Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi  (Luettu 4820 kertaa)
Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « : 03.03.2012 10:24 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tuntuuko ensimmäinen aina parhaalta? Verkkopelien tapauksessa se tuntui ainakin maagiselta, kun ymmärsi vastapuolilaisten olevan ihka oikeita immeisiä eikä koneen ohjaamia botteja. Mikä oli ensimmäinen pelaamasi verkkopeli tietokoneella ja konsoleilla ja minä vuonna se tapahtui?  Vai oletko paatunut yksinpelaaja ja välttelet online-mittelöitä henkesi kaupalla? Kerro ihmeessä miksi näin.


Itselleni se on Quake 2.  90-luvun lopulla yläasteen ATK-luokissa ei tauoilla (joskus taukojen ulkopuolellakin, heh) paljoa muuta tehtykään kuin pelattu tätä refleksiräiskintöjen klassikkoa. En ollut koskaan siinä erityisen hyvä, mutta kokemus oli silti erittäin kiehtova. Varsinkin, kun itselläni ei ollut mitään mahdollisuutta saada samanlaisia peliolosuhteita kotiini.

Joitakin vuosia myöhemmin Quake 2:n Playstation-versiosta tuli yksi konsolin split screen -suosikkeja. Aika jännä juttu.


Vieläkin jännempi sattuma on, että ensimmäinen konsoleilla saatu online-kokemus tapahtui jälleen Quake-pelisarjan parissa. Loppuvuodesta 2000 sain vihdoin Dreamcastini nettiin ja kun Quake 3: Arena ilmestyi (olin ennakkovarannut kauan sitten) säntäsin heti testaamaan verkkopeliä. Se tuki vain neljän pelaajan otteluita, mutta DC-version pienillä kentillä nekin olivat nautittavia yhtä kaikki. Pyrin pitämään pelaamiset kohtuu aisoissa jotta perheen puhelinlasku ei olisi noussut yllättäen liian suureksi, mutta aina pelaamaan päästessäni se tuntui varsin hauskalta.


Pari vuotta myöhemmin muutin PK-seudulle, ostin XBoxin ja Live-starttipaketin. Siitä alkoi aikakausi, jolloin ulottuvillani oli mahdollisuus pelata säännöllisesti verkossa. Mutta se onkin jo toinen tarina....


« Viimeksi muokattu: 03.03.2012 11:03 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #1 : 03.03.2012 11:01 »
Max out Jäsen Viestejä: 421 Basaaripisteet: 0 Profiili Mun eka kokemus nettipelaamisesta oli viime  kesänä, kun sain PS3:ni nettiyhteyden. Kokeilin silloin ekana GT5:ttä ja homma alkoi 6 eri päivitykselä (kesti yht 2,5 tuntia) Sen jälkeen pelissä oli niin hirveästi uutta, että hirvitti. Liityin yhteen huoneeseen. Rajoituksista ei ollut hajuakaan, kun kurvasin täysin vakion Mersun 190 evolution 2 radalle. Kisa alkoi. Vastassa oli Ferrareja, Nissan GTR:iä ja Lamborghineja ja en jäänyt kisassa kärjelle kuin vaivaset 2 kierrosta :lol: Se oli mun eka kerta ja nyt olen kisaillut GT5:ttä verkossa siitä asti melkein joka päivä.
PSN: Max_out_ | Playstation 3  320GB |
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #2 : 03.03.2012 11:15 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Dreamcastilla ja Cubella aivan totaalisen järjettömät määrät Phantasy Star Onlinea. Osan aikaa vielä modeemilla, niin tuli sellaisia 250e puhelinlaskuja kuussa.  :lol:
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #3 : 03.03.2012 11:24 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Hotelli Kultakala
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #4 : 03.03.2012 11:32 »
Dr. Scientist Jäsen Viestejä: 700 Basaaripisteet: 3 Profiili Runescape
tallennettu
Re: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #5 : 03.03.2012 11:33 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Habbo Hotel :lol:


Eikäku, mä en ole kauheasti verkkopelejä pelannut. Osittain se on sitä, että mielestäni moninpeli on parhaimmillaan kun kaveri(t) on samassa huoneessa ja huutelut sekä naurunremakka täyttävät tilan. Osittain - ja tämä on ehkä suurempi osa - taas sitä, että suurin osa pelaamistani peleistä on straight-up-yksinpelejä. Poikkeuksena lähinnä jotkut urheilutyyppiset pelit. Nettiropet eivät ole mun juttu, ja räiskintöjä pelaan todella valikoivasti.

Yritin kovasti miettiä, että pakkohan menneisyydessäni olla joku klassikko-nettipeli jota olen pelannut. Mutta ei. Vanhin tapaus jonka keksin on se, kun viime vuonna heitin Wormsin pleikkarille ja nakutin sitä netissä. Porukkaa oli vähänlaisesti, mutta pelinsä löysi yleensä silti nopsaan ja matsit olivat pääasiassa jees. Pari ragequittaajaa mahtui toki matkaan.

Ehkä tuleva PSN-peli Journey vie miehen taas nettiin tarjoamalla hieman erilaisen nettipelikokemuksen. Ja toki SSX:ää voi olla douppi pelata siellä myös.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #6 : 04.03.2012 03:48 »
Edgeworth Jäsen Viestejä: 230 Basaaripisteet: 0 Profiili


GunZ: The Duel

Siinä oli pojalla ihmettelemistä kun isoveljen tietokoneella pääsi räiskimään ensimmäistä kertaa anonyymeja vastustajia, jotka loikki ja pomppi, viilsi ja ampui. Muistaakseni olin ~13v kun tätä ensi kerran hakkasin. Harmi vain että International Edition oli silloin varmaankin Beta-vaiheessa niin serverit ei ollut mitenkään luotettavat. Siitäkin huolimatta, silloin kun matsiin pääsi sisälle, oli nautinto suuri. Joskus alkuvaiheissa ihasteli kun "Prot" veti butterfly-tekniikalla, kiipesivät seiniä miekaniskuilla ja nousivat puukon iskusta kuin mitään ei olisi tapahtunut, mutta ajan kanssa tuli itsekin opittua samat kikat.

Kun serverit oli stabiloitunut, oli mahtavaa kun pelin suomalainen pelaajakanta oli yllättävän suuri. Suomikiltoja nousi jossain vaiheessa kuin sieniä sateella, meidänkin kaveriporukalla oli oma: SFPerkele. Taidettiin saada jonkin verran mainettakin pelin sisällä. Vaikken ole vuosiin GunZiin koskenut pitkällä tikullakaan, on muistot kultaa: Sprayaus Mansionin käytävillä, joka mapin kikkojen opiskelu, eeppiset miekkaduelit, matsista poistuminen ettei lopu kesken, Kiltamatsit joissa oli kunnia kyseessä...

Ja ihan vaan tiedoksi, jos mappina on Island ja ainoastaan miekkoja voi käyttää, ei vissiin valiteta jos sut flipataan rotkoon.

Kunniamaininta on annettava MMORPG:lle joka astui elämääni juuri GunZin jälkeen.



Ragnarök Online


Tähän tuli upotettua aikaa. Useilla eri servuilla, useassa eri killassa, kaveriporukassa ja tuntemattomien kesken. Kerran törmäsin suomalaiseen jamppaan, kun olin alkemistillani metsästämässä White Herbejä ja sain ensikerran maininnan siitä että vaikutin olevan 20+-vuotias, vaikka olin ehkä 14. Tuli nörttiteinille hyvä mieli.
tallennettu
Re: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #7 : 04.03.2012 12:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Joskus aikoinaan pelailin Quake 1:n Team Fortressia. Modeemilla sitä tuli pelailtua. Sitten myös kaveria vastaan tuli testattua jotain C&C:tä. Sen jälkeen kun sai kuukausimaksullisen ISDN:n, alkoi Counter-Striken pelaaminen. Sitä pelattiinkin vuosia.

Ensimmäiset verkkopelikokemukset tuli siis peleistä:
Team Fortress
C&C Red Alert(?)
Action Quake
Counter-Strike
Play-Asia
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #8 : 04.03.2012 15:02 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Diablo, se ensimmäinen, oli omalla kohdalla se aivan ensimmäinen kunnon nettipeli. Sitä pääsi pelaamaan harvakseltaan, koska omat vanhemmat eivät tykänneet nettilaskuista eivätkä oikeastaan siitäkään, että puhelinlinja oli varattu sen ajan, mitä siihen aikaan hankitullla upouudella 36,6 kilobaudisella modeemilla netissä oli. Viikossa tuli pelattua ehkä sen pari tuntia netissä.

Sen jälkeen tuli pelattua Quakea, Quake 2:sta ja eritoten sen modia Action Quake 2:sta hyvinkin pitkään. Modeemilla kitkuteltiin pitkälle vuoteen 2001, kunnes tuli vaihdettua lopullisesti lankaliittymistä muutenkin pois. Puolet ajastaan alhaalla oleva Soneran tarjoama 512k-liittymä ei ollut herkkua silloinkaan, mutta hei... ainakaan se parinkymmenen megan Q3Test ei kestänyt kirjaimellisesti viittä tuntia imuroida.


« Viimeksi muokattu: 04.03.2012 15:14 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #9 : 05.03.2012 08:20 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Kovinkaan kauheasti netissä ei ole tullut pelattua, ei vain oikein ole se minun juttu. Pienissä määrin kyllä ihan ok, mutta ei ole ikinä mikään peruste minulle hankkia joku peli. Halo 2 on ensimmäinen verkkopelikokemukseni, muistaakseni. Sain parin kuukauden ilmaisen Live-paketin ja Haloa tuli sitten sen turvin netissä kokeiltua. Sinänsä ihan hauska kokemus, ja huvittavaa kun joku ulkomaalainen jätkä puhua pälpätti koko ajan eikä ymmärtänyt yhtään mitä se sanoo  :)

Yhden tutun miehen kanssa tulee välin pelattua verkossa, mutta aika harvoin. Pidän enemmän jaetun ruudun moninpelistä kuin verkkopelaamisesta. Tai ainakin sitä tulee harrastettua enempi.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #10 : 07.03.2012 14:42 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Quake 1:n Team Fortress oli se ensikosketus kun sitä pelattiin kaverin kanssa vuorotellen. Tämän jälkeen ei taitanut tulla pelattua oikein mitään ennen kuin asensin CS:n koneelle. Sitä tulikin sitten väännettyä niin järkyttävät määrät, että jälkeenpäin hirvittää. En sitten tiedä onko tämä ollut osasyynä siihen, että en nykyään pelaa juuri yhtään nettimoninpelejä. Kahdessa ekassa MW:ssäkin pelasin oikeastaan ainoastaan yksinpelit läpi, ja korkeintaan varvasta kastoin moninpelin puolella. Kai siinä ärsyttää se, että pelikokemus on niin paljon kiinni kanssapelaajista ja ei ole aikaa uppoutua niin paljon yksittäiseen peliin. Helpompi on heittää peli boxiin ja jatkaa yksinpeliä viime tallennuspisteestä.

Jaetun ruudun moninpelit ja silloin tällöin lanittaminen pienessä mittakaavassa ovat kyllä sitä kuuluisaa "parhautta".
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #11 : 08.03.2012 10:06 »
Lapinpoika Kulje kautta Kittilän! Jäsen Viestejä: 126 Basaaripisteet: 0 Profiili Minun eka nettipeli oli viime syksynä, kun sain pleikkari kolmoseen netin. Pelasin NHL 11 Jyp-Jokerit jonku jokerifanin kanssa. Hävisin narreille 5-4, mutta oli nettipeli ainakin 10000 kertaa hauskempaa ku joku yksinpeli!
Nokia E7-00     Playstation 3 320GB
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #12 : 09.03.2012 08:59 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Netissä pelaaminen on itselle aina oikeastaan se viimeinen vaihtoehto. Ensisijaisesti pelaan kaverin kanssa samalta sohvalta, koska se antaa mahdollisuudet vaihtaa aktiviteettia lennosta. Harvoin kiinnostaa kaverin kanssa uhrata aikaa pelkkään pelaamiseen. Eka verkkopelini on varmaan ollut Halo 3, mutta kokonaisuudessaan pelaan verkossa hyvällä säkällä kerran vuodessa >_>. MK 7 on nyt ensimmäinen jota oon välistä saattanut enemmän pelata verkossa. Keskimäärin kerran kuussa varmaan. En vaan osaa nauttia pelaamisesta muita vastaan niin että ainoa elementti on se peli ja ja satunainen mikki-kontakti.
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #13 : 09.03.2012 09:42 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Ensimmäinen taisi olla joku CS:n beta, mutta aika nopeasti tuli 1.0 kun aloitin. Sitä tuli jauhettua vuosia ja on edelleen eniten pelaamani pvp verkkopeli. Nykyään lähinnä tullut kokeiltua harvakseltaan jotain pelejä, kuten Haloja. MAGia pelasin viime vuonna jonkin aikaa melko aktiivisesti, mutta PSN:n alasajo lopetti senkin innostuksen.

Co-op pelejä on tullut myös pelattua aika paljon verkossa. Oikeastaan nykyään pelailu siirtynyt enimmäkseen siihen suuntaan. Diablo kakkoseen sai aikoinaan kulutettua kymmeniä, ellei satoja tunteja. Saa nähdä miten paljon kolmonen tulee verottamaan avioliittoa.
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #14 : 10.03.2012 21:45 »
J.Tuomio Jäsen Viestejä: 3 Basaaripisteet: 0 Profiili Eihän LORDia tai muita BBS-pelejä lasketa? :) Ensimuistot taitanevat olla Doomia nelinpelinä kaverin autotallissa. Tai oikeastaan se ensimmäinen "aito nettipeli" itselleni oli BatMud. Ostin PC-Superstoresta sikahintaan jotain MITS-krediittejä, joilla pääsi sitten himasta käsin mystiseen internettiin vuonna nakki. Itse tosin vähät välitin netscapella ikuisuuden avautuvista .gif-kuvita ja tuhlasin kredut lähinnä mudia pelaillen telnet-yhteydellä.

BatMud oli kyllä todellakin aikaansa edellä. Pelaajia mahtui muistaakseni sisään parisataa (lapinlisää +/-50) ja yleensä ulkopuolella jonotti sisään keskimäärin 40 pelaajaa. Vaikka meininki vaatikin hieman mielikuvitusta oli tunnelma mahtava ja pienellä säädöllä sai sopivasti värejäkin mustavalkoiseen tekstimaailmaan. Hahmovaihtoehtoja oli kymmeniä, samoin kiltoja. Vihollisia pystyi pieksemään jopa yhdeksän pelaajan partyssa. Expankeräilyn ohella pelissä pystyi myös kaivaa mineraaleja, rakentaa linnaa, keräillä luonnosta yrttejä, herätellä kuolleita pelaajia, tehdä aseita, pitää kojua, perustaa omia kiltoja, metsästämään eläimiä yms.yms. Peli ei myöskään loppunut ihan heti. Jos onnistui vuoden/vuosia peliä tahkomaan ja tekemään itsestään Wizardin oli vielä mahdollista jäädä kehittämään peliä muiden velhojen (adminit) kanssa. Kun ensimmäinen ns. graafinen morppi, Meridian 59 julkaistiin vaikutti se ainakin omasta mielestäni todella laihalta ja köyhältä verrattuna BatMudin valtavaan maailmaan ja laajaan pelaajayhteisöön.

Oma suhteeni batmudiin menee about vuoden parin sykleissä. Pelaan liikaa pari kuukautta ja sitten peli unohtuu vuodeksi pariksi. Peliä kehitetään edelleen aktiivisesti ja sinne olen aina tervetullut takaisin, tavaratkin odottavat kiltisti paluutani arkuissa. Sniff.
tallennettu
Vs: Ensimmäiset verkkopelikokemuksesi « Vastaus #15 : 11.03.2012 12:21 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Eihän LORDia tai muita BBS-pelejä lasketa?
LORD:ia tuli itsekkin hakattua kauan sitten, vähemmän yllättäen menestys oli minimaalista mutta kyllä se silti kovin mielenkiintoista oli.
N
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines