Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä?  (Luettu 6860 kertaa)
Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « : 08.05.2009 16:13 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Keskustelua taistelupelien pelaamiseen käytetyistä ohjaimista. Padit, tikut, mistä niitä voi ostaa, ohjainten modaaminen ja niin edelleen.


---
Taistelupelikärpänen pääs purasemaan SF4:n myötä joten olisi tarkoitus hommata joku X0:n perusohjainta parempi ohjain. Henkistä kamppailua käyny padin ja tikun välillä, mutta tikku taitaa viedä voiton. Harmi vaan kun kaikki Mad Catzin SFIV -ohjaimet on loppunut kaupoista eikä seuraavan erän tulosta taida olla mitään varmaa tietoa. Onhan niitä tietty muitakin vaihtoehtoja joten katsoa nyt jaksaako odottaa Mad Catzin tikkua vai keksiäkö esim. Horin tikku jostain.


Mutta kertoilkaas minkälaisilla ohjaimilla lautalaiset pelailee taistelupelejä?
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #1 : 08.05.2009 16:32 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW

Street Fighteriä varten hommasin MadCatzin FightPadin. Hyvin on kestänyt ja voin sanoa, että on ollut kovassa käytössä. D-Padin alanurkka on kyllä nykyään vähän herkempi ja välillä pitää painaa tarkemmin, mutta ei ole vielä haitaksi ollut. Boxin/pleikan ohjaimeen verrattuna parasta tuossa on kuitenkin nuo 6 nappia. HElpottaa huomattavasti mättöpelien pelaamista, kun ei tarvitse liipasimia käyttää ollenkaan. Tuolla on myös paljon mukavempi pelailla XBLA-pelejä.

Arcade-tikkua en ole koskaan oppinut käyttämään, mutta pitää katsoa jos se tässä kesän alkana alkaisi maistua. Sitten niitä varmaan jo voi löytyä kaupoistakin.

Satuin löytämään tuon Megastore.se:n nyt vahingossa kun etsin kuvaa FightPadista. Ilmoittavat 9-15 päivää joidenkin tikkujen ja ohjaimien toimitusajaksi, joten ehkä sieltä kannattaa kysäistä. Verkkokauppa.com saattaa myös saada tässä kuussa tikkuja. MadCatz kyllä kusi tosi pahasti noiden toimitusten kanssa. Mikäs siinä, jos ei raha kelpaa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #2 : 08.05.2009 16:35 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Ehkä ne ovat keskimääräistä parempia, mutta itse en kyllä suosittelisi ostamaan ainakaan niitä Mad Catzin halvempia SFIV-tikkuja. Itse tikku tuntui todella epätarkalta kun kaupassa vähän kokeilin, feedback ei ollut sama jokaiseen suuntaan.

Itselle Dreamcastinkin kehuttu tikku tuntuu paskalta, kun on real dealiin tottunut. Eli suosittelisin ostamaan sen Mad Catzin Tournament Editionin tai sitten jos hinta hirvittää mutta tikku on pakko saada niin vaihtoehtoisesti jonkun halvimman mahdollisen. Jos ei halua parasta niin se on ihan sama. TE:tä en ole testannut, mutta kun siinä on Sanwan osat, niin ei se oikein huono voi olla.


Tournamentin meinasin ostaa kun niitä tänne Suomeen saadaan tässä kuussa (?), mutta pääasiassa 360:n shmuppien takia. (Kunhan saan japsikoneen hankittua)


« Viimeksi muokattu: 08.05.2009 16:57 kirjoittanut finngamer »
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #3 : 08.05.2009 16:52 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Minunkin pitäisi alkaa varmaan hommata jotain boxin padia parempaa ohjainta, nelisenkymmentä pelituntia on minulle kuitenkin iso määrä. Kai se on fightpad sitten, ei viitsi kovin paljoa alkaa sijoittamaan.
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #4 : 08.05.2009 16:54 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili TE:tä olen juurikin silmäilly. Arvostelujen ja käyttäjien kommenttien mukaan paras tai ainakin parhaimmasta päästä oleva tikku tällä hetkellä. Hinta vaan vähän hirvittää mutta kerranhan se vaan kirpasee.

Toisaalta tuo FightPad olisi hyvä juurikin XBLA -pelejä varten, ja hiukan halvempikin. Mutta enköhän minä kuitenkin jonkun tikun jostain keksi. Toivottavasti se Mad Catz sais tämän kuun aikana niitä tikkuja tänne Suomeenkin asti.
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #5 : 09.05.2009 12:38 »
Shinta Playing to win Jäsen Viestejä: 67 Basaaripisteet: 0 Profiili Tikkutyyppinen tosiohjain (RAPS-vitsi) on ollut meikäläisen ainoa valinta jo vuosikaudet. Tällä hetkellä kädet hikoilevat eniten VSHG:n ympärillä. Tilasin tikun Play-Asiasta samoihin aikoihin kun PS3:sta olin hankkimassa (kaksi vuotta sitten...?). Värkissähän on Sanwan napit ja tikku ja minkäänlaista kulumista en ole koko aikana havainnut. Koska kyseessä on PS3-tikku standardilla USB-liittimellä niin tällähän taittuu emulaattorimätöt PC:lläkin varsin mallikkaasti. VSHG:lla mennään aina kun mahdollista, eli silloin kun valittu peli on pelattavissa PC:llä tai PS3:lla.

Toisinaan pitää vielä käynnistää PS2:n muita pelejä varten (ei toimi PS3:lla tai "en varsinaisesti omista" peliä... Garou, AH, GG jne.) ja silloin täytyy tyytyä Horin vanhaan SC2-tikkuun, joka on kyllä aikanaan ollut ihan kelpo tikku mutta ajan hammas on vähän syönyt tikusta tarkkuutta ja napitkin hieman kuluneet. Siihen ei myöskään ihan noin vain vaihdeta osia (vrt. VSHG ja RAPSit, joissa napit ovat pikaliittimillä kiinni) mutta kyllä tuolla vielä pelaa. Uusi ja parempi PS2-tikku, lähinnä RAPS, on kyllä hankinnan alla kunhan perskohtainen taantuma vähän hellittää. Ovat vaan vähän kiven alla jo nykyään.

Näiden lisäksi valikoimasta löytyy vielä Horin EX2:n XO:lle vaikka konsolia en omistakaan. Kyllä sillä käyttöä on ollut mutta pelivälineenä se menee ikävä kyllä luokkaan "ihan hyvä niin kauan kuin se kestää". Mikä ei välttämättä ole kauhean kauan (Combolampaalla hajonnut kaksi, joista toinen oli paskana suoraan paketista). Tyypillistä Horin halpakamaa. Jos joutuu kuukauden välein ostamaan uuden niin se halpa ei enää olekaan niin halpaa.

Semmoista. Jos suosituksia haluaa niin Horilta kannattaa jättää muut kuin RAPSit väliin (jopa ne "ei-Sanwat" ovat ihan hyviä jos semmoisen löytää ja osathan voi itse vaihtaa). VSHG oli aikanaan ohittamaton tarjous, Sanwa joka oli edullisempi kuin PS3-RAPS mutta onnea vaan sen etsimiseen. MadCatzin TE lienee ihan hyvä mutta normiversio kuuluu olevan taas sitä ihteään. En sen tarkemmin sano kun en ole testannut.
Ajanhukkaa ajatuksella - Shintan blogi
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #6 : 09.05.2009 14:16 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Mad Catzin perus SFIV -tikku (eli Standard Edition / SE) on kyllä saanut negatiivista kommenttia osakseen. Napit rikki jo valmiiksi tai hajonneet parissa viikossa, tikku ei palaudu keskiasentoon, tikun joku osa osuu piirilevyyn ja hankaa sen puhki ja sitä rataa. Kaipa ne ihan ok ohjaimia hintaansa nähden on (60€ halvimmillaan Suomessa) jos vaan sattuvat toimimaan kunnolla.

Tournament Edition on kuitenkin SE:tä parempi koska siinä on Sanwan tikku ja napit, kaitikin samat kuin mitä SFIV:n arcade versiossa käytetään. Standard Editionissa sen sijaan on Mad Catzin omat kopiotikku ja -napit. No, molemmat on helppo modata joten SE:hen saa paremman tikun ja napit jos tarve vaatii. Ja molemmat toimii myös PC:ssä.


Laitoin tuossa TE:n tilaukseen Konsolinetistä, ainakin näin alustavasti. Olenpahan ainakin jonossa. 119€ + 7€ toimitus. Hintaseurannan mukaan Suomen halvin hinta tuo. http://hintaseuranta.fi/haku.aspx?Hakusana=fightstick
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #7 : 09.05.2009 14:24 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Itselle Dreamcastinkin kehuttu tikku tuntuu paskalta, kun on real dealiin tottunut. Eli suosittelisin ostamaan sen Mad Catzin Tournament Editionin tai sitten jos hinta hirvittää mutta tikku on pakko saada niin vaihtoehtoisesti jonkun halvimman mahdollisen. Jos ei halua parasta niin se on ihan sama. TE:tä en ole testannut, mutta kun siinä on Sanwan osat, niin ei se oikein huono voi olla.

Jees, tosin boksipelaajan kannalta tilanne on sikäli ikävä, että paskinkin tikku on huomattavan paljon parempi kuin se peruspadi. Sattuneista syistä johtuen olen tossa opetellut Blankan pelaamista analogitikulla ja vaikka sen olen ihan semipäteväksi opetellut, niin silti tulee luvattoman paljon mokia, jotka voi ihan pistää padin piikkiin (koitan heittoa, hups, tuleekin yläpallo).

Toisekseen ne tikutkin tuntuu olevan monesti kiven alla, ellei ole niitä jannuja jotka on ennakkotilausta vetämässä moisesta. Sama pätee toki FightPadeihin. TE-tikku kiinnostaisi toki täälläkin, mutta opintotuilla ei moisia oikein viitsi ostella.


« Viimeksi muokattu: 09.05.2009 14:44 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #8 : 10.05.2009 02:54 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Tällä hetkellä käytössä on HRAP3 PS3:lle sanwan napeilla. Muuten hyvä, mutta loota tuntuu nykyään mammuuttimaiselta, kun erehdyin joskus käyttämään sikamaisen laadukasta Namco-tikkua PS1:lle.

Virtua Stick High Grade oli kanssa joskus käytössä, mutta sen kanssa ei tahtonut samanaikaiset napinpainallukset kunnolla rekisteröityä. 3S:n ex-liikkeet kusivat tämän takia. Meni myyntiin.

Dreamcastin tikku on jossain palasina, kun menin rönkkimään rakenteeseen tilaa sanwa-tikulle, enkä tajunnut, että netistä olisi voinut tilata oikeanlaisella kiinnityslevyllä varustetun sanwan.

X360:n Hori-tikku on pölyttymässä, kun totesin sen paskaksi yhden VF5-kokeilukerran jälkeen. Modaaminen vaatisi liikaa paneutumista. Menee myyntiin joskus.


Tikun hommaamista suosittelen kuitenkin ehdottomasti, vaikka sen käyttö aluksi ehkä vituttaakin. Ei ole takaisin tulemista.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #9 : 10.05.2009 09:34 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Eikös se ollut niin, että Wiille ei ole vakavasti otettavia tikkuja, vai kuinka.  :???:

Himottaisi meinaan Guilty Gear kunnon arade ohjauksella. Nyt pelaan Kupen ohjaimella tai classic controllerilla.
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #10 : 10.05.2009 11:17 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Horin pro arcade stick 3 oli käytössä, mutta perkeleestä meni ''MK'' nappula rikki kun tiputin sen vahingossa lattialle. Ihan tyytyväinen olin tikkuun, kyllä se pädillä pelaamista vie. Nyt pitäisi sitten vaan keksiä, että mitä tekee tuolle tikulle.
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #11 : 10.05.2009 15:42 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Eikös se ollut niin, että Wiille ei ole vakavasti otettavia tikkuja, vai kuinka.  :???:
Eipä sille taida olla. Onko sille edes muita tikkuja kuin se Horin valmistama? Se Horin tikku ei kait kovin mahtava ole ja sen modaaminenkin vaatii aika paljon työtä. Napit tinattu suoraan piirilevyyn kiinni ja jos (ja kun) joystickin haluaa vaihtaa niin sitä saattaa joutuu sorvaamaan että mahtuu paikalleen.


Horin pro arcade stick 3 oli käytössä, mutta perkeleestä meni ''MK'' nappula rikki kun tiputin sen vahingossa lattialle.
Tuon tikun modaaminen on kait aika helppoa, että jos vaan jostain keksit samanlaisen napin tilalle niin sen vaihtamisesta selviää ruuvimeisselin kanssa. Napit johtoineen on pikaliitoksilla kiinni.


Noita tikkujen osia (joystickejä, nappeja) ei varmaan Suomesta löydä?
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #12 : 10.05.2009 17:05 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Enpä ole tikkua koskaan omistanut. Tekkeniin ja Guilty Geariin Dualshock2 oli melko etevä vehje. Varsinkin semmoinen kunnolla raiskattu yksilö jonka ristiohjain oli muuttunut melkein nestemäiseksi. Muistan sen kauhun kun paskaxista ekaa kertaa kokeilin. Niin kuin olisi partaterät heitetty ristiohjaimen kärjiksi.

Tekken tuntuu muutenkin olevan melko anteeksiantava peli peruspadille, kun netissäkin tuli vastaan wavedashaavia ja molempiin suuntiin väpättäviä hahmoja joita ohjastettiin padilla. Boxin ja Nintendon paskapadeista ei tämän genren kohdalla puhuta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #13 : 10.05.2009 20:47 »
Andy-O "Good morning" Jäsen Viestejä: 97 Basaaripisteet: 0 Profiili
Noita tikkujen osia (joystickejä, nappeja) ei varmaan Suomesta löydä?

Ei löydä suomesta mutta esim täältä Löytyy halvalla eikä ton kokosista osista tule paljoa postitusmaksua.

Joo itellä toi Hrapsi3 missä napit on vaihdettu sanwaan. Ei sen parempaa tikkua ole kuhan tottuu.

EDIT:
Tekken tuntuu muutenkin olevan melko anteeksiantava peli peruspadille, kun netissäkin tuli vastaan wavedashaavia ja molempiin suuntiin väpättäviä hahmoja joita ohjastettiin padilla. Boxin ja Nintendon paskapadeista ei tämän genren kohdalla puhuta.

Mistä sä tiedät että millä vekottimella se kaveri siellä langan toisessa päässä pelaa?
"You must never hesitate!"
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #14 : 10.05.2009 23:34 »
edn Jäsen Viestejä: 18 Basaaripisteet: 1 Profiili SFIV:a pelaisin HRAPS:lla, mutta PS3:n viimeisin 2.70-päivitys rikkoi adapterin (TAC)...

[  ] ei vituta
[X] vituttaa

Epätodennäköistä korjausta odotellessa olen sinnitellyt X-Arcadella.
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #15 : 11.05.2009 11:24 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Mistä sä tiedät että millä vekottimella se kaveri siellä langan toisessa päässä pelaa?

Sitä kutsutaan kommunikaatioksi. Kannattaa testata.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Millä ohjaimella pelaat taistelupelejä? « Vastaus #16 : 12.05.2009 20:35 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Huah. Verkkokauppa.com päivitti FightStickien julkaisupäivät: SE heinäkuussa ja TE elokuussa. Toivottavasti tuo ei pidä paikkaansa...
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines