Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Aihe: Kun hyvä pelisarja pilattiin..  (Luettu 15188 kertaa)
Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « : 13.07.2008 19:17 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Kuten #pelaajalaudan hom.. ihmiset jo tietää, niin innostuin pari päivää sitten pelaamaan Playstationilla. Olen tässä pari päivää pelannut erästä loistavaa peliä. Pelihän on Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back, eli "Crash 2". Pidän tästä pelistä paljon. Pidän enemmän kuin esimerkiksi kaikkien hehkuttamasta Super Mario 64. Tämä aihe olisi jopa oman topicin arvoinen, ehkä siitä myöhemmin lisää.

Crash Bandicoot-sarjahan oli ensimmäisen Playstationin yksi parhaimmista pelisarjoista. Ensimmäinen Crash oli loistava tasohyppely. Tämä toinen osa on ehkä jopa parempi. Kolmaskin on mielestäni hyvä, vaikka jotkut pitävätkin sitä selvästi heikompana kuin esimerkiksi kakkosta. Minä pidän jokaisesta. Itse olen enemmän 2D-tasohyppelyiden kannalta, mutta Crashit osoittivat, että 3D-tasohyppelykin voi toimia. Toki Crasheissa on mukana myös 2D-piirteitä, sillä välillä (esim. Bonus-kentissä) kuvakulma muuttuu "2D:ksi". Tämä vaihtelu mitä näissä Crasheissa nähdään, oli koukuttava asia pelissä. Pelit ei hirveän vaikeita ole (vaikka itse olen aivan paska pelaaja..), mutta niitä jaksaa pelata. Jotkut kentät ovat "normaalia" tasohyppelyä, joissakin juostaan kiveä/jääkarhua/ karkuun (lempikenttiäni) ja joissakin ratsastetaan villisialla tai jääkarhulla. Kolmosessa ajetaan prätkillä. Tämä enteilikin jo Naughty Dogin seuraavaa peliprojektia, Crash Team Racing. CTR on edelleen mielestäni paras kart-peli mitä on tehty. Se on aivan selvä Mario Kart-kopio, mutta silti se toimii joka suhteessa paremmin. Se on paljon hauskempi ja kyseinen peli on ehkä edelleenkin se peli johon olen eniten aikaani hukannut.

Mutta mitä CTR:n jälkeen tapahtuikaan? Naughty Dog tekee aivan hirveän asian ja luopuu Crash-sarjasta. Pelisarja päätyy tusinafirmojen raiskattavaksi. Ja Naughty Dog siirtyy tekemään Jak-sarjaa, joka ei oikeastaan koskaan ole meikäläistä kiinnostanut. Pari kertaa kokeillut pelejä ja kyllä ne vaikuttavat ihan hyviltä, mutta ei niin hauskoilta kuin vanhat Crashit. PS1:lle vielä tuli party-peli Crash Bash, jossa idea oli vähän sama kuin Mario Partyissa. Pakko myöntää, että Crash Bash oli ihan ookoo ja esimerkiksi se kuulapeli oli aika hauska kavereiden kanssa. Silti pelissä ei ollut enää oikein sitä Crash-meininkiä.

Viimeisin Crash-kokeilu oli PS2:n ensimmäinen Crash-peli, Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex. Se oli siis neljäs Crash-tasohyppelypeli. Kieltämättä se tasohyppely oli vielä ihan hyvää siitä, mutta ei sitä jaksanut pelata. Oikeastaan tähänkin oli syyllinen ne perkeleen latausajat. Sen jälkeisiä Crash-pelejä en ole nähnyt. Videoita, kuvia, mainoksia ja arvosteluja kyllä. CTR on saanut pari jatko-osaa, jotka ei niin hyviä kuulemma ole. Twinsanity-peli kuulostaa jo vähän liian erinomaiselta. Periaatteessa nämä Naughty Dogin jälkeiset Crash-pelit vaikuttivat vielä jotenkin Crasheilta, mutta sitten.. Sitten.. Kertokoon kuva kaiken:



[sanaton]

Olen ehkä kyseisestä aiheesta valittanut jo Täällä haukutaan pelihahmoja-topicissa, mutta haukutaan tässä topicissa myös. Mitä ihmettä? Pelin uudet tekijät halusivat hahmoille jonkun hemmetin punk-tyylin. Ymmärrän toki, että monet hahmot kokevat muutosta vuosien varrella (Sonic, Mario jne..). Radical teki vähän liian radikaalit. Tiny Tigerista on yritetty tehdä enemmän tiikerin näköinen (tiikeri maastovaatteissa HAHAHHA), N. Gin tainnut olla liian kauan pakkasessa ja mikä toi Aku Aku tai Uka Uka on olevinaan? Aku Aku näyttää ihan Spede Pasasen ja apinan pääkallon risteytykseltä. Noh, ei haukuta peliä vielä liikaa. Katsotaan video pelistä. Okei, nyt voidaan haukkua. Mitä on tapahtunut? Vanhat Crashit olivat hauskaa ja yksinkertaista tasohyppelyä. Kerättiin omenia, yritettään kerätä kaikki laatikot, kerättiin kristalleja ja timantteja, kuoltiin sähköiskuun, pompittiin ötököiden päälle, juostiin jättimäistä kiveä karkuun, ratsastettiin jääkarhulla ja lopuksi aina voitettiin joku pahis kovassa taistelussa. Tätäkin sarjaa yritetään vähän synkistää. Miksi? Lupaan, että en tule Wiillä koskaan pelaamaan Crashia. Tästä tulikin mieleen, että miksi nykyään Crashit tulevat joka konsolille? Crash Bandicoot oli minulle ja varmasti monelle muullekin Playstationin maskotti. Ihan siinä missä Sonic oli Segalle ja Mario Nipalle.

Pirun Naughty Dog, kun meni Crashista luopumaan. Olisivat voineet pitää Crashin itsellään. Toisaalta ehkä koko sarja olisi pitänyt lopettaa Playstationille. Crash Team Racing olisi voinut olla viimeinen Crash-peli. Olisi Crashistakin jäänyt positiivisempi maku sarjana. Vanhat Crashit olivat kovia, mutta uudet vaikuttavat silkalta paskalta, jotka pilaavat Crash-sarjaa. Itse haluan pitää Naughty Dogin erillään näistä uusista. En halua sekoittaa näitä pelejä keskenään. Vaikka en Super Mario 64:sta pidä yhtä paljon kuin vanhoista Crasheista, on tunnustettava se tosiasia, että Mariot sentään on pysynyt hyvänä pelisarjana. Vaikka 3D-Mariot ei iskekään niin hyvin minuun, mutta ne ovat ihan hyviä silti, ainakin Mario 64. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että Wiini oli viime joulun rikki, niin meni Super Mario Galaxy. Pitää tämä vääryys korjata ensi kuussa ja ostaa vihdoin Mario Galaxy. Uskoisin sen olevan hyvä peli. Ei välttämättä niin hyvä kuin vanhat Mariot, mutta silti hyvä. Ostan Marion, enkä Crashia. Crash Bandicoot on minulle kuollut.

Ikävä kyllä taisi Spyrolle käydä samalla tavalla kuin Crashille. Pari ensimmäistä Spyroa oli loistavia (kolmonenkin kuulemma hyvä, mutta en ole päässyt pelaamaan) ja sitten pelintekijä keskittyi toiseen pelisarjaan. Ilmeisesti kyseinen pelisarja on myös raiskattu muiden toimesta. Tätä en uskalla allekirjoittaa, sillä ei ole uudet Spyrot kiinnostanut tippaakaan, enkä ole niihin yhtään tutustunut. Monia muitakin pelisarjoja on pilattu. Niistä myöhemmin.

My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #1 : 13.07.2008 19:57 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili En tiedä, mutta joku kuolee ens yönä. >_>
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #2 : 13.07.2008 21:03 »
KOSHIRRO Jäsen Viestejä: 93 Basaaripisteet: 0 Profiili


Pakko tunnustaa kyl että en ole mitään Crasheistä pelannut...


« Viimeksi muokattu: 13.07.2008 22:37 kirjoittanut KOSHIRRO »
"Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Stefan Wallin (Rkp) korosti, että tasa-arvon lähtökohdat ovat kolme K:ta"
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #3 : 13.07.2008 21:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
En tiedä, mutta joku kuolee ens yönä. >_>
Ei jumalauta XDXDXD Yritin keksiä jotain osuvaa sanottavaa kun mielessä liikku niin paljon kommentoitavaa mutta tämä vei kyllä totaalisesti jalat alta XDXD Repesin ihan täysin. Ei helvetti pitäisi kai nukkua enemmän :D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #4 : 13.07.2008 21:44 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Aika turha aloitusviesti kun koko pelisarja oli kuollut jo syntyessään. Oikeasti, ensimmäinen Crash Bandicoot on sellainen tasoloikan irvikuva putkijuoksuineen, että on kuin Nintendoa ei koskaan olisi ollut näyttämässä tietä.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #5 : 13.07.2008 21:56 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Aika turha aloitusviesti kun koko pelisarja oli kuollut jo syntyessään. Oikeasti, ensimmäinen Crash Bandicoot on sellainen tasoloikan irvikuva putkijuoksuineen, että on kuin Nintendoa ei koskaan olisi ollut näyttämässä tietä.

Putkipomppuahan se oli, mutta muistan kyllä itse viihtyneeni hyvin pelin kaikkien timanttien ja vastaavien keruun parissa, joiden hankkimisessa kyllä kuluu tai ainakin kului aikaa. Joissain kohdissa oli myös lievän haasteen makua. Myöhemmät osat (varsinkin kolmonen) tarjosivat peleihin vielä jonkin verran monipuolisuutta lentelyineen ja ratsastuksineen. Ei noihin aikoihin paljoa muuta nyt oikeastaan tarvitukaan.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #6 : 13.07.2008 22:03 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Aika turha aloitusviesti kun koko pelisarja oli kuollut jo syntyessään. Oikeasti, ensimmäinen Crash Bandicoot on sellainen tasoloikan irvikuva putkijuoksuineen, että on kuin Nintendoa ei koskaan olisi ollut näyttämässä tietä.

Putkipomppuahan se oli, mutta muistan kyllä itse viihtyneeni hyvin pelin kaikkien timanttien ja vastaavien keruun parissa, joiden hankkimisessa kyllä kuluu tai ainakin kului aikaa. Joissain kohdissa oli myös lievän haasteen makua. Myöhemmät osat (varsinkin kolmonen) tarjosivat peleihin vielä jonkin verran monipuolisuutta lentelyineen ja ratsastuksineen. Ei noihin aikoihin paljoa muuta nyt oikeastaan tarvitukaan.
Ja tarvitaanko nykyäänkään muuta? En ymmärrä mitä pahaa voi olla putkimaisuudesta, varsinkin jos puhutaan tasohyppelypeleistä. Finngamerin viesti oli silkkaa fanipojiutta Nintendoa kohtaan. Itseeni ei vain ole iskenyt Super Mario 64:n laajuus samalla tavalla kuin Crashien putkimaisuus. Laajuudesta puheenollen. Pidin "PS:n Mario 64:sta" eli Ape Escapesta enemmän kuin SM64:sta. Apinoiden pyydystäminen kuulostaa jo paperilla paremmalta kuin tylsien tähtien kerääminen.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #7 : 13.07.2008 22:09 »
Pyramidhead Vieras Itse ajattelin Crashit lähinnä eri kuvakulmasta pelatuiksi 2d-tasohyppelyiksi. Ne jotka halusivat täyttä 3d:tä varmasti pettyivät. Se on vähän sama kuin haukkuisi 2d-tasohyppelyitä huonoksi, koska ne eivät ole 3d:tä, joka minusta on todella väärin. Vaikkeivat mitään mullistavia niin ihan kohtuu kivoja pelejähän nuo ekat kolme osaa oli.



« Viimeksi muokattu: 13.07.2008 22:46 kirjoittanut Pyramidhead »
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #8 : 13.07.2008 22:10 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Minunkin mielestäni Crash B. roikkui haudan partaalla jo kun ensimmäinen peli julkaistiin. Pleikalla ei vain ollut silloin tarjota mitään sen laadukkaampaa. N64:lle mentäessä laatukuilu olikin sitten aivan huima.




www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #9 : 13.07.2008 22:12 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Väittäkää vielä, että Mario Kart 64 on parempi kuin Crash Team Racing.  :(
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #10 : 13.07.2008 22:13 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili Kolme ekaa Crashia olivat oikeasti mainioita pelejä, mutta Crashi hahmona on ollut aina mielestäni todella ärsyttävä. Se kuuluu siihen sarjaan kun markkinointitiimi saa tehdä hahmon:

- "Otetaan joku pehmoeläin, kun lapset tykkää niistä!"
- "Mutta täähän on liian söpö, tarvitaan jotakin että kaksitoistavuotiaat tuntee sen omakseen!"
- "Lisätään kreisiä, ja hullunhauskoja kuolinanimaatioita!"

Väittäkää vielä, että Mario Kart 64 on parempi kuin Crash Team Racing.  :(

CTR on paljon parempi peli kuin Mario Kart 64 tai joku Diddy Kong Racing koskaan oli.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #11 : 13.07.2008 22:14 »
Pyramidhead Vieras Niin joo. Unohdinkin kokonaan tapauksen CTR. Crash Team Racing on ihan kelpo peli, mutta ei kyllä voita yhtäkään Mario Karttia, vaikka kohtuu lähelle huonoimpia pääseekin. Aika usein saa meinaan kuulla, että se olisi parempi.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #12 : 13.07.2008 22:15 »
PetriP-TNT Jäsen Viestejä: 129 Basaaripisteet: 0 Profiili Crash Team Racing on paras kart-peli, sitä ei käy kieltäminen.
Kokoelma
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #13 : 13.07.2008 22:19 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili
Niin joo. Unohdinkin kokonaan tapauksen CTR. Crash Team Racing on ihan kelpo peli, mutta ei kyllä voita yhtäkään Mario Karttia, vaikka kohtuu lähelle huonoimpia pääseekin. Aika usein saa meinaan kuulla, että se olisi parempi.
Ei helvetti, kun meinasin tukehtua mun Batteryyn.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #14 : 13.07.2008 22:22 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Siis Motor Kombatkin voittaa suurimman osan Mario Karteista.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #15 : 13.07.2008 22:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Niin joo. Unohdinkin kokonaan tapauksen CTR. Crash Team Racing on ihan kelpo peli, mutta ei kyllä voita yhtäkään Mario Karttia, vaikka kohtuu lähelle huonoimpia pääseekin. Aika usein saa meinaan kuulla, että se olisi parempi.
Ei helvetti, kun meinasin tukehtua mun Batteryyn.

Miksi? Ei CTR nyt niin ylivoimainen ole Mario Karteihin nähden, että voittaisi ne mennen tullen.

Mutta selvästi MK64:ää vastaan CTR pitää asettaa. Minulla oli ainakin huikean hauskaa Mario Kart 64:n parissa ja pelikello karttui sadoilla tunneilla. CTR:n yksinpelistä ei itselläni ole juurikaan kokemusta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #16 : 13.07.2008 22:24 »
Pyramidhead Vieras Olenko minä oikeasti missannut jotain vai pidetäänkö CTR:ää yleisemminkin jotenkin erityisen hyvänä kart-pelinä? Sen verran usein sitä kuitenkin hehkutetaan. Onhan se ihan hyvä enkä ihmettele, jos jotkut pitävät sitä huonompia Mario Kartteja parempana, mutta usein saa kuulla sen olevan juuri se paras. Olen aina ajatellut, että tämä porukka on sitä, jotka eivät Nintendon koneilla pelanneet.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #17 : 13.07.2008 22:27 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Osallistutaanpa sen verran vielä keskusteluun, että itse en ole normaaleista Crasheistä koskaan sen suuremmin perustanut. Ensimmäinen Crash Bandicoot oli Tomb Raiderin ohella ensimmäinen konsolipelini ja kyllähän sitä mielellään pelaili. Peli ei kuitenkaan iskenyt yhtä lujaa kuin TR, enkä myöhempiä Crashejä ole ostanutkaan lukuunottamatta CTR:ää. Crash 2 ja 3:sta on kyllä tullut jokunen tunti pelattua ja ihan kelvollisia tasohyppelyitä ne mielestäni olivat.

Mutta sitten asiaan, eli CTR:ään joka ei ole omasta mielestäni vain koko sarjan paras peli, vaan myös ehkä 90-luvun lopun toiseksi paras peli. Metal Gear Solidin jälkeen siis. Peli on lempi ajopelini ja sitä on tullut pelattua enemmän tai vähemmän ahkerasti aina näihin päiviin asti. Ostin pelin julkaisun tienoilla, kerkesin PS2:n takia jo myymäänkin, mutta ostin sen taas uudestaan viime vuonna. Tarkoituksena olisi myös ostaa Playstation Storesta mokoma. Kaverilla se kuitenkin oli kaikki nämä vuodet, joten siellä sitä sitten pelattiin.

Peliä pelasimme vielä pari vuotta sitten aina, kun tietyllä porukalla kokoonnuimme. Sitten Melee valtasi lisää reviiriä ja CTR vähän jäi, mutta nyt sitä olisi taas tarkoitus alkaa vääntämään ihan säännöllisesti. Uskaltaisin sanoa, että tähän peliin olen käyttänyt eniten pelitunteja ja pidänkin itseäni ihan kohtuullisen hyvänä siinä. Peli on nimenomaan parhaimmillaan arcade-modessa splitscreeninä, jolloin ei paljon kovempaa viihdettä tahdo löytää. Mario Karteista en ole koskaan perustanut. En tiedä miksi, mutta ei vain kiinnosta niiden heppujen kisailut. Penta Penquin ratissa ja kenttänä Papu's Pyramid, Polar Pass tai Sewer Speedway, niin tulee hyvä mieli  :)

Paras karting-peli, ei voi muuta sanoa.


« Viimeksi muokattu: 13.07.2008 22:36 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #18 : 13.07.2008 22:28 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Penta Penquin ratissa ja kenttänä Papu's Pyramid, Polar Pass tai Sewer Speedway, niin tulee hyvä mieli  :)

Pura sen pitää olla, houkka. :)
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #19 : 13.07.2008 22:29 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Kyllä se Purakin menee, mutta Penta on mukavan pieni ja söpö. Ei peitä puolta ruutua. Olen varmaan 99% peleistäni pelannut sillä, joten ei sitä oikein enään osaa vaihtaakaan.  :)
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #20 : 13.07.2008 22:31 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mutta selvästi MK64:ää vastaan CTR pitää asettaa. Minulla oli ainakin huikean hauskaa Mario Kart 64:n parissa ja pelikello karttui sadoilla tunneilla. CTR:n yksinpelistä ei itselläni ole juurikaan kokemusta.
Nimenomaan MK64 on juuri se paskin MK. No, Double Dashia en tainnut koskaan pelata, mutta todella tylsät radat ja muutenkin hidas ja autio. CTR:n radat oli paljon hauskempia moninpelinä ja taisimpa jaksaa pelata sen jopa yksinpeliseikkailu-moodinkin täydellisesti läpi mikäli muisti ei petä.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #21 : 13.07.2008 22:33 »
Zuor Jäsen Viestejä: 180 Basaaripisteet: 2 Profiili
Mutta selvästi MK64:ää vastaan CTR pitää asettaa. Minulla oli ainakin huikean hauskaa Mario Kart 64:n parissa ja pelikello karttui sadoilla tunneilla. CTR:n yksinpelistä ei itselläni ole juurikaan kokemusta.
Nimenomaan MK64 on juuri se paskin MK. No, Double Dashia en tainnut koskaan pelata, todella tylsät radat ja muutenkin hidas ja autio. CTR:n radat oli paljon hauskempia moninpelina ja taisimpa jaksaa pelata sen yksinpeliseikkailu-moodinkin täydellisesti läpi mikäli muisti ei petä.

On DD paljon paskempi verrattuna MK64. Ehkä paskin kartti. Tosin Wiinkin kartti pääsee lähelle DD:tä, erittäin toimiva nettipeli tosin pelastaa sen.

CTR kyllä pieksee monet MK:t 100-0 mutta kyllä mielestäni DS:n MK on yksinkertaisesti paras kartti peli ikinä.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #22 : 13.07.2008 22:34 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Siis CTR on klassikko, aivan helvetin kova peli. Se tuli hakattua täydellisesti läpi muutamaankin kertaan ja splitscreeninä sekä kilpa-ajo, että battlet areenoilla olivat ihan järjettömän kovaa viihdettä.

Pelin radat ovat yksinkertasesti täydellisesti suunniteltuja ja pelattavuus on niin täydellistä kuin se vaan voi pelissä olla.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #23 : 13.07.2008 22:36 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Kolme ekaa Crashia olivat oikeasti mainioita pelejä, mutta Crashi hahmona on ollut aina mielestäni todella ärsyttävä. Se kuuluu siihen sarjaan kun markkinointitiimi saa tehdä hahmon:

- "Otetaan joku pehmoeläin, kun lapset tykkää niistä!"
- "Mutta täähän on liian söpö, tarvitaan jotakin että kaksitoistavuotiaat tuntee sen omakseen!"
- "Lisätään kreisiä, ja hullunhauskoja kuolinanimaatioita!"
Samalla periaatteena voisi pitää ihan mitä tahansa pelihahmoa ärsyttävänä jos tuolle linjalle lähdettäisi. Esim:

- "Hmm.. Tässä meidän pelissä voisi olla joku elukka päähahmona. Otetaan vaikka.. SIILI!"
- "Siili? Mutta eihän pelkkä siili kiinnosta ketään?"
- "Tehdään siitä sininen siili ja sit se on niiku tosi nopee, ku sillä se on sellaset siistit punaset lenkkarit!"

Tai 10 vuotta Marion luonnin jälkeen:

- "Eipä taida pelkkä viiksivallu kiinnosta ihmisiä enää?"
- "Meidän kai pitäisi sitä muuttaa jotenkin.."
- "Mitäs jos lisättäisi sille semmonen todella typerä ääni, jotta lapset osaa tunnistaa Marion äänestäkin!"

Voisin jatkaa tätä, mutta idea taisi tulla jo selväksi. Ei noissa tasohyppelypelien päähahmoissa yleensä ole mitään järkeä, eikä niissä mielestäni tarvitsekaan. Mielestäni se on juuri hauskaa, että Crashin tippuessa kylmään veteen hän tulee ylös jääpalikkana.

Lainaus
CTR on paljon parempi peli kuin Mario Kart 64 tai joku Diddy Kong Racing koskaan oli.
Tästä olen samaa mieltä. Harmi että PS:n aikoihin ei vielä ollut nettipelailua. Nykypäivänä CTR:nkin pelaaminen netissä onnistuu emulaattoreiden avulla. Näin minua valisti toveri MasterTK. Tosin, silloin kahdeksan vuotta sitten minulla oli vielä kavereita joiden kanssa tätä peliä pelattiin moninpelinä. :(

Niin joo. Unohdinkin kokonaan tapauksen CTR. Crash Team Racing on ihan kelpo peli, mutta ei kyllä voita yhtäkään Mario Karttia, vaikka kohtuu lähelle huonoimpia pääseekin. Aika usein saa meinaan kuulla, että se olisi parempi.
Miksi? Ei CTR nyt niin ylivoimainen ole Mario Karteihin nähden, että voittaisi ne mennen tullen.

Mutta selvästi MK64:ää vastaan CTR pitää asettaa. Minulla oli ainakin huikean hauskaa Mario Kart 64:n parissa ja pelikello karttui sadoilla tunneilla. CTR:n yksinpelistä ei itselläni ole juurikaan kokemusta.
Olenko minä oikeasti missannut jotain vai pidetäänkö CTR:ää yleisemminkin jotenkin erityisen hyvänä kart-pelinä? Sen verran usein sitä kuitenkin hehkutetaan. Onhan se ihan hyvä enkä ihmettele, jos jotkut pitävät sitä huonompia Mario Kartteja parempana, mutta usein saa kuulla sen olevan juuri se paras. Olen aina ajatellut, että tämä porukka on sitä, jotka eivät Nintendon koneilla pelanneet.
Crash Team Racing on oikeastaan joka osa-alueella esimerkiksi Mario Kart 64:a parempi. Otetaan esimerkiksi syyniin boostisysteemi. CTR:ssä oli boostisysteemi ihan helkutin toimiva, ehkä paras boostisysteemi koskaan. Korkeintaan Mario Kart DS:n boostisysteemi menee edelle.

CTR:n radat oli paljon mielekkäämpiä. Salareitit oli ihan hauskoja. Tästä tulikin mieleen, että silloin kahdeksan vuotta sitten ei monella kaverilla ollut kunnon internetiä käytössä, niin salareitit sai tietoon kuulopuheella tai itse etsien.

Ja pakko vielä kehua CTR:n Adventure-modea. Ei se mitenkään erikoisen vaikea ollut ja ajoittain aika tylsäkin. Toisaalta karting-pelit on aika tylsiä muutenkin yksinpelinä. Mutta kyllä siihen Adventure-modeenkin tuli tuhlattua aikaa. Siinä oli peruskisat jokaisessa radassa, 1vs1-kisoja bosseja vastaan, CTR-kirjainten keräilyä ja oliko siinä vielä jotain aikakisoja. Onko Mario Karteissa tälläistä näkynyt?

Heh, tämä CTR vs Mario Kart-keskustelu tuntuu herättävän keskustelua. Olisi jopa oman topicin paikka.  :)
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #24 : 13.07.2008 22:41 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Juu adventuressa oikeaa haastetta ei ollut kuin niissä lopun time attackeissa, joissa sai vääntää välillä ihan tosissaankin, mutta oli yksinpeli silti mielestäni hauska CTR:ssä.

Tosiaan, sillon joutu salareitit etsimään kaikki itse. Muutamassa kentässä oli ihan älyttömät salareitit, jotka oikoivat lähes puoli kierrosta. :D Pelin salareitit olivat loistavasti suunniteltuaja, sillä moni vaati todella taitavaa boostin käyttöä ja täysin oikeaa ajolinjaa, jotta niitä pystyi hyödyntämään ja jos mokasit, olit aika pahasti jäljessä sen jälkeen.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #25 : 13.07.2008 22:49 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Mitä se Finngamer siellä angstaa. Crash Bandicoot oli helvetin hyvä tasoloikka aikoinaan, eikä sitä minusta edes voi verrata Marion avoimeen menoon. Mielestäni oli jopa erittäin hyvä juttu, ettei NG yrittänyt apinoida M64:sta, vaan hioi Crashista kakkoseen pahimmat mokat pois. Crash Bandicoot 2 on vieläkin yksi parhaista tasoloikista mielestäni millään alustalla. Oli putki tai ei.

Ja kyllä pitää allekirjoittaa CTR kehut. Odotin Jak racingiä (vai mikä vittu olikaan) ihan dikki pystyssä kun luulin, että siitä saataisiin sille manttelinperijä. Paskan vitut.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #26 : 13.07.2008 22:52 »
FindRb Jäsen Viestejä: 85 Basaaripisteet: 0 Profiili Hmm... Noista pääsarjan peleistä en oikein tiedä kun niitä ei oo tullu pelattua kun ihan sattumalta silloin tällöin lapsena. Sen perusteella mitä nyt vielä muistaa niin ihan viihdyttäviähän nuo oli. Putkijuoksu ei kyllä mitenkään minua haitannut. Mutta sitä tulin kyllä sanomaan, että tuo Crash Bandicoot kart peli oli kyllä lujaa myös minun mieeleeni. Parempi kuin moni Mario Kart, vaikkei kyllä Mario Kart pelejäkään ole tullut paljon pelattua.

Silti...
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #27 : 13.07.2008 22:54 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jak racing oli kyllä ihan liian suoraviivanen ja automatisoitu. Poissa oli CTR:n boostisysteemi ja huolella suunnitellut radat ja tilalla oli suht aivotonta mättöä suoraviivasilla radoilla ja komealla ulkokuorella. Tuli se tosin pelattua läpi joskus vuosi pari sitten, kun halpiksena ostin ja oli se parempi kuin etukäteen videoista päättelin, mutta aivan liian tasapaksu peli joka tapauksessa.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #28 : 14.07.2008 00:54 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Ja tarvitaanko nykyäänkään muuta? En ymmärrä mitä pahaa voi olla putkimaisuudesta, varsinkin jos puhutaan tasohyppelypeleistä. Finngamerin viesti oli silkkaa fanipojiutta Nintendoa kohtaan. Itseeni ei vain ole iskenyt Super Mario 64:n laajuus samalla tavalla kuin Crashien putkimaisuus.

Tässä ei ole kyse mistään fanipoikuuksista, vaan elämän tosiasioista. Jatko-osat eivät pahemmin konseptia korjanneet, mutta varsinkin ykkönen oli pelkästään yli-yksinkertaistettu pienten lasten peli, jossa värikkäitä asioita tapahtuu ruudulla kun painelee nappeja. Toki kaikesta saa pitää, mutta ei Mario 64 tosiaan edes kilpaile samassa sarjassa. Kenttäsuunnittelu, kontrollit... täysin omaa luokkaansa.

Apinoiden pyydystäminen kuulostaa jo paperilla paremmalta kuin tylsien tähtien kerääminen.

Ehkä paras argumentti ikinä.
tallennettu
Re: Kun hyvä pelisarja pilattiin.. « Vastaus #29 : 14.07.2008 00:58 »
Tzibo Jäsen Viestejä: 492 Basaaripisteet: 0 Profiili Crash-keskusteluun osallistuakseni...

...mielestäni alk. per. 3 Crashia ja CTR ovat loistavuutta, Crash Bashkin menettelee vielä jonkin verran. Ja kuten Fyysinen Preesens tuossa sanoikin, Wrath of the Cortexia ei pelaa hullukaan niiltä hemmetinmoisilta latausajoilta. Mind over Mutant ja mitä niitä on näitä uusia Crasheja... Pelkät screenit näyttää jo niin kamalilta että.. Pfft. Joo, siirryn viestin aiheeseen - toiseen pilattuun pelisarjaan.
--
Tämä sarja oli Playstationin parhaimpia sarjoja.



Ensimmäinen osa oli mielestäni "ihan jees", sitä pelasi mielellään, maat oli hauskoja ja olipahan se yksi ensimmäisistä peleistä mitä Playstationilla - tai ylipäätään millään konsolilla, muistaakseni - pelasin.



Toinen osa on mielestäni sarjan parhain. Tässä tuli mukaan manual, loistavia maita, hauskoja erikoisskeittailijoita sekä se, mitä itse kaverieni kanssa "lentokoodiksi" kutsuttiin. Sillä pääsi lentelemään yläilmoihin skeittilaudalla, ja avautuipa sillä liuta erinomaisia glitchejäkin. Muutenkin pelissä oli hauskoja koodeja - taisi tämä peli tuodakin koodit THPS:iin, käsittääkseni. Ja Spiderman ja avaruusmaa, aivan loistavuutta. Manuaalikin toi aika mahtavia komboja peliin. :D



THPS3:sta pidin, mutta mielestäni se ei kolahtanut niin lujaa kuin aikaisemmat osat ja sitä ei tullut pelattua niin paljoa, tämä oli vähän sellaista "ihan OK"-kamaa. Tästä ei periaatteessa jäänyt mitään mieleen - ei hyvässä eikä pahassa.

http://pnmedia.gamespy.com/planettonyhawk.gamespy.com/images/oldsite/clusterimages/thps4-logo.jpg

THPS4 oli mahtava pelillisesti, mutta mielestäni se ei ollut "täyttä THPS:ää", kunnon THPS-fiilis alkoi hälventyä, mutta tätä pelasi silti ihan innoissaan - oltiinhan kuitenkin saavuttu seuraavaan sukupolveen PS2:n myötä. Jango Fett, Eddie ja Daisy olivat hauska lisä peliin, etenkin Jango Fettin lentohurvittelut olivat varsin hauskoja. Mutta pizzatempuilla, kitaransoittogrindeillä ja sydämenrepimishypyillä alkoi tilanne vähän luisua käsistä, vaikka THPS4:ssä nämä pysyivät vielä hallinnassa. Kaiken kaikkiaan THPS4 on vielä varsin hyvä peli.

Mutta sitten... Tony Hawk -pelejä alkoi tulla kuin NHL:iä konsanaan, joka vuosi aina yksi uusi ja aina oli muka jotain todella hienoa ja uutta mukana. THUG vaikutti vielä ihan mukavalta, mutta järkytyin nähdessäni THUG2:n. Mitä hittoa Margera tässä oikein riehuu? Käsittääkseni peli oli Tony Hawk's Underground eikä Bam Margera's Skate Party... No joo, mutta toivoisin että THPS:t joskus palaisi samaan kulta-aikaan, kuin mikä oli THPS2:n aikaan.

Näin sivuhuomautuksena täytyy sanoa, että skate kiinnostaa ja se pitää ostaa heti kun tulee mahdollisuus siihen. (Aka hankin hyvän konsolin sitä varten tai Skate it! paljastuukin yhtä hyväksi kuin itse skate.)

tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines