Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Äänestys
Kysymys: Millä alustalla pelaat eniten?
Xbox One (originaali, S ja X) - 3 (15%)
Playstation 4 (ja Pro) - 9 (45%)
Switch (ja Switch Lite) - 5 (25%)
PC (8K ja 640fps beibe!) - 3 (15%)
Muulla laitteella - 0 (0%)
Äänestäjiä yhteensä: 20

Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Millä alustalla pelaat eniten?  (Luettu 2813 kertaa)
Millä alustalla pelaat eniten? « : 09.06.2020 18:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Eli päivitetään lautalaisten pelialustamieltymykset nykyisellä vuosikymmenellä. Jos otetaan otanta vaikka kuluneen parin vuoden ajalta, minkä näistä arvioisit olevan päälaitteesi? Mututuntumalla voi heittää, kun harvalla meistä on käytössä raakaa dataa asiasta (tai harva jaksaa sen laskea).

Tulee varmaan todella yllätyksenä, että pelaan Switchillä, tyyliin 99 prosenttisesti. Pleikkaria minulla ei enää ole eikä myöskään nykyisen sukupolven Xboxia. Katsotaan seuraavassa sukupolvessa uudestaan, mutta uskon, että Switch-pelaajalle ja Nintendon pelikirjastoon mieltyneelle tarjotaan herkkuja vielä pitkään. Toivottavasti Switch on Nintendon SE pelialusta hamaan tulevaisuuteen, ja yhtiö kehittäisi sitä Playstation- ja Xbox-brändien tapaisesti. Laajaa tuoteperhettä siitä ollaan selvästi muodostamassa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Millä alustalla pelaat eniten? « Vastaus #1 : 09.06.2020 18:47 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Aika 50/50 tuleeko pelattua PS4:llä vai PC:llä eniten nykyään. Mutta viimeaikoina PS4 ollut niin paljon enemmän käytössä että valitsin sen.

Pelikoneita on lopulta aika paljon käytössä. Viikonloppu/kesäpaikassa on PS3 ja X360 joilla tulee pelailtua silloin tällöin. Siellä on myös Snes classic joka on ollut pari kertaa tulilla. Kotona on PC tai PS4 tulilla. Kesällä varmaan tulee olemaan PS3 ja/tai X360 ja/tai Snes classic koska suurin osa kesä-, elokuu välillä tulee oltua varmaan siellä. Jos nyt en satu tekemään jotain radikaalia ja hommaisin NS:n. Tai raahaisin PS4:n sinne (tuskin). Mutta, en siis osaa tyytyä yhteen konsoliin. Joka konsolilla tuntuu olevan ne omat pelinsä joiden kimppuun on pakko päästä, joten siksi laitteitakin on useampi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Millä alustalla pelaat eniten? « Vastaus #2 : 09.06.2020 19:32 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Xbox One X:llä on tullut pelattua 99%:sesti. Kävin huvikseni tsekkaamassa pelitunnit (löytyvät kunkin pelin saavutuksista, Xbox / Xbox 360 -pelien kohdalla pelitunteja ei tosin lasketa), jotka näyttävät tältä:

- Monster Hunter: World + Iceborne 585h (tämän pariin palasin juuri hiljattain, nyt kun burnout on mennyt ohi)
- Apex Legends 517h (PS4-versiota pelasin ehkä n. 400h, pelitunteja ei näe mistään)
- Halo Master Chief Collection (käytännössä Halo: Combat Evolved) 131h
- Forza Horizon 3 75h
- Dark Souls Remastered 48h
- The Evil Within 46h
- Devil May Cry 5 41h
- Forza Motorsport 7 35h
- Resident Evil 4 32h
- Megaman X Collection 21h
- Red Dead Redemption 2 19h
- Streets of Rage 4 12h
- Titanfall 2 10h
- Forza Horizon 4 5h

Resident Evil 2:n pelitunteja ei näy, mutta veikkaisin n. 20 pelituntia. Sekiro on Xboxilla lagista frame pacing -paskaa, joten sitä ei tullut paljoa pelattua. PS4-versiokin jäi kyllä kesken, kun en jaksanut sitä monotonista taistelusysteemiä.

Switchillä olen pelannut yhteensä ehkä parikymmentä tuntia. Pitäisi varmaan ladata konsolin akku pitkästä aikaa, ettei turpoa käyttökelvottomaksi.

Seuraava geni onkin mielenkiintoinen. Kunhan uudet näyttikset ilmestyvät, ostan PC:n, jolla tulee varmaan pääsääntöisesti pelattua, koska ohjainasetukset saa muokattua juuri sellaiseksi kuin haluaa. PS5:llä tulee pelattua yksinoikeudet ja Series X:llä Backwards Compatible -pelit HDR-lisällä varustettuna.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Millä alustalla pelaat eniten? « Vastaus #3 : 09.06.2020 20:57 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Skippasin onnistuneesti koko nykyisen konsolisukupolven ja pelailen vanhalla läppärillä sen mitä pelailen. Sen lisäksi puhelimella pelailen Hill Climb Racingia.

Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Millä alustalla pelaat eniten? « Vastaus #4 : 09.06.2020 21:54 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Olen koko genin aikana pelannut eniten PS4:llä mutta vastasin silti Xbox koska siirryin siihen käytännössä kokonaan kun hommasin X:n.

Switchillä olen pelannut konsolikolmikosta selvästi vähiten. Arvioisin että jopa vanha kunnon Gamecube hätyyttelee Switchin pelitunteja - Meleetä tulee pelattua joka viikko *vähintään* se 2-3h.

Tuntimäärällisesti generaation kovimmat aikasyöpöt lienee MGSV, Driveclub ja Fallout 4. En tiedä/muista tarkkoja numeroita mutta MGSV:n kohdalla oli ainakin >200h.

Nyt kun muistelee taaksepäin niin ei voi kuin ihmetellä kuinka paljon tämän genin aikana on tullut kovia pelejä. Noiden yllämainittujen lisäksi tulee ainakin heti mieleen Slay the Spire, Fantasy Strike ja Zelda: BotW joiden parissa tuo maaginen 100h raja rikkoutui vaivatta. Myös Smash Ultimatessa se raja rikkoutui mutta lähinnä sen takia että peliä on tullut välillä käytettyä ”jukeboxina”.
tallennettu
Vs: Millä alustalla pelaat eniten? « Vastaus #5 : 10.06.2020 19:56 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili PS4 ylivoimaisesti eniten, muita tämän sukupolven koneita ei tullut edes hankittua, sen verran muut harrastukset vie aikaa, että tuntuisi koko genin ostaminen vähän hullulta.

Muuten konsolipelaaminen tulee loppumaan / vähenemään, kuten Scarfilla. Seuraava geni menee kunnon PC:llä. Siihen kylkeen konsoli riippuen siitä minkä broidi/frendit ostaa, lähinnä nettimoninpelejä varten.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Millä alustalla pelaat eniten? « Vastaus #6 : 11.06.2020 12:06 »
Tingle Paavo Jäsen Viestejä: 37 Basaaripisteet: 0 Profiili Vuosia lähinnä 3DS:ää hakattuani siirryin luontevasti Switchiin. Viimeistään PS4:n hankittuani huomasin, ettei näyttöön kahlitulla pelikonsolilla ole enää sijaa elämässäni. Pelikokemuksesta tulee rikkonainen kun fyysinen läheisyys rajoittaa peliaikaa.

Top 3 pelatuimmat Switchillä:
Super Mario Maker 2 1350h
Splatoon 2 755h
Super Smash Bros. Ultimate 585h, mutta tämä on tullut kierrättämällä konsolia turnauskäytössä
moi :)
tallennettu
Vs: Millä alustalla pelaat eniten? « Vastaus #7 : 11.06.2020 15:38 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tämähän on nykyään PlayStation-lauta! Mutta missä kaikki Sonyn loistavia yksinoikeuspelejä hypettävät ihmiset ovat? Me tarvitsemme teitä.

Switchissä alustana perkeleellisen siistiä on, että samasta pelistä saa kaksi versiota, kannettavaan ja kotikonsoliin. Eikä portable-pelaamisen edes tarvitse tapahtua kaukana poissa, sillä joitakin pelejä tuntuu vain mukavammalta pelata sillä tavalla. fiilis muuttuu täysin, vaikka itse pelissä ei mikään olekaan toisin.

Olen myös huomannut arvostavani aiempaa enemmän hyviä yksinpelejä (Splatoon 2 suuri poikkeus, kuten se tuntuu monilla olevan). 2000-luvun alussa kuolasin nettipelaamisen suuntaan ja asentelin pahviseiniä telkkarin eteen kokemusta imitoidessani, mutta nykyään esimerkiksi hyvät roolipelit ja seikkailut omassa kuplassa tuntuvat parhailta. Olen osittain vihainen internetin yleistymiselle konsolipelaamisen näkökulmasta, ja osittain kiitollinen. Mutta se olisikin jo oma tarinansa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Millä alustalla pelaat eniten? « Vastaus #8 : 11.06.2020 17:11 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW
Tämähän on nykyään PlayStation-lauta! Mutta missä kaikki Sonyn loistavia yksinoikeuspelejä hypettävät ihmiset ovat? Me tarvitsemme teitä.

No, täällä on ainakin yksi, joka on nauttinut ehkäpä eniten juuri PS4:n yksinoikeuspeleistä. Bloodbornesta tuli välittömästi oma henkilökohtainen suosikki, minkä lisäksi nautin valtavasti jopa The Last Guardianista, vaikkei se aivan kaikkien mieleen ollutkaan. Death Stranding on toki myös tulossa Steamiin, mutta lukeutuu itselläni juuri niihin PS4:n parhaimpiin pelikokemuksiin. Shadow of the Colossusin remakekin lienee yksi eniten läpäisemiäni pelejä PS4:llä, mihin liittyen pelasin sen muistaakseni viisi kertaa putkeen joskus julkaisun aikoihin. Alkuperäisen version olen läpäissyt varmaan yli kaksikymmentä kertaa.

Ghost of Tsushimaa odottelen varovaisin mielin. Jos peli saa hyviä arvosanoja, niin ostan sen todennäköisesti jo tämän vuoden puolella.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Re: Millä alustalla pelaat eniten? « Vastaus #9 : 11.06.2020 22:58 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Joo'o, kyllä se PS4 on ollut tämän genin daily driver. 3DS hyvänä kakkosena.

Tarkkoja aikoja en jaksa pelikohtaisesti lähteä kaivamaan, mutta eniten tunteja on varmasti Destiny 1:ssä ja 2:ssa, vajaa kolmesataa per peli. Monster Hunter World lienee top 3:n täydentäjä parinsadan tunnin lukemilla. Joitakin muita, joita mutulla veikkaisin tunneissa pelatuimmiksi ovat esimerkiksi Hollow Knight, uuden sukupolven Ratchet & Clank (yksinoikeustiimi assemble), Super Meat Boy, Rogue Legacy ja Middle-Earth: Shadow of Mordor.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines