Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Google – pelialan neljäs suuri?  (Luettu 3207 kertaa)
Google – pelialan neljäs suuri? « : 19.03.2019 12:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Nintendo ja Sega.
Nintendo, Sega ja Sony
Nintendo, Sony ja Microsoft
(ja on niitä muitakin, mutta tässä itselleni ikonisimmat)

Mitä Google julkistaa noin kuuden tunnin kuluttua?

Google näkee varmasti streamaamisen tulevaisuutena, mutta voisiko yhtiö julkaista verkkoyhteyksien nopeutumista ja datarajojen suurentumista odotellessa "oikean" konsolin? Googlella olisi heittämällä varaa latoa laitteeseensa enemmän tehoa kuin Xbox One X:ään ja myydä sitä alkuun tappiolla. Sillä tavallahan Microsoftkin aikoinaan kampesi Xboxinsa markkinoille.

Mielenkiintoinen keynote edessä, mahdollisine yksinoikeuspeleineen.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #1 : 19.03.2019 13:09 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 700 Basaaripisteet: 2 Profiili Korkeintaan jonkinlainen pelipuhelimalli. Tai sitten Androidin peliominaisuuksien uudistamista ja/tai markkinointia. Veikkaan oikeastaan jonkinlaista Android Games tai Google Games brandin julkistusta tms. Siihen vielä kylkeen kasa oheispalveluita ja oma pelinkehitystiimi. Eli lähdetään mobiilipelaamisen ja mobiilikilpapelaamiseen.

Ns. kotikonsolipelaaminen on kuitenkin niin kallista hupia ja ainoa joka tekee nykyään sillä jatkuvasti oikeasti hyvä bisnestä on Sony. Nintendo keikkuu hirressä joka toinen vuosi ja katselee kokoajan uusia bisneksiä ja on jäämässä selvästi koko ajan kauemmas "perinteisestä" kotikonsolibisneksestä. M$:ltä tulee uutisia enemmän tai vähemmän tasaisin väliajoin kuinka peli puoli on riippakivi ja uutta pitäisi keksiä. Mutta Playstation on Sonyn suurin tukipilari tällä hetkellä ja oikeasti ainoa joka tekee tosissaan voittoa sillä vuodesta toiseen.
Joten en usko että Google lähtisi tähän. Varsinkin kun suurimmat ja nopeimmat voitot on selkeästi mobiilissa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #2 : 19.03.2019 15:33 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Cast... Chromecast...
Huhuttu yksinoikeuspeli SEGAlta...
DC vitriinissä...

DREAMCAST 2 VAHVISTETTU!



« Viimeksi muokattu: 19.03.2019 15:38 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #3 : 19.03.2019 16:26 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Veikkaan että Google tulee isosti pilvipelaamisen maailmaan ja lanseeraa jonkun Chromecast Gaming -laitteen sekä subscription mallin pelipalvelun. Alkuun saatavilla vain Google Fiber käyttäjille.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #4 : 19.03.2019 17:57 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Juu, ei tämä mikään mobiilipelijuttu ole. Eiköhän se tuohon Project Streamiin liity. Enkä usko, että ainoastaan Google Fiberin käyttäjille. Eihän se betassakaan ollut.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #5 : 19.03.2019 19:30 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Stadia. Ihan vakuuttavaa settiä. Ainoastaan vasteajat epäilyttää, vaikka Suomen konesalista peliä pyöritettäisiinki.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #6 : 19.03.2019 19:58 »
CronoX KettuPRKL Jäsen Viestejä: 61 Basaaripisteet: 0 Profiili Google tulee isolla vaihteella sisään. Jännä nähdä miten tässä käy.
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #7 : 19.03.2019 20:07 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Herää tosiaan kysymys, millaisesta määrästä input lagia puhutaan, kun on kyse tosiasiallisesta käytöstä, eikä "laboratorio-olosuhteista."  Kukaan ei varmaan Laudalta testannut syksyllä project streamin betaa? Eivät ainakaan mainostaneet erityisen alhaisia lukuja missään vaiheessa esitystä (ja olisivat todellakin niin tehneet ihan naulatakseen pointtiaan pelaamisen tulevaisuudesta).

Kaista- ja datarajat tulevat monilla 4K-pelaamisen tielle (ei välttämättä kuitenkaan Suomessa).




« Viimeksi muokattu: 19.03.2019 20:25 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #8 : 19.03.2019 22:25 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 700 Basaaripisteet: 2 Profiili No jopas. En nyt ideasta mitenkään yllättynyt ole, mutta skaalasta olen. Google tuntuu olevan ihan tosissaan mukana. M$ ainakin repii hiuksia päästään miksi niiltä ei tullut tuollaista ensin. Sony ja Nintendo pyörii ehkä vähän eri bisnes mallilla ihan yleisesti. Gamestopin osake sukeltaa varmaan taas ainakin väliaikaisesti huomenna.

Idea on kyllä hyvä kuten aiemminkin, mutta samat kysymykset on edelleen. Eli vasteajat, kehitys, verkon vaatimukset, jne. Ja 10 teraflopsia ei ole E3:n jälkeen mitään erikoista. Toki Googlen on helpompi nostaa tehoja kuin muiden. Ja onhan Googlella resursseja panostaa kehitystyökaluihin.
Mutta verkon vaatimusten ja vasteajan yhteis vaikutus on suurin kysymys. Tietty voidaan tuoda silmäkarkin skaalausta, joka varmasti on jo tuotteessa, se vain jätettiin ovelasti kertomatta. Mutta data ei voi olla niin kovalla kädellä pakattua mitä Netflixin streamissä, se on varma. Eli bittejä pitää liikkua huimaa vauhtia jos specsit 1080p60fps, puhumattakaan 4k:sta. Veikkaan että Googlella ei ole hajuakaan kuinka toteuttavat 8k120fps specsin pelejä.
Mittasin oman kuparin pingin, niin se oli 14ms. Nopeus oli 27Mbit/s. Eli ensin ohjaimen käsky palvelimelle, sen jälkeen palvelin prosessoi tapahtumat ja streamaa kuvan vastaanottimeen joka purkaa signaalin ja heittää sen ruudulle ja päälle ruudun oma input lag. Sekuntti 1080p60fps specseillä 8bit pikseleillä (vaikka kai ne kymmenen on) tekee noin 995328Mbit. Sekunnissa. 1080p (1920*1080). Se pitää luonnollisesti pakata jotenkin. Saa nähdä. Velhojahan ne kuulemma ovat.

EDIT:
Hups tuli laskettua "hiukan" vinoon noita kokoja.


« Viimeksi muokattu: 20.03.2019 10:17 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #9 : 20.03.2019 00:46 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili En usko, että tuo tulee toimimaan vielä vuosikausiin käytännössä kuin korkeintaan hyvin, hyvin harvalle käyttäjälle. Input lagi tulee olemaan varmasti ihan jäätävä. En saa siirrettyä PC:ltä edes olohuoneeseen netin kautta järkevästi kuvaa, jotta input lagi ei häiritsisi suunnattomasti.

Saati sitten mitä kuvanlaatu ja input lagi ovat käytännössä lopulta suurimmalla osalla, kun kyseessä on striimauspalvelu jostain perseestä saakka. Suurimmalla osalla maapallon väestä on niin kehnot yhteydet, että itkevät pelien patcheistakin kun joutuvat ikuisuuksia latailemaan. Myöskään resoluutio itsessään ei kerro vielä yhtään mitään. Kuvanlaatu voi olla ihan pakattua kehnolla bitratella äänistä nyt puhumattakaan. Kännyköilläkin saa kuvattua 4k-videota, mutta niiden laatu on aivan täyttä rapaa.

Toisaalta Google on varmaan maailman ainoa firma, joka saa tämän onnistumaan, mikäli se on millään tavalla mahdollista.
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #10 : 20.03.2019 09:02 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kuvanlaatu voi olla ihan pakattua kehnolla bitratella äänistä nyt puhumattakaan. Kännyköilläkin saa kuvattua 4k-videota, mutta niiden laatu on aivan täyttä rapaa.

En näkisi tätä ongelmana. Netflix todistanut että 4K HDR matsku menee verkon läpi striimattuna ihan nätisti. Laatu on oikeasti ihan vakuuttavaa, vaikkei 4K blu raylle pärjääkkään. Toisaalta Netflix pystyy rauhassa bufferoimaan striimiä, mikä taas ei pelipalvelussa siinä mittakaavassa onnistu. Mutta tosiaan, Google jos joku tähän jotain taikoja voi keksiä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #11 : 20.11.2019 07:30 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://twitter.com/jasonschreier/status/1196766382584672256

Stadia sakkaa lanseerauksessa. Mutta yllättyikö joku?

Mietitään, mitä sillä on vastassa: Esimerkiksi Gamepassin kaltainen palvelu, johon Microsoft syöttää tolkuttomalla tahdilla laadukasta pelattavaa Netflixiin verrattavan kuukausimaksun hinnalla.  Oikeasti, Xbox- ja PC-pelaajien ei tarvitse enää koskaan varsinaisesti ostaa pelejä (jos ei ole fyysisten eikä omistajuuden perään), ja silti uutta tahkottavaa tuodaan lautaselle lähes non-stoppina.

Stadialla taas joutuu maksamaan kuukausimaksun saadakseen maksimilaadun, sekä vielä ostamaan pelin samalla hinnalla, millä saisi fyysisen version muulle laitteelle.

Google joutunee kääntämään homman suurilla muutoksilla. Ei se varmaan ihan heti kuitenkaan Stadiaa ole hylkäämässä, ottaen huomioon sen panostukset omiin kehittäjätaloihin.



« Viimeksi muokattu: 20.11.2019 07:35 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #12 : 20.11.2019 07:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 700 Basaaripisteet: 2 Profiili Mielestäni Stadiankin kk-maksuun kuuluu ilmainen peli. Ensimmäinen on muistaakseni Destiny 2. En nyt ole varma tuliko joka kk uusi, mutta tietyin väliajoin kyllä. Ei se toki vielä gamepassin tasolla ole.

« Viimeksi muokattu: 20.11.2019 23:56 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #13 : 20.11.2019 10:17 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Toki D2 on nykyään free-to-play, eli vähän köykäinen bonus. :b

Tärkeintähän tässä tavallaan on, että se itse striimaustekki toimii, ja näiltä osin käsittääkseni homma on itse asiassa suhteellisen kunnossa. Kaikki muu siinä ympärillä vaan on ikävä kyllä lapsenkengissään. Pääasiassa vanhoihin Tomb Raidereihin nojaava starttivalikoima ei missään nimessä kiinnosta kasuaaleja, ja pelaajat taas ovat jo pelanneet pelit aikaa sitten sulavampina - tai saavat ne nykylaitteistolleen halvemmalla. Value propositionissa on melkoisesti kehittämistä, mutta Googlella on kyllä rahaa, joten voihan ne tuosta parissa vuodessa jotain saada rakennettuakin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #14 : 20.11.2019 13:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 700 Basaaripisteet: 2 Profiili
Toki D2 on nykyään free-to-play, eli vähän köykäinen bonus. :b
Ei tietty gamepassin tasolla, mutta tuleehan siinä lisäosat mukana ja aikalailla samalla kikalla tässä ratsastetaan millä esim. Switch ratsastaa: Ei se mitä pelaat vaan kuinka pelaat. Itseen ei Switchin konsepti ole suuremmin iskenyt, mutta jos se sattui iskemään, Stadian pitäisi toimiessaan olla lähes lähes taivaanlahja. Vaikka ei sillä, eihän Stadian verkkopalvelu ole läheskään sillä tasolla kuin konsoli valmistajien. Kaikki nyt riippuu paljon Google suostui laittamaan rahaa Stadiaan. Kai siinä pitäisi ainakin perinteisen sukupolven ajan valmistatua kylvämään rahaa.

Edelleen itsestä stadia tuntuu hyvin mielenkiintoiselta. Vähintäänkin teknisessä mielessä. Heti kun ilmainen malli lanseerataan tai MK11 tulee "kuukauden peliksi", on sitä pakko vähintäänkin testata.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Google – pelialan neljäs suuri? « Vastaus #15 : 20.11.2019 17:33 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin tai lähinnä MS:n Project xCloud tulee olemaan Stadia -vastine. Joidenkin ensiarvioiden mukaan xCloud tulee olemaan se mikä Stadian olisi pitänyt olla. Ihan kiinnostavaa nähdä mihin nämä kehittyvät. Lisää vaan pelureita kentälle niin kilpailuasema kiihdyttää kehitystä ja saadaan näistä oikeasti varteenotettavia vaihtoehtoja.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines