Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Elektroninen urheilu  (Luettu 10874 kertaa)
Elektroninen urheilu « : 12.01.2011 14:45 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Elektroninen urheilu, eli kilpapelaaminen. Ympäri maailman järjestetään eritasoisia turnauksia pienistä paikallisista turnauksista suuriin maailmanlaajuisiin turnauksiin joihin pelaajia osallistuu eripuolilta maailmaa. Peleinä voi toimia niin RTS-, FPS-, taistelu- ja urheilupelit kuin ajopelitkin. Tällä hetkellä suosittuja pelejä on mm. StarCraft (1 ja 2), Counter Strike (1.6 ja Source) sekä Team Fortress 2.

Suomessa e-urheilun tunnettavuus ja näkyvyys on aika heikkoa. Esimerkiksi Ruotsissa e-urheilua näytetään jopa TV:ssä, mutta Suomen mediassa e-urheilua ei käsittellä oikeastaan ollenkaan. Viime joulukuussa, 18.12.2010, perustettiin Suomen elektronisen urheilun liitto, jonka yhtenä tavoitteena on parantaa e-urheilun näkyvyyttä ja mainetta Suomessa. Ehkä siis Suomenkin TV:ssä vielä joku päivä näkyy e-urheilua.



Keskustelua siis e-urheilusta, niin tulevista, menneillä olevista kuin menneistäkin turnauksista ja tapahtumista ja muusta aiheeseen liittyvästä. Otteluvideot on toki myös tervetulleita.


Tässä parit videot ketjun käynnistämiseksi:

Assembly Summer 2010 Team Fortress 2 Tournament Final
Euroopan parhaat TF2-joukkueet ottivat mittaa toisistaan Suomen suurimmassa LAN-tapahtumassa ja finaaliin selvisi kotimainen Power Gaming ja myös suomalaisia pelaajia sisältävä Team Dignitas. Suomenkielinen selostus.

DreamHack SteelSeries Starcraft 2 Tournament (finaalin ensimmäinen erä)
Ruotsissa järjestetty StarCraft 2 -turnaus, johon pelaajia saapui ympäri maailman. Voittaja kuittasi 100 000 ruotsin kruunua, eli reilut 10 000€. Finaalissa vastakkain puolalainen mouz|MaNa ja suomalainen mouz|Naama. Englanninkielinen selostus. Loput erät löytyy related -palkista.
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #1 : 12.01.2011 14:47 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Aion ensi vuoden Vuoden urheilija -äänestyksessä äänestää Suomen parasta Counter Strike -pelaajaa Vuoden urheilijaksi.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #2 : 12.01.2011 16:08 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Olen seurannut vain Starcraft II skeneä ja sitäkin aika kevyesti. Pelistä innostuin betassa ja heti sieltä lähtien tuli kaivettua videoita pro pelaajien matseista toisiaan vastaan. Oppimismielessä oikeastaan, mutta pikkuhiljaa se viihdearvo alkoi kehittyä noiden videoiden ympärille. Jos siis omaan vapaa-aikaa ja joku turnaus sattuu alkamaan, niin todennäköisesti alan sitä seuraamaan.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #3 : 12.01.2011 16:55 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Kattelin TF2 videon ja joudun kyllä myöntämään että yllätti - se oli jännä matsi. Eipä sitä katsellessa tullut mieleen montaakaan eroa, joka tekisi siitä ratkaisevasti erilaisen kokemuksen kuin jos katselisi "oikeaa urheilua." Kaksi joukkuetta, toinen puolustaa ja toinen hyökkää, joka pelaajalla on omat roolinsa, eli ns. pelipaikkansa, pelataan ensisijaisesti joukkueina mutta yksilösuoritukset oikeaan aikaan voivat olla ratkaisevia, ja ennenkaikkea - mikä tärkeintä - kiihkeät selostajat laukeilevat kilpaa toistensa shortseille, kun jotain poikkeuksellisen legendaarista tapahtuu.

Urheilua se on, mutta tuskin tulisin kuitenkaan seuraamaan tämmöstä, koska en mitään muutakaan urheilua seuraa.
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #4 : 12.01.2011 17:26 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Major League Gamingin, eli MLG:n eli mälgin järjestämiä Halo-pelejä tuli joskus seurattua aika ahkerasti Halo 2:n kulta-aikana. Huippumatsit olivat viihdyttäviä ja olivathan ne opettavaisiakin. Oli kiva yrittää soveltaa huippujen käyttämiä taktiikoita ja pelityylejä omaan peliin. Muutama noista pelaajista tuli kohdattuakin Halo 2:n matchmakingissa, tosin 8 vs 8 pelaajan Big Team Battleissa. Moniin turnauksiin ja liigoihin on tullut osallistuttua ja hauskaa puuhaa olivat. Ikävä kyllä peliporukkamme pelaa nykyään todella harvoin yhdessä, voin vain haaveilla yhteisistä turnauspeleistä.  :/
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #5 : 12.01.2011 21:51 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tänä viikonloppuna, 14-16.1, Ylöjärvellä järjestetään LanTrek LAN-tapahtuma. Pro-turnauksina siellä Call of Duty 2, Counter Strike 1.6, Counter Strike: Source ja StarCraft 2. Lisäksi joitain konsoliturnauksia ja musiikintekijöille ja piirtäjillekin on omat kisat. Onkohan Naama omistamassa SC2-turnauksen? :)

LanTrekiltä näytetään jotain materiaalia jopa TV:ssäkin, mutta ainoastaan Tampereen alueella näkyvällä Wave 100 -kanavalla. HobiHobi -ohjelmaa kannattaa siis seurata, jos tuo kanava vaan sattuu näkymään. LanTrekkejä voi katsella myös Gaming.fi TV:stä. Siellä on myös joitain vanhempia videoita katsottavana.


Kattelin TF2 videon ja joudun kyllä myöntämään että yllätti - se oli jännä matsi.
TF2 on ihan mielenkiintoinen peli katsoa. Eri hahmoluokat ja eri tyyppiset kentät tuo kiitettävän paljon vaihtelua ja taktiikoita ja muuta sen sellaista. Harmi vaan ettei LanTrekissä ole TF2-turnausta.

SC2 on myös ihan kiinnostava. Erien alut on hiukan kuivia, mutta kun toiminta alkaa, muuttuu homma kerta heitolla jännemmäksi.
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #6 : 15.01.2011 14:10 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Gaming.fi TV ei tainnutkaan näyttää LanTrekeiltä mitään. No, SETT TV sen sijaan näyttää ainakin jotain. Juuri nyt alkoi StarCraft 2:ta näkymään selostuksen kera.

SETT:n sivulla tulosseurantaa sun muuta LanTrekeiltä
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #7 : 07.02.2011 20:25 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt tulevana viikonloppuna järjestetään Winter Assembly 2011. Peliliiga järjestää siellä 5 pro-turnausta. Peleinä Starcraft 2, Team Fortress 2, Counter Strike: Source, Tekken 6 ja Guitar Hero 5. Lisäksi pino amatööriturnauksia.

SETT:n sivulla mm. tulosseurantaa. Lisäksi SETT TV striimaa kaikki turnausottelut ja ainakin tärkeimmissä on selostukset mukana. Ottelut alkaa perjantaina kello 12:00 Starcraft 2:n lohkovaiheen peleillä. Koko aikataulu näkyy mm. tuosta.
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #8 : 07.02.2011 20:40 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Nyt tulevana viikonloppuna järjestetään Winter Assembly 2011. Peliliiga järjestää siellä 5 pro-turnausta. Peleinä Starcraft 2, Team Fortress 2, Counter Strike: Source, Tekken 6 ja Guitar Hero 5. Lisäksi pino amatööriturnauksia.

SETT:n sivulla mm. tulosseurantaa. Lisäksi SETT TV striimaa kaikki turnausottelut ja ainakin tärkeimmissä on selostukset mukana. Ottelut alkaa perjantaina kello 12:00 Starcraft 2:n lohkovaiheen peleillä. Koko aikataulu näkyy mm. tuosta.

Näin inside-tietona ainakin Tekken 6:sta ja TF2:sta striimataan vain finaalit ja riippuen tilanteesta saatan olla mukana Tekken 6:n selostuksissa.

Tuskin mikään iso juttu tietenkään, kun Starcraft 2 on tosiaan se pääpeli. CS:S ja SC2 on varmasti ne pelit, jotka ihmisiä kiinnostaa, muut on vahvasti sivuosan vetäjinä.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #9 : 07.02.2011 23:21 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Näin inside-tietona ainakin Tekken 6:sta ja TF2:sta striimataan vain finaalit
:(

Kattelin vähän tarkemmin tuota aikataulua, ja aika ikävästihän siinä noita otteluita on päällekkäin. Mm. TF2:en pronssi- ja finaaliottelut ja CS:S:n pronssiottelu alkaa kaikki samalla kellon lyönnillä ja vielä SC2:en pronssiottelu osittain niiden kanssa päällekkäin.

Toivottavasti siellä on Source TV käytössä, että voisi TF2:n otteluita katsoa edes sitä kautta.

Mutta joo, itse ainakin seurailen SC2:ta ja TF2:ta (jos TF2-otteluita jostain näkee). Niin, ja...


riippuen tilanteesta saatan olla mukana Tekken 6:n selostuksissa.
Meinasin jättää Tekkenin katselut väliin, mutta täytyy sittenkin katsoa. :)



Niin, ja jos SC2 kiinnostaa, niin Starcraft2.fi:ssä järjestetään pienimuotoisia turnauksia. Niiden otteluita striimataan livenä ja yleensä vielä selostuksen kanssa. Esimerkiksi huomenna on Tiistai-cup alkaen klo 18:00. Vasemman reunan "Online Streamit" -kohdassa näkyy sen hetkiset aktiiviset striimit. Seassa on myös ulkomaisia striimejä.
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #10 : 11.02.2011 14:06 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Noniin, Assyt pyörähti käyntiin ja Naama kerkesikin jo ottamaan ensimmäisen voiton.

SETT TV onkin näemmä kahden striimin kanssa liikkeellä. Pararin TV -striimistä tulee SC2:ta sitä mukaan kun Pararin ehtii ja kerkeää ja SETT TV -striimistä tulee vähän muutakin. SETT TV:stä tulee toistaiseksi SC2:ta ja 17:30 käynnistyy piikkipalloturnaus (TF2) ottelulla Immortal eSports vs. Power Gaming.


Tulosseurantaa ja aikatauluja:
Tulokset ja tulevat ottelut
Assembyn aikataulu
SETT TV:n aikataulu perjantaille

Striimejä:
SETT TV
Assembly TV
The Beard TV & GLHF TV (sama striimi, koska hoitavat juonnot yhteistyössä)
TF2 TV


« Viimeksi muokattu: 11.02.2011 15:37 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #11 : 29.07.2011 18:47 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili EVO 2011, maailman suurin taistelupelien turnaus, starttasi jonkin aikaa sitten. Peleinä mm. SSF4:AE, MVC3 ja Tekken 6. Viralliset striimit.


Ja ensi viikonloppuna onkin sitten Assembly Summer 2011.
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #12 : 06.01.2012 15:30 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Pyyhitäänpäs välillä tästäkin ketjusta pölyt poies. Eilen alkoi HomeStory Cup 4, eli eurooppalainen StarCraft II -turnaus. Suomalaisista mukana on Naama, jonka pelit alkaa kohta puoleen. Striimejä voi seurata TwitchTV:stä (Twitch on hyvä paikka kaikenlaisten peliaiheisten livestriimien katseluun) ja ottelutaulukot ym. löytyy Liquipediasta.

Sunnuntaina sitten järjestetäänkin Suomen ensimmäinen Barcraft, eli tässä tapauksessa baariin katsomaan HomeStory Cupin finaalit. Menkääs Linnanmäen lähistöllä asuvat paikan päälle ihmettelemään. :) Lisätietoja löytyy SETT:stä: Barcraft Helsinki.
tallennettu
Re: Elektroninen urheilu « Vastaus #13 : 13.08.2017 20:10 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili No niin! Nokkelimmat pokkelimmat varmaan jo hoksasivatkin, mutta eilen tehtiin Dota 2:n The International -turnauksessa historiaa, kun Team Liquid voitti turnauksen pääpotin, yli kymmenen miljoonaa dollaria. Liquidin riveissähän on suomalainen Lasse MATUMBAMAN Urpalainen, josta tuli näin ensimmäinen TI:n voittanut finski - ja samalla kerralla miljonääri.

Seuraamisen arvoinen tarina muutenkin. Tiimi tippui heti ekassa matsissaan turnauskaavion alempaan haaraan ja joutui painimaan itsensä aika lailla pisintä mahdollista reittiä finaaliin. Finaali taas napsui Liquidille matsivoitoin 3-0. TI on aiemmin järjestetty kuusi kertaa, eikä finaalia ole koskaan voitettu puhtaalla rivillä.

Meillä oli kotona kisakatsomo ja tsekattiin finaalit suorana. Todella viihdyttävää kampetta, vaikka pitikin sinnitellä aamuviiteen että koko homma oli paketissa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #14 : 13.08.2017 22:14 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Katselin joskus aikanaan Yleltä CS matseja ja yllätyin siitä kuinka viihdyttävää kilpapelaamisen seuraaminen on. Hyvällä selostuksella matseja jaksoi katsoa pitkään vaikken ole Counter Strikea edes juuri pelaillut. Hyvää settiä.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Elektroninen urheilu « Vastaus #15 : 26.11.2018 10:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Koin eilen aamulla ensimmäisen kerran eSportsin parissa sen saman sydäntä tykyttävän jännityksen, mikä syntyy sähköistä urheilutapahtumaa suorana katsoessa, ja jännittäessä oman suosikkinsa kohtaloa.

Team 4D:n riveissä pelannut Srb2DUDE (nykyään Ghost Gamingilla ammatikseen Splatoonia pelaava, btw), tuntui 1,5 vuoden streamien seuraamisen jälkeen melkein vanhalta tutulta, jonka puolesta oli helppo jännittää lopputulosta. Akrobatiamaisen pelityylin omaava DUDE on varmasti yksi seuratuimpia englanninkielisiä Splatoon 2 -streamaajia/pelaajia, ja on tehnyt myös valtavasti videoita sen puolesta, että muilla olisi edellytyksiä kehittyä pelissä paremmaksi.

En voinut kuin hengitystäni pidätellen katsoa aivan jäätävää loppuratkaisua, millä ensimmäisen kierroksen finaali lopullisesti paketoitiin. Korkean levelin Splatoon 2 on mitä huikeinta seurattavaa!



« Viimeksi muokattu: 26.11.2018 11:25 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines