Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Deus Ex: Human Revolution -julkaisu!: 26.08.2011
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Aihe: Deus Ex -pelisarja  (Luettu 26841 kertaa)
Deus Ex -pelisarja « : 07.08.2011 20:21 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili

Kehittäjä:Ion Storm
Julkaisija:Eidos Interactive
Alustat:Windows, Mac OS (PPC), Playstation 2
Julkaistu:2000 (Windows/Mac), 2002 (PS2)




Ensimmäinen Deus Ex on monen sitä pelanneen mielestä paras, tai yksi parhaimmista peleistä koskaan. Deus Ex:n synkkä tulevaisuuden maailma, johon oleellisena osana kuuluu oikean maailman salaliittoteoriat, vei pelaajat mennessään. "If it's in the game, someone, somewhere believes it" oli yksi pelin markkinoinnissa käytetyistä iskulauseista. Mm. Illuminati, Majestic 12 ja nanoteknologialla parannellut supersotilaat - kaikki arkipäivää Deus Ex:n maailmassa.

Mutta Deus Exin maailma ei ole ainoa syy sen suureen suosioon, vaan Deus Ex eroaa lähes kaikista silloisista ja nykyisistä kilpailijoistaan pelimekaniikallaan. Siinä missä lähes kaikki FPS-pelit (kuten myös third person shooter -pelit) on kangistunut samaan kaavaan, jossa pelaajan silmille heitetään sadoittain ja sadoittain vihollisia jotka olisi tarkoitus ampua toinen toistaan tehokkaammilla aseilla, on Deus Ex jotain ihan muuta. Heti ensimmäisessä kentässä pelaaja voi saada yli 15 eri asetta tai muuta itsensä puolustamiseen käypää esinettä pippurisumuttimesta ja sähkötainnuttimesta tarkkuuskivääriin ja raketinheittimeen. Lisäksi pelaaja voi valita miten lähestyä tilanteita. Juoksetko etuovesta rynnäkkökiväärit ja singot laulaen, hiippailetko takaovesta vaimennetun pistoolin kanssa vai kieltäydytkö kokonaan väkivallasta?

Mukaan on myös sekoitettu roolipelielementejä. Voit kehittää mm. hahmosi asetaitoja, tietokoneen käyttötaitoa (hakkerointi) ja tiirikointia. Lisäksi hahmoa voi kehittää erilaisilla nanoaugmenteilla, kuten juoksunopeutta lisäävällä augmentilla ja näkymättömäksi tekevällä augmentilla. Hahmon kehittämisessä tehdyt valinnat myös vaikuttavat peliin, eikä yhdellä läpipeluu kerralla voi nähdä ja kokea kaikkea.

Kaiken tämän kruunaa todella loistava soundtrack. Pelin kyberpunk teemaan sopiva tietokonemusiikki sekoittaa vuoron perään eri genrejä kuten technoa ja jazzia. Ja koska musiikeissa on melodia jota seurata, jää Deus Ex:n musiikit mieleen.

Deus Ex on vielä tänä päivänäkin ehdottomasti pelaamisen arvoinen peli, kunhan antaa vanhentuneen grafiikan anteeksi.




Kehittäjä:Ion Storm
Julkaisija:Eidos Interactive
Alustat:Windows, Xbox
Julkaistu:2004




Kaikkien aikojen parhaan pelin jatko-osa. Odotukset Deus Ex: Invisible Warin osalta oli taivaissa. Mutta taivaalla oli sadepilviä.

Ennen muinoin oli kahdenlaisia pelejä: oli tietokonepelejä ja oli konsolipelejä. Eikä nuo kaksi maailmaa koskaan kohdanneet. Mutta suunnilleen niihin aikoihin kun Deus Ex: Invisible War julkaistiin oli nuo kaksi maailmaa törmäyskurssilla. Konsoleille julkaistiin tietokoneelle suunniteltuja pelejä. Tietokoneelle julkaistiin konsolille suunniteltuja pelejä. Deus Ex: Invisible War kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan. Ja sekös suututti ensimmäisen Deus Ex:n fanit.

Invisible Warin Windows-version käyttöliittymä on suunniteltu padille. Pelimaailma on pilkottu pieniin osiin Xboxin resurssien vähyyden takia. Hahmonkehitys taitopisteiden osalta on heitetty korpeen ja augmentaatioita on selkeästi yksinkertaistettu - kuten vähän kaikkea muutakin.

Mutta ne ketkä pystyivät katsomaan noiden ongelmien läpi pitivät näkemästään. Ei Invisible War heidänkään mielestä mikään Deus Exin kaltainen mestariteos ole, mutta ei myöskään niin huono kuin monet ensimmäisen Deus Ex:n fanit antaa ymmärtää.

Itse en ole Invisible Waria kovinkaan pitkälle pelannut, sillä sen Windows-versiossa on tallennuksiin liittyvä bugi. Tallennus saattaa yllättäen korruptoitua, eikä siihen ole muuta korjausta kuin heittää se roskiin ja ladata edellinen tallennus. Ja jos edellistä tallennusta ei ole, pitää peli aloittaa alusta. No, minulla ei edellistä tallennusta ollut.




Kehittäjä:Eidos Montreal
Julkaisija:Square Enix
Alustat:Windows, Xbox 360, Playstation 3
Julkaistaan:Elokuu 26, 2011




Se oranssi peli.

Kuultuani Deus Ex: Human Revolutionista ensimmäisen kerran, leimasin sen automaattisesti tunnetun pelin nimellä rahastamiseksi jolla ei olisi juuri mitään tekemistä alkuperäisen kanssa. Odotin siis jotain perus putkiräiskintää, kuten FPS-pelit nykyään on.

Mutta trailerit ja muut tiedon jyväset ovat kääntäneet tilanteen päälaelleen. Sehän ihan oikeasti vaikuttaa Deus Ex:n jatko-osalle. Mukana pitäisi olla suunnilleen kaikki se mikä teki ensimmäisestä niin hyvän. Puoliavoin maailma tutkittavaksi, pelaaja voi tehdä valintoja ja pelata eri tyyleillä, hahmonkehitystä, sivutehtäviä. Ensimmäiset arvostelut ainakin ovat olleet varsin positiivisia.

Uusin traileri kertoo suunnilleen kaiken oleellisen:



« Viimeksi muokattu: 23.08.2011 13:59 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #1 : 18.08.2011 16:35 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Deus Exejä en ole aikaisemmin pelaillut, mutta tämä uusin on kiinnostanut alusta alkaen. Paljolti aivan törkeän upean CGI-trailerin ansiosta.

Peli on ollut hankintalistalla pitkän aikaa, mutta viime aikoina olen kelaillut säästää tämän oston vähän myöhemmäksi, kun näitä pelattavia pelejä olisi muutenkin ihan tarpeeksi. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että täytyy se peli kuitenkin noukkia julkaisussa kaupasta. Arvostelut ovat olleet sen verran ylistäviä.

Onkos kukaan muu tätä hankkimassa?
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #2 : 18.08.2011 16:55 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllähän aina tälläiset uniikit FPS:ät maistuu. En ole itsekkään aikaisempia Deus-Ex'ejä pelannut, mutta tämä uusi kiinnostaa ja vaikuttaa hyvältä.
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #3 : 18.08.2011 19:10 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Ensimmäinen Deus Ex on aivan pakollista oppimäärää ennen tätä peliä ja mielestäni ihan yleisestikin. Kun pelin saa Steamista GOTY-versiona 9,99€ ja juuri vähän aikaa sitten on julkaistu paketti uudeksitehtyjä tekstuureita, ei pelin kokeilematta jättämiseen ole mitään tekosyitä.

Katkeroittanee kuitenkin Human Revolutionin pelikokemusta, mutta antaa vastapainoksi yhden pelihistorian parhaista.


« Viimeksi muokattu: 18.08.2011 19:17 kirjoittanut kep »
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #4 : 18.08.2011 19:31 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Katkeroittanee kuitenkin Human Revolutionin pelikokemusta, mutta antaa vastapainoksi yhden pelihistorian parhaista.

Itselläkin oli luotto aika vähissä, kunnes luin NeoGAFin topiccia. Kyseessä saattaa oikeasti olla alkuperäisen veroinen jatko-osa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #5 : 19.08.2011 08:15 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili
Onkos kukaan muu tätä hankkimassa?
Minä ainakin. Tilasin sen Augmented Editionin kun halvalla sai.

Sarjan ensimmäinen peli on itselle tuttu. PC:llä sitä aikoinaan tuli mielissään pelattua mutten koskaan päässyt sitä läpi, kiitos silloisen huonon englannin ymmärtämisen (olin julkaisun aikoihin 9v). Viime syksynä kuitenkin ajattelin nostalgioida ja latasinkin koneelle samaisen pelin vuosien jälkeen. Eniten silmään osui hyvin ruma grafiikka mutta muuten peli on vieläkin ihan mainiota viihdettä. Sellaiset reilut 10h tuota pelailin eli vieläkään en läpäissyt kuitenkaan. Kakosen jätin sitten kokonaan välistä kun ei vain kiinnostusta löytynyt.

Aluksi epäilin tämänkin olevan vain paska rahastus vanhalla nimellä (X-COM...) mutta mitä nyt gameplayta ja arvosteluja katsonut ei voi kuin odottaa tätä kuolaten. Mahdollisesti jopa ihan vuoden kovimmaksi voi yltää mutta pitää muistaa että mm. Skyrim on vielä tulossa. Paska vain että en ehdi pelailemaan tätä vielä ensi viikolla. Juuri perjantaina lähden kämpiltäni Oulusta Helsinkiin viikonlopuksi. Noh sitten maanantaina aloittaisi.
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #6 : 19.08.2011 09:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Onkos kukaan muu tätä hankkimassa?
Tästä taitaa tulla ensimmäinen peli sitten FFXII:sta mitä tulee todennäköisesti hankittua heti julkaisupäivänä. Ja kun nyt on PC joka murskaa numeroita niin PC:llehän tämä tulee hankittua. Todennäköisesti Steamistä tai GreenManGamingistä. Saa nähdä kuinka serverit on tukossa...

Löysin jo hyvä tarjouksenkin GreenManGaming saitilta (about 34€), mutta en ehtinyt eilen tekemään tilausta ja kun tänään juuri äsken katsoin, oli tarjous ohi -_- Vidu tietysti...Mutta on se silti vielä halvin sielä 42,49€. Gamestopissa oli mukavasti lähtöhinta 59,90€...no, ennakkotilaustarjouksen jälkeen perus 49,90€. Aika huijausta siis tuo Gamestopin ennakkotilaustarjous PC:lle.


« Viimeksi muokattu: 19.08.2011 09:53 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #7 : 19.08.2011 10:05 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Augmented Edition tulossa VPD:ltä, jota ei muuten nähtävästi tuolta enää samaan hintaan saa.

Siitä kuuluisasta CGI -trailerista lähtien olen minäkin tätä peliä katsonut sillä silmällä. Toivottavasti itse peli jaksaa kuitenkin kiinnostaa loppuun asti. Minulla kun tuppaa jäämään vähänkään hitaampitempoiseksi jäävät roolipelit kesken. Kaikenlainen näpräily ei ole minun mieleen.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #8 : 19.08.2011 10:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Augmented Edition tulossa VPD:ltä, jota ei muuten nähtävästi tuolta enää samaan hintaan saa.
Mietin juuri että ottaisiko tuon Augmented Editionin verkosta, kun halvalla saisi, mutta kai tulee otettua se perus. Eihän se ole kuin vajaa 10€ lisää mutta en nyt kuitenkaan löydä tarpeeksi perusteita että ostaisin digitaalisen extrapaketin. Kädessä tuleva versio voisi olla eri juttu.

Tuli äsken huomattua että GreenManGaming saitilla olikin se tarjous vielä. Ei kun samantien ostamaan. Mutta vaatikin varmistuksen pankin kautta. Ja onko pankin avainlukukorttia mukana? Ei tietenkään...prkl.

Luki muuten GreenManGaming saitilla että julkaisupäivä olisi 23.08. Saa nähdä saako tänne kun täällähän se taisi olla perjantaina 26.08...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #9 : 19.08.2011 16:39 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili
Deus Exejä en ole aikaisemmin pelaillut, mutta tämä uusin on kiinnostanut alusta alkaen.

Sama vika. En ole tosiaan aiemmin Deus Exejä pelannut, saatikka yhtään koskenut, mutta kun tästä uusimmasta alkoi lukemaan, ja videoita nähnyt, niin on vakuuttanut. Varmasti tulee edes jossain vaiheessa hankittua. Tuskin vielä julkaisussa, mutta vaikuttaa tutustumisen arvoiselta, joten hyllyyn löytää varmana tiensä jossain sopivassa vaiheessa.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #10 : 20.08.2011 02:49 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Invisible Warin Windows-version käyttöliittymä on suunniteltu padille. Pelimaailma on pilkottu pieniin osiin Xboxin resurssien vähyyden takia. Hahmonkehitys taitopisteiden osalta on heitetty korpeen ja augmentaatioita on selkeästi yksinkertaistettu - kuten vähän kaikkea muutakin.

Mutta ne ketkä pystyivät katsomaan noiden ongelmien läpi pitivät näkemästään. Ei Invisible War heidänkään mielestä mikään Deus Exin kaltainen mestariteos ole, mutta ei myöskään niin huono kuin monet ensimmäisen Deus Ex:n fanit antaa ymmärtää.

Suurin ongelma siinä pelissä oli, että millään valinnoilla ei loppupeleissä ollut mitään väliä. Toisin sanoen, se isoin juttu, mikä teki Deus Existä niin kovan aikoinaan, oli poissa. Kaikki lopetukset määräytyi viimeisessä puolessa tunnissa tehdyssä valinnassa, eikä oikeastaan missään vaiheessa ollut sellaista, että mikään valinta olisi lopullinen. Oman faktionsakin pystyi valintansa jälkeen helposti pettämään, jonka jälkeen koittavat tappaa, ja sen epäonnistuessa ovat kuin et olisi niitä missään vaiheessa pettänytkään.

Se ei ollut hyvä räiskintä eikä se ollut hyvä rope. Se, että se oli portattu konsolipelistä oli aika lailla toissijaista.

Oma asenteeni uusimpaan on toistaiseksi ollut "katsotaan". Ei ole nimittäin eka kerta, kun CGI-traikut ja previkat hehkuttavat maasta taivaaseen ja sitten julkaisussa tiputaan maahan vauhdilla.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #11 : 22.08.2011 21:48 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Deus Ex: Human Revolutionista alkaa valumaan ekoja arvosteluja ulos ja hyvältä näyttääpi.

NeoGAFin ketjusta napattu lista näyttää tältä:
•1UP A
•Ars Technica buy/10
•Worthplaying 9.7/10
•Destructoid 9.5/10
•Vandal Online 9.4/10
•Pelit 91/100
•Pelaaja  9/10
•Edge 9/10
•IGN 9/10
•Eurogamer 9/10
•Gametrailers 8.7/10
•Play4 88%
•Gamespy 4/5


Sivuhuomatuksena mainittakoon, että asensin Windowsin äsken koneeseeni ja sen lauantaina ostamani Deus Exin myös. Katsoo, jos ehtii sen pelata läpi ennenkuin HR tulee ulos perjantaina  :)
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #12 : 23.08.2011 11:43 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Aika pitkät on latausajat tässä pelissä. Tällä kertaa täytyy peli ihan installoida, jotta hermoja säästyy mahdollisimman paljon.

http://www.joystiq.com/2011/08/22/deus-ex-human-revolution-loading-times-compared/
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #13 : 23.08.2011 13:13 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Kuulin vähän juttua, että Human Revolutionin Launch Trailerissa olisi vähän liikaa spoilereita. Eli jos niitä haluaa välttää, niin kannattaa ehkä jättää katsomatta.

Mitäs versiota porukka on tästä ostamassa? Itse olin pitkään ostamassa normiversiota Ahvenanmaalta, mutta päädyin nyt kuitenkin Augmented Editioniin kivojen extrojen vuoksi vaikka hintaa tuleekin noin 17€ lisää.
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #14 : 23.08.2011 15:33 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sivuhuomatuksena mainittakoon, että asensin Windowsin äsken koneeseeni ja sen lauantaina ostamani Deus Exin myös. Katsoo, jos ehtii sen pelata läpi ennenkuin HR tulee ulos perjantaina  :)
Ensimmäinen DX taitaa kestää lähemmäs 30 tuntia. Ainakin ensimmäisellä pelikerralla ja varsinkin jos intoutuu nurkkia tutkimaan (suositeltavaa). Tietty helpoimmalla vaikeusasteella läpijuoksemalla vähemmän, mutta ei kannata pilata peliä tuolla tavalla.

Jos DX:n karu graafinen ulkoasu saa silmät vuotamaan verta, niin New Vision helpottanee ainakin jonkin verran.


Mitäs versiota porukka on tästä ostamassa? Itse olin pitkään ostamassa normiversiota Ahvenanmaalta, mutta päädyin nyt kuitenkin Augmented Editioniin kivojen extrojen vuoksi vaikka hintaa tuleekin noin 17€ lisää.
Itse ostin normiversion PC:lle. Taidekirjat ja Making of -dokkarit on vähän niin ja näin. Onhan ne ihan kivoja, mutta en minä niistä loppujen lopuksi paljoa iloa saa irti. AE:n digitaalinen lisäsisältö (aseet ym.) taas on osittain sellaista mikä on pelissä ihan vakiona, mutta AE:ssa ne saa heti pelin alussa. Ainoa mikä AE:ssa kiinnostaa on se Tracer Tong -tehtävä, mutta en tiedä kuinka laaja se sitten on.



Arvostelut tosiaan on aika positiivisia ollut, vaikka eipä tämä ensimmäinen kerta olisi jos joku peli "hiukan" ylihypetettäisiin. Mutta onhan sitä aika suurilla sanoilla kehuttu.

Lainaus käyttäjältä: Destructoid
Human Revolution provides a level of quality that only the most adamant cynic could fail to be impressed by. More importantly, it is everything a fan of Deus Ex could want in a game, and it effortlessly embraces the arduous task of living up to the legacy, standing next to its 2000 predecessor and holding its head up in pride.
Lainaus käyttäjältä: PC Gamer
Is it as good as Deus Ex? Not quite – that slight shift away from improvisation and wide open spaces stops it just short. But it is absolutely the Deus Ex of our age, a genuinely worthy prequel, and a game that puts almost everything else in the genre to shame.

It’s also a game built with a respect for its players. At every stage, Eidos Montreal have asked “What if the player wants to do this?” And instead of answering with “Put an invisible wall there to make sure they can’t,” they’ve kept working on it until you can. They’ve kept working on it until you’re rewarded for original thinking, instead of slapped in the face and shoved back on the tracks.


Niin, ja lisäsin aloitusviestiin PC-versioiden screenshotteja.
tallennettu
Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #15 : 24.08.2011 22:07 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Alkaa olemaan pelin perjantaisen julkaisun odottaminen jo vähän hankalaa. NeoGAFin toistasataasivuisen ketjun lukeminen on nostanut hypen aika korkealle. Varsinkin kun kommenteista päätellen tämä on mahdollisesti, jos nyt ei koko genin paras peli, niin ainakin tämän vuoden paras peli.

Pelin loistava main theme:
tallennettu
Vs: Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #16 : 24.08.2011 23:15 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pelin loistava main theme:
video
Kylhän tuossa ihan hyvät musiikit on, mitä joitain biisejä kuuntelin. Ne vaan on aika ambient kamaa, eikä niissä juurikaan tunnu olevan melodiaa. Eipä taustamusiikki tietenkään liikaa saa silmille hyppiä, mutta ainakin joissain biiseissä - varsinkin main themessä - saisi melodia olla.

Deus Ex:n main theme. Iskostui takaraivoon kun ensimmäisen kerran kuulin, ja siellä pysynyt vielä näihin päiviin asti. Deus Ex:n soundtrack on yksi eniten kuuntelemistani albumeista.
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #17 : 27.08.2011 11:55 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Eilen ostin Steamista ja pelasin muutaman tunnin ajan ja pakko sanoa, että ei yhtään häpeä alkuperäiselle. Tottakai, tiettyjä asioita on virtaviivaistettu, mistä kaikista kovimmat Deus Ex -friikit eivät tykkää, mutta juuri tämän paremmin Deus Exiä ei nykyaikana voisi mielestäni tehdä. Jos peli pitää otteessaan yhtä hyvin loppuun asti, on kyseessä todella kova paketti.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #18 : 27.08.2011 16:42 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsekin jo jonkin aikaa kerennyt pelaamaan, ja kyllähän se toistaiseksi on lunastanut odotukset. Sivutehtäviä on tullut tehtyä enemmän kuin päätehtäviä. Ja erääseen vanhaan tuttuun nimeen DX1:stä jo kerennyt törmätä.

Ensimmäinen tehtävä tosin oli aika surkea. Täysin puhdasta putkiräiskintää, juuri kuten ne kaikki muutkin kauppojen hyllyjä täyttävät FPS-pelit. Eli kaikkea muuta kuin mitä Deus Ex:ltä sopii odottaa. Mutta, tuon putken jälkeen sitten päästäänkin jo vapaammin liikkumaan ja toisen tehtävän jälkeen ollaankin jo Detroidin kaduilla seikkailemassa. Ja erilaisia valintoja sun muita on jo aika paljon tullut vastaan. Tuntuu ainakin, että aika moni tilanne voisi mennä hiukan eri tavalla, kuin miten se omassa pelissäni tapahtui. Ja eri reittejä rakennuksiin ja muihin paikkoihin tuntuu olevan melko runsaasti.

Mutta toistaiseksi siis lupaavan oloinen, ja kunhan mitään dramaattista huonontumista ei tapahdu on tämä peli tosiaankin Deus Ex -nimen arvoinen.
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #19 : 28.08.2011 16:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Olipahan muuten komea intro. Nosti tunnelmaa erittäin mukavasti.

Hiljaisemmalla lähestymistavalla on tullut peliä mentyä nyt hiukan ja on ollut varsin mukavaa menoa. Tosin voin kyllä kuvitella että räiskimällä peli etenee huomattavasti nopeammin. Suurempia on paha analysoida kun en ole vielä edes ensimmäisen tehtävän lopussa, mutta perusasiat on ainakin kunnossa.

Yksi asia tosin häiritsee. Jensenin ääni. Siitä tulee joskus mieleen täysin Clint Eastwood. Ei tuo nyt paha ole, mutta hiukan odottaa Jensenin sanovan koko ajan "Do you feel lucky, punk!?" ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #20 : 28.08.2011 16:48 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Itse olen nyt pelannut ehkä jotain reilut toistakymmentätuntia vaikeimmalla vaikeusasteella ja hyvin maistuu. Peli kyllä pitää tiukasti otteessaan.  Itse olen edennyt lähinnä hiiviskelemällä ja huomaamatta. Räiskien tämä vaikein vaikeusaste voisikin olla aika hankala, koska Jensen kestää vain muutaman luodin. Aika paljon olen iskenyt jengiä tajuttomaksi ja aseista eniten käyttöä on ollut äänenvaimennetulla pistoolilla. Pelissä on kyllä niin paljon valinnanvaraa, että huhhuh. Puolet menee vähintäänkin ohi, vaikka yrittää kurkkia joka nurkan. Mahdollisuuksien mukaan olen aina yrittänyt hyödyntää kaikki mahdolliset ilmastointikanavat sun muut. Aika paljon tulee silti sniikattua ihan siellä vartijoidenkin keskellä, koska se on jännempää. Melkein jokainen laatikko tulee joko tönittyä tai nosteltua pois paikaltaan, että jos siellä vaikka olisi reikä takana. Hiippailu on mielestäni hoidettu hemmetin hyvin. Huoneeseen tullessa saa aina jonkun aikaa katsella vartijoiden liikkeitä ja reittejä, ennenkuin pystyy päättämään että minkä hoitelee ekana pois tieltä. Yleensä yritän aina hoidella kaikki vartijat joko tajuttomaksi tai hengiltä, niin pystyy sitten tutkimaan alueitakin tarkemmin. Voisihan noi kaikki toki ohittaakin, jos haluaa.

Augmentaatioista sen verran, että olen ottanut mm. raskaiden esineiden nostamisen -kyvyn, korkeat hypyt -kyvyn sekä sen, että pystyy putoamaan vaikka miten korkealta menettämättä elkkua. Vähän tälläinen ninja tästä ehkä tulee, mutta sopinee pelityyliini ihan hyvin. Lisäksi olen päivitellyt inventaariota isommaksi, koska sieltä kyllä loppuu nopeaan tila. Olen nyt päässyt pelin ekan hubin läpi ja seuraavaksi pitäisi vissiin alkaa liikkumaan uuteen mestaan. Jos nyt ei jotain uutta tekemistä tässä vielä keksi  :)

Yksi asia tosin häiritsee. Jensenin ääni. Siitä tulee joskus mieleen täysin Clint Eastwood. Ei tuo nyt paha ole, mutta hiukan odottaa Jensenin sanovan koko ajan "Do you feel lucky, punk!?" ;D

IMO tuo karhea ääni sopii varsin hyvin. Kuulostaakin heti paljon rankemmalta äijältä. Ääni kyllä kuulostaa aika paljon Eastwoodilta, mutta tuohan on tosiaan ääninäyttelijän oma ääni, eikä mitenkään muunneltu..
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #21 : 28.08.2011 21:59 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Kuutisentoista tuntia peliä takana ja peli koukuttaa vieläkin aivan vietävästi. Loistava paketti.

Itse olen augannut itseni melkein maksimaalisesti kaikessa hakkeroinnissa, jotta pääsee tutkimaan maailmaa paremmin ja aukomaan turvasysteemeitä. Pelityyli on ollut tosiaan sama kuin parilla muulla, eli stealthina mennään pääasiallisesti ja olen suoritellut sivutehtäviä hyviksenä, eli aina tehnyt sen väkivallattoman vaihtoehdon.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #22 : 29.08.2011 21:34 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Heng Shassa tällä hetkellä menossa, ja kyllähän tämä tosiaan hyvä peli on. Lääniä on niin paljon, ettei joka nurkkaa edes jaksa koluta. Heng Shaan saapuessa, ja alueen laajuuden paljastuessa, totesin vaan "eih, mää meen vaan tonne questi paikkaan", sen sijaan että olisin tutkinut ympäristöä kuten yleensä tapana on. Myös dialogi ansaitsee kehuja. Keskustelujärjestelmä toimii varsin hyvin, dialogi on pääsääntöisesti hyvin tehty ja joskus jopa koskettavaa. Tarina on myös ainakin tähän mennessä ollut hyvin toteutettua mallia ja ylläpitää jännitystä sen sijaan, että kaikki kerrottaisiin heti alussa ja sitten vaan pelattaisiin tarina läpi. Myös augmenttien eettisyyden käsittely tuo oman mausteensa soppaan, ja on lisäksi mielenkiintoista, koska joskushan teknologia kehittyy niin paljon, että jonkinlainen Deus Ex: HR:n kaltainen maailma on augmenttien osalta totta.

Mutta kun nyt on enempi kerennyt pelaamaan, niin toki jotain negatiivistakin on tullut vastaan. Ensinnäkin musiikeilta olisin toivonut enemmän. Kyllähän se hyvää on siinä mielessä, että sitä kuuntelee (paitsi Heng Shan musiikki alkaa jo hiukan ärsyttämään - sama biisi soi jatkuvasti) ja se ei hypi silmille, kuten taustamusiikille hyvin sopii. Mutta kun siinä ei ole mitään mihin tarttua. Ei mitään melodiaa, jonka muistaisi vielä viisi minuuttia sen jälkeen kun pelin sulkee. Tai kymmenen vuoden päästä.

Suurin huonous toistaiseksi on taito-/augmentaatiojärjestelmä ja taistelumekanismi. Kuten kaikki muutkin, minäkin pelaan hakkeri/hiippailu -tyylillä. Se peli vaan ohjaa niin vahvasti siihen suuntaan, että miksi kukaan pelaisi mitään muuta? Päähahmo on paperista tehty, joten kuolema korjaa melko tehokkaasti jos tulitaistelu alkaa. Sen sijaan, jos hiippailet vihollisen viereen, saat pudotettua sen äänettömästi yhdellä napin painalluksella.

Lisäksi hakkeroinnissa on melko suuri ongelma/vika: se on vain yksi taito, eikä siinä ole mitään jokotaita. Eli, jos vaan spekkaat tarpeeksi hakkerointia, saat kaikki ovet, luukut ja tietokoneet auki. DX1:ssä sen sijaan oli kolme "aukaisu"taitoa: Tietokoneet, elektroniikka ja tiirikointi. Tietokone -taidolla sait hakkeroitua tietokoneet ja turvakonsolit. Elektroniikalla sait "tiirikoitua" elektroniset lukot ja suljettua valvontakamerat. Tiirikoinnilla sait tiirikoitua mekaaniset lukot. Mutta, koska elektronisten ja mekaanisten lukkojen aukaiseminen vaati tietyn määrän kertakäyttöisiä esineitä (multitooleja ja tiirikoita), etkä varsinkaan pelin alussa voinut laittaa tarpeeksi pointteja jokaiseen taitoon (jos edes koko pelin aikana), niin et yksinkertaisesti pystynyt avaamaan kaikkia mahdollisia luukkuja yhdellä pelikerralla. DX: HR:ssä sen sijaan voit heti alusta alkaen alkaa spekkaamaan hakkerointia, joten saat siis joka ikisen tietokoneen, oven ja laatikon auki.

Ja tuo hakkeroinnin ongelma vaan pahentaa sitä ongelmaa, ettei ole järkeä pelata taistelijana. Hakkerina pääset kaikkialle, saat kaikki ovet auki, jne. Mitä etua on taistelijana pelaamisessa? Saat ampua vihollisia - jos vaan pysyt hengissä - mutta melko suuri osa ovista ja tietokoneista jää toiseen pelikertaan.

Myös energiajärjestelmä tuntuu tyhmälle ja rikkinäiselle, mutta ehkä minä vaan olen missanut jotain oleellista. Ja bosseista nyt en ala tässä vaiheessa vuodattamaan. Mutta siis tietyt DX: HR:n mekaniikat on vähän niin ja näin. Saat toki valita pelityylisi - kunhan valitset hiippailevan hakkerin. Mutta ei se missään tapauksessa siis huono peli ole.



Lopuksi vielä mielenkiintoinen dokkari, jossa verrataan tämän päivän "augmentteja" DX: HR:n vastaaviin: Deus Ex: The Eyeborg Documentary
tallennettu
Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #23 : 30.08.2011 18:15 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Itsekin katsoin tuon Eyborg -dokumentin pari päivää sitten ja oli kyllä ihan mielenkiintoinen, vaikka vähän lyhyt.

Nautin pelistä edelleenkin aivan hirveästi. Kai tässä jotain pikkuvikoja on, mutta mielestäni tämä on aivan hemmetin hyvä peli. Varmaan tämän vuoden GOTY omalla kohdalla tähän mennessä. Luin jostain, että jotkut arvostelijat ovat valittaneet siitä ettei pelissä löydä tarpeeksi ammuksia. Panoksia tosiaan löytyy yksi sieltä ja toinen täältä, mutta kertonee myös jotain arvostelijoiden pelityylistä (CoD..) kun itsellä on esim. pistooliin lähes 200 panosta, vaikka käytän sitä eniten, ja muihinkin aseisiin ihan tarpeeksi.

Ja eikö kukaan muu ole tätä muka ostanut, kuin minä, teidon ja kep, kun kukaan muu ei täällä hehkuta (tai edes hauku)? HeinZ nyt ainakin omistaa tämän FB:n mukaan :P
tallennettu
Vs: Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #24 : 30.08.2011 18:47 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ja eikö kukaan muu ole tätä muka ostanut, kuin minä, teidon ja kep, kun kukaan muu ei täällä hehkuta (tai edes hauku)? HeinZ nyt ainakin omistaa tämän FB:n mukaan :P
Ei ole ehtinyt vielä, muutama muu peli vähän vaiheessa ja työt häiritsemässä vapaa-ajan viettoa.

Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #25 : 30.08.2011 19:22 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Tässä vasta aloitellaan peliä, kiireiden ja muiden syiden myötä. Ainakin sen voi näin alkuun sanoa että mukavan haasteelliselta tuntuu meno. Mielellään sitä tosiaan hiippailee, kuin edes yrittää räiskiä. Nyt pitää vain instata peli, koska lataustauot ovat karseat.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #26 : 30.08.2011 20:12 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ja eikö kukaan muu ole tätä muka ostanut, kuin minä, teidon ja kep, kun kukaan muu ei täällä hehkuta (tai edes hauku)? HeinZ nyt ainakin omistaa tämän FB:n mukaan :P

Äijä hei, juuri eilen kommentoin Jensin ääninäyttelijää ja itse vielä vastasit siihen ;)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #27 : 30.08.2011 20:19 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Ja eikö kukaan muu ole tätä muka ostanut, kuin minä, teidon ja kep, kun kukaan muu ei täällä hehkuta (tai edes hauku)? HeinZ nyt ainakin omistaa tämän FB:n mukaan :P

Äijä hei, juuri eilen kommentoin Jensin ääninäyttelijää ja itse vielä vastasit siihen ;)

Näköjään juu. Ei sitä kaikkea voi aina muistaa   :)

Oletko päässyt ekasta tehtävästä eteenpäin, mitkä fiilikset? Jos saa kysyä :)


« Viimeksi muokattu: 30.08.2011 20:27 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #28 : 31.08.2011 08:44 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ja eikö kukaan muu ole tätä muka ostanut, kuin minä, teidon ja kep, kun kukaan muu ei täällä hehkuta (tai edes hauku)? HeinZ nyt ainakin omistaa tämän FB:n mukaan :P
Meikältä löytyis ja hyllyssä ollut perjantaista saakka. Ensimmäiset pari tehtävää vasta ehtinyt tehdä. Peli ainakin tuntui aika hiton huikealta. Ollut muita menoja/tekemistä vaikka kuinka. Kamalaa tuo seurustelu kun ei pelaamiseen meinaa aikaa jäädä...
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Re: Deus Ex -pelisarja « Vastaus #29 : 31.08.2011 08:54 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Oletko päässyt ekasta tehtävästä eteenpäin, mitkä fiilikset? Jos saa kysyä :)

En ole pelannut  :( Viikon loppuna tuli pelattua Xenoblade Chroniclesia ja tätä Deus Exääkin mutta kun viikko alkoi...pelaaminen on jostain syystä jäänyt. Tänään tosin on pakko laittaa Deus Ex tulille. Eihän tästä mitään tule jos ei muka "ehdi" pelaamaan. Harvemmin elämä niin kiireinen on.

Kerron fiiliksistä kun pääsen edes sen ensimmäisen tehtävän ohi :) Alkaa olemaan jo vähän noloa kun peli joka tuntuu hyvältä on ollut jo viikon peli valmiina, mutta en ole päässyt ensimmäisestä tehtävästä pidemmälle... :rollaus: No puolustaudun kyllä vähän sillä että tuo Xenoblade Chronicles on ollut tulilla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines