Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Ephram - 12.08.2018 07:00Otsikko: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 12.08.2018 07:00
Nintendo Switch Online aktivoituu syyskuun jälkimmäisellä puoliskolla. Sen myötä palvelun ostaja saa mm. pilvitallennukset, pääsyn kasvavaan NES-pelien kirjastoon ja oikeuden pelata onlinessa. Julkaisussa on tarjolla 20 NES-peliä, joista tiedämme toistaiseksi vain 10.

https://www.nintendo.com/switch/online-service/nes/

NES-pelit tällä hetkellä:

Soccer
Tennis
Donkey Kong
Mario Bros.
Super Mario Bros.
Balloon Fight
Ice Climber
Dr. Mario (+SP)
The Legend of Zelda (+SP)
Super Mario Bros. 3
Double Dragon
River City Ransom
Ghosts'n Goblins™ (+SP)
Tecmo Bowl
Gradius (+SP)
Pro Wrestling
Excitebike™
Yoshi™
Ice Hockey
Baseball
NES Open Tournament Golf
Solomon's Key
SUPER DODGE BALL
Metroid (+SP)
Mighty Bomb Jack
TwinBee
Adventures of Lolo
NINJA GAIDEN (+SP)
Wario's Woods
Zelda II: Adventure of Link
Blaster Master
Super Mario Bros. 2
Kirbys Adventure
Kid Icarus
StarTropics
Super Mario Bros: The Lost Levels
Punch-Out
Star Soldier

TULOSSA 15.5:

Donkey Kong Junior
VS. Excitebike
Clu Clu Land
Aloinkin eilen miettimään, mikä olisi helpoin tapa yhdistää NES-tyylinen ohjain Switchiin, jotta 8-bittisiä pelejä pelatessa pääsisi kunnon fiiliksiin. Ensimmäisenä mieleen tuli toki hyödyntää NES Classic -ohjaimia, mutta niitä ei ilmeisesti voi yhdistää hybridi-konsoliin millään keinolla? Jäljellä jää siis seuraavat vaihtoehdot:

  • Halpa replica-NES-padi, jossa USB-liitäntä. Herää kuitenkin kysymys, tukeeko Switch tätä nykyä kaikkia USB-padeja?
  • 8bitdo bluetooth NES-padi, etuina mm. päivitettävyys ja hyvä tuki valmistajalta (linkki) (https://www.amazon.de/8bitdo-NES30-Klassischer-Controller-Kompatibel/dp/B00MB6CNN8/ref=sr_1_16?ie=UTF8&qid=1534046915&sr=8-16&keywords=8bitdo)

Nintendo voisi tuoda myyntiin bluetooth-version NES Classic -ohjaimestaan nyt kun Switch saa NES-pelit.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 14.08.2018 08:55
Lopetin arpomisen, ja pistin kaksi 8BitDo:n NES30-ohjainta tilaukseen CDONista (29,95 € / kpl) (https://cdon.fi/pelit/8bitdo-nes30-bluetooth-gamepad-37838618). Hinta Saksan Amazonissa ehti pompata kymmenellä eurolla.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/N30.png)


Jonkin verran toki risoo, että X- ja Y-napit ovat sotkemassa klassista NES-asettelua, mutta sitten taas toisaalta lisänappien ansiosta ohjaimella voi helpommin pelata esimerkiksi indie-pelejä. Plus tämä on heittämällä helpoin ja varmin tapa saavuttaa Switchillä NES-kokemus, kun adaptereista ei koskaan tiedä, ja yleensä halpojen replica-ohjaimien näppäimet sekä d-padit ovat nitkuvaa ja kankeaa roskaa.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: MasterTK - 15.08.2018 13:04

Soccer
Tennis
Donkey Kong
Mario Bros.
Super Mario Bros.
Balloon Fight
Ice Climber
Dr. Mario
The Legend of Zelda
Super Mario Bros. 3Nintendolla on kyllä joku fetissi päästä julkaisemaan nuo samat paskat kerta toisensa jälkeen. Ketään ei oikeasti kiinnosta Balloon Fightit ja Soccerit. Hirvee valikoima vanhoja klassikkoita nes ja snes-ajalta, mutta aina pitää aloittaa julkaiseminen noista samoista. Kerralla koko kirjasto esiin.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: zoukka - 15.08.2018 15:48
Oishan se kiva jos sen NES minin ohjaimen sais jotenkin Switchiin kii.


Otsikko: Re: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Sharkie - 15.08.2018 19:25

Soccer
Tennis
Donkey Kong
Mario Bros.
Super Mario Bros.
Balloon Fight
Ice Climber
Dr. Mario
The Legend of Zelda
Super Mario Bros. 3Nintendolla on kyllä joku fetissi päästä julkaisemaan nuo samat paskat kerta toisensa jälkeen. Ketään ei oikeasti kiinnosta Balloon Fightit ja Soccerit. Hirvee valikoima vanhoja klassikkoita nes ja snes-ajalta, mutta aina pitää aloittaa julkaiseminen noista samoista. Kerralla koko kirjasto esiin.

Toki voi olla kyse siitäkin, että kerta toisensa jälkeen kuluttajat näyttävät olevansa valmiita näistä maksamaan, hekumoiden vieläpä. Mitäpä sitä turhia enempää jalokiviä ripottelemaan.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 19.08.2018 09:03
(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/nes30_ohjaimet.jpg)


Aikaa on kulunut valtavasti siitä, kun pitelin originaalia NES-ohjainta käsissäni, joten en pysty kuin hatarien muistikuvien perusteella tekemään vertailuja, mutta... nämä 8BitDo:n ohjaimet antavat loistavan ensivaikutelman: uskollinen alkuperäiselle, mutta modernisoituna. Esimerkiksi langattomuus helpottaa paljon elämää, jos sitä vertaa NES Classics -ohjainten metrin pituisiin johtoihin. Padin firmwaren päivittäminen oli myös helppoa kuin mikä, kun 8BitDo:n verkkosivustolta sai ladattua ohjelman, joka tunnisti mukana tulleella johdolla Maciin liitetyn ohjaimen. Pari minuuttia ja padeissa olikin Switchin kanssa yhteenpelaava 4.1-firmware. Kaksi ohjainta synkronoituu konsolin kanssa kuin vettä vain, toisessa palaa punainen ja toisessa sininen valo, ja konsolin nukutuksen jälkeen padit ilmestyvät ohjainvalikkoon sekunnissa sen jälkeen, kun starttia painaa. 3rd party -ohjaimien ollessa kyseessä pelkäsin, ettei kaikki tapahtuisi näin saumattomasti, mutta onneksi laatu tuntuu ulottuvan jokaiselle osa-alueelle.

Ja kyllä, Mega Man 2 tulille ja sain vahvistuksen: D-Pad on mainio, samoin kuin punaiset näppäimet, jotka eivät ole liian kankeita. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan tällä ohjaimella muitakin NES-pelejä kuin Mega Maneja.

Ihan varmasti poimin messiin saman lafkan SNES-replikan. Mega Man X -kokoelma sillä pelattuna...ai jai!

(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/8bitdo_snes.jpg)EDIT:

Hittolainen, tilasin juuri 2x SNES30-padeja. Tuote on "discontinued", eli nykyisten satsien loppuessa kaupoista voi uutena ostaa enää tikullisia pro-malleja, joista en itse niin välitä, sillä joykkareita tarvittaessa otan mielelläni Pro-ohjaimen kätösiin. Tai kuka tietää, ehkä tulevaisuudessa 8BitDo:n valmistaman N64-ohjaimen uuden tuotantoerän?

Uskon, että SNES-pelit saapuvat Switchille ennen pitkää – ja voihan tätä fantastista ohjainta käyttää sitä ennen muissakin retro(tyylisissä)peleissä, ja halutessaan vaikka Macilla emulaattoreissa ja Wiillä.

http://www.youtube.com/watch?v=z9X2cMw5JOU http://www.youtube.com/watch?v=l1lKaPo9W54


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 14.09.2018 06:08
Jo tiedossa olevien NES-pelien lisäksi ensi viikolla tarjolla nämä:

Double Dragon
River City Ransom
Ghosts'n Goblins™
Tecmo Bowl
Gradius
Pro Wrestling
Excitebike™
Yoshi™
Ice Hockey
Baseball

LOKAKUUSSA:

Double Dragon (SP)
Gradius (SP)
NES Open Tournament Golf
Solomon's Key
SUPER DODGE BALL
Super Mario Bros. 3 (SP)

MARRASKUUSSA:

Dr. Mario (SP)
Metroid (SP)
Mighty Bomb Jack
Super Mario Bros. (SP)
TwinBee

JOULUKUUSSA:

Adventures of Lolo
The Legend of Zelda (SP)
NINJA GAIDEN
Wario's Woods

SP? Special Edition a la ROM hack? Vai Single Player? Ja miksi ne lasketaan uusiksi peleiksi?! Mitä ihmeitä nuo ovat?

Lisäksi Nintendo tuo myyntiin 60 dollarilla paketin, joka sisältää kaksi bluetoothilla toimivaa NES-ohjainta, mutta oudosti setin saa tilattua vain Nintendo.comista yksi paketti online-jäsenyyttä kohden. Ohjaimet eivät myöskään toimi muiden pelien kanssa.

https://www.nintendo.com/switch/online-service/special-offers/


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 17.09.2018 08:35
http://www.youtube.com/watch?v=Ak2JzU403aM

Responsiivinen, useita tallennuspaikkoja, pelit HD-resoluutiossa (kenties samalla emuloinnilla kuin mitä käytetään Classic-laitteissa?), koko kirjasto erillisessä applikaatiossa sen sijaan, että pelit veisivät tilaa päänäkymästä.

So far so good! Huomenna näistä(kin) kuullaan enemmän.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 20.09.2018 13:03
NES-peleissä käytetään samaa emulaatiota kuin Classic-konsoleissa. Pelit emuloidaan jonkin verran vääristyneitä värejä lukuun ottamatta niin laadukkaasti, kuin tänä päivänä pitääkin. Online tuntuu toimivan teknisesti kivasti, tosin olisi siistiä haastaa klassikkopeleissä myös ventovieraat kaverien lisäksi. Kuulemma lagiakin esiintyy jonkun verran, jos ei aktivoi joitakin grafiikkahäiriöitä aiheuttavaa "low latency" -moodia. NES-pelejä pelatessa tulisi myös ehdottomasti voida asettaa napit mieluisikseen. Uskon ja toivon, että moinen perusominaisuus päivitetään mukaan lähitulevaisuudessa. Parempi olisi, tai muuten... pelaan hieman vähemmän?

Kuitenkin, erinomainen perusta palvelulle on nyt valettu! Olenkin jo pelannut Zeldaa hyvän tovin, ja pääosin yllättäen hand heldinä. Ei ihan niin siisti kuin 8BitDo:n NES30-padilla pelaaminen, mutta oma viehätyksensä portablena NES-pelien tahkoamisessakin on. Harmittavasti suurin osa palvelun peleistä on helppo ohittaa ajassa lahoavina kuriositeetteina. Mario 3 onneksi on edelleen ksylitolia ajan hampaille. Pelaamiseen kannustaa myös salamannopea käyttöliittymä. Valitse peli, paina nappia ja se on käynnissä, ilman minkäänlaista viivettä. Nintendon panostus käyttöliittymän keveyteen maksaa jälleen itseään takaisin.

Mobiili-applikaatio toimii loppujen lopuksi hyvin, niin hyvin kuin tällaisen konsolin ulkoisen ratkaisun uskoisi parhaimmillaan toimivan. Kun aloittaa appia tukevan pelin, puhelimeen tulee automaattisesti ilmoitus, että tästä painamalla voit avata voice chatin. Ei mitään säätämistä, valikkojen pläräilyä tai muutakaan. Its just works! Enkä tiedä mitä Nintendolla on polteltu, mutta mokomat ovat sallineet MK8:ssa, ARMSissa ja Mario Tennis Acesissa randomien vastustajien kanssa jutustelun. Splatoonissa ei näin voi ainakaan vielä tehdä, joka on hassua, sillä etenkin Salmon Run hyötyisi tästä ja paljon. Ehkä Nintendo ajattelee, että esimerkiksi Solo queuen Rankedissa kommunikoiva tiimi olisi täysin ylivoimaisessa asemassa kohdatessaan tiimin, joka ei käytä voice chattia – ja niin olisikin. Mutta entäpä vähemmän vakava Turf War splatfesteineen?

Tunnelma: semisti tyytyväinen siihen, mitä 20 euron vuosimaksulla saan.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: MasterTK - 20.09.2018 14:04
Onhan tuo nyt niin pienellä vaivalla tehty kuin mahdollista, eikä pelivalikoima voisi olla paljoa huonompi. Ei myöskään voi customoida nappeja, eikä pelata randomien kanssa netissä...  Oishan se nyt ihan järkyttävän vaarallista pelata Nes-pelejä tuntemattomien kanssa joskus. :lol: Tuohon paskaan pitäisi kuulua kaikki nes ja snes-pelit suorilta pelattavaksi.

Ihan sääliksi käy mitä Nintendo oikein puuhastelee välillä. Homebrew-puoli valovuoden edellä näissä asioissa ollut jo kuukausia. Sitten Nintendo julkaisee puolikusisen maksullisen palvelun.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: zoukka - 20.09.2018 20:35
Siis luulin, että se palvelu olisi semmoinen, missä voisi pelata joka kuukausi jotain ennalta valittuja pelejä randomien kanssa netissä ja leaderboardeilla? Ilmeisesti tuo suunnitelma on joskus kuopattu ja tilalle lyöty läjä nes-pelejä ja... noh totuttuun Nintendo-tyyliin runsaasti ei mitään.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 20.09.2018 20:51
Siis luulin, että se palvelu olisi semmoinen, missä voisi pelata joka kuukausi jotain ennalta valittuja pelejä randomien kanssa netissä ja leaderboardeilla? Ilmeisesti tuo suunnitelma on joskus kuopattu ja tilalle lyöty läjä nes-pelejä ja... noh totuttuun Nintendo-tyyliin runsaasti ei mitään.

Onhan tämä nykyinen "NESflix" roimasti parempi kuin se palvelu, mitä alunperin suunniteltiin. Paria hassua peliä, jotka olisivat vaihtuneet kuukausittain. Nintendo kertoo myös Virtual Console -julkaisuista poiketen roimasti etukäteen, mitä on tulossa ja milloin, eli ei tarvitse arvuutella ja spekuloida niin paljon. Odotan itse esimerkiksi marraskuussa Metroidia, jota en ole ikinä pelannut läpi, ja totta kai joulukuussa NINJA GAIDENIA, jossa pusersin itseni naskalina lopputaisteluihin, kuitenkaan koskaan selättämättä vihoviimeistä pääkkiä. Mutta ehkä nyt, ylimääräisten tallennuspaikkojen avulla?

Ja kyllä minulle ne pilvitallennuksetkin ovat suuri plussa. BOTW:n, Odysseyn ja kumppaneiden seivit tallessa. Minulla on kymmeniä pelejä, ja paria lukuunottamatta kaikki tukivat cloud saveja. Oletuksena ne ovatkin päällä kaikissa peleissä käyttistasolla.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: JayeizH - 21.09.2018 14:29
Olen vähän seurannut tätä "NintendOnline" häsäilyä ja tässä tulee aika hyvin esille kuinka Nintendo ylpeys tai joku tulee kehityksen edelle. Pakko mennä omia polkuja keksitään yritetään itse keksiä sitä pyörää vaikka kaveri on sen jo keksinyt. Itse konsolissa se toimi (tällä kertaa) ilmeisesti aika hyvin. Mutta tässä tapauksessa omien polkujen seuraaminen ei vain toimi. Sitähän tämä kuitenkin selkeästi on, kun perus jutut tuntuu olevan kuralla. Vilkaisu Liveen tai PSN:ään antaisi selkeän kuvan minkälaiset toimivan Online palvelun perusteet on noin suunnilleen nykyään, mutta ei. Lähdetään itsekseen sieltä nollista kompuroimaan. Palvelu on toimiva aikaisintaan vasta parin vuoden päästä.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 02.10.2018 07:01
Eilen illalla, Monster Hunterin jälkeen, mietin miten wanha kunnon Super Mario Bros. on kestänyt aikaa verrattuna legendaariseen kolmososaan. Noh, Nipa Online auki, NES30-ohjain tulille ja pelaamaan! Kello hiipi jo kohti nukkumaanmenoaikaa, joten asetin itselleni säännöksi pelata kunnes elämät yhden kerran loppuvat, eikä myöskään oikoteiden käyttäminen ollut sallittua.

Ja minä pelasin kuin silloin naskalina, tehden huikeita, varmasti tuurin osittain kyllästämiä mänöövereitä ohi vasaraveljesten ja porttia vahtivan Bowserin, ja tunsin näpeissäni sen saman kiehtovan kihelmöinnin, kun vaikeat hypyt napsuivat kohdilleen, taika oli tallessa nostalgian sumun pehmentämänä, ja peli yhä mestarillisen hauska pelattavuudeltaan, vaikka sen liukkaampi tuntuma onkin erilaisempi kuin sarjan myöhemmissä osissa. Mestariteos on mestariteos.

Niinpä sitten 8-4-kentän kalkkiviivoilla minä vihdoin menetin sen viimeisenkin elämäni. Niin lähellä!

Tämä peli on pelattavissa anytime, anywhere kasvavan NES-kirjaston kanssa. Vuosimaksulla, joka kuluu yhteen kauppareissuun.

Nintendo ei maksanut minulle tästä postauksesta, minä maksoin Nintendolle!
Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 10.10.2018 11:00
NES Open Tournament Golf, Solomon's Key ja Super Dodge Ball pelattavissa.

Legend of Zelda SP Specialissa pelaaja voi aloittaa täydellä määrällä rahaa ja inventaariossaan kaikki tavarat, jotka on mahdollista löytää ja ostaa ennen ensimmäiseen temppeliin astumista. SP-versiot on siis suunnattu etenkin vasta-alkajille ja niille, jotka haluavat pikaisen läpipeluun muistoja verestääkseen. Ainakin pelimekaanisesti vanhentunut Metroid hyötyy myös varmasti SP-käsittelystä.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 18.11.2018 12:12
(https://media.giphy.com/media/Y2QfZ1OUpkX4I/giphy.gif)


Metroid on armoton, kätkien etenemisen kannalta oleellista tavaraa piiloihin, joista ei vihjata mitenkään – ja jos kuolet, palaat 30 hp:n kera elävien kirjoihin, eikä energiatankkeja täytetä. Alueetkin tuntuvat kuhisevan lentäviä pirulaisia, joita syntyy joka kolosta, ja vievät Samukseen osuessaan hirveästi energiaa. Peli on vapaalla tallennusmahdollisuudellakin hankala. Kuka perkeleen welho tämän on läpäissyt alkuperäisellä kasetilla?

Mutta tästä huolimatta Metroidin nerokkuudesta häilyy lupaus, joka lunastetaan myöhemmin, ja eeppisesti lunastetaankin. Haluaisin ehdottomasti pelata tämän pelin läpi, koska se on alkuperäinen, ja siten legendan syntylähde, mutta toivon vain, että kärsivällisyyteni riittää siihen. Tiedän, että tulen tarvitsemaan vihjeitä ja Youtubea, ja niihin mieluummin turvaudunkin kuin lopetan kokonaan.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: MasterTK - 20.11.2018 11:27
Mikähän Nintendoa oikein riivaa näiden Nes-pelien kanssa? Ylittänyt villeimmät unelmanikin pelivalikoiman paskuudessa. Nesille on kuitenkin ihan hyvä läjä hyviä pelejä, mutta jotenkin Nintendo onnistunut latomaan tiskiin jotain ihan pelikelvotonta kuraa.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: zoukka - 20.11.2018 13:40
Yllättikö tämä ketään Wii:n, 3DS:n ja Wii U:n jälkeen? Sama homma luvassa sitten Switch U:n kanssa.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 21.11.2018 07:00
Yllättikö tämä ketään Wii:n, 3DS:n ja Wii U:n jälkeen? Sama homma luvassa sitten Switch U:n kanssa.

Uskon ja toivon Nintendon rakentavan Online-palveluaan tällä kertaa pidemmällä tähtäimellä, siitäkin huolimatta, että nimessä on sana "Switch", eikä palvelu kulje nimellä Nintendo Online.

Iwata ihaili Applen ekosysteemiä, ja kotikonsoli- ja portable-kehittäjät yhdistäessään miehen visiona varmastikin oli tarjota kuluttajille kasvava Switch-tuoteperhe, joka ei olisi lukittu perinteiseen konsoliraudan päivityssykliin. Ensi vuodeksihan on WSJ:n lähteiden perusteella lukittu jonkinlainen Switch-päivitys, oli se sitten täysi Pro/S-malli, tai sitten joidenkin arvioiden mukaan DS Liten tapainen päivitys, joka tasoittelisi alkuperäisen hardwaren särmiä.

Ehkä NES-pelit valavat pohjan ja lattian, SNES rakentaa seinät, N64 katon, ja Cube koristaa nurkat, lisäten vielä viimeiset tärkeät yksityiskohdat.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 13.12.2018 07:01
Ninja Gaiden toimii tänäkin päivänä, vaikka klassisen, osuman jälkeisen taaksepäin hypähdyksen aikaansaamat kuolemat ovatkin yhtä raivostuttavia kuin aina. Videolta voi kuitenkin katsoa, että pelin läpikotaisin tunteva pelaaja voi taidokkaasti juosta läpi kenttien, heiluttamalla miekkaansa juuri oikeissa kohdissa, pikselilleen, varmistaen tyhjästä ilmestyvien vihollisten (mitä ihmettä kotkilla on Ninjaamme vastaan?) oikea-aikaisen eliminoinnin. Se on taitoa, eikä tuuria. Pelattavuus on siis toisin sanoen tiukkaa, vaikka aikakauden väkisin korkeaksi tehty vaikeustaso onkin nykypelaajalle kova pala purtavaksi. Pelin lapsena melkein läpi päässyt katsoo sitä sen sijaan paksun nostalgiafiltterin läpi.

NG on minulle ehkäpä kolmanneksi nautinnollisin NSO-peli tähän mennessä, heti SMB3:n ja 1:n jälkeen.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 05.01.2019 07:40
Tilasin viikko ennen joulua Nintendon viralliset NES-ohjaimet co.uk-sivulta, mutta jostain syystä käyttämäni maksutapa ei mennytkään läpi, vaikka käytin samaa korttia, mikä on toiminut kaikissa muissa verkkokaupoissa ja -palveluissa. No, yritin uudestaan, tällä kertaa nintendo.de:stä, ja taas sama juttu: maksuun varattu summa palautui tilille, eikä tällä kertaa edes tullut "payment declined" sähköpostia, enkä saa edes tällä hetkellä tehtyä uutta tilausta, koska sivu näyttää, että olen jo tilannut ohjaimet. Lähetinkin tänä aamuna sähköpostia Nintendolle.

Tavallaan ymmärrän, että Nintendo haluaa ilmeisesti hamstraajien takia pitää ohjaimien myynnin tiukasti kontrollissaan. Tämä olisi minun puolestani okei, jos ostokokemus olisi edes puolet siitä, mitä se on esimerkiksi Applen storessa. Oman tilauksen statusta ei edes pysty tarkistamaan mistään. Onko kukaan täällä tilannut näitä ohjaimia onnistuneesti?

EDIT:

Tammikuun NES-pelit julkaistu:

http://www.youtube.com/watch?v=uJb8KSG1q74

Zelda II on varmaan helvetillisen vaikea, jos ykkösosakin jää haastavuudessa sen varjoon. Sarjan "outolintua" olen pelannut vain minuuttien edestä, nyt on tilaisuus sivistää itseään.

Blaster Master taitaa olla laadukas peli nykyäänkin. Tätä pelaan todennäköisesti pidempäänkin, ja ehkä tartun sen jälkeen myös Blaster Master Zeroon.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 24.01.2019 11:16
(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/zelda2nes.jpg)


Kaksi asiaa:

Zelda II: Adventure of Link on yllättävän hyvä!

Olin muistaakseni kahdeksan tai yhdeksän, kun katselin pelikaupan hyllyllä Zelda II:n hienoa, kultaista pahvikantta. Tuo kansi antoi minulle tunteen, että peli olisi jännittävä, hieno, erityisen suuri seikkailu jossain kaukaisessa maassa. Zelda ei kuitenkaan ollut minulle vielä erityisen tärkeä, elin ja hengitin Mega Maneja ja Marioita, joten en koskaan hankkinut peliä itselleni, enkä myöskään lainannut.

Voisi kuvitella, että nykyaikana Zelda II olisi suorastaan musertava kokemus, sillä se on aivan helvetillisen vaikea. Kyllä, vaikeampi kuin ensimmäinen osa, joka sekään ei ole mitään kävelyä puistossa. Nykyisten emulaattorien tallennusmahdollisuudet tekevät siitä kuitenkin lähestyttävän, ja huomaan nopeasti, että nautin pelistä paljon enemmän kuin Zelda 1:stä. On huimaa, miten erilainen kokemuspisteineen ja vaihtuvine perspektiiveineen se on verrattuna sarjan muihin osiin. Nintendo ei vielä tiennyt selkeää suuntaa myöhemmin legendaariseksi kasvavalle sarjalleen.

Hyrule tuntuu kakkosessa enemmän oikealta paikalta, kylineen, luolineen ja lokaatioineen, jotka ovat enemmän kuin pelkkiä palettimuutoksia. Esimerkiksi neljänteen temppeliin suunnatessani huomaan, että joudun kulkemaan labyrinttisaaren ohi, joka oli suora silmänisku Breath of the Wildin tietyille alueille. Peli levittää ympäriinsä Zeldamaista tunnelmaa, eikä ykkönen ollut siinä asiassa vielä parhaimmillaan.

Nintendon viralliset NES-ohjaimet tuovat hymyn huulille

Siinä missä 8bitdo:n erinomaiset N30-padit vastaavat noin 90% tarkkuudella aitoa asiaa, ovat Nintendon omat NES-padit yllätyksettömästi sataprosenttisen täydellisiä, ja ilahduttavat, jos NES Onlinen pelejä palaa säännöllisesti (olen kellottanut tähän mennessä yli 30 tuntia niiden parissa). Ohjaimen napakkuudessa on pieni ero virallisen padin hyväksi, ja d-padilla viistosuunnat luonnistuvat virheettömästi. 8Bitdo:n padilla esimerkiksi palikoiden alle liukuminen Mariolla juoksuvauhdista tuntui usein epäonnistuvan, jos ristiohjaimella painoi yhtäaikaa alas ja sivulle. Piti painaa ensin sivulle, sitten alas (ilmeisesti ohjaimen avaaminen ja pienten teippiliuskojen sijoittaminen oikeisiin kohtiin korjaa ongelman). Virallinen ohjain kuitenkin suoriutuu tehtävästä, niin kuin kuuluukin.

Näitä klassikkoja on nyt erittäin hienoa pelata uudestaan. Odotan jo helmikuun lisäyksiä, vaikka en ole myöskään ehtinyt perehtyä lupaavan oloiseen Blaster Masteriin juuri varttia kauempaa.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: MasterTK - 24.01.2019 17:23
Zelda 2 on edelleen erinomainen peli ja yksi Nesin parhaista. Pelinä jopa Nintendon itsensä puolesta täysin aliarvostettu tekele. Tulee pelattua läpi aina parin vuoden välein ja tykkään muutenkin paljon enemmän kuin ensimmäisestä osasta. Peli on kyllä vaikea, mutta ei liian vaikea. Alkupään Death Mountain on melkoinen kynnys monelle, mutta sen jälkeen peli helpottuu. Suurin virhe on mennä sinne, ennen kuin on mennyt toisen palatsin läpi. Lisäksi hyökkäsvoimaan kannattaa panostaa heti alkuun tai vuoren sisällä olevan kirveshemmot ovat murhaavia. Taistelut vihuja vastaan ovat muutenkin edelleen sarjan parhaasta päästä, eikä kaikkea vaan voiteta hakkaamalla nappia. Osa paikoista suorastaan pelottavia, kun näkee jonkun vaikean vihun lähestyvän. Peli on sopivan epälineaarinen, siinä on paljon salareita ja tutkittavaa, sekä mahtava soundtrack.

Iskikin taas hirveä himo pelata läpi, kun viime kerrasta sen verran jo aikaa. Kyllä maistuisi joku remake pelistä tai samalla kaavalla tehty jatko-osa.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Kraidi - 24.01.2019 18:45
Kyllä maistuisi joku remake pelistä tai samalla kaavalla tehty jatko-osa.

Kuin suoraan omista ajatuksistani. Zelda II on mielestäni parempi kuin ensimmäinen Zelda ja toivoisin siitä vähintään jonkin sortin remaken, joka olisi tehty yhtä suurella rakkaudella kuin Zero Mission.

Jos pitäisi sanoa TOP 3 parhaat Zeldat, niin ehdottomasti Zelda II, A Link to the Past ja A Link Between Worlds.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 06.02.2019 06:27
Nintendo: Onlineamme haukutaan! Mitä voimme tehdä?
Kaduilta repäisty neuvonantaja: On vain yksi keino...
Nintendo: No mikä?
KRN: Vapauttakaa SMB2 ja Kirbys Adventure.

http://www.youtube.com/watch?v=ZU6_I-6lPj8

KOVAAKIN KOVEMPI kuukausi! https://www.businesswire.com/news/home/20190205005995/en/

Hemmetin hyviä ja rakkaita lapsuusmuistoja kantavia pelejä molemmat. Olen vuosien vieriessä oppinut arvostamaan SMB2:n omituisuutta sarjan muihin osiin nähden ja sen hahmogalleriaa. "Älä pelaa prinsessalla, se on liian helppoa!" Muistan elävästi painajaismaiset valkoiset päät, jotka lähtevät seuraamaan, kun kentän avaimen ottaa kantoonsa, pulloista syntyvät ovet, joiden takana lymyää mustaa siluettia ja sieniin kätkettyjä kolikoita. Piirsin pelistä naskalina valtavasti tilannekuvia ja hahmoluonnoksia, se lietsoi mielikuvitustani keskivertoa enemmän.

Kirbys Adventure paljastui joulupaketista vuonna -93 tai -94. Peli oli ehtoovuosien NES-julkaisuna teknisesti kovinta kärkeä – ehkä yksi kauneimpia laitteelle ilmestyneitä pelejä Mega Man VI:n ohella. Marion pelimekaniikkaan tottuneelle kykyjen vaihto lennossa tuntui siistiltä, ja samoin myös täysi vapaus lennellä kentissä ympäriinsä.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Partajeesus - 06.02.2019 07:39
"Älä pelaa prinsessalla, se on liian helppoa!"

Onhan sillä pelaaminen helppoa kunnes tulee eka kaivamis kenttä vastaan. Siinä hommassa Peach taisi olla kaikista hitain ja Toad nopein.
SMB 2:sta on kyllä niin hyvät muistot, että ehkä tuo tulee ladattua. Se olisikin sitten eka tämän palvelun peli jonka lataan.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 21.02.2019 15:38
Pelasin SMB3:n viimeisenkin maailman eilen läpi. Dark World tuntui helpommalta kuin lapsena. Oikeiden ovien löytäminen ensimmäisellä yrityksellä "tuhansien uloskäyntien linnasta" pelkältä fiilispohjalta oli nannaa. SMB3 niittäisi indienä julkaistuna mainetta ja mammonaa tänäkin päivänä, niin hyvin se on kestänyt aikaa.

SMB2:ssa aloittelen kuudetta maailmaa. Tylsästi olen pelannut lähinnä Mariolla, muutamassa tasossa myös Peachilla. Pelistä huokuu hyvin epätavallinen tunnelma, ikään kuin se asustaisi omassa kuplassaan Mario-universumin sisällä.

Kirby's Adventure taas saa ihastelemaan, miten hienoja loppupään NES-pelit olivat. Varsinkin väripaletiltaan peli suorastaan hurmaa. Monet ikoniset Kirby-elementit iskettiin kehiin jo ensimmäisessä GB-osassa, mutta tämä peli taisi lopullisesti nostaa pinkeän palleron menestyksen tielle. Vaikeustasokaan ei ole aivan niin lepsu kuin vaikkapa Star Alliesissa, sillä Adventuressa voi pienellä herpaantumisella jopa menettää elämiä! Mitäs mitäs.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Partajeesus - 21.02.2019 17:12
Pelistä huokuu hyvin epätavallinen tunnelma, ikään kuin se asustaisi omassa kuplassaan Mario-universumin sisällä.


No eihän se mikään ihme ole kun peli on oikeasti doki doki panic johon on vaan lätkäisty mario hahmot.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Kraidi - 21.02.2019 18:01
En ole ihan varma tästä, mutta muistan kuulleeni, että Doki Doki Panicin piti olla alun alkaenkin nimenomaan Mario-peli. Suunnitelmat taisivat vain muuttua matkan varrella.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 06.03.2019 06:37
http://www.youtube.com/watch?v=ku6E5QxDnVY&t=0s

Kid Icarus

Tämä oli myös niiden ensimmäisten NES-pelien joukossa, jotka fiksut vanhempamme meille konsolille valikoivat pelattaviksi. Omaan siis pelistä hyvin lämpimiä muistoja, vaikka en ole palannut sen ääreen yli kahteen vuosikymmeneen. Kid Icaruksessa on suuren seikkailun ja matkan henkeä, se on erinomainen peli, yksi konsolin parhaista.

StarTropics

Traileri Retron työstämästä StarTropics Revivalista on tulossa minä hetkenä hyvänsä, joten odotellessa on mukava pelata originaali. En ole pelannut peliä ollenkaan, mutta kuulemani (ja videoilla näkemäni) mukaan se lainaa vahvasti Legend of Zeldaa. Graafisesti peli on kuitenkin paljon parempi ja kehittyneempi kuin Zelda 1.

Jos etsisin uudempaa vertauskuvaa, kyseessä saattaa olla samanlainen laina, minkä Starfox Adventures otti GC:lla Zeldoista.

Naskalina mentiin pelivalinnoissa aika pitkälle kaverienkin suositusten mukaan, eivätkä hekään puhuneet StarTropicsista mitään. Puheissa pyöri Bucky O'Hare, Shatterhand, Rygar ja Battletoads, joten Marion, Zeldan ja Mega Maninkin ulkopuolella oli elämää.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 10.04.2019 07:09
http://www.youtube.com/watch?v=UJDYwXNYt9U

Tänään palveluun tulee kolme uutta NES-peliä:

Super Mario Bros: The Lost Levels

SMB2 ei ole länsimaiden näkökulmasta Mario-pelien musta lammas, vaan tämä on: myrkkysieniä, suoranaisia ansoja, aivan järjetön vaikeustaso. Yritin pelata aikoinaan Mario All-Starsissa, mutta en kovin pitkälle pötkinyt. Lost Levels lieneekin yksi Nintendon suurimpia epäonnistumisia vaikeusasteen ja peli-ilon tasapainottamisessa.

Silti kokeilen taas, miltä tuntuu turhautua  :P

Punch-Out

Kuuluu NES:in legendoihin, mutta itselleni melko tuntematon peli. Tämä onkin NSO:n tilausmallin etuja; en välttämättä ostaisi tätä heti 5-6 euron hinnalla, mutta latauspalvelussa peliä on mukavaa testata samalla maksulla.

Star Soldier

Vaikuttaa videon perusteella oikein mainiolta 8-bittiseltä shmupilta, ja sitä sanovat pelaajien kokemuksetkin. Vaikeustaso on varmasti jälleen tapissa, mutta yritetään jokaisen kentän jälkeen tallentamalla, miten pitkälle päästään.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 08.05.2019 15:09
http://www.youtube.com/watch?v=jdyNmSMxbAQ&t=2s

Fiiliksissä VS. Excitebikestä! En edes tiennyt, että pelistä on olemassa tällainen vain Japanissa julkaistu versio, jossa on kahden pelaajan yhtäaikainen moninpeli. Siis, mitä hemmettiä, olisimme pelanneet tätä veljeni kanssa aikoinaan varmaan rikollisia määriä.

Tämä julkaistiin myös Wii U:n VC:ssa. Onneksi ei jäänyt sinne pölyttymään ikuisiksi ajoiksi.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 17.05.2019 09:40
http://www.youtube.com/watch?v=PbOW2vllG9o&t=308s

Kohdassa 11:06 vilahtaa Super Famicomin logo, mikä pisti itsellänikin silmään streamin aikana, koska logo ei tuntunut liittyvän mihinkään ruudulla näkyvään, ja tunnus vain vilahtaa esillä sekunnin, kunnes häivettyy pois.

11:06? 11. kesäkuuta on Nintendon E3-Direct.

Voisiko Nintendo pelata PR-peliään niin taitavasti, että kyseessä onkin kuin onkin vihjaus siitä, että SNES-pelit tippuvat varjona Switchille vajaan kuukauden päästä?


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 05.06.2019 08:47
http://www.youtube.com/watch?v=vB5EMGQods0&t=26s

Hämmentävää... mikä ihmeen City Connection? Kun tunnusbiisi alkoi ja näin itse peliä, täytyin nostalgian aallosta; pelasin tätä aika runsaasti lapsena, vaikka en olisi osannut nimetä sitä ennen tätä videota! Siinä suhailtiin edestakaisin "palkeilla", ja kerättiin pisteitä. Muistaakseni pelasin City Connectionia ja Elevator Actionia monesti peräperää.

Double Dragon II taas tulee olemaan kaksinpelin ansiosta monin verroin parempi kuin ykkönen tähän palveluun. Pelataan varmasti läpi kesän aikana.


Tämä on aika harvinainen mielipide, mutta minusta NSO on nautinnollinen palvelu sellaiselle, joka kasvoi NES-pelien ympäröimänä. Palaan tuon tuostakin yrittämään SMB:n läpäisyä ilman kuolemia, nauttimaan SMB3:n tasoloikkatäydellisyydestä ja lätkimään palloa radan tai pari mainiossa Mario Golfissa. Grafiikat piirtyvät "pixel perfect" -asetuksella terävinä 4K-töllönkin ruudulle, ja input lagia tuntuisi olevan mallikelpoisen vähän (vaikka en olekaan paras henkilö puhumaan siitä). Viralliset NES-ohjaimet ovat suorastaan orgastisen täydellisiä autenttisuudessaan.

Palvelusta voisi toki tehdä paremmankin, esimerkiksi mahdollisuudella pelata onlinessa randomien kanssa. Kontrollien kustomointi taas auttaisi niissä keisseissä, kun NES-peleistä nauttii portablena ilman NES-ohjainta.Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 11.07.2019 08:15
Wrecking Crew ja Donkey Kong 3 tulevat ensi keskiviikkona palveluun.

Ensiksi mainittu lienee erinomainen peli. Minulle kuitenkin melkein tuntematon.

DK-peleissä koko juju on piste-ennätysten jahtaamisessa, eikä ilman sen koukun nielaisua pelattavaa ole kovinkaan paljon.  Tätäkin tuli kuitenkin lapsena pelattua jonkin verran.

http://www.youtube.com/watch?v=eC_8i9mnPG4&t=0s

Tunnustan, että minulla on joissakin NES-peleissä paha tapa huijata tallennusten kanssa. Kun pääsen pahan kohdan, laitan pelin talteen. Se kuitenkin katkoo ikävästi peliä, vaikka tallentaminen hyvin nopeaa onkin. Rewind on mainio ominaisuus, jonka ansiosta jatkossa ei tarvitse vierailla valikoissa niin tiuhaan. Ymmärtääkseni tämä on periytynyt NES-peleihin SNES Classics -konsolista.

EDIT:

Rewind on hienonhieno! Pelasin eilen Gradiuksen läpi, ja aloitin myös Metroidin uudestaan. Ominaisuus on ultimaattista save scummingia, mutta tekee myös monista ylivaikeista NES-peleistä nautittavia – ja vaikeiden kohtien opettelu on uskomattoman kätevää, kun tehdyn virheen jälkeen voi sekunnissa hypätä taaksepäin ja kokeilla toisenlaista lähestymistapaa.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | NES? YES!
Kirjoitti: Ephram - 13.08.2019 14:39
http://www.youtube.com/watch?v=7hAfqHEkie0&t=0s

Näyttää siltä, että syyskuusta tulee SNES-pelejä Switch Onlineen odottavalle SE kuukausi, ja samalla julkistettaneen nämä viralliset, langattomat SNES-ohjaimet, jotka ehkä tulevat ennakkotilattavaksi ja shipataan hieman myöhemmin, niin kuin NES-ohjaimet viime vuonna.

Mutta kysymysmerkkejä on yhä, ja paljon.

Nostaako Nintendo palvelun hintaa, tai luo uuden hintatierin? Se olisi suuri virhe, sillä moni kyseenalaistaa jo nyt NSO:n hinta/laatu-suhteen.

Jatkuvatko NES-julkaisut SNES-pelien ohella? Iso määrä potentiaalisia 3rd party -pelejä voitaisiin yhä julkaista NES-puolella, ja kuten tässä kuussa julkaistava Vice: Project Doom (https://www.youtube.com/watch?v=LeuJK-ZfLr4&t=0s) osoittaa, positiivisia yllätyksiä voi nousta pintaan aivan yllättäen.

Montako SNES-peliä Nintendo antaa palvelun ensi-illassa? NES-pelejä annettiin aluksi isompi kasa, mutta viime syksynä palvelu oli pikkupakko alustaa jotenkin. En yllättyisi, jos SNES-pelejä tuotaisiin vain pari kerrallaan palveluun ilman suurta alkuannosta.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 05.09.2019 08:22
https://www.nintendo.com/switch/online-service/nes/

Uusi Switchin käyttispäivitys 9.0 on kulman takana (ominaisuuksista ei vielä tietoa, mutta miten olisi kolme uutta Mario Maker -profiilikuvaa?).

SNES on täällä, ja heti kättelyssä pääsee nauttimaan näistä peleistä:

Super Mario World™
Super Mario World™ 2: Yoshi's Island™
Super Mario Kart™
The Legend of Zelda™: A Link to the Past™
Super Metroid™
Star Fox™
F-ZERO™
Stunt Race FX™
Pilotwings™
Kirby's Dream Land™ 3
Kirby's Dream Course™
Super Ghouls'n Ghosts™
Demon's Crest
Super Soccer
Super Puyo Puyo 2
Breath Of Fire
BRAWL BROTHERS
SUPER E.D.F. EARTH DEFENSE FORCE
Super Tennis
Joe & Mac 2: Lost in the Tropics

Täällä menee SMW pelailuun parinkin eri tyypin  kanssa kaksinpelinä, ja A link to the Past ja Super Metroid käynnistyvät yksinpeleinä, mutta en todellakaan tiedä, koska ehdin aloittaa ne oikeasti kunnolla... Ehkä ne tosin menevät piankin eturiviin, sillä onhan niitä odotettu.

Ja jos joku täältä haluaa peliseuraa Super Mario Worldiin tai Super Mario Kartiin (ja muihinkin, tulkaa tuhoamaan minut Super Puyo Puyo 2:ssa), niin hihkaiskaa! F-Zerossa taisi olla vain yksinpeli?

EDIT:

Vihdoinkin on mahdollista poistaa toimintojen selitetekstit alareunasta pelin aikana! Päivitetty yöllä myös NES-appiin. Eikä tähän mennyt kuin kokonainen vuosi!

Vielä viralliset SNES-padit (otan mielelläni eurovärein, koska omistan 8bitdon replica-ohjaimista jenkkiversiot) tähän, niin voila! Niiden tilaaminen ei ole vielä mahdollista, joten odotellaan.  :)


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Partajeesus - 06.09.2019 18:21
Nämä kelpaa kyllä.
Yoshi's island ja super metroid löytyy jo snes minin sisästä, mutta nyt ei tarvitse ainakaan noiden takia alkaa vaihtelemaan johtoja.
Stunt race FX taas oli yksi niistä jotka piti laittaa koneen sisuksiin modaamisen jälkeen.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 07.09.2019 11:15
SNES-pelit tuntuvat Switchillä helvetin makeilta pelata, ja grafiikat ovat pixel perfect -asetuksella aivan veitsenteräviä 4K-töllönkin ruudulla, puhumattakaan miten hyvältä ne näyttävät portablena.

Tästä on unelmat tehty.  8)


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 18.09.2019 07:44
Uuttakin pelattavaa olisi pilvin pimein, mutta silti olen hakannut SNES-pelejä jo yli 20 tuntia. SMW on co-oppina juuri niin jumalainen kuin muistin. Super Metroid... niputtaa tunnelmallaan ja maailman rakenteellaan yhä suurimman osan uusista kilpailijoistaan. Ajaton peli, jonka voi läpäistä koska tahansa uudestaan puhtaan nautinnon vuoksi.

NSO:n SNES-pelien julkaisuvalikoiman laatu on siis tyrmäävä, joten on osuvaa, että emulaation laatu tekee peleille oikeutta: pariisilainen NERD vetää input lagin vähyydessä M2:lle vertoja, ja interpolaation kanssa se on ollut jopa taitavampi, tarjoten kenties parhaimman emulaation kuluttajatason tuotteessa tähän asti.

http://www.youtube.com/watch?v=gh6Kycmzo0Y


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 05.12.2019 06:27
12. joulukuuta pelejä tulee taas lisää:

http://www.youtube.com/watch?v=sK8Bluf2HL8&t=0s

Star Fox II saatiin näköjään myös NSO-palveluun. Se ei yllätä, sillä Nintendo on napsinut kohta kaikki NES/SNES Classic pelit sinne.

Breath of Fire I ja II täytyy kyllä RPG-fanina ottaa pelattavaksi, kun julkaisuaikataulu ja loputtomienmahdollisuuksienlogini sen sallii. En ole nimittäin koskaan pelannut tuota sarjaa.

Journey to Silius ja Crystalis ovat minulle myös uppo-outoja NES-pelejä molemmat. Pienen tutkimustyön jälkeen hauskana kroppitietona selvisi, että Journey to Silius perustui alunperin Terminator-peliin, mutta sellaista siitä ei koskaan tullut, koska kehittäjätiimi menetti lisenssin kehityksen aikana.

Crystalis taas on SNK:n kehittämä toimintarope, joka nauttii kulttiklassikon statusta tänä päivänä.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Lanttu - 05.12.2019 17:08
Journey to Silius ja Crystalis ovat minulle myös uppo-outoja NES-pelejä molemmat. Pienen tutkimustyön jälkeen hauskana kroppitietona selvisi, että Journey to Silius perustui alunperin Terminator-peliin, mutta sellaista siitä ei koskaan tullut, koska kehittäjätiimi menetti lisenssin kehityksen aikana.

Journey to Siliuksessahan on yksi NESin parhaista ja monipuolisimmista soundtrackeista. Suoranaista velhoutta verrattuna 99% muihin konsolin peleihin. Jää 30 sekunnin loopit aika pahasti jalkoihin, kun parhaimmillaan vielä kahden ja puolen minuutin jälkeen kuullaan uutta variaatiota saman kappaleen sisällä. Jos vertaa esimerkiksi Castlevanian alkuun, niin kyllähän se aikamoiselta vitsiltä kuulostaa Siliukseen rinnalla, vaikka melodia klassikoksi onkin noussut. Naoki Kodaka taikoi ääniohjelmoijien kanssa NESistä ulos tavaraa, jonka ei ns. normaalien pelien perusteella uskoisi olevan mahdollista. Samaan tapaan kuin David Wise myöhemmin SNESillä.

Itse peliä en ole vieläkään koskaan pelannut, mutta sen soundtrackia on aina kiva fiilistellä, jos se jossain yhteydessä sattuu nousemaan pinnalle.

http://www.youtube.com/watch?v=dNCrpIL2XlY


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 05.12.2019 17:46
Uskomatonta settiä!  :o Siliusta pitää kokeilla jo soundrackin takia.

Joulukuussa tekee eniten mieli muutenkin pelata klassikoita. Monina jouluaattoina pääsi avaamaan kovia paketteja, jännittäen, kurkistaako revityn lahjapaperin reunasta todellakin pelikotelo. Pimeitä, kylmiä iltoja, putkitelevision kajo hämärässä huoneessa, tiheä lumisade ikkunan takana. Liitän jouluisen fiiliksen moneen peliin, kuten SMB kolmoseen, Ocarina of Timeen ja N64:n Bondiin.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Lanttu - 06.12.2019 12:45
Uskomatonta settiä!  :o Siliusta pitää kokeilla jo soundrackin takia.

Tuli tässä fiilisteltyä lisää Siliuksen soundtrackia ja harmiteltua kuinka "aliarvostettu" se on. Googlailin NES top 10 soundtrack -listauksia eikä peli löydy käytännössä mistään niistä. Sen sijaan samat pitkälti samat pelit pyörivät miltei joka listassa. Miltei voisi väittää nostalgialla olevan vähintään yhtä paljon arvoa kuin kappaleilla itsellään. SNES puolelta Donkey Kong Country toimii jälleen hyvänä esimerkkinä pelistä, joka usein päätyy erinäisille TOP-listoille, vaikka jatko-osa Diddy's Kong Quest pistää enemmän tai vähemmän paremmaksi käytännössä joka osa-alueella. Ainoa asia jossa se oikeasti häviää on julkaisuajankohta ja siten historiallisessa merkityksessä. Vaan kuinka paljon sille historialle pitäisi antaa painoarvoa muun "yleisen laadun" rinnalla? Voiko historia-arvoa tai nostalgiaa erottaa muista seikoista listoja tehdessä? Haluaako?

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka korkealle Silius nousisi, jos se olisi julkaistu edes vuosi aiemmin ja/tai se olisi saanut pitää Terminator-lisessinsä. Nyt se on varmasti valtaosalla ihmisiä jäänyt täysin pimentoon julkaisunsa aikaan.

Itse en aikoinaan pelannut NESillä miltei lainkaan, joten vahvimmat nostalgiaan vaikuttavat piikitykset ovat jääneet saamatta. Musiikkeihin on tullut tutustuttua enemmän jälkikäteen itse pelejä pelaamatta. Upeita melodioita löytyy vaikka mistä, mutta itse annan NES tapauksessa hyvin paljon painoarvoa tekniselle toteutuksellekin. Siliuksen voittanutta sillä saralla ei yksinkertaisesti ole tullut vastaan ottaen huomioon, että se on tehty täysin NES-raudalla ilman kasettiin lisättyjä ominaisuuksia. Yksin teknisyydellähän ei tee mitään, mutta kappaleet itsessäänkin ovat rautaa. Nämä yhdessä tekevät Siliuksen soundtrackista luultavasti ainoan NES-ajoilta, jonka voin ottaa kuunteluun missä tilanteessa tahansa ilman tietyn fiilistelytilan tarvetta.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 14.12.2019 07:31
Joulukuun NES-pelit ovat molemmat erinomaisia. Parhaat sitten helmikuun (SMB2 & Kirby's Adventure).

Silius on viisikenttäisenä pelinä melko lyhyt, mutta sitäkin nautittavampi paketti hyvällä, contramaisella pelattavuudella. Soundtrack jää mieleen todellakin coolina, mutta ei grafiikoissakaan ole mitään vikaa. Terminator-juuret tulevat kyllä selviksi. Vaikeustasokaan ei ole niin järkyttävä kuin esimerkiksi Ninja Gaidenissa.

Sankari nukkuu mystisessä luolassa sakeaa unta, kunnes havahtuu hereille ja seikkailu alkaa. Crystalis yhdistää pelimekaniikaltaan kaksi ensimmäistä Zeldaa samaan pakettiin. Siinä on melko samanlainen kokemuspistejärjestelmä kuin Adventures of Linkissä. Kylissä käydään juttelemassa, luolissa rymyämässä, yksinkertaisten "vie tämä tavara takaisin" -tehtävien pitäessä sankarin kiireisenä. Sydämeltään tämä on enemmän SNES-pelin kaltainen, ja rutkasti nautittavampi kuin monet muut, pahasti vanhentuneet NES-julkaisut.


Toivottavasti Nintendo onnistuu jatkossakin tarjoamaan yhtä mainioita pelejä Mini-konsoliensa ja VC-kirjastojensa ulkupuolelta.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Partajeesus - 23.12.2019 19:44
Pelasin pari viikkoa sitten stunt race FX:n ja olihan se aikamoinen...kokemus.
Ruudunpäivitys varmaan alle 20fps suurimman osan ajasta ja auton ohjaus sen mukaista.
Tuli tuosta muutama videokin katsottua tubesta ja jotkut ihan rehellisesti edelleen väittää, että ohjaus on ihan ok.
Ei tuo silti vaikea ollut sillä koko homma oli ohi alle tunnissa. Master cup vaati kaksi yritystä ja kaikki muut meni kerrasta enkä edes tiennyt, että päätynapeilla voi kääntyä jyrkemmin.
Stunt arenoilta en sitten enää viitsinyt yrittää kerätä kaikkia tähtiä sillä siellä pelin fysiikat ja kontrollit näyttää sen todellisen luonteensa kun aletaan vaatimaan jo tarkkuutta.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 12.02.2020 07:12
http://www.youtube.com/watch?v=plNusehQ1Ds

Ensi viikon keskiviikkona NSO täydentyy jälleen, enkä ole pelannut tällä kertaa ainoatakaan näistä neljstä pelistä! Vilkaistaanpa kommenttien kera, mitä on tulossa:

Pop'n TwinBee | SNES

Twinbeet ovat siitä poikkeavia genrensä edustajia, että ne ovat värikkäitä ja pirteillä väreillä kyllästettyjä. Tämä saattaa olla joillekin turn off, mutta pelimekaanisesti ne ovat oivallisia pikku räiskintöjä. Kiva nähdä Twinbeen kehitys 8-bittisestä kuuteentoista.

Smash Tennis | SNES

Palvelusta löytyy jo Superille yksi tennispeli, mutta Smash Tennis on pelattavuudeltaan (lukemani perusteella) sitä kehittyneempi. Enkä tiedä mitä te ajattelette, mutta minusta tämän tyypin pelit sopivat mainiosti nopeisiin kaksintaistoihin; ne on helppo ottaa haltuun, mutta sopivan vaikea masteroida. Vietteihimme vetoaa, että hyvin ilmassa kulkevaa esinettä läiskitään päädystä päätyyn, tavoitteena murtaa toisen puolustus.

Shadow of the Ninja | NES

Mitä tulee helmikuun 2020 lisäyksiin, olen tästä pelistä eniten innoissani. Pikaiselta vilkaisulta se näyttää samalta kuin moni muu NES-peli, jossa liikutaan eteenpäin ja tuhotaan kaikki ruudulle ilmestyvä (esim. Shatterhand, Silius) ennen kuin vihut ehtivät tehdä pelaajaan vahinkoa. Mutta Shadow of the Ninjalla on hallussaan erityinen valtti: co-op. Läpipeluukierroksesta kaverin kanssa voikin tulla siisti kokemus, jos peli ei lannista liian nopeasti korkealla vaikeustasollaan. Tosin silloinkin tallennuksia juustoamalla voi rynniä läpi pelinpysäyttäjistä. Jees, tätä odotan!

Eliminator Boat Duel | NES

Tästä pelistä en ole ikinä kuullutkaan. Odotukseni eivät ole suuret. Ehkä EBD menee siihen kastiin, jonka pelit ovat niin turhauttavia ja hölmöjä, että niiden pelaaminen voi olla ohikiitävän hetken jopa hauskaa. Raivostuttavalla tavalla.Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 24.03.2020 12:19
Breath of Fire (SNES) tulille!

Peli tekee hyvän ensivaikutelman: grafiikat ovat hyvännäköisiä, vaikka eivät vedäkään vertoja Squaren kauneimmille SNES-peleille. Peli on silti sulava ja mukava katsella sekä kuunnella. Tällä alueella ei siis valittamista.

BoF sisältää myös pari juttua, jotka puuttuvat monista saman aikakauden roolipeleistä. Ensinnäkin, pelaaja voi asettaa haluamiaan pikatoimintoja eri näppäimiin. L-painikkeen voi siis ohjelmoida tuomaan painalluksesta esiin taikavalikon ja X-napin itemit. Toinen kiva juttu on autobattle. Tämän genren peleissä kurmotetaan samoja vihollisia moneen otteeseen, ja on oivallista että grindatessa ja vanhaa aluetta kiertäessä voi antaa pelille taisteluissa ohjat, jolloin turha vahvistusnapin rämpyttäminen käskyjä annettaessa jää pois. Uusia ja voimakkaita vihollisia kohdatessa pelaan tietenkin manuaalisesti. Sarjan ensimmäiseltä osalta en odottanut näin kivaa QoL-omimaisuutta.

Juoksunapin puuttuminen vähän kismittää. Olisi ollut mukavaa kirmailla läpi vanhojen alueiden joutumatta niin usein taisteluihin. Muuta valittamista en pelattavuudesta tällä hetkellä keksi, sillä taistelutkin ovat mukavan nopeatempoisia. Plussaa siis siitä, että rivivihollisilla ei ole liian paljon elinvoimaa.

Ei ole lainkaan harvinaista, että JRPG pitkittää luolastojaan. BoF ei tunnu sortuvan tähän perisyntiin ainakaan alun perusteella. Luolastot eivät nimittäin kestä yhtään sen kauempaa, kuin on tarkoitus. Ei tule mielikuvaa leikkaa-liimauksesta ja pelin pitkittämisestä käyttäen loputtomasti samoja grafiikkapalasia. Diggaan tästä suoraviivaisuudesta.

Vaikuttaa siis oikein lupaavalta.(https://live.staticflickr.com/65535/49693651062_7cba33306e_z.jpg) (https://live.staticflickr.com/65535/49693350831_c93cc1c8fa_z.jpg) (https://live.staticflickr.com/65535/49693349816_6c34138bb1_z.jpg)
Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 15.05.2020 06:50
http://www.youtube.com/watch?v=Fq7D2Rpc9jg

Lisää pelejä ensi keskiviikkona!

Panel de Pon aka Tetris Attack ja Rygar. Heck yeah! Pelattiin Attackia aikoinaan kaverin kanssa aika paljonkin, ja halusin sen tähän palveluun. Lisenssiongelmat varmaan estävät Tetris-nimen käytön, mutta hyvä kun ongelma kierrettiin julkaisemalla Japani-versio täällä. Pitäisi alkaa kyllä järkkäämään peliseuraa näihin peleihin esim. täältä, olisi mukavaa tahkota klassikoita onlinessa.

Rygarista ei juuri NES-seikkailu parane. Jotenkin todella palanut mieleen pelin viholliset ja ympäristöt. Pelattavuuskin rokkasi.

Wild Guns on kuulemma kanssa mainio SNES-peli, mutta entäpä Operation Logic Bomb? Näyttää ihan kiintoisalta, joten menee kyllä kokeiluun.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 08.07.2020 06:23
http://www.youtube.com/watch?v=0Hf_0OytL_c

Donkey Kong Country! Vihdoinkin!

Ensi viikolla Nintendo-fanit pääsevät pelaamaan Raren klassikkoa sekä uutta Paper Mariota. Heinäkuusta ei sittenkään tullut hassumpi kuukausi Switchin omistajille. Sikäli hauska ajoitus, että otin eilen Tropical Freezen hard-moodin pitkän tauon jälkeen tulille. Kuolin 4-4:n mustekalahelvettiin kerta toisensa jälkeen, mutta TF:n kaunis audiovisuaalinen tykitys rauhoittelee hermoja kuin tuutulaulu. No, kaksi läpäistyä kenttää nostivat prosentit 149:ään.

Kahdesta muusta pelistä en tiedäkään mitään. Immortal ainakin vaikuttaa kokeilun arvoiselta:

Lainaus
The Immortal is an isometric action-adventure dark fantasy video game originally created for the Apple IIGS, which was ported to the Amiga, Atari ST, MS-DOS, NES, and Sega Genesis. A wizard is attempting to find his mentor in a large and dangerous labyrinth. The game has a high degree of graphic violence. The music for Apple IIGS version was made by Douglas Fulton. On some conversions, Rob Hubbard and Michael Bartlow are credited.Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Partajeesus - 08.07.2020 10:36
Immortal ainakin vaikuttaa kokeilun arvoiselta

http://www.youtube.com/watch?v=KvGxHuEUXgs


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 11.09.2020 12:02
NSO-valikoimaa paljon pelaavana mietin välillä, kumpaa kuvasuhdetta tulisi käyttää: pixel perfectiä (8:7) vai 4:3-asetusta.

http://www.youtube.com/watch?v=ssluTgfkdlg

Oikea vastaus lienee, että se riippuu. Yllättävästi Nintendo ei itse ole ottanut 1st party -peleissään huomioon CRT-telkkujen aiheuttamaa kuvanvenymistä SNES:sin natiivisti lähettämästä 8:7-kuvasta. Tällöin esimerkiksi Link näyttää reilusti tuhdimmalta kuin oli tarkoitus.

Jotkut pelit kuitenkin huomioivat kuvaputkitelkkujen 4:3-kuvasuhteen etukäteen, joten silloin 8:7 näyttää kuvan liian kapeana. Se tekeekin valinnasta kiperämmän, ja jos haluaa nähdä pelit oikein, asetusta pitää välillä vaihtaa.

Pixel Perfect näyttää todella hyvältä ja ultrasharpilta, portablena ja 4K:ksi skaalattuna. Siksi houkuttaakin käyttää juuri sitä. Totuttua pienempi kuva-ala näyttää tosin oudolta, kun on pelannut näitä pelejä aikoinaan niin paljon 4:3 suhteella.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 16.09.2020 06:54
http://www.youtube.com/watch?v=OaeBtDePLk0

DKC 2 on nettihypen perusteella yksi parhaista peleistä koskaan.

Tämä on siis tunnustus, ja häpeän tehdä sen, mutta... huoh... tässä tulee: DKC 2 (ja myös 3 tulevaisuudessa) ovat minulle käytännössä uusia pelejä. Trilogiasta pelasin siis paljon vain originaalia. Onko DKC 2 todella niin hyvä kuin sanotaan? Jännittävää.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 30.11.2020 16:27
NES ja SNES -apit päivitettiin versionumeroihin 5.0.0 ja 2.0.0, mutta niihin ei tullut näkyviä muutoksia.

Reseterassa on vihjailtu, että tämän viikon tiistaina tapahtuisi jotain ja siinä samassa heitelty vinkkejä Advancesta.

Näyttää siltä, että pelaamme Switchillä Game Boy -pelejä 24 tunnin sisällä!  :)

Olisi nannaa päästä pelaamaan Metroid: Zero Mission, Metroid Fusion, Advance Wars, Zelda: Minish Cap, Mario Kart: Super Circuit, Golden Sunit... lista jatkuu ja jatkuu! Tältä laitteelta löytyy myös valtavasti pelejä, joita en ole pelannut, mutta joihin ehdottomasti sukeltaisin NSO:n ansiosta.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 15.12.2020 07:09
http://www.youtube.com/watch?v=n545MB4Y43s&feature=emb_title

DKC 3 saapuu Switchille perjantaina. Nuo kaikki muut tulossa olevat pelit ovatkin meikälle sitten tuiki tuntemattomia, mikä ei tietenkään indikoi sitä, että ne olisivat huonoja. Ennakkoluulottomasti testiin.  :)

Palveluun on varmasti vaikeaa saada ns. suuria 3rd party pelejä, koska julkaisijat haluavat myydä ne ymmärrettävästi omina kokoelminaan. Ja onhan Switchille näitä jo paljon saatavissa: mm. Contrat, klassiset Castlevaniat, Mega Maneja laidasta laitaan. Se ei ole huono juttu, että pelit voi hankkia itselleen. Toivoisin Nintendoltakin sitä, että NSO-pelit voisi halutessaan ostaa. Napsisin sieltä varmasti suurimman osan Nipan omista julkaisuista.
Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: saska - 15.12.2020 12:23
DKC2 vakuuutti eli eiköhän kolmonenkin mene testiin. Olin siis ennestään pelannut vain ykkösen joka on aina tuntunut aika keskinkertaiselta (kun ottaa nostalgialasit pois).


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: MasterTK - 15.12.2020 15:12
Mahtava juttu! Minusta DKC kolmonen on sarjan paras osa ja täysin aliarvostettu verrattuna kakkoseen. Peli julkaistiin todella myöhään Snessin elinkaaren loppupuolella ja meni monilta ohi. Pitääkin heti alkaa pelaamaan läpi pitkästä aikaa.

Ja ykkönen nyt on selvästi sarjan heikoin osa.


Otsikko: Re: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Sharkie - 15.12.2020 15:52
Ja silti todella kova. Kertoo vaan trilogian laadusta overall, SNESin parhaimmistoa.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Lanttu - 17.03.2021 15:47
Mahtava juttu! Minusta DKC kolmonen on sarjan paras osa ja täysin aliarvostettu verrattuna kakkoseen. Peli julkaistiin todella myöhään Snessin elinkaaren loppupuolella ja meni monilta ohi. Pitääkin heti alkaa pelaamaan läpi pitkästä aikaa.

Ja ykkönen nyt on selvästi sarjan heikoin osa.

Täytyy palata tähän johon en aikanaan jaksanut kommentoida. Mielestäni Diddy's Kong Quest on sarjan selkeästi paras osa. Tasapainoisin tiukas tasohyppelyn ja gimmickien kanssa.

Kolmonen menee välillä liikaakin kikkailun puolelle. Etenkin pelin loppupuoliskolla tuleva violetilla papukaijalla pelattava kenttä on yksinkertaisesti raivostuttava, koko sarjan pohjakosketus. Ei vaikeustasonsa, vaan pelimekaniikan turhauttavuuden takia. Pelin vaihtelevuus on sen rikkaus ja kirous. Hienojen ideoiden vastapainoksi mukana on liikaa pannukakkuja.

Ensimmäinen osa on selkeästi alkeellisin. Graafisestikin yksinkertaisin, mutta tunnelmaltaan lyömätön. Ehkä nimenomaan tuon tunnelman takia pidänkin siitä enemmän kuin kolmosesta, vaikka puhtaasti sisällöllisesti kolmonen onkin paljon parempi.

Kakkonen sen sijaan on pitkälti täydellinen paketti. Sarjan parhaat musiikit. Monipuolisemmat grafiikat kuin ensimmäisessä osassa, miellyttämäpi taidetyyli kuin kolmosessa. Todella tiukka tasosuunnittelu.

Ainoa murhekryyni kakkosessa oli penskansa kaikkien salareiden löytäminen. Silloin, kun en tajunnut, että kentän nimen perään tulee !, kun se on läpikotaisin kaluttu. Tässä kolmonen oli parempi, vaikka tavallaan vaihteleva määrä salareita per kenttä onkin piristävämpää (kolmosessa jokaisessa kentässä on kaksi). Toisaalta riemu oli sitäkin suurempi, kun aikanaan vahingossa törmäsinkin siihen viimeiseen puuttuneeseen salariin itse ilman mitään lisäapuja.


Otsikko: Vs: Nintendo Switch Online | Now You’re Playing with Super Power!
Kirjoitti: Ephram - 07.04.2021 06:43
https://www.youtube.com/watch?v=DQ2c-6CJ-tM

Moni odotti Nintendon tuovan uuden Battle Royale -tyylisen klassikkosovituksen lähiaikoina Onlineen, mutta kuka rehellisesti odotti sen olevan Pac-Man?  ;D Näin veikkauksia Zeldasta, Donkey Kongista, F-Zerosta ja Metroidista...

Pacilla on kyllä kova historia takanaan ja toimiva konsepti ideaan, mutta juurtuuko se palveluun samalla tapaa kuin Tetris 99, josta on tullut monelle syy maksaa NSO-palvelusta? Ainakaan sen kokeileminen ei maksa mitään myöhemmin tänään.

Edit: Se, mikä saisi Laudan räjähtämään, olisi tietenkin loistokas Warioware One Controller Survival 99!  :lol: