Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Aliarvostetut pelit  (Luettu 5344 kertaa)
Aliarvostetut pelit « : 26.04.2011 12:05 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili Oon tosi sori jos tälläinen ketju jo löytyy, ei ainakaan pikaisella pläräämisellä ja hauilla löytynyt.

Eli mikä on teidän mielestänne hyvä peli, joka muiden silmissä ei ollut niin hyvä. Peli, josta vain sinä näit sen nerouden ja kauneuden jne.

Prince of Persia (2008) oli yksi peli, josta kaikki eivät oikein tykänneet, joka on ymmärrettävissä sen erilaisuudesta aikaisempiin osiin. Itse uppouduin sen kauniiseen ulkoasuun, musiikkeihin, kenttäsuunnitteluun ja taistelusysteemiin. Siinä on selkeästi yritetty tehdä omanlaistaan peliä, ja siinä on onnistuttu. Se oli sellainen peli mitä tässä genissä ei hirveästi nähdä.

Mielestäni Super Mario Sunshine on paras 3D Mario, vaikka suurin osa pitääkin sitä mustana lampaana sarjassa. En ole kyllä pelannut Galaxyja, mutta joskus niitäkin pitää varmaan kokeilla.
tallennettu
Re: Aliarvostetut pelit « Vastaus #1 : 26.04.2011 12:19 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Lainaan tähän oman kirjoitukseni Metro 2033-pelistä, jonka kirjoittelin alunperin tammikuun puolella. Ehkä turhankin aliarvostettu ja parin teknisen kömmähdyksen takia hieman väheksytty peli, jossa tunnelma on kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Onhan tällä toki paljon faneja, mutta ehkä yleisessä keskustelussa joutuu aina sinne "not quite there"-osastolle. Itse tykkäsin kuitenkin erittäin paljon ja voin suositella. Pitänee pelata tämä uudestaan läpikin tässä lähiaikoina, kun koulu vain loppuu ja ajankäyttö vapautuu. Ajankohtaista myös siksi, että peli on taas alennuksessa Play.comissa  :)


Metro 2033:sta Xboxilla olen nyt pelannut aika monta tuntia ja olen tykännyt enemmän kuin oletin. Itse pelistä olen ollut kiinnostunut jo hyvän aikaa ja ostin sen nyt taannoin Play.comin alennusmyynnistä 13,99€. Tällä hetkellä vaikuttaa todella hyvältä sijoitukselta. Tietämättömille kerrottakoon, että peli sijoittuu Moskovan metrotunneleihin vuonna 2033, 20 vuotta kaiken tuhonneen ydinsodan jälkeen ja perustuu venäläisen kirjailijan bestselleriin. Itse peli on ukrainalaisen 4A Studiosin käsialaa, joten ei ihme että ydintuhomeininki on hallussa.

Pelihän on sinänsä tyypillinen räiskintä, että edetään koko ajan eteenpäin eikä sen suurempia valinnanvapauksia ole suunnan kanssa. Pelissä on kuitenkin käsittääkseni muutamia valintakohtia, joissa pelaajan päätökset vaikuttavat hieman lopputulemaan. Ainakin näin muistaisin. Peli ei ole saanut pelkästään kehuja puoleensa, vaikka Metacriticissä keskiarvo onkin 77/100. Haukkuja on lähinnä tullut ajoittain ilmenevistä bugeista ja ihmisvihollisten paikoin heikosta tekoälystä.

Itse olen kuitenkin pitänyt pelistä tähän mennessä täysin ja se johtuukin suurelta osin pelin luomasta tunnelmasta. Metrotunnelit on todella hyvin tehty ja aidon oloisia. Joka puolella on todella likaista ja sen näköistä, että ihmiset oikeasti käyttävät kaiken hyödyksi yrittäessään jatkaa elämäänsä surkeista olosuhteista huolimatta. Graafisesti peli on  parhaimmillaan juuri maan alla, ajoittain maan päällä pomppiessa tulee enemmän vastaan suttuisia tekstuureita. Tunnelit ovat pimeitä ja mutanttien karjaisut kaikuvat pelaajan ympärillä luoden sopivan klaustrofobista tunnelmaa. Tämä on myös ehkä ensimmäinen peli, jota pelatessa olen todella iloinen tuosta 5.1 kotiteatterisetistäni. Olisi todennäköisesti aika paljon tylsempää ilman sitä. Pelin tunnelma on todella synkkä ja pimeä esimerkiksi Fallouttiin verrattuna, johon ainakin itse tätä pakostakin vertaan vaikka todella erilaisia pelejä ovatkin. Pelissä on myös ystävällisempiä alueita mutanttien infestoimien tunnelien välissä, joissa ihmiset yrittävät tulla toimeen millä pystyvät. Tilaa on vähän ja ihmisiä sekä kotieläimiä paljon. Ihmiset istuvat nuotiolla, kertovat huhuja tai juovat alkoholia toisten nukkuessa omassa makuusopessaan puuseinän takana. Näistä väliasemista voi myös ostaa panoksia, aseita sekä muita tarvikkeita.

Peli ei ole myöskään pelkkää räiskintää koko ajan, sillä usein kannattaa olla taktisempi ja pudotella vihollisia yksi kerrallaan varjoista vaikka heittopuukolla. Pelin sankari Artyom ei nimittäin todellakaan kestä hirveästi osumaa vihollisten aseista, joka pakottaa pelaamaan aika varovaisesti. Olin positiivisesti yllättynyt, kun huomasin tyhjentäneeni erästä suhteellisen pientä metroasemaa bandiiteista lähes 30min, kun monessa nykyräiskinnässä siihen olisi mennyt ehkä 5min. Viholliset eivät hyökkineet kohti, vaan pysyivät piilossa ja ampuivat todella kovaa niskaan, joten oli pakko ottaa hitaasti ja tyhjentää mesta yksi ukko kerrallaan varjoja hyödyntäen. Välillä ihmisvastuksilla on tapana juoksennella ympäriinsä tai vain kykkiä paikallaan, mutta tätä ei onneksi tapahdu kovin usein, vaan kuulaa tulee koko ajan niskaan jos päänsä ulos pistää. Aseita pelissä on jokunen erilaisia, aina revolverista AK-47:n kautta hieman erilaisiin tykkeihin, kuten pneumaattiseen tarkkuuskivääriin. Varsinkin alussa käytetyt aseet ovat metron asukkien itse tekemiä, likaisia eikä kovin hyviä. Aseet ovat myös yksi asioista, joista pelissä tykkään sillä nämä kotikutoisen näköiset aseet tuovat peliin omaa tunnelmaansa. Aseisiin on myös saatavilla erilaisia viritysosia, kuten äänenvaimentimia tai kiikaritähtäimiä.  Vastaan tulee myös koko ajan ruumiita joita loottia. Lisäksi nurkkien taakse ja portaiden alle on yleensä piilotettu aina jotain kivaa.

Yksi seikka mistä pelissä tykkään myös, on kaikenlaisten valikoiden ja turhan HUDin puute. Jos haluaa tietää mihin suuntaan pitää mennä, otetaan esille vihko johon tavoitteet on listattu ja jossa on myös kompassi. Tämä tapahtuu Xboxilla "Back" näppäimellä, mutta tämän jälkeen pitää vielä painaa oikeaa liipaisinta jolloin Artyom ottaa vihon naaman eteen. Pimeässä voi vielä painaa vasenta liipaisinta, jolloin sytytetään sytkäri antamaan valoa. Sytkäriä voi myös käyttää yksinään, jos otsalamppua ei tahdo käyttää. Aina välillä joutuu käyttämään myös kaasunaamaria, joka ei sekään kestä ikuisesti. Pelaajan ottaessa osumaa kaasunaamariin tulee halkeamia, jolloin kannattaa napata seuraavalta ruumiilta tuore naamari käyttöön. Kaasunaamari kuluttaa myös filttereitä, joita keräillään ja vaihdetaan tarpeen mukaan. Filtterin kuluessa Artyomin hengitys muuttuu raskaammaksi ja hankalammaksi ja kosteus alkaa kondensoitumaan naamarin lasiin, jolloin näkökenttäkin pienenee. Todella hieno ja tunnelmaa luova efekti mielestäni. Mistä sitten tietää, että paljonko kaasunaamarissa vielä riittää toiminta-aikaa? Sen voi tarkistaa kellosta, joka vedetään esiin. vasemmalla bumper-näppäimellä. Taas yksi realistisuutta peliin tuova efekti, josta tykkään. Miksi pitäisi olla joku hölmö mittari ruudun kulmassa, kun paljon hauskempaa on tsekata rannekellon ajastimesta. Jos taas haluaa lisää ytyä otsalamppuun tai virtaa yökiikareihin, niin varaudu pumppaamaan dynamolla. Ei mitään erityisen suuria juttuja, mutta joskus ne pienet asiat ovatkin niitä tärkeimpiä.

Itse suosittelen kovasti kaikille räiskinnästä ja hieman ankeammasta post-apokalyptisesta maailmankuvasta kiinnostuneille. PC-versio on käsittääkseni se paras, mutta ei tässä Xbox-versiossakaan mitään vikaa ole. Hyvin on toiminut ainakin minulla ja tunnelma on juuri sopivan kauhea ja synkkä koko ajan. Kaikenlaisilla pienehköillä pelimekaanisilla kikoilla tästä on saatu mielestäni varsin edukseen erottuva hieman erilainen räiskintäpeli, jonka pelaa varmaan mielellään läpi uudestaankin.


Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #2 : 26.04.2011 12:32 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Formula one 2010....



No ei.  :)

Pitää sanoa Starfox Adventures. Ostin aikoinaan julkaisussa ja pelasin suu virneessä läpi useammankin kerran. Onhan se niin Zeldaa kuin olla voi ja omat ideat vähissä, mutta toimintaseikkailuna mielestäni varsin laadukas tekele, joka visuaalisesti oli julkaisuvuotenaan melkeinpä parasta mitä konsoleilla oli tarjolla.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #3 : 26.04.2011 12:55 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili War of the Monsters...

...???


Tuli pelattua skidinä aika paljon isoveljen kanssa. Ideanahan on kymmenen hirviön ja robotin taistelu miltein täysin tuhottavissa olevissa kentissä joita oli kaupungeista tulivuoriin ja UFOjen äitilaivaan. Nyt kun myöhemmin tätä pelaili niin kyllähän tästä puuttuu sitä tiettyä syvyyttä, mutta pienissä erissä toimii edelleen.
tallennettu
Re: Aliarvostetut pelit « Vastaus #4 : 26.04.2011 13:56 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Sanoisin, että Shadowrun ja Chromehounds. Siinä oli tämän sukupolven parhaat neuvotellut. Molemmat pelit olivat innovatiivisia ja tarjosivat jousia uutta pelaajille. Shadowrunin säily sekä tomppeli oli hyvin balanssissa ja kaikkeen lisäksi sitä oli eritäin mukava pelata. Harmi vain, että pelille eri muodostunut pitkäaikaista yhtyeissä. Nyt sitä eri enää voi oikein pelata, kun eu ole tarpeeksi pelagia.

Chromehounds yhdistyi hyvin toimit ja mecha rakentelun. Lisäksi pelissä oli ennennäkemätön inline kampanja, joka todellakin putosi nettipeliä. Muta koska peli oli niin aliarvioitu, sekin kuoli pois.arvostelijat eivät edes pääset ratsastavan nettipeliä tarpeeksi ennen arvostelun kirjoitusta.

Ps. Tämä viesti on kirjoitettu swypelä ilman manuaalista korjausta. Enjoy.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #5 : 26.04.2011 14:38 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW JRPG-puolelta on aivan pakko mainita Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean. Omasta mielestäni Baten Kaitos vetää jopa pidemmän korren kuin hyväksi todettu Tales of Symphonia. En suoraan sanoen keksi pelistä muuta vikaa kuin pari hölmösti järjesteltyä pomotaistelua ja keskinkertaisen ääninäyttelyn, muilta osa-alueilta peli on sellaista nannaa että ei voi muuta kuin todeta tykkäävänsä.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #6 : 26.04.2011 14:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Luigi's Mansion. Viihdyttävä, erilainen ja toimiva "Mario -peli". Todellakin kirkaspoikkeus muutenkin nykymarioiden maailmassa. Ei sillä että Mario -pelit olisivat huonoja, ei todellakaan. Tämä vain edustaa aivan eri suuntaa Mariopeleiltä ja oli (ja olisi edelleenkin) mielestäni erittäin tervetullutta vaihtelua. Mario Sunshine on mm. nostettu tämän yläpuolelle, kun minusta järjestys on täysin toinen. Erittäin hieno, hyvä ja yksi parhaimmista julkaisupeleistä mitä on ikinä nähty.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #7 : 26.04.2011 16:34 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Luigi's Mansion oli tylsä ja paska. Ennen kaikkea suuren suuri pettymys. Luigi ansaitsisi parempaa kuin Mario is Missing ja Luigi's Mansion.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #8 : 26.04.2011 19:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Luigi's Mansion oli tylsä ja paska. Ennen kaikkea suuren suuri pettymys. Luigi ansaitsisi parempaa kuin Mario is Missing ja Luigi's Mansion.
Todellakin vakuuttava mielipide.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #9 : 26.04.2011 19:37 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili MAG. Ps3:n parasta nettiräiskintää. Tiimipohjainen, asiallisia pelaajia, isot kartat ja fiksu johtamissysteemi. Ei vain kelvannut kaupallisesti kun peliin totuttelu vaatikin enemmän kuin 5 min.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Aliarvostetut pelit « Vastaus #10 : 26.04.2011 20:19 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
MAG. Ps3:n parasta nettiräiskintää. Tiimipohjainen, asiallisia pelaajia, isot kartat ja fiksu johtamissysteemi. Ei vain kelvannut kaupallisesti kun peliin totuttelu vaatikin enemmän kuin 5 min.
Kyllä. Lisäksi arvostelijat eivät antaneet pelille tarpeeksi aikaa, vaan arvotelut pukattiin ulos ennen kuin peliin päästiin edes mukaan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #11 : 04.05.2011 18:52 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuli mieleen eräs PS1 peli, jonka yksi hahmo on avatarissanikin, peli jonka multiplayeristä on jäänyt lämpimät muistot: Team Buddies.
Team Buddies oli Psygnosiksen kehittämä ylhäältä kuvattu joukkue peli, jossa oli aika erikoinen ominaisuus, kaikki aseet ja ajoneuvot ja jopa joukkueen jäsen rakennettiin palikoista. Oli punaisia ja sinisiäpalikoita, jotka laitettiin oman joukkueen rakennusalueelle, joka oli 4 palikan kokoinen. Kun laittoi yhden palikan, sai pistoolin, kun laittoi kaksi palikkaa päällekkäin, sai uuden jäsenen joukkueeseensa. 8 palikkaa oli maksimi, eli 4 palikkaa alla ja toiset 4 päällä, josta sai ajoneuvon, kuten tankin. Sinisetpalikat olivat erikoispalikoita, joilla sai aseen tai muun vastaavan paremmaksi.
Jokainen pelaaja valitsee värin ja saa suojeltavakseen oman linnansa ja tuhottavakseen muiden linnoitukset, tosin suoraan linnoitukset ampumalla pelit olisivat olleet aika tylsiä. Keskellä kenttää oli alue, jonne tippui tasaiseen tahtiin palikoita, joita käytiin hakemassa luodakseen joukkueen ja aseistuksen.
Pelistä sai monia asetyyppejä, esim. normaalit luotiaseet, laseraseet, sähköaseet jne. Näissä jokaisessa oli omat ajoneuvonsa, kuten tankki, hävittäjä, moottoripyörä, UFO ja robotti.

Kaverin kanssa tuli pelattua monta siistiä mättöä TB:n parissa, oih nostalgia...
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #12 : 04.05.2011 21:01 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Team Buddies oli kyllä loistava kavereiden kesken. Harmi, ettei tullut aikanaan hommattua halvalla alelaareista. Nykyään pelistä joutuu maksamaan suolaista hintaa.
tallennettu
Vs: Aliarvostetut pelit « Vastaus #13 : 14.07.2011 20:25 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Tuli tuosta Freijonaattorin kommentista Paras Ajopeli-triidissä vaan mieleen:

Eka Flatout. Markkinoitiin romurallina, vaikka lähempänä jokkista se oli, ainakin peruskisojen osalta. Jokatapauksessa, mitä mukavinta, rentoa rälläilyä suht hyvällä ajomallilla varustettuna. Puutteitakin löytyi, mutta pääosin peliä pelaili mielellään. Vieläkin tulee silloin tällöin pelin pariin palattua.

Toinen Flatout vaihtoikin sitten tyyliä vähän enemmän romuralliin ja loppu onkin historiaa...
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines