Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Joel-san - 20.06.2007 18:13



Otsikko: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 20.06.2007 18:13
Bethesda on paljastanut Game Informerin artikkelia varten muutamia tärkeitä yksityiskohtia Fallout 3:sta.

- Game runs on an evolved version of the Oblivion engine. Third person view has been reworked since the verdict was that the Oblivion version was bad.

- Game starts with your birth and your mother's death in a vault hospital. This is essentially the character customization part of the game. Your father hands you up to have your DNA analyzed and you get to pick out all your character traits. Your dad takes off his mask to reveal similar traits to the ones you picked.

- You grow up in the vault and as you grow you get your first book titled "You're Special" which allows you to choose you baseline stats for each of your 7 primary aptitudes. You'll also get your first weapons and wrist computer (menu) as you get older and take tests to determine the initial layout of your skills and traits.

- Every aspect of character creation is based on S.P.E.C.I.A.L. system. Of your 14 skills you can tag 3 to grow at a faster rate than the rest as you level up.

- Battle system is called the Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.). The article states. "While you'll certainly be able to tackle enemies in real time using first person shooting, V.A.T.S. lets players pause time and select a target at their leisure". Battle system still uses action points, but once you've used them up you'll still be able to fight targets in real time while they charge back up.

- Game is still violent and gory. One of the featured screens is of a guy's head exploding in super gory detail. Apparently all gory deaths in the game will be in slow motion.

- More than one way to play the game. Go balls out and kill people, or sneak past situations, or perhaps talk your way out of situations.

- Enemies can target you just like you can target them, so you can get injured in very specific points on you body. This in addition to an all new health/radiation system. This new system has you measuring how radiated certain things (like water) are and how they affect you when you consume them.

- Karma system returns

- The game does not scale like oblivion, so if you enter a high level area expect to be promptly murdered.

- Level cap is 20.

- Definite ending to the game, but there are 9 - 12 possible endings.

- There are NPC's you can hire, but this is not a party based game.


Näistä tärkeimpänä pidän sitä, että hahmonkehitys pohjustuu SPECIALiin. Taistelusysteemi ei myöskään kuulosta aivan surkealta, mutta kovana Fallout–fanina reaaliaikaisuus kauhistuttaa ja tuntuu jopa aivan päälle liimatulta. Erityisen hyvältä vaikutaa maininta siitä, että tilanteet voi selvittää myös puhumalla. Se luo toivoa siitä, että pelin dialogia voi jopa kutsua dialogiksi.

Pelistä julkaistiin myös lähiaikoina teaser, jonka voi katsastaa pelin sivuilta (http://fallout.bethsoft.com).


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Fraeon - 20.06.2007 19:00
Eli siis peli on FPS, kunnes pistät bullet ti...siis sori, V.A.T.S:in päälle, niin pääset tähtäilemään rauhassa? Kuulostaa...epämääräiseltä.

Toinen asia, mitä on tullut ihmeteltyä, on nykyinen länsikehittäjien innostus tehtailla jokikistä helkkarin peliä FP-kuvakulmasta nykyään. Se taas on tarina toiselle kerralle.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Mixba - 20.06.2007 19:17
hmm.... tuo fp meininki kyllä epäilyttää vahvasti. Peli pärjäisi loistavasti edelleen samassa kuvakulmassa kuin aikaisemmissakin osissa. Ja sen suhteen olisi kiva saada varmaa tietoa, jotta ilmestyykö peli ainoastaan pc:lle vaiko myöskin uusimmille konsoleille.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Fraeon - 20.06.2007 19:22
Siis, peli on jo varmistettu PC:lle, PS3:lle ja 360:lle.

Lainaus
NMA Falloutista (http://www.nma-fallout.com/)

Q: Will porting the game to consoles hurt the PC version?
A: Hmm... Well, the game’s not really being ported anywhere. It’s being built from the ground up for Xbox 360, PlayStation 3 and PC. [...]


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Doinkki - 20.06.2007 21:21
Ei vuoropohjaisuutta, first-person...  ???

Jos peli todellakin pelittää suunnilleen samoin kuten Oblivionkin (tsiis kameran osalta), olisi toivottavaa, että BETHESDA JUMALAUTA VÄÄNTÄISI PELIHAHMOILLE KERRANKIN KUNNON ANIMOINNIT. Oblivionkin on parhaimmillaan jumalallisen näköinen tekele, mutta rampautuneet animaatiot nakertavat ja pahasti. Isometrisestä kuvakulmasta vähän könkömpi askellus ei välttämättä pistäisi silmään niin tuskaisesti.

Mutta oli tuossa mainittuna muutamia ihan hyviä juttujakin, joten odotellaan nyt vaan innolla uusia tiedonmurusia  ;)


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 20.06.2007 22:14
Juttujen mukaan tässä ei olisi maailman skaalaamista levelin mukaan, joten se jo yksistään tekee tästä paremman kuin Oblivion. Ei Fallout 3 voi siltikään mitenkään nousta sille tasolle, mitä fanit vaativat. 1 ja 2 sekä ne kultaiset muistot ovat nostaneet vaatimukset niin korkealle, ettei Bethesdalla ole mitään mahdollisuuksia.

Parasta toivotaan ja pahinta pelätään. Eiköhän tässä saa vielä sen puolitoista vuotta odotella. Turhan aikaisin alkaa tämä hypetys nykyään.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Fraeon - 21.06.2007 14:43
Juttujen mukaan tässä ei olisi maailman skaalaamista levelin mukaan, joten se jo yksistään tekee tästä paremman kuin Oblivion. Ei Fallout 3 voi siltikään mitenkään nousta sille tasolle, mitä fanit vaativat. 1 ja 2 sekä ne kultaiset muistot ovat nostaneet vaatimukset niin korkealle, ettei Bethesdalla ole mitään mahdollisuuksia.

Parasta toivotaan ja pahinta pelätään. Eiköhän tässä saa vielä sen puolitoista vuotta odotella. Turhan aikaisin alkaa tämä hypetys nykyään.

Sattuu olemaan sen verran alhaiset odotukset Bethesdan Falloutia kohtaan, että riittää kunhan siinä voi todellakin edetä puhumalla ja että vaikeustaso on jokseenkin kohdillaan. Tai ainakin säädettävissä sellaiseksi, jos haluaa.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 22.06.2007 21:50
Minunkin suurin pelko on se, että saadaan taas ”roolipeli”, jota voi roolipelata ainoastaan kaikki paskaksi hakkaavalla pelihahmolla, joka voi olla näennäisesti ja ainoastaan hyvis tai pahis. Tämä tappoi Oblivionin minun kohdallani täysin. En yksinkertaisesti voinut pelata hennolla mustan ja valkoisen rajamailla tasapainottelevalla tyypillä. Roolipelielementeillä varustettu action adventure kävi päälle milloin minkäkin metsäsian muodossa. Jo sekin, ettei pelissä ollut mitään kunnon seurauksia teoilleen, oli naurettavaa. Pelaaja pystyi aivan hyvin liittymään jokaiseen mahdolliseen kiltaan. Vaatteiden vaihtaminen pelissä oli kyllä aikansa hauskaa.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Lohi - 01.07.2007 20:27
Ainakin 3 uutta kuvaa tullut. Pistäkää ihmeessä linkkiä jos löydätte lisää tai isompikokoisia.

Kuva 1 (http://ve3dmedia.ign.com/ve3d/image/article/800/800884/fallout-3-facts-that-could-save-your-life-20070701023053153.jpg)
Kuva 2 (http://ve3dmedia.ign.com/ve3d/image/article/800/800884/fallout-3-facts-that-could-save-your-life-20070701023846209.jpg)
Kuva 3 (http://ve3dmedia.ign.com/ve3d/image/article/800/800884/fallout-3-facts-that-could-save-your-life-20070701023902318.jpg)

Enpä tiedä mitä noista nyt sitten sanoa. Ulkokuvassa ei ole mitään tunnelmaa, johtuen luultavasti jälleen kerran HDR:sta. Ei tuollainen hehkuminen sovi ollenkaan ydinsodan runnelemaan maailmaan, etenkin kun taivas on täynnä pilviä. Onneksi grafiikka-asetuksia voi säätää (toivottavasti). Kolmannen kuvan taistelu vaikuttaa sen sijaan mielenkiintoiselta, mutta saa nyt nähdä mitä tuostakin tulee. Odotukset aika nollassa, kun Bethesda on kehittäjänä.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Koo - 01.07.2007 20:58
Mikäs siinä Bethesdassa on vikana? Oblivion ihan paska eh?
Toivotaan parasta, pelätään pahinta.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: despo - 01.07.2007 21:01
No mm. Pelaajan sivuilta löytyy suuremmat versiot.

Chaos Space Marine (http://pelaajalehti.com/wordpress/wp-content/2007/07/bos.jpg)
Dialogia faijan kanssa (http://pelaajalehti.com/wordpress/wp-content/2007/07/dialogue.jpg)
Pip-Boy (http://pelaajalehti.com/wordpress/wp-content/2007/07/pip-boy.jpg)
Maisema (http://pelaajalehti.com/wordpress/wp-content/2007/07/springvale.jpg)
Mutantti-örkki (http://pelaajalehti.com/wordpress/wp-content/2007/07/vats.jpg)



Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Cobaia - 02.07.2007 14:02
Jo sekin, ettei pelissä ollut mitään kunnon seurauksia teoilleen, oli naurettavaa. Pelaaja pystyi aivan hyvin liittymään jokaiseen mahdolliseen kiltaan.
Toivottavasti Bethesda saa karmasysteemin toimimaan, sillä se on pelin koko suola. Olisi aika anuksesta sompailla vaan ympäri maailmaa tappaen jokaisen vastaantulijan, ilman mitään seurauksia.

Itse odottelen melko sekavin tunnelmin Laskeuma kolmosta. Sarjan edelliset osat olivat raakaa timanttia. Yhä edelleen isken joskus Fallout 2 levykkeen asemaan ja sukellan kultaisiin muistoihin. En kyllä usko, että Bethesda pystyy säilyttämään vanhojen Fallouttien hengen ja huumorin noin radikaalien muutosten keskellä, mutta antaa poikien yrittää.

Juuri julkaistu teaser vaikutti oikein hyvältä, mutta siinä ei esiteltykään oikeastaan mitään pelin kannalta olennaista. Hyvä ainakin, että pysyivät uskollisena edellisten osien tyylille. Aika kummallinen idea sinäänsä yhdistää 40-Luvun populaarikulttuuri Post-Nuclear maailman, mutta toimii pirun hyvin. Harmi, että läppä jäi vähän hyödyntämättä edellisissä osissa raudan rajoittuneisuuden takia. Toivottavasti kolmosen free-roaming maailma ja uusi perspektiivi mahdollistaa teeman laajemman hyödyntämisen.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: delirious - 24.07.2007 23:30
Kuten moni muukin, sekavissa tunnelmissa: epäillen ja toisaalta luottavaisena yhteen parhaista pelisarjoista ikinä. Tosin Fallout 2:n kultaisten muistojen tasolle tuskin päästään. Liian korkein odotuksin luultavasti silti liikkeellä.

Teaser on herkullinen. Pelaajan tarinointi + internetin ihmemaan "faktat" vaikuttavat suurimmaksi osaksi hyviltä. Lisätietoja odotellessa on vain toivottava parasta ja pelättävä pahinta.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 15.07.2008 16:13
Gameplay–materiaalia (http://e3.g4tv.com/e32008/videos/26939/Hands_On_Fallout_3.html)

Hyvää tuossa tosiaan on se, että pelin aseet ja ulkonäkö näyttää STALKERilta ja gore on ennallaan joskin vihollisten ruumiinjäsenet irtoilivat ihan milloin sattui. Grafiikka ei tosin ole kovin hyvää. Yksityiskohdattomia ja matalaresoluutioisia tekstuureja joka paikassa. Sekään ei näytä erityisen hyvältä, kun lähes kaikki tekstuurit on normal mapattu.

Taistelusysteemi on helvetin tylsän näköistä FPS:ää. VATS on ihan toimivan näköinen systeemi, mutta sen pitäisi olla pääosassa ja taisteluiden muutenkin vuoropohjaisia. Nyt tuolla tyylillä vaan napsasee VATSilla nopeasti headshotin ja juoksee reaaliajassa kiven taakse suojaan. Vuoropohjaisesssa systeemissä voisi loppua action pointsit kesken ja viholliset pääsisivät omalla vuorollaan ampumaan kesken juoksun pelaajaa jalkaa. Tulisi aivan uudenlaista haastetta peliin, kun pelaaja olisi rampana keskellä aukeaa ja vain muutama action pointti käytössä. Toivottavasti edes modeilla Falloutista saataisiin taas vuoropohjainen.

Muita huolenaiheita on pelin questit ja hahmon kehitys. Etenkin perkit menettävät täysin tarkoituksensa, jos kaikki perkit vaikuttavat vain positiivisesti pelaajan statseihin. Alkuperäisissä Fallouteissa niille oli onnistuttu luomaan kohtalaisesti myös negatiivisia vaikutuksia. Perkeissä pitäisi olla kyse valinnoista eikä vain power upeista.

Herran jumala, löytyhän sieltä vielä ”lock picking”–minipelikin. Tosin onneksi näytti siltä, että pelaajan skillit olisivat edes vähän pienemmässä roolissa kuin Oblivionissa, jossa taitava pelaaja sai lukon kuin lukon auki hahmon statseista riippumatta.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: tuhis - 15.07.2008 17:29
Ruumiinosien irtoiluunhan vaikutti tuo Bloody Mess featti? Aikaisempia Falloutteja en ole niin kamalasti pelannut, mutta eikö niissäkin ollu jo vastaavanlainen juttu että vihut jotka teilasit kuolivat aina jotenkin ylilyödysti.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 15.07.2008 17:46
Ruumiinosien irtoiluunhan vaikutti tuo Bloody Mess featti? Aikaisempia Falloutteja en ole niin kamalasti pelannut, mutta eikö niissäkin ollu jo vastaavanlainen juttu että vihut jotka teilasit kuolivat aina jotenkin ylilyödysti.
Joo, mutta yleensä damage tapahtui sillä alueella, johon ammuttiin, eikä vihollisten ruumiit olleet kuin painottomia ilmapalloja. Bloody messia varten tarvittiin critical hit tai paljon vihollisen armoria parempi pyssy. Ei niin, että kun vihollista linkoaa mahaan teddykarhun, irtoaa siltä jäsenet löysästi kuin spitaaliselta sormi jonain kauniina päivänä. Pelin rag doll on kaamea.

1:ssa ja 2:ssa bloody mess oli tyylikäs. Vihollisilta oikein mäjähti niitä osia irti tai tarpeeksi isolla kanuunalla ampuessa koko kroppa hävisi savuna ilmaan jättäen vain kengät ja mustan tuhkakasan jälkeensä. Eikä sitä koko ajan päässyt näkemäänkään.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Azu - 16.07.2008 11:10
Näyttää suht keskinkertaiselta. Kaiken näkemäni perusteella en kyllä olisi yhtään innostunut FO3:sta, jos Fallout 2 ei olisi paras/yksi parhaista (PC-)peleistä koskaan. Mutta koska se on, niin kyllähän tuota täytyy pitää silmällä. Räiskintä näytti vain niin helvetin keskinkertaiselta eikä missään muussakaan ollut oikeastaan mitään kehuttavaa.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Koo - 16.07.2008 15:18
No toi koko gameplay video oli kyllä aika shaissea. Ragdollit kieltämättä on, ihan älyttömän paskoja. No okei, VATS näytti aika siistiltä, mutta ei tästä vielä uskalla innostua. Räiskintä näytti VATSIA lukuunottamatta ihan mielettömän huonolta.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 18.07.2008 19:50
Joo, mutta yleensä damage tapahtui sillä alueella, johon ammuttiin, eikä vihollisten ruumiit olleet kuin painottomia ilmapalloja. Bloody messia varten tarvittiin critical hit tai paljon vihollisen armoria parempi pyssy. Ei niin, että kun vihollista linkoaa mahaan teddykarhun, irtoaa siltä jäsenet löysästi kuin spitaaliselta sormi jonain kauniina päivänä. Pelin rag doll on kaamea.

1:ssa ja 2:ssa bloody mess oli tyylikäs. Vihollisilta oikein mäjähti niitä osia irti tai tarpeeksi isolla kanuunalla ampuessa koko kroppa hävisi savuna ilmaan jättäen vain kengät ja mustan tuhkakasan jälkeensä. Eikä sitä koko ajan päässyt näkemäänkään.
Tuossa demossa oli luultavasti säädetty Bloody Mess tapahtumaan hyvin suurella todennäköisyydellä. Itse pelissä se toimii (toivottavasti) kuten ennenkin. Regdollit sukkasivat kyllä aika pahasti.

Räiskintä ei erityisesti vakuuttanut, mutta eipä tämä räiskintäpeli olekaan. Mitään muutahan he eivät oikein edes demottaneet, joten en ymmärrä mitä se Azu itkee.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Omenarosvo - 18.07.2008 20:06
Räiskintä ei erityisesti vakuuttanut, mutta eipä tämä räiskintäpeli olekaan. Mitään muutahan he eivät oikein edes demottaneet, joten en ymmärrä mitä se Azu itkee.
:lol: Azu itkee aina

Eipähän toi räiskintä Fallout kakkosessakaan mitään kovin kurkoa ollut johonkin contraan verrattuna. Haluaako sitä sitten verrata juuri siihen peliin or not.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Azu - 19.07.2008 00:25
Räiskintä ei erityisesti vakuuttanut, mutta eipä tämä räiskintäpeli olekaan. Mitään muutahan he eivät oikein edes demottaneet, joten en ymmärrä mitä se Azu itkee.
:lol: Azu itkee aina
Haista paska. :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Lainaus
Eipähän toi räiskintä Fallout kakkosessakaan mitään kovin kurkoa ollut johonkin contraan verrattuna. Haluaako sitä sitten verrata juuri siihen peliin or not.
1) Kyllä oli

2) Miksi vitussa joku vertaisi Fallouttia Contraan, täysin erilaisia pelejä eivätkä kuulu edes samaan pelisarjaan? Vertaan nyt FO3:sta aikaisempiin (I wonder why, hmmmmmmmmmmmmmm?) ja Fallouteissa 1 & 2 taistelut vain olivat mukavaa vuoropohjaista mättöä. Fallout 3:ssa se näyttää helvetin köykäiseltä. Eihän sen ole tarkoitus olla mikään suoraviivainen FPS alusta loppuun, mutta kun nyt ovat päättäneet muuttaa taisteluita radikaalisti, niin voisivat edes tehdä sen hyvin.

Sanoin muutenkin "kaiken näkemäni perusteella." En voi sille mitään, jos Bethesda päättää esitellä suurimmaksi osaksi pelin paskimpia puolia. :| "Itkin" niistä asioista, mitä olen pelistä nähnyt. Taistelut nyt yleensäkin OVAT iso osa roolipelejä, joten kyllä sen puolen pitäisi olla edes joten kuten kunnossa, että sellainen 50-100+ tuntinen rupeama jaksaisi pitää otteessaan loppuun asti.

Onhan se kiva, jos teillä on rima alhaalla. :)

E: Ja minähän olinkin ainut, joka kritisoi gameplay-videoita.  :rollaus:


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Omenarosvo - 19.07.2008 10:08
Toi meni taas itkemiseksi, kun pitää ottaa kaikki niin kirjaimellisesti. Jos hidastempoisemman ropellusseikkailun vertailukohtana on jokin räiskintä X niin pettymyksellä ei pitäisi olla hirveästi perustaa. Se contra-läppä oli just sitä, että tuskimpa fallout3:n taistelusysteemin esiasteen demovideot kertovat koko pelistä loppumetreillä yhtikäs mitään. Ehkä toi homma sopii pelin kokonaisuuteen hienosti, ehkä ei, joten mitä siitä tässä vaiheessa vielä välittämään vittujakaan.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Azu - 19.07.2008 14:40
mitä siitä tässä vaiheessa vielä välittämään vittujakaan.
Tässä vaiheessa? Alle kolmea kuukautta ennen julkaisua (lokakuun 7.)? Pelinhän täytyy olla käytännössä jo melkein valmis tällä hetkellä ja jos yksi pelin tärkeimmistä osa-alueista näyttää vielä tässä vaiheessa täysin turhakkeelta ja mielenkiinnottomalta paskalta, niin ei se ainakaan saa minua hypettymään. Tuskin se tulee tuosta enää hirveästi paranemaan parissa kuukaudessa.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 19.07.2008 18:31
Oblivionin meinasin jo hommata, mutta koska tämä tulee piakkoin ja molempiin ei aika riitä, niin näiden väliltä pitää valita. Jos Falloutissa on yhtä iso maailma kuin Oblivionissa, niin melkeinpä tekisi enemmän mieli koluta kaupungin raunioita ja lähi-alueita kuin niitä iän ikuiksia metsiä ja maahisien perseitä. Tuolle räiskinnälle on ihan sama miltä se näyttää, kun kuitenkin aion pelata sitä tuolla vuoropohjasysteemillävaimikäonkaan. Saisivat vain hahmojen välisen interaktion ja haasteen kohdilleen niin kyllä kelpaa.

Vai pitikö se Fallout 2 viimeinkin pistää tulille  :???:


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Azu - 19.07.2008 18:33

Vai pitikö se Fallout 2 viimeinkin pistää tulille  :???:
Kyllä.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Omenarosvo - 19.07.2008 19:20
Tässä vaiheessa? Alle kolmea kuukautta ennen julkaisua (lokakuun 7.)? Pelinhän täytyy olla käytännössä jo melkein valmis tällä hetkellä ja jos yksi pelin tärkeimmistä osa-alueista näyttää vielä tässä vaiheessa täysin turhakkeelta ja mielenkiinnottomalta paskalta, niin ei se ainakaan saa minua hypettymään. Tuskin se tulee tuosta enää hirveästi paranemaan parissa kuukaudessa.
Näyttää täysin turhakkeelta ja mielenkiinnottomalta paskalta?

Tuo on varmaan suurin mysteeri maailmassa, että miks pitää uhrata vähäisintäkään aikaa noiden tuloillaan olevien asioiden arvostelemiseen. Ennakkokäsitysten kasailu aiheuttaa ainoastaan sen että hyväkin peli on vähintään joltain osin hirvittävä pettymys. Menisit pelaamaan niitä jotka ovat jo ulkona ja tuu sitten kertoo, se on paljon kiinnostavampaa ja sentään pohjaa johonkin oikeaan.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 19.07.2008 19:33
Onko Omenarosvolle Fallout 3 joku pyhä lehmä, josta ei pahaa saa sanoa? Minusta tulevia pelejä saa arvioida. En minä tätä threadia luonut sitä varten, että vain hymistään tyytyväisenä, että kohta se tulee. Varsinkin, kun kyseessä on niin arvostetun pelisarjan kuin Falloutin tuleva perillinen.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Azu - 19.07.2008 19:40
Menisit pelaamaan niitä jotka ovat jo ulkona ja tuu sitten kertoo, se on paljon kiinnostavampaa ja sentään pohjaa johonkin oikeaan.
Onhan tuollakin "pohjaa oikeaan", videon perusteella voi päätellä jo jotain, vaikka toki se lopullinen mielipide tehdään vasta sitten kun saa ohjaimen käsiinsä. Olen nyt kuitenkin elämäni aikana katsonut sen verran paljon noita videoita, että kyllä niistäkin osaa jo jotain päätellä. Sadat elleivät jopa tuhannet pelivideot ovat nostattaneet innostusta tiettyjä pelejä kohtaan ja saaneet esim. taistelusysteemit näyttämään hyvältä (ovat usein jopa olleet), mikseipä video siis voisi tehdä myös toisinpäin, eli vähentää innostusta, koska se ei NÄYTÄ hyvältä?

Fallout 3:n taistelut NÄYTTÄVÄT paskalta (hemmetin kömpelöä menoa, imo). En ole vielä sanonut, että ne 100%:n varmasti OVAT paskaa. Vain sitä, että ne NÄYTTÄVÄT paskalta. Fallout 2:n taistelut NÄYTTIVÄT hyviltä, kun näin kaverini pelaavan kyseistä peliä ensimmäistä kertaa, ja niin ne myös OLIVAT.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Omenarosvo - 19.07.2008 19:45
Fallout on jäänyt meikällä väliin enkä tiedä mitä tästä kolmosesta sanoisin, mutta onhan se nyt hienoo lukea kun tyypit fiilistelee hyviä pelejä joita ovat tahkonneet tuntikaupalla, kuin että bashaavat (edit:)paskoja pelejä joita eivät ole koskaan edes pelanneet.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 19.07.2008 20:48
Fallout on jäänyt meikällä väliin enkä tiedä mitä tästä kolmosesta sanoisin, mutta onhan se nyt hienoo lukea kun tyypit fiilistelee hyviä pelejä joita ovat tahkonneet tuntikaupalla, kuin että bashaavat (edit:)paskoja pelejä joita eivät ole koskaan edes pelanneet.
Valitettavasti harvalla riittää optimismi noin pitkälle, kun paljon pitämälleen pelisarjalle on vihdoin tulossa jatko-osa ja se ei edes näytä samanlaiselta kuin sarjan edelliset osat. Minusta useimmat ovat suhtautuneet uuteen FPS–kuvakulmaan yllättävän avoimesti. Tietysti se kiinnostaa, miten ampuminen ja muu toiminta tapahtuu ensimmäisestä persoonasta. On kyse kuitenkin muutoksesta, joka muuttaa peliä hyvin oleellisesti toisenlaiseksi.

Pelin persoonan määrittää sen pelimekaniikka. Se, miten peliä pelataan, mitä pelissä tehdään, miten se tehdään ja minkälaisia vaikutuksia sillä on ruudun tapahtumiin. Olisiko Contra Contra, jos siitä tulisi seuraavassa osassa FPS? Saattaisi ollakin, jos pelin ”tyyli” pysyisi samankaltaisena. Fallout 3:ssa on se vikana, että liian moni asia muuttuu kerralla aivan päinvastaiseksi. Kuvakulma vaihtuu, taisteluista tulee reaaliaikaisia, pelaaja ”tähtää” itse. Jos muuttaa liikaa, onko se enää Fallout? Tämän ovat huomanneet Bethesdakin ja jättäneet joitakin rippeitä vanhasta: VATS ja action pointit. Action pointit, vuorot ja tähdätyt laukaukset olivat niitä Falloutin pelimekaniikan ydinjuttuja. Samalla lailla kuin vaikkapa Viewtiful Joen VFX–skillit ja kaksiulotteinen ruudun reunasta toiseen rullaava reaaliaikainen pelattavuus. Olisiko Viewtiful Joe 3 Viewtiful Joe, jos VFX:t leikattaisiin pois ja sitä pelattaisiin vuoropohjaisena heksaruuduilta?

Fallout 3:ssa näyttäisi käyvän vain niin, että uudet asiat eivät sovi yhteen vanhojen asioiden kanssa. Peli ei siis yritä olla rehellisesti jokin muu peli (FPS), se ei yritä olla rehellinen Fallout, vaan näiden sekava välimuoto. Ja sitähän se näytetyn materiaalin perusteella onkin. All-in-one –paketti, jossa oikein mikään ei toimi kunnolla vaan kaikki on vähän sinne päin.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Fraeon - 19.07.2008 22:15
Fallout on jäänyt meikällä väliin enkä tiedä mitä tästä kolmosesta sanoisin, mutta onhan se nyt hienoo lukea kun tyypit fiilistelee hyviä pelejä joita ovat tahkonneet tuntikaupalla, kuin että bashaavat (edit:)paskoja pelejä joita eivät ole koskaan edes pelanneet.

...mutta toisin kuin ehkä kuvittelet, postauksesi ovat tasan yhtä rakentavia kuin tämänhetkistä materiaalia arvostelevat. Vitsillä heitetty Contra-vertauksesi epäonnistuu siksi, että alkuperäisten Falloutien räiskinnällä haetaan aivan jotain muuta kuin Contrassa. Tässä kohtaa yritetään muuttaa Falloutien meno reaaliaikaiseksi, eikä se oikein vakuuta. Videossa näkynyttä räiskintää valitellaan juuri siksi, että...
 
  • Se on iso osa peliä.
  • Haluamme oikeasti, että pelistä tulee Falloutien arvoinen perillinen.

Otetaan asiaan myös sitä toista näkökulmaa: olisihan se tylsää lukea foorumia, jossa kaikki postaukset peleistä olisivat pelkkää hyvien pelien fiilistelyä. Siihen on syy, miksi Yahtzeet ja AVGN:t menestyy.

Ja zoukka, se Fallout 2:n peluu alkaa nyt. Heti. Sen pelaaminen on osa pelaajan yleissivistystä.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Omenarosvo - 19.07.2008 23:18
Minusta tuntuu että noiden turhan kärjistettyjen esimerkkieni vuoksi oma pointtini hukkui sinne jonnekin contra-juidujen sekaan. Perimmäinen ajatukseni oli, että koen järkeväksi odottaa pelin julkaisuun asti ja katsoa miten taistelusysteemi istuu pelin kokonaisuuteen. Voi olla että rokkaa, voi olla että imee boolsseja.

Jos nyt jatkan vielä noista vastauksista sivupoluille, niin tuntuu että monien mielessä 1st person -kuvakulma tarkoittaa nykyisessä pelitulvassa sitä että tuliaseet käyttäytyvät tietyllä tapaa, pelit ovat nopeatempoisia ja tähtäinkäden vakaudella on suuri merkitys pelin hallintaan. Mieleen tupsahtelee joukko vanhoja dungeon-ropelluksia joita pelataan 1st personista ja vuoropohjaisesti. Aseina on toki miekka ja kilpi, mutta samat osumaprosentit ja vahinkomuunnokset kääntyvät varmaan tuliaseillekin... jos ne tekee oikein. Mutta sehän pätee mihin tahansa peliin, toimii jos se saadaan toimimaan.

Tämä todellakin vaikuttaa siltä niin kuin haluaisin puolustella peliä ja sen kehitystiimiä, ja on totta että minulla on ehkä optimistisemmat odotukset... voi johtua siitä ettei minulla ole sitä "vanhaa kunnon Falloutia" pelihistoriassani jolloin pääsisin millään lailla pettymään.

Lainaus käyttäjältä: Fraeon
olisihan se tylsää lukea foorumia, jossa kaikki postaukset peleistä olisivat pelkkää hyvien pelien fiilistelyä. Siihen on syy, miksi Yahtzeet ja AVGN:t menestyy.
AVGN, vaikka perustuukin todelliseen paskuuteen, on eräänlaista fiilistelyä sekin :)  Parhaat jaksot on niitä joista huomaa jäbällä olleen jokin henk.koht. syvempi suhde peliin, sen sijaan että se olisi vain paskan pelin haukkumista.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Doinkki - 27.07.2008 03:36
Vittu mitä paskaa. Pitäköön Bethesda sekasikiönsä..


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Fraeon - 30.07.2008 01:16
Eurogamerin (http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=201105) ja Wiredin (http://blog.wired.com/games/2008/07/hands-on-fallou.html) kommentit pelistä eivät kuulosta oikein kovinkaan lupaavilta. Taistelu on kuulemma suhteellisen perseestä reaaliajassa ja VATS taas helpottaa hommaa liikaa. Taistelu ei kuitenkaan ole suurin ongelma...

...vaan se, että NPC:t toimivat samalla tavalla kuin Oblivionissa* (http://www.gamekult.com/articles/A0000068217/) ja tarinaa verrataan fanifiktioon. On se silti Oblivionia parempaa ilmeisesti. Ja arvatkaa mikä myös palaa? Aivan oikein, se GPS. Jos otat tehtävän, niin peli osoittaa juuri sinne suuntaan, minne pitää mennä.

* Ranskaksi


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 30.07.2008 01:44
Jahas, eli sama ilmeisesti hommata Oblivion halvalla ja skipata tämä. Löytäs vaan sen Fallout kakkosen jostain...


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Omenarosvo - 30.07.2008 08:55
Sääli jos tosta ei nyt tuu mitään.

...toisaalta tuo kuulostaa melkein samalta kun meikäläinen pelasi joskus aikoinaan Fallout kakkosta sen puolituntia ja vihasin kaikkea mitä peli ehti siinä lyhyessä ajassa tarjoamaan :)


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Koo - 30.07.2008 12:53
Jaa, no ei sieltä sitten Fallout 3:sta taida olla tulossa. Voihan se ihan mielenkiintoinen olla, mutta jos kaikki apinoidaan Oblivionista niin ei tuo nyt kyllä odotuksia täytä.

Jahas, eli sama ilmeisesti hommata Oblivion halvalla ja skipata tämä. Löytäs vaan sen Fallout kakkosen jostain...
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/18599 helpostihan tuota löytyy.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 30.07.2008 13:03
No kyllähän noita uudelleenjulkaisuja ja kokoelmia löytää vaikka roskapöntöstä jos sellainen siis kelpaisi.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Koo - 30.07.2008 14:12
Jaa että originaalin perässä. No ei sitten mitään.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Qtulhu - 30.07.2008 18:29
Pahalta vaikuttaa, että monellakin suunnalla kritisoidut Oblivionin virheet tekevät järjestelmällistä paluuta tähän. Eikö siellä osata korjata virheitään vai eikö uskalleta kun Oblivion myi niin hyvin. Ja ilmeisesti uusiakin virheitä on luvassa. Vaikka typerän ohjenuolen saisikin pois, niin huonosti toimiva tulitaistelu rampauttaa peliä tehokkaasti. Eikä huono juoni peliä paranna.

Vaikuttaa siltä, että Bethesda lähti täysin samoin Oblivionin maneerein tämän pelin kimppuun ja tällä kertaa tuloksena on vain jalaton rampa mutantti joka loistavien edeltäjiensä edessä kalpenee entisestään. Morrowind kun ei ollut mitenkään kovin loistava tuotos joten Oblivionilla oli helpompaa voittaa yleisö puolelleen vaikka osa pelistä olikin huonompaa kuin edeltäjänsä. Fallout 2 taas on klassikko vaikkakin hieman kultti sellainen, joten 3:sen tie on paljon kivikkoisempi. Tätä Bethesda ei ole täysin ilmeisesti tajunnut luullen pelimaailman ikään kuin unohtaneen ekat osat. Ehkä niin on käynytkin ja me puristit täällä huutelemme ja peli menee kuumille kiville Fallout-n0b0jen ja sunnuntaipelaajien keskuudessa. En silti lyttää peliä vielä, mutta vaikuttaa siltä, että ydinsaasteen vahvistaman nuijamutantin sijaan saammekin nauraa säälittävälle sekasikiölle.

No kyllähän noita uudelleenjulkaisuja ja kokoelmia löytää vaikka roskapöntöstä jos sellainen siis kelpaisi.
Sen verta on kyllä vanha peli, että alkuperäistä ei kyllä uutena löydy varmasti mistään, käytettynä ehkä jostain. Peleille kun ei ole divareita samaan tyylin kuin kirjoille ja lehdille. Pelikauppojen käytetytkin on järjestään tän vuosituhannen puolella julkaistuja.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 30.07.2008 18:37
Joo tiedän kyllä, enkä uutta ole etsimässäkään.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: dzei - 30.07.2008 18:48
http://www.destructoid.com/e3-08-fallout-3-hands-on-95691.phtml (http://www.destructoid.com/e3-08-fallout-3-hands-on-95691.phtml)

Kyllä toi hands-on ja gameplay video saa ainaki meikäläisen innostumaan.
Fallout 2 on ihan vitun hyvä, paras joo kyllä mutta kuka oikeasti haluais just samanlaisen fallout kolmosesta?


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Qtulhu - 30.07.2008 19:15
http://www.destructoid.com/e3-08-fallout-3-hands-on-95691.phtml (http://www.destructoid.com/e3-08-fallout-3-hands-on-95691.phtml)

Kyllä toi hands-on ja gameplay video saa ainaki meikäläisen innostumaan.
Fallout 2 on ihan vitun hyvä, paras joo kyllä mutta kuka oikeasti haluais just samanlaisen fallout kolmosesta?
Kyse ei olekaan siitä, että kolmosen pitäisi olla isometrinen ja vuoropohjainen vaan, että jotkut ominaisuudet ovat huonoja vaikka voissa paistaisi. Ohjenuoli on kärsimättömien pelaajien kosiskelua ja jos sitä ei voi kytkeä pois, niin siinä kadottaa tutkimisen ja löytämisen riemun. Samaten erilaisuus ei ole käypä syy huonolle dialogille, tarinalle ja taisteluille. Erilaisuutta kun on hyvää sekä huonoa ja kyse ei ole siitä, että peli on erilainen vaan siitä miten se erilaisuus on toteutettu. Toki tyyliä ei pitäisi täysin hukata ja perintöä kunnioittaa, mutta fps/3rd person kuvakulma ja uudenlainen taistelu eivät mua lähtökohtaisesti häiritse vaan se riippuu siitä miten ne on toteutettu.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Riepu - 13.08.2008 14:57
En ole peliä varsinaisesti odotellut, vaikka onhan se hype minuunkin toki iskenyt, mutta vasta tänään lukaistuani Pelaajan ennakon pelistä kasvoi kiinnostus huimasti.

Vaikka ennakko ei oikeastaan tarjonnut mitään varsinaisesti uutta kamaa, sain silti hieman paremman käsityksen pelin taistelu- sekä kehityssysteemmistä, jotka ehkäpä juuri tällä hetkellä kiinnostavat eniten. Varsinkin esimerkiksi Perkit vaikuttavat paljon hienommalta idealta kuin mitä olinkaan ajatellut ja taisteluissa mukana olevat pisteet kuulostavat minun korvaani jotenkin vain hauskalta. Vielä kun otetaan mukaan oikeasti kehittyvä hahmo suuressa tuhoutuneessa kaupungissa eikä oikeastaan mitään lähdetä tuputtamaan, voi tämä olla kyllä hieno kokemus. Samalla tulenee myös hitusen verran vaihtelua niihin peligenreihin, joita eniten mätän.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: despo - 20.08.2008 22:51
Fallout 3:n julkaisupäiväksi Euroopassa on varmistunut 28. lokakuuta. Samana päivä ilmestyy myös LittleBigPlanet ja Dead Space...


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Tan - 20.08.2008 23:12
Fallout 3:n julkaisupäiväksi Euroopassa on varmistunut 28. lokakuuta. Samana päivä ilmestyy myös LittleBigPlanet ja Dead Space...
Ei helvetti, kaikki kiinnostaisi ostaa vielä.  :lol:
Mikä näitä julkaisijoita vaivaa kun pitää tunkea samalle päivälle AAA titteleiksi tituleerattuja tekeleitä.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: rinturi - 21.08.2008 08:42
Fallout 3:n julkaisupäiväksi Euroopassa on varmistunut 28. lokakuuta. Samana päivä ilmestyy myös LittleBigPlanet ja Dead Space...
Ei helvetti, kaikki kiinnostaisi ostaa vielä.  :lol:
Mikä näitä julkaisijoita vaivaa kun pitää tunkea samalle päivälle AAA titteleiksi tituleerattuja tekeleitä.

Mulle synttärilahjoja kaikki, päivän myöhässä mutta annetaan anteeksi.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: JasuPoju - 30.08.2008 12:05
Uutta gameplayta (http://fallout.bethsoft.com/eng/downloads/videos.html)
Näyttää hyvältä. Ei mitään tajunnanräjäyttävää mutta lupaavalta vaikuttaa.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: sleepy - 30.08.2008 13:10
Viimeinen video näytti jo ihan kivalta, ydinräjähdys varsinkin oli aika komeaa katsottavaa.

Räiskiminen näyttää silti aika tylsältä, vaikka irtopäitä ja kaikenlaisia hassuja pyssyjä löytyy. Vuoropohjainen systeemi olisi kaiketi ollut enemmän mieleeni, vaikka sellainen olisi varmaan aika tönkkö ensimmäisen persoonan pelissä ja tuskin tuollainen olisi kelvannut suurimmalle osalle 360-yleisöstä, tai jotain.

Ja miksi kukaan ei ole vielä valittanut grafiikan mössöydestä? Gears of War oli kuulemma pelkkää ruskeaa ja harmaata mössöä, mutta Falloutiin verrattessa Gears on kuin Mario Party. Edes jotain punaista sinne tänne ihan pikkuisen. . .

No, jos maailma toimii ja kaikenlaista mielenkiintoista ei-räiskintä-puuhastelua löytyy, niin ehkä tämä tulee silti ostettua.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Mr.Universum - 05.09.2008 17:08
No, jos maailma toimii ja kaikenlaista mielenkiintoista ei-räiskintä-puuhastelua löytyy, niin ehkä tämä tulee silti ostettua.

Toivotaan parasta. Bioshock vaikutti helvetin mielenkiintoiselle ns. FPA pelille, mutta ryssittiinhän se lopulta täysin kun joka nurkan takaa tulee vihuja. Jos tässä taas voi vapaasti liikuskella tuolla ydintuhon jälkeisessä maailmassa ilman jatkuvaa tulitaistelua, voisi tämän ostaakkin. Mikä helvetti siinä on, että joka peliin pitää tunkea sitä actionia? MGS4 vaikutti jonkin sortin räiskinnältä yliampuvalla juonella.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 27.10.2008 00:18
GT:ssä (http://www.gametrailers.com/player/42026.html) video Falloutin historiasta. Myös aikaisempien pelien juoni käydään tiivistetysti läpi. Video antanee Fallout–noboille mukavan alustuksen, mistä Fallouteissa on kyse. Taustalla soi myös pelien taustamusiikkia. Etenkin ensimmäinen kappale (siis sen The Inkspotsin biisin jälkeen) pisti kylmät väreet kulkemaan pitkin selkärankaa ja sai käden kopeloimaan Falloutin koteloa pelihyllystä. I MUST RESIST! Nyt on liikaa muutakin pelaamista ja tekemistä.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Omenarosvo - 27.10.2008 20:42
Kävin tänään ennakkovaraamassa Fallout3:n yhteishintaan 37,70€. Olisi himottanut se lunch box -editio, mutta 80 euroa mokomasta tuntui aika hurjalta tuohon neljäänkymppiin verrattuna. Parin viikon sisällä ilmestyy kuitenkin vielä Gears2 ja siitä viikko kun Mirror's Edge alkaa olla ajankohtainen. Fuuuuck tätä ajan ja rahan menoa.

Myyjätär sanoi että oon jonossa viimeisenä, että ei osaa sanoa saanko ihan julkaisupäivänä peliäni, mutta eipä tuo haittaa kun Far Cry 2 pitää vielä tyytyväisenä.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Bill Duke - 28.10.2008 09:44
Kävin tänään ennakkovaraamassa Fallout3:n yhteishintaan 37,70€.

Mista sai tuohon hintaan?


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Omenarosvo - 28.10.2008 09:51
Hyödynsin Gamestopin tarjousta; vie kaks vanhaa 360-peliä niin saa Falloutin hintaan 19,90€. On varmaan sanomattakin selvää ettei noi vanhat pelit olleet omista kokoelmista vaan jotain alle kympin halpiksia  :P


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Bill Duke - 28.10.2008 11:50
Hyödynsin Gamestopin tarjousta; vie kaks vanhaa 360-peliä niin saa Falloutin hintaan 19,90€. On varmaan sanomattakin selvää ettei noi vanhat pelit olleet omista kokoelmista vaan jotain alle kympin halpiksia  :P

Ok.
Prkl ku ei oo Oulussa Gamestoppia.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: kas - 28.10.2008 12:51
Käyn tänään käyttämässä samaa tarjousta. Alkuperäisiä Falloutteja pelaamattomana (pikku kokeilut molempia) voi lähteä neutraalista asemasta. Eipähän pilaa pelikokemusta.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Omenarosvo - 28.10.2008 13:12
Jaaha, sainkin jo oman kappaleeni tänään  ;)
Pitää myydä tuo Gamestopin kappale jahka kerkeää ilmestyä.

Tuskin menee vielä koneeseen asti kun on edellisetkin (Far Cry 2) kesken.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Riepu - 28.10.2008 13:16
Pelaajalehden sivuille (http://pelaajalehti.com/2008/10/28/lue-fallout-3-arvostelu/) on ilmestynyt Fallout 3:n arvostelu, jonka perusteella ilmeisesti aika monella olisi jonkinasteinen pettymys edessä. Omalla kohdalla Laskeuma 3 kuulostaa tosin juuri siltä, mitä olen odottanut. Täytynee siis taas kaivaa kuvetta.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 28.10.2008 14:15
Just just. Jotain poimintoja arvostelusta ja kommenttejani.

Lainaus
Pääosin homma toimii kuten rakastetuissa ykkös- ja kakkososissakin. Seitsemän pääominaisuutta vaikuttavat kukin omalla tavallaan hahmon ominaisuuksiin ja kehitykseen. Pelaaja voi halutessaan muokata hahmostaan esimerkiksi karismaattisen neuvottelijan, tyhmän mutta vahvan muskelimiehen tai vaikkapa varjoissa kykkivän, koneet ja energia-aseet taitavan tiedemiehen. Pelin tehtävät ja ongelmanratkaisu ymmärtävät ja myötäilevät tätä valinnanvaraa varsin pitkälle, mutta koska esimerkiksi kaikki eivät kuuntele puhetta, on johonkin aseelliseen tai aseettomaan puolustautumiskeinoon syytä panostaa hahmolla kuin hahmolla.

Epäselväksi jäi missä määrin tätä pakkotappelua on. Siitä riippuu oikeastaan kokonaan, onko mitään vitsiä luoda muuta kuin hampaisiin asti aseistautunutta ramboa. Se ei ole ongelma, jos jostain random maantieroistoista ei selviä pelkästään puhumalla, mutta jos questit kusee, niin se on sitten aika taputeltu juttu, että SPECIAL ei toimi kolmosessa.


Lainaus
Taidot kehittyvät tuttuun tapaan kokemustasojen myötä kertyvillä taitopisteillä, eivät taitoja käyttämällä kuten Bethesdan peleissä perinteisesti on totuttu. Bethesda on myös malttanut jättää pelistä pois surullisenkuuluisan tavaramerkkinsä: hahmon kokemustason mukaan skaalautuvat hirviöt. Hirviöiden ja muiden pahisten vaikeustaso on siis sidoksissa niiden kansoittamaan alueeseen, ei hahmon ominaisuuksiin.

--

Ehkä suurin ongelma pelissä on rytmitys. Osa tehtäväkuvauksista on parhaimmillaankin epäselviä, ja varsin aikaisessa vaiheessa peliä tulee vaihe, jossa selkeää etenemissuuntaa ei meinaa olla, ja lähti mihin suuntaan tahansa, niin turpiin tulee.

Nämä ovat pelkästään hyviä asioita. Ei skaalausta ja turpiin tulee, jos level ykkösenä menee supermutanteille urputtamaan. Näyttäisi myös olevan tehtäväputki sen verran avara, ettei pelaajaa suorastaan taluteta paikasta toiseen.

Lainaus
Ihan kaikki ei ole kuitenkaan pysynyt: aiemmissa peleissä tärkeää teho- ja huumoriarvoa tarjonneet silmä- ja nivusosumat loistavat poissaolollaan, ja eri ruumiinosiin kohdistuva tähtäys on varattu ainoastaan tuliaseille. Lähitaistelijat joutuvat siis tyytymään monotoniseen yleishuitomiseen.

--

Muuten toiminta on ihan tyydyttävää. Reaaliaikainen taistelu tosin on yleensä vain välttämätön paha, sillä V.A.T.S.in ulkopuolella tähtäämättömät osumat tekevät yleensä reilusti vähemmän vahinkoa. Vaikka toimintapisteiden latautuessa kiusaus ylimääräiseen räiskimiseen on suuri, johtaa tämä valitettavan usein vain turhaan, jo ennestään harvalukuisten ammusten tuhlaamiseen. Lähitaistelussa Oblivion-sankarit sen sijaan pääsevät loistamaan, ja yksittäisen vahvankin vihollisen jallittaminen pelkällä sorminäppäryydellä onnistuu.

Aika naurettavaa kyllä, että taistelusysteemin on pakko olla reaaliaikainen, kun se ei selvästikään sellaisena toimi järkevästi. Huteralla pohjalla ollaan, kun ainoa toimiva osuus on päälleliimatun oloinen VATS. Ei näin. Olisivat vaan vetäneet kokonaan vuoropohjaisena. Kädestä on myös tuo lähitaistelun yleishuitominen. Itse en olisi ikinä jaksanut Fallout 2:ssa pelata melee–hahmoa, ellei moottorisoidulla lihaveitselläni olisi voinut tehdä tähdättyjä taktisia lyöntejä. Vihollisten jallittaminen sorminäppäryydellä on minusta roolipeleissä aina ollut hieman kusettamista. Nakersi Oblivionissa, kun sitä oli lähes pakko tehdä skaalauksen takia. Joka kerta kiipesin jonnekin korkealla ja ruiskin sieltä kolmesataa nuolta vihollisen naamaan.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 28.10.2008 14:26
Joku ranskalainen lafka oli kans heittänyt nettiin jo aikoja sitten käytännössä arvostelun "previewin" nimellä ja pähkinänkuoressa melkoista paskaa on luvassa. Kuulema loputtomia copy-paste luolastoja on Oblivioniakin enemmän tahkottava/na. Niin ja Fallouttia ei peli ole ilmeisesti nähnytkään.

No buy.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Xerobos - 28.10.2008 15:17
Nykyisin paremmin jakorasiana tunnettu Eurogamer (http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=270173) lätkäisi 10 (!).


Otsikko: Vs: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Azu - 28.10.2008 15:24
Nykyisin paremmin jakorasiana tunnettu Eurogamer (http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=270173) lätkäisi 10 (!).
Niinno, antohan ne Oblivionillekin 10/10, joten tuolla nyt ei ole minkäänlaista painoarvoa. Mieluummin haluaisin kuulla niiden mielipiteitä Fallout 3:sta, jotka EIVÄT pitäneet Oblivionista.

E: 3,5 tuntia takana (PS3:lla pelaan). Mitäs tuosta ny sanois. VATS toimii hieman paremmin kuin mitä kuvittelin, mutta toisaalta ei tässä ole ainakaan Normal-vaikeustasolla yhtään mitään taktikoimisen tarvetta. Kunhan tajuaa juosta karkuun jättiläisskorpioneja ja pysyä muutaman metrin päässä suojasta tulitaistelun aikana (että sinne voi mennä suojaan AP:n palauttamiseksi), niin pärjää ihan hyvin. Visuaaliselta designiltaan Bethesda on saavuttanut etenkin ympäristöissä ihan hyvin Falloutin hengen.

Kyllä tää tuntuu muutaman tunnin jälkeen paremmalta kuin Oblivion. Juonessa on jopa jonkin verran imua ja ääninäyttelijöitä on tällä kertaa enemmän kuin kaksi kappaletta. Haahuilu ei tunnu aivan niin päämäärättömältä ja turhalta kuin Oblivionin seikkailu.

Vaikka vielä ollaan ihan positiivisin mielin liikenteessä, niin on se jo nyt selvää ettei tämä ole SE Fallout 3, jota fanit odottivat. Ei Bethesdalla vain tunnu olevan sitä samanlaista kieroutunutta mustaa huumoria hallussa kuin Black Islesilla. Tää tuntuu (väkivaltaa lukuun ottamatta) sellaselta siistityltä PG-13 -versiolta, josta on jätetty ne pahimmat jutut pois.

Yhtäkään bugia ei ole vielä tullut vastaan, vaikka kaikki tämän bugisuudesta ovatkin valittaneet. Ehkä mulla on vaan hyvä tuuri.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: kas - 30.10.2008 22:32
Iloiseksi yllätykseksi huomasin, että peli paranee vanhetessaan, ainakin tähän asti. Toiseksi iloiseksi yllätykseksi huomasin, että pelattavaa riittää. Nelisen tuntia mennyt, ja teen toista questiani.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 04.11.2008 23:13
Hälyyttäviä tietoja rantautunut Murosta liittyen SPECIALiin. SPECIAL kuulemma vaikuttaa hahmoon erittäin vähän ja tätä oli käytännössä kokeiltu perceptionin osalta siten, että ensin oli luotu hahmo PE arvolla 1 ja sen jälkeen arvolla 10. Eli aivan skaalan kärkipäistä, jossa ensimmäinen pitäisi olla puolisokea myyrä ja jälkimmäinen kilometrien etäisyydelle näkevä haukansilmä. Molemmilla hahmoilla oli small gunssissa 45. Ei ollut vaikuttanut yhtään osumatarkkuuteen. Seuraavaksi kai pitäisi selvittää, että mihin SPECIAL edes vaikuttaa. No näillä ennakkotiedoilla ei tarvitse vaivautua edes kokeilemaan peliä kuin vasta joskus vuonna nakki, kun se on modattu pelattavaan kuntoon.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Koo - 04.11.2008 23:17
SPECIALin vaikuttavuudesta en osaa sanoa mitään. Pelihän on kyllä Oblivion uudella ulkokuorella, missä ei sinäänsä ole mitään vikaa. Perkit on osa aika mageita ja on siinä kaikkea ihan päheetä, mutta hiukan sieluton ja huumorintajuton se on, ja sitä Fallout 1 & 2:sen särmää ja räävyttömyyttä puuttuu. Pehmenttetty, ihan just sen olonen kuin pleisteisön-falloutin kuvittelisikin olevan. Se ei vaan oikeen riitä että verta lentää paljon.



Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Fraeon - 04.11.2008 23:50
Joo, totesinkin heti ensalkuun, että älykkyyden ja karisman vaikutus dialogiin on aika lailla nolla.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Azu - 04.11.2008 23:52
Joo, totesinkin heti ensalkuun, että älykkyyden ja karisman vaikutus dialogiin on aika lailla nolla.
Intelligence vaikuttaa kait ainoastaan siihen, kuinka paljon saa skill pointseja per lvl.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Koo - 05.11.2008 00:13
Eli koko systeemi kustu totaalisesti. Hyvä hyvä.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 05.11.2008 12:10
Intelligence ja speech skilli kyllä vaikuttavat dialogiin silloin tällöin kuten käy ilmi seuraamalla tätä pelipäiväkirjaa (http://www.nma-fallout.com/article.php?id=46261). Dialogin tasolle ei sitten voikaan muuta kuin pyöritellä päätään. Pommimies-Burken kanssa käydyssä keskustelussa tuli kyllä sellasia sammakoita suusta, että meinasin tipahtaa tuolilta. Äijä on räjäyttämässä Megaton–kaupunkia. Ensinnäkin hiton hieno alustus Burkelta, miksi hän aikoo tehdä sen. ”I represent certain... interests. And those interests view this town, this "Megaton", as a blight on a burgeoning urban landscape.” Ei juma, karismaattisin ja vakuuttavin terroristi ikinä. Kyllä tuolla palopuheella saadaan kuka tahansa mukaan pommijuoneen. Pelaaja ei yllättäen suostunutkaan tähän ja lohkaisi seuraavaa: ”Megaton is under my protection. You’re going to leave... now.” Johon Burke: ”Oh. I see. I didn’t realize Megaton had any guardian beyond its interpid sheriff. Very well, then. I’ll take my leave, as you suggested.” Jos rikolliset luopuisivat aikeistaan yhtä helposti oikeassa elämässä kuin Fallout 3:ssa, Ruotsin poliisin dialog och respekt (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=830448) olisi ollut hillitön läpimurto.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Fraeon - 05.11.2008 17:06
Intelligence ja speech skilli kyllä vaikuttavat dialogiin silloin tällöin kuten käy ilmi seuraamalla tätä pelipäiväkirjaa (http://www.nma-fallout.com/article.php?id=46261).

Toisaalta älykkyyden ja karisman puute ei vaikuta alkuunkaan. Näin esimerkkinä: loin hahmon, jolta tylysti poistin kaikki pisteet älykkyydestä ja karismasta ja sijoitin ne voimakkuuteen ja ketteryyteen. Pelaan sillä vieläkin, kun se ei tosissaan tuntunut vaikuttavan peliin ollenkaan. Karismalla saa kyllä puheskilliin bonuksia, mutta sitä voi skilliä nostaa helposti parin levelinkin voimin.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 05.11.2008 17:55
Toisaalta älykkyyden ja karisman puute ei vaikuta alkuunkaan. Näin esimerkkinä: loin hahmon, jolta tylysti poistin kaikki pisteet älykkyydestä ja karismasta ja sijoitin ne voimakkuuteen ja ketteryyteen. Pelaan sillä vieläkin, kun se ei tosissaan tuntunut vaikuttavan peliin ollenkaan. Karismalla saa kyllä puheskilliin bonuksia, mutta sitä voi skilliä nostaa helposti parin levelinkin voimin.
Jaa. Aiemmissa, kun laittoi älykkyyden ihan minimiin, oli varsin hupaisaa, kun omat dialogivaihtoehdot olivat jotain aarggha yögrfhg ja roargldfoh väliltä. Teki pelistä aika haastavan, kun kukaan ei kertonut pelaajan puhekyvyttömälle idiootille mitään. Piti nyrkeillä saada ihmiset puhumaan.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: dzei - 06.11.2008 19:16
Helevetin hyvä peli. Nautin joka hetkestä.

En ole pelannut ikinä Elder Scroll -sarjan pelejä.
Fallout 1 ja 2:en olen pelannut.

Oma vika jos pysty nauttimaan hyvästä pelistä. Ilmeisesti toi NMA - My Fallout 3 adventures:n kirjoittaja ei kykene siihen.
Vikoja on mutta missäpä pelissä ei.

edit: "Anyway, I walked slowly to Megaton (slowly because I was overloaded with all the loot from the vault)." Lainaus tuolta pelipäiväkirjasta.
Älykästä. Vähän sama kuin pelaisi kävelemällä Final Fantasyt läpi.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Koo - 06.11.2008 20:06
Hmm, no on se vaan hassua, että kymmenen vuoden päästä julkaistussa jatko-osassa on otettu niin paljon takapakkia joissakin asioissa. En paskaksi kolmosta kuvailisi, todellakaan, mutta voi olla pettymys jos on odottanut Fallout 3:sta.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: wagamer - 07.11.2008 22:20
Mielestäni oikein onnistunut jatko, vaikkei toki alkuperäisten rinnalle ylläkään (tämähän oli etukäteenkin selvää). Pääjuoni etenee ehkä vähän liiankin rivakasti ainakin näin loppupuolella, mutta onneksi välillä voi keskittyä muunkin maailman tutkimiseen. Pelattavaa riittää kyllä useammankin läpipeluukerran ajaksi.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Azu - 10.11.2008 23:36
Eikös aikaisemmissa Fallouteissa pystynyt AINA yrittämään picklockata lukkoja auki/haxoroida koneita/mitälie? Ei ollut mitään typeriä "tsori, sun skillis pitäis olla 50, että voit edes yrittää" rajoituksia (ainakaan aivan peruspaikoissa)? Toki onnistumisprosentti saattoi olla luokkaa 1%, mutta sitä sai kuitenkin yrittää. Ärsyttää, kun joka puolelta löytyy joitain Average ja Hard vaikeustasolla pyhitettyjä kohteita, joita ei vaan voi aukaista, ku oma skilli onkin sillä hetkellä vain 48 tai 72. Aivan järjettömän typerää, että oikein VAADITAAN sitä, että parantaa skillejään 25:llä (ei ole se nopein homma, ellei tuhlaa kaikki skill pointseja yhteen skilliin), että voi edes yrittää seuraavan tason lukon avaamista/tietokoneen käyttöä.

Speech ja repair tuntuisivat olevan ainoita, jotka on hoidettu oikein, eli pelkkä yhdenkin skillpointsin tuhlaaminen niihin parantaa kyseistä kykyä ihan konkreettisesti (ei paljoa, mutta minimaalisesti kuitenkin).


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: kas - 11.11.2008 09:46
Ei, kyllä tuo Repairikin menee portaittain.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Koo - 11.11.2008 18:46
Eikös aikaisemmissa Fallouteissa pystynyt AINA yrittämään picklockata lukkoja auki/haxoroida koneita/mitälie?
Juu. Ellei ollut tyhmä kuin saapas, jolloin ei välttämättä voinut käyttää tietokoneita ollenkaan, tai muuta vastaavaa. Mutta periaatteessa aina pystyi yrittämään.


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: despo - 28.01.2009 21:33
Fallout 3:n eka lisäri eli Operation: Anchorage tuli eilen ladattua ja tänään pelattua läpi. Mielestäni vähän ylihintainen, mutta ei se nyt ihan huono ollut. 800 pistettä on joka tapauksessa vähän liikaa parin tunnin räpellyksestä, joka ei tarjonnut sen hienompaa kokemusta. Seuraavassa vähän analyysiä. Spoilereita ei ole, mutta jos ei halua tietää lisäristä etukäteen mitään, niin ehkä ei kannata lukea.

Lisäri on siis todella lyhyt, eikä sisällä muutakuin jokusen tehtävän. Pelialue on sinänsä ihan kivalla tavalla erilainen Washingtoniin verrattuna, mutta aivan liian pieni ja rajoitettu. Heti simulaatioon siirryttyäni vilkaisin karttaa ja se näyttikin olevan noin 1/4 pelin pääalueesta. Pelialue on kuitenkin hyvin rajoitettu ja putkimainen, sillä keinotekoiset simulaation muodostamat rajat estävät harhailemisen. Tämä siis tarkoittaa, että tehtäväpaikkaan kuljetaan yhtä juoksuhautaa tms. pitkin ja siellä pysytään. Tehtävän tekemisen jälkeen peli heittää pelaajan takaisin tukikohtaan. Ei siis kovin avoin ympäristö.

Aseita ei nyt oikeastaan tullut uusia kuin yksi, mutta siihenkin oli niin vähän ammuksia että suurimman osan ajasta huitelin konepistoolilla ja singolla. Simulaatio rajoittaa oudosti sitä tavaramäärää, mitä pelaaja voi mukanaan kantaa. Aseita saa vain Quartermasterilta, koska kiinalaiset haihtuvat tavaroineen ilmaan heti pian kuolemisen jälkeen. Normaalisti aseita saa kerrallaan mukaan kaksi erilaista, mutta onnistuin puhumaan itselleni myös kolmannen tykin. Ammuksia pystyy noukkimaan vain erittäin vähän kerrallaan ja maastosta sitten löytää erilaisia "ammusten- ja elämänpalauttajia". Harmillista oli sinänsä myös se, että pelaajan simulaatiossa käyttämää pukua ei saa lopuksi itselleen. Simulaatiossa ei myöskään päässyt pukemaan päälleen mitään muita vaatteita/haarniskaa, mikä oli vähän harmi.

Ei ihan mitä odotin, mutta ei se nyt huonokaan ollut. Parasta oli oikeastaan se kamamäärä, joka pelaajalle simulaation suorittamisen jälkeen annetaan, vaikka ei sieltäkään mitään ennenkuulumatonta löytynyt.

Pääjuonen viimeisen tehtävän vetelin myös huvikseen läpi tuossa ja olihan sekin todella lyhyt ja mitäänsanomaton. Pettymys, vaikka en mitään odottanutkaan. Tehtävän alku oli ihan kiva ja äänekäs, mutta loppukliimaksi aika mitäänsanomaton. Tehtävän aikana tarttui mukaankin kaikkea kivaa, mutta sitten muistin ettei peliä voi jatkaa lopun jälkeen. Paskaa. Pitää sitten odotella sitä Broken Steeliä, niin homma toimii vähän paremmin.


Otsikko: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 14.02.2009 19:02
Fallouttihan oli näköjään paras HD peli mitä on tehty. Tekemistä oikeasti riittää, lootti on tähän mennessä ollut aina hyödyllistä ja kivaa eikä taistelukaan pääse hardilla puuduttamaan. VATS on siltikin vähän broken kun small guns taidolla isoimmiltakin möröiltä räjähtelee päät poikkeuksetta. Itse pelimaailma on vitun ruma, mutta hahmot on ok ja viholliset järkyttävä parannus Oblivionin paskuuteen. Muutenkin peli on joka ikiselle tavalla parempi kuin Oblu. Ainoastaan musiikit on unohdettu päivittää ja ne sopisivat kyllä paremmin johonkin fantasiahöttöön.

Megaton lähti just kartalta ja suunnitelmana olisi antaa Tennpenny torni zombien käyttöön. Vaikuttaako tämä mun sviittiin? Entä kenelle niitä Nuka Colia pitäs viedä kun yli 40 on jo jääkaapissa.

Perkele jos olis aikaa enemmän niin mättäisin tämän pariin päivään.




TK alahan ostaa tämä.


Otsikko: Fallout 3
Kirjoitti: Partajeesus - 14.02.2009 21:23
Fallouttihan oli näköjään paras HD peli mitä on tehty. Tekemistä oikeasti riittää, lootti on tähän mennessä ollut aina hyödyllistä ja kivaa eikä taistelukaan pääse hardilla puuduttamaan. VATS on siltikin vähän broken kun small guns taidolla isoimmiltakin möröiltä räjähtelee päät poikkeuksetta. Itse pelimaailma on vitun ruma, mutta hahmot on ok ja viholliset järkyttävä parannus Oblivionin paskuuteen. Muutenkin peli on joka ikiselle tavalla parempi kuin Oblu. Ainoastaan musiikit on unohdettu päivittää ja ne sopisivat kyllä paremmin johonkin fantasiahöttöön.

Megaton lähti just kartalta ja suunnitelmana olisi antaa Tennpenny torni zombien käyttöön. Vaikuttaako tämä mun sviittiin? Entä kenelle niitä Nuka Colia pitäs viedä kun yli 40 on jo jääkaapissa.

Perkele jos olis aikaa enemmän niin mättäisin tämän pariin päivään.




TK alahan ostaa tämä.

jos annat ghoulien vallata towerin niin et ainakaan pysty kämppään mitään ostamaan.
sitä en varmaksi sano että pääseekö koko kämpään enää ollenkaan kun koko paikka on ghoulien vallassa.
quantum colat veidään tänne http://images2.wikia.nocookie.net/fallout/images/0/0c/Girdershade_loc.jpg (http://images2.wikia.nocookie.net/fallout/images/0/0c/Girdershade_loc.jpg)

normi kolaa ei mihinkään, kurkusta alas vaan.
quantumeja ei siis kannata mennä juomaan.


Otsikko: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 14.02.2009 21:42
Ai quantumeja pitää olla se määrä  :lol:

Jäi väliin.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Joel-san - 14.02.2009 23:02
Koittakaa nyt edes yrittää käyttää niitä valmiita aiheita. Ei ihan kaikkea keskustelua tarvitse käydä ”mitä pelasit viimeksi” –aiheessa.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: finngamer - 15.02.2009 03:41
Itse myös posautin Megatonin, ja myöhemmin avitin ghouleja. Kunhan ghoulit ovat saaneet ilonsa, jää sinulle kyllä vielä vanha sviitti käyttöön ja voit myös edelleen ostaa siihen sisustusta. (Jokin siinäkin vain bugasi, kun ihan heti ei sisustuksen ostaminen onnistunut "kauppiaalta". Mutta sitten kyllä.)


Täytyy sanoa että yö jona ghoulit valtasivat Towerin oli yksi hauskimpia hetkiä pelissä minulle. :) Voi sitä lootin määrää. Ja koko lopputulos oli mainio. :)


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: dzei - 15.02.2009 11:40
Täytyy sanoa että yö jona ghoulit valtasivat Towerin oli yksi hauskimpia hetkiä pelissä minulle. :) Voi sitä lootin määrää. Ja koko lopputulos oli mainio. :)

Höh. Itekki autoin ghouleja, mutta missasin sen itse valtauksen?

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 15.02.2009 15:03
No vittu. Avitin ghouleja, mutta rupesi vituttamaan kun en päässyt sviittiin ja eivät ruojat edes pahemmin kiittäneet. Paikan hauska fiiliskin laski kun kaikkialla oli pimeää ja ankeaa. Loadasin sitten ja lahtasin ghoulit. Nyt kaduttaa :(

No asiahan ratkeaa taktisella rynnäköllä torniin kunhan tässä joutaa. Mukavasti massia niiden kauppojen kaapeissa ja kassakaapeissa.

Niin ja vaikka sneakki on aika korkealla niin pickpockettaus ei ikinä onnistu ilman, että kohde huomaa sen? Pääseehään kamat taskussa karkuun, mutta esim tornissa se on vähän ikävää jos joku hupakko alkaa kiljumaan apua kesken operaation...


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: sleepy - 15.02.2009 15:15
...lootti on tähän mennessä ollut aina hyödyllistä ja kivaa..


Hienoimmat hetket tämän pelin parissa olivat ne pari ensimmäistä tuntia kun koko iso maailma oli vielä aivan uusi ja outo, eikä tiennyt minne pitäisi mennä ja piti koluta joka ikinen nurkka, että löytäisi edes yhden pienen muropaketin jotta saisi hieman lisää energiaa. Vapaan sängyn löytämisestä sai vain haaveilla, jokaisen vihaisen otuksen kohtaamista pelkäsi, koska aseisiin ei ollut panoksia ja se juuri löydetty keppikin oli ihan hajoamispisteessä ja rahaa ei löytänyt mistään. Kaikilla muillakin tuntui menevän aika huonosti, maailmalla tuli vastaan vain vihaisia ja eristyneitä raidereita tai vettä kerjääviä, kuoleman partaalla olevia vanhuksia.

Nopeastihan sitä sitten tulikin haalittua naurettava arsenaali ties mitä pyssyjä ja armoreita ja rahaa on kaikille jakaa. Raiderit kuolevat tuosta noin ja ne vettä kerjäävät vanhukset jauhavat samaa dialogiaan vaikka kuinka monta vesipulloa niille annat.
Hauskaa silti on, maailma on kuitenkin niin iso, että löydettävää löytyy vaikka kuinka, joten ihan pelkkä haahuilukin on tyydyttävää. Teleporttaamista on tullut käytettyä hyvin, hyvin vähän.



Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: finngamer - 15.02.2009 15:56
ne vettä kerjäävät vanhukset jauhavat samaa dialogiaan vaikka kuinka monta vesipulloa niille annat.

Mitä siis tästä opimme? ;)


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 15.02.2009 16:00
Jep, kun olin lahdannut Vancen ja loput perheestä (pitihän se liekehtivä miekka saada!), ei enää oikeastaan mikään kohtaaminen vihollisten kanssa ole tuottanut ongelmia. Ja pelaan hardilla. Vihollisilla kun ei ole tekoälyä vaan minigunilla varustettua mutoakin voi pakoilla loputtomiin jonkun metrin paksuisen koivun takana.

Dart gun on hauska. Jos ei pelkkä mahdollisimman nopeasti teilailu kiinnosta niin dartti perseeseen ja viholliset criplaantuu heti. Sitten vaan mätkimään millä tahansa kättä pidemmällä...

Vois tähdätä siihen sandman kykyyn niin ehkä tornin aarteet aukeaisi helpommin. Pickpocketilla en nimittäin enää nähnyt kenenkään asukkaan taskuissa niitä laatikoiden avaimia mistä herkut löytyy? Bottlecap miinan ohjeet himottas.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: finngamer - 15.02.2009 16:00
Höh. Itekki autoin ghouleja, mutta missasin sen itse valtauksen?

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Ja lopuksi siis, vaikka raidin aikana näyttääkin pahalta, korjaantuu Tower taas entiseen loistoonsa. Asukkeina vain on ghouleja.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: sleepy - 15.02.2009 16:32
Mitä siis tästä opimme? ;)

Haha. Hitsi, meninkin näköjään täysin ilkeän vanhan miehen huijattavaksi.

Saattanee karma pudota pari pistettä. . .


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: despo - 20.02.2009 00:56
Fallout 3:n seuraavan lisäristä, elikkä The Pittistä julkaistiin ensimmäiset kuvat. Kuvissa näkyy mm. yksi uusista aseista eli AutoAxe niminen veijari  :lol: Saa nähdä, että tuleeko tästä parempi paketti kuin edeltäjästään...

(http://cache.kotaku.com/assets/images/gallery/9/2009/02/thumb800x800_3293073241_fc86431c1a_o.jpg)

(http://cache.kotaku.com/assets/images/gallery/9/2009/02/thumb800x800_3293896752_2d18189472_o.jpg)

(http://cache.kotaku.com/assets/images/gallery/9/2009/02/thumb800x800_3293072775_bdb8846fdc_o.jpg)



Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 20.02.2009 11:54
Ei helevetti melkein rupesin keräämään niitä quntum cokiksia sille muijalle, mutta sitten huomasin mikä olisi ollut tämän urakan palkinto :lol:

Nainen kylmäksi ja kokiskokoelma taskuun. Quantumit menee ihan kranujen tekoon.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Cocki - 20.02.2009 15:53
Näyttäää todella hienolta tuo The Pitt. Tämän voisi jopa hommata. Aijempi lisäri on jäänyt kokonaan lataamatta sen huonouden takia.
Itse Fallout 3:sta sanon sen että ei ollut aivan edeltäjiensä veroinen mutta todella hyvä peli kuitenkin. Toivottavasti nelonenkin on joskus tulossa. Huonoin asia F3:ssa on huonosti tehdyt kaverit sekä liian vähäinen mustahuumori. Muuten peliä ei voi paljoa moittia.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: dzei - 20.02.2009 18:14
Pitää varmaan odotella sitä kolmatta lisäriä jossa level-cap poistuu ja peliä voi jatkaa vaikka juonen osalta olisi läpäistynä.


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Kabanossi - 21.02.2009 04:16
Pitää varmaan odotella sitä kolmatta lisäriä jossa level-cap poistuu

Poistuuko se kokonaan? Itse olen elänyt siinä uskossa, että maximi leveli vain nousee hieman.  :???:


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: Anders Helevete - 21.02.2009 13:08
Level cappi nousee vaan kolmeenkymppiin :/


Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: zoukka - 24.02.2009 14:48
Heha möinpä pois. Peli oli hyvä ja niin edelleen, mutta jotenkin kun joku tarjosi siitä rahaa, se lähti heti liitämään. Ehkä pelin "tee se itse" mentaliteetti vaikutti tähän, kun se hauskuus pitää kehitellä antamalla vihollisille armoa, nostamalla itse vaikeustasoa ja tekemällä kaikkea muuta paitsi pääjuonta. Kiva ajantappaja, mutta kyllä se tiukka Japanilainen pelattavuus kiehtoo edelleen enemmän. Street Fighterille tilaa.



Otsikko: Vs: Fallout 3
Kirjoitti: sleepy - 13.03.2009 17:34
Haahuillessani wastelandissä törmäsin Vault 112:teen ja tuota. . .

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Fallout 3
Kirjoitti: Riepu - 13.03.2009 17:41
Haahuillessani wastelandissä törmäsin Vault 112:teen ja tuota. . .

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Spoileri (osoita katsoaksesi)