Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Mitä konsoleita omistat?  (Luettu 4001 kertaa)
Mitä konsoleita omistat? « : 04.11.2010 21:14 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Elikkä topicin tarkoitus olisi kertoa millä konsolilla porukka on aloittanut pelaamisen aikanaan, mitä konsoleita olet siinä välissä omistanut ja millä konsoleilla pelailet nykyään. Myös pientä stooria olisi kiva kuulla konsoleista, ettei touhu mene ihan vaan listaukseksi.

Itse aloitin aikoinaan pelaamisen Nintendon 8-bittisellä, milläpäs muullakaan. Muistan pelanneeni ekana pelinä ensimmäistä Super Marioa ja kuolleeni tietenkin siihen ekaan Goombaan. Siitä se sitten lähti ja matkan varrella tuli hakattua Contrat, Mega Manit, Capcomin Disney-pelejä ym. muita NESin klassikoita.

NESistä siirryin suoraan PS1:seen. Kyseisellä konsolilla tuli hakattua myös klassikot läpi ja konsolin pelien keräily on jatkunut tähän päivään saakka. Parhaat pelimuistot ovat varmaan MGS:n eka läpipeluukerta, Final Fantasyt ja muut japsiropet ja Tekken 3:sen saaminen joululahjaksi.

PS1:sestä siirryin PS2:seen ja ekaksi peliksi hommasin SSX:n. Peli näytti julmetun hyvältä julkaisun aikaan. PS2 grafiikat olivat ihan uskomattomia silloin aluksi ja hyviä pelejähän sille julkaistiin tasaiseen tahtiin. Loppuaikojen niche-pelit olivat myös ihan helmiä, konsolilla ei ainakaan pelattava lopu kesken.

PS2:sen rinnalle hommasin DS Liten hyvien pelien takia ja sitähän tulee hakattua vieläkin säännöllisesti, myös 3DS:n aion hommata lähellä julkaisua.

PS2:sesta siirryin Xbox 360:een XBLA:n loistavan tarjonnan ja Caven takia. Eipä ole tullut ostosta kaduttua ja konsolista on muodostumassa kaikkien aikojen shmuppikonsoli.

Jossain välissä ostin myös Gameboy Micron Famicom Editionin, halvalla kun sai niin ei voinut kieltäytä. Onhan se hienoin käsikonsoli koskaan. Myös Gamecuben ostin 25 eurolla Gamestopista ja sille olen hommannut niitä parhaita yksinoikeuspelejä.

Mitäs konsoleita porukka omistaa ja mitkä ovat parhaat muistonne?


« Viimeksi muokattu: 04.11.2010 23:36 kirjoittanut echoes »
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #1 : 04.11.2010 21:38 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW NES:istä se kaikki alkoi: isoveljelle ostettiin ja mukana taisi tulla Super Mario Bros, Legend of Zelda ja Kid Icarus. Vuosi muistaakseni -89, joten ikää oli noin neljä vuotta.

Jokunen vuosi NES:sin jälkeen sain Super Nintendon, jolla tahkosin ihmetys silmissäni Super Mario Worldia, Mortal Kombatia ja vähän myöhemmin Donkey Kong Countryjä. Pian superin hankkimisesta hommasin säästörahoilla Game Boyn, jolla tuli pelattua Tetristä aivan huikeita määriä. GB:n jälkeen oli vielä aikaa tutustua aika pintapuolisesti Mega Driveen ja Soniciin. Kovin kauaa en laitetta kuitenkaan omistanut.

Sitten tuli pleikkari ja vei pisteet kotiin. Olin pari vuotta konsoliin todella tyytyväinen, kunnes himo Nintendo 64:ään kasvoi sietämättömiin mittoihin. Lopputuloksena pleikkari myyntiin ja kuusnepan F1 WGP-paketti hankintaan.

Dreamcast oli seuraavana vuorossa. Konsoli synnytti ison kasan kultaisia muistoja: Sega Rally 2, Soul Calibur,  Shenmue, ensimmäiset konsoliverkkopelikokemukset Quake III: Arenassa...

Pitkä aika ei DC:stä mentykään niin kolmikko PS2, GC ja Xbox teki jo tuloaan. Nämä laitteet hankin aika lähellä niiden julkaisupäiviä. Cuben kävin itseasiassa hakemassa heti julkaisupäivänä Espoosta ja ostin mukaan Luigi's Mansionin ja muistikortin. Xboxin omistin pariinkin kertaan, sekä perusversion että "Jessica Alba editionin" eli Xbox Crystalin. Joo älkää kysykö  :lol:

Nintendo DS:kin tuli jossain vaiheessa noihin aikoihin kuvaan mukaan, mutta en siitä konsolista missään vaiheessa oppinut hirveästi pitämään. Pelasin toki parit pelit läpi (mm. SM64:n remaken). Tässä vaiheessa aloin ymmärrämään, etteivät kannettavat konsolit ole ehkä minua varten. Tottakai Moni iPhone-peli on onnistunut nykyään horjuttamaan tätäkin uskoa...

Nyt ollaan nykypäivässä ja Wii & PS3 ajassa.

Iso kasa konsoleita mahtuu pelihistoriaani. Rakkaimpana nostan esiin N64:n, pääasiassa hienojen split screen -moninpelien takia. Goldeneye, PD, Mario Kart 64 ja Mario Partyt tappoivat tunteja käsittämättömän kasan.



www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #2 : 04.11.2010 21:38 »
Runner Jäsen Viestejä: 593 Basaaripisteet: 0 Profiili Ekaksi konsoliksi sain iskän työkaverilta Gameboy Advance SP:n, joka tietty silloin n. viisi, tai enemmänkin, vuotta sitten oli aivan ältsin magee. Moni kaveri tuli meille vaan ja ainoostaan pelaamaan sillä  ;D Parhaat muistot siitä on kun olimme äidin ja puoli-isän kanssa bussimatkoilla Euroopan monissa maissa, niin tuli sitten hakattua Pokemonia tai Aarresaarta tai James Bondia jopa yli viisi tuntia putkeen  :lol: Oi niitä aikoja... :P

Sitten jokunen vuosi myöhemmin sain ps2:en, mikäs siihen mahtoi olla eka peli... No, fifaa tuli sillä tosi paljon pelattua ja NHL:ää myös. Guitar Herot ja Rock Band tuli sen kautta tutuksi myös. Sitten sain kaverilta lainaksi SmackDown vs. Raw 2010:n, ja sitä tuli sitten ihan vähän aikaa sitten paljon pelailtua.

Mutta nyt omistan ps3:en, siihen F1 2010:n ja Battlefield: Bad Company 2:en. Ja NHL ja FIFA 11 on ostoharkinnan alla, ensin mainittu varmaan ilmestyy kuukauden sisällä kaappiin, kun kerta talvi vaan lähenee.
-"No can do!"
tallennettu
Re: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #3 : 04.11.2010 22:02 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Jaa, ensimmäinen oma konsoli oli PlayStation ja ensimmäiset pelit olivat Tomb Raider ja Crash Bandicoot. En ole itse asiassa ihan varma, minkä takia kone hankittiin koska en muista juuri ruinanneeni sen perään. Ilmeisesti faija ostin sen ainakin osittain jonkinnäköiseksi vierailuhoukuttimeksi, koska olivat juuri eronneet mutsini kanssa. Kyllähän se tosin itsekin sillä pelasi alkuaikoina. Pitää varmaan kysäistä, olisi ihan kiva tietää. Pleikkari tuli siis taloon joskus vuonna 1997 ja olin tietysti heti ihan liekeissä masiinasta. Olin muistaakseni pelannut sitä jollain kaverillani aikaisemmin, mutta kokemukseni konsoleista ennen Pleikkaria rajoittui käytännössä jokuseen SNES-sessioon kaverilla. Tätä ennen olin lähinnä pelaillut PC:llä, kun semmoinen kotoa löytyi. Pleikkarilla pelasin siis ihan ensimmäisenä Tomb Raider ja Crashia ja seuraavat Tomb Raiderit tulikin ostettua aina kun sellainen julkaistiin. Crashin jatko-osia en jostain syystä sittemmin ole juuri hankkinut (mitä nyt PSN:stä), mutta Crash Team Racingia tuli mätettyä ihan vitusti monta vuotta. Yhä edelleen tulee silloin tällöin vedettyä pari kisaa. Varmaan suurin virstanpylväs hankkimistani peleistä oli varmasti Metal Gear Solid, joka on edelleenkin yksi lempipeleistäni ja varmasti muutti käsitystäni peleistä. Monta legendaarista peliä tuli ohitettua PS1:llä, mutta näitä olen sitten myöhemmällä iällä hankkinut. Esimerkiksi Final Fantasyt jäivät välistä silloin aikoinaan, mutta myöhemmin tietoisuuden ja varallisuuden kasvaessa tuli nekin hankittua.

Seuraava konsoli taisikin sitten olla PlayStation 2 ja ensimmäisenä pelinä itseoikeutetusti Metal Gear Solid 2. Sonyn toisen konsolin aikana rahatilanne oli jo kohentunut ja pelitietoisuus lisääntynyt. PS1:n aikana pelit vielä ostettiin ainakin aluksi kannen perusteella. Myöhemmin rupesin lukemaan VPL-lehteä sekä satunnaisesti myös muita kotimaisia lehtiä, joten osasi jo vähän ostaa vain niitä parempia pelejä. Satunnaisesti tuli myös selailtua ulkomaisia pelilehtiä mitä nyt jostain Ärrältä sattui saamaan. PlayStation 2:n kaikki suuremmat klassikot tuli hankittua ja pelejä on tälläkin hetkellä ihan hyvä kasa, siinä missä suurin osa turhemmista PS1-peleistä meni vaihtoon PS2:sta ostaessa. Parhaimmat pelit olivat/ovat toki MGS:ät, GTA:t, SotC jne. eli aika perusmeininki  :)

Xboxiin en ollut juuri kiinnittänyt suurempaa huomiota ennenkuin Helsingin Tennispalatsissa pidetyssä peliaiheisessa tapahtumassa/näyttelyssä sitä pääsin pelaamaan. Olin varsin tyytyväinen PS2:eeni, enkä nähnyt mitään syytä ostaa Microsoftin konsolia. Kaikki kuitenkin muuttui kun kyseisessä tapahtumassa pelasin Halon moninpeliä neljän koneen system linkissä, joka suorastaan räjäytti tajuntani. Tuohon mennessä en käytännössä ollut pelannut räiskintöjä, mitä nyt Doomia ja Dark Forcesia joskus kauan sitten. MoH: Frontline PS2:lle oli varmaan ensimmäinen kunnollinen "moderni" konsoliräiskintä, jonka hankin ja jota pelasin. Haloa pelattuani keräsin pikapikaa (ehkä päivässä) tarvittavat reilut 200€ ja kävin hakemassa koneen Videopeli Divarista eli VPD:stä. Omalla kohdallani kaikkien aikojen nopein päätös ja ostos konsolien kohdalla. Ei ollut mitään vuosien hypetystä, vaan pääsin pelaamaan Haloa ja kone sekä peli oli saatava heti. Pleikkarin pelit jäivät vähäksi aikaa, kun siirryin Xboxin pariin siis. Haloja tuli pelattua co-oppina paljon ja muita lemppareja ovat mm. Ninja Gaiden sekä Chronicles of Riddick. Xboxille sattui myös oman pelihistoriani pahin pettymys, kun sain viimein Halo 2:n käsiini. Sen kampanja ei vain vastannut odotuksiani.

Seuraavaksi pomppasin Xbox 360:n kyytiin, koska se oli sopivan hintainen ja PS3 ei tainnut olla vielä markkinoilla, ainakaan järjellisellä hinnalla. Anttilasta ostamani XO oli tosin suoraan paketista paskana, koska kyseessä oli jo kertaalleen kauppaan palautettu masiina. Xboxilla on edelleen helvetin hyviä pelejä, mutta nykyään tulee pelattua sillä vähemmän. Olen käytännössä siirtynyt pelaamaan PS3:lla, mutta yksinoikeudet pelaan toki XO:lla hyvillä mielin.

Käytännössä kaikki multiplattarit pelaan PS3:lla, koska jostain syystä tykkään vain koneesta kaikin puolin enemmän. Koneen hankin muistaakseni kaksi vuotta XO:n hankkimisen jälkeen vuonna 2008, mutta pelejä on tällä hetkellä jo reilusti enemmän. Pelaamisen ohella tulee katseltua aika paljon blu-ray -leffoja ja Trophyt koukuttavat ihan hyvin  :)

Wii tuli hankittua suht harkitsemattomasti loppukesästä 2007. Ensimmäinen Nintendon kotikonsoli minkä omistin, joten oli ehkä jo aikakin. Parhaita pelejä Resident Evil 4 ja Metroid Prime 3. Laitteen myin joskus 2008 loppukesästä, koska kiinnostavia pelejä ei vain tullut.

Käsikonsoleista olen omistanut Gameboy Advancen ja sille ainoana pelinä The Legend of the Zelda: Oracle of Seasons. Helvetin hyvä peli mielestäni. Nintendo DS Liten ostin myös jokunen vuosi sitten ja sillä tulee pelailtua nykyään harvakseltaan, mutta silloin tällöin toki. Pelivalikoima on supistunut/pysynyt Phoenix Wrighteissa ja Castlevanioissa. Final Fantasy VI:n GBA-versiota tulee myös pelattua.

Listataan vielä tähän tällä hetkellä omistamani konsolit:
- PlayStation
- PlayStation 2
- PlayStation 3
- Xbox
- Xbox 360
- Dreamcast
- DS Lite

(Joku saattaa havaita pientä väsymistä kirjoitukseni loppupuolella, havaittavissa mm. kappaleiden lyhenemisenä  :P)


« Viimeksi muokattu: 04.11.2010 22:13 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #4 : 04.11.2010 22:09 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 941 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Hankkimisjärjestyksessä:
GAMEBOY (Myyty, ostetty takaisin helvetin isona 2P-standinä ja myyty jälleen)
NES (Meni vaihdossa Megadriveen)
MEGADRIVE (Meni vaihdossa Jaggeen)
ATARI JAGUAR (Meni vaihdossa SNES:iin)
SNES (Saturniin)
SATURN (Myyty, mutta muutama vuosi sitten ostin toisen)
N64 (Meni varmaan vaihdossa johonkin)
PLAYSTATION (Vaihdossa Dreamcastiin)
DREAMCAST (Aluksi ostin JPN version, jonka vaihdoin sitten PAL-versioon)
PS2 (Ostin JPN julkaisussa, totesin paskaksi ja vaihdoin DVD-soittimeen)
XBOX (Ostin sillä saatanan kalliilla 500€ hinnalla ja enkä edes saanut sitä hyvityspakettia. Modasin ja oli perkeleen hyvä. Vieläkin tallessa.)
XBOX 360 (Ostin, hajosi, korjautin, hajosi, korjautin, annoin sukulaisille ja ostin Eliten.)
DS Lite (Tilasin Japanista vähän ennen Euroopan julkaisua, ostin jälkeenpäin myös toisen Japanista. Vanha meni veljelle.)
DSi (Japanista tämäkin.)
PS3 (Pistin vaihdossa pari sataa DVD-leffaa.)

Mukaan en laskenut PC:tä, C64 tai Amigaa.


« Viimeksi muokattu: 05.11.2010 13:14 kirjoittanut Rocky_Balboa »
Play-Asia
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #5 : 04.11.2010 22:21 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili PS3. Katson sillä Blue Ray elokuvia silloin tällöin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #6 : 04.11.2010 22:38 »
Shiranui (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 1 Profiili Aloitin pelaamisen suhteellisen myöhään, vuonna 1998 PlayStationilla ja Spyro the Dragonilla. Sillä tuli sitten pelailtua muutaman vuoden loput Spyrot, Crashit ym. Pokémon-villityksen ollessa pahimmillaan hankin keltaisen Gameboy Colorin ja sille Pokémon Yellowin sekä The Legend of Zelda: Oracle of Agesin.

Jouluna 2002 taloon tuli PlayStation 2, jolla en juuri ehtinyt pelailemaan, sillä vuotta myöhemmin hankin hinnanalennuksen myötä GameCuben ja sille mm. Viewtiful Joen, Super Smash Bros. Meleen, Twin Snakesin ja Metroid Primen. Hieman myöhemmin WoW -addiktio katkaisi konsolipelaamisen pitkäksi aikaa, ja seuraavan konsolin ostin vasta vuonna 2007; Wiin ja sille mm. The Legend of Zelda: Twilight Princessin.

Nykyisin tulee pelailtua pääosin PlayStation 3:lla, jonka hankin syksyllä 2009. Välillä tulee myös pyyhittyä pölyt Wiistä ja pelailtua mm. Muramasaa, Brawlia ja Metroideja. Käsikonsoleilla en ole Gameboy Colorin jälkeen pelannut käytännössä ollenkaan.
tallennettu
Re: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #7 : 05.11.2010 01:41 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Toisin kuin monet muut täällä, pelasin lähes kaikki lapsuuteni pelit kavereilla heidän konsoleillaan. Yhdeltä parhaista ystävistäni löytyi NES, ja sillä pelattiin klassikko-Marion lisäksi mm. Ice Climbersia, sitä yhtä strutsipeliä ja Popeyeta. SNES oli toisella koulututulla(Mario World, Donkkarit, Turtle-mätöt), ja lisäksi se vuokrattiin meille kotiin synttäreideni kunniaksi. Kuinka moni muistaa vielä ne ajat, kun videovuokraamoista sai myös konsoleita? Sega MegaDriven taas sain lainaksi perhetutulta useaksi kuukaudeksi, ja tässä rytäkässä varsinkin Sonic ja Ecco tulivat tutuiksi ja rakastetuiksi. Myös sellaista Taikuri-Mikki-tasoloikkaa tahkottiin paljon.

Ehkä oman pelihistoriani merkittävimpiä tapauksia - hassua kyllä - oli se, kun NESin aiemmin omistanut ystäväni sai joululahjaksi Nintendo 64:en ja Marion kaveriksi. Huhhuh, että se oli kuumaa kakkaa ja siihen upotettiin tunteja. Sitä seurasivat GoldenEye, Donkey Kong 64, Mario Kart, Diddy Kong Racing ja monet muut. Mahtava konsoli, siitä ei pääse mihinkään. Toki yhtään syrjimättä pelattiin samalla muiden, ekan Pleikkarin omistavien, kavereiden luona MediEviliä, Driveria, Spyroja, Crasheja, Ressaa, Oddworldia ja monia muita klassikoita. Hienoa aikaa siinä mielessä, että pelaaminen oli aina sosiaalista, eikä se omistaminen kiinnostanut oikeastaan pätkääkään.

Ensimmäisen ikioman konsolini sain vasta tämän vuosituhannen puolella, kun joulu toi kotiin PS2:n ja Tony Hawk 3:en. Uskomaton fiilis, voin kertoa. Muistikorttia ei isä tosin ollut tajunnut hankkia, ja parin ekan päivän aikana tulikin hajoiltua niinä hetkinä, kun Career napsahti jollain hahmolla läpi, eikä tallennusmahdollisuutta ollut. Näin kävi parikin kertaa. Tuosta joulusta lähtien on PS2:n parissa tullut vietettyä varmaan tuhansissa kulkevia tuntimääriä monien hienojen pelien parissa. Iloja, suruja, jännitystä ja kaikkea siltä väliltä. Se on edelleen se mun konsoli. Kirjaimellisestikin, sillä vanha alkuperäinen malli porskuttaa edelleen, eikä uuteen ole tarvinnut vaihtaa.

Uudempina tapauksina tulevat DS Lite ja PSP, jotka molemmat ovat tuoneet iloa paljon reissaavan nuoren miehen elämään. DS eritoten. Phoenix Wright on toki mainittava yhtenä lempi-sarjoistani, ja muutenkin laatukamaa sen kun riittää. Lisäksi laite on taitettavuudessaan täydellinen kuljettaa mukana, ja kestääkin paljasnäyttöisiä paremmin(yhden PSP:n olen jo hajoittanut).

Omistuksesta nykyään löytyvät kaikki kolme viimeisintä, ei enempää eikä vähempää. Elämässäni vaikuttaneiden konsolien kirjo kuitenkin on rutosti monimuotoisempi. Uusillakin konsoleilla tulee pelattua, mutta vähemmän kuin nuorempana. Kannettavalle pelaamiselle on selkeästi eniten kysyntää. Vaan silti, kyllä kotikonsolin pariinkin palkitsee istahtaa silloin tällöin. Joko oman PS2:n, vaimokkeen PS3:n, tai jonkun muun kaverin jonkun muun konsolin. Uusi tahi vanha, kaikki toimii.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #8 : 05.11.2010 01:45 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Ekan kerran törmäsin NESiin 90-91 kun kävin iltapäiväkerhossa koulun jälkeen ja siellä muut pelasi Super Mario Bros.3:a. Olin ihan että voiko tällasta asiaa ollakaan, mutta en uskaltanut koittaa. Kun vanhukset eivät suostuneet ostamaan omaa, lainailtiin monen vuoden ajan kavereiden koneita muutamiksi päiviksi kerrallaan, ja ne päivät olikin sitten aina tiukkaa pelaamista aamusta iltaan. Oma NES saatiin vasta kun SNES oli jo ilmestynyt Suomessakin. Megaman 3, Little Samson ja Duck Tales 2 löytyivät omasta takaa.

SNES-ajat menivät ilman laitetta, taas kaverilta lainaillen. Super Mario World oli silloin ilmestyessään ja on edelleen yksi meikän suosikkipeleistä ikinä. Imeydyin siihen maailmaan aika tehokkaasti sisään ja mielikuvitus täydensi kaiken mitä ruudulla ei näkynyt. Muuten aika vähän seurailin pelimaailman tapahtumia, olin jokseenkin hyväksynyt ettei SNESiä meille saada vaikka kuinka ruikuttaisi. Keksin sitten muuta tekemistä ja ehkä ihan hyvä niin.

PlayStation saatiin jouluna -96 ja siitä alkoi oman pelaamiseni kulta-aika. Crash Bandicoot 1 ja Wipeout 2097 tuli paketista ja Crash vei aika tehokkaasti mennessään. Olipahan yksinkertainen mutta törkeän vaikea jopa Mariot puhki pelanneelle jäpälle. Muita hyviä muistoja jäänyt Spyro The Dragon ykkösen ensimmäisestä 100% läpipeluukerrasta, Twisted Metal World Tourin co-op -kampanjasta, Ape Escapen hyvästä soundtrackista, Micro Machines V3:n moninpelijuhlasta.. Kaikkein isoimman jäljen jätti Final Fantasy VII jota oli himoinnut ekoista kuvista lähtien ja joka osoittautui vielä paljon kuviteltua paremmaksi. Näihin aikoihin rahaa ei ollut oikeastaan ollenkaan, vaan uusia pelejä hankkiessa täytyi odottaa joulua tai viedä edellinen vaihdossa.

Seuraava konsoli oli GameCube 2004, jonka ostin sivarin päivärahoilla käytettynä 3 pelin kanssa. Wind Waker tuntui silloin pakkopullalta, Metroid Prime mukiinmenevältä ja Sunshinea en jaksanut ollenkaan. Tähän aikaan aloin vasta ostamaan pelejä keräilymielessä, hitaasti tosin koska zero moneez.

Menin töihin ja aloin saada rahaa opintotuen rinnalle. Ostin Nintendo DS Phatin käytettynä 2005, Liten silloin ilmestyessään kesällä 2006. Wiin ostin ilmestymispäivänään Twilight Princessin kanssa. Tässä vaiheessa sain myös viimein OMAN SNESin!! Niin ja PS2-pienemmän joka on enimmäkseen kerännyt pölyä vaikka olen hoardannut kaikki mainitsemisen arvoiset pelitkin sille. Syksyllä 2007 päätin että tarvitsen 360:n koska BioShock vaikutti niin vastustamattomalta. Palkkapäivänä kävelin aamuyhdeksältä kauppaan.

Sen jälkeen on ollut hiljaista konsoliostoksissa. Seuraava potentiaalinen hankinta voib olla Nintendo 3DS.

NES on yhä sama konsoli jonka tuli joskus -93 kotiin. Pleikkari 1 hajosi aikanaan kovassa kulutuksessa eikä minulla vieläkään ole omaa. Toinen telkun alla lepäävistä on veljeni ja toinen naisen.

Tällä hetkellä pelaan melko tasaisesti sekä 360:llä että Wiillä. Wiin pelivalikoima on yllättävän hyvä vaikka sitä monesti epäileekin. 360 on vienyt voiton co-op-pelien osalta. Niin joo ja 2004 alkoi pelien hitaahko keräily, tänä vuonna meni 400 nimikettä rikki :D Paljon on vielä tekemistä kun vasta kolmasosa on pelattu läpi!
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #9 : 05.11.2010 10:09 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Meillä ei suvaittu aikoinaan konsoleita ja pelejä niiden korkeahkon hinnan vuoksi, ja olihan jo tuolloin lehdissä ties mitä soopaa pelien haittavaikutuksista lasten kehitykselle. Nykyään vanhempani ajattelevat onneksi pelaamisen hyvin samankaltaisena viihteenä kuin elokuvien katsominen.

Varsinaisen pelaamisen aloitin silloisen kaverini SNES- ja PS1-konsoleilla. Tuolloin hyvin monella oli vakiokonsolinaan PS1, joten luonnollisesti kaverini sai lainattua leikiten itselleen monet huippupelit ja ne kaikki tuli koettua joko ihan itse pelaten tai katsoen sivusta. MGS (vaikka en niin nuorena ymmärtänytkään sen muita pelejä hienostuneempaa käsikirjoitusta) jäi mieleeni Final Fantasy -pelien kanssa parhaiten. Myöhemmin, ehkä joskus Pokémon-villityksen kultaisimpina aikoina, sain Kreikan matkalta lahjaksi sen ensimmäisen ikioman konsolin eli Game Boy Colorin. Ensimmäiseksi pelikseni valitsin Pokémon Yellowin ja muistan vieläkin kuinka muilutin ensimmäisen salipäällikön pelissä pelkällä Pikachulla jonka olin jaksanut kehittää ennen salia ymmärtämättömyyteni ansiosta levelille 30. GBC:n ja myöhemmin hankkimani GBA:n jälkeen sain jokunen vuosi sitten syntymäpäivälahjaksi GameCuben, jota pidin jo silloin mielestäni maailman parhaimpana konsolina ja oikeassa olen ollut tähänkin saakka, parempaa ei ole tullut vastaan. Lopulta tuli myös hankittua omilla rahoilla DS, Wii, PS2, PSP ja PS3. Unohdin myös vallan mainita alussa, että kummini lahjoitti eräänä kauniina päivänä rikkinäisen SNES-konsolinsa (ei toimi äänet ollenkaan) ja pussillisen vanhoja pelejään minulle, mutta kaikki ne katosivat muuton aikana. Nyyh. Eipä siellä ollutkaan kovin hyviä pelejä, enimmäkseen ActRaiseria ja Super Mario Worldia jaksoin pelata aktiivisesti.

Omistan nykyään:

GameCube
Wii
Game Boy Advance SP
Nintendo DS
PlayStation 2
PlayStation Portable
PlayStation 3

Ensi vuonna 3DS, ja jossain vaiheessa sitten Xbox 360.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #10 : 05.11.2010 11:19 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 701 Basaaripisteet: 2 Profiili Näitähän on tehty jo useita, aivan samalla sisällöllä, mielestäni tännekkin johonkin theadiin, mutta muistelu on aina mukaan.

Olen ollut Nintendon kelkassa aina. Vasta nyt Wiin aika kaudella alkaa Nintendon luomat muurit murtumaan lopullisesti. Pelaaminen alkoi C64:lla, mutta ensimmäinen oma konsoli taisi olla perinteinen mustavalko GB ja heti tämän jälkeen Famicom. Kyllä, ei eurooppalainen NES, vaan aasialainen Famicom. Tutustuminen tapahtui serkulla, Teriksen, SMB:n, World cup jalkapallon ja Chip'n Dales parissa. Se oli huimaa se.

Famicomilla tuli nautittua monet klassikot jotka jättivät jälkensä (Mariot, Duck Talesit, Mega Manit, jne.) josta siirryin luonnollisesti SNESiin. Tällöin 11-13 vuotiaana alkoi tämän harrastuksen osalta myös omakustanteisuus, eli porukoilta ei tukea tähän harrastukseen juurikaan saanut tähän aikaan enää, lukuunottamatta joululahja peliä. SNES oli ja on kyllä huima konsoli. Se klassikoiden ja oikeasti hyvien pelien määrä on aika uskomaton. Kyllä NESiltäkin klassikoita löytyy, mutta joten siihen ei ole samanlaista intoa kuin SNESiin. Tämä on kohde jonka keräyksen voisi joskus oikeasti aloittaa. Ongelmana on vain se että tavara alkaa olemaan jo nyt aika viimeisillään, eli fyysesti niin vanhaa että ei toimi enää.

N64 oli luonnollisesti seuraava konsoli ja fiilikset ensimmäisten promovideoiden tullessa oli aivan uskomattomia. Oliko muovilellu "Vito" tms. sen ajan peliohjelmistoa muistaakseni, niin olin joka viikko videot valmiina nauhoittamaan jos N64:stä tulisi uutta pätkää. Ja sain kuin sainkin näitä promopätkiä eli mainoksia nauhalle ja näitä sitten katsottiin uudestaan ja uudestaan. Fiilis oli upein ja tämä N64 aika oli selvästi oman pelaamisen kulta-aikaa. Nintendon kovasta aivopesusta huolimatta PSOne tunkeutui myös väliin, kun serkulla sattui olemaan PSOne. Muutamaksi viikoksi tuli sitten vaihdettua konsoleita ja ostin itselleni samaan syssyyn FFVII:n. Se oli menoa sitten. Tästä huolimatta PSOnea en ikinä omistanut. Kuintekin kaikki PSOnen FF-pelit tuli pelattua kun serkulta aina lainasin konsolin.

Seuraavana oli GC jolloin pelaaminen alkoi hiukan vähenemään jo. Edelleen tuli kaikki ostetut pelit kyllä läpäistyä ja yksi parhaimpia muistoja on Luigi's Mansion joka on aliarvostetuimpia GC:n pelejä. Mutta konsoli pelaaminen kuitenkin väheni aika radikaalistikkin ja saattoi mennä kuukausikin että ei tullut pelikonetta aukaistuakaan. Tähän kyllä vaikutti PC pelaamisen lisääntyminen, joka taas johtui..eh...sanotaanko opiskelija verkon mahdollisuuksista..."verkkopelejä" siis...niin :)

Tämän jälkeen pelaaminen alkoi yleisesti vähenemään. Hiukan herättelin intoa DS Litellä ja PS2:lla ja osat pelit iskivätkin aika hyvin (NSMB, FFXII, Jax&Dexter). Mutta aika hiljaista oli. Wiin tulo vähän herätteli intoa, mutta tästä seurasi jonkinlainen "krapula" kun huomasi että ei se Wii olekkaan mitään niin hienoa kuin olisi luullut. On sieläkin klassikoita ja hienoja pelejä, mutta edes GC ajan riemuun ei päästy.

Nyt olen päässyt uuteen nousuun pelaamisessa. Alle kuukauden vanha HDTV ja PS3 on olohuoneen keskipisteenä. Vaikka tämäkin valinta tuli kyllä tehtyä muilla kuin pelaamisen ehdoilla. Jos mielessä olisi ollut vain pelaaminen, TV:n vieressä olisi nyt aika helpollakin päätöksellä X360. Mutta se BD taas kallisti päätöksen aika helpostikkin PS3:n puolelle.

Eli tiivistettynä:
Game Boy (myyty)
Famicom (myyty)
SNES (myyty ja ostettu takaisin)
N64 (myyty)
GC (komerossa)
DS Lite (laatikossa)
Wii (tv:n vieressä)
PS3 (aktiivi käytössä)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #11 : 05.11.2010 14:13 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
...yksi parhaimpia muistoja on Luigi's Mansion...

Siis tämähän on aivan mieletön peli vielä nykypäivänäkin. Mielestäni jopa jokseenkin nautinnollisempi ja raikkaampi pelikokemus kuin paljon enemmän alustallaan huomiota niittänyt Super Mario Sunshine. Kaikki vain toimii musiikeista pelimekaniikkaan lähes moitteettomalla tavalla, ja suurena Luigi's Mansionin ystävänä olenkin odottanut Wiin julkaisusta lähtien vihreälakkisen ja viiksekkään miehemme seuraavaa seikkailua - luulisi liiketunnistuksen soveltuvan nimenomaan tällaisiin peleihin.

Ei tässä tosiaan muuta vikaa ole kuin lyhyys, mutta sopiikin siksi yhden sadepäivän pelattavaksi tosi hyvin Resident Evil 4:n lisäksi. Ja nyt kun kerran tuli vielä RE4 puheeksi, niin siinä on myös toinen harvinaislaatuisen upea peli GameCubelle (tai valinnanvaraisesti PC:lle, PS2:lle sekä Wiille).


« Viimeksi muokattu: 05.11.2010 18:50 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #12 : 05.11.2010 18:49 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili No pip-pelillä tietysti..

.. jonka jälkeen ihmeteltiin Commodore 128:a. C128:n peleistä ei tainnut moni edes enää toimia omien muistikuvien mukaan. Silloin kun olin ihan pikkupoika, niin meillä oli aina veljen kaverin Sega Mega Drive lainassa. Ensimmäiset oma pelikonsolit sain 90-luvun lopussa. Pleikkari oli isoveljen vanha pelikone, jonka sain lopulta omaksi syntymäpäivilläni. Toinen syntymäpäivälahja oli keltainen Game Boy Color, tietenkin Pokémon Bluen kera.

Pleikkarista siirryttiin luonnollisesti seuraavaan pleikkariin, Playstation 2:een. PS2 palveli monta vuotta, kunnes kummallisesti meni paskaksi ja heitimme sen menemään. Yläasteen alussa (04-05) alkoi kiinnostaa retroilu. Tuli hankittua NES ja Nintendo 64. Lisäksi sain syntymäpäivälahjaksi sen ekan ja vitun ruman DS:n, joka löytyy yhä. Korpeaa yhä, kun ei mennyt kauan synttäreiteni jälkeen, kun julkistettiin tieto, että tulossa on uusi ja pienempi DS. Nintendoista tulikin mieleen, että unohdin täysin sen, että olin hankkinut Super NES:n ennen NES:iä ja Nipa Kuusnepaa. Retroiluvaiheessa tuli ostettua kaverilta myös Commodore 64:n romu ja kaksi kassillista pelejä.

Muutama vuosi sitten tuli ostettua Wiikin ja kaiken lisäksi sain isoveljeltä joululahjaksi Gamecuben. Siinä vaiheessa minulla oli Nintendon kaikki pääkonsolit. Lisäksi tuli NESRetron ylläpitäjän kokoelmasta napattua pari Game Boy Pocketia ja Game Boy Color. Myös Sega Mega Drive tuli ostettua samalta herralta. Ja vuosi sitten tuli hommattua Xbox 360, koska mielikuvituskavereillakin on.

Omistamani konsolit:
Playstation (x2, molemmat paskana, löytyy yhä)
Playstation 2 (paskana, heitetty menemään)

Game Boy Color (keltainen, löytyy)
Game Boy Color (keltasininen Pokémon edition, löytyy)
Game Boy Pocket (sininen, löytyy)
Game Boy Pocket (hopea, löytyy)
Nintendo DS (löytyy, ikävä kyllä)

Sega Mega Drive (löytyy)

Nintendo 8bit (löytyy)
Super Nintendo (löytyy)
Nintendo 64 (ei löydy enää, koska se on paska konsoli)
Nintendo Gamecube (ei löydy enää, koska olin rahan tarpeessa)
Nintendo Wii (ei löydy enää, koska Wii on paska)

Xbox 360  (löytyy löytyy)
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #13 : 05.11.2010 23:15 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Nintendon elektroniikkapeleillä kaikki alkoi, mutta 80-luvun lopulla maailma mullistui sekä NESin että Commodore 64:n voimin. Sitä en muista tuliko Super Nintendo vai Game Boy seuraavaksi, mutta Nintendo-linjalla toki pysyttiin. Mitä nyt välillä psyykattiin itseä etteivät ne Sega-mainokset niin hienoja olleet (vaikka olivat). Harmittaa vain että Super Nintendo rahoitettiin myymällä NES peleineen pois, mutta ehkä se oli väistämätöntä.

Super Nintendo taas myytiin pois tuliterän 486-tietokoneen tieltä, kelpasi sillä pelata Doomia ja WarCraftia. Mutta tämä on synkkä ajanjakso elämässäni - silloin ei talossa ollut yhtään Nintendoa tai edes yhtään konsolia. Jotenkin sitä itsekin uskoi että piti "aikuistua", paskaa.


90-luvun lopulla tapahtui jotain millä tiellä ollaan edelleenkin, hankin Nintendo 64:n ja sen jälkeen en ole myynyt enää yhtään konsolia. Oikeastaan tästä siis alkoi pelikeräilyni. Olin tässä vaiheessa ehtinyt hieman vieraantumaan konsoleista, mutta oikeasti muutaman kerran vuodessa kotiin kannettu legendaarinen Nintendo News sai minut järkiini. :)

Pian tuli hommattua SNES ja NES takaisin ja oi sitä nostalgiaa. Tämä oli myös reilusti ennen eBayta ja luottokorttia, keräilijän maailma oli vielä niin pieni. Tuotti mahtavaa tyydytystä löytää irtokasetteja kirpputoreilta, tietämättä että muutaman vuoden päästä niitä saa pilkkahinnalla hiirtä klikkaamalla.


Kun iän myötä alkoi kertymään enemmän rahaa kesätöistä ym. alkoi pikkuhiljaa myös muut kuin Nintendon konsolit hiipiä mieleen. Dreamcast sai itseoikeutetusti olla ensimmäinen vääräuskoisten konsoli, ja olihan se mahtavaa tulla suoraan katettuun pöytään. Elettiin Dreamcastin loppuhetkiä ja ostin kerralla Shenmuen, Soul Caliburin, Chu Chu Rocketin, Sonic Adventuren ja Resident Evil Code: Veronican. Mahtavaa. Piakkoin taisin ostaa myös jonkun MegaDrive-paketin itselleni.

Game Boy Advance ja GameCube olivat ensimmäiset koneet jotka ostin heti julkaisupäivänä. Eipä sitä tuota ennen ollut varmaan edes tietoa kun joku kone julkaistiin, näihin aikoihin tulikin alettua seuraamaan pelialaa ihan kunnolla.


Xboxia en hommannut heti julkaisun aikaan, mutta lopulta Halon takia piti taipua. Xboxilla olen kokenut myös yhden kaikkien aikojen parhaista pelikokemuksista eli Steel Battalionin. Tänä päivänä ei tarvitsisi miettiä sekuntiakaan tällaisen pelitapauksen hankkimista, mutta noihin aikoihin 250 euroa oli aika kova paukku nuorelle keräilijänalulle. Kertaakaan en ole katunut ostosta vaikka peli oli kalliimpi kuin itse konsoli.

Pikkuhiljaa alkoi rahaa ja aikaa löytymään harrastukselle enemmän ja jonain synkkänä päivänä päätin hankkia myös LeikkiAseman. PlayStation 2 siis tuli taloon ja ekat läpäistyt pelit olivat Ico ja Final Fantasy X, ja olihan sitä PS1/PS2-peleissä jonkin verran backlogia mitä tutkia.


Sony-padon murruttua ei mikään ollut enää pyhää. Tästä eteenpäin en muista missä järjestyksessä on tullut konsoleita ostettua, mutta päämääränä on ollut hankkia kaikki parhaat pelit alustasta riippumatta. Niin sitä pitää pelata vaikka Nintendo paras onkin. Koneita onkin jo jos jonkinlaista, jollekin on yksi peli, jollekin 400. Tässä listaa:

2x NES
3x SNES
SNES (slim)
Satellaview
7x Nintendo 64
64DD
2x GameCube
Wii
2x Game Boy
Game Boy Pocket
2x Game Boy Color
Game Boy Light
2x Game Boy Advance
4x Game Boy Advance SP
Game Boy Micro
Virtual Boy
DS
DS Lite
DSi
Master System
Master System II
MegaDrive II
32X
Mega-CD
Saturn
2x Dreamcast
Jaguar
Jaguar CD
CD-i 450
Panasonic 3DO
PC Engine Duo-R
WonderSwan Color
PlayStation
PSOne
PlayStation 2
PStwo
PlayStation 3
PSP
2x Xbox
Xbox 360
N-Gage
Neo-Geo
Neo-Geo Pocket Color
Vectrex


(Ja BTW, PlayStation 2:lle on nykyään kokoelmani toiseksi eniten pelejä, eli about 130. ;) )
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #14 : 06.11.2010 00:12 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Ihan kelpo setti konsoleita, hiukan kalpeni nuo muut listaukset.

Saako muuten kysäistä, miten päädyit keräilemään ensisijaisesti juuri N64-pelejä ja kamaa?
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #15 : 06.11.2010 00:23 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Ihan kelpo setti konsoleita, hiukan kalpeni nuo muut listaukset.

Saako muuten kysäistä, miten päädyit keräilemään ensisijaisesti juuri N64-pelejä ja kamaa?

No oli minulla koneeseen vahva henkilökohtainen sidos jo entuudestaan, mutta muukin järkeily johti siihen kun etsin itselleni jotain suurempaa keräilykokonaisuutta.


NESiä kerää Suomessa sen verran moni etten viitsinyt mennä samoille apajille. SNES taas olisi kiinnostanut paljonkin, mutta sille on julkaistu niin julmetusti pelejä ja CIB:t ovat kiven alla, joten ajattelin että se ei valmistuisi ikinä (ei silti huono ajatus, kenties juuri tästä syystä). Nintendo 64:lle on julkaistu reilut 400 peliä, joten se on varsin doable. Se on tarpeeksi vanha ollakseen retroa mutta tarpeeksi uusi etteivät kaikki kotelot ja ohjeet ole saunanpesässä.

Viimeinen niitti oli kun Pelitaloon (jossa olin silloin töissä) ostettiin Amon varastolta niiden viimeiset N64 paskapelien varannot, ja sain alkustartiksi 5 upouutta peliä 1 eurolla kappale. :)
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #16 : 07.11.2010 00:29 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Oma konsolipelailu alkoi GameBoylla. Sillä isolla ja alkuperäisellä. Niitä löytyy vieläkin kaksi kappaletta, joista toinen on hyvin kulunut käytöstä. Monia hyviä muistoja löytyy tuosta vekottimesta, Link's Awakening ykösenä. Sitten tuli Color (keltainen) jolla sitten mm. Pokemonia pelaili mielissään vuoden tai pari. GB Advance tuli melko nopeasti hommattua julkaisun jälkeen ja sillä pelailikin kaverien kanssa useamman vuoden.

Ihan oikeata konsolia ei kotoa löytynyt kuin vasta Gamecuben tultua 2000-luvun alussa. PC-puolella kun tuli nuoruus vietettyä Gamepoikien lisäksi. Tämän takia etenkin 90-luvun lopun peleistä pc:n klassikkot ovat paljon tutumpia kuin konsolien. Tietenkin nyt viime vuosina on tullut pelattua ps1 ja n64 pelejä läpi. Gamecube muutti maailman melkoisesti, enään ei pc kiinnostanut vaan konsolit. Smash Bros Melee, Metroid Prime ja Wind Waker olivat ja ovat jotain parasta vieläkin. PS2 hommattiin veljen kanssa noin vuosi GC:n oston jälkeen, toinen aivan loisto laite siinä. GTA:t eniten pyöri koneessa vaikka sitten esim Kratos ja Solid Snake vihtyivät hyvin myös levykelkassa.

Konsoleilla pelailin hyvin aktiivisesti tuon sukupolven loppuun saakka kunnes Saatana tuli ja vei takaisin tietokoneen eteen. Kyseessä oli siis 2005 vuosi ja World of Warcraft. Siihen peliin melkein yksistään käytin 2 vuotta. Tietenkin tuolloin myös otin pc:n uusimpia huippupelejä pelaukseen kuten Half-Life 2. Xbox 360:n ostin sitten talouteen pari vuotta sitten ja se toi takaisin kiinnostuksen konsoleihin. PS3:n ostin tässä tänä kesänä ja senkin pelikirjastosta löytyy jo monia upeita pelejä. Wii on nytkin lainassa kaverilta joka kyseisellä laitteella ole pelannut vuosiin. Joskus kai pitää ihan omakin Wii ostaa, katsoo sitten kun 100e pintaan tippuis hinta. Kuitenkin vaan jokunen omaan makuun sopiva peli.


Omistuksesta löytyy tällä hetkellä seuraavat:
2x Gameboy
Gameboy Color
Gameboy Advance
N64 (Fyysiseltä Preesensiltä ostettu)
Gamecube
PS2
DS Lite
Xbox 360
PS3
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #17 : 07.11.2010 11:10 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Onhan se häpeäpilkku oltava tässäkin threadissa :/.

Oma peliurani alkoi monien muiden tapaan jo naperona, kavereiden luona millon mitäkin pelaillessa pc:llä, nessillä, N64:lla tai ensimmäisellä Playstationilla. Ehkä eniten kaipaan noita PS pelejä tuolta ajalta, niitä kun pääsee nykyään pelaamaan niin nostalgiaa riittää :)
Kotiin sen sijaan ei muita konsoleita ilmestynyt kuin tuo NES, koska sain sen joltain silloiselta tutulta ilmaiseksi.  Tämä tapahtui ala-asteella ollessani, eli 90-luvun puolivälin jälkeen. Aika myöhään siis. Tietokone löytyi myös aikanaan, ja sillekin muutamia pelejä. Mutta pääasiassa tuli kavereiden luona pelailtua tuolloin. Myös vanhempien asenne pelaamiseen vaikutti siihen että muita konsoleita ei kotio ilmestynyt.
Ostin itselleni oman  PC:n muistaakseni -06 hieman ennen kuin muutin kotoa, 18 vuotiaana. Sillä tuli sitten pelailtua pääasiassa Enemy Terriotya melko aktiivisestikin, ja välillä muita pelejä mitä nyt sattui sillä hyvin toimimaan. Tuollin oli tosin rahatkin melko lopussa, kun asuin itsekseni ja pidin auton ajossa kelan tuilla, joten konsolihankintoja ei voinut silloin tehdä.

Armeijan jälkeen-08 tuli sitten ostettua ensimmäinen oma konsoli, eli Ps3. Sillä on nyt menty, PC:n ohella. Seuraava (käsi)konsolihankinta tullee olemaan 3DS, jotta pääsee tutustumaan välillä Nintendon peleihinkin. Vanhemmista konsoleista houkuttaisi eniten ps2 ja ensimmäinen playstation. Ei oikein osaa kaivata muita (n64, dreamcast, gamecube, snes yms) kun ei niillä ole juurikaan pelaillut.

Summa summarum:

NES
PC
PS3.

_Hieman_ erilainen lista kuin muilla...

E: Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Eiks ni?
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Mitä konsoleita omistat? « Vastaus #18 : 09.11.2010 01:25 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Vuosi taisi olla 1995, kun isä kantoi Hobby Hallista minulle Mega Drive II:n syntymäpäivälahjaksi. Kyseinen vuorokausi on elämässäni edelleenkin ehkäpä se upein koskaan, sillä ennen näitä synttäreitä olin parin vuoden ajan joutunut tyytymään aina joko velipuolen Mega Driveen tai serkuilta pitkään lainassa olleesen NES:iin. Nyt tilanteeseen tuli kuitenkin muutos, kun minäkin pääsin viimein omistamaan jotain niinkin upeaa ja kallista kuin pelikonsolin!

Entistäkin hienommaksi lahjan teki konsolin mukana tullut pelikasetti, joka sisälsi pelattavaa peräti kuuden pelin edestä. Aiemmin eniten käytössäni olleelle NES:lle pelejä löytyi vain neljä kappaletta (Mariot ja Chip 'n Dale), joten pienelle naskalille jo lähtökohdat oman konsolin kanssa tuntuivat aikamoisilta. Pelit olivat myös aiempaa vaihtelevampia, sillä nyt varsin puhtaaseen tasoloikkaan enemmän tottunut pääsi tutustumaan sellaisiin nimikkeisiin kuin Super Monaco GP, The Revenge of Shinobi, Colums, Sega Soccer ja Streets of Rage. Kasetin mieluisin teos oli toki tutuimmalta tuntunut Sonic the Hedgehog, joka jatko-osineen sai pyöriä television ruudulla vielä pitkän aikaa.

Toki muistiin ovat jääneet myös sellaiset teokset kuin Another World, Lion King, Rolo to the Rescue, Quackshot Starring Donald Duck ja Mortal Kombat III. Näistä valtaosaa en itse koskaan omistanut, mutta onneksi myös muun muuassa naapurin penskalta löytyi Mega Drive.

Kolme vuotta myöhemmin joululahjakääreestä paljastui jälleen uusi pelikonsoli, joka ei tälläkään kertaa ollut Nintendon laite, muttei myöskään Segan. PlayStation saapui taloon Crash Bandicootin, Formula 1 98:n, Porsche Challengin sekä Mickey's Wild Adventuresin kera, mutta parhaiten ensimmäisistä pleikkarikosketuksista jäi mieleen Oddworld: Abe's Oddyseen demo. Kyseessä oli ensimmäinen ja toistaiseksi myös ainut kerta, jolloin yhdenkään pelin visuaalinen toteutus on onnistunut tekemään oikeasti vaikutuksen. Myöhemminhän myös selvisi, että peli ja sen jatko-osa tarjosivat vielä paljon muutakin.

Pleikkarin ilmaantuminen tiesi kuitenkin tuhoa Mega Drivella. Ei siksi, ettenkö enää olisi konsolilla halunnut pelata, vaan siksi, koska vanhemmat painostivat luopumaan laitteesta, sillä ilmeisesti kaksi kotikonsolia oli jotenkin liikaa. MD:sta tulikin pienen kikkailun jälkeen luovuttua, mutta sentään Game Boy Color astui elämääni jonkin aikaa myöhemmin, pääasiassa aluksi monelle tutun Pokémon-huuman takia. Game Boy Advancen tulon myötä GBC:kin koki vielä Mega Driven kohtalon, mutta sen jälkeen en ole enää edes yhdestäkään pelistäni suostunut luopumaan.

Aikalailla rakkain konsolini, PlayStation 2, tuli hommattua vuonna 2002, syynä vain yksi asia: Final Fantasy X. Tietenkin jo pidemmän aikaa pelanneena pelaajana minua kiinnosti kehittyneempi rauta ja sen tuomat mahdollisuudet, mutta ajatus rahan sijoittamisesta uuteen konsoliin häiritsi minua suuresti. Dissasinkin kakkospleikkaria mitä typerimmistä asioista pitkän aikaan, kunnes halu saada lisää Final Fantasya kasvoi lopulta liian suureksi vastustaa. Tapahtumasta onkin näin jälkikäteen oltava vain kiitollinen.

Tästä aletaankin pikkuhiljaa päästä nykypäivään. Kovassa käytössä olleen GBA:n näytettyä kulumisen merkkejä, oli loogista hankkia DS, kun sellainen oli juuri markkinoillekin ilmaantunut. PSP:täkin pohdiskelin, mutta Sonyn idea tunkea käsikonsoli täyteen "vähän kaikkea" pisti epäilemään laitetta. Nintendo oli myös käsikonsolipuolella koettu enemmänkin kuin luotettavaksi firmaksi, joten valinta jäi varsin helpoksi. Jälkimmäisen kaltaista ajattelumallia käytin myös uusimpien tehokonsolien kohdalla, vaikka eipä Boxin pelitarjonta ja kohuttu punainen rinkula saaneet noin muutenkaan tuolloin oikein puolelleen. Pleikkarilinjalla jatkettiin jälleen.

Wiin hommasin pari vuotta sitten suunnitellusti PS3:n rinnalle. Selkeästi erilainen lähestysmistapa takasi poikkeavampia pelikokemuksia, mikä onnistuu pitämään harrastuksen vahvasti vielä vuosienkin jälkeen tuoreen oloisena. Tokihan noin muutenkin oli jo korkea aika päästä kokemaan Nintendon isompia tuotoksia ilman, että lainaamista tai ihmisillä vierailua tarvitsisi harrastaa.

Viimeisimmät lisäykset kokoelmaan ovat PSP, GBA SP sekä takaisin saatu Mega Drive II. PSP on DS:n hankinnan jälkeen kiinnostanut paikka paikoin vähän syystä jos toisestakin, mutta viimeistään Kingdom Hearts Birth by Sleepin sekä uusimman MGS:n julkaisun läheneminen saivat minunlaiseni heikon ihmisen liikkeelle. GBA SP vastaavasti tuli voitettua pari miittiä sitten Mario-skabasta varsin sopivasti, sillä taustavalolla varustettu GBC-pelejä pyörittävä laite on täsmälleen sitä, mitä olen jo tovin kaivannut. Tämä ei toki tarkoita, ettenkö vielä joskus haluaisi omistaa taas myös Game Boy Colorin. Myös kiinnostus useita muita vanhempia konsoleita kohtaan elää myös edelleen.

Mutta tosiaan, tässä vielä pakollinen lista nykyisistä konsoleista:

Game Boy Advance
Game Boy Advance SP
DS Not-So-Lite
Mega Drive II
PlayStation
PlayStation 2
PlayStation 3 (60 gb)
PlayStation Portable (2000)
Wii


« Viimeksi muokattu: 09.11.2010 01:52 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines