Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Mass Effect -julkaisu (X360): 23.11.2007
  • Mass Effect -julkaisu (PC): 06.06.2008
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Mass Effect  (Luettu 5364 kertaa)
Mass Effect « : 25.11.2007 15:12 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili


Kukas omistaa tämän, omasta mielestäni yhden vuoden parhaimmista peleistä? Kyseessä on siis paljon hypetetty, BioWaren kehittämä ja Microsoftin julkaisema toiminta-roolipeli Mass Effect. Toiminnalla on tosin suurempi rooli, peli sisältää lähinnä roolipelielementtejä. Pelissä ohjataan hahmoa nimeltä Shepard, jonka sukupuolen, ulkonäön ja etunimen saa pelaaja itse päättää. Pelistä suunnitellaan trilogiaa ja Liveen pitäisi ilmeisesti olla myös tulossa episodimaista sisältöä. Metacriticin arvosana on 92.

Itse on takana nyt 20h (hui!) ja mielestäni varmasti tämän vuoden parhaimpia ellei jopa paras peli. Olisin varmaan päässyt pelin jo läpi, jos en olisi tehnyt näin paljoa sivutehtäviä. Sivutehtäviä on tosiaan jonkin verran ja niihin saa aikaa kulutettua varmaan toistakymmentä tuntia. Pelin pääjuonesta olen pelannut ilmeisesti jotain 70%.

Pelin toiminta toimii mielestäni hyvin, suurin valituksen aihe onkin varmaan se että hahmo ei automaattisesti kyyristy matalamman esteen taakse suojaan vaan ensin pitää mennä kyykkyyn, jonka jälkeen toiminta vasta suoritetaan. Myöskin Makon ohjaus toimii välillä aivan päin helvettiä, mutta kyllä se siitä yleensä pian oikenee.

Joka tapauksessa peli on upea katsoa, tarina on mukaansa vetävä ja keskustelut ovat varmasti parhaimpia mitä olen peleissä nähnyt. Kerrankin hahmojen kanssa viitsii jutustella, vaikka saadakseen lisää tietoa heidän rodustaan tai taustoistaan. On myös hauskaa kun saa päättää, onko diplomaattinen vai aggressiivinen - montakohan kertaa olen onnistunut puhumaan itseni ulos lähes varmasta taistelusta. Pelin jälleenpeluuarvoa lisää myös se, että peli sisältää niin paljon valintoja  -  asiat voi tehdä niin monella tavalla.


Tagin takana ei ole mitään maailman pahinta spoileria, mutta jos ei mitään halua tietää, ei välttämättä kannata avata.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kaiken kaikkiaan mielestäni aivan loistava peli, jossa on ehkä yllättävänkin paljon pieniä bugeja, mutta jotka eivät loppujen lopuksi juuri häiritse.
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #1 : 25.11.2007 18:48 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Minä! o/

Allekirjoitan kaiken sanomasi. Perkele kun kaverit tulivat eilen kylään ja halusivat pelata Guita Heroa. Panin pelin mielelläni sivuun, sillä tähän haluaa uppoutua rauhassa ja yksin. En halua menettää sanaakaan keskusteluista. Ne ovat kyllä loistavasti toteuttuja. Alla oleva teksti ei varsinaisesti spoilaa mitään, mutta jos joku haluaa rauhassa kokea kaiken itse, niin pistetään piiloon. Teki kyllä vaikutuksen minuun.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Pelissä on kuulemma paljon bugeja, itse olen törmännyt vasta graafisiin. Tekstuurin latautuvat joskus myöhässä. Ei se peliä pilaa, mutta elokuvamaisuuteen pyrkivässä pelissä ei saisi olla näitä. Ruudunpäivitys kusee välillä oikein urakalla, ei sekään peliä pilaa, sillä se on niin hidastempoinen. Ja maailma jonka Bioware on luonut on kyllä uskomaton. Kaikki alienrodut, planeetat, historia.. Uskomatonta. Tämä jos joku on interaktiivinen elokuva. Ei tietenkään täydellinen sellainen, mutta enemmän kuin mikään muu peli. Ylivoimaisesti.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #2 : 25.11.2007 19:49 »
Zuor Jäsen Viestejä: 180 Basaaripisteet: 2 Profiili Onkos tämä ihan 360 only? Kieltämättä tämä ja Assassins Creed alkanut kiinnostamaan. Jos ei nyt PClle ala näkymään niin pitää ens kesällä tai myöhemmin alkaa harkitsemaan 360:tä ostoa. Tosin onhan sitä Wiilläkin aivan tarpeeksi tulossa pelattavaa. 

« Viimeksi muokattu: 25.11.2007 20:00 kirjoittanut Zuor »
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #3 : 25.11.2007 20:20 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Onkos tämä ihan 360 only? Kieltämättä tämä ja Assassins Creed alkanut kiinnostamaan. Jos ei nyt PClle ala näkymään niin pitää ens kesällä tai myöhemmin alkaa harkitsemaan 360:tä ostoa. Tosin onhan sitä Wiilläkin aivan tarpeeksi tulossa pelattavaa. 

Näillä näkymin Mass Effect on 360 only. Assassin's Creed tulee joskus ensi vuoden keväällä, mutta Mass Effectiä voit joutua odottamaan parikin vuotta, jos se nyt ikinä tulee. Jutut sen PC-julkaisusta kun sattuvat olemaan tasolla "kyllä se joskus tulee, kun Biowaren aiemmatkin pelit tuli", mutta virallista juttua moisesta ei ole tullut mistään. Mikään ei siis ole varmaa.

Omalla kohdalla tuli hankittua 360 juuri Halon ja Mass Effectin vuoksi. Usko mua, jos Mass Effect olisi varmana tulossa PC:lle pian, niin mulla ei 360:stä olisikaan.

Mutta joo, oma hahmo on täysi renegade-kusipää tällä hetkellä. Wrex tykkää, muut sitten ei. Voisi mennä jatkaan pelaamista.


« Viimeksi muokattu: 25.11.2007 20:28 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #4 : 25.11.2007 21:25 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili 25h peliä takana. Tänään tuli tehtyä pelkästään sivutehtäviä. Suurin osa tähän asti saaduista vedettynä läpi, en sitten tiedä miten paljon niitä on vielä jäljellä ja paljonko olen vahingossa ohittanut. Vaikea sanoa, kun Citadeliinkaan en juuri tällä hetkellä pääse. Asekauppa olisi kiva käydä tsekkaamassa. Oikeastaan jäljellä olevat sidequestit ovat niitä, joissa pitää kerätä esineitä eri puolelta galaksia.

Törmäsin myös erikoiseen bugiin(?). Tein kahta sivutehtävää ja menin sitten takaisin tukikohtaan palauttamaan niitä, mutta sepäs ei onnistunutkaan sillä en löytänyt tarvittavia henkilöitä mistään. En alunperinkään ottanut tehtävää keneltäkään, vaan sain sen römytessäni läheisissä raunioissa. Rupesin sitten miettimään, että kyseiset henkilöt taisivatkin kuolla eräässä taistelussa, ja vielä omasta kädestäni, ollessani viimeksi kyseisellä planeetalla (Feros). Näin ollen he eivät voisikaan olla ottamassa vastaan näitä tehtäviä. Eipä ole tullut tälläistä ennen vastaan missään pelissä. Pitänee vielä käydä katsastamassa paikka huomenna, mutta taitanee jäädä nämä palauttamatta...

Ja tuskin on ainakaan BioWaren porukka heti rupeamassa kääntämään tätä PC:lle, kun on vielä kaksi osaa tekemättä XO:lle.
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #5 : 25.11.2007 22:21 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili
Näillä näkymin Mass Effect on 360 only.
...
mutta Mass Effectiä voit joutua odottamaan parikin vuotta, jos se nyt ikinä tulee. Jutut sen PC-julkaisusta kun sattuvat olemaan tasolla "kyllä se joskus tulee, kun Biowaren aiemmatkin pelit tuli", mutta virallista juttua moisesta ei ole tullut mistään.

Sanatarkkaan en enää asiaa muista, mutta vilkaisin asiaa Biowaren sivuilta, jossa Mass Effectin FAQ:ta etsin vastausta. Enää en muista äijän nimeä, joka kysymykseen vastasin, mutta sisältö oli jotakuinkin sellainen, että Mass Effect on tehty nimenomaan Xboxille, eikä PC-versiota ole (ainakaan vielä) ollut suunnitelmissa tehdä.
Joten uhkaavasti näyttää sille, että PC:llä tätä ei nähdä, ja tämähän ketuttaa itseäni(kin) suunnattomasti, sillä peli kyllä kiinnostaisi ja paljon, mutta ei kuitenkaan huvittaisi sen takia poksia hommata.
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #6 : 26.11.2007 14:27 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Läpihän tämä pamahti, ajassa n. 27h.

Täytyy kyllä sanoa, että aivan törkeän hyvä peli enkä voi odottaa jatkoa. Lopputaistelu oli todella eeppinen ja valintoja täynnä, tällä kertaa päätin ottaa varman päälle eikä se onnistunut ilman uhreja. Mutta ainakin galaksi pelastui.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Seuraavaksi sitten uudestaan ja aivan erilailla  ;D


« Viimeksi muokattu: 26.11.2007 14:33 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #7 : 28.11.2007 23:08 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Muutaman tunnin olen ehtinyt pelailemaan ja vaikuttaa kyllä siltä tutulta ja hyvältä Biowarelta. Jälleen Bioware näyttää miten niitä roolipelejä tehdään, vaikka tämä alkaa taistelusysteeminsä takia menemään melkein jo toimintapelin puolelle. Squaret ym. voisivat ottaa vähän mallia...

Loppuun vielä loistavan paska quote tuolta tuntemattomasta:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Play-Asia
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #8 : 29.11.2007 19:46 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Loppuun vielä loistavan paska quote tuolta tuntemattomasta:
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Voi homo tuota Balboaa..  :lol:

Taitaa tämä olla ensimmäinen hyvä peli Biowarelta? Onkohan Mass Effectissä muuten yhtä takkuileva ruudunpäivitys kuin Biowaarin muissakin roskaropeissa? Ens viikolla ajattelin käydä nappaamassa tämän kainaloon. Ehkä kolmanneksi paskin pelintekijä koskaan, mutta kyllä tämä ihan kohtalaiselta peliltä silti vaikuttaa.
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #9 : 29.11.2007 19:59 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Taitaa tämä olla ensimmäinen hyvä peli Biowarelta? Onkohan Mass Effectissä muuten yhtä takkuileva ruudunpäivitys kuin Biowaarin muissakin roskaropeissa? Ens viikolla ajattelin käydä nappaamassa tämän kainaloon. Ehkä kolmanneksi paskin pelintekijä koskaan, mutta kyllä tämä ihan kohtalaiselta peliltä silti vaikuttaa.
Framerate hyppii ja se onkin varmaan pelin paskin juttu. Ei ole graafisesti mikään tasaisin tekele, mutta ei tätä turhakkeeksikaan voi kutsua. Tekstuurit latautuu välillä jälkikäteen ja muuta perusvikaa, mitä näissä nykyajan peleissä näkyy.

Käy vain poistamassa tai jos jaksat pari viikkoa odotella niin poista Play-Asiasta Aasia-versio. Noin 35 euroa postikuluineen.

Alienlesboseksi hyvittää paljon... Kysy vaikka Fraeonilta.
Play-Asia
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #10 : 29.11.2007 23:03 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Loppuun vielä loistavan paska quote tuolta tuntemattomasta:
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Voi homo tuota Balboaa..  :lol:

Taitaa tämä olla ensimmäinen hyvä peli Biowarelta? Onkohan Mass Effectissä muuten yhtä takkuileva ruudunpäivitys kuin Biowaarin muissakin roskaropeissa? Ens viikolla ajattelin käydä nappaamassa tämän kainaloon. Ehkä kolmanneksi paskin pelintekijä koskaan, mutta kyllä tämä ihan kohtalaiselta peliltä silti vaikuttaa.

Mitäs paskaa sä suollat? KotOR oli viime sukupolven parhaita, ellei paras rpg. Ja Obsidianin väsäämä KotOR II liikaa haukuttu jatko, onneksi TSLRP on kohta valmis korjaamaan lähes kaikki kakkosen viat. http://www.team-gizka.org/


« Viimeksi muokattu: 29.11.2007 23:09 kirjoittanut Tan »
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #11 : 01.12.2007 22:04 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Mitäs paskaa sä suollat? KotOR oli viime sukupolven parhaita, ellei paras rpg. Ja Obsidianin väsäämä KotOR II liikaa haukuttu jatko, onneksi TSLRP on kohta valmis korjaamaan lähes kaikki kakkosen viat. http://www.team-gizka.org/

Joopa joo. Kotor liittyy maailman paskimpaan aihealueeseen, eli Star Warsseihin. Pelkästään se tekee siitä jo ruskaliejua ja kun päälle lisätään Biowaren tunnettu, ehkä maailmanhistorian paskin tekninen toteutus, niin paketti on kasassa. Teletappeihinkin liittyvä RPG olisi ollut parempi. Siis oikeasti... Star Wars leffoilla tappaa karhun 50 metristä, kun ne ovat niin täyttä paskaa ja vielä peli joka liittyy niihin... Sopinee massatuhoaseeksi.

Kotor 2 oli vielä kaameampi peli. Pari päivää kävi talossa aikoinaan ja lähti ku laaka tykistä kohti Siperian vuoristoja kappaleina. Jos voittaisin lotossa 10 miljoonaa, niin keräisin kaikki sarjan pelin kasaan ja polttaisin ne roviolla.

Fakta 1: Paska tekninen toteutus

Fakta 2: Paska tarina, miljöö ja kaikki mahdollinen

Fakta 3: Sopii hyvin homoille

Onneksi Mass Effect eroaa noista edukseen.


« Viimeksi muokattu: 01.12.2007 22:15 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #12 : 01.12.2007 22:13 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Fakta 1: Paska tekninen toteutus

Fakta 2: Paska tarina, miljöö ja kaikki mahdollinen

Fakta 3: Sopii hyvin homoille

Fakta 1: Ehkä Xboxilla, ainoa ja oikea alusta pelille onkin PC. Myös Mass Effect kärsii paskasta optimoinnista.

Fakta 2: Loistava tarina, jossa ryhmänjäsenten taustat ja motivaatiot olivat erityisen kiinnostavia, kuten myös miljöön historia. Varsinkin hiekkakansan. Ja HK-47:ssa on enemmän munaa kuin kaikissa Mass Effectin hahmoissa yhteensä.

Fakta 3: Mass Effect sopii hyvin homoille jotka eivät kestä KotORin parhautta Mass Effectiin verrattuna.
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #13 : 01.12.2007 22:34 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Hei, älkää nyt puhuko Biowaresta aivan kuin se olisi pistetty pystyyn juuri ennen ekaa KotORia. Tulihan niiltä Black Islen kanssa yhteistyössä tehdyt erinomaiset Baldur's Gatet ja Neverwinter Nights. KotOR kakkosen paskuudesta voi sitten syyttää Obsidiania ja Lucasartsin alle vuoden deadlineä (siinähän ajassa saa eeppisen ropen tehtyä, yes?). No, jälkimmäiseen on tulossa jonkinlaista korjausta pian, joten kohta sekin saa arvoisensa lopun.

Ja et kyllä Mass Effectistäkään pidä, jos ei KotORit uppoa. Niin samankaltaiset pelit ovat kyseessä taistelujärjestelmää lukuunottamatta.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #14 : 02.12.2007 09:17 »
tuhis Vieras Olen tuumiskellut pelin ostamista ja sen pelaamista kaverin luona. Niin pirusti tuo houkuttelee. Ensimmäinen KotOR oli ihan hemmetin mahtava kokemus kaikkine heikkouksineenkin. Kakkosen olen aloitellut monta kertaa, mutten koskaan ole päässyt loppuun saakka - liian samankaltainen ja paremmasta dialogista huolimatta en osaa päästä sen yli, että periaatteessa kaikki samat virheet ja heikkoudet on läsnä. Kakkosessa tuntui korostuvan pöljästi se, että Dark Sidelle joutuu/pääsee olemalla pelkästään vitun töykeä ja kaoottisen epälooginen. Lapsellinen näkökulma Dark Sideen!

Enivei, varmasti tulen ostelemaan kunhan hinta laskee joskus jonkun verran.
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #15 : 10.01.2008 10:24 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Sain boksin lainaan kaverilta ja Mass Effectiä olen pelannut nyt viitisen tuntia. Kiehtova peli on selvästi kyseessä. Hyvän pelin tunnistaa aina siitä, että sitä tekee mieli pelata lisää, vaikka migreeni kolkuttelisi jo ovella. Mass Effect on juuri tällainen peli.

Naishahmon tein, mutta en sen takia, että saisin nähdä lesboseksiä pelissä (:rollaus:). Nyt en vain jaksanut tehdä omannäköistä hahmoa tai karskia karjua, vaan heittäydyin naisen rooliin. Harmitti, kun hiusmuotoiluja oli niin vähän. Pelkkiä virallisen oloisia poninhäntä- tai nutturamalleja ja kalju. Yksi rajumpi puolipitkä vaihtoehto löytyi, joten valitsin sen. Olisin kuitenkin mielelläni laittanut hahmolle pidemmät hiukset.

Tarina alkoi melko hitaasti, eikä se vieläkään ole millään tavalla räjäyttänyt tajuntaa. Peli on kuitenkin niin pitkä, että odotan tuon räjähdyksen tapahtuvan pian. Silti Mass Effectin maailmankaikkeus, hahmot ja vuoropuhelut ovat jo imaisseet minut mukaansa kuin musta aukko konsanaan.

Jutustelu ja tehtävien tekeminen on mukavaa, mutta taistelusysteemi on vielä sen verran vieras, että se vaatii hieman pureskelua. Knights of the Old Republicin olen pelannut läpi, mutta siinäkin on jokseenkin erilaiset taistelut, vaikka samoja piirteitä löytyy.

Hieno peli.
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #16 : 10.01.2008 10:50 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Naishahmon tein, mutta en sen takia, että saisin nähdä lesboseksiä pelissä...

Pelaajalaudalla saa puhua ihan rehellisesti ;)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #17 : 10.01.2008 11:11 »
tuhis Vieras Tuli itsellekin kieltämättä muinoin wowitellessa mieleen että miksen vitussa tehnyt eukkoa kun kääpiöuroon hikistä persettä joutui aina tuijjottamaan juoksuretkillä.

Korjasin tilanteen myöhemmin tekemällä female... gnomen...

...
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #18 : 15.01.2008 10:00 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili http://www.townhall.com/columnists/KevinMcCullough/2008/01/13/the_sex-box_race_for_president?page=1

Poimintoja kyseisestä laatuartikkelista:

Lainaus käyttäjältä: Kevin "Olen pelannut Mass Effectiä" McCullough
...It's called "Mass Effect" and it allows its players - universally male no doubt - to engage in the most realistic sex acts ever conceived. One can custom design the shape, form, bodies, race, hair style, breast size of the images they wish to "engage" and then watch in crystal clear, LCD, 54 inch screen, HD clarity as the video game "persons" hump in every form, format, multiple, gender-oriented possibility they can think of...

...Starting with the disgusting idea that one can "create" their own versions of what people look like, removing warts, moles, and bald spots while enhancing - shall we say - the extended features of the game's characters tends to objectify women, sex, and human relationships. Right? We can all agree on this?...

...If a pre-teen, teen, young adult, or adult male plays such a game in which the women DO submit without choice, are made to appear as Barbie streetwalkers, and perform whatever act can be imagined, what's to stop that same male from assuming that the women in his "other world" shouldn't be forced to do the same...

...And because of the digital chip age in which we live - "Mass Effect" can be customized to sodomize whatever, whoever, however, the game player wishes...

Nauratti vähän. :lol:
tallennettu
Re: Mass Effect « Vastaus #19 : 15.01.2008 14:25 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Itsekin luin tuota eilen hieman sekaisin tuntein. Ei oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa...  >:(
Jotkut ne vaan jaksaa. Mukavaa kuitenkin lukea kommentteja, joiden luulisi pistävän Kevinille luun kurkkuun  -  yhtään positiivista en löytänyt. Kaikissa vain kerrotaan, kuinka koko artikkeli oli pelkkää kusetusta  :)

Yksi parhaista jutuista oli se, että Kevin väitti virtuaalisen raiskauksen olevan mahdollista pelin sisältämien nettiominaisuuksien takia.

Laitetaan sitten linkkiä niillekin, jotka eivät pahamaineista pätkää ole vielä nähneet.
Varoitus! Sisältää kovaa PONROA!
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines