttu! Minusta DKC kolmonen on sarjan paras osa ja täysin aliarvostettu verrattuna kakkoseen. Peli julkaistiin todella myöhään Snessin elinkaaren loppupuolella ja meni monilta ohi. Pitääkin heti alkaa pelaamaan läpi pitkästä aikaa.

Ja ykkönen nyt on selvästi sarjan heikoin osa.

Täytyy palata tähän johon en aikanaan jaksanut kommentoida. Mielestäni Diddy's Kong Quest on sarjan selkeästi paras osa. Tasapainoisin tiukas tasohyppelyn ja gimmickien kanssa.

Kolmonen menee välillä liikaakin kikkailun puolelle. Etenkin pelin loppupuoliskolla tuleva violetilla papukaijalla pelattava kenttä on yksinkertaisesti raivostuttava, koko sarjan pohjakosketus. Ei vaikeustasonsa, vaan pelimekaniikan turhauttavuuden takia. Pelin vaihtelevuus on sen rikkaus ja kirous. Hienojen ideoiden vastapainoksi mukana on liikaa pannukakkuja.

Ensimmäinen osa on selkeästi alkeellisin. Graafisestikin yksinkertaisin, mutta tunnelmaltaan lyömätön. Ehkä nimenomaan tuon tunnelman takia pidänkin siitä enemmän kuin kolmosesta, vaikka puhtaasti sisällöllisesti kolmonen onkin paljon parempi.

Kakkonen sen sijaan on pitkälti täydellinen paketti. Sarjan parhaat musiikit. Monipuolisemmat grafiikat kuin ensimmäisessä osassa, miellyttämäpi taidetyyli kuin kolmosessa. Todella tiukka tasosuunnittelu.

Ainoa murhekryyni kakkosessa oli penskansa kaikkien salareiden löytäminen. Silloin, kun en tajunnut, että kentän nimen perään tulee !, kun se on läpikotaisin kaluttu. Tässä kolmonen oli parempi, vaikka tavallaan vaihteleva määrä salareita per kenttä onkin piristävämpää (kolmosessa jokaisessa kentässä on kaksi). Toisaalta riemu oli sitäkin suurempi, kun aikanaan vahingossa törmäsinkin siihen viimeiseen puuttuneeseen salariin itse ilman mitään lisäapuja.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power! « Vastaus #59 : 07.04.2021 06:43 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.youtube.com/watch?v=DQ2c-6CJ-tM

Moni odotti Nintendon tuovan uuden Battle Royale -tyylisen klassikkosovituksen lähiaikoina Onlineen, mutta kuka rehellisesti odotti sen olevan Pac-Man?  ;D Näin veikkauksia Zeldasta, Donkey Kongista, F-Zerosta ja Metroidista...

Pacilla on kyllä kova historia takanaan ja toimiva konsepti ideaan, mutta juurtuuko se palveluun samalla tapaa kuin Tetris 99, josta on tullut monelle syy maksaa NSO-palvelusta? Ainakaan sen kokeileminen ei maksa mitään myöhemmin tänään.

Edit: Se, mikä saisi Laudan räjähtämään, olisi tietenkin loistokas Warioware One Controller Survival 99!  :lol:


« Viimeksi muokattu: 07.04.2021 08:16 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines