Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Kabanossi - 25.01.2010 02:56



Otsikko: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kabanossi - 25.01.2010 02:56
(https://www.pelaajalauta.fi/files/103/Bannerit/Mass_Effect_Logo_sm.jpg)
MassEffect.com (http://masseffect.com/agegate/?url=%2F)

Mass Effect
Kehittäjä: Bioware
Julkaisija: Microsoft
Julkaisu: 23.11.2007 (Xbox 360), 06.06.2008 (PC)
Metacritic (http://www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/masseffect?q=mass%20effect)
Videoita (http://www.gametrailers.com/game/mass-effect/2211)

Mass Effect 2
Kehittäjä: Bioware
Julkaisija: EA
Julkaisu: 28.01.2010 (Xbox 360, PC)
Metacritic (http://www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/masseffect2)
Videoita (http://www.gametrailers.com/game/mass-effect-2/10875)

Mass Effectin on tiedetty jo kauan saavan kaksi jatko-osaa, joista ensimmäinen ilmestyy torstaina 28.1. Trilogian päättävää peli on Biowaren mukaan jo tuotannossa. Mass Effectit ovat siitä erikoisia, että aikaisemmissa peleissä tekemäsi päätökset vaikuttavat jatko-osiin. Kunhan pelaajat pääsevät loppuviikosta kakkosmassan kimppuun, voidaan sanoa onko jopa joillain ensimmäisen osan teoilla vaikutusta tulevaan kolmososaan.

Ensimmäinen oli selvästi kiirehditty kasaan, sivutehtävät olivat tylsiä ja toistivat itseään. Tekninen toteutus oli heikohkoa, tekstuurit latautuivat hitaasti, ruudunpäivitys yski ja lataustaukoja oli liikaa. Pääjuoni oli kuitenkin hyvä ja tehtäväsuunnittelu oli sivutehtäviä huomattavasti parempi. Jatko-osa korjannee tekniset ongelmat, ainakin Biowaren mukaan. Spoilereiden pelossa en ole lukenut arvosteluja.

Ajattelin, että keskustelun keskittäminen yhteen ketjuun olisi järkevää kun pelit ovat niin vahvasti sidottuja toisiinsa.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Partajeesus - 25.01.2010 12:49
Ylitse vuotava vitutus. Pakko avautua.
Äsken kun kelassa odottelin vuoroani niin tuli luettua gamefaqsia hieman lisää ja taas opein uusia "kivoja" juttuja. Kerrataanpa nämä kaikki loistavat uudistukset jota olen aina toivonut:

1.Ei inventaariota
2.Ei tiimi kaverien haarniskojen vaihtoa, itseasiassa moni niistä ei käytä armoria lainkaan.
3.Ei metriäkään mako ajelua. Sen tilalla on planeettojen skannaus joss pyöritellään planeettaa ruudulla ja liikutetaan kursoria ja kun mittari piippaa niin siihen kohtaan lähetetään luotain jotka...
4.Pitää tietenkin ostaa. Jos ne sattuu loppumaan kesken skannauksen niin ei muuta kuin matka lähimpään paikkaan josta niitä voi ostaa lisää, mutta muista samalla tankata normandy sillä...
5.Se kuluttaa nykyään polttoainetta.
6.Ei enää loppumattomia ammuksia kuin ykkösessä. Tai tavallaan on sillä esim pistooleihin täytyy vaihtaa heatsink = jäähdytyssiili tai muuten sillä ei voi ylikuumenemisen jälkeen ampua. Ykkösessä riitti että odotti kunnes lämmöt laskee, mutta tässä on pakko vaihtaa jäähyä jos haluaa ampua. Jollei ole jäähyä jota vaihtaa niin silloin ei ammuta ja sen lisäksi raskaammat aseet kuluttaa ammuksia.

Ja tuota kuivaa planeettojen skannausta on sitten pakko harrastaa jos haluaa esim normandya päivittää sillä se päivitetään niillä mineraaleilla mitä planeetoilta löytää. Joku oli jo laskenut että jos kaikki planeetat skannaa niin siinä menee n.10t. Minä olenkin aina halunnut pyöritellä planeettaa ja siirrellä jtn kursoria sen päällä kymmenen tuntia.

Odotin tätä paljon. Ykkönen pelattu viisi kertaa läpi ja ascension kirja luettu suurella mielenkiinnolla läpi. No en odota enää. Suorastaan raiskattu koko vitun peli niin pahasti kuin vaan on mahdollista. Kai kolmosessa sitten on jo nettipeli jollain vammaisilla perkeillä ja koko peli täynä jotain quick time eventtejä välidemojen aikana jotka tietenkin toteutetaan jollain vitun natalilla.

Jollei massan maailma ja tarina kiinnostaisi niin paljon kuin se kiinnostaa niin en ostaisi.

Meinasi unohtua vallan että tiimi kavereilla on sitten enää neljä skilliä mihin voi niitä pojoja pistää.
Että sillä lailla.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: teidon - 25.01.2010 21:02
Ykkös osa päätyi välittömästi tämän genin ehdottomaksi numero ykköseksi omissa kirjoissa. Sen jälkeen onkin tullut luettua molemmat kirjat ja pelattua vielä surkea iPhone-tekelekin (Mass Effect Galaxy) läpi. Joten kakkosta on yllätyksettömästi tullut odotettua kuin kuuluisaa kuuta taivaalta.

Tuo Partajeesuksen lista tosin vähän laittoi huolettamaan. Mutta Bioware tekijänä, ja sillä on kovin harvoin tapana tehdä huonoja pelejä, joten josko ne tietäisi mitä ne on tekemässä.

Tulis jo.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: zoukka - 25.01.2010 21:26
En ole kuin yhden Biowaren tekeleen pelannut (Jade Empire) ja se oli täyttä paskaa. Mass Effect kiinnostaisi kuitenkin vähäsen miljöön takia. Ykkösen saa varmaan jostain halvalla bitteinä?


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: blindside - 25.01.2010 21:59
Joku Microsoftilla oli laittanut vahingossa (?) Mass Effect 2 DLC:tä ilmaiseksi ladattavaksi Liveen:

HUOM! UUTISESSA JA KOMMENTEISSA ON ILMEISESTI AINAKIN YKSI SPOILERI
http://kotaku.com/5456120/get-mass-effect-2s-dlc-for-free-free-%5Bupdate%5D/gallery/

DLC:tä on 9 kappaletta, joista kaikki paitsi yksi on jonkinlaisia varusteita, ja se yksi on tähän spoileriin liittyvä lisätehtävä tms. Paketit on laitettava latausjonoon Liven nettisivuilta, jonka jälkeen Xboxin käynnistäessä ne rupeavat valumaan. Itse sain ladattua ainoastaan Collectors' Weapon and Armor-paketin, muut antaa "valitettavasti ei enää saatavilla"-viestiä. Kokeilkaa omalla vastuulla, tiedä sitten tuleeko tästä bannia Liveen tai jotain :D. Suorat linkit löytyy numeroina tuon kotakun uutisen oikeassa laidassa.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: echoes - 26.01.2010 11:22
Kunnon jeesuspeli näyttäisi olevan tämä uusi ME, järkyttävän hyviä arvosteluita saanut ja Metacritic näyttää yhä 97. Itsehän en ole ikinä edes testannut ykköstä, mutta pitänee varmaan hommailla, kun kerran noin paljon fiilistellään.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: teidon - 26.01.2010 12:36
Eka ME irtoaa n. 15€ X360:lle (sis. toim. kulut) ja n. 14€ PC:lle (Steam).
Games Tracker - Mass Effect (X360) (http://www.gamestracker.com/buy-mass-effect-compare-prices-xbox-360.htm)
Games Tracker - Mass Effect (PC) (http://www.gamestracker.com/buy-mass-effect-compare-prices-pc.htm)


Ainakin omalla kohdalla mielenkiinto säilyi alusta loppuun asti, ja siinä missä jotkut pelit saattaa vähän lässähtää loppua kohden, ME 1:ssä polkastaa suurempaa vaihdetta aina sinne EPIC-vaihteeseen asti pelin loppu metreillä. Ne planeettojen pinnalla tapahtuvat sivutehtävät tosin kannattaa ihan suosiolla unohtaa. Tietty yhden voi käydä tsekkaamassa, mutta sitten oletkin nähnyt jo ne kaikki - ja todennäköisesti kuolit tylsyyteen. Ainut poikkeus sääntöön on Maan kuussa tapahtuva sivutehtävä joka kannattaa ehdottomasti käydä tekemässä, vaikka heti kun siitä ilmoitetaan.

ME 1:n hahmothan voi tuoda ME 2:een. Jos ME 1:stä tuodun hahmon taso on yli 40, 50 tai 60 (maximi taso?) niin ME 2:n alussa se hahmo saa jotain bonusta (enemmän mitä korkeampi taso). Muutoin ME 1:stä tuodut hahmot kai alottaa homman alusta, eli tasolta yksi, paitsi jotkut ME 1:ssä tehdyt päätökset kantautuu ME 2:een.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Cocki - 28.01.2010 23:27
Peliä on nyt yli 4h takana ja "yllätyksenä" se osottautui mitä mainioimmaksi. Aivan helvetisti ovat parantaneet joissakin asioissa, kuten vaikka ampuminen/toiminta joka on on nyt oikeasti mukavaa ja ns. vauhdikasta. Peli näyttää myös nannalta, varmaan parhaan näköinen peli boxilla tähän mennessä. Ei voi muuta sanoa kuin, Bioware teki sen jälleen. :)

Niin muuten, saikos muka jotakin lisä-extraa jos importtas lvl 60 hahmon? Itse kun porttasin 57lvl hahmon jonka tallennus oli mielestäni paras, lvl 60 myös löytyis mutta sen Renegade-valinnat eivät ekalle pelikerralle ihan parhaita ehkä olisi.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kabanossi - 28.01.2010 23:50
Niin muuten, saikos muka jotakin lisä-extraa jos importtas lvl 60 hahmon?

Juu, ilmeisesti lisää kokemuspisteitä.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: migge - 29.01.2010 10:23
Kannattaako tätä kakkososaa edes harkita jos ei ole ykköstä pelannut? Juoni on minulle peleissä sivuseikka, mutta tässä juoni on ilmeisesti toiminnan peruste, joten ilmeisesti ainakin jollain tasolla pitäisi olla kärryillä.

Niin, ja jos ei tykännyt KoTOR:ista boksilla, niin voiko tästäkään silloin pitää?


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kabanossi - 29.01.2010 10:33
Kannattaako tätä kakkososaa edes harkita jos ei ole ykköstä pelannut? Juoni on minulle peleissä sivuseikka, mutta tässä juoni on ilmeisesti toiminnan peruste, joten ilmeisesti ainakin jollain tasolla pitäisi olla kärryillä.

Niin, ja jos ei tykännyt KoTOR:ista boksilla, niin voiko tästäkään silloin pitää?

Osta ykkönen ja pelaa läpi, ei maksa enää mitään ja pääjuonen menee läpi muutamassa tunnissa. Gameplay ei ainakaan ykkösessä ole se syy pelata.


Otsikko: Re: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 29.01.2010 12:47
Muutama tunti on pelattuna ja kyllähän tuo vaikuttaa hyvältä. Tietenkin nuo partajeesuksen mainitsemat seikat harmittaa jonkun verran ja muutenkin tuntuu, että peliä on turhaan yksinkertaistettu. Tarina ja visuaalinen toteutus tässä on ollut itselle se koukuttava tekijä, joten sinänsä tärkein osuus vaikuttaa olevan kunnossa. Onhan tämä hyvä vastakohta Dragon Agelle, mutta en olisi pistänyt pahakseni, jos Mass Effectiinkin olisi lyöty hieman hardcorempaa roolipelaamista. Ei tätä enää roolipeliksi oikeastaan voi edes kutsua.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: zoukka - 29.01.2010 13:03
FPS peleissä on levelit ja kokemuspisteet. Roolipeleissä räiskintää. Jee.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kabanossi - 29.01.2010 14:57
Obama (http://www.youtube.com/watch?v=WdWG79eQqsw&feature=player_embedded#) Mass Effectissä.  :lol:


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: sleepy - 29.01.2010 17:29
FPS peleissä on levelit ja kokemuspisteet. Roolipeleissä räiskintää. Jee.

Jos peli on hyvä, niin onko tuolla niinkään väliä?


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Fraeon - 29.01.2010 21:38
FPS peleissä on levelit ja kokemuspisteet. Roolipeleissä räiskintää. Jee.

Jos peli on hyvä, niin onko tuolla niinkään väliä?

Nääh, täytyyhän sitä nyt jotain valittaa, vaikkei peli oikeasti kiinnostaisikaan.


Otsikko: Re: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: despo - 01.02.2010 18:35
Huomasin juuri, että Mass Effect 2:n yksi antavista naisista näyttää melkein prikulleen samalta kuin se pelihahmo, jonka aion viedä ykkösen savesta tuohon kakkoseen. Vähän eri väriset hiukset, mutta muuten lienevät siskoksia...


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Melfice_ - 01.02.2010 21:01
FPS peleissä on levelit ja kokemuspisteet. Roolipeleissä räiskintää. Jee.

Jos peli on hyvä, niin onko tuolla niinkään väliä?

Vuoden henkilö jonka siirtäisin ignoreen.
zoukka
Lähtökohtaisesti eri mieltä kaikesta kaikkien kanssa ihan periaatteen vuoksi ja pitää kaikesta paskasta. Perustelut tasoa "sä et vaan tajua" tai "se on paska." Syytän Liminkaa sekä naisystävän vaikutusta, kaipaan takaisin itsetuhoisaa synkistelyä. Pelaajalaudalle ignore-toiminto, kiitos.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: zoukka - 02.02.2010 08:11
Katos Melfice sai tekosyyn postata pelikeskusteluun  :lol:


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Fraeon - 03.02.2010 15:43
Korkkasinpa mäkin sitten Mass Effectin jatko-osan (PC:llä, vaikka alunperin pelasin ensimmäisen boksilla. Jouduin siis turvautumaan Annakien (http://annakie.com) saveihin) ja täytyy nyt ihan ensiksi sanoa, että hakkerointiminipelit kyrsivät jo nyt. Eikö näihinkään mukama olisi voinut laittaa vaikka sitä statsipohjaista settiä tämmöisten perseilyiden sijaan? Ei sillä, että statsit ropen välttämättä tekisivät, mutta jos vaihtoehto on taitoa ja älykkyyttä aliarvioivat minipelit, niin mielummin sitten vaikka niitä statseja.

Lähtöasetelma on taas tuntunut aika lailla samalta kuin ensimmäisenkin, joskin ero on siinä, että nyt ei saa virallista koko galaksin tukea pelastusprojektilleen. Ei se kyllä mitenkään erilaiselta tunnu, mutta uskotaanpa peliä nyt vielä.


Otsikko: Re: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 03.02.2010 16:52
Joo, onhan tuota tullut väännettyä. Plussaa ja miinusta.

+Grafiikka ja ruudunpäivitys verrattuna ME1
+Taistelut ja ohjaus
+Sivutehtävät ja NPC:t
+Ei enää Makoa...
-vaan planeettojen skannausta
-Galaxy Mapissa liikkuminen
-Ei invertaariota
-Roolipelielementtien yksinkertaistaminen
-Hacking-minipelit

Tuommoinen lista tuli ihan ekaksi mieleen. Hyvä peli tuo on, mutta vähän ristiriitaisia tunteita tulee aina välillä. Joitakin asioita on parannettu paljon, mutta joissakin on otettu takapakkia oikein kunnolla. Sitten on näitä, missä on vaihdettu paskasta paskaan. Esim. Mako -> Skannailu ei auta mitään. Molemmat on ihan yhtä paskaa. Ja kuten Fraeon sanoi, nuo Hacking-minipelit on puuduttavia. Eikä niissä tunnu oikein vaikeusastekaan hirveästi vaihtelevan. Sivutehtäviä on onneksi parannettu huomattavasti. Ykkösen copy-paste tehtäviä ei enää ole.


Otsikko: Re: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: despo - 05.02.2010 19:31
Eipä tullut tänäänkään tuota Collector's Editionia varastoon, ihan uskomatonta touhua kyllä jakelijalta (tai kuka nyt onkaan vastuussa).. Tänään kun asiaa vähän selvittelin, niin eilen piti tulla, muttei tullutkaan. Eikä tällä hetkellä ollut mitään tietoa. Parasta on myös se, että nuo Pirkkalan ja Oulun puljut makuuttavat kumpikin jotain 15kpl myymälöissään, vaikka ei niitä sieltä kukaan osta ja tilaajiakin on reilut 150. Maanantaina tosiaan tuli se 32kpl, mutta sen jälkeen on ollut suht hiljaista Helsingin päässä. Toivottavasti alkuviikosta tulisi edes...

Ilmeisesti PC-versiotakin on jouduttu lähettämään takaisin, koska osa on ollut italiankielisiä tms. Ihme touhua  :(


Otsikko: Re: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: despo - 10.02.2010 18:19
Jepujee, tulihan se tänään viimein  ;D Upeasti vielä about 15min ennen työpäivän päättymistä.

Nyt vaan sitten pelaamaan :)


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: sleepy - 13.02.2010 19:57
Minipeleistä ja muista ns. miinuspuolista viis, en ole koskaan nauttinut videopelin tarinasta, maailmasta ja sen hahmoista näin paljon!
Niin simppeli asia kuin hahmon importtaus ensimmäisestä pelistä ja sen tuomat, välillä aika punaisella tussilla alleviivatut tapahtumat onkin, tekee se silti pelaamisesta jotain uskomattoman erityistä. Vaikka inventaario ja statsit puuttuivat, niin ensimmäistä kertaa tunsin pelaavani roolipelaavani roolipelissä; vanhojen tuttujen tapaaminen ei ollut hienoa koska olin nähnyt ne edellisessä pelissä, vaan koska minun Shepardini oli käynyt heidän kanssaan läpi ties mitä ja päätöksien teko ei ollut vaikeaa koska piti päättää miten ne vaikuttavat pelaamiseen, vaan miten ne vaikuttavat minun Shepardiini ja maailmaan hänen ympärillään.

Jos Mass Effect nyt jotain tarvitsee, niin enemmän avaruuskieliä á la Star Warsin cantina, naksutuksia ja pörinää ja sen sellaista. Ja ehkä hieman erikoisempia designeja eri roduille. Muuten pelin universumiin on osattu ottaa aikalailla kaikki parhaat osat kaikista tärkeimmistä scifi-sarjoista.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Tzibo - 13.02.2010 20:52
On tämä ME2 vähän alkanut kiinnostaa kun kovasti kehutaan. Onko Mass Effect 1 hyvä peli ja kannattaako se olla läpäistynä ennen kakkosta?


Otsikko: Re: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.02.2010 21:54
On tämä ME2 vähän alkanut kiinnostaa kun kovasti kehutaan. Onko Mass Effect 1 hyvä peli ja kannattaako se olla läpäistynä ennen kakkosta?
YKkösessä on vikansa, mutta on se silti hyvä peli. Kannattaa myös pelata se ennen kuin aloittaa kakkosen.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: zoukka - 15.02.2010 23:48
Ekan osan pistin koneelle ja nupit kaakkoon. Eka fiilis pelistä oli, että onpa vitun ruma. Pyörii kyllä varmaan 100fps, mutta textuurit suttua ja geometria laatikkomaista. Veikkaanpa, että konsoleilla ja sub-HD resolla olisi kauniimpi kokemus.

En kerennyt kuin ekan missionin pelata, joten muuten on vielä hankala heittää tuomiota. Suojasta ampuillaan vihollisia ja expaa ropisee.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kabanossi - 16.02.2010 00:29
Ei se Xboxillakaan kaunis ole. Grafiikka ei ole SE juttu tässä. Otitko Soldier-classin?

Mulla on Insanitylla menossa tokavika pääjuonen tehtävä. ME2 polttelis hyllyssä, mutta Achi-huoraan ykkösessä vielä vähän lisää. Lvl 60 pamahtaa pian mittariin. Tämän jälkeen pitää vetää vielä yks rundi, jonka tallennuksem siirrän ME2:een. Päätökset tiedän jo valmiiksi, en ole pelannut hyviksenä tai pahiksena, ihan fiiliksen mukaan mennään. Yrittänyt tehdä päätöksiä sen perusteella mikä on parasta tehtävälle. Councilin kanssa en ole jutellut yhtään, vitutti niiden asenne mua kohtaan pelin alussa, joten ei mun tartte kertoa tekemisistäni niille!  8) Sivutehtävissä olen kohdellut ihmisiä sen mukaan miten ne kohtelee mua, kusipäät saavat ansionsa mukaan!

Mahtava peli kyllä! Ehkä viikon kuluttua pääsen jo sen Massakakkosen kimppuun.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: dzei - 16.02.2010 09:17
Jos joku pelaa ME2:sta ei-niin-uudella-pcllä vois laittaa speksejä ja kommentteja miten pyörii. Vaikka kai tän jatko-osan vois pelata paskasti pyörittävällä PC:llä kerta ykkösen pelasin boxilla? Ruudunpäivitys...

Can You Run It!:n mukaan recommended vaatimuksetkin täyttyvät muiden paitsi prossun osalta.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Tan - 16.02.2010 11:05
Itse pelasin pelin läpi Ati x1800XT näyttiksellä ja vanhalla AMD 64 x2 prossulla ja 2 gigalla muistia. Pätki jatkuvasti, mutta ei liikaa. Tuli ahmittua peli muutamassa päivässä, 40 tuntia siinä meni. Kannattaa ylikellottaa, auttoi kyllä mun tilanteessa.  :lol:


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kabanossi - 20.02.2010 18:06
BioWaren Storessa myytävänä Mass Effect 2 lithographeja. Niitä tehdään vain 300/kuva ja jokainen on numeroitu ja signeerattu. Oli varaa vain yhteen, joten otin Minutemanin, toimituksineen maksoi ~40 dollaria. Muut eivät niin säväyttäneet, mutta rahakkaampana olisin voinut osaa nuo kaikki ihan keräilymielessä. ME1:n lithographeja ei perkula saa enää mistään, kukaan ei halua luopua omastaan.

http://biowarestore.com/mass-effect-art


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Tzibo - 08.04.2010 15:55
Hihhei, läpäisin pelin. En ole katsonut viimeisintä seiviäni, mutta joku 17-20 tuntia siinä varmaan meni. En hirveästi suorittanut kylläkään sidequesteja että olisi voinut mennä huomattavasti pitempäänkin.

"Paska pelattavuus, liikaa bugeja, tekstuurit ei toimi, huono peli" Pah, sanon minä. En tiedä onko minulle sattunut joku Premium-versio pelistä vai onko mieleni vain suvaitsevampi bugeja kohtaan. Toki näkyi silloin tällöin hassuja bugeja ja tekstuurit eivät aina ladanneet ihan niin nopeasti kuin pitäisi, mutta minkäänlaisia Thapza-tyylisiä worst case scenarioita ei itselleni kyllä käynyt.

Ja nyt niihin pelin hyviin puoliin! Pelimaailma oli yksi immersiivisimmistä koskaan pelaamistani. Hahmot olivat erittäin uskottavia ja tietyllä tavalla oli suhteellisen kivaa pitää niitä veikkosia mukana matkallani.

Spoileri: Jänniä juttuja tarinastani liittyen hahmoihin (osoita katsoaksesi)

Keskustelut olivat myös yksi pelin parhaimmista anneista. Itsehän toimin siis oman omantuntoni enkä minkään taktisen suunnittelun ("Haluan paragon-mittarin täyteen!!") mukaan... Lopussa Paragon-mittarissani oli kolme palkkia viidestä ja renegade mittarissa hieman vajaa yksi palkki. Samoin ne sivutehtävät mitä tein (olisi ehkä pitänyt tehdä enemmänkin) olivat varsin mukavia ja saattoivat sisältää hauskoja keskusteluja ja/tai moraalisia probleemoja.

Huomatkaa, etten arvioi peliä hyväksi sen alienyhdyntäkohtauksen ansiosta... En nimittäin koskaan nähnyt sitä. Soli varmaan jossain sivujuonessa.

Ehkä se Mass Effect 2 pitää tässä jossain vaiheessa pistää hankintaan.

PS. En tiedä mistä se kertoo, mutta seivimääräni oli 87 pelin lopussa. Huhuh.
Spoileri: PPS. ÜBERSPOILER + WHINE COMBINED (osoita katsoaksesi)
post post post scriptum: Credits-biisi on awesome <3


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kabanossi - 15.10.2010 15:33
Xbox Liven kultajäsenet saavat ladattua Mass Effect 2:n lisäosat (ei uusinta) puoleen hintaan tämän viikon ajan. Ja muistutus vielä käynnissä olevasta kampanjasta, eli käytä 2400 pistettä lokakuun aikana ja saat 800 pistettä takaisin.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kabanossi - 27.07.2011 00:13
Ja taas olisi Mass Effect 2:n lisäreitä tarjouksessa Gold-jäsenille.

http://marketplace.xbox.com/fi-FI/Promotion/dealoftheweek


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: saska - 27.07.2011 00:25
kiitti vinkistä, ostoon meni  :)


Otsikko: Re: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 09.03.2012 16:54
ME3 pelaillut nyt pari tuntia. Yksi tunti yksinpeliä ja toisen tunnin moninpeliä. Moninpeli oli yllättävän kivaa hordemodeilua, mutta itse bonuspack rahastukset hieman häiritsee. Eihän niitä ole pakko ostaa, mutta silti aika perseilyä. Yksinpeli nyt vaikuttaa samalta kuin aina ennenkin eli aika varmasti tulee pelattua mielellään läpi. Luonnollisesti boxilla.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Tan - 09.03.2012 21:28
Mass Effect 3 on ensimmäisen 10+ tunnin jälkeen siitä vittumainen, että jotkut pienet ratkaisut voivat johtaa odottamattomiin ja ei haluttuihin lopputulemiin.
ME3 on myös paljon lineaarisempi, kuin edeltäjänsä.
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: blindside - 09.03.2012 22:33
Mass Effect 3 on ensimmäisen 10+ tunnin jälkeen siitä vittumainen, että jotkut pienet ratkaisut voivat johtaa odottamattomiin ja ei haluttuihin lopputulemiin.
ME3 on myös paljon lineaarisempi, kuin edeltäjänsä.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tuohan on juuri sitä parhautta kun mitättömältä tuntuvalla valinnalla onkin kohtalokkaat seuraukset.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Edgeworth - 12.03.2012 20:42
Räimin tuossa ME3:n viime yönä läpi. Fiksuna poikana tutustuin Mass Effectiin vasta vajaa kuukausi takaperin ja pelasin koko trilogian yhdellä hahmolla, pitäen Malcolm Shepardin arvoista ja aatteista kiinni, ennenkuin sekoitan pääni uuden hahmon mietteillä. HC-roolipelausta ja silleen. Ja voi pojat, oli kyllä sellanen reissu että oksat pois. Ajattelin tässä vähän jakaa fiiliksiä peleistä yksinään ja kokonaisuutena.

Mass Effect:

Ns. hiomaton timantti. Stoori, NPC:t ja immersio olivat puhdasta kultaa, mutta itse gameplay ontui, HUD tuntui olevan jälkikäteen päälleliimattu puolivalmis yritelmä ja inventory-systeemiä oli tuskasta käyttää. Quest log oli myös huterasti suunniteltu. Peli myös jotenkin tulkitsi Ashleyn meikän Love Interestiksi vaikka olin vaan kohtelias. Heti alussa tein päätöksen että sitä kalaa en nosta vedestä, mutta ei sitten jos Biowarelle ei käy. Pieniä moitteita siitä että tuntui olevan enemmänkin lainattujen osien summa (toisista sci-fi-fiktioista) kuin oma kokonaisuutensa, mutta kuitenkin hyvä aloitus trilogialle.

Mass Effect 2:

Verrattuna ykköseen: Huonompi tarina, en tykännyt yhtään kun koko peli oli lähinnä sitä että poimitaan kavereita kyytiin. Ykkösessä oli koko ajan tavoite sama ja apuvoimat sattuivat vaan tulemaan kyytiin siinä ohimennen. Ykkösen malli toimii tarinana paremmin. Lineaarisempi kuin edeltäjänsä, kentissä ei tuntunut olevan yhtään varaa tutkimiselle tai vaihtoehtoisille lähestymistavoille eikä esim. hakkeroinnista saanut mitään muuta kuin rahaa. NPC:t tuntuivat olevan elottomampia kuin aiemmin, kun eivät suurinta osaa pelistä tehneet tai sanoneet mitään. Combat ja hahmon stattien kehitys oli paremmin toteutettu. Kakkosen lineaarinen aseiden kehitys on parempi kuin ykkösen clusterfuck, joka on olevinaan aseiden hallintaa ja modausta.

Omillaan ME2 on kuitenkin hyvä peli ja oli tarinankerronnan kannalta loistava idea pakottaa Shepard Cerberuksen puolelle. Quest log ei tässäkään pelissä toimi.

Mass Effect 3:

Suurimman osan ajasta näistä kolmesta paras peli. Konfliktit ovat suurempia, traagisempia, eeppisempiä. NPC:t ovat mukana menossa kuin ykkösessä, mutta Normandylla tapahtuvaa downtimea ei ole myöskään unohdettu, päinvastoin. On mahtavaa että miehistö liikkuu ympäriinsä Normandya, juttelee keskenään, vetää kännejä. Combat toimii parhaiten, vaikka coverin ja combat rollien kanssa on välillä ongelmia. Aseistus ja panssarit on parhaiten toteutettu, simppelillä mutta modifikaation sallivalla systeemillä. Kolmosen ainoa oikeasti vakava ongelma on

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tällaista tuli mieleen ensimmäisen läpipeluun jälkeen. Alottelen varmaan lähipäivinä uudella hahmolla niin näen sitten miten mielipiteet muuttuu, mutta se on sen ajan murhe.


Otsikko: Re: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 13.03.2012 08:12
Heille, jotka miettivät ME3:n ostoa PS3 ja Xbox 360-version välillä.
http://www.lensoftruth.com/head2head-mass-effect-3-analysis/

Paremman ohjaimen lisäksi saa vielä paremman grafiikat ja tasaisemman frameraten.


Otsikko: Re: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Sharkie - 26.03.2012 12:50
Pitäisi ehkä ottaa itseään niskasta kiinni ja pelailla ME:t läpi, kun kohtalaisen isosta pelieepoksesta on kuitenkin kyse. Lisäksi tällainen lähempänä toimintaa oleva rpg-tyyppi vois sopia mulle kivasti. Ongelmaksi nousee kuitenkin ekan pelin uupuminen PS3:lta, jolla sarja olisi toki kätevintä kokea. Pelattavaa on sen verran paljon tällä hetkellä, ettei mulla oikeastaan ole pelkän peli-ilon vuoksi mitään tarvetta kiskoa ekaa osaa esim. PC:llä heikohkoilla asetuksilla läpi(varsinkaan kun seivejä ei saisi hyötykäyttöön), vaan pääasiassa sarja kiinnostaa stoorina ja ilmiönä. Eli mites se ME2:n sarjakuvaintro Pleikkarilla, ihan susi vai pääseekö siinä tarinan harjalle edes kohtalaisesti?


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kraidi - 02.04.2012 16:23
Aloitin viikko sitten Mass Effect ykkösen ja kohta on kakkonenkin läpi. Ykkösestä olen pitkälti samaa mieltä Edgeworthin kanssa, vaikka kakkonen on mielestäni selvästi se parempi peli. Pääjuoni ei kiinnosta hirveästi, mutta kaikki muu sen ympärillä on tosi upeaa. Oikeastaan minusta ykkönen boostaa aika kivasti kakkosen hyvyyttä ja immersiota. Sen siis pelaa jo kakkosen takia mielellään, vaikka siinä onkin muutama tosi pitkästyttävä kohta ja mako bugailee minkä kerkeää.

Garrus on ihan paras.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Reijo T Lipponen - 04.04.2012 02:52
Mass Effect 1 on edelleen mielestäni paras näistä kolmesta, joita olen pelannut. Kakkonen oli liian räiskintäpainotteinen, kun taas kolmosessa oli pelaamista haittaava bugi. Keskityn kolmoseen.
Valitettavaa oli, että kolmoseen ei saanut siirrettyä 1-osan hahmon kasvoja, vaan ne piti luoda uudestaan.
Peli alkaa vauhdikkaasti, mutta pian selviää, että maisemat eivät paljon varioi, vaan ollaan lähes samankaltaisissa maisemissa. Ehkä tähän vaikuttaa se, että makon kaltaista maassa kuljetettavaa kulkuneuvoa ei ole vaan liikutaan vain jalan. Näin ollen ei tarvitse liikkua pitkiä matkoja nähden mitään upeita planeettoja. Sääli, sillä jo Kuusta Maan katsominen makolla ajaen viehätti minua ykkösosassa. Myös muut hienot maisemat eri planeetoilla olivat hienoja ykkösosassa. Kun tähän lisätään, että taistelut ovat varsin yksitoikkoisia, samaa toistavia putkijuoksuja, alkaa puuduttaa persettä.
Positiivinen seikka oli se, että VIHDOIN pääsin toteuttamaan sen lesbokohtauksen, jota jo edellisissä osissa yritin. Pystyin toteuttamaan sen jopa pari kertaa, eikä ollut vaikeaakaan.
Kun edetään kohti loppua, tuli inhottava bugi, joka pilasi koko pelitunnelman: Shepard meni läpi laskemistaan tikkaista. Vasta pari tuntia taukoa pidettyäni ja yritettyäni uudestaan se jostain syystä suostui kiipeämään niitä pitkin ja sain jatkaa peliä. Kolmosessa on muitakin bugeja kuulemma.
Pari kertaa tulee sellaisia kohtia, jotka eivät sovi roolipeliin, mutta Narrative-vaihtoehto on silti siihen pelityyppiin suht' sopiva, räiskintä on iisiä lukuunottamatta noita paria kohtaa. Itse asiassa ihan lopussa vältin taistelua ja juoksin suoraan noodille saadakseni pelin jatkumaan ja jatkuvan kuolemisen loppumaan.
Loppuratkaisu on kiistelty ja kenties moneen kertaan jo kirottu, mutta minusta se oli ihan järkevä lopetus hienolle saagalle, sanokaa mitä sanotte. Ei harmita.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kraidi - 06.04.2012 21:45
Kakkosen läpäisin siinä keskiviikkona ja oli kyllä sen verran kova peli että pistin sitten tänään kolmosen tilaukseen. Pitää pelata kakkonen vielä kerran ennen kolmosta jotta saan paremman endingin kun kupsahti sellaisia hienoja hahmoja kuten Garrus, Grunt ja Thane.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kraidi - 24.04.2012 01:34
No niin, tuli tuossa hetki sitten korkattua Massa kolmonen. Ekat fiilikset ovat lähinnä että peli on visuaalisesti upea ja gameplay parempaa kuin missään muussa osassa. Lisäksi tunne siitä että "maailmanloppu uhkaa" on aika vahvasti läsnä. Ainoat miinuspuolet jotka keksin näiden viiden tunnin jälkeen ovat ne että Shepard ei tunnu olevan keskusteluissa enää täysin pelaajan ohjastettavissa ja että noita discejä vaihdetaan aika tiuhaa tahtia. Olen joutunut vaihtamaan jo kerran kakkoslevyyn ja siitä ykköseen. :o

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kraidi - 29.04.2012 19:44
ME3 plakkarissa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Noppa - 12.05.2012 21:44
Vihdoin sain kolmosen käsiini pari päivää sitten (tietysti boksille) ja pääsin pelastamaan galaksia. Tunnelma on ollut todella vahva tässä osassa ja hieno nähdä vanhoja kavereita taas. On jännä miten peli voi saada tunteita pintaan puhumalla aikaisempien tapahtumista ja mitä hahmot ovat kokeneet yhdessä. Aikaisemmissa peleissä hahmot ovat puhuneet lähinnä vain Shepardille, mutta tällä kertaa hahmot keskustelevat ja heittävät läppää myös toistensa välillä, joka on paljon uskottavampaa.

Ohjattavuus taistelussa on kyllä paljon miellyttävämpää, kaikki tuntuu paljon smoothimmalta eikä koko ajan ole sellainen "kamoon seuraava keskustelu" fiilis.

Hahmojen kasvoanimointi on paljon katsottavampaa kuin edellisissä osissa - Shepard oikeasti näyttää edes jotain tunteita kasvoissaan.

Multiplayer on ollut iha ookoo mättöä. Yllättävää miten se on alimmalla vaikeustasolla vaikeampi kuin yksinpeli.

Loistavaa settiä, 9-10h kasassa ja on vaikuttanut jopa paremmalta kuin aikaisemmat osat. Odotan reaktiotani tähän kuuluisaan loppuun.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Noppa - 31.05.2012 14:45
Aikaisemmin tuli läpäistyä ME3. Olihan se hieno peli.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Nyt on koko trilogia pelattu ja hieno kokemus oli. Voisi seuraavaksi tutusta niihin sarjakuviin ja kirjoihin.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kraidi - 31.05.2012 17:14
Ajattelin samalla tavalla kuin sinä lopusta, mutta olisivathan he voineet kyllä vähän enemmän avata sitä kaikkea sörsselin määrää pelaajalle...

Kakkonen jää kyllä suosikikseni koko trilogiasta juuri hahmojen paljouden sekä loyalty missionien takia. Se oli jopa niin hyvä että kun vedin trilogiaa ekaa kertaa niin pelasin sen mielelläni kaksi kertaa ennen kuin siirryin kolmoseen. Ykkösessä on ehkä siistein pääjuoni kiitos Sarenin, mutta pelillisesti suht kylmäksi jättävää tavaraa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Noppa - 01.07.2012 23:11
Kun sain kuulla Extended Cutista, niin oli aika "meh" fiilis koko jutusta, mutta olihan se ihan kiva lisä.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Mitäs muut lautalaiset tykkäsi EC:stä? Itse olisin pärjännyt ilmankin, mutta toisaalta hyvä että joitakin asioita selitettiin.


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kraidi - 02.07.2012 00:20
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Mass Effect -trilogia
Kirjoitti: Kraidi - 26.07.2012 20:53
Sori tuplapostaus taas. :(

Kiinnostaisi muuten tietää miten tyytyväisiä täällä Pelaajalaudalla loppujen lopuksi ollaan tuohon Mass Effect kolmoseen? Minusta se on oikeasti aika huikea peli, vaikka BioWare tekeekin edelleen juosten kustuja ratkaisuja. Pelasin siis koko trilogian uudestaan samalla hahmolla kuin aluksi ja suht samoilla valinnoilla jotta näkisin tuon pidennetyn lopetuksen ihan television ruudulta.

Spoileri (osoita katsoaksesi)