Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action)  (Luettu 3159 kertaa)
Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « : 25.10.2010 18:04 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Muistoissa-topicsarja tekee näyttävän paluun! Tarkoituksena on siis ottaa jokin menneiden vuosien suosikkipeli ja keskustella siitä, nostalgian kyyneleiden valuessa pitkin pelaajan poskia.

Aiemmat Muistoissa-topicit

Super Mario World
Half-Life
Zombies ate my neighbors



Metal Gear Solid



Kun puhutaan Metal Gear Solidista ja sen herättämistä muistoista, niin en voi olla ottamatta puheeksi VPL-lehteä ja sen MGS-demoa. Oli meinaan sen verran ikimuistoinen hetki laittaa "pikkuisen odotettu" peli sisään ja nähdä elokuvamainen intro kaikessa loistossaan. Jo aitoon cinema-tyyliin esiin pelin aikana putkahtelevat tekijöiden nimet herättivät hämmästystä, puhumattakaan siitä, kun onnistui livahtamaan huomaamatta vartioiden ohi. Tai kun huomasi, että vesilätäkön yli käveltyään sen kuulivat myös nurkan takana olleet vartijat...

MGS ilmestyi yli kymmenen vuotta sitten. Ja kun se ilmestyi, sitä ei voinut oikeastaan verrata mihinkään toisen olemassaolevaan videopeliin. Kojima oli tehnyt seikkailun, joka oli omassa luokassaan, monellakin tapaa.

Peli oli lähellä interaktiivista elokuvaa, mutta tällä kertaa hyvällä tavalla. Metal Gear Solidia rytmitti pelimaailman mittapuulla erinomainen käsikirjoitus, joka polveili loppua kohti yllättäviin suuntiin. Kaiken tämän herätti henkiin loistava ääninäyttely; kun kuuli Snaken ensimmäiset sanat David Hayterin puhumana, oli välittömästi selvää, että puhuja oli karski ja elämää nähnyt selviytyjä.

Viime läpäisystä on kulunut sen verran aikaa, että pelin voisi hyvinkin ladata PSN:stä ja pelata sen taas läpi. Jokunen vuosi sitten toki läpäisin Twin Snakesin, mutta vaikka hyvä remake onkin, ei se ole sama asia kuin alkuperäinen. Painotan kuitenkin, että en kuulu siihen joukkoon, joka syljeksii Twin Snakesin päälle, sillä vietin sen ääressä aikoinaan hyviä hetkiä. Ja kuka voisi unohtaa välinäytöksen, jossa Snake ponkaisee ohjuksen päältä yläilmoihin!  ;D

Mitkä olivat suosikkihetkiänne tämän klassikon parissa? Miten pitkä aika on viime läpäisystä?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #1 : 25.10.2010 18:27 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Muistan venanneeni peliä aivan fiiliksissä ja venaus huipentui kun sain pelin viimein synttärilahjaksi vähän julkaisun jälkeen. Hahmon yläpuolelle asetettu kamera hämmensi aluksi hieman Tomb Raidereihin ja muihin seikkailupeleihin tottuneena, mutta nopeasti siihen tottui. Itse pelihän lunasti kaikki odotukset ja en voinut käsittää miten videopeli voi olla niin elokuvamainen. MGS vei todellakin pelit uudelle aikakaudelle kypsähköllä tarinallaan ja vahvoilla välivideoilla.

Pelissä oli julmetusti yksityiskohtia ja jokaisella läpipeluukerralla niitä tuntui vain löytyvän lisää. Muistan lukeneeni lehtien vinkkipalstoilta vaikka mitä temppuja, mitä peliin oli piilotettu. Tajunta räjähti viimeistään Psycho Mantiksen kohdalla kun piti vaihdella ohjainporttia, jottei pomo pääse lukemaan ajatuksia.

Pelihän tuli hakattua sitten moneen kertaan läpi. (Tätä nykyään tapahtuu enää harvoin.) Snakelle hommasin stealthit, bandanat ja smokin päälle. Varmaan nämä kelvolliset läpäisybonukset oli myös yksi syy siihen miksi peliä jaksoi hakata.

Todellakin mestariteos kyseessä ja minulla on vieläkin se alkuperäinen kopio jäljellä, minkä sain silloin syntymäpäiväksi n. 10v sitten. Myöhemmin tuli hommattua vielä VR Missions-lisäosa, johon pitäisi syventyä joku päivä hieman paremmin.

Twin Snakesia en ole kokeillut, eikä ole oikeastaan haluja edes testata. MGS on täydellinen minulle sellaisenaan.
tallennettu
Re: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #2 : 25.10.2010 18:31 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili 90-luvun paras peli :)

Tämä on vedetty läpi niin monta kertaa, että en ole hetkeen pysynyt edes laskuissa. Keskimäärin tulee varmaan about kerran vuodessa vedettyä tämä läpi nykyään. Viimeksi taisin pelata tämän läpi noin vuosi sitten, joten kai se olisi taas aika. Itsekin odotin tätä kuin kuuta nousevaa, trailerit oli katsottu ties miten monta kertaa VPL-lehden demolevyltä ja oli kyllä yhtä juhlaa kun tätä pääsin ekaa kertaa pelaamaan. Olin tietysti jo silloin ihan liekeissä, mutta arvostus peliä kohtaan nousi myöhemmin vielä enemmän kun juonesta yms. alkoi saamaan enemmän irti kielitaidon karttuessa.

Yksittäisiä suosikkihetkiä on vähän vaikea nimetä, koska pelissä on niitä niin monta. Jokainen bossitappelu ja varsinkin Sniper Wolfin kuolema ovat tottakai suosikkihetkiä. Tämän lisäksi lukuisat juonea eteenpäin kuljettavat codec-keskustelut ja muut välivideot, esim. Naomin ja Snaken taustoja valoittavat pätkät. Alkuperäisen musiikki ja ääninäyttely on vieläkin ihan huippua, mikä varmaan kertoo siitä miten hyvin hommat silloin tehtiin tämän pelin kanssa.

Omistan peliä neljä kappaletta, mutta VR Missions on pelaamatta. Twin Snakes on pelattu, mutta en saanut siitä juuri mitään viboja, vaikka ihan ok sekin on. Liikaa oli vain muutettu, eikä tunnelma ollut ennallaan.
Echoesia siteeraten: MGS on täydellinen minulle sellaisenaan:)
tallennettu
Vs: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #3 : 25.10.2010 18:42 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Twin snakes olisi täydellinen jos ääninäyttelyä ja välidemoja ei oltaisi menty muuttamaan. Pelattavuudeltaan se on paljon alkuperäistä ykköstä edellä. Tunnelmassa se sitten häviääkin juuri noiden edellä mainittujen asioiden takia.
tallennettu
Vs: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #4 : 25.10.2010 18:56 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Toisaalta Twin Snakesissa olevat Sons of Libertystä tutut lisäykset helpottavat peliä aikalailla. Alkuperäistä MGS:ää kun ei tehty miettien, että pelaaja voisi ampua soolonäkymästä ja että kaiteista voisi roikkua. Esimerkiksi Ocelotin päihittäminen Twin Snakesissa on aivan naurettavan helppoa soolokuvakulmasta ampumalla.  :)

Kivoja lisäyksiä ne toki olivat, ja pitivät mielenkiintoa yllä sellaisellekin joka oli jo alkuperäisen pelin monta kertaa läpäissyt.

Monet ovat sanoneet, että ääninäyttely olisi remakessa vaisumpaa. Pidin sitä aluksi nostalgiahöperöiden vouhotuksena, mutta kyllä se oli selvästi kuultavissa kun pelasi vuoron perään saman kohtauksen originaalissa ja remakessa. Se kuulostaa innottomammalta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #5 : 25.10.2010 19:28 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Twin Snakesin matrix-välivideot aiheuttaa myötähäpeää.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #6 : 25.10.2010 20:27 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Mun eka muisto tästä pelistä on MoonTV:n alkuajoilta, jolloin siellä pyöritettiin pelien introvideoita jostain syystä ja MGS:n sukellusvenesetti oli yksi niistä. Näin sen kymmeniä kertoja ja se vaikutti ihan sairaan makeelta. Ensimmäisen kerran pääsin peliä pelaamaan kaverin synttäreillä, ja sittemmin useissa muissa tilanteissa. MGS:n läpipelaamiseen itse menikin sitten aikaa(vaikka melkein koko peli olikin jo kavereiden kautta koettu), kun meillä ei konsoleita tuohon aikaan ollut, ja vasta PS2:n aikoihin hommasin kaverin kautta pelin itselleni ja tinttasin läpi. Puhdasta neroutta tottakai, ja edelleen lempipelejäni kautta aikojen. Ne hahmot, se tarina, se toiminta. Pomotaistot vievät toki potin, mutta ikimuistoisia tilanteita on kymmeniä muitakin. Paniikin tunne, kun syöksyy sniperin perään Merylin jäädessä kitumaan, tai se hätäruikuli joka napsahti, kun Otacon huutaa naama vääränä stealth-sotilaiden olevan Snaken kanssa samassa hississä. Huhhei.

Viime läpipeluusta on pari vuotta, mutta seuraava kerta lähestyy parhaillaan, kun (hitaasti mutta varmasti) pelailen Subsistencea läpi osana jokin aika sitten viimein aloittamaani MG-maratonia. Mikä onkin hyvä, sillä pelkästään tämän muistelohetken vuoksi syntyi kova hinku päästä taas tämän helmen pariin.


Niin, kerran olen itsekin pelannut Twin Snakesin läpi, ja olihan se mainio tottakai, vaikkakin Epin mainitsemat ohjauksen tuomat helpotukset sekä ne surullisen kuuluisat välivideot jättävätkin sen alkuperäisen varjoon. Itse tuhouduin ehkä eniten niille Liquidin kaiteella heittämille perhosvolteille samalla, kun äijä luennoi geenibiologiasta. Out of place, anyone? Kiva kuitenkin, että tällainen on tehty mainiota peliä kunnioittamaan, ja tuomaan sitä myös nuoremmille sukupolville pelattavaksi.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #7 : 25.10.2010 20:48 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Kyllä! MGS:n peluu niin VPL-demon kuin kokoversionkin myötä ovat parhaat pelikokemukseni ikinä. Viimeistä pennosta myöten lasketut rahat taskussa kaverin kanssa Turun Viihdepysäkille ja peli mukaan. Sitten Spice Icen kautta kotiin ja peliä vääntämään. Oivoi sitä tunnetta kun pääsi Darpa Chiefistä eteenpäin ja kohti tuntematonta!

Kaiken tielle kuitenkin osui otollisesti kaverin synttärit, joilla piti käydä kääntymässä, mutta eihän sielläkään pystynyt mihinkään keskittymään, kun oli parempaakin tekemistä.

Eipä tuota oikein nykypäivänä jaksa enää pelata, sen verran pahasti peli on päässyt vanhentumaan. Mutta muistot pysyvät varmasti pääkopassa hautaan saakka. Hieno peli.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #8 : 25.10.2010 20:58 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Kaiken tielle kuitenkin osui otollisesti kaverin synttärit, joilla piti käydä kääntymässä, mutta eihän sielläkään pystynyt mihinkään keskittymään, kun oli parempaakin tekemistä.

Vähän ohi aiheen, mutta meikällä kävi MGS2:n kohdalla vielä vähän huonommin. Käytiin hakemassa PlayStation 2 sekä MGS2 eräänä perjantaina, niin eikös sitä sitten pitänyt lähteä poies viikonlopuksi. Hajotti kyllä aika suunnattomasti, kun tämä selvisi kotona  ;D No viikonloppu ainakin sujui aika kovissa hypetyksen merkeissä  ;)
tallennettu
Vs: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #9 : 25.10.2010 22:27 »
Shiranui (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 1 Profiili Parhaiten Metal Gear Solidista on jäänyt mieleen PlayStationin demolevyllä tullut E3 1997 -traileri. Tätä tuli naperona katseltua useampaan otteeseen, sen verran tajunnanräjäyttävä kokemus oli kyseessä. Varsinkin C4 -kohtaus tuli toteutettua heti kun siihen tuli mahdollisuus, vaikkakin pienemmässä mittakaavassa.  :/ Myös MGS:n tunnusmusiikki joka pyörii kyseisellä videolla on edelleen yksi lempitunnareistani.

Jostain syystä en ikinä hankkinut peliä itselleni, vaan tyydyin katselemaan ihaillen vierestä kun despire kyykytti Revolver Ocelotia, Sniper Wolfia ynnä muita terroristeja. Virhe tuli osittain korjattua useita vuosia myöhemmin kun ostin julkaisupäivänä Twin Snakesin, joka on omasta mielestäni edelleen yksi parhaista GameCuben peleistä. TS olisi tosin voinut olla hiukan uskollisempi käännös alkuperäiselle MGS:lle, mutta minkäs sille voi, kun Kojima muistaakseni nimenomaan halusi että välivideot tehdään uusiksi.

Vajaa vuosi sitten tuli ladattua ja pelattua uudelleen läpi alkuperäinen Metal Gear Solid. Tällä kertaa kidutuskohtaus tuntui huomattavasti helpommalta, kun vielä kymmenen vuotta sitten ympyrän rämpyttäminen tarpeeksi nopeasti tuntui ala-asteikäiselle lähes ylivoimaiselta tehtävältä. Muistaakseni siitäkin toki selvittiin, jos ei perinteisin keinoin, niin viimeistään turbo-ohjaimen avulla.  :rollaus:
tallennettu
Vs: Muistoissa: Metal Gear Solid (Tactical Espionage Action) « Vastaus #10 : 31.10.2010 13:20 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Tätä tuli väännettyä aika paljon, tosin ei niin paljon nykyään kuin ennen. Tämä on minulle ehkä tärkein peli mitä olen koskaan pelannut, tulee niin paljon muistoja mieleen lapsuuden huolettomista ajoista. Pelin musiikit herättävät tosi paljon muistoja kun yksin ja kaverin kanssa väännettiin tätä, ihan kananlihalle menee.

Ei sitä kovin silloin englantia ymmärtänyt, mutta ei se menoa haitannut! On se jännä miten peli voi yhtäaikaa olla hauska, ahdistava, pelottava ja jännittävä. Psycho Mantis ja REX ovat jääneet päällimäisinä mieleen, olivat ne niin pelottavia pienenä. Peli mentiin monta kertaa läpi, jotta saisi kaikki extrat. Hauskin oli mennä juuri ennen Mantista olevaan vessaan ja kiusata näkymättömänä vartijoita jotka ovat kusella, siitä saatiin monet monet naurut  :lol:

Minulla oli joskus myös pelin japaninkielinen versio, joka tuli jonkun pleikkarin mukana, oli siinä hieman pikkupojalla ihmettelemistä kun ainut sana jota ymmärsi oli "soliitto söneeko" Onneksi peli oli jo silloin vedetty kymmeniä kertoja läpi.

Peli on alkuperäisenä hyllyssä ja minun perinteisiini kuuluu vetää MGS läpi jonain joulukuisena iltana kerran vuodessa.

Mielenkiintoista miten MGS:ssät ovat yhdistäneet minua ja ystäviäni nuorena. 2 osan aikaan soiteltiin joka päivä, että missä ollaan menossa ja jaettiin vinkkejä hankaliin tilanteisiin  ;D

4-osaa pelasin kun se ilmestyi kaverin katsoessa, kun pääsin Shadow Mosekseen aloin selittämään hänelle kaikkea mitä siellä oli 1 aikaan ja kävin koluamassa joka nurkan muistojen kunniaksi. Oli se vähän surullista autioituneella saarella yksin temmeltää. Kaikkein paras oli kun selitin kaverille että tässä kohtaa piti ensin vaihtaa levy, ja sitten Otacon rimpautti ja alkoi selittämään levyn vaihdosta. Kummatkin revettiin nauruun  ;D

Tulipas tästä romaani, ah.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines