Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • The Master Trials (Breath of Wild DLC 1): 30.06.2017
Sivuja: [1] 2 3 4
Tulostusversio
Aihe: Legend of Zelda: Breath of the Wild  (Luettu 40429 kertaa)
Legend of Zelda: Breath of the Wild « : 01.03.2017 13:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Yksi traileri, yksi ainoa kesällä 2014 esitetty traileri teki tästä pelistä lähes myyttisen – avoimen maailman Zelda, jossa sarja palaa todellisille juurilleen.

Sen enempiä höpöttämättä: nautitaan Nintendon taiasta, suurimmasta Hyrulesta koskaan, sen monista salaisuuksista, ja jaetaan tarinoita sekä huomioita seikkailun varrelta.

Lunastaako Zelda suuret odotukset? Onko tämä kaikkien aikojen paras sarjansa peli? Parempi kuin Ocarina of Time?
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #1 : 01.03.2017 13:49 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili


Jostain syystä tuli tämä kuva mieleen näin uuden Zeldan julkaisun kynnyksellä  ;D


« Viimeksi muokattu: 02.03.2017 17:38 kirjoittanut despo »
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #2 : 01.03.2017 13:51 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Skyward Sword tosiaan oli huonoin Zelda-peli ikinä, ja TP ja WW tuntuvat nyt klassikoilta...  :o
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #3 : 01.03.2017 14:24 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Kovat on kyllä odotukset. Oma pelaaminen on kokenut tietynlaisen masennustilan ainaisen grindaamisen, bar-fillingin ja versuspelaamisen myötä. Uskon että Breath of the Wild pystyy palauttamaan aidon pelaamisen ilon omalla kohdalla.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #4 : 02.03.2017 13:08 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Arvosteluita ulkona, ja kymppisade on alkanut, kun "paras peli koskaan" -maininnat ropisevat niskaamme. Oi että, jonkun erityisen äärellä me olemme. Juuri TÄTÄ päivää tullaan muistelemaan vuosien päästä kaiholla, kultaisin kyynelein. Naatiskellaan!

EDIT: Ihan naurettavan siistiä! Kymppejä vaan tippuu kuin omenia puista alkusyksyn tuulissa!  :lol:


« Viimeksi muokattu: 02.03.2017 13:22 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #5 : 02.03.2017 13:23 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Kovat on odotukset peliä kohtaan, sillä kaikki se mitä olen nähnyt tai lukenut, vaikuttaa sellaiselta kuin pitääkin. Ehkä viimeinkin saamme pitkästä aikaa Zeldan, joka on seikkailupeli, kuten sarjan alkuperäinen visio on joskus ollut.

Arvostelut tosin vähän huolettaa. Yleensä korkeat arvosanat tietää nykyään paskaa peliä. Se on ainakin varmaa, ettei voi olla sellaista jöötiä kuin Skyward. Ei hitto mitä rapaa se oli ja TP:kin aika kehno.
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #6 : 02.03.2017 13:27 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Tästä voi kyllä tulla jotain hienoa. Jopa universumi on kerrankin suosiollinen ja pääsen aloittamaan pelaamisen ajoissa, talon kun on tyhjä. Tätä ei ole tapahtunut muistaakseni lähes vuoteen ja se sattui juuri samalla päivälle tämän julkaisun kanssa. Enkä edes itse ehdottanut mitään tälläistä ;D Sen jälkeen tietty alkaa arki taas, mutta ensi vaikutelmien fiilistely voi olla eri tasolla kun ei tarvi laittaa peliä tulille silmät ristissä.

Vaikka ei sillä, voi olla että en tulen peliä läpäisemään ikinä. Puheet pelin laajuudesta on aika musertavia. Tietty lopputekstien näkeminen voi (kuulemma) olla aika nopeastikkin edessä, mutta tuskimpa sitä niin paljoa tulee kuitenkaan oiottua. Ja ei siinä oikein olisi mitään järkeäkään, pelihän olisi pitkälti vielä pelaamatta. Vaikka 100% läpäisyä en ole edes miettinyt.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #7 : 02.03.2017 13:37 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
No ainakin se kädestäpitäminen pitäisi olla poissa tällä kertaa, joten siltä osin ollaan sarjan juurilla.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #8 : 02.03.2017 13:41 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
No ainakin se kädestäpitäminen pitäisi olla poissa tällä kertaa, joten siltä osin ollaan sarjan juurilla.

Jep. Kuten sanoin, niin kaikki vaikuttaa tällä kertaa parhaudelta, paitsi ehkä visuaalinen ulosanti ei voi olla samalla tavalla räjäyttävää kuin Ocariinan kanssa aikoinaan. Eipähän ainakaan arvosteluissa ratsasta hienon ulkokuoren avulla, niin kuin monet pelit välillä. Tosin tyylillisesti varmasti päihittää monet.

49 arvostelua julki ja 98 keskiarvosana. Ihan jees.
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #9 : 02.03.2017 13:47 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Kympit on kymppejä, mut nää ylistyssanat on jotain vielä enemmän.

Eurogamer.net - The Legend of Zelda: Breath of the Wild is a radical reinvention that will go down as an all-time great.

GameSpot - The Legend of Zelda: Breath of the Wild is a breathtaking masterpiece.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #10 : 02.03.2017 14:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tuli takaumia joulukuulta 1998. Silloin avasin tärisevin käsin painotuoreen Super Powerin, miettien: "Onko se 100? Onko se 100?" Niitä kultaisia numeroita hierottiin pitkään ja hartaasti pleikkarifanien kasvoille...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #11 : 03.03.2017 15:40 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili Aikas kivalta vaikuttaa n. parin tunnin jälkeen  :)

Wii U-versiolla, ehkä olisin saattanut sortua törsäämään Switchiin + Zeldaan + Pro Controlleriin jos niitä olisi sattunut olemaan paikallisessa Prismassa tai Cittarissa, mutta Cittarissa ei ollut minkäänlaista jälkeäkään moisista. Viimeisin Nintendo-peli mikä siellä on hyllyyn ilmestynyt taitaa olla Mario Maker 3DS. Prismassa näkyi pari kappaletta Switch-Zeldaa sekä 1,2 Switchiä, mutta konsolia tai sen tarvikkeita ei näkynyt missään.

Kyllähän tässä Wii U-versiossa huomaa että vanhalla raudalla mennään, fps-pudotuksia en kyllä huomannut pahemmin ihan alun jälkeen, kun pääsi ensimmäisen kerran avoimessa maailmassa poukkoilemaan, tosin en tiedä ehdinkö jo niihin tottua? Maailmasta kyllä huomaa että hienouksia on jouduttu tässä versiossa karsimaan, mutta onneksi tosi herttainen ja sympaattinen art style pelastaa hurjan paljon!

Ihana seikkailun tunne oli kyllä heti alusta alkaen päällä eikä tuntunut kuin paranevan vain mitä enemmän pelasi. Huomenna sitten pääsee oikein kunnolla pureutumaan peliin, jota en malta odottaa. Hetken kaupassa mietin että kumman nappaan ensin peluuseen, tämän vai Horizonin, ja tuntuu että oikein valitsin.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #12 : 03.03.2017 21:10 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Todella, todella huikea peli, siis todella huikea! Pelasin rauhallisesti tutkiskellen ensimmäiseen kaupunkiin saakka, ja jatkuvasti oli suu messingillä. Pelissä saa kokea jo alussa suurta löytämisen riemua, kun peli ei juurikaan anna turhia neuvoja. Vähän vain tuuppaistaan, että "menehän sinne päin." Pelaajalle tuputetaan myös jatkuvasti uusia mahdollisuuksia vuorovaikuttaa tähän maailman tavoin, jotka saattavat laukaista todella siistejä ketjureaktioita.

Pidän myös tuosta ase- ja kilpisysteemistä. Erityisen hyvää tavaraa tekee mieli säästellä (ei kuulostanut yhtään kaksimieliseltä), eikä koskaan voi olla varma, milloin suosikkimiekka lahoaa alta kesken kiivaimman yhteenoton. Ensimmäisen pelisession aikana eri näppäinyhdistelmät olivat vielä hakusessa, eikä aseiden, valikoiden ja karttojen välillä liikkuminen tullut lähellekään luonnollisesti.

Ja ai niin: on todella hienoa, että peli käyttää musiikkia vähäeleisesti, jopa melankolisesti. Luonnon äänet on nostettu päärooliin. Sirkkojen siritystä, yölintujen rääkynää ja tuulen suhinaa. Niin hienoa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #13 : 03.03.2017 22:26 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Onhan tämä nyt aika sairas kannettavaksi peliksi. Näyttökin on niin paljon parempi kuin Wii U:ssa tai 3DS:ssä ja peli näyttää muutenkin kannettavassa modessa paremmalta kuin telkkarista pelattuna. Kyllä kelpaa tässä pitkällä sairaslomalla makoilla sängyssä ja pelata uutta Zeldaa ilman että pitää olohuoneeseen raahautua. Nintendo osaa näköjään edelleen tehdä pelejä, jos oikein yrittävät. Vuosikymmen siinä menikin.

tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #14 : 04.03.2017 00:01 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Onhan tää nyt alkuun ollut aika uskomaton peli. Luonto ja audiovisuaalisuus tehneet alussa suurimman vaikutuksen.

www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #15 : 04.03.2017 02:26 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Niin paljon ylistyssanoja että kai jonkun on tultava haukkumaan peliä.

Onhan se aikamoinen. Hetkittäin päästään ihan samoihin fiiliksiin mitä OoT sai aikoinaan, joka on aika paljon sanottu. En nyt sanoisi että peli ihan niin kovaa iskee OoT, mikä johtuu ihan siitäkin että on tullut ikääkin jonka myötä mieli on turtunut tms. mutta hienoja hetkiä peli tuo. Sinänsä on paha sanoa tunnelmasta tms. mitään kokonaisvaltaista, kun olen 4-5h pelaamisella (ja *ittu putkeen!!! Koska onkaan viimeksi saannu pelata niin kauan...) saanut vasta liidokin. Eli kolunnut ne neljä temppeliä läpi. Fiilikset ehtiää muuttumaan varmasti moneen kertaan pelin aikana. Mutta tämä ensimmäinen osio kyllä hoiti asiansa, sen voi sanoa.

Hienoimmat fiilikset sai kun pyöri Temple of Timen ympärillä ja kun katseli ensimmäistä kertaa maailmaa tornin huipulta. Hienosti rakennettu maailma. Kentään on tehty myös ovelasti suuria korkeuseroja vähän väliä ja tehtävät kiertää korkeimpien paikkojen kautta. Maisemien kautta kuitenkin välittyy aika hienosti tunnelma autiosta ja umpeen kasvaneesta kuningaskunnasta jossa joskus oli paljonkin kaikkea. Ja nämä maisemat on silmien edessä suurimman osan ajasta, jos menee temppelistä temppeliin. Sama juttu oli kun tornit nousi ylös, niin torneja näki jossain kaukana, vuorien takana. Mielenkiinnolla odotan mitä ovat saaneet aikaiseksi muilla pelialueilla.

Suurimmat ongelmat on varmaankin teknisiä. Frame rate laskee yllättävän usein alle 30fps. Ei nyt niin, että se pelaamisen pilaisi, mutta sen verran teki että alkoi vähän miettimään olisiko se NS pitänyt ostaa sittenkin. Resoluutio taas tuntuu kuitenkin todella pieneltä. Tai sitten olen vain tottunut PS4:n tarkkuuksiin, enkä muista että WiiU -peleissä on näin pirusti sahalaitaa. Ei nyt mitenkään peli-iloa pilaava kokemus, mutta yllätyin itsekkin kuinka sen huomasi heti kun Link nousi "ammeesta" ylös. Tosin vika voi olla Samsungin töllössäkin. Iskivät perkeleet päivityksen siihen toissa päivänä ja samantien joutu tappelemaan vahvistimen toiminnan kanssa. Helvetti 300ms piti jätättää ääntä ennen kuin oli synkassa HDR tilassa. Saatanan tunarit... Mutta en siis yllättyisi jos skaalauskin olisi ryssitty päivityksessä, jolloin Zeldan ei-HD reso erottuisi helpommin.

Mutta ensimmäisen session perusteella ei voi sanoa kuin... huomenna (tai siis tänään) taas.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #16 : 04.03.2017 10:56 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Pelasin eilen jotain 4h käsimodessa ja siirryin kokeilemaan telkkarissa. Mitä hittoa. Framerate aivan surkeana verrattuna siihen, jos pelaa kannettavassa modessa, missä peli on oikein sulava.  Jatkuvaa tahmailua varsinkin kaupungeissa.  Muutenkin näyttää paremmalta pienemmältä näytöltä, johon laitteen tehot sopivat paljon paremmin kuin suurella ruudulla katseluun. Tuo tv-mötikkä pelkkää muovia ja tuntuu viime hetken lisältä. Switch on tosiaan vaan uus käsikonsoli, jossa hdmi out.

Peli itsessään on kyllä herkullisen hyvä tähän mennessä ja parantuu vaan koko ajan. Kakariko Villagessakin on niin paljon kaikkea pientä löydettävää ja puuhasteltavaa eri vuorokauden aikoina. Pelkäsin turhaan jotain Witcher 3:n tyylisiä valtavia kaupunkeja, jossa pelkkää tyhjyyttä, eikä juuri kenenkään tai minkään kanssa voi tehdä mitään. Isossa maailmassa harhailukaan ei ole yhtä staattista kuin yleensä tällaisissa, sillä ympäristö ja puzzlet rakentuu fysiikkamoottorin päälle. Kaikki ei ole vain koristeita ympärillä, vaan niihin voi kiipeillä, puut voi katkoa ja ruohot polttaa vihujen haitaksi.


« Viimeksi muokattu: 04.03.2017 11:05 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #17 : 04.03.2017 14:55 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Amazon yllättikin positiivisesti ja toimitti pelin jo tänään. Päivitys on latautunut ja nyt ensikäynnistys. Toki maistoin ensin pelikasettia ja pahalta maistui!

EDIT: Jumalauta, Link osaa hypätä nappia painamalla.


« Viimeksi muokattu: 04.03.2017 15:05 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #18 : 04.03.2017 15:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tähän suunnattomaan maailmaan on kätketty 900 Korok-siementä!  :o  Tunnen itseni hölmöksi, kun en ole törmännyt vielä kuin siihen ensimmäiseen. Montako muilla on? En kyllä muistanut alun jälkeen enää niitä. Tänään yritän löytää lisää!

Kuinkahan helvatun kauan menee aikaa, jos aikoo ilman suurempia lunttauksia haalia KAIKEN mitä pelissä on... Nähdä jokaisen paikan, suorittaa jokaisen pikkutehtävän ja sitä rataa.


Tänään kirmailin jossain vehreällä ylängöllä vuohipukit seuranani ja tuulenvire vierelläni. Leukani loksahti auki. Pelkkä päämäärätön Hyrulessa samoilu on niin hauskaa, kun voi testailla kaikkea pientä, kiipeillä ja tehdä havaintoja villieläimistä.


« Viimeksi muokattu: 04.03.2017 16:30 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #19 : 04.03.2017 18:16 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Ehkä olen sokea, mutta jos taloudesta löytyy WiiU niin en näe mitään syytä ostaa yli 300e switchia zeldan takia. Paitsi jos sitä haluaa pelata reissussa.

tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #20 : 04.03.2017 21:57 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Ensimmäinen ja ainoa viestini tähän ketjuu, kunnes peli on kahlattu läpi:

Peli korkattu ja meni ehkä puoli tuntia, kunnes se imaisi minut täysin mukaansa. Täydellinen vastakohta aiempiin osiin verrattuna, jolloin sai haukotella tuntitolkulla tympeiden tutoriaalien parissa. Ihan kuin seikkailisi jossain Miyazaki-leffassa, uskomatonta!

Nyt takaisin pelaamaan, palaan asiaan taas joskus...
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #21 : 05.03.2017 06:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Yhdeksän, kymmenen pyhäkköä ehdin koluta suit sait sukkelaan, ennen kuin tuli kipakampi vastaan. Iskin eilen itseni levolle, kun en saanut millään sen ratkaisua päähäni +20 minuutin jälkeen. Hienoa! Alkavat varmasti muistuttamaan vielä enemmän Zelda-temppelien parhaimpia ja haastavimpia huoneita, mitä edemmäs pelissä etenee.

Ja on tässä niitä oikeita temppeleitäkin vielä varmaan...  :o
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #22 : 05.03.2017 10:38 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ja on tässä niitä oikeita temppeleitäkin vielä varmaan...  :o
Niin. Tätätuossa eilen mietin että onkohan. Poikkeaa kuitenkin aika paljon normaalista Zelda-kaavasta. Olisi kyllä hienoa jos olisi.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #23 : 05.03.2017 11:03 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Wind Wakerin paras ominaisuus näköjään on tässäkin, eli kamera ja galleriat, jotka pitää koittaa saada kerättyä täyteen. Saa taas kivasti uppoamaan aikaa, kun koittaa löytää ja kuvata jokaisen hahmon, vihun, ötökän jne. sillä erilaisia kohteita riittää. Kuvatuista kohteista saa sitten lisäinfoa ja taustatarinaa. Tällaiselle keräilijäluonnolle kohtuullisen koukuttava feature. Muutenkin joka hemmetin paikka täynnä piilotettuja juttuja ja pientä kivaa.

On kyllä hienoa, että Zelda on palanut takaisin sille tasolle, jota olen odottanut N64-ajoista saakka ja kerrankin open world -tyylinen peli, jossa ei juosta vain map markkerien perässä toiseen, eikä maailmasta jää mitään mieleen.
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #24 : 05.03.2017 11:07 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Wind Wakerin paras ominaisuus näköjään on tässäkin, eli kamera ja galleriat, jotka pitää koittaa saada kerättyä täyteen. Saa taas kivasti uppoamaan aikaa, kun koittaa löytää ja kuvata jokaisen hahmon, vihun, ötökän jne. sillä erilaisia kohteita riittää. Kuvatuista kohteista saa sitten lisäinfoa ja taustatarinaa. Tällaiselle keräilijäluonnolle kohtuullisen koukuttava feature. Muutenkin joka hemmetin paikka täynnä piilotettuja juttuja ja pientä kivaa.

On kyllä hienoa, että Zelda on palanut takaisin sille tasolle, jota olen odottanut N64-ajoista saakka.

Mitään ei ole kyllä säästelty, niin "all-in"-mentaliteetilla Breath of Wild on työstetty.

Siksi tuo maksullinen laajennus – varsinkin loppuvuoden – alkaa tuntua pikemminkin palvelukselta kuin kiusanteolta: peli on tupaten täynnä muutenkin, ja parikymppiä maksamalla herkkua tulee vielä lisääkin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #25 : 05.03.2017 14:01 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Tää on hyvä peli. Pelasin eilen varmaan 11 tuntia.

Ihan ensimmäisenä parhautena tulee mieleen se, ettei pidetä kädestä kiinni. Ei mitään Navia, joka on koko ajan mankumassa jotain. Näppäimet ja temput opetetaan hyvin luonnollisesti ja sopivalla vauhdilla. On nähty jopa se vaiva, että start-valikon näppäinkartassa ei heti näytetä kaikkia toimintoja, vaan niitä tulee esiin sitä mukaa, kun ne pelissä esitellään. Siinä on ensinnäkin se hyvä puoli, ettei kerralla tarvi muistaa niin paljon, ja toisekseen säilyy löytämisen ilo, kun ei paljasteta, mitä kaikkea Link osaa. Pelissä on saavutettu mielestäni erinomainen tasapaino kädestä pitelyn ja manuaalin pänttäämisen välillä.

Kädestä pitelystä pääsenkin seuraavaksi siihen, miten maailmaa tutkitaan ja pelissä edetään. On mahtavaa, kun saa tutkia jo alussa vapaasti ympäristöä ja puuhailla muita juttuja juonta edistävien asioiden lisäksi. Salaisuuksia tuntuu piisaavan eikä tässäkään ole pilattu löytämisen iloa selittämällä kaikki etukäteen. Esim. osuin vahingossa yhteen Korokiin. Oli aika jännässä paikassa piilossa. Nyt olen löytänyt niitä ehkä 15. Korok-siemenistä tulee mulle aika vahvat Crackdownin agility orb -vibat, mikä on vain hyvä juttu.

Löytämisen ilosta edelleen. Kiitos Nintendo, että olet toteuttanut Pro-näkymän, jossa minikarttaa ja joitakin muita mittareita ei näy. Kokemus on paljon immersiivisempi. Pääsee vähän suunnistamisen makuun, kun ei ole mitään nuolia ja minikarttoja ohjaamassa milloin minnekin. Toinen tähän liittyvä plussa on se, että sheikah-aistin voi kytkeä pois päältä. Kiitos myös asetusvalikosta, jossa on ihan järkeviä asetuksia. Muutamasta niistä on ollut paljon iloa.

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä, varmaan mainitsisin taustatarinan, musiikin (tai sen vähäisyyden) ja maailman yhdessä luoman tunnelman. Mä jopa pidän pelin tarinasta. Tarina asettaa hyvät raamit seikkailemiselle eikä ole ristiriidassa sen kanssa, että pelaaja saattaa käyttää paljonkin aikaa ihan muuhun kuin juonen edistämiseen. Useinhan avoimen maailman peleissä juonessa on kauhea kiire ja maailman pelastaminen on tehtävä tänään eikä huomenna. NPC:tkin jauhaa maailman välittömästä luhistumisesta, mutta kuitenkin pistävät pelaajan tekemään jotain merkityksetöntä monen päivän fetch questia. Tässä Zeldassa sen sijaan perus-NPC:t ei tiedä paljon mistään mitään, vaan elävät suunnilleen normaalia elämäänsä. Legendat, valtataistelu ja sen sellaiset ovat perusnenänkaivajalle etäisempiä asioita. Uskottavampaa.


« Viimeksi muokattu: 05.03.2017 14:27 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #26 : 05.03.2017 15:49 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Kandee muuten vaihtaa hyppynappi B:hen. Huomattavasti kätevämpi käyttää esim taisteluiden lomassa. Sprintti menee tässä setupissa X:ään.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #27 : 05.03.2017 17:04 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ja on tässä niitä oikeita temppeleitäkin vielä varmaan...  :o
Niin. Tätätuossa eilen mietin että onkohan. Poikkeaa kuitenkin aika paljon normaalista Zelda-kaavasta. Olisi kyllä hienoa jos olisi.

Jotain olen lueskellut että suuria luolastoja omine teemoineen ei tässä pelissä olisi. Sen sijaan on keskitytty maailman koluamiseen ja shrineihin. Bossejakin kierrätetään ja ovat kai vain voimakkaampia vihollisia, eivätkä itsessään omia puzzlejaan. Mutta vaikka Zeldoissa se fiilis, mitä uniikit luolastot ja pomotaistelut antavat on aina lähellä sydäntä, myös sivutehtävät, vaihtoehtoiset puzzlet sekä worldbuilding on kuitenkin se mihin tulee lopulta eniten käytettyä aikaa ja palkitsevat omalla tavallaan.

Tuntuu, että tässä mennään jopa ihka ensimmäisen Zeldan kaavan mukaan, mikä ei ole lainkaan negatiivinen asia. Kutkuttaa kyllä päästä pelaamaan, mutta pitää odottaa että saisi veljeltä WiiU:n lainaksi. Voi mennä tovi...
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #28 : 06.03.2017 09:29 »
Discokuningas Jäsen Viestejä: 60 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ehkä olen sokea, mutta jos taloudesta löytyy WiiU niin en näe mitään syytä ostaa yli 300e switchia zeldan takia. Paitsi jos sitä haluaa pelata reissussa.



Vähän epäreilu vertaus koska Switch version frame ongelmat aika pitkälle korjaantuu (ei poistu mutta muuttuvat melko vähäisiksi ja harvoin tapahtuviksi) ekan alueen jälkeen ja tuo vertaus on alkualueelta. Wii U versiota en ole pelannut, mutta olen lukenut että ongelmat jatkuvat varsinkin kylissä ja tiheissä metsissä. Switchilläkin saa metsät ajoittain nykimään tietyissä sääolosuhteissa, mutta en ole nähnyt mitään niin pahaa kuin alkualueilla. (Oikeastaan kaikki nykiminen tuntuu suht randomilta. Vastaavissa olosuhteissa eri kohdissa sitä ei välttämättä ole.) Alun jälkeen väitän ettei frameratet ole häirinneet yhtään. Osittain myös tottumusta, mutta isoimmat frame tiputukset katoavat ja pienemmätkin ovat paljon harvinaisempia. Jos Switch on joka tapauksessa tulossa talouteen sanotaan noin vuoden sisään ja haluaa nyt kokea Zeldan niin en kyllä pelaisi tätä peliä Wii U:lla. Hinta 99% todennäköisyydellä ei tule alas siinä ajassa ja tämä on peli jonka maailmaan ainakin itse palailen varmasti haahuilemaan vuosien ajan.

Itse pelistä sen verran että onhan se tajuttoman kova, sanat ei riitä. Joten en ala tässä romaania kirjoittamaan kehuista.
tallennettu
Vs: Legend of Zelda: Breath of the Wild « Vastaus #29 : 06.03.2017 18:26 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo ekan parin tunnin perusteella järkyttävän kovaa kamaa. Harhailu on palkitsevaa ja tyydyttävää. Taistelu on hauskaa vaikkei mitään älyttömän vaikeaa olekaan. Salarit ovat hienoissa paikoissa ja kokkaaminen mahtava tapa voimauttaa pelaaja pääsemään uusiin paikkoihin.

Graffat toki aika vaatimattomat ja dockissa ruudunpäivitys on aika paska. Kannettavassa muodossa parempi mutta ei tätä peliä ole suunniteltu pienelle ruudulle.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines