Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 127 128 129 130 131 [132]
Tulostusversio
Aihe: Mitä peliä pelasit viimeksi?  (Luettu 615947 kertaa)
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3930 : 28.09.2021 11:48 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 425 Basaaripisteet: 4 Profiili Pelailin Shenmuen HD-porttausta Xboxilla, ja vittu että vituttaa tämä jatkuva klassikkopelien raiskaus osaamattomirn tunareiden toimesta. En ole eläessäni kuullut näin kammottavaa äänenlaatua missään pelissä. Aloitin pelin pelaamisen RetroArchin Dreamcast-emulaattorilla, kunnes siirryin Xbox-versioon, jonka ajattelin olevan ihan kelvollinen - onhan siinä kuitenkin Auto HDR -ominaisuus. Mutta ei, täysin pelikelvotonta roskaa emuloituun versioon verrattuna. Äänet kuulostavat siltä kuin joku puhuisi johonkin alumiinitölkkiin ja äänet suhisevat ja napsuvat jatkuvasti.

Devil May Cry HD Collection tuli myös hankittua ja myös siinä pelien äänet on täysin ryssitty. RetroArchin PS2-emulaattorilla DMC1 kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin, HD Colllection -version äänet ovat hiljaiset ja paskalaatuiset, äänitehosteet myös looppaavat ihan päin persettä. Tekstuuritkin näyttävät kammottavilta tuossa ”HD”-porttauksessa vrt. ylöspäin skaalattuun grafiikkaan emulaattorilla.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3931 : 28.09.2021 13:26 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 064 Basaaripisteet: 0 Profiili Oliko sulla boxin shenmuessa enkku vai japsi ääninäyttely käytössä?
Enkku dub meinaan on paljon huonommalla laadulla mitä japsi versio.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3932 : 28.09.2021 13:35 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 425 Basaaripisteet: 4 Profiili Japsi, uskomatonta jos enkkudubbaus on äänenlaadultaan vielä tuotakin huonompi. :lol:

Tuossa selitetäänkin porttausstudion sekoiluja tarkemmin:

Lainaus
When D3T ported this game, they converted all of the audio from the Yamaha AICA ADPCM Stream format, to the xWMA format.  For this use, xWMA is wholly unsuitable, and completely destroys any semblance of audio quality.  Beyond that, while the xWMA encoder they used (more on how I know what specific encoder they used in a minute) encodes audio at 48kbps by default, D3T opted to encode (most of) the voice files in the game at 20kbps.  In the case of Shenmue, this is especially bad because the audio quality for the voices was already pretty poor (understandable for the time, but still poor).

Eipä nykyään kannata luottaa muuta kuin M2:n - ja varauksella Bluepointin - tekemiin porttauksiin. Kaikki muu on paskaa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3933 : 01.10.2021 11:40 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 524 Basaaripisteet: 0 Profiili Olin vähän epäileväinen, kun luin foorumeilta, että Cruis'n Blast olisi monelle tähän mennessä vuoden paras peli.

Mutta en ole enää.

Peli huokuu taikaa 90-luvun puolivälistä. Silloin pelit olivat yksinkertaisempia ja niiden visuaalisuudessa oli kokeiltu vaikka mitä, koska täysin realistiset grafiikkatyylit olivat vielä täysin mahdottomia toteuttaa. Cruis'n Blast kulkee samaa tietä kuin parhaat kolikkopelirymistelyt, ja julkaistuna vuonna 2021 se tuntuu raikkaalta peliltä. Se ei yksinkertaisesti yritä yhtään enempää kuin mitä se on, eikä sen tarvitsekaan. Peli on omilla ansioillaan fantastinen, jos tämän kaltaiset arcade-ajopelit kolahtavat yhtään.

Se on myös malliesimerkki pelistä, jonka graafinen tyyli on enemmän kuin osiensa summa. Paljon enemmän. Olen nähnyt aika monta Switch-peliä, ja tämä menee tod.näk niiden top kymppiin visuaalisesti. Värit ovat äärimmäisen räikeitä, mutta paletti on silti nautinnollinen, kuin karkkia söisi silmillään. Läheltä tarkasteltuna peli on toki teknisesti melko yksinkertainen, mutta kuten totesinkin, kokonaisuus on hämmentävän makea ja myös sulava, muutamaa kauneusvirhettä lukuunottamatta (nitroja käytettäessä pelillä on tapana pudottaa joitakin freimejä kuudenkympin targetistaan).

Jokainen sekunti Blastin parissa on puhdasta nautintoa, korvasta korvaan hymyn nostavaa. Tarjoaako peli satoja tunteja pelattavaa? Ei, mutta se mitä on tarjolla, on aivan ylivetoa. Ja jos haluaa voittaa kaikki kullat vaikeimmilla asteilla, ei se todellakaan ole läpihuutojuttu. Moninpeli on myös toinen nautinnon jatke, jota en kuitenkaan ole vielä päässyt kokeilemaan toden teolla. Ruudunpäivitys takkuaa pikaisen testin perusteella siinä kunnolla, mutta se on toisaalta kaikille sama ja pelin ollessa niin hauska kuin se on, tekniset ongelmat saattavat pian unohtua.

En tiedä pystyykö tämä päihittämään tänä vuonna esim. Metroid Dreadia, mutta helvetin kovasta pelistä tässä on todella kysymys. Nipan E3-Directissa pelistä taidettiin ekaa kertaa puhua, mutta silloin se meni kokonaan ohi silmieni. Suusta suuhun levinnyt palaute oli kuitenkin niin erinomaista, että Cruis'n nousi tutkalleni alta aikayksikön sen julkaisun jälkeen.

Älkääkä hyvänen aika piitatko 70 pisteen arvosteluista paskan vertaa. Jos kolikkopelikaahailut miellyttävät, niin hankkikaa tämä peli. Ette tule katumaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3934 : 05.10.2021 14:03 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 687 Basaaripisteet: 6 Profiili
Pelailin Shenmuen HD-porttausta Xboxilla, ja vittu että vituttaa tämä jatkuva klassikkopelien raiskaus osaamattomirn tunareiden toimesta. En ole eläessäni kuullut näin kammottavaa äänenlaatua missään pelissä. Aloitin pelin pelaamisen RetroArchin Dreamcast-emulaattorilla, kunnes siirryin Xbox-versioon, jonka ajattelin olevan ihan kelvollinen - onhan siinä kuitenkin Auto HDR -ominaisuus. Mutta ei, täysin pelikelvotonta roskaa emuloituun versioon verrattuna. Äänet kuulostavat siltä kuin joku puhuisi johonkin alumiinitölkkiin ja äänet suhisevat ja napsuvat jatkuvasti.

Devil May Cry HD Collection tuli myös hankittua ja myös siinä pelien äänet on täysin ryssitty. RetroArchin PS2-emulaattorilla DMC1 kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin, HD Colllection -version äänet ovat hiljaiset ja paskalaatuiset, äänitehosteet myös looppaavat ihan päin persettä. Tekstuuritkin näyttävät kammottavilta tuossa ”HD”-porttauksessa vrt. ylöspäin skaalattuun grafiikkaan emulaattorilla.

Tällaiset asiat kyllä ottaa pannuun ja kiihottaa niin hemmetisti itsellekin. Ei osata tehdä jo-olemassa olevista peleistä järkeviä porttauksia tai remastereita. Final Fantasy 8:ssa pystyy liikkumaan vain kahdekaan eri suuntaan kulmikkaasti, eikä voi tehdä sulavia käännöksiä. FF9:ssä äänet oli kustu aivan täysin ja resetoituu alusta joka näkymässä, sekä valikoissa jäätävät lagit. Myös Megaman Collectionit on vedetty ihan persereikään input lageineen. Miten ei pystytä edes ikivanhoista Nesin romeista porttaamaan kunnollista versiota uusille konsoleille?

Lisäksi jurppii, miten arvostelijat eivät usein mainitse näistä mitään. Xbox 360:n Tony Hawk Remake oli puhdasta paskaa Sakurain persereiästä revittynä, mutta suurin osa arvostelijoista ei maininnut mitään, että fysikkat ja pelimekaniikat ryssitty täysin. Huomasi ensimmäisellä sekunnilla kun pelin käynnisti ja siihen pelaaminen jäikin. Meni 15 euroa suoraan kaivoon ja pysyvät traumat.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3935 : 06.10.2021 17:06 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 898 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW PS5:n Ratchet & Clank pelattu ja olihan se upea graafisesti, mutta muuten tällaisenaan peli itsessään ei luultavasti olisi säväyttävä puolessa välissä generaatiota. Eli lähinnä next-gen kiilto säväyttää. Jotenkin tuntuu, että R&C on nähty, vaikka ehdottomasti pelin parissa viihtyi todella hyvin. Liikkuminen on keskellä taisteluita vähän monipuolisempaa kuin muistan aiemmissa olleen, mutta vaikeinkaan taso ei juuri haasta pelaajaa, joten liikkumisesta ei oteta lähellekään kaikkea irti. Hyvä peli, tavallaan todella hyvä peli, mutta silti jotenkin todella nähty.

Wipeout Omega Collection

Onhan nämä edelleen kovia pelejä. 2048 en muistaakseni Vitalla pelannut ihan täydellisesti läpi, nyt tuli koluttua. Yllättävän paljon haastetta oli alkuun vaikeimmissa A+ luokan kisoissa. Kun pelaili zoneja enemmän, nousi tuntuma ohjaukseen reilusti ja kisoista tulikin helpompia, mutta haastetta oli joka tapauksessa ihan kivasti. On kyllä todella kova paketti tämä, pelaamista riittää. Verkossakin saa jonkin verran kisoja, vaikka ei pelaajia paljoa ole.

Guilty Gear Strive

Olen pelannut joskus vuosia sitten jotain Guilty Gearia ja tavallaan pidin siitä, muttei sitten tullut kuitenkaan hankittua itselle. Nyt tätä olen pelannut enemmän ja on aivan helvetillisen hyvä tappelupeli. Hahmoissa on erityylisiä hyvin. Jotenkin sopivan yksinkertainen lista liikkeitä ja pidän eri hahmojen liikkumistavoista, air dashit, lentelyt ym. Tuntuu, että tässä on tavoitettu hyvin sellainen tasapaino, että menee todella hyvin kasuaaleille (kuten minä) kuin myös kilpailullisemmallekin pelaajalle. Tämä nousee omalla listalla parhaiden Tekkenien ja Street Fightereiden tasolle. Suosittelen!

Splitgate

Tätä olen vasta nopeasti testannut, mutta pakko suositella tätä kaikille, jotka haluavat vähän vanhanaikaisempaa räiskintää. Haloa paljon fiiliksessä. Ei hahmonkehitystä, ei mitään unlockattavaa pelaamiseen vaikuttaa tauhkaa, kaikki aseet nostettavissa kartalla, lonkalta pystyy ampumaan hyvin. Puhdasta nautinnollista räiskintää. Erottuvana tekijänä portaalimekaniikka, jolla pystyt siirtymään nopeasti paikasta toiseen ja ampumaankin portaalin läpi.

tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3936 : 10.10.2021 21:48 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 195 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Persona 5 tuli pistettyä tänään pakettiin haikein mielin. Olisin halunnut fuusioida vielä Alicen, mutta eihän siinä olisi ollut mitään järkeä, kun kyseisen personan saa vasta aivan pelin lopussa ja olisin joutunut hankkimaan leveleitä lähemmäs kymmenen. Ihan sen arvoisena en pitänyt sitä.

Tuskin lakkaan koskaan ylistämästä tätä jumalten JRPG:tä. Viisi tähteä viidestä, helposti. On todella harvinaista herkkua, että pelaan japanilaisen roolipelin yhdessä kuukaudessa läpi. Tämänkin kanssa tuli pidettyä välillä muutaman päivän taukoja kiireiden vuoksi, puhumattakaan keskimääräisten pelisessioiden maltillisuudesta. Mutta parhaimmillaan – silloin kun tämä oikeasti imaisi mukaansa – laskin ohjaimen käsistäni vasta useamman tunnin jälkeen. Pieniä säröjäkin löytyy toki, kuten se, ettei P5:n juoni pysynyt mielestäni läheskään yhtä eheänä kuin kahdessa aikaisemmassa ja etten aivan ymmärrä pelin soundtrackin hehkutusta. En tiedä, asetinko liian suuren riman, kun Rivers in the Desert oli kulutettu puhki jo kaksi vuotta ennen peluuta ja Shoji Meguron jammaavat sävellykset ovat tuttuja jo aikaisemmista peleistä. Tässä nyt kävi vähän niin, että samoja rallatuksia kierrätettiin liikaa ainakin taisteluissa, minkä lisäksi arkisten aherrusten aikana soivat musiikit ovat vähän liian valjuja siihen nähden, millaista tykitystä sarjassa on tullut vastaan. Kokonaisuudessaan soundtrack on ihan muikea, mutta koska vertailukohtaa aikaisempiin löytyy enemmän kuin tarpeeksi, jättää se hieman kylmäksi.

Nyt vain odottamaan sitä kuudetta Personaa. Minun puolestani siihen voi mennä vaikka kymmenen vuotta, kunhan laatu pysyy yhtä korkeana. Pitää varmaan katsella se vitosen animaatiokin jossakin välissä.


« Viimeksi muokattu: 10.10.2021 23:11 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3937 : 13.10.2021 23:18 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 425 Basaaripisteet: 4 Profiili Totanoinniin. Asensin Titan Two -ohjainadapteriin scriptin, joka käyttää PS5-padin gyroa tattiohjaukseen, eli käytännössä saat gyron kaikkiin peleihin Xboxilla. REmake 2:ssa se toimii täydellisesti, Monster Hunter: Worldissa kuten MH: Risessä Switchillä, Alien Isolation ja Prey muuttuivat pelikelvottomasta roskasta ihan pelattaviksi peleiksi padilla, Psychonauts 2 tuntuu kuin peli olisi tehty gyroa varten, jne. Resident Evil 7/8:n karseaa paskaohjausta ei pysty edes gyro-scriptillä pelastamaan, koska tattiohjaus hitaalla sensitivityllä ja neliödeadzonella ei vain konvertoidu oikein gyro-ohjaukseen. Sama juttu The Evil Withinin kanssa. PC:llä noikin saisi gyrolla toimimaan, kun hiiriohjaus on väännettävissä gyro-muotoon.

Apex Legends? Gyro-ohjaus on tässä kaukana täydellisestä: pienetkin tärinät näkyvät ruudulla kun on tottunut pelaamaan korkealla sensitivityllä (oikean liipasimen ”täppääminen” myös liikuttaa gyroa) ja aivan pienimmät mikroliikeet ovat vaikeita tehdä gyrolla esim. kiikarikiväärillä tähdätessä. Tähän vaikuttaa tähtäyksen response curve (lineaarisella response curvella pelaaminen gyrolla on täysin mahdotonta), pelin käyttämät deadzone-asetukset, scriptin käyttämä inner/outer deadzone gyrolle/tatille, sensitivity, gyron ”jitter” ja miljoona muuta asiaa, enkä tiedä pystyykö noita yhdellä scriptillä edes saamaan 100%:sti kuntoon ilman jotain smoothingia, jota varmasti natiivit gyro-pelit käyttävät.

Mutta niin, miltä se Apex sitten tuntui gyrolla? Tunne oli huumaava, veikkaan että Ayrton Senna tunsi jotain tämänkaltaista ajaessaan Monacon katuradalla McLarenillaan. Olin yhtä hahmon ja aseen kanssa. Tuntui kuin jokainen liikeeni siirtyi ruudulle reaaliajassa. Osuin R99:n kanssa paremmin harjoituskentän kohteisiin kuin yksikään pelkällä tattiohjauksella pelaava maailmanluokan pelaaja tällä planeetalla - ilman minkäänlaista auto aimia. Pystyin liikkumaan kuin rasvattu salama, ilman että jokin antiikinaikanen muovinysä oli pullonkaulana sille, mitä olisin oikeasti halunnut tehdä. Kokemus oli lähes uskonnollinen.

Olen vihdoin nähnyt valon!

The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3938 : 14.10.2021 06:39 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 524 Basaaripisteet: 0 Profiili Scarf hehkuttamassa Xboxin gyroa laudalla! Kaikkea sitä tulee heti aamusta luettua!   8)

Veikkaan, että suurimmalle osalle pelaajia kävisi noin, jos tiputtaisi ennakkoluulot ja antaisi gyrolle oikean mahdollisuuden. Microsoftin pitäisi ympätä toiminto ehdottomasti myös virallisesti ohjaimeen, jotta sen sisällyttäminen lähtisi leviämään muuallakin kuin Switchillä.

Gyrolla räiskintöjen pelaaminen ei ole pelkästään tarkempaa, vaan yksinkertaisesti hauskempaa ja enemmän immersiivistä. Tuntuu helvetin siistiltä siirtää ohjainta millejä, jotta saa ristikon pään kohdalle. Sitä tunnetta ei voi (ainakaan minun mielestäni) kokea tattiohjauksella. Gyron ansiosta räiskinnät ovat oikeasti pelattavia Switchillä handheld-moodissakin perus joykkareilla.

Mietipä Scarf kun saat tuohon Apexiin vielä next gen -päivityksen ja 120fps:n tilan...  :) Äijästä tulee suomen kovin redatori!


« Viimeksi muokattu: 14.10.2021 06:45 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3939 : 18.10.2021 20:54 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 768 Basaaripisteet: 0 Profiili Frostpunk (pc)

Steamissa oli alennuksessa 8,99e ja nappasin. Tämän jälkeen katsastin Xbox Game Pass PC:n valikoiman ja olihan se siellä maksutta. Viimeksi mokasin saman homman Hearts Of Iron IV:n kanssa ja maksoin pelistä täyden hinnan. Hyvät pelit toki on mukava omistaa tai ainakin niiden digitaaliset oikeudet. Molemmat tekeleet on myös sellasia joiden pariin voi palata vuosienkin jälkeen. Frostpunk iski kuin pakkotyö lapseen. Ihan huikea post-apokalyptinen Sim City. PC:llä tätä näiden kovien pelien katalogia riittää. Vaikeusaste on aivan jäätävä ja niin on meininkikin kun lämpö laskee alle 70 asteen. Pelissä kolahtaa ihan kaikki, pelimekaniikka, kaupunginrakentaminen, resurssien kanssa pelaaminen, selviytyminen jäisessä ydintalvessa viimeisinä eloonjääneinä. Toki jo tässä vaiheessa näkee myös pelin ongelmat, kuollessa aloitat tismalleen saman skenaarion pelaamisen ja mitään variaatiota ei tule, eli homma on ns. aikuisten palikkatesti ja ennenpitkää tiedät mikä palikka missäkin vaiheessa pitää valita ja mitä mistäkin tapahtuu. Yllätykset loppuvat.

Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? « Vastaus #3940 : 19.10.2021 13:24 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 485 Basaaripisteet: 2 Profiili
Hommasin myös PS5:n joku kolme viikkoa sitten läpällä kun kaveri noita trokasi, mutten ole vielä jaksanut käydä hakemassa. Onko sille edes mitään pelattavaa? NHL2022 ainakin.
Pirusti PS4 pelejä :lol:

Tuo oli kyllä vain puoliksi vitsi. Pelit toimii paremmin ja hiljaisuus verrattuna PS4:ään on todellinen QOL parannus. Vain asennuksessa asema huutaa kuin hyeena, mutta muuten on todella hiljaista. Tietty jos mukaan lähti digital versio tämä ei päde mitenkään :)

Rachet&Clankia ne kehuu teknisesti, mutta itseltä se on jäänyt testaamatta. Mutta kyllähän pelejä sinänsä on. Jopa ihan PS5 leimoilla. Vaikka multiplat pelejähän ne kaikki sinänsä on, eli eihän ne laitteesta kaikkea irti luonnollisesti ota.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 127 128 129 130 131 [132]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines