Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 32
Tulostusversio
Aihe: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (Wii U, Xbox One, PS4)  (Luettu 212283 kertaa)
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #600 : 23.05.2013 12:37 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili On se Microsoft sitten ovela. Kyllä minullekin olisi tullut ensimmäisenä mieleen poistaa konsolista se kaikista tärkein ase nykytietokoneita vastaan (ja ilmeisesti tulevaisuuden konsoleita), eli pelien vapaus internetyhteydestä, tunnuksista ja muista mahdollisista häiriötekijöistä. Tuo on oikeasti ainut asia minkä takia voisin konsoleita harkita, enkä tämän muutoksen jälkeen tule koskaan olemaan Xbox Onen potentiaalinen ostaja.

Kaikista parastahan tässä on, että Microsoft näyttää vievän rajoitukset kertarysäyksellä PC-pelejä pahemmaksi. Jos ja kun tuo internettarkistus 24 tunnin välein pitää paikkansa, ovat pelit välittömästi rajoitetumpia kuin 99% peleistä tietokoneella. Voi melkein varmaksi väittää, että tällä systeemillä ensimmäiset ongelmat Microsoftin servereiden puolelta ja sen myötä toimimattomat pelit nähdään heti ensimmäisellä viikolla. Tiedä sitten onko vaatimukset rajoituksista tulleet suoraan Microsoftilta, suurilta julkaisujoilta vai kaikilta niistä, mutta täytyy vain ihmetellä kuinka helvetin typeriä ihmiset ovat. Ainakin kaikilta isoilta julkaisijoilta, Activisionilta (Diablo 3), EA:lta (Simcity) ja Ubisoftilta (Assassins Creed 2 jne.), kaikilta pitäisi löytyä liiallisen internetyhteyden vaatimisesta katastrofaalisia kokemuksia. Edellä mainituissakin tapauksissa rampautettujen pelien määrä on ollut rajoitettu, nyt rampautus koskee kaikkia. Jos serverit ovat alhaalla, et pelaa mitään. Jos jotain positiivista, niin ehkä tämä saisi ihmiset boikotoimaan mokomaa sontaa PC-puolellakin. Olettaen tietenkin, että osaisivat niin konsoleilla tehdä...

Eipä varmasti naurata sekään, etteivät vanhat pelit toimi uudella laitteella. Vaikka odotettavaahan se oli. Käsittääkseni XBLA-pelitkään eivät toimi, joka onkin pahempi ongelma. Mitä sitten, kun Microsoft päättää lopettaa edellisen sukupolven Live-tuen? Pelin katoavat tuhkana tuuleen tai bitteinä mihinlie mustaan aukkoon. En usko, että tämä ainakaan kasvattaa ihmisten luottoa digitaalisia ostoksia kohtaan. PC-puolella ihmiset voivat sentään säätää ja hakkeroida pelit toimimaan, jos pelit eivät enää toimi, eikä julkaisijaa kiinnosta.

Käytettyjen pelien lisenssikoodin osto on viimeinen pisara. Sinänsä kyllä hyvä, että moisen mahdollistavat. Eivätpä ole fyysiset pelit aktivoinnin jälkeen samanlaista ongelmajätettä kuin tietokoneella nykyään, vaan pelit saa yhä kiertoon uusille omistajille. Silti veikkaan, etteivät julkaisijat halua aivan pilkkahinnalla lisenssiavaimia myydä. Tästä syystä pelille voi fyysisen kappaleen ja lisenssin oston jälkeen tulla enemmän hintaa kuin tietokoneella peli uutena (ja lunnollisesti vähemmän rajoitettuna) maksaisi.

Kökköä tekstiä ja niin poispäin, mutta Microsoftin valinnat vain pistävät ihmettelemään näin PC-pelaajan silmin katsottuna. Kaikkien muutosten jälkeen uusi Xbox vaikuttaa pelien suhteen tietokoneelta, mutta miltei joka suhteessa huonommalta. Suljettu systeemi mahdollistaa pelien viimeisen päälle optimoinnin tietylle raudalle, mutta sulkee kaiken kilpailun pois. Tämän hetken tietojen perusteella näyttääkin, että tietokoneisiin verrattuna ihmisillä jää käteen huonommat oikeudet ja kalliimmat hinnat. What's the point?

Toisaalta en voi väittää, ettenkö tuntisi pientä vahingoniloisuutta kaikkia niitä kohtaan, jotka aikoinaan vielä naureskelivat PC-peleille ja niiden suojauksille. Sille kuinka ne nyt vaan muka olivat/ovat pakollisia (PC:llä) ja niiden kanssa pitää vaan osata elääm vaikka miten yrittäisi argumentoida niitä vastaan. Nyt sitä samaa paskaa, joskin mahdollisesti vielä pahempana, ollaan tuomassa konsoleille. Samaan aikaan PC-puolella (ainakin jotkin) kehittäjät ja julkaisijat alkavat vähitellen ymmärtämään rajoitusten vähentämisen tai jopa niiden kokonaan poistamisen päälle. :P
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #601 : 23.05.2013 14:34 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Lainaus
We know that the people who were watching were gamers. We know that the people that are the primary purchasers of our boxes are gamers, and that is the audience that we cater to first and foremost."

<3

Lantun postiin lisäten, niin tämän rajoitusrumban lisäksi myös tuo asennuspolitiikka hämmentää. Kun pelit on pakko asentaa, niitä voi pelata täysin ilman levyä ja ne on sidottu yhteen käyttäjätiliin, niin kyseessähän on tällöin puhtaasti vain digitaalisia julkaisuja tukeva konsoli. Levyt eivät ole mitään muuta kuin latauksen kierto niille, joilta ei kunnon nettiä löydy(tosin silloin noita pelejä ei taideta paljoa pelatakaan) tai jotka välttämättä haluavat hyllyn täytettä. Jos toimimalli on tämä, niin olisivat nyt edes menneet all out ja jättäneet levyrumban kokonaan pois. Tai sitten noita levyjä olisi toki voinut käyttää edes jotenkin hyödyksi, kun niitä kerran on. Siinä ovat kovalevyt helisemässä, kun jengi alkaa paukuttaa Blu-Rayta toisensa perään kokonaisuudessaan laitteen muistiin.

Freijo oli myös ihan pointissaan siinä, että MS:n visio on auttamattomasti vanhentunut. Sen lisäksi toki, että mitä enemmän hallintalaitteen toteutustavoista valuu tietoa, sitä epäkätevämmältä purkkaratkaisulta se alkaa vaikuttaa. Vaikka homma saataisiinkin futaamaan semihyvin myös täällä pohjolassa, niin itse en ole katsonut/kaivannut livetelkkaria enää vuosiin. Olen siinä varmasti vielä toistaiseksi vähemmistössä, mutta suunta on selvä. Leffat ovat joko hyllyssä tai striimauspalveluissa, uutiset netissä ja niin edespäin. Olkootkin niitä kovia pelejä tulossa rinnalle, kyllä Xbox Onen all-around-mediafokus - tai fokuksen puute? - on täysin selvä.

En tiedä, kyllä tässä jonkinlaista pelialan murrosta taas haistellaan, mutta jos suunta on tämä, niin SNES ja muu retroilu tulee olemaan hemmetin kovassa käytössä jatkossa. Toisaalta vielä voi toivoa, että ihmiset älyävät vastareagoida ylimääräisiin maksuihin, rajoitteisiin ja nettikyttäykseen niin vahvasti, että tästä shaibasta voitaisiin vielä uida selville vesille. Toivoa on myös vielä siinä, että PS4 ei olisi lähtenyt tähän kakkaan mukaan. Prioriteetit siellä tuntuvat noin muuten olevan juuri nyt aika kohdallaan, joten ihan vielä en purematta niele sitä, että vastaavat järjestelmät ja rajoitteet täytyvät löytyä myös uudesta pleikkarista. Please, God.

Ja jos homma silläkin saralla paljastuu natseiluksi, niin on ehkä pakko äänestää lompakollaan ja rokkailla pelkästään WiiU:lla. Ja käsikonsoleilla. Ja PC:llä(äh). Ja retrolla. Eipä tuo pelattava kesken lopu. Pitäkööt tunkkinsa, yhyy.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #602 : 23.05.2013 14:55 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Ois jees jos japanilaiset pelaajat ja kehittäjät innostuisivat enemmän PC:stä pelialustana. Sitten voisikin jo heittää hyvästit Sonylle ja Microsoftille... tosin ne yksinoikeudet ovat aina yksinoikeuksia.

Nintendo on kyllä tehnyt mielestäni kilpailijoitaan parempia ratkaisuja nyt. Wii U tuntuu PELIkonsolilta niin kuin aiemmatkin laitteet eikä mukaan ole tungettu turhaa pelaamisesta vierastavaa roskaa (ainakaan liikaa). Saa tosin nähdä, mikä on myynnin tilanne esimerkiksi kolmen vuoden päästä. Toivottavasti ihmisiä kiinnostaa rehellinen vauvamario-tasopomppuilu siinä missä "uusi ja upea toimintapeli med 100 valmiiksi skriptattua kohtausta sekä suojassa kykkimistä kaverin kanssa (CO-OP JA NETTIPELI UUH AAH) ja tietenkin myös PALJON räjädyksiä!" :lol:


« Viimeksi muokattu: 23.05.2013 15:01 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #603 : 23.05.2013 15:27 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Joku next gen -kone tulee kyllä hommattua, se on selvä. En mä jätä kokonaista geniä väliin pelkästään sen takia, että käytettyjen pelien kauppaa tullaan rajoittamaan. Tuohan on nimittäin näillä näkymin ainoa mahdollinen yhteinen ongelma uusien koneiden välillä. PS4:n tilanteesta ei olla vielä varmoja, mutta eiköhän se lähiaikoina selviä. PS4:n ja X1:n suurimmat erot ovat kuitenkin se, että toinen vaatii pakollisena nettiyhteyden ja sisältää tuollaisen hemmetin typerän pelien asennus/authentikaatio-systeemin. Jos kaikissa next gen -laitteissa olisi tuollainen, niin sitten voisikin harkita siirtävänsä ostoa myöhemmäksi ja katsovansa, mitä tapahtuu.

Nythän tilanne on se, että kaikissa on ilmeisesti jotain pienempää tai suurempaa vikaa:
- Wii U:lle ei tule juuri mitään pelejä ja ladattavat pelit on toteutettu ihan päin helvettiä, kun tavara on sidottu käyttäjätunnuksen sijaan koneeseen. Nintendon reaktio, jos kone menee rikki, on lähinnä tämä.
- Xbox One on todennäköisesti kaikkien aikojen kuluttajaepäystävällisin konsoli. Siinä on niin monta asiaa, jotka on kuluttajan kannalta ihan hanurista, että jää hyllyyn ihan periaatteesta.
- PS4 sisältää mahdollisesti saman käytettyjen pelien politiikan, kuin X1 mutta siihen yhtäläisyydet rajoituksien osalta käsittääkseni jäävät.

Nintendon omat sarjat eivät ole koskaan olleet mulle mitenkään erityisen tärkeitä, joten Wii U jäänee kokonaan väliin. X1 ja MS:n meininki sen kanssa on niin hanurista, että ei tulisi mieleenikään ostaa sitä. Toivon oikeasti, että MS ei rupea myymään tätä sillä huhutulla kytkypaketilla, koska muutenhan kasuaalit eivät lähde tähän mukaan. Kenenkään mutsi ei maksa 400€ konsolista, vaikka olisi miten siistit ominaisuudet. Ja jos kasuaalit eivät lähde mukaan, niin tuskin pelaajatkaan, koska asenne tuntuu olevan niin universaalisti negatiivinen MS:n konsolia kohtaan.

Ainoaksi vaihtoehdoksi jää siis oikeastaan PS4. Sonyllä tuntuu olevan tällä kertaa asenne kohdallaan ja haluan tukea sitä. Jos vertaus sallitaan, niin siinä missä Xbox One on höyryävä kasa paskaa, on PS4:n kengänpohjaan tarttunut korkeintaan hieman koirankakkaa. Kestän kyllä sen, joten sillä mennään.




« Viimeksi muokattu: 23.05.2013 18:17 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #604 : 23.05.2013 16:17 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili http://www.foxnews.com/tech/2013/05/21/microsoft-reveals-xbox-one-entertainment-console/

Can the new Xbox One save gaming?
Indeed, the Xbox One demonstration was so impressive it made me wonder, why the heck didn't they do this with the disastrous Windows 8?

tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #605 : 23.05.2013 16:27 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Laskin päässäni yhteen XONEn potentiaaliset puutteet/viat/rajoitteet/väärään suuntaan menevät kehitysratkaisut/vialliset painotukset yms vain todetakseni, että en osaa laskea niin pitkälle. Positiiviset puolet sen sijaan osasin laskea koska ymmärrän hyvin nollan päälle >_>
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #606 : 23.05.2013 18:17 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Mua ei oikeastaan haittaa, jos pelikonsolista tehdään samalla koko olohuoneen viihdekeskus. Hyvin tehtynä ajaa mun tarpeisiin riittävän HTPC:n asemaa.

Toisaalta vielä voi toivoa, että ihmiset älyävät vastareagoida ylimääräisiin maksuihin, rajoitteisiin ja nettikyttäykseen niin vahvasti, että tästä shaibasta voitaisiin vielä uida selville vesille. Toivoa on myös vielä siinä, että PS4 ei olisi lähtenyt tähän kakkaan mukaan. Prioriteetit siellä tuntuvat noin muuten olevan juuri nyt aika kohdallaan, joten ihan vielä en purematta niele sitä, että vastaavat järjestelmät ja rajoitteet täytyvät löytyä myös uudesta pleikkarista. Please, God.

Ja jos homma silläkin saralla paljastuu natseiluksi, niin on ehkä pakko äänestää lompakollaan ja rokkailla pelkästään WiiU:lla. Ja käsikonsoleilla. Ja PC:llä(äh). Ja retrolla. Eipä tuo pelattava kesken lopu. Pitäkööt tunkkinsa, yhyy.
Eipä se vastaanpyristely auta. MS:kin varmasti säästää näillä ratkaisuillaan, kun pelien piratismi vähintään vaikeutuu. Siinä on melko se ja sama vaikka pieni osa ydinpelaajia kapinoi vastaan. Nämä asiat on varmasti laskettu tarkkaan mikkiksellä. Olen myös samoilla linjoilla kuin Despo ja ostan jokatapauksessa jomman kumman tehokonsoleista, toki Wii U:n lisäksi. Ja ehkä sitten sen toisenkin tehokonsolin hinnanalennuksen tai slim -mallin julkistuksen jälkeen.

Tällä hetkellä PS4 luonnollisesti vahvoilla nähdyn jälkeen. Ainut mikä tässä kohtaa mietityttää on ohjain ja se että Xboxille julkaistaan parempia ja paremman näköisiä autopelejä. Muutama strateginen yksinoikeusjulkistus e3:ssa voi toki muuttaa mieltä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #607 : 23.05.2013 18:22 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Eipä se vastaanpyristely auta. MS:kin varmasti säästää näillä ratkaisuillaan, kun pelien piratismi vähintään vaikeutuu. Siinä on melko se ja sama vaikka pieni osa ydinpelaajia kapinoi vastaan. Nämä asiat on varmasti laskettu tarkkaan mikkiksellä.

Tuli tästä mieleen, että miten iso ongelma piratismi edes on konsoleilla? PC:llä ongelma on selvä ja jokainen on joko ladannut itse jotain tai vähintään tuntee jonkun joka on näin tehnyt. Konsoleilla taas..? Mulla oli kaveri PS1-aikoina, jonka kaikki pelit oli piraatteja mutta en edes ole koskaan kuullut että joku tietäisit/tuntisi jonkun, jolla on piraattipelejä 360:lle tai PS3:lle. Jotenkin vaikea uskoa, että piratismi olisi konsolipuolella mitenkään merkittävää. Todennäköisesti ihan marginaalista touhua.

Käytetyt pelit tosin ovatkin sitten se asia, joka saa julkaisijat näkemään punaista..


Edit:
Aiheesta toiseen, 360:stä on myyty ~76 milj. kappaletta. Xbox Livessä jäseniä 40 miljoonaa.

Tuohan tarkoittaa käytännössä sitä, että puolet 360:n omistajista ei ole koskaan kytkenyt konsoliaan nettiin. Suurimmalla osalla todennäköisesti ei ole mahdollisuutta tähän, koska mitään muuta järkevää syytä ei oikein ole. Noista luvuista seuraa vaan X1:n kohdalla se, että MS sanoo parhaimmillaan joka toiselle käyttäjälle bye bye. Aika kovaa peliä pelaavat, saa nähdä mikä on lopputulos.

http://www.computerandvideogames.com/389080/xbox-360-life-to-date-sales-hit-759-million/


« Viimeksi muokattu: 23.05.2013 18:38 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #608 : 23.05.2013 20:35 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Eipä se vastaanpyristely auta. MS:kin varmasti säästää näillä ratkaisuillaan, kun pelien piratismi vähintään vaikeutuu. Siinä on melko se ja sama vaikka pieni osa ydinpelaajia kapinoi vastaan. Nämä asiat on varmasti laskettu tarkkaan mikkiksellä. Olen myös samoilla linjoilla kuin Despo ja ostan jokatapauksessa jomman kumman tehokonsoleista, toki Wii U:n lisäksi. Ja ehkä sitten sen toisenkin tehokonsolin hinnanalennuksen tai slim -mallin julkistuksen jälkeen.

Enpä ole itsekään ruukannut olla mikään idealisti pienen ihmisen asialla, mutta toisaalta ainoa varma tapa olla saamatta mitään aikaa on juuri tuo asenne. Haluaisin myös toivoa, eritoten näiden viimeaikaisten SimCity-floppien jälkeen, että pelikansa olisi sen verran laajemminkin kyllästynyt DRM- ja serveriyhdistelypelleilyyn, ettei X1:n tapaisten linjausten kanssa pääsisi ihan kuin koira veräjästä. Kirjallinen palaute ja nettiavautuminen on älähtämistä sekin, mutta lompakko puhuu aina vahvimpaa kieltä. Siinä tekee vain itselleen pitkällä tähtäimellä karhunpalvelusta, jos kerta toisensa jälkeen kääntää toista poskea, "kun ei kuitenkaan voi mihinkään vaikuttaa". Eri asia toki on, jos toimitavat eivät millään lailla haittaa omaa elämää tai ahdista yleisesti.

Toki on myös hyvä muistaa, että näistä laitteista ei tiedetä oikeasti vielä mitään. E3:n jälkeen sekä alustavat pelivalikoimat että kunkin konsolin toimimallit tietyissä asioissa ovat varmasti paljon selvempiä. Sen voin sanoa jo nyt, että X1:ssä niin moni asia ampuu ohi omien tarpeideni, ettei se olisi vaihtoehto muutenkaan. Boikotointia ei siis sinänsä tarvita. PS4:n kohtalo onkin sitten jännittävämpi, sillä ostaisin konsolin mieluusti. Pieniä lapsuksia voikin antaa anteeksi, ja jos esimerkiksi nämä nettikirjautumisasiat tosiaan jätetään pelikehittäjien harkinnalle, voi pelikohtaisesti sitten katsoa, mitä missäkin tapauksessa sietää ja mitä ei. Mutta jos siellä(kin) pelataan tarpeeksi monta pelaamisen vapautta kahlitsevaa korttia väärin - mitä en edelleenkään jaksa/halua uskoa - niin kykenen kyllä ihan hyvin jättämään laitteen hyllyynkin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #609 : 23.05.2013 22:27 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Itsellä jää sen verran paljon pelejä pelaamatta, että ei tekisi edes vaikeaa jättää yksi konsoli pois. Ja syytä alkaa pikkuhiljaa olemaan.

Käytettyjen pelien maksut, nettipakko ja Kinect kallistavat vaakakuppia kyllä PS4:lle. Toki pahat kielet kertovat PS4:n menevän tähän suuntaan myös, mutta PS4:llä on sentään tehot puolellaan eikä tällä kertaa ole Celliäkään kiusaamassa kehittäjiä.

Mutta Xbox One on jo käytännössä voittanut USA:n ja hävinnyt Japanin, joten business as usual? Toivon vain että konsoli ei vaan myy enempää kuin 360. Onhan sekin konsoli mennyt toki alamäkeä koko ajan, eihän sieltä dashboardilta löydä enää yhtään mitään, kun PS3:n Cross Media Bar on edelleen tyylikäs.


Wii U + PS4, kaikki mitä tarvitset. Sääli vain Remedyä.


- Wii U:lle ei tule juuri mitään pelejä ja ladattavat pelit on toteutettu ihan päin helvettiä, kun tavara on sidottu käyttäjätunnuksen sijaan koneeseen. Nintendon reaktio, jos kone menee rikki, on lähinnä tämä.

Minä olin siinä olettamuksessa, että ellei kovalevy ei ole hajonnut, niin tuo onnistuu takuuhuollossa. Tai takuunkin jälkeen rahalla virallisessa huollossa.

Ja ei noita koneeseen ole sidottu, voit poistaa ja ladata uudestaan mitä vaan mitä käyttäjätunnuksellasi on ladattu. Nintendo ei vain vielä ole tehnyt mahdolliseksi tuoda käyttäjäprofiileita toisiin koneisiin. En jaksaisi uskoa että on kaukana, johan ne toivat Miiversenkin nettiin ja nytkin täällä Network Premiumin aktivoineet pääsevät näkemään kaikki lataamansa pelit. Eli kyllä se tieto on Nintendolla muuallakin kuin sinun konsolissasi, toistaiseksi vain eivät ole saaneet aikaan tuota aikaan.
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #610 : 23.05.2013 22:28 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Minä olin siinä olettamuksessa, että ellei kovalevy ei ole hajonnut, niin tuo onnistuu takuuhuollossa. Tai takuunkin jälkeen rahalla virallisessa huollossa.

Ja ei noita koneeseen ole sidottu, voit poistaa ja ladata uudestaan mitä vaan mitä käyttäjätunnuksellasi on ladattu. Nintendo ei vain vielä ole tehnyt mahdolliseksi tuoda käyttäjäprofiileita toisiin koneisiin. En jaksaisi uskoa että on kaukana, johan ne toivat Miiversenkin nettiin ja nytkin täällä Network Premiumin aktivoineet pääsevät näkemään kaikki lataamansa pelit. Eli kyllä se tieto on Nintendolla muuallakin kuin sinun konsolissasi, toistaiseksi vain eivät ole saaneet aikaan tuota aikaan.

Ok, hyvä, että homma toimii edes tuolla tasolla ja kehitystä tapahtuu.
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #611 : 23.05.2013 22:34 »
LeFwee Jäsen Viestejä: 160 Basaaripisteet: 0 Profiili Pahalta näyttää juuri nyt Microsoftin kannalta, mutta katsotaan nyt ainakin kummankin konsolin hinnoittelu ennen ostopäätöstä. Eikä sitä vielä tiedä minkälaisia perseilyjä Sony on keksinyt kuluttajien kiusaksi...

Jos konsoleilla ei olisi muutamia kovia yksinoikeuksia, niin peli-PC olisi mulle ehdottomasti ykkösvaihtoehto tulevaisuutta ajatellen.
tallennettu
Vs: Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #612 : 23.05.2013 22:43 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Lantun postiin lisäten, niin tämän rajoitusrumban lisäksi myös tuo asennuspolitiikka hämmentää. Kun pelit on pakko asentaa, niitä voi pelata täysin ilman levyä ja ne on sidottu yhteen käyttäjätiliin, niin kyseessähän on tällöin puhtaasti vain digitaalisia julkaisuja tukeva konsoli. Levyt eivät ole mitään muuta kuin latauksen kierto niille, joilta ei kunnon nettiä löydy(tosin silloin noita pelejä ei taideta paljoa pelatakaan) tai jotka välttämättä haluavat hyllyn täytettä. Jos toimimalli on tämä, niin olisivat nyt edes menneet all out ja jättäneet levyrumban kokonaan pois. Tai sitten noita levyjä olisi toki voinut käyttää edes jotenkin hyödyksi, kun niitä kerran on. Siinä ovat kovalevyt helisemässä, kun jengi alkaa paukuttaa Blu-Rayta toisensa perään kokonaisuudessaan laitteen muistiin.

Ihan hyvä, että pitivät levyt yhä mukana. Ihmiset pääsevät yhä eroon turhista peleistään, kun voivat myydä ne eteenpäin. Toki rahaa ei voine enää yhtä paljoa pyytää, koska ostajan täytyy lisenssikin ostaa.

Tärkeämpänä seikkana on kumminkin hintojen pysyminen järkevänä. Koska tietokoneista poiketen konsolit ovat täysin suljettuja ympäristöjä, eivät muut tahot pysty myymään sille pelejä digitaalisesti, ellei Microsoft sitä mahdollisuutta heille erikseen suo. En ihmettelisi yhtään, jos he tähän haluaisi lähteä mukaan, koska monopoli on aina monopoli. Onhan siihen toki aina mahdollisuus, sillä myyväthän lukuisat kaupat tietokonepuolellakin digitaalisia pelejä suoraan Steamiin, vaikka ne eivät pohjimmiltaan Steamworksia vaatisikaan, ja Steam hallitsee markkinoita aivan järkyttävän suurella osuudella (monilta osin miltei monopoli) muihin nähden. Vaan voisipa monia noista (Steamworks-vapaita) myydä ilman Steamiin liittämistäkin, vapaasta alustasta ja kilpailusta kun on kyse. Lisäksi uskon Valven ajattelevan enemmän asiakkaan hyvää suhteessa rahaan kuin Microsoftin.

Oli miten oli, fyysiset kappaleet varmistavat, että pelejä saa järkevään hintaan, jota Microsoftin oma verkkokauppa ei välttämättä mahdollista. Tämä koskee etenkin vanhempia nimikkeitä, joiden hintoja julkaisijat/Microsoft eivät vaivaudu päivittämään. Esimerkiksi kuka selväpäinen haluaisi tässä vaiheessa vielä maksaa Halo Reachista 30 euroa tai pahimpana esimerkkinä alkuperäisestä Black Opsista 70 euroa!! Amerikan kauppa näytti jälkimmäiselle sentään näytti 50 dollaria, mutta Suomen sivujen kautta tuli tuo hinta. Osviittaa antaa sekin, että huimien alennusten PC-markkinoillakin parhaat tarjoukset löytyvät joskus fyysisiä versioita myyvistä kaupoista. Hyvänä esimerkkinä Far Cry 3, jonka ostin 20 eurolla postikuluineen CDONista viikko julkaisun jälkeen.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #613 : 24.05.2013 08:46 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Xbox One 10x tehokkaampi kuin 360, mutta pilven kanssa jopa 40x tehokkaampi sanoo MS:

Lainaus käyttäjältä: MS Australia
“It’s also been stated that the Xbox One is ten times more powerful than the Xbox 360, so we’re effectively 40 times greater than the Xbox 360 in terms of processing capabilities [using the cloud]. If you look to the cloud as something that is no doubt going to evolve and grow over time, it really spells out that there’s no limit to where the processing power of Xbox One can go. I think that’s a very exciting proposition, not only for Australians, but anyone else who’s going to pick up the Xbox One console.”

http://stevivor.com/2013/05/microsoft-xbox-australia-on-some-of-todays-lingering-xbox-one-questions/


Jaaha, pitäisköhän tuotakin uskoa. MS on jo jäänyt kiinni numeroiden viilaamisesta X1:n hyväksi, joten en ihmettelisi jos ovat vetäneet nuo luvut hatusta. En ihan käsitä, miten saisivat siirrettyä noin paljon laskentatehoa servereille, ilman että se vaikuttaisi pelaamiseen jotenkin, koska vasteaika kyllä nousee. Mutta jos tuo toimii edes jossain määrin, niin kehittäjät varmaan haluavat hyödyntää sitä, jolloin yksinpelitkin ovat online only. Tästä myös seuraa se, että kun servut joskus pistetään alas, niin pelejä ei pysty enään pelaamaan. Tulee ihan MMORPG:t mieleen.

Tää on varmaan se "secret sauce", jota lupailtiin aiemmin:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #614 : 24.05.2013 09:05 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Mutta jos tuo toimii edes jossain määrin, niin kehittäjät varmaan haluavat hyödyntää sitä, jolloin yksinpelitkin ovat online only. Tästä myös seuraa se, että kun servut joskus pistetään alas, niin pelejä ei pysty enään pelaamaan. Tulee ihan MMORPG:t mieleen.
Jeps. EA:n pelien moninpeliservereitä suljetaan jo nyt tiuhaan tahtiin. XBonella pääsee sitten nauttimaan yksinpelien sulkemisesta.

Lisäksi, jos netti pätkii niin Cloud powered yksinpeliähän ei pelata ollenkaan.
Play-Asia
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #615 : 24.05.2013 09:09 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Lisäksi, jos netti pätkii niin Cloud powered yksinpeliähän ei pelata ollenkaan.

Riittää vielä, että joko oma netti pätkii tai MS:llä on ongelmia servujen kanssa. Ihanaa  :)


Muissa uutisissa, CD Projekt ei kommentoi tuleeko Witcher 3 myös X1:lle:

http://www.gamespot.com/news/is-the-witcher-3-coming-to-xbox-one-6408816

Tää olisikin aika kova, jos W3 skippaisi X1:n ja tulisi vain PC:lle ja PS4:lle. Ihan mahdollista myös ottaen huomioon, että studio vihaa kaikenlaista DRM:ää.


Edit:

Xboxin käytettyjen myyntisysteemistä tietoa:

Lainaus
Retailers will be free to charge whatever they wish for pre-owned Xbox One games, but both Microsoft and publishers will take a percentage cut of every sale.

...

A gamer walks into a retailer and hands over the game they wish to sell. This will only be possible at retailers who have agreed to Microsoft’s T&Cs and more importantly integrated Microsoft’s cloud-based Azure pre-owned system into its own.

The game is then registered as having been traded-in on Microsoft’s system. The consumer who handed it over will subsequently see the game wiped from their account – hence the until now ambiguous claim from Phil Harrison that the Xbox One would have to ‘check in’ to Microsoft’s servers every 24 hours.

The retailer can then sell the pre-owned game at whatever price they like, although as part of the system the publisher of the title in question will automatically receive a percentage cut of the sale. As will Microsoft. The retailer will pocket the rest.

...

These same unconfirmed reports also suggest that the activation cost for consumers buying or borrowing pre-owned software will be £35.

http://www.mcvuk.com/news/read/publishers-to-receive-cut-of-xbox-one-pre-owned-sales-at-retail/0116137


Varmistaa sen, että ominpäin pelejä ei sitten vissiin myydä. Ainoa keino päästä eroon, on viedä ne GameStoppiin polkuhintaan. Tiedä sitten, että miten käy pienten pelikauppojen (kuten VPD ja Konsolinet), jos tuohon MS:n systeemiin liittyminen on turhan hankalaa/kallista. Nekin saavat varmaan jonkun verran tuottoa käytetyistä peleistä.

Mutta mites EU reagoi tähän? Olettaisin, että ei kovin hyvin..


« Viimeksi muokattu: 24.05.2013 13:20 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #616 : 24.05.2013 13:21 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili Ei hitto...riippuen paljonko M$ vetää välistä, useat kaupat voivat jopa pitää tuosta. Sehän lisää heidän käytettyjen pelien myyntiä pirusti kun käytännössä ei pelejä myydä käytettynä ilman että kauppa on välissä. Lisäksi käytettyjen pelien hintoja on helpompi pitää korkeammalla. Ja kun käytettyjen hinnat ovat korkealla, pysyvät myös uusien hinnat korkealla. Wonderful!
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #617 : 24.05.2013 14:20 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Xbox One voi käyttää pelien pyörittämiseen vain 90% GPU:n tehoista. Loput menee varmaan jollekin niistä kolmesta käyttiksestä.

http://kotaku.com/the-five-possible-states-of-xbox-one-games-are-strangel-509597078


Tästä seuraa se, että PS4:n GPU ei olekaan 50% tehokkaampi vaan peräti 66% tehokkaampi kuin X1:n.
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #618 : 24.05.2013 14:31 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Nuo prosentit ei merkkaa kyllä mitään. Käytännössä mahdoton sanoa kuinka monta prosenttia se on tehokkaampi. Käyttävät kuitenkin sen verran erilaista tekniikkaa. Pleikkari vie kuitenkin varmasti pidemmän korren nopean muistin takia.
Play-Asia
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #619 : 24.05.2013 14:42 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Olin käsittänyt, että molemmissa on kyllä ihan samaa teknologiaa eli vertailujen vetäminen pitäisi olla mahdollista. PS4:ssa ovat vaan saaneet enemmän tehoa sinne, kun eivät ole joutuneet kikkailemaan minkään lisämuistin kanssa kuten MS.

Lainaus
In terms of the GPU hardware, hard information was difficult to come by, but one of the engineers did let slip with a significant stat - 768 operations per clock. We know that both Xbox One and PlayStation 4 are based on Radeon GCN architecture and we also know that each compute unit is capable of 64 operations per clock. So, again through a process of extrapolation from the drip-feed of hard facts, the make-up of the One's GPU is confirmed - 12 compute units each capable of 64 ops/clock gives us the 768 total revealed by Microsoft and thus, by extension, the 1.2 teraflop graphics core. So that's another tick on the Durango leaked spec that has been transposed across to the final Xbox One architecture and the proof we need that PlayStation 4's 18 CU graphics core has 50 per cent more raw power than the GPU in the new Microsoft console

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-spec-analysis-xbox-one


« Viimeksi muokattu: 24.05.2013 15:19 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #620 : 24.05.2013 14:51 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Jeps, no siinä tapauksessa suora GPU vertailu varmasti onnistuu paremmin.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #621 : 24.05.2013 22:46 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Xbox One voi käyttää pelien pyörittämiseen vain 90% GPU:n tehoista. Loput menee varmaan jollekin niistä kolmesta käyttiksestä.

http://kotaku.com/the-five-possible-states-of-xbox-one-games-are-strangel-509597078


Tästä seuraa se, että PS4:n GPU ei olekaan 50% tehokkaampi vaan peräti 66% tehokkaampi kuin X1:n.
PS4:n käyttöjärjestelmä varaa myös aivan varmasti oman osansa GPU:sta, yhden tai kaksi CPU-ydintä ja keskusmuistia (sen huhutun) 512MB-1GB, ellei enemmän.
Suhteellisesti haukkaa kuitenkin vähemmän tehoa kuin X1.
[ X1: 1,2Tf -(x)Tf;   PS4: 1,8Tf -(x)Tf ]
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #622 : 25.05.2013 00:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili Raudan päällä on vielä se kehitystyökalut ja tässä tilanteessa kun raudan arkkitehtuuri on sama, niistä tulee vielä merkittävämmät. Tiedä sitten kuinka lähellä rautaa kehitys tehdään, tämä kun taas voi laskea kehitystyökalujenkin merkitystä. Jos molemmilla kehitys on mahdollista tehdä lähellä rautaa, tämä saattaa laskea multiplat kehityskuluja aika paljon, kun koodin sovittaminen toiselle ei olisi läheskään niin hankalaa kuin aikaisemmin on ollut. Tämäkin olisi tosin PS4:n etu. Jos koodi on pidemmälti samanlainen molemmissa, PS4 -version parantaminen hiukan suurempien tehojen sen salliessa ei ole niin kovan työn takana kuin PS3:n tilanteessa. Mutta kuten nähtiin tässäkin sukupolvessa, hyvin paljon on kiinni niistä kehitystyökaluista. Jos ne eivät taivu, tehot menevät hukkaan. Tosin ymmärtääkseni Sony on ottanut PS3:sta opikseen.

Suoraan sanottuna tämä sukupolvi on harvinaisen helposti tulkittavissa tehojärjestyksen osalta. Aikaisemmissa sukupolvissa tuli tutkittua Wikipediaa, artikkeleita, arkkitehtuuri määrityksiä, jne. Mutta tässä sukupolvessa raudan erot ovat yksinkertaisia tai selviä. Harmillista. Tappaa konsolisodan lähes täysin ;D Tai no, faktoihin nojaavan konsolisodan. Nyt touhu tulee olemaan vielä enemmän mielipiteitä, eli paikallaan polkevaa jauhamista. Ei sillä että se ei olisi ollut osaksi sitä aikaisemminkin :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #623 : 25.05.2013 10:54 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili No siis tiedossahan on, että PS4:een pystyy koodaamaan suoraan "rautaan", kun taas Xboxin kohdalla se ei ilmeisesti onnistu johtuen Windowsista. Tuo oli huhu keväällä ja MS:n pressi näyttäisi vain vahvistaneen asian, koska masiinassa on kolme eri käyttistä joista yksi on Windows. Ainahan Sony on kehoittanut devaajia ottamaan koneesta kaiken irti ja koodaamaan suoraan rautaan, PS1:stä lähtien.

Ja niiden kommenttien perusteella, mitä devaajilta on tullut kevään aikana, yleinen mielipide on että PS4:n kehitystyökalut ovat paremmat ja kehittyneemmät sekä yhteistyö Sonyn kanssa sujuu paljon paremmin kuin MS:n kanssa. Tuo kehitystyökalujen ero ei tosin ole mikään ihme, ottaen huomioon että Sonyllä on ollut vuosia aikaa hioa niitä. Huhuthan kertovat, että Xbox Onelle näytettiin vihreää valoa vasta 2011, joten MS on pahasti jälkijunassa dev kittien suhteen. En sitten tiedä, mikä ongelma MS:llä on, jos devujen mielestä yhteistyö tökkii.

Edit:
Lisää parhautta:
Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 25.05.2013 11:19 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #624 : 25.05.2013 16:38 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Xbox One sisältää ilmeisesti "visuaalisen DRM:n". MS ei tietenkään sano juuta eikä jaata asian suhteen, joten paha sanoa varmasti.


Lainaus käyttäjältä:  MCV
Kinect 2 will be able to employ certain DRM measures depending on what it observes in the living room.

That’s the conclusion suggested by a patent filed by Microsoft, and corroborated by sources talking to MCV in the weeks leading up to this week’s Xbox One reveal.

ExtremeTech reports that Microsoft has filed for a patent that allows Kinect to monitor the number of viewers in the room. It then cross-checks this with the maximum number of viewers permitted by the licence that a user agrees to when purchasing or renting content.

If it is deemed that too many people are present, the user will be prompted to pay an additional fee to upgrade the licence.

---

To address the question of the age of the patent. Yes, the patent is old. But we have been told by UK industry sources within the last month that this system will be implemented on Xbox One.

---

Microsoft has now issued MCV with the following comment: "Microsoft regularly applies for and receives patents as part of its business practice; not all patents applied for or received will be incorporated into a Microsoft product.

http://www.mcvuk.com/news/read/the-extent-of-kinect-2-s-visual-drm-is-beginning-to-emerge/0116138
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #625 : 25.05.2013 19:05 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Toi visuaalinen DRM on jo aika paksua, ja jotenkin edes vaikea uskoa todeksi. Mitähän xboner sanoo jos vetää jeesusteippiä koko kinectin ympärille.

Ja sitten vielä tuo käytettyjen pelien kontrollointi. Xbonerille ei ole mahdollista ostaa pelejä, vain niiden käyttöoikeuksia. Tuntuu että koko konsoli on tehty suurten pelitalojen toivomuslistan mukaan. Minimoidaan tappiot, mutta samalla unohdetaan tehdä houkutteleva tuote ja sitä myötä myös maksimoida voitot.

http://www.gametrailers.com/videos/m4yj8z/annoyed-gamer-xbox-one-reaction
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #626 : 26.05.2013 09:51 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Ja ei varmaan yllätyksenä tullut, mutta pitihän se arvata että kaikki ne julkistuksen äänikomennot ja miten tarkasti toimii, oli kokonaan lavastettua roskaa. Tonnista veto että lopullinen vehje toimii vain hiukan paremmin kuin ensimmäinen Kinect ja jättää puolet käskyistä huomioimatta. Aivan läpimätää touhua.
tallennettu
Re: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #627 : 26.05.2013 11:05 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili MS ei kyllä pysty enään mitenkään pelastamaan tätä tilannetta. Mua kyllä kiinnostaa, että mitä pelejä ne näyttää E3:lla, mutta ainakin minun rahojen kohdalla tilanne on menetetty täysin.

Jännä kanssa, kun nämä huhut koskien näitä Xbonen "ominaisuuksia" ovat nyt kiertäneet jo monta kuukautta. Porukka on ihmetellyt, että mitä MS viivyttelee ja miksei ne vaan pistä huhuille stoppia. No viimeistään konsolin esittelyssä sitten... Ja mitä tapahtuukaan? Tilanne on pressin ja sitä seuranneen sekamelskan jäljiltä kymmenen kertaa pahempi kuin kuukausi pari sitten, kun kaikki huhut olivat lopulta totta ja jokainen MS:n pomo kertoo eri tarinaa. Täydellinen PR-katastrofi.


« Viimeksi muokattu: 26.05.2013 11:35 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #628 : 26.05.2013 18:10 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Toisaalta pelifoorumit eivät edusta niitä massoja, jotka tekevät konsoleista joko menestyksiä tai epäonnistumisia.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Mitä tapahtuu seuraavassa konsolisukupolvessa? (WiiU, Xbox 720, Playstation 4) « Vastaus #629 : 26.05.2013 20:09 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Sehän on ihan selvää, ettei sillä ole juuri mitään merkitystä miten pelifoorumeiden heput kiukuttelevat noista ominaisuuksista. Jos massat innostuvat ostamaan laitetta, niin Xboxista vois tulla helposti vaikka myydyin konsoli. Massat ovat toisaalta siitä paska yleisö, että ne menevät ja tulevat tuulen mukana. Myynnit saattavat kadota yhtä nopeasti kuin tulivatkin sillä suuri yleisö innostuu milloin mistäkin.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 32
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines