Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Maailman kauneimmat videopelit  (Luettu 10936 kertaa)
Maailman kauneimmat videopelit « : 07.02.2012 13:45 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Pelaajat ovat tunnetusti grafiikkaprostituoituja. Vaikka kaikki tietävät, että muut osa-alueet, kuten pelattavuus ja juoni menevätkin puhtaan graafisen tykityksen edelle, olemme aina vain vaatimassa kauniimpia pelejä ja ihastelemassa tulevien pelien efektejä.

Tässä sukupolvessa graafinen tykitys alkaa olla jo sitä tasoa, että juuri parempaa ei osata kaivata, ainakaan vielä, mutta kunhan seuraavan sukupolven peleistä alkaa kuvia tippua, alkaa taas sen tason grafiikkahuoraus, ettei mitään järkeä.

Mutta katsotaanpas tässä nyt hieman taaksepäin. Kuinka monella pelillä on oikeus sanoa olleensa joskus maailman kaunein video peli? Aloitan oman listaukseni niistä ajoista, jolloin jotain näistä jutuista tajusin.

Donkey Kong Country (SNES, 1994)

Oli ensimmäinen peli, joka sai todella haukkomaan henkeään ulkonäkönsä tähden. Aikanaan lehdistö ei voinut uskoa tätä SNES-peliksi.



Super Mario 64 (N64, 1996)

Kolmiulotteisuus oli jo tullut tutuksi PlayStationin ja Saturnin pelien myötä, mutta minun kirjoissani ensimmäinen todella nätti 3d-peli on Super Mario 64. Oli ihan järjetöntä, miltä se peli näytti aikanaan.



Soulcalibur (Dreamcast, 1999)

Vaikka Dreamcastillä olikin jo nähty upean näköisiä tekeleitä, oli Soulcalibur varmastikin ensimmäisiä pelejä, jotka kunnolla loksauttivat sen leuan sinne lattian tasolle.



Shenmue (Dreamcast, 1999)

Peli, joka sai minut ostamaan Dreamcastin. Tuohon aikaan kuvakaappausten katsominen pelilehdistä sai sormet syyhyämään. Pelinkehittäjät esittelivät, kuinka pelissä on mallinnettu jopa kämmenselän verisuonet.



Gran Turismo 3 (PS2, 2001)

Gran Turismo 3:n ilmestyttyä ei voinut kuin hieroa silmiään. Miten peli voi näyttää näin hyvältä? Toki autojen mallintaminen on ihmishahmoja helpompaa, mutta se on sivuseikka. GT3 oli ilmestyessään maailman kaunein videopeli. Piste!



Star Wars: Rogue Squadron II: Rogue Leader (Gamecube, 2001)

Gamecube sai heti julkaisuunsa todella laadukkaan Star Wars -pelin, joka vielä näytti, että Nintendonkin uusi laite osaa ampua ruudulle kaunista katseltavaa.



Dead or Alive 3 (Xbox, 2001)

Suurin osa hypetti pelkkää Haloa Xboxin ilmestyttyä markkinoille. Niinpä tämä peli jäi herkästi väliin. Dead or Alive 3 oli kuitenkin todella kaunis peli Xboxin julkaisuvalikoimassa ja sai kilpailevien konsoleiden fanipojat kuolaamaan Microsoftin uuden konsolin perään.



Wreckless: Yakuza Missions (Xbox, 2002)

Kauniiden pelien listoilla kaikki pelit eivät aina ole laadukkaita. Wreckless: Yakuza Missions näytti esimerkkiä muille siitä, miten ruutu voidaan työntää täyteen efektejä. Juuri muuta hienoa ei pelissä sitten ollutkaan.



Gears of War (Xbox 360, 2006)

Tämän pelin hypetettiin potkaisevan uuden sukupolven käyntiin. Foorumeilla sen hehkutettiin näyttävän hienoimmalta videopeliltä koskaan missään. Gears of War oli laadukas peli, jonka grafiikka oli kuin ylitseampuvaa target renderiä.



Crysis (pc, 2007)

Edelleen monille se peli, jolla pc:n väännöt testataan. Mikäli koneesta löytyy kunnolla potkua, saa Crysiksen näyttämään ihan taivaallisen nätiltä.





Varmasti jäi monia kauniita pelejä taas unohduksiin, mutta korjataan asia vastauksissa. Tässä ketjussa on tarkoitus muistella niitä pelejä, jotka ovat ilmestyessään olleet graafisesti sitä kaikkein kirkkainta tasoa. Ei siis listata kaikkia nättejä pelejä, vaan pelkät erikoistapaukset kelpaavat!
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #1 : 07.02.2012 14:01 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Mikä Snakea oikein vaivaa kun se kirjoittelee tänne nykyään aktiivisesti?

Mirror's Edge on omalla tavallaan kaunis peli. Ei niinkään värikäs tai yksityiskohtainen, vaan enemmänkin kliininen ja valkoinen, autio miljöö teki vaikutuksen silloin pari vuotta takaperin. Eikä pelikään ole yhtään hassumpi.
Kelpaako tämä nyt "erikoistapaukseksi?"

Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #2 : 07.02.2012 14:08 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Donkey Kong Country (SNES, 1994)

Oli ensimmäinen peli, joka sai todella haukkomaan henkeään ulkonäkönsä tähden. Aikanaan lehdistö ei voinut uskoa tätä SNES-peliksi.



Tähän on yhdyttävä. Edelleenkin peli on pirun komea ja tyylikäästi toteutettu, vaikkakin toki vähän rosoinen.



Omia senttejä kehiin:

Abe's Oddysee (ja Exoddus)

Esirendattujen taustojen syvyysvaikutelmat, maisemien mielikuvituksellisuus ja kauneus sekä pelin sulava rullaus veivät aikanaan silmät mennessään. Ja on niihin maisemiin helppo uppoutua nykyäänkin.




Okami

Tämä nyt on aika ilmiselvää kauraa kauneudesta puhuttaessa. Ei 3D-teknisesti mitenkään merkittävä saavutus perinteisessä mielessä, mutta kaikki ulkoasun mahdolliset heikkoudet on saumattomasti ja hyvällä maulla piilotettu maalausmaisiin taideviboihin. Upeaa!

"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #3 : 07.02.2012 14:31 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW


Esirenderöidyt taustat ovat heikkouteni.



Ja MGS2:ssa on uskomattoman hyvät grafiikat.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #4 : 07.02.2012 14:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Oli aika huimaa nähdä Q3: Arena vuonna 1999 pyörimässä maksimiasetuksilla kaverin koneessa. Toki myös Unreal Tournament oli kova sana, mutta itse pidän Quake 3:a visuaalisesti sarjansa miellyttävimpänä pelinä.



Sons of Liberty, aina tankkerin vesisateesta Big Shellin auringonlaskuun ja sukelluskohtaukseen.



Ocarina of Time, teknisesti vuoden 1998 kovin konsolipeli?


Ja sitten jokeri:

Spoileri (osoita katsoaksesi)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #5 : 07.02.2012 15:58 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili


Final Fantasy IX

Oli ykköspleikkarin loppupään pelejä, ja tajuttoman kaunis sellainen.





Jet Set Radio Future

Ensimmäisiä Xbox-pelejä. Tuohon aikaan Cell-Shading -tyyli oli ainakin itselleni uutta ja lumoavaa.





Metroid Prime

Tätä peliä ei vaan voi hehkuttaa tarpeeksi. Ensimmäinen visiitti Phendrana Drifts'iin on unohtumaton kokemus.





Chrono Trigger

Tyylikkäimpiä sprite-pohjaisia pelejä.





Paper Mario: The Thousand Year Door

Tätä ei vaan voi olla rakastamatta.





Shadow of the Colossus

 :rollaus:
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #6 : 07.02.2012 16:13 »
Max out Jäsen Viestejä: 421 Basaaripisteet: 0 Profiili Yksi kauneimmista:

Tokyo Xtreme Racing Zero (PS2)







Tämä vaan on nii kaunista. (varsinkin video)  8)
PSN: Max_out_ | Playstation 3  320GB |
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #7 : 07.02.2012 16:46 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Tossa ylimmässä kuvassa toi Tokyo Xtreme Racing Zero näyttää pikemminkin ihan tavalliselta PS1-peliltä.  :lol:
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #8 : 07.02.2012 17:09 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Kauneus on katsojan silmissä.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #9 : 07.02.2012 17:10 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Aikana jolloin 3DFX ja Glide oli voimissaan ja baudit olivat vielä juttu, josta keskusteltiin, Quake räjäytti aika monen tajunnan olemalla yksi ensimmäisiä 3d-kiihdytettyjä pelejä. Se oli sitä aikaa, kun John Romero ja John Carmack olivat käytännössä jumalia pelinkehittäjien joukossa.



Meinasin mainita Doom 3:n, mutta tosiasiassa Crytek oli julkaissut jotain paljon vakuuttavampaa kuukausia aiemmin. Ensimmäinen Far Cry oli nimittäin semmoista nannaa silmille aikanaan, että Doom 3:n täysin pimeät käytävät hävisivät suhteellisen vakuuttavasti. Huomattavan paljon isompi maailma, epälineearisempi maailma ja monet muut ekstrat olivat vain kirsikkana kakun päällä.



Ei varsinaisesti mikään peli, mutta Max Paynessä käytetty MaxFX-moottori vilahti 3DMarkin testeissä ja sai totaalisen kuolaefektin aikaan. Se oli myös yksi pääsyistä, miksi alkuperäinen Max Payne tuli ostettua. Sekin oli kovin kaunis peli, mutta esitellyn moottoridemon jälkeen se oli jo vähän nähty noin graafisesti. Toki sitäkin tuli jauhettua noin 2 vuotta erilaisten modiprojektien ansiosta, mutta se tarina ei liity tähän:



Quake 3 mainittiin ja sen testiversioita tuli aikanaan aktiivisesti pyöriteltyä omassakin PC:ssä. Muistan, kun sitäkin imuteltiin 56,7 kilobaudisella modeemilla useita tunteja. Odotin alkuun lähinnä jotain ensimmäisen Quaken kaltaista visuaalista pläjäystä; mielestäni se oli jo vähän liian psykedeelinen. Pidin yllä toivoa, että kyseessä oli vain tekniikkademo ja se ensimmäistä paria Quakea muistuttava Quake 3 julkaistaisiin, mutta ei. Toisaalta itse peli oli täyttä rautaa. Pidin siitä monesti enemmän kuin Unreal Tournamentista. Katson mielipiteeni olleen oikea, sillä Quake 3 on edelleen hengissä Quake Liven muodossa, kun taas UT:n kaikki versiot ovat enemmän tai vähemmän kuolleet.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #10 : 07.02.2012 17:54 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tässä sukupolvessa graafinen tykitys alkaa olla jo sitä tasoa, että juuri parempaa ei osata kaivata
Hyvä joke.

Kun puhutaan teknisesti hienoista peleistä niin yksi on Vanquish. Meno on todella tyylikästä ja ruudunpäivitys naurettavan sulavaa:


« Viimeksi muokattu: 07.02.2012 18:00 kirjoittanut saska »
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #11 : 07.02.2012 17:57 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili
Tässä sukupolvessa graafinen tykitys alkaa olla jo sitä tasoa, että juuri parempaa ei osata kaivata
Hyvä joke.
Ei kannata koskaan lukea lauseita loppuun.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #12 : 07.02.2012 18:00 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Ei se lauseen loppu kyllä muuta kantaani asiaan millään tavalla.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #13 : 07.02.2012 18:28 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili


Oon katellinen Ephramille joka taisi (?) pelailla tätä HD:na Dolphinin kautta  :P
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #14 : 07.02.2012 18:29 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili
Ei se lauseen loppu kyllä muuta kantaani asiaan millään tavalla.
Niin, että tällä hetkellä valtaosa on tyytyväisiä pelien graafiseen tasoon ja sitä mieltä, ettei hienompia tarvita, mutta tämä tulee muuttumaan kunhan seuraavan polven pelejä aletaan esitellä. Onhan se hyvä joke, kai...  :rollaus:
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #15 : 07.02.2012 18:40 »
LeFwee Jäsen Viestejä: 160 Basaaripisteet: 0 Profiili Wind Wakerin grafiikat ei tunnu vanhenevan koskaan. Pirun hienon näköinen peli vielä tänäkin päivänä. :)
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #16 : 07.02.2012 18:43 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili
Wind Wakerin grafiikat ei tunnu vanhenevan koskaan. Pirun hienon näköinen peli vielä tänäkin päivänä. :)

+1

Muuten konsolipelit näyttävät aivan karmivilta. En ennen ollut mikään grafiikkahuora, mutta saisi jo tulla ne uudet koneet ja ennenkaikkea pelinkehittäjät saisivat puristaa kaiket tehot koneista irti. Valtava potentiaali, mutta silti pelit näyttävät todella rumilta.


Star Wars: Rogue Squadron II: Rogue Leader ja Prime näyttivät tosin vielä noissa stillkuvissakin erinomaisilta.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #17 : 07.02.2012 19:23 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Street Fighter III: 3rd Strike



Super Metroid



Ikaruga



Resident Evil 4

The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #18 : 07.02.2012 21:49 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Resident evilit ovat kyllä aikakauteensa suhteutettuna aina olleet omasta mielestäni graafisesti ja muutenkin tunnelmallisesti selkeitä edelläkävijöitä. Ja noi Remaketkin Wiille ykkösestä ja Zerosta ovat aika uskomattomia ollakseen kuitenkin vain remasteroituja
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #19 : 07.02.2012 22:10 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili
Resident evilit ovat kyllä aikakauteensa suhteutettuna aina olleet omasta mielestäni graafisesti ja muutenkin tunnelmallisesti selkeitä edelläkävijöitä. Ja noi Remaketkin Wiille ykkösestä ja Zerosta ovat aika uskomattomia ollakseen kuitenkin vain remasteroituja
Nehän remasteroitiin alun perin Gamecubelle ja olivat muuten sukupolvensa upeimpia pelejä tuolloin.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #20 : 07.02.2012 22:29 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Tämä unohtui.



Half-Life 2 vakuuttaa grafiikoillaan vielä tänäkin päivänä.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #21 : 07.02.2012 22:31 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili
Resident evilit ovat kyllä aikakauteensa suhteutettuna aina olleet omasta mielestäni graafisesti ja muutenkin tunnelmallisesti selkeitä edelläkävijöitä. Ja noi Remaketkin Wiille ykkösestä ja Zerosta ovat aika uskomattomia ollakseen kuitenkin vain remasteroituja
Nehän remasteroitiin alun perin Gamecubelle ja olivat muuten sukupolvensa upeimpia pelejä tuolloin.

Niinhän nuo tehtiin, mutta ite pelasin ne vasta Wii versiona läpi. Skippasin tuon cube scenaarion aikoinani kokonaan noiden ko. pelien kohalla :P
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #22 : 07.02.2012 23:35 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Ei se lauseen loppu kyllä muuta kantaani asiaan millään tavalla.
Niin, että tällä hetkellä valtaosa on tyytyväisiä pelien graafiseen tasoon ja sitä mieltä, ettei hienompia tarvita, mutta tämä tulee muuttumaan kunhan seuraavan polven pelejä aletaan esitellä. Onhan se hyvä joke, kai...  :rollaus:

Väittäisin, että tehojen sijaan alkaa vastaan tulee lähinnä se, kuinka kauan sitä pelisisältöä jouduttaisiin tekemään. Se aika, mikä kului yhden Quake-kentän tekemiseen, laitetaan yksittäiseen hahmomalliin kahdesti nykypäivänä.

Toisekseen PC:n nykyrautaa vaativat pelit akselilla Battlefield 3 ja The Witcher 2 eivät oikeasti ole semmoinen harppaus, että niillä keräiltäisiin leukaa lattialta. Kauniita toki, muttei mitään megayllättävää. Syy on mielestäni ilmeinen: se suurin harppaus käytiin siinä PS1/Saturn/N64->PS2/GC/Xbox-vaihtoksessa, jolloin hahmot muuttuivat rumista palikoista lähemmäs oikeita ihmisiä eikä maastokaan ollut enää semmoista jättimäisistä pikseleistä koostuvaa kuutiomössöä.

En siis usko, että seuraavan sukupolven harppaus tulee olemaan kummoinen, ellemme sitten yhtäkkiä hyppää oudon laakson yli. Pelaahan porukka nytkin PS2-pelien HD-käännöksiä mukisematta grafiikoista ja niissä ainoa asia, mikä niihin on tehty, on lähinnä reson muuttuminen korkeammaksi. Tulevaisuudessa veikkaan tyylivalintojen olevan vielä tärkeämmässä roolissa kuin nyt.


« Viimeksi muokattu: 07.02.2012 23:40 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #23 : 08.02.2012 02:43 »
Justece Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin no The Witcher 2, BF3 ja Crysis 2 on aikamoisia harppauksia muutaman vuoden takaiseen. Sitä paitsi vieläkin tulee pelejä jotka ovat sata kertaa rumempia kuin mitä Crysis oli 5 vuotta sitten.
I'm the best fuck the rest.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #24 : 08.02.2012 08:24 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
...

Itse uskon, että lähiaikojen suurimmat harppaukset tullaan näkemään pelien fysiikoissa. Niissä on loputtoman paljon parannettavaa ja lisätyt tehot kääntyvät verrattaen helposti paremmiksi fysiikoiksi. Siis ainakin kun vertaa juuri johonkin aina vain tarkempien hahmomallien tekemiseen. Fysiikathan vaikuttavat suoraan siihen miten hyvältä peli näyttää. Tämän päivän pelit saattavat näyttää "ihan kivalta" juurikin screenshoteissa, mutta kun ne laitetaan liikkeelle, niin alkukantaiset fysiikat saavat silmäni itkemään verta.

E: Eli sen sijaan, että taideihminen piirtää kaksi eri hahmomallia: parrakas päähahmo ja päähahmo parranajon jälkeen, niin on joku (ulkopuolinen studio) on tehnyt ihmisen fysiologiaa naurettavan tarkasti mallintavan systeemin joka osaa reaaliajassa laskea parrankasvun ja jokaisen partakarvan katkeamisen kun sitä tökitään tietyllä voimalla tietystä kulmasta. Tätä samaa mallia voi sitten käyttää kaikki pelit joissa esiintyy oikeita oikennäköisiä ihmisiä.


« Viimeksi muokattu: 08.02.2012 08:36 kirjoittanut saska »
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #25 : 08.02.2012 08:51 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
E: Eli sen sijaan, että taideihminen piirtää kaksi eri hahmomallia: parrakas päähahmo ja päähahmo parranajon jälkeen, niin on joku (ulkopuolinen studio) on tehnyt ihmisen fysiologiaa naurettavan tarkasti mallintavan systeemin joka osaa reaaliajassa laskea parrankasvun ja jokaisen partakarvan katkeamisen kun sitä tökitään tietyllä voimalla tietystä kulmasta. Tätä samaa mallia voi sitten käyttää kaikki pelit joissa esiintyy oikeita oikennäköisiä ihmisiä.

Ongelma tässä on tekninen yhteensopivuus valitun teknologian ja hahmojen mallintamisen kanssa (ja se, että mikään ei ole ilmaista).

Uusi sukupolvi antaa aina lisää pelivaraa kehittäjille, mutta muistan vieläkin kun tämän sukupolven peleiltä odotettiin täysin mahdottomia juttuja, kuten juuri mainitsemaasi "totaalista fysiikkaa", eli että kaikki ympäristöt menisivät muruiksi. Toinen juttu on massiivisten hajoavien ympäristöjen mielekkyys. En nyt tiedä kuin Red Factionin, jossa ympäristöjä sai oikeasti matalaksi, ja taisipa peli olla aika floppi. Pelisuunnittelu tulee aina ennen teknologiademoja. Pelinkehittäjillä ei myöskään ikinä ole mitään ylimääräistä laskentatehoa, mitä ei otettu alussa huomioon. Kyllä kaikki uudet tehot menevät aina johonkin oleelliseen (kuten vaikkapa resoluution nostamiseen). Tämän sukupolven pelit ovat lähes poikkeuksetta olleet 720p mutanttiresoluutiossa. Hyppy jo pelkkään fullHD tarkkuuteen tarkoittaa kaksinkertaista fillratea.

Moni kehittäjä onkin puhunut siitä, että seuraavassa sukupolvessa keskitytään luomaan elokuvamainen kuvanlaatu kuvan jälkikäsittelyllä. Tämä voi siis tarkoittaa, että kuvan yleinen (ja varsin pelimäinen) terävyys häviää, ja tilalle tulee sulavampi, rakeisempi kuva, joka imitoi elokuvakameraa. Sahalaidat ja välkkyminen saattavat silloin olla jo menneisyyttä konsoleillakin.

Ja sitten meillä on köyhät devaajat, jotka tuovat klassisia pelejä uusilla twisteillä tasapainottamaan näitä AAA rykäisyjä, jotka eivät toivottavasti kompastu omaan suuruuteensa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #26 : 08.02.2012 09:14 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Kunhan nyt ensin saadaan kaikki pelit siihen 1080p resoon ja pyörimään 60fps, niin kaikki muu on plussaa.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #27 : 08.02.2012 09:16 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kunhan nyt ensin saadaan kaikki pelit siihen 1080p resoon ja pyörimään 60fps, niin kaikki muu on plussaa.
Jep nimenomaan näin.
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #28 : 08.02.2012 09:23 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Valitettavasti 60fps ei tule ikinä yleistymään. Insomniacilta tuli masentava lausunto, että heidän pelit eivät enää yritäkään siihen päästä viimeisimmän Ratchet & Clank pelin tiimoilta, kun käyttäjät eivät oikeasti sitä eroa näe, eikä siitä mitään itse pelistudio hyödy.

CoD on outo poikkeus, mutta ymmärtää sen siinä valossa, että FPS peleissä se ero ehkä eniten näkyy loppukäyttäjälle. Ja onhan Codit rakennettu niin vanhan teknologian päälle, että sillä sulavuudella saa hyvin peitettyä muuten jo rakoilevaa presentaatiota.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Maailman kauneimmat videopelit « Vastaus #29 : 08.02.2012 09:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Joidenkin kehittäjien kohdalla olisin tyytyväinen siihen vakaaseen 30 kuvan sekuntinopeuteenkin...

*köh*Bethesda, PS3*köh*
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines