Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Demon's Souls EU-julkaisu: 25.06.2010
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Demon's Souls  (Luettu 13830 kertaa)
Demon's Souls « : 28.12.2009 20:00 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Jotkut väittää Demon's Soulsia PS3:n parhaaksi peliksi, ja rohkeimmat jopa koko tämän genin parhaaksi peliksi. Pitäähän sille siis oma threadi olla.


Demon's Souls on fantasiatoimintaroolipeli, joka on saatavilla vain PS3:lle. Fantasia ei tässä tapauksessa tarkoita mitään happyhappyjoyjoy -ympäristöä, vaan kovin synkkää ja jopa pelottavaa meininkiähän se on.

Ensimmäinen asia joka nousee esiin kun Demon's Soulsista puhutaan on että se on vaikea. Eikä tuo väite kovin kaukana totuudesta ole - todellakaan. Kuolema saattaa tulla hyvinkin yllättäen ja nopeasti. Ja joskus ihan perusrivivihollisen toimesta jos pelaaja ei ole hereillä. Ja toisin kuin monessa muussa nykypelissä, Demon's Soulsissa kuolemasta jopa rankaistaan.

Demon's Soulsia kehutaan myös sen moninpeliominaisuuksista. Pelimaailmassa näkyy valkoisia haamuja, jotka on toisia pelaajia, juoksentelemassa ympäriinsä tai taistelemassa näkymättömän vihollisen kanssa. Maassa on pelaajien jättämiä viestejä joissa varotetaan tulevista vaaroista tai kerrotaan lähellä olevista aarteista, sekä verijälkiä joita koskettamalla näkee miten kyseisen jäljen jättänyt pelaaja kuoli. Nämä luo peliin aivan omanlaisensa tunnelman. Tavallaan olet yksin pimeässä ja vaarallisessa luolastossa, mutta tavallaan et olekaan yksin vaan muutkin pelaajat ovat samassa sopassa auttaen toisiaan viestien avulla.

Lisäksi pelaajat voivat mennä toisen pelaajan maailmaan. Sinisenä haamuna voit tehdä yhteistyötä toisen pelaajan kanssa tai mustana haamuna yrittää tappaa toisen pelaajan.


Demon's Soulsiin on ympätty kaikenlaista pientä ja vähän suurempaakin yksityiskohtaa sen verta paljon että siitähän voisi melkein romaanin kirjoittaa, mutta josko tämä vaikka riittäisi. Arvosteluissa lisää tietoa.

Demon's Soulsia ei ole julkaistu Euroopassa, eikä mikään julkaisija ole ilmoittanut suunnitelmista tuoda sitä Euroopaan. PS3-pelit on kuitenkin region free, joten Demon's Soulsista voi ostaa joko US- tai Aasia-version. Japani-versiota kannattaa välttää, koska siinä ei ole englanninkieltä. Kannattaa myös huomata, että US-versio ottaa yhteyden amerikkalaiseen palvelimeen ja Aasia-versiot ottaa yhteyden johonkin aasiassa sijaitsevaan palvelimeen. US-versiota pelaavat eivät siis näe Aasia-versiota pelaavia pelaajia tai päin vastoin.


Virallinen sivu (US)
IGN:n arvostelu
Gamespotin arvostelu
CO-OPin arvostelu
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #1 : 28.12.2009 20:18 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Tekisi mieli päästä tähän käsiksi nyt kun tuli vihdoin ja viimein PS3 Slim hommattua. Itse asiassa näin tämän joku päivä Konsolinetin sivuilla, mutta siellä ei muistaakseni mainittu sattuiko kyseessä olemaan US- vai Aasia-versio joten en tohdinnut siinä pahemmin lähteä tutkiskelemaan. Hintaakin tällä taisi olla ~60 euroa, mieluummin hankin myöhemmin jostain halvemman yksilön. Lisäksi on sääli jos tätä ei tulla koskaan Euroopassa julkaisemaan.

Tavallaan olet yksin pimeässä ja vaarallisessa luolastossa, mutta tavallaan et olekaan yksin vaan muutkin pelaajat ovat samassa sopassa auttaen toisiaan viestien avulla.

Kuulostaa helkkarin mielenkiintoiselta ja aidosti erilaiselta peliltä, mutta epäilyttää silti nuo luolasto-osuudet. Kykitäänkö pelissä siis enimmäkseen näissä luolastoissa vai onko tässä myös sopiva määrä osuuksia joita suoritetaan näiden luolastojen ulkopuolella?


« Viimeksi muokattu: 28.12.2009 21:45 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #2 : 28.12.2009 22:04 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Pelissä on viisi maailmaa/luolastoa ja Nexus, joka on sellainen turvapaikka, ns. "hubi" jossa voi ostella tavaraa, korjailla gearia, jne. Nexusista mennään johonkin viidestä maailmasta. Vaikka noita maailmoita luolastoiksi yleisnimellä nimitetään niin ei ne silti välttämättä luolia ole sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Ensimmäinen maailma on hervottoman iso linnakompleksi, yksi on jonkinlainen vankila, jne. Eli luolalla tarkoitetaan vaan jotain sokkelikkoa jossa seikkaillaan, tapetaan vastaan tulevat viholliset, etsitään aarteita, ja yritetään päästä eteenpäin.

Mutta siis mitään rauhallisia kaupungeja tai muita alueita Nexusin lisäksi ei ole. Mutta ei se sitä tarkoita että peli jotenkin tylsä olisi, tai edes lineaarinen. Ensinnäkin maailmoissa on tarkoitus päästä syvemmälle. Eli esimerkiksi tuossa linnassa aloitetaan pääporteilta, seikkaillaan vähän aikaan ja päästää yhden suuren oven pahremmalle puolelle. Seikkaillaan lisää ja päästään syvemmälle ja syvemmälle. Siinä samalla maisemat vaihtuu jonkin verran. Ja jos joku maailma jossain vaiheessa alkaa tympimään, tai seinä nousee vastaan, niin voit mennä johonkin toiseen maailmaan. Myöskin ainakin yksi maailma jakaantuu useampaa haaraan. Yhteen suuntaan lähtee ja siellä tulee pomovastus aika äkkiä vastaan. Toiseen suuntaan lähtee ja se maailma jakaantuu vielä kahteen muuhun alueeseen.



Demon's Souls on vähän niitä pelejä joita ei voi selittää, se on yksinkertaisesti koettava että sen ymmärtää. Toiset pettyy, toiset hehkuttaa sitä parhaaksi peliksi koskaan.

Esimerkiksi minä katsoin tuon CO-OPin arvostelun, jossa näkyy Tower Knight -niminen pomo. Knight tarkoittaa yksinkertaisesti ritaria, Tower tarkoittaa yksinkertaisesti tornia, joten Tower Knight tarkoittaa tornin kokoista ritaria. No videolta kun näin tuon pomon niin minä vaan ajattelin että "no tuo on varmaan vähän normi vihua pahempi, ehkä muutaman kerran joutuu yrittämään uudestaan. No big deal."

No, minä siinä sitten onnellisesti yhtä maailmaa pelasin, ja siinä vastaan tuli yksi vähän pahempi vastus jonka kanssa minä kämmäsin oikein urakalla. Kuolln siis useampaan otteeseen (kuollessa yksi rangaistus on että joudut aloittamaan nykyisen alueesi alusta ja kaikki viholliset respawnaa). Siinä sitä sitten yritin tappaa, innoistuin liikkumaan vähän liikaa, ja kuinka käykään... selkään tulee toinen samanlainen vihollinen. Huoh. Hyvä että en jo luovuttanut tuossa vaiheessa. No muutama yritys lisää ja keksin miten saan ne tapettua.

Sitten tulee sellanen sumuverho eteen (tarkoittaa uutta "alialuetta", eli ei oikeastaan mitään). Kattelin sitten sen verhon läpi että mitä siellä odottaakaan... Tower Knight.

Tässä vaiheessa aloin katteleen ympärille että eikö olis mitään muuta paikkaa minne vois mennä. No, olihan siinä, mutta se oli äkkiä katottu läpi. Joten eikun sumuverhon läpi Tower Knightiä tervehtimään. Ja vaikka sitä siinä videota kattellessa vähättelee, että mikäs siinä, ennenkin isoja vihollisia peleissä nähty, niin kyllähän se tunnelma on tässä pelissä jotain ihan muuta. Siinä sitten erinäiset eritteet housuissa ja sukissa, ja edellisten vihollisten nöyryyttämänä yrittää jotain järkevää saada aikaiseksi kun taistelutahto ja itsevarmuus on nollassa tai pakkasen puolella. Eikä siitä mitään järkevää syntynyt edes adrenaliinitason laskettua turvalliselle tasolle. Edes muutaman yrityksenkään jälkeen.

Joten luovutin ja menin toiseen maailmaan. Upgradesin asettani, ja innostuin upgradettamaan sitä vähän enemmänkin. Pystyin myös kehittämään hahmoani reissulta saaduilla sieluilla (sielut on sekä valuutta että XP, eli niillä ostetaan kaikkea mahdollista aseista statteihin). Menin sitten uudestaan Tower Knightia tervehtimään. Siinä matkalla ne kaksi vihollista jotka edellisillä yrityksillä aiheutti niin suunnatonta pään vaivaa, kaatuivat tällä kertaa kuin kärpäset. Joten itsevarmuus oli katossa kun kävelin Tower Knightin eteen. Eikä siinä Tower Knightilla ollut kahtaa sanaa sanottavana kun minä kävin päälle.


Eli kuten CO-OPin arvostelusssa sanotaan: It's a game of moments. A stack of moments that you just have to experience and get through. Maybe you don't like it, maybe you do.
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #3 : 29.12.2009 15:11 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Alku oli tosiaan tässä pelissä jotain aivan upeaa. Jokainen vihollinen oli uhka eikä pelaajalle selitellä oikeastaan mitään kädestä pitäen. Nykypelaajalla tulee aika nopeasti kusi sukkaan.

Mutta oma innostus peliä kohtaan on laskenut tasaista vauhtia sitä mukaa kun peliä on oppinut pelaamaan. Riviviholliset kaatuvat kentässä kuin kentässä muutamasta hilpaisusta ja pomot vaativat sen tietyn kilven tai aseen, millä ne voi kukistaa. Silti pelissä vielä riittää tenhoa ja aion kyllä läpäistä tämän pelin kunhan sen pariin taas pääsen. Jos pidit Vagrant Storysta niin Demons Souls uppoaa ihan takuulla.


Suurin moka tässä pelissä on se, että grindaus on helppoa. Olisin halunnut tästä pelistä vielä paljon anteeksi antavamman. Nyt kaikki tavarat säilyvät kuollessa joten isojen mörköjen kimppuun uskaltaa hyökätä melko löysin rantein. Ainahan siinä läjän kokemuspisteitä menettää, mutta eipä niillä loppujen lopuksi ole tässä pelissä suurta merkitystä. Tärkeämpää on hahmon ohjastaminen ja oikeiden varusteiden etsiminen.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Demon's Souls « Vastaus #4 : 29.12.2009 18:46 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Suurin moka tässä pelissä on se, että grindaus on helppoa. Olisin halunnut tästä pelistä vielä paljon anteeksi antavamman. Nyt kaikki tavarat säilyvät kuollessa joten isojen mörköjen kimppuun uskaltaa hyökätä melko löysin rantein. Ainahan siinä läjän kokemuspisteitä menettää, mutta eipä niillä loppujen lopuksi ole tässä pelissä suurta merkitystä. Tärkeämpää on hahmon ohjastaminen ja oikeiden varusteiden etsiminen.
Ei nyt oikein täsmää.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #5 : 30.12.2009 15:55 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kieltämättä aika mucho typo  :rollaus:
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #6 : 01.01.2010 22:21 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Pelikello näyttää 34:ä pelattua tuntia, ja hyvin jaksaa edelleenkin. 6 demonia kaatunut tähän mennessä, mikä taitaa olla noin kolmas osa kaikista.

Grindausta en ole juurikaan harrastanut, lähinnä ainoastaan silloin kun on muutama tuhat sielua käytettävissä ja haluan käyttää ne ennen kuin lähden kuolemaan johonkin maailman, joten grindaan puuttuvan määrän sieluja. Eipä tuotakaan usein ole tapahtunut.

Grindaaminen on kyllä aika helppoa, varsinkin kun kuollessa ei menetä kuin korkeintaan kerätyt sielut. En minä tosin tiedä olisiko kuolemasta enemmän rankaiseminen hyvä asia. Tavaran menettäminen tietenkin nostaisi panoksia, mutta eipä se kovin kivaa olisi menettää jotain Uber Sword +10:ä. Tai jotain resist armoria. Kyllähän se toisinaan ahistaa ihan tarpeeksi kun menettää muutama tuhat sielua - varsinkin kun siitä ei yleensä voi syyttää kuin itseään. Ja jos kuolemasta rankaistaan liikaa niin se pakottaa pelaajan grindaamaan, mikä ainakin minun kohdalla tappaisi kaiken ilon pelistä.


Mutta hyvä pelihän tämä on. Varsinkin kenttäsuunnittelusta on annettava pisteitä. Kentät on hienoja ja niissä on vaihtelua. Myöskin kentissä aukeavat oikotiet, kun niitä selvittää, on hyvin toteutettu. Ensin joudut kiertämään pidemmän lenkin, ja jos kuolet, joudut aloittamaan alusta. Mutta jos pääset tarpeeksi pitkälle, kenttään aukeaa oikotie joten vaikka joudut kuoleman jälkeen aloittamaan kentän alusta, voit skipata siitä osan. Oikotiet on vielä usein rakennettu siten, että alueen demonin kimppuun pääsee kohtuu nopeasti uudelleen, jos demoni sattuu olemaan sinua parempi.

Myöskin vaikka pelissä on vain viisi maailmaa, on ne jaettu eri alueisiin. Yhden alueen demonin tapettua pääsee seuraavaan alueeseen, joka saattaa olla hyvinkin erilainen. Varsinkin Tower of Latrian ensimmäisellä ja toisella alueella ei ole juuri mitään yhteistä.

Kenttiin on myös piilotettu kohtuu paljon tavaroita, NPC:itä ja mini-questejä, kuten NPC:n pelastaminen tai tavaran löytäminen. Nämä tekee kentistä ja niiden perin pohjaisesta koluamisesta varsin mielenkiintoista. Voin vaan kuvitella kuinka tylsä tämä peli olisi yksinkertaisemmalla kenttäsuunnittelulla. Ja tietenkin world ja character tendencyt lisää soppaan oman mausteensa, mutta jääköön ne vain maininnaksi.
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #7 : 15.01.2010 13:05 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Läpihän se meni. Pelikello näytti noin 56 pelattua tuntia ja soul leveleitä lopussa 73. Kaikki demonit, myös vaihtoehtoiset tapettuna. Thiefillä aloitin, mutta peli muuttui jotenkin hauskemmaksi kun laitoin haarniskan niskaan ja otin vähän isomman miekan käteen. Suosittelisinkin uusille pelaajille, että valitkaa joku tinapurkkiin sonnustautunut melee tyyppi hahmoksenne.


Pahapa siitä mitään pahaa sanottavaa on keksiä. Oikeastaan ainoat on että taustatarinaa olisi voinut olla vähän enemmän, nyt kaikki jää jotenkin ontoksi, ja ne parin NPC:n höpinät (joita kaikki pelaajat ei välttämättä koskaan edes näe, koska ne pitää pelastaa pulasta) Boletarianista kun kaikki vielä oli hyvin lisää dramaattisuutta varsinkin Boletarian Palace -maailmaan. Olisi ollut hienoa saada enemmän tietoa mitä ne eri "maailmat" on, ja mitä ja ketä ne demonit on.

Toinen typeryys on pelin fysiikka, lähinnä vihollisten räsynukkefysiikat. Viholliset kun tahtoo liimaantua pelaajaan kiinni kuin pumpulilla täytetyt kankaasta tehdyt räsynuket.

Kolmas on loppuvihollisten, eli demonien, tekoäly. Se on ehdottomasti hienoa että demonit on tavallaan kuin tavallisia vihollisia ilman supervoimia, mutta kuitenkin voimakkaampia kuin riviviholliset. Humanoidi -tyyppiset viholliset, oli ne demoneja tai ei, on hyvin samankaltaisia, tai täysin samanlaisia kuin pelaajakin (heiluttaa samanlaisia/-tyyppisiä aseita, kantaa samanlaisia/-tyyppisiä armoreita, loitsii samanlaisia loitsuja, syö rehuja hiilatakseen...), toisin kuin joissain peleissä joissa viholliset, ja varsinkin lopparit on jotain ihan muuta kuin mitä pelaaja voisi koskaan edes haaveilla olevansa. Mutta koska edes loppareilla ei ole mitään supervoimia, niin niihin sitten tahtoo tehota erilaiset "laimeat" taktiikat (tietyissä peleissä lopparit blokkaa automaattisesti tietyn tyyppiset hyökkäykset "supervoimiensa" avulla). Varsinkin kun vihollisten, myös demonien, tekoälyssä on tietty bugi liittyen Acid/Death/Poison Cloudeihin... No, loppujen lopuksi se on pelaajan päätettävissä haluaako tappaa demonit face-to-face (joka yleensä vaatii skilliä) vai lamettaako, vai jotain siltä väliltä.


Mutta muuten peli on todella hyvin tehty. Päälle päin se saattaa näyttää vain simppelille hack'n'slashille, mitä se noin 99 prosenttisesti onkin, mutta mukaan on saatu yllättävän paljon syvyyttä vaihtelua tuomaan. Esimerksi yhdestä maailmasta löytyy NPC joka haluaa testata pelaajan taistelutaidot, ja jos pelaaja on tarpeeksi hyvä saa pelaaja miekan palkinnoksi. Mikään ei tietenkään estä tappamasta kyseistä NPC:tä jos pelaaja haluaa enemmänkin palkintoja... Ja tietenkin online-ominaisuuksia on kehuttava. Ne ylläpitää tiettyä tunnelmaa pelin alusta loppuun asti ja onpa pelissä
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Muutenkin pelissä on pienempää ja vähän suurempaakin jippoa, mutta kun ei haluaisi kaikkea spoilata.


Oldschool-pelaajien, joiden mielestä haastavat pelit on katoava luonnonvara, tai muuten vaan haastavista peleistä tykkäävien ei kannata missata tätä peliä. Ei täysin loppuun asti hiottu helmi, mutta helmi kuitenkin.
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #8 : 16.04.2010 16:27 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Demon's Souls julkaistaan Euroopassa! Julkaisupäivä on 25.6. ja EUlaisten iloksi pelistä on tulossa myös Limited Edition versio (Black Phantom Edition?) joka sisältää soundtrackin, taidekirjan ja strategiaoppaan. Veikkaisin, että EUlaiset pelaa omilla servereillään jotka ei ole yhteydessä US:n tai aasian servereihin.

Mutta jos Demon's Souls ei vielä löydy pelihyllystä, niin kesäkuusssa viimeistään olisi hyvä tilaisuus korjata se puute. Melkein voisi itsekin ostaa tuon spessu editionin vaikka US-versio jo löytyykin.


Let strength be granted so that the world might be mended.
tallennettu
Re: Demon's Souls « Vastaus #9 : 16.04.2010 16:44 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
EUlaisten iloksi pelistä on tulossa myös Limited Edition versio (Black Phantom Edition?) joka sisältää soundtrackin, taidekirjan ja strategiaoppaan.

Onkohan ihan noin?

Lainaus
Following its release in Japan and North America where it garnered high praise from media and a loyal audience of fans, the PlayStation®3 (PS3™) game will be launched on June 25, 2010 as an exclusive European limited edition retail pack containing the soundtrack CD, a new artbook and brand new strategy guide.
-Namco Bandai

En pikasilmäilyllä nähnyt mainintaa normiversiosta. Eniten tämä seikka pisti silmään, kun KonsoliFIN:ssäkin oli puhetta, että Eurooppaan tulisi melkeinpä vain tämä herkkupaketti. Namcon brittisivuillakin pelin kantena nimenomaan tarjotaan vain tätä Black Phantom Editionin versiota.


Niin ja jenkkiversiohan löytyy täältäkin, mutta täytyy melkein itsekin kahtella, jos tuonkin nyt vielä mukaan poimisi.


« Viimeksi muokattu: 16.04.2010 17:02 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #10 : 16.04.2010 17:35 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Kieltämättä normiversiosta ei taida olla mainintaa. NeoGafista vaan pikasesti katoin, ja siellä puhuttiin että Saksassa olisi annettu ikärajat kolmelle eri versiolle. Jotenkin myös tuntuisi oudolle, ettei siitä mukamas julkaistaisi normaalia versiota.

Tuosta samaisesta lehdistötiedotteesta:
Lainaus
Featuring the game, a brand new hardback artbook filled with mesmerizing concept and game art images, a new strategy guide, plus the deeply atmospheric original soundtrack of the game on CD, the limited edition retail pack of Demon’s Souls is coming exclusively to EMEA and Asia Pacific on June 25, 2010, only for PS3. The European limited launch of Demon’s Soul’s can be pre ordered now from Play.com, Game.co.uk, HMV.co.uk and other leading retailers whilst stocks last.
(EMEA = Europe, Middle-East and Africa)

Eli onko julkaisu rajoitettu (ensimmäinen erä = Limited Edition?) ja sen jälkeen tulee joku normaaliversio normaalisti myyntiin? Jotenkin kuulostaisi oudolle että pelistä julkaistaisiin ainoastaan rajoitettu erä jotain erikoisversiota eikä mitään muuta. Toivottavasti siitä joku normaaliversiokin olisi tulossa.

Tuo Limited Edition muuten näyttäisi irtoavan normaalin pelin hinnalla, joten jos tuo kovinkin rajoitettu versio on, niin hopihopi ostamaan. Esim. Game.co.uk:sta 37,99GBP + toim (yht. 46,74€). Jos tuo siis on oikea hinta, eikä vaan placeholder.



EDIT: Luinpa tuon NeoGafin threadin uudestaan, tällä kertaa vähän tarkemmin, ja eipä siinä mistään kolmesta versiosta mainittu vaan kolmesta.. julkaisijasta. Pitäsisi ehkä opetella lukemaan, tjsp.

No, samaisesta threadistä löytyi sopivan kokoinen kuva tuosta Black Phantom Editionista.

Ja samaisessa threadissä huomattiin, että tuosta kannesta puuttuu "PlayStation Network" ja "Only on Playstation" merkinnät. Olisi aika läppä jos EU-versiosta puuttuisi verkko-ominaisuudet... Ja Xbotit kiittäisi ja kumartaisi, jos Demon's Souls olisi tulossa myös Xboxille. Jälkimmäinen olisi vain positiivista, mutta verkko-ominaisuuksien puute olisi kyllä todella surullista.


Niin, ja jotain huhua on liikkellä, että Demon's Souls olisi saamassa jatko-osan tämän vuoden syksyllä. Tietenkin vain Japanissa ensi alkuun, mutta se kyllä tulisi tilattua aika pikasesti jos sellanen sattuisi tulemaan.


« Viimeksi muokattu: 16.04.2010 19:50 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #11 : 16.04.2010 23:12 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Oi, kesäkuu tulee olemaan jännä pelien osalta (tämä, Super Mario Galaxy 2 ja MGS: Peace Walker). Olin jo ihan aikeissa ostaa amerikkaversion, mutta taidanpa tuon erikoisjulkaisun napata sitten julkaisupäivänä mukaani jostain.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Re: Demon's Souls « Vastaus #12 : 16.04.2010 23:22 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ja samaisessa threadissä huomattiin, että tuosta kannesta puuttuu "PlayStation Network" ja "Only on Playstation" merkinnät. Olisi aika läppä jos EU-versiosta puuttuisi verkko-ominaisuudet... Ja Xbotit kiittäisi ja kumartaisi, jos Demon's Souls olisi tulossa myös Xboxille. Jälkimmäinen olisi vain positiivista, mutta verkko-ominaisuuksien puute olisi kyllä todella surullista.
No verkko-ominaisuudet nyt tuskin ovat kadonneet minnekään. Sen puolesta puhelee jo tuo Namcon tiedote ;)

Lainaus
Revolutionary online features support your adventure like never before, presenting seamless interconnectivity that serves in every instance to enhance the single-player game. Team up with other players in simultaneous cooperative play, working together to topple some of the game's colossal bosses, or force your way into the games of skilled players and challenge them to PvP battle.
Ja tuo Only On -merkintä on ollut enemmälti käytössä aina Jenkeissä. Euroopassa sen vilauttelu Pleikkarin peleissä on minusta ollut aikalailla enemmän poikkeus kuin sääntö. Esimerkiksi Euroopan Yakuza 3 -kannessa ei lue mitään yksinoikeusshaibaa, kun taas sellainen näyttäisi löytyvän Jenkien versiosta.


« Viimeksi muokattu: 16.04.2010 23:39 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #13 : 16.04.2010 23:34 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Mielenkiintoista. Tuohon spessuversioon voisi melkein sijoittaa. Muutenkin tässä on ollut vähän himo pelata jotain roolipeliä. Nyt olisi vielä tarjolla hyväksi kehuttua toiminnallista roolipeliä, joten voi olla hieman vaikea vastustaa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Re: Demon's Souls « Vastaus #14 : 16.04.2010 23:52 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
No verkko-ominaisuudet nyt tuskin ovat kadonneet minnekään. Sen puolesta puhelee jo tuo Namcon tiedote ;)
Ehkä minun pitäisi ihan oikeasti opetella lukemaan... Pääsishköhä sitä vielä ala-asteelle... Eikös sitä ekalla luokalla opetettu ne aakkoset?


No joo.

Jos Demon's Souls sattuu yhtään kiinnostamaan, niin kyllähän se kannattaa ostaa. Se tunnelma siinä on kuitenkin jotain sellaista mitä ei ihan jokaisessa, tai edes joka toisessa pelissä ole. Vaikeusaste on toki nykymittapuulla mitattuna normaalia korkeampi, mutta kunhan etenee hitaasti ja rauhallisesti niin ei se mitenkään ylitsepääsemättömän vaikea ole. Mutta jos eteenpäin juoksee pää kolmantena ja miekka neljäntenä jalkana niin silloin kyllä saa samaa kohtaa kyntää kerran jos toisenkin. Ja se vielä helpottuu jonkin verran kun pidemmälle pääsee.
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #15 : 21.06.2010 19:14 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Demon's Souls julkaistaan Euroopassa tämän viikon perjantaina. Monikos Lautalainen on sen tilannut?

Ilmeisesti Black Phantom Edition on ainoa versio mikä siitä tänne Eurooppaan on tulossa. Mikäs siinä, kunhan se ei ole mikään rajoitettu erä. Black Phantom Edition maksaa normaalin pelin verran, mutta mukana tulee taidekirja, soundtrack ja strategiaopas. Tuosta strategiaoppaasta on mainittava sen verran, että sen tekijänä on sama kaksikko joka ylläpitää Demon's Souls Wikiä. Kaikki Demon's Soulsia pelanneet varmaan tietää kyseisen wikin, ja sen että se sisältää suunnilleen kaiken mahdollisen ja mahdottoman tiedon Demon's Soulsista. Katsotaan kuinka hyvin ovat onnistuneet tuon strategiaoppaan teossa.




Hintoja Matti Myöhäisille:
Hintaseuranta: Demon's Souls Black Phantom Edition
Gamestracker: Demon's Souls Black Phantom Edition

Jotkut verkkokaupat myyvät pelin US- ja Aasia-versioita, joten kannattaa olla tarkkana.
tallennettu
Re: Demon's Souls « Vastaus #16 : 25.06.2010 01:40 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Pelaajan Janne Pyykkönen on näköjään vääntänyt Youtubeen aika hyvän neliosaisen video-oppaan aloitteleville pelaajille.

PelaajaHD: Demon's Souls -vinkit 1/4
PelaajaHD: Demon's Souls -vinkit 2/4
PelaajaHD: Demon's Souls -vinkit 3/4
PelaajaHD: Demon's Souls -vinkit 4/4

Rupesi itseäkin himottamaan tämän ostaminen näiden katsomisen jälkeen, vaikka olinkin jo päättänyt etten tätä vielä hanki..  :/
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #17 : 26.06.2010 04:04 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Itse olen tämän phantomin ennakkotilannut ja nyt sitä odotellaan. Pelissä eniten kyllä kiehtoo tuo tavallaan yksinkertainen pelimekaniikka, vähän niinkuin jossain oblivionissa.
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #18 : 27.06.2010 12:27 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Oli kyllä ihan hyvä tuo PelaajaHD:n video-opas. Ehkä turhan paljon keskityttiin farmaukseen, mutta ihan hyviä vinkkejähän siinä oli. Ostrava of Boletarianista olisi ehkä kannattanut mainita vähän enemmän, kun hän sen pelastamisen siinä kerta näytti. Ostrava on vähän hankala NPC, ja sen pelastaminen vaatii enemmän kuin Pyykkönen antoi ymmärtää. Sen vihollislauman kun tappaa, jonka Pyykkönen videossa esitti, Ostrava lähtee patrolloimaan aluetta ja jos pelaaja ei tapa tiettyjä vihollisia, ne koituu Ostravan kohtaloksi. Vaikeaksi homman tekee se, että jos pelaaja kuolee ennen kuin 1-1 on läpi, Ostrava alkaa patrolloimaan aluetta uudelleen ja kuolee, ellei pelaaja juokse apuun.

Joten Ostravan pelastaminen kannattaa tehdä vasta kun 1-1 kentän loppari on hoideltu. Eikä tuokaan vielä riitä, vaan Ostrava pitää pelastaa vielä 1-2 ja 1-3 kentissä. Tietty Ostravan pelastamisen voi myös unohtaa, ei hän ole tärkeä hahmo, mutta siltä saa myöhemmin lisää sälää sekä hän ilmestyy Nexukseen jossa hän kertoilee tarinoita Boletarianista ja sen historiasta.


Black Phantom Editionin strategiaopas näyttäisi aika pätevälle, mitä tuossa joitain unboxing videoita katselin. Kiitettävän paksu ja paljon kuvia ja taulukoita. Tässä yksi unboxing video (kannattaa hypätä kahden minuutin kohdalle).
tallennettu
Re: Demon's Souls « Vastaus #19 : 29.06.2010 13:41 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Niin ja jenkkiversiohan löytyy täältäkin, mutta täytyy melkein itsekin kahtella, jos tuonkin nyt vielä mukaan poimisi.

Ja tietenkin itsehillintä petti.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

DS:a on tullut pelattua varsin epätasaisesti päälle puolen vuoden ajan, mutta nyt taas iski sytytys Pyykkösen videoiden jälkeen. Samaisen kipinän avustamana Black Phantomkin lähti juuri ostoon, mutta vaikka strategiaopas nyt hyllystä löytyykin, välttelen sen käyttöä ainakin vielä toistaiseksi. Läpihän tuo täytyy toki nopeasti plärätä, mutta mieluiten teen pelatessa vielä jatkossakin omat (typerät) päätökseni ja tutkintareissuni. Katsellaan sitten myöhemmin, miten äijän on käynyt.


« Viimeksi muokattu: 29.06.2010 14:01 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #20 : 29.06.2010 19:10 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tänään vihdoin tuli ennakkotilaamani Black Phantom. Vähäsen matkaa kerkesin pelaamaan ja hyvinhän tuo taas maistui. Tein tällä kertaa Royaltin ja onpas se melkonen easy-mode. Tarvitse kuin nappia painaa (Soul Arrow) ja vihollinen kuolee ennen kuin se edes agroaa. US-versiota vetelin Thiefillä, ja se oli kyllä paikoin melkoista kantapään kautta opettelemista. Tosin ensimmäinen pelikerta nyt on muutenkin kantapään kautta opettelemista.
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #21 : 09.07.2010 20:09 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Olen tässä nyt kolme bossia kerennyt tappamaan, joten ei tässä vielä kovin kummoista kokemusta ole pelistä. Peli on kyllä aika jees, mutta olisi kiva saada vähän infoa. Kannattaako noita sharpstoneja, jne käyttää noihin mukana tulleisiin varusteisiin vai kannattaako niitä säästellä? Miten noita uniikkeja aseita voi tehdä demonien sieluista ja tarvitaanko niihin aina jokin ennalta määrätty ase? Ja mikäs noiden black phantomien tarkoitus on ja miten sellaiseksi voi itse päästä?
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #22 : 09.07.2010 21:28 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Olen tässä nyt kolme bossia kerennyt tappamaan, joten ei tässä vielä kovin kummoista kokemusta ole pelistä. Peli on kyllä aika jees, mutta olisi kiva saada vähän infoa. Kannattaako noita sharpstoneja, jne käyttää noihin mukana tulleisiin varusteisiin vai kannattaako niitä säästellä? Miten noita uniikkeja aseita voi tehdä demonien sieluista ja tarvitaanko niihin aina jokin ennalta määrätty ase? Ja mikäs noiden black phantomien tarkoitus on ja miten sellaiseksi voi itse päästä?
Eipä ne aloituskamat taida olla niin hyviä, että niitä kannattaisi päivitellä. Kandee ettiä joku sopiva ase ja päivitellä sitä. Kannattaa huomioida, että Demon's Soulsissa aseet ja armorit on vähän erilaisia kuin monessa muussa RPGssä. Suuremmat numerot omaava ase/armori ei aina ole parempi.

Tarvitset tietyn punahehkuisen demonin sielun, joka sinun pitää antaa tietylle NPClle. Sen jälkeen kyseinen NPC voi tehdä sinulle aseita kunhan tarjoat hälle sopivan aseen (esim. keihäs+7) ja sopivan demonin sielun.
Kyseinen demoni löytyy
Spoileri (osoita katsoaksesi)
ja kyseinen NPC löytyy
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Black phantomien tehtävä on hyvin yksinkertainen: tappaa sinut. Sellaiseksi pääsee kunhan tappaa ja loottaa yhden black phantomin. Tämän jälkeen muut pelaajat voivat hyökätä sinun maailmaan black phantomina. Hyviä black phantom ehdokkaita tapettavaksi löytyy
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #23 : 19.08.2010 12:41 »
FIN_Deemu Jäsen Viestejä: 1 Basaaripisteet: 0 Profiili Saisko jostain pelikavereita??      FIN_Deemu      Mul on 257 soul level Royalty.
tallennettu
Re: Demon's Souls « Vastaus #24 : 01.02.2011 21:54 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili 1-1 vedetty läpi. Aloitin Temple Knightilla, kun kuulemani mukaan suht kivuton "hahmoluokka" kyseessä. En muistanutkaan, että tässä olisi noinkin syvällinen hahmonluontieditori mutta mikäs siinä. Suht hirveän näköisiä vain olivat melkein kaikki mitä valmiina ehdotettiin, mutta sain sitten väsättyä suht fiksun näköisen naikkosen hahmokseni. Aseita tai varusteita en vielä kerennyt päivittämään, mutta seuraavaksi varmaan farmaan hetken aikaa niitä mini-Phalanxeja, jos niiltä saisi Hardstoneja tai Sharpstoneja. Huvittavasti jouduin myös ottamaan naikkoselta paidan ja housut pois, kun rollasi niin tahmeasti ne päällä. Juoksin sitten puolialasti kentän läpi, mutta eipä se tuntunut juuri haittaavan menoa.

Mitään suurempia vaikeuksia ei näin alussa ollut. Tutorial meni ihan nätisti ja 1-1:ssäkin pääsin lähes puoliväliin, mutta sitten kuolo korjasi pari kertaa lähes samassa paikassa. En kuitenkaan onneksi menettänyt souleja tällöin, eikä tuosta mitään suurempaa harmitusta tullut. Oma vika kuitenkin, kun tuli rushittua liikaa. Phalanx oli suht push over, eikä loppukentässäkään suuremmin muita vaikeuksia ollut alkukankeuden jälkeen.

Mutta joo, helvetin hyvältä kyllä tuntuu näin reilun tunnin pelaamisen jälkeen. Ei ainakaan vielä voi sanoa, että liian vaikea olisi ja itse pelaaminenkin on todella hauskaa ja sopivan taktista. Sen verran helposti kun kuolo korjaa, niin pitää oikeasti vähän katsella miten tilanteet hoitaa. Huomenna varmaan sitten lisää..  :)
 
tallennettu
Vs: Demon's Souls « Vastaus #25 : 02.02.2011 12:26 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Ensimmäinen kenttä ei niin hirveän vaikea ole, varsinkin jos noilla helpommilla hahmoluokilla (Temple Knight, Royalty) pelaa. Vaikeuteen vaikuttaa myös moni muu asia, esimerksi juurikin se kuinka varovasti pelaa eli rushaamalla ei pääse kuin takaisin archstonelle. Mutta eiköhän kuolo kerkeä korjaamaan vielä monta kertaa ennen kuin lopputekstit rullaa ruudulla. ;)

Niiden mini-phalanxien farmaaminen kieltämättä auttaa ja helpottaa peliä. Yksi parhaista paikoista farmata niitä stoneja.
tallennettu
Re: Demon's Souls « Vastaus #26 : 02.02.2011 22:46 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Tuli hieman grindattua niitä mini-Phalanxeja ja hommasin aseen ja kilven molemmat +3 tasolle. Jatkoin sitten matkaa 1-2, jossa tuli taas kuoltua muutamankin kerran. Jälleen kerran tosin lähinnä omaa ahneutta, kun yritin noukkia keskellä siltaa makaavaa loottia ja lohikäärme tuli ja grillasi. Hieman vitutti, mutta olipahan taas hienoa kun pääsi jatkamaan matkaa.

Taso olikin sitten yllättävän lyhyt ja suht nopiaan vastassa oli Tower Knight. Hieman puntit tutisi, sillä en ollut varustautunut taistoon jousin ja nuolin, kuten olin suunnitellut. Sinänsä hyvä, etten mennyt tuhlaamaan rahojani nuoliin, sillä bossi kaatui helposti pienen hakemisen jälkeen. Aluksi otin pahasti hittiä ja ruohoa kului, mutta kun sitten tajusi juoskennella bossin jalkojen välistä niin sain sen kellistettyä maahan aika pian. Tämän jälkeen sitten tarvittiin vain muutama isku ja henki oli pois. Harmittaa vain, kun ruohoa meni niin paljon turhaan.. Voikos noita bosseja muuten aloittaa alusta esim. lopettamalla pelin vai heittääkö peli tällöin pelaajan takaisin kentän alkuun?

Huomenna taidan lähteä valloittamaan 2-1 kenttää, sillä 1-3:een en enään päässyt sumun vuoksi..
tallennettu
Vs: Re: Demon's Souls « Vastaus #27 : 03.02.2011 08:09 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Voikos noita bosseja muuten aloittaa alusta esim. lopettamalla pelin vai heittääkö peli tällöin pelaajan takaisin kentän alkuun?

Ei. Jos kuolet bossissa ja päätät lopettaa pelin ennekuin palaat kentän alkuun, aloitettuasi pelin jälleen olet siellä. En itse ole kokeillut lopettaa kesken pomotaistelun, mutta luulisin sen toimivan samalla lailla kuin pomotaistelun ulkopuolellakin, eli olet siinä mihin jäit taas aloitettuasi pelaamisen.
tallennettu
Vs: Re: Demon's Souls « Vastaus #28 : 07.02.2011 21:49 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW

Lohikäärmeeseen ja koiriin meinasi tyssätä moneenkin otteeseen oma matkani. Ankaralla sisulla tuo siltakohta kuitenkin taittui melko vaivattomasti ja kaatuihan siinä sivussa myös itse kuuluisa Tower Knight kun sattui olemaan mukana ~150 nuolta ja rakas jousipyssy. En edes halunnut yrittää sitä meleenä omalla Knightillani, sillä vaikka vastus onkin hidas ja jopa vähän kömpelö, niin pienikin moka olisi voinut koitua kohtalokseni syyllistäen vastuksen älyttömän vahvoja iskuja. Taktiikkani oli siis suht' hidas, mutta silti erittäin kannattava ja varma keino nitistää se pirulainen.

Aloitin lauantai-iltana Demon's Soulsin ja pelikello näyttäisi nyt jo 12 tuntia, vaikken ole vasta kuin kaksi osiota suorittanut. Ja jos lasketaan vielä mukaan se, että pelasin testimielessä joitain tunteja Temple Knightilla ja Royaltylla, niin pelisessioni lähentelisi oikeasti jo yht. ~17 tuntia. Tämä peli todella tarjoaa rahoille vastinetta, vaikka kaikki pitääkin opetella vähän kantapään kautta ja jokaisesta virheestä sakotetaan huomattavasti enemmän kuin monissa nykyajan peleissä.

Demon's Souls


« Viimeksi muokattu: 07.02.2011 22:06 kirjoittanut Kraidi »
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Re: Demon's Souls « Vastaus #29 : 15.07.2011 17:19 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Peli meni tuossa äsken läpi. Olin jumittanut jokusen kuukauden 3-2 kentässä, mutta kun pääsin sen tuossa pari päivää sitten läpi, teki taas mieli pelata peliä lisää. Tulikin sitten väännettyä loput ehkä viisi kenttää parissa päivässä läpi ja hieman paranneltua varustusta ja hahmoa. Pelin lopussa hahmoni Soul Level taisi olla 84.

Hyvä peli, ei siinä mitään. Ei liian vaikeakaan mielestäni, mitä nyt välillä peli rankaiseekin vähän liikaa kuolemasta. Aina ei huvita taistella koko kenttää uudestaan läpi ja pari kertaa pelaaminen loppuikin siihen. Onneksi suurimman osan kentistä voi myös juosta läpi vihollisia väistellen, mitä tulikin pari kertaa hyödynnettyä pelin loppupuolella. Nyt voi sitten hyvillä mielillä ostaa Dark Soulsin syksyllä :)
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines