Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Fallout 3 julkaisu: 31.10.2008
Sivuja: 1 [2] 3 4
Tulostusversio
Aihe: Fallout 3  (Luettu 26248 kertaa)
Re: Fallout 3 « Vastaus #30 : 19.07.2008 22:15 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Fallout on jäänyt meikällä väliin enkä tiedä mitä tästä kolmosesta sanoisin, mutta onhan se nyt hienoo lukea kun tyypit fiilistelee hyviä pelejä joita ovat tahkonneet tuntikaupalla, kuin että bashaavat (edit:)paskoja pelejä joita eivät ole koskaan edes pelanneet.

...mutta toisin kuin ehkä kuvittelet, postauksesi ovat tasan yhtä rakentavia kuin tämänhetkistä materiaalia arvostelevat. Vitsillä heitetty Contra-vertauksesi epäonnistuu siksi, että alkuperäisten Falloutien räiskinnällä haetaan aivan jotain muuta kuin Contrassa. Tässä kohtaa yritetään muuttaa Falloutien meno reaaliaikaiseksi, eikä se oikein vakuuta. Videossa näkynyttä räiskintää valitellaan juuri siksi, että...
 
  • Se on iso osa peliä.
  • Haluamme oikeasti, että pelistä tulee Falloutien arvoinen perillinen.

Otetaan asiaan myös sitä toista näkökulmaa: olisihan se tylsää lukea foorumia, jossa kaikki postaukset peleistä olisivat pelkkää hyvien pelien fiilistelyä. Siihen on syy, miksi Yahtzeet ja AVGN:t menestyy.

Ja zoukka, se Fallout 2:n peluu alkaa nyt. Heti. Sen pelaaminen on osa pelaajan yleissivistystä.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #31 : 19.07.2008 23:18 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Minusta tuntuu että noiden turhan kärjistettyjen esimerkkieni vuoksi oma pointtini hukkui sinne jonnekin contra-juidujen sekaan. Perimmäinen ajatukseni oli, että koen järkeväksi odottaa pelin julkaisuun asti ja katsoa miten taistelusysteemi istuu pelin kokonaisuuteen. Voi olla että rokkaa, voi olla että imee boolsseja.

Jos nyt jatkan vielä noista vastauksista sivupoluille, niin tuntuu että monien mielessä 1st person -kuvakulma tarkoittaa nykyisessä pelitulvassa sitä että tuliaseet käyttäytyvät tietyllä tapaa, pelit ovat nopeatempoisia ja tähtäinkäden vakaudella on suuri merkitys pelin hallintaan. Mieleen tupsahtelee joukko vanhoja dungeon-ropelluksia joita pelataan 1st personista ja vuoropohjaisesti. Aseina on toki miekka ja kilpi, mutta samat osumaprosentit ja vahinkomuunnokset kääntyvät varmaan tuliaseillekin... jos ne tekee oikein. Mutta sehän pätee mihin tahansa peliin, toimii jos se saadaan toimimaan.

Tämä todellakin vaikuttaa siltä niin kuin haluaisin puolustella peliä ja sen kehitystiimiä, ja on totta että minulla on ehkä optimistisemmat odotukset... voi johtua siitä ettei minulla ole sitä "vanhaa kunnon Falloutia" pelihistoriassani jolloin pääsisin millään lailla pettymään.

Lainaus käyttäjältä: Fraeon
olisihan se tylsää lukea foorumia, jossa kaikki postaukset peleistä olisivat pelkkää hyvien pelien fiilistelyä. Siihen on syy, miksi Yahtzeet ja AVGN:t menestyy.
AVGN, vaikka perustuukin todelliseen paskuuteen, on eräänlaista fiilistelyä sekin :)  Parhaat jaksot on niitä joista huomaa jäbällä olleen jokin henk.koht. syvempi suhde peliin, sen sijaan että se olisi vain paskan pelin haukkumista.


« Viimeksi muokattu: 19.07.2008 23:28 kirjoittanut Omenarosvo »
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #32 : 27.07.2008 03:36 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Vittu mitä paskaa. Pitäköön Bethesda sekasikiönsä..
Voice of The World.
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #33 : 30.07.2008 01:16 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Eurogamerin ja Wiredin kommentit pelistä eivät kuulosta oikein kovinkaan lupaavilta. Taistelu on kuulemma suhteellisen perseestä reaaliajassa ja VATS taas helpottaa hommaa liikaa. Taistelu ei kuitenkaan ole suurin ongelma...

...vaan se, että NPC:t toimivat samalla tavalla kuin Oblivionissa* ja tarinaa verrataan fanifiktioon. On se silti Oblivionia parempaa ilmeisesti. Ja arvatkaa mikä myös palaa? Aivan oikein, se GPS. Jos otat tehtävän, niin peli osoittaa juuri sinne suuntaan, minne pitää mennä.

* Ranskaksi


« Viimeksi muokattu: 30.07.2008 05:58 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #34 : 30.07.2008 01:44 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jahas, eli sama ilmeisesti hommata Oblivion halvalla ja skipata tämä. Löytäs vaan sen Fallout kakkosen jostain...
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #35 : 30.07.2008 08:55 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Sääli jos tosta ei nyt tuu mitään.

...toisaalta tuo kuulostaa melkein samalta kun meikäläinen pelasi joskus aikoinaan Fallout kakkosta sen puolituntia ja vihasin kaikkea mitä peli ehti siinä lyhyessä ajassa tarjoamaan :)
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #36 : 30.07.2008 12:53 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Jaa, no ei sieltä sitten Fallout 3:sta taida olla tulossa. Voihan se ihan mielenkiintoinen olla, mutta jos kaikki apinoidaan Oblivionista niin ei tuo nyt kyllä odotuksia täytä.

Jahas, eli sama ilmeisesti hommata Oblivion halvalla ja skipata tämä. Löytäs vaan sen Fallout kakkosen jostain...
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/18599 helpostihan tuota löytyy.
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #37 : 30.07.2008 13:03 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No kyllähän noita uudelleenjulkaisuja ja kokoelmia löytää vaikka roskapöntöstä jos sellainen siis kelpaisi.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #38 : 30.07.2008 14:12 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Jaa että originaalin perässä. No ei sitten mitään.
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #39 : 30.07.2008 18:29 »
Qtulhu Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili Pahalta vaikuttaa, että monellakin suunnalla kritisoidut Oblivionin virheet tekevät järjestelmällistä paluuta tähän. Eikö siellä osata korjata virheitään vai eikö uskalleta kun Oblivion myi niin hyvin. Ja ilmeisesti uusiakin virheitä on luvassa. Vaikka typerän ohjenuolen saisikin pois, niin huonosti toimiva tulitaistelu rampauttaa peliä tehokkaasti. Eikä huono juoni peliä paranna.

Vaikuttaa siltä, että Bethesda lähti täysin samoin Oblivionin maneerein tämän pelin kimppuun ja tällä kertaa tuloksena on vain jalaton rampa mutantti joka loistavien edeltäjiensä edessä kalpenee entisestään. Morrowind kun ei ollut mitenkään kovin loistava tuotos joten Oblivionilla oli helpompaa voittaa yleisö puolelleen vaikka osa pelistä olikin huonompaa kuin edeltäjänsä. Fallout 2 taas on klassikko vaikkakin hieman kultti sellainen, joten 3:sen tie on paljon kivikkoisempi. Tätä Bethesda ei ole täysin ilmeisesti tajunnut luullen pelimaailman ikään kuin unohtaneen ekat osat. Ehkä niin on käynytkin ja me puristit täällä huutelemme ja peli menee kuumille kiville Fallout-n0b0jen ja sunnuntaipelaajien keskuudessa. En silti lyttää peliä vielä, mutta vaikuttaa siltä, että ydinsaasteen vahvistaman nuijamutantin sijaan saammekin nauraa säälittävälle sekasikiölle.

No kyllähän noita uudelleenjulkaisuja ja kokoelmia löytää vaikka roskapöntöstä jos sellainen siis kelpaisi.
Sen verta on kyllä vanha peli, että alkuperäistä ei kyllä uutena löydy varmasti mistään, käytettynä ehkä jostain. Peleille kun ei ole divareita samaan tyylin kuin kirjoille ja lehdille. Pelikauppojen käytetytkin on järjestään tän vuosituhannen puolella julkaistuja.
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #40 : 30.07.2008 18:37 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo tiedän kyllä, enkä uutta ole etsimässäkään.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #41 : 30.07.2008 18:48 »
dzei Vieras http://www.destructoid.com/e3-08-fallout-3-hands-on-95691.phtml

Kyllä toi hands-on ja gameplay video saa ainaki meikäläisen innostumaan.
Fallout 2 on ihan vitun hyvä, paras joo kyllä mutta kuka oikeasti haluais just samanlaisen fallout kolmosesta?
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #42 : 30.07.2008 19:15 »
Qtulhu Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili
http://www.destructoid.com/e3-08-fallout-3-hands-on-95691.phtml

Kyllä toi hands-on ja gameplay video saa ainaki meikäläisen innostumaan.
Fallout 2 on ihan vitun hyvä, paras joo kyllä mutta kuka oikeasti haluais just samanlaisen fallout kolmosesta?
Kyse ei olekaan siitä, että kolmosen pitäisi olla isometrinen ja vuoropohjainen vaan, että jotkut ominaisuudet ovat huonoja vaikka voissa paistaisi. Ohjenuoli on kärsimättömien pelaajien kosiskelua ja jos sitä ei voi kytkeä pois, niin siinä kadottaa tutkimisen ja löytämisen riemun. Samaten erilaisuus ei ole käypä syy huonolle dialogille, tarinalle ja taisteluille. Erilaisuutta kun on hyvää sekä huonoa ja kyse ei ole siitä, että peli on erilainen vaan siitä miten se erilaisuus on toteutettu. Toki tyyliä ei pitäisi täysin hukata ja perintöä kunnioittaa, mutta fps/3rd person kuvakulma ja uudenlainen taistelu eivät mua lähtökohtaisesti häiritse vaan se riippuu siitä miten ne on toteutettu.


« Viimeksi muokattu: 31.07.2008 00:41 kirjoittanut Qtulhu »
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #43 : 13.08.2008 14:57 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili En ole peliä varsinaisesti odotellut, vaikka onhan se hype minuunkin toki iskenyt, mutta vasta tänään lukaistuani Pelaajan ennakon pelistä kasvoi kiinnostus huimasti.

Vaikka ennakko ei oikeastaan tarjonnut mitään varsinaisesti uutta kamaa, sain silti hieman paremman käsityksen pelin taistelu- sekä kehityssysteemmistä, jotka ehkäpä juuri tällä hetkellä kiinnostavat eniten. Varsinkin esimerkiksi Perkit vaikuttavat paljon hienommalta idealta kuin mitä olinkaan ajatellut ja taisteluissa mukana olevat pisteet kuulostavat minun korvaani jotenkin vain hauskalta. Vielä kun otetaan mukaan oikeasti kehittyvä hahmo suuressa tuhoutuneessa kaupungissa eikä oikeastaan mitään lähdetä tuputtamaan, voi tämä olla kyllä hieno kokemus. Samalla tulenee myös hitusen verran vaihtelua niihin peligenreihin, joita eniten mätän.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #44 : 20.08.2008 22:51 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Fallout 3:n julkaisupäiväksi Euroopassa on varmistunut 28. lokakuuta. Samana päivä ilmestyy myös LittleBigPlanet ja Dead Space...
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #45 : 20.08.2008 23:12 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Fallout 3:n julkaisupäiväksi Euroopassa on varmistunut 28. lokakuuta. Samana päivä ilmestyy myös LittleBigPlanet ja Dead Space...
Ei helvetti, kaikki kiinnostaisi ostaa vielä.  :lol:
Mikä näitä julkaisijoita vaivaa kun pitää tunkea samalle päivälle AAA titteleiksi tituleerattuja tekeleitä.
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #46 : 21.08.2008 08:42 »
rinturi Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili
Fallout 3:n julkaisupäiväksi Euroopassa on varmistunut 28. lokakuuta. Samana päivä ilmestyy myös LittleBigPlanet ja Dead Space...
Ei helvetti, kaikki kiinnostaisi ostaa vielä.  :lol:
Mikä näitä julkaisijoita vaivaa kun pitää tunkea samalle päivälle AAA titteleiksi tituleerattuja tekeleitä.

Mulle synttärilahjoja kaikki, päivän myöhässä mutta annetaan anteeksi.
<@Fraeon> Heinz pelas jotain 2D-Mariota, jossa pääkkärinä oli lentävä Yoshi joka tuhos lerssillään kenttää
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #47 : 30.08.2008 12:05 »
JasuPoju Oh Shi-- Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Uutta gameplayta
Näyttää hyvältä. Ei mitään tajunnanräjäyttävää mutta lupaavalta vaikuttaa.
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #48 : 30.08.2008 13:10 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili Viimeinen video näytti jo ihan kivalta, ydinräjähdys varsinkin oli aika komeaa katsottavaa.

Räiskiminen näyttää silti aika tylsältä, vaikka irtopäitä ja kaikenlaisia hassuja pyssyjä löytyy. Vuoropohjainen systeemi olisi kaiketi ollut enemmän mieleeni, vaikka sellainen olisi varmaan aika tönkkö ensimmäisen persoonan pelissä ja tuskin tuollainen olisi kelvannut suurimmalle osalle 360-yleisöstä, tai jotain.

Ja miksi kukaan ei ole vielä valittanut grafiikan mössöydestä? Gears of War oli kuulemma pelkkää ruskeaa ja harmaata mössöä, mutta Falloutiin verrattessa Gears on kuin Mario Party. Edes jotain punaista sinne tänne ihan pikkuisen. . .

No, jos maailma toimii ja kaikenlaista mielenkiintoista ei-räiskintä-puuhastelua löytyy, niin ehkä tämä tulee silti ostettua.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Re: Fallout 3 « Vastaus #49 : 05.09.2008 17:08 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili
No, jos maailma toimii ja kaikenlaista mielenkiintoista ei-räiskintä-puuhastelua löytyy, niin ehkä tämä tulee silti ostettua.

Toivotaan parasta. Bioshock vaikutti helvetin mielenkiintoiselle ns. FPA pelille, mutta ryssittiinhän se lopulta täysin kun joka nurkan takaa tulee vihuja. Jos tässä taas voi vapaasti liikuskella tuolla ydintuhon jälkeisessä maailmassa ilman jatkuvaa tulitaistelua, voisi tämän ostaakkin. Mikä helvetti siinä on, että joka peliin pitää tunkea sitä actionia? MGS4 vaikutti jonkin sortin räiskinnältä yliampuvalla juonella.
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #50 : 27.10.2008 00:18 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili GT:ssä video Falloutin historiasta. Myös aikaisempien pelien juoni käydään tiivistetysti läpi. Video antanee Fallout–noboille mukavan alustuksen, mistä Fallouteissa on kyse. Taustalla soi myös pelien taustamusiikkia. Etenkin ensimmäinen kappale (siis sen The Inkspotsin biisin jälkeen) pisti kylmät väreet kulkemaan pitkin selkärankaa ja sai käden kopeloimaan Falloutin koteloa pelihyllystä. I MUST RESIST! Nyt on liikaa muutakin pelaamista ja tekemistä.
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #51 : 27.10.2008 20:42 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Kävin tänään ennakkovaraamassa Fallout3:n yhteishintaan 37,70€. Olisi himottanut se lunch box -editio, mutta 80 euroa mokomasta tuntui aika hurjalta tuohon neljäänkymppiin verrattuna. Parin viikon sisällä ilmestyy kuitenkin vielä Gears2 ja siitä viikko kun Mirror's Edge alkaa olla ajankohtainen. Fuuuuck tätä ajan ja rahan menoa.

Myyjätär sanoi että oon jonossa viimeisenä, että ei osaa sanoa saanko ihan julkaisupäivänä peliäni, mutta eipä tuo haittaa kun Far Cry 2 pitää vielä tyytyväisenä.
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #52 : 28.10.2008 09:44 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kävin tänään ennakkovaraamassa Fallout3:n yhteishintaan 37,70€.

Mista sai tuohon hintaan?
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #53 : 28.10.2008 09:51 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Hyödynsin Gamestopin tarjousta; vie kaks vanhaa 360-peliä niin saa Falloutin hintaan 19,90€. On varmaan sanomattakin selvää ettei noi vanhat pelit olleet omista kokoelmista vaan jotain alle kympin halpiksia  :P
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #54 : 28.10.2008 11:50 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili
Hyödynsin Gamestopin tarjousta; vie kaks vanhaa 360-peliä niin saa Falloutin hintaan 19,90€. On varmaan sanomattakin selvää ettei noi vanhat pelit olleet omista kokoelmista vaan jotain alle kympin halpiksia  :P

Ok.
Prkl ku ei oo Oulussa Gamestoppia.
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #55 : 28.10.2008 12:51 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Käyn tänään käyttämässä samaa tarjousta. Alkuperäisiä Falloutteja pelaamattomana (pikku kokeilut molempia) voi lähteä neutraalista asemasta. Eipähän pilaa pelikokemusta.
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #56 : 28.10.2008 13:12 »
Omenarosvo Supersankari Jäsen Viestejä: 198 Basaaripisteet: 8 Profiili Jaaha, sainkin jo oman kappaleeni tänään  ;)
Pitää myydä tuo Gamestopin kappale jahka kerkeää ilmestyä.

Tuskin menee vielä koneeseen asti kun on edellisetkin (Far Cry 2) kesken.
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #57 : 28.10.2008 13:16 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Pelaajalehden sivuille on ilmestynyt Fallout 3:n arvostelu, jonka perusteella ilmeisesti aika monella olisi jonkinasteinen pettymys edessä. Omalla kohdalla Laskeuma 3 kuulostaa tosin juuri siltä, mitä olen odottanut. Täytynee siis taas kaivaa kuvetta.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #58 : 28.10.2008 14:15 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Just just. Jotain poimintoja arvostelusta ja kommenttejani.

Lainaus
Pääosin homma toimii kuten rakastetuissa ykkös- ja kakkososissakin. Seitsemän pääominaisuutta vaikuttavat kukin omalla tavallaan hahmon ominaisuuksiin ja kehitykseen. Pelaaja voi halutessaan muokata hahmostaan esimerkiksi karismaattisen neuvottelijan, tyhmän mutta vahvan muskelimiehen tai vaikkapa varjoissa kykkivän, koneet ja energia-aseet taitavan tiedemiehen. Pelin tehtävät ja ongelmanratkaisu ymmärtävät ja myötäilevät tätä valinnanvaraa varsin pitkälle, mutta koska esimerkiksi kaikki eivät kuuntele puhetta, on johonkin aseelliseen tai aseettomaan puolustautumiskeinoon syytä panostaa hahmolla kuin hahmolla.

Epäselväksi jäi missä määrin tätä pakkotappelua on. Siitä riippuu oikeastaan kokonaan, onko mitään vitsiä luoda muuta kuin hampaisiin asti aseistautunutta ramboa. Se ei ole ongelma, jos jostain random maantieroistoista ei selviä pelkästään puhumalla, mutta jos questit kusee, niin se on sitten aika taputeltu juttu, että SPECIAL ei toimi kolmosessa.


Lainaus
Taidot kehittyvät tuttuun tapaan kokemustasojen myötä kertyvillä taitopisteillä, eivät taitoja käyttämällä kuten Bethesdan peleissä perinteisesti on totuttu. Bethesda on myös malttanut jättää pelistä pois surullisenkuuluisan tavaramerkkinsä: hahmon kokemustason mukaan skaalautuvat hirviöt. Hirviöiden ja muiden pahisten vaikeustaso on siis sidoksissa niiden kansoittamaan alueeseen, ei hahmon ominaisuuksiin.

--

Ehkä suurin ongelma pelissä on rytmitys. Osa tehtäväkuvauksista on parhaimmillaankin epäselviä, ja varsin aikaisessa vaiheessa peliä tulee vaihe, jossa selkeää etenemissuuntaa ei meinaa olla, ja lähti mihin suuntaan tahansa, niin turpiin tulee.

Nämä ovat pelkästään hyviä asioita. Ei skaalausta ja turpiin tulee, jos level ykkösenä menee supermutanteille urputtamaan. Näyttäisi myös olevan tehtäväputki sen verran avara, ettei pelaajaa suorastaan taluteta paikasta toiseen.

Lainaus
Ihan kaikki ei ole kuitenkaan pysynyt: aiemmissa peleissä tärkeää teho- ja huumoriarvoa tarjonneet silmä- ja nivusosumat loistavat poissaolollaan, ja eri ruumiinosiin kohdistuva tähtäys on varattu ainoastaan tuliaseille. Lähitaistelijat joutuvat siis tyytymään monotoniseen yleishuitomiseen.

--

Muuten toiminta on ihan tyydyttävää. Reaaliaikainen taistelu tosin on yleensä vain välttämätön paha, sillä V.A.T.S.in ulkopuolella tähtäämättömät osumat tekevät yleensä reilusti vähemmän vahinkoa. Vaikka toimintapisteiden latautuessa kiusaus ylimääräiseen räiskimiseen on suuri, johtaa tämä valitettavan usein vain turhaan, jo ennestään harvalukuisten ammusten tuhlaamiseen. Lähitaistelussa Oblivion-sankarit sen sijaan pääsevät loistamaan, ja yksittäisen vahvankin vihollisen jallittaminen pelkällä sorminäppäryydellä onnistuu.

Aika naurettavaa kyllä, että taistelusysteemin on pakko olla reaaliaikainen, kun se ei selvästikään sellaisena toimi järkevästi. Huteralla pohjalla ollaan, kun ainoa toimiva osuus on päälleliimatun oloinen VATS. Ei näin. Olisivat vaan vetäneet kokonaan vuoropohjaisena. Kädestä on myös tuo lähitaistelun yleishuitominen. Itse en olisi ikinä jaksanut Fallout 2:ssa pelata melee–hahmoa, ellei moottorisoidulla lihaveitselläni olisi voinut tehdä tähdättyjä taktisia lyöntejä. Vihollisten jallittaminen sorminäppäryydellä on minusta roolipeleissä aina ollut hieman kusettamista. Nakersi Oblivionissa, kun sitä oli lähes pakko tehdä skaalauksen takia. Joka kerta kiipesin jonnekin korkealla ja ruiskin sieltä kolmesataa nuolta vihollisen naamaan.


« Viimeksi muokattu: 28.10.2008 14:26 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Fallout 3 « Vastaus #59 : 28.10.2008 14:26 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joku ranskalainen lafka oli kans heittänyt nettiin jo aikoja sitten käytännössä arvostelun "previewin" nimellä ja pähkinänkuoressa melkoista paskaa on luvassa. Kuulema loputtomia copy-paste luolastoja on Oblivioniakin enemmän tahkottava/na. Niin ja Fallouttia ei peli ole ilmeisesti nähnytkään.

No buy.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines