Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Aihe: Neo-Geo –kaappiprojekti  (Luettu 32525 kertaa)
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #30 : 01.08.2009 01:41 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili 19.1. Maalaus, yksiväriset osat



Maalaus alkakoon ylläolevan mallin mukaisesti. Pääosin kaappi tulee siis olemaan valkoinen. Mustaa käytetään logoissa, vihreä ja punainen säästetään muihin yksityiskohtiin. Kokeilin huonekalumaaleja kuten Tikkurilan Empireä, jota minulle suositeltiin eri maaliliikkeissä, mutta en saanut niillä tasaista pintaa MDF-levyille. Aina jäi levitystyökalun jäljet maaliin. Maalaus tehdään siis spray-maaleilla niiden helpon saatavuuden ja tasaisen väripinnan takia.



Aloitin ensimmäisenä Mastonin mattavalkoisella. Maalasin sillä pari levyä. Mastonin maalissa oli kuitenkin ongelmansa. Suurimpana niistä oli epätasainen maalausjälki. Ponnekaasua oli aivan liian vähän suhteessa maaliin eikä seosta saanut tasaiseksi. Lisäksi Maston alkoi hyvin nopeasti "räkiä" maalia isoina pisaroina. Kävin sitten Mikrokulmassa ja sieltä löysin sipoolaisen AT-Tuotteen AT Color -merkkistä spray-maalia. Se olikin huomattavasti parempaa. Mattavalkoinen ei ainoastaan ollut huomattavasti valkoisempaa kuin Mastonin vastaava vaan myös ponnekaasun ja maalin suhde oli erinomainen. Varsinkin alkuun purkista tuli todella miellyttävän tehokkaasti ja tasaisesti maalia. Loppua kohden paine hiukan laskee, mutta jälki pysyy edelleen hurjasti Mastonia edellä. AT Colorilla on lisäksi hintaetu puolellaan: 2,95 euroa per purkki. Maston maksaa keskimäärin 6 euroa. AT Colorilla sai hyvän pinnan noin 2-3 maalikerroksella. Myöhemmin otin käyttöön malliston valkoisen pohjamaalin, koska sen kanssa pinnasta sai vielä tasaisemman. Useimmiten pohjamaalin päälle riitti yksi huolellinen kerros mattavalkoista.



Maalaus tehtiin luonnollisesti ulkona sen sotkuisuuden ja sen tuottamien myrkyllisten kaasujen takia. Käytin alustana rakentajan muovia. En suosittele sanomalehtiä tai muita papereita, koska ne tarttuvat hyvin helposti kiinni maalipintaan. Pieni tuulenpuuska saattaa myös heilauttaa paperin kuivuvan maalipinnan päälle, josta on seurauksena katastrofi. Yksiväristen osien maalaus eteni hyvin nopeasti, koska maalikerroksen kuivuessa saattoi hioa ja maalata uuden osan eikä muun värisiä pintoja tarvinnut suojata. Pelkästään valkoisia osia ovat kattolevyt, näytön ylä- ja alapuolella olevat kaiutinlevy ja näytön ramppi sekä control panelin osat. Kaapin sisäpuolisia osia ei maalattu lukuunottamatta näytön hyllyä ja sen kehystä. Näytön hylly ja kehys maalattiin mattamustaksi näytön heijastusten välttämiseksi.



Lopuksi yksiväriset osat lakattiin. Mustiin osiin käytin AT Colorin mattalakkaa. Valkoisiin osiin käytin sen sijaan Beltonin kiiltävää lakkaa, koska AT Colorin sekä matta että kiiltävä lakka kellasti ikävän paljon valkoista. Beltonilla näin ei käynyt. Beltonin Molotow -maaleista ja muista paremmista spray-maaleista lisää kappaleessa 19.4.

19.2. Maalaus, moniväriset osat



Monivärisiä osia ovat kyljet, takaseinä ja kuvassakin näkyvä etuosan levy. Nämä kaikki ovat pohjaväriltään valkoisia, joiden alareunaan tulee vihreä raita. Raita siis kiertää koko kaapin ympäri. Monivärisistä osista tein ensimmäiseksi helpoimmat eli etuosan levyn ja takaseinän. Pohjamaalasin ne ensin, jonka jälkeen alareuna peitettiin. Peittämätön pinta maalattiin mattavalkoisella. Seuraavaksi alareuna otettiin esiin, muu osa peitettiin ja alareuna maalattiin vihreäksi. Rajaukseen käytettiin maalarinteippiä ja peittelyyn valkoista tulostuspaperia. Maalin annettiin kuivua päivä ennenkuin sitä peiteltiin tai teippailtiin. Pohjamaalin pystyi peittämään jo tunnin kuivumisen jälkeen. Eikä se niinkään haitannut, jos peittelystä jäi pohjamaaliin jotain pieniä virheitä, koska päälle tuleva maalipinta peittäisi sen kuitenkin. Lisäksi hioin pohjamaalin aina hiomapaperilla. Ensin karkeudella 180 ja sitten 240. Koska halusin vihreän olevan juuri tiettyä sävyä, kävin sekoituttamassa sen erikseen. Tästä myös tarkemmin kappaleessa 19.4. Kummatkin värit, mattavalkoinen ja vihreä, lakattiin Beltonin kiiltävällä lakalla.



Viimeisenä työläimmät osat eli kyljet. Kyljet ovat ainoat osat, joiden kummallekin puolelle maalataan. Molempiin kylkiin tulee samanlaiset maalaukset. Sisäpuolelle tehdään reunoja seuraava 5 senttimetriä leveä punainen reunus sekä näytön kohdalta kylki maalataan täysin mustaksi. Koska kyljet ovat yläreunoistaan ja laidoistaan noin 3 senttimetriä leveämmät kuin kaappi muuten, näkyy nämä punaiset reunukset nätisti kylkien liepeissä. Päätin tehdä kylkien mustat kohdat ensimmäisenä. Maalattava alue rajattiin tuttuun tapaan maalarinteipillä ja muu alue peiteltiin paperilla. Lopuksi musta maali lakattin AT Colorin mattalakalla, kuten muutkin mustat osat aikaisemmin.



Mustan kunnolla kuivuttua, peitettiin koko sisäpuoli reunoja lukuunottamatta. Reunoille suihkaistiin ensin pohjamaali ja sitten punaista päälle. Lakkaus Beltonilla.



Sisäpuoli peiteltiin tämän jälkeen täysin ja siirryttiin maalaamaan kylkien ulkopuolia. Toisin kuin aikaisemmin, en asettanut levyä enää suoraan muovin päälle, koska en halunnut peitepaperien painautuvan kiinni sisäpuolen maalipintaan. Asetinkin kyljet tyhjien spray-purkkien päälle, jotka sijoittelin maalaamattomien kohtien alle. Kylkien ulkopuolet maalattiin täysin samaan tyyliin kuin takaseinä ja etuosan levykin. Ensin pohjamaali, alareuna peittoon, mattavalkoinen, alareuna esiin ja muu peittoon, alareuna vihreällä. En kuitenkaan heti lakannut näiden toimenpiteiden jälkeen, koska kylkien maalausta jatketaan logoilla.

19.3. Maalaus, logot ja sapluunamaalaus



Kylkiin maalataan SNK- ja Neo-Geo -logot mallikuvassa näkyville paikoille sapluunoiden avustuksella. Itse valmistin sapluunat seuraavasti. Logo vektoroidaan bittikarttakuvasta ja se tulostetaan sopivaan kokoon paksuhkolle valokuvapaperille parhaalla laadulla, mitä perustulostimella saa aikaan. Tulostettu logo laminoidaan ja laminoitu liuska ajetaan vielä muutamaan kertaan laminointikoneen läpi, jotta siitä saadaan mahdollisimman jäykkä ja tasainen. Logo leikataan mattoveitsellä irti. Tämä on selvästi vaikein ja työläin vaihe sapluunoiden teossa. Siihen kannattaa varata paljon aikaa ja hermoja. Leikkuualustan tulee olla tasainen ja kova, mutta kuitenkin sellainen, johon mattoveitsi voi hieman upota. Puu on erinomaista tähän tarkoitukseen. Käytin turhia MDF-palojani tähän. Harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarin. Suorien linjojen viiltämisen apuvälineenä kannattaa käyttää viivainta, kaareviin linjoihin voi kokeilla harppia. Kun kuvio on saatu leikattua irti, "negatiivi" ja "posiitivi" ajetaan vielä pariin kertaan laminointikoneen läpi "leikkuuhaavojen" kasaan puristamiseksi.

Neo-Geo -logoon käytin negatiivisapluunaa, joka oli tulostettu A4-arkille. SNK-logon ison koon takia olin tulostanut jokaisen logon kirjaimen omalle A3-arkille. Koska näin isokokoista valokuvapaperia ei minulta löytynyt, jouduin käyttämään tavallista tulostuspaperia (80g/m²). Niistä tuli kuitenkin laminoituina ihan hyviä. SNK-logon kirjaimiin käytin positiivisapluunoita, koska negatiiveihin jäi niin vähän pintaa jäljelle, että ne olivat todella lerppuja.

Kokeilin sapluunoita ensin sellaisenaan, mutten saanut niitä niin tiukasti levyyn kiinni, jotta kuvion reunoista olisi tulleet terävät. Spray-maali pääsi reunojen alle. Netissä ehdotettiin ratkaisuksi tarrasprayta, jolla sapluunaan pohja liimataan kiinni maalattavaan pintaan. Tämä tekee tosin sapluunasta kovin kertakäyttöisen. Pohjaväri ei välttämättä myöskään tykkää, kun sapluunaa sitten lähdetään irroittamaan.



Ratkaisuksi keksin kontaktimuovin eli sen, jolla koulukirjojakin päällystetään. Kontaktimuovi on itseasiassa täydellistä tähän tarkoitukseen. Muovin tarrapinta on sen verran heikko, ettei se revi maalia mukaansa eikä se jätä mitään jälkiä maalipintaan, mutta pysyy kuitenkin tarpeeksi napakasti pinnassa kiinni. Lisäksi sitä on helppo leikata veitsellä. Leikkasin muovia sopivan kokoisen palasen, tarrasin sen oikeaan kohtaan, tasoitin huolellisesti ja varmuuden vuoksi teippasin vielä reunoistaan kiinni. Asetin laminaattisapluunani tämän päälle ja sen avustuksella viilsin kuvion kontaktimuoviin. Tämän jälkeen muu pinta peiteltiin papereilla. Ennen maalausta taputtelin kontaktimuovin vielä tiukemmin kiinni.



Musta maali oli tällä kertaa kiiltävää mustaa. Kaksi kerrosta riitti hyvään pintaan. Annoin ensimmäisen kerroksen kuivua kunnolla, jonka jälkeen taputtelin kontaktimuovin vielä kertaalleen kiinni levyyn, koska maali oli saanut sen hiukan nousemaan koholle. Heti tämän jälkeen toinen kerros. Suosittelen suoristamaan kontaktimuovin esimerkiksi painavien kirjojen alla ennen käyttöä, koska ikänsä rullalla olleena se pyrkii kohoamaan. Mitä pidemmälle rullassa mennään, sitä enemmän muovi pyrkii koholle. Jäljestä tuli kuitenkin ihan hyvää kohoilusta huolimatta. Meinasin kuitenkin pilata kuvion repimällä sapluunan liian äkkiä pois. Sapluunamaalauksessa on ensiarvoisen tärkeää antaa maalin kuivua riittävästi.



SNK-logon maalamisessa ei ollut muita eroavaisuuksia kuin että laminaattisapluuna oli positiivi, kontaktimuovin palaset olivat isompia ja että kirjaimet tuli asetella tarkasti, jotta ne ovat linjassa keskenään ja ovat yhtä etäällä toisistaan. Lisäksi rajasin K-kirjaimen jalkaan maalarinteipillä vihreitä yksityiskohtia. Lopuksi kylkien ulkopuolet lakattiin Beltonin kiiltävällä lakalla.




19.4. Maalaus, Beltonin ja Clashin/Beatin spray-maalit sekä omat sävyt



Vaikka pääosin teinkin maalauksen AT Colorin maaleilla, se ei estänyt tutkimasta muita maalivaihtoehtoja. Tarve tälle syntyi, kun halusin juuri tietyn sävyistä vihreätä eikä AT Colorin ainoa vihreä sävy ollut lähellekään haluamaani. Mastonilla oli muutama vihreän sävy, joista yksi oli melko lähellä, mutten löytänyt sitä mistään. Helsinkiläisiä maalikauppoja googletellessani löysin Sörnäisissä sijaitsevan Geezersin, joka on spray-maaleihin erikoistunut kauppa. Heidän valikoimistaan löytyy maailmalla tunnettujen Beltonin ja Clashin/Beatin maalien lisäksi kaikenlaista muutakin, mitä grafittitaiteilijat voisivat tarvita. Clash ja Beat ovat saman valmistajan tismalleen samaa maalia, mutta jostain syystä niitä myydään eri merkeillä.

Beltonin ja Clashin värikartat ovat laajoja ja maali aivan ensiluokkaista. Mikä tahansa sävy peittää allensa pikimustankin eikä alle jäävä väri vaikuta pinnalle tulevaan sävyyn yhtään. Ponnekaasun ja maalin seos ei enää voisi parempi olla, sillä maali tulee alusta loppuun samanlaisella voimalla ja hyvin hyvin tasaisesti. Hyvän pinnan saa aikaiseksi lähes ensimmäisellä vedolla: ei lainkaan tarvetta pohjamaalille. Vaihdettavilla suuttimilla saa vaikutettua kätevästi, kuinka laajalle alueelle maali levittyy. Suutin vaikuttaa myös pisaratiheyteen. YouTubesta löytyy video, jossa käydään suurin osa suuttimista läpi. Itse käytin keskisuuren Clash Skinny -suuttimen lisäksi suurempaa Pink Fat -suutinta, joka soveltui aivan erinomaisesti lakan levittämiseen. Lakan tasaista levittymistä on vaikea seurata lakan läpinäkyvyyden takia. Hommaa helpottaa huomattavasti, kun suutin levittää sen tasaisesti laajemmalle alueelle, jolloin joitakin kohtia ei jää niin helposti lakkaamatta. Suuttimet sopivat sekä Beltonin että Clashin purkkeihin. Mastonin ja AT Colorin purkeissa on erilaiset kiinnitysmekanismit.

Laajoista värikartoista huolimatta en löytänyt juuri sitä tiettyä vihreää. Geezersissä minulle suositeltiin Deco Väriä, jossa kävin sekoituttamassa oikean sävyisen spray-maalin. Se ei ollut aivan halpaa lystiä, sillä yksi purkki maksoi 25 euroa, mutta ainakin sävy oli juuri oikea. Suuttimet sopivat myös Deco Värin käyttämiin purkkeihin.

Täysin tyhjäksi purkkeja meni noin 30 ja siihen päälle muutama, jotka jäivät puolilleen. Rahaa meni suunnilleen 160 euroa. Liikutaan niillä rajoilla, oliko spray-maaleilla maalaus järkevää, koska muilla maalityypeillä on suhde rahaa per maalattu neliömetri paljon parempi. Ruiskumaalaus olisi ollut yksi varteenotettava vaihtoehto, mutten viitsinyt alkaa sijoittamaan ruiskuun. Spray-maaleilla maalaus oli kuitenkin varsin hauskaa ja oppihan siinä käyttämään niitäkin paremmin. Soveltuvathan ne kaikenlaisten pintojen maalaamiseen, joten eiköhän tästäkin projektista ollut tulevaisuutta ajattelen varsin paljon hyötyä. Tulevissa projekteissa aion käyttää heti alusta lähtien Beltonin ja Clashin maaleja. Niin hyviä ne olivat. Pidin erityisesti Clashista. Suosittelen lämpimästi muillekin.


« Viimeksi muokattu: 02.08.2009 23:04 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #31 : 02.08.2009 09:34 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Beltonien/Clashin/Montanan laatuero esimerkiksi mastoniin on kyllä aika järkyttävä, varsinkin kun hintaluokka on aivan sama...

Hyvältähän tuo maalaus näyttää.
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #32 : 03.08.2009 22:58 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili 20. T-molding



T-molding on T-kirjaimen muotoista muovista listaa, jota tavataan käyttää koristeena ja suojuksena kolikkopelien ja pelipöytien kanteissa. Tilasin sitä syyskuussa 2007 Arcadeshop.de:stä 11 metriä. Yhteen kylkeen sitä menee noin 5 metriä. Lista on väriltään mustaa ja leveydeltään 5/8" eli 15,875 millimetriä (levyjen paksuus oli se 16 millimetriä). Jostain syystä Arcadeshopin valikoimista ei enää näytä löytyvän T-moldingia lainkaan.



Listaa varten hankin kuvassa näkyvän jyrsinterän, joka on juuri suunniteltu kanttiurien tekemiseen. Terän leveys on 3 millimetriä. Listan jalan paksuus on saman verran. Tein kanttiuran ennen maalausta. Se oli varsin nopea ja helppo työvaihe. Riittää, että tarkistaa terän olevan oikealla korkeudella, jotta ura tulee keskelle kanttia.

Liimasin listan uraan Erikeeperillä maalauksen jälkeen. Muuta erikoista kiinnityksessä ei ole kuin, että kulmissa täytyy T:n jalkaa leikellä, jotta listan saa taipumaan kulmaan sopivaksi. Sisäänpäin kääntyvissä kulmissa jalkaa täytyy leikata näin. Ulospäin kääntyvissä kulmissa puolestaan tällä tavalla.

tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #33 : 16.08.2009 19:34 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Neo-Geo on nyt tossa vieressä koottuna. Koko päivän väsäilin sen kanssa. Kädet ihan paskana, veto loppu ja kammottava nälkä. En jaksa edes pelata sillä, kun väsyttää niin paljon. Kaikki kuitenkin toimi, kun testasin laitteet läpi aikaisemmin. Helvetin jees.
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #34 : 16.08.2009 22:41 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Onneksi olkoon. Ei mikään ihan pieni proggis, ja kunnialla teit loppuun saakka.
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #35 : 16.08.2009 23:04 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Onnittelut täältäkin. Hienoa työtä olet tehnyt.

Tähän väliin täytyy vielä kehaista sinun työskentelytapoja, jotka vaikuttavat erittäin järjestelmällisiltä ja asiallisilta. Tullut ilmi tämän aiheen ja remontoimisiesi yhteyksissä.

Pistäs kuvia sitten valmiista kokonaisuudesta kunhan olet akut ladannu.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #36 : 17.08.2009 00:08 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Koko urakkaa ei kyllä voi kun ihastella. Määrätietoista ja taitavaa puuhailua. Tekisipä joku mullekin samanlaisen kopin. Tai vaihtoehtoisesti vippaisi rahat kaapin tilaamiseen. Minne sen laittaisin, en tiedä, mutta kukapa siitä välittää. :)

Ehdottomasti kuvasarjaa valmiista tuotoksesta kehiin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #37 : 19.08.2009 22:23 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili 21. Kokoaminen



Vaikka en pidäkään kaappia aivan valmiina vielä, sille ei tarvitse tehdä enää mitään sellaista, joka vaatisi kaapin purkamista tai pitämistä osina. Se voidaan siis koota kasaan ja saattaa toimintaan. Ei muuta kuin ruuvimeisseli käteen ja hommiin. Jälkeenpäin ajatellen sen porakoneen käyttäminen olisi saattanut olla parempi ratkaisu, koska seuraavana päivänä kädet olivat huomattavan arat.





Elektroniikkaosien, joita ovat siis virtalähde, MVS–emolevy, kolikkopesä, ohjaimet, monitori, kaiuttimet ja marquee–valo, laittaminen kävi nopeasti fiksusti suunniteltujen liittimien ansiosta. Kaikki toimi kuten piti ja laitteet löysivät toisensa.




Kyllä se kokoaminen tuli lopulta päätöksensä. Siihen menikin lähes koko sunnuntaipäivä. Olin ajatellut laittavani kaapin kirjahyllyn viereen, mutta koska kaappi olikin syvempi kuin muistin, eli noin kolme kertaa syvempi kuin kirjahylly, näytti se hieman hölmöltä. Vaihdoin kaapin pianon paikalle.








Voin tässä vaiheessa jo sanoa, että olen projektin lopputulokseen hyvin tyytyväinen. Toki tuli tehtyä roppakaupalla virheitä ja huonohkoja valintoja. Mutta tärkeimmät asiat kuten laitteen toimivuus ja pelituntuma osuivat erinomaisesti kohdalleen. Erityisen tyytyväinen olen näppäimien asetteluun ja kuinka hyvälle korkeudelle ja sopivaan kulmaan ohjaimet tuli istutettua. Kahdestaan pelatessa molemmilla pelaajilla on reilusti tilaa suorittaa ten hit combot Garoussa. Kaapista tuli kyllä liian iso ja painava. Syvyyden olisi saanut helposti pienemmäksi ilman, että mistään olisi tarvinut luopua tai tehdä käyttömukavuuden suhteen kompromisseja. Levyjen 16 millin paksuus oli myös liikaa. Puolet ohuempi 8 millin levy olisi riittänyt erinomaisesti.

No on kokonsa puolesta ainakin riittävän jyhkeä vehje. Insert coin, human.


« Viimeksi muokattu: 19.08.2009 23:13 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #38 : 19.08.2009 22:33 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili Nätti!
tallennettu
Re: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #39 : 19.08.2009 23:13 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Menis aivan varmasti läpi mihin vaan kolikkopelihalliin missä vaan. Törkeän hienoa työtä. Onnittelut proggiksen ainakin jonkinasteisesta loppuun saattamisesta, ja tattis näistä raporteista. Myötäeläminen on ollut sangen viihdyttävää.

:maailman_isoin_peukku:
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #40 : 19.08.2009 23:24 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Loistavaa työtä.

Itse olisin ehkä maalannut punaiseksi, ja valkoiseen jää kännisten kavereiden sormenjäljet herkästi, mutta hyvältä kieltämättä näyttää.  :)
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #41 : 20.08.2009 02:47 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Hieno on, ei voi muuta sanoa.

Paljos projektin lopulliseksi hinnaksi muuten tuli, osaatko heittää arviota?
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #42 : 20.08.2009 09:01 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili En osaa tältä istumalta arvioida kovin tarkasti. Jotain väliltä 400-800€. Mulla on kuitenkin kaikki kuitit tallella, joten voin laskea tänään tarkan hinnan.
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #43 : 20.08.2009 15:08 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Tyylikäshän toi on, vaikka olisinkin kaivannut enemmän väriä. Mutta todella paljon rispektiä projektista, ja siitä, että sen ylipäätänsä sai loppuun asti. Tekisi mieli itsekin ryhtyä vastaavaan puuhaan, mutta kun ei ole rahaa, ei jaksa ja olen ihan surkea näissä hommissa. Ihan älyttömän hienoa työtä.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #44 : 20.08.2009 15:16 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Mites tuon marquee-kuvan vaihto onnistuu, pitääkö ottaa koko sivuseinä irti?
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #45 : 20.08.2009 19:36 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Vasen kylki on ovi. Kiinni saranoilla. Avaan kyljen lukon, avaan kyljen, vedän tuon marquee–pleksin ulos uristaan, vaihdan kortin ja sitten vaiheet takaisin päin. Pleksi ei ole siis mitenkään liimattu tai muuten kiinnitetty. Urat ovat riittävän ahtaat, joten pleksi pysyy paikallaan ihan kitkan voimin. Helppo huollettavuus oli tuossa ovikyljessä ideana. Ei tarvitse mistään pienestä luukusta vaihtaa peliä, tyhjentää kolikkoastiaa, säätää volumea ja niin edelleen.

« Viimeksi muokattu: 20.08.2009 20:05 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #46 : 20.08.2009 19:42 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili No niin toki, en vain nähnyt saranaa kuvissa, ja luulin lukkopesää isoksi mutteriksi.
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #47 : 20.08.2009 21:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Todellakin hieno projekti ja vielä hienompi lopputulos. Ei voi kuin kunnioittaa. Tekisi mieli ottaa itsekkin vastaavanlainen projekti, mutta eihän sitä tällä taloudellisella toimeen tulolla tehdä. Eikä kyllä tässä kämpässäkään ole niin paljon tilaa että toinen vuokranmaksun toinen osapuoli tälläiseen projektiin suotuisi :) Mutta ehdottomasti yksi juttu "mikä pitää tehdä kun on rahaa ja tilaa". Ohjeetkin kun jo löytyy ;)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #48 : 18.09.2009 19:27 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Kokosin kaikki kuitit ja tein hintaerittelyn kaikesta, mitä olen projektia varten ostanut. Kateissa on kuitenkin kolme kuittia. Kahdesta niistä katsoisin vain tarkat päivämäärät, koska muut asiat niistä ostoksista muistinkin. Sen sijaan Mikrokulmasta ostetun loisteputken kuitin olen hävittänyt jonnekin enkä muista hintaa saati päivää.

Nähtävästi aiemmin tekemäni hinta-arvio osoittautui aivan liian pieneksi. Erittelyn neljännessä sarakkeessa on pieniä huomioita ja ostoksen ”kategoria”. Turha–kategorian ovat saaneet sellaiset ostokset, joille ei löytynyt käyttöä tai ne osoittautuivat muuten rahanhukaksi. Muut kategoriat lienevät itsestäänselviä. Näin paljon tämä projekti maksoi.

Neo-Geo –hintaerittely

eBay 24.03.2007
Neo-Geo MVS MV-41 kpl95,00 €
Neo-Geo marquee1 kpl5,00 €
Metal Slug 2 + MS & KoF ’96 stuff1 kpl30,00 €ekstra
Shipping1 kpl28,45 €postikulu
-----

eBay 17.04.2007
Full JAMMA harness1 kpl5,30 €
King of Fighters ’961 kpl12,50 €ekstra
Shipping1 kpl12,88 €postikulu
-----

Starcab 17.04.2007
SCART connector1 kpl1,48 €
Yenox pushbutton 28 mm - red 2 kpl3,59 €puuttui paketista, turha
Yenox pushbutton 28 mm - yellow2 kpl3,59 €paketissa väärää tavaraa, turha
Yenox pushbutton 28 mm - green2 kpl3,59 €paketissa väärää tavaraa, turha
Yenox pushbutton 28 mm - blue2 kpl3,59 €paketissa väärää tavaraa, turha
Yenox pushbutton 28 mm - white3 kpl5,38 €paketissa väärää tavaraa, turha
Sanwa Joystick JLW-UM-8 - black2 kpl33,49 €1 kpl vaihdettu muihin tavaroihin
2 pin connector - male2 kpl1,00 €
2 pin connector - female2 kpl1,00 €
4 pin connector - male2 kpl1,36 €
4 pin connector - female3 kpl2,05 €
12 pin connector - male2 kpl1,00 €paketissa 15 pin
12 pin connector - female2 kpl1,00 €paketissa 15 pin
Pin - male 40 kpl3,84 €
Pin - female 40 kpl5,76 €
Shipping1 kpl20,07 €postikulu
-----

Starcab 30.04.2007 - varastosta puuttuvan joystickin tilalle vaihdetut tavarat
3 pin connector - male1 kpl-
3 pin connector - female1 kpl-
4 pin connector - male2 kpl-
4 pin connector - female1 kpl-puuttui paketista
9 pin connector - male1 kpl-
9 pin connector - female1 kpl-paketissa väärää tavaraa
Pin - male 20 kpl-
Pin - female 20 kpl-
-----

Gremlin Solutions 30.04.2007
Sanwa Joystick JLW-UM-8 - black1 kpl18,55 €
Shipping1 kpl8,85 €postikulu
-----

Gremlin Solutions 06.06.07
Yenox pushbutton 28 mm - red 2 kpl3,56 €
Yenox pushbutton 28 mm - yellow2 kpl3,56 €
Yenox pushbutton 28 mm - green2 kpl3,56 €
Yenox pushbutton 28 mm - blue2 kpl3,56 €
Yenox pushbutton 28 mm - white3 kpl5,33 €
Sanwa dust cover1 kpl0,00 €
Shippping1 kpl7,11 €postikulu
-----

Puukeskus 09.06.2007
MDF-levy Kronospan 16 mm15,648 m²204,99 €
Sahaus1 kpl15,00 €
-----

Porvoon Mikrokulma 11.06.2007
Suorakulma1 kpl3,50 €työkalu
Viilasetti1 kpl6,90 €työkalu
Rakennustarvike (ruuveja)-0,32 €
Rakennustarvike (ruuveja)-1,47 €
-----

Porvoon Mikrokulma 14.06.2007
Rakennustarvike (ruuveja)-0,63 €
Magneettisalpa2 kpl1,50 €turha
Kaapinsarana2 kpl2,40 €
-----

Clas Ohlson 19.06.2007
Jyrsinsarja Co/Tech1 kpl19,90 €työkalu
Ruuvipuristin 80 x 150 mm3 kpl18,00 €työkalu
Hiomakone Co/Tech 105W1 kpl11,90 €työkalu
Hiomapaperilajitelma Co/Tech1 kpl5,90 €työkalu
Käsiyläjyrsin Co/Tech 1200W1 kpl39,90 €työkalu
Takuumaksukuitti1 kpl-89,00 €
-----

Dotlight 25.06.2007
Luxeon Rebel 160° - cool-white2 kpl9,98 €turha
Flexible wire 10 m - black2 kpl2,98 €
Flexible wire 10 m - red2 kpl2,98 €
Flexible wire 10 m - green2 kpl2,98 €
Flexible wire 10 m - blue2 kpl2,98 €
Heat shrink tube 2 m 2,4 mm1 kpl1,79 €
Heat shrink tube 2 m 1,6 mm1 kpl1,50 €
33 ohm resistor10 kpl0,40 €
75 ohm resistor10 kpl0,40 €
120 ohm resistor10 kpl0,40 €
160 ohm resistor10 kpl0,40 €
Shipping1 kpl8,49 €postikulu
-----

Teesi 26.06.2007
Yleisruuvi uppokanta 3 x 12 mm80 kpl1,95 €
Uraruuvi 3 x 12 mm, mutt., prikat10 kpl1,20 €turha
-----

UNIVERSEBIOS.com 29.06.2007
UNIVERSE BIOS1 kpl26,00 €
-----

Etra 04.07.2007
EX/XT Akryylilevy 3 mm LK0,24 m²8,71 €turha
PC Levy 2 kirk 2,05 x 3,050,12 m²4,36 €
Alennus1 kpl-0,07 €
-----

Porvoon Lukkosepät 04.07.2007
OF213C11KONT kalustelukko1 kpl30,92 €
401746 peiterengas1 kpl1,04 €
434987 vastalevy1 kpl1,04 €
-----

Etra 06.07.2007
3830-30-C reikäsaha1 kpl10,16 €työkalu
3834-ARBR-930-C pidin1 kpl10,67 €työkalu
3830-20-C reikäsaha1 kpl9,02 €työkalu
Pensseli1 kpl3,53 €turha
Sivellin 70 mm1 kpl1,28 €turha
Alennus1 kpl-0,01 €
-----

Etra 27.08.2007
3830-22-C reikäsaha1 kpl10,03 €työkalu
Alennus1 kpl-0,03 €
-----

Arcadeshop.de 18.09.2007
PCB mounting feet2 kpl2,60 €turha
T-molding 5/8" 1 m - black11 kpl16,50 €
Coin door 250 x 2201 kpl14,95 €
Wei-Ya HI-06CS1 kpl28,95 €
Lock 24 mm1 kpl5,20 €
Shipping1 kpl22,61 €postikulu
Discount1kpl-1,82 €
-----

Kuninkaantien Rauta 18.07.2008
Liitosjyrsin 8 mm1 kpl38,00 €työkalu
Urajyrsin 3 mm1 kpl18,00 €työkalu
-----

Etra 11.09.2008
Akryylilevy XT kirkas 3 mm0,237 m²8,93 €
-----

RTV-Yhtymä 30.06.2009
Maston-spray - matta valkoinen2 kpl13,06 €maali
-----

RTV-Yhtymä 02.07.2009
Maston-spray - matta valkoinen3 kpl19,59 €maali
Alennus1 kpl-0,60 €maali
-----

Porvoon Mikrokulma 02.07.2009
AT-spray - matta musta1 kpl2,95 €maali
AT-spray - matta valkoinen3 kpl8,85 €maali
AT-spray - punainen1 kpl2,95 €maali
AT-spray pohjamaali - valkoinen1 kpl2,95 €maali
-----

Geezers ??.07.2009
Beat-spray - zarro green1 kpl3,90 €maali, turha
Molotow-spray - signal red1 kpl4,20 €maali, turha
-----

Porvoon Mikrokulma 07.07.2009
AT-spray - matta musta2 kpl5,90 €maali
AT-spray - matta harmaa1 kpl2,95 €maali, turha
AT-spray - matta valkoinen4 kpl11,80 €maali
AT-spray pohjamaali - valkoinen2 kpl5,90 €maali
AT-spray - lakka matta1 kpl2,95 €maali
AT-spray - lakka kiiltävä1 kpl2,95 €maali, turha
-----

Deco Väri 10.07.2009
Omatäyttöspray1 kpl25,00 €maali
-----

Geezers 13.07.2009
Suutin10 kpl2,00 €työkalu
-----

Porvoon Mikrokulma 13.07.2009
AT-spray - matta musta1 kpl2,95 €maali, turha
AT-spray - kiiltävä musta1 kpl5,90 €maali
AT-spray - matta valkoinen5 kpl14,75 €maali
AT-spray pohjamaali - valkoinen2 kpl5,90 €maali
-----

Geezers 14.07.2009
Molotow-spray - lakka kiiltävä1 kpl5,00 €maali
-----

Geezers ??.07.2009
Molotow-spray - lakka kiiltävä2 kpl10,00 €maali
-----

Yhteensä: 1049,11 €
Yhteensä ilman ekstroja: 1006,61 €
Yhteenstä ilman ekstroja ja turhia: 941,12 €
Yhteenstä ilman ekstroja, turhia ja työkaluja: 856,12 €
Yhteenstä ilman ekstroja, turhia, työkaluja ja postikuluja: 747,66 €

Yhteensä maalit: 159,80 €
Yhteensä maalit ilman turhia: 142,85 €


Tästä voi kyllä päätellä, että asiat maksaa ja monesta pienehköstä ostoksesta tulee iso lasku. Turhilta ostoksilta onneksi vältyin suhteellisen hyvin. Erittelyä analysoimalla löytää seuraavia säästökohteita:

  • osta halvempaa ja ohuempaa puuta vähemmän (jäi melkoisesti käyttämättä)
  • maalaa näin iso projekti jollain muulla kuin spray–maalilla
  • tietyt erikoistyökalut tai niiden osat ovat kalliita
  • postikuluista tulee yllättävän iso potti
  • älä osta turhaa


« Viimeksi muokattu: 14.06.2010 23:52 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #49 : 09.04.2010 13:23 »
Geezers Geezers the Shop Jäsen Viestejä: 1 Basaaripisteet: 0 Profiili Hei,

Onpas mielenkiintoinen projekti! Ja kiva kuulla positiivista palautetta tuotteistamme. Meillä on myös valikoimissa Molotowin tusseja jotka menevät sävy sävyyn spraymaalien kanssa. En nyt tässä viitsi alkaa sen kummemmin markkinoimaan kun se on vähän kyseenalaista toimintaa foorumeilla, mutta jos joskus tulee jotain kysyttävää näistä maaleista ja tusseista niin rohkeasti vaan ottamaan yhteyttä. Megaisot propsit tällaisesta projektoinnista!

Ystävällisin terveisin
Geezers the Shop
tallennettu
Vs: Neo-Geo –kaappiprojekti « Vastaus #50 : 09.04.2010 18:36 »
Whiteman49 Vieras Näyttää kyllä aivan uskomattoman hyvältä tuo kabinetti, maalaukset ja koko toteutus on suoraan sanottuna uskomaton.  Aikaa vievä projektihan tämä toki on ollut, mutta voin vain kuvitella miten mahtava on pelailla kaapilla, jonka on itse toteuttanut. Onnea!
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines