Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Aihe: EDGE-lehden TOP10-lista  (Luettu 19799 kertaa)
EDGE-lehden TOP10-lista « : 02.07.2007 20:34 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili EDGEn uusimmassa numerossa on listattu kaikkien aikojen 100 parasta videopeliä, joista kymmenen parasta on, ilmeisesti tavalla tai toisella lukijoiden avustuksella, äänestetty seuraavaan järjestykseen:


1) The Legend of Zelda: Ocarina of Time (Nintendo 64)

2) Resident Evil 4 (GameCube, PlayStation 2)

3) Super Mario 64 (Nintendo 64)

4) Half-Life 2 (PC)

5) Super Mario World (Super Nintendo)

6) The Legend of Zelda: A Link to the Past (Super Nintendo)

7) Halo: Combat Evolved (Xbox)

8) Final Fantasy XII (PlayStation 2)

9) Tetris (Various)

10) Super Metroid (Super Nintendo)

. . . . .

Mietteitä?

Omasta mielestäni varsin onnistunut listaus, vaikkei omasta henk. koht. top kybästä löydykään kuin RE4. Final Fantasy XII:n pelitunnit tosin näyttävät vasta muutamaa, mutta muuten kaikkia listan pelejä on kyllä tullut pelattua enemmän tai vähemmän.

Jokainen nimike on joko genrensä huippuyksilö tai sitten ollut suunnannäyttäjänä tuleville sukupolville. Yksikään peli ei myöskään ole kärsinyt ajan hampaasta (noh, FFXII on löytynyt eurooppalaisilta pelihyllyiltä huimat kolme kuukautta) lähes lainkaan.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #1 : 02.07.2007 20:52 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Onnistunut ja tasapainoinen lista. Sisältää kaksi peliä jotka ovat toistaiseksi jääneet pelaamatta (Halffis 2 ja Final Fantasy XII)

Zelda: Ocarina of Timella on tapana hallita tämänkaltaisia listoja ja tälläkin kertaa peli komeilee ykkösenä. Alkaahan se olla jo melko ennalta-arvattavaa, mutta minkäs sille voi että peli on niin hemmetin hyvä ja tyylikkäästi ikävuotensa kantava seikkailu.

Itse en arvosta Haloa läheskään noin paljoa. Hyväksyn sen meriitit konsoli-FPS:ät täysin uuteen aikakauteen vieneenä pelinä, mutta sitä pelatessa en vain viihtynyt kovinkaan hyvin. Nintendo-fanina olisin, yllätys yllätys, nostanut Metroid Primen Halon tilalle TOP kymppiin.  :)


Yllätti muuten, että Final Fantasy VII ei onnistunut kipuamaan listalle ja sen sijaan XII siellä on.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #2 : 02.07.2007 21:05 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ihan jees lista. Paitsi näillä muutoksilla olisi parempi.

2) Resident Evil 4 -> Alone in the Dark/Resident Evil/Silent Hill

4) Half Life 2 -> Doom/HAlf Life (ehdottomasti)

7) Halo Combat Evolved -> Goldeneye/Perfect Dark (ehdottomasti)

8 ) Final Fantasy XII -> Final Fantasy VII/Final Fantasy VI


En jaksa tutkia missä nuo ehdottamani pelit olivat listalla, mutta tuo on oma listaukseni suunnilleen. MGS olisi tietenkin myös korkeammalla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #3 : 02.07.2007 22:10 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo eiväthän nuo omia suosikkejani suurimmaksi osaksi ole, mutta oikeastaan ainoa ihmetyksen aihe on, että millaisessa lukijaäänestyksessä FFVII ei pääse listalle? Kyllä niitä faneja luulisi Edgen lukijoista löytyvän.

Lukijaäänestykset ovat vähän niin ja näin. Luulisi että lehti kuten Edge kehtaisi myöntää, että miljoona kärpästä voi olla väärässä. Monet viihdeteokset ovat äärimmäisen suosittuja vaikka olisivatkin.... no, paskaa. Ei sillä että tuon listan pelit sitä olisivat.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #4 : 02.07.2007 22:12 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili FF XII:n ei pitäisi olla listalla. Pelirunko on kova ja tekemistä riittää, mutta juoni on täysi läppä. VII ja VI pesevät juuri juonensa avulla  XII:n mennen tullen. RE 4:kin on hieman kyseenalainen, itse pelihän on loistava, mutta ei se silti kuulu kaikkien aikojen TOP 2:seen  ;D Zeldat ja Mariot ovat paikkansa ansainneet, mutta kokonaisuutena kohtuullisen heikko listaus mielestäni.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #5 : 02.07.2007 22:34 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili Tavallaan aika tylsä lista, koska samat nimikkeet pyörivät kaikissa "parhaat pelit"-listauksissa, mutta minkäs teet, kun kaikki ovat erinomaisia pelejä. Pieninä yllätyksinä RE4 2. sija ja Super Metroidin pääseminen top 10, mutta mielestäni täysin ansaittua. FF-sarjasta olisi löytynyt parempiakin, mutta pääasia ettei FFX ole mikana. Ja Tetris... noh, se nyt on Tetris.

Tökin ehkä ampiaispesää, mutta tunsin sisäistä iloa siitä ettei MGS päässyt kympin sakkiin, koska sarja ei nyt varsinaisesti ole mitään palattavuuden riemujuhlaa ja Hideon rautalanganvääntöjuonet ja dialogi aiheuttavat enemmän myötähäpeää kuin suuria tunteita.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #6 : 02.07.2007 22:40 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ressa 4 toisaalta ansaitsee olla tuolla listalla jo pelkästään sen älyttömän viihdearvonsa takia. Melkein kaikki tuossa listalla ovat antaneet ja luoneet omaan genreensä jotain merkittävää uutta. Resident Evil 4 ei tällä tavalla suoriutunut, vaan Capcom teki siitä vain äärimmäisen hiotun ja viihdyttävän pelin.

Puhtaassa viihdearvossa se pieksee helposti kaikki tuon listan nimet. RE4:ää pelatessa on sellainen pieni virne koko ajan huulilla...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #7 : 02.07.2007 23:20 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tavallaan aika tylsä lista, koska samat nimikkeet pyörivät kaikissa "parhaat pelit"-listauksissa, mutta minkäs teet, kun kaikki ovat erinomaisia pelejä.

Niinpä. Itse en jaksa enää avata ainuttakaan TOP10 pelilistaa, sillä samat vanhat hyvä pelit niissä aina on. Järjetys on aina vain hiukan eri, mutta sekin on enemmänkin sattumana kauppaa mikä sijoitus tulee pelille X. Tosin jos sellainen kunta kuin lukijat saa antaa ääniä, tekee se asiasta edes hieman mielenkiintoisemman.

Itselläni ei siis sen kummempaa kantaa mihinkään. Kaikkia pelaillut enemmän tai vähemmän, paitsi FFXII:tä ja eihän ne faktat mihinkään muutu. Helkkarin hyviä pelejä kaikki. Minulla ei tosin ole kykyä laittaa edes omia pelejäni oikeasti parhausjärjestykseen.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #8 : 02.07.2007 23:22 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Täysin yllätyksetön, tylsä ja umpimielinen lista.

Citizen Zelda on tietenkin ekana, mutta missäs on Brokeback 64? Eikun onhan se siellä?

Ensinnäkin kaikenlainen listaaminen varsinkin tämmöinen yleistyyppinen listaaminen on typerää ja turhaa. Sitten kun vielä pelaajat jaksaa äänestää ne samat vanhat vaihtoehdot uudestaan ja uudestaan. No nyt oli sentään RE4 listalla ja HalfLifen tilalla kakkososa. Fantasystakin se uusin versio. Kyllähän nuo kaikki pelit ehkä ansaitsee paikkansa, mutta koska kymmeneen mahtuu niin vähän pelejä ja Top 10 paikan ansaitsevia on niin paljon niin typeräksihän tämä menee. Sitten nyökytellään ja sanotaan, että olen samaa mieltä jos kerran arvostelijat ja skeneliideritkin on.

Nämä ainaiset listat todistaa, että peliala tarvitsee kipeästi uutta verta, uusia tosipelaajia ja vähemmän ahdasmielisyyttä. Pelimaailmaa pitää ravistella kunnolla.


Ensimmäinen vastaus tähän: "kaikki pelit ansaitsivat paikkansa listalla ja ovat loistavia. Tosipelaajan pitää ne kokea!"
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #9 : 03.07.2007 00:07 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Selvennystä äänestykseen:

"We received thousands of votes from Edge readers, with nominations for hundreds of games, spanning across the last three decades.

Another round of voting involved creatives working in the videogame industry.

And then there were the countless rounds of deliberation among the Edge editorial staff…"

.

Jos hinta on vähänkin siedettävä, niin taidan poistaa tämänkin numeron, kuten edellisenkin TOP100-numeron. EDGEn tyyliin seasta saattaa  löytyä muutama helmi.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #10 : 03.07.2007 10:43 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Nämä ainaiset listat todistaa, että peliala tarvitsee kipeästi uutta verta, uusia tosipelaajia ja vähemmän ahdasmielisyyttä. Pelimaailmaa pitää ravistella kunnolla.

Pelaajat tietävät laadun, siksi listat pysyvät samana vuodesta toiseen.  Elokuvalistoilla melko sama juttu, kuten Citizen-Zelda läpällä vihjailitkin.

Mutta eivät elokuvat tarvitse uusia katsojia tai uusia leffafriikkejä sen takia.

EDGE-lehdellä veikkaisin olevan HC-yleisö. Olisi mielenkiintoista nähdä samanlainen peliäänestys jonkin valtavirtalehden sivuilla. Enkä tarkoita pelilehteä tässä tapauksessa vaan ihan jotain moniin asioihin keskittyvää viikkolehteä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #11 : 03.07.2007 10:49 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nämä ainaiset listat todistaa, että peliala tarvitsee kipeästi uutta verta, uusia tosipelaajia ja vähemmän ahdasmielisyyttä. Pelimaailmaa pitää ravistella kunnolla.

Typerää ja turhaahan tämä on mutta mihin perustat tämän väitteesi? Ahdasmielisyyttä? Onko se kenties jotenkin vääryys olla enemmistön kannalla ja pitää OoT:a maailman parhaana pelinä? Eikä niitä maailman parhaita pelejä joka vuosi tule uuden top10:n verran.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #12 : 03.07.2007 11:55 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 943 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Fallout 2:n pitäisi löytyä TOP10:stä. Onpahan tuolla monta muutakin vääryyttä. Zoukka laittoikin jo ihan hyvät ehdotukset suurimpiin vääryyksiin.
Play-Asia
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #13 : 03.07.2007 12:10 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Ei käännetä OoTiin tätä keskustelua. Puhun yleisesti kyllä koko listasta. OoT maailman parhaana pelinä on vähän niin ja näin. Toisaalta se ansaitsee paikkansa, toisaalta ei.

Ongelmakohtia on monia. Ensinnäkin, miksi tehdä lista kun se on kuitenkin se sama vanha tuttu kuin aina ennenkin? Mielestäni lista menee hukkaan kun tosipelaajat netissä käyvät sanomassa: "hyvä lista, kaikki pelit ansaitsee paikkansa!". Elokuvissa on eri asia, ainakin omien kokemuksieni mukaan. Leffaharrastaja otetaan edelleen yhtä tosissaan, vaikkei se Citizen Kanea rankkaisikaan maailman ykkösleffaksi. Pelialalla se on vähän toinen juttu.

Elokuvat kestävät myös aikaa paremmin. Tokihan nykyään mykkäelokuvia härvemmin näkee perus-leffailijan top kympissä, mutta elokuvien vanheneminen ei käy yhtä nopeasti kuin peleillä. Terminator ja varsinkin kakkonen näyttää edelleen helvetin kovalta. Samoin vanhat Star Warsit.

Tässä tapauksessa siis Ocarina of Timesta esimerkiksi on vain muodustunut se kärkinimi mistä tehdään pelimaailman ykkösen symboli. Ei edes mietitä koskaan olisiko vaikka Twilight Princess parempi tai, herra siunaa, joku muu peli kuin Zelda esim. Ico. OoT oli varmasti kymmenen vuotta sitten maailman paras peli, mutta kyllä minä nykyisin paljon mielummin pelaan Twilight Princessiä ja pidän sitä parempana pelinä. Homman nimi on vain se, ettei vanhasta haluta päästää irti, mutta nostalgia arvot tai "tämä peli muutti maailman" -ajattelu on vähän kyseenalaista kun puhutaan siitä mikä nykyään on parasta.
Kun se on kerta aina ollut maailman paras peli niin miksi pitäisi muuttaa kaavaa? Toisin sanoen siis OoT on sattunut tulemaan oikeaan aikaan juuri 3D-pelien nousun alkupuolella, jolloin siitä helposti leivottiin todellinen symboli, ei pelkästään Nintendo-faneille, vaan koko pelialalle. Itse vastustan moista ajattelua ja olen sitä mieltä, että listoja pitäisi uudistaa ja kaikkea vanhaa ja tuttua ravistella! Juuri siksi, että siihen on syytä! Tämä ei tietenkään ota mitään OoTilta pois. Kyllä sen ansiot muistettaisiin vaikka se joskus rankattaisiin kakkoseksi.

Seuraavia ongelmia on se, että genrejen tosiinsa vertailu on helvetillisen vaikeaa. Tämä oli toki äänestetty lista, mutta tottakai siellä on valintoja jouduttu tekemään ainakin äänestäjien keskuudessa. Super Mario Bros. uudisti ihmisten käsityksen peleistä, Ocarina of Time/SM64 3D-peleistä. Gran Turismo autopeleistä ja Silent Hill kauhupeleistä. 2D ja 3D pitäisi periaatteessa erotella ainakin toisistaan sillä ne edustavat niin eri aikakausia kuin on vain mahdollista. Pong, Tetris, Super Mario Bros. ja vastaavat nimikkeet ovat niin ansioituneita, että ansaitsisivat oman listansa.

Olen myös vakaasti sitä mieltä, ettei pelejä tai elokuvia pitäisi listata parhausjärjestykseen, ei ainakaan näin. Jokaisella on varmaan omat kärkilistat tai ainakin suunnilleen, mutta faktojen esittelynä tai enemmistön mielipiteenä se menee aina metsään. Osa-alueita voidaan vertailla esimerkiksi teknistä suoritusta tai pelilehtien arvosanoja, mutta kokonaisuuksien vertaaminen tekee hallaa siihen miten alaan suhtaudutaan.


Suurin kysymys on tietenkin se, että meneekö listalla joku peli OoTin ohi, jos se on suurimman osan mielestä parempi peli? OoT tunnutaan sijoittavan kärkeen tavan vuoksi eikä sitä ohiteta, vaikka parempi olisikin.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #14 : 03.07.2007 12:44 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta tarkoitukseni ei myöskään ollut kohdistaa tätä juttua OoT:iin. Käsitysteni mukaan juuri näitä pelejä pidetään parhaimpina peleinä. Top10:iin mahtuu kyllä vähän pelejä ja siksi täällä iso joukko latelee heti "vääryyksiä" ja ehdottaa tilalle omia "totuuksia". Totuus on se ettei näitä voi tai ole koskaan voinut ottaa vakavalla naamalla. EDGE teki listan vain siksi kun nämä jutut myy, eikä siksi että heillä olisi jotain intressejä oikeasti lähteä tutkimaan asiaa.

Ja tosiaan Super Mario Brosin vertaaminen Haloon on jo turhuuden huipentumaa, vaikka molempia pelataankin painelemalla nappeja. Itse en kuitenkaan menetä yöunia jos joku näin sattuisi tekemään.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #15 : 03.07.2007 12:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Leffaharrastaja otetaan edelleen yhtä tosissaan, vaikkei se Citizen Kanea rankkaisikaan maailman ykkösleffaksi. Pelialalla se on vähän toinen juttu.

Tämä johtunee siitä, että elokuvia katsellessa muodostuu vahva, subjektiivinen mielipide, jota ylläpitävät muutkin seikat kuin vain elokuvan tekninen toteutus. Hyvin tehdylle pelille kriitikot antavat yleensä hyvät pisteet siksi, että se on hyvin tehty peli. Omaa mielipidettä ei elokuva-arvosteluiden tapaan painoteta yhtä vahvasti.

Vertaa; Tapani  Maskula antaa uudelle jeesusleffalle 1 tähden... Peliarvostelija antaa hartaasti odotetulle jeesuspelille 5/10.

Se on kyllä totta, että pelaajille on tapana seurata laumaansa kuin hai laivaa. Omia suosikkeja ei jätetä millään ja turvaudutaan monesti nostalgiaan.

Yllättävää on silti se, että vasta nykypäivänä pelaamista aloittelevat sukeltavat hekin joskus vanhoja pelejä pelaamaan. Ja he löytävät melko usein nämä vanhat suosikit todella hyvinä peleinä ja aikanaan listaavat nekin vastaavien listojen kärkipaikoille.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #16 : 03.07.2007 13:50 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
Yllättävää on silti se, että vasta nykypäivänä pelaamista aloittelevat sukeltavat hekin joskus vanhoja pelejä pelaamaan. Ja he löytävät melko usein nämä vanhat suosikit todella hyvinä peleinä ja aikanaan listaavat nekin vastaavien listojen kärkipaikoille.
Ettei tässäkin nyt olisi ainakin isoksi osaksi taustalla juuri se halu taipua isompien poikien kantoihin. Hyvä peli on hyvä peli, mutta itse silti väitän että ajoitus on tärkeämpää kuin ns. objektiivinen laatu. On oikeasti hyvin epäilyttävää, jos joku väittää fanittavansa nimen omaan N64/PS -aikakauden pelejä vaikka olisi itse silloin ollut n. 2 -vuotias ja tutustunut pelaamiseen aikaisintaan halon valtakautena. Ei kukaan kuitenkaan voi todella koskaan saavuttaa sitä peliaikakauden henkeä 10 vuotta toisia jäljessä. Nostalgiaan tosin voi liittyä jälkikäteenkin, vähän varkain, kun aktiivinen fanikunta on jo olemassa.

Tällä en nyt mitenkään halua väittää että kaikki nuoret retroilijat ovat täysiä feikkejä. En todellakaan. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos nuori ihminen ei pysty löytämään omasta mielestään huippulaatuisia ja mielenkiintoisia pelejä kuin itseään vanhempien tuotosten joukosta, se on hemmetin surullista. Kyllä se peliteollisuus edelleenkin tuottaa klassikoita ja hyvää vauhtia vielä, markkinat ja fanit vain ovat sirpaloituneet niin monen helmen ympärille ettei yhtä ainoaa jeesusta usein pääse syntymään.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #17 : 03.07.2007 14:39 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili TOP100-lista kokonaisuudessaan.

Devil May Cry *check*, Ikaruga *check*, Ninja Gaiden Black *check*, Deus Ex *check*, 3rd Strike *check*, Resident Evil 4 *check*.

Omasta TOP10:stä kuusi mahtui listalle, hyvä hyvä.

Hienoa nähdä joukossa myös sellaisia aliarvostettuja helmiä kuin OuRun 2006: Coast 2 Coast, killer7 ja Super Monkey Ball.

Ihmetystä herätti Ridge Racers 2 PSP:lle (miksei vaikka Ridge Racer 7?), Manhunt ja kaikkein eniten hikinen shmuppi R-Type Final, jolla ei ole mitään meriittejä päästä listalle.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #18 : 03.07.2007 15:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Manhuntia en ole itse pelannut, mutta koko ajan on ollut se kuva, että kyseessä olisi keskinkertainen, väkivalta-teemalla vahvasti ratsastava peli.  yllätti nähdä se listalla.

Harmi ettei sadan joukossa nähty Colin McRae Rally 2.0:aa. yksi hienoimmista kilpa-ajopeleistä koskaan. Ainakin jos tykkää ajaa kilpaa kelloa vastaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #19 : 03.07.2007 16:42 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili Listalla oli Monkey Island 1, mutta missähöhän luuraa Broken Sword 1 jota arvostelijat ovat kehuneet kaikkien aikojen parhaaksi seikkailupeliksi?

Mutta pelien paremmuus on täysin makuasia, joten aika turha lista.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #20 : 03.07.2007 16:55 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Listojen teko on turhaa ? Check. Painukaa hiivattiin tästä threadista.

Lainaus
Nämä ainaiset listat todistaa, että peliala tarvitsee kipeästi uutta verta, uusia tosipelaajia ja vähemmän ahdasmielisyyttä. Pelimaailmaa pitää ravistella kunnolla.

Miten tuo liittyi mihinkään. Ei mikään ravistelu poista näiltä listoilta pelejä jotka keksivät pyörän. Tiettyihin meriitteihin on vain nykyään melkein jo mahdoton päästä. Nipa vaan sattui peleillään menemään aina ensimmäisenä uusiin paikkoihin ja toimivat aikalailla monissa asioissa pelien peruspilareina. Ensimmäinen värielokuva on aina ensimmäinen.



Lainaus
Ressa 4 toisaalta ansaitsee olla tuolla listalla jo pelkästään sen älyttömän viihdearvonsa takia. Melkein kaikki tuossa listalla ovat antaneet ja luoneet omaan genreensä jotain merkittävää uutta. Resident Evil 4 ei tällä tavalla suoriutunut, vaan Capcom teki siitä vain äärimmäisen hiotun ja viihdyttävän pelin.

Puhtaassa viihdearvossa se pieksee helposti kaikki tuon listan nimet. RE4:ää pelatessa on sellainen pieni virne koko ajan huulilla...

Huhhuh. Jokainen Resident Evil ykkösestä äxään asti ovat olleet äärimmäisen viihdyttäviä tuotoksia aikanaan. Ja audiovisuaalisen annin parhaimmistoa. RE4 vain yksinkertaisesti muutti genreään. Ja sattumoisin samalla avasi Resi-maailman pentti-perus-kurahousuille jotka eivät edellisiin osiin uskaltaneet koskea. Eli nelosen suurin meriitti on uusien pelaajien haaliminen. Se ei minusta oikeuta sijaa top-10:ssä. Ei niin millään.

Lainaus
Ihmetystä herätti Ridge Racers 2 PSP:lle (miksei vaikka Ridge Racer 7?), Manhunt ja kaikkein eniten hikinen shmuppi R-Type Final, jolla ei ole mitään meriittejä päästä listalle.

Manhuntin ymmärrän tunnelmansa ja shokkiarvonsa puolesta, mutta tuo RR2 oli vuosisadan läppä. Entä oliko R-Type Delta listalla ? Se pyyhkii Finalilla persettään.


Lainaus
Harmi ettei sadan joukossa nähty Colin McRae Rally 2.0:aa. yksi hienoimmista kilpa-ajopeleistä koskaan. Ainakin jos tykkää ajaa kilpaa kelloa vastaan.

Hieno peli kyllä. Mutta on se vaan niin, ettei se sauno Gran Turismon, ensimmäisen Colinin ja muiden isojen poikien kanssa näillä listoilla.




Niin ja en ole itsekään listojen ystävä, mutta jos listat ovat turhia niin sillä mentaliteetilla tasan kaikki on.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #21 : 03.07.2007 21:12 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW PGR2 aika ylhäällä.. etenkin suhteutettuna GT:hen..

Ihan jännä lista kokonaisuudessaan tuo top100, hauskoja valintoja.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #22 : 03.07.2007 21:40 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Zoukan argumentointi on aika pahasti laskussa.

Tässä ei ole kyse siitä, että Nintendon pelejä löytyy listalta. Vaikka nykyään tykkäätkin esiintyä Nintendo-fanina niin älä tästä tee Nintendo-Zoukka vastaan muut -väittelyä. Ilmaisin vain, että pelaajakunnat kaipaavat tuuletusta ja uutta verta sekä tietenkin sen, että lista on ennalta-arvattava ja paska. Tuossa on rivi kaupalla tavaraa, en minä jaksa uudelleen kaikkea selittää.

Lainaus
Listojen teko on turhaa ? Check. Painukaa hiivattiin tästä threadista.
Hienosti väännetty  :rollaus:
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #23 : 03.07.2007 21:56 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Laskussa vai. No onneksi joku sentään pitää viestit kirkkaina...

Lainaus
Vaikka nykyään tykkäätkin esiintyä Nintendo-fanina niin älä tästä tee Nintendo-Zoukka vastaan muut -väittelyä.

Taidat kyllä olla ainoa joka noin tämän asian näkee. Mutta sanoit mitä tahansa niin juuri siksi Nipan pelit tuolla ovat, että ne tekivät asiat ensin ja vieläpä helvetin hyvin. Ketä kiinnostaa jos joku peli kopioi nämä saavutukset ja hioo lopputuloksen himpun verran paremmaksi. Se on kuitenkin aina vain kopio ja varjo alkuperäisestä. Missasit siis pointtini aika reippaasti.

Lainaus
Hienosti väännetty

Joo ihan tajuttomasti sanojasi vääntelin...

Ensinnäkin kaikenlainen listaaminen varsinkin tämmöinen yleistyyppinen listaaminen on typerää ja turhaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #24 : 03.07.2007 22:08 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos kerran parhaita pelejä listataan, niin ei kai alkuperäisyydellä pitäisi listalla mitään arvoa olla? Kopio - jos tekee kaiken paremmin kuin alkuperäinen - on se prkl parempi kuin alkuperäinen. Ja se riittää jos se vain hioo kaiken paremmaksi. Kenelläkään ei vain ole munaa myöntää että TP on parempi, kuin OoT. Tästähän en itse juuri mitään tiedä, mutta vain näe syytä, miksi OoT:n täytyisi olla parempi kuin TP:n. Se oli silloin joskus merkittävä ja mahtava peli. Mutta se oli. Voi se hyvä olla edelleen, mutta ei faktat miksikään muutu.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #25 : 03.07.2007 22:11 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
lista on ennalta-arvattava ja paska.
Siis millainen sen pitäisi sitten olla? Olisiko lista hyvä ja yllättävä jos kärjessä olisi WWF Attitude ja kakkosena Chu Chu Rocket. Et vain voi uskoa sitä että nuo listan pelit kuuluvat ihan oikeasti top10:iin.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #26 : 03.07.2007 22:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Vaikea juttu, vaikea juttu.  Pelaajat tuntuvat muistavan aina pelejä arvottaessaan kyseisen pelin meriitit. Onko se luonut aikoinaan jotain täysin uutta, esimerkiksi.

TP ja OoT. Pelien välillä on lähes 10 vuoden kuilu. Pelimekaanisesti Ocarina of Timesta ei ole vanhentunut mitään muuta kuin grafiikka, pelattavuudeltaan se on täysin yhtä hyvä kuin ilmestyessään.  Mielestäni se fakta, että Twilight Princessin grafiikka on hienompaa, ei vielä yksinään tee sitä parempaa peliä.

Mutta entäs sitten kun TP:ssä on isompi pelimaailma, syvempi juoni, monipuolisemmat kontrollit... Nämä ovat faktoja, eivät kiisteltävissä.

Sen sijaan sellaiset asiat kuten temppeleiden paremmuus, kerättävät salaisuudet ja vaikeustaso, ne ovat melko pitkälle mielidejuttuja.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #27 : 03.07.2007 22:27 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Niin moni ei aivan tunnu älyävän, että tuskin näissä listoissa etsitään sitä tällä sekunnilla toimivinta peliä vaan ennemminkin sitä "all-time" klassikkoa, joka on kestänyt ja tulee kestämään ajan hammasta parhaiten. Ja tosiaan jos jostain N64 pelistä voidaan sanoa, että vain sen grafiikan teknisyys on vanhentunutta niin kyllä se sen ykköspallin ansaitsee.

Eli näissä listoissa se ei ole joko-tai vaan kaikki Epinkin mainitsemat kamat yhdessä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #28 : 03.07.2007 22:31 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sen sijaan sellaiset asiat kuten temppeleiden paremmuus, kerättävät salaisuudet ja vaikeustaso, ne ovat melko pitkälle mielidejuttuja.

Niinpä, mielipiteet pilaavat nämä listat. Listojen pitäisi olla täysin objektiivisia, mutta se tuskin on koskaan mahdollista.

Ja vähän turhan ankarasti taisin julistaa Prinsessaa paremmaksi kuin Ocarinaa, ja tulinkin siihen tulokseen, että tämä on aika paljon pelikohtaista. Siis se, että onko pelisarjan aiempi osa parempi, kuin jälkimmäinen ja vice versa. Zeldat tuntuvat olevan niin samanlaisia, että niiden väliin rajan veto tuntuu melko luontevalta. Sen sijaan Jak & Daxterin väittäminen paremmaksi kuin Jak 3, ei kuulosta niin absurdilta. Joissain pelisarjoissa kamppailu taas on itsestään selvä. Kukaan ei voi oikeasti väittää DonPachia paremmaksi, kuin DoDonPachi.

Nyt on ajatukset muuten sekaisin, bbl.
tallennettu
Re: EDGE-lehden TOP10-lista « Vastaus #29 : 03.07.2007 22:41 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Elokuvien rankkaaminen omassa päässä on niin paljon helpompaa ja ymmärrettävämpää. Niissä on käytössä koko ajan, ainakin teoriassa, yksi väline: kamera. Toki tekniikka ja tietokone-efektit kehittyvät, mutta eivät leffat silti vanhene pelien tavoin. Voin laittaa Peter Jacksonin LOTR-trilogian jälkeen vaivatta vaikka Casablancan DVD-soittimeen.

Pelien rankkaamisessa täytyy ottaa huomioon niin paljon enemmän asioita. Ja niistä voidaan tietysti kiistellä maailman tappiin asti. Mutta sehän onkin tälläisten keskustelupalstojen tarkoitus ja suola!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines