Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Ephram - 22.01.2021 08:08Otsikko: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 22.01.2021 08:08
Avataan tästä Apexille oma ketju hyvissä ajoin, 8. kauden alkuhulinoissa!  ;D Kausi alkaa 2. päivä helmikuuta.

Itselleni avautuu kohta mahdollisuus päästä pelaamaan tätä sekä Warzonea. mutta etukäteen Apex kiinnostaa enemmän. Switch-version ansiosta pelin voi ottaa helposti mukaan paria matsia varten, ja siinä on myös gyro-tähtäys. Tulee olemaan mielenkiintoista vertailla eroja. Voisi myös kuvitella, että Apexin next gen -päivitys on jo työstössä.

Kysymys: kuinka grindy pelin Battle Pass on? Paljonko joutuu tunteja keskimääriin lataamaan kaudessa, että saavuttaa maksimilevelin?


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 22.01.2021 12:26
Avataan tästä Apexille oma ketju hyvissä ajoin, 8. kauden alkuhulinoissa!  ;D Kausi alkaa 2. päivä helmikuuta.

Itselleni avautuu kohta mahdollisuus päästä pelaamaan tätä sekä Warzonea. mutta etukäteen Apex kiinnostaa enemmän. Switch-version ansiosta pelin voi ottaa helposti mukaan paria matsia varten, ja siinä on myös gyro-tähtäys. Tulee olemaan mielenkiintoista vertailla eroja. Voisi myös kuvitella, että Apexin next gen -päivitys on jo työstössä.

Kysymys: kuinka grindy pelin Battle Pass on? Paljonko joutuu tunteja keskimääriin lataamaan kaudessa, että saavuttaa maksimilevelin?

Ihan helvetisti, pari tuntia päivässä ainakin. Kannattaa se ensimmäinen Battle Pass kuitenkin hankkia kokeilumielessä. Uskon, että Respawn panostaa Season 8:iin kunnolla. Nykyisen kauden BP oli ensimmäinen, jota en jaksanut hinkata loppuun asti huonojen palkintojen takia.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 26.01.2021 19:14
http://www.youtube.com/watch?v=Z-xDoDSDM2Y

8. kauden gameplay-traileri. Siisti kasarimeininki.  8)

Koska Switch-versio viimein virallisesti esitellään? Varmaan viimeistään maanantaina. Nintendolta voi olla tulossa tällä viikolla myös Partner Showcase, joka varmastikin sisältäisi Apexin.

EDIT: Reseterassa yleensä asioista hyvin perillä oleva NateDrake sanoi, että Apexin Switch-version suhteen "suunnitelmat ovat muuttuneet hieman". Sen perusteella en enää odota sitä julkaistavan  8. kauden alkuun, vaan vasta hieman myöhemmin helmikuussa. Mikä syy sitten tälle onkaan.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 29.01.2021 18:04
Apexia pelasin tänään jokusen tunnin Duona. Toinen osapuoli oli PC:llä, eli kaikki cross-play-portit piti pitää auki.

Peli näyttää upealta, pyörii loistavasti ja kontrollit tuntuvat oikein napakoilta – mutta en osaa tähdätä tateilla, en yhtään, vaikka kuinka säätöjä etsin. Alkaa vahvistua kuva, että tattitähtääminen on minulle fine kasuaalimmassa toiminnassa ja yksinpeleissä, mutta kun homma on Apexin tyylistä verenhimoista saalistusta, jossa pienikin virhe yleensä maksaa koko matsin, ei siitä tule oikein mitään. Splatoon 2 on tainnut käynnistää prosessin, josta ei vain enää ole paluuta takaisin. Luojan kiitos NS-versio on tulossa, ja se tarjonnee pätevän vaihtoehdon. Toivottavasti Respawn on antanut gyrolle yhtä paljon rakkautta kuin tateille. Ymmärtävät kuitenkin varmasti ominaisuuden tärkeyden alustalla, kun vahvistivat kesällä ilman erillistä kysymistä sen olevan mukana pelissä.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 03.02.2021 06:15
https://www.ea.com/en-gb/games/apex-legends/news/switch-launch-march-2021

Vielä reilu kuukausi, niin pääsee pelaamaan Apexia Switchillä. Onneksi hyvittävät battle passissa vähän tätä viivettä. Alun perin pelin piti varmastikin tulla eilen ulos. Taidan odottaa siis maaliskuuhun, sillä Xboxilla pelaamani levelit eivät kuitenkaan näkyisi Switchillä, kun peli ei tällä hetkellä cross progressiota tue.

Onneksi Panic Button oli mukana auttamassa – paras NS-porttitalo Saberin ohella.

EDIT:

Pelasin äsken puolisentoista tuntia Apexia Triossa, mutta tällä kertaa solona. Nautin pelistä jo huomattavasti enemmän, ja pääsin jo vähän kaatojenkin makuun. Arvelen syyksi sen, että PC-pelaajat puuttuivat pelistä kokonaan. Ero console-console ristiinpelaamisen ja PC-consolen välillä tuntui suurelta. Rokottivat noobia aiemmin oikein kunnolla, mutta tänään virheillekin oli vähän sijaa ja tulitaistelut olivat nautittavia, kun vastapuolikin ampui välillä ohi. Aiemmin Duossa tuntui, että kuoli kun näytti naamaansa väärässä paikassa.Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 18.02.2021 08:01
Apexin Switch-versiosta näytettiin puoli minuuttia pelikuvaa. Graafisesti portti on suurinpiirtein mitä odotin, mutta lopputulokseen vaikuttaa valtavasti se, pyöriikö peli kolmellakymmenellä freimillä tai kuudellakympillä. Aivan, siitä ei ota vieläkään selvää:

Amerikkalainen Direct, jossa Apexin ruudunpäivitys selvästi 30fps.

https://youtu.be/IVHbzcr1-D8?t=2474

Mutta mitä ihmettä: japanilaisten Directissa nähdään peli, jonka ruudunpäivitys onkin 60fps!

https://youtu.be/vlV1kMnMuJU?t=2252


Mihin uskoa? Sössikö jenkkivideossa joku alkuperäisen lähdemateriaalin frameraten? Jos Switchin Aoex näyttää tuolta ja pyörii samalla tavalla kuin alemmassa videossa ja sisältää vielä hyvän gyron, olisin siihen hyvin tyytyväinen.

Ehkä EA/Respawn antaa pian virallista infoa, kun peli on nyt kerran virallisesti "paljastettu."


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 17.03.2021 06:39
Portti tippui Switchille tosiaan tasan viikko sitten. Ihan paska, en kyllä pelaa.

Olen levelillä 80+ ja Battle Pass kohta 90...  ;D

Teknisesti tämä voisi olla parempikin (fps ei todellakaan ole vakaa 30, kun monta tiimiä ampuu samassa lokaatiossa), mutta luotan Panic Buttonin jatko-optimointeihin. Ihan parasta on, että gyro on Pro-ohjaimella aivan loistava ja omaa täydelliset säädöt. Tattitähtäyksen tavoin jokaista optiikankin vaihetta (eli kiikarin linssin läpi tähtäämistä) voi säätää erikseen, joka on avain koko hommaan. Liian usein voi säätää herkkyyksiä vain yhdessä paikassa, joka johtaa siihen, että gyro on liian kiikkerä ADSissa, jos yleisen tähtäämisen säätää herkemmäksi.

Kun sata tappoa tuli täyteen, peli otti tylysti apupyörät pois alta ja heitti minut pelaamaan tiimien kanssa, joiden veteraanipelaajilla on tuhansia tappoja. Haaste on valtaisa, mutta myös mieluinen. Hyvän matsin pelaaminen tuntuu näin hullun tyydyttävältä. Teen kyllä vieläkin niin typeriä virheitä ajoittain, että harmittaa tiimin puolesta.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 20.03.2021 15:40
https://www.youtube.com/watch?v=X-7Zb_vjil8

Tämä on ihan absurdia: suosin mieluummin yksityiskohdista riisuttua ja 20 fps:n tuntumaan tulitaisteluissa dippaavaa versiota sen sijaan, että pelaisin Series X -Apexia, joka on lukittu kuuteenkymppiin aina ja ikuisesti. Ymmärrän kyllä syyt, mutta tämä huvittaa kovasti itseänikin.

Mutta en vaan voi sille mitään, että nautin nykykondiksessakin Switch-versiosta monin verroin enemmän. Esimerkiksi Series X:llä Wingman oli minulle aivan paska ase, jolla en osunut edes  ladon seinään, mutta NS:n gyro tekee siitä helvetin tyydyttävän head shot -masiinan, jolla ysikymppisten paukuttelu palkitsee.

Luulen, että yksi syy tälle on, että olen tottunut pelaamaan Panic Buttonin kääntämiä pelejä gyrolla 30 fps:n frameratella. Doom, Wolfensteinit... Switchin Apex ei tunnu niin pahalta, koska lihasmuistiin on jäänyt muista lafkan peleistä niin paljon.

Uskon myös, että PB optimoi nyky-Switchille Apexia vielä sen verran paljon, että dipit kahteenkymppiin jäävät historiaan – ja jos (ja kun) tehokkaampi Switch tulee, niin päivittävät peliä parempi fps edellä. Nykyisen version ulkoasu on aivan fine minulle, vaikka hyppäisin sen pariin suoraan Series X -version kokeilemisen jälkeen.


Huvittava huomio muuten tuo DF:n pointti, miten Switch-version karumpi ulkoasu antaa joissakin tapauksissa jopa etua: kun muilla versioilla pelaava kyykistyy aluskasvillisuuden sekaan ja luulee olevansa edes puolittain piilossa, puuttuu NS-versiolla pelaavalta näkökentästään kaikki kasvillisuus ja vihollispelaaja törröttää tähtäimessä kuin kypsä porkkana!


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 20.03.2021 17:11
Otin aikaa, että pystyn pelaamaan peliä noin viisi minuuttia, ennen kuin tekisi mieli repiä hiukset päästä ja hypätä pää edellä kiveen ikkunasta. :) On meinaan niin saatanan kuppaista menoa tämä pelin meta tällä hetkellä.

Spitfire-meta on syöpää, Octanen käyttöaste on räjähtänyt käsiin — jokaisessa tiimissä on ADHD Octane juoksemassa ja pomppimassa ympäriinsä (hahmo olemattomalla skill ceilingillä ja loputtomilla eduilla; boosti vaan päälle niin loottaat nopeasti, healaat ja liikut nopeasti, väistelet nopeasti, ultilla puolestaan liikut naurettavaa vauhtia ympäri kenttää sekä sivuttais- että pystysuunnassa), Horizon on edelleen täysin rikki ääretöntä vitutusta aiheuttavan tacticalinsa kanssa, matchmaking on aivan hävytön dumpatessaan jatkuvasti vasta-alkajia tai muuten vaan aivokuolleita idiootteja kaltaisteni keskimääräistä parempien soolopelaajien harteille, ikään kuin se olisi minun tehtäväni pitää huoli siitä, että heilläkin olisi jotain mahdollisuuksia. Lisäksi Loba, jolla pääasiallisesti pelaan, on ollut nyt rikki kohta vuoden päivät: hahmon tactical toimii ehkä 30% ajasta. King’s Canyonin loot distribution on myös taas vaihteeksi päin helvettiä. Aina sama juttu: se saadaan kuukaudeksi pariksi kuntoon, kunnes jokin päivitys taas pilaa kaiken ja saat juosta ympäriinsä Ö-luokan aseilla ilman shieldejä ja reppua, samalla kun vastustaja — tottakai — löytää parhaat mahdolliset kamat.

Silti tätä vitun peliä on pakko hinkata koko ajan. Ja tätähän Respawn juuri haluaa, koukuttaa pelaajan psykologisilla vippaskonsteilla (lue: keinottelevalla matchmaking-systeemillä).


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 01.04.2021 15:48
En kyllä oikein ymmärrä tätä Spitfireä; aseessa on hervottoman kokoinen lipas, nopea tulitus, olemattomasti rekyyliä. Pelaan yleensä metaa vastavirtaan ja valitsen jotakin muuta, mutta aina kun tämä käsille sattuu, ihmettelen miten hyvä se on eikä juuri omaa negatiivisia puolia. Onkohan viimeistään ensi kaudella tulossa nerffejä tähän?

Myöhemmin tänään aprillipäivän kunniaksi loottipoolissa kultainen Mozambique ja P2020. Piristävää, kun tulee etsittyä vaihteeksi vähän erilaisia aseita ensisijaisesti.  :)


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 01.04.2021 16:16
Spitfire buffattiin, jotta Rampartille olisi jotain käyttöä hahmon passiven ansiosta. Todellisuudessa Spitfiren buffista hyötyy eniten Horizon, joka voi ammuskella ja väistellä ilmassa valonnopeudella olemattomalla rekyylillä ja loputtomalla lippaalla. IitzTimmyhän teki täysin järjettömän maailmanennätyksen kyseisellä combolla:

https://youtu.be/wffVw6Z8Vaw

Respawn on kyllä täysin kujalla hahmojen tasapainoituksen osalta. Kutoskauden Rampart on edelleen täysi turhake, jolla ei tee mitään, seiskakaudella tuli Horizon, joka on edelleen aivan rikki ylivertaisten kykyjensä kanssa ja tällä kaudella saatiin Fuse, jolla ei myöskään tee yhtään mitään.

Tässä Albralelien huvittavat mietteet Horizonista:

 https://www.reddit.com/r/apexlegends/comments/mfqp1m/albralelie_spitting_cold_hard_facts_about_horizon/ (https://www.reddit.com/r/apexlegends/comments/mfqp1m/albralelie_spitting_cold_hard_facts_about_horizon/)

Hahmo sotii kaikkea sitä vastaan, mitä Respawn väittää Apexin olevan.Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 26.04.2021 07:35
Olen huomannut, että paras tapa kehittyä pelissä on pelata cross-playta PC-puolella. Pelaan duoa säännöllisesti näin, ja noteeraan yleisen vaikeusasteen pompahtavan selvästi. On sielläkin toki huonoja pelaajia, mutta enemmän niitä, joiden edessä tuhoutuu yhdestä pienestä virheestä (jep, tiedän että silloin tällöin saattaa kohdata aimbot-huijareitakin). Se saa miettimään enemmän omaa sijoittumistaan, parantaen game senseä, jonka paremmalla sisäistämisellä on kenties suurin vaikutus omaan pelaamiseen.

Juuri game sensen oppiminen on minulle suurin haaste. En ole luontaisesti lahjakas hahmottamaan 2-3 tiimin välisiä taistelutilanteita. Splatoonissakin kesti pitkään, ennen kuin aloin tajuamaan siitä edes jotakin.

Apex on kyllä helvetin hyvä Battle Royale. Sikasiistiä pelata tätä Switchillä. Ja ehkä ensi viikolla tulee taas suurempi korjauspatch, kun uusi kausi alkaa?


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 05.05.2021 14:55
Ysikausi pärähti eetteriin eilen. Battle Pass on täyttä sontaa, enkä tiedä pistänkö viime kaudelta ansaitsemani harkot siihen. Rampart-skini on ainoa hyvännäköinen skini koko roskassa, mutta hahmolla ei valitettavasti tee mitään, eikä Respawnia tunnu kiinnostavan hahmon buffaaminen enempää. Ja tottakai Wraithin piti saada neljässadas Legendary-skin, ihan kuin hahmolla ei niitä jo tarpeeksi olisi. Samaan aikaan puolella hahmokaartista löytyy muutama kuppainen jeesustason skini.

Valkyrie on kauden uusi hahmo ja luoja paratkoon, mikä hahmo se onkaan! Heittämällä pelin coolein ja hauskin hahmo, jos pelaa sellaisilla ohjainasetuksilla, että lentämisestä tulee jotain. Käytännössä ilman taka-paddleja hyppy pitää olla mapattuna olkapäänappeihin, jos haluaa saada hahmosta mitään irti. Elite 2:n neljällä taka-paddlella lentäminen ja ohjusten ampuminen lennosta onnistuu todella luontevasti. Lentäminen on pirun intuitiivista, mutta en kuitenkaan usko, että se on Horizonin levitaatiopelleilyn kaltaisesti rikki, koska et pysty ampumaan käytännössä ollenkaan lennosta. Se tuo pelattavuuteen kuitenkin uuden dimension, jollaista ei yhdelläkään hahmolla ole tähän mennessä ollut. Titanfall-tason jumaluutta.

Serveritkin ovat nyt ensimmäistä kertaa ikinä siinä kunnossa, ettei input lag tunnu jokaisessa asiassa, mitä teet. Ainakin toistaiseksi. Vielä kun se 120Hz-moodi saataisiin konsoleille.

Ainiin, ja se Arenas-pelimuoto! Ei enää Battle Royalen sattumanvaraisuutta, vaan voit valita kamat omien mieltymyksiesi mukaan. Parhautta. Saa nyt nähdä, miten matchmaking tässä toimii; parilla ensimmäisellä yrityksellä peli tunki vastaan Apex Predator -rankin pelaajia. :lol:


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 05.05.2021 15:10
Hemmetin siistejä juttuja kyllä tapahtuu nyt Apexissa.

Valk on makea hahmo, ja yksi hauskimmista pelata. Ei kuitenkaan tosiaan tunnu olevan varsinaisesti rikki. Ainakaan vielä.

Jouskarikin on todella siisti lisäys asevalikoimaan. Jotkut ovat jo valittaneet, että ase on osaavissa käsissä täysin ylivoimainen varsinkin pitkällä kantamalla. Lähitaistelussa sillä ei sitten teekään juuri mitään. Yksi tyydyttävämmistä aseista nakutella kunnon osumia liikkuviin/lentäviin vihollisiin.

Luojan kiitos Panic Button on hieman optimoinut NS-versiota pelistä, ja se pysyy nyt huomattavasti lähempänä 30 fps:n targetia, joka auttaa tulitaisteluissa huomattavasti. Kyllä vieläkin ajoittain takkuaa, mutta se on selvästi harvinaisempaa kuin viime kaudella.

Pistin tässä jokin aika sitten tattien herkkyyden pelissä aivan maksimiin. Normaalisti minulla ei olisi taitoa tähdätä tarkasti moisella yliherkkyydellä, mutta nyt voin hoitaa gyrolla hienosäädöt. Vielä kun saa 8Bitdo Pro 2:n ja siinä takanapit, joihin voisi sijoittaa hypyn ja kyykistymisen.

On se vaan herkkua!


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 05.05.2021 16:22
Muutama vinkki:

- ”Auto-Sprint” kannattaa laittaa päälle: vasemman tatin hakkaaminen juoksemiseen on idioottimainen aataminaikainen jäännös, jota ei pitäisi olla missään pelissä ja joka käyttää täysin turhaan yhden painikkeen ohjaimesta — lisäksi se aiheuttaa pitkässä juoksussa (no pun intended) stick driftiä, kun tattikomponentti hajoaa
- ”Crouch Button : Hold” kannattaa myös laittaa päälle: liukuhyppääminen on miljoona kertaa helpompaa ja luonnollisempaa, lisäksi lähitaistelu ja lonkalta-ampuminen on helpompaa, kun voit kyykistyksellä pienentää hitboxiasi ja lonkka-ampumisen rekyyliä
- ”Trigger Deadzones: None”: Nintendo Pro Controllerilla tällä ei luonnollisesti tee mitään, mutta muilla ohjaimilla liipasimien deadzonet vain hidastavat ampumista ja vaikruttavat rekyylin kontrollointia
- Ilman taka-paddleja kannattaa pelata seuraavilla ohjainasetuksilla (olen todennut nämä parhaimmiksi asetuksiksi tuhannen pelitunnin kokemuksella):

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Sprintin (jota ei siis käytetä Auto-Sprintissä muuhuin kuin aseilla zoomaamiseen) voi halutessaan laittaa A:n, mutta kranaattien käyttö on helpompaa, jos se on mapattu A:n dpdin sijaan. Aseilla zoomaamista tarvitaan harvemmin. Kun saat takanapit käyttöön, niin kyykky ja hyppy tosiaan kannattaa mapata niihin. Tällöin oikea olkapäänappi myös vapautuu loottaamiseen/lataukseen. Loottaus on paljon nopeampaa, jos oikeaa peukaloa ei tarvitse nostaa tatilta. Ovien avaaminen ja sulkeminen on myös nopeampaa.

Custom Look Controls -asetukseni ovat:

Kaikki muu on nollassa paitsi:

- Deadzone 8% (tai niin alas kuin mahdollista ilman stick driftiä)
- Yaw Speed: 500
- Pitch Speed: 500
- ADS Yaw Speed: 200
- ADS Pitch Speed: 200

Nämä asetukset vaativat hyvin pitkälti KontrolFreek-tatinpidennykset ja paljon totuttelemista, mutta kun niihin tottuu, niin kaikki muut FPS-pelit tuntuvat kamalalta.

Aceun (parhaiten Apexin mekaniikoita käyttävä pelaaja maailmassa) tutoriaalivideo kannattaa myös katsoa:

 https://youtu.be/t7tavCy3mB0 (https://youtu.be/t7tavCy3mB0)

Monia juttuja voi hyödyntää padilla. Ja mitä korkeammalla sensitivityllä / alhaisemmalla response curvella pelaa, sitä hiirimäisempään ohjaukseen kykenee padilla.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 05.05.2021 16:28
Hyviä vinkkejä! Auto sprint olikin jo päällä, mutta Hold kyykistysnäppäimeen on hyvä maininta.

Olen laittanut muuten deadzonen pyöreään nollaan, ja silti ohjaus ei drfitaa ollenkaan. Luin kuitenkin, että NS-versiossa on ohjauksessa enemmän deadzonea, joka tuon perusteella pitää kyllä paikkansa. Jos Series X:llä käyttää vastaavaa, tulee haamuliikehdintää.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 24.06.2021 18:26
https://www.youtube.com/watch?v=cO0rGsNQ-pw

Alkuperäiset versiot Kings Canyonista ja Worlds Edgestä palaavat ensi viikolla peliin rajoitetuksi ajaksi! Uutena pelaajana olen mehuissani, kun pääsen näkemään mistä homma aikoinaan alkoi. Monet alusta asti mukana olleet tuntuvat pitävän alkuperäisiä monin tavoin parempina karttoina kuin "kehittyneempiä" versioita.

Kohta alkaa Season 9:n Battle Pass olla taputeltu täällä, mutta ei se kyllä estä jauhamasta tätä Eventtiä törkeitä määriä.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 02.07.2021 10:36
Panic Button on kyllä jatkanut Apex-porttauksen kanssa hyvää suorittamista. PB paranteli DOOMIA ja Wolfensteineja jokaisella päivityksellä, ja samaa tapahtuu nyt Apexin kanssa. Olen nimittäin satavarma, että Genesis-päivityksen mukana kontrolleista leikkautui pois kunnolla input lagia. Nyt peli on sen osalta lähempänä Series X -versiota kuin koskaan ennen. Aika hämmästyttävää, miten tämäkin vaihtelee peli peliltä todella paljon. Esimerkiksi Metro-pelit ovat Switchillä kenties reagoivampia 30fps:n shoottereita, joita olen koskaan pelannut ja toimivat mittatikkuina. Apex ei ole vielä samalla tasolla, mutta otti kunnon askeleen eteenpäin.

Pelissä on voimakas dynaaminen resoluutio, mutta olen myös näkevinäni, että päivityksen jälkeen se pysyy useammin lähempänä 720p:n targetia.

Olisikohan FOV-säätö Switch-porttiin liikaa vaadittu? Sen ei välttämättä tarvitsisi olla edes 110, esimerkiksi 85 maksimina toisi jo kummasti avaruutta peliin. Satakympin voisi säästää Super Switch -versioon.

Uusvanhat mapit ovat myös aivan helvetin hyviä. Layout on käytännössä sama, mutta niiden suunnittelu on jotenkin loogisempaa. Uudet versiot ovat niihin verrattuna ylisuunniteltuja? Varsinkin Worlds Edgen vanha valaistus näyttää ylivoimaisen hyvältä uuteen verrattuna.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 04.08.2021 21:28
Kymppikausi ja uusi legenda, Seer.

(https://thumbs.gfycat.com/LeafyUglyIbadanmalimbe-size_restricted.gif)


On kyllä vielä kuppaisempi hahmo kuin Horizon aikoinaan. Noh, eipähän tarvitse tätäkään pelata.


Otsikko: Re: Apex Legends
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 04.08.2021 21:58
Warzone lähtee itsellä tauolle, mutta hyvä tietää ettei tartte kokeilla Apexiakaan. Battlefieldia odotellessa.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 06.08.2021 17:10
Minulle kyllä Apex maistuu yhtä hyvin tälläkin kaudella – ellei jopa paremmin, sillä Switch-versio tuntuu parantuvan päivitys päivitykseltä. Vähempää en Panic Buttonilta odottanutkaan. Nämä kaverit eivät jätä optimointeja puolitiehen.

Seer on kieltämättä kovan luokan hahmo, mutta yleensä joku ottaa sen aina omaan, randomeista koostuvaan tiimiin, joten mukana on yleensä aina joku Seer vastahyökkäämässä toisen tiimin Seeria vastaan. Se tasapainottaa asioita. Respa kyllä varmastikin nerffaa viimeistään 10. kauden puolivälin päivityksessä hahmoa.

Spitukan laittaminen huoltopakettiin täksi kaudeksi oli hyvä veto, mutta Alternatoria jäin itse kaipaamaan. Yksi lempiaseista, varsinkin kantaa toisena aseena mukana viimeistelemässä vihuja, kun sen hip fire on aika herkkua.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 06.08.2021 17:32
Noh, eipähän tarvitse tätäkään pelata.

Ei totta tosiaan! Yhtään en ole peliin koskenut. En edes hipaissut!

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 06.08.2021 18:37
Roksukin käy pistämässä Apexin tulille, niin voidaan servata laudan omalla Triolla.  ;D


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 11.08.2021 10:26
Apexin lead game designer, Daniel Klein, sai Social Justice Warrior -pellejen takia potkut Respawnilta 14 vuotta vanhojen twiittien vuoksi. Saapa nähdä, miten tämä vaikuttaa pelin tasapainotukseen tulevaisuudessa.


Otsikko: Re: Apex Legends
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 11.08.2021 10:40
https://www.reddit.com/r/apexlegends/comments/otb6ai/time_to_cancel_klein/

Vittu mitä porukkaa...


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 11.08.2021 15:54
Aikajanamme on aika "mielenkiintoinen"...

Asiasta toiseen: on hienoa, että ensimmäistä kertaa ikinä kaikki kolme kenttää ovat public BR -matseissa kierrossa. Tämä alkaa olla Apexin vahvuus, ettei tarvitse hakata yhtä lokaatiota kolmea kuukautta. Ja jos huhut siitä, että ensi kaudella peliin tulisi neljäs kenttä – trooppinen saari – ovat totta, tilanne menee yhä herkullisemmaksi.

Apex on vieläkin nousukiidossa muutenkin. Ilmeisesti monet suositut Warzone-streamaajat ovat siirtyneet/siirtymässä Apexiin koska COD kuhisee tällä hetkellä koijareita (huom. en tiedä itse asiasta mitään, kunhan toistan mitä olen lukenut/kuullut). Tfuekin aloitti taas striimaamisen Twitchissä 5 päivää sitten ja nimenomaan Apexilla.Otsikko: Re: Apex Legends
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 11.08.2021 21:02
Apex on vieläkin nousukiidossa muutenkin. Ilmeisesti monet suositut Warzone-streamaajat ovat siirtyneet/siirtymässä Apexiin koska COD kuhisee tällä hetkellä koijareita (huom. en tiedä itse asiasta mitään, kunhan toistan mitä olen lukenut/kuullut). Tfuekin aloitti taas striimaamisen Twitchissä 5 päivää sitten ja nimenomaan Apexilla.

Ainakin pari isointa striimaajaa ja youtubettajaa (Nickmercs ja Timthetatman) alkoivat pelaamaan Apexia. Kyllästyivät Warzonen xiittari meininkiin. Veikkaan kuitenkin, että jää hetkelliseksi reissuksi.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 11.08.2021 22:14
DrDisRespect näytti myös pelailevan Apexia CouRagen kanssa. Saa tosin nähdä, kauan Docilla hermot kestää. :lol:


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 17.08.2021 17:55
https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000008198000.html

Timmy hakkasi Apexia 54 tuntia putkeen ja nousi SoloQ:ssa Pronssilta Apex Predatoriksi. Uskomaton temppu. Vikassa pelissä Genburten (paras padipelaaja tällä hetkellä?) oli samassa tiimissä ja auttoi huikealla 200IQ:n rykäisyllä Timmylle tarvittavat pojot.

Apexia on kyllä myös ilo katsella Twitchin kautta, todella viihdyttäviä matseja. Eikä voi kuin ihastella sitä, miten pro-pelaajat käyttävät liikkumista pelissä. Henkeäsalpaavaa kamaa.


Ja tänään kasilta patch, joka nerffaa Seeria!  8)

EDIT: Tai sitten balanssi-patch on myöhästynyt ensi viikkoon. Viime viikolla puhuivat tästä viikosta. Eli taitaakin olla vielä hetki edessä tätä metaa.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 31.08.2021 19:52
https://www.reddit.com/r/apexlegends/comments/pf9qid/aug_31_breaking_tap_strafing_will_be_removed_from/

Respawn poistaa tap strafingin pelistä, suurimman edun, jonka saivat PC:llä peliä pelaavat. Kommentit tulevat olemaan takuulla väkeviä, puolesta ja vastaan.

EDIT: Osa pro-pelaajista uhoaa jo vaihtavansa ohjaimeen tämän jälkeen aimbotin aim assistin takia!  :P

EDIT 2: https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000008232658.html

Jep, PC:llä pelaavat prot eivät todellakaan ole ottaneet uutista hyvin vastaan.

Saisivat pudottaa aim assistin kokonaan pois pelistä, uusilla konsoleilla on kohta 120fps ja Switch-pelaajilla gyro. Nousisi taitokatto ainakin, mutta sitä Respa/EA tuskin haluaa. Kasuaalit tuovat rahaa pöytään eikä ole hyvästä, jos pelissä ei koskaan voita.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 19.10.2021 16:37
En tiedä kumpi on vaikuttanut enemmän, se että siirsin Apexin Switchin sisäiseen muistiin vaiko se, että pelaan sitä langallisella yhteydellä, mutta ero aiempaan on yllättävän iso. Pelasin niin paljon tätä MicroSD:ltä ja surkealla Wifillä, että huomasin eron välittömästi Switch OLEDin saatuani, mutta halusin lisää tunteja alle, jotta varmistuisin asiasta.

Peli on yksinkertaisesti reagoivampi (ovet aukeavat viiveettömämmin, lootti lähtee matkaan sulavammin jne), ja ampuessa hit registration on roimasti parempi. Voitan enemmän 1vs1-tilanteita kuin aiemmin. Ennen tuli usein fiilis ampuessa että "eikös tuo muka nyt osunut." Veikkaan, että monesta näennäisestä pikkuparannuksesta sieltä täältä muodostuu isompi kokonaisuus.

Ash paljastettiin eilen seuraavan kauden uudeksi hahmoksi. Kivaa päästä myös ensimmäistä kertaa pelaamaan uutta kenttää yhdessä kaikkien muiden kanssa kahden viikon päästä. Trooppinen saari vaikuttaa lupaavalta. Tuleekohan taas kauden vaihtuessa jäätävät serverikyykkäämiset? Veikkaan, että ensimmäinen ilta tulee ainakin olemaan kaaosta.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 08.08.2022 23:20
Uuden kauden patch notet ulkona, eikä vieläkään sitä luvattua 120Hz-modea uuden sukupolven konsoleille.

(https://c.tenor.com/2R6H9Jnx7CYAAAAM/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%85-%D0%B4%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%91%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F.gif)

Lisäksi Storm Point, maailman ankein mappi, pyörii karttarotaatiossa, joten voi hyvillä mielin skipata tämänkin kauden.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 09.08.2022 06:31
Päivitysmuistiossa on tosin mielestäni iso läjä pelin tasapainoon tod.näk positiivisesti vaikuttavia juttuja. Esimerkiksi Wingmaniin ei saa enää niin helposti haalittua joka puolelta ammuksia puoleksi vuodeksi, kun se käyttää sniperin pateja tulevalla kaudella. Valkia on nerfattu huolella, josta Rankedissa varsinkin tuli tällä kaudella liian hallitseva hahmo.

Storm Point on pubseissa huono mappi, mutta mielestäni mainio Rankediin. Ja hyvä vastapaino Kings Canyonille, jossa toiminta on rytmitetty nopeammaksi. Tosin Kanjonin uudet muutokset vaikuttavat varmasti siihen, etteivät 3rd partyt ole välttämättä ihan heti niskassa, kun oman taistonsa toista tiimiä vastaan saa siivottua. Voi olla kova juttu varsinkin Rankediin.

120hz ja cross-progression saisivat kyllä tulla eilen. Cross-progression löytyy nykyään vähän joka pelistä. Saisipa iskeä tuo Switch-tilin boksissa käytettäväksi, niin voisin ottaa sen pääalustaksi. Tällä kaudella ainakin pitää vielä jatkaa pääasiassa Switchillä, koska en halua niin lihavaa accountia heittää menemään.

Iltakasia ja uutta kautta odotellessa!  :)


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 09.08.2022 13:39
(https://c.tenor.com/AaHymAlzJKoAAAAd/just-when-i-thought-i-was-out-they-pull-me-back-in.gif)


Tsekkailin gyro-skriptiäni, koska ihmettelin, miksi K/D-rationi on tippunut kuin lehmän häntä nykyisen kauden aikana (*köh*, jota en siis pelannut 80 leveliin asti battle passissa, koska *köh* skippasin koko kauden *köh*) ja selvisi, että siellä oli muutama kohta ihan päin persettä. Nyt gyro toimii taas paljon paremmin, joten kai minäkin sitten pistän pelin tulille iltakasilta. Voisi vaikka Mad Maggiella pelailla, vaikka tuo tactical on edelleen turhin varmaan koko pelissä.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 27.09.2022 23:29
(https://c.tenor.com/AaHymAlzJKoAAAAd/just-when-i-thought-i-was-out-they-pull-me-back-in.gif)


EISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSAATANA. ”Ei tää gyro-skripti vaan toimi, ehkä olen vain tulossa vanhaksi, mitä jos Apex ei olekaan niin hyvä peli, mitä olen luullut…”, näitä ajatuksia on viime aikoina pyörinyt päässä. Sitten vahingossa kokeilin peliä ilman VRR:ää. Siis mitä helvettiä?! Gyro toimii taas sulavasti ilman ihme nykimistä, eikä peli tunnu siltä, kuin pyörisit tervassa paskat housussa.

En tiedä, mitä tuo VRR oikein sekoilee, mutta rakastuin peliin taas uudelleen. Gun Run -pelimuoto on myös paras ylimääräinen pelimuoto, mitä pelissä on ollut. Toivottavasti on tullut jäädäkseen. Jos 120Hz-moodi saadaan joskus mukaan, niin tituleeraan Apexin kaikkien aikojen lempivideopeliksini.


Otsikko: Re: Apex Legends
Kirjoitti: Sharkie - 28.09.2022 09:35
Miltähän tuntuisi rakastaa edes jotain niin paljon kuin Scarf rakastaa Apexia - tai vihata jotain niin paljon kuin Scarf vihaa Apexia?  :lol:


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: migge - 28.09.2022 17:51
Mukava huomata että laudan parasta / paskaa -arviontiasteikko elää ja voi hyvin.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 28.09.2022 22:58
Parhauden kyyneleet kuivuivat nopeasti ja parasta/paskaa-asteikolla ollaan taas korvia myöten paskan puolella. En tiedä, mikä jumalainen interventio eilen tapahtui input lagin suhteen, mutta nyt peli on taas raastavan lagista paskaa, oli asetukset miten päin tahansa.

https://youtu.be/XMH0RUTUOv8 (https://youtu.be/XMH0RUTUOv8)

Tällaisen input lag -testin löysin, Xbox Series X:llä rapsakka 100-120ms input lagia. :lol: On tämä peli kyllä yksi vitsi, siellä varmaan Respawnilla oikein tarkoituksella vääntelevät jostain vivusta lisää input lagia jokaisen päivityksen myötä. Niska limassa ylikellottelet DualSenseä, käytät kaikenmaailman sciptejä ja pelailet tyyliin yhdellä parhaimmista töllöistä pelaamiseen - silti pelissä on aivan jäätävä pullonkaula, josta ei mahdu läpi muuta kuin vetistä ripulia suuhun.

EDIT: Päivitin Elite Series 2:n, jota käytän nykyään (vain) DualSensen todennukseen ohjainadapterissa, niin input lag hävisi. Nyt ollaan taas ainakin hetki parhauden puolella. En sairasta kaksisuuntaista mielialahäiriötä, mutta Apexia pelatessa siltä kyllä välillä tuntuu...


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 02.10.2022 00:46
Kiviäkin kiinnostaa, mutta taannoinen jumalainen interventio selvisi. Huomasin, että olin pelissä, jossa ping oli 12-16ms. :lol: Ihmekkös peli tuntui sen lyhyen, mutta oih niin kauniin hetken ajan niin sulavalta. Eli ehkä kerran kuussa matchmaking ilmeisesti heittää meikäläisen sille lähimmälle serverille pelaamaan. Lopun ajasta saat nauttia 30-40 millisekunnista ylimääräistä lagia, joka saa gyro-ohjauksen laahaamaan.

Lisäksi tämä ”next gen” -päivitys lisäsi hienon bugin, jonka takia framerate pomppaa vähintään kerran sekunnissa 60fps:tä 75fps:ään. Ihan se ja sama onko VRR päällä vai ei, tähtäys nykii oudosti koko ajan. Tämä bugi on ollut nyt ainakin 5kk olemassa, joten tuskin tätä ikinä korjaavat. 99% pelaajistakin pelaa mummo-sensitivityllä, niin ei sillä tätä ongelmaa huomaa, joten Respawnia tuskin kiinnostaa pätkääkään.

Dolby Atmos for Headphones -softalla myös tuli jossain vaiheessa ääneen tunkkaisuutta, joka lässäytti sen Apexin tavaramerkin, tietynlaisen rapeuden ääniefekteissä. Normi stereo-äänillä ongelma häviää. Tästäkin on pieni porukka aikoja sitten valittanut, mutta eipä tällekään mitään olla tehty.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 10.10.2022 08:09
https://www.youtube.com/watch?v=bu1RD4qV7YI

Kiertää huhu, jonka mukaan Respawn olisi luovuttanut cross progressionin suhteen. Jotain virallista sanaa tästä on kai lähiaikoina tultava, kun aiemmin ovat lupailleet sitä vuodelle 2022.

Uskon, että CP:n ymppääminen source-pelimoottoriin on varmasti helvetinmoisen työn takana, mutta pelihuumori alkaa silti pettää. Jos peruuttavat tämän tai ensi kauden alussa ei kuulu mitään, täytyy kai vihdoin hankkia Battle Pass Series X -versioon ja ottaa se pääalustaksi. Mutta enpä sen jälkeen enää ostaisi rahalla peliin mitään muuta kosmetiikkaa.

Saa nähdä mitä kausi 15 tuo tullessaan uuden mapin lisäksi. Kolmisen viikkoa vielä. Ja aina on mahdollisuus hypätä Warzone kakkoseen, jos haluaa ottaa Apexista taukoa. 


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 26.10.2022 12:24
Broken Moon näyttää hienolta mapilta. Esikatselun perusteella pelästyin vähän sen harmautta, mutta tarkempi esittely paljasti, että mappi on erittäin monimuotoinen ja kiinnostavan oloinen, eikä sisällä selkeää keskipistettä, jonne kaikki änkeäisivät itensä alussa.

Storm Pointia jaksetaan soimata, mutta itse pidän siitä mapista. Pubseja en siellä tosin pelaa, mutta Rankedissa se toimii. Ja Ranked on minulle juuri se ultimaattinen Apex-kokemus, josta ei saa millään tarpeekseen.

Cross Progressionista ei ollut mitään uutta kerrottavaa, sama vanha "se on vaikeaa, tutkimme vielä tapoja toteuttaa se, mutta emme lupaa mitään". Samalla kuitenkin saivat alustojen välisen Gifting-toiminnon valmiiksi... Homma alkaa vähän haiskahtaa.

Ostin XBoxille Battle Passin ja myönsin itselleni, että voi olla ettei Cross Progressionia koskaan tule tähän peliin. Oli jollain tavalla helpottavaa myöntää se ääneen itselle ja päästää ulos se negatiivinen odotuksen energia, joka on noussut huippuihinsa aina kausipäivityksissä. Pettymyksiä toisensa jälkeen.

Patch notesit tulevat maanantaina, saa nähdä onko 120hz:n tuki PS5:lle ja S/X:lle listalla. Tuntuu oudolta, että siihenkin on mennyt kaksi vuotta. Fortnite, Warzone, Realm Royale, OW 2, Halo Infinite, näissä kaikissa on 120fps:n performance-moodi... Kamoon Respawn, hoida tämä homma.

Ylipäätään on mielipuolista, että uudet konsolit ovat olleet markkinoilla jo kaksi vuotta. Tuntuuko siltä? Minusta ei. En ihmettele, että niihin viitataan vielä tänäkin päivällä termillä "Next gen konsolit."


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 31.10.2022 18:19
Uuden kauden patch notet ulkona, eikä vieläkään sitä luvattua 120Hz-modea uuden sukupolven konsoleille.

(https://c.tenor.com/2R6H9Jnx7CYAAAAM/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%85-%D0%B4%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%91%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F.gif)


Kaksi. Vitun. Vuotta. Tätä ollaan odotettu, mutta ei. Ei vittu vaan saa suollettua sitä saatanan modea pihalle. Nyt ihan oikeasti en koske peliin koko kauden aikana. Niin paljon alkaa koko tämä touhu ja koko peli tympimään.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 01.11.2022 11:38
On tosiaan ihmeellistä, ettei tuota saada toteutettua, vaikka peli tahkoaa järjettömästi rahaa EA:lle ja Respawnille. En tosin usko 120fps:n ymppääminen Apexiin nykykonsoleidenkaan tehoilla olevan läpihuutojuttu. Peli tarvitsee kuitenkin aika tehokkaan PC:nkin yltääkseen tähän, koska peliä ei ole erityisen hyvin optimoitu ja koodipohja lienee aika spaghettia tätä nykyä.

Kehittäjät esittelivät eilen illalla uuta Broken Moon -mäppiä Twitchissä (https://www.twitch.tv/videos/1639791249). Respawn vaikuttaa ylittäneen itsensä, ja ainakin tuon esittelyn perusteella sormeni syyhyävät päästä pelaamaan Rankedia tuolla. Kiehtovaa myös nähdä, miten noin monimuotoinen kartta on sovitettu Switchille.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 06.02.2023 20:53
Ei, kausi 16 ei tuo vieläkään cross progressiota tai 120hz:n moodia, mutta muuten Respawn tykittää kaikilla sylintereillä:

https://www.ea.com/en-gb/games/apex-legends/revelry

- 6v6 Deathmatch (ja ilmeisesti pysyvästi) Pelin koodissa on myös viitteitä jo Titanfall 2:n mappeihin...
- Rankki-map vaihtuu 24 tunnin välein, eikä samaa mappia tarvitse rankedissa tahkota enää 1,5 kuukautta! Ihan hiton hyvä muutos.
- Kaikkien hahmojen uudelleentasapainotus + iso muokkaus asemetaan (eli voit tod.näk nähdä muitakin käytettävän kuin R301:stä ja Flätikkää).

Respalta oli loistopäätös jättää uudella kaudella uusi hahmo väliin ja keskittyä hiomaan siitä parempaa, mitä pelissä jo on.

Aloitin kaudella 8 (eli kiesus, KAKSI vuotta sitten!), enkä ole sen koommin ollut näin innoissani uudesta Apex-kaudesta. Peli toki maistui yhä muutenkin, mutta nämä kaikki muutokset kuulostavat vievän peliä suuren loikan vielä parempaan suuntaan.Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 06.02.2023 21:17
Ei, kausi 16 ei tuo vieläkään cross progressiota tai 120hz:n moodia...

(https://media.tenor.com/QgTx6fv4IpAAAAAd/el-risitas-juan-joya-borja.gif)


Katsellaan taas uusiksi joskus kesällä sitten. :)


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 14.02.2023 23:38
Kiviäkin kiinnostaa, mutta taannoinen jumalainen interventio selvisi. Huomasin, että olin pelissä, jossa ping oli 12-16ms. :lol: Ihmekkös peli tuntui sen lyhyen, mutta oih niin kauniin hetken ajan niin sulavalta. Eli ehkä kerran kuussa matchmaking ilmeisesti heittää meikäläisen sille lähimmälle serverille pelaamaan. Lopun ajasta saat nauttia 30-40 millisekunnista ylimääräistä lagia, joka saa gyro-ohjauksen laahaamaan.

Lisäksi tämä ”next gen” -päivitys lisäsi hienon bugin, jonka takia framerate pomppaa vähintään kerran sekunnissa 60fps:tä 75fps:ään. Ihan se ja sama onko VRR päällä vai ei, tähtäys nykii oudosti koko ajan. Tämä bugi on ollut nyt ainakin 5kk olemassa, joten tuskin tätä ikinä korjaavat. 99% pelaajistakin pelaa mummo-sensitivityllä, niin ei sillä tätä ongelmaa huomaa, joten Respawnia tuskin kiinnostaa pätkääkään.

Dolby Atmos for Headphones -softalla myös tuli jossain vaiheessa ääneen tunkkaisuutta, joka lässäytti sen Apexin tavaramerkin, tietynlaisen rapeuden ääniefekteissä. Normi stereo-äänillä ongelma häviää. Tästäkin on pieni porukka aikoja sitten valittanut, mutta eipä tällekään mitään olla tehty.

Tätä FPS-sekoilua ei ole näköjään vieläkään korjattu. Jatkuvaa nykimistä Xboxilla, joten täysin mahdoton pelata gyrolla, kun FPS ei pysy sekunttiakaan kuudessa kympissä ja trackaaminen on lähes mahdotonta.

https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/NEXT-GEN-APEX-LEGENDS-FPS-SPIKES-TO-80/m-p/12245522 (https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/NEXT-GEN-APEX-LEGENDS-FPS-SPIKES-TO-80/m-p/12245522)

EA:takin selvästi kiinnostaa korjata tämä hieno ”next gen” -versio pelistä. Noh, pelataan muita pelejä tämäkin kausi.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 15.02.2023 10:55
Hyvä aloitus kaudella. Metaa on sotkettu oikein kunnolla ja peli tuntuu raikkaalta. Plus Lifeline-mainina buffit care-paketin pudotusnopeuteen ja reviveen tuntuvat mainioilta ja merkittäviltä.

Pelissä on juuri nyt hirmuisia aseita, kentällä tuntuu kuolevan hieman nopeammin kuin aiemmin. Nemesis on ääniä myöten aivan hirviömäinen ase, ja caressa majaileva buffattu Hemlok pudottaa punasuojaisenkin vihun hyvin nopeasti. Kuten sanoin, tässä vaiheessa tuntuu raikkaalta että tämä ei ole asemetaltaan vain aiempien kausien toisintoa.


En voi käsittää, miksi Respa ei korjaa Xbox-versiota. Koska siitä ei saa rahaa käteen? Luulisi, että tyytyväiset pelaajat ostaisivat enemmän kosmetiikkaa. Tai sitten suurin osa ei huomaa ongelmia. Xbox-versio tuntuu tosiaan vähän kummalliselta pelata esim. Nexuksella. Olenkin pääasiassa taas siirtynyt Switchiin, kun pelin pääkehittäjä lupaili, että cross progression tulee varmasti tulevaisuudessa ja se on myöhässä lähinnä siksi, että haluavat hoitaa homman kunnialla eikä siihen anneta kuin yksi mahdollisuus. Kahden version grindaaminen tuntuu siksi vähän turhalta.


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Ephram - 02.05.2023 08:03
Kausi 17 on ovella, ja on tullut jälleen aika haistattaa pitkät Respawnille siksi, ettei 120fps:n moodia tai cross progressionia näy vieläkään.  :P Toivoa silti on, sillä sisäpiiriläisten mukaan Respawnilla olisi herkkuja jaettavaksi koko kauden ajaksi, sen sijaan että se lätkäisisi kaikki valttikortit heti kauden aloitukseen.

Mutta muuten uusi kausi näyttää vallan mainiolta! Uusi ampumarata on valtava parannus edellisiin ja aseiden prgressio-systeemi tuo mukavaa uutta avattavaa peliin pitkäksi aikaa. Myös muutokset Worlds Edgeen näyttävät lupaavilta, mutta niistä ei vielä osaa sanoa tietenkään tarkemmin.

Ja puhumattakaan siitä, että lempipelimuotoni – Ranked – myllätään uuden kauden myötä täysin uusiksi: https://www.msn.com/en-us/sports/esports/apex-s-ranked-mode-undergoing-a-foundational-shift-in-season-17/ar-AA1aARui

Jatkossa tiimin sijoitus tulee siis olemaan tärkein asia Rankedissa. Ja näin se pitäisi mielestäni ollakin, että pubsit ovat järjetöntä fragfestiä ilman suuria panoksia tai kuumotusta aikaisesta häviöstä. Rankedin pitäisi olla enemmän ALGS:n kaltaista jännäriä, jossa jokaista yhteenottoa joutuu puntaroimaan tarkemmin. Eli ei ole varaa tehdä jokaista hyppyä Octanella vihollisten keskelle, jos haluaa nousta rankeissa. Rankedin ja Pubsien välillä ei tällä hetkellä ole pelifiiliksissä niin suurta eroa kuin pitäisi olla, mutta tämä uudistus tehnee duuninsa ja myllää kaiken uuteen uskoon.

Respawn kokeili tätä jo kaudella 13, kun Rankedissa annettiin enemmän pisteitä sijoituksesta. Tuon kokeilun jälkeen palattiin kuitenkin entiseen. Tässä hommaa ei kuitenkaan ole enää jätetty puolitiehen, vaan lähdetty viemään pelimuotoa kunnolla enemmän turnauspelaamisen suuntaan.

Ai että, ensi viikolla Apex Season 17 näillä muutoksilla ja Tears of the Kingdom muutama päivä myöhemmin!


Otsikko: Vs: Apex Legends
Kirjoitti: Scarf - 17.02.2024 16:21
(https://c.tenor.com/AaHymAlzJKoAAAAd/just-when-i-thought-i-was-out-they-pull-me-back-in.gif)


Kausi 20 täällä ja niin on myös 120Hz-moodi konsoleilla. Hyvältä tuntuu pelata gyrolla ilman sitä kamalaa frame pacing -nykimistä, joka riivasi peliä vuosikaudet. Pistäs Epi mietteitä, jos lurkkaat siellä jossain. On aika palata kotiin!