Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Metroid Other M  (Luettu 8077 kertaa)
Metroid Other M « : 01.08.2010 13:14 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili


Puhutaanko välillä jostain oikeasti mielenkiintoisesta pelistä? Metroid -saagan uusin julkaistaan jo 3.9. Team Ninja on lähestynyt Metroid universumia aivan eri kantilta kuin Retro Studios, tai edes Nintendo itse. Nyt nähtyjen trailerien ja muiden tietojen perusteella on hyvin ristiriitaiset fiilikset tästä pelistä. Tavallaan kutittelee ajatus uudesta Metroidista ja toisaalta taas mietityttää uusi tyylisuunta.

Tarina on aina ollut Metroideissa läsnä, mutta se on ollut aiemmin enemmän tai vähemmän taustalla. Nyt näyttäisi siltä että tarinaa kuljetetaan useilla (kieltämättä hyvännäköisillä) CGI -pätkillä ja runsaalla dialogilla. Retron ratkaisu tähän oli matkanvarrella löytyvät dokumentit ja muut intelit, joka oli enemmän omaan mieleen. Vaikuttaisi myös siltä että Corrutionin tapaan yksinolemisen fiilistä on yhä vähemmän - joka olisi kyllä sääli.

Prime -sarja on ehdoton klassikko ja omissa kirjoissani siellä kaikkien aikojen huippupelien seurassa. Silti on ihan hyvä että Metroid -sarjaa viedään jälleen uusille raiteille. Ehkä olisin kuitenkin ollut enemmän innostunut tästä pelistä jos se olisi ollut Metroid Fusionin hengessä tehty rehellinen 2D -Metroid Wii Remote -tähtäyksellä. Nyt pelimekaniikka näyttää varsin uniikilta, joten ei osaa oikein odottaa mitään. Toivotaan nyt kuitenkin että Team Ninja pitää Metroid -sarjan laatua yllä ja saamme laadukkaan Metroid -sarjan uudelleensyntymän alkusyksyksi.

Millä mielin sinä odotat peliä?

Kolmen minuutin traileri (japaniksi):
http://www.youtube.com/watch?v=rRMBerJtJjM
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #1 : 01.08.2010 13:42 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Nopetempoinen pelimekaniikka vaikuttaa hyvältä. Tarinan avaaminen elokuvamaisella kerronnalla taasen ei.

Ei ainakaan vielä vaikuta miltään pakkohankinnalta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #2 : 01.08.2010 14:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Metroid Primea odotin aikoinaan paljon enemmän, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö haluaisi pelata tätä Other M:ää heti julkaisupäivän aikoihin. Muutamat pelistä näkemäni videot ovat olleet ihan vakuuttavia. Oikeastaan olen tyytyväinen, että tämän pelin kohdalla olen säästynyt tonkimasta jokaista mahdollista tiedonmurusta ja ruutukuvaa esiin.

Kunhan tutkimusmatkailu ja räiskintä on sopivassa suhteessa, niin sitten ollaan taas oikealla tiellä. Eristyneisyyden tunne on toki yksi Metroidin tavaramerkeistä, mutta ei minua varsinaisesti haittaa jos sarja uudistuu. Corruptionissa oli pari mukavaa osuutta, kun edettiin seurassa. Jos tämä kaikki johtaa tulevaisuudessa jonkin sortin co-op-toimintaan, niin aina parempi.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #3 : 06.08.2010 11:52 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Pelasin tunnin verran. Tuntuu ihan vanhoilta 2d-Metroideilta tunnelmaltaan. Välinäytökset ovat melkoisen pitkiä ja jättivät ainakin allekirjoittaneen aika kylmäksi, mutta kun peliosuudet taas alkoivat mielenkiinto palasi.

Kaikenlaista pelimekaniikkaa löytyy aika paljon, mutta Wii-ohjaus on yllättävän luontevan tuntuinen eikä turha huitomista ole tungettu väkisin mukaan. Esim. 1st personiin siirtyminen hoituu vain kääntämällä Mote ruutua kohden. Välillä juostaan 3rd person kuvakulmassa eteenpäin, mutta parhaalta tuntuivat ehdottomasti sivulta kuvatut kohtaukset. Vaikka näissäkin liikkuminen on koko ajan kolmedeetä, on vanha Metroid-tunnelma vahva jatkuvasti.

Ensimmäisen tunnin perusteella olen aika liekeissä. Vaikka pitkät välinäytökset ovatkin alun perusteella tylsää paskaa, on pelattavuus ja tunnelma ainakin hyvin kohdillaan.
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #4 : 19.08.2010 19:55 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Aikaisemmin nähty japanin kielinen yhteenveto alkuperäisen sarjan aiemmista tapahtumista on nyt käännetty myös englanniksi: http://www.joystiq.com/2010/08/18/get-up-to-hyper-speed-with-this-metroid-other-m-trailer/#continued
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Metroid Other M « Vastaus #5 : 29.08.2010 01:44 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Julkaisu alkaa olla hyvin lähellä, joten on myös luonnollista, että arvosteluja ilmaantuu nettiin jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla. Mielipiteet näyttävätkin vähän jakaantuneen, vaikka muutamista osa-alueista ollaankin kyetty olemaan myös yllättävän samaa mieltä. Käsikirjoitus ei esimerkiksi ole saanut niinkään ylistystä osakseen, mutta erityisesti monia on hiertänyt silloin tällöin eteen hyppäävät skannauskohtaukset, joissa pelaaja pakotetaan etsimään ensimmäisessä persoonassa "jotain" ennalta selittämätöntä jopa lähes pikselin tarkasti. Näissä kohtauksissa eteneminen jatkuu vasta, kun etsittävä asia on löydetty, mikä onkin aiheuttanut monille niitä kuuluisia harmaita hiuksia. Onneksi kyseessä on sentään vain pieni osa peliä.

Itse pääosaa esittävään toimintaan mentäessä mietteet sitten haarautuvatkin. Meininkiä on verrattu muun muuassa taistelusta toiseen toistuvaksi kissa ja hiiri -leikiksi, jossa Samus ramppaa alueilla ees taas auto-lockin paikoittaisen heikkouden takia välillä laukoen vihollisia ladatulla säteellään, mutta myös muun muuassa mättöjen tarjoamaa jännitystä ja intensiivisyyttä ollaan kiitelty. Ainut varmahko asia lieneekin lähinnä se, että bossimatseissa taistelusysteemi on parhaimmillaan, mutta tiedäpä sitten, onko sekään kaikille tarpeeksi.

Joidenkin arvostelujen heikohko vastaanotto ei ole kuitenkaan tuonut muutosta suunnitelmiini ostaa Other M heti julkaisun aikaan. Toiminta voinee toistaa itseään, mutta uskon silti vakaasti, että energiatankkien ja ohjusten etsiminen tuovat mukavaa vastapainoa, jotta nopeaa mättämistä jaksaa harrastaa loppuun asti. Muuten tutkimisen väheneminen vähän harmittaa, mutta tähänkin ollaan jo ensimmäisestä trailerista lähtien sentään henkisesti valmistauduttu, joten mieleen pulpahtavilta arvilta varmasti vältytään. Enemmänhän tältä peliltä tuli aikoinaan toki odotettua, mutta eipä pienoinen pettymys tarkoita, etteikö tässä voisi olla kyseessä vieläkin hyvin viihdyttävä peli.


« Viimeksi muokattu: 29.08.2010 01:55 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #6 : 03.09.2010 15:03 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili Arvosteluja ja Gaffin Metroid threadia vältellyt viimeisen viikon. Hyvälle maistuu tämä uusin Metroid ainakin näin alun perusteella. Tunnelma kohillaan. Mariinien hahmodesignit jotain homointa. Maistellaas lisää -->
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #7 : 06.09.2010 19:47 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ite en oikein tykkää. :(

Jo alkuvaiheessa käy selväksi että kyseessä on huonoin Metroid -peli. Kokonaisuutena voi kuitenkin nousta vielä hyväksikin peliksi. Jokin tuossa pelattavuudessa vain tökkii. Siihen kun vielä ynnää surkean grafiikan ja Metroideille epätyypillisen tarinankerronan, niin sitä alkaa toivomaan että seuraava Metroid valmistuu jonkun muun pelitalon toimesta.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #8 : 24.09.2010 16:20 »
Shiranui (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 1 Profiili Fiiliksiä pelin juuri läpipelanneena:

(Alkuun täytyy todeta, että tutustuin sarjaan vasta ensimmäisen Metroid Primen myötä, ja esim. Super Metroid ja Zero Mission ovat vieläkin läpäisemättä :( )

Ensinnäkin pituutta olisi voinut olla hiukan enemmän; siinä missä Metroid Primet kellottivat itsellä keskimäärin 12-15h, nyt lopputekstit pyöri jo noin seitsemän tunnin jälkeen. Tosin tavaroita tuli kerättyä tuossa ajassa vain 30%, sillä keskityin lähinnä juoksemaan paikasta A paikkaan B sen kummemmin paikkoja tutkimatta (peli tosiaan kertoo jatkuvasti mihin pelaajan tulisi mennä, eikä erityisemmin rohkaise tutkimaan paikkoja Metroid Primen tapaan). Juonta eteenpäin kuljettavia skannauksia jäin kaipaamaan, mutta sitäkin enemmän ärsytti niiden tilalla olevat pakolliset skannaustilanteet, joissa ruudulta pitäisi etsiä pahimmillaan parin pikselin kokoinen tahra, ennen kuin peli päästää eteenpäin. Onneksi näitä oli vain 4-5 kertaa, ja suurimman osan paikallistin melko helposti.

Mutta siinä ne itseäni eniten ärsyttävimmät asiat taisivat ollakin. Kapulan kääntely ruutua kohti kesken taistelun aiheutti silloin tällöin harmaita hiuksia, mutta siihenkin tottui ajan myötä. Muuten ohjaus toimi mielestäni hyvin Motea sivuttain pitämällä. Ninja Gaidenin ystävänä pidin erityisesti pelin nopeatempoisesta taistelusta, jossa piti jatkuvasti väistellä vihollisten hyökkäyksiä ja ampua täyteen ladattuja plasmapalloja takaisin. Juoni taitaa jakaa mielipiteitä, mutta omasta mielestäni se oli ihan mukiinmenevä ottaen huomioon, että kyseessä on Team Ninjan peli. Pari pienemmän roolin ääninäyttelijää tosin pistäisin vaihtoon. Itselleni Metroid: Other M oli kuitenkin tämän vuoden odotetuin Wii -peli, ja loppujen lopuksi se lunastikin odotukset hyvin.

Muita ajatuksia/kommentteja pelistä?

Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #9 : 04.11.2010 10:38 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Selvitin tämän Mötroidin eilisiltana normal-tasolla 100% itemeillä. Ihan mukiinmenevä, jaksoin hyvin alusta loppuun ilman turhautumista. Peli siis toimi?  :???:

Juoni oli aika pleikkaritasoa, ei siis sen huonompi kuin missään muussakaan nykypelissä. Pettymys on ehkä siinä että tämä on goddamit metroid ja kaiken pitää olla viimesen päälle. Musat olivat vähän mitäänsanomattomat. Aiemmissa peleissä ne erottelivat hienosti mestat toisistaan ja viimeistelivät loistavan fiiliksen.

Dikkasin Samuksen animaatiosta, jota oli mukava katsella ruudun keskipisteessä. Lopussa kun keräilin viimeisiä itemeitä, ja tuli juostua paikat pariin kertaan läpi, Samuksen ohjaamiseen pääsi hyvin sisään ja käytävillä kiitäminen tuntui jepalta.

Luultavasti pelaan tämän vielä joku kerta uudelleen, kunhan nyt ensin vetäisen Prime Trilogian toiseen kertaan ja ehkä jotain GBA-juttuja välissä.
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #10 : 03.09.2012 09:21 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kun Skyward Sword on taputeltu, otan "työn alle" tämän aikoinaan missatuksi tulleen Metroidin. En tiedä pelistä oikeastaan mitään ja nekin tiedonjyvät jotka pari vuotta takaperin tästä luin, ovat ehtineet lipua jo unholaan.

Ilmeisesti Prime-pelien kaltaista elämystä ei kannata odottaa? Mielikuvan perusteella tässä on hieman enemmän tarinankerrontaa ja ehkä myös paikkojen tutkimista? Lisääntynyt tarinankerronta ei sinällään haittaisi, jos se on yhtään laadukkaan puoleista sellaista.

Mitäs pelin aikoinaan julkaisun aikaan pelanneet sanovat näin parin vuoden jälkeen? Mitä Prime-pelit pelaneen ja niistä tykänneen kannattaa odottaa?



Zelda: SS:n maailmasssa viihdyn tosiaan niin pitkään kuin siltä tuntuu, mutta ehkä syyskuun loppupuolella pääsen iskemään tämän Other M:n tulille.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #11 : 03.09.2012 09:25 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Peli maksaa muuten 9,90e Anttiloissa eli jos joku välttämättä haluaa pelata tämän läpi, niin halvalla saa. Pelillä ei ole mitään tekemistä Metroid Prime -mestariteoksien kanssa, mutta kyllähän tämän läpi pelaa..ehkä. Itse en ole vielä jaksanut.

Jos tykkää pelata nykyajan keskivertoisia hömppäräiskintämättöjä joita pursuaa joka tuutista, niin eiköhän tämäkin napaa.



« Viimeksi muokattu: 03.09.2012 10:15 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #12 : 03.09.2012 10:38 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Other M on yksi sukupolven suurimpia pettymyksiä. Ensimmäisen tunnin ajan on sellainen fiilis, että tässä aukeaa pian seikkailu vanhaan kunnon 2d-Metroidiin. Olin innoissani pienen hetken ajan. Ikävä kyllä nuo TK:n kuvan faktat iskevät hyvin pian päin kasvoja.

Lisäisin siihen vielä, että Samus on pelissä ärsyttävä kitisevä lutka, jonka juttuja ei jaksa pätkääkään kuunnella. Nyyh, minä näytin komentajalleni persettä ja se loukkaantui. Nyt loppuelämäni itken sitä kuinka armeijassa meni viikonloppuloma mönkään.

Mutta helposti kymmenen euron arvoinen peli. Kyllä sillä hinnalla kannattaa ostaa ja pelata.
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #13 : 03.09.2012 15:57 »
fiksative Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 0 Profiili Itselleni jo Prime 3 oli pettymys. Ei sitä alkua pidemmälle jaksanut pelata. Peli tuntui joltai Halopaskalta Metroidin sijaan. En myöskään voinut sietää niitä muita Huntereita, järkyttävää hahmosuunnittelua, eikö ne ollu vielä siitä helvetin Huntersista revitty.

Other M:ää en ole vaivautunut edes kokeilemaan. Minulla ei ole sinänsä mitään sitä vastaan että Metroidiin tuodaan juonielementtejä, esimerkiksi Fusionissa siinä onnistuttiin hyvin. Team Ninjan Metroidissa ilmeisesti sitten mentiin metsään. Team Ninja nyt oli muutenkin vihoviimeinen porukka minkä käsiin oisin uskonut Nintendon antavan klassikkopelisarjansa.

tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #14 : 03.09.2012 16:18 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse ainakin tykkäsin other M:stä kovasti ja pelasinkin sen kahdesti läpi. Parempi se oli kuin kolmas prime. Vielä parempi olisi ollut jos olisi se pelattavuus pidetty kokonaan 2d meininkinä, mutta meni se noinkin kunhan siihen tottui.
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #15 : 03.09.2012 16:38 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Siis luulin pitkään olevani ainoa, jolle Other M ei ollut pettymys toisin kuin Prime 3. Pelissä oli kuitenkin paljon samaa fiilistä mitä Fusionissa, vaikka juoni olikin hirvittävin osa-alue koko pelissä.

« Viimeksi muokattu: 03.09.2012 18:23 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #16 : 03.09.2012 18:16 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Aika perkuleen ideaali tilanne lähteä pelaamaan näitä pelejä kun ennakko-odotukset vedetään tosi matalalle. Eri fiilis ottaa ensimetrit pelissä kuin hirveiden hypekuukausien jälkeen.  :)

Primet on siis meikästä ihan timanttia ja jos nyt pitäisi arvottaa ne niin MP1 - MP3 - MP2 olisi järjestys. Pitää nuokin vetäistä Wiin ohjaimella jossain vaiheessa uusiksi. Tulossa siis lienee huomattavasti erilaisempi peli, mutta kyllähän tämä täytyy silti jo Metroid-nimensä puolesta läpäistä. Pituudellakaan sitä tuskin on pilattu. Luin, että olisi jopa alle kymmenen tunnin peli?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #17 : 03.09.2012 19:04 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Itsekään en Prime 3:n suurin fani ollut. Pelattavuus Wiimotella ei istunut koskaan omaan käteen. Harmi sinänsä, ettei Cube-ohjainta tueta MP Trilogyssa. Tuon paketin kun olisi muuten voinut jopa hankkia.

Sarjan kannalta ideaalein tilanne olisi, että Retro kehittäisi uuden osan Wii U:n julkaisuikkunaan. Miettikää mikä Wii U -hype lähtisi päälle kun Nintendo tiedottaisi uudesta konsolistaan, hinnoista, julkaisupäivästä ja lopulta iskisi Metroid Prime U -trailerin ruudulle ja loppuun vielä teksti "Early 2013" tai jopa "Fall 2012".
tallennettu
Vs: Metroid Other M « Vastaus #18 : 03.09.2012 20:26 »
kaiku Jäsen Viestejä: 28 Basaaripisteet: 0 Profiili
Luin, että olisi jopa alle kymmenen tunnin peli?

Vähän päälle kymmenen tunnin panostuksella saa peruspeliin hankittua jopa 100 % merkinnän komeilemaan.

Itse kyllä pidin Other M:stä, mutta kuten Ephramilla, odotukset oli vedetty kommentteja lukiessa aika nollille. Juonihan oli tosiaan aika höttöä, aluesuunnittelussa menty siitä mistä aita on matalin ja jo ensimmäisessä trailerissa kauhistelin vihollisten ulkonäköä. Kontrollit eivät aiheuttaneet suureksi yllätykseksi lähes yhtään ongelmia, vaikka pohjimmiltaan niiden suunnittelu ei ole ollut kehittäjillä oikein hallussa. Ja pelihän on naurettavan suoraviivainen Metroidiksi, mutta en kokenut sitä haitaksi. Kun lähestulkoon joka toinen peli on nykyään avointa maailmaa tai jotain roolipelielementtejä täynnä, on mukavaa välillä pelata jotain vähän yksinkertaisempaa mutta silti kunnon kokoluokan peliä.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines