Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon)  (Luettu 7609 kertaa)
Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) « : 11.11.2017 11:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW



Lopputulokset (01.01.2018)

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (15 pistettä)
2. Super Mario Odyssey (8 pistettä)
3. Destiny 2, Cuphead, Little Nightmares (3 pistettä)
4. Resident Evil VII (3 pistettä)
5. Divinity: Original Sin 2 (2 pistettä)
6. Yooka-Laylee , Xenoblade Chronicles 2, Mario+Rabbids: Kingdom Battle (1 piste)



The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Vuosikymmenen peli. Kaunis, orgaaninen, herkkä, henkilökohtainen. Peliä on vaikea kuvailla sanoin, se pitää jokaisen kokea itse. - migge




Super Mario Odyssey

Paras mario jota olen pelannut ja samalla myös ainut mario joka on koukuttanut näin kovin. - Partajeesus



Destiny 2, Cuphead, Little Nightmares (jaettu 3. sija sijoitusten (1.) perusteella.

Pelaajia riitti, eteneminen oli sujuvaa, uusi kampe kiinnosti ja gunplay tietty edelleen alansa parasta. -Sharkie (Destiny 2)

Omalta osalta Cuphead on lähes täydellinen peli. Haastetta piisaa, kontrollit ovat napakat, erilaisia pelityylejä löytyy… ja näyttää vielä aivan uskomattoman kauniilta. Ei voi kuin suositella. - Fraeon (Cuphead)

Aivan helvetin hieno ja tunnelmallinen peli joka teki lähtemättömän vaikutuksen. Lisärit on vielä kokematta, mutta ne tulee ostettua kunhan se viimeinenkin paketti on julkaistu. - Partajeesus (Little Nightmares)



Huom! Tarkoitus on alkaa luetteloida ja äänestää vasta joulukuussa, mutta avasin jo topicin, jotta formaatista voidaan keskustella.

Vuoden Peli -äänestyksen lisäksi minua kiinnostaa se, kuinka paljon laitoitte tunteja kiinni pelaamiinne peleihin tänä vuonna (jos siis pelasitte järjestelmällä, jolla tunnit voi nähdä).


Voisiko äänestysformaattina toimia, että kukin saa luetteloida kolme mielestään vuoden parasta peliä, ja sijalla 1 saisi kolme pistettä, sijalla 2 kaksi pistettä ja sijalla kolme yhden pisteen. Toki pelien määrää voisi kasvattaa vaikka viiteen, jos siltä tuntuu.

Vai hoidetaanko äänestys tavalliseen tapaan, eri kategorioissa?


« Viimeksi muokattu: 01.01.2018 07:02 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) « Vastaus #1 : 12.11.2017 16:02 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Voi olla, että tuo suoraviivaisempi listausmalli toimisi nykylaudalla paremmin kuin vino pino kategorioita. Samoin Top 3 riittänee, honorable mentionit sit kehiin jos/kun lisää pakkomainintoja takataskusta löytyy.

Oletan, että official sijoituksia jaetaan vain tänä vuonna julkaistulle peleille?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) « Vastaus #2 : 13.11.2017 07:08 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Oletan, että official sijoituksia jaetaan vain tänä vuonna julkaistulle peleille?

Jep, näin tehdään.

Ensin kerrotaan omat valinnat vuoden peleiksi (vain 2017 julkaistut) ja lyhyesti syyt niiden takana. Sen jälkeen voi halutessaan tarinoida lisää siitä, mitä omissa konsoleissa tai tietokoneessa on tänä vuonna pyörinyt – ja ne voivat olla koska tahansa julkaistuja pelejä.

Pidetään TOP 3, foorumin aktiivisuustason huomioon ottaen se tosiaan voi toimia parhaiten.

Äänestys alkaisi 18.12 ja päättyisi 31.12, eli aikaa antaa oma mausteensa tähän jännittävään soppaan olisi tasan kaksi viikkoa. Pelaajalautalaisten valitsema Vuoden Peli 2017 (ainoa, mikä missään merkitsee) olisi täten selvillä 1.1.2018.

Aiheuttaako lopputulos suuremman krapulan kuin uudenvuoden yönä ennen sammahtamista alas kulautettu viimeinen Baileys? Mene ja tiedä...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) « Vastaus #3 : 18.12.2017 07:04 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pelaajalaudan Vuoden Peli 2017 -äänestys alkaa... NYT! Ja päättyy heti, kun vuorokausi vaihtuu vuoden 2018 puolelle.

Kolme ensimmäistä sijaa perusteluineen. Tyyli on muuten vapaa. Sijoitusten ulkopuolelta saa (ja on suotavaakin) kommentoida muita tänä vuonna tunteja keränneitä pelejä.

Annan oman listani parin päivän sisään, sillä kesken on vielä yksi peli, joka saattaa vaikuttaa top kolmoseen.

Ei muuta kuin rohkeasti digitaalisille ääniuurnille!  :)

EDIT: Päivitän väliaikatuloksia avausviestiin, ja lisään myöhemmin pienen soman bannerin. Jos joku haluaa tehdä sen, en laita vastaan. Muuassa tapauksessa huitaisen itse jotakin.

EDIT2: Banneri lisätty:



EDIT3: Kärkikolmikon pokaalit lisätty aloitusviestiin.


« Viimeksi muokattu: 18.12.2017 08:53 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #4 : 18.12.2017 12:50 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Pistän alustavan listauksen ehdokkaista, niin saadaan pyörät pyörimään. Tarkemmat perustelut lisään kunhan jaksan:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Kesken.

The Evil Within 2 Läpäisty.

Prey Korkkaamatta, aloitan lähipäivinä.

Super Mario Odyssey Korkkaamatta, ehkä pelaan vielä tämän vuoden puolella.

Nier: Automata Korkkaamatta, todennäköisesti en tule pelaamaan tämän vuoden puolella.

Yakuza 0 —||—

PUBG Keskeneräinen, kuten pelikin.

Vuoden vanha peli:

Castlevania: Symphony of the Night Läpäisty.

The Evil Within Läpäisty.

DOOM Läpäisty.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #5 : 18.12.2017 12:52 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Omalla kohdalla jännittää pääasiassa, että olenko pelannut mitään muuta tänä vuonna julkaistua peliä kuin Destiny 2:sta.  :lol: Ainakin leijonanosa aktiivipelaamisesta on mennyt vähän vanhempien pelien parissa. Palaan kanssa tähän hieman myöhemmin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #6 : 19.12.2017 08:57 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse olen jatkanut pääasiassa hyvin kohdistunutta pelaamista. Osaksi pelaamiseen riittävän ajan puutteesta, osaksi siksi että vanhat moninpeliklassikot kuten Mario kart ja Smash Bros ovat hyvinkin iso osa pelikulttuuria tänäkin päivänä. Ja isona kirouksena tuo prkleen Hearthstone jota kanssa takoo sanalla sanoen aivan liikaa.

Eli näin ollen omat vuoden kohokohdat ja top3 -pelit löytyvät suhteellisen suppeasta valikoimasta. Suhteellisen vähän määrä pelejä, jotka ovat kiinnostaneet niin paljon, että on niille saanut aikaa nipistettyä pienistäkin väleistä ja perehtynyt tunteella ja taidolla.

VUODEN PELI 2017

3. Yooka-Laylee.

- En osaa pelin xbox ja ps4 versioiden toimivuudesta sanoa kovinkaan paljoa, mutta switchillä pelaaminen on yhtä nautintoa. Pelin saama kritiikki itseäni vähän hämmästyttää, mutta tulkitsen tämän niin, että pelin rakenne oli liian vieras tälle vuosikymmenelle. Itselleni tämä taas oli se kaipaamani rikkaus.

Isot maailmat, jossa pelaajaa ei viedä kädestä pitäen on ollu myyttin 2000-luvun taitteesta lähtien ja tässä sitä kaupattiin urakalla. Saan kulumaan tunteja pelkästään maailman laajojen nurkkien koluamiseen. Ohjattavuus on sujuvaa ja semmoisia hitaita ei movementissä ole, jota esim. Odysseyksessä opiin aina sidejumppia hakiessani vihaamaan. Osaan myös arvostaa pelin fourth wall -breaking tyylistä huumoria.

Peli ei ehkä ole semmoinen master piece kuin siitä nostalgiahuuruissa odotettiin, mutta itselleni se toi todella onnistuneen tuulauksen sitä aikakautta, jolloin pelaaminen oli itselleni jokapäiväistä ajanvietettä.  Ja teki sen äärimmäisen onnistuneesti.


2. Resident Evil 7

- En alunperin uskonut, että tästä pelistä voisi tulla näinkin nautinnollinen; Olihan kyseessä kuitenkin täysin eri peli, jonka liitännät tuntemaani RE -universumiin oli täysin riisuttu. Peli kuitenkin toi survival -horrorin tyyliin niin onnistuneen ja kiehtovan paluun, että siitä pakostakin osasi nauttia, varsinkin kun alla oli RE-pelisarjaa pahasti vaurioittanut RE 6.

Pelin tarinapuoli ja putkijuoksu olivat toki ikävän tympeitä, mutta tunnelmapuoli, mikä peliin oli luotu paikkasi tätä puutetta lähes täydellisesti ja tästä syystä peli nousi vuoden kärkikastiin. Paikka voisi kuulua Evil Within 2:lle, jos oltais sitä kavereiden kanssa ehditty yhtään alkua pidemmälle pelaamaan.


1. The Legend of Zelda - Breath of the Wild

- Ei kahta sanaa. Täydellinen on täydellinen. Kyseessä selkeällä marginaalilla ei paitsi tämän vuoden, vaan koko vuosikymmenen ylivoimaisesti paras peli ja ajatuksissani erittäin vahva kandidaatti jopa titteliin "best game ever". Oikeastaan kaikki oli pelissä tehty oikein ja omat pelaamani 200h muutenkin rajallisesta peliajasta, jota ehdin käyttää puhuu omaa kieltään. Pelistä keksittävät kritiikkipisteetkin ovat käytännössä semmoisia (Iso osa shrineista blessingejä ja boss fightit), että niitä ei tohdi edes mainita kun kalpenevat täysin pelin loistokkaan annin rinnalla.

Tältä sen pitäisi näyttää, kun peli tehdään huolella loppuun. Ja peli myös näytti miten DLC tehdään oikein, joskin Hero's Pathin olisin toivonut olevan jo alkuperäisessä printissä, mutta uh well. Pelin laadusta kertoo itselleni vielä sekin, että pelimaailmasta täysin erossa pysytellyt kihlattuni innostui tästä niin, että ehti pelata pelin ennen meikäläistä läpi asti.

Ylivoimainen GOTY
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #7 : 19.12.2017 21:07 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Vuoden vanha peli:


Enpä olisi uskonut, että kun vastassa ovat DOOM ja Symphony of the Night, veisi The Evil Within voiton parhaana vanhana pelinä, jota pelaan ensi kertaa tänä vuonna. DOOM ja SotN ovat molemmat klassikoita jo syntyessään, kun taas The Evil Within muistetaan monien mielessä sinä jeesusteipillä kasassa pysyvänä, ärsyttävän epäreiluna kauhupelinä, jossa oli ilmestyessään elokuvamaiset mustat palkit, jotka veivät melkein puolet kuva-alasta.

En kuitenkaan ottanut huomioon, että tuo jeesusteippi tunnetaan myös nimellä Shinji Mikami, joka viimeistään nyt nousee lempiohjaajakseni videopelien saralla. Resident Evil 4, REmake ja The Evil Within ovat minulle tämän genren pyhä kolminaisuus. The Evil Within ei ehkä ole kahden ensimmäisen pelin kaltainen mestariteos, mutta siinä on se maaginen Mikamin kosketus, jota on vaikea sanoin kuvailla. Jokin rytmityksen, pelituntuman sekä vihollissuunnittelun ja pelialueiden yhdistelmä, mistä tietää heti, kenen peli on kyseessä. Niin, ja ne ihanat headshotit, jotka lennättävät aivonkappaleet seinille ja pelaajan rinnuksille. <3

En kuitenkaan rakastunut peliin heti. Fiilikseni menivät jotakuinkin näin:

Tämähän on paljon parempi, kuin mitä luulin!

Tämähän on kuin pelaisi Resident Evil 4:sta päivitetyllä liikkumisella!

Toivottavasti tämä peli jatkuu vielä pitkään!

Vittu mitä kankeaa paskaa tämä pelattavuus on välillä.

Vittu mitä paskaa nämä one hit kill -kohtaukset ovat välillä.

Vittu, että vihaan näitä ansoja joka puolella.

Ahh, tuntuupa hyvältä päästä uudelle pelialueelle!

Hei, tämä pelihän on ihan jees!

Loppuuko tämä paska ikinä?

En enää ikinä koske tähän peliin, kun lopputekstit pärähtää ruutuun.

Olipas eeppisen mikamimainen loppu!

Kokeilen nopeasti näitä bonusaseita, jotka avasin New Game+:aan.

Oho, pelasin pelin heti uudelleen läpi ja keräsin kaiken mahdollisen matkalla.


Pelasin peliä lopulta 35 tuntia, ostin siihen DLC:t, hankin The Evil Within 2:sen ja pelasin senkin läpi. Jatko-osa paransi lähes jokaista osa-aluetta, mutta siitä kuitenkin puuttui se maaginen Mikamin kosketus, jonka takia aion vielä tulevaisuudessakin palata tuohon ensimmäisen pelin brutaaliin ja lohduttomaan maailmaan.

The Evil Within on kuin ruma ankanpoikanen, joka lopulta kasvaa joutseneksi. Peli jäänee näillä näkymin myös Shinji Mikamin joutsenlauluksi videopeliohjaajana.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #8 : 22.12.2017 09:48 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Joo, niinhän siinä sitten lopulta kävi, että vuoden peli, ainoana listoilla tältä vuodelta, on Destiny 2.

Moisen tittelin julistaminen on vähän ristiriitaista pelin nykytilan huomioon ottaen, mutta toisaalta 120h peliaikaa kertonee jotain. Ensimmäisen kuukauden ajan, raidin läpäisyyn asti, D2:n parissa oli ihan perkeleen hauskaa. Pelaajia riitti, eteneminen oli sujuvaa, uusi kampe kiinnosti ja gunplay tietty edelleen alansa parasta.

Sittemmin vauhti on hiipunut ja Destiny-chateissa on viime aikoina ollut aika hiljaista. Muutamat käsittämättömät valinnat Bungien suunnalta ja yleinen content-kato on vienyt niin sanotusti haipin purjeista. Ensimmäinen lisäri ja meneillään oleva Dawning auttavat hieman, ja uskon edelleen tämän paranevan jatkossa roimasti, mutta lähtökohtaisesti vuoden peli -titteli tuntuu hieman liioittelevalta. On todella sääli, että monessa asiassa D2 otti ekasta osasta askeleita taaksepäin, vaikka toisaalla toki on myös kehitytty. Still, olen kyllä saanut jo rahoilleni vastinetta, ja helposti pelatuin peli tälle vuodelle, joten menkööt. Congrats Destiny 2!

-----------------------------------------------------------------

Koko muu pelilistaus näyttääkin sitten viime vuonna julkaistua materiaalia, tai vanhempaa. Sieltä nouskoot kohokohdiksi Inside, Ratchet & Clank, Telltalen Batman, Witcher 3 sekä Stories: The Path of Destinies. Näistä antoisimman kokemukset olivat R&C (kaunista ja sulavaa tasoloikkaa, vaikka vastapainoksi alkuperäisten särmää ja roisiutta on hukattu) sekä Batman (tiivistunnelmainen tarina, uskottava Batman-kuvaus). Stories voisi olla helposti kärjessä myös, ellei hahmokehityksen merkitys olisi loppunut kesken reeeeeeilusti ennen kuin kaikki mahdolliset loput on kerätty, mikä teki pelin kompliittauksesta lopulta aika pakkopullaa. Silti, kiva idea.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #9 : 22.12.2017 11:03 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Vuosikymmenen peli. Kaunis, orgaaninen, herkkä, henkilökohtainen. Peliä on vaikea kuvailla sanoin, se pitää jokaisen kokea itse.

2. Super Mario Odyssey
Puhdasta peli-iloa sopivasti uudistuneella konseptilla.


Nintendon vuosi. Tämän kaksikon lisäksi en edes halua antaa pisteitä muille peleille.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #10 : 22.12.2017 11:33 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Keep them coming, boys and girls! Vaikka olisi listata vain yksi ainoa peli, se kartuttaa silti kokonaiskassaa ja äänestyksestä tulee värikkäämpi.

Myös Scarfin kirjoittama "Vuoden vanha peli" -maininta oli siistiä lukea.  :)

Ja jos muuten tapahtuu tasapisteisiin päätymisiä, voittaa se peli, jolla on enemmän korkeampia sijoituksia.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #11 : 22.12.2017 12:53 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
2. Super Mario Odyssey

Zelda ja Mario tekivät kumpikin uusia ja uljaita asioita pelisarjoilleen. Mario tippui kakkoseksi sillä sen keräiltävä sisältö on osaksi merkityksetöntä, vähemmän olisi ollut enemmän. Silti huikea peli ja mukava paluu avoimempaan Marioon Mario 64:n ja Sunshinen jälkeen. Zelda taas oli yksi parhaita avoimia maailmoja ikinä, ja kyseessä oli Nintendon ensimmäinen yritys genressä. Suuri seikkailu sanan varsinaisessa merkityksessä.

3. Resident Evil VII
Paluu oikeaan selviytymiskauhuun, jossa luoteja pitää laskea ja tunnelmaa piisaa. Näkökulma on vaihtunut silmistä kuvatuksi, mutta se mahdollisti myäs kenties parhaan PSVR-pelin syntymisen.
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #12 : 23.12.2017 09:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

270 pelitunnin tallennus puhuu puolestaan: Uudessa Zeldassa riittää  mielikuvitusta kutkuttavaa lääniä, ja Nintendon ensimmäiseksi "open air" -peliksi se on myös häikäisevän vapaa bugeista. Hyrulen mittakaavan ja pelimaailmaan eloa ja iloa puhaltavan monimutkaisen fysiikkajärjestelmän huomioiden se on huima suoritus.

Taikaa, jota vain videopelit viihdemuotona voivat tarjota – ja uusi pelikierros kaikella lisäsisällöllä joskus tulevaisuudessa tulee todennäköisesti olemaan aivan yhtä nautinnollinen kuin se ensimmäinen viikko pelissä, joka vihdoin antoi saman tunnelman kuin myyttinen Ocarina of Time aikoinaan.

2. Super Mario Odyssey

Uudessa Mariossa on valtavasti tekemistä, ja vaikka sarjan veteraaneille ei aina löydy tarpeeksi haastetta, saa värikkäissä valtakunnissa hyppely hymyn nousemaan korviin. Marion liikerepertuaari on paras koskaan, ja telmiminen tuntuu viimeisen päälle rasvatulta. Sopivasti fanipalvelua, törkeästi uutta ihmeteltävää.

3. Xenoblade Chronicles 2

Tulin tutkimusmatkailun vuoksi, mutta jäinkin juonen koukuttamana: Monolithin uusin JRPG on anteeksipyytelemättömästi anime, mutta lähes 90 tuntia kestäneen matkan aikana sen hahmot kasvoivat ulos ahtaista raameistaan siinä määrin, että lopulta totesin Xeno 2:n sisältävän yhden suosikkihahmoistani koskaan videopeleissä. Seikkailun fiilis on sopivan lämminhenkinen olematta kuitenkaan rasittavan vitsikäs.

Pelisuunnittelulliset risut ja etenkin seitsemännen osion pelialue laskevat kuitenkin pisteitä. Ilman niitä peli olisi haastanut tosissaan Marion.


____________________________________________

Vuosi 2017 oli pelien suhteen huikea! Pelaamisen renesanssi – omalla  kohdallani siis. Rohkenen sanoa, että ostin tänä vuonna enemmän pelejä kuin koskaan. Todennäköisesti myös pelasin. En olisi uskonut, että se on enää mahdollista.  

Splatoon 2:n ääressä viihdyin 145 tunnin verran. Nostan pelistä esiin Salmon Run -pelimuodon, joka aalto aallon jälkeen koukuttaa liittoutumaan hirviöitä vastaan. Korkeimmilla tasoilla meno on raivostuttavan hektistä sekä koukuttavaa. Aina haluaa kokeilla vielä yhden kerran. Uusien kenttien ja aseiden myötä pelissä riittää myös ensi vuodelle paljon pelattavaa.

Mario Kart 8: Deluxe tuli suorastaan taivaanlahjana WiiU-version väliin jättäneelle. Pelikelloon kilahti kaiken kaikkiaan 165 tuntia, ja yhä tuntuu siltä, että peliä haluaisi enemmän, kunhan vain sopivia ajanjaksoja löytyy. Klassista Nintendoa, moninpelinä käytännössä loputon.

ARMS tarjoili yhden vuoden suurimmista yllätyksistä. Sen pelimekaniikka sai monilta sapiskaa yksinkertaisuudessaan, mutta minua lyöntien, hyppyjen ja väistelyn yhdistely miellytti sen sijaan, että olisi pitänyt opetella vino pino komboja. 80 pelattua tuntia antoivat muhkeine ilmaisine päivityksineen täyden pelin hintalapulle sopivaa vastinetta.

Mario + Rabbibs: Kingdom Battle oli nautittava kuin mikä, ja ARMSin tapaan minulle todella iso, laadullinen ylläri. Toivottavasti myös tammikuun DLC tuo mielenkiintoisen maailman näppeihimme.

DOOMin yksinpeli maistui Switchilläkin, ja vaikka en ehtinytkään vastoin suunnitelmiani uppoutua moninpeliin, jätti demonien lahtaus hyvän jälkimaun. Teknisesti porttaus, jota tulevina vuosina tullaan pitämään pienenä ihmeenä.

Mainitsen myös Sonic Manian (pelaamisen arvoisen jopa sellaiselle, joka ei koskaan erityisemmin välittänyt Sonicista), Rocket Leaguen (Moninpeli, josta löytyy aina tasoistaan peliseuraa, ja pian tulevan crossplay-partyn ansiosta vielä enemmän), Skyrimin (erinomainen switch-porttaus, mutta loppuvuodesta ei saanut tunteja kuin parikymmentä. Peli, jota voi pelata säännöllisesti tulevina vuosina), Rayman Legends: Definite Editionin (About puolet pelistä pelattu hyvässä seurassa, ensi vuonna jatkuu. Alennetun hintansa arvoinen) ja viimeisenä muttei vähäisimpänä Stardew Valleyn (pelitiedostossa 20 tuntia, eletään syksyn loppua. Edessä on paljon huhkimista farmilla, kun oikea aika koittaa, ja varsinkin kun moninpelipäivitys ilmestyy.)


« Viimeksi muokattu: 23.12.2017 10:22 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #13 : 24.12.2017 14:45 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Keep them coming, boys and girls! Vaikka olisi listata vain yksi ainoa peli, se kartuttaa silti kokonaiskassaa ja äänestyksestä tulee.

Tässä ongelmana on itsellä sama kuin monella muullakin. Ei ole tullut pelattua tänä vuonna julkaistuja pelejä. Ellei nyt sitten Battlefield 1:n nettipelin lisäosia lasketa sellaisiksi. Pelikellossa 254h. Vuoden paras peli ylivoimaisesti ja myöskin oman pelihistorian top3:n menee heittämällä. Viimeksi on yhtä hauskaa ollut kuin pari vuosikymmentä sitten Counter Striken kanssa. Yksinpelaaminen oli vielä teininä se juttu itselle CS:n ohella, mutta vaikka yksinpelit ovat nykyään huomattavasti parempia kuin silloin, tulee silti pääasiassa pelattua ihminen vs ihminen netissä. World of Tanksia noin 1300 matsia, NHL 2017 noin 200 matsia ja Bäfää sormet verillä.

Sama silti itellä, kuin Ephramilla. Vuosi 2017 pelasin varmasti yhtä paljon kuin Cuben kultavuosina. Stardew Valley, Inside ja Journey jäivät yksinpeleistä parhaiten mieleen. Pelattavaa tosin on niin hemmetisti, että helposti voi ostella vain alesta pelejä ja tulla vuoden tai kaksi muita jäljessä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #14 : 25.12.2017 19:59 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Rocket League on syönyt tänä vuonna n. 350h. Viimeisimpänä aikasyöppönä tullut upotettua Bloodborneen ehkäpä 70h? Battlefield 1 oli vielä alkuvuonna kovalla käytöllä, mutta sekin on jäänyt vähemmälle.

Ainoat uudet pelit tänä vuonna minulle olivat PES 2018 ja GT Sport, mutten kumpaakaan listalle nosta, vaikka ovatkin omissa genreissään varsin päteviä tapauksia.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #15 : 29.12.2017 20:13 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Vuoden peli: Breath of the Wild

En nyt ala vielä sen enempää pelistä tarinoimaan, koska peli on kesken, mutta annan ääneni tälle, koska niin moni peli jää osaltani ensi vuoteen. En osaa vielä sanoa, nouseeko BotW lempipelieni joukkoon, mutta onhan se nyt parhaiten tehty videopeli, mitä olen pelannut. Peli ei ole ehkä täydellinen (ne käsiin lahoavat aseet...), mutta kokonaisuudessaan BotW on ihan omaa luokkaansa, kun miettii mitä kaikkea pelimaailmaan on ahdettu ja mitä kaikkea siellä voi tehdä ja tapahtua.

Tämän kokoluokan peleissä itselläni käy kuitenkin usein niin, että en jaksa pelata koko peliä putkeen läpi ja kun pelin ääreen pitäisi palata, niin en muista yhtään, mitä olin tekemässä ja mihin pitäisi mennä. Niin kävi nytkin. Ehkä pitäisi vain mennä sinne, minne tuuli puhaltaa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #16 : 31.12.2017 18:22 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Vuosi 2017 on ollut sikäli poikkeuksellinen, että on tullut vaihdettua alaa ja aikaa peleille on ollut verrattain vähän - ja vielä vähemmän tänä vuonna julkaistuille. Fakta on se, että hyllystä löytyy pelattavaa edellisiltä vuosilta ämpärikaupalla jo ennestään.

Paras vanha peli:
Shenzhen I/O

Zachtronicsin edellinen pelaamani pulmapeli Spacechem sopi kuin se monesti mainittu nyrkki silmään. Shenzhen I/O ei ole ihan suoraa jatkoa (peli kun käsittelee sähköpiirien rakentamista) , mutta hupiohjelmoinnista tykkäävälle tarjoaa pähkinää kuukausiksi. En vielä toistaiseksi ole kaikkia pähkinöitä ratkaissut sillä myöhemmät pulmat ovat vai-kei-ta.

Vanhoista peleistä täytyy mainita myös Neo Turf Masters, joka on ollut about täydellinen matkapeli kännykällä. Playa wan. Teesho!

Ja sitten vuoden pelatuimpiin:

3. Tekken 7

Täytyy mainita, sillä olen valehtelematta käynyt läpi kaikki paikalliset turnaukset ja vielä Ruotsissakin pelin perässä. Verrattuna oikeasti koviin pelaajiin olen kuitenkin ehtinyt pelaamaan verrattain vähän: pelikellossa on omilla laitteilla yhteensä se 150 tuntia kuudelta kuukaudelta.

Mitäpä muuta pelistä turinoimaan. Pelin tarinatila nyt oli mikä oli, mutta harvapa näitä genren pelejä minkään tarinan vuoksi ostaa.

2. Divinity: Original Sin 2

Pelistä tuli ihan vanhat hyvät ajat mieleen Baldur’s Gaten ja Icewind Dalen parissa. Yksinpelinä parasta ropellusta aikoihin, coopina kerroin nousee ainakin kahdella. Tätä lisää!

1. Cuphead

Omalta osalta Cuphead on lähes täydellinen peli. Haastetta piisaa, kontrollit ovat napakat, erilaisia pelityylejä löytyy… ja näyttää vielä aivan uskomattoman kauniilta. Ei voi kuin suositella.

Mainintoja

Super Mario Odysseystä en mainitse paljoa sillä se on suhteellisen kesken, mutta olen enemmän Super Mario 3D World -tyylin fani. Olen kuitenkin tykännyt ja veikkaan, että meno vain paranee, kunhan pääsen helpoista kentistä yli. Xenobladesta ja Zeldasta on vielä vähemmän sanottavaa, sillä ne ovat vielä enemmän kesken.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) ÄÄNESTYS KÄYNNISSÄ! « Vastaus #17 : 31.12.2017 19:17 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili 1. Little nightmares

Aivan helvetin hieno ja tunnelmallinen peli joka teki lähtemättömän vaikutuksen. Lisärit on vielä kokematta, mutta ne tulee ostettua kunhan se viimeinenkin paketti on julkaistu.

2. Super mario odyssey

Silkkaa pelaamisen ja löytämisen juhlaa. Peli myös näyttää paikoitellen ihan helvetin hienolta ja photo modea tuli käytettyä enemmän kuin luulinkaan.
Paras mario jota olen pelannut ja samalla myös ainut mario joka on koukuttanut näin kovin.

3.Melkein voisin vaan arpoa jonkun, mutta valitaan mario+rabbids: kingdom battle ihan vaan sen takia, että se edustaa genreä jota en normaalisti pelaa ja silti onnistui olemaan yksi vuoden parhaista kokemuksista.
Peli olisi voinut olla simppeli vuoropohjainen strategia jossa vaan valitaan seuraava taistelu, mutta sen sijaan taisteluiden välissä päästään kunnolla tutkimaan maailmaa ja etsimään salaisuuksia sekä ratkomaan simppeleitä pulmia.
Tuon ansiosta mielenkiinto ei lopahda missään vaiheessa vaan aina odottaa innolla mitä seuraavaksi on luvassa.

Paras vanha peli: Fallout 4 modeilla. Fallout 4 aiheen viimeiset kolme viestiä riittänee perusteluiksi :D
tallennettu
Vs: Vuoden Peli 2017 (+ mitä pelasit ja kuinka paljon) « Vastaus #18 : 01.01.2018 07:06 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Niin se vain meni lopulta Pelaajalaudallakin, että Zelda vei ja Mario säesti. Kiitos äänestäjille! Menneestä vuodesta on hyvin vaikea pistää laadullisesti paremmaksi jo tänä vuonna, mutta eihän sitä koskaan tiedä... Pelaajat voittavat, kun tarjolla on hienoja kokemuksia alustalle kuin alustalle.

Äänestyksen sulkeutumisen myötä toivotan onnellista uutta vuotta jokaiseen torppaan ja tupaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines