Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots -julkaisu: 12.06.2008
Sivuja: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19
Tulostusversio
Aihe: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots  (Luettu 127734 kertaa)
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #510 : 16.06.2008 19:33 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo man tearseja siellä puristettiin :o

Ihan saatanan kova harmi, ettei peli muuten ole ollut samaa tasoa, vaikkakin neljäs acti perustuukin puhtaaseen fanipalveluun ja nostalgiaan. Silti
Spoileri (osoita katsoaksesi)
kaltainen hienovarainen viestintä osui kuin naula hermoon. Mitä vittua sä Kojima ajattelit kun tätä peliä teit? Että se olisi liian hyvä jos sitä ei olisi tahallisesti rampautettu noilla vitun oksettavan paskoilla B&B hahmoilla. Oikeasti koko saagan ainoat kohdat jotka halusin täydellisesti skipata. Myös ne typerät codec momentit taisteluiden jälkeen. Tuntuu melkein, että B&B tahraa Solid nimen jo yksinään... minä varmasti halusinkin sarjan viimeisessä osassa katsella minuuttitolkulla zoomattuja supermallien luisia perseitä, jotka eivät liity sarjaan mitenkään ja joilla ei ole käytännössä edes mitään tekemistä pelin kanssa.


Ristiriitaisin peli ikinä. Eikä tätä tulla takuulla ylittämään sillä osa-alueella.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #511 : 16.06.2008 22:03 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Joku viitseliäs heppu on pistänyt kaikki pelin välipätkät jo Youtubeen. Kokonaiset 53 videota  :lol: Kun pelistä kerran Demo Theater uupuu, ja jos jotain videota haluaa katsoa peliä pelaamatta, niin tuoltahan löytyy.

Linkki

Tuli samalla katsottua sitä pelin ihan viimeistä välipätkää. On se vaan jotain aivan uskomattoman hienoa ja todella upea kohtaus. Kuten jo taisin mainitakin, tämä kohtaus teki pelin lopusta aivan täydellisen minulle. Herkkua luvassa niille, joilla peli on vielä kesken  :)

Vaikka pelissä parjattavaa vähän onkin, niin kyllä se Kojima vain osaa  :)


« Viimeksi muokattu: 16.06.2008 22:23 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #512 : 16.06.2008 22:20 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Huomenna täytyy kyllä käydä poistamassa tämä kaupan hyllyiltä, nyt kun vihdoin sen ehtii tekemään ja peliä ehkä hieman pelaamaankin, kun en kerta sitä Special Editionia (joka oli muuten oikeasti se vitun massiivinen Limited Edition figuureineen kaikkineen) saanut Puolenkuun Peleistä, kun niiltä loppui tavara kesken. :(
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #513 : 17.06.2008 01:59 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Peli meni eilen tai no oikeastaan toissapäivänä läpi, ja täytyy sanoa, että kyseessä oli aivan mahtava kokemus. MGS4 toi minulle jälleen sen hienon tunteen, jonka sain nuorempana uusia ja hyviä pelejä pelatessani. Tunteen, jonka takia aikoinaan ylipäätänsä aloin pelaamaan. Tunteen, jonka menetin iän myötä.

Enkä edes liioittele. Vaikka MGS4 ei välillä näyttänytkään sitä parasta Metal Gearia, tuli suurin osa ajasta vietettyä todella loistavissa fiiliksissä. Sain kokea jatkuvasti tunteen etten vain yksinkertaisesti voi laskea ohjainta käsistäni, sillä tahdon nähdä vielä mitä tuleman pitää. Kojima Productions teki siis ainakin jotain oikein.

Aikaa pelin parissa kului 19 tuntia ja 38 minuuttia. Title oli Eagle, jolla ei kyllä tämän pelin kohdalla oikein kehuskella. Mutta eipä moista vielä tarvitsekaan vielä.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kyseessä on siis ehdottomasti kova ja nautinnollinen peli. Olkoot muut mitä mieltä vain, mutta omalla kohdallani MGS4 menee ehdottomasti suosikki pelieni TOP-10-listaan. Osa tästä kunniasta menee kieltämättä vanhoille osille, mutta teki itse neljäskin osa paljon.


« Viimeksi muokattu: 17.06.2008 02:17 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #514 : 17.06.2008 02:07 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Mutta joo, onhan minulla muutakin asiaa. Peli meni eilen tai no oikeastaan toissapäivänä läpi, ja täytyy sanoa, että kyseessä oli aivan mahtava kokemus. MGS4 toi minulle jälleen sen hienon tunteen, jonka sain nuorempana uusia ja hyviä pelejä pelatessani. Tunteen, jonka takia aikoinaan ylipäätänsä aloin pelaamaan. Tunteen, jonka menetin iän myötä.

Vittu. Lupaa hyvää. Pitkään aikaan ei ole saanut aikaan sitä intoa, mitä pienenä tunsi pelejä pelatessaan.  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #515 : 17.06.2008 02:21 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Peli meni eilen tai no oikeastaan toissapäivänä läpi, ja täytyy sanoa, että kyseessä oli aivan mahtava kokemus. MGS4 toi minulle jälleen sen hienon tunteen, jonka sain nuorempana uusia ja hyviä pelejä pelatessani. Tunteen, jonka takia aikoinaan ylipäätänsä aloin pelaamaan. Tunteen, jonka menetin iän myötä.

Vittu. Lupaa hyvää. Pitkään aikaan ei ole saanut aikaan sitä intoa, mitä pienenä tunsi pelejä pelatessaan.  :)

No kaikille tämä ei varmastikaan moinen kokemus ole kuin minulle. On pelissä selkeästi vikansa, jotka voivat pelissä viedä pahasti sitä iloa. Muutenkin jos liian suuren hypen kourista lähtee peliä pelaamaan, voi edessä pahemmassa tapauksessa olla musertava pettymys, oli kyseesäs sitten kuinka hyvä peli vain.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #516 : 17.06.2008 10:07 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Olisiko tänäiltana halukkaita pelaamaan MGO:ta porukalla?
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #517 : 17.06.2008 11:10 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Olisiko tänäiltana halukkaita pelaamaan MGO:ta porukalla?

Mä voisin käydä testaamassa. En ole vielä hahmoakaan tehnyt, mutta siinähän sitä samalla voi sen tekaista.

EDIT: Olisko ihan oma triidi paikallaan?


« Viimeksi muokattu: 17.06.2008 11:28 kirjoittanut zoukka »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #518 : 17.06.2008 12:08 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Olisiko tänäiltana halukkaita pelaamaan MGO:ta porukalla?

Mä voisin käydä testaamassa. En ole vielä hahmoakaan tehnyt, mutta siinähän sitä samalla voi sen tekaista.

EDIT: Olisko ihan oma triidi paikallaan?

Itse testailin peliä jo tuossa aiemmin ja ihan hauskaltahan se vaikutti. Kauhea ja täysin turha säätö vain niiden KonamiID:n ja GameID:n kanssa. Peliä pelatessa tuntui vain, että aivan kaikki olivat sniputtamassa toisiaan viereisten talojen katoilla. Ilmeisesti porukka tykkää tarkkuuskivääreistä :)

Ja onko nyt niin, ettei oman hahmon varusteitakaan voi vaihtaa myöhemmin? Ilmeisesti vain niitä voi poistaa. Kohtuu paskaa, etten sanoisi.
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #519 : 17.06.2008 12:28 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Whupii. Pelimies.fi lähetti MGS4 Limited Editionin. Tuossa se vieressä komeilee, mutten voi pelata ennen kakkosta ja kolmosta.  :(
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #520 : 17.06.2008 16:12 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili MGO:ssa messissä jos servu pystyyn saadaan. En ole peliä päässyt treenaamaan vielä sitten betan, joten taidot voi olla sitten vähän ruosteessa.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #521 : 17.06.2008 17:24 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili Pari tuntia mennyt peliä ja takana on pylväiden takana haahuilua ja pari random-cutsceneä. Eipä tästä oikein vielä osaa sanoa mitään järkevää; Snake liikkuu sentään edes hieman sulavammin kuin aikaisemmin, audiovisuaalinen tarjonta ei ole ihan vielä tajuntaa räjäyttänyt (pari outoa tv-mainospätkää jossain alussa melkein jo räjäyttivät) ja haluan enemmän podcastejä peleihin.

Minäkin voisin tulla MGO:n puolelle kurkkaamaan, jos täältä ovat ihmiset pelaamassa. Tuskin osaan yhtään mitään, mutta yritän olla ainakin hengessä mukana.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #522 : 17.06.2008 17:40 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo kerran olen minäkin tätä kaverilla testannut, eli ei tarvitse siitä tasosta huolehtia. Latais vain tuon päivityksen niin pääsee tappelemaan niiden tunnuksien kanssa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #523 : 17.06.2008 18:01 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Joo, vois tänään tulla MGO:ta ensimmäistä kertaa kokeilemaan, kun tunnuksetkin sain juuri luotua.
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #524 : 17.06.2008 19:13 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili "Pelaajalauta"-servun pitäisi olla kohta pystyssä. Tulkaa "Free Playn" Otacon-lobbyyn.

EDIT: Servu pystyssä, tulkaa siihen 6vs6 matsiin, jos siellä on enemmän kuin yksi Pelaajalauta-servu. Potkin jenkkejä pois vähän väliä, joten yrittäkää tulla suht nopeasti.

EDIT2: Hyvä kun noita vitun sääntöjä ei pysty vaihtamaan kesken pelin.  :lol: Eli uusi servu tulossa kohta


« Viimeksi muokattu: 17.06.2008 19:43 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #525 : 17.06.2008 20:23 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo ei kerkee enää pelata. Ihan hyvin meni ekaksi matsiksi (no pelasin tätä ennen kyllä yhden lämmittely erän :x)

Heittäkää ne rynkyt mäkeen...
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #526 : 17.06.2008 20:30 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Joo ei kerkee enää pelata. Ihan hyvin meni ekaksi matsiksi (no pelasin tätä ennen kyllä yhden lämmittely erän :x)

Heittäkää ne rynkyt mäkeen...

Olit ihan väärässä paikassa, sinne 6vs6 servulle saatana.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #527 : 17.06.2008 20:31 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Joo ei kerkee enää pelata. Ihan hyvin meni ekaksi matsiksi (no pelasin tätä ennen kyllä yhden lämmittely erän :x)

Heittäkää ne rynkyt mäkeen...

Olit ihan väärässä paikassa, sinne 6vs6 servulle saatana.

No oli siellä sleepy :lol:

Ehkä ensi kerralla.

EDIT: Vittu mä katoinkin, että ompa kumman nimistä sakkia... kuitenkin otaksuin, että kun sleepy on paikalla niin kai tämä on oikea servu. Ihmeen paskoja ne pelaajat olikin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #528 : 17.06.2008 20:52 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Joo ei kerkee enää pelata. Ihan hyvin meni ekaksi matsiksi (no pelasin tätä ennen kyllä yhden lämmittely erän :x)

Heittäkää ne rynkyt mäkeen...

Olit ihan väärässä paikassa, sinne 6vs6 servulle saatana.

No oli siellä sleepy :lol:

Ehkä ensi kerralla.

EDIT: Vittu mä katoinkin, että ompa kumman nimistä sakkia... kuitenkin otaksuin, että kun sleepy on paikalla niin kai tämä on oikea servu. Ihmeen paskoja ne pelaajat olikin.

Olin minäkin siellä mokailemassa, ja täytyy sanoa, että ihan perseelleen meni. No joskus uudestaan jos löytyisi sama servu?
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #529 : 18.06.2008 01:07 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Joo tuli MGO:ta käytyä ekaa kertaa vähän testailemassa ja hyvinhän se meni  :rollaus: , eli ihan päin helvettiä  :lol: mutta eihän kukaan ole seppä syntyessään.
Ei tainnut olla täältä kuin muutama tyyppi sillä pelaajalauta servulla jossa minä olin. Tuli myös vähän ajattelemattomasti tehtyä ihan uusi nimi sille hahmolle PSN-tunnuksen tai pelaajalaudan nickin sijaan.
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #530 : 18.06.2008 08:14 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili
No oli siellä sleepy :lol:

No äh, huomasin kyllä kun Scarf laittoi pelissä viestin, että tekee uuden pelin, mutta jotenkin ajattelin pelin vaihtuvan automaattisesti :P

Sain sentään zoukan tapettua pari kertaa ja joku tyyppi hyppäsi alas jostain korkealta sniputuspaikalta kuolemaansa kun yritin ammuskella häntä pistoolilla, joten ihan hauskaa oli.

Eikö noille peleille voi laittaa salasanoja, niin ei pääse random-tyypit hyppiin mukaan?
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #531 : 18.06.2008 09:30 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jees pitää kattoa jaksaako tätä rynkyllä ruveta pelaamaan. Vähän liian cössöä jos minulta kysytään.

Salama osui meikän rivariin kesken pelin niin siksi lensin hiivattiin servulta. Tuntui jotain ihme painetta rinnassa vielä puolisen tuntia iskun jälkeen :o
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #532 : 18.06.2008 09:54 »
tuhis Vieras Taisi olla se uusi dualshock jonka olivat kokeilumielessä ujuttaneet pakkaukseen.
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #533 : 18.06.2008 16:49 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Jees pitää kattoa jaksaako tätä rynkyllä ruveta pelaamaan. Vähän liian cössöä jos minulta kysytään.

Joo, rynkkyhippa pilaa kyllä pelin äkäiseen. Pitää ensi kerralla kehitellä jotkut järkevät säännöt, että saadaan kunnon hiippailumeinki.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #534 : 18.06.2008 16:53 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Pieni pelaajamäärä isossa kentässä tekee jo pelaamisesta paljon mielekkäämpää. Mikälie Grozny Grad on kyllä mun ehdoton lempparikenttä ja täynnä hauskoja piiloja.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #535 : 18.06.2008 23:07 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Olen nyt pelaamassa tätä toista kertaa Big Boss Hardilla. Tavoitteena oli/on vetää ilman yhtään tappoa ja hyvin se menikin, kunnes pääsin Chapter 2:n loppuun. Erehdyin vähän pistämään porukkaa matalaksi, kun en ollut varma laskeeko peli tappoja siinä hetkellä. Noh, chapterin lopussa oli kuitenkin kiva ylläri eli 17 tappoa. Edellinen save oli joku 30min ennen kyseisen kohtauksen alkua ja mietinkin nyt, että lataanko sen saven. Jos lataan, niin jonkun lähemmäs tunnin joudun pelaamaan uudestaan. :( Olen nyt Chapter 3:n alussa. 

Kai se nyt pitää kuitenkin, muuten vituttaa myöhemmin...
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #536 : 19.06.2008 00:13 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Joo, ei MGO muhun ainakaan iske rynkkyjen kanssa, tunnin koitin totutella juoksemaan ympäri mestoja ja saamaan headshottia kuin CoDissa mutta eihän siitä mitään tullut ja nää selvästi aimbotteja käyttävät vastustajat pistivät matalaksi turhan tiheään.  :lol: Puukon, käsiaseiden, kranujen ja snaipperien kanssa meno hiippaillen voisi tosiaan olla ihan erilailla kiintoisaa.
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #537 : 19.06.2008 02:07 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili ÄLÄ LUE VIESTIÄ, ELLET OLE LÄPÄISSYT PELIÄ!

Läpi. Vaivaiset 15 tuntia meni aikaa ja sentään skorppari arvosanalla, vaikka loppupuolella en enää välittänyt paskaakaan tuleeko tappoja vai ei.




Metal Gear Solid on minulle aina ollut se tunnerikkain ja liikuttavin pelisarja niin kauan kuin muistan. Pelasin ensimmäisen Solid pelin täydellisessä iässä ja moni pelin pelaajalle heittämä ajatus oli jo muhinut päässäni, mutta ei niin kirkkaana kuitenkaan vielä. Sodanvastaisuus, ydinuhka, tappamisen mahdollisuus ja motivaatio, genetiikka, nanoteknologia ja systeemin vallasta pääseminen kaikki kiehtoivat mahtavan toiminnan lisäksi tietenkin. Hahmoista oli saatu runsaalla dialogi määrällä uskottavia ja elämää suurempia, sekä mikä tärkeintä; ennalta-arvaamattomia. Heistä halusi tietää lisää! Iso shamaani minitykki käsissään rupesikin kuoleman kourissa kertomaan Snakelle tarinaa eskimoiden korvien vedosta ja tuonpuoleisesta. Pelihahmo kyyristyi kuolevan miehen viereen kuuntelemaan viimeiset sanat ja arvosti niitä. Eivät Raven ja Snake toisiaan vihanneet, vaan olivat pelinappuloita, kuten myöhemmin selvisi. Kojima halusi herättää kysymyksiä ja samalla kertoa tiukkaakin tiukemman toimintakertomuksen veteraani-sotilaan kyynisistä seikkailuista.

Peli menestyi ja jatko-osa oli varma. Kojima oli haastattelussa sanonut, ettei todellakaan pelin kehityksen aikana suunnitellut sille jatkoa ja jokaisen jatko-osan ja precuelin kohdalla joutui keksimään uudet saippikset. Sons of Libertyn pelimoottorilla draama voitiin taas heittää uudelle vaihteelle ja pelaaminen jäi hieman ensimmäistä osaa vähemmälle. Kuitenkin tasapaino oli vakaa ja lopun mindfuck jäänee pelihistoriaan ikuisiksi ajoiksi. Kuin myös pelin sen aikainen teknologia.

Snake Eater olikin paljon kirkkaampi tapaus ja tribuutti niin Bond-elokuville kuin vanhoille toimintapeleillekin. Samalla peli kuitenkin säilytti Sons of Libertyn substanssin järjettömällä määrällä dialogia, joka kuitenkin oli täysin optionaalista ja pelaajasta kiinni. Näennäisesti tylsät hahmot kuten Sigint, Para-medic ja Eva paljastuivatkin koko sarjan inhimillisimmiksi mitä enemmän dialogia ahmi. Pelimekaniikan osalta peli oli ja on mestariteos, old-school kuvakulmaa lukuunottamatta. Eri aseita ja tavaroita oli hillitön määrä ja pelin salaisuuksia tuskin kukaan yksittäinen ihminen omin nokkinensa löytäisi. Vihollisten jallittaminen oli monipuolisempaa kuin koskaan ja pelin pomovastukset ovat pelien parhaimmistoa. Loppu todisti myös sen, että Kojima osaa tarvittaessa olla itsekriittinen ja vielä kolmannessa eepoksessakin yllättävä ohjaaja. Big Bossin kohtalo oli helvetin traaginen ja lopun "man tears" saldo varmasti yksiä suurimpia koskaan. Minusta pelin jälkeen Solid saaga olisi ollut siinä. Patrioottien olemus oli jo melkoisen selvä ja hahmojen kohtalot todella hyvin tiedossa...

...mutta sitten päästäänkin itse asiaan eli neljänteen Metal Gear Solidiin ja Kojiman vimeiseen tehtävään. Kaikkien kysymysten vastaamiseen.




Pelin alku oli jo vuosia sitten nähty. Vanha Snake soluttautuneena kapinallisten joukkoon. Sympatiat pappaa kohtaan ovat varmasti jokaisella vahvat ja miehen maneerit ovat hyvin tallella kun kokemattomat kapinalliset imevät lyijyä, mutta pappa senkuin hiiviskelee taistelun lomassa. Pelaajille oli jo vuodesta 2005 lupailtu ennennäkemätöntä panostusta tekoälyyn ja muuhun "näkymättömään" tavaraan. Todellisuus ei ole paha isku vasten kasvoja jos omaa aivot, mutta kyllä skripatut taistelut ja kömpelöt, lähinnä liikkuvina tykkitorneina toimivat Gekot ovat pettymys. Kalkin nielemistä helpottaa toki uskomaton audiovisuaalinen palaute, vaikkakin kaikki on suodatettu "Epic" suodattimen läpi värittömäksi. Hiekkaiseen lähi-itään se kuitenkin sopii.

Ensimmäisen actin jälkeen fiilis on sekava. Peli tuntuu lähes täysin identtiseltä Snake Eateriin, lukuunottamatta kasvanutta vihollismäärää. Joku voisi toki sanoa, etteivät pelin soltut ole "vihollisia" Snakelle vaan toisilleen. Tämä paskapuhe kompastuu omiin nilkkoihinsa heti kun ensimmäinen PMC näkee Snaken ja koko yksityisarmeija lähtee eliminoimaan vanhaa viiksivallua. Okei, siispä en tule nähdyksi. Ampuminen ei ikinä ole ollut sarjassa kovinkaan tärkeä aspekti ja se on yleensä aina hoidettu siten, ettei kohde tiedä olevansa kohteena laisinkaan. Frogien kansa käytävä taistelu on hyvä esimerkki miksi näin on ollut, sillä sarjan tyypillinen tekoäly on hidas, avuton ja kaikinpuolin onneton. Se toimii oivana turvajärjestelmänä ja joukkona eläviä ansoja, mutta ei suorana vastuksena pelaajalle. Viholiset juoksevat rivissä olan päällä leijuvaan tähtäimeen ja lakoavat kuin peltipurkit impparilla ammuttaessa. Frogien siivoamisen jälkeen vannoin, etten enää koskaan pelin aikana sodi suoraan.

Act2 oli ensimmäiseen pomoon asti parannusta edeltävästä. Alun asuinrykelmä ja panttivangit olivat täydellinen asetelma hiippailulle ja vaihtoehtoiselle toiminnalle. Pelasta panttivangit tai hiippaile koko tilanteen ohi ja kuuntele kun ne teloitetaan. Erittäin viihdyttävää. Kunnes pauke ja täysin Snaken etenemisestä riippuva "sota" taas alkoi ja pelikokemus vajosi taas jonnekin "ei kiinnosta" ja "mitähän seuraavaksi" tasolle. Jo trailereissa epäilyttäviltä näyttäneet B&B pimut katkaisivat pian jytinän, mutta eivät niinkään iloisissa merkeissä. Laughing Octopus oli saagan tasolla "ihan kiva" nujertaa, mutta itse hahmo oli geneerisen näköinen jo ennen maskin poistamista. Sen jälkeen menin sanattomaksi. Sen sijaan, että hahmoa olisi yritetty pohjustaa käytiinkin läpi neidon strategiset mitat ja rintojen fysiikat. Olin joskus kuullut pahaenteisen huhun (Rocky?), että pomot olisi mallinnettu oikeiden supermallien mukaan, mutta se kuulosti aivan liian naurettavalta. Mutta tottahan se oli ja Drebinin monologi oli ainoa asia mikä kertoi hahmoista jotain. Ilmeisesti matsien kohdat, joissa mallit kävelivät catwalk tyylillä Snakea kohti, oli tarkoitettu herättämään pelaajassa sääliä ja ihmetystä. Minussa ne herättivät raivoa näitä irvikuvia kohtaan joiden ei koskaan olisi pitänyt päästä sarjan sisään vitkuttamaan persettään. Sahasin ne automaattiaseilla hymy huulilla maahan ja viimeistelin raketilla. Tosin en tiedä tuosta viimeistelystä, sillä ilmeisesti näiden mallien naamoja ei saanut muokata. Täydellinen ristiriitahan siinä tuli tarinan ja B&B corpin taustan kanssa, mutta pikkuvikoja Kojima. Pikkuvikoja.

Mantis oli ainoa ryhmän valopilkku ja sekin vain ykkösen ansiosta. Mistä päästäänkin pelin suurimpaan ongelmaan. MGS4 ei ole itsenäinen peli vaan kiikkutuoli johon kaikki sarjan "auki" jääneet kysymykset ahdetaan ja selitetään. Tämä ei toimi edes paperilla, joten se levisi loppua kohti auttamatta käsiin. Sarjan faneille jokainen tiedonmuru on kultaa, mutta fanilasitkin kestävät vain tietyn määrän osumia ennenkuin murtuvat. Kaikki sarjassa mainitut hahmot ilmestyvät ties mistä Snaken tielle ja osasta heistä olen kiitollinen, mutta osa olisi saanut suosiolla jäädä menneisyyteen. Meryl oli ykkösessä miehinen ja halusi todistaa itselleen, että pystyy asioihin itsenäisesti. No pelin loppu kyllä tyydytti nämä ambitiot ainakin minusta ja nyt Meryl vain pyörii lavasteissa poikatyttönä, joka "kasvoi aikuiseksi". Mitään muuta virkaa hänellä ei näytä olevan ja "suhde" Johnnyn kanssa sai allekirjoittaneen hieromaan silmiään ja ohimoitaankin. En ole vieläkään varma pitikö tämä härdelli ottaa tosissaan vai saiko sille nauraa ääneen? Johnnyn ja Merylin ase-baletti Frogeja vastaan oli myös jotain sellaista mitä en olisi ikinä halunnut todistaa. Rippeet demoista kuten Ocelotin Ray-kaappaus olivat tipotiessään. Tilalla oli ikäänkuin Charlie Chaplin tyylistä slapstickiä... mikä oli vielä ajoitettu Snaken golgatan kävelylle. Veti jauhot suuhun Drebinin tanssivalle apinallekin.

Pelin paras osuus oli selkeästi paluu Shadow Mosekselle ja oikeastaan ainoa kohta koko pelissä missä todella liikutuin. Tämä on tavallaan melkoisen huono juttu, jos uuden pelin parasta antia on vanhojen osien muistelu. Mutta sitähän tämä alusta loppuun on. Pomot ja kaikki muukin on rakennettu vanhan luurangon päälle, vaikka Snake Eater ja Sons of Liberty tekivät ihan samaa ja aivan tarpeeksi. Ikäänkuin tarvitsisimme muuta jo sen tiedon lisäksi, että Snake rappeutuu ja on viimeisellä tehtävällään. En minä halua nähdä jatkuvaa sarjaa vanhojen Solidien parhaita hetkiä. Minä haluan uusia hetkiä joihin voin palata varsinkin muiden Solidien juonikuvioiden aikana. Kaikki mitä MGS4 eteesi työntää on jo tavallaan ollut tiedossa. Sarjan kantava voima on yllätyksellisyys ja tällainen kertaava ja junnaava paasaus on melkeinpä isku vasten fanien kasvoja.

Voisin melkein jopa vannoa, että sarjaa pelaamattomat saavat nostalgiaa lukuunottamatta pelistä enemmän irti kuin kaltaiseni parrat.

Ennalta odottamani Snaken itsemurha antoi sentään jonkinlaisen rauhan sielulleni. Itse laukaus ei tuonut mitään tunteita pintaan, mutta dialogi Otaconin ja Sunnyn välillä teki hyvällä tavalla pahaa. Ei rappeutunut, palanut ja murtunut Snake enää voinut muuta kuin seurata Patriootteja... väärin arvattu. Käsittämättömästi MGS1:sen manuaalista revitty Big Boss oudolla äänelläänhän se siinä. No onhan se hienoa tavallaan nähdä vanha tuttu, mutta en helvetissä tunne tätä miestä, joka paasaa mykälle Snakelle elämäntarinansa ja kärrää mukana vielä Majuri Nollankin. Edelleen, niille jotka eivät Snake Eateria kokenut, BB oli varmasti hieno lisäys loppuun, mutta ei ainakaan minulle. Monologi oli jo sarjankin mittapuilla aivan liian pitkä ja dis-informatiivinen. Se myös jätti loppufiilikset jonkinlaiseen limboon, jota lopun keskustelu Snaken ja Otaconin keskenkään ei laukaissut.

Uusi loppubiisikin oli täysin mitäänsanomaton.






Jahas vuodatusta kertyi, mutta ihan sama. Missään muussa pelissä vastaavat viat eivät olisi pelikokemustani haitanneet, mutta se on vain myönnettävä, ettei Kojima ole mikään jumala. Valta korruptoi ja absoluuttinen valta korruptoi absoluuttisesti. Hienoja hetkiä peliin mahtui, mutta jossain kehityksen vaiheessa tärkeimmät asiat jäivät pois kyydistä. Missä kaikenkattava codec-dialogi? Missä terävä ja hurtti palaute? Missä elämää suuremmat pomotaistelut? Missä käsinveistetty kenttäsuunnittelu? Missä mindfuck? Missä sanoma? Missä järkytykset? Missä haaste? Mikä peli tämä on....

Snake Eater jää historiaan parhaana Solid pelinä. Ehkä sen myöntämiseen menee vuosia medialta ja ihmisiltä, mutta ei tällainen sillisalaatti voi loputtomiin pysyä edes fanaatikkojen verellä pystyssä. Muihin peleihin verrattuna kolossaalinen ja ylivoimainen esikuva. Edeltäjiinsä verrattuna katkera pettymys.


« Viimeksi muokattu: 19.06.2008 08:20 kirjoittanut zoukka »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #538 : 19.06.2008 13:02 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Kaikesta muusta huolimatta pelin suurin vika on se, että Liquid Ocelotin äänenä on Patrik Zimmerman eikä Cam Clarke, joka oli Liquid Snaken äänenä kahdessa ekassa Solidissa. Eivät "brotherrrrr!" huudot Ocelotin äänellä oikein vakuuttaneet. :<
tallennettu
Re: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots « Vastaus #539 : 19.06.2008 13:05 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Kaikesta muusta huolimatta pelin suurin vika on se, että Liquid Ocelotin äänenä on Patrik Zimmerman eikä Cam Clarke, joka oli Liquid Snaken äänenä kahdessa ekassa Solidissa. Eivät "brotherrrrr!" huudot Ocelotin äänellä oikein vakuuttaneet. :<

Niin olisihan se saagan yksittäinen tärkein hahmo, Snaken jälkeen saanut muutenkin olla äänessä hieman nykyistä enemmän :???:

"BANG BANG"
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 ... 13 14 15 16 17 [18] 19
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines